User Tag List

Sayfa 360/1195 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon
22691 sonuçtan 6.822 ile 6.840 arası

Konu: 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beklıyoruz bro
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

M///maniac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4000de vtec açan yazılım ile ilgili : (kronolojik sıra)

deniz dostum yazılımı ilk yüklediğimde 100km şehir içi 3000i geçmeden sürdüm alışsın diye. sonra otobanda denedim.

orj 100-200 = 24,5sn çıktı

vtecli yazılım :18sn çıktı.

son sürat 2-3km arttı. kesici 7100 olduğu için 240a yakın yapıyor yokuş aşağı. (gps değeri bu, kadran 3-4daha fazla)

210km ye kadar çok iyi geliyor(mükemmel değil) sonrasını unutuyorum zaten. + için bayağı mesafe gerekiyor.

kadran videolarımı yüklemiştim buraya gps değerlerinide

dynoya çıktım 199,7hp 312tork çıktı (k&n kutu içi filtre var gerisi stock, s3 dv bile yok)

herşey güzel. uzun yolda yaptım. klima kapalı 120yi geçmeden 7,2 klima açık 7.6lt.

stock yazılımda 0,1 0,2 lt daha fazla yakıyor bence (ortam koşulları değişkenliğinden aynı yakıyor diyebiliriz)

hız sabitleyincede yazılımdan sonra yol bilgisayarına göre ufak düşüş oldu (aynı parkur)

taaa ki ankaraya gidene kadar (antalyaya giderkende teyit ettim) fulleme esasına göre yol bilgisayarı / reel depo değerini karşılaştırdım. 0.8 lt miydi tam hatırlamıyorum yol bilgisayarına göre fazla yakıyor. (stock yazılımda denemedim)

5000km nin ortalaması 8.6 lt (rolling de var uzun yolda var genelde şehir içi)

ilk 10000 ortalaması 8.8 di galiba
    10000-20000 arasıda 8.5 di (resimler var istersen bulurum)

araba hala süper yürüyordu ki 5000devir civarında belli belirsiz sallama baş gösterdi. benzin kalitesi falandır dedik geçtik. baktım herkeste var. bende yoktu.

şu an bile 1-2 viteste sallama yok gibi 3-4-5 de 5000 küsür devir civarında sallayıp devam ediyor. aracım 25binde

şu anki durum : aracın arkasından feci benzin kokusu geliyor. ( orjinal buji ve orj dv)

egsoz ucu yazılmdan sonra efendi kullanımda normal basınca simsiyah. ilk günden son güne kadar böyle.

kesiklik yaptıktan sonra eskiye göre isteksiz hızlanıyor sanki 3-4 viteste 6300lerde kalıyor hiç gitmiyor gibi...

dediğin olay oldu sanki, yazılım mutasyona uğradı. hep söylerdim çevreme sanki yazılım değişti diye. herkes olurmu beyin kendi kendine yazamaz diyorlardı. bende suçu pejo kalitesine atmıştım

geçenlerde sana yazdım 4-5 kişi 5.vites 70-80 civarında kick down gaz yaptım. müzik açıktı sübap sesini herkes duydu

deneyeceklerim : rcz bujisi ve s3 dv. sonrasında bir dyno... ondan sonra stock yazılıma döneceğim muzaffer abi gelince. sizler en iyisini bulana kadar yaptırmayacağım.

erhanın barbarosa yaptırdığı 215hp lik yazılımı çok düşündüm. çok iyi dediniz, ama sonrası gelmedi. erhan adanaya geldi. kullanım sonrası yorum gelmediği için yazdırmadım.

1700 ile 5500 arası musteşem orjinale göre. istediğim yazılım ise 0-4000devir normal kalsada olur ama ondan sonrası şu anki yazılıma göre biraz daha boost lazım.

