Eyvallah isabetli sallamisim :)
Printable View
sınav niye iptal olsun ki ?
Çok detay oldu elimde
Sabah yetiştirebilirsem iyice eleyip buraya koycam
Çok uzun çünkü
Tek tek Yazsam 2 saatimi alır
Adana
Osmanli Devletinde ilk elektrik üretim birimi 1902 de adanada kurulmuştur. 1913 te istanbulda bir benzeri faaliyete geçmiştir diyor Karacanda.
Sistemin Ben vary taa .....
Gece Nöbetinden çıktım, Bodrum Havalimanından Muğlaya gittim. Sabah Tek ders, Neyse 10da çıktım 14:00te yine tek dersten sınava girdim.
Ayıptır ya hepi topu 5 dersten sınava giriyorum nedir bu 2 gün 4 oturum saçmalığı. Şimdi yine işteyim, sabah yine aynı terane.
Detayları veremediniz sanirim bugün sınavı olan herkese başarılar
20 sorudan 4 tanesini bilerek yaptım, hep bilgi yani isimler örgütler vs çok zor geldi bu hsonu :(
Sabah Sınav yerine gittiğimde farkettim ki sınav giriş belgesini yanıma almamışım. Dön bir daha o kadar yolu birde trafik var, park yeri bulamıyorum filan 9:15 de girdim salona ama o stres vs aldı götürdü ne varsa. İş sosyalden tahminim 11-12 doğru var inşallah bu sayının altına düşmem.:( Şimdi aynı gaz ile devam 14:00 oturumunu da atlatalım sağ salim. Herkese başarılar...
Küresel Pazarlama Muhtemel Tiyolar
Beyler tiyolar gerçekten çok uzun bütün dersleri yazmak isterdim ama ***** bende sizler gibi çalışıyorum zaman yetmeyecek
Bu sorulardan yararım olucaksa çok mutlu olurum
Bu bana kafi
-Küresel Pazar ile Yerel Pazar arasındaki fark ?
-Uluslararası pazar ile Küresel pazar ortak yönler ?
-Uluslararası pazarlama yönelimleri ( Kendine odaklı - çok odaklı -Bölge odaklı-dünya odaklı)
-Potansiyel pazarda ilk olması gerekn unsur ? ( NÜFUS)
-Ödemeler dengesi ?(Bir ülkenin ululslarrası finansal işlemlerin kaydını tutan hesaplar)
-Ticaret blokları (Ben kesin bekliyorum bu sefer)Serbest Tic. Anlaşması -Gümrük birliği -Ortak pazar - Ekonomik pazar - Politik birlik
-Spesifik tarife ? (Ağırlık ve miktara bakar) - Ad valorem ( Yüzdeye bakar)
-Kültürün özellikleri arasında yer almaz ? alır ?
-Yüksek bağlamlı kültür -( İma eder ) - Düşük bağlamlı kültür (Direk söyler)
-Delphi tekniği nedir veya kantitatif yöntem nedir ?
-Benimsenme süreci ne ile başlar ? ( haberdar olma ) ne ile biter (benimsenme)
-Hangisi Sözleşmeli üretimlerdendir veya değildir (Sözleşmeli olanlar / Lisans Anlşaması / Franchsinng /Sözleşmeli üretim / Yönetim sözleşmesi / Anahtar teslim / Montaj operasyonları)
-Pazar bölümleme süreçleri ? ( Aday ülke belirlenmesi/ Ön eleme /detaylı eleme / Seçim)
-Ürün yaşam evresi kaça aşamaşıdır ( 4 aşama)
-Farklı ürün Farklı mesaj veya aynı ürün farklı mesajdan gelir ?
-Firma içi veya firma dışı faktörler hangisidir değildir tarzında ?
-Firma başarısındaki temel faktör ? ( Marka imajı)
-Küresel firmaların karşılarına çıkacak sorun ? (Aşırı standartlaşma)
-Standart ürün dışındada işletmelerin sahip olduğu alternatif ( özel üretim)
-Gelir yaratan tek pazarlama karması ? ( Fiyat)
-Uluslararası pazarlamada fiyatlama politikası seçimi etkileyenler( Esneklik - İşletme hedefleri - Rekabetçi pozisyon - Fiyaatlama kararlarındaki kontrol)
-Fiyat tabanını belirleyen en önemli etken ( MALİYETLER)
-Ürünün fiziki şeklinde değişiklik yaparak pazara yeni rün olarak sokulması ? (İşletmenin değişiklik yaparak pazara sunduğu ürün)
-Ambalaj ve sıfat kelimesi geçiyorsa ( YENİ yi işaretleyin)
-Rekabet avantajının kilit kaynagı ? ( Düşük fiyatlı ürün üretmek)
-Pazar payı ve satışları yükselten strateji ( Uyarlama Stratejisi)
-İhracat işlemlerinin maliyetleri ( UZUN DAĞITIM KANALLARI - GÜMRÜK VERGİLERİ VE TARİFELER- DÖVİZ KURLARINDAKİ DALGALANMALAR)
-Fiyatın çok daha büyük bir pazar elde etmek amacıylan düşük düzeyde tutulması (YAYILMACI FİYATLAMA)
-Çeşitli devlet kendi ülkelerin pazarı için yaptığı düzenlemeleri AŞMAK kelimesi geçiyorlarsa ( TRANSFER FİYSATLAMA )
