Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzİn zammi
Bu gece geliyormuş da, vergi miktarını bekliyoruz, büyük ihtimal artırılacak deniliyor, bakalım...
Petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte akaryakıtta beklenen indirimin tutarı kesinleşti. Benzinin tonu 440 dolardan 374 dolara, motorinin 420 dolardan 364 dolara kadar geriledi. Fiyatlardaki düşüşle birlikte benzin fiyatında 61 kuruş, motorinde ise 56 kuruş indirim olacak. İndirimler salıyı çarşambaya bağlayan gece itibaren geçerli olacak. İndirim sonrasında ÖTV artışı yapılıp yapılmayacağı gece yarısı belli olacak.
BU NASIL BI KAFA YA PETROL DUSERSE VERGIYI GECIRIRIZ 7 LIRADA TUTARIZ FIYATI KAFASI.
kur yükselir anında yapıştırırlar düşerken yoklar vergiyi çoğaltmanın peşindeler mk
Olması gerekenden az indirim olucak....
Ayrıca ÖTV fırsatını kaçırmaz bunlar MAALESEF
Büyük indirimmiş..
%9 !! saldıralım istasyonlara çok büyük indirim acayip indirim bidonlara dolduralım varil varil alalım off bu fırsat kaçmaz..
İndirim yapmasalarda olur bekletmesinler boşuna nasılsa kimse bişey demez..
denizhandinc
10-03-2020, 10:41
Benzinin normal şartlarda max 5 lira olması lazım.
suan su sartlarda olması gereken reel ındırım ne kadar acaba hesabını yapabılen varmı?
Benzindeki kol gibi ötv yi görmeyen yandaşlar kalkıp büyük indirim diye yansıtıyor.
Alın size resmi ÖTV oran listesi. En son 05.03.2020 de değişmiş.
https://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/otv04032020_1sayili.pdf
Bu da önceki listelerden.
https://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/otv70220201sayili.pdf
İlgilenenler aşağıdaki sayfadan geçmişe bakabilir.
https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/ozeltuketimoranlari-OpenPage.htm
S.Özeren
10-03-2020, 11:34
Annesini sevdigimin çocukları
GokhanRS
10-03-2020, 12:17
fulleyin depoları oo şit süper fiyat :D
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan mujdeyi verdi! Benzin ve motorinde buyuk indirim... - Sondakika Ekonomi Haberleri (https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-mujdeyi-verdi-benzin-ve-motorinde-buyuk-indirim-41465587)
Reyiz vergiden bahsetmiyor, bakalım aynen bu şekil mi geçecek...
mujdeyi cb niye verirki , zam olunca veren müjdeyide versin ya.
CloudGrey
10-03-2020, 13:30
şuan eminim indirim 1 lira falandır..
bunlar 60 kuruş indirip aradaki 40ı hazineye aktarır.
haziran sonundada bakın ekonomimiz büyüdü derler..
Hondafatih
10-03-2020, 13:30
Ağamın mybach'ı 50 60 kuruş daha fazla yakıt alabilecek
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan mujdeyi verdi! Benzin ve motorinde buyuk indirim... - Sondakika Ekonomi Haberleri (https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-mujdeyi-verdi-benzin-ve-motorinde-buyuk-indirim-41465587)
bir de bir lütufmuş gibi pohpohluyo ya neyse..
ardicli2000
10-03-2020, 13:58
Benzindeki kol gibi ötv yi görmeyen yandaşlar kalkıp büyük indirim diye yansıtıyor.
Alın size resmi ÖTV oran listesi. En son 05.03.2020 de değişmiş.
https://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/otv04032020_1sayili.pdf
Bu da önceki listelerden.
https://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/otv70220201sayili.pdf
İlgilenenler aşağıdaki sayfadan geçmişe bakabilir.
https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/ozeltuketimoranlari-OpenPage.htm
LPG de 36 krş artmış :no::byebye:
Sanki kendisi vergileri düşürdü. Koyun tayfa yine mutludur reyis düşürdü ne de olsa.
lpg DE İNDİRİM NEZAMAN OLUR
Rockford
10-03-2020, 14:49
başkomtanım işini bilir.
ülkece şahlandık aktık gidiyoruz maşallah allah başımızdan eksik etmesin
dün biraz beklentilere baktımda artık uzun süre 20-30-40 bandında tutulacak görüşleri var petrol fiyatları için
brent 70 80 olsa benzın 15 lıramı olcak ozaman
Akıllardaki soru şimdi düşen fiyatlara göre 60 kuruş benzin, 80 kuruş motorin indirimi bekleniyordu değil mi? 40-50 kuruş benzin indirimi 30-40 kuruş da motorin indirimi yapcaz demiş reyisullah. E aradaki farkı yine ötv'ye mi aktaracaklar yoksa salaktan cebe mi inecek?
slowmotion
10-03-2020, 15:23
o değilde brent yine yükseliyor, yarın çıkıp benzine zam yaptık diye ŞOV yapılır mı meraklardayız...
Akıllardaki soru şimdi düşen fiyatlara göre 60 kuruş benzin, 80 kuruş motorin indirimi bekleniyordu değil mi? 40-50 kuruş benzin indirimi 30-40 kuruş da motorin indirimi yapcaz demiş reyisullah. E aradaki farkı yine ötv'ye mi aktaracaklar yoksa salaktan cebe mi inecek?
Bir süre ötv den karşılandı petroldeki fiyat artışları. Toplumun gazını almak için fiyatların artmasının önüne geçtiler güya.
Şimdi onu tatlı tatlı telafi ediyorlar. Kaç kişi benzindeki maktu verginin tutarını biliyor, kaç kişi gib den girip kontrol ediyor. Anca haberlerde çıkarsa.
Ötv devletin en kolay gelir elde ettiği yerdir. Sen ben kamyoncusu şirket aracı bunu her türlü alacak, doğrudan cebe akan güzel para.
Bundan vazgeçmezler, geçmeyecekler. ÖTv nin geliş amacı belli, ama para o kadar tatlı ki kaldırmayı akıllarından bile geçirmediler.
Petrol yükseldiğinde artışların peşpeşe geleceğini düşünüyorum, işin tekniğine vakıf değilim en fazla yine gaz almak için ötv den karşılarlar bir kısmını.
S.Özeren
10-03-2020, 17:30
Bu kadar siddetli bir dususte yapilan indirim devede kulak
Petrol ayni fiyata dondugunde bize 7+ olur
gokhankenar
10-03-2020, 17:54
şu benzin bu gece düşsün bir çılgınlık yapıp depoyu fulleyeceğim :D
23krs zam var.
ÖTV ye zam olmadı.
Telafi edilen birşey yok.
ÖTV ye 9 gün önce zam yaptılar zaten
Otv zaten olması gereken yere gelmişti hatta daha da yüksek oldu.
Petrol 1dolar olsa bile 3.50 den aşağı alamazsiniz
altugkocer
11-03-2020, 09:01
Şu bilgiyi de bırakayım buraya
https://i.hizliresim.com/fPDdcV.jpg (https://hizliresim.com/fPDdcV)
23krs zam var.
ÖTV ye zam olmadı.
yarına falan mı abi bu zam? hay aksi şeytan ya yine yanılmadık :D
Bugün alayım bari züğürt tesellisi olsun
Vergiyle çalışan araçlar Yüksek oktanlı vergide cıksa bari :)
Vergiyle çalışan araçlar Yüksek oktanlı vergide cıksa bari :)
Vardı :) O yüzden 98-100 oktan benzini satmaktan vazgeçtiler, hatırlarsınız :D
İndirimi 3 gün bekletip zammı anında yapıştırıyorlar oh ne güzel devran.
zammın sebebı nedır brent mı yukseldı_?
denizhandinc
11-03-2020, 10:44
ne zammı gene ak daha indirimden istasyonun haberi yok
zammın sebebı nedır brent mı yukseldı_?
%25 düştü ama dün %10 arttı ya, hemen yansıtmak lazım :)
50 $ idi 35 oldu şimdilerde 40 $civarı :)
benzin fiyatı bp listesinde şuan (ist- avrpa yaka) 6,03 gözüküyor.
bu indirim gelip, bindirimin gelmiş hali midir?
benzin fiyatı bp listesinde şuan (ist- avrpa yaka) 6,03 gözüküyor.
bu indirim gelip, bindirimin gelmiş hali midir?
İndirimli hali
İndirimli hali
Bindirim henüz yansımadı ozaman?
23krs zam var.
ÖTV ye zam olmadı.
Bunu ne zaman görürüz abi?
Zam gelmeden 6,14'ten Vpower ile dün gece fulledim. Tam depoda 30 lira civarı kar sağladı :)
3 Lira olduğu günlerde etiket kullanıyorduk bu araçta pahalı yakıt kullanılıyor diye.
Şimdi bu fiyatlara bile alıştık.
ardicli2000
12-03-2020, 09:04
Zam gelmeden 6,14'ten Vpower ile dün gece fulledim. Tam depoda 30 lira civarı kar sağladı :)
3 Lira olduğu günlerde etiket kullanıyorduk bu araçta pahalı yakıt kullanılıyor diye.
Şimdi bu fiyatlara bile alıştık.
Abi eyvallah da bu hesaba biraz kılım.
O zaman dolar-euro kaçaydı, altın kaçaydı, GDP miz neydi, asgari ücret neydi. Benzinin bunlara oranla fiyatı neydi? Bugün ne?
Bunlara bakmadan hangi zamanda daha pahalı bilemeyiz.
Almanya'da benzin 1.55 EUR civarlarında ve vergi oranı %55. Bizden daha PAHALI...
ANCAK, asgari ücret 1600 EUR. Bu da ne eder 1030 lt benzin.
