User Tag List

Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
228 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Alman Otomobil Dergilerinin Zehirlediği Nesil ve Algı Operasyonu

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Su an bende iki adet polo var. Biri 2011 1.6 tdi dsg, oburu 2015 1.4 tdi bluemotion dsg. 2015 olan 20binde.
    2015 model olan 3 silindirli. Ilk aldim, garajda calistirdim, hemen kapatip yagini kontrol ettim. Boyle bir sakirdama, takirdama yok. Traktor daha rafine calisiyor. 1.6 tdi 120binde olmasina ragmen bariz sekilde daha iyi. Kimse bana 3 silindirde vibrasyon olur gibi donanimhaber agzi da yapmasin, fiestaya da bindik 3 silindir, hgtye de biniyoruz 5 silindir. Tek silindir takirdarmis falan bu isleri gecin.
    Aracin son hizi 199da limitli. Bu sirada 6.viteste 2850-2900 devir donuyor. Ama 7. Vites var. 100le giderken 7ye atarsa da 1000kusur devirlerde anlik tuketimi 7-8lt oluyor. Gercekten cok tuhaf.
    Ani hizlanmak istedigimde gaza basiyorum, vites dusuruyor ve o ufacik motor 4000 devirde calisiyor. Hiz gostergesine bakiyorum, eger vites dusurmese aslinda daha hizli gidecegiz.
    Ilk kalkisi, ozellikle bluemotion olanin cok iyi. Ama 60a 70e kadar.
    2.viteste kalkmaya calisiyor sanziman bazen. Zaten otomatiksin 1de kalk 2ye at niye bu kadar zorlaniyorsun ki?
    Arac yola sigmiyor. Yol tutusu rezalet. Ben passattan alistigim kadariyla frenleri iyi diye dusunurdum, frenleri de rezalet.
    Dokunmatik ekran bazen algilamiyor.
    Start stop kendisi zaten kotu bisey, calisma prensibi vwda da bmwde de ayni, bu konuda vwe suc bulmak dogru degil, sistem boktan yani, o yuzden bunu geciyorum.
    Simdi bu araclari kendi satin aldigim ve bindigim kendi aracim olan 2011 yaris ile kiyaslarsam;
    Yarisin dokunmatik ekrani bozulmuyor, cunku yok. Ama 2011 poloda da yok.
    Yarisin start stopu sorun degil cunku yok. Ama 2011 poloda da yok.
    Yarisin sanzimani sorunlu degil cunku manuel.
    Fakat geri kalan her seyde, yaris muazzam derecede onde. En alt segment arac 200le giderken guven verir mi? Veriyor iste. Frenleri iyiymis, ki ben kotu derdim yani, ama polodan sonra cidden iyi. Donanimi ise 2011 polodan iyi.
    Ayni karsilastirmayi avensis-passat seklinde yapabilirim.
    Mazda ile audi karsilastirabilirim.
    Renault ile her seyi karsilastirabilirim.
    Bmw ile karsilastirabilirim.
    Cok araca bindim cok kilometreler. Genel olarak durum su:
    Bir yerden bir yere gitmek icin arac kullanan, aracinin sekli havasi ile ovunecek, en alt sinif araci surerken bile kendini premium bisey suruyor gibi zanneden, gazlamayla atiklikle sorunsuzlukla isi olmayan adam alman araci alir. Bu da beni baglamaz. Fakat tutupta objektif olmayan sekilde bu arac en iyi cunku alman derse is catlar.
    Ayni sekilde, benim aracim atik olsun mantikli olsun sorunsuz olsun beni deli etmesin diyen adam japon alir. Bu da kimseyi baglamaz. Ama cikip benim arabam daha havali derse is catlar. Lexus haric.
    Bu sirketlerin hic biri bizim babamizin mali degil. Biz hepimiz son tuketiciyiz. O yuzden aldigimiz bisey kotu de cikabilir yani, bunu paylasip digerlerini bilinclendirmek yerine firmayi savunmak neymis.
    Kendi kullanimim icin hep japon ve fransiz almis, alacak karsiligi ya da saga sola alman almis biri olarak sunlari soylemek lazim:
    Vwden audiden yol tutus, sorunsuzluk, ceviklik, performans beklemeyin.
