Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzİn zammi
mikelazi
08-07-2017, 16:44
bu sabah fulledim mazotu selamiçeşme shell 4,479 den
salih_560
09-07-2017, 21:17
Yarın sabah hayırlı haberlerini bekliyorum abi dolardan dolayı mı böyle oluyor peki ??
Tamamdır,mal almayın yada az alın ıstasyonlara...
2 gun daha zam yada ındırım yok....
Türkiye'de zam yok,güncellemedir o.
Dünya petrol kongresı açılışında sayın cumhurbaşkanını konuşurken görünce yüreğim ağzıma geldi hemen konuya bakayım dedim.:)
salih_560
13-07-2017, 09:38
Indirim yakın....
pazartesi olabilir mi abi??
valla bu ara indirim iyi olur
Indirim yakın....
İndirim yakın, meşaleleri yakın :)
tamda depo fulleyecektim bekleyelim
salih_560
13-07-2017, 10:29
Yarın olur....
abi teşekkür ederim bilgi için ....
Bu sefer yurtdisi piyasa bize ayak uydurmadi. Bugun doviz yada peteol dususu surmezse indirim pazartesiye kalir.
Lpg 2.45 :) ben hep 50 tl alıyorum ki :D :D :D
salih_560
16-07-2017, 22:32
Abi indirim var mı yarın için falan ??
Sabah soylerim,2 gundur demokrasi nobetindeyim...
free-hifi
16-07-2017, 22:53
Ahhaha :)))
Lpg 2.45 :) ben hep 50 tl alıyorum ki :D :D :D
ne 2.45 i ya 2.24 ben hep 30 liralık alıyorum :D :D
salih_560
17-07-2017, 08:40
:) hahaahaha abi bekliyoruz ...
Bugun yarın zam yok,rahat olun,ıstıkrar geldı artık...
free-hifi
17-07-2017, 10:11
Bugun yarın zam yok,rahat olun,ıstıkrar geldı artık...
İstikrar geldiyse indirim isterük
salih_560
17-07-2017, 11:06
İstikrar var ama indirim söz konusu değil herhalde ...
Talih.b16
17-07-2017, 11:19
Sakaryada lpg litresi 2.11 lira, e5 üstünden geçerseniz petrol tabelalarına dikkatli bakın.
Belki geçen olur diye yazıyım dedim.
Ne o, hainmisiniz,istikrar dedim residen aldigim bilgiye dayanarak,hayrola yalanci mi diyorsunuz?
Indirimse indirim,bindirimse bindirim... Ses cikartan olursa bimmer orada.
Demokrasi nobeti dozu fazla kacti heralde...
Sakaryada lpg litresi 2.11 lira, e5 üstünden geçerseniz petrol tabelalarına dikkatli bakın.
Belki geçen olur diye yazıyım dedim.
Osmaniyede sehir merkezindeki benzinliklerde lpg 2.63. Lpgde benzin gibi sabit yada + - 2-3 kurusluk farklarla satilsa keske.
Talih.b16
17-07-2017, 14:57
Osmaniyede sehir merkezindeki benzinliklerde lpg 2.63. Lpgde benzin gibi sabit yada + - 2-3 kurusluk farklarla satilsa keske.
Yeni tatilden döndüm antalyadan.
O tarafta en uygun gaz 2.45 dı, en pahalı 2.81 gördüm.
Enteresan geldi fiyat farklılığı.
Yeni tatilden döndüm antalyadan.
O tarafta en uygun gaz 2.45 dı, en pahalı 2.81 gördüm.
Enteresan geldi fiyat farklılığı.
Fiyat farkı her yerde var. Mesela ben İstanbul'da 2.06'dan (OPET) veya 2.09'dan (CLASS) alıyorum. Küçükyalı petrol ofisinde 2.90 gibi rakamlar dönüyor. Altın tozu mu karıştırıyorlar anlamış değilim :D
Tüpü taktım rahata erdim :D Bi tatile gidip geldim 2 taksidi çıktı aradan.
Hondafatih
17-07-2017, 16:00
Fiyat farkı her yerde var. Mesela ben İstanbul'da 2.06'dan (OPET) veya 2.09'dan (CLASS) alıyorum. Küçükyalı petrol ofisinde 2.90 gibi rakamlar dönüyor. Altın tozu mu karıştırıyorlar anlamış değilim :D
buradaki fark yakıt tankında bulunan bar saatinde saklı havayı biraz fazla basalım derlerse fiyat 2.0* olur elbet
free-hifi
17-07-2017, 16:04
ERhancığım bunu sana bir türlü öğretemedik. opet lpg tavan şu an 2,75 po da en fazla 2,77 dir güncel rakamdan bahsediyorum. bunun üstüne satamaz bir. bu adam toktur kardeşim 2,75 e satarım bana klas müşteri gelir taksicisi vs gelmesin diyor. 2,40 a 2000 litre satıp litrede 0,09 kuruş kar edeceğime 1000 litre satar 0,44 kar ederim daha iyi diyor .
ankara çorum çıkışı tarafında 1,95 e bile LPG var :)
buradaki fark yakıt tankında bulunan bar saatinde saklı havayı biraz fazla basalım derlerse fiyat 2.0* olur elbet
Hava bastıklarına inanmıyorum çünkü ucuza aldığım LPG bariz daha fazla gidiyor. Performans farkı da yok. Aynı malı ucuza satıyorlar ondan şüphem yok.
ERhancığım bunu sana bir türlü öğretemedik. opet lpg tavan şu an 2,75 po da en fazla 2,77 dir güncel rakamdan bahsediyorum. bunun üstüne satamaz bir. bu adam toktur kardeşim 2,75 e satarım bana klas müşteri gelir taksicisi vs gelmesin diyor. 2,40 a 2000 litre satıp litrede 0,09 kuruş kar edeceğime 1000 litre satar 0,44 kar ederim daha iyi diyor .
İşte onu diyorum. Bu adam bariz ayıp ediyor :D
free-hifi
17-07-2017, 17:16
Hava bastıklarına inanmıyorum çünkü ucuza aldığım LPG bariz daha fazla gidiyor. Performans farkı da yok. Aynı malı ucuza satıyorlar ondan şüphem yok.
İşte onu diyorum. Bu adam bariz ayıp ediyor :D
Ben tavan istasyon çok az gördüm Ümraniye sanayi çıkışı total de tavancıdır oda taksici yüzünden ve yol üzerinde tek olduğu için yapar
Hava nasil basiliyor? Bende ogreneyim...
Ben tavan istasyon çok az gördüm Ümraniye sanayi çıkışı total de tavancıdır oda taksici yüzünden ve yol üzerinde tek olduğu için yapar
Aynen o da pahalı satıyor ama küçükyalı PO kadar değil. Hergün pendik-ümraniye gidip geldiğim için ikisini de görüyorum. K.yalı PO kışın 3,28'e kadar yükseltti. Baktıkça içim acıyordu :)
free-hifi
17-07-2017, 21:49
Hava nasil basiliyor? Bende ogreneyim...
Renocularda mazot yerine hava basildigini iddia eder abi boyle efsaneler mevcut
turbo&quattro
18-07-2017, 05:39
Bizde surekli dusuyor :D yaklasik 49lt $26
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/1C01772F-66C5-48BF-A1F1-18CE46366647_zpsxswijmal.jpg (http://s1214.photobucket.com/user/bekliyorum02/media/1C01772F-66C5-48BF-A1F1-18CE46366647_zpsxswijmal.jpg.html)
salih_560
18-07-2017, 07:31
İndirim var mı istikrar dedik nerede indirim abi zam gelebilir içimden bir his öyle diyor çok :)
turbo&quattro
18-07-2017, 08:41
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/1C01772F-66C5-48BF-A1F1-18CE46366647_zpsxswijmal.jpg (http://s1214.photobucket.com/user/bekliyorum02/media/1C01772F-66C5-48BF-A1F1-18CE46366647_zpsxswijmal.jpg.html)
turbo&quattro
18-07-2017, 08:42
Benim photobucket pert olmus :D
Hızlı ve Kolay Resim Paylaşımı - resim yukle - resim paylaş - Hızlı Resim (https://hizliresim.com/)
bu çok hojdir tavsiye ederim
Şimdi indirim var mı yok mu beyler? Konuyu üstte görünce giriyorum hep hüsran :P
Şimdi indirim var mı yok mu beyler? Konuyu üstte görünce giriyorum hep hüsran :P
Başlığı okuyunca ne indirimi? "Benzin Zammı" :D
turbo&quattro
18-07-2017, 17:39
Bizde surekli dusuyor :D yaklasik 49lt $26
Hızlı ve Kolay Resim Paylaşımı - resim yukle - resim paylaş - Hızlı Resim (https://hizliresim.com/)
bu çok hojdir tavsiye ederim
:D
https://i.hizliresim.com/Pr1XJ6.jpg (https://hizliresim.com/Pr1XJ6)
Zam yok.... Istikrar var,bereket yagiyor rezillik diyorlar,cok ayip!
:D
https://i.hizliresim.com/Pr1XJ6.jpg (https://hizliresim.com/Pr1XJ6)
Keşke adresi vermeyeydimmmm moral alt üst beee
Eger yurtdisi piyasa yarin yukselirse zam gelir...
İndirim deyince like lar yağmur gibi gelmiş Murat'a, zam deyince 2 tane gelmiş sadece. Ehehehe :D
Zammı Murat mı yapıyor yahu :D
free-hifi
21-07-2017, 22:19
Zam ı beğenen arkadaşlar var ticaret bu :)
Yurt disi piyasalar cakildi. Eger hafta basi doviz duserse indirim biletini alir ve gelir...
