Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
virajın şekline çıkıştan sonraki düzlüğe ve arabasına göre değişir
o an çizginiz ne gerektiriyosa onu yaparsınız
bazen son düzlükte viraj girişinde ufak bi zmn kaybetmek pahasına nispeten düşük hızda girilip son düzlüğe daha hızlı girilmeye çalışılabilir (ivmelenerek) öndeki rakibi yakalamak yada son düzlükte ondan daha hızlı olabilmek için
tamamen virajın durumuna arabaya girilen km viraj çıkışına düzlük uzunluğna ye göre değişir
bazen dez avantajdır bazende öndeki aracı geçmek için avantaj haline getirilebilir
viraja pistine kullanılan araca göre değişir kısacası![]()
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
Cok guzel yazmisiniz ama aklima birsey takildi. Arkada itisli bir arabada gaza yuklendiginizde agirlik arkaya kayar deyimi sizce dogrumudur peki? Mesela ilk aklima gelen Bmw lerde agirlik dengesi 50:50 dir genelde ve bu dengenin gazlamayla degisicegini zannetmiyorum. Ama viraj icinde gaza yuklenme veya ani gazdan kesme durumlarinda oversteer durumlarini zaten yazmaya gerek yok. Acaba sizde bunumu kastediyorsunuz?
Ali Can Calis
kaymaz demedim , sen anlamadın , belirli miktarda gaz ile dönersin evet , kaymaz da , çünkü girdiğin hız zaten viraja uygun bi hız , viraj bitene kadar atıyorum çeyrek gaz ile ivmeleneceğin miktar zaten belli , sen diyosun ki istediğimiz hızla döneriz o zaman , 80le girip bu şekilde 300le mi çıkacağını sanıyosun ?
şahsen benim arabam 160 hp ben çıkamıyorum![]()
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Hayır demek istediğim o değil di. Yazdıklarınıza göre böyle mi olması gerekir diye, ironi yaptım. Olay çok karıştı aslında içinden çıkılamayacak bir hal aldı, çok fazla bilinmeyen çok fazla içerik eklendi. Benim anlamadığım max hızın üstüne çıkma imkanı var mı tek şeritli bir yolda idi. Sizde arkası kaysa da gaza basarak toparlanır falan dediniz bende sanırım biraz yanlış anladım tekrar kusura bakmayın. Çöpe atmak değilde konuyu bu kadar bilinmeyen olayları azaltmak amacı ile kütüğü olaya katalım dedim.
Bmw 3 serisinde on arka aks yukleri yanlis hatirlamiyorsam esittir, yani 50:50. zaten zannedersem bizde burada cok yumusak aile arabalarindan bahsetmiyoruz. Pistte sure yapicak arabalarin cok sert amortisorlere sahip oldugunu, yere cok yakin olduklarini hepimiz biliyoruz. Dolayisiyla bu soruyu cevaplarken bence 'nasil bir arabayla' diye tekrar konu sahibine sormamiz lazim.
Ali Can Calis
Ali Can Calis
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)