User Tag List

Sayfa 8/16 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
289 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Tavukculuk sektörü ve Tavuk eti hakkında bilgilendirme

baymustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi varya bir yer bi kebap yapıyorlar yok böyle birşey 6 liraya yiyorsun kebabı şahane çok kalabalık

benim sorum kebap yedikten sonra bi ekşime geldi mi?

Evet ama süperdi diye cevap alıyorum.

Sonuç şudur;

-ortamın kalabalık olması
    - fiyatın ucuz olması

sağlıkla ilginizin olmadığını göstermektedir...
    GOT DİESEL&TORK

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baymustang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuyu okuyunca çok güldüm arkadaşlar.

defalarca http://www.facebook.com/babileziz sayfamda hileleri paylaşıyorum kim ne yapıyor nasıl yapıyor nasıl kar ediyor hepsi mevcut

gıda işine girmeden önce kilom 97 idi şimdi ise 82 soğudum yemeklerden hilelerden.

hile 6;

tavuk ürünleri nasıl mı?

en tehlikeli et ürünü bildiğiniz gibi tavuk etidir.
    tavuk et terbiyeli olsa dahil 2 günde bitmesi gerekir fakat işletmeler maalesef iş olur düşüncesiyle etini fazla çeker ve tüketemez bu sebeple zehirlenmeler çok olur.

dana şişteki gibi etin suyudur aslında tehlikeli olan mangal ateşinde kuruyana kadar pişirin o et size zarar vermez ama kokusu mutlaka kırıktır.

bu arada piyasada kırık tavuk ürünleri satılmaktadır. yani kasaptan kokmuş ürün satılmaktadır bu sebeple onların piyasası genellikle hızlı tüketim olan tavuk dönerleridir.

fabrikalardan düzgün bir şekilde çıkabilir ama ya sonrası?

istanbuldaki tavuğun tadı başka balıkkesirde tavuğun tadı başkadır buda dağıtıcı firmaların şerefsizliğidir. kimse işin bu tarafına bakmıyorum.

tavuk taşlığını bileniniz var mı? tavuk eti kilosu 6,5 lira taşlığın kilosu 8 lira

tuhaf dimi? çünkü taşlığın rengi kırmızı kısaca öyle bir hileler var ki hem lokantalarda hemde kısaca heryerde.

lokanta ve işletmelerdeki hilelerin hepsini sizlere paylaşabilirim isterseniz
    Emin olduğunuz bilgileri paylaşırsanız sevinirim, ilgiyle takip ettiğim bir konu. Nihayetinde hepimiz bu ürünleri tüketiyoruz. Ne yediğimizi bilmek isterim / isteriz .

Balıkesir'de farklı İstanbul'da farklı konusunu biraz açar mısın ?
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emin olduğunuz bilgileri paylaşırsanız sevinirim, ilgiyle takip ettiğim bir konu. Nihayetinde hepimiz bu ürünleri tüketiyoruz. Ne yediğimizi bilmek isterim / isteriz .

Balıkesir'de farklı İstanbul'da farklı konusunu biraz açar mısın ?
    abi şimdi şöyle izah edeyim. fabrikadan ürünler tırlar ile sevkiyatı yapılıyor. ikitellide dağıtıcı firmaya gittim merak ettiğimden. baktım keskin bir koku var ama onlar alışmış tabii.

neyse bu adamlarda kasaplara marketlere veriyorlar ve bu adamlarda etin içine dışına su basıyorlar şahit oldum gramajı artsın diye özelliklede bütün tavuklara.

kasap satamadığını dondurucuya atıyor bakıyor iş var tezgaha koyuyor sende alıyorsun bir daha difrize atıyorsun evine misafir gelir diye 2 defa bir ürün difrizlenir mi?

ilk dükkanım aksarayda idi. bana yazın bi adam geldi 4 liraya tavuk alır mısın diye bende yaz fiyatı 8.5 liradan alıyorum. imkansız dedim adam geldi götürdü mekanına yolda yürürken ise lokantlara selam veriyor bunada mal veriyorum şunuda diye bende bi keriz benmiyim diye düşünüyordum.

adamın mekanına gittim ki girmez olaydım sanki şantiye etler hava uçuyor ama bir koku anlatamam adam ile biraz kanka olayım dedim aslını öğrenmek için meğersem piyasadan kırılmış tavukları yok pahasına topluyor nasıl olsa bozuldu diye bu adamda sirkeliyor bir güzel sonrada hoppp piyasaya

