Gayet tatlı araba olmuş işte , sadece göklere çıkarmanın anlamı yok manasında söyledimDSG vardı hafifti vs. hondayı da tutan yoktu o zaman hafif yapsaymış dsg gibi şanzıman yapsaymış ne yapalım yani
![]()
tabiki 30 hp farka rağmen başabaş gitmeleri bir yerlerde cupranın bişilerş daha iyi yaptığının göstergesidir. Tebrik etmek lazım bu açıdan. Ama insanlarda cupranın ilk denemede typera tır sokması gibi bir beklentisi vardı ondan başabaş gidince bu şekilde yorumlar yapıldı. Ayrıca olay çok net: 30hpnn hakkını verseydide typer a bu sefer aaa bak kliması soğutmuyomuş diyeceklerdi murat enginin yorumlarından sonra
supersportlar M serisi araçlar bile otomatikken bu yorum komik olmuş bence. Manuel seçeneği koyarsın ayrı mevzu ama otomatik araba yapamıyor diye manuel çıkmış açık ve net. Her kusuru bi gediğine oturtuyosunuz konu honda olunca.
f-458 ler aveler m6 m5 m4 bunlar araba değil tabi vitesi çakıp yürüyemiyorlar ne de olsa..
İyi de abi sen demedin mi araya direkler girer o olur bu olur diye ?
Ben güncel bir vag kullanıcısı olarak tarafsız bakmaya çalışıyorum arada 30hp fark var kafa burun yürümüşler DSG vs 30hp gibi birşey olmuş.
Sonuç olarak 2 araca da maşallah da kim gereksiz Honda övgüsü yaptı ?
Herkes arabayı merak ediyor sonuçta.
Benim şahsi fikrim pisste Standart leon cupra ile standar type-r karşılaşması olursa type-r önde olur.
Bakın bu benim şahsi düşüncem.
Herkese de keyifli sürüşler diliyorum.
Murat beyin kişisel çabaları ile yaptığı testi objektif bir şekilde aktardıktan sonra bile hondacı arkadaşların hala objektif olamaması ortada.
ağırlık dsg vs derken aradaki 30 beygir fazlalık hala görmezden geliniyor,
araçlar test edilirken bu beygirler çayırda mıydı diye insan sormadan edemiyor.
Ya şimdi biraz realistik olmakta fayda var diyelim
Type r ın yurtdışı fiyatıda pahalı hani sadece TR de pahalı değil
Yalnız TR de niye pahalı niye pahalı çok pahalı gibi sitemler çokta boşa değil İngilterede bu araç 30 Bin £ Türkiyede 180 Bin TL
Adam İngilterede ayda 1000£ alıyor biz 1000 TL alıyoruz onlar 30 ayda alır biz 180 ayda alırız yahu düşünsenize 30 Bin TL ye Type r alıyosunuz ondan sonra İngiltere de sıra olmuş araç yetişmiyormuş ne olacakki Cupra 28 Bin TL olsa ulan 3-5 daha ekler Type r alırım dersiniz tabi veya her köşe başında Golf GTI-R görürsünüz bakkal arabası olarak
"Type r pist için daha iyi " yahu biri bana sevabına Türkiye deki pist sayısı ve adlarını sayabilir mi ?
Ve de İngiltere nin veya Amerikanın veya Japon yapmış ama hele bi sorun niye yapmış Type r ı kaç tane pisti varmış ?
Durun ben araştırdım çokta kolay wikipedia yazmış ülke ülke
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._racing_tracks
Bakın sadece Amerika için ayrı sayfalar var
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._United_States
Ben çok önceden de yazdım zevk karar kişisel bi durumdur elbette ama biz forum da Türkiye deki araçlardan bahsediyorsak niye pahalı gibi yorumların normal karşılanmamasını bu Type r çok sert otomatik değil alınmaz denilince garipsenmesine hiç anlam veremiyorum bizim yol şartalarımızda bu güçteki fwd araç acayip saçma dedik garipsendik
Tabikide ben sadece İstanbul parkta kullanmak için aldım diyende olabilir ben tipini beğendim o yüzden aldım diyende olabilir yahu Bi Allah ın kulu niye Type r aldın diyebilirmi biz garipsiyormuyuz veya Type r ın başarılarına gözümüzü mü kapatıyoruz
sitenin adı techturkey.co.uk olsa idi bu yazıların hiç birini yazmazdık bu 200 küsürat sayfanın gidişatıda emin olun bambaşka olurdu..
Ama biraz geniş pencere dende bakmakta yarar var
Bu dsg şanzuman heralde bir tek 1.6 TDI da ya da sadece bizim arabalar da fark etmiyor heralde ikiside aynı yürüyor çünkü
Sana soyle bir ornek vereyim, bir typer denememizde 75kilo surucu ile kafa kafaya giden typerlar arasinda 70 kiloluk surucu yerine 125 kiloluk surucu gectiginde degisim olan typer net 3 boy geriye dusuyordu buna ne dersin ? Arada sadece 50 kilo ile ? Imkansiz olamaz hayal urunu desene![]()
DSG'yi bahane etmenini bi gereği yok yapabiliyorsa Honda'da yapsın koysun farkını ortaya.
