User Tag List

Sayfa 172/1195 İlkİlk ... 721221621701711721731741822222726721172 ... SonSon
22691 sonuçtan 3.250 ile 3.268 arası

Konu: 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    22bin km'de debriyajı değiştirmiştim vuruntu yapıodu onun nedeni ise kalkıslarda turboyu doldurup kaldırmam. simdiki baskı 40bin km devirdi bir sorun gozukmuo bakalım ne zaman biticek değiştirdiğimde işçilik dahil 500 kusurlere denk gelmişti indirim vardı bilginiz olsun

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Naman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RC'lerin baskı balataları yenilenmiş.. fabrika çıkışlı üstünde gelenin aynısı takılmıyor..

Ben balatalardan kıllanıyordum baskı yanmış meğersem, o kaçırıyormuş.. Yine Valeo fakat farklı tasarımlı baskı balata takıldı..
    ahhhhhh ahhhhhh yaktı beni bu peugeot... benimde baskının şemsiyeleri ölmüş. baskı yeni balata yeni volan yeni ama değişiyor set olarak garanti dışı bilginiz olsun aracım 10000km de.(2000km şehir dışı) nekadar kız gibi kullandığımı bütün çevrem çok iyi bilir. teşke basıpta bitirseydim. içim yanmazdı. size yemin olsun şehir içi çok düşük devirde kullanıyorum. sıfırdan ise 4kere kalktım. esp hiç off değil şehir içi 2000devirde sürüyorum.

2 BASKIYI YAN YANA KOYUNCA FARK BELLİ OLUYORMU? EĞER BELLİ OLACAK NOKTASI VARSA YENİ BALATA GELDİĞİ GİBİ ESKİYSE,GERİ GÖNDEREYİM

Alıntı RC'ON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kavramada fark var mı peki iki ürün arasında?
    aracımı aldıktan sonra tespitlerimi yazarım

Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadasimin stock RC'nin debriyaji 11binde bitmisti, benim GT'ninki de su an 21 binde bitmeye basliyormus..
    aynen dostum bende baskı balata mağduruyum, bu yazıları önceden okusam ilk aldığım andan itibaren bitirirdim balatamı.
    baskı yüzeyi temiz, balata yüzeyi volan yüzeyi tertemiz. anlamadım gitti şu olayı. yeri geliyor, rolle çıkıyoruz arkadaşlarla ama nadiren. asla üzmedim. 205 gti aracımın balatasını bitirememiştim hiç bir şekilde... servisin açıklaması eski balatalar daha sağlammış ki yayları sert olsun diye partner baskı balata takmıştım

kullanımdan kulllanıma fark göstermesi normaldir canım,olur o kadar...
    bence normal değil, bu baskının bana en az 80.000 gitmesi lazımdı. her 10.000de baskımı beğişir

Alıntı Antalyalogy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emrah şimdi değiştiriyor serviste İnşAllah yeni tip takarlar 290 tl cik
    aynen abi, ayrıca ek bilgi: şu anda peugeot türkiye'nin elinde yok 30gün beklemek zorundasınız. ben istanbul bayinin birinden getirtiyorum ellerinde varmış. inşallah eski seri değildir

Alıntı CNK_16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    22bin km'de debriyajı değiştirmiştim vuruntu yapıodu onun nedeni ise kalkıslarda turboyu doldurup kaldırmam. simdiki baskı 40bin km devirdi bir sorun gozukmuo bakalım ne zaman biticek değiştirdiğimde işçilik dahil 500 kusurlere denk gelmişti indirim vardı bilginiz olsun
    baskı şemsiyesinin eğilmesi ayağı debriyajda tutmak, sıfırdan çok sert kalkış yapıp sürekli hızlı vites atmakmış ki hiç biri bende yok,yada tek tük var.... moralim bozuldu. yeni projelerim vardı hepsi yattı şimdilik...aracımı pazartesi alacağım.

ayrıca sağ ön amartisörde sorun çıktı. en son ona bakılacak. jantımda çizik yok, amartisöre kusur buldular. ses yapıyor bozuk yolda lık lık lık ses çıkartıyor...

