User Tag List

Sayfa 6/10 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
174 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Scirocco DSGmi Manuel mi?

yasindemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30'una kadar manuel sonra DSG diyorum Hem 30una geldiğinde DSG'de en iyi formuna gelmiş olur
    Ben manuel aldım istediğim devirde istediğim viteste geziyorum, Vites atmanın zevki gerçekten ayrı. Şirket arabam otomatik, rahatlığı tartışılmaz ama saçmasapan vites atıyor hasta oluyorum.
    VW Scirocco 1.4 TSI Twincharger - 2012

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben DSG bir aracı sürerken manuelden daha çok zevk alıyorum.DSG farkı çok olmasa passatıda kesinlikle dsg alırdım, aldırırdım..Tabi birde nalet olası gülün dikeni var.Oda ap ayrı bir konu.

BerkinAKCAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dqn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben DSG bir aracı sürerken manuelden daha çok zevk alıyorum.DSG farkı çok olmasa passatıda kesinlikle dsg alırdım, aldırırdım..Tabi birde nalet olası gülün dikeni var.Oda ap ayrı bir konu.
    Dsg fazla rahat gibime geliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasindemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    30'una kadar manuel sonra DSG diyorum Hem 30una geldiğinde DSG'de en iyi formuna gelmiş olur
    Ben manuel aldım istediğim devirde istediğim viteste geziyorum, Vites atmanın zevki gerçekten ayrı. Şirket arabam otomatik, rahatlığı tartışılmaz ama saçmasapan vites atıyor hasta oluyorum.
    Scirocco gibi bir arabada manuelin zevki tartışılmaz diye düşünüyorum abi

bektas_talay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben gti aldım gti alma sebebim hem dsg hemde hafif olmasıydı
    5 sene önce 2008 de ilk 7 ileri dsg leri almıştık onlar çok fazla sorunluydu şuanda bakımları düzenli yaptırdıkdan sonra garanti bitsede kavrama için cebinizden para çıkmıyor

sadece gerekli bir iki tüyosu var
    "
    - tamamen durmadan d-r arası geçiş yapmamak
    - trafikte kalkarken manuel ile kalkmak gerekmiyorsa trafikte 1. viteste sabit kalkmak
    - yokuş yukarı çıkılıyorsa manuel ile çıkılmalı vites yükseltmeye çok fazla izin verilmemeli
    - gazlarken manuele alıp yavaşlarken vitesi lüzumsuz gereksiz düşürmemeli

gibi gibi şeyler dikkat ederseniz dsg ye bişey olmaz , ama neticede kul yapısı bu arızalar çıkabilir.
    aracım 73000 de 40000 de kavrama değişmiş 1 hafta önce doğuşa götürdüm tekrar bi güncellemeye girdi yağı değişti şanzumanın ve adaptasyon yaptılar kusursuz biniyorum

ayrıca ben aracımı mıncıklıycam hybrid gibi launch gibi kısacası dsg nin keyfi bence çok güzel
    ben karşıya haftada 2 3 kere geçen biriyim önceki aracım ve diğer aracım manuel dsg den inince sıkılıyorum debriyaja basmaya

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ben şahsen DSG den gün geçtikçe daha çok zevk almaya başladım.
    Direksiyondan vites belki de bana çok zevkli geldi...

DSG de vites küçültmek , gazlarken direksiyondan vites atmak inanılmaz zevkli geliyor bana...

DSG sorun çıkartıyor mu evet. en baba 2000tl ye mal oluyor bu sorun ve dikkatli kullanım olan DSG lerde problem gözükmüyor.
    birtakım püf noktaları var.

ışıklarda N konumuna almak,
    dur kalk trafikte kesinlikle manuel moduna geçmek
    kalkarken gaz pedalına yumuşak basıp yumuşak bir kalkış yapmak.
    6 ileri Islak Tip DQ250 DSG lerde 60.000km de DSG yağını değiştirmek, bana kalırsa 7 ilerileri de aynı periyotta yağ değişimlerini yapmak mantıklı olacaktır.

Kendi aracımda 6 ileri DSG var,
    gazlayacağım zaman direksiyondan vitesi kullanıyorum ve inanılmaz zevk alıyorum.

Zevkler ve renkler,

boşa tartışmaya gerek yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla ben şahsen DSG den gün geçtikçe daha çok zevk almaya başladım.
    Direksiyondan vites belki de bana çok zevkli geldi...

DSG de vites küçültmek , gazlarken direksiyondan vites atmak inanılmaz zevkli geliyor bana...

DSG sorun çıkartıyor mu evet. en baba 2000tl ye mal oluyor bu sorun ve dikkatli kullanım olan DSG lerde problem gözükmüyor.
    birtakım püf noktaları var.