199,7 hp verdi ama dyno çizgisinin 6000den sonraki kısmı neredeyse aynı. o yüzden son hız değişmiyor düzlükte. bu aşikar zaten.

eksoz dumanı stockken sadece kesiciye yakın vites değişimlerinde ufak siyah duman atıyordu, şimdi kesiciye yakın baya duman atıyor ve üst devirlerde ufaktan sabit siyah duman atma varMIŞ (arkadan görenler öyle diyor ben görmedim)

stock yazılımdan baya bir süre sonra cupra fmic, mcs k03 turbo hibrit k04 yapıp qtp, açık filtre yapıp custom bir yazılım düşünüyorum. hedefimde stock enjektör ve pompanın dayandığı 250hp değerlerine getirip bırakmak...

yada 3-5 bakmicam satacam hayalimdeki 205i yollara düşüreceğim

uzun oldu ama aklıma gelenleri yazdım. merak ettiğim niye sorduğunu
    bu yazılım ir süre sonra herkestemi aynı sıkıntıyı çıkarıyor 207 lerde yoksa sadece sizdemi bunun bi çözümü yokmu bnde rc degil fakat 207 gt almayı planlıyorm bütçem geregi ama bazı postları okurken insanın hiç alası gelmiyor bi arkadasımda vardı sente problemi çıkmstı 12000 km de deydi daha araç garantiden yapılmstı ve servistekiler bu arçların hepsinde b sıkıtı oldugunu dile gtrdi ama garantiden açılıp yapıldktn sonra bi sıkıntı kalmamıstı bu konuda bilgisi olan tecrübe eden varmı illaki geçmis postlarda yazılmstr ama baya kalabalık bi konu oldgu için bulamadm

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sente problemı ilk gelen partı 207 gt/rc mini lerde vardı suan oyle bır sıkıntı yok aracı stok kullanırsan sıkıntı yok oynamaya basladınmı kişisel beklentilerinle beraber sıkıntılar baslıyor fiyat /performans kriteri bence yuksek bı arac sıkıntı her markada var bence fazla takılma
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı karsiyakaliozi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sente problemı ilk gelen partı 207 gt/rc mini lerde vardı suan oyle bır sıkıntı yok aracı stok kullanırsan sıkıntı yok oynamaya basladınmı kişisel beklentilerinle beraber sıkıntılar baslıyor fiyat /performans kriteri bence yuksek bı arac sıkıntı her markada var bence fazla takılma
    simdi aklımdakileri bn size söylym
    tabi zamanla maddiyat oldkça yapıcaklarım
    s3 dv cupra fmıc
    70mm custom turbo back
    k04 turbo (oem turbo ya k04 un palleri seklinde)
    custom yazılım
    güzel bi custom cai
    sanırım bujilerde bide iyilestrme yapmam gerek onuda bu konudan ögrendm
    eklemem gereken herhangi bisi varmı sıkıntısız binmem için?

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M///maniac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    simdi aklımdakileri bn size söylym
    tabi zamanla maddiyat oldkça yapıcaklarım
    s3 dv cupra fmıc
    70mm custom turbo back
    k04 turbo (oem turbo ya k04 un palleri seklinde)
    custom yazılım
    güzel bi custom cai
    sanırım bujilerde bide iyilestrme yapmam gerek onuda bu konudan ögrendm
    eklemem gereken herhangi bisi varmı sıkıntısız binmem için?
    Water/methanol kit de ekleyebilirsiniz 2.el vb...
    Ve verim istiyorsanız mutlaka İntercooler uptade şart (Seat Ibiza Cupra FMIC )

Bana göre en öenmlisi yazılım..
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Antalyalogy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Water/methanol kit de ekleyebilirsiniz 2.el vb...
    Ve verim istiyorsanız mutlaka İntercooler uptade şart (Seat Ibiza Cupra FMIC )

Bana göre en öenmlisi yazılım..
    cupra fmıc zaten yazdım fakat hiç bu sekilde hybrid turbo deniyen oldumu ve bu yazılım isi 2000 km sonra mutasyona ugradıgı yazılms bunu herkesmi yasıyor yoksa istisna bi durummudr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cupra fmıc zaten yazdım fakat hiç bu sekilde hybrid turbo deniyen oldumu ve bu yazılım isi 2000 km sonra mutasyona ugradıgı yazılms bunu herkesmi yasıyor yoksa istisna bi durummudr
    Tamam aynı satırda olunca ben görmemişim..Deneyen olmuştur ama forumda yok bildiğim kadarıyla..

