Orijinalini görmek için tıklayınız : Altın fiyatları ve yatırım?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Yiğit Ş.
14-06-2012, 14:56
pik noktası neresidir acaba. yakında satışlar gelmez umarım
SOMEONESPECIAL
14-06-2012, 14:57
Sıkıştı kaldı
Yiğit Ş.
14-06-2012, 15:02
aha düşüyo
1623.42ye gerileme gayet muhtemel.İşlem yapmayın bu hafta dedim dedim halen de diyorum özellikle yarın uzak durun..
Yiğit Ş.
14-06-2012, 15:27
Satıcam ama korkuyorum dahada çıkar diye.
gr/Tl mi çalışıyorsunuz ons üstünden mi?1623.42ye gerileme mümkün demiştim altına inip sert düşüş yaşıyor..
1611 desteğini deniyoruz.
Yiğit Ş.
14-06-2012, 15:37
ala abi. biliyodum böle olacağını :D kaçırdık pik değeri. ons çalışıyorum
1627den satış vermek mantıklıydı :D 1604ün altına inmediğimiz sürece 1623ü tekrar deneyebiliriz..
1611 desteği de fena çalışmadı şu an.
barracuda
14-06-2012, 16:34
gr/tl alış/satış farkı en düşük olan banka hangisi bilgisi olan varmı ? Akbankta çok fark oluyor
gr/tl alış/satış farkı en düşük olan banka hangisi bilgisi olan varmı ? Akbankta çok fark oluyor
Şekerbanktır büyük ihtimalle.
VTec_king
14-06-2012, 20:20
ykb de 0.94 kurus oynuyor..
barracuda
14-06-2012, 20:48
Ak tada yaklasik ocivarlarda..seker e bakicam
barracuda
15-06-2012, 09:14
alım satım için pzt yi beklemeye devammı ?
Yiğit Ş.
15-06-2012, 09:25
dünkü pik seviyesine ulaştı yine. daha artar mı acaba. yoksa satmalı mı ?
barracuda
15-06-2012, 09:48
1625 e indi yine şimdi
typh10; dostum şu altını bi 102 yapmadın ya :D
SOMEONESPECIAL
15-06-2012, 11:12
Hadi Tayfun hadi yaaaaaa
abi direksiyona beni geçirseler p.tesi sabah 200 olur ama şartlar bu .Ay içerisinde 97 olacak arka koltuktan ancak bu kadar :)
SOMEONESPECIAL
15-06-2012, 11:25
abi direksiyona beni geçirseler p.tesi sabah 200 olur ama şartlar bu .Ay içerisinde 97 olacak arka koltuktan ancak bu kadar :)
Bu ay içi mi ? Tmmz mu ?
eur/usd parite 1,2630 altın ons fiyatının 1640 civarı olması lazım.Seçim var diye herkes bekliyor da seçimden süpriz çıkmayacak ki bir önceki seçimin galibi sağcı abi anketlerde uzak ara önde.Avrupa Birliğinden asla çıkmayacağız diye yırtınıyor, yemiyor çünkü nazik yeri.Drahmiye geçerse nasıl fakirleşeceğini ve halkın ayaklanıp kafasını kopartacağından emin.Alım satım yapamalım mı diyen arkadaşlar,ABD açılmadan işlem yapmamayı tavsiye ediyorum.Hele ki satıştan mutlaka uzak durun
Bu ay içi mi ? Tmmz mu ?
Haziran içi maximum geleceği yer orası.Temmuzda altın 85'li rakamları görecek benim görüşüm bu yönde.
Henüz beklenen hareketi yapamamış olsa da önümüzde ki bir kaç saat içinde fazla hareketlilik bekliyorum.Haftasonuna pozisyon bırakmamak lazım pazartesi mutlak gapli açılış olacaktır.
1626.84,1627.49 bunlar gösterge dirençleri kendi fibonaccimse 1627.96da dünden beri 3 kez burayı denedik kıramadık.aşağıda ise dün ve bugün en sağlam destekler pivot noktalar oldu bugün pivot nokta 1619.83 civarı ki bugün bu seviyeyi denemedik bile.Bugün için en mantıklısı 1621 civarı alıp 1625 civarı poz kapayıp satış vermek gibi ben böyle yaptım en azından.
Çok dar aralıktayız.Kendi görüşlerimdir :)
amerikadan bu işleri iyi bilen bir arkadaşım fed toplantısında qe3 çıkmayacağını ama genişletici para politikası için pozitif açıklamalar geleceğini 1710 seviyelerine altının tırmanacağını söyledi.Pozisyonuna göre yorum yapmaz.Dolar 1.80 olsa bu ons değerinden altının gram tl fiyatı 98,70 yapar.Ben de sert yukarı bekliyorum ama benim rakamım 97dir.Asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Amerikada zile vurdular,açtı vteği.Teknik analiz ne diyordu düşüş,indikatör ne diyordu düşüş.Ama piyasayı okuyabilmek farklı birşey.1670e kadar gidicek ama 95tten altın alıp orayaı beklemek anlamsız olur.Gerçekten yatırım yapmak için altın alacaksanız aceleye gerek yok.Temmuzda müthiş rakamlardan alabilirsiniz.
ABD'DE HAZIRAN'DA EMPIRE STATE YENI SIPARISLER ENDEKSI: 2.18 (ONCEKI: 8.32)
ABD'DE HAZIRAN'DA EMPIRE STATE IMALAT ENDEKSI: 2.29 (BEKLENTI:13.5 ONCEKI:17.1)
Altın için pek önemli olmayan bu veriler o kadar kötü geldi ki açtırdı sarı kıza yine vteği :)
Yok abi bu sefer teknik analiz düşüş demiyordu :D aksine bu sefer beni alıma yönlendirdi ama ben aceleci davrandım nasıl bir şanssızlıktır ki aşağıdaki resim pozisyonu kapadığım ve altının yükseldiği ana dikkat :D http://g1206.hizliresim.com/y/h/7yyfw.png (http://bit.ly/c25MCx)
Altının yükselişini işaretlemeyi unutmuşum dakikalık grafiklerde 14:26 o uçan bar :D
Yeniden 1627 direncinin altına indik 1619lara.
çok birşey kaybetmedin hocam sağlam satış yedi zaten :)
Çıkardım abim ordan da bir kar 1629dan satış verip 1626ya t/p koymuştum :D 1619dan da alış verdim t/p yine 1626da.
Bugün altınla,gbp/usd tam istediğim gibi gelişiyor.Özellikle gbp/usd 1.5560-1.5531 aralığında 4-5 kere gidip geldi.
kar satışı bitti tekrar alım başladı 1630 üstü kapatır bence günü
Kapalıçarşı ya gitmeye gerek yok an ve an fiyatlar burda :)
Yiğit Ş.
15-06-2012, 15:05
way arkadaş. bakmadık bi süre nelerolmuş :D bu hafta yanlış hatırlamıyosam 3 defa 1627 görüp indi. biraz öncede 30 u geçmiş düşmüş :)
Bahsetmiştim 1627nin önemli olduğundan yine kıramadı yine kıramadı :D daha da işlem açmam keyfimi sürerim havada serinlesin biraz atarım kendimi sokağa :D
Kapalıçarşı ya gitmeye gerek yok an ve an fiyatlar burda :)
katılıyorum:)
Altın 1630 küsürlerdeyken yazdığım yorum.(reminder)
bir reminder daha çekelim :D
Altında görüntü 1650 -1660 dirençleri görülebilir çok sağlam görünüyor oradan 1570 - 1580 seviyelerine kadar düşüş arkasından 1570 desteğinden 1675 lere hareket görünüyor.1650den satıp 1570den tekrar girmek mantıklı görünüyor.
not : Memleketimiz cennet bir kez daha anladım.Bugün katar'da 51 dereceyi gördüm,Allaha emanet olun.
buna reminder çekecektim yanlış post'a oldu kusura bakmayın.
Yiğit Ş.
15-06-2012, 16:21
1627 deyiz yine. ve yine satmıyorum inatla.
Yunanistan seçimlerinin olduğu gün geçen haftaya dair ufak bir özet hazırlamak istedim neler oldu neler bitti diye.Seçim sonuçları muhtemelen gece belli olur sonuçlara göre kendi fikrimi de eklerim yine.
http://b1206.hizliresim.com/y/k/83yyb.png (http://bit.ly/c25MCx)
Öncelikle yarın beklediğim gapli açılışın ne olduğunu grafiğin en solunda görebilirsiniz.Haftanın kapanışı ve grafikte kopmayla beraber haftanın açılışı gapli açılış dediğimiz bu oluyor.Cuma günleri özellikle pozisyon bırakmamak lazım dememin sebebi eğer forex üstündeyseniz hafta açılışlarında olan ani düşüşlerde stop loss ve take profit çalışmaz :)
Açılıştan 4 saat sonra kapanış seviyesine dönmüşüz ve bir buçuk güne yakın 1599-1586 arası seyretmişiz.Daha sonra anlık yükselişimizin sebebi Amerikadan üst üste gelen kötü veriler oldu ardından 1599-1615 fibolarının arasında da yaklaşık 21 saat geçirdikten sonra kendimizi 1617 üstüne attık.Bundan sonra oluşan yatay trend epey sinir bozucu olsa da kısa vadede iyi kar bıraktı.1627'nin gücünden defalarca bahsetmiştim haftanın sonunda kırmayı denesekte(7 saat üst üste)kapanışı 1625.72den yaptık.