Simdi like mi olucak bu mesaj Quantum :)
turbo&quattro
22-07-2017, 01:19
Yurt disi piyasalar cakildi. Eger hafta basi doviz duserse indirim biletini alir ve gelir...
Ilk layk benden gelsin:D
salih_560
22-07-2017, 10:17
Pazartesi indirim olur diyorsun yani abi ....
Hayir,pazartesi duruma bakicagiz. En erken carsamba sabah ki fiyata yansir...
İndirim demişsin, gelmiş bile like yağmuru :)
Demek Cem Uzan da böyle topladı o kadar oyu. Mazot 1 tl dedi, o da baya like almıştı :D
Siyasete gir bence :D
mikelazi
22-07-2017, 11:59
çarş.fullerim
perşembe 1000km. yolum var
Cem uzan gibi o kadar reklam ve havada ucusan vaadler ile eminim %10 gecilir. Adam reklamla neredeyse %10 aliyordu...
O kadar egitimli ve kulturlu toplumuz...
Birde din kuran namaz kitap deseydi kesin meclisdeydi..
Zam sinyali var...
Dolar düştü didik yine güldürmedi abi :)
Benzin yukseliyor 2 gundur ama doviz biraz yardim ederse zam gelmez...
free-hifi
28-07-2017, 08:57
Benzin yukseliyor 2 gundur ama doviz biraz yardim ederse zam gelmez...
Abi pazartesi gece için artış yonunde yorumlar var.
hareket var mı acaba
free-hifi
28-07-2017, 11:37
Beğene çökün :D
salih_560
28-07-2017, 12:22
arabayı pazartesi sattım ama konuyu takibe devam :D
free-hifi
28-07-2017, 17:23
Murat abi 1 Ağustos ta LPG ile ilgili bir düzenleme varmış. Dökmegaz, Tüpgaz, LPG nin ötv ler eşitlenip kdv 8 e düşecekmiş. Amaç full clas benzeri firmalar ile rekabet olayında denge kurmak dediler. Senin görüşlerin nedir?
Zam 9-10 krs gibide olabilir.
Otv esitlendi. Sadece kdv otogaz'da %18 tuplide %8 olucak.
Bu tip piyasayi bozan firmalar artik ucuz gaz satamiyacak. Biraz olsun nefes alicagiz... Vergi kacirip ucuza daha fazla kazaniyorlardi.
Zam 9-10 krs gibide olabilir.
Otv esitlendi. Sadece kdv otogaz'da %18 tuplide %8 olucak.
Bu tip piyasayi bozan firmalar artik ucuz gaz satamiyacak. Biraz olsun nefes alicagiz... Vergi kacirip ucuza daha fazla kazaniyorlardi.
Başbakan olacak adamsın da dinlemiyorsun beni işte :D
Hahah... Yok canim,basbakanlara baksana bizden cokk daha kaliteli,kulturlu ve ileri goruslululer.
Biz neyiz onlarin yaninda... Benden ancak forumda yazar olur.
gespenster
28-07-2017, 23:55
zam gelse de insede hıkaye, benzinli aracın varsa 50 liraya ortalama gıdecegın 100 km kurus hesabı yapıp kafayı yemege hıc gerek yok.
bir gun indirir 2. gun 2 katı bindirir bu deweler.
Otogaza zam mı gelecek yani şimdi :) Ben 2,10 a falan düşmesini bekliyordum, uzun zamandır 2,39 dan alıyorum shellden.
2,10 maliyete cokk yakin,yanlos rakamdi zaten. Istasyon akaryakit satmasa zarar yazar...
2,10 maliyete cokk yakin,yanlos rakamdi zaten. Istasyon akaryakit satmasa zarar yazar...
Benim merak ettiğim bir şey var cevabı olsa olsa sende olur abi.
Sakarya da yaşıyorum p.o dan 2.25 ten alıyorum. Shell de 2.40 ayaz otogaz opet de 2.39 başka bir aygaz satan yer de 2.23
Sakarya ya 40 km karasu ilçesindeyim şuan burada 2.60 gördüm.
Bu kadar fark olağan mı? Son kullanıcı olarak uygun olanı tercih ediyoruz haliyle aslında kandırılıyor muyuz?
Uygun yer ama bilinen marka alin yada guvendiginiz kucuk sirketlerden.
Cunku gazin kivamini artirici maddeler koyanlar var.
Yakinda gaz fiyatlari articak,ozellikle 1'inden sonra. Olmasi gereken yerlere yaklasicak...
Az önce ötv listesinde yapılan değişikliği okudum. Otogaz olarak kullanılanlar haricinde KDV %18 den%8'e düşmüş.
Diğer taraftan kilogram başına alınan ötv tutarı arttırılmış. Bu mutlaka son tüketiciye olumsuz yansıyacaktır.
Kaynak:Katma Değer Vergisi ile Özel Tüketim Vergisi Oranlarında/Tutarlarında Değişiklik Yapıldı | MuhasebeTR (http://www.muhasebetr.com/guncelmevzuat/mevzuat_oku.php?mevzuat_id=3696)
free-hifi
29-07-2017, 11:29
Murat abi vergi kaçağına yine devam edilir diye düşünüyorum. Adam yine istasyona bir kısmını faturalı bir kısmını faturasız dökecek. Amaç bunu takip ettirmek çok değerli devlet nasıl takip eder bilmiyoruz. Yada göz göre göre imkan veriliyor.
Benzin 11 motorin 12 krs zam. Pazartesi aksam olur.
Ayrica faturasiz mal kalmadi artik,sadece vergisi kacirilmis mal var. faturasiz cikis zorlanir. Cok kucuk kismi olur. Sadece aradaki 250tl kdv farkina oynarlar. Oda hemen olmaz. Sonucta tupli mal bulmak gerek.
Tuketiciye olumsuz yansiyacak bir sey yok,sadece fiyatlar olmasi gerektigi yere gelir...
MertSerhanÖ.
30-07-2017, 01:47
neey 11 krs zammı?ooohaaaa...
Benzin 11 motorin 12 krs zam. Pazartesi aksam olur.
Ayrica faturasiz mal kalmadi artik,sadece vergisi kacirilmis mal var. faturasiz cikis zorlanir. Cok kucuk kismi olur. Sadece aradaki 250tl kdv farkina oynarlar. Oda hemen olmaz. Sonucta tupli mal bulmak gerek.
Tuketiciye olumsuz yansiyacak bir sey yok,sadece fiyatlar olmasi gerektigi yere gelir...
Abi olmasi gerektigi derken artacak mi azalacak mi fiyatlar ? Ben bu lpg fiyatlarini hic anlayamiyorum zaten Osmaniyede 2.64 e satanda var 2.29 a satanda.
Yukselicek tabi...
Vergiyi kaciranlar yuzunden dusuktu fiyat.
Fiyat her yerde sacma sapan oldu malesef...
Masota "tekrar" zam ongorum var...
Yarin netlesir.
gespenster
31-07-2017, 22:49
Yarin netlesir.
patron senı akaryakıt islerinden sorumlu kişi tescillesinler.. ne desen 2 gun sonra cıkıyor. tebrikler :)
free-hifi
31-07-2017, 23:38
Yarin netlesir.
Bugun yedek te bir 25 yapacaktim pişmanım almadım pişmanım simdi
patron senı akaryakıt islerinden sorumlu kişi tescillesinler.. ne desen 2 gun sonra cıkıyor. tebrikler :)
2 gun biraz hakaret oldu ama :)
Ortalama 3-4 gun diyelim...
Akaryakiti koklayan adam falan demesinler ama. Yanlis yere gider...
Bugun yedek te bir 25 yapacaktim pişmanım almadım pişmanım simdi
Rahat ol,daha var... Cuma yansir. Ama yarin emtia piyasalari gevserse yeni hesap gerek.
Otogaz'da buyuk zama hazirmiyiz?
Tekrar 3,00 lara çıkar mı ?
free-hifi
01-08-2017, 16:06
22 kuruş ver mehteri abi :D
SULTANOGLU
01-08-2017, 16:21
10 kilo yorganın altında yatmaya hazırım. ver zamı var var
Birde kacaklik payi gittiginde 2,80 en ucuz olur...
free-hifi
01-08-2017, 17:32
Birde kacaklik payi gittiginde 2,80 en ucuz olur...
Murat abi uluslararası bir anlaşma bir şey var demiştin o iptal olacak LPG düşecek o iş ne oldu.
Bu arada biz 23 kuruş yapacağız 1 kuruş eksik yazmışım
Nasil bir anlasma bu? Hatirlatsana bana....
free-hifi
01-08-2017, 21:32
Barkın olaya el atmış.:D
https://media.giphy.com/media/CZ9yGx41XbisU/giphy.gif
MEKANI cennet olsun :(
İbrahim33
01-08-2017, 21:35
22 kuruş zam ne yahu , başka ülkede olsa isyan çıkar valla.
free-hifi
01-08-2017, 21:49
Malesef durum bu,ne dıyım...
O kadar hesap yap,ızle. Cıkardıgın sonucları buraya yaz ama her defasında aynı durum.... Okumayı sevmıyoruz eyvallah ama barı yukarıya bakın....
Lpg de sonatrach kontratlarımız dusuyor,yakında bır bu kadar daha ındırım gelır(dovız kopmazsa)
abi sonatrach kontratıymış
Dogru ancak emtialar artti... Buguzden dusus zor.
Simdi otogaz da zammi yarin sindiririz,oyle isyan misyan olmazzzz... Komik olmayin.
Simdiii,yeni zamlara da hazir olun canim,kombo yapicaklar,misss...
