Ben kullanmadım, ama kullananlar güzel yorumlar yapıyordu. Ondan merak ettim siz nasıl buldunuz diye.
Printable View
şu dediğinin superb 301'den agır demenden hiç farkı yok
208 le ceed arasındaki sınıf farkını göz onune alıyosundur heralde ağır derken. 18jantları brembo frenleri recaro koltugu sunroofu direksiyon ısıtmasından tut gırtlagına kadar dolulukta ve c segmentinde aracın 1100 kilo olcak değil 1400 (+/-50)
kilo araç e daha nolsun.
Farkındaysanız ben araçları kıyaslamıyordum zaten bu başlık ne başlığı ?
208 gti ve cupra konusundayız değil mi , bu konuya alternatif sunulunca diyorum ki bu iki aracın yanında farklı bir araç. Hothatch konusunda olduğumuz için de hafif seçenekler ön planda olmalı diyorum.
Donanımını , sunduklarını , tasarımını yada fiyatını ; aracın kendi konusunda eleştirsem tepki gösterin tabii ki.
Ancak yazdığım bunlarla alakasız bir şeydi , yorumum 208 gti ı sportifliği için alacaksanız alın , yada cuprayı. Ancak proceed gt daha ağır araç boşverin dedim.
Kendi konusunda vaay ne güzel araba yapmış kia demiş bile olabilirim :)
Ben bu araci 12.000 km dir kullaniyorum bundan oncede bu yarz araclar kullandim daha ilk defa seninki kadar sacma yorum gordum. Bir krre siniflar farkli bu kalite donanim ve fiyat sinifinda tek nokta. Kiyasladigin cupradan cok daha iyi frenleri ve yol tutusu var ic kalitesinden bahsetmiyoum bile gt ye hakaret olur. Hot hatch diyosun otomatik araba konusuyoruz . Performansi ortada daha onumde giden 2013 stock cupra olmadi insaf edip 200 de birakiyoruz 200 ustu zaten hic yakinimda olamiyor. Youtube a yaz megane rs vs pro ceed gt yorumlari dinle oyle konusalim. Bu arac cupradan birkac gomlek ustun. Frene basinca durmaz diye bir korkun olmuyor en basitinden.
Konudaki oyum zaten 208 gti dan yana idi. Cupradan daha başarılı buluyorum ek olarak manuel olur hot hatch diyorum ben de.
Aracınızı kotulemek değil yanlış anlamayın , ikinci elde 75 bin lira ona vermek yerine 2.0 tfsi lara yönelirdim bütçe oraya çıkıyorsa..
Aracınızla kazasız belasız sürüşler. Güzel bir araç :icon_tup:
Aracim stock valla sure olcmedim 60 140 olctum 7.4 geldi en iyi deger. 13 cupra ile denedigimde 150 den sonra one geciyordum ust hizlarda fark aciliyor ama alt hizlarda cupra dsg avantajini kullaniyor. Acikcaso benim aracim stock ama karso tarafa guvenilmiyor stock deniyor box cikiyor falan. Allah kimseye kaza bela vermesin herkesin araci kendine guzel ama tepkisiz direksiyon vs olmayan seyler belirtmek istedim kimse
Yanls anlamaz umarim.
