Orijinalini görmek için tıklayınız : Altın fiyatları ve yatırım?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
coolvtec
06-07-2012, 14:29
Kaldıraçlı işlem yapıyorum ve altının spreadi çok yüksek. Bu yüzden sokulmuyorum ama hem kendimi denemek, hem oyalanmak, hem de sizin için bir deneme hesabı açtım. Bakalım ne halt yiyeceğim :) İşler iyi giderse portföye onu da ekleyebilirim.
Kessinlikle yatırım tavsiyesi dehil ha :)
+80 bin geldi.Sabah söylediğim gibi 1566 seviyelerinde tamamlayacağını düşünüyorum.
Yiğit Ş.
06-07-2012, 15:01
o seviyelerden alınır sanırım :)
tam düşüş öncesi peakte elden çıkardım şimdi düşmesini bekliyoruz
Dedim bu beklenmeyen yükselme hayra alamet değil :D
TL ile işlem yapanlar için problem dolarında aşırı değerlenmesi
kademeli 89'dan almaya başlanır.Dün shortlamıştım 92,8den.
al pozisyonu açtım bende 88 den,bakalım yarın ola hayır ola
Yarın cumartesi galiba benim kafa uçmuş :D
coolvtec
06-07-2012, 16:06
Metatrader4> Hesap Geçmişi> Rapor olarak kaydet
diyorum ama hiçbirşey çıkmıyor. Ayrıntılı olarak ta kaydetmiyor, bilen anlayan var mıdır?
Yiğit Ş.
06-07-2012, 16:45
of ya işim çıktı kalkmak zorunda kaldım bilg başından. alamadık düşükten.
Yiğit Ş.
06-07-2012, 16:51
garantiden bıktım ya. olmuyor böle. forex önerirmisiniz.
Metatrader4> Hesap Geçmişi> Rapor olarak kaydet
diyorum ama hiçbirşey çıkmıyor. Ayrıntılı olarak ta kaydetmiyor, bilen anlayan var mıdır?
Mutluay abim kaydettigin yere dikkat et misal masaustu sec bir tarayici klasoru(chrome,mozilla,vs olusturur) yani tarayicidan aciliyor.
Olmuyorsa yine bakariz bir hal caresine :) ben de mt4 kullaniyorum.
Verilere gelirsek amerika verisi beklenenden kotu ama oncekinden iyi geldi bahsettigim kanada verilerinde de oncekinden kotu ama beklenenden iyi geldi.
B da Usd/Cad i asiri kimildatmadi 1.01370lerden 1.01865lere geldi sadece beni dinleyen olduysa iyi bir kari cebe koymustur.
Altina gelirsek 1585 seviyesinde duvar olustu adeta ve bu saatten sonra bu duvarin kirilip asagi inecegini dusunmuyorum.Hatta son bir tepkiyle 1602 civarlarindan kapanip gorebiliriz.
Yatirim tavsiyesi degildir herkese iyi haftasonu gecirmesini dilerim :)
Burada forex firmalari onermek dogru olmaz bence spk'nin sitesine bir goz atin orada lisans sahibi firmalarla bizzat telefonda ya da yuzyue gorusun karsinizda ki insanlarin ilgisini tartin secmi kendiniz yapin.
coolvtec
06-07-2012, 20:13
Mutluay abim kaydettigin yere dikkat et misal masaustu sec bir tarayici klasoru(chrome,mozilla,vs olusturur) yani tarayicidan aciliyor.Olmuyorsa yine bakariz bir hal caresine :) ben de mt4 kullaniyorum.
Verilere gelirsek amerika verisi beklenenden kotu ama oncekinden iyi geldi bahsettigim kanada verilerinde de oncekinden kotu ama beklenenden iyi geldi.
B da Usd/Cad i asiri kimildatmadi 1.01370lerden 1.01865lere geldi sadece beni dinleyen olduysa iyi bir kari cebe koymustur.
Altina gelirsek 1585 seviyesinde duvar olustu adeta ve bu saatten sonra bu duvarin kirilip asagi inecegini dusunmuyorum.Hatta son bir tepkiyle 1602 civarlarindan kapanip gorebiliriz.
