User Tag List

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 6789 SonSon
159 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Kıl Dönmesi ameliyatı olan varmı :)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lanet birşey bunu söyleyim eğer ileri derecedeyse anasını ağlatıyorlar bende olmuştum 5 sene oldu hala çekiyorum 8 dikiş attılar şeftali tamamiyle yarıktı resmen işkence diyebilirim allah düşmanımın başına vermesin
    YamahA Xmax 250 ABS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi bi göstersen iyi olur kemiğe filan sararsa sonra Allah korusun çok kötü oluyormuş
    oha kemiğe gelmesi 100 yıl sürer benim bacaklar kalın yaw.
    IN BOOST WE TRUST

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde başıma geldi 4 sene önce oldum ve hala bi sorun yaşamadım.

iyileşme süreci uzun sürse de açık ameliyat her zaman daha sağlıklıdır.
    yani dikiş atılmadan kendi kendine yaranın kapanması şeklinde yapılan ameliyat şeklidir.

korkulması gereken bi durum yok çünkü lokal anestezi ile bir şey hissetmeden kesiyorlar popoyu

iştanbul için yıldız tabyada ssk ile çalışan özen bir hastanedeki doktur önermişlerdi bana ve çok başarılı geçti şükürler olsun.

doktorun adını hatırlayamıyorum çünkü hiç bir aksaklık tekrar etmedi ama isteyen olursa öğrenip bildirebilirim.

bence bekletilmemesi gereken bir durum ve ilerlemiş halleri gerçekten kötü sonuçlar doğura biliyormuş bilgilerinize..
    Fiat's Are Faster Than You Think!

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kuyruk sokumundan kıl dönmesi ameliyatı oldum ve açık yapıldı yani ameliyat sonrası yara kapatılmadı kendi kapanması beklendi her gün pansumana gittim vs

ama sonrasında tekrarladı ameliyat öncesi dönem gibi akıntı vs yok şuanda ama orada belirgin bir şişlik var arada falan

kemiğe sarmasıda zor bir şey değil benden bildiğin yün topu çıktı amk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yarım pet şişe doldu bende kuyruk sokumumdan oldum bende açık ameliyattı ama diktiler ipneler ondan sonra da randıman vermez oldu totocum
    YamahA Xmax 250 ABS

HONDAHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar benim de başımdan geçti, burada yazılanların hepsinden farklı olduğu için paylaşmak istedim. Bir de benim başıma geldiğinde hiçkimseden bir bilgi, tecrübe alamadım, ihtiyacı olan arkadaşların işine yarasın. Emin olun çevrenizde kıl dönmesi olan çok kişi var ama siz demeden kimse söylemiyor. Başıma geldiğinde 70 kişinin olduğu bir yerde çalışıyordum, kimseden duymadım, bende böyle bir durum var dedim, meğer herkeste varmış.

Arkadaşlar bu dübürün üstadları Ankara 'da Zaten benim ameliyatı da Bülent DEMİRTÜRK isimli doktor yaptı. Herkese tavsiye ederim.
    - Ameliyatı muayenehanesinde tek başına yaptı
    - 40 dakika sürdü
    - Lokal anestezi ile yaptı
    -Sedyeden kalkar kalkmaz oturdum (dikiş alışsın, biraz da tampon olsun diye)
    -15-20 dak. sonra kalktım, arabama bindim, İstanbul 'a geldim.

Hiiiiç flep kapamaymış, günlerce pansumanmış, açık bırakmaymış uğraşmayın arkadaşlar.

Biliyorum inanmayanlarınız oldu, ben de zor inandım ama burayı tamamiyle kendi çabamla internetten bulmuştum, güvendim, gittim, yaptırdım, 5 senedir de en ufak bir sorunum yok, o iş bitti. Çekmeyin diye söylüyorum. Ben bir tecrübe bulamamıştım, size vereyim istedim.

İnanmayana ya biryerde çay içeriz ya arar anlatırım, sıkıntı çekmeyin, yazık canınıza.

GuneyOnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ne kadar kacarsaniz, ameliyat ve sonrasi o kadar skntili olur, 2 genel 1 lokal anestezi eslginde tecrube eden biri konusmakta, flap yontemi en temizi garantisi yeter ki doktor iyi olsun. Acik tip cok ugrastirir ekstra ozen ister isli guclu calisan ogrenci icin zor is
    Abi öğrenci olarak 2 sene çektim açık yaradan bir daha allah düşmanımın başına vermesin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kuyruk sokumundan kıl dönmesi ameliyatı oldum ve açık yapıldı yani ameliyat sonrası yara kapatılmadı kendi kapanması beklendi her gün pansumana gittim vs

ama sonrasında tekrarladı ameliyat öncesi dönem gibi akıntı vs yok şuanda ama orada belirgin bir şişlik var arada falan

kemiğe sarmasıda zor bir şey değil benden bildiğin yün topu çıktı amk
    olm ne pis adammışsın la sen : ))

git burada bütün ficut kıllarını aldır bi daha nüksetmesin

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K0213 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olm ne pis adammışsın la sen : ))

git burada bütün ficut kıllarını aldır bi daha nüksetmesin

kanku bi ara sizin otoparkta bi detailing yaptırmam lazım kendime

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanku bi ara sizin otoparkta bi detailing yaptırmam lazım kendime
    Xor atıyo tutuyo baml malm die ama aslında onun arabayıda ağdayla temizledik

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nerden okudum şu konuyu vay arkadaş kıl dönmesi bendede var heralde biraz araştırınca fark ettim hele şu videoyu izledim elim ayağım boşaldı normalde hiç ağrı falan yoktu araştırmadan sonra ağırmaya başladı psikolojim bozuldu 10 dkda

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forumda herkeste kıl dönmesi çıktı iyi mi
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SOMEONESPECIAL abi sen bizi öldürdün yaa..
    Önden ok gibi arkadan b.k gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle totonu acıp doktora gosteriyorsun.. aha kıl dönmesi bu yaw diyor doktor... sana gün veriyor... hastahane yogunluguna gore 1 ay mı desem 1.5 ay mı desem( yada 1 hafta ) ondan sonra bi telefon geliyor...efendim bugun hastahaneye gelmeniz lazım...gidiyorsun hastahaneye.. tetkiklerini yaptırıyorsun...ertesi gun ameliyata hazırlanman icin gerekli ultimatomları veriyorlar...

Ertesi gün sabah hastahaneye gidiyorsun...ee tabi interneti az cok okumus kıl donmesi ameliyatı hakkında profesor olmus oldugun icin zırt pırt wcye gidiyorsun..***** ameliyattan sonrası ,asagısı senin olmayacagını tutmayacagını ogrenmişsin...sonda takılmasını pek tasvip etmiyorsun....

senden once ameliyata gidenleri sedye uzerinde gorup ic geciriyorsun ah birazdan bende orada olacagım diye...ismin cagrılıyor...giriyorsun odaya...eline yeşil ameliyat giysisi veriyor iç camasırın dahil cıkart bunu giy diyorlar...el mahkum yapıyorsun..hasta ve hasta yakınları seni izlerken sedyede uzanmıs sekilde ameliyathaneye gidiyorsun... orada orta yaşlı hafifte kilolu hemşire başı seni alıp damar yolunu acıyor...serumu veriyor...biraz bekliyorsun... iceriye ameliyata alıyorlar...doktor gelip totonu inceliyor... parmagına nabız olcer takıyorlar... cenin pozisyonuna geciriyorlar... sıvıyı sırtından iceri sokacakları an tırsaklıgın varsa bayılıyorsun..seni ayıltıyorlar ustune bi de dalga geciyorlar igneden mi korkuyorsun sen bakim diye..... ikinci defada sıvıyı verdikleri an bacaklarına dogru yavas yavas sıcaklık gidiyor..ne oluyo lan acaba diye dusunuyorsun...yuzukoyun yatmısın.. dötü kamuya açmısın.. bacaklar tutmuyor..artık bu iş bi an once bitsin diye dua ediyorsun. arkada kesip biçiyorlar ruhun duymuyor... koy dötüne ya diyorsun nasıl olsa agrı sızı hisssetmiyorsun... doktor hemsire falan bu arada dötunle dalga gecmeyi de ihmal etmiyor...10 dk sonra operasyon bitti diyorlar... alıyorlar seni sedyeye tasıyorlar..sedyeye tasırken yigidin malı meydana cıkıyor fakat umursamıyorsun aman yaw hemsireler bunun gibi kac tane gormustur diyorsun

hazırlanan yatagına getirip yatırıyorlar...küçük abdestin geliyor. bi kac saat sonra...ördek adında bir kova getiriyorlar..al buna yap diye... ilk seferde olmuyor...hemsire olmazsa sonda takacagız mecbur diye hafiften hafiften seni tırstırıyor...sende ulan ne sondası deyip ikinci seferde zorluyorsun kendini....sssss sesini duyunca hayatında ilk defa işedigine mutlu oluyorsun..... ondan sonraki 1 hafta boyunca gunde 3-4 litre su ve kafein içmen lazım... içmedin diyelim aksattın diyelim... hayatında gormedigin bir bas agrısı oluyor... öluyorum sanıyorsun... acile gidiyorsun serum agrı kesici takıyorlar fayda etmiyor... ne zamanki su içmeyi artırıyorsun o zaman duzeliyor bas ve boyun agrın.....