yorumlarınıza karşı görüşte değilim 208 gti yaklaşık aynı fiyatta olup sadece vergi dezavantajı yüzünden sipariş ile gelen clio rs 2014 ikisindende iyi peugeot u marka olarak sevdiğim fakat yanlış bulduğum şey kaporta çok ince bunları neden yazıyorum proceed gt hakkında sürüş dinamikleri vs kötü demişsiniz beğenmediğiniz proceed de kaporta kalın kapılar ağır güvenlik biraz daha fazla her aracın bir kusuru vardır örn :ibizanın yağ yakması alacak kişinin göz ardı edebilecek kusurları ön plana getirmeyelim eğer top gear ın testini izlemişseniz 34/40 gibi puan almıştır gayet fiyatının hakkını veren araçtır alternatif sunmamdaki nedende budur eren tekinin testinde ise sadece direksiyonun hissiz oluşundan bahsetmiş lakin diğer avrupalı modellere göre daha iyi dönebiliyor ben test etmedim bir gün inşallah test ederim ve almayı düşündüğüm araç size ve yorumunuza karşı değilim düşüncelerimi eklemek istedim :)
Ceyhun Kardeşim kusura bakma ama sende benim gib fanatik olmuşsun bende kia fanatiğiyim Cupra yı satılığa çıkardım alacağım araç pro ceed yani eski aracım
o kadar ki ceed club leri dahi biz kurduk yüzlercesini modifiye ettik vs vs ama bazı yanlışların var kia ların yol tutuşu asla avrupalı rakiplerine yaklaşamıyor
frenlerini bilemiyorum gt nin ama Cupra dan iyi demekle biraz ezbere konuşmuşsun
senin yaşın 21 ben ehliyeti 86 da aldım ve o gün bugündür modifiye araçlarla ilgilendim cevre edindim biraz daha esnek yorum yapmak gerek kansındayım
bu arada cupra yı defalarca geçtim dedin bende gt ile en az 7-8 defa roll yaptım bir defasında geçemedi beni videolarda koyduk buraya yani geçtin geçmedin meselesi değilde kia bence gt de başarılı olamadı sebep fiyat performans 75 bine araç veriyor otomatik yok xds yok bixenon yok rakipilerinde var ve senden ucuz
https://www.youtube.com/watch?v=ffsI9VHEcWw
Abicigim goruslerine saygim var deneriz gercek yuruyen aracla gorursun bir de paylasiriz sonucu. Hot hatch diyoruz dsg yakismiyor abi hot hatch kavramina bence.Bi xenon ozel tuketi
Vergisine dahil oluyor normalde yirtdisindaki araclarda var ama tr ye girmiyor. Simdi objektif olmak
Lazim cupra ile gt nin kalitesi kiyaslanmaz bile freni yol tutusu da kiyaslanamaz fren sonuclarina bakin jcw den iyi durma mesafesi gt nin. Kilitli yok ama xds de mekanik kilit gibi degil yani. Bi xenon yapilir sonradan ama kaliteyi sonradan yapamazsin. O parayi sonuna kadar hak eden arac saysana bana abi recaro brembo isitmali
Koltuk deri direksiyon isitma cift yonlu klima acilir cam tavan yagmur sensoru bel sisirme cat curt hangisi var cuprada
Isitmali koltuk direksiyona sahsen ben ihtiyac duymam duyana saygi gosteririm elbet yagmur sensoru var cuprada Bence ikisi arasindaki en temel ozellik xds bi xenon ve dsg olmazsa olmazlarim ha birde yakit ben konusuyorum en az %15 fazla harciyor gt ve yol tutus yetersiz ben bu hafta sonu bodruma gittim geldim yarismadigim bmw mercedes kalmadi hepside 2 litre ve ustu virajlarda nerdeyse makas atacagim heleki xds yi strong a aldiktan sonra araba cm kaymazmi kardesim kaymiyor iste youtube acin bakin degerlendirmelerde zerre yoldan cikmiyor cupra deniyor surekli ama gt ye bakiyoruz surekli kici saga sola kayan bir arac kia yol guvenliginde sinifta kalmistir gt harici arcalar sari taxi kadar durmayan araclar kia ya defalarca yazdik geldiler tkr yazilim guncellediler abs buyuk sorundu devreye giriyor ve arac durmuyordu neyse gt nin frenini bilmem ama kia yi cok ama cok iyi bilirim hatta gt yi getirirken bize danistilar getirelimmi diye bizden onay aldi turkey kia belgesinide isteyene gosteririz evelAllah
Bu arada cupra 34 metrede duruyor gt daha altinda ise sasiracagim cok porchlarin dahi cogu modeli 34 metrede duruyor
Yuksek suratte ancak frenler yetersiz kaliyor guclendirme sart
abi iyi güzel diyosun 34 metre biraz fazla iyi değilmi gti ın bile 37.6 metrede durdugu yerde
VW Polo GTI 1.4 TSI DSG test (0-100 km/s, 100-0 km/s) - YouTube
buda cupra gt karsılastırma fren testide asagıda videodaki gti'dan 30cm cik ilerde ölcülmüş
Kia Pro Ceed GT vs Seat Ibiza Cupra [48193215]
Yusuf bey şöyleki disk çapı daha büyük olan yaklasik agirliklardaki (+50-100 kg civari fark donanima gore) araclardan polo gti 36.5-37 metre civari veriyi verirken cupra nasil 34.x metrede durur.Parasut acsaniz o kadar hizda (100le giderken) acilip ruzgari tutmaz bile.Yanlis kaynaktan bakmissiniz.Ben leon cupra r kaliperli ibiza cuprada freni ayni eski aracimdaki (megane rs) kadar performansli gordum yanilmis olmam lazim.Bence bir daha arastirin cunku 3 metre fark yasamakla olum arasindaki farktir frenajda.