Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzİn zammi
GokhanRS
09-03-2022, 09:55
Ancak araç fiyatları ikiye katladı özellikle alman markalar. Geçici olarak üretimi durdurdukları için. Ancak ona da Lada Haval v.b markalar ile yaptırım yapmayan markaları destekleyerek çözüm üretecekler.
Sanırım lada priora çok tutulacak bu yıldan sonra.
Bir mercedes değil belki ama en azından kopyası :D
https://img.driver-news.ru/kiCvtDCQX0vJcB-U62GPgJvRQPw8VjMBNUBJb4Cnjew/fill/800/720/no/1/aHR0cHM6Ly9kcml2ZXItbmV3cy5ydS91cGxvYWRzL3Bvc3RzLz IwMjEtMDQvbWVkaXVtLzE2MTk1MjYzNDdfcHJpb3JhLTIwMjEt Z29kYS5qcGc.webp
https://img.driver-news.ru/aXVHfW0plzZP5xhGg8V7CIQPUZeCJwxBDqUik8N9Scs/fill/800/680/no/1/aHR0cHM6Ly9kcml2ZXItbmV3cy5ydS91cGxvYWRzL3Bvc3RzLz IwMjEtMDQvbWVkaXVtLzE2MTk1MjQ1MjhfbGFkYS1wcmlvcmEt Z3RyLWludGVyaW9yLmpwZw.webp
wiesmann
09-03-2022, 09:59
*2008 haziranında brent petrol 160$ iken, dolar kuru 1,25tl, mazot ise 3,35tl imiş,
*2022 martında brent petrol 130$, dolar kuru 14,62tl, mazot ise 23tl,
petrolün brent fiyatı artacağı için maalesef gidişat mazot için 30tl ve muhtemelen 40tl yakını görünüyor...
Yanlış bakmadıysam bu ötv vergisi birde kdv vergisi olması lazım
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjINPXVINMoTAOwBVGbDNjbUNDp0fYtOWZEXGikmJbjxQ yqUGXPqi2BvrcADxSYv7uzq6z7SO_GU4CwjKJrDxPHVSzxf8sJ EY0aLZ670rtuZWV1tDbc1W77qKVHbfHsy803PfSgIjjB9MBKNC _Yw_G_2R4mRHf10ILVWgXm0XuiteDnDcLIwNibMsNx=s16000
Tayfun.O
09-03-2022, 10:04
*2008 haziranında brent petrol 160$ iken, dolar kuru 1,25tl, mazot ise 3,35tl imiş,
*2022 martında brent petrol 130$, dolar kuru 14,62tl, mazot ise 23tl,
petrolün brent fiyatı artacağı için maalesef gidişat mazot için 30tl ve muhtemelen 40tl yakını görünüyor...
çin olucaz dedidler çin gibi olduk işte
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjINPXVINMoTAOwBVGbDNjbUNDp0fYtOWZEXGikmJbjxQ yqUGXPqi2BvrcADxSYv7uzq6z7SO_GU4CwjKJrDxPHVSzxf8sJ EY0aLZ670rtuZWV1tDbc1W77qKVHbfHsy803PfSgIjjB9MBKNC _Yw_G_2R4mRHf10ILVWgXm0XuiteDnDcLIwNibMsNx=s16000
Opet'in sitesinden alınan fiyattır, tarih: 09.03.2022 dir.
Ötv tutarı da gib gov tr den alınmıştır.
Daha önce ÖTV den feragat ettiler o zaman ortalık sakindi millet auwwww diyordu gazı almak için sıfırlanmıştı.
Şuan savaş vs derken ortalık karışık kimsenin sesi çıkmıyor, bir de bakıyorlar talep de de azalma yok, ötv ye de müdahale etmiyorlar.
Hoş müdahale etseler ötv-kdv sıfırlansa da geleceği yer belli 15 TL nin altına düşmüyor hiçbir türlü.
Dolayısıyla kur ve brent petroldeki yükseliş beklentisi ile rakam veremem işin tekniğine hakim değilim ama güzel artışlar olacağı aşikar.
Tayfun.O
09-03-2022, 10:06
Ötv kadar saçma bir şey yok
Abi iyi de eskinden mazota talep daha çoktu hep öyleydi yani, çok acayip
Biraz araştırdım şimdi postu yazdıktan sonra 1 varil ham petrolden elde edilen mazot miktarı benzin miktarının yarısıymış. Dolayısıyla arz ı daha maliyetli olduğu için fiyat daha yüksek.
wiesmann
09-03-2022, 10:08
elektrikli araba yapıyoruz ya sistematik dizelden soğutma girişimi aslında..uluslararası kongrelerde bile yakıtın çoğunu ticari gemiler, araçlar ve uçakların (pandemide uçuşlar kapatıldığı için fiyatlar düştü) kullandığını konuşup itiraf eden büyük başlar insanlara daha çok tüketsinler ve bağımlı olsunlar diye elektrikli otomobili kusursuzmuş gibi sunuyorlar
Tayfun.O
09-03-2022, 10:09
Biraz araştırdım şimdi postu yazdıktan sonra 1 varil ham petrolden elde edilen mazot miktarı benzin miktarının yarısıymış. Dolayısıyla arz ı daha maliyetli olduğu için fiyat daha yüksek.
anladım abi ne kadar artık ürün de olsa az olduğu için şaşırmamak lazım
GokhanRS
09-03-2022, 10:11
Mazotta hep subvanse var dı. Subvanse ye rağmen maliyetler arttıkça mazot olması gerektiği gibi daha pahalı olmaya başladı. Bunu daha önce Murat Engin anlattıydı.
Yakında;
Arabaya binenler, binenler
Arabaya binemeyenler, binilenler şeklinde tastik edilecek :)
Mazotta hep subvanse var dı. Subvanse ye rağmen maliyetler arttıkça mazot olması gerektiği gibi daha pahalı olmaya başladı. Bunu daha önce Murat Engin anlattıydı.
Abi doğrudur ben denk gelmemişim. Soru gelince bende merak ettim açıkçası postu yazdım ama sonra öğrendim ne olduğunu.
CloudGrey
09-03-2022, 10:50
Yakında;
sadece arabamı ? mandalinanın kilosunu 25 - 30 TL'den alınca görücek millet benzini :)
zerre üzülmüyorum , her yapılan hatanın bir cezası olmalıki ders çıkarılsın.
ama açlıkla sınanacak kadar aptal olmakta , 21. yüzyılda insana koyuyor...
Sanırım lada priora çok tutulacak bu yıldan sonra.
]
Fake gibi duruyor ya, başka linklerde pejo 508'in Talisman'ın falan shoplu hallerini görünce çok olası gelmedi bana
punto_multijet
09-03-2022, 13:04
Yakında;
yakında üniversite öğrencileri gibi ortak yakıt koyup biryerlere gitmeye başlar insanlar
CloudGrey
09-03-2022, 13:41
bisklet işini ciddi ciddi düşünün artık , ben yaz ayları için şimdiden bakmaya başladım.
yolu düz olanlara kesinlikler alternatifi değerlendirmeli.
benim evim beşiktaşta - iş yerim levent kanyonda
katlanır bir model alıp sabahları dolmuşları akşamları bisiklette aşşağı salınarak ulaşımı düşünüyorum.
Km de 6 tl den az yakan tır yok bugünkü motorin fiyatıyla. Benim aracım 8 tl yakıyor. Bu sene her şey daha pahalı olacak belli ki. Raf ömrü uzun olan ürünleri ihtiyaç olandan fazla almak mantıklı olur.
Motorınde otv daha az yanı subvanse var
Ancak motorının borsa fıyatı sureklı yukselıyor.
Yarın gece ındırım var.
Abi şuan devlet litre başı lpg,benzin,dizelden ne kadar vergi alıyor net olarak?
Epdk sıtesınde yazıyor guncel rakmlar
Yani ABD'nin tavri ve altin trendi devam ederse Brent petrolun $180USD yi gormesi icin hic bir engel kalmiyor diyebiliriz. bu da bizim ulkeye 40-50 lira arası litre fiyatı ediyor. kan dondurucu.
Eger rusya ateskes derse hızlı gerı cekılme olur
GokhanRS
09-03-2022, 18:52
içerden bildiriyorum. yok size ateşkes mateşkes :D pahalı yakıta devam.
_driver_
09-03-2022, 20:09
Son zam iptal edildi yazıyor haber sitelerinde
turboman
09-03-2022, 20:10
Bu geceki zam iptal edilmiş varili 105 dolara gerilemiş doğruluğu varmıdır.
Brent petrol 106 dolara kadar indi, şuan 115 dolarlarda. Twitter'da da yazyor iptal olmuş.
Tayfun.O
09-03-2022, 20:31
ışık hızıyla çıktı aynı hızdı mümkün değil inmez hadi düşürün 17/18 e
imprezaWRC
10-03-2022, 09:33
Bu hızla yükselirse fiyatlar atık yağlarıda baya pahalıya satarlar. :) Mazot 30 TL olunca atık yağda sanırım 20-25 olur. :D
Eski nesil dizel olsa, kullanılmış kızartma yağı toplaya toplaya gezinirdim. W124 kasa turbosuz dizel iş görürdü :) Şehir efsanesi mi, videolarda bizi mi yiyorlar diye serviste sordum, harbiden de bir halt olmuyormuş, yürüyormuş makina. Gelde o yağı modern dizel motora koy.
aykutsafakyaman
10-03-2022, 12:20
Eski nesil dizel olsa, kullanılmış kızartma yağı toplaya toplaya gezinirdim. W124 kasa turbosuz dizel iş görürdü :) Şehir efsanesi mi, videolarda bizi mi yiyorlar diye serviste sordum, harbiden de bir halt olmuyormuş, yürüyormuş makina. Gelde o yağı modern dizel motora koy.
Gözümle görmedim ama bi tanıdığım düz dizel golf 1'e ayçiçek yağı koyduğunu kızartma kokusuyla gezdiğini söylüyodu. Ne kadar doğru bilemiyorum :)
GokhanRS
10-03-2022, 15:13
ışık hızıyla çıktı aynı hızdı mümkün değil inmez hadi düşürün 17/18 e
savaş bitti çekiliyoruz derse brent hızlı düşer. yaptırımlar kalkarsa daha da hızlı düşer. amerikanın zaten ukrayna filan umru değil. bahaneyle rusya ekonomisini bozup petrolünü gazını pahalı pahalı sattı işte. amerika bir ülke değil şirket zaten bildiğiniz üzere. bana göre dev bir holdingler ve para için her yol mübah adamlara.
Gözümle görmedim ama bi tanıdığım düz dizel golf 1'e ayçiçek yağı koyduğunu kızartma kokusuyla gezdiğini söylüyodu. Ne kadar doğru bilemiyorum :)
Ben gördüm kanka :D Sanayide bi abide çok eski audi vardı normal mazotu içiyor diyordu kızartma yağı topluyordu sağdan soldan karıştırıyordu harbiden öyle kokuyor :D
Yoğun trafikte iştah açar :D
brent düşer fiyatlar düşmez üstüne lpgye zam gelir. 46 kuruş bekleniyor.
brent düşer fiyatlar düşmez üstüne lpgye zam gelir. 46 kuruş bekleniyor.