Yatirim tavsiyesi degildir herkese iyi haftasonu gecirmesini dilerim :)
Burada forex firmalari onermek dogru olmaz bence spk'nin sitesine bir goz atin orada lisans sahibi firmalarla bizzat telefonda ya da yuzyue gorusun karsinizda ki insanlarin ilgisini tartin secmi kendiniz yapin.
Eskiden dediğin gibi yapıyordu ama şimdi gerek Metatrader4 gerek migin platformu güya kaydediyor ama hiçbişey açılmıyor. İşin ilginç yanı, örneğin masaüstüne kaydediyorum, bakıyorum masaüstünde öyle bir dosya yok:) Neyse, jpeg halletmeye çalışacağım.
garantiden bıktım ya. olmuyor böle. forex önerirmisiniz.
Kaldıraç oranında dolayı çok riskli arkadaşım. Ama, karlı işlemlerin daha çoksa ve sıfır kaldıraç işlem yapabileceksen olabilir.
coolvtec
06-07-2012, 20:33
Kaldıraçlı işlem yapıyorum ve altının spreadi çok yüksek. Bu yüzden sokulmuyorum ama hem kendimi denemek, hem oyalanmak, hem de sizin için bir deneme hesabı açtım. Bakalım ne halt yiyeceğim :) İşler iyi giderse portföye onu da ekleyebilirim.
Kessinlikle yatırım tavsiyesi dehil ha :)
15:30 gibi 5000$ deneme hesabı açtım. Bence bu rakam ne az ne fazla. Fazlasını da riske atmaya gerek yok çünkü 0.1 lot işlem bile açsanız $10k ve bu da baya bi gram altın yapar. ben 0.3lot açtım işlemlerimi.
Hesabım yanlış değilse, 30.000$=55.000TL=530gr altın.
Bugün 3 işlem yaptım;
1 tanesi=stop
1 tanesi=Breakeven yani ne kar ne zarar.
1 tanesi=Karlı sonuçlandı.
Karlı işlemin, yani 0.3 lotun 0.2 sini kapadım. Kalan 0.1 lotun ise stop seviyesini aldığım fiyata çekerek bıraktım. (breakeven) Bu bıraktığım 0.1 lotu unutacağım. Ya sıfır zararla kapanacak, ya da ilerde büyük bir kara dönüşecek, risk sıfır.
Karlı da sonuçlana zararlı da sonuçlansa yapacağım bu işlemlerin özellikle yeni başlayan arkadaşlar için oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Yılların emeği ile oluşturulmuş bir model söz konusu ve saygı duyulursa sevinirim.
Amaç böyle dolar milyoneri olayım vb değil kesinlikle. Tek amaç düzenli bir şekilde getiri elde edebilmek. 100$ olur, 1000$ olur, daha üstü olur farketmez, getiri getiridir.
Ayrıca ilgili arkadaşlara demo hesap açıp bol miktarda işlem yapmalarını öneririm.
Bugün ki işlemler;
http://b1207.hizliresim.com/z/6/9f5b1.jpg
Kalan 0.1 lotun şu an itibari ile durumu +125$ ama realize edilmedikçe kar olarak görmemek lazım onu.
Yiğit Ş.
07-07-2012, 09:10
Sadece xauusd alıp satıcam. nereyi önerirsiniz peki
Burada forex firmalari onermek dogru olmaz bence spk'nin sitesine bir goz atin orada lisans sahibi firmalarla bizzat telefonda ya da yuzyue gorusun karsinizda ki insanlarin ilgisini tartin secmi kendiniz yapin. boyle bir cevap vermistim abi.Sen goz at sonra pmden yardimci olurum.
coolvtec
08-07-2012, 11:14
Sadece xauusd alıp satıcam. nereyi önerirsiniz peki
İki alternatifiniz var; Devletin son nüzenlemeleri sonrası TR deki firmalar, bir de yurdışındaki firmalar. Şahsen ben üç yıldır MIG Bank ile çalışıyorum ve olumsuz birşey görmedim. Şimdiye kadar tek bir yer ile çalıştım için de diğerleri için olumlu olumsuz bir şey söyleyecek tecrübem yok. En mantıklısı internetten vb kullanıcı yorumlarını araştırmaktır.
Herşeyden önemlisi, geçek hesap açmadan önce en az 6 ay, herşeyi oturtuncaya kadar deneme hesabında işlem yapmanızı öneririm. Ama dikkat, kaldıraçlı işlemleri çok risklidir, kendi paranızı deneme işlemleri için heba etmeyin. Demo hsp kullanın.