Bizde asgari ücret 2450 TL. Bu da ne eder 402 lt.
Yani demem o ki adamların REFAHI benzin kriterlerine göre bizden 2.5 kat daha fazla. Önemli olan pahalı olması değil, alım gücüdür.
Depo çıkış fiyatlarına zam yapildi,(motorin)
Anca hükümet klasik pazartesi açıkladığı için, bayiler şuan pahalı alıp,fiyata yansıtamadan satıyor.
Neden mi yükseldi? Dolar ve petrolden dolayı.
Eskiden yani 3tl civarını kaale alicaksak asgari ücretle daha fazla litre benzin alınıyordu.
Eskiden yani 3tl civarını kaale alicaksak asgari ücretle daha fazla litre benzin alınıyordu.
2001 - 2002 yıllarında hatırlıyorum abi de, babam megane' nına 30-40 TL' lik benzin aldığında fulleniyordu resmen :)
ardicli2000
12-03-2020, 09:11
Belki ama son 20 yılda daha az alındığı dönemi rahat bulursunuz. Geçen oturdum dolar altın ve asgari ücret karşılaştırması yaptım 2000 den bu yana. 4-5 yıl hariç hep refah artmış.
Abi eyvallah da bu hesaba biraz kılım.
O zaman dolar-euro kaçaydı, altın kaçaydı, GDP miz neydi, asgari ücret neydi. Benzinin bunlara oranla fiyatı neydi? Bugün ne?
Bunlara bakmadan hangi zamanda daha pahalı bilemeyiz.
Almanya'da benzin 1.55 EUR civarlarında ve vergi oranı %55. Bizden daha PAHALI...
ANCAK, asgari ücret 1600 EUR. Bu da ne eder 1030 lt benzin.
Bizde asgari ücret 2450 TL. Bu da ne eder 402 lt.
Yani demem o ki adamların REFAHI benzin kriterlerine göre bizden 2.5 kat daha fazla. Önemli olan pahalı olması değil, alım gücüdür.
Söylediklerinde haklısın. Çok detaya girmek istememiştim. O yılların alım gücüne göre kıyas en doğrusu. Bende sen gibi düşünüyorum.
Kastetmek istediğim 3 lira o zaman psikolojik sınır gibiydi rakamsal olarak. Tepki göstermek için etiketler vs yapılmıştı forumlarda hatırlarsın sende.
Şimdi öyle bir sınırımız yok alıştık yani.
ardicli2000
12-03-2020, 09:12
2001 - 2002 yıllarında hatırlıyorum abi de, babam megane' nına 30-40 TL' lik benzin aldığında fulleniyordu resmen :)
Abi uzatmayayım diyorum da hala aynı mantık. O zaman asgari ücret 2450 TL miydi?
Şuan güncel değerler, motorinde 10krs zam,benzin de indirim.
Emtialardan dolayı. Buarada dolar eski yerine gelirse,pazartesi tekrar indirim olur.
Son 4 aydır hükümet zam ve indirimleri pazartesi yapıyor.
Abi uzatmayayım diyorum da hala aynı mantık. O zaman asgari ücret 2450 TL miydi?
ben size laf söylemedim ??? Murat abiye cevap verdim.
o konulara girersek zaten hiç çıkamayız.
tequila818
12-03-2020, 11:23
Belki ama son 20 yılda daha az alındığı dönemi rahat bulursunuz. Geçen oturdum dolar altın ve asgari ücret karşılaştırması yaptım 2000 den bu yana. 4-5 yıl hariç hep refah artmış.
Selam, refahın arttığını nasıl hesapladınız? Bilmediğim için soruyorum.
Dün 5.19 dan mazot alarak full ledim
Keşke 3 bidon bulup doldursaydım
Bu rakam gelmez bir daha :)
ardicli2000
12-03-2020, 11:30
GDP per capita, PPP (current international $) - Turkey | Data (https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.PP.CD?end=2018&locations=TR&start=1990&view=chart)
wolkanku
12-03-2020, 11:51
Dün 5.19 dan mazot alarak full ledim
Keşke 3 bidon bulup doldursaydım
Bu rakam gelmez bir daha :)
yuh 5,19 neredeydi ya.
türkiye petrollerinin kendi %5 indirimiyle vs. 5,44'e alabildim en düşük.
Şuan güncel değerler, motorinde 10krs zam,benzin de indirim.
Emtialardan dolayı. Buarada dolar eski yerine gelirse,pazartesi tekrar indirim olur.
Son 4 aydır hükümet zam ve indirimleri pazartesi yapıyor.
abi bp ana istasyon benzin 6,03 şuan.
bunun üzerine mi daha indirim olacaktır?
yuh 5,19 neredeydi ya.
türkiye petrollerinin kendi %5 indirimiyle vs. 5,44'e alabildim en düşük.
Merter Class
refah artışı nasıl oluyor? orta sınıf ortadan kayboldu şuan ya fakirsin ya zengin e doğru hızla gidiyor sistem.
önceden işe başlayan birisi asgari ücretten başlar ve zamanla asgari ücretin üstünde zamlarla yükselirdi. yada şöyle diyelim daha önceki dönemlerde asgari ücretli çalışan oranı ile şuan ki asgari ücretli çalışan oranı bir mi? çoğu işletme asgari ücret altında personel çalıştırıyor. personel mi ne yapıyor zaten iş bulamam diye mecburiyetten çalışmaya devam ediyor
devlet bürokratlar harici asgari ücret seviyesinde maaş verme yolunda hızla ilerliyor. herkes memur olma peşinde orası da ayrı
Refah artışını akpli mutait ogulları uzerınden dusunuyosanız evet refah artmıstır.Ama benım gıbı sade vatandas ıcın refah yerlerde suan.
Eskıden ayda 1 kıyafet alısverısı yapardım sımdı 3 4 ayda bır belkı.
Haftada 1 aılecek yemege cıkardık sımdı yılda 1
2450 lira asgari ücret var, Etin kilosu 60 lira, benzin 6.03, simit 2 lira, ortalama bir ev kirası 1000-1200 civarı en düşük, minimumda kullanınca bile 200 küsür gelen doğalgaz, 100 liranın altına düşmeyen elektrik faturası ile mi refah seviyemiz artmış oluyor? 2 küsür euroluk çikolata 25 lira civarında satılıyor ülkemde... Yapmayın allah aşkına, biz yaşamak için çalışıyoruz! İnsanlar keyif almak için yaşıyorlar.
Refahın arttıgını son 20 yıl ıle kıyaslanırsa,somut ornekler uzerınden yazmak ısterım.
Yoksa hulocan vari yazıları artık cıddıye almıyorum.
Emtialar cok sert duştu,yarın benzınde ındırım olur.
Ancak son 5 aydır pazartesıye bırakılıyor....
Peki Ankara ile İstanbul arasında benzin fiyatında 15 kuruş fark olmasının sebebi nedir? Eskiden fark bu kadar değildi diye hatırlıyorum. Hatta lpg nin en ucuz olduğu şehir hep Ankara olarak bilinirdi lpg de istanbuldan pahalı şuan
Peki Ankara ile İstanbul arasında benzin fiyatında 15 kuruş fark olmasının sebebi nedir? Eskiden fark bu kadar değildi diye hatırlıyorum. Hatta lpg nin en ucuz olduğu şehir hep Ankara olarak bilinirdi lpg de istanbuldan pahalı şuan
Nakliye maliyeti dışında birşey olmaması gerekiyor diye düşünüyorum
ocetinel
13-03-2020, 08:38
Son dakika… Benzinde indirim beklentisi - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/son-dakika-benzinde-indirim-beklentisi-5-5677283/)
bahadirhan2023
13-03-2020, 08:42
Lpg ile ilgili bir gelişme var mı ?
Benzine etonol koyma zorunluluğu 3 ay askıya alınmış. Kolonya ve dezenfektan talebi nedeniyle alınmış karar..
Benzine BU akşam 51 kuruş indirim geliyormuş. Mazot, benzinden pahalı oldu :)
ardicli2000
13-03-2020, 09:12
Refahın arttıgını son 20 yıl ıle kıyaslanırsa,somut ornekler uzerınden yazmak ısterım.
Yoksa hulocan vari yazıları artık cıddıye almıyorum.
Tamam abi.
Kişi başına düşen araç sayısı;
Kişi başına düşen okul ya da okul başına düşen öğrenci sayısı,
Hastane başına düşen hasta sayısı;
Hasta başına düşen yatak sayısı;
Doktor/hasta oranı;
Asfalt yol uzunluğu;
Kişi başına internet hızı;
Fiber internete erişim imkanı, coğrafi yüzde;
3G, 4G, 4.5G internet erişim imakanı,
Kişi başına düşen mobil internet hızı;
Kişi başına düşen gelir;
Daha nice kalem sayarım refahı tanımlayan.. Araba forumuyuz kişi başına düşen ithal ya da Merco BMW Audi sayısnıı bile baz alabiliriz. Hatta artan vergi oranları bile refah göstgergesidir. Gelişmiş ülkelerde vergi oranları MAALESEF daha yüksektir.
Son 20 yıl baz alındığında bu değerlerin hep arttığını göreceksin. HANİ NERDE GÖSTER vs demeyin. İsteyen arayan bulur.
Hükümeti savunmam. Sevdiğimi de söyleyemem. Ama rakamlar ortada. Eleştirilecek çok şey var. Ama refah konusunda insanların takıldığı "eşit gelir dağılımı" MAALESEF başka bir SORUN ve KONU. Genel refahın artmadığına bir delil değildir. Bugün refah artmış olmasaydı son 20 yılda 3 e 5 e katlanan araçlara o denli pahalı olduğundan şikayetçi olduğumuz yakıtı dahi alamazdık. Dönüp bakıyorum hepsi Doblo..... Hiçbiri de yakıtsız değil maşallah.