Bunun dışında da her şey beklediğim gibi.Bu araçları pistlerde görmek lazım.En iyi keyfi orda çıkar.Süre savaşları kesinlikle daha keyifli.
İyi de hangi yorumda Hondacılar Type r uçar dedi ?
Kim ilçe boyu tır boyu direk boyu fark olacak dedi ? - Vag cılar bunu dedi. Bakın öyle değilmiş diyen Hondacıya objektif ol diyorsunuz bu ne mantıktır.
Type R daha kaliteli demiyor kimse. Type r daha alınası araba diyen yok , tercihim bu olur diyen var.
Arabaya şöyle kötü böyle kötü dediniz , bakın o kadar kötü değilmiş sırf Honda diye eleştirmeye gerek yokmuş diyoruz ne var bunda.
-Fırat
Burada bolca arabacı arkadaş varken birkaç sey sormak istiyorum ***** biz kullanıcıyız arabacı değil. Ben 18 hafif jantı çıkarttım tanesi 7 kg daha ağır olan(25,4kg) 19 inch oem jantları taktım gittim buradan anlaşılması gereken bu bir rolling değil araç görme denemesiydi geçme derdimiz olsa çıkarmadan gider güle oynaya geçerdim. 2.olarak 30 hp 50 nm fazlası olan type r ruhsatta 40 kilo civarı ağır ama ben Murat abiden min 25 kilo ağırımdır + yakıtım çok daha fazlaydı yani ağırlık dezavantajı yoktu bu sefer için type r ın. 3. Olarak dsg tamam hatasız ama powershift yapmış Murat abi ve kusursuz attı vitesleri dsg vites atışlarında ateşleme kestiğinden avantajı yok denecek kadar azdır bu denemede. Ben rollingci değilim zaten Murat abi çağırmasa asla çıkmazdım tanımadığın insanlarla o hızlarda riske ve ego yarışlarına girmeye ihtiyacım yok çünkü. Vites manueldeydi ve kesicide kendi atmasına bıraktım geçme derdim olmadığı için daha önce deneyip devir ayarlamaya bile çalışmadım. 200 e kadar denesek hadi derim adil değil ibrede 250+ görmüşüz 30 hp farkı göremedim açıkçası. İnsanlar objektif kıyas yapsın diye ağır jant gidip deneyen başkası varsa çıksın anlatsın bana bu işin incelikleri nedir öğretsin o zamanpolemik değil yani amaç görmekti o yüzden yazıyorum bunları. Keşke herkes böyle denese. Birde Orçun için birşey yazayım, direk muhabbetine yüklenmenin lüzumu yok. O benim aracımda sürekli 18 lerle gezdi jantın tanesinden 7 kilonun farkını bilenler neden öyle bir öngörüde bulunduğunu az çok tahmin ederler bence. Type r ı çok beğendim tekrar söylüyorum beklediğimden daha başarılı. Polemiği bırakın bence pist günlerinde çıksınlarda izleyelim keyfini çıkartalım bu 310 hp lik canavarın. R+ ı için diyecek söz bulamıyorum günlük için normal modu bile sert bayağı. Hafta sonu falan için ideal bir hothatch kesinlikle.
Type R denilen aracın zaten karakteristiği kullanıcı için motorsiklet tadında araba olmasıdır. EP3'ün reklamını hatırlayın. Dolayısıyla otomatik vites, şahsi görüşüm Type R'ın mantığına ters.
Kağıt üstündeki güç farklarına bu kadar takılmamak lazım özellikle vag grubunda çünkü genelde araçları lanse ettikleri güçten fazla çıkıyor dynolarda.
Örneğin Cupranın fabrika verisi 280HP/350NM iken dynoda 298ps/382Nm çıkmış.https://www.youtube.com/watch?v=LLThRieXBkM
Typer da aynı şekilde çıkabilir tabi bekleyip görmek lazım bazı şeyleri söylemek için erken..
İki aracında Türkiye sitelerine Typer 1453kg,Cupra 1346Kg gözüküyor.Eğer bu değerler doğruysa arada 107Kg gibi ciddi bir ağırlık farkıda var.+DSG nin avantajı var.
Bunları es geçmemek lazım tabi kimin iyi yürüyüp yürümediğine karar verirken.
Ben pistte hala çok ısınacağını ve o direklerle karşılaşacağını düşünüyorum. Ama sonuçta daha piste çıkmadılar, bunu hafta sonu görürüz.
Fanatizm falan yapmadığım için denk gittik diyebiliyorum, arabamız kesiklik yaptı kılı döndü demiyorum-demiyoruz.
Yolda zaten ısınmayacağı için direkler giremezdi, ama açıkçası yolda bile denk gidebileceğini düşünmemiştim. Açıkça da belirttim tahminimden hızlıydı diye.![]()
Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
Golf 8R / 48.40 @Körfez
Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)