Çok haklısın Mutluay abi benimde demoda 5.ayım doldu çıtırdan gerçek hesaba minimum(1000tl çalıştığım firmada) başlamayı düşünüyorum.Demonun ilk zamanları(100.000 teminat) ile çok parayı görünce 3-5-8 lot takılıyordum kafama göre büyük zararlar büyük kazançlar sonra realist biçimde belli bir standartta 0.1 lot açmaya başladım her işlemimi.Pek de fena sayılmaz işlemlerimin yüzdesi :) Tek hesaplayamadığım şey halen bir işlem açacakken kaç lota ne kadar marj alacak hesaplayamıyorum ki kaldıraçlı işlemlerde bunun hesaplamak epey zor onun için deneme yanılmalı çalıştım misal 0.1 lot eur/usd işlemi açtım baktım ne kadar marj blokeli hepsini not aldım :)Parite sayımı da 12-13ten majorlere(Gold,Eurusd,Gbpusd)ye düşürdüm ancak çok net veriler(Perşembe-Cuma bahsettiğim USD/CAD gibi) olacak ki diğer minorlere bakayım :)
Forexe başlamadan demo şart.
Bu arada benimde bir sorum olacak bu gerçek hesaplarda vergilendirme gibi her hangi bir sistem var mı?
coolvtec
09-07-2012, 08:02
Çok haklısın Mutluay abi benimde demoda 5.ayım doldu çıtırdan gerçek hesaba minimum(1000tl çalıştığım firmada) başlamayı düşünüyorum.Demonun ilk zamanları(100.000 teminat) ile çok parayı görünce 3-5-8 lot takılıyordum kafama göre büyük zararlar büyük kazançlar sonra realist biçimde belli bir standartta 0.1 lot açmaya başladım her işlemimi.Pek de fena sayılmaz işlemlerimin yüzdesi :) Tek hesaplayamadığım şey halen bir işlem açacakken kaç lota ne kadar marj alacak hesaplayamıyorum ki kaldıraçlı işlemlerde bunun hesaplamak epey zor onun için deneme yanılmalı çalıştım misal 0.1 lot eur/usd işlemi açtım baktım ne kadar marj blokeli hepsini not aldım :)Parite sayımı da 12-13ten majorlere(Gold,Eurusd,Gbpusd)ye düşürdüm ancak çok net veriler(Perşembe-Cuma bahsettiğim USD/CAD gibi) olacak ki diğer minorlere bakayım :)
Bu arada benimde bir sorum olacak bu gerçek hesaplarda vergilendirme gibi her hangi bir sistem var mı?
Çok şanslsın Dağhan, fx ile 20 yaşında tanışmışsın. Sıkı ve kararlı bir çalışma ile çok güzel günler seni bekliyor:) Hesabım isviçrede, Tr de vergilndirme var mı bilmiyorum Dağhan.
VTec_king
09-07-2012, 09:22
Günaydın iyi haftalar beyler bol kazançlar
Vergilendirme konusu ile ilgili bizleri doğrudan ilgilendiren bi durum yok ben suan araacı firma ile calısıyorum bi telefonda hem gunluk analiz hem tahminler hem raporlarımvs herseyeulastırıyorlar bende 6 gibi bi sure denemistim...ayrıca benim su anda hesap actığım firma 100 dolar dan bile hesap acıyor size,mikro lotlarla işlem yapabiliyorsunuz 0,01 den mesela...bu oran altında 25 tl gibi bi marja denk geliyor dağhan....vergilendirme firmalar ile devlet arasında,o firmalarda henuz vergi odemiyormus :D tam yapılanma gerçekleşmemiş....not:bu firmanın spk lisansı var isterseniz gidin görüşün ilgilerini yeterli buldum ben...herkese iyi haftalar bol kazançlar....fikirlerinizi alalım lütfen özellikle typh10 :D
Yiğit Ş.
09-07-2012, 15:41
nereye kdr iner acaba ons
VTec_king
10-07-2012, 11:39
hayırdır zıplama yaptı 1594 lere geldi
98 direncini görebilir bugun diye tahmin ediyorum ben
dolar gevsiyor pariteden kaynakli yükseldi.volume yok birsey olmaz altindan
çakılacak benden söylemesi.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Müthiş bir Suriye savaş senaryosu,Nato giriyor,bombalayacak şeklinde kolpa bir haber hiçbir neden yokken yükseltti.Haberin gazı geçiyor sert hareket gelebilir.