Seçim sonuçları ne olur bilemem ama ben H4 grafiklerinde 1627.89 üstünde kalmadan yukarı hareket beklentisine girmeyeceğim aynı şey 1604.53 ile aşağı hareket içinde geçerli.
Yunanistan sonuçlarına göre gece kendi fikirlerimi yine belirtirim.Herkese iyi pazarlar. :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
İyi geceler tekrar herkese :) Altın piyasası henüz açılmamış olmasına rağmen EUR/USD,GBP/USD başta olmak üzere diğer çoğu parite gapli açılışları yaptılar.
EUR/USD 1.26591 ile kapadığı haftayı 1.26947den açtı.
Gelelim yunanistan sonuçlarına.
Yeni demokrasi partisi %30 oyla 130 mv
Birleşik sol partisi %27 oyla 70mv
Pan helenik sosyalist parti %13 oyla 33 mv diye uzar gider beklentim son 30 yıldır yunanistan'ı yöneten ve krizin sebebi YDP ve Pan helenik partileri arası koalisyon olacağı yönünde bu da şu an için euro adına güzel gözüküyor.Tepki hareketleri elbet gelecektir ama altın piyasasının açılmasına yarım saat kala bu tepki satışları gelmesse altının 1627 direncinin üstünde açılacağını düşünüyorum.O dakikadan sonra da izlemek gereken H4 grafiklerinde 1627 üstünde kalıp kalamayacağımız.
Yatırım tavsiyesi değildir,iyi geceler herkese :)
altın için rakamlar hiç bu kadar net olmamıştı.Altın şuan beklemede.Yukarı gidebilmesi için parasal genişleme sinyallerine ihtiyacı var.Eğer haberler beklendiği gelmezse çok net 1555-1535 aralığı.Teknik olarak çok net bir kaç rakamım var.1635-1590 arasında ki değerlerde işlem yapmak çok ama çok gereksiz.Risk alıp altına girilecekse 1635-1645 dirençlerinin kırılması gerekir.Burada yapacağı kapanış sonrası bir anda 1665-1692 aralığına uçacaktır fiyatlar.1692 üstü kapanış demek yatırımcının argo tabirle tasmayı kopartması anlamına gelir ki 1710 ve 1735 dirençleri karşımıza çıkacaktır.Bu iyi senaryo.Eğer haberler beklendiği gibi gelmezse 1555-1535 ara destekler olacaktır ama kimse buralarda tutunabileceğini düşünmesin.1510 altı kapanışta altın dip seviyesini görür,tv programlarında nereye gidiyor bu altın konuşmalarına şahit oluruz.:DBenim dip seviyem 1410dur.Hani şu temmuzda 85e altın alınacak dönem.
Bu hafta, açıklanan veriler dışında pek birşey paylaşmayacağım.Çünkü bu 2 tablodan biri ortaya çıkacak.Hangisi olursa altın nereye gider çok açık.Hiçbir şey fikrimi değiştiremez.Asla yatırım tavsiyesi olmadığını hatırlatır,bol ve bereketli kazançlar dilerim.:icon_tup:
SOMEONESPECIAL
18-06-2012, 08:54
Perşembe günü FED i mi bekliyoruz ?
aynen Abi.Yunanistan seçimi sonrası Qe3 olması bile Qe2,5 şart oldu.Bu açlara para lazım.Ben FED'den ziyaade ECB'den bir bomba bekliyorum.Bu hafta varlık alımı açıklayabilirler.
SOMEONESPECIAL
18-06-2012, 09:07
aynen Abi.Yunanistan seçimi sonrası Qe3 olması bile Qe2,5 şart oldu.Bu açlara para lazım.Ben FED'den ziyaade ECB'den bir bomba bekliyorum.Bu hafta varlık alımı açıklayabilirler.
Hayırlısı olsun bakalım küçük altın yatırımcısına.
beyler bızde hurda altın var 3oo gram buda nekdr yapıyr bılmıyrm bız bunu bılezık olarak alıcaz dayımdan dayımda durmasını ıstemıyruz altın olarak nereye yatrabılırız bılgıdsı olan varmı
SOMEONESPECIAL
18-06-2012, 10:53
beyler bızde hurda altın var 3oo gram buda nekdr yapıyr bılmıyrm bız bunu bılezık olarak alıcaz dayımdan dayımda durmasını ıstemıyruz altın olarak nereye yatrabılırız bılgıdsı olan varmı
Satıp bankada gram hesabı aç
satıp bankada gram hesabı aç
hangı banka abı babam bu işlerden anlamaz kendım halledeyım dıyorum zarar ugratıyr adam bızı cunku
SOMEONESPECIAL
18-06-2012, 11:05
hangı banka abı babam bu işlerden anlamaz kendım halledeyım dıyorum zarar ugratıyr adam bızı cunku
Alış ve satışta farkı az olan sanırım şekerbank. Ben garanti kullanıyorum.
96-97 liradan bozdur, bankadan alım içinde 1 ay bekle uzun vadeli yatırım için Gökhan
altın olayında en güzel çalışan banka uzak ara Kuveyt Türk kesinlikle.
individual
18-06-2012, 11:20
bankasyanın altın günleri var.o günlerde o hurda altını götürdüğünüzde gram başına değer biçiliyor.
bankasyanın altın günleri var.o günlerde o hurda altını götürdüğünüzde gram başına değer biçiliyor.
Ölü paradan alırlar.Benden söylemesi.En yamyam,en mezarcı kuyumcudan daha beterler.
SOMEONESPECIAL
18-06-2012, 11:28
altın olayında en güzel çalışan banka uzak ara Kuveyt Türk kesinlikle.
Nedir avantajları ?
individual
18-06-2012, 12:22
Ölü paradan alırlar.Benden söylemesi.En yamyam,en mezarcı kuyumcudan daha beterler.
ilk önce kuyumculara gidip sonrasında bankadan fiyat almak en mantıklısı.
VTec_king
18-06-2012, 14:28
napalım beyler alım satım ne önerirsiniz?
(önceki sayfalarda yapılan yorumları yeni okudum kusura bakmayın,valla bu topic trader ın yanında durur butun gun)
editted
herkes sotede bekliyor alışlar cılız ,hep alım yönlü.Sabah söylediğim gibi 1590-1635 arası almak-satmak bence gereksiz.
Nedir avantajları ?
Bunu yeni görüyoru abi.Biraz geç oluyor kusura bakmayın.
1) Asla ve asla hesap işletim ücreti yok
2)Asla ve asla havale/eft ücreti yok
3)Asla ve asla hesabı açtı bu müşteri,bize hamile deyip ek ürün satmaya çalışmıyorlar
4)Gram altın aldınız diyelim online bankacılık sisteminden anında şubenize gidip altını fiziki olarak teslim alabiliyorsunuz(Bu hiçbir bankada yok)
5)Alım-satım farkı konvensiyonel bankalara göre daha düşük
6)Altına altın hesabı ile hesapta duran altına aylık/3 aylık/6 aylık/yıllık olmak üzere farklı vadelerde hesabınızdaki altının üstüne vade sonu üzerine altın ekleniyor
7)Siz isteseniz dahi kredi kartı vermiyor(bu benim için en önemlisi,telefonla arayıp beni bile neredeyse kandıracak tele marketingci çalışanları yok)
SOMEONESPECIAL
18-06-2012, 16:07
bunu yeni görüyoru abi.biraz geç oluyor kusura bakmayın.
1) asla ve asla hesap işletim ücreti yok
2)asla ve asla havale/eft ücreti yok
3)asla ve asla hesabı açtı bu müşteri,bize hamile deyip ek ürün satmaya çalışmıyorlar
4)gram altın aldınız diyelim online bankacılık sisteminden anında şubenize gidip altını fiziki olarak teslim alabiliyorsunuz(bu hiçbir bankada yok)
5)alım-satım farkı konvensiyonel bankalara göre daha düşük
6)altına altın hesabı ile hesapta duran altına aylık/3 aylık/6 aylık/yıllık olmak üzere farklı vadelerde hesabınızdaki altının üstüne vade sonu üzerine altın ekleniyor
7)siz isteseniz dahi kredi kartı vermiyor(bu benim için en önemlisi,telefonla arayıp beni bile neredeyse kandıracak tele marketingci çalışanları yok)
matiklerden çeyrek veriyormuş :d
matiklerden çeyrek veriyormuş :d
onlar özel aletler abi,adamlar onu nikah salonlarına koyuyorlarmış.Düğüne çeyrek alamadan gelenlere can simidi :D
bankalar her yolu deniyo bakalım
onursoytam
18-06-2012, 18:22
yarın nasıl başlıcaz bakalım
aeroglu84
18-06-2012, 21:23
Bunu yeni görüyoru abi.Biraz geç oluyor kusura bakmayın.