Elektrikli araclara dogru adim adim gidiyoruz. Elektrikli araba konusundaki tabular yıkılıpta yaygınlaştığında nasıl bir yöntem bulupta sömürmeye başlarlar acaba
free-hifi
01-08-2017, 22:22
Valla Murat abi bu gece 3 te yarın da 12 15 arası taksiciler isyan eder ertesi gün unutulur dediğin gibi
Daha dur daha dur... Dunya tekrar bolluga girmeye baslarsa petrolde ilk hedef 74dolar...
Neye isyan ettik ki? Sadece gezi parki.... Onuda kullanamadik,araya teroristler ve asiri solcular girdi.
2gün önce 5.09 a aldım bugün 5.22 böyle adaletin amk.
free-hifi
02-08-2017, 07:46
Lpg zammınin amaci class vs dengelemek demişlerdi. Adamlar 2.38 yapmış bizde 2.63 oldu neyin dengesi hükümetin mi oldu
Lpg zammınin amaci class vs dengelemek demişlerdi. Adamlar 2.38 yapmış bizde 2.63 oldu neyin dengesi hükümetin mi oldu
Hep alşveriş yaptığım istasyonda 2 gün önce 2.25 idi litresi lpg'nin. Bu sabah baktım 2.48 olmuş. 23 kuruş bir anda yükselmiş.
Rakamsal olarak çok olmasa da oransal olarak % 9,78'e denk geliyor, çok fazla.
free-hifi
02-08-2017, 08:30
Petrol ofisi de bunlarla sidik yarıştırıyor aralarında 1 kuruş var kendi istasyonları satmak için lpg satıyor başka açıklaması yok.
Sonatrach fiyati artti. Suan ki zam o.
Ancak yeni vergi duzenlemesi zammi henuz tam yansimadi.
Class-guvenal-qpet hatta x y z pet gibi bilindiklerde var,bu korsanlar yakin zamanda yukari cekicektir...
Ve bunlardan bayilik alanlar yani 5-10krs daha ucuz veriyor diye duzgun dagitim firmalarini satan ac gozlu bayiler 5 gundur telefonlarimizi susturmuyor. Bizde serve parmagim agriyor,yarin ara diyoruz...
free-hifi
02-08-2017, 10:31
En iyisini yapıyorsunuz abi.
Peki PO nasıl bunlara iniyor kendi istasyonu diye kendi kârından mı kesiyor.
Bayi ve po ortak,kendi karindan dusuyor. Fakat bu haftadan sonra izlemek gerek....
free-hifi
02-08-2017, 11:41
ÖTV farkı Cuma ya kadar yansır mı?
ee ne olacak böyle, LPG 3 lira civarı oldu, eğer daha artarsa benzinde binmeyi düşünüyorum aracıma.
Otv kacakciligi yapmis mal bittikce peyderpey yansir.
Otogazin olmasi gerektigi fiyati biliyormusunuz? Allah askina girip bakin da,yillardir neler cekiyorum ogrenin.
3,2'den bile alinsa otogaz karli hala karli...
Otv kacakciligi yapmis mal bittikce peyderpey yansir.
Otogazin olmasi gerektigi fiyati biliyormusunuz? Allah askina girip bakin da,yillardir neler cekiyorum ogrenin.
3,2'den bile alinsa otogaz karli hala karli...
3,2 de karlı değildir be abi
8 litre yakan araba 10 litre yakıyor gazla
kmde biri 0.32 diğeri 0.4 yakar
eğer benzin değişmeyecekse tabi
o da soğuk havalarda yakıt daha da artar
peki bi esprisi kalmaz sanki 3.2 lerde
tabi benzin böyle kalırsa
Hesaplamanizda yanlis yok mu?
Otogaz yaklasik %20 max fazla yakiyor.
15K km ortalamam 8.5 LT benim. LPG 3.20 olursa 10K km de 1.173 TL pozitif fark var.
Fark benzine göre olumlu ama kit taktıran adam için geri dönüşü çok uzun sürer. 3.20 yüksek.
https://i.hizliresim.com/bGa0N0.png (https://hizliresim.com/bGa0N0)
Guzel hesap,eline saglik. Ancak arabani yazmamissin.
Yebi nesil araclarda %20'lik fark dusuyor. Bilginize...
Guzel hesap,eline saglik. Ancak arabani yazmamissin.
Yebi nesil araclarda %20'lik fark dusuyor. Bilginize...
Günaydın, araç eski nesil Clio II 1.6 16v olanı. Yeni nesilde fark düşüyor ise ekonomi de azalıyor demektir.
3.20 ler olmaz umarım, gerçi siz yazıyorsanız muhtemelen olur :)
Bazen insanın arap olasymışım diyesi geliyor oralarda kapılarına koymadıkları arabalar için biz burada kuruş hesabı yapıyoruz enteresan.
Tam tersi,ekinomi cogaliyor. Yani yeni nesil araclar benzinde 8,5 yakiyorsa lpg de 9,5 vs yakiyor...
3,2 simdilik zor,rahat olun :)
wala ben şu an kmde 60 krş yakıyorum
bunu satınca elektrikli fluence alıcam
ztn hep kısa mesafe pil kirası da kalmadı
aylık totalde 600-700 lira cebimde kalacak
free-hifi
04-08-2017, 09:57
Çevrenin korunması ile ilgili uygulanan sert kararlar ve radikal değişiklikler için yeni bir adım atıldı. Volkswagen‘in dizel araçlarda hile yaptığının ortaya çıkması sonucunda patlak veren olaylar bu noktaya kadar gelmiş durumda. Çevreciler, oluşan hava kirliliğin telafisi ve kirlenmenin azalması için dizel araçlarda yenilenmeye gidilmesi gerektiğinden bahsetmişlerdi.
Mahkeme kökünden kazıdı
Baden Württemberg eyaletine bağlı mahkeme ise dizel otomobil işini tamamen bitirmeye karar verdi. Kararda 1 Ocak 2018 itibariyle mazot yakıtla çalışan otomobillerin Stuttgart’ta trafiğe çıkışı yasaklandı. Davada temyiz yolunun açık olduğu da söyleniyor. İnsanların bu tarihe kadar ne yapacağı ise bilinmiyor.
'İnsan sağlığı hareket özgürlüğünden önemlidir'
Söz konusu davanın hakimi Wolfgang Kern ise kararın ardından insan sağlığının otomobil sürücülerinin hareket özgürlüğünden çok daha önemli olduğunu söyledi. Kararın o tarihe kadar değişebileceği düşünülüyor ancak bir yandan da uygulanırsa diğer eyalet ve bölgelerin örnek alması da ihtimal dahilinde. Konunun takipçisi olacağız.
free-hifi
04-08-2017, 09:59
Başka bir haber eski dizel diyor bence 2010 alti gibi bir şeye bağlanır eskileri de Bulgar roman Yunan yada biz e çakarlar
lpg 3
mazot 4
benzin 5 diye gidiyoruz
arabanın yaktıgına uzulmuyorum yakıt fıyatları cok uzuyor
keske bagzı buyukler belese yakıt almasada pompa fıyatlarının farkına varsa
Tam tersi,ekinomi cogaliyor. Yani yeni nesil araclar benzinde 8,5 yakiyorsa lpg de 9,5 vs yakiyor...
Ters noktadan bakmışız olaya bu durumda ekonomi artar doğrudur.
Artık haberleri mazottan takip edeceğiz, arabayı değiştirdik. Ufukta motorin için güncelleme var mıdır :)
mazotta ufak ufak bindirmeler mevcut galiba. 4.55 di son zamla. Dün 4.61 gördüm :/
Suan stabil.
Almanya'da ki haber belli bir emisyon ustune bu yasak.
Almanya'da disel cidden cok fazla,uygulanmasi mumkun degil. Hele stutgart gibi otomobil merkezinde mummun degil.
Abi bi indirim gelir artık herhalde.
Neden gelsin ki...?
Henuz tam olgunlasmadi fiyatlar. Yarin yazarim.
Neden gelsin ki...?
Henuz tam olgunlasmadi fiyatlar. Yarin yazarim.
Dolar düştü Brent düştü düz mantık düşünüyoruz biz:)
Bu ikisi yükselince ertesi gün zammı, pardon fiyat güncellemesini görmeye alışmış bünyemiz. :)
İndirim olsa çok tatlı olur ama neden olsunki bayram geliyo insanlar arabasına bincek, dineltmeleri lazım halka..
Dolar cok dusmedi ki? Suan 52. Petrol dustu sadece. Sadece yon negatif diyebilirim...
free-hifi
18-08-2017, 09:05
Murat abi pazartesi 9 kuruş indirim beklentisi varmış ?
Mumkun degil sadece yon negatif. Dun olabilirdi ama olasilik suan yok. Ama aksam veriler gelicek,bakalim.
Gazyagi ve benzin yukarida. Emtialar uctu bugun kapanista. Dolar desteklerse zam yakin...
free-hifi
18-08-2017, 20:00
Bayram öncesi zam gelmesi adettir. Zam siz bayram mekruh tur.
Biraz once hesap yaptim ve sacma salak isler cikti.
Yazicaklarimin hepsi olabilir...
Dün gece uluslararası piyasalarda sert yönlü yükselişler oldu ve kapandi.(emtialarda)
Motorin + % 3.05 yukselisle kapattı.
Düne kadar size %3 indirim mujdesi vericekken yani 9krs,sadece 3-5 krs yapilmasi gerek.(ortalama alirsaniz)
Simdi Tupras 9 krs indirimi hemen yantilabilir,sadece 3-5krs arasi yapabilir yada indirimi erteler.