Lpg ile ilgili bir gelişme var mı ?
Bende aynı seyi sorucaktım. Lpg ile benzinin bi ayrımı kalmadı resmen
ardicli2000
13-03-2020, 09:17
Tamam abi.
Doktor/hasta oranı;
Asfalt yol uzunluğu;
Kişi başına düşen gelir;
Daha nice kalem sayarım refahı tanımlayan.. Araba forumuyuz kişi başına düşen ithal ya da Merco BMW Audi sayısnıı bile baz alabiliriz. Hatta artan vergi oranları bile refah göstgergesidir. Gelişmiş ülkelerde vergi oranları MAALESEF daha yüksektir.
Son 20 yıl baz alındığında bu değerlerin hep arttığını göreceksin. HANİ NERDE GÖSTER vs demeyin. İsteyen arayan bulur.
Hükümeti savunmam. Sevdiğimi de söyleyemem. Ama rakamlar ortada. Eleştirilecek çok şey var. Ama refah konusunda insanların takıldığı "eşit gelir dağılımı" MAALESEF başka bir SORUN ve KONU. Genel refahın artmadığına bir delil değildir. Bugün refah artmış olmasaydı son 20 yılda 3 e 5 e katlanan araçlara o denli pahalı olduğundan şikayetçi olduğumuz yakıtı dahi alamazdık. Dönüp bakıyorum hepsi Doblo..... Hiçbiri de yakıtsız değil maşallah.
Şunu da ekleyeyim, eldeki imkanlar daha iyi kullanılsa, daha akıllıca hamleler yapılsaydı bugün hem gelir dağılımı hem de refah konusunda daha ileri noktada olurduk. Eleştirimizi bu yönde yaparsak daha makul ve güçlü bir tezle gelmiş oluruz. BETON a yatırım yerine eğitime ağır sanayi kalkınmasına, üretime öncelik verilseydi çok ciddi atılım yapılırdı. Bu konuda çok rahat şikayertçi olaibliriz. Kimse de gık diyemez. He bu noktalarda da bir gelişme yaşanmış olaiblir. Yaşanmadı demek yanlıştır belki ama daha da iyi olunabilirdi. Refah artmadı demektense daha müreffeh bir hayat sürebilirdik demek gerek. Olması gereken olunca "vaaay ne iyi şekler oldu" denmesine karşıyım.
Mehmetmert
13-03-2020, 09:22
Benzine gelen indirim, %3 etanol artik koymakacaklari icin mi?
Mamicilo
13-03-2020, 09:25
Normalde şuanki petrol varildeki düşüş Türkiyede benzinin 4.5 civarlarında görülmesi demek ancak baştakiler yemeye bıkmadığı için parça parça indiriyor bizde seviniyoruz sorsan halbuki arap yine zam yapar umuduna ne koparırsam kardır mantığı devam ediyor.
Ah ulann ahh yemeye doymadınız...
Şunu da ekleyeyim, eldeki imkanlar daha iyi kullanılsa, daha akıllıca hamleler yapılsaydı bugün hem gelir dağılımı hem de refah konusunda daha ileri noktada olurduk. Eleştirimizi bu yönde yaparsak daha makul ve güçlü bir tezle gelmiş oluruz. BETON a yatırım yerine eğitime ağır sanayi kalkınmasına, üretime öncelik verilseydi çok ciddi atılım yapılırdı. Bu konuda çok rahat şikayertçi olaibliriz. Kimse de gık diyemez. He bu noktalarda da bir gelişme yaşanmış olaiblir. Yaşanmadı demek yanlıştır belki ama daha da iyi olunabilirdi. Refah artmadı demektense daha müreffeh bir hayat sürebilirdik demek gerek. Olması gereken olunca "vaaay ne iyi şekler oldu" denmesine karşıyım.
Çok yaşa tam olarak düşündüğümü yazmışsın :)
Refah ile gelir dağılımındaki adaletsizliği karıştırıyoruz. Şu da var, bu hükümet yerinde başkası da olsaydı zaten en dip noktada bu kadar gelişme olurdu.
Çünkü benzer özelliklerdeki diğer ülkeler ile kıyaslarsak bizden daha iyi duruma geçenler var. Bkz: g.kore.
Biz yatırım yapmamız gereken zamanı kaçırdık, parayı betona yola gömdük.
Daha az bahşiş dağıtıp olaya odaklansak en az mevcut durumdan 2 kat ileride olurduk diye düşünüyorum.
Petrol fiyatları yükselirse gelecek zamları merak ediyorum.
mazotta indirim bilgisi var mı?
İlk defa benzin mazottan ucuz olacak herhaşde bu gece itibariyle
İlk defa benzin mazottan ucuz olacak herhaşde bu gece itibariyle
Benzin stokla 3 aylık ihtiyacını önceden gider sessizce uygun fiyata.
ahmet3425
13-03-2020, 10:33
hazır bu kadar dusmusken akaryakıt sirketleri de nasıl stok yaparız diye dusunuyordur heralde.
bu ethanol muhabbeti nedir pompadaki yakıt daha mı kaliteli olacak daha mı dandik olacak bilen biri anlatabilir mi ?
rahmitanir
13-03-2020, 10:41
Etonol koymayınca, oktan düşer, yanma düzensizleşir. Avans vurma artar. Haliyle araba avansı kısar ve yavaşlar.
Çok çok zorlama durumunda, etonolsüz yakıt, motor kırmaya, kol çıkarmaya kadar işi götürebilir.
Şu 3 aylık sürede gazlarken, arabanızı iyi dinleyin, fazla risk almayın.
Etonol koymayınca, oktan düşer, yanma düzensizleşir. Avans vurma artar. Haliyle araba avansı kısar ve yavaşlar.
Çok çok zorlama durumunda, etonolsüz yakıt, motor kırmaya, kol çıkarmaya kadar işi götürebilir.
V-Power dizelciyiz parası neyse veriyoruz kankacım. :hehe:
Bu etonol muhabbeti kötü sanırım,gece depoyu dolduralım bari de fazla tankerler boşalmadan.
Benzin stokla 3 aylık ihtiyacını önceden gider sessizce uygun fiyata.
Depo 64 litre
Arabayı aldığım arkadaş 2 tane yedek depo hediye etmişti. 192 litre dewamke :D
Ayda 1 depo gidiyor buna istinaden Coronanın ayrılış tarihi olan Haziranı tutturmuş oluyorum. Hesap kitap A.Ş.
Depo 64 litre
Arabayı aldığım arkadaş 2 tane yedek depo hediye etmişti. 192 litre dewamke :D
Ayda 1 depo gidiyor buna istinaden Coronanın ayrılış tarihi olan Haziranı tutturmuş oluyorum. Hesap kitap A.Ş.
Panik yapmadan ama sessizce git pompaya.
Bizler için de benzin bırakın, stokçuluk yapmayın :P :D
sabah radyoda denk geldim, bu gece yarısı benzinde yaklaşık 50 kuruş motorinde de henüz belli olmayan indirim diyordu
ONURRBAKI
13-03-2020, 11:37
Benzine 50 krş kesin diye haberler var, umarım mazota da indirim vardır?
Murat bey (997TT) ne der acaba?
Panik yapmadan ama sessizce git pompaya.
https://1.bp.blogspot.com/-Zj1f-R4NRtA/UGL14fusPQI/AAAAAAAAAeA/6TgLEfn5OOk/s1600/549729_464506010235168_836659773_n.jpg
Bizler için de benzin bırakın, stokçuluk yapmayın :P :D
ihraç fazlası malları topluyoruz biz :D size gelmez zaten defolu :D
free-hifi
13-03-2020, 11:51
İndirin m varda hazretleri ne kadarını ötv eşele katacak
hazır bu kadar dusmusken akaryakıt sirketleri de nasıl stok yaparız diye dusunuyordur heralde.
bu ethanol muhabbeti nedir pompadaki yakıt daha mı kaliteli olacak daha mı dandik olacak bilen biri anlatabilir mi ?
Eski nesil benzinli aracı olanın işine gelecek,
Yeni nesil benzinli araçları olanların işine gelmeyecek :)
Methanol aranıyor tercihen toluen de olur :)
Şunu merak ediyorum ben akaryakıt alırken içinde ethanol olup olmadığını nasıl anlayacağım istasyonlar bunu belirtecek mi müşterilerine.
34btr1907
13-03-2020, 12:52
Siz Türkiyeyi istanbul ve ankaradan ibaret sanıyorsunuz sanırım,saydıklarınızı tüm il ve ilçelerde görmeye başlarsak + vericem yazdıklarınıza :)
Etanolsüz benzin satılacakmış kaynak neresi ?
Etanolsüz benzin satılacakmış kaynak neresi ?
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan kolonya kararı: Benzine etanol karıştırma zorunluluğu 3 aylığına askıya alındı - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/turkiye/202003131041587441-sanayi-ve-teknoloji-bakanligindan-kolonya-karari-benzine-etanol-karistirma-zorunlulugu-3-ayligina/)
ardicli2000
13-03-2020, 14:36
LPG akar :)
rahmitanir
13-03-2020, 15:08
LPG akar :)
hehehehe :)))
Bi de LPG'ye indirim gelse misssss.
Burası tam yeri değil ama yine de yazayım. Bi arkadaş tavsiyesi üzerinde 4500 devirden sonra tamamen benzine geçmek yerine, %40 LPG, %60 benzin şeklinde ayar yaptım, gerçekten bu ayar ile güzel gidiyor alet.