Lpg zammı cok alakasız,Sonatrach yuzunden
Yarın 2. ındırım var hatta yarın fıyatlara dolar tl yardım ederse,bıraz merhem olur
Taşıt tanıma kullananlar, güncel iskontolarınız ne seviyede?
17 Mart'tan itibaren iskonto olayı ya kalkacak ya çok cüzi olacak sanıyorum
tequila818
11-03-2022, 13:55
doğrudur PO ile geçen hafta Türkiye'nin dört bir yanında bir çok benzin istasyonunda sıkıntı yaşadık. Peşin alacaksan al TTS ile vermiyoruz yanıtını aldık. İnşallah bir şekilde çözülür.
Geçenlerde eşim de Aytemiz'de benzer bir şey yaşadı, %3 indirimli alacaktı Vaay ile, sistem gitti falan demişler. Eşim de bir sonraki Aytemiz'e gitmiş, onda da aynı sorun var demişler. Nakit almış çıkmış.
Tabi sistemde bakiye kaldı, geçende üzerine biraz daha ekleyip fulleyeyim dedim. Gittim, sistem çalışıyor mu dedim, şaşırdılar çalışıyor abi niye ki dediler, valla dedim geçende hanım alamamış zam mı geliyor diye beklediniz ne yaptınız dedim gülerek, yok yok dediler öyle bir şey yapmıyoruz, sistem gerçekten gitmiştir dediler, artık ne kadar doğru bilemem :)
Shell'de %4,75 olan indiririm 3'e düşmüş. Hiç de haberimiz olmadı mk. Bu haberler çıkınca fiş vs. kredi kartı ekstresi kıyaslaması yapınca fark ettim
Shell'de %4,75 olan indiririm 3'e düşmüş. Hiç de haberimiz olmadı mk. Bu haberler çıkınca fiş vs. kredi kartı ekstresi kıyaslaması yapınca fark ettim
İndirim karşılığı aynıdır ama diye düşünüyorum? Örneğin indirim tanımlandığında o günkü fiyatlarla 50 kuruş/litre indirime denk geliyorsa, oran düştüğünde de yine litre başı aynı iskonto tutarı mı çıkıyor?
Geçenlerde eşim de Aytemiz'de benzer bir şey yaşadı, %3 indirimli alacaktı Vaay ile, sistem gitti falan demişler. Eşim de bir sonraki Aytemiz'e gitmiş, onda da aynı sorun var demişler. Nakit almış çıkmış.
Tabi sistemde bakiye kaldı, geçende üzerine biraz daha ekleyip fulleyeyim dedim. Gittim, sistem çalışıyor mu dedim, şaşırdılar çalışıyor abi niye ki dediler, valla dedim geçende hanım alamamış zam mı geliyor diye beklediniz ne yaptınız dedim gülerek, yok yok dediler öyle bir şey yapmıyoruz, sistem gerçekten gitmiştir dediler, artık ne kadar doğru bilemem :)
tek doldurmada 200TL doldurdular bana. içinde vardı çok da sıkıntı değil dedim.
golgeoyunu03
11-03-2022, 18:17
shell tts %4 den %0 a çektiler, aylık 5bin tl tüketim için anlaşmıştık.
ödeme 15 günde 1 şeklinde.
Istazyonlar batıyor. TTS mecbur boyle,sattıkca zararı katlanıyor.
Hukumet ıstasyonların karlarını sabıtleyıp,herseyı otv ye koydu.
ocakda 612,subatta 400 e yakın ıstasyon kapandı...
He aldıgınız yakıtın lıtresıne dıkkat edın,malesef bayıler sahtkarlıgı tavan yaptırdı.
Ne denır kı,sıstem hep çalmaya yoneltıyor,her sektorde bu olabılır mı....
Çivisini cıkardılar ulkenın!!!
LPG'ye ise 11 Mart itibariyle 46 kuruşluk yeni zam geldi. EPGİS'in EPDK ( Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) ile yaşanan gerilimin ardından son gelen LPG zammını duyurmaması dikkat çekti.
Bizim şirkette Shell TTS. ** benim sorum değişik.
Benzin aldıktan sonra makinadan fişi almazsak, pompacı bundan faydalanabilir mi?
Bir şehir efsanesi satıyorlar falan diyor ama sonuçta üzerinde benim arabamın plakası yazıyor. Kimin ne işine yarar bu kağıt parçası?
LPG'ye ise 11 Mart itibariyle 46 kuruşluk yeni zam geldi. EPGİS'in EPDK ( Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) ile yaşanan gerilimin ardından son gelen LPG zammını duyurmaması dikkat çekti.
Artık duyurmuyorlar sanki LPG'yi. Bazı istasyonlar akşam 08:00 gibi zam yansıtıyor oradan anlayıp henüz yansıtmamış bir yerden alıyoruz :) Bu arada zammı henüz akşam saatlerinde yansıtma hakkı var mı istasyonların acaba?
benim anlamadığım petrolun varil fiyatı düştü dolar çıksa bile indirim yapılması gerekmiyor mu neyi bekliyorlar.
Istazyonlar batıyor. TTS mecbur boyle,sattıkca zararı katlanıyor.
Hukumet ıstasyonların karlarını sabıtleyıp,herseyı otv ye koydu.
ocakda 612,subatta 400 e yakın ıstasyon kapandı...
He aldıgınız yakıtın lıtresıne dıkkat edın,malesef bayıler sahtkarlıgı tavan yaptırdı.
Ne denır kı,sıstem hep çalmaya yoneltıyor,her sektorde bu olabılır mı....
Çivisini cıkardılar ulkenın!!!
Herşey normale dönse fiyatların eski haline gelme ihtimali var mı ?
Shell'den aylık 10milyon TL civarı yakıt alıyoruz, iskonto oranımız şuan neredeyse sıfırlanmak üzere. Adamlar bildiğiniz deli gibi zarar ediyor, TTS ve PARTNERCARD için neredeyse TÜRKİYE' nin hiçbir yerinde yakıt verilmek istenmiyor. Çünkü direkt zarar yazıyorlar, ne hale geldik nereye gidiyoruz belli değil. Bugün Lojistik sektörü bu olaylar yüzünden durma noktasında, adama 10.000tl verip yola çıkarıyorsunuz. Adam kafasında küçük bir muhasebe ile 5000 yakıt 3000 diğer giderler 2000 bana kalır diyor. Yolda hop bir zam, yakıt oluyor 6000 veya daha üstü... Bu insanlar ne yapsın ?
Shell batmaz ya. Daha gecen ucuzdan rusyadan petrolü cukkaladilar.
Benzin aldıktan sonra makinadan fişi almazsak, pompacı bundan faydalanabilir mi?
Bir şehir efsanesi satıyorlar falan diyor ama sonuçta üzerinde benim arabamın plakası yazıyor. Kimin ne işine yarar bu kağıt parçası?
TTS fişinin mali değeri yoktur. Sodexo ticket yemek fişleri gibi. Sonradan faturalandıralacak benzeri bir ibare oluyor üzerinde. Unutulan alınmayan şahsi fişleri belki kullanır ama o aracın da şirket üzerine olması gerekiyor sanırım. 3 defa 4 defa ikame falan gösterip alsın hadi bir şirket sahte kiralama evrağı düzenleyip vs ama düşük ihtimal geliyor bana
Sorun yok,lpg zammı zaten bellıydı.
Plaka gırmeden tabanca calısmaz. Yanı fiş baskasına yaramaz.He sız fark ettırmeden baska plakaya gırıp,sende fısı almazsan kullanılabılır.
Artık duyurmuyorlar sanki LPG'yi. Bazı istasyonlar akşam 08:00 gibi zam yansıtıyor oradan anlayıp henüz yansıtmamış bir yerden alıyoruz :) Bu arada zammı henüz akşam saatlerinde yansıtma hakkı var mı istasyonların acaba?
Gece 24 dur zam saatı,erken yansıtanı hemen SIKAYET edın,cezasını ceksın sahtekarlar.
benim anlamadığım petrolun varil fiyatı düştü dolar çıksa bile indirim yapılması gerekmiyor mu neyi bekliyorlar.
Denklemde 3 degısken var:Petrolun varıl fıyatı,benzın ve motorının ton fıyatı ve dolar kuru. Dolar kuru cok duser ama ıkısı dusmez hatta yukselırse,ındırımı gec zam bıle olabılır. Asıl sorunun tl nın cok degersız olması.
Herşey normale dönse fiyatların eski haline gelme ihtimali var mı ?
Dolar 9 a duser,petrolde 80 dolara ınerse evet.
Shell batmaz ya. Daha gecen ucuzdan rusyadan petrolü cukkaladilar.
Shell ıcın bır sey degıl. Ayrıca Shell TR nın satısı,Shell ın global satısında hıssetmez bıle.
onn_dear
13-03-2022, 22:19
997TT indirim, bindirim öngörü var mı patron şu an?
burak_2885
13-03-2022, 23:51
2 küsür ₺ indirim varmış yarın gece sanırım
zam gelmeyince herşey normale döndü sabah yine trafik kilitti ,artık tamamen alıştık :D
OMTechJr.
14-03-2022, 09:43
2,38 sadece motorine indirim gorunuyor. Benzine yokmus. ikisi de neredeyse esit olmus oldu. brent 108 ama dolar 14,82lerde oldugundan ve artmaya megilli oldugundan kisa sureli bir indirim gorduk bence. Tam gozum alismisti 23 lira mazota..
zam yok mu yahu. Canım sıkılıyor böyle atraksiyon olmayınca.
Şunun altını çizmek istiyorum ki, zam gelmeden 1 gün önce istasyonları talan eden tayfa... Bu sefer indirim geldiği zaman aynı tabloyu yaratacak, her an tekrar zam gelebilir diye. Haksızlar mı , tartışılır.
Dolar 9 a duser,petrolde 80 dolara ınerse evet.
O zaman min 15-20TL yakıt fiyatı hayatımızın devamında bize hayırlı olsun
yarın da benzine indirim var sanırım Burak Ertem öyle yazmış.
MertSerhanÖ.
14-03-2022, 22:53
brent petrol 102 ye kadar indi bugün.Ama dolar dolar dolar...
Ah şu faiz puanı düşürme kararı ahhh ahhhhhh......
Evet motorine indirim geldi fakat onceden zam ve indirim haberlerini EPGİS paylasilirdi bu uygulama kaldirildimi murat abi ?
Evet motorine indirim geldi fakat onceden zam ve indirim haberlerini EPGİS paylasilirdi bu uygulama kaldirildimi murat abi ?
epgis epdk tarafından karışıklık yarattığı için uyarıldı. millettende zam için bağırıyosun düşünce niye haber yapmıyorsun tarzında tepki aldı.
tequila818
15-03-2022, 07:44
zam gelmeyince herşey normale döndü sabah yine trafik kilitti ,artık tamamen alıştık :D
Abi İzmir'de iş trafiği nasıl azaldı anlatamam. Eskiden okullar kapandığında trafik rahatladı derdik şimdi ona kıyasla bile daha az. Hafta sonları yine trafik oluyor. Özetle insanlar işe gidiş gelirken özel araç yerine servis, toplu taşıma tercih ediyorlar.