Ha 9 krs yaparsa ertesi gun(sali) 5 krs zam yapar.
Ne *** yiyecek bilmiyorum ama adilse 9krs indirim yapar,yada param cepte kaldin diyip zammi erteler....
Buyrun durum bu. Fazla detayci oldu ama ilgilenen arkadaslara guzellik olsun diye yazdim.
Dedigim olasiliklarsan biri oluyor,mazot 6-7 krs iner... Benzin stabil.
free-hifi
21-08-2017, 10:52
Dedigim olasiliklarsan biri oluyor,mazot 6-7 krs iner... Benzin stabil.
EYvallah abi sağolasın
free-hifi
28-08-2017, 11:36
Bayram sonuna kadar zam yok. Düşünmeyin gezin. :D
mikelazi
28-08-2017, 12:30
Bayram sonuna kadar zam yok. Düşünmeyin gezin. :D
yarın fullicem mazotu.1100km yolum var.ona göre yol hesabı yaptım.aman zam gelmesin.
Dun bizim sayfaya hesap paylastim,bayimizin teki bana zam yokmus degil mi diye atti... Internet fena birsey :)
Dun bizim sayfaya hesap paylastim,bayimizin teki bana zam yokmus degil mi diye atti... Internet fena birsey :)
Boomerang gibi düşün abi :)
free-hifi
28-08-2017, 16:13
:D techte mi okudun yazsaydın
Buraya da yazmadim durum stabi oldugu icin. Sadece dagitici portalina yazmistim...
Internetin yayilma hizi feci.
Antalyaya gittim geldim bu hafta lpg de 2,39 dan 3.13 e kadar fıyatlar vardı farka bakarmısınız..
Lastikci-cekici sitesi vs yazmadan soyleyim,bayram sonrasi benzin zammi...
Dolar çıkıyor zam, iniyor gene zam..
Ey istikrar sen ne güzel bir şeysin.
Zam kesiliyor mu ? ,Kurban da onu kessek
Emtialar cok yukseldi son iki gun...
Dua edin dolar yukselmesin.
Emtialar cok yukseldi son iki gun...
Dua edin dolar yukselmesin.
Abi çok anladığım bi dal değil ama, Brent 52 lerden 50 ye indi indirimi görmedik. Şimdi 50 den tekrar 52 lere çıktı diye mi bu zam? Üstelik dolar da düşerken?
Yoksa istikrar sürsün diye mi?Zama alışmış bünyeye indirim yapmayalım diye mi?
Bu tek yönlü çalışıyor malesef.
Petrol 140 dolarları bulduğunda benzin daha ucuzdu. Şimdi 50 dolarlara indi, benzin daha pahalı......
turbo&quattro
01-09-2017, 22:36
Yahu benZine ne oldu uctu gitti burada. Gecen hafta galon $2.15 di bugun $2.69 gelen zam %20 fln .
Hersey petrol degil.
Benzin ve gazyagi fiyatlarini inceleyin. Sebeb o...
Black_Eagle
03-09-2017, 18:40
Dolar yılın en düşük seviyesinde insanların en çok yollarda olduğu dönem olduğu için mi acaba indirim yapmıyorlar. Dolar çıkınca anında artan fiyatlar dolar düşünce inmiyor bu nasıl iş anlamadım.
Dolar dussun ama benzin yada gazyagi dustu mu?
Biraz akilli uslu yazin arkadaslar.
Ok bende sevmiyorum bunlari ama durum bu degil.
Black_Eagle
03-09-2017, 19:54
Dolar dussun ama benzin yada gazyagi dustu mu?
Biraz akilli uslu yazin arkadaslar.
Ok bende sevmiyorum bunlari ama durum bu degil.
Bu şekilde yazacağınıza açıklarsanız aydınlanmış oluruz. Dolar çıktığı anda zam oluyor o zaman benzin ve gazyağı da anında yükseldiği için mi oluyor zam. Şimdi baktım haziranin 17 sinde kurşunsuz 4.90 a düşmüş o sıralar dolar 3.50 seviyelerinde sonra sürekli dolarla paralel yükselmiş dolar 3.60 üstüne çıktığında peak yapmış ama ondan sonra dolar düştükçe çok yavaş inmiş ya da inmemis
Keyfim yok,Aslinda agir yazarim ama yinede son kez soyleyim.
Cahilligimiz nerden kaynaklaniyor biliyormusun? "Okumuyoruz" yani okumuyorsun...
Hal boyle olunca "yarim biliyorsun" yani en kotu cahillik ornegi. Bilmiyorsun ama fikir yurutuyorsun... 17 haziranda boyleydi ama "peak" yapti,o sirada cektim 3'e bastim gaza vs vs...
Yahu bu konuda kac defa acikladik sevgili kardesim,bilmiyorsan oku,biliyorsan dogru yaz... Arasi cidden bizim suan ki ucuruma gittigimiz durum....
Mazot yada benzin fiyati(senin tabancadan aldigin);petrol+dolar+benzin veya gazyagi uluslararasi piyasa fiyatinin oransal hesaplamasiyla bulunur. Uzerine vergiler eklenerek belirlenir....
@977TT
Abi iyi bayramlar :)
Tesekkurler kardesim. :)
Birseyi surekli yazmak yoruyor,ustune bilmeden fikir yurutmek.
Yoksa sabirla yaziyorum bugune kadar ama insan bozuluyor artik...
Herkese tekrar iyi bayramlar.
Tesekkurler kardesim. :)
Birseyi surekli yazmak yoruyor,ustune bilmeden fikir yurutmek.
Yoksa sabirla yaziyorum bugune kadar ama insan bozuluyor artik...
Herkese tekrar iyi bayramlar.
Haklısın :)
Hem yorulma konusunda hemde millet geneli(istisnalara saygım sonsuz) olarak okumaktan aciz olmamız konusunda.
Sadece bunlar için sinirlenip kendini yıpratmana değmez. Erken yaşlanırsın sonra mazallah :)
Black_Eagle
03-09-2017, 23:26
Sadece dolar düşüyor neden indirim gelmiyor dedik ne cahilligimiz kalmış nede okumamisligimiz hayır bildiğiniz birşey varsa söyleyin diyorum okusan anlarsin vs gibi laf sokuyorsunuz 10 sayfa geriye gittim ama aydınlanamadım hatta sizin yazdığınız yukardaki postu buldum siz döviz düştüğünde benzinin düşmesi gerektiğini düşünebiliyorsunuz ama biz düşününce cahil oluyoruz. Neyse bugün fox ana haberde de petrol fiyatlarının düşmemesi eleştirildi çünkü yılın en düşük seviyesinde dolar, brent petrol fiyatida genel olarak 45-55 bandı hareket etmiş yani döviz düşünce indirim beklemek gayet normal sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım.
Savaş eşiğinde olan dünyada petrol niye düşsün ki
Varil fiyatları düşmedikçe sıf dolar düştü diye indirim beklemek bence saçmalık
Ayrıca hükümet keyfi yürüttüğü vergilendirme oranı değişmedikçe biz daha çok zam öderiz
Black_Eagle
04-09-2017, 00:33
Savaş eşiğinde olan dünyada petrol niye düşsün ki
Varil fiyatları düşmedikçe sıf dolar düştü diye indirim beklemek bence saçmalık
Ayrıca hükümet keyfi yürüttüğü vergilendirme oranı değişmedikçe biz daha çok zam öderiz
Petrol Ağustos'ta yaklaşık yuzde 9 geriledi - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/enerji/haber/2043861-petrol-agustos-ta-yaklasik-yuzde-9-geriledi)
3 gün önceki bloomberg haberi varil fiyatlarıda düşmüş ben gerçekten başka bir değişken varsa eleştirel bir soru sordum yani niye düşmüyor diye bilmedigim birsey vardir belki diye ama anlamadım neden böyle tepki verildiğini
Petrol Ağustos'ta yaklaşık yuzde 9 geriledi - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/enerji/haber/2043861-petrol-agustos-ta-yaklasik-yuzde-9-geriledi)
3 gün önceki bloomberg haberi varil fiyatlarıda düşmüş ben gerçekten başka bir değişken varsa eleştirel bir soru sordum yani niye düşmüyor diye bilmedigim birsey vardir belki diye ama anlamadım neden böyle tepki verildiğini
https://i.hizliresim.com/4M73aG.png
Ağıstosdan bu yana 2 dolar düşmüş
Abd kasırga muhabbeti sondaj sayısındaki artıştan ötürü üretim artışı
2 dolar 20 dolar değil
Ayrıca varil fiyatının inmesi yeterli değil
Hükümet istemediği taktirde rüzgar bile kıpırdamaz
En büyük mafya kendisi olduğu için
İki dudağının bir imzasını beklemeye mahkumuz malesef :(
Bunsabah guzel kalktim ama senin gibi okuma ozurlu kardesimle karsilastim...
"10" sayfa geriye gittigin halde hala anlamadiysan,forum olarak fazla birsey yapamayiz. Ben yine sabirla "bir onceki" postumda hesaplama seklini anlattigim halde sen"laf sokma" tarafinda kaldigin icin aklina sokulamamis...
Ustune bana "laf sokmaya" calisip,doviz dustugunde duser gayet normal diyerek,"cahilligi" bir sonra ki safhaya tasimissiniz. Yarim bilmek en buyuk tehlike. Hani herkes herseyden anlar ya,imam hatipli tubitak baskani olur,muhendis otele mudur,lise mezunu cbaskani vs vs. Konuyu bilmiyorsan fikir yurutme... Hadi bari fikrini soyledin ki gayet dogal,kimse konunun profesoru olmak zorunda degil,yanlis ise israr etme...
Dunya duz diyebilirsin,***** duvara astigimiz haritalar duz ama sana aciklama gelince hala duz dersen....
Sorun bu,bilmeden efeleniyorsun,dolarin tek basina dusmesi yukselmesi,petrolun tek basina dusup yukselmesi senin tabancadan aldigin yakitin fiyatini degistirmezzzzz....
Yukarda formulu yazdim ama hala devam edersen bunun adi baskadir.
Yigit-Y yazdiklarin kismen dogru ama zam yada indirim pek oyle islemiyor.
Otomatik fiyatlandirma var. burada gun ortalamasi,fiyat ve emtia deger ortalamasi aliniyor.
Hukumetin elinde bu ortalamalarin uc birimlerini kullanma hakki var. yani indirim ortalamalarda kalirsa yapmiyabilir ama devam eden dususlerde caresiz yapicak. Yukselislerde ortalamanin alt diliminde(sinirinda) kalsa bile yapabilir. 2-3krs luk zam mesela. Bu hakeret ozgurlugu kendilerinde. Ama dedigim gibi ortalamayi asarsa indirimi yapmak zorunda,keyfi davranamaz.
Bu yuzden petrol-dolar ve benzin/mazotun piyasalarda ki fiyat hareketi cok onemli. Ortalama alinmasinin yegane sebebi ise piyasalarda ki asiri hareketin surekli zam indirim olarak yansitilmasindan kacinilmasi.
Black_Eagle
04-09-2017, 10:49
Yaşınız benden büyük diye saygısızlık yapmak istemedim ama ben bisey demedikce siz daha da üste çıkıyorsunuz ben cahilsem sen kara cahilsin çünkü ben dolar düşmüş petrol fiyatları neden düşmüyor diye sadece soru sormuşum ayrıca sizin yazdığınız postta da sizinde aynı şeyi söylediğiniz görülüyor kendiniz yazmışsınız dolar düşerse indirim olur diye o zaman siz benden de cahilsiniz ayrıca benim dediğim olayı bir üstteki postta da yazmışsınız zammin ortalamanın alt diliminde olsa dahi yapıldığını ama indirimlerin geciktirildigini bunu yazsanız olay kapanicak ama siz hakaret etmeyi seçtiniz.
Dipnot: Biri uyardı sanirim petrol ürünleri satışı yapıyormuşsunuz.Sanirim şu an daha fazla kar elde ediyorsunuz ama tabi bu beni zerre ilgilendirmez sadece neden bu kadar celallendiginizi açıklar
iran da benzinin litre fiyatının 1 liraya denk geldiğini gördükçe içime oturuyor vallahi ödediğimiz paralar
Eyvah eyvah! Hala kafa almiyor ama fikir yurutmeye hatta hakliymis gibi savunuyor....
Yazik.
Kar dedi ya la,haha haha haha! Ozur dilerim senden,niye mi? Cahil dedigim icin. Cahil bile degilsin....
iran da benzinin litre fiyatının 1 liraya denk geldiğini gördükçe içime oturuyor vallahi ödediğimiz paralar
Malesef vergi yuku cokkk fazla. Aslinda petrol rafine maliyetleri belli,uzerine dagitim ve nakliyeyi koy. Ama otv belimizi bukuyor. Sadece belirli sektorlerden vergi topladigi icin tuttugunu seviyor devlet.
Malesef vergi yuku cokkk fazla. Aslinda petrol rafine maliyetleri belli,uzerine dagitim ve nakliyeyi koy. Ama otv belimizi bukuyor. Sadece belirli sektorlerden vergi topladigi icin tuttugunu seviyor devlet.
doğru söylüyorsunuz..uzun zamandır irandayım zaten burada dizel araç satışı yok.dizel sadece otobüs ve kamyonlarda..araçlarda sadece benzin ve cng var..benzin litre fiyatı dediğim gibi yaklaşık 1 tl ye denk geliyor bu durumda cng yi düşünmek bile istemiyorum..maalesef vergi hükümetin ana gelir kaynağı oldukça bunu yaşamaya devam edeceğiz.
Black_Eagle
04-09-2017, 11:38
Dediklerime cevap verememenizden ben alacagimi aldım seviyenize de inmiycem çünkü cahilden başka birşey yazamıyorsunuz konuyuda uzatmaya gerek yok gereksiz postlardan ötürü de sen hariç herkesten özür dilerim
doğru söylüyorsunuz..uzun zamandır irandayım zaten burada dizel araç satışı yok.dizel sadece otobüs ve kamyonlarda..araçlarda sadece benzin ve cng var..benzin litre fiyatı dediğim gibi yaklaşık 1 tl ye denk geliyor bu durumda cng yi düşünmek bile istemiyorum..maalesef vergi hükümetin ana gelir kaynağı oldukça bunu yaşamaya devam edeceğiz.
Dizel artik Avrupa'nin gobeginde yasaklanmaya basladi. Porsche artik dizel arac gelistirmeyecek. Hybridler uzerine yogunlasicak.
Vergi zaten tum hukumetlerin ana gelir kaynagi ancak vergiyi tabana yayanadiklari icin sadece kayitli sektorden alabiliyorlar. Zaten tabana yaysalar oylari dahi duser. Napalim,tuttugunu iteliyor. Bizler maassiz vergi tahsildariyiz,devlete calisiyoruz.
İbrahim33
04-09-2017, 12:00
Şu adamı küstürmeyin konuya :D
free-hifi
04-09-2017, 12:25
Yarın geceden geçerli Benzin ve Motorinlerde 10-13 kuruş arası artış beklenmektedir.
Hayırlı bayramlar .
Demistim demek istemiyorum ancak soyle guzel gelisme belirteyim;petrol stabil ama benzin ve gazyaginda buyuk kar realizasyonlari var. dolarda artmazsa yada satbil kalirsa "zamdan" 3-4 gun sonra indirim gelir. Hem mazota hem benzine. Benzine daha cok....
Şu adamı küstürmeyin konuya :D
Bilenle sohbet yada tartisma keyifli,bilmeyenle su icmek bile zulm...
free-hifi
04-09-2017, 12:40
Demistim demek istemiyorum ancak soyle guzel gelisme belirteyim;petrol stabil ama benzin ve gazyaginda buyuk kar realizasyonlari var. dolarda artmazsa yada satbil kalirsa "zamdan" 3-4 gun sonra indirim gelir. Hem mazota hem benzine. Benzine daha cok....
Murat abi cuma kesin indirim gelir mi stokla yakalanma tehlikem var
Murat abi cuma kesin indirim gelir mi stokla yakalanma tehlikem var
Petrol stabil ama emtialar cokkk sert yukseldigi icin %2 ve %4 asagida.
Bizde piyasalar kapali ama dolar ortalmanin altinda.
Zam mi yapicaklar,kacari yok ancak yarin piyasa acildiginda dolar buralarda kalirsa kesin indirim gelir. Tabi petrol ve rbob larinda stabil yada eksi yonde olmasi gerek.
Yarin soylerim. Sen lafimi dinleyip dun/bugun mal aldiysan satisa devam,almadiysan kotu. Yarin ola hayrola mike.
Suan ipde iki deli var. kore ve abd... Bakalim.
free-hifi
04-09-2017, 12:49
Petrol stabil ama emtialar cokkk sert yukseldigi icin %2 ve %4 asagida.
Bizde piyasalar kapali ama dolar ortalmanin altinda.
Zam mi yapicaklar,kacari yok ancak yarin piyasa acildiginda dolar buralarda kalirsa kesin indirim gelir. Tabi petrol ve rbob larinda stabil yada eksi yonde olmasi gerek.
Yarin soylerim. Sen lafimi dinleyip dun/bugun mal aldiysan satisa devam,almadiysan kotu. Yarin ola hayrola mike.
Suan ipde iki deli var. kore ve abd... Bakalim.
Aynen abi bayram öncesi mesajına göre siparisi sabah vermistim
Aynen abi bayram öncesi mesajına göre siparisi sabah vermistim
Oo harika,bayilerimin bunlari yapmasi hosuma gidiyor. ***** karlar "çûk" kadar oldugu icin,tasdan bile su cikarma pesindeyiz....
Hergun bir cok bayinin iflas yada iflas ertelemesini duyuyorum. Donen cekler,taksitle odenen cekler,bozulan teminatlar....
Hic hos degil.
Ama sorsan istikrar sardi dort bir yanimizi...!
Buarada akaryakittada ki otv ile gorusmemiz olucak,lpg yi esitledik. Orada ki kari gosterip %3-5 arasi indirim talep edecegiz...
Muhtemelen olmayacak ama asil hedefimiz dagitim karinin 3 sene onceki seviyeye getirilmesi. Sanki onemli seyi kaybedip aza razi oluyormusuz havasi verilecek...
Allah buyuk.
free-hifi
04-09-2017, 16:34
Abi lpg de otv esitlemesi ne zaman yansıyacak hala full tarzı firmalar ile arada 25 30 kuruş var
Yarın geceden geçerli Benzin ve Motorinlerde 10-13 kuruş arası artış beklenmektedir.
Hayırlı bayramlar .
Yarın gece dediğimiz salı akşamı son demek değil mi? Biraz karıştırıyorum da ben bu işleri :)
Onlar kdv yi yiyorlar ama yakinda kesilir musluklari...
Buarada benzin ve gazyaginda tepki alimi var...