EPGİS: 14/03/2020 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 51 KRŞ/LT pompa fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir
artık arabaya benzimle binerim lpgden bahsetmem kimseye havam olur en azından :D
bu nasıl bi saçmalık ya. ethanol iptal etmek nedir zaten kalitesiz yakıt kullanıyoruz bir de ethanolu iptal ettiler. artık kendimiz koycaz yapacak bişey yok.
EPGİS: 14/03/2020 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 51 KRŞ/LT pompa fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir
artık arabaya benzimle binerim lpgden bahsetmem kimseye havam olur en azından :D
acaba bu alacağımız benzinler direk etonolsüz mü olacaktır?
acaba bu alacağımız benzinler direk etonolsüz mü olacaktır?
wallaha tam olarak bilemem ama mantık yürütmek gerekirse ethanolsüz benzinin üretim süreci olmalı yani 1 gün önce alınmış karar, piyasadaki ethanollü benzini napacaklar? bu işi murat abi daha doğru bilir ama bence ethanollü olmalı bugün/yarın alacaklarımız
mikelazi
13-03-2020, 15:37
fiyat ucuzlayınca etanolden kısıyorlar
gramajı düşürülüp,fiyatı sabit kalan çekirdek gibi :))))))
YunuscanVg
13-03-2020, 15:41
Şu an zaten her firmanın benzin kalitesi aynı değil bildiğim kadarıyla.Bu açıklamada da ethanol kullanım zorunluluğu kaldırıldı yazıyor.Yine bazı markalar kaliteyi bozmadan devam eder bence
ethanolün mevzusu fiyatla ilgili değil piyasada etil alkol bulunmuyor günden güne zam geliyor talepten dolayı
punto_multijet
13-03-2020, 16:04
bu nasıl bi saçmalık ya. ethanol iptal etmek nedir zaten kalitesiz yakıt kullanıyoruz bir de ethanolu iptal ettiler. artık kendimiz koycaz yapacak bişey yok.
ethanol için 30lt 750tl fiyat aldım bugün maşallah fiyatlar uçtu
ardicli2000
13-03-2020, 16:10
hehehehe :)))
Bi de LPG'ye indirim gelse misssss.
Burası tam yeri değil ama yine de yazayım. Bi arkadaş tavsiyesi üzerinde 4500 devirden sonra tamamen benzine geçmek yerine, %40 LPG, %60 benzin şeklinde ayar yaptım, gerçekten bu ayar ile güzel gidiyor alet.
Ben 4000 yaptım :) 5 sn gecikmeli.
bu etenol muhabbetine en net cevabı 997TT verecektir.
Almanyadan bir güncel çekeyim.
https://i.hizliresim.com/RMPCBS.jpg (https://hizliresim.com/RMPCBS)
Avrupa seni kıskanmıyor tayyeeaap..
ardicli2000
13-03-2020, 22:43
Ben Almanya'da iken 1.54 civarındaydı. 1.49 a mı ne e10 alırdım. Akardım fena :)
bu etenol muhabbetine en net cevabı 997TT verecektir.
Buyrun.....
Tamam abi.
Doktor/hasta oranı;
Asfalt yol uzunluğu;
Kişi başına düşen gelir;
Basıtce yazayım. Azerbaycan yada bulgar bızden buyuk yada gelısmıs ulke mı? Gurcıstan yada sırbıstan?
Orada ıntercet 4G(4.5G dıye bırsey yok dunya uzerınde,sırf bır sızofrenı mutlu etmek ıcın gootten uyduruldu),oralarda da araba sayısı,modelı vs sı arttı.
Bak eskıden gsm zengının cebındeydı. Tel pahalıydı,konusmak pahalıydı. Sımdı cobanda bıle ellemeli telefon var.
Dunya duzenının getırdıgı yenılıkler ve yaygın teknolıjı refah olarak sunulamaz. Ankesorlu telefon mu kullanalım?
Yada yadam a3 alıcak,bunun yenı kasası cıkmıs. Sen yıne eskıyı mı alırsın?
Sımdı tr dekı tum taksılerde bıle Abs yada havayastıgı var. Eskıyı dusun,abs pahalı arabalarda olurdu,yada hava yastıgı ıcın guvenlık paketı alman gerekırdı....
Yanı mobıl ınternet vs deme.
Gelelımgelıre;4 kısılık aılenın yoksulluk sınırı kac? Ve turkıyede kac aıle reısı bu maası alabılıyor?
4 kısılık aılenın aclık sınırı kac? Ve kac aıle reısı bu maası alabılıyor?
Artan vergı oranları refah gostergesı nasıl olur? Halk vergı altında ezılıyor. Gelır artsa ok artır vergılerı. Gelır artmadan sadece delıgı kapamak ıcın habıre vergı ve yan vergılere yuklenıyorsun. Otv denen illet vergı toplanamadıgı ıcın bu kadar yuksek.
Indırsene vergıyı halka? Hadı? Ilk secımde gıderler.... Muslukcu,egsozcu,terzı,nabul vs vs alsana her hızmetten fısını,faturanı? Kesmeyene adılce ceza yapıstırsna?
Vergı artısı refah gostergesı dedı,aksam aksam guldurdun : )
Yahu bız delıgı kapamak ıcın vergıyı artıyoruz. Ne ıs yapıyorsun,merak ettım?
Hala 20 yıla bakınca tefah arttı dıyorsun. Suan afrıkanın savanalarında kı yerlıde bıle cep telı var..........
Bır dakkaaaaaa;rakamlar ortada dıyorsun,bana 3 tane ornek versene?
İlk ben baslayım;yoksulluk sınırı altına ınen aıle sayısı rekor kırdı
2018-2019 da kapanan sırket sayısı tekor kırdı
Odenmemıs cek sayısı ve sıcılı bozulmus esnaf sayısı rekor kırdı.
Bak sana 3 ornek verdım,senden beklıyorum.
Bak daha genc ıssızlık rekoruna falan gırmedım.....
Ikı seyı ayıralım su yazının sonunda;dunya capındakı gelısmeler ıle ulkenın kalkınması farklı seyler.
Sen halkın sofrasına fazla yemek,mezun gencine yeni iş,dısardakı vatandasına huzurlu,guvenlı ve kalıtelı hayat sunabılıyormusun?
Ulke vatandasın,yetısmıs adamlar,beyınle ulkede rahat huzurlu ve mureffeh mı yasıyor?
Yoksa kapagı yurtdısına mı atmaya calısıyor?
Refah artması ıcın ulkede demokrası ve hukuk olmalı. Tek adamın yonettıgı ulkeye ne hukuk ne huzur gelır....
Dusunsene hem doktor,hem mutehayit,hem nukleer bılımcı,hem ekonomıst(ılgı alanı),hem sehır planlamacı,hem dıplomat,hem asker hem komutan.... ve agzındAn cıkan kanun.
Cok refah ve mureffeh haldeyız.
Ben Almanya'da iken 1.54 civarındaydı. 1.49 a mı ne e10 alırdım. Akardım fena :)
Almanya da ilk arabam 3.0 TDI QUATTRO A6 , hedef RS6 :D
GokhanRS
14-03-2020, 03:18
Ben daha önce kişi başına düşen otomobil sayısını paylaştım. Dünyadaki diğer ülkelere oranla hayli geri siralardaydik. Fakir İran bile bizi geçmişti sanırım. Türkiye'nin fakir ülke yardım yapalım diyip 50 adet belediye otobüsü hediye ettiği Sırbistanda bile kişi başına düşen araç sayısında bizi geçti. Düşünün Sırbistan diyorum, 2 yıl yaşadım orada. Bizdeki asgari ücret kadar maaş alan adam bile e90 biliyordu. Şimdi f30 alır heralde.
motorin için indirim olurmu bekleyelimmi?
mikelazi
14-03-2020, 09:13
aracında benzin vardı ama hem indirim hemde şu etanol muhabbetine tıkabasa fulledim arabayı.
shell vpower 5.54tl
ONURRBAKI
14-03-2020, 10:57
Pazartesi zam olur ...
Benzine mi dizele mi?
Kurşunsuz 5.54 TL
Dizel 5.74 TL
Eğleniyor muyuz dizelciler :)
MURAT_HLX
14-03-2020, 12:01
aracında benzin vardı ama hem indirim hemde şu etanol muhabbetine tıkabasa fulledim arabayı.
shell vpower 5.54tl
aynen normalde almayacaktım zaten yatıyor araba fazla kullanmıyorum şu muhabbete bende 25 lt aldım
Pazartesi zam olur ...
Hangisine abi?
Miktar belli mi?
Bugün haberlerde gördüm petrol nisan sonu 20 dolarları görebilir diye
Hadi inş :)
S.Özeren
14-03-2020, 16:16
Kurşunsuz 5.54 TL
Dizel 5.74 TL
Eğleniyor muyuz dizelciler :)
Valla cok eğlenceli
100 liraya 350 400 km yapiyorum dizelimle özlemişim
Valla cok eğlenceli
100 liraya 350 400 km yapiyorum dizelimle özlemişim
Çok dikkatsizsiniz yaw.
Dizel fiyatı benzini geçmiş durumda........
Normalde böyle miydi?
7krs benzıne.
20 dolara dusse bıle bıze yansıması toplam dususun %35 i olur.
Tabı dolarında dusmesıde gerek. Yoksa o bıle yansımaz.
7krs benzıne.
Mazota indirim yok mu abi:) sotede bekliyoruz
zOnstyLe
14-03-2020, 17:48
O degilde 5 lira oldugunda isyan ettik, 5.50’ye seviniyoruz saka gibi..
S.Özeren
14-03-2020, 19:06
Çok dikkatsizsiniz yaw.
Dizel fiyatı benzini geçmiş durumda........
Normalde böyle miydi?
E daha dusuk olsun ne olcak.
Yillardir mazot ucuzdu
Birazda benzin ucuz olsun hakkıdır :)
Mazot stabıl.