2. KEZ ANLADIM Kİ PEUGEOT'TA GARANTİ DENEN OLAY YOK, YAPIN YAPACAĞINIZI BOŞVERİN GARANTİYİ
    AmcaPolo

leventrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kullanımdan kulllanıma fark göstermesi normaldir canım,olur o kadar...
    valla inanın hor kullanmadım ama bir şekilde hazin sonbende şok olmuştum 11.000 de bitermi diye ama bitti işte.şu an 25.000 deyim bir sıkıntı yok inş öyle devam eder

Naman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kavramada fark var mı peki iki ürün arasında?
    Bende ilk günden beridir kavramada hafif titreme yapıyordu.. 43bin'deyim.. iyice arttı değiştirdim. Şimdi spor değilde lüks araçmış gibi kavrıyor ve 1 cm çeksen bile pedalı yürümeye başlıyor araç gazsız...

Zaten bnm sıkıntım aragazlı yürütme sıkıntısıydı.. gazsız sadece debriyajla çok zor yürüyordu..

Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadasimin stock RC'nin debriyaji 11binde bitmisti, benim GT'ninki de su an 21 binde bitmeye basliyormus..
    43bin'de değiştirdim Kullanıma çok bağlı.. Ben 1 veya 2 kez belki patinajlı pavyon yapmışımdır. Tarzım olmadığı için 43bin e kadar gidebildim. He sahibi olduğum araçlar arasında '93 Astra GSi ile birlikte en erken bunun debriyajı tırtladı o da ayrı..

Alıntı karsiyakaliozi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    naman ne kadar bu işin maliyeti aklımızda olsun
    281 TL (yp) + 396 TL (işçilik) + KDV.. Tabi tavsiye edilen tavan fiyat
    İşçilik yüksek Çünkü içersinin çok sıkışık olmasından dolayı ABS'yi bile söküyorsun şanzımanı açabilmek için.. 1 akşam yattı serviste.. Gerçekten çok kalabalık kaput altı.. Peugeot'nun el kitabı 7 saat süre vermiş bu iş için normalde 3-4 saat arası oluyor..
    Emrah şimdi değiştiriyor serviste İnşAllah yeni tip takarlar 290 tl cik
    Foto varsa eski mi yeni mi söyleyebilirim.. Referansları aslında farklı ama setin referansı aynı.. aşağıya fotoyu koyuyorum orda da görülebilir..
    Alıntı 207rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahhhhhh ahhhhhh yaktı beni bu peugeot... benimde baskının şemsiyeleri ölmüş. baskı yeni balata yeni volan yeni ama değişiyor set olarak garanti dışı bilginiz olsun aracım 10000km de.(2000km şehir dışı) nekadar kız gibi kullandığımı bütün çevrem çok iyi bilir. teşke basıpta bitirseydim. içim yanmazdı. size yemin olsun şehir içi çok düşük devirde kullanıyorum. sıfırdan ise 4kere kalktım. esp hiç off değil şehir içi 2000devirde sürüyorum.

2 BASKIYI YAN YANA KOYUNCA FARK BELLİ OLUYORMU? EĞER BELLİ OLACAK NOKTASI VARSA YENİ BALATA GELDİĞİ GİBİ ESKİYSE,GERİ GÖNDEREYİM

aracımı aldıktan sonra tespitlerimi yazarım

aynen dostum bende baskı balata mağduruyum, bu yazıları önceden okusam ilk aldığım andan itibaren bitirirdim balatamı.
    baskı yüzeyi temiz, balata yüzeyi volan yüzeyi tertemiz. anlamadım gitti şu olayı. yeri geliyor, rolle çıkıyoruz arkadaşlarla ama nadiren. asla üzmedim. 205 gti aracımın balatasını bitirememiştim hiç bir şekilde... servisin açıklaması eski balatalar daha sağlammış ki yayları sert olsun diye partner baskı balata takmıştım

