allah uzun ömür versin ben 2 çocuğu yaptım kenara koydum. bundan sonra testo mesto lazım değil zaten, allah ne verdiyse çakayım ben artık ;););););)
Ben de cocuk yaptiktan sonra testoya girer miyim diye dusunuyordum. Ama cocuk isteyenlerin kesinlikle uzak durmasi lazim. Yurtdisindaki forumlari bloglari ve siteleri okudukca gozum cok korktu. Bizim Turkiyede cok yanlis bir algi var. Kür gıren bır adamın kür sonrası PCT sini 4 hafta yapmasinin yeterli olacagi soyenir hep. Malesef bu hic de dogru degil. Simdi birileri cikip ee ben yaptim duzeldi diyecek. Klasik bir Turk yaklasimi. Arkadaslar PCT malesef en az 3 ay ortalama 6 ay suren bir surecmis. Tam anlami ile degerlerinizin eski haline donmesinin %100 garantisi yok ancak 3 ila 6 aylik bir PCT ile kurtarabiliyormussunuz durumu. Buradaki olay da tekrar testo seviyesini normale cekmek degil aslinda. Onu cok kisa surede cekebilirsiniz. Buradaki sorun kür giren bir erkegin sperm sayisi ve kalitesindeki azalis yavaslama ve bozulmaymis. Asil bunun duzelmesi lazimmis.
Neyse bu konulara fazla girmeyelim. Forumda sanirim yasaklandi bu tur konulari tartismak.
Neyse Whey Protein demisken yeni bir mal aldim. Combat. 0 seker 0 yag 0 carb. Ayrica Msucle Tech' teki gibi icinde kasa suyu pompalayip vay anasini ne guzel sistim super tozmus dedirten o sentetik kimyasallar da yok. Tavsiye ederim.
Açıkcası benim arkadaşlarımdan diyette de kullanan var.karbonhidrati kestiklerinde enerji icin kullaniyorlar ve cok sikinti yaratmiyor onlarda ama sporla cok içli dışlı olmayan biri salona kilo vermek icin basladiginda fix olarak cla lcarnitin onerilir yada termojenik yağ yakicilar... Kreatini sadece kilo verme amaciyla kullanmayi düşünen bence kullanmasa daha iyi tabiki tercih meselesi
farklı bikaç posttada yazmıştım.Vücut , kas vs deilde kilo vermek derdim.Max 123(geçen yıl) , geçenlerde 108(bir buçuk ay önce) , min 97 (geçtiğimiz yaz) , şuanda da 101.2 yim.Ama diet+ günde 1 saat yürüyüş yapmama ramen 101.2 de çakılıp kaldım.Metabolizma mı yavaşladı acaba.Hızlandırmak için ne yapabilirim?
valla bu hafta denediğim ort. 1000 kalori olduunu tahmin ettiğim ,
sabah 1 dilim ekmek , peynir , domates , salatalık
ara - 1 activia
öğlen - 4 köfte veya tavuk göğüsü
ara - activia veya 3-4 die bisküvi
akşam - ton balıklı salata veya tavuklu mantar veya sebze yemeği
gece - vanilyalı activia veya birkaç kuru kayısı şeklinde bi dietim var ama pek bi işe yaramadı.
diyeti yazarmısın ?
sabah yumurta peynir zeytin salata domates ye yeşil çay iç
öğlen sebze yemeği yada yağsız tavuk ye yanına su
akşamda öğlenin aynısı sebze yemeği yada et yemeği yada balık ama ekmeksiz yağsız..salata olarak roka limon maydonoz
1 hafta içinde tartı üstünde değişim olcakmı bak bakalım.
Hacı onlar tamamen bünye ile alakalı. 1 kere pct yapanda var 1 ay yapanda 6 ay yapanda.
Ben 1 sene önce full aralıksız kür yaptım. Haftada 1 gr a yakın testo aldım. Bitiminde 1 ay kür yaptım. Düşüş olmadı değil aradan 1 sene geçti şuan.
Kür yapmadan önce testom 3.8 idi. Şuan 6.4 civarı. Doğal testomda feci arttı. Bişey kaybetmek yerine kazandım resmen.
Ama herkesde bu olacak diye bişey yok. İnsandan insana herşey değişir.
Ara öğün amaçlı onları tüketiyodum ama hazıra girmeden başka alternatiflere yönelebilirim.Yada arayı komple kessem , kahvaltı , öğle , akşam , bide akşam yoğurt şeklinde bişey yapsam daha mı faydalı olur?
nor 19 türevi ilaçlarda çok ciddi değişim oluyor hormonel yapıda. üretim tamamen duruyor. ağır ilaçlar. mesela bu ilaçlarda pct yapmak zorundasın. bazı ilaçlar varki onlarda yapmasanda zamanla toparlıyor cihaz kendini ama nor 19 türevleri özellikle trenler çok ciddi ağır ilaçlar. hem psikolojik hem fiziksel etkileri bela. sağlıklı bi psikolojik yapınız yoksa asla kullanılmayın.
Aynen haci sogru soyluyorsun. Insandan insana cok farkli tepkiler oluyor. Cok yerde okumustum yurtdisi forumlarinda ve aslinda testo seviyesindeki dusus cabuk toparlanabiliyormus ancak sperm kalitesindeki dusus kolay kolay duzelmiyormus. Yani asil sorun oradaymis. Tabii PCT yapan adam alet duzelince ben de duzeldim saniyor ancak asil hadise dedigim gibi fertility dedigimiz olayin ciddi kalitesinin dusmesi veya kaybolmasiymis. O nedenle sperm kalitesi eski formuna donene kadar 3 ila 6 ay PCT yapilmasini doktorlar ozellikle oneriyormus.
yeni başlayacak biri olarak nelere dikkat etmem gerekiyor yada ne ile başlamam gerekiyor? 191 cm/ 90kg durumundayım ama sanırım erkek vücudunda şeker göğüste birikiyormuş, Öncelikle hedefim göğüsü yok etmek, göbek sıkıntım fazla yok ama biraz daha düzleşse daha düzgün olacak gibi.
MacFit başlayacağım ama tahminimce aşırı kalabalık olacağından hocaların düzgün şekilde ilgileneceğine inanmıyorum. Burada hocalardan kat kat daha bilgili sporcular var, en azından bi fikir alayım ?