Dolar yukselmese dahi ek zam olur. Yarin aksam kapanis onemli.
free-hifi
04-09-2017, 19:57
Yarın gece dediğimiz salı akşamı son demek değil mi? Biraz karıştırıyorum da ben bu işleri :)
Çarşamba nin ilk dakikalari :))
free-hifi
04-09-2017, 19:58
Onlar kdv yi yiyorlar ama yakinda kesilir musluklari...
Buarada benzin ve gazyaginda tepki alimi var...
Dolar yukselmese dahi ek zam olur. Yarin aksam kapanis onemli.
Tamamdir abi sendeyiz
Benzin 9krs
Masot 7 krs zam var...
Dolarda dustu,petrolde ayni,neden bu zam...? :)
Diye sormayin aciklamistim,gaz yagi ve benzin cok yukseldi. Allahdan kar satislari geldide zam miktari dustu.
Dusus yok,dolar da artida,petrol ayni,kapanis onemli.
Lpg'yi pek yazmiyorum ama onada 12-15krs arasi zam iyi gider. Oda yarin geceden itibaren.
Acayip kar yapiyorum bu islerden,indirim zam vs,cok para kazaniyorum,koyucak yer bulamiyorum! :)
Biri bana ekstra para nasil kazanilir ogretsin yaw,yillarca aptalca gecmis zaman.
free-hifi
05-09-2017, 10:28
Lpg'yi pek yazmiyorum ama onada 12-15krs arasi zam iyi gider. Oda yarin geceden itibaren.
Acayip kar yapiyorum bu islerden,indirim zam vs,cok para kazaniyorum,koyucak yer bulamiyorum! :)
Biri bana ekstra para nasil kazanilir ogretsin yaw,yillarca aptalca gecmis zaman.
Araplar gibi saçtığını görmemiz lazım o kadar para nerede :D
SekoLive
05-09-2017, 10:31
997TT abi anadoludaki lpg fiyatları neden bu kadar uçuk,
Erzincana kadar gittim yolda gördüğüm fiyatlar şaşırtıcıydı istanbuldan 2.40-2.60 arası bulabildiğim lpg orada 3.19a kadar gördüm...
şehir merkezinden bir kaç yerde 2.90 civari görsemde genelde hep 3.xx şeklindeydi,
free-hifi
05-09-2017, 10:40
Erzincana kadar gittim yolda gördüğüm fiyatlar şaşırtıcıydı istanbuldan 2.40-2.60 arası bulabildiğim lpg orada 3.19a kadar gördüm...
şehir merkezinden bir kaç yerde 2.90 civari görsemde genelde hep 3.xx şeklindeydi,
mecbur alacaksın tavanı dayamışlar :) dağıtım masrafı vs giriyor işin içine seko
Black_Eagle
05-09-2017, 10:58
Halen bana laf sokmaya çalışıyorsunuz. Bakın bilale anlatır gibi son kez yazıyorum. Sadece dolar çok düştü benzin fiyatları neden düşmüyor diye bir serzenişte bulundum siz ADAM gibi bir cevap vereceğinize hakareti seçtiniz sonra 3 5 sayfa önce sizinde aynı şeyi yazdiginizi gördüm ve halen cevap veremediniz kendinizde dolar düşerse indirim gelir yazmışsınız. Siz yazınca normal ben yazınca cahillik okumamazlik oldu. Ayrıca bakın aşağıdaki linklere ekşide bugün popüler olmuş konu herkes benim gibi düşünüyor ama sizin gibi hakaretle cevap veren yok. Üstelik en fazla hakaretin küfrün olduğu mecra konuyuda uzatıp kirletmeye gerek yok...
6 eylul 2017 benzin ve motorin zammı - gundem - sayfa 3 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/6-eylul-2017-benzin-ve-motorin-zammi--5447648?a=popular&p=3)
mecbur alacaksın tavanı dayamışlar :) dağıtım masrafı vs giriyor işin içine seko
Olayi soyle ozetleyim;stilicak max fiyat bellidir ama min fiyat belli degildir,buyuzden karlarindan kisan firmalar oldugu gibi suan kdv yi fatura uzerinde yiyip iki mal arasi %18 cebe indirenler mevcut. Buda tabanca fiyatlarina yansiyor. Fakat eskisi gibi makas cok acik degil. Hirsiza kilit vurulmuyor,adamlar yine buluyor kaciracak bir nokta.
Onemli olan guvendiginiz ve ucuz noktayi bulmak.
Buarada cokk sasilacak durum oldu,dolar ortalamasi 42 iken zam yapan devlet dolar suan 44 ama indirim yapicak,allahallah yaw,dolar cikinca zam gelmiyormuydu:Deli:
Emtialar dusuyor,bubaksam kapanis onemli,dolar 3,45'e gelse bile indirim gelebilir. Cok eksi b sozluk... Bazen su icmek bile zulm. Soykesem tesiri yok,sussam gonul razi degil. Eyy cehalet sen ne guzel birseysin,herseyi biliyor insan valla.:cool:
Buarada haftaya bir takim gelismeler olabilir,insallah kamu yararina kararlar alinir...
Dagitim masrafi inan max 7-8krs oynar. Oda cokk uzunn kilometrelerde.
Dedigim gibi bazilarina kilit fayda etmiyor...
benzin ve motorin için 7 şer krş zam haberleri çıktı.
free-hifi
05-09-2017, 12:58
benzin ve motorin için 7 şer krş zam haberleri çıktı.
Bugün, 10:17 #5002
997TT 997TT isimli Üye şuanda online konumundadır
997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Üyelik
08.Mart.2011
Post Thanks / Like
Mentioned
89 Post(s)
Tagged
0 Thread(s)
Benzin 9krs
Masot 7 krs zam var...
Dolarda dustu,petrolde ayni,neden bu zam...?
Diye sormayin aciklamistim,gaz yagi ve benzin cok yukseldi. Allahdan kar satislari geldide zam miktari dustu.
Dusus yok,dolar da artida,petrol ayni,kapanis onemli
Mazot yukarda,benzin stabil. Petrol yukarida. Dolar stabil.
Mazota 3 gune tekrar zam ihtimali var.
Akli evvel biri cikip,dolar cikmadi bu zam niye,eksi sozlukte oyle yazmiyor demesin.
Gozle okunsa,aslinda surekli acik acik yaziyorum.
Lpg zamminin ardindan,bir zam daha gundemde,sonatrach fiyatlari cildirdi.
mikelazi
05-09-2017, 16:09
bayramda paraları yedik
mazotuda fulliyemiyoruz iyimi.kötü yakalandık :)
free-hifi
05-09-2017, 16:20
Mazot yukarda,benzin stabil. Petrol yukarida. Dolar stabil.
Mazota 3 gune tekrar zam ihtimali var.
Akli evvel biri cikip,dolar cikmadi bu zam niye,eksi sozlukte oyle yazmiyor demesin.
Gozle okunsa,aslinda surekli acik acik yaziyorum.
Lpg zamminin ardindan,bir zam daha gundemde,sonatrach fiyatlari cildirdi.
Resmen mehteri veriyorsun zam konusunda
Gece 12'ye kadar vakit var.
Fiyatlar cok oynak. Tam mehteran takimi gibi oldu :)
Ver mehteri verrr!
bugün olanı gidip yatırıyım dolduruyum :D
free-hifi
05-09-2017, 19:54
Murat abi aygaz bu gece 13 kuruş arttırdı. Gece akaryakit la uygulanacak
Petrol yukarda
Dolar da yukarda
Motorin'de costu
Zam kapida...
Benzin de birsey yok...
Ama neymis,dolara bagli degilmisss.. :)
free-hifi
05-09-2017, 20:20
Petrol yukarda
Dolar da yukarda
Motorin'de costu
Zam kapida...
Benzin de birsey yok...
Ama neymis,dolara bagli degilmisss.. :)
Motorin alıyor muyuz Reyiz :D geçelim mi siparişi
Murat abi aygaz bu gece 13 kuruş arttırdı. Gece akaryakit la uygulanacak
Motorin alıyor muyuz Reyiz :D geçelim mi siparişi
Lpg yi yazmistim,devami gelebilir ama izlemek gerk.
Mazot cokk guclendi,suan 3-4krs gorunuyor ama 3.gunu beklemek gerek yani persembeyi bekliyebikir(carsamba gece)
free-hifi
05-09-2017, 22:10
Lpg yi yazmistim,devami gelebilir ama izlemek gerk.
Mazot cokk guclendi,suan 3-4krs gorunuyor ama 3.gunu beklemek gerek yani persembeyi bekliyebikir(carsamba gece)
Tamamdir abi takipteyiz
Yarin gece mazota 6 krs daha zam gelir.
Simdi dolar da yukselmiyor neden bu zam? Eksi sozluk'e bakin derim.
Saka saka,sebeblerini onlarca kez yazdim hatta iyi anlasilsin "artik" diye son 5 gundur canli takip yazilari yazdim.
Benzin stabil.
free-hifi
07-09-2017, 07:59
Saka saka,sebeblerini onlarca kez yazdim hatta iyi anlasilsin "artik" diye son 5 gundur canli takip yazilari yazdim.
Benzin stabil.
Sağol Abi.
free-hifi
07-09-2017, 08:52
Benzin stabil.
Murat abi 08.09 dan geçerli değil mi ? Yarın gece yazınca cumartesiden anladım sanki
onn_dear
07-09-2017, 08:56
5,31 den benzin aldık maşallah 6 tl uzak değil gibi...
Rakamlar güzel Mazot 5'i görür mü sene sonuna doğru onu merak ediyorum.
Şu konuda kalkıp 997TT ye laf edenleri anlamıyorum, adam tecrübesini , bilgisini birleştirip hiç zorunluluğu yokken paylaşıyor.