Bizde bu kafa varken yarın öbür gün hükümet "İstanbul trafiğini çözdük" diye naralar atmaya başladığında yine alkışlarız...
Abi İzmir'de iş trafiği nasıl azaldı anlatamam. Eskiden okullar kapandığında trafik rahatladı derdik şimdi ona kıyasla bile daha az. Hafta sonları yine trafik oluyor. Özetle insanlar işe gidiş gelirken özel araç yerine servis, toplu taşıma tercih ediyorlar.
Mavişehir ve Bostanlıya beklerim sabah 8 de. Azaldı mı azalmadı mı bakalım :)
orda sürüş eğitimi verilse trafik %30 daha azalır zaten, benzinle bağımsız olarak :D
orda sürüş eğitimi verilse trafik %30 daha azalır zaten, benzinle bağımsız olarak :D
53 Plaka Polo ile ben gerekli dersi verdim yetti o :hehe:
mehmet6r
15-03-2022, 09:08
Dizel iniyor ancak benzin neden inmiyor bu konu hk bilgisi olan var mı?
tequila818
15-03-2022, 09:58
:) muhtemelen mavişehir, bostanlı'da oturan kesim araç kullanmaya devam ediyor. Ya durumları iyidir ya da kısa mesafe kullanılıyordur.
Mustafa Kemal Mahallesinden Alsancak 50 dk dan 20 dk ya düştü. Köfteci Yusuf'un orada trafik dururdu şu an tüneller bile açık. Anadolu Caddesi de açık. İnşallah yakıt fiyatı düşse de böyle devam eder. :)
İndirim karşılığı aynıdır ama diye düşünüyorum? Örneğin indirim tanımlandığında o günkü fiyatlarla 50 kuruş/litre indirime denk geliyorsa, oran düştüğünde de yine litre başı aynı iskonto tutarı mı çıkıyor?
Öyle evet ama bana yüzdelik indirim vaadiyle kullandırmaya başladı sonuçta :) He hiç indirim olmasa da ödeme kolaylığı dolayısıyla yine kullanırım seve seve yapacak bir şey yok
Yoksa dediğiniz hesapla 2020'de benzin 5 lirayken %4,75 indirim 24 kuruş falan ediyorsa, bugün 20 lirayken %3 indirim 60 kuruş ediyor. Feragat edilen litre başı tutar yükseliyor her türlü
Dizel iniyor ancak benzin neden inmiyor bu konu hk bilgisi olan var mı?
Akaryakıt fiyatlarında buyuk indirim bekleniyor - Doviz.com (https://haber.doviz.com/gundem-haberleri/akaryakit-fiyatlarinda-buyuk-indirim-bekleniyor/646699)
S.Özeren
15-03-2022, 13:47
İndirimler yetersiz
MertSerhanÖ.
15-03-2022, 14:15
brent 97 anlık..
İndirimler yetersiz
faydalar faydasız ımkanlar ımkansız abi
Bu gece harıcınde yarın cok daha yuksek ındırım var.
Kapanısa az kaldı,ancak bundan sonra bır ındırım daha yok.
Epgıs ındırımıde zam mı yazıyor.. Ancak epdk baskanının sacma acıklamaları yuzunden bır surece gırıldı.
Epgıs sektorde zam yada ındırımde EN KUCUK bır etkısı yada mudahalesı yok. Basıtce formul ne gosterıyorsa o,Epdk yapıyor. Ama halk zamma fazla tepkı gosterdıgı ıcın,Epdk da sankı Epgıs yapıyor zamları dıye algı olusturmaya kalktı. Klasık akp zıhnıyetı. Yalanı sankı gercekmıs gıbı dayatmak.
S.Özeren
15-03-2022, 15:56
Epgıs ındırımıde zam mı yazıyor.. Ancak epdk baskanının sacma acıklamaları yuzunden bır surece gırıldı.
Epgıs sektorde zam yada ındırımde EN KUCUK bır etkısı yada mudahalesı yok. Basıtce formul ne gosterıyorsa o,Epdk yapıyor. Ama halk zamma fazla tepkı gosterdıgı ıcın,Epdk da sankı Epgıs yapıyor zamları dıye algı olusturmaya kalktı. Klasık akp zıhnıyetı. Yalanı sankı gercekmıs gıbı dayatmak.
Neden daha yok ?
Neden daha yok ?
Yarın eger emtıalar %4,dolar da %1 ınerse olur.
Öyle evet ama bana yüzdelik indirim vaadiyle kullandırmaya başladı sonuçta :) He hiç indirim olmasa da ödeme kolaylığı dolayısıyla yine kullanırım seve seve yapacak bir şey yok
Yoksa dediğiniz hesapla 2020'de benzin 5 lirayken %4,75 indirim 24 kuruş falan ediyorsa, bugün 20 lirayken %3 indirim 60 kuruş ediyor. Feragat edilen litre başı tutar yükseliyor her türlü
Yok ben adamları savunmuyorum da hesap bu şekilde çalışıyor galiba diye dedim :)
Zaten bu gidişle bu iş de kalkacak heralde, bugün ancak 3. shell'de yakıt alabildim TTS ile.
üstad su isin formulunu bize de ogret. her seferinde seni yormayalim. degiskenler kur petrol varili vs bunlardan excell de bir formul hazirlayalim
16 Mart 2022'den itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarında 1 lira 76 kuruş, motorinde 93 kuruş indirim bekleniyor.
S.Özeren
15-03-2022, 22:33
Bir ay öncesine göre kur 1 TL yüksek
Brent ise 9$
Bizde akaryakıt fiyatlari 20 lira
15 Şubat'ta 15 liraymis akaryakıt
Normal ise susuyorum
golgeoyunu03
15-03-2022, 22:53
Yok ben adamları savunmuyorum da hesap bu şekilde çalışıyor galiba diye dedim :)
Zaten bu gidişle bu iş de kalkacak heralde, bugün ancak 3. shell'de yakıt alabildim TTS ile.
TTS'e neden yakıt vermiyorlar? benim iskontom %0. TTS ile gitsem bana vermeme gibi bir durum söz konusu olur mu? ha içeri gidip karttan çektirmişim ha anahtarlık okutmuşum
TTS'e neden yakıt vermiyorlar? benim iskontom %0. TTS ile gitsem bana vermeme gibi bir durum söz konusu olur mu? ha içeri gidip karttan çektirmişim ha anahtarlık okutmuşum
Anlaşmamızı yenilemedik henüz diyorlar
Sisteme bakıp iskontoyu görse de vermese hiç olmaz, iskontoya bakmayla alakasız, direkt vermiyor
Ve başkası yapmış gibi göstermek. Hani market zamlarından marketçiler sorumlu ya? Onun gibi işte. Bir de bu yakınlarda sürekli depo baskını vs gibi sahte haberlerle algıyı hepten marketlerin üzerine çekiyorlar. Bunların bu veballe sağlıklı tek bir nefes alamamaları lazım ama halkımız koyun. Hala onlara dua ediyor, giderlerse din elden gidecek, Allah'ın dini yok olacak sanıyorlar, yapacak birşey yok.
shellin bu uygulamasını kullanan var mı Benzin Al (https://benzinal.com.tr/)
shellin bu uygulamasını kullanan var mı Benzin Al (https://benzinal.com.tr/)
Eski işyerimde Trendyol satıcısı olduğumuz için kullanıyordum. %6 ile başlamıştı indirim geçen yıl son aylara doğru %5 e çektiler.Yakıt fiyatları hareketlenince %4 olmuştu.Dün mesaj geldi %2 olmuş :)
Günlük yolunuz üzerinde Shell Türkiye'ye ait bir istasyon bulmaya bakın. Benim şansıma yakınımdaki iki Shell de merkeze bağlı, hiç böyle bir tatavayla karşılaşmadım
OMTechJr.
22-03-2022, 08:35
Buralar epeydir sessiz,
Firtina oncesi gibi,
Bir tereddut var icimde,
Huzursuzum, yerimi yadirgiyorum,
Yoksa geliyor mu gelmekte olan?
Yoksa bir ben mi kaldim,
Geri kalan herkes kuyruklarda akaryakit mi depoluyor.
Can Yücel.
Bu akşam güncelleme varmış fiyatlarda duyanlar duymayanlara duyursun
EPGİS te açıklama yapmıyor artık yasal süreç başladığı için.
muratburunce
22-03-2022, 15:01
Bu akşam güncelleme varmış fiyatlarda duyanlar duymayanlara duyursun
EPGİS te açıklama yapmıyor artık yasal süreç başladığı için.
Benzine 1.60 TL
Motorine 1.62 TL
Eski işyerimde Trendyol satıcısı olduğumuz için kullanıyordum. %6 ile başlamıştı indirim geçen yıl son aylara doğru %5 e çektiler.Yakıt fiyatları hareketlenince %4 olmuştu.Dün mesaj geldi %2 olmuş :)
Hala e-ticaret sektöründeysen BP %4 veriyor. Değerlendirilebilir, güzel oran.
Artık 20'lere alıştık gündem olmaz, 30'a gelince azcık daha şaşırırız sonra geçer o da.
Hala e-ticaret sektöründeysen BP %4 veriyor. Değerlendirilebilir, güzel oran.
Teşekkürler hocam.İş değiştirdim artık kullanamıyorum :D Shell Clubsmart ve Zubizuda sürekli kampanya oluyor.O da %4-5 indirime denk geliyor bazen.
S.Özeren
24-03-2022, 09:42
Brent tekrar 130 dolar olursa yakıt 30 TL olcak heralde
Yine zam geliyormus
muratburunce
25-03-2022, 09:11
24'lü fiyatlara çıkarıp geri indirdiler o seviyeye psikolojik olarak önce alıştırdılar; bence artık 20'li fiyatlar sabit olacak devlet taktiği çözdü önce istediği fiyata çıkarıyor 1-2 sonra indirim yapıp sonra yavaş yavaş tekrar çıkarıyor kimse tepki vermiyor psikolojik olarak alıştırıyorlar önce
24'lü fiyatlara çıkarıp geri indirdiler o seviyeye psikolojik olarak önce alıştırdılar; bence artık 20'li fiyatlar sabit olacak devlet taktiği çözdü önce istediği fiyata çıkarıyor 1-2 sonra indirim yapıp sonra yavaş yavaş tekrar çıkarıyor kimse tepki vermiyor psikolojik olarak alıştırıyorlar önce
Net bir şekilde daha önce de yazdım indirim yapmak istese zaten daha önce yaptığı gibi ÖTV yi sıfırlar, KDV yi düşürür ve son tüketiciye indirim olarak yansıtır.
Ama yapma İS-TE-Mİ-YOR zira neden yapsın, mecbursun bunu tüketmeye, daha önce ötv sıfırladığı dönemdeki motivasyon da yok şuan toplumda. Haliyle bu rakamların bir kısmı kesinlikle petrol fiyatlarının yükselmesiyle alakalı.
Ama TL nin değersiz olmasının sebebi ise net bir şekilde ortada. TL yi değerli hale getirecek düzenlemeler yapılsa biz de ucuza akaryakıt alırız, ama o hamleler hem uzun vadeli çıktısı alınabilecek süreçleri içeriyor hem de yapmak istediklerini sanmıyorum.
Nasıl olsa böyle de gidiyor bir şekilde.
muratburunce
25-03-2022, 10:55
Net bir şekilde daha önce de yazdım indirim yapmak istese zaten daha önce yaptığı gibi ÖTV yi sıfırlar, KDV yi düşürür ve son tüketiciye indirim olarak yansıtır.
Ama yapma İS-TE-Mİ-YOR zira neden yapsın, mecbursun bunu tüketmeye, daha önce ötv sıfırladığı dönemdeki motivasyon da yok şuan toplumda. Haliyle bu rakamların bir kısmı kesinlikle petrol fiyatlarının yükselmesiyle alakalı.
Ama TL nin değersiz olmasının sebebi ise net bir şekilde ortada. TL yi değerli hale getirecek düzenlemeler yapılsa biz de ucuza akaryakıt alırız, ama o hamleler hem uzun vadeli çıktısı alınabilecek süreçleri içeriyor hem de yapmak istediklerini sanmıyorum.
Nasıl olsa böyle de gidiyor bir şekilde.
30'lu fiyatlarıda göreceğiz çok değil 3-4 ay içinde olacak bu psikolojik olarak hazırlıyorlar bizim toplumumuz zam gelecek gidip fulleyeyim dediği sürece daha çok artacak ne zaman yeter artık almıyoruz diyip istasyonlar boş kalacak satılmayacak yakıtlar elde kalacak o zaman fiyatlar düşmeye başlayacak ama o zamanda çok geç olacak psikolojik sınır şuan 20'li fiayatlar altına inmez artık çok zor 5-6 liraya mazot almak artık hayalden öte değil
GokhanRS
25-03-2022, 11:04
oysa avrupanın en ucuz yakıtını alıyorduk...
30'lu fiyatlarıda göreceğiz çok değil 3-4 ay içinde olacak bu psikolojik olarak hazırlıyorlar bizim toplumumuz zam gelecek gidip fulleyeyim dediği sürece daha çok artacak ne zaman yeter artık almıyoruz diyip istasyonlar boş kalacak satılmayacak yakıtlar elde kalacak o zaman fiyatlar düşmeye başlayacak ama o zamanda çok geç olacak psikolojik sınır şuan 20'li fiayatlar altına inmez artık çok zor 5-6 liraya mazot almak artık hayalden öte değil
15 in altı bile bence hayal şuan. 5-6 imkansız.
Orada akaryakıt almama kısmında şöyle bir durum var, akaryakıtın (Mazot özellikle) ağır ticari araçlar tarafından tüketiliyor, bu araçlar da lojistik olarak tedarik zincirinin ayrılmaz bir parçası.
Bireysel olarak senin benim almadığımız yakıt muhtemelen total yakıt talebi içinde çok küçük orana tekabül ediyordur.
Bu nokta da yapılabilecek ses getirecek eylem lojistik tarafında faaliyet gösterenlerin bir tepki vermesi, ama o da ticari işletmesi olan birisi için şu ortamda nasıl bir risk hepimiz biliyoruz.
Hele ki verginin dibine kadar kaçırıldığı bu sektörde (diğer sektörlerde de kaçırılıyor da burası bi tık fazla) firmaya yapılacak bir inceleme, kamyonların anahtarı teslim etmek demek olabilir.
turboman
25-03-2022, 12:52
Son zamanlar arabayı turbolamayı düşünüyordum turbo ve malzemeleri paketledim depoya koydum... yeni hedefim mevcut arabayı elektriğe çevirmek baya araştırma yaptım teslasından toyotasına kadar çalışma sistemlerini yapısını verimliliğini ama sonuçta buda bir maliyet, var olan arabamı 60 km hıza çıkaracak ve 50 km menzili olacak bi sistem maliyeti 50 bini buluyor ortalama ama bunu bile veresim gelmiyor yurt dışı planlarım olmasa zaten yaparım bi hibrit e36 ama bu ülke artık yaşanılmaz oldu...
Son zamanlar arabayı turbolamayı düşünüyordum turbo ve malzemeleri paketledim depoya koydum... yeni hedefim mevcut arabayı elektriğe çevirmek baya araştırma yaptım teslasından toyotasına kadar çalışma sistemlerini yapısını verimliliğini ama sonuçta buda bir maliyet, var olan arabamı 60 km hıza çıkaracak ve 50 km menzili olacak bi sistem maliyeti 50 bini buluyor ortalama ama bunu bile veresim gelmiyor yurt dışı planlarım olmasa zaten yaparım bi hibrit e36 ama bu ülke artık yaşanılmaz oldu...
Hadi çevirdin elektiriğe
Muayene nasıl yaptıracaksın ?
Devletin öyle bi teşfiği yokki
cevirelim elektiriğe
bende smart var yurt dısında elektirik donusum kitleri de var ama ne yazkki hobby amaclı kullanılır trafige cıkmaya ızın vermezler
turboman
25-03-2022, 18:55
Hadi çevirdin elektiriğe
Muayene nasıl yaptıracaksın ?
Devletin öyle bi teşfiği yokki
cevirelim elektiriğe
bende smart var yurt dısında elektirik donusum kitleri de var ama ne yazkki hobby amaclı kullanılır trafige cıkmaya ızın vermezler
Dedimya hibrit olacak. Mevcut motor duracak herşey yerinde olacak ekstra arka defransiyele motor takıp bağımsız çalışacak aküler bağaja konacak muayne zamanı 1-2 saatte sökülür.
OMTechJr.
29-03-2022, 08:22
Brent 108lere geriledi hatta dün gece 106lari gordu ama bir indirim gorunmuyor sanirim ufukta.
Brent 108lere geriledi hatta dün gece 106lari gordu ama bir indirim gorunmuyor sanirim ufukta.
Bu gece motorine var sadece 1.55
OMTechJr.
29-03-2022, 11:49
Bu gece motorine var sadece 1.55
iyi bari hic yoktan iyidir. 111 gordu diye iptal etmezlerse tabi.
Sti_Ozan
29-03-2022, 15:26
Son günlerde yakıtta ötv kdv çıkarılacak yok yakıt 12 tl düşecek vb. gibi saçma iddialar dolanıyor. Devletin özellikle en güzel gelir kaynaklarından birisi olan yakıttaki gelirden vazgeçecek gücünün olmadığını düşünsem de işin içindekilerin yorumu nedir bu konuda?
MertSerhanÖ.
29-03-2022, 16:19
Son günlerde yakıtta ötv kdv çıkarılacak yok yakıt 12 tl düşecek vb. gibi saçma iddialar dolanıyor. Devletin özellikle en güzel gelir kaynaklarından birisi olan yakıttaki gelirden vazgeçecek gücünün olmadığını düşünsem de işin içindekilerin yorumu nedir bu konuda?
İçerden değilim ama benimde bir yorumum var.
N.h olur:) Keşke olsada g.t olsam,burda ben g.tüm diye bağırsam:)
AhmetKadir
29-03-2022, 17:17
İçerden değilim ama benimde bir yorumum var.
N.h olur:) Keşke olsada g.t olsam,burda ben g.tüm diye bağırsam:)
g.t +1 :D
10krktr
her şey şeffaf hesabı sen yap
akaryakıtın pompa satış fiyatı +2,5-3 lira civarı ÖTV (resmi gazetede var hepsi), ÖTV'den önce mi sonra mı bilmiyorum da çok fark etmez %18 KDV koy. Bugün 20 lira olan yakıtta 5-6 lira indirim ya yapar ya yapmaz
Bir yaygara kopartılırken artık hesap kitap da yapmıyor millet bari inandırıcı sallasalar :hehe:
kelalper
30-03-2022, 11:03
yaw 100 lira yapsın rahatlayalım. Çekelim otoparka izleyelim. Fayton alıcam Çaycumaya fabrikaya gidip gelmek için diyeceğim yem de ithal emenike.
yav haberi yayanlar bu arada 2-3TL indirim değil 5TL'ye düşer filan diyorlar hala eskisi gibi vergi var içinde sanıyorlar.
kelalper
31-03-2022, 13:27
Çaycuma da çalışıyorum. Her hafta İstanbul Çaycuma git gel.
Benzinde indirim olabilir söylentisi var 80kr olarak. olursa bu gece dedi Benzin litre
Benzinde indirim olabilir söylentisi var 80kr olarak. olursa bu gece dedi Benzin litre
Arkadslar zam yada ındırım "soylentı" ıle olmaz.
Sızden rıcam bu tarz haber yapan kısı yada sosyal medya hesaplarını paylasmayın.
Tek amacları takıpcı kasmak.Dırek ındırımı soyleyenlere guvenın ve takıp edın.
Arkadslar zam yada ındırım "soylentı" ıle olmaz.
Sızden rıcam bu tarz haber yapan kısı yada sosyal medya hesaplarını paylasmayın.
Tek amacları takıpcı kasmak.Dırek ındırımı soyleyenlere guvenın ve takıp edın.
söylenti değil aslında Benzinlitre uygulamasındakileri paylaşıyorum. tutar uyuşmazlıkları olabiliyor bazen
Indırım ve zamlar Epdk ve bakanlıgın kontrol ettıgı "otomatık fıyatkandırma formulu" uzerınden yapılı.
Ancak burası Turkıye oldugu ıcın,ındırım ve zamlar bazen "ınsıyatıf" ıle degısır,ertelenır yada yapılmaz. Yada vergı olarak da konulabılır.
Bunu hıc bır uygulama,kısı,dernek yada farklı durumlar bılemez.
Rakamları formule koyup oranı soylerız.
Yada eskıden yaptıgım gıbı zam yada ınıdrımlerı 3-4 gun onceden soyleyebılırım. Bu ıs malesef maksadı astı. Artık son gune kadar net rakam paylasmıyoruz.
painkller
07-04-2022, 14:27
Indırım ve zamlar Epdk ve bakanlıgın kontrol ettıgı "otomatık fıyatkandırma formulu" uzerınden yapılı.
Ancak burası Turkıye oldugu ıcın,ındırım ve zamlar bazen "ınsıyatıf" ıle degısır,ertelenır yada yapılmaz. Yada vergı olarak da konulabılır.
Bunu hıc bır uygulama,kısı,dernek yada farklı durumlar bılemez.
Rakamları formule koyup oranı soylerız.
Yada eskıden yaptıgım gıbı zam yada ınıdrımlerı 3-4 gun onceden soyleyebılırım. Bu ıs malesef maksadı astı. Artık son gune kadar net rakam paylasmıyoruz.
abi sana zahmet olmazsa yine paylaşsan. Bu epgisten takip ediyorduk oda tongaya gitti., Zamlar ***** eskisi gibi değil 1 lira 1.5 lira geliyor, indirimler keza 60-70 kuruş. Bizde artık ne koparsak kardır diye bakıyoruz. 100 lira 100 lira yakıt alır oldum 12lt yakan arabaya öbür türlü enayi gibi hissediyor insan.
abi sana zahmet olmazsa yine paylaşsan. Bu epgisten takip ediyorduk oda tongaya gitti., Zamlar ***** eskisi gibi değil 1 lira 1.5 lira geliyor, indirimler keza 60-70 kuruş. Bizde artık ne koparsak kardır diye bakıyoruz. 100 lira 100 lira yakıt alır oldum 12lt yakan arabaya öbür türlü enayi gibi hissediyor insan.