1.5 liraya tavuk döner satıcısının karını size hesaplayayım;
    - 40 gr et pişirilmeden önce 55 gr ortalama 0,20 kuruştur
    - merdicen altı ekmek yarım 0,20 kuruş
    - yardımcı mazleme yeşillik domates filan bu arada halde çıkma alıyorlar 0,10 kuruş
    - ucuza satanlar en az 80 kilo takıyor
    - işçi ve dükkan gideri ile birlikte 0,25 liradır
    buda 0,75 kuruş yapıyor

bide damping yapar ayranda verirse 0,18 kuruş

alın size 0,93 kuruş adamın karına bakın bi
    GOT DİESEL&TORK

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    abi şimdi şöyle izah edeyim. fabrikadan ürünler tırlar ile sevkiyatı yapılıyor. ikitellide dağıtıcı firmaya gittim merak ettiğimden. baktım keskin bir koku var ama onlar alışmış tabii.

neyse bu adamlarda kasaplara marketlere veriyorlar ve bu adamlarda etin içine dışına su basıyorlar şahit oldum gramajı artsın diye özelliklede bütün tavuklara.

kasap satamadığını dondurucuya atıyor bakıyor iş var tezgaha koyuyor sende alıyorsun bir daha difrize atıyorsun evine misafir gelir diye 2 defa bir ürün difrizlenir mi?

ilk dükkanım aksarayda idi. bana yazın bi adam geldi 4 liraya tavuk alır mısın diye bende yaz fiyatı 8.5 liradan alıyorum. imkansız dedim adam geldi götürdü mekanına yolda yürürken ise lokantlara selam veriyor bunada mal veriyorum şunuda diye bende bi keriz benmiyim diye düşünüyordum.

adamın mekanına gittim ki girmez olaydım sanki şantiye etler hava uçuyor ama bir koku anlatamam adam ile biraz kanka olayım dedim aslını öğrenmek için meğersem piyasadan kırılmış tavukları yok pahasına topluyor nasıl olsa bozuldu diye bu adamda sirkeliyor bir güzel sonrada hoppp piyasaya

- yardımcı mazleme yeşillik domates filan bu arada halde çıkma alıyorlar 0,10 kuruş
    buda 0,75 kuruş yapıyor

İşte burda günah kimde
    O nedenle yediğiniz ürünün fiyatına bakın diyoruz arkadaş ambalajlı ve son kullanma tarihi üzerinde olan ürünleri alın bu sadece tavukta da değil tüm gıda sektörü için geçerli
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte burda günah kimde
    O nedenle yediğiniz ürünün fiyatına bakın diyoruz arkadaş ambalajlı ve son kullanma tarihi üzerinde olan ürünleri alın bu sadece tavukta da değil tüm gıda sektörü için geçerli
    fabrikaların günahı şuydu maaliyetlerin düşük olması için elbet bir hile karıştırılıyor bu allahın emri çünkü

fabrika neden kuruyolma yapmıyor sadece?

bu birincisi

salam sosis firmalarına neden tavuğu bonfile sadece beyaz et olarak vermiyor.

salam üreticilerinin hile yapmasına sebep oluyor?

bir sürü hile var üstad. fabrikalarında suçu var tırın soğutması arıza yapıyor ama ürünü yinede piyasaya sürüyor bunlarıda gördük ama asıl problem şu

son kullanıcaya hizmet verenlerde asıl hile. 2 senedir gıda işi yapıyorum ve savaşmaktan sıkıldım belki inanmıyacaksınız ama

- sağlık bakanlığına
    - tarım bakanlığına
    kendim dahil komşularımı şikayet ettim ne gelen oldu ne giden.

benim aylık giderim 20 binlira
    yan komşumun gideri 8 binlira

bu hak değil mi?
    -yabancu yuruklu insan çalıştır paralarını verme
    -halden çıkma domates sebze al yemek yap
    -hiç bir elemanı sigortalı değil
    - ruhsat bişey yok
    - gelen müşteriye hesabı geçiriyorlar sonra s.git çekiyorlar.

ben bu olaylar ile çok savaştım ama maalesef hiç bir denetim yok tvde gözükenler ise sallama işler
    GOT DİESEL&TORK

Vintage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen işyerinde konuyu konuştuk tavuktan uzaklaştım ama
    burdaki konudan çıkardığım tavuğu bilindik markalı paketli alıp yemek sık sıkta tüketmemek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Vintage Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen işyerinde konuyu konuştuk tavuktan uzaklaştım ama
    burdaki konudan çıkardığım tavuğu bilindik markalı paketli alıp yemek sık sıkta tüketmemek
    bu hileler tavuk içinde geçerli değil ki

tavuk taşlığından bahsettim yazılarımda bu tavuk taşlığı kırmızıdır ve tavuk etinden pahalı dana etinden ucuzdur.

köftelerde kebaplarda kullanıyorlar bu ürünü ondan dolayı hiç birşey yemeyin ozaman
    GOT DİESEL&TORK