Mutasyon işini ben Naman dan duydum..Doğrudur , incelemiş çünkü..
    Benim de aracım son zamanlarda istediğim gibi gitmiyordu (anlam veremiyordum bu duruma ) belki de bu mutasyon işindendir..

Ha şimdi yeni bir map deniyorum şu an memnunum..

Bunun çözümü yazılımı yaptıracağınız yerle anlaşıp belirli KM lerde tekrar yükletmek başka çözümü yok gibi gözüküyor..Çok önemli değil yani yeter ki imkan olsun re-map yaptırmak için..

Benim şahsi görüşüm saydıklarınız ile 195-200 HP lere gelir o araç ve kullanımı çok keyifli olur..

GT RC den daha konforlu bir araç , performans da eklenince yanına uzun süre binersiniz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam aynı satırda olunca ben görmemişim..Deneyen olmuştur ama forumda yok bildiğim kadarıyla..

Mutasyon işini ben Naman dan duydum..Doğrudur , incelemiş çünkü..
    Benim de aracım son zamanlarda istediğim gibi gitmiyordu (anlam veremiyordum bu duruma ) belki de bu mutasyon işindendir..

Ha şimdi yeni bir map deniyorum şu an memnunum..

Bunun çözümü yazılımı yaptıracağınız yerle anlaşıp belirli KM lerde tekrar yükletmek başka çözümü yok gibi gözüküyor..Çok önemli değil yani yeter ki imkan olsun re-map yaptırmak için..

Benim şahsi görüşüm saydıklarınız ile 195-200 HP lere gelir o araç ve kullanımı çok keyifli olur..

GT RC den daha konforlu bir araç , performans da eklenince yanına uzun süre binersiniz..
    orj turbo ile o hpler alınırken hybrid turbo ile 195 200 hpler biraz az degilmi sizce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada yazılım olarak mehmet gazihanın yazlımından memnunsunuz sanırım

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

birde intercooler için kac lt tavsiye ediliyor. giriş çapı ne olmalı sizce ?
    bu soruya cevap varmı arkdaşlar? suan cooler olsa olsa 2.5 lt bilemedin 3 lt bişedir. 230+ bg için ne olmalı hacim.?

TolgaErtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özgür selamlar. Tolga Ertem, istanbul dan 2010 model 207 Beyaz Cam tavan RC kullanıyorum. Reklamcıyım yas 38 Seni ve RC için yaptıklarını keyif ve heyecanla izliyoruz. Bu sitede daha yeniyim. 207com.tr da threeshould Mehmet ve Fatih RC iyi bilirsin mutlaka. Senden sık söz ediyoruz. Acıkcası kafaya taktım RC den alınabilecek sağlıklı max guc konusuna. Su an italyadan Supersprint egzos getirtip taktım Forge blow, BMC intake kit var. Supercihips stage 1 yazılım var ama Sonuctan hic memnun degilim. Mehmet Gazi han ve Megachips yazılıp mevzusunda memnunsun anlasılan, öneriyosan gitmeyi dusunuyorum. Tabi bunu intercoolar dan sonra yapmak belki daha sağlıklı olacak. Ne onerirsin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada gt nin ve rc nin net olark kg lerini bilen varmı ruhsattakiler bazen yanıltabiliyor net bilgisi olan varmı?
    sorum hala güncel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orj turbo ile o hpler alınırken hybrid turbo ile 195 200 hpler biraz az degilmi sizce
    Bana göre hybrid turbolar çok sağlıklı değil.

bu arada yazılım olarak mehmet gazihanın yazlımından memnunsunuz sanırım
    Mehmet Gazihan dan her türlü memnun kalırsınız , ne istediğinizi net olarak anlattığınız sürece sorun olmaz..Her zaman geliştirmeye açık bir yazılımınız olacak..