çakılacak benden söylemesi.
dolarmı altınmı ?
Both of them :)
altın için konuşmuyor muyduk ?
Both of them :)
altın için konuşmuyor muyduk ?
yinede check ediyim dedim:D
malesef beklediğim oldu ve devam edecek gibi duruyor.
oh şet... 1575
tayfun bu sefer nokta atışı..
Aynen Mutluay abim bu konuda şanslı hissediyorum kendimi 3-4 sene sonra istediğim mesleği yaparken forexte de yolumu çizersem her şey güzel olur :)
Can kanka bana o firmanın ismi lazım pmle falan söyler misin bana 0.01 lot iyiymiş :D
Bugün bir şeyi daha iyi kavradım ki eğer pozisyonu açmadan karar veriyorsanız kararınıza güveniyorsanız t/p ve s/l'a ulaşana kadar dokunmamak lazım.1600.29dan satış verdim 1592ye take profit koydum ama beklemeden 1597.05ten 58.83tl kar ile kapadım eğer beklesem 130-140 tl olacaktı kar tabi sonra 1575lere kadar indik.
Altında ki genel duruma gelirsek 16:00dan beri bütün H1 kapanışlarını aşağı yönlü yaptık MACD son 2 saatte aşağı yöne dönerken,Parabolicte D1e kadar hepsi satışta ben biraz da gün kapanışını bekliyorum geceyi parabolici ters çevirerek bitirirsek yarın bol satışlı gün olur.Son 6 saatte aşağı yukarı her saat 1-2 destek kırarak geldik bu seviyeye kadar 1570.27-1569.28 de iki desteğimiz var kapanışa kadar buraya bir gevşeme olabilir ama bunların da altında kalmasını beklemiyorum.
Gece daha net bir görüntü oluşur bu arada yarın 15:30da Amerika'dan gelecek ticaret dengesi verisi pozitif gözüküyor ve o saate kadar durum ne olur bilemem ama o veride altında biraz daha aşağı salınım görebiliriz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yiğit Ş.
10-07-2012, 20:29
hatta 71 :)
Colin McRae
10-07-2012, 20:41
bu fiyatlardan alınırmı acaba ?
Yiğit Ş.
10-07-2012, 20:45
65 oldu. durmuyo gidiyo
http://f1207.hizliresim.com/z/b/9lypy.png (http://bit.ly/c25MCx)
Dememe kalmadı yine bu seviyelere indik ne fibo çizdiysem çok iyi çalıştı :D
İştahınıza göre her seviyeden alınır buradan alırsınız biraz daha gevşeme yaşanır ama 1535-1540lara kadar bu tempoda gevşeme de gelebilir.Karar sizin.
Yatırım tavsiyesi değildir.
coolvtec
10-07-2012, 21:18
Dün bir çift cressi-sub palet almıştım, bugün hevesle onları denemeye gittim. Ama bu bana 300pipslik hareketten en az 200pips alamamama neden oldu. Neyse, piyasalarda fırsatlar tükenmez. Aynen devam..
oh şet... 1575
tayfun bu sefer nokta atışı..
ters köse yaptigimi hic hatirlamiyorum.Ask olsun.
Pilsiz saatim ben 12 saatte bir dogruyu gösteriyorum:)
o kadar okulu okuyup 5 yıldır boşuna çalışıyormuşum onu anladım teşekkürler altın.Hayata bakış açımı değiştirdin.
ters köse yaptigimi hic hatirlamiyorum.Ask olsun.
Pilsiz saatim ben 12 saatte bir dogruyu gösteriyorum:)
Aklıma yukardaki yazın geldi bir an.. Halil sezai gibiydin be abi :)
Neyseki Sarıkız bu sefer yamuk yapmadı.. :D
Yiğit Ş.
10-07-2012, 22:02
fed toplantısından önce daha aşağı inmez sanırım ?
Yarin 15:30da ki ticaret dengesi verisinde -50.06'dan -48.40a yukselis bekleniyor,beklendigi gibi olursa altinda bir dusus gorulebilir.Altinda yon yarin asagi,persembe yukari,cuma asagi olabilir verilere bakilirsa ama tamamen olasilik bu.