Aslında paylasıyorum Instagram ve whatsapp gruplarında.
Buraya cok sık gıremedıgım ıcın kacıyor.
blackday
11-04-2022, 10:24
Aslında paylasıyorum Instagram ve whatsapp gruplarında.
Buraya cok sık gıremedıgım ıcın kacıyor.
instagramınızı alabilir miyim? brent düştü baya fakat halen güzel bir indirim gelmedi.
AhmetKadir
11-04-2022, 11:02
Sabah mazot alacakken pompaci indirim gelcek dedi 1.5lira civari, duyan var mı
MertSerhanÖ.
11-04-2022, 12:02
1.5 lira düşse bile 19 larda olacak.Buna bile şükür diyecek hale geldik,gerçekten çok yazık ya.Şuan şu illetin 10-11 arasında olması lazım şu ekonomik şartlarda.Ama hiç gündemde bile yok 20 ye sabitlediler gibi
CüneytIşıkkent
11-04-2022, 14:07
Bu gece 1.04Tl gelecekmiş Mazota
muratburunce
11-04-2022, 14:51
1.5 lira düşse bile 19 larda olacak.Buna bile şükür diyecek hale geldik,gerçekten çok yazık ya.Şuan şu illetin 10-11 arasında olması lazım şu ekonomik şartlarda.Ama hiç gündemde bile yok 20 ye sabitlediler gibi
en büyük gelir kapısı onu indirmezler artık psikoloji sınır 24-25 oldu oraya çıkmadıkları sürece sıkıntı yok
instagramınızı alabilir miyim? brent düştü baya fakat halen güzel bir indirim gelmedi.
muratengin1 instagram adım.
YArın kı benzın ındırımı ıptal
muratengin1 instagram adım.
YArın kı benzın ındırımı ıptal
Abi bende takip isteği attım sana bilgin olsun "evrenkose"
Akaryakıt istasyonları istediği fiyattan yakıt satabiliyor mu?
Şu an bir çok istasyonda benzin 19.01 - 19.03 arasında satılıyor ancak Tuzla Aydınlı'da bulunan bir PO benzin i hep 0.20krş fazla satıyor. Tabelada bile 19.21 yazıyor. Uzun zamandır da böyle. Yol üzeri olduğu için hanım yakıtı genelde oradan alıyor ama hep dikkatimi çekiyor. Şikayet etmek gerekir mi yoksa serbest piyasa mı?
1km gerideki Opet, 500 mt gerideki total ve 1km ilerdeki karşı şeritteki PO da 19.01 ama bu istasyon hep yüksek.
Adı: Asraba filo Petrol Ofisi
muratburunce
18-04-2022, 08:28
Akaryakıt istasyonları istediği fiyattan yakıt satabiliyor mu?
Şu an bir çok istasyonda benzin 19.01 - 19.03 arasında satılıyor ancak Tuzla Aydınlı'da bulunan bir PO benzin i hep 0.20krş fazla satıyor. Tabelada bile 19.21 yazıyor. Uzun zamandır da böyle. Yol üzeri olduğu için hanım yakıtı genelde oradan alıyor ama hep dikkatimi çekiyor. Şikayet etmek gerekir mi yoksa serbest piyasa mı?
1km gerideki Opet, 500 mt gerideki total ve 1km ilerdeki karşı şeritteki PO da 19.01 ama bu istasyon hep yüksek.
Adı: Asraba filo Petrol Ofisi
genelde şehirler arası yollardaki tek olan istasyonlar yapıyor bunu tek olmanın verdiği avantajla başka çaresi yok buraya giren mecbur alacak mantığıyla çok denk geldi bana bu şekilde uzun yollardaki istasyonlarda fiyat farkı
Shell tts iskontoyu %0,5 e indirmiş.
Hüzünlüyüm
genelde şehirler arası yollardaki tek olan istasyonlar yapıyor bunu tek olmanın verdiği avantajla başka çaresi yok buraya giren mecbur alacak mantığıyla çok denk geldi bana bu şekilde uzun yollardaki istasyonlarda fiyat farkı
Sehir içinde bunu yapma izni var mı?
kafana göre fiyat belirlemek istasyon işletmecisine kalmış bir durum mu? bunu merak ediyorum.
Sehir içinde bunu yapma izni var mı?
kafana göre fiyat belirlemek istasyon işletmecisine kalmış bir durum mu? bunu merak ediyorum.
Min/max değerlere uyulduğu sürece sorun yok diye biliyorum. Mesela benzin fiyatları (SALLIYORUM) 18,80 TL - 19,55 TL arası olacak gibi bir durum var ve istasyon fiyatları bu aralıkta tuttuğu sürece sorun olmuyor diye biliyorum.
muratburunce
19-04-2022, 11:19
Min/max değerlere uyulduğu sürece sorun yok diye biliyorum. Mesela benzin fiyatları (SALLIYORUM) 18,80 TL - 19,55 TL arası olacak gibi bir durum var ve istasyon fiyatları bu aralıkta tuttuğu sürece sorun olmuyor diye biliyorum.
aynen maksimum ve minimum fiyat belirleniyor isteyen max isteyen minimum tutardan verebiliyor
Tavan fıyat var,taban yok
Benzine Bayram oncesi 1.33 zam allahinizdan bulun yahu
CüneytIşıkkent
29-04-2022, 09:27
***** bayram insanlar gezecek köprüler otoyollarda ücretsiz bir yerden desteklemek lazım:ofk:
Brent 120 dolar civarıyken bu fiyat belirlendi ve daha sonra bir indirim gelmedi ki brent 100 doların bile altına düşmüştü. Dolarda o zamandan bu yana hafif gevşeme varken ve brentte bir artış yokken bu neyin zammı merak ettim açıkçası.
Brent 120 dolar civarıyken bu fiyat belirlendi ve daha sonra bir indirim gelmedi ki brent 100 doların bile altına düşmüştü. Dolarda o zamandan bu yana hafif gevşeme varken ve brentte bir artış yokken bu neyin zammı merak ettim açıkçası.
Aynen ya, aralardaki indirimler hep iç edildi resmen :)
lpg 9-10 akaryakıt 18-20 civarına fixlenir artık , savaş bitse ,brent düşse tedarik zinciri sorunları aşılsa bile vergi,bayi karı ayarlamalarıyla bu seviyelerde tutarlar bence.
Ötv yi tamamlıyorlar demek ki.. bu seviye korkunç pahalı akaryakıtta.. kalıcı olursa ki olacak gibi 6 ay önceyi mumla arayacağız
MertSerhanÖ.
29-04-2022, 18:36
Çok heves ederek aldığım,kullanmaktan büyük keyif aldığım,bakımlarına,vergisine dünyanın parasını ödediğim aracıma benzinin pahalılığı sebebiyle binemiyorum.
100 araba(GMC,Escalade 6.2..)konvoy halinde giderlerken tüm araçların yaktığı yakıtı düşündükçe içim ürperiyor.
Keşke bizim yakıtımızı da devlet karşılasa.
Ama biz kimiz ki? alt tarafı halk,ayyaş,beyaz Türk.
Bayram hediyesi kardeşim, Bayram Hediyesi...
-Murat Özcan-
01-05-2022, 20:25
Çok heves ederek aldığım,kullanmaktan büyük keyif aldığım,bakımlarına,vergisine dünyanın parasını ödediğim aracıma benzinin pahalılığı sebebiyle binemiyorum.
100 araba(GMC,Escalade 6.2..)konvoy halinde giderlerken tüm araçların yaktığı yakıtı düşündükçe içim ürperiyor.
Çok doğru yorum yapmışsınız , nede olsa ceplerinden ödemiyorlar ne olacak sanki bir konvoyda var 50 tane siyah araba ne gerek varki. Diyecek hiç bir şey yok eski günlerimizi arar olduk artık kimse arabasıyla istediği yere gidemiyor. Bu ülkede sadece artık çalışmak var başka rahat yaşamak falan hayal
Bir gün yaşadığım şehir e yetkili bi abi gelecekti günler öncesinden haber geldi tüm lüks arabaları kiralamak istediler abinin yanında gelen başkalarına makam olacakmış, konvoy oluşturacakmış falan. Millet arabaları verdi güzel bi miktar ücret karşılığında, tüm araçların depoları da akşamdan dolduruldu merkezi bi konumdaki okulun otoparkına park edildi tüm arabalar sonraki gün öğrendik ki yetkili abi planını değiştirmiş gelmeyecekmiş sonra gitti herkes kirasını aldığı, deposunu doldurttuğu arabasını geri aldı. bu arada bahsettiğim yaklaşık 40 araba falan hatta çoğu da kiralık değil sivil arabaydı :)
evet artık 200TL ile 10lt benzin alamıyoruz. teşekkürler bunu yapanlara.
5 Mayıs perşembe gününden geçerli olmak üzere motorine 1,16₺ zam beklentisi mevcuttur.
1000 lira aldım depo fullenmedi, Karasu'ya gittim geldim 3diş kaldı.
İnsanın kanına dokunuyor..
Year One
05-05-2022, 00:28
avrupa nın, rusyadan alınan petrole yıl sonuna kadar komple durdurup ambargo koyacağı söylentileri var. eğer gerçekleşirse varil fiyatları en az 180 dolara çıkacakmış. mazotun litre fiyatı da 35-40 dolaylarında seyredeceği söyleniyor
Beyler çelik donları giyin. LPG'ye sessiz sedasız indirim yapılmış. Kesin büyük bir kazığın hazırlığı bu.
yaz dönemi lpg ucuzlar genelde içeriği değiştiriliyor bildiğim kadarıyla onun etkisi.
yaz dönemi lpg ucuzlar genelde içeriği değiştiriliyor bildiğim kadarıyla onun etkisi.
O eskidendi. Hükümetin gözü tokkendi...
livaneli
07-05-2022, 19:39
Bayram nedeniyle ana baba görme, el öpme yolu 2500 km kadar, sadece yakıt yaklaşık 2500 lira. Sebep olanların yedi sülalesini...
Geçen bir uygulamayla Shell anahtarlık taşıt tanıma aldım. %4 indirim diyorlardı veren firma deneyeyim dedim %0.4 verdi.
Aytemiz vaay kullanmaya devam.
Geçen bir uygulamayla Shell anahtarlık taşıt tanıma aldım. %4 indirim diyorlardı veren firma deneyeyim dedim %0.4 verdi.
Aytemiz vaay kullanmaya devam.
Filotim'den aldım ben de onları geçen sene, %4,75 ile başlamıştık, düştü düştü şu an hesabıma göre %0,5 falan olmuş evet :D
-Murat Özcan-
10-05-2022, 15:08
Allah razı olsun bunu yapanlardan ya bir kafa dağıtmak için bir yerlere kaçıyorduk onuda artık çok gördüler yazıklar olsun hepsine. Ulan daha ağır şeyler yazıcam da neyse.
Bende yaklaşık 3-4 ay kadar önce shell taşıt tanıma nahtarlık almıştım %3 iskontosu vardı.