Ayrıca bu cuma kapanısa gore....
Olumu gordunuz,sıtmaya razı oluyorsunuz.
Ayrıca akaryakıt fıyatları cıddı dusuk,daha yuksek olmalı.
997TT benzinde etanol zorunluluğu kalktı, benzin kalitesi nasıl etkilenir ? Vuruntu/retard artar mı ? Yoksa etanol yerine farklı bir katkıyla kompanse mi eder firmalar ?
S.Özeren
15-03-2020, 01:47
Mazot stabıl.
Ayrıca bu cuma kapanısa gore....
Olumu gordunuz,sıtmaya razı oluyorsunuz.
Ayrıca akaryakıt fıyatları cıddı dusuk,daha yuksek olmalı.
Bizim ulkemizdeki parametlere göre
Akaryakitin fiyati suan kac olmali abi ?
Bana yuksekde biraktilar gibi geliyor
Samimiyetle benzin ve mazotun olmasi gereken assagi yukari rakami yazarmisin rica etsem
Malesef benzın kalıtesızlesecek.....
Suan benzının 7.20 cıvarı olması gerek.
7krs benzıne.
7 kuruş zam mı gelicek abi bu gece yani kusura bakmayın anlayamadım tam
sürekli benzin aldığım shelle girdim, vpower benzin yok diyorlar
S.Özeren
15-03-2020, 14:41
Malesef benzın kalıtesızlesecek.....
Suan benzının 7.20 cıvarı olması gerek.
Yok artik :D
mayk taşıma maliyetleri çok yüksek, bi tanıdığım var, ülkenin en çok mazot taşıyan firmasının varisi, ondan biliyorum.
S.Özeren 8891'i sana yazmıştım
(cevapla çalışmıyor mu)
Dizelde bir değişim olucakmi abi bekliyoruz
S.Özeren
15-03-2020, 16:53
S.Özeren 8891'i sana yazmıştım
(cevapla çalışmıyor mu)
Sanirim alıntı yaparak çalışıyor :)
Yılların en dusuk seyrinde ,tamam dolar yuksek de
Benzinin 7.20 olmasi lazim demekte bana garip geldi
Cok fazla subvanse var....
Soyle dıyım,fıyatlara bakın,2 sene once yaz ayına gıdın,kactı benzın?
O gunden berı fıyatlar dızgınlenıyor....
GokhanRS
15-03-2020, 20:47
Cok fazla subvanse var....
Soyle dıyım,fıyatlara bakın,2 sene once yaz ayına gıdın,kactı benzın?
O gunden berı fıyatlar dızgınlenıyor....
Yani ötv dolar uçmaya başlamadan önce ki seviyede olsa 7.20 olması gerekirdi anlamında mı?
Bugün küçük zam olur ama Çarşamba yine güzel indirim var....
indirim sadece benzin için mi?_
Bugün küçük zam olur ama Çarşamba yine güzel indirim var....
Aynen, haberlerde de biraz önce benzerini okudum, biraz zam, sonrasında yine indirim diye :)
25krs benzine,mazotda birşey yok.
Ancak şuan ki seviyeden kapanirsa motorine gelir.
LPG ay sonu....
benzin motorinden daha cazip oldu suan vallahi.Eşimin 1.4tsi aracı benım dızelle aynı yakıyo
kesin olmamakla beraber bu gece veya yarın gece motorinde 25 kuruşluk indirim beklentim var.
benzin motorinden daha cazip oldu suan vallahi.Eşimin 1.4tsi aracı benım dızelle aynı yakıyo
Motorini geçtim LPG'den bile daha cazip şuan :) Şuan LPG 40,5 krş, benzin 39 krş yakıyor :)
ONURRBAKI
18-03-2020, 09:46
Haberlerde de bu geceden itibaren motorinde 25 krş düşüş olacak diyor
kesin olmamakla beraber bu gece veya yarın gece motorinde 25 kuruşluk indirim beklentim var.
O beklentin nasıl oluyor,merak ettim? Tahmin ile sektör yürümez, formül açık.
Sana ait değil, rakamların söylediği.
O beklenti pazartesi onaylandı : )
Benzine zam var ama bugün ki kapanış önemli....
Bende benzine döndüm arabamda şuan, gittiğim güzargahda trafik çok yok benzine devam, hem motoruda koruruz.
istihareye yattım, biraz bulanık gördüm
BurakSah
18-03-2020, 10:37
Son yaşanan olaylar dolayısıyla indirimler olacağı fakat benzinin oktanının düşeceğinden bahsediliyor. Sizce oktan arttırıcı madde kullanmalımıyım. Şu sıralar rolling veya gazlama yapmıyorum. Araca günlük normal şekilde biniyorum
KoramiraL
18-03-2020, 12:05
Allah kabul etsin :)
Redfish16V
18-03-2020, 12:18
Son yaşanan olaylar dolayısıyla indirimler olacağı fakat benzinin oktanının düşeceğinden bahsediliyor. Sizce oktan arttırıcı madde kullanmalımıyım. Şu sıralar rolling veya gazlama yapmıyorum. Araca günlük normal şekilde biniyorum
standart ise bir sıkıntı olmaz.thp tsi tayfası için sıkıntı bu durum
Ben jettayı doldurdum ağzına kadar, zaten binmiyoruz sıkıntı olmaz ona. Corsa ve i20 zaten kara düzen motor.
Bundan daha da düşmez heralde abi bugün gırtlak dolduralım o halde
Brent düşse dolar izin vermeyecektir indirime, ne dersin?
BurakSah
18-03-2020, 15:27
Cevap için teşekkürler. Oem beyin var sadece filtre egzoz işli kapak var araçta. Performans açısından düşüş olacağını düşünüyorum
S.Özeren
18-03-2020, 15:58
Ise yaramış bu gece geliyor indirim :D
Fark ettım... Ama işi ogrensen daha faydalı olursun.
Indırımın dusecek olan oktanla alakası yok. Beyınler avansı ayarlıyor zaten(racınız cok eskı degılse)Modlu aracın varsa,zaten bu benzın oktanı yetmıyor,yardımcı madde kullanıyorsundur. Fakat Ethanol stoklarına hukumet el koydu,oktan tutturulurda kalıtesıne garantı veremem.
Bundan daha da düşmez heralde abi bugün gırtlak dolduralım o halde
Brent düşse dolar izin vermeyecektir indirime, ne dersin?
Dolar da dusebılır bu vırus rıskı yavas yavas kalkınca. Ama %70 e cıkmıs bır akaryakıt vergısıyle dususlerın sadece 3 de 1 i fıyatlara yansıyor...
Yanı petrol zaten bıze guzellıgını yaptı ama hukumetın delıgı cok buyuk.... Paraya ıhtıyacı var...
Eger pıyasa boyle kapanırsa Yarın 9-11krs gıbı Benzıne ındırım olur.
Beklentı,iştiare,ruya yada belırsızlık degıl. Sadece matematık...
ama zam olmaz diyosun abi :D o zaman yarına saldık onun için çıkmaya gerek yok
Brent petrol 25 dolara düştü.
BurakSah
18-03-2020, 20:10
Abi valla bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Ne dediysen, dediğin gibi oluyor :). Oktan ve avans konusundaki bilgilendirme içinde ayrıca teşekkürler
Ben yine fulledim muhtemelen birkaç güne V power bulamayacağız.
Hazır istasyonlarda bulunuyorken doldurdum tekrar
Vpower urunun tıcarı ısmı,yanı bulursun da nevı farklı olur. Ayrıca sen her zaman aynı kalıtede Vpower aldıgını sanma.
Petrol neredeyse ıcıne konan varılının malıyetıne dustu. Bos varıl neredeyse o fıyat.
Indırım daha fazla olur,tepkı vermedı.
Mazotda ıner ama 7krs suan.
ama zam olmaz diyosun abi :D o zaman yarına saldık onun için çıkmaya gerek yok
ben dayanamadım gittim fulledim yine ya :(
yine indirim gelecek sanırım..
gokhankenar
19-03-2020, 09:02
LPG de de güzel indirim olur mu ki. Benzin ve mazottaki bu indirimlerin ona da faydası olur mu ?
LPG de de güzel indirim olur mu ki. Benzin ve mazottaki bu indirimlerin ona da faydası olur mu ?
daha önce konuşuldu birkaç aylık petrol fiyatı ortalamasına göre ayarlanıyormuş o
benzin çok yukarda giderken gazın geriden zamlanmasının sebebi de belli oldu böylece
daha önce konuşuldu birkaç aylık petrol fiyatı ortalamasına göre ayarlanıyormuş o
benzin çok yukarda giderken gazın geriden zamlanmasının sebebi de belli oldu böylece
Tarık o bilgiyi ben vermiştim ama doğalgaz fiyatlaması bu şekilde yürüyormuş. Otomobillerde kullandığımız LPG değilmiş.
Murat abi düzeltmişti beni. Bende tekrar düzelteyim yanlış bilgi olmasın :icon_tup:
Lig de aylık ortalama alınır. Zaten indirim olmuştu Mart başında. Tekrar yine indirim olucak.
Motorun dün gece gaz açtı,20krs civarı olucak.
BurakSah
19-03-2020, 10:56
Shell V-Power hakkındaki görüşleriniz nedir? Sürekli kullanan var mı ?
997TT
Abi selamlar,
Haberlerde Tüpraş'ın rafineriyi kapatması konusu geçti. Kapanırsa fiyatlara nasıl yansır?
Motorin 20 kuruş zam demişsin zaten. Yakıt eski seviyeye doğru yol alır mı?
Motorin alacağım, cuma indirim mi var bindirim mi?