1) Asla ve asla hesap işletim ücreti yok
2)Asla ve asla havale/eft ücreti yok
3)Asla ve asla hesabı açtı bu müşteri,bize hamile deyip ek ürün satmaya çalışmıyorlar
4)Gram altın aldınız diyelim online bankacılık sisteminden anında şubenize gidip altını fiziki olarak teslim alabiliyorsunuz(Bu hiçbir bankada yok)
5)Alım-satım farkı konvensiyonel bankalara göre daha düşük
6)Altına altın hesabı ile hesapta duran altına aylık/3 aylık/6 aylık/yıllık olmak üzere farklı vadelerde hesabınızdaki altının üstüne vade sonu üzerine altın ekleniyor
7)Siz isteseniz dahi kredi kartı vermiyor(bu benim için en önemlisi,telefonla arayıp beni bile neredeyse kandıracak tele marketingci çalışanları yok)
teşekkürler :))
ben Kuveyttürk personeliyim,gerekli tüm açıklamaları yapmışsın :)
altın konusunda tüm bankaların öncüsüyüz ve bankalar arası en büyük altın rezervi bizde..
Yiğit Ş.
18-06-2012, 22:01
babamda kuveyt kullanıyo. garantiyi kapatıp bende geçicem sanırım altın için kuveyte
VTec_king
19-06-2012, 09:06
yükselişle başladık devamı gelirmi sizce?
Yiğit Ş.
19-06-2012, 09:13
1635 i denicek sanırım. kırarsa 45 i görür denilmişti
Arkadaşlar yanılmıyorsam su anda g20 zirvesi var.Sabah mailime gelen bir mesajı paylaşayım,çapraz kurlarda işlem yapacak arkadaşlar için anektod olsun
"Yunanistan'da Yeni Demokrasi Partisi'nin lideri Antonis Samaras'ın, Yunanistan'ın muhalefetine rağmen kemer sıkma programını gevşetmeyi vaad etmesinin ardından ülkedeki kurtarma paketi yanlısı muhafazakar partiler koalisyon hükümeti kurmaya hazırlanıyor."
Yiğit Ş.
19-06-2012, 13:42
1631 i deniyoruz yine
individual
19-06-2012, 13:56
evet arkadaşlar birazdan abd açılacak bakalım değerler ne yönde olucak :)
Piyasalar 15:00te acilmiyor muydu abi yoksa benim mi kafa kaçtı :D
Yaz ve kış saati uygulamasına göre 15:30 ve 16:30'da olarak değişir açılış saati.Çok yoğun bir gündü hiç fırsat olmadı zaten pek bir hareket de görmedim en azından ben.Yarın altının bu yıl ki seyri çizilecek.Görüşler ; goldman&morgan stanley Qe3'ü çıkardı bile diğer piyasa yapıcılar twistin devam edeceğini ön görüyor.Benim görüşüm de bu yönde.180 Milyar dolar ile 3 ay daha zaman kazanmaya çalışacaklar.Bu altını 1600'e kadar aşağı çeker.AL-SAT yapanlar dikkat.Konuşmalar olumlu en azından ılımlı olursu oradan 1680lere kadar gider.Şayet dansöz Lakaplı Bernanke yine yok asla biz iyiyiz kesseler acımaz derse çöküş rakamlarını paylaşmıştım.Senaryo aynen gerçekleşir almayı bekleyenler vardı,başta kankam Onur Hocam :D Kademeli alımlar ile taaruza geçebilirsiniz.Yarın yine müthiş bir mesai günü olucak,yoğunluk had safhada birşeyler paylaşamazsam hakkınızı helal edin.Panik ile almayın-satmayın lütfen.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
VTec_king
19-06-2012, 22:06
gece operasyon yaptılar altına malesef yine düşüş
dünki ani düşüş benim acaip canımı yaktı,bide asrın hatasını tekrar yaptım,işlemi acık bırakıp gitmek zorunda kaldım ve mudahale edemedim....bugun daha temkinliyim 2 saattir sadece izliyorum : )telafisini yapıcam insallah
gurlekyasin
20-06-2012, 09:27
typh10 kardeşim yorumlarını bekliyorum,sence ons yukarı doğru sağlam bir fırlama yaşarmı?
Moody's Trkiye'nin notunu artrd - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20800651.asp)
VTec_king
20-06-2012, 11:09
yapılan yorumlar haberden daha gerçek
yucelebeci
20-06-2012, 12:23
bu kredi notunun artması altın için olumlu mu olucak olumsuzmu fikri olan varmı ??
barracuda
20-06-2012, 12:57
altın çakıldı 1610 a
VTec_king
20-06-2012, 14:21
beyler nerdesiniz altın oldu mezarına cicek dikicez kayboldunuz sizde yorum yapmıyorsunuz
typh10 un onceki yorumlarına bi bakın,düşeceği yonunde fikirlerini söylemişti zaten 1610 un da altına inecek diye dusunuyorum ben.
typh10 dan mantıklı alıntı
Asla yatırım tavsiyesi değildir :D
Yiğit Ş.
20-06-2012, 14:44
OFFF! fena patlamışız
yucelebeci
20-06-2012, 14:45
asıl kıyamet yarın kopacak herhalde fed toplantısından sonra inş altın için hayırlı bi sonuç çıkar yoksa gitti bizim paralar
fon falan kursak ya tech turkey yatırım fonu diye :d herkes ateşlese bişiler ?
http://c1206.hizliresim.com/y/n/8c0s0.png (http://bit.ly/c25MCx)
Uzun zamandır altında fibolar hiç bu kadar iyi çalışmamıştı.Bir hafta boyunca ekmeği 1621-1627 1624-1633 arasından yedik şimdi sağlam çakılma başladı g20 Qe3 yunanistan seçimleri cart curt derken böyle bir gevşeme geldi.H1 kapanışlarında hala fiboların kuvvetli olduğunu görebiliyoruz.Altın yükselmeye meyilli olsa seviyeler yine sarı fibo seviyeleri hep oralarda zorlanmış ancak altının tutunmaya niyeti yok.
Camarilla en alt destek olarak 1601.9191 kendi fibom en alt destek olarak 1599.38 ki şu an üstünde bulunduğumuz seviye.Burada bir saatlik kapanış altını 1550-1540lara kadar çeker.
10 dakika sonra amerika faiz kararı gelecek bu etkili olabilir.
Bu arada bu önemli günde zerre bir şey yazamamamın sebebi programımın dün gece bozulmasıydı herkesten özür dilerim :)
Arkadaşlar daha önce yazdık,konuştuk bunu 1630-1590 arası iniş çıkış boş bir hareket sadece cılız alım-satım.Ons biraz aşağıya gitmiş patladık gümledik falan :D
Bir karar vermeniz lazım,hissiyat mı diyeyim artık bilemiyorum.Bugün faiz kararı ne olur,perşembe bizim dansöz Bernanke ne der?iyi konuşursa diyorsanız alın,yok bu yine kaşarlık yapar diyorsanız satın.Bugün ki düşüş hiçbir şey değil.Sen söyle ne olur derseniz Goldman Sachs QE3 çıktı diyor Barclays asla çıkmayacak diyor.Bu ortamda benimki de sadece ön sezi olucaktır.Ben yarın 1680'i bekliyorum.Cepten ulaşan arkadaşlara söyledim buraya da yazayım.Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Çok yoğun nefes alamıyorum o derece kimse kusura bakmasın ancak birşeyler yazabildim.Hakkınızı helal edin.
bu kredi notunun artması altın için olumlu mu olucak olumsuzmu fikri olan varmı ??
Doların 1,75 olacağının kanıtıdır.Gram TL'ye etkisi negatif olur.Ons 31,1035'e bölünüp dolar kuru ile çarpıldığı için.
altın için rakamlar hiç bu kadar net olmamıştı.Altın şuan beklemede.Yukarı gidebilmesi için parasal genişleme sinyallerine ihtiyacı var.Eğer haberler beklendiği gelmezse çok net 1555-1535 aralığı.Teknik olarak çok net bir kaç rakamım var.1635-1590 arasında ki değerlerde işlem yapmak çok ama çok gereksiz.Risk alıp altına girilecekse 1635-1645 dirençlerinin kırılması gerekir.Burada yapacağı kapanış sonrası bir anda 1665-1692 aralığına uçacaktır fiyatlar.1692 üstü kapanış demek yatırımcının argo tabirle tasmayı kopartması anlamına gelir ki 1710 ve 1735 dirençleri karşımıza çıkacaktır.Bu iyi senaryo.Eğer haberler beklendiği gibi gelmezse 1555-1535 ara destekler olacaktır ama kimse buralarda tutunabileceğini düşünmesin.1510 altı kapanışta altın dip seviyesini görür,tv programlarında nereye gidiyor bu altın konuşmalarına şahit oluruz.:DBenim dip seviyem 1410dur.Hani şu temmuzda 85e altın alınacak dönem.