kıssadan hisse

Vtec21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @paulharris;
    Hocam öyle bir anlattın ki aksiyon filmleri vızz gelir yahu.
    Okuyunca içim cız etti dudağımı sıktım. Şükür şimdilik kıl dönmesi yok bende.

Allah sağlık sıhhat versin cümlemize. Kıl dönmesi olanlara da acil şifalar olsun.

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şırnak asker hastanesinde askerken en az 50 60 tane kıl dönmesi ameliyatından çıkmış askerle ilgilendim. pansumanlarını yaptım defalarca ama hiç birinde yukardaki videodaki gibi 28 cm yara izi görmedim. en uzunu 4 5 cm di.

ameliyatı spinal (belden aşağısı uyuşturularak) yapıyorlardı. ameliyat öncesi bağırsakları güzelce boşaltıp 2 gün sıkıntı çekmezlerdi. ameliyat günü bişi yenmiyor ilk gece de sadece çorba içiyorlardı. diğer gün ufaktan başlardı yemeye hastalar. 3 4 güne taburcu ederdik. yürüyerek giderlerdi evlerine 30'ar gün hava değişimiyle

çok ilerlemiş hastalara dren takarlardı ameliyathanede. yara içindeki birikecek sıvıyı çeken bi dalgametre dren dediğimiz. 2 3 gün kalıp çekerdik onu da evlerine yollardık.

çok sıkışanlar çömelerek değil de klozette rahatlıkla yapardı işlemi.

çok korkacak bişey değil kısaca. 1 hafta dişinizi sıkıp herşeyden kurtulursunuz .
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vıyyyy Allah düşmanımın başına veermesin... Bende de böyle havalar soğuyunca hemoroid nüksediyor,
    o da boktan bi durum... Şükür biraz dış basur kremle filan yumuşatıyorum. Forumun %90nının totosuyla
    ilgili sıkıntısı varmışda haberimiz yok )))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 sene önce bende oldum. Şu an hiç bir sıkıntım yok. Aslında ihmal edilmemesi gereken bir şey. Süre uzadıkça ameliyat ve iyileşmesi zor oluyor. Şantiyede ki personelcinin ameliyat izini gördükten sonra -adamın totosunu neredeyse enine boydan boya açmışlar- tırstım ve ameliyat oldum.
    Ameliyathaneye sedye ile aldıklarında insan azmanı bir herif geldi ve "sağ kolunla sol, sol kolunla sağ omuzunu" tut dedi. Azman beni sıkıca kavradığında başıma bir b.....k geleceğini anlamıştım. Sırtımdan bir sızı geldi, utanmasam ağlayacaktım. Belden iğne yaparak ayaklarımı uyuşturdular. Kurbanlık koyun gibi yüz üstü yatarak beklemeye başladım. O sırada radyoda fonda tam hatırlayamayacağım ama Ankara oyun havası çalıyor. Uyuşunca belden altı hissetmez bir şekilde arkayı göremeden doktor ve hemşirelerin geyiğini dinleyerek bitirdik. Arkada neler oldu hiç bilmiyorum. Ara ara kahkahalar atıyorlardı. bilmem başka ne yaptılar
    odaya aldılar. Bir süre sonra hemşire geldi. İşemesem sonda takacağını söyledi............. neyse anlatmayacağım. Yanlış anlaşılabilir. Tuvaletimi yaptım, ayaklarım açıldı. 5 saat sonra sigaraya 2 kat indim, sabah taburcu oldum. 1-2 gün fazla gezmeden uzandım. 2 alttan, 2 üsten orta 3 cm kalacak şekilde dikiş atıldı. Çıkan parça serçe parmağım gibi -öyle kılsız, mılsız yağa benzer -bir parça çıkarmışlar.
    Sadece insan azmanı sizi kucaklarsa bilin ki iğne geliyor......
    Kısaca her sağlık problemi gibi gecikmeden müdahale edilmeli. Tekrar riski var demişti ama 5 sene oldu maşallah. Bir sıkıntı yok.
    Ameliyat sonrası tek zararı insanda çatal matal kalmıyor. Düşük bel giymek riskli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)