Haberlerde okudum şimdi 1 litre benzin'in rafineri çıkış fiyatı, 1 litre su'dan daha ucuzmuş şuan :D
Motorin alacağım, cuma indirim mi var bindirim mi?
Cuma motorin 20 krş, benzin 16 krş indirim varrr... :)
blumenberg
19-03-2020, 15:22
konu başlığı benzin indirim mi olsa ? :)
Black_Eagle
19-03-2020, 19:04
Haberlerde okudum şimdi 1 litre benzin'in rafineri çıkış fiyatı, 1 litre su'dan daha ucuzmuş şuan :D
Doğru aslında ham petrol varil fiyatı 25 dolar. 1 varil 159 litre ediyor yani 25/159=0,15 usd kur 6,5 çarpalım 0,15 ile 1,02 tl gibi bir şey 1 litre ham petrol :)
Mazota ındırım var yanı oldu.
Guncel rakamlar yarın aksam ıcın zam gosterıyor ama genelde pazartesıne bırakıyorlar.
Suan boş varıl fıyatı petrolun degerını gectı.
Tupras kapanamaz...
Yarın bol bol alın.
Bu krızın dıp noktası neresı bılmıyorum ama sankı yaklastık.
Kapanış a göre motorinde 12 benzinde 6krs zam
Kapanış a göre motorinde 12 benzinde 6krs zam
Teşekkürler abi, çarşamba akşam fullemiştim ama bu virüs sebebiyle günde 200km yol yapıyorum (hanımı havalimanına bırak, oradan yeşilköye ofise geç, geri hanımı al oradan eve..)
bu akşam eve giderken yine full yapayım depoyu..
Teşekkürler abi, çarşamba akşam fullemiştim ama bu virüs sebebiyle günde 200km yol yapıyorum (hanımı havalimanına bırak, oradan yeşilköye ofise geç, geri hanımı al oradan eve..)
bu akşam eve giderken yine full yapayım depoyu..
Aracımız km'si Corona sebebi ile boş yollarda işe git-gel de yapmıştır.
Dün 4.99 Dan mazot aldım, psikolojik olarak iyi hissettim açıkçası. 5'in altı değişik bir rakam, çook uzun zamandır görmedik.
Akaryakıt'a ulaşımla ilgili bir sıkıntı yaşar mıyız ki ? Depoları dolu mu tutalım öneri var mı bu konuda ?
Dün 4.99 Dan mazot aldım, psikolojik olarak iyi hissettim açıkçası. 5'in altı değişik bir rakam, çook uzun zamandır görmedik.
Akaryakıt'a ulaşımla ilgili bir sıkıntı yaşar mıyız ki ? Depoları dolu mu tutalım öneri var mı bu konuda ?
Full tutmak hatta
Bidonlama yapmak daha mantıklı yer varsa :)
Bende fullicem 4,99 dan :)
çeşitli roll gruplarında yeni yakıtlardan sonra afr lerin değiştiği söyleniyor. aslı astarı var mıdır
4.99 luk mazot kimden? Daha yeni 5.32den aldım
livaneli
20-03-2020, 12:05
Mazot burda da 5,35 - 5,40
Aracımız km'si Corona sebebi ile boş yollarda işe git-gel de yapmıştır.
abi vallahi öyle oldu ya içim gidiyor.. :D
40binde aldım, 47.500 şuan 3 ayda :(
Ama tabi ki sağlıktan önemli değil..
İstanbul
Class Petrol
Göztepe ve Merter de gördüm
Merterden sürekli alıyorum
Enjektör muhabbeti şehir efsanesi
Taksicilerle konuştum istasyonda öyle birşey olsa almayız abi malmıyız demişlerdi
3 aydır ordan alıyorum
Burda Totalde mazot 4.88 :)
Fulya BP, 5.20 litresi normal mazotun.
4.99 luk mazot kimden? Daha yeni 5.32den aldım
Moil şubesi Sakarya da. (Kaan Akaryakıt) Çok sık olmamakla beraber alışveriş yaptığım yer bir sıkıntı yaşamadım, yol kenarı ne idüğü belirsiz bir yer değil.
AliGizda
20-03-2020, 13:31
Burda Totalde mazot 4.88 :)
Bura nere :D
4.79 TL class özür diliyorum :)
Onurkk06
20-03-2020, 13:49
Class Merteri incelemiştik mazotunda Bi sıkıntı yok kullanabilirsiniz. Tapdk cihazıyla kontrol yapıldı aynı şekilde incirli moile de baktık Bi 4 5 ay önce
Class Merteri incelemiştik mazotunda Bi sıkıntı yok kullanabilirsiniz. Tapdk cihazıyla kontrol yapıldı aynı şekilde incirli moile de baktık Bi 4 5 ay önce
Biliyorum şimdi fulledim yine
Bura nere :D
Sana uzak, Tohat :)
TP Petrolden 4.53'e aldım
ONURRBAKI
20-03-2020, 17:34
Ankara Acity'yi geçtikten sonraki Termo hep uygun rakamlı veriyor.
Yakıt kalitesi hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Valla shellden ben tam 5 TL'ye aldım bugün. %5 indirim kartıyla bi tanıdığın. Sizin rakam daha güzelmiş üzüldüm şimdi :D
Valla shellden ben tam 5 TL'ye aldım bugün. %5 indirim kartıyla bi tanıdığın. Sizin rakam daha güzelmiş üzüldüm şimdi :D
bidon koyacak yer bulsam alacaktım :D
Basıtce yazayım. Azerbaycan yada bulgar bızden buyuk yada gelısmıs ulke mı? Gurcıstan yada sırbıstan?
Orada ıntercet 4G(4.5G dıye bırsey yok dunya uzerınde,sırf bır sızofrenı mutlu etmek ıcın gootten uyduruldu),oralarda da araba sayısı,modelı vs sı arttı.
Bak eskıden gsm zengının cebındeydı. Tel pahalıydı,konusmak pahalıydı. Sımdı cobanda bıle ellemeli telefon var.
Dunya duzenının getırdıgı yenılıkler ve yaygın teknolıjı refah olarak sunulamaz. Ankesorlu telefon mu kullanalım?
Yada yadam a3 alıcak,bunun yenı kasası cıkmıs. Sen yıne eskıyı mı alırsın?
Sımdı tr dekı tum taksılerde bıle Abs yada havayastıgı var. Eskıyı dusun,abs pahalı arabalarda olurdu,yada hava yastıgı ıcın guvenlık paketı alman gerekırdı....
Yanı mobıl ınternet vs deme.
Gelelımgelıre;4 kısılık aılenın yoksulluk sınırı kac? Ve turkıyede kac aıle reısı bu maası alabılıyor?
4 kısılık aılenın aclık sınırı kac? Ve kac aıle reısı bu maası alabılıyor?
Artan vergı oranları refah gostergesı nasıl olur? Halk vergı altında ezılıyor. Gelır artsa ok artır vergılerı. Gelır artmadan sadece delıgı kapamak ıcın habıre vergı ve yan vergılere yuklenıyorsun. Otv denen illet vergı toplanamadıgı ıcın bu kadar yuksek.
Indırsene vergıyı halka? Hadı? Ilk secımde gıderler.... Muslukcu,egsozcu,terzı,nabul vs vs alsana her hızmetten fısını,faturanı? Kesmeyene adılce ceza yapıstırsna?
Vergı artısı refah gostergesı dedı,aksam aksam guldurdun : )
Yahu bız delıgı kapamak ıcın vergıyı artıyoruz. Ne ıs yapıyorsun,merak ettım?
Hala 20 yıla bakınca tefah arttı dıyorsun. Suan afrıkanın savanalarında kı yerlıde bıle cep telı var..........
Bır dakkaaaaaa;rakamlar ortada dıyorsun,bana 3 tane ornek versene?
İlk ben baslayım;yoksulluk sınırı altına ınen aıle sayısı rekor kırdı
2018-2019 da kapanan sırket sayısı tekor kırdı
Odenmemıs cek sayısı ve sıcılı bozulmus esnaf sayısı rekor kırdı.
Bak sana 3 ornek verdım,senden beklıyorum.
Bak daha genc ıssızlık rekoruna falan gırmedım.....
Ikı seyı ayıralım su yazının sonunda;dunya capındakı gelısmeler ıle ulkenın kalkınması farklı seyler.
Sen halkın sofrasına fazla yemek,mezun gencine yeni iş,dısardakı vatandasına huzurlu,guvenlı ve kalıtelı hayat sunabılıyormusun?
Ulke vatandasın,yetısmıs adamlar,beyınle ulkede rahat huzurlu ve mureffeh mı yasıyor?
Yoksa kapagı yurtdısına mı atmaya calısıyor?
Refah artması ıcın ulkede demokrası ve hukuk olmalı. Tek adamın yonettıgı ulkeye ne hukuk ne huzur gelır....
Dusunsene hem doktor,hem mutehayit,hem nukleer bılımcı,hem ekonomıst(ılgı alanı),hem sehır planlamacı,hem dıplomat,hem asker hem komutan.... ve agzındAn cıkan kanun.
Cok refah ve mureffeh haldeyız.
ardicli2000 yasıyormu,bılen var mı?
ardicli2000
21-03-2020, 20:03
Kabiliyet olsa arar açar bakardin. Hala elmayla armutu karşlaştirip bir de laf atiyorsun. 3 tane excel sana. Zaten anlayabiliyorsan laf anlatmaya gerek yok, anlayamiyorsan yine anlatmaya gerek yok. Anlayana bunlar yeter. İsteyene binlercesi TUİK sayfasinda mevcut.
http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1178
http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=258
http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1390
by_speedvw
21-03-2020, 23:58
Lpg 7 krş zam gelmiş her zaman 3.44 den aldığım yerde bugun 3.51 olmuş hepsi iniyor lpg biniyor anlamadım indirim ayda 1 hesaplanıyor zam her gün galiba
Kabiliyet olsa arar açar bakardin. Hala elmayla armutu karşlaştirip bir de laf atiyorsun. 3 tane excel sana. Zaten anlayabiliyorsan laf anlatmaya gerek yok, anlayamiyorsan yine anlatmaya gerek yok. Anlayana bunlar yeter. İsteyene binlercesi TUİK sayfasinda mevcut.
http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1178
http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=258
http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1390
Daha yolladıgın seylerı okumayı beceremeyen,aklı olmayıp fıkrı olan boş beleş yazan bırısın.