Takip ettiğim kadarıyla da tahminleri hep doğru çıkıyor, son kullanıcısı da istasyon sahibi de bundan faydalanıyor. Küstürmeyin böyle adamları.
Benzin için 5 psikolojik sınırdı falan :) Bizden bir şey olmaz ya, gider paşa paşa alırız. Avatarım konunun özeti zaten :)
Isim geregi ilgileniyorum.
Piyasayi koklamayi ogrenirseniz zam yada indirimi tahmin edebilirsiniz. Tek sorun o tecrubeyi kazanmak.
Benim tepkim bilmeden(yarim bilmek en tehlikelisi) ahkam kesmek hatta ileriye goturup iddialasmak.
Bakin 3. Zam ve dolar hala ayni. Dogru tekdir,anlamayana lafim yok.
Uzun donem tahmini istiyorsaniz,rekorlar yakin....
Zam pers gece olur.
Black_Eagle
07-09-2017, 09:53
Rakamlar güzel Mazot 5'i görür mü sene sonuna doğru onu merak ediyorum.
Şu konuda kalkıp 997TT ye laf edenleri anlamıyorum, adam tecrübesini , bilgisini birleştirip hiç zorunluluğu yokken paylaşıyor.
Takip ettiğim kadarıyla da tahminleri hep doğru çıkıyor, son kullanıcısı da istasyon sahibi de bundan faydalanıyor. Küstürmeyin böyle adamları.
Benzin için 5 psikolojik sınırdı falan :) Bizden bir şey olmaz ya, gider paşa paşa alırız. Avatarım konunun özeti zaten :)
Konuyu doğru dürüst okuyun kimse ona laf etmedi. Ben sadece dolar çok düştü neden benzin fiyatları düşmüyor diye serzenişte bulundum açıklama yapmak yerine hakaret etti şu an halen çocuk gibi ekşi sözlük üzerinden laf çarpıyor ama onu bile anlayamamış halbuki bilale anlatır gibi anlatmıştım . Eksi sözlük kaynak değil sadece orda da insanlar benim gibi düşünmüş şaşırmış bu duruma dedim ayrıca benim sordugum soruyu kendiside yazmış dolar düşerse indirim gelir diye onada cevap veremiyor. Son olarak buraya birkaç link bırakayım bizim döviz fiyatlarıyla akaryakıt arasında ilişki kurmamız cahillik ama neyse...
Kaynaklar: Motorine 8-10 kuruş, benzine 14-15 kuruş zam yolda - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1954207-kaynaklar-motorine-8-10-kurus-benzine-14-15-kurus-zam-yolda)
Kaynaklar: Motorine 8-10 kuruş, benzine 14-15 kuruş zam yolda - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1954207-kaynaklar-motorine-8-10-kurus-benzine-14-15-kurus-zam-yolda)
Yukarıdaki haberler gibi yüzlerce bulabilirsiniz her insan bu yüzden dolar düşünce indirim bekleyebilir bu cahillik ya da okumamazlik değildir ben sorduğum sorunun bu kadar derin yaralar açmasına şaşırdım ben yazmıyorum bişey ama ısrarla halen laf sokuyor.
Bu arada belki kendisinin de üyesi olduğu sendikanın şu yazısını bırakıp gidiyorum
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan artışlara ilişkin, "Akaryakıt fiyatlarının yükselişinde ana unsurlar, döviz kurlarında ve ham petrol fiyatlarındaki artışlardır" ifadelerini kullandı.
Black_Eagle
07-09-2017, 09:56
Pardon iki tane aynı kaynak koymusum diğeri şuydu
PUİS'den benzin ve motorine zam acıklaması | Son Dakika Turkiye Haberleri (https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/puisden-benzin-motorine-zam-aciklamasi)
Skyhawk34
07-09-2017, 10:28
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan artışlara ilişkin, "Akaryakıt fiyatlarının yükselişinde ana unsurlar, döviz kurlarında ve ham petrol fiyatlarındaki artışlardır" ifadelerini kullandı.
komik
Verdikçe veriyor, verdikçe veriyor çok şükür..
Black_Eagle
07-09-2017, 11:04
Benim verdiğim haber linkleri eski zaten, sadece arada ilişkiyi bu işin merkezindekiler bile kuruyor ben kurmuşum çokmu anlamında koydum
benzin 10 tl olsun zengin fakir belli olsun
Konuyu doğru dürüst okuyun kimse ona laf etmedi. Ben sadece dolar çok düştü neden benzin fiyatları düşmüyor diye serzenişte bulundum açıklama yapmak yerine hakaret etti şu an halen çocuk gibi ekşi sözlük üzerinden laf çarpıyor ama onu bile anlayamamış halbuki bilale anlatır gibi anlatmıştım . Eksi sözlük kaynak değil sadece orda da insanlar benim gibi düşünmüş şaşırmış bu duruma dedim ayrıca benim sordugum soruyu kendiside yazmış dolar düşerse indirim gelir diye onada cevap veremiyor. Son olarak buraya birkaç link bırakayım bizim döviz fiyatlarıyla akaryakıt arasında ilişki kurmamız cahillik ama neyse...
Yukarıdaki haberler gibi yüzlerce bulabilirsiniz her insan bu yüzden dolar düşünce indirim bekleyebilir bu cahillik ya da okumamazlik değildir ben sorduğum sorunun bu kadar derin yaralar açmasına şaşırdım ben yazmıyorum bişey ama ısrarla halen laf sokuyor.
Bu arada belki kendisinin de üyesi olduğu sendikanın şu yazısını bırakıp gidiyorum
:) önce biraz sakin, okumam gayet iyi çok şükür. Yazdığım post ta adın geçmemiş olmasına rağmen üstüne alınmışsın belli ki.
İşin teknik kısmından anlamam, korelasyon vardır yoktur beni de ilgilendirmez. Son tüketiciyim neticede.
Ekşi sözlükte insanlar senin benim gibi düşünüyor diye bir referans kabul edilebilir değil, kaldı ki zam'mı sadece dolar düşüş artışına bağlamak ne kadar doğru emin değilim. Neticede çoğu zaman gördük ki ham petrol fiyatlarındaki artışlar hemen yansırken indirimler ya yansımadı / ya az yansıdı / ya da hiç yansıtılmadı.
Eleştirdiğin insan bu işten para kazanan profesyonelce yapan birisi, bu konuyu uzun zamandır da takip ediyorum görüşleri reel ile uyuşmakta.
ikinizi de tanımam etmem benim için bir farkınız yok, hani seni eleştirip onu övmek gibi bir durumum da yok.
Ama adam bir emek veriyor, bunu da hiç gereği yokken buradaki insanların hizmetine sunuyor, ve sen ben biz faydalanıyoruz.
Anti tezin varsa koyarsın önüne (ekşi sözlükte sen gibi düşünenler değil) rakamlar / analizler çarpışır haklıysan senin de hakkını teslim ederiz.
Diğer taraftan adam neden dolar düşerken yakıt düşmüyor diye yazmış.
Temelde kur'a bağlı olmadığını emtianın uluslar arsı ortalaması alınır diye de belirtmiş. Örnekleyelim,
Kur 3 olsun. Emtiar Ortalaması da litre başına 10 olsun. Bu hesaba göre (vergileri göz ardı edelim) Fiyat ne olur 30. (rakamlar afaki)
Kur 2.5 olsun ama emtia ortalaması da litre başına 12 ye çıkmış olsun. Fiyat yine 30 olur bu durumda.
Bu ikisi de aşağı yönlü giderse indirim gelir o da insiyatifle oluyor anladığım kadarıyla. Dediğim gibi bu işi yapan adam bizden daha iyi biliyordur.
Sana yazdığı cevaplar biraz ağır olmuş ama anlatılmış hesabı sanırım sen tam anlamamışsın gereksiz uzamış mevzu.
Art niyetle yazacak birisi olduğunu sanmıyorum. Büyütmeye de gerek yok bence.
Tahmine gerek yok, firmalar gerekli bilgiyi verdi, doluma giden gitti, 7 kuruş mazota bu gece..
Black_Eagle
07-09-2017, 14:39
Tamam bundan sonra muhatap ben değilim o zaman kurla ve ham petrol le akaryakıt ilişkisini kuran PUİS ve haber yapan bloomberg, cnnturk, hurriyet gibi kurumlar. Çünkü onlar da yazmışlar dolar fiyatından dolayı petrole zam geldiğini ayrıca eleştirdiğin adam demişsin bak ben en az 5. keredir yazıyorum dedimki dolar düşüyor benzin fiyatları neden inmiyor burada eleştirdiğim hükümet vs vs burdaki hiç kimseyi eleştirmedim kendinde diyorsun yazdığı ağır olabilir diye. Seviyeli bir şekilde 2 kelime yazsa bu konu zaten buralara gelmiycek hakaret olunca bende cevap verdim. Ayrıca bu konuda bile dolar ile petrol fiyatları ilişkisi kuran 50 kişi var kimseye bir şey diyememiş ya da biriktirmiş bana patladı neyse gerçekten sıktı bu konu ben bırakmıştım tartışmayı ama halen bana laf soktuğu için yazdım eksi sözlükteki insanlarında her şeyi bildiğini falan iddia etmedim sadece bakın başkalarıda aynı düşünüyor diye yazdım ve orada bu şekilde düşünenlere hakaret edilmediğini yazdım
Eyvah eyvah.... Hahaha!
Tam gaz devam edıyor hatta tolga-kaan acıklama yapmıs ama anlamamıs(okumus)...
Cahıl dedıgım ıcın ozur dıledım senden,cahıl bıle degılsın.