Ben 1,5 sene kullandım.En ufak sıkıntı yaşamadım..

Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu soruya cevap varmı arkdaşlar? suan cooler olsa olsa 2.5 lt bilemedin 3 lt bişedir. 230+ bg için ne olmalı hacim.?
    Şu anki fmic 4 LT , forge un yada Ibiza nın ki 8 LT ..

Alıntı TolgaErtem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özgür selamlar. Tolga Ertem, istanbul dan 2010 model 207 Beyaz Cam tavan RC kullanıyorum. Reklamcıyım yas 38 Seni ve RC için yaptıklarını keyif ve heyecanla izliyoruz. Bu sitede daha yeniyim. 207com.tr da threeshould Mehmet ve Fatih RC iyi bilirsin mutlaka. Senden sık söz ediyoruz. Acıkcası kafaya taktım RC den alınabilecek sağlıklı max guc konusuna. Su an italyadan Supersprint egzos getirtip taktım Forge blow, BMC intake kit var. Supercihips stage 1 yazılım var ama Sonuctan hic memnun degilim. Mehmet Gazi han ve Megachips yazılıp mevzusunda memnunsun anlasılan, öneriyosan gitmeyi dusunuyorum. Tabi bunu intercoolar dan sonra yapmak belki daha sağlıklı olacak. Ne onerirsin?
    Abi selamlar, max güç ( orj turbo ile ) 235 hp -krank 390 nm civarları ..

Fakat bunun için ,

1-Intercooler uptade (seat ibiza cupra tavsiye)
    2-audi S3 Dump valve in internalleri ile değişim
    3-cat iptali
    ve münkünse water/meth kit şart..

Mehmet in GSM: 0 532 243 73 66

ErK_aY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zekky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün bir arkadaşı beklerken arabada bi titreme oldu motorda böle dereceli varmış gibi bi ses ama devir sabitti. İlk defa yaptı ama 1e takıp biraz ilerledim tekrar durdum sonra kesildi neyden olabilir? Sente ayarından falan olabilirmi sarsıntılı çalışıyormuş ya öle bi durumda?
    pis benzin gelmiştir

zekky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErK_aY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pis benzin gelmiştir
    Hep aynı istasyon aynı pompadan alırım daha 1 kere farklı pompadan bile almadım (shell 97)
    Baska yerdenmi aliyim artık benzindenmidir?

BlackEmperor
    Misafir
    8 lt fmıc bize fazla gelir gibi 4 lt makul

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada gt nin ve rc nin net olark kg lerini bilen varmı ruhsattakiler bazen yanıltabiliyor net bilgisi olan varmı?
    sorum hala güncel
    sorum hala güncellll

TolgaErtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana göre hybrid turbolar çok sağlıklı değil.

Mehmet Gazihan dan her türlü memnun kalırsınız , ne istediğinizi net olarak anlattığınız sürece sorun olmaz..Her zaman geliştirmeye açık bir yazılımınız olacak..

Ben 1,5 sene kullandım.En ufak sıkıntı yaşamadım..

Şu anki fmic 4 LT , forge un yada Ibiza nın ki 8 LT ..

Abi selamlar, max güç ( orj turbo ile ) 235 hp -krank 390 nm civarları ..

Fakat bunun için ,

1-Intercooler uptade (seat ibiza cupra tavsiye)
    2-audi S3 Dump valve in internalleri ile değişim
    3-cat iptali
    ve münkünse water/meth kit şart..

Mehmet in GSM: 0 532 243 73 66
    Arkadaslar cevaplar icin cok tesekkurler... Özelden mesajlara replay yapmaya calıstım ama sitede yeniyim, bazı seyleri yanlıs yapmıs olabilirim. Cok pardon...
    Özgür Mehmet Bey ile irtibata geciyorum.
    Mehmet Bey uygun bi zaman da arıycam sizi cok tesekkürler...

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim aracim cam tavansiz kantarda 1240 kg cikti
    AmcaPolo

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)