Yolladıgın ılk tablo 2005-2012 sektorlere ayrıştırılmıs,4 ceyreklık kıyaslamalı istıhdam yanı işsizlık verısı.
yanı sadece 7 yıllık ama orada ble ıssızlıgın 2008-2010 da kı durumu acık. Ayrıca bu sektorlerın hepsı degıl ama yınede bır cok seyı anlatıyor.
Ulkenın son 4 yılını gosteren istihdam oranlarını atsana buraya kabılıyet abıdesı?
2. yolladıgın tablo 99dan 2018 e olan saglık harcalamalarının tablosu.Bu tabloda kı rakaların yeterlı olup olmadıgına kararı sayılara bakarak degıl,kısının asgarı ıhtıyacı olan saglık harcamasını belırleyıp,ona gore bakmak gerek.
Yanı 2016 dan 17 ye yada 18 e sureklı artmıs olması gosterge degıl. Zaten enflasyon ve artan nufusa orantılı artmalı benım superboş kardesım.
Zaten gıt bır devlet hastanesıne,mr randavusu al yada muayene olmaya calıs,gel sonra bu tabloyu at boş beleş şahsıyet.
Ulan son tabloya cok guldum be ya,tamam ınsan yarım bılen olur,en tehlıkelı cahıldır,her boktan anlarım sanar ama bu kadar ınsan ayagına sıkar mı?? hahahahahahahha!
Yoksulluk sınırını vermıs yuzdelık dılımde. Orada rakam yazıyor. Yahu bu aylık gelırı kac kısı kazanıyor anlatmaya gerek yok sahsıyet? Turkıyede işssızlık CUMHURUYET TARIHI REKORUNU kırarken sen hala neyıne guvenıp bana ıstıhdam raporunu atıyorsun?
Turkıyede Genc ıssızlık %28 lere ulasmısken,sen hala neyı savunuyorsun bre cehalet tımsali?
Tamam hülocan olabılırsın,tayyıbın got kılıyık looovvvv da dıyebılırsın hatta ulke ucuyor kacıyor ben mumnunum kardesım,sana ne de dıyebılırsın amaaa "KARSINDAKINI GERIZEKALI YERINE KOYAMAZSIN"kabılıyet tımsalı ardicli super 2000......
Lpg 7 krş zam gelmiş her zaman 3.44 den aldığım yerde bugun 3.51 olmuş ���� hepsi iniyor lpg biniyor anlamadım indirim ayda 1 hesaplanıyor zam her gün galiba
Bu zam ay sonu gelıcek olan asırı ınısın kompansesi dıyelım.
10 gun sonra 2.60 dan alırsınız : )
Lpg in dizel out olacak ozaman :)
by_speedvw
22-03-2020, 09:28
Harika haber abi yoksa benzine geçicem gibi görünüyordu.
free-hifi
22-03-2020, 10:28
Class mı? Göztepe Class 2014 model 30.000 km de benzinli golf un enjektör lerini kerkti. Arabayı o halde oraya götürdük bana günde 3500 araç geliyor diğerlerine neden bişey olmadı. Bey efendi resmi yazı istiyor evet bu araç yakıt yüzünden böyle oldu diye yazı numune götürecek mişiz. Tupraş la tubitaka iletecek miş.
Gitmeyin net
Lpg de ındırım cok buyuk olucak. Umarım otv ye eklemezler.
Benzını gecıcek ındırım rakamı.
Class ıcın fıkırlerım senınle aynı yonde,ucuz etın yahnısı.
Yada ben bırsey demeyım,gecmısıne bakın.
Umarım bu zor zamanlar cabuk gerıde kalır....
valla gaz bitince indirim olana kadar benzinde gideceğim
gokhankenar
22-03-2020, 19:14
Ağzına sağlık abi :redspotda
Az alırsın yahu.
Az kaldı.
Murat abi, son iki sayfayı inceledim. Benzin ile ilgili güncel yorumunu göremedim sormak istedim abi
Herhangi bir indirim/bindirim varmı?
Günde 200 km yapmaya başladığım için 4-5 günde bir fullüyorum. Ona göre alıyım abi.
Bu aralar depoda 1-2 paket sigara kârımız oluyor sayende abi teşekkürler.
Suan ıcın stabıl arkadasalr....
benzinde 22 kuruş indirim var dedi fox tv az önce.
Doğru,dün biara benzin %36 asagidaydi...
Şimdi %13 yukarıda ama indirimi etkilemez.
RafetAraç
24-03-2020, 10:20
Gazla benzin arasinda bi fark kalmadi artik
Lpg nin aynı avantajı yakalaması için 2.50-60 civarına çekilmesi lazım.Bakalım ne olacak
LPG yi sürekli yazmaktan yoruldum ama sizler sormaktan yorulmadiniz.
Birşey değişmeyecek,zamanı var. Sabır.
Lpg nin aynı avantajı yakalaması için 2.50-60 civarına çekilmesi lazım.Bakalım ne olacak
Bunu nasıl hesapladin?
Mehmetmert
24-03-2020, 11:19
Murat abi asiri gerginsin sanki :)
Arkadasin demek istedigi sanirim benzinde 8lt yakan araba 100kmde 40₺ benzin yakar.
Lpgde 10lt yaksa 100kmde 4₺ dusunursek 40₺ yapiyor. Lpg kullanip, avantajli olmasi icin 2.5-3₺ olacak ki eskisi gibi avantaji olsun fiyat olarak diyor. Piyasalari dusunerek olmasi gereken rakami soylemiyor, eskisi gibi avantajli olmasi(arabayi lpgde kullanmasi icin) olmasi gereken fiyati soylemis
Yani ben onu anladim, basit bir hesaplama gerektiren islem :)
Mehmetmert
24-03-2020, 11:22
Arkadasin demek istedigi sanirim benzinde 8lt yakan araba 100kmde 40 TL benzin yakar.
Lpgde 10lt yaksa 100kmde, birim fiyatini 4TL dusunursek 40TL yapiyor. Lpg kullanip, avantajli olmasi icin 2.5-6 TL olacak ki eskisi gibi avantaji olsun fiyat olarak diyor. Piyasalari dusunerek olmasi gereken rakami soylemiyor, eskisi gibi avantajli olmasi(arabayi lpgde kullanmasi icin) olmasi gereken fiyati soylemis
Yani ben onu anladim, basit bir hesaplama gerektiren islem.
Edit: TL isareti cikmamis ve ufak tefek eklemeler
Arkadasin demek istedigi sanirim benzinde 8lt yakan araba 100kmde 40 TL benzin yakar.
Lpgde 10lt yaksa 100kmde, birim fiyatini 4TL dusunursek 40TL yapiyor. Lpg kullanip, avantajli olmasi icin 2.5-6 TL olacak ki eskisi gibi avantaji olsun fiyat olarak diyor. Piyasalari dusunerek olmasi gereken rakami soylemiyor, eskisi gibi avantajli olmasi(arabayi lpgde kullanmasi icin) olmasi gereken fiyati soylemis
Yani ben onu anladim, basit bir hesaplama gerektiren islem.
Edit: TL isareti cikmamis ve ufak tefek eklemeler
Yok be ya,basıtce nasıl hesapladın dıye sordum,baska nasıl sorabılırdım kı : )
Benım sorma amacım,gercek formule dayanarak mı yoksa tahmın mı?
***** bızım pıyasamızda bınde 1 hata yı bıle kaldırmaz,yanı tahmın yada kulaktan dolma işle yanlıs bılgı vermemek gerek.
Gercı hıc bır konuda yanlıs bılgı yada emın olmadıgımız bılgı vermemek gerek.
Vergi inmedikçe LPG nin işi zor sanki :)
Vergi inmedikçe LPG nin işi zor sanki :)
Yoo,Lpg de acayı ındırım var ay bası.
Malesef kararnamede aylık dıye bır ıbare var....
Yoo,Lpg de acayı ındırım var ay bası.
Malesef kararnamede aylık dıye bır ıbare var....
1 lira var mı abi indirim :D
Hergün 180-190 km yol yapıyorum bu indirimlerden sonra benzine mi geçsem bende bilemedim.
Var yahu,son 3 sayfada sureklı yazıyorum : (
Okumuyormusunuz mesajları arkadaslar.
AY SO-NUUUUU........
Azıcık sabır...
Var yahu,son 3 sayfada sureklı yazıyorum : (
Okumuyormusunuz mesajları arkadaslar.
AY SO-NUUUUU........
Azıcık sabır...
Oley be tüpte 15 kuruş yakabilcez :D
Allah ım Mazot 3 lira olsun amin :)
***** yollar sokaklar bir nebze boş. Havalimanında çalışıyorum 105 km yolum var temiz. 30 kuruşa düştü araba benzinde :)
Bunu nasıl hesapladin?
Kendi fikrimi; benim için öyle olduğu için söyledim,izin mi alıcam senden?
Yakıtlar dusecek daha... Pıyasa cok oynak. Yarın gece zam olur,ergenler üşüşmeden izin alıp depoları dolduralım...
livaneli
25-03-2020, 00:32
Yakıtlar dusecek daha... Pıyasa cok oynak. Yarın gece zam olur,ergenler üşüşmeden izin alıp depoları dolduralım...