Mayıs 1 itibariyle iskontoyu kaldırdılar pompa fiyatından almaya başladık.
Sadece ev iş ve oğlumdan dolayı annemlere git gel aylık 2000 TL ye yakın yakıt maliyetim var Eskişehir'de.
Nereden nereye, nereden nereye geldi Türkiye...
Beyler çelik donları giyin. LPG'ye sessiz sedasız indirim yapılmış. Kesin büyük bir kazığın hazırlığı bu.
Aynen. Her zamanki gibi şaşırtmadı. Dolar 14,70'den 15,40'a geldi. Bakalım daha neler bekliyor bizi.
muratburunce
11-05-2022, 09:17
en son 2021 kasım'da eşimin memleketi gazipaşaya gitmiştim ordan aldığım yakıt fişini buldum 200 TL'lik 8,90'dan 22,5 LT yakıt almışım dizel; gidiş dönüşüm toplam 500-600 civarı tutmuştu gezmeler dahil
6 ay sonra bu bayramda gittim aynı yerden tekrar aldım 500 TL'lik 22,21'den 22,5 LT gidiş dönüş tam 1500 TL fıkra bu kadar...
Oguzhan.Ozturk
11-05-2022, 09:34
Tarihler 01/05/2021 'yi gösteriyordu benzinli 3.30Cİ aldım.. depo "0" noter benzinliğin dibindee idi doldurdum ağzına kadar 65L benzin aldı 448,5TL yani 6.9TL yarım depo ile Mersin den Kayseri ye geldim..
Tarih 01/05/2022 448.5TL ile 180Km yol gidebiliyorum , 65L benzin aldığımda 1.407,25TL ödiyorum.. söyleyeceklerim bu kadar.
İstanbul - urla - kuşadası- selçuk - istanbul 1400TL civarı yakıt harcadım iş maksatlı. geçen sene olsaydı yaklaşık 560TL tutardı.
CüneytIşıkkent
17-05-2022, 10:10
Durmak yok P..paya devam
onn_dear
17-05-2022, 20:52
12 litre motorsiklet deposu 275 tl ye doldu, cümle bu kadar...
Kur'un artışıyla birlikte brentte artışta yakın zamanda fiyat güncellemesi gelir..
PiscocuK
18-05-2022, 08:18
en başından beri diyorum yapın 50 Tl diye yapmıyorlar.Akıllı adamlar dinlene dinlene pompalıyorlar.
antuarri
18-05-2022, 08:29
Sadece haftasonu gazlamalık olarak kaldı arabam
emeği geçen herkese teşekkürler.
Benzine yine bugun 1 tl. Zam varmis sanirim.
3 Haftada 3 kere zam gördüm, sonumuz hayrola..
her aldığımda (genelde çeyrek depo civarında fulluyorum) her defasında farklı ödüyorum :(
muratburunce
26-05-2022, 09:16
Artan döviz akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Sektörden alınan bilgilere göre benzine 1 lira 43 kuruş, motorine de 1 lira 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor.
CüneytIşıkkent
26-05-2022, 09:38
Özlemiştik iyi geldi ferahladık
denizhandinc
26-05-2022, 13:46
Artan döviz akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Sektörden alınan bilgilere göre benzine 1 lira 43 kuruş, motorine de 1 lira 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor.
aynen kesin dövizle alakalıdır
Artık mantıklı yorum yapacak bir şey kalmadı uzun süredir. Yapım ve yayında eli dokunan emeği geçen herkese tepeden aşağı tek tek şükranlarımı sunuyorum, sunuyoruz hatta topluca. Hem de yaklaşık her saat başı 3-4 kere. Yani kulaklarınız çınlıyorsa çok uzakta aramayın sebebini.
Cimmeria
26-05-2022, 14:52
Evet arkadaşlar hepımızın korkulu belası benzın zamları son gelen zam ıle bırlıkte pompa litre başı fıyatı.5.00 ulaştı ne düşünüyorsunuz.
ilk mesaj :)
ilk mesaj :)
ikinci mesaj daha acı yarım litre bira 4 TL :'(
turboman
26-05-2022, 16:19
O da birşeymi 100 ml benzin 2.4 tl olmuş...
O da birşeymi 100 ml benzin 2.4 tl olmuş...
250 TL benzin 3.günü görmüyor :)
70 litre depom 1600 TL ye doluyor. El insaf :)
turboman
26-05-2022, 21:18
250 TL benzin 3.günü görmüyor :)
70 litre depom 1600 TL ye doluyor. El insaf :)
50 tl miz 5 tl oldu diye bi video izledim tüm olanların özeti...
tlgylmz106
27-05-2022, 09:37
bu gece de gelecek galiba zam, haberi dönmeye başladı.
evet bu gecede zam varmış. napacağız biz böyle gerçekten çok merak ediyorum ben ?
-Murat Özcan-
27-05-2022, 10:24
İnsanları nefes aldıramaz hale getirdiler yazıklar olsun.
Her depo doldurma bir çeyrek altın takıyoruz
evet bu gecede zam varmış. napacağız biz böyle gerçekten çok merak ediyorum ben ?
Seçime doğru düzeltirler. Çalınan 128 kasaya geri girer, dolar düşer, "ekonomi düzeltildi, memleket kurtarıldı" diye naralar atılır ve iktidara aynen devam.
Seçime doğru düzeltirler. Çalınan 128 kasaya geri girer, dolar düşer, "ekonomi düzeltildi, memleket kurtarıldı" diye naralar atılır ve iktidara aynen devam.
evde zor duran %50 bunu yer eminim. Gerçi ekonomik verilere bakınca bunu yapmaları da pek olası gelmiyor.
Değirmenin suyu bitti, bkz: Sıklığı artan ÖTV düzenlemeleri. Sermaye kontrolleri vs vs. Baskılanan usd ve emitaya göre şuanki rakamları arayacağız, incelen ip koptuğunda.
Gelecek 1 sene fantastik olacak gibi duruyor.
nineleven
29-05-2022, 11:03
Vallahi günlük binenler bir şekilde devam edecekte , gazcılık - proje işleri tamamen bitti gibi.
Hurdaya verilecek arabalar ; Polo yerine E60'a binerim vs. şeklinde hala piyasaları aktif.
En sevmediğiz; arabalara saçma sapan işler yapıp satan - ticaretini yapan adamlar bile ulu orta söylüyor artık.
150.000TL'ye 106 satan adam ; 20.000TL anca eder diyor.
EP3 şu piyasada anca 80.000TL diyor.
HT'nin S2000 videosu var. Aracın sahibi 600+ rakam gördüm diyor.
HT ; ben verirdim diyor :)
2010'da 45.000TL'ye aldığını anlatıyor , hatta 45.000'in bile o zamanın en yüksek rakamlarından biri olduğunu söylüyor falan :)
Sonra Ünal Turan'ın S2000'inin kapladıkları bir video vardı. Orada 350Z ile dönüyorlar. HT ; arabayı vurursan 250'ye bana ver diyor.
HT'yi ben seviyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Arabaya saçma sapan işler yapıp - satan tayfa derken HT değil o :)
Sonumuz hayır olsun. Hadi araba işlerini de geç.. Gençliğimizi aldılar bizden.
kelalper
30-05-2022, 11:59
kafası çalışan bir adam o kaybolan 128 milyar doların ne demek olduğunu anlaması lazım ama o kadar ütopik bir rakkam ki algılayamıyoruz. Bu ktidar gitti ve yerine yeni hükümet kuruldu di mi? Heriflerin önünde yıllık 40Milyar USD cari açık veren bir ekonomi olacak. Hadi toparladın kafa kafaya gidiyorsun diyelim ki 20 senedir sürekli 2 basamaklı milyar USD veriyoruz. Yani neredeyse bu kadar açılmışken zort diye dengeye gelmen için uzun yıllar uğraşman gerek. Bişeyler üretmeye başlayıp satabilmen demek. Ay çiçeği eksen 1 sene sonra anca satabiliyorsun. Araba üretmeye kalktın TOGG hala ortada yok. Kaldı ki TOGG un şu anda vergisiz fiyatı min 70K USD olacak. Yani bayaaa çetrefilli bir iş cariyi dengelemek. Dengeledin ve senede 5 milyar USD fazla vermeye başladın diyelim. Ancak 30 sene sonra o ortadan kaybolan 128 Milyar USDyi yerine koyabiliyorsun.
turboman
30-05-2022, 13:56
kafası çalışan bir adam o kaybolan 128 milyar doların ne demek olduğunu anlaması lazım ama o kadar ütopik bir rakkam ki algılayamıyoruz. Bu ktidar gitti ve yerine yeni hükümet kuruldu di mi? Heriflerin önünde yıllık 40Milyar USD cari açık veren bir ekonomi olacak. Hadi toparladın kafa kafaya gidiyorsun diyelim ki 20 senedir sürekli 2 basamaklı milyar USD veriyoruz. Yani neredeyse bu kadar açılmışken zort diye dengeye gelmen için uzun yıllar uğraşman gerek. Bişeyler üretmeye başlayıp satabilmen demek. Ay çiçeği eksen 1 sene sonra anca satabiliyorsun. Araba üretmeye kalktın TOGG hala ortada yok. Kaldı ki TOGG un şu anda vergisiz fiyatı min 70K USD olacak. Yani bayaaa çetrefilli bir iş cariyi dengelemek. Dengeledin ve senede 5 milyar USD fazla vermeye başladın diyelim. Ancak 30 sene sonra o ortadan kaybolan 128 Milyar USDyi yerine koyabiliyorsun.
Bizim aklımız olsa ne olur 15 sene öncede fikrim aynıydı yapmayın etmeyin oy vermeyin dedik ama nafile... seneye seçimi görürsem yurtdışına gitmemiş olursam akp ye oy verip öyle gideceğim daha beter olsunlar diye...
Benzin 50 TL olur mu ?
Hemde çok kolay olur geçen seneden bu yana 3-4 kat arttıysa 1 senede 2 kat artış çok çok normal
50 TL neden olmasın..
1 ayda 5. defa farklı fiyattan benzin alacağım, teşekkürler canım ülkem.. çok garip ki trafikte hiç azalmıyor.
arabaların çoğu plasiyer aracı herhalde?
bu sabah ve akşam gözle görülür bir azalma vardı benim rotamda. kavacık'tan küçükyalı'ya. sonra akşam 5'ten sonra işten çıktım normalde bostancı kavşağı kilit olurdu neredeyse durmadan geçtim
25'in psikolojik etkisi geçene kadar birkaç gün azcık rahatlar sonra devam ederiz muhtemelen
valla benzin e elveda lpg ye merhaba diyeceğim yakında
Antalya gittim geldim, 3750 tl benzin harcadım. Otobanı köprüsü otu boku 4500 lira. Bakalım arkadan ne radarlar gelecek onu hesaba katmadım daha.
Bırak tatili onu bunu evden işe gitmek 250 lira oldu.
Antalya gittim geldim, 3750 tl benzin harcadım. Otobanı köprüsü otu boku 4500 lira. Bakalım arkadan ne radarlar gelecek onu hesaba katmadım daha.
Bırak tatili onu bunu evden işe gitmek 250 lira oldu.
Antalya da bana neden cevap vermedin :( Sana süpriz yaptıracaktım oysa ki.
Geliyo yine gelmekte olan
antuarri
31-05-2022, 11:16
Şu başlığa mesaj gelince içim gıcıklanıyor yemin ediyorum.
Yarın gece zam var,onceden 3 gunonce yazardım,ış yerı sahıplerı kendını hazırlasın vs vs
***** ındırımde gelırdı,zam da ama bellı bır sklada olurdu.
Artık yazmıyorum,bırsey degısmıyor cunku genel olarak hep zam.
Akplı kısıler vardı buralarda,sanırım sadece okuyorlar. Oy kullanmaya gıdınce,adam mı var,bas tayyıbe amuha goyımm derler.
Bundan kotu yonetılme sansımız yok cunku kapıya bekcı olarak almayacagınız adamlar yonetıyor bızı...
Buyuzden kılıcdarmıs,meral mı yada fatıh urek gelecekmıs,hıc fark etmez arkadaslar. Bu konu sıyaset degıl,hayatta kalma mucadelesıdır.
Allah askına uyanın yada uyandırın....
OMTechJr.
31-05-2022, 11:54
Yarın gece zam var,onceden 3 gunonce yazardım,ış yerı sahıplerı kendını hazırlasın vs vs
***** ındırımde gelırdı,zam da ama bellı bır sklada olurdu.
Artık yazmıyorum,bırsey degısmıyor cunku genel olarak hep zam.
Akplı kısıler vardı buralarda,sanırım sadece okuyorlar. Oy kullanmaya gıdınce,adam mı var,bas tayyıbe amuha goyımm derler.
Bundan kotu yonetılme sansımız yok cunku kapıya bekcı olarak almayacagınız adamlar yonetıyor bızı...
Buyuzden kılıcdarmıs,meral mı yada fatıh urek gelecekmıs,hıc fark etmez arkadaslar. Bu konu sıyaset degıl,hayatta kalma mucadelesıdır.
Allah askına uyanın yada uyandırın....
Dogru soyluyorsunuz isin o taraflarina denecek hem cok sey var hem hic birsey yok ama siz paylasmayi birakmayin bence. Ufak ta olsa bu ve buna benzer kaynaklar sayesinde binlerce insana yayiliyor. Ben bu konuya bakarak 1 insaatci 2 jenaratorcu 3 arkadasa kac defa haber verdim ki bu adamlar bir kalemde 8-10 tanker alan adamlar. e cogu evde de ister istemez 2-3 arac olunca insanlar 1 seferligine de olsa mazottan benzinden artan 3 5 kurusu ekmek almaya su almaya harcar. 1 whatsapp grubu, iletile iletile yuzlerce insana ulastiriyor bu zamlari. e gelen zamda 15-20 kurus degilki 2 lira tek kalemde cizildigi oldu, dolayisi ile biz sizden ve sizin gibilerde paylasim yapilmasini bekliyor/onemsiyoruz.
Zaten ınstagram hesabımdan paysıyorum ama ınan bıkkınlık verdı.
Sadece zam paylasmak yoruyor. Bır cok bayı kapandı yada zor durumda.
Sektor aglıyor,hoş herkes aglıyor....
CüneytIşıkkent
01-06-2022, 08:08
Zaten ınstagram hesabımdan paysıyorum ama ınan bıkkınlık verdı.
Sadece zam paylasmak yoruyor. Bır cok bayı kapandı yada zor durumda.
Sektor aglıyor,hoş herkes aglıyor....
Abi ne kada haklı olsan da paylaşmaya devam et gerçekten şu dönemde yararlı oluyor hepimiz için.
Bizim aklımız olsa ne olur 15 sene öncede fikrim aynıydı yapmayın etmeyin oy vermeyin dedik ama nafile... seneye seçimi görürsem yurtdışına gitmemiş olursam akp ye oy verip öyle gideceğim daha beter olsunlar diye...
Yapma etme. Bunca yetimin, fakirin hakkı ahirette çok başını ağrıtır. Oy atanlar bu yetimlere yapılan bedeli ödemeden cennet mennet beklemesin gardaş.
MertSerhanÖ.
01-06-2022, 10:01
2023 II.Kurtuluş Savaşı..
zamlar 1 lira 1 lira geliyor
turboman
01-06-2022, 19:24
Yapma etme. Bunca yetimin, fakirin hakkı ahirette çok başını ağrıtır. Oy atanlar bu yetimlere yapılan bedeli ödemeden cennet mennet beklemesin gardaş.
Kuruyla yaş birbirine karıştı artık... 100cc lik scoterin deposu bile 150 liraya dolmuyor. Arabaya geri dönecem lpg ile aynı yakacak nerdeyse. İş yerine çevre yolundan gitmesem bisiklet alacağım ama oda sıkıntı ne yapacağımızı şaşırdık...
Her sabah ayrı bir zam ile uyanıyoruz.Sonumuz hayrola
Yarın gece tekrar zam var.
arabasızadam
02-06-2022, 09:29
Hayırdır ülke işgal altındamı savaşmı çıktı nedir bu herşeye hergün zam ,nereye varıcak bu gidişhat ?
kanashibari
03-06-2022, 14:12
Hayırdır ülke işgal altındamı savaşmı çıktı nedir bu herşeye hergün zam ,nereye varıcak bu gidişhat ?
Şu an açıklanan enflasyon rakamlarının benzeri 2. dünya savaşı sırasında olmuş. Durum cidden kötü.
muratburunce
04-06-2022, 08:00
iktidarla değişmesini isteyenler arasında soğuk savaş var
epeydir yazamıyordum ama bugün dayanamadım .
işte size dünyanın en kısa fıkrası " 50cclik motor lpgli tofaştan fazla yakıyor "
CloudGrey
07-06-2022, 11:36
daha zam haberi gelmeden , zam haberine zam geldi bugün :D :D :D
bu kış çok kişi açlıktan ve soğuktan donarak ölecek.
Bu gece bir zam daha bekleniyormuş doğru mu ?
En güzeli evde 2. araç olarak bir elektrikli olması. Bu yakıt fıyatları bu gıdısle yakın zamanda 30 + tl ları bulucak. Bu hafta Zoe araç teslım alıcagım. Evde sarj ile Km 'de yaklaşık 20 kuruş yakıyor... 700 bın tl lıste fıyatı mevcut. Evet aracın fıyatı görselıne ve kalıtesıne göre yuksek. Benım gozumdede max 300 bın tl lık araç. Fakat aracın degerı bu ve her gecen gun dıger araclar gıbı onlarında degerı artıyor. Doğal olarak aldıktan sonra bedava gıbı yakıtla yapılan km ler yanımıza kar kalıyor.
S.Özeren
07-06-2022, 15:10
En güzeli evde 2. araç olarak bir elektrikli olması. Bu yakıt fıyatları bu gıdısle yakın zamanda 30 + tl ları bulucak. Bu hafta Zoe araç teslım alıcagım. Evde sarj ile Km 'de yaklaşık 20 kuruş yakıyor... 700 bın tl lıste fıyatı mevcut. Evet aracın fıyatı görselıne ve kalıtesıne göre yuksek. Benım gozumdede max 300 bın tl lık araç. Fakat aracın degerı bu ve her gecen gun dıger araclar gıbı onlarında degerı artıyor. Doğal olarak aldıktan sonra bedava gıbı yakıtla yapılan km ler yanımıza kar kalıyor.
Bide evdeki elektriği kaçak kullancaksin tam olcak misssss
2 lira zam nedir ya
Kimin bedduasini aldı bu millet
8.000rpm
07-06-2022, 15:19
az önce gittim mazot doldurup geldim
son 2 tık kalmıştı
Arkadaşlar fedöcülük yapmayın vadan hayini misiniz reyiz-i cumhurumuzun vardır bir bildiği koskoca üni mezunu adam. yenilenebilir eco-friendly enerji kaynaklarına doğru falan yönlendiriyor sizi işte neden şikayet ediyorsunuz. :icon_wack
eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi olmasın ama bunlar elektriğe de inceden bi döşeme yaparlar gibi duruyor .
ayrıca madem mevzu petrol , bu elektrikli arabanın üretimi için yine petrol gerekli değilmi ? lastiğinden , döşemesinden , cilasına kadar ? batarya paketinin dışı bile plastik kaplama ? elektrik bildiğim kadar bir enerji kaynağıda değil petrol gibi . hani nerde eco friendly filan ? hadi tarlaya ektin vs doğal plastik yaptın , arabayı üretirken , gıda için tarım ne olacak ?
Persembe zam ıstermıyız?
Reıse helal olsun dedıgınızı duyar gıbıyım....
https://youtu.be/lhkBB50_-L0
https://youtu.be/e4Fv3v0adqw
İbrahim33
07-06-2022, 19:55
yazıp yazıp siliyorum. anladınız siz onu.
S.Özeren
07-06-2022, 22:10
Şuanda rafineri çıkış maliyeti nedir 1 litre akaryakıtin
Vergisiz
Bayi kâri
Dağıtım maliyeti olmadan
Bu rakamlar mümkün değil çünkü matematik olarak
Gizli vergi yükü var bence
kadireren
07-06-2022, 22:11
Motosiklet yedek depoya geçti dedim eve gitmeden benzini doldurayım 2 gün sonra yola çıkacam , benzinlikteki sırayı görünce vazgeçtim döndüm.
İnsanlar boşa panik yapıyor 30 35 garanti zaten çok kasmaya gerek yok
Ben şunu çözemiyorum, daha önce akaryakıttaki ötv yi sıfırlamışlardı.
Bkz:20.11.2021 Tarihli ötv listesi.
https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/otv20112021_1sayili.pdf
20.11.2021 Opet ist. beşiktaş mazot fiyatı: 8,72
https://www.opet.com.tr/akaryakit-fiyatlari-arsivi
Sonra baktılar zam yaptıkça kimse ses etmiyor, e nasılsa bir noktada zorunlu tüketim, ötv yi geri getirelim dediler.
Bkz:
https://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/otv01032022_1sayili.pdf
1 LT Mazottan alınan maktu ÖTV: 2.0559 TL / LT
Yani ötv nin kdv sini de eklersek 1 lt mazota 2.4260 TL vergi ödüyoruz.
Akaryakıt 28 lira olmuşken nasıl oluyor da bu ÖTV sıfırlanmıyor bunu çözemiyorum. Tek mantıklı açıklaması açıp günlük tüketimlere baktılar, zam da yapsak nasıl olsa alıyorlar diyip devam ediyorlar.
USD güne 16.8635 ile başladı, Brent 121.02 (08.11 İnvesting ekranı verileri) bu parametrelere göre yine bu gün ya da yarın bir GÜNCELLEME gelir gibi geliyor.
Akşam aracıma 1.000 TL lik yakıt aldım alt çizginin az üzerinden son çeyrek kadar ancak geldi. Yani kısacası bu ülkede 30 günlük asgari ücret bedelinin 4 te 1 i kadar para verip aracımızın deposunu dolduramaz hale geldik.
Sanırım bunlar iyi günlerimiz. Çünkü yok artık dediğim günden 1 gün sonra dün iyiymiş aslında demeye başladım.
Az bile şu an rakamlar. 100 TL'de olsa ( bu rakamı görmemiz sürpriz bile olmaz ) deli gibi akaryakıt alıp kullananlar olacak. İşi ile mecburiyeti olanları kastetmiyorum.
Hiç mi trafik azalmaz, hiç mi kimsenin zoruna gitmez çözemiyorum. Yürüme mesafesinde ki işine bile araba çıkartıyor insanlar. Evinin önünde durak var binip gitmiyor toplu taşımaya. Ne bileyim hiç mi bir artış zorumuza gitmez, bir normal insani biçimde bile eylem yapamıyoruz nasıl toplum olduk böyle.
Az bile şu an rakamlar. 100 TL'de olsa ( bu rakamı görmemiz sürpriz bile olmaz ) deli gibi akaryakıt alıp kullananlar olacak. İşi ile mecburiyeti olanları kastetmiyorum.
Hiç mi trafik azalmaz, hiç mi kimsenin zoruna gitmez çözemiyorum. Yürüme mesafesinde ki işine bile araba çıkartıyor insanlar. Evinin önünde durak var binip gitmiyor toplu taşımaya. Ne bileyim hiç mi bir artış zorumuza gitmez, bir normal insani biçimde bile eylem yapamıyoruz nasıl toplum olduk böyle.
işte benim kafa yapımda budur ! adam haklı bizim millet bir değişik zaten
PiscocuK
08-06-2022, 10:37
Aman yazılarınıza dikkat edin.Aramızda bir miktar GÖT var.Sonra sizi bir miktar şikayet etmesin sağa sola.
Cimmeria
08-06-2022, 10:50
Ben şunu çözemiyorum, daha önce akaryakıttaki ötv yi sıfırlamışlardı.
Akaryakıt 28 lira olmuşken nasıl oluyor da bu ÖTV sıfırlanmıyor bunu çözemiyorum. Tek mantıklı açıklaması açıp günlük tüketimlere baktılar, zam da yapsak nasıl olsa alıyorlar diyip devam ediyorlar.
Basit bir ornek vereyim, anlamak icin bakiniz merkez bankasi doviz rezervi eksi kac olmus, bakiniz KKM icin odenecek kac para lazim, bakiniz bu paralari odeyecek yillik butcede verilmesi ongorulen yillik acik 3 ayda gecilmis, bakiniz cayir cayir yapilan yeni para basimlari ve yarattigi enflasyon falan filan.
Asil cumbusu siz KKM bittiginde icerdeki anaparasini millet cekip doviz almak istediginde gorun siz.
8.000rpm
08-06-2022, 10:58
Aman yazılarınıza dikkat edin.Aramızda bir miktar GÖT var.Sonra sizi bir miktar şikayet etmesin sağa sola.
şaka mı bu?
PiscocuK
08-06-2022, 11:06
şaka mı bu?
Yok çok ciddiyim.Yalan olmasın Baran'dı sanırım şikayet edilen.Cimere şikayet edilmişti yazdıklarından ötürü.İsmi yanlış hatırlıyorsam kusura bakmayın.
Yok çok ciddiyim.Yalan olmasın Baran'dı sanırım şikayet edilen.Cimere şikayet edilmişti yazdıklarından ötürü.İsmi yanlış hatırlıyorsam kusura bakmayın.
Yok ben değilim başka biriydi hatırlayamadım ama.
PiscocuK
08-06-2022, 11:07
Yiğitmiş şikayet edilen karıştırmışım
PiscocuK
08-06-2022, 11:08
Yok ben değilim başka biriydi hatırlayamadım ama.
Aklımda öyle kalmış kusura bakma.Konuyu buldum şimdi.
İşyerine gelirken serviste muhabbet ediyolar.Işıklarda beklerden karşımızdan geçen arabalara bakıyoruz.Neredeyse tamamı tek kişi.Kimseyi etkilediğini düşünmüyorum ben.İşyerinde bakıyorum mesela adam 20-25 kmlik yolu hergün git gel yapabiliyor.Az çok maddi imkanlarını da biliyorum ama adam vazgeçmiyor arabadan.
8.000rpm
08-06-2022, 11:53
usd 17'yi geçti
hatta fark attı araya bir boy soktu
dün geceki 1,9 liralık zam bu sabah öğlen oluncaya kadar çoktan buhar oldu bile bana sorarsanız
usd 17'yi geçti
hatta fark attı araya bir boy soktu
dün geceki 1,9 liralık zam bu sabah öğlen oluncaya kadar çoktan buhar oldu bile bana sorarsanız
Bence dolar önden bastı yoksa TL'nin devrindeydik, kafa kafaya yürümeleri gerekiyordu.
Dolar yukarıya doğru çıkmaya devam ediyor.Yeni zam kapıda
S.Özeren
08-06-2022, 15:09
Şuanda rafineri çıkış maliyeti nedir 1 litre akaryakıtin
Vergisiz
Bayi kâri
Dağıtım maliyeti olmadan
Bu rakamlar mümkün değil çünkü matematik olarak
Gizli vergi yükü var bence
Güncel arkadaslar
Leader01
08-06-2022, 20:15
Bugün yakıt alırken petrol çalışanı diğer hafta mazota 3 TL daha zam gelecekmiş diye duyduklarını söyledi
Bugün yakıt alırken petrol çalışanı diğer hafta mazota 3 TL daha zam gelecekmiş diye duyduklarını söyledi
Yahu ınanmayın soyle seylere
S.Özeren
08-06-2022, 23:14
Yahu ınanmayın soyle seylere
Abi şuan çıkıp biri deseki yarın 10 lira zam var inanırım
Kendimi ezeldeki Ömer gibi hissediyorum
yilmazcatalbas
09-06-2022, 07:39
Çok acı da olsa son zamanlarda herkesten 30 olacak hurafeleri duymaya başladım. Ciddiye alınacak insanlar değil ancak sıkıntı şurada; aslında psikolojik olarak hem kendilerini hem etraflarındakileri 30 liraya hazırlıyorlar. Sonra da biz burada neden insanlarda hiç tepki yok diye sorup duruyoruz.
valla bu zamlar geldikçe trafik daha da mı ne arttı sanki yine bu sabah hergün kü güzergahımda trafik kilitti
İşyerine gelirken serviste muhabbet ediyolar.Işıklarda beklerden karşımızdan geçen arabalara bakıyoruz.Neredeyse tamamı tek kişi.Kimseyi etkilediğini düşünmüyorum ben.İşyerinde bakıyorum mesela adam 20-25 kmlik yolu hergün git gel yapabiliyor.Az çok maddi imkanlarını da biliyorum ama adam vazgeçmiyor arabadan.
Problem o adam değil. Problem o yakıtı alamayanlar. O yakıtı alacak parası olmayanlar bu yezide oy veriyor. Amcalarımız, teyzelerimiz, annelerimiz, babalarımız, dedelerimiz... Ne kadar okumamış, cahil, fakir varsa akepeli. Z kuşağından neden korkuyorlar sanıyorsunuz?
Çok acı da olsa son zamanlarda herkesten 30 olacak hurafeleri duymaya başladım. Ciddiye alınacak insanlar değil ancak sıkıntı şurada; aslında psikolojik olarak hem kendilerini hem etraflarındakileri 30 liraya hazırlıyorlar. Sonra da biz burada neden insanlarda hiç tepki yok diye sorup duruyoruz.
İşte akepenin politikasını çözmüş bir arkadaşımız daha. Aramıza hoş geldiniz :)
Hurafe ile alakası yok ki, gerçek olacak. Brent petrol ve petrolü satın aldığımız para birimi TL bazında yükseliyor. Yani TL nin satın alma gücü düşüyor.
Dolaysıyla ÖTV ve KDV den feragat edilmedikçe ve usd ve petrol brim fiyatları düşmedikçe akaryakıtta bir fiyat düşüşü beklemek hayal.
Ötv rakamlarını resmi siteden liste olarak paylaştım dün bu konuda. Şu cümleyi yazmışım.
USD güne 16.8635 ile başladı, Brent 121.02 (08.11 İnvesting ekranı verileri)
Yine aynı ekrandan (İnvesting) 09.06.2022 11.42 itib. veri paylaşayım.
Brent: 123.31
USD: 17.2096
Bu veriler = zam demek maalesef. Yakıt fiyatı hesaplama parametrelerine vakıf değilim ama 30 lu rakamların hayal olmadığını görecek kadar matematik bilgim olduğuna inanırım.
azdan az , çoktan çok gider . gitsin bakalım nereye kadar .
şöyle yok 50 olsun yok 100 olsun demeyin toplu tasimada o kadar ucuz değil . kaldıki hergün hastaneye gitmek zorunda olanlar , öğrenciler vs vs yazık değilmi abi ?
kurunun yanında yaşta yanıyor ona üzülüyorum.
hesaba gel .
50 cc çin scooter 4.5 litre benzin 100 km
1994 transit van 10 litre dizel 100 km
2000 şahin 12 litre lpg 100 km
bilin bakalım TL olarak en az hangisi yakıyor ?
Cimmeria
09-06-2022, 11:33
Bu sabah radyoda genel olarak yakit fiyatlarinda rekor artis beklendigi soyleniyordu. Su anda 1.8 civari dizel burada, 2yi gecmesi bekleniyormuş ay sonuna kadar, yani yuzde 10-15 civari bir artis daha olacakmis burada.
Turkiyede hem doviz hem yuzde 10-15 civari daha benzin fiyati artisi daha olabilir bu durumda, yani 30lu rakamlar cok uzak olmayabilir ne yazik ki
8.000rpm
09-06-2022, 11:41
30'u çok büyütmeye gerek yok yakıtta
zaten ne kaldı ki?
yani 21-22'lere ne ara geldik onu hadi geçtim de , 22 sonrası aşırı hızlı geldik buraya
turboman
09-06-2022, 12:14
azdan az , çoktan çok gider . gitsin bakalım nereye kadar .
şöyle yok 50 olsun yok 100 olsun demeyin toplu tasimada o kadar ucuz değil . kaldıki hergün hastaneye gitmek zorunda olanlar , öğrenciler vs vs yazık değilmi abi ?
kurunun yanında yaşta yanıyor ona üzülüyorum.
hesaba gel .
50 cc çin scooter 4.5 litre benzin 100 km
1994 transit van 10 litre dizel 100 km
2000 şahin 12 litre lpg 100 km
bilin bakalım TL olarak en az hangisi yakıyor ?
Tabiki tofaş az yakar :)
Şu 50cc motorları millete ne sattılar sanıyorlar az yakıyor. Bende aldım geçen sene 3bin km de sattım 200 cc kros aldım 50 lik motordan daha az yakıyordu 6.5 litre ile 300 km yapıyordum şehiriçi...
yakıtı 20 liraya düşürürler bunu da millete büyük lütufmuş gibi lanse ederler. yakıt 6-7 liralardan buraya nasıl fırladı diye hiç bir gerizekalı da sorgulamaz.
mazota 2,60 zam konuşuluyor. İKİLİRAALTMIŞKURUŞ!
50TL olsun yine binicez ulan. Güçlü depo güçlü türkiye.