    Hondadan kaporta ic mekan saglamligi, yol tutus ve fren beklemeyin.
    Toyotadan donanim beklemeyin.
    Mazdadan ucuz olmasini beklemeyin.
    Bmwden ve mercedesten ucuz yurutme maliyeti beklemeyin. Alt modellerinden hic bisey beklemeyin.
    Herkes istegine gore araba alip digerlerini boklayip kendi aracinin piyasasini yukseltmeye kalkmazsa, kendini cok iyi biseye biniyor sanmazsa cok daha iyi.
    Rolls roycelar, bentleyler, ust model bmw mercedesler, lexuslar ve hypersportlar haric hepimizin araci ulke, mensei, sinif farketmeksizin boktan. Bunu kabullenelim, yolumuza bakalim.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence en önemli eksiklerinden biriside ülkemize Japon arabalarının büyük bir kısmının getirilmemesi, girip Japonya araba fiyatlarına bakıyorum ülkemizde olmayan zilyon tane araba var adamlarda.
    Ülkemize o arabaları getirseler kimse böyle konuşamaz bence kimse kusura bakmasın.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence en önemli eksiklerinden biriside ülkemize Japon arabalarının büyük bir kısmının getirilmemesi, girip Japonya araba fiyatlarına bakıyorum ülkemizde olmayan zilyon tane araba var adamlarda.
    Ülkemize o arabaları getirseler kimse böyle konuşamaz bence kimse kusura bakmasın.
    Cok dogru. Ama haci simdi soyle bir durum var, gelen modeller zaten genel gecer modeller, motorlarini getirmiyolar. Camry yine camry, mazda 6 yine mazda 6 mesela her yerde. Ama ornegin yaris trd, 1.8 192hp yaris. Getir sat, bitirsin polo gtilari mini cooperlari. Ama su da var, mazda ornegin 3mps getirdi, kimse almadi. Gecenlerde ilandaydilar, 2.3 disi turbo 265hp 2010 model arac 60bine satilamadi, 122lik tsi golf peynir ekmek ama. Turk halkinin su genel algisi degismiyor malesef. Daha dandik araci daha pahaliya aliyoruz. Hos degil. Hep bir rekabet, bir kendini ustun gorme. Modifiye camiasinsa bile boyle, o ona kaldiriyor o ona sapliyor. Benim ornegin gtrim olsa adam evoyla beni gecse helal la derim, gider arkadaslik kurarim, gtra da biseyler yapariz birlikte. Ya da japon aracimi adam almanla gecse belki ben de bir dahaki aracimi ondan yaparim. Ticaret yurur kultur yurur. Cupra alan yenilmez oluyor arkadas, geciyorsun videoyu silmeler bilmemneler. 3-5 yas arasi bir zihniyet var malesef.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok dogru. Ama haci simdi soyle bir durum var, gelen modeller zaten genel gecer modeller, motorlarini getirmiyolar. Camry yine camry, mazda 6 yine mazda 6 mesela her yerde. Ama ornegin yaris trd, 1.8 192hp yaris. Getir sat, bitirsin polo gtilari mini cooperlari. Ama su da var, mazda ornegin 3mps getirdi, kimse almadi. Gecenlerde ilandaydilar, 2.3 disi turbo 265hp 2010 model arac 60bine satilamadi, 122lik tsi golf peynir ekmek ama. Turk halkinin su genel algisi degismiyor malesef. Daha dandik araci daha pahaliya aliyoruz. Hos degil. Hep bir rekabet, bir kendini ustun gorme. Modifiye camiasinsa bile boyle, o ona kaldiriyor o ona sapliyor. Benim ornegin gtrim olsa adam evoyla beni gecse helal la derim, gider arkadaslik kurarim, gtra da biseyler yapariz birlikte. Ya da japon aracimi adam almanla gecse belki ben de bir dahaki aracimi ondan yaparim. Ticaret yurur kultur yurur. Cupra alan yenilmez oluyor arkadas, geciyorsun videoyu silmeler bilmemneler. 3-5 yas arasi bir zihniyet var malesef.
    Abi hiç Türkiye"ye getirilmeyen modeller var, Toyota Chaser, Altezza, Lexus IS200, Lexus IS220 gibi her markanın çok fazla modeli var.

2007 model Lexus IS220 gördüm burada üstelik fiyatlarıda passatlarla aynı durumda donanım-içmekan-konfor olarak ne passat ne jetta ne o ne bu yanına yaklaşamaz.

Türkiye"de göremediğim(maalesef) birçok Japon araba gördüm burada görünce ağzım açık kaldı.
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı elma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dsgde kontak kapama problemi olduğu için sentetik yağı mineral yağ ile değiştirip, bide bunu geri çağırmayıp bakım sırasında yapan ve ayrıca sanki sorun yokmuş gibi müşteriye güncelleme yaptık diye anlatan servis ürün tanıtımı mı yapıyor?
    Ankara Etimesgut VW bayiine çekildiğinde araç şanzımanına baktılar yağ değişti güncelle yapıldı dendi 8k sonra şanzıman sıkıntı yaşadım sonra diyorlar ki siz alman düşmanısınız. Ulan ben paramla rezil olmuşum düşman olmuşum az bile.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesela adamlarin kaldirimindan bir ornek

Metal engelli yolu. Turkiyede yapilanlar 1 senede eskidi, ama uczlardi, 3m guzel kazandi
    Metaller belki 10 kati pahali ancak kac sene dayanacak sen hesapla.. gibi.
    işte bu açıklama adamların nasıl araba yaptığının göstergesidir (nokta)
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almanlar mühendislikte başı çeken ülkelerden araba sektöründe ise adamlar 30 binliralık araç yapıyolar burda 70 bin oluyo doğal olarak 70 binin beklentisine giriyoruz

arabada alman avratta rus parada amerikandan şaşmamak lazım

srkn.ylc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde boykot muhabbeti var ama hiç gerek yok.. 21 milyon yahudiyi sabun yapan adamın torunlarının parlamento'sundan çıkan karara kargalar bile kıçıyla güler.
    Abi ingilizlerin fransızların almanların yaptıklarını saysak ansiklopedi yazılır Ve hatta yakın tarihte ermenilerin azerbaycandan toprak alma düşüncesiyle o halkın insanlarının okadar insanın kafasını kesmesini gözlerini oymalarını.... ama şurda siyaset yapmak istemıyorum dusuncelerıne katılıyorum
    Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
    'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çoğu Japon aracı TR ye gelmiyor model olarak doğru, o zaman sorun ana bayiide... getirecekler ki marka değerin artsın... ama neye bakıyor ana bayii? orta segmentte bir aracım var biraz da doldurunca aracın fiyatı oluyor 140bin TL... 3 serisine bir kampanya başlatıyor Borusan dağıtıyor 135 inden, bütün rakipler nakavt... Japonların orta segment araçlarının 3 serisinden daha konforlu, daha güvenli ve daha donanımlı olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi? ben mesela aynı kaliteyi görsem fiyatları da 8-90bin olsa gider onu alırım, çok da tınn Alman malıymış, sonuçta binip kullanıyorum başka bir beklentim yok... üst sınıfta ise durum farklı, S serileri ve de 7 serilerindeki konforu veren bir makam Japonu gösterin bana? spor araba segentinde ise başarılı araçları var, kabul ama Porsche gibi sadece spor araba ürete bir markanın Japonya'da çıkmaması eksiklik değil mi?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı elma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dsgde kontak kapama problemi olduğu için sentetik yağı mineral yağ ile değiştirip, bide bunu geri çağırmayıp bakım sırasında yapan ve ayrıca sanki sorun yokmuş gibi müşteriye güncelleme yaptık diye anlatan servis ürün tanıtımı mı yapıyor?
    ürün tanıtımı: ürünün fonksiyonunu anlatmak, teknik özelliklerini belirtmek, kullanım alanlarını sergilemek, rakiplerine göre avantajlarını sıralamak vs.