Magdem kafa basmıyor,sal gıtsın. Allah askınla ıcı boş egonla kırletme surayı. Anlamıyorsun,bilal'e anlatır gıbı anlattım anlamadın,"sana" anlatır gıbı anlattım ama anlamadın fakat tolga-kaan ne yazmıs,hatta ornek vermıs,sen ınatla "ortmenim bulumberg ve sienen" demıssın...
Baka "sana" anlatır gıbı yazayım ozaman.
31 agustos da zam haberını vermıstım(salı yapılan) dolar artmadı hatta dustu,petrol de aynı o zaman neden bu zam?
E sımdı mazota zam geldı,bunu da 3 once yazmıstım. Dolar dustu,petrol stabıl o zaman neden zam?
Sienen yada puis e sor bakalım ne dıyecekler?
Yahu zam haberını verırken de,sırf "sen" anla dıye acık acık yazıyorum ama okudugunu anlamadıgın ıcın hala"bıdı bıdı" edıyorsun.
Bak ne dıyorum,anlamıyorsan sus.... Gayet normal ve sevıyelı sekılde yazıyorum. Allah askına BOMBOŞ yazılarınla kırletme.
Tahmine gerek yok, firmalar gerekli bilgiyi verdi, doluma giden gitti, 7 kuruş mazota bu gece..
Oncekı zammı bayram oncesı
Bugun ku zammı 3 onceden canlı canlı her gun yazdım...
Black_Eagle
07-09-2017, 19:40
Gerçekten boş adamsın tamam yazmıyorum konuya dolar la brent le ham petrolle akaryakıt fiyatlarının ilgisi alakası yok tamam mı mutlu oldun mu hatta PUİS falan da yalan söylüyor adamlar boşuna açıklama yapmışlar zam geldiği zaman petrol fiyatlarındaki artış kurdan ve petrolden kaynaklanıyor diye siz en doğrusunuz en bilgilisiniz. Hayır sürekli içi boş postlar yazıyorsunuz benim yazdığım hiçbir şeye cevap veremediniz ama olsun ben cahilim, okumamışım siz ilber ortaylının tech şubesisiniz. Hayatımda da böyle saçma sapan bir tartışma içine girmemiştim sayenizde ilk oldu. Belki nasıl bu noktaya geldik diye geriye dönük bakarsınız postlara ama anlayacak idrak olduğunu düşünmüyorum sizde. Bana açıklama yaptığını iddia ettiğiniz kişilerinde sizin ağır yazdığınızı da yazdığını görmüşsünüzdür umarım.
Adam gıbı konus,sen benı tanımadan nasıl "boş adam" dıyebılırsın? Hayrola,ne bu samımıyet!!
Once terbıye...
Boş dolu bellı,kırletme artık burayı! Anlamıyorsan kapat bıtsın aq!
Ben senın yazılarını yorumlayıp cevaplıyorum,sahsıyetın umurumda degıl,benım sahsıyetımde senın umurunda olmasın!
Black_Eagle
07-09-2017, 19:52
Senin tanımadığın adama cahil okumamış vs gibi hakaret etmeye hakkın nasıl oluyorsa benimde o kadar hakkım var. Ben yaşınızdan ötürü size saygı gösterdim başta ama siz devam ettiniz ben konuyu terkettim 2 gündür halen postlarla bana laf sokmaya devam ettiniz.
Cahil,, okumamış vb söylemler eğitim seviyesini ya da konuyla ilgili bir bilginin olmadığını gösterir. Boş adam ise kişinin karakterine yapılan bir hakarettir.
Tekrarında müdahale ederim.
Dolar düştü indirim varmı diyicem korkuyorum:)
lukoil mesaj attı motorin e zam var diye bu gece :)
Hıc sevmedıgım ısdır konu dısı yazı yazıp uzerıne abuk sabuk yazılar. Hep uyarırım ama seytana uydum.
Herkesden ozur dılerım.
Dolar tek basına dususu yetmıyor kı zaten ortalama cok dusmedı. Petrol ve benzın/gazyagının dusmesı gerek. Yada bu ucluden bırının hatırı sayılır dusmesı gerek...
3-4 gun hareket yok.
Black_Eagle
07-09-2017, 20:37
Hıc sevmedıgım ısdır konu dısı yazı yazıp uzerıne abuk sabuk yazılar. Hep uyarırım ama seytana uydum.
Herkesden ozur dılerım.
Dolar tek basına dususu yetmıyor kı zaten ortalama cok dusmedı. Petrol ve benzın/gazyagının dusmesı gerek. Yada bu ucluden bırının hatırı sayılır dusmesı gerek...
3-4 gun hareket yok.
Bende herkesten özür diliyorum konuyu gereksiz meşgul ettik sizden de özür diliyorum gereksiz uzadı konu insan gerilincede ağzından kötü kelimeler çıkabiliyor. Benim gözümde birbirimize ettiğimiz lafların birbirinden çok farkı yok ama yönetici öyle diyorsa öyle olsun. Zamlar gerçekten sinirimi bozmaya başladı son zamanlarda ülkeyi yönetenlerin yaptığı herşey sinirimi bozduğu için bu kadar sardım benzin zamlarına. Bu arada şu son cümlenizi ben dolar düştü benzin fiyatları neden düşmüyor dediğimde yazsaydık konu hiç uzamiycakti gerçekten de eski sayfalarda görmedim öyle bir bilgi o yüzden serzenişte bulundum
lukoil mesaj attı motorin e zam var diye bu gece :)
Nasrettin hoca gibi
Terse gidiyik :):):)
Tüpüne zam gazına zam hani bize.... diyen amca aklıma geldi. Yav bu kadar zam var herkesin altında araba da var. Valla bu işte bi terslik var ama ben çözemedim...
Konu dışı ama Bu kışlık lastik hepten zorunlu olmuş doğrumu :)
Mr.Bilal
07-09-2017, 20:57
Aynen. Binek araçlarada zorunluluk getirdiler.
Nasrettin hoca gibi
Terse gidiyik :):):)
kanka walla ben tr den akaryakıt almıyorum 2 aracım içinde :) hatta dün bulgardaydım orda bile normalde akaryakıt pek düşmez ama gaz 0,99 levadan 0,96 levaya düşmüş burda gaz 2,82tl ordan alıyorum 2,02 tl ye geliyor euro artmadığı sürece sorun yok :D euro artınca leva da otomatik artıyo, o zaman kötü oluyor işte
sekizsilindir
07-09-2017, 21:35
Vali'liklerin kararına bırakıldı diye bilgi vardı haberin içinde..
Mazota 9 krs daha,hafta bası yapılır ve mıktar tam netlesır....
free-hifi
08-09-2017, 09:51
Gece 23:20 de opet girişi kapattı . Zamlı aldık tankerim orhangaziden trafiğe takıldı. 9 kuruştan yararlanırız inşallah :)
Son sayfalarda konuyu üzülerek takip ediyoruz, bu ne abi zam üstüne zam. Tam olarak rahmetli Levent Kırcanın dediği gibi zamına koydular yani.
Sabah 4.62 idi , 4.71 olacak o zaman pehh
burakgunay
08-09-2017, 10:00
Biraz abartmıyorlar mi artık ya bi 9 daha ne
6 krs yı kacırdın ama 9krs yı kacırma o zaman. Daha vakıt var.
Dolar ve petrol stabıl,hala zam. Dogru bılmek gerek bazı seylerı yorumlamak ıcın.
Daha detay vermıyecegım artık,2 haftadır ayrıntılı yazmaktan kendımı ilkokul ogretmenı gıbı hıssettım.
Dırek zam ve ındırım ongorulerımı yazarım. Ama durum daha da kotulesecek,bılgınıze.
Kızmayın,ayıp ve gunah. Yoll yaptı yollll! Zamlı mazotu nasıl kullanıcaktınız.
free-hifi
08-09-2017, 10:25
Murat abi yakıta zam geliyor dolara neden hala gelmiyor. Dolarda zarardayız :D Dolar öngörün nedir
Bu zamlar ciğerimizi söktü
Ohh bugünde zam haberini aldım çok şükür. Almayınca tansiyonum yükseliyor, bünyeye alışkanlık yapmış..
Herkes herşeyden şikayetçi, ama sandıkta herkes memnun valla, ben anlamıyorum bu ülkeyi, o yüzden az bile yapıyorlar, biz koyun oldukça bizi güden çok olur. :)
petrol yavaş ciğerimi söktün
free-hifi
08-09-2017, 19:29
Murat abi aslı var mı?
09 Eylül 2017 tarihinden geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı Motorin grubunda 6 kuruş fiyat artışı beklenmektedir. Benzin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmemektedir. Kaynak Petrol Urunleri İşverenler Sendikası: PUİS (http://www.puis.org.tr)
Petrol Urunleri İşverenler Sendikası: PUİS (http://www.puis.org.tr/)
Herkes herşeyden şikayetçi, ama sandıkta herkes memnun valla, ben anlamıyorum bu ülkeyi, o yüzden az bile yapıyorlar, biz koyun oldukça bizi güden çok olur. :)
Emircim biz ona "deveyi diken, insanı s.ken" diyoruz..
Yazmısım ıste :) daha ne yapayım....
free-hifi
09-09-2017, 09:28
Yazmısım ıste :) daha ne yapayım....
Yok abi onu bildirdin de. Bu sendika neden ayın 9 una zam var yazmış 8 inde olan 6 kuruş zammı
Demek kı bır ılk olucak.... Pazar gunu yururluge gırecek zam,ıyımıs :)
free-hifi
09-09-2017, 23:31
:) sen o sendikaya bağlı değilsin umarim