Vintage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu hileler tavuk içinde geçerli değil ki

tavuk taşlığından bahsettim yazılarımda bu tavuk taşlığı kırmızıdır ve tavuk etinden pahalı dana etinden ucuzdur.

köftelerde kebaplarda kullanıyorlar bu ürünü ondan dolayı hiç birşey yemeyin ozaman
    bişey yememekte olmaz
    bilindik yerden fiyatlarıda bilerek
    ölü fiyat=(büyük olasılık)kalitesiz ürün

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Vintage Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bişey yememekte olmaz
    bilindik yerden fiyatlarıda bilerek
    ölü fiyat=(büyük olasılık)kalitesiz ürün

her zaman dediğim bir şey var gıdada ucuz ürün diye birşey olmaz hileli ürün vardır.

bizim insanlarımız ortama göre hareket ediyorlar. çok büyük firmalarda dahil ne hilelerin olduğunu çok iyi biliyorum ama dediğim gibi bunu bazen bizler yapıyoruz.
    GOT DİESEL&TORK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu paylaştığınız facebooktaki restaurant sizin herhalde değil mi

B.Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün itibarı ile tavuk yemekten vazgeçtim. Geç bile kaldığımı düşünüyorum.
    Sürekli gittiğim resorantlardan birinin işletmecisiyle ettiğimiz muhabbette "biz de artık satmıyoruz zaten müşteri de istemiyor" dedi. Anlattığına göre tavuk etleri lime lime oluyor parçalanıyormuş.
    Kimisi iri büyük ve kırmızıyken aynı siparişle gelen diğer bir tavuk küçücük civciv gibi ve renksiz tatsız oluyormuş. Çalıştıkları marka herkesin bildiği en büyük piliç firmalarından biri üstelik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baymustang, facebooktakı restaturantın resımlerı cok guzel duruyor, yeri nerdedir gelıp tadına bakmak ısterız yemeklerın ? Kebap uzerıne mı genel olarak ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı twin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu paylaştığınız facebooktaki restaurant sizin herhalde değil mi
    benim restaurantım 2 senedir bu işi yapıyorum ve savaş veriyorum hile yapanlar ile

Alıntı B.Battal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün itibarı ile tavuk yemekten vazgeçtim. Geç bile kaldığımı düşünüyorum.
    Sürekli gittiğim resorantlardan birinin işletmecisiyle ettiğimiz muhabbette "biz de artık satmıyoruz zaten müşteri de istemiyor" dedi. Anlattığına göre tavuk etleri lime lime oluyor parçalanıyormuş.
    Kimisi iri büyük ve kırmızıyken aynı siparişle gelen diğer bir tavuk küçücük civciv gibi ve renksiz tatsız oluyormuş. Çalıştıkları marka herkesin bildiği en büyük piliç firmalarından biri üstelik.
    işletmeci size reklam vermiş satmıyorum müşteri istemiyor diye bişey yok ben gayet iyi satıyorum.

Alıntı ayku82 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    baymustang, facebooktakı restaturantın resımlerı cok guzel duruyor, yeri nerdedir gelıp tadına bakmak ısterız yemeklerın ? Kebap uzerıne mı genel olarak ?
    siirt yemekleri, kebap ve kahvaltı olarak merterde hizmet veriyoruz.
    GOT DİESEL&TORK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar lokantanızı nasıl mı seçeceksiniz?

- bir kere eleman sayısı iyi ise ve hareketlilik var ise içeri girin
    - işletmeci eğer rahatsa korkmayın
    - oturdunuz masanıza aslında oturmayın etleri çaktırmadan gözetleyip ustasını görün
    - neyse oturdunuz diyelim menünün içeriği ve dizaynı dikkat çekmesi gerekir anlaşılır ve resimlerini kendi çekimleri olması gerekir.
    - garsona sakın bana ne tavsiye edersiniz demeyin çünkü işletmede son kullanma tarihi gelmiş ürünü verirler veya ençok ciroyu yapacak bir ürünü.
    - siparişiniz gelmeden içecekleri istemeyin çünkü bitiyor o arada yine istiyorsunuz lokantalar içecekten para kazanır.
    - yemeğiniz geldi ise az mı piş çok mu pişmiş dikkat edin eğer az pişmiş ise et çok sağlam yok kurumuş şekilde geliyorsa etin zehirini atmışlardır
    - sunum, mekan, garson, masa filan hepsi hikayedir arkadaşlar. eğer hizmet almak isterseniz zaten hizmete para vereceğiniz bir yere gidersiniz eğer lezzet ise asıl iş merdiven altı mekanlar on numaradır.

yanlış anlamayın sizi soğutmak değildir amacım ama nerden biliyorsunuz ustanın lavabodan ellerini yıkamadan çıktığını?