Bu hafta, açıklanan veriler dışında pek birşey paylaşmayacağım.Çünkü bu 2 tablodan biri ortaya çıkacak.Hangisi olursa altın nereye gider çok açık.Hiçbir şey fikrimi değiştiremez.Asla yatırım tavsiyesi olmadığını hatırlatır,bol ve bereketli kazançlar dilerim.:icon_tup:
Söylediğimin dışında hiçbir hareket yok arkadaşlar.Alalım mı diyenler vardı.Buyrun kademeli olmak koşulu ile saldırın.
2 dk sabredemedim a....şu sabırsızlığım beni bitircek ya 15 dk bekledim işlemi kapadım kapadıktan 1 dkika sonra hedeflediğim fiyat aralığına zıpladı altın....:D vallahi psikolojim bozuldu :d
aeroglu84
20-06-2012, 20:07
Fed Twist Operation a devam dedi,bakalım yarın güne nasıl başlıcak altın :)
2 dk sabredemedim a....şu sabırsızlığım beni bitircek ya 15 dk bekledim işlemi kapadım kapadıktan 1 dkika sonra hedeflediğim fiyat aralığına zıpladı altın....:D vallahi psikolojim bozuldu :d
Abi herseyden once sabirli olmayi kafaya koymak lazim isleme baslamadan once take profit ve stop losslari belirlemek ve bunlardan vazgecmemek gerekir yani take profit seviyesine yaklastikca ulan bu daha yukselir diye,stop lossa yaklastikca da nasilsa artacak diye dusunmemek gerekir ise baslamadan kari da zarari da belirleyip karismamak lazim cok sabirsiz ve yaptigimiz pozisyonun yanlis olduguna inanirsak bir hedge pozisyonu herseyin ilaci :)
Çok karisik gun gecirdik valla ama beklenen disinda da pek bir sey olmadi acikcasi sabreden kazandi.sabah paylastigim fibonacci seviyelerinin halen çatır çatır calismasi mutlu etti beni acikcasi :D
Net konuşucam.Twist dendi ama QE3'e Bernanke dayı yeşil ışık yaktı.Q1 ve Q2'nin sağladığı yararları anlattı.Herhangi bir Türkçe sitede okumadım,güvenmem zaten bu tip haberlere.Rüzgar tüneli,akıntıcı dansöz Bernanke'yi can kulağı ile dinledim.Daha önceki parasal genişlemelerin 2009 ve 2011 Aralıkta yapıldığını ve twistin 12 aylık valörlü değil 2012 sonuna yani Aralığa uzatıldığını biliyorsak,sonucu bulmak çok zor olmayacaktır.Ben artık altından korkmam.Bu rakamlar kesinlikle ama kesinlikle alım için fırsattır.Ons için 1700'ün önü açıldı. Aralık fiyat hedefim ons için 1800 Dolardır.Dolar yıl sonu hedefim 1,77 hemen hemen.Bu da gram olarak altının TL fiyatını 102,43 yapar.6 ay tutabileceğiniz boşta para varsa inanın teyzeden vtec alıp satmaktan daha fazla kar yaparsınız.Bugün veri trafiği 2.köprüye benzer durumda.Her çeyrek saatte veri gelecek.En önemlileri FED PMI,İşsizlik başvuruları,2. El konut satışları.Hepsi ABD'den gelecek.Altına direkt etki yapıyor bu veriler ,bu konu altında sürekli bilgi alış verişi yaptığımız arkadaşların tamamı biliyor artık bunu.Çok yoğun gün olacak.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir.Bol kazançlar
VTec_king
21-06-2012, 08:30
vtec actın 8200 devir çevirsin yani
1820 yi gorsun haha :)
gurlekyasin
21-06-2012, 09:19
Net konuşucam.Twist dendi ama QE3'e Bernanke dayı yeşil ışık yaktı.Q1 ve Q2'nin sağladığı yararları anlattı.Herhangi bir Türkçe sitede okumadım,güvenmem zaten bu tip haberlere.Rüzgar tüneli,akıntıcı dansöz Bernanke'yi can kulağı ile dinledim.Daha önceki parasal genişlemelerin 2009 ve 2011 Aralıkta yapıldığını ve twistin 12 aylık valörlü değil 2012 sonuna yani Aralığa uzatıldığını biliyorsak,sonucu bulmak çok zor olmayacaktır.Ben artık altından korkmam.Bu rakamlar kesinlikle ama kesinlikle alım için fırsattır.Ons için 1700'ün önü açıldı. Aralık fiyat hedefim ons için 1800 Dolardır.Dolar yıl sonu hedefim 1,77 hemen hemen.Bu da gram olarak altının TL fiyatını 102,43 yapar.6 ay tutabileceğiniz boşta para varsa inanın teyzeden vtec alıp satmaktan daha fazla kar yaparsınız.Bugün veri trafiği 2.köprüye benzer durumda.Her çeyrek saatte veri gelecek.En önemlileri FED PMI,İşsizlik başvuruları,2. El konut satışları.Hepsi ABD'den gelecek.Altına direkt etki yapıyor bu veriler ,bu konu altında sürekli bilgi alış verişi yaptığımız arkadaşların tamamı biliyor artık bunu.Çok yoğun gün olacak.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir.Bol kazançlar
kardeşim tespitlerin çok çok ıyı ve yerınde,musaıt olduğun anlarda yorumlarının devamını bekleriz...
1595 seviyesine kadar geriledi ons fiyatı şu an itibari ile ABD'den gelecek verilere göre yukarı eğilimli olacağının yorumu yapılmış.. Bugün gelecek bilgiler beklenmelimi yoksa an itibari ile alıma mı geçilmeli ?
Yiğit Ş.
21-06-2012, 09:59
param olsa ben şuan almıştım..
barracuda
21-06-2012, 10:53
al sat için uygun değil sanırım şuan . satış için bi süre bekleyebilecekler için uygun
yucelebeci
21-06-2012, 11:08
bu fiyattan alsan iki gün sonra satsan bile bence gram bazında en az iki üç tl kar olur nakitim olsa ben alırdım şahsen
barracuda
21-06-2012, 11:11
gram bazında bankalarda 0,75-1 TL ye yakın oynuyor alış satışta .. 2-3 tl nin 1 lirası bu farka gidiyor .. ha alıp satılan miktar büyükse sen haklısın ama küçük gramlar için deymiyor onu demek istedim ben .. okadar oynamasa çok güzel olacakta :)
yucelebeci
21-06-2012, 11:14
tabi tabi küçük miktarlar için çok fazla getirisi olmaz ben hep 30k 50k olarak düşünüyorum
beyler biraz param var altın alınırmı ne diyorsunuz.
Ben riski bölmek adına parti parti alıma geçeceğim.. al sat'tan ziyade uzun vadeli düşünüyorum.
yakın zamanda Vtec açması dileği ile :)
15:30'da işsizlik başvuruları ile 15-20 ons yukarı gidebilir.AL-SAT yapanlar dikkat.Benim Onur kankam nerede ya ne sesi ne soluğu çıkıyor.:D
Ben riski bölmek adına parti parti alıma geçeceğim.. al sat'tan ziyade uzun vadeli düşünüyorum.
yakın zamanda Vtec açması dileği ile :)
Traderlığın vazgeçilmez kurallarından biridir ; Ne olacağından emin değilseniz %50sini yapın.:icon_tup:
90ın altına indi.Veri de kurtarmazsa işte şimdi çakılmadan bahsedebiliriz lakin bana son dakika armut düşürme operasyonu gibi geldi 1590ın altına sarkması.Sakin olmak lazım
hakkatten son dakika süprüzü oldu...ofiste iddaya girmiştim kuzenle altın 1590 altına inmez diye,yarın sinek kaydı traş olucam :Dkör talihim kara bahtım
Aynen düşürdüğüm gibi kesin insider bilgi geldi göbekli amcalara son dakika ne kadar altta çekebilirsek çekelim kastırmasıymış.Relax.Çok büyük bir mucize olmazsa vtec altı,bir üst vitesten gazlayıp araya metropol sokacak.
SOMEONESPECIAL
21-06-2012, 14:27
Biraz bozmam lazım akşama kadar üst limit ne olur Tayfun ? 95 görürmüyüz ?
hakkatten son dakika süprüzü oldu...ofiste iddaya girmiştim kuzenle altın 1590 altına inmez diye,yarın sinek kaydı traş olucam :Dkör talihim kara bahtım
Gerçek bir çözülme olsaydı anlık grafiğin şuan 1570leri göstermesi gerekirdi.Çünkü teknik analizde oradaya kadar ciddi bir desteği yok.
Biraz bozmam lazım akşama kadar üst limit ne olur Tayfun ? 95 görürmüyüz ?
Abi maximum göreceği 94,20dir.Senin bankaya satışın olarak tabi.
ABD'DE ISSIZLIK BASVURULARI TOPLAM 387 BIN KISI OLDU (BEKLENTI: 386 BIN ONCEKI: 386 BIN)
Çok matah değil.
orjinali bu.Bizimkiler sallamış -1000 kişi.
US Initial Jobless Claims Initial Unemployment Claims +387000.0 (expected: +385000.0 , prior: +386000.0)
Initial Unemployment Claims
Country : US
Category Name : Initial Jobless Claims
Actual : +387000.0
Expected : +385000.0
Difference : +2000
Prior : +386000.0
Schedule Release DateTime : 21.06.2012 12:30:00
Actual Release DateTime :
wuhu o zaman super, al pozisyonunda devam ediyorum ben cunku ısrarla :D
göbekli amcalar saolsun
allah senden razı olsun tayfun : )
bizi merakta bırakma : )
Yiğit Ş.
21-06-2012, 14:40
1636 da satıp şimdi alacaktım hacı :D biliodum böle olacağını
1636 da satıp şimdi alacaktım hacı :D biliodum böle olacağını
hahahah hiç yabancı gelmyo böyle pişmanlık cümlesi :D
Sabırlı olmakta fayda var.Kötü senaryoyu yazdık,uzun vadeyi de yazdık.Duruma göre shortlayın,longlayın işte.1630ken altın herkes yukarı derken ne demiştik o dönemde 1580e gelecek sonra 1630'u tekrar görecek.Bu hareketi takip eden %9,6325 getiri sağlardı bir haftada.Mevduat senede ancak bu kadar kazandırır.Acele etmeyin,yatırım yaparken ne zamana kadar, ne kadar kazanmak istiyorsunuz iyi düşünün.Az bir boşluk buldum.Sigaraya mı insem,tech'e mi takılsam ikileminde yine kazanan TechTurkey oldu.:)
Allah razı olsun tayfun : ) sigarayı bıraktın bizi aydılattın :d
Allah razı olsun tayfun : ) sigarayı bıraktın bizi aydılattın :d
Est. hocam ne aydınlatması ne kadar biliyorsak o kadar yazıyoruz birşeyler işte.Allah razı olsun.
yucelebeci
21-06-2012, 15:00
Sabırlı olmakta fayda var.Kötü senaryoyu yazdık,uzun vadeyi de yazdık.Duruma göre shortlayın,longlayın işte.1630ken altın herkes yukarı derken ne demiştik o dönemde 1580e gelecek sonra 1630'u tekrar görecek.Bu hareketi takip eden %9,6325 getiri sağlardı bir haftada.Mevduat senede ancak bu kadar kazandırır.Acele etmeyin,yatırım yaparken ne zamana kadar, ne kadar kazanmak istiyorsunuz iyi düşünün.Az bir boşluk buldum.Sigaraya mı insem,tech'e mi takılsam ikileminde yine kazanan TechTurkey oldu.:)
sağolasın valla kardeşim yaa sende olmasan körebe oynuycaz altınla bizi verdiğin bilgiler çok kıymetli gerçekten
ayrıca sigara içmek sağlığa zararlıdır :icon13::icon13:
barracuda
21-06-2012, 15:44
halen aşağıya gidiyoruz ? nerde durur acaba
Kapanışa kadar bir seviye belirlemek zor abi.Günlük grafiklerde biraz eskiye bakınca 1555 ve 1542 seviyelerini görüyorum abi.Aceleye gerek yok elbet bir yerden dönecek karını eden etti..
coolvtec
21-06-2012, 21:12
Napıyonuz gençler? Nasıl gidiyor bakalım görüşmeyeli? :)
Yiğit Ş.
21-06-2012, 21:40
yükseldi satmadık battık :D
Napıyonuz gençler? Nasıl gidiyor bakalım görüşmeyeli? :)
Mutluay abim özledik seni :)
Kapanıştan sonra yeni seviyeler geldi tabi pivot noktamız ilk direncin 2$ üstünde (1576.75 direnç-1578.74 pivot noktamız)
Durum buyken ben 1562.50 seviyesinin altında H1 kapanışı yapmadığımız sürece aşağı hareket beklemiyorum ama bu şu demek değil ki trend yukarı,kısa ve orta vade de aşağı trend içindeyiz.Kısacası 1578.74 üstüne çıkmadıkça alış,1562.50 altına inmedikçe satış vermem.Yatırım tavsiyesi de değildir kendi fikrimdir :D
dibe doğru gidiyoz, hadi bakalım.
barracuda
22-06-2012, 08:20
acaba daha fazla zarar etmeden elden çıkarsakmı ?
bence bundan fazla düşmez, nasılsa yükselişe geçecek beklemek lazım.
1562'yi deniyor hadi bakalım hayırlısı...
Ne ABD ne Yunanistan en önemli faktör benim altın almam galiba şu piyasalarda :) ne zaman alsam dip yapıyoruz :D
barracuda
22-06-2012, 09:00
senmi benmi acaba :) :)
Maşallah dediğim 3 gün yaşıyor o kadar yani :D:D
Cikamadi gitti arkadas yaaa
Yiğit Ş.
22-06-2012, 15:19
durumlar kötü.
individual
23-06-2012, 13:24
arkadaş avrupa yükseltiyor abd düşürüyor.
MoonWolf38
25-06-2012, 10:48
bu kadar iniş çıkışa nazaran beklemek mi daha iyi fazla zarar etmemek mi arkadaşlar..
onursoytam
25-06-2012, 10:54
typh 10 mutluay abi dağhan bu hafta için yorumları alalım :)
1540 dolara gelırse Uzmanlar alım tavsıye edıyor,bızım sıtemızın uzmanları ne tavsıye edıyor?
1480-1520 arasından 3 ay once bayagı toplamıstım,sımdı nedır tavsıyeler ;)
Altın ve özellikle dolar yukarı doğru hareket ile başladı güne.Nedeni basit piyasa olası bir Suriye savaşını fiyatlıyor.Yatırımcı güvenli liman arayışında önceliği bu kez dolara verdi.Dolarda kritik nokta 1,8250'dir.Bu rate altı gerçekleşecek kapanışlar doların çakılışını hızlandırır.Elbette extrem olayların olması ;örneğin Nato'nun Suriye'ye giriyoruz kararı gibi gelişmeler doları yine 1,86'lara taşıyabilir.Malumunuz EUR/DOLAR paritesinin 1,30 üstü olması gerektiğini düşünen nacizane bir doktora öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki Dolar bu yılı 1,76'nın altında kapatacaktır.Altına gelirsek, son FED toplantısında twist operasyonu Aralık 2012'ye kadar uzatıldı.Daha önceki twist kararlarında maturity date hep 12 ay sonrası belirlenmişti.Daha önce çıkan QE1-QE2 hep aralık aylarında açıklandığından ben ABD'nin özellikle seçim sonrasında QE3 kararını vereceğini düşünüyorum.Bernanke'nin son konuşmada QE1-QE2 başarılıydı demecini hatırlamak da fayda var diye düşünüyorum.Agustos ortasından sonra piyasa bu durumu fiyatlayacak söylentiler 1700leri getirecektir.Yıl sonu beklentim altın için 1800 ons.Haftalık değerlendirme yapmak gerekirse altının bu hafta hareket edeceği aralık çok açık.Aşağıda 1550,yukarıda 1640.AL-SATçı arkadaşlara çok fırsat doğacağını düşündüğüm bir hafta olacak.
Altının yükseliş trendine girmesi,yeni rekor seviyeye gelmesi için 1680 değerini kırması lazım,trader dilinde peremptory necessity arkadaşlar.Oraya gelmeden kimse ne alamadığı-ne satamadığı altın için pişmanlık duysun.İnanın satamadığınızdan daha yüksek,alamadığınızdan daha düşük fiyatları bulabileceksiniz.***** haftabaşı,yoğunluk had safhada isteyen cepten ulaşabilir.Herkese bol kazançlar dilerim.
Bu konuyu sabitlesek fena olmaz hee,adminler duysun sesimizi : ) güne kendi açımdan güzel başladım,beklediğim gibi ufak ufak artışlar devam ediyor,geçen haftaki yıkımdan sonra paniklemeyip işlemlerimi kapatmadım ve beklemeye geçtim,aradaki zararımı ufak ufak telafi ediyorum.
Konu canlı kalsın fikirleir alalım...
Tenk yu
Günün verisi 17:00'de.Tüketici güven endeksi yön arayan altına pusula olabilir.
1565-1590 arasında daralan üçgenin kırılma yönü takip edilecek. 1595 üstüne kırılma olursa hedef 1615.1560 altına sarkma olursa hedef önce 1545 tutunamassa 1530dur.Bu süre zarfında 1-2 gün 1590-1565 bandında iniş çıkışlar görülecek.AL-SAT yapanlar için ırehber olur.İsmi lazım değil kankam da pozisyon alacak ama karar veremiyor :D
valla sürekli desteğin altına kırıldı şu son 20 dakkada hala da aşşağı doğru devam ediyor...
VTec_king
27-06-2012, 15:26
altın insanların canını sıkıyor artık yorum bile yapan yok
SOMEONESPECIAL
27-06-2012, 15:37
1578 yükselti biraz
ECB/PRAET: EGER FIYAT ISTIKRARINA KATKI SAGLAYACAKSA FAIZ INDIRIMLERI DAIMA DOGRU BIR SECIMDIR
Çok kritik,altına yarayacak bir açıklama.Haftasonu avrupa merkez banaksından varlık alımı gelirse altını çok aşırı zıplatır.Gelir mi derseniz düşük bir ihtimal bence.