algı yönetimi: standart birşeyi üst seviye/ekstra özellik gibi sunmak, kötüyü iyi diye anlatmak, seçenekler olduğu halde karşı tarafı seçeneksiz olduğuna inandırmak vs. yani kendi çıkarı doğrultusunda düşünce/bilgi "itelemek".

verdiğin örnek: müşterinin güvenini kullanarak kazık atmak.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Metal engelli yolu. Turkiyede yapilanlar 1 senede eskidi, ama uczlardi, 3m guzel kazandi
    türkiyede plastik konmasının sebebi ucuz olması değildi hatta ilk projede metal konması düşünülüyordu ama sonrasında devamlı değişen yol kaldırım asfalt projeleri ve çalınma riskinden ötürü ucuz plastiğe geçildi.. hatırlayan vardır bir ara otoban kenalarındaki elektrik kablolarını kesip çalıyorlardı içinde yüksek oranda kaliteli bakır var diye..

o kabloyu çalan adam metali yolla beraber götürür
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üst sınıfta ise durum farklı, S serileri ve de 7 serilerindeki konforu veren bir makam Japonu gösterin bana?
    olay kültürel bir olay japonların makam sınıfı F segmentinden ziyade cubic araçlara ihtiyaçları var.. o zaman bende cubic bir alman gösterin derim azdır yada yoktur.. adamlar ada ülkesi ve ülkede yerleşim düz alan çok çok az.. bu yüzden mevcut düzlük alanları %100 verimli kullanabilmek için evlerini arabalarını yollarını ona göre yapıyorlar.. F segmenti o ülkeye aşırı kaçar.. diyiceksinki ben dünya geneli konuşyorum avrupa amerikayıda katıyorum onlarda boşuna japon demiyoruz ölçüp biçip tartıyorlar hesap kitap yapıyorlar yapmak isteseler gayet güzel kralınıda yaparlar F segmentinin ama zarar edicekleri işe niye girsinler..

Adamlar hafif siglet dünya boks şampiyonu ağır siglete bulaşmak istemiyorlar
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    türkiyede plastik konmasının sebebi ucuz olması değildi hatta ilk projede metal konması düşünülüyordu ama sonrasında devamlı değişen yol kaldırım asfalt projeleri ve çalınma riskinden ötürü ucuz plastiğe geçildi.. hatırlayan vardır bir ara otoban kenalarındaki elektrik kablolarını kesip çalıyorlardı içinde yüksek oranda kaliteli bakır var diye..

o kabloyu çalan adam metali yolla beraber götürür
    O 3m ler ucuz degil zaten. Daha senesi dolmadan yiprandilar. Onlar yenilenir birileri kazanir surekli.
    1071 de girdik anadoluya ama hala yerlesemedik.
    Japonaya araclari kitlemiyorlar. Bavulumu falan sokakta rahatca birakabiliyordum. Ya burasi? Simdi konu sapmasin, sonra rengin ne falan diye semt abileri kiziyor

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet o dedigin pek gecerli degil.
    Yapmisken en iyisini yapma uzerine bir felsefe var. Tabiki ekonomik olmasina ozen gosteriliyor ancak, isletme maliyetlerine gore hesaplaniyor. Dogru hesap isletme maliyeti uzerinden hesaplanir.

Wikipediadan bile bulabilirsiniz Japonparin kalite anlayisini.Is gorucek bir seyi en ucuza mal etmek amaclari...

Abi ben katilmiyorum bu ornege,6 ay almanyada kaldim.Simdi bu ornekten ne anlamamis lazim? Almanlar bu kalitede uretemezmi? 3Mden bahsediyoruz birde?

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Duzenleme gelsin:Emin ol ayni fiyatta daha kaliteli metal olan alman uretimi bile vardir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ona bakılırsa Mitsuoka gibi "sadece" klasik lüx araba üreten alman arabası varmı.

3 serisi dediğiniz arabayı biraz doldurunca 200K" ları rahat aşıyor, sadece cruize control-sunroof dışında bir özelliği olmayan bmwler 120-130K"dan satılıyor

Halbuki adam araştırsa 60-70 Bin TL"ye kaç kat daha donanımlı arabalara binecek.

Japonlar size Nissan GTR gibi fiyatında eşsiz, rakipsiz, 5-6 kat daha pahalı arabaları yiyen bir araba sunuyor daha ne yapsın.

Lexus"un makam araçlarına kesinlikle bakın, o beğenmediğiniz Japonlar Toyota Supra, Nissan Silvia, Nissan Skyline, Mazda RX7, Honda NSX gibi araçları yaptı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Duzenleme gelsin:Emin ol ayni fiyatta daha kaliteli metal olan alman uretimi bile vardir...
    farnsada isviçre ve Almanya sınırında yaşıyorum, bu 3 ülkeyide iyi biliyorum.

Japonlar düzen kosunda insanlığın gidebileceği son noktadır bence

O yolu düzene örnek olarak göstermiş.

Hani belirli bir marka vardır her zaman rakipsizdir işte öyle bir durum.

Yani Japonlar düzen konusunda öncüdür, geriside takipçi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    farnsada isviçre ve almanya sınırında yaşıyorum, bu 3 ülkeyide iyi biliyorum.

Japonlar düzen kosunda insanlığın gidebileceği son noktadır bence

O yolu düzene örnek olarak göstermiş.

Hani belirli bir marka vardır her zaman rakipsizdir işte öyle bir durum.

Yani Japonlar düzen konusunda öncüdür, geriside takipçi
    Düzenleme:

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ona bakılırsa Mitsuoka gibi "sadece" klasik lüx araba üreten alman arabası varmı.

3 serisi dediğiniz arabayı biraz doldurunca 200K" ları rahat aşıyor, sadece cruize control-sunroof dışında bir özelliği olmayan bmwler 120-130K"dan satılıyor

Halbuki adam araştırsa 60-70 Bin TL"ye kaç kat daha donanımlı arabalara binecek.

Japonlar size Nissan GTR gibi fiyatında eşsiz, rakipsiz, 5-6 kat daha pahalı arabaları yiyen bir araba sunuyor daha ne yapsın.

Lexus"un makam araçlarına kesinlikle bakın, o beğenmediğiniz Japonlar Toyota Supra, Nissan Silvia, Nissan Skyline, Mazda RX7, Honda NSX gibi araçları yaptı.
    yaptı ya sonra? BMW 3 serisinden daha üst bir segmente araç üretemeyip, lüks modelleri de 'Amerikan pazarı' için isim değiştirip satacaksın ama kahrolsun Almanlar

bakın biranda şunda hem fikir olduk, Japon arabalarının müşteri kitlesi sınırlıdır, BMW ve Mercedes sırf o segmente girebilmek için resmen down grade etti araçlarını 1 serisi doğdu, CLA doğdu A ve B serisi doğdu...

dünyada en çok satılan araç toyota dır, sıkıntısız sorunsuz alır binersiniz ben Avrupa'da da karşılaştım Afrika'da da... sizi alır bir yere götürür az arıza yapar motoru uzun ömürlüdür vs vs... Japonların amacı zaten bu biz neyi tartışıyoruz şimdi?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)