Beni -ve bence başka arkadaşları da- sözcükleriniz, cümleleriniz rahatsız edici bir üslupta. Daha olgun, laf sokmaktan uzak, ılımlı, insancıl bir tavır bekliyoruz sizden.
Beni -ve bence başka arkadaşları da- sözcükleriniz, cümleleriniz rahatsız edici bir üslupta. Daha olgun, laf sokmaktan uzak, ılımlı, insancıl bir tavır bekliyoruz sizden.
Sizin naifliğinizi biliyor ve anlıyorum hocam , şahsım adına herhangi rahatsız edici bir durum yok , kaale alınacak bir şey de.Saygılar
Bir konu hakkında çok donanımlı bilgi sahibi olmak kadar onu aktarabilmek de mesele gerçekten. Adamın işi bu ve matematiksel olarak da sistemi gayet güzel biliyor ama dediğiniz gibi o üslüp buram buram kibir kokuyor. Ben mesajları okuduğumda "en iyi ben bilirim, siz ne anlarsınız" tarzında bir tat alıyorum her seferinde.
İşin garip tarafı istanbul park da tesadüfen karşılaştık ve tanıştık sohbet ettik, o sohbetteki fikrim tamamen durumun aksiydi, gayet keyifli muhabbet ettik kendisiyle.
Umarım değerli bilgileri aktarırken insanları ötekileştirmekten vazgeçer :)
smtakdnz
25-03-2020, 08:23
klavye mimik olmadıgı için yazılanlar size itici gelebilir.Aynı durumla bende cok karsılasıyorum.Birebir tanı yukarıda ki gibi gerçekte böyle değilsin oluyor.
Bir konu hakkında çok donanımlı bilgi sahibi olmak kadar onu aktarabilmek de mesele gerçekten. Adamın işi bu ve matematiksel olarak da sistemi gayet güzel biliyor ama dediğiniz gibi o üslüp buram buram kibir kokuyor. Ben mesajları okuduğumda "en iyi ben bilirim, siz ne anlarsınız" tarzında bir tat alıyorum her seferinde.
İşin garip tarafı istanbul park da tesadüfen karşılaştık ve tanıştık sohbet ettik, o sohbetteki fikrim tamamen durumun aksiydi, gayet keyifli muhabbet ettik kendisiyle.
"Yanlış üslup,doğru sözün celladıdır"Sadi Şirazi
livaneli
25-03-2020, 09:18
Beyefendinin bilgisinden, kendini yetiştirmişliğinden hiç kuşkum yok. Hayata bakışı, gündemi yorumlayışı -ve çok önemli değil ama- siyasi tavırları bence tam olarak dürüst insana yakışacak şekilde. Rahatsız olduğum nokta başkaydı, onu yazdım.
Beyefendinin bilgisinden, kendini yetiştirmişliğinden hiç kuşkum yok. Hayata bakışı, gündemi yorumlayışı -ve çok önemli değil ama- siyasi tavırları bence tam olarak dürüst insana yakışacak şekilde. Rahatsız olduğum nokta başkaydı, onu yazdım.
Katılıyorum ben de benzer düşünüyorum, zaten dünya görüşümüz genel olarak benzeşiyor. M3CSL nin yazdığı söz çok güzelmiş ben daha önce duymamıştım.
Güzel özetlemiş durumu.
Eleştiriler o kadar nazik ve yapıcı ki eminim gelecek yanıt da aynı şekilde olacaktır.
Sizin uzerınızden cevap vereyım;
Burada ıstasyoncu arkadas da var ama cogu bıreysel kullanıcı. Kımı 20tl yı kar goruyor,kımı sadece psıkolojık olarak alıyor zam ve ındırımlerı.
Ama bu iş bır taraflardan atarak yada hıssederek olmuyor. O zaman benım yazmama gerek yok. Isteyen ıstedıgı gıbı alsın yada almasın...
Benım işlerımden bır tanesı akaryakıt,mecbur işin ıcındeyım.Ha sırkette fıyatları yada stokları takıp de etmıyorum ama bılmek zorundayım sadece.
Ben desem kı;Yarın 30krs zam var,yakıt alın. Sanırım cogu kısı alır ama zam gelmezse ve kısılerı yanıltırsam ve cevabı "ben oyle hıssetmıstım" desem burada yazı yazanlar neler soylerdı,2 sanıye durust olun,yazın...
Kısaca sadece eletırdıgım kısım bu ve HER KONU da oldugu gıbı "gercege dayanmayan" hıcbırseyı olmus gıbı yaymayalım
Bakım su corona yada ulkede gelısen bazı olayları spekule edıp kendıne "kendınce" rant saglayan ınsanları goruuryoruz. Kımı bılerek kımı bılmeyerek yada işguzarlıktan,yazmıs olmak vs yapıyor...
Bu da aynı konu,varsa hesap kıtap yada 1.agızdan bılgı,paylasıp,yazalım "YARDIMCI" olalım. Ama dıger turlusu?
Gelelım usluba,bana nasıl cevap verıldıyse oyle cevap verdım,en azından sevıyesıne ınmeden dokundurarak. Aslında yokmus gıbı davranmak gerek,dogru....
"Yanlış üslup,doğru sözün celladıdır"Sadi Şirazi
Dogru dogru da,uslup adamına gore. Durup dururken yapılan bırsey degıl.
Az yada çok kısılıgımi sergıledım yıllardır,hak yedıysem affola.
livaneli
25-03-2020, 13:29
Sizin uzerınızden cevap vereyım;
Burada ıstasyoncu arkadas da var ama cogu bıreysel kullanıcı. Kımı 20tl yı kar goruyor,kımı sadece psıkolojık olarak alıyor zam ve ındırımlerı.
Ama bu iş bır taraflardan atarak yada hıssederek olmuyor. O zaman benım yazmama gerek yok. Isteyen ıstedıgı gıbı alsın yada almasın...
Benım işlerımden bır tanesı akaryakıt,mecbur işin ıcındeyım.Ha sırkette fıyatları yada stokları takıp de etmıyorum ama bılmek zorundayım sadece.
Ben desem kı;Yarın 30krs zam var,yakıt alın. Sanırım cogu kısı alır ama zam gelmezse ve kısılerı yanıltırsam ve cevabı "ben oyle hıssetmıstım" desem burada yazı yazanlar neler soylerdı,2 sanıye durust olun,yazın...
Kısaca sadece eletırdıgım kısım bu ve HER KONU da oldugu gıbı "gercege dayanmayan" hıcbırseyı olmus gıbı yaymayalım
Bakım su corona yada ulkede gelısen bazı olayları spekule edıp kendıne "kendınce" rant saglayan ınsanları goruuryoruz. Kımı bılerek kımı bılmeyerek yada işguzarlıktan,yazmıs olmak vs yapıyor...
Bu da aynı konu,varsa hesap kıtap yada 1.agızdan bılgı,paylasıp,yazalım "YARDIMCI" olalım. Ama dıger turlusu?
Gelelım usluba,bana nasıl cevap verıldıyse oyle cevap verdım,en azından sevıyesıne ınmeden dokundurarak. Aslında yokmus gıbı davranmak gerek,dogru....
İyi niyetinizden, dürüstlüğünüzden kuşkum yok.Saygılar...
Ben zaten kendini konunun sahibi ya da hakemi gibi zanneden seni görmezden gelerek yazıyorum ama sen yine kendince konu hakemliği yaptığın için klasik yok nerden okudun yok nasıl hesapladın vs. vs. yazıp duruyorsun.Sonra seviyeden bahsediyosun..
Uzunca yazayım dedim ama şu kadarını yazmak bile gereksiz..Bu konunun başından beri mesajım 10 u geçmez zaten..Bundan sonra da benim yazdıklarıma alıntı yapma cevap yazma.Lpg litresinin 2.60 Tl de avantajlı olduğunu düşünmeyen varsa o kişi yazsın..
Yarın zam var ama pazartesıye bırakılabılır uzun zamandır yaptıkları rıtuel gıbı.
Ama cok degıl. sımdılık 8krs
Gece kı degısım benzın zammını gerı aldı ama mazot zam hattında....
Ben zaten kendini konunun sahibi ya da hakemi gibi zanneden seni görmezden gelerek yazıyorum ama sen yine kendince konu hakemliği yaptığın için klasik yok nerden okudun yok nasıl hesapladın vs. vs. yazıp duruyorsun.Sonra seviyeden bahsediyosun..
Uzunca yazayım dedim ama şu kadarını yazmak bile gereksiz..Bu konunun başından beri mesajım 10 u geçmez zaten..Bundan sonra da benim yazdıklarıma alıntı yapma cevap yazma.Lpg litresinin 2.60 Tl de avantajlı olduğunu düşünmeyen varsa o kişi yazsın..
Bunu kotaladım cunku PM i kopyalıyamadım. SImdı anlastık,mesajın tesekkur ederım.
Bunu kotaladım cunku PM i kopyalıyamadım. SImdı anlastık,mesajın tesekkur ederım.
Ben de teşekkür ederim,hesap kitap mevzusunun bu denli ciddiye alınmasının sebebini detaylı şekilde aktardığınız için,kalp kırmanın kötülüğünün farkında olarak;pm lerde bende sizde yakışanı yaptı diye düşünüyorum.Selamlar sevgiler
Yakitlar dusecek demissiniz su 3 krs 5 krs lar harici uzun veya kisa vadede yine ciddi indirimler soz konusu olabilecek mi
40- 50 krs lar gibi misal ?
Yoksa yine gunluk 3 asagi 5 yukari devam seklinde mi gider ?