Temmuzda böyle geçecek.Parası olana alım fırsatı.Agustos'un ilk haftası işsizlik verisi ile uçucak.Altına imzamı atarım.Verdiğim rakamları iyi takip eden AL-SAT yapan arkadaşlar iyi kazanıyor olmalısınız şu durumda.
ECB/PRAET: EGER FIYAT ISTIKRARINA KATKI SAGLAYACAKSA FAIZ INDIRIMLERI DAIMA DOGRU BIR SECIMDIR
Çok kritik,altına yarayacak bir açıklama.Haftasonu avrupa merkez banaksından varlık alımı gelirse altını çok aşırı zıplatır.Gelir mi derseniz düşük bir ihtimal bence.
Temmuzda böyle geçecek.Parası olana alım fırsatı.Agustos'un ilk haftası işsizlik verisi ile uçucak.Altına imzamı atarım.Verdiğim rakamları iyi takip eden AL-SAT yapan arkadaşlar iyi kazanıyor olmalısınız şu durumda.
Hareket olsun abi artık çok sıkıştı yine altın ya aşağı ya yukarı yönlü bir patlama bende bekliyorum ama önce aşağı beklentim yüksek.
20 gün evvel oluşturduğum fibo halen çalışmakta H4 çalıştığı gibi H1de çalışmakta.
http://c1206.hizliresim.com/y/v/8uwj5.png (http://bit.ly/c25MCx)
7,20,50,100 günlük hareketli ortalamaların hepsi 1577-1570 arasına sıkışmış durumda ve şu an hepsinin üstündeyiz.1568.83 üstünde olduğumuz sürece kısa vadeli aşağı trend beklemiyorum ancak 1582.93ün altında kaldığımız sürece de yukarı trend beklemiyorum eğer ki 1568.83 altında kalırsak orta vadeli 1532.52 konusunda ısrarcıyım.Kalamaz ve 1582.93 üstü bir H4 ya da D1 kapanışı yaparsak 1600lerin üstünü rahatlıkla görürürüz.
Stochastic'in H1,H4,D1 de yükselişe geçmesi önemli.
15:30'da gelecek işsizlik verisi kötü bekleniyor,yurtdışında ki arkadaşlar öyle düşünüyorlar en azından vtec açabilir.
individual
28-06-2012, 15:58
ALTIN şuan ons 1.562 ve düşüş sürüyor.
bı uzayamadı gıttı arkadas yaa gene vıtes kacırdı:D
vtec açar-kapar söylemleri AL-SATÇI arkadaşlar için tamamen anlık artışlar için geçerli.Nitekim 1575'e geldi anında yedi satışı.Uzun dönem beklentileri konuşmuştuk.Agustos'a kadar bir cacık olmaz altından.
vtec açar-kapar söylemleri AL-SATÇI arkadaşlar için tamamen anlık artışlar için geçerli.Nitekim 1575'e geldi anında yedi satışı.Uzun dönem beklentileri konuşmuştuk.Agustos'a kadar bir cacık olmaz altından.
tesekkurler yorumunuz ıcın..
o zaman ben stop ettım agustos a kadar:D
1552 :(
vites kaçırma filan değil bu.. bildiğin yatak sardı la bu altın :D
individual
28-06-2012, 17:23
şu sıralar düğün yapanlar için sevindirici.
VTec_king
29-06-2012, 11:41
cacık altın..
VTec_king
29-06-2012, 13:10
sabahdan bu yana 30 $ lık vtec açtı 1600 görse keşke
Yiğit Ş.
29-06-2012, 13:12
30$ çıktıysa sat gelecektir büyük ihtimalle.
individual
29-06-2012, 13:22
bir yükseliş var kesin abd açılıştan sonra düşürür :)
Düşmez en azından bugün.Birkaç gün önce söylemiştim haftasonu ECB toplantısı var Eurozone için.Söylentiler ılımlı.Savaş dedikoduları rafa kaldırıldı.Piyasa bunu fiyatlıyor.Bence ABD'de alımlı ile açılacak.AL-SAT yapanlara fırsat olur demiştim.Kimse kafasına takmasın 95'den satmadım 90'dan almadım diye.Hem alım hem satım fırsatları çıkacak.Agustosa kadar bu şekilde kar realizasyonlu satış bence en doğrusu.Temmuzda dip beklentim stabil.Ama agustosta vtec mi açar nos mu allah bilir.Asla yatırım tavsiyesi değildir.Hayırlı cumalar arkadaşlar.
bir de haftasonu varlık alım kararı,faize müdahale gibi bir karar çıkarsa p.tesi 95'den altın alamazsınız.
15:30/ABD/Kişisel Gelir/Mayıs/Beklenti: + % 0.2/Önceki: + % 0.2
15:30/ABD/Kişisel Harcamalar/Mayıs/Beklenti: % 0.0/Önceki: + % 0.3
15:30/ABD/Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Deflatörü (aylık)/Mayıs/Beklenti: - % 0.2/Önceki: % 0.0
15:30/ABD/Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Deflatörü (yıllık)/Mayıs/Beklenti: + % 1.5/Önceki: + % 1.8
15:30/ABD/Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Deflatörü (aylık)/Mayıs/Beklenti: + % 0.2/Önceki: + % 0.1
15:30/ABD/Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Deflatörü (yıllık)/Mayıs/Beklenti: + % 1.8/Önceki: + % 1.9
16:45/ABD/Chicago Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)/Haziran/Beklenti: 52.3/Önceki: 52.7
16:55/ABD/Michigan Üniversitesi Güven Endeksi/Haziran/Beklenti: 74.1/Önceki: 74.1
15:30'dakiler çok ama çok önemli.
SOMEONESPECIAL
29-06-2012, 13:47
Ağustosta 200 olur mu )))
abi araba hayırlı olsun öncelikle.
Bir çeyrek altına boyasız teyzeden vtec alınacak hemde 99 kırmızı hb az kaldı :)
valla dün bekledğim gibi oldu altın artışı ancak korkudan bugun yeni işlem açamıyorum....pazartesi ne olur ben merakla bekliyorum
Veriler negatife yakın ama nötr sayılacak şekilde geldi.FED DUDLEY abi konuşmaya başladı.Karamsar bir abimiz biraz daha yukarı taşıyabilir.
işsizlik mevzusuna girdi,surat ifadesi donuk kaşarın.Kesin bir bomba patlatacak.
Derken konut verisi kötü dedi açtırdı vteği 1600'ü kırabilir.Acaip bir aksanı var anladıklarımı aynen yazıyorum.
İstihdam artışı zayıf,iş dünyası yatırım yapmıyor diyor.Dayının surat çok daha asıldı 1600'e taşıyacak altını.
VTec_king
29-06-2012, 14:36
1594.95 oldu
kaçdı noktamız? daha varmı gideri?
Avrupada ki sorunlar bizi yavaşlatıyor hikayesine başladı.Sanırım buraya kadar taşıyabildi.
Şuan tamamen teknik analiz dışı hareket ediyor,Avrupa'dan iyi haberler geldi,Dudley dayı'da QE3 istekli konuşuyor daha bakalım.1630'a kadar 2 direnç var kırması gereken.
gurlekyasin
29-06-2012, 14:38
İstihdam artışı zayıf,iş dünyası yatırım yapmıyor diyor.Dayının surat çok daha asıldı 1600'e taşıyacak altını.
kardeş ons 1600 den sert bir satış yermi sence
Soru kabul etmedi.Bitti konuşması.
Bugün herşey altın lehine çalışıyor.Bugün düşmez dediğimde 1580lerdeydi.Bugün düşmez.Asıl bomba sabah TUİK verilerini açıkladı 2012 yılında en büyük 9. altın ithalatçısı durumunda olan İRAN %434 oranında altın iithalatını artırıp 1. sıraya yükselmiş.Kesin bölgede karışıklık bekliyorlar.Bölgenin en önemli oyuncuların birisi olan ülkenin bu hareketi yazın beklenenden sıcak geçeceğini gösteriyor.1550-1630 arası hareket çok önemli değil Yasin hocam.Telefonu da verdik,istediğin zaman arayabilirsin :)
neler olmuş 2 saat içinde..
1597i gördük... Dolar düşmese 95li satış rakamlarını görürdük..
VTec_king
02-07-2012, 13:29
ses seda yok kimseden
5 Temmuz ECB toplantısında faiz kararı açıklanacak.Benim görüşüm 0,25 baz puan aşağıya çekilecek.Faizin düşmesi paranın değerini azaltan bir unsurdur.Bu durum altına yarar.Daha da önemlisi bu ABD'ye bir mesaj olucak.Agustos çok sıcak geçicek bu artık kesin.Haftalık beklentim altın için yukarıda 1630.Faiz kararı gelmezse altın 2 günde getirdiğini jet hızı ile götürür. 1530lara yelken açar.
nötr bişi dedin tayfun :D 0 kaldım su anda :D
yine overtime,8'e kadar burdayız.Herkes evine köyüne gitti :(
Şöyle söyliyeyim o zaman ingiltere'den trader bir arkaşım sabah bu hafta yükseliceğini düşünüyorum dedi.Pozisyonu var ama öngörüsü sağlam bir arkadaş.Hatta 1700 rakamını telafuz etti.Etik olmadığını düşündüğüm için reuters konuşmasını buraya tamamen koyamam ama çok inançlı ve haklı gerekçeler söyledi kendince.Bense evet bir yükseliş bekliyorum ama cılız olacak 12 temmuzda JP MORGAN ABD tarihinin en büyük banka zararını açıklayıp eşşek gibi elindeki altını satacağından altını 1400lere sürükleyebileceğini düşünüyorum.Hee kar etmiş olamaz mı diye soru gelebilir akla.Bilemem.Ama son 4 dönemdir zarar açıklayan bir banka global situation kötüye giderken kara geçebilir mi sizce?
Herkese bol kazançlar dilerim.
Lehman battığında altın nereden nereye gitmiş bu akşam bir çalışma yapıp sabah paylaşacağım.JP Morgan uzatmaları oynuyor.
hareketler cok cılız su anda birşey tahmin edemiyorum 5-20 piplik hareketlerden işlem yaptım sıkıldım...:D
gurlekyasin
02-07-2012, 18:00
Lehman battığında altın nereden nereye gitmiş bu akşam bir çalışma yapıp sabah paylaşacağım.JP Morgan uzatmaları oynuyor.
tayfun kardeşim sabah yorumunu bekliyorum :icon_tup::icon_tup:
altın gune 1600 direncini geçerek basladı buyrun burdan yakın dinleyelim
teknik ;
Altın:
1606 üzerine çıkamadığı sürece Hedef 1583.Çıkarsa çok net 1630 tek nefeste gelebilir.
Dolar:
Yön aşağıya hedef 1,7950
Teknik analizi pek sevmem.Piyasayı okuduğumda yalancı bahar havası hakim 5 Temmuz'a kadar altın aşağıya hareket etmeyecek bence.Büyük beklentiler var.Hisse senetleri yükseliyor.Ne oldu ki böyle derseniz koskocaman bir HİÇ.Spekülatif hareket hepsi.Altın 1630'a kadar gidebilir de çok kez gitti ne oldu sonra?Çok sürmeden 1550 yolculuğu başladı her seferinde.1630'a gelmesinden ziyade orayı kırıp 1680 direncini geçebilecek mi?Böyle bir durum olursa altın artık riskli bir yatırım aracı olmaktan çıkar.Artık yükseliş trend çizgisini takip eder.Benim tavsiyem yatırımcıya şu olur ;
Altının varsa bekle.En kötü 1630'dan shortla
Altının yoksa bekle.Belki 1680 ons ve üstünde fiyattan alacaksın ama artık elinde yıl sonuna kadar yükselecek bir yatırım aracın olacak.
Borsadan özellikle İMKB30 hisselerinden uzak durun,2. çeyrek sonu bilanço kaşarları cici görünmek için küçük yatırımcıyı uçuruma sürekleyebilir.
Benim olayım riski minimize etme,adrenalin seven tersini yapsın :)
Herkese bol kazançlar.Lehman çalışmam gün içerisinde grafiklerle burada olacak inşallah.
Edit:Yatırım tavsiyesi değildir demeyi unutmuşuz :)
hehehe çok teşekkürler tayfun....
Yiğit Ş.
03-07-2012, 09:06
1606,7 oldu :D
1611 şuan,çok net 1630 olacak bugün veya yarın
Yiğit Ş.
03-07-2012, 09:16
bu sefer satıcam. hiç acımam :D
ABD'Yİ bekleyelim lütfen,sonra yandım allah çekiyoruz :)
Yiğit Ş.
03-07-2012, 09:22
tabi tabi.. akıllandım busefer :) 1630 u görünce satıcam demek istemiştim. oda ABD nin açılmasıyla olur sanırım.
hala cok cılız hareketler..benim gibi anlık alım satım yapanlar için sıkıcı geçiyor su dakikalar diye dusunuyorum
kaldıraçlı işlem yapın o zaman adrenalin patlaması yaşarsınız :)
heheheh :d o kadar adrenalin sevmiyorum :D su anda cok muallakda gidiyor benim için...
Yiğit Ş.
03-07-2012, 13:43
yükselişe geçtik
VTec_king
03-07-2012, 16:21
1630 mu kırılma noktası?
Yiğit Ş.
03-07-2012, 18:37
evt. bgn veya yarın 1630 u bulur dedi typh10.
VTec_king
03-07-2012, 20:26
1625 i gördü şu saatlerde yarında devam etsin 1650 lerde acımam satarım :)
Bugun tv de bi uzman sinir 1641 1642 yi gordugu an beklenen yukselis baslar dedi.insallah yukselir de satariz artik.1 senedir bekliyorum bagladik parayi altina elimizde patladi.
Yiğit Ş.
04-07-2012, 08:49
düşüyoruz ?
Yiğit Ş.
04-07-2012, 11:45
bugün gelicek önemli veri yok mu?
VTec_king
04-07-2012, 12:08
bugun için önemli bir gelişme bekleniyormu
ABD tatil Avrupa nefes tutmuş yarını bekliyor.Bugün bir halt olmaz ama yarın ya aşağı ya yukarı 30-50 $ arası volatil hareket görülebilinir.Cümleten kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar.
Yiğit Ş.
04-07-2012, 15:11
saat kaçta ne hangi veriye göre belli olur aşağı yada yukarı hareket.
14:45/EUro Bölgesi/Merkez Bankası Faiz Kararı/5 Temmuz/Beklenti: % 0.75/Önceki: % 1.00
15:00/ABD/RBC Tüketici Görünüm Endeksi/Temmuz/Önceki: 46.1
15:15/ABD/ADP Özel Sektör İstihdam/Haziran/Beklenti: 100,000/Önceki: 133,000
15:30/ABD/İşsizlik Başvuruları/30 Haziran/Beklenti: 385,000/Önceki: 386,000
15:30/ABD/Süregelen İşsizlik Başvuruları/23 Haziran/Beklenti: 3,300,000/Önceki: 3,296,000
Bugun cılız hareketler var öngörülerin varmı tayfun ?
bugün yarın hareketli olacak sanırım .
%99,9 ECB faizi aşağıya çekti arkadaşlar.1630u görecek ABD'den işsizlik verisi beklenenden kötü gelirse 30-40 $ arası hareket gelebilir.Herkese bol kazançlar.
açıklandımı veriler abd den ?
Yiğit Ş.
05-07-2012, 11:30
14:45/EUro Bölgesi/Merkez Bankası Faiz Kararı/5 Temmuz/Beklenti: % 0.75/Önceki: % 1.00
15:30/ABD/Süregelen İşsizlik Başvuruları/23 Haziran/Beklenti: 3,300,000/Önceki: 3,296,000
var daha..
Bugunki hareket ne kadar yukari surer ongorusu olan varmi
kemerler bağlansın 24 dakika sonra ya dünyanın merkezine ya Uranüs'e yolculuk başlayacak.
VTec_king
05-07-2012, 13:25
typh10 valla iyi gaz veriyorsun :)
gaz derken? Az biraz karı olup, riske girmek istemeyeni uyarıyorum sadece.98de olabilir 88de olabilir bugün çok net.
SOMEONESPECIAL
05-07-2012, 13:29
Kaçta gelir veriler Tayfun ?
abi bu şekilde,son yarım saat içinde Çin Faiz indirdi,İngiltere varlık alımı açıkladı.İnanılmaz işler oluyor.
SOMEONESPECIAL
05-07-2012, 13:36
abi bu şekilde,son yarım saat içinde Çin Faiz indirdi,İngiltere varlık alımı açıkladı.İnanılmaz işler oluyor.
Bize nasıl yansıyacak bu inanılmaz olaylar :D Kol saati mi gene :)
altın için pozitif,dolar için pozitif.Win&win olur bence ama bilemiyorum abi.Bizim işyerinde ki 9 kişilk ekip alayımız yatıyoruz kimse ne alıyor ne satıyor.Herkes gergin bildiğin turbo şahin :)
SOMEONESPECIAL
05-07-2012, 13:41
Hadi hayırlısı bakalım...
Yiğit Ş.
05-07-2012, 13:42
kötü gelen veriyi hemen yazarsan süper olur. hemen çıkarırız elden :)
son 1 dakika ons nerey gidicek izlemenizi tavsiye ederim hele 0,25 değil de 0,5 indirirse ortalık karışır.
EU ECB Rate Decision Refinancing Rate % +0.75 (expected: +0.75 , prior: +1.0)
Refinancing Rate %
Country : EU
Category Name : ECB Rate Decision
Actual : +0.75
Expected : +0.75
Difference : 0
Prior : +1.0
Schedule Release DateTime : 05.07.2012 11:45:00
Actual Release DateTime :
ECB, MEVDUAT ORANINI % 0.25'TEN % 0'A INDIRDI
Tahmin ettiğimiz gibi oldu.ABD'ye kilit kötü verir 1680 yapar.
ECB, MARJINAL BORC VERME FAIZ ORANINI % 1.75'TEN % 1.50'YE INDIRDI
bu kötü oldu dolar düşer.
VTec_king
05-07-2012, 13:48
altın dusermi?
millet satışa geçti,kesmedi bu kararlar.
bence düzeltme hareketi armut düşürmeye çalışıyorlar gibime geliyor.Faizi düşürdü,borçlanma oranını düşürdü risk iştahı artıran hareketler bunlar.Altın düştü kar satışı diye yorumlayıp sabır öneriyorum şuan için.
Yiğit Ş.
05-07-2012, 13:55
ohaa çakıldı
Yiğit Ş.
05-07-2012, 13:59
kaça kdr düşer ? dip kaçtan alalım?
12 dakika sonra veri gelecek ABD'den.Ben şuan önü görünmediği için 88in üstünden almam 95'den aşağıya satmam
By CrAzY
05-07-2012, 14:08
Yok bu altın bize ekmek yediremeyecek gibi yine puntakinte yapıyo çıkıyo düşüyo typh10 hocam varmı yeni gelişmeler
ben çözemiyorum ki tam tersi yukarı yapması lazımdı.Anlayan varsa çok samimi söylüyorum bana anlatsın
Abi sende anlamıyorsan bizim vay halimize.. :)
1603'e kadar düştük bu arada :(
VTec_king
05-07-2012, 14:29
daha veri gelecekmi?
By CrAzY
05-07-2012, 14:30
Harbi düşdü ya Kafam karıştı ...
Abd'de devam eden ıssızlık basvuruları toplam 3 mln 306 bın kısı oldu (oncekı: 3 mln 296 bın)
Abd'de ıssızlık basvuruları toplam 374 bın kısı oldu (beklentı: 387 bın oncekı: 386 bın)
o kadar okulu okuyup 5 yıldır boşuna çalışıyormuşum onu anladım teşekkürler altın.Hayata bakış açımı değiştirdin.
By CrAzY
05-07-2012, 14:42
Daha çıkmaz %0.7 düşdü yapacak bişey yok bugünde zarardayızz..
Yiğit Ş.
05-07-2012, 14:50
o kadar okulu okuyup 5 yıldır boşuna çalışıyormuşum onu anladım teşekkürler altın.Hayata bakış açımı değiştirdin.
:D işte iş tecrübesi böyle bişi. okula öğretilemeyeni öğrenmek
borsada altını,cadde de barbiesi... Nedir bu milletin sarı kızlardan çektiği.
sorma tayfun...şu son dakka kararsızlığı hayatımı sevdi :D o kadar çakılma beklemiyordum :D Seni dinlemeye devam
borsada altını,cadde de barbiesi... Nedir bu milletin sarı kızlardan çektiği.
ehaua :D :D :D
ben bir cılız yükseliş ardından çakılma bekliyordum.Hem londra'daki arkadaşın söyledikleri hem bu açıklanan kararlar fikrimi değiştirdi öyle ki dolar&altın el ele yükselir diye düşünmeye başladım bugün.Ya dünyanın merkezi ya da Uranüs derken bu kararsızlığımdan bahsediyordum.Kararsızlığa gelmiyor bu işler kafandakine yakın karı görünce satıcaksın daha yükselir beklentisi hep kaybettiriyor.Şuan umut kalmadı malesef yarın ki işsizlik oranı da iyi gelirse söylediğim 88 yolculuğu başlar.Ben shortladım dostlar.O an satılacaktı %1,237966 gibi kar verirdi şuan bu kurdan geri alımla.
Peki uzun vadedeki görüşlerini koruyormusun son verilerden sonra ?
kısa süreli bir hareket mi olacaktır bu düşüş ??
VTec_king
05-07-2012, 15:46
yükselmeye başladı sanki?
bütün gün grafiklerin basında sayılardan beynim durduğu için tekrar sorucam tayfun kusura bakma...bahsettiğin 88 düşüş beklentin mi ? dolar yükselecek o zaman ?
Butun yilin yorgunlugunu atma asamasinda oldugumdan aranizda olamiyorum ne yorum ne de analiz olarak pazartesi yeniden burada olmayi umuyorum :)
Tayfun abim takip edemiyorum simdi genel bir bakis attim da bugun altinin bu kadar cakilmasi bana normal geldi once ab faiz karari 14$ sonra abd istihdam degisimi 13$ ve son olarak abd issizlik sigorta basvurulari 7$ indirmis sanirim.Abd icin guzel 3 veri ben mi yanlis yorumluyorum?
Yarin da cok hareketli gun olacaktir ozellikle kanada ve amerikadan gelecek 3 veri ortaligi cok karistirir usd/cad da bir tarafin agir basmasi cok guzel kar birakir.
Abd tarim disi istihdam 69 bin onceki 90 binlik beklenti var,Abd issizlik orani %8.2 sabit kalmasi bekleniyor.
Kanada istihdam degisimi %7.7den %5.1 e dusmesi bekleniyor eger bu karsilikli iki veri beklendigi gibi gelirse USD/CAD 3 temmuzdan beri var olan yatay trendini kirip yukari cok guzel tepkiler verebilir.
Altin icin gun sonuna geldigimiz icin rakamlar cok net degil ama 1612 ustunde h4 gormeden almam,1597 altinda h4 gormeden satmam tabi bunlar veri zamanlari icin gecerli degil o zaman hislere bagli alim satim oluyor :)
Yatirim tavsiyesi degildir yarin gorusme uzere burada olmaya calisacagim..
VTec_king
05-07-2012, 18:10
ufak ufak yukseliyor 1800 leri istiyoruz ulan ne bu böyle gıdım gıdım :P
Altın 1620'yi birkaç saate kadar geçemezse ve 1599'da tutunamazsa 1580-1571 ve 1566 yarım saatlik aralıklarla hepsini kırarak aşağıya iner.Eğer 1620'yi geçebilirse 1631-1636-1643 dirençlerini kırmak isteyecektir.Altında ay sonuna kadar hedef rakamım 85-90 arası banko budur.Artık kimseye inanmam-la fontaine'den masalları yemem.Yıl sonu hedefim değişmedi 102 beklentim aynen devam ediyor.Dolar için beklentim 1,7960'ı test etmesi yönünde.Saat 15:30'da açıklanacak veri sonrası görüşmek dileği ile.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Tayfun abi dolar hakkinda tam zittini dusunuyorum kisa vadede yukari trenddeyiz orta vadede de asagiyi bitirip yukari trende girmek uzereyiz 1.8048 bunun icin onemli.
Gelecek veriler abd icin olumlu gibi duruyor kapanisa yaklasirken usd yukari cikabilir.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Valla tarım dışı veriler olumlu bekleniyor.Altın zaten düştü,daha ne kadar düşer ne kadar dipleri görür bilmiyorum.Okuduğum kadarıyla gelen olumlu veriler karşısında altında sert satışlar bekleniyor.usd TRY DE işlem yaparmıyım bilemiyorum ama usd de tırmanacak dolayısıyla
bunlar benim görüşlerim,yatırım tavsiyesi olduğu ihtimaliini düşünmeyin,kelin ilacı olsa kendi başına sürer :D
LTIN I DIGERLERINDEN FARKLI OLARAK PEK DE RISK ISTAHI ACISINDAN DEGERLENDIRMEMEK
LAZIM. ISTE SIZE SENARYOLARIMIZ.
4 SENARYODA ELE ALIYORUZ ALTIN I TARIMDISI ICIN.
1 - 90 BIN - 120 BIN ARASI: VERI HER NE KADAR BEKLENTININ COK DISINDA OLMAMIS
OLSA BILE, OZELLIKLE ALTIN DA SATIS IZLERIZ. 1580 SEVIYESI PEK UZAK SAYILMAZ.
2- 70 BIN - 90 BIN ARASI: VERI COK OLUMSUZ SAYILMAYACAGI ICIN ALTIN DA ETKININ
BELKI DE EN AZ SEVIYEDE OLACAGI SENARYO BUDUR. BIR MIKTAR ALIM GELEBILIR.
1620 GIBI CIDDI DIRENC SEVIYELERININ KIRILMASI ZOR.
3- 120 BIN UZERI: ALTIN DA NE VAR NE YOK SATARLAR. 1550 LERE DOGRU COK SERT
HAREKETLER GELEBILIR. NE KADAR YUKSEK GELDIGINE BAGLI OLARAK SATISLAR O KADAR
GUCLU GELIR.
4- 70 BIN ALTI: ALTIN DA ALIMLAR GELECEKTIR. OZELLIKLE 50 BIN VE ALTIN DA YENIDEN
VARLIK ALIMI SESLERI CIKACAGINDAN, ALTIN A GUCLU FON GIRISI YASANABILIR..
alıntıdır.
Dağhan hocam verdiğim kur ay sonu hedefi dolar için.
Tamam o zaman abim dikkat etmemisim ben ona verilere az kaldi. :)