-Fiyat TAVANINI belirleyen rekabet koşulu ( TALEP KOŞULLARI)
-Ağ ve Ağlar kelimesi geçiyorsa ( Dağıtım Koşulları)
-Tüm tam kelimeleri geçiyorsa yazıda ? ( Yoğun Dağıtım)
-Sınırlı kelimesi geçiyorsa soruda ( SEÇİMLİ DAĞITIM)
-Kontrol sahibi kelimesi geçiyorsa (SINIRLI DAĞITIM)
-Kanalda bulunan katman sayısı (DAĞITIM KANALLARININ UZUNLUGU)
-işletmenin kontrol edemediği faktör (KÜLTÜR)
-Reel maliyetler (ARACILARA VERİLEN KREDİLER / ÜRÜNLERİN NAKLİYESİ/ YEREL REKLAMLAR/ ÜRÜNLERİN DEPOLANMASI / MÜZAKERELER)
-Temsil etme -Tutundurma kelimeleri geçiyorsa ( FİNANSAL ÖDÜLLER)
-Ödüller kaça ayrılır (Finansal Ödüller - Psikolojik ödüller - İşletmenin desteği - Kurumsal bağlar)
-Dayanıklı tüketim malları alanlarında genellikle faailyet gösterirler( BAYİLER)
-İşletmeler genellikle hangi dağıtım politikasını seçer (YOĞUN DAĞITIM)
-Uzunluk genişlik kelimesi geçiyorsa ( DAĞITIM KANALI TASARIMI)
-KÜRESEL PAZARDA En fazla reklam yapan sektörler nelerdir (GIDA İÇEÇEK KİŞİSEL BAKIM / PERAKENDECİLİK/ MEDYA TELEKOMİNASYON / OTOMOTİV/ FİNANSAL HİZMETLER)
-Hangi karar en çok etkiler ( PAZARLAMA İLETİŞİMİ)
-Sembol kelimesi geçiyorsa ( KODLAMA)
-İletişim sürecnin ilk aşaması ( BİLGİ KAYNAGIDIR)
-Standartlaşma +UYumlaştırma + Sinerji kelimesi geçiyorsa ( Uzmanlaşma Stratejisi)
-Halkla ilişkilerin temel aracı ( BASIN KONFERANASI)
-Parası ödenmeden yapılan tutundurma(HALKLA İLİŞKİLER)
-Pazarlamada yaygın tutundurma araçları ( Ticari Fuar ve Sergiler)
-Reklam yasağı kelimesi görürseniz ( ÖZEL OLAYLARI yapıştırın)
-Ulaşım imkanlarının gelişmiş olması neye bağlıdır( Cografi koşullar)
-Parası ÖDENEREK yapılan tutundurma ( REKLAM)
-ULUSLARARASI iletişimin SON aşaması ( GÜRÜLTÜ)
-uluslararası iletişim ( 7 aşamalıdır)
Cliosportve kızma ama cidden zordu ya sınavlar.:D Kaç senedir giriyorum bu sınavlara, bu seviyeye hiç çıkmamıştı.:D İnşallah geçerim. İçim rahat ohhh be diye çıkamadım bu sınavlardan. Neyse sınavlar bitti artık başka şeylere odaklanma ve destek verme zamanı.
vizelere girememeştim, finallerede çalışamadım zaten adam akıllı okul uzadı kesin..
Sınavlar bencede zordu hele vizeye göre.
Dün tek sınav vardı bugün 6 buna çare bulsalardı keşke
Son oturum sonlara doğru baydı resmen soru okuyasın gelmedi
Beyler bise dunku turkiye ekonomisi sinavnda III II I sikli soru vardi onun cevabi
III II I miydi ?
Sanırım Tarım, sanayi, hizmet olacaktı cevabı. Numaralandırmayı ise hatırlamıyorum.:D
Hahahah :D
Açıkcası çok kolaydı diyemiyeceğim
Bende aşırı zorlandım
O kadar bakıp o kadar kursa gidp o kadar tekrar eden birisi olarak resmen ters köşe sorular vardı lakin gene arada güzellik yapıp 6 tane net çok aşırı kolay sorular sormuşlar
En azından 6 soru yapılabilir görüşündeyim
Hatta bazı aşırı kolay dediğim sorularda alakasızca 4 olumlu 1 olumsuz şık veya 4 alakalı 1 alakasız bir şık olayına girmişler :)
Bende rahat edemedim sınavdan sonra bende sendenim
Güvendiğim tek nokta Genel Not Ortalamam 3.34 :)
Yani FF almadıkça geçiyorum
Her türlü D li not ile geçiyorum :)
1 - 2 - 3 şeklindeydi o soru bende A şıkkıydı
Benim Genel ortalamada sıkıntılı 2.16 civarıydı sanırım. 2 kere uzatalım dedik ondan düştü bu kadar herhalde. 5-6 şar soru serpiştirmişler gerçekten bende onları yaptım bazılarında mantık yürütmeye çalıştım işte şık dağılımına bakarak karar vermeye çalıştım. Bir tane soru vardı sınavda aklıma çok takıldı bağımsız çeşitlendirme sorusuydu. Dış yardım almadan kendi imkanlarıyla ilgili bazı şeyler hatırlıyordum onu işaretledim doğru mudur?:D
Doğrudur :) Bağımsız çeşitlendirme dediğin aynen odur
Bak kurcaladıkça doğrular artıyor :D
Ya hesaplarıma göre doğru sayılarım 9 un altında değil hiç bir dersten. Eğer bir iki de bonus çıkartırsak çok güzel olacak.:D