onun için kalite imiş mekan imin hepsi mişli bunlar en iyisi işletmecinin herşeyi takip ediyor devamlı kaşı gözü oynuyor ise korkmayın girin malının arkasındadır böyle adamlar.
    GOT DİESEL&TORK

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

buda 0,75 kuruş yapıyor

fabrikaların günahı şuydu maaliyetlerin düşük olması için elbet bir hile karıştırılıyor bu allahın emri çünkü

fabrika neden kuruyolma yapmıyor sadece?

bu birincisi

salam sosis firmalarına neden tavuğu bonfile sadece beyaz et olarak vermiyor.

salam üreticilerinin hile yapmasına sebep oluyor?

bir sürü hile var üstad. fabrikalarında suçu var tırın soğutması arıza yapıyor ama ürünü yinede piyasaya sürüyor bunlarıda gördük ama asıl problem şu

son kullanıcaya hizmet verenlerde asıl hile. 2 senedir gıda işi yapıyorum ve savaşmaktan sıkıldım belki inanmıyacaksınız ama

- sağlık bakanlığına
    - tarım bakanlığına
    kendim dahil komşularımı şikayet ettim ne gelen oldu ne giden.

benim aylık giderim 20 binlira
    yan komşumun gideri 8 binlira

bu hak değil mi?
    -yabancu yuruklu insan çalıştır paralarını verme
    -halden çıkma domates sebze al yemek yap
    -hiç bir elemanı sigortalı değil
    - ruhsat bişey yok
    - gelen müşteriye hesabı geçiriyorlar sonra s.git çekiyorlar.

ben bu olaylar ile çok savaştım ama maalesef hiç bir denetim yok tvde gözükenler ise sallama işler
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Sen vatandaş olarak üzerine düşeni yapmışsın. Tebrik ederim.

Bize de tavsiyelerine dikkat ederek hareket etmek düşüyor..
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mustafa aydınlatmışın gene ortalığı Şaka biyana beyaz etidir kırmızı etidir artık hepsi hemen hemen aynı felsefeyle üretiliyor. Az maliyet çok üretim bunun için herşey legal gibi görülüyor aslında değil ama piyasa bunu normal olarak addediyor artık.(bkz.Alışmak) Buna şöyle bir bakış açısı sunuyorum. Protein tozuyla ilaçla şişen insanlar la doğal sürecte geliştirmiş vücudunu oturtmus insan gibi sağlamlık açısından aralarında 5 bar fark çıkar eklemler en zor gelişen yerlerdir oturması yıllar alır o tavuklarda küçük büyük baş hayvanlardada öyle aslında daha kısa sürede kilolanan hayvanın eklem ve kemikleri gelişemediği için o tür pozisyonlara geliyor etinde tutma sürecinde hareket edebilen hayvanın doğal gelişeni daha lezzetli oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Sen vatandaş olarak üzerine düşeni yapmışsın. Tebrik ederim.

Bize de tavsiyelerine dikkat ederek hareket etmek düşüyor..
    inşallah faydalı olur herkese...

Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa aydınlatmışın gene ortalığı Şaka biyana beyaz etidir kırmızı etidir artık hepsi hemen hemen aynı felsefeyle üretiliyor. Az maliyet çok üretim bunun için herşey legal gibi görülüyor aslında değil ama piyasa bunu normal olarak addediyor artık.(bkz.Alışmak) Buna şöyle bir bakış açısı sunuyorum. Protein tozuyla ilaçla şişen insanlar la doğal sürecte geliştirmiş vücudunu oturtmus insan gibi sağlamlık açısından aralarında 5 bar fark çıkar eklemler en zor gelişen yerlerdir oturması yıllar alır o tavuklarda küçük büyük baş hayvanlardada öyle aslında daha kısa sürede kilolanan hayvanın eklem ve kemikleri gelişemediği için o tür pozisyonlara geliyor etinde tutma sürecinde hareket edebilen hayvanın doğal gelişeni daha lezzetli oluyor.
    içimde var şeffaflık hacım bu arada sende reklamı çok seviyon
    GOT DİESEL&TORK

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baymustang restaurantım Merterde demişsin biz cumartesileri MC de toplanıyoruz bir ugrayalım mekana bakalım şu senin yemeklerin tadına olmadı
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Baymustang restaurantım Merterde demişsin biz cumartesileri MC de toplanıyoruz bir ugrayalım mekana bakalım şu senin yemeklerin tadına olmadı
    bende geliyorum bazen arabayı babama verdiğimden beri nadiren geliyorum

dibimde benim mc beklerim hatta özel birşeyler hazırlarım
    GOT DİESEL&TORK

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)