ışıklarda N konumuna almak,
    dur kalk trafikte kesinlikle manuel moduna geçmek
    kalkarken gaz pedalına yumuşak basıp yumuşak bir kalkış yapmak.
    6 ileri Islak Tip DQ250 DSG lerde 60.000km de DSG yağını değiştirmek, bana kalırsa 7 ilerileri de aynı periyotta yağ değişimlerini yapmak mantıklı olacaktır.

Kendi aracımda 6 ileri DSG var,
    gazlayacağım zaman direksiyondan vitesi kullanıyorum ve inanılmaz zevk alıyorum.

Zevkler ve renkler,

boşa tartışmaya gerek yok
    Aynen abicim zevkler tartışılmaz ama dsg şanzuman birazda titizlik istiyor araba şimdiden yorucagımı düşünüyorum benim aracım dsg olursa kesin sorun çıkarır diye düşünüyorum iyi forumlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bektas_talay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben gti aldım gti alma sebebim hem dsg hemde hafif olmasıydı
    5 sene önce 2008 de ilk 7 ileri dsg leri almıştık onlar çok fazla sorunluydu şuanda bakımları düzenli yaptırdıkdan sonra garanti bitsede kavrama için cebinizden para çıkmıyor

sadece gerekli bir iki tüyosu var
    "
    - tamamen durmadan d-r arası geçiş yapmamak
    - trafikte kalkarken manuel ile kalkmak gerekmiyorsa trafikte 1. viteste sabit kalkmak
    - yokuş yukarı çıkılıyorsa manuel ile çıkılmalı vites yükseltmeye çok fazla izin verilmemeli
    - gazlarken manuele alıp yavaşlarken vitesi lüzumsuz gereksiz düşürmemeli

gibi gibi şeyler dikkat ederseniz dsg ye bişey olmaz , ama neticede kul yapısı bu arızalar çıkabilir.
    aracım 73000 de 40000 de kavrama değişmiş 1 hafta önce doğuşa götürdüm tekrar bi güncellemeye girdi yağı değişti şanzumanın ve adaptasyon yaptılar kusursuz biniyorum

ayrıca ben aracımı mıncıklıycam hybrid gibi launch gibi kısacası dsg nin keyfi bence çok güzel
    ben karşıya haftada 2 3 kere geçen biriyim önceki aracım ve diğer aracım manuel dsg den inince sıkılıyorum debriyaja basmaya
    Görüşünüz çok mantıklı tabiki zevkler ve renkleri tartışamayız aklımda hep manuel vardı ama dsg ile ilgili aldığım bilgiler beni manuele daha çok ısındırdı aracı biraz yormak istiyorum 160 beygir + revo2 yazılımlı bi arabanın tadını çıkarmak istiyorum bu yüzden dsg de bazı sorunlar çıkacağını düşünüyorum. Kullandığım otomatik arabalarda dip gaz yapınca devir 6 bine çıkıyor ve motor çok bağırıyor yeterince performans alamıyorum ama kullandığım araç 2001 golf mk4 du ondanda olabilir diye düşünüyorum dsg şanzuman çok farklı tabiki sizin Gtı da vites geçişlerinde sarsma oluyormu ? İşin zevki birazda debriyajla oynamakta devir doldurmakta diye düşünüyorum keyifli forumlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 manuel aracımdan sonra otomatik araca pek sıcak bakmıyordum ama aracımı aldıktan sonra iyi ki de almışım diyorum.Alacağın aracı ne şekilde yükleyeceğine bağlı ve bana kalırsa stage 2 ye kadar da dsg ile alakalı bi problemin olacağını düşünmüyorum işin şans faktörü de mevcut tabii

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Suleyman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 manuel aracımdan sonra otomatik araca pek sıcak bakmıyordum ama aracımı aldıktan sonra iyi ki de almışım diyorum.Alacağın aracı ne şekilde yükleyeceğine bağlı ve bana kalırsa stage 2 ye kadar da dsg ile alakalı bi problemin olacağını düşünmüyorum işin şans faktörü de mevcut tabii
    Şans çok önemli tabiki abicim pek şanslı oldugumu düşünmüyorum

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sen zaten kararını ikinci sayfada yazdıklarınla vermişsin .. gençsin ilk aracın olucak hor kullanıcaksın zorlıycaksın oynıycaksın manuel senin için en iyisi en ideali riske girmene gerek yok..

bunun dışında otomatik ve manuel kıyaslaması bence gereksiz anlamsız..

bir dsg,edc,cvt,smg,g-tronic v.b gibi milyon dolarlık argeler yatırımlar yapılarak teknolojininde en son nimetleri kullanılarak yapılan şanzımanların verimini kalitesini kullanılabililiğini konuşmak anlamsız bence..

Heleki 60-70 yıldır hiç bir değişiklik yapılmadan kara düzen eski teknoloji ile üretilen manuel şanzımanın çift kavramalı yeni nesil şanzımanlarla kıyaslanması çok çok anlamsız..
    mantıklı elle tutalabilir bir yanı yok çünkü..

Dsg sorunludur arıza çıkartıyordur bu tür şeyleri dışarda tutuyorum ki arkadaşımın golf'ü de dsg arızası vermişdi.. genel olarak yazıyorum bütün çift kavramalılar adına..

adamlar 7 ileri 8 ileri gidiyor.. hyundai 10 ileri yapdı sanırım genesislere uyguluyor yada uygulamaya başlıycak.. bunların hepsinin nedeni daha yüksek performans daha düşük yakıt motordan maksimum verimde faydalanmak ve kullanıcıya maksimumda sürüş keyfi vermesi..

ben daha çevremde manuelden edc dsg smg g-tronic li aracı alıpda tat tuz keyif almayan adam görmedim.. çoğunun dediğide manuelden çok daha keyifli zevkli olması yönünde.. bu konudada manuelden dsg ye geçmiş aynı şeyleri yazan insanlar var demek ki doğruluk payı var..

Ne alırsan al güle güle kullan..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen zaten kararını ikinci sayfada yazdıklarınla vermişsin .. gençsin ilk aracın olucak hor kullanıcaksın zorlıycaksın oynıycaksın manuel senin için en iyisi en ideali riske girmene gerek yok..

bunun dışında otomatik ve manuel kıyaslaması bence gereksiz anlamsız..

bir dsg,edc,cvt,smg,g-tronic v.b gibi milyon dolarlık argeler yatırımlar yapılarak teknolojininde en son nimetleri kullanılarak yapılan şanzımanların verimini kalitesini kullanılabililiğini konuşmak anlamsız bence..

Heleki 60-70 yıldır hiç bir değişiklik yapılmadan kara düzen eski teknoloji ile üretilen manuel şanzımanın çift kavramalı yeni nesil şanzımanlarla kıyaslanması çok çok anlamsız..
    mantıklı elle tutalabilir bir yanı yok çünkü..

Dsg sorunludur arıza çıkartıyordur bu tür şeyleri dışarda tutuyorum ki arkadaşımın golf'ü de dsg arızası vermişdi.. genel olarak yazıyorum bütün çift kavramalılar adına..

adamlar 7 ileri 8 ileri gidiyor.. hyundai 10 ileri yapdı sanırım genesislere uyguluyor yada uygulamaya başlıycak.. bunların hepsinin nedeni daha yüksek performans daha düşük yakıt motordan maksimum verimde faydalanmak ve kullanıcıya maksimumda sürüş keyfi vermesi..

ben daha çevremde manuelden edc dsg smg g-tronic li aracı alıpda tat tuz keyif almayan adam görmedim.. çoğunun dediğide manuelden çok daha keyifli zevkli olması yönünde.. bu konudada manuelden dsg ye geçmiş aynı şeyleri yazan insanlar var demek ki doğruluk payı var..

Ne alırsan al güle güle kullan..
    Teşekkürler abicim sende haklısın ama gönlüm yaşım gereğide manuelden yana Allah kaza bela vermesin keyifli forumlar

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DSG Golf kullandım geçişler çok zevkli rocco da da öyledir eminim. VW den hiç anlamam sadece halk yorumlarına göre konuşuyorum arıza çıkartan ve yüksek meblalara hallolan bi şanzımana sahip. 60 70 milyarlık araba alıpta 7-8 milyar ayriyeten para harcamak mantıklı değil bence.bide gazlarım sert kullanırım diyosan biraz geri kafalı düşünüp manuel seçmelisin derim

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    manuel candır

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dsg al stage 1 yükle yazılım filtre egsoz yeterlidir rocco için fazlasını istiyosan gti almalısın mis gibi dsg dururken manuel düşünmek hata
    kız arkadaşınla gezerken rahat rahat elini bile tutamazsın manuel alırsan benden sana tavsiye güzel kardeşim

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dsg al stage 1 yükle yazılım filtre egsoz yeterlidir rocco için fazlasını istiyosan gti almalısın mis gibi dsg dururken manuel düşünmek hata
    kız arkadaşınla gezerken elini bile tutamazsın rahat rahat manuel alırsan benden sana tavsiye güzel kardeş
    Hahah benim kız arkadaşım bu durumdan çok rahatsız,beraber vites değiştiriyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hahah benim kız arkadaşım bu durumdan çok rahatsız,beraber vites değiştiriyoruz
    Hahaha yorumunuzu cok begendim. Beraber vites degistiricez artik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ferroo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    manuel candır
    Abi belkide bi Murat abi bide senin yorumlarindan manuele karar verdim Yarinda jant konusunda anket acacagim bircok guzel secenek var onumde

MuratGürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dsg al söktür 3000 e manuel şanzıman bul dsg nide 13000 e sat tüm modifiye masrafların çıksın
    Huzur Spec ---> 1.6 TDI S-LINE A3 8VS

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)