Ciddi ciddi hepinizden fikir istiyorum.
Bundan sonra sizce ne olmalı. HDP ye terörist diyenler ötekileştirmeye calışanlar vs lütfen yazın. Ne olacak.
Benim fikrim.
Eğer MHP koalisyona sıcak bakmazsa erken seçimde oy oranı maksimum %13 olur. AKP den MHP ye kayan tüm oylar bunlar bişey yapamadılar diye AKP ye geri döner. MHP 2002 senesinde olduğu gibi barajı geçememe sorunuyla bile karşılaşabilir.
CHP nin oyları yine aynı sabit kalır.
HDP yine barajı geçer ve aynı şekilde belki oylarını biraz daha artırabilir.
MHP tamamen silinir HDP den bile daha az oy alır.
AKP yine tek başına hükümet kurabilecek güven oyu alır ve artık kafalarda AKP yi seçmezsek bunlardan bir *** olmaz sonucu kalır.
Yani su seçimin kritik noktası MHP.
Ben MHP nin yerinde olsam. CHP MHP ve dışarıdan destekli HDP koalisyonuna sıcak bakarım. Çünkü bu sayede AKP de bu güne kadar yapılan tüm yolsuzluklar ortaya dökülür ve 4 bakanda cezalandırılır. Böylelikle ne kadar pis işler ortaya döktükleri ortaya çıkar ve insanlar AKP den daha da tiksinmeye başlar.
Emekliye ve asgari işçiye güzellik yapılır ve işte bakın oluyormuş denilir ve daha da çok destek alırlar.
Çözüm süreci daha da güzel bir hal alır ve AKP sizde kürtlerle barış içerisinde yaşanılıyor denilir.
AKP tamamen miladdan da silinebilir.
Şimdi soruyorum ben bu şekilde düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz ve senaryolarınız nelerdir.
HDP konusuna gelince facebookta da çok eleştiri aldım ama 5.7 milyon insan bu partiye bizi temsil et demişlerse onlar bence bir şansı hak ediyor ve savaş yerine barış benim için çok daha önemli.
Bu insanları ötekileştirmek sadece bize zarar verir başka kimseye vermez.
Bugüne kadar savaşdan kimse karlı çıkmadı ve çıkmayacak. Kaos ortamı kimseye yaramaz.
Artık geçmişte yaşanan herşeyi silip geleceğe bakmanın ve kardeşce yaşamanın sizce zamanı gelmedi mi?