mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı
ben ilk mesajda belirtilen el arabası ve ameleler öğrneğinin kafama taktığı bir soruyu sormak istiyorum.. 135 kiloyum, 187 boyum var, yapılan hastane testinde vücudumda %38 oranında yağ bulunduğu söylendi, ama eksik ama fazla yada ne kadar dogru bilemiyorum. Eskiden spor yapardım, tabi burada bahsedildiği gibi kapsamlı bir düşünce tarzıyla değil, salona gider terler, bir iki saatimi harcar geri dönerdim, bir kaç kilo kaybettikten sonra bir şekilde heves v.s. durumlarından dolayı gitmemeye başlardı ve böyle devam eden döngüden ibaretti herşey.
Merak ettiğim konuya gelince, besin desteği olarak düşünecek olursak, ben spor yaparken hedefim kas tonusumu geliştirmek.. bu durumda ne tür bir antrenman bilincinde olmalıyım? Kaslarımı gelişmeye itme amaclı besin desteği ve yine programlı beslenmeyle devammı yoksa yağ yakımımı hızlandıracak antrenman ve yine benzeri bir diet ile yapılan türden bir yola mı yönelmeliyim?
Gün içerisinde abur cuburla pek işi olmayan birisiyim, tek kötü olay coca cola, ve tamamen hareketsizlik.. Açıkcası her kafadan ayrı bir ses çıkıyor, sağlık çalışanıyım, iki üç farklı doçent ve uzman doktorlada görüştükten sonra hepten sarsıldım.. cünkü hiçbirinin dediği ötekini tutmuyor. Kimisi protein ağırlıklı beslenmem gerektiğini, kimisi protein ve karbonhidrat almam gerektiğini ama ikisini karıştırmamam gerektiğini, kimiside bol protein az karbonhidrat, ve doğal olmak kaydıyla, (tereyağ tarzı ) yağ alımınada özen göstermem gerektiğini söylüyor.
Kan değerlerim şaşırtıcı şekilde normal, kolestrolüm yok, şeker durumum yok, insulin direnç değerlerim gayet normal (hemoglobin a1c), Troid hormonları v.s. normal seviyelerde..
Yapılacak en iyi şeylerden birisini yapayım ve bu işide bir çok şey gibi Techturkeye sorayım dedim..
Şimdiden tecrübesini benimle paylaşacak arkadaşlara teşekkür ederim.