bence normal değil, bu baskının bana en az 80.000 gitmesi lazımdı. her 10.000de baskımı beğişir

aynen abi, ayrıca ek bilgi: şu anda peugeot türkiye'nin elinde yok 30gün beklemek zorundasınız. ben istanbul bayinin birinden getirtiyorum ellerinde varmış. inşallah eski seri değildir

baskı şemsiyesinin eğilmesi ayağı debriyajda tutmak, sıfırdan çok sert kalkış yapıp sürekli hızlı vites atmakmış ki hiç biri bende yok,yada tek tük var.... moralim bozuldu. yeni projelerim vardı hepsi yattı şimdilik...aracımı pazartesi alacağım.

ayrıca sağ ön amartisörde sorun çıktı. en son ona bakılacak. jantımda çizik yok, amartisöre kusur buldular. ses yapıyor bozuk yolda lık lık lık ses çıkartıyor...

2. KEZ ANLADIM Kİ PEUGEOT'TA GARANTİ DENEN OLAY YOK, YAPIN YAPACAĞINIZI BOŞVERİN GARANTİYİ
    Aslında set zorunluluğu yok ama tek parçanın da maliyete pozitif etkisi yok.. Sonuçta asıl maliyet işçilik..

Evet bariz görüntü farkı var ve en büyük fark şemsiyelerde stock olan daha düz şemsiyelere sahipti bunlar baya oval ve derin.. Ayrıca yayları da farklı.. alaşım malzemelerde de fark var..

80bin km RC gibi araçlarda bence hayal.. Yüksek ve ani çıkışlı tork, kısa diferansiyelli şanzıman ve düşük devirli rölanti kombinasyonlarında 50-60bin km'dir bence max debriyaj ömrü..

Evet parça bu mesajı yazdığım anda POPAŞ stoğunda görünmüyor ancak önümüzdeki hafta bol miktarda girecek stoğa.. Çünkü bakım kampanyası geliyor.. O zaman her türlü baskı balate, silecek, kayışlar vs %20'lere yakın indirime giriyor..İşçilikte de sanırım en az %10 indirim olacak.. Önümüzdeki hafta başlıyor bu kampanya değiştirecek olanlara bu haftaları beklemelerini tavsiye ederim.

Bende 2 set vardı.. Birini ben kullandım kaldı 1 set Bu da güncel revizeli parçalardan oluşan set..

Şemsiyeler hızlı vitesten ziyade debriyajdan çok hızlı ayağı çekmek ve o sırada gaza basmaktan olur. Baskıyla balata daha tam ayrılmamışken tahrik geliyor ve önce baskıyı yakıyor sonra da şemsiyeleri yamultmaya/kırmaya başlıyor.. Yalnız şemsiyelerin deforme olması çok zor bir mesele ve deforme olmaya başladığı an çok ciddi hasar riski doğurur..

Amortisörde garantilik bir arıza çıkarsa sol amortisöründe sağlam olmasına rağmen değişecek, bilgin olsun..

Peugeot daha doğrusu PSA 2007-2010 yılı arası garanti maliyetlerini %80 oranında kısma kararı aldı bundan dolayı hiç taviz vermiyorlar. Ancak 2007'ye kadar da maalesef bir çok bayii sahte arızalardan Peugeot'ya garanti kaktırıp duruyordu, bnm başıma bile geldi İstanbul'da.. bana sormadan arabanın yarısını değiştirmişlerdi..

Geç mi kaldım bilmiyorum ama mutlaka şanzıman haznesini tanzikliyle temizlesinler balata çok toz yapıyor baskı ve balata arasında gereksiz ısı artışı sağlıyor bu da baskıya zarar veriyor yakmasa bile tornalık hale gelebiliyor..

Fotoda da görüldüğü üzere baskı ve rulman revize edilmiş(RP ile belirtilenler yeni..).. Set olanın referansı 8 numaraya tekabül eden 2052.k3.. Rulmanda görüntü farkı yok gibi ancak daha gevşek bilyeli yapmışlar bu da daha konforlu bir kavrama sağlıyor.. Eskisi 'tak' diye şiddetli bir kavrama yapıyordu. Bu rulman milin tansiyonunu absorbe ediyor.

Balata ve baskı aslında görüldüğü üzere ayrıca sipariş edilebilir ancak hem beklersiniz hem de dediğim gibi maliyeti 60-70 tl düşürürse düşürür..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada lastik havaları 36 da şu an.. Düşürme işlemine sensörü iptal etmeden haftaya başlayacam.. Bu sefer prosedür de çıkartıcam.. Buraya yazarım adım adım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2. KEZ ANLADIM Kİ PEUGEOT'TA GARANTİ DENEN OLAY YOK, YAPIN YAPACAĞINIZI BOŞVERİN GARANTİYİ[/QUOTE]

benimkindede lıkırtı vardı amortisorle ilgisi yoktur z rot kolunu değiştir banada amortısor demıslerdı. Amortısorlerın patlaması cok zor bizim araçlarda.

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan aldım bakalım.İnşAllah uyar...

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=200462228534

Boost, Egt ve Widebandı yerleştireceğiz...
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tholl-ga nın gönderdiği ayna kapaklarını da dün boyaya verdik (orjinal RC kapaklarımızda folyo vardı çekme falan yapmıştı içimize sinmemişti)

Sis kapakları da ya siyaha boyanacak yada güzelce kaplanacak..

Aynı günde ızgaramızı siyaha boyatacağız...

Sonuç böyle olacak İnşAllah..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Naman kardeşimiz hala shiftligter ın rpm bilgisini beyinden hangi çıkıştan alacağını söyleyecek de biz de takacağız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sana account ayarlamaya çalışayım hocam kendin bak Oldukça karışık çünkü. Yani 30-40'a yakın screenshot koymam lazım aksi takdirde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sana account ayarlamaya çalışayım hocam kendin bak Oldukça karışık çünkü. Yani 30-40'a yakın screenshot koymam lazım aksi takdirde
    var var account ama ben ona bakmaktan anlamıyorum sorun o

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eheh ben de anlamıyorum POPAŞ'a sorayım o zaman kafalarına eserlerse(daha doğrusu biliyorlarsa) yanıtlarlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özgürüm farlarla sislerin de içine bir el at,koyulaştır biraz,10 no olur görüşündeyim...

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tholl-ga nın gönderdiği ayna kapaklarını da dün boyaya verdik (orjinal RC kapaklarımızda folyo vardı çekme falan yapmıştı içimize sinmemişti)

Sis kapakları da ya siyaha boyanacak yada güzelce kaplanacak..

Aynı günde ızgaramızı siyaha boyatacağız...

Sonuç böyle olacak İnşAllah..

guzel olur, satmasaydim ben de sis kapaklarimi siyah yapacaktim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eheh ben de anlamıyorum POPAŞ'a sorayım o zaman kafalarına eserlerse(daha doğrusu biliyorlarsa) yanıtlarlar
    Allah razı olsun ya shift lighter aldık yatıyor evde...Bir bilsek nerden alacağımızı deviri hemen takacağız ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özgürüm farlarla sislerin de içine bir el at,koyulaştır biraz,10 no olur görüşündeyim...
    Can , farları açtırmak istemem , sisler mesela olabilir ama onlarda da farlardaki siyah krom boyayı nereden bulacağız??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Can , farları açtırmak istemem , sisler mesela olabilir ama onlarda da farlardaki siyah krom boyayı nereden bulacağız??
    ararştırırız,illaki buluruz...ilk bulan haber verir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İzmir'de Alev Kırmızı RC var RT plaka.. Aramızda mıdır sahibi? Serbest Bölge girişinde gördüm bugün. Sürücü koltuğunda servis kılıfı vardı yalnız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)