naman durumuna gerçekten üzüldüm. geçenlerde benimde başıma geldi daha yeni 1 ay bile olmadı.
sigortamın bitmesi üzerine telefon geldi sigorta poliçemi yeniletmeye sigortacıya gittim. bana yeni ruhsat verdi falan derken muhabbet uzadı. aracım park edili şekilde duruyor. siren sesi geldi plakam anons edildi sahibi gelsin diyerekten.
gittim aracın başına. başkomiser ehliyet ruhsat istedi verdim. ben gitmeden çoktan motorlu ekipleri çağırmış. HİÇ SORGU SUAL OLMADAN, İHBAR OLMADAN, ÇEVİRMEYE GİRMEDEN. arabayı otoparka çekin diye emir verdi yanındaki memurlara ve 2 polis motoru eşliğinde otoparka çekildim. 3 maddeden ceza yememi özellikle sağlayan başkomiser üstlerinin onu araması nedeniyle sıkıştı otoparka gelerek senin hakkında zaten ihbar vardı dedi. ben güldüm geçtim zaten cezamı yemişim artık.
beni kızdıran nokta polislerle otoparka geliyoruz. motorlu polis plakasız mobilete selam veriyor gülerek :D bu nasıl bir çifte standarttır. sen benim aracımı hiç bir apaçilik yapmazken alıp çekiyosun. trafikte herkezin canını malını riske atan plakasız bir mobilete selam veriyorsun. yüzünede söledim polisin bunu hiç birşey diyemedi.
daha sonra 1 haftalık izin kağıdımı aldıktan sonra bu sinirle memur abilere egzos sesimi dinletmeye karar verdim. bu saate kadar düzgünce gezdim insanları rahatsız etmedimde noldu dedim kendimce. ama bunuda kendime yediremedim. ufak ufak geziyordum aynı gün içerisinde. kısa xenonlarımdan 1 tanesi kesik diye sislerim açıktı. tak hemen durduruldum. yol kenarında çevirme bile yapmadan trafik memuruna. aramızda geçen muhabbet,
- durdur dur aç camı
buyrun memur bey
- sislerin açık kapat hemen!
kısalarımın 1 tanesi kesik bakın ondan yaktım
- banane kardeşim farın bozuksa yaptır!
yaptırıcaktım zaten yarın olsun yaptırıcam.
- bu şekilde gezemezsin git çek arabanı evine otur!
artık sinirlerim kaldıramadı bu durumu. babanın arabasımı kardeşim istediğimi yaparım diyesim geldi yine kendimi tuttum. bende tepkimi daha güzel şekilde dile getirdim.
polise son cevabım.. hee öle mi peki dedim devir keser eşliğide 2 de sıkarak bastım gittim.
ertesi gün arkadaşımı durdurmuşlar. ki birbirine benzemeyen 2 araç biri vts diğeri 206 biri yeşil diğeri mavi :D bu yüzden polis arkadaşları tebrik ederim. arkadaşımı indirmişler arabadan sen ne gazlıyorsun patinaj çekiyorsun bizim önümüzde diye üstüne yürümüşler. arkadaşımda ben değilim şeklinde cevap vermiş bir sürü tartışmanın ardından kurtarabilmiş kendisini. öle olunca kendimi suçlu hissettim. ama benide bu duruma getiren çok sevdiğimiz memur abilerimiz.