Yatirim tavsiyesi degildir.
sabah 5.50'de kalktim,hazirlandim point otel'e egitime gidiyorum.Ilkokulda sabahci oldugumda yine bu saatlerde kalkar okula egitime giderdim.20 yil gecti ama degisen hicbisey yok :)
günün datasi fed toplanti tutanaklaridir.Qe3 disinda altin ralli yapamaz.Tutanaklardan böyle bir duruma sinyal gelmez.Yön asagi.Asla yatirim tav. degildir.
coolvtec
11-07-2012, 09:48
Piyasalarda para kazanmak içn illaki yönü doğru tahmin etmek zoruna değilsiniz arkadaşlar. Ya aşağı gider ya yukarı, yani %50 lik bir doğru gösterme şansınız var, öyle 2/24 değil yani....
Yön tahmini insanı sıkıtıya sokar, ayrıca doğru tahmin edermezseniz fırsatları kaçırsınız. Fiyatları iyi inceleyin, fırsatı görün, pozunuzu açın, kara geçerseniz pozunu koruyun, stobunuzu alım fiyatına çekin ve unutun. Zarar ederseniz stobunuz kısa olsun, hemen kapatın. 10 kere stop bile olsanız 2 karlı işlemin biri zararınızı kapatır, diğeri kara geçirir. Eğer doğru poza girme başarınızı artırırsanız 1 i zararrınızı kapatır, diğerlerinin hepsi kara geçirir gibi gibi...
Yani haklısınız tabi de o kadar basit midir yani ya aşağı ya yukarı? Milyon dolarlar kazanan brokerlar(trader demiyorum ) aşağıyı yukarıyı tahmin ettiği için mi alıyorlar o paraları?Borsada kağıt alıp satarken de mi mesela %50 midir? Stabilasyon-durasyon vs.önemli değil midir? Teknik 1630-40 dirençlerini gösterirken çakılacak diyebilmek ve doğru tahmini yapabilmek,piyasayı okuyabilmektir benim için hüner.Yanlış anlaşılmak istemem kaldıraçlı işlem sevmem de yapmam da.Size tepki için de yazmıyorum benim büyüğümsünüz asla öyle bir tavır içerisinde olmam ama biraz küçümsemiş olmadınız mı acaba
Yon tahminine elbet gerek var ama yon tahmini icinde indikatorler ve direnc-desteklerden yararlanmak lazim bunun yanina da verileri duzenlice takip etmek gerekir.insanlar stop loss ve take profitleri oyle bir ayarliyor ki sonra ben niye para kazanamiyorum.ben hep soyle calisirim hosuna giden olursa kendisi de denesin.ozellikle gece kapanis ve ardindan acilistan itibaren ikdikatorlerin de yardimiyla kendime direnc ve destekleri belirlerim bir de hareketli ortalamalari alirim bunun ustunden hareket ederim,stop lossu minimum sekilde tutarim misal 10 lira zarar maximum ama insanlar stop lossu o kadar asagiya koyuyor ki elbet yukselecek ya da elbet dusecek mantigiyla adamin pozisyonu sl'a gelmeden marj yetersizliginden kapaniyor :D 5 kere 10 lira zarar etsek stop lossta elbe 6.pozisyonda 100 liralik profit alinir bence.
Ortadan daldim ama kusuruma bakmayin :)
Valla bende sabah 5 de kalktım 11 de açtığım pozisyonumu güzel ama ufak bir kar ile kapadım.Güne rahat başladım hiç gün içinde pozisyon kovalamadım :D 2 iş birden zor oluyor kafa gidiyor.Artık gün içinde piyasayı takip edip gece pozisyon acıp ufak karlarla trader lığı sürdürüyorum.
Tayfunun faydası cok oluyor bize kendisine ben cok tesekkur ediyorum fakat onun gorsleri sanırm bize oranla daha uzun vadeli...
coolvtec
11-07-2012, 15:22
Yok yav ne alakası var. Benim tek derdim isteyene birkaç bir şey öğretebilmek. Yaw sen örtmen adamsın, nerden bileceksin demeyin. Örtmen adamın 500+hp aracı nasıl oluyorsa o da öyle oluyor:):) Mutevaziyimdir, tanