gurcell Nickli Üyeden Alıntı
1 - 1.5 saniye eksik okuyor diye bir şey yok, lütfen bilmeden yorum yapmayınız.
Sistem drag sistemi olmadığından dolayı response time yani aracın kalkışı ile başlamıyor.
sistem şu şekilde işliyor:
1- araçlar yerlerini alıyor
2- Start hakemi saatine bakıyor, mesela saati 17:54:30 , diyor ki 17:55:00 a kalkış ver
3- 2 görevli iki ayrı makineye 17:55:00 kalkışı veriyor (bu arada saatler gps ile senkron)
4- Arabaların yanındaki ekranlarda Son 5 saniye kala 1 kırmızı, yanıyor, sonra sırası ile 4 tane sarı yanıyor, hepsi yanınca süre saymaya başlıyor
Yani kalkış anı olan 17:55:00 dan itibaren süre sayılıyor, aracın geçmesi ile başlamıyor. Bunun sebebi dün kullanılan sistemin drag amaçlı değil, ralli kullanımı amaçlı olmasından kaynaklı. Fakat Türkiye'de benim diyen bir çok drag süre sisteminden güzel çalıştı. Sistemi bu şekilde ayarlamak için cumartesi günü 3-4 saat ayar yapıldı, fodepar testleri yapıldı, ki bir çoğunuz fodeparların ne kadar düzgün algılandığını görmüşsünüzdür.
Ankara yarışlarında resmi ve profesyonel olarak ilk kez süre ölçüldüğü için şu anda pist rekoru İsmail abide olarak görülebilir.
Bir sonraki yarışa VHT mutlaka dökülür diye düşünüyorum. En kötüsü Ahmet , Erkut ve ben ellerimiz ile Kola fabrikasından 2 ton süresi geçmiş kola alıp depolayacağız, VHT kadar olmasa da şimdikinden daha iyi bir asfalt yapacağı kesin..
Sınıf 1 süreler:
Msky Ismail Cam 11.055 11.115
btu Emin Sari 11.273 11.335
Sınıf 1 seeding dereceleri :
45 İsmail Çam Msky 13,959 11,639
39 Emin Sarı Impreza Sti 12,370
Bu arada Emin abinin seeding süresi yüksek farkettiyseniz, seedingde Launch açıkken bir tane enjektör soketi çıkmış ve 3 silindir yürümüş araba. Sonradan bu durum farkedilip düzeltildi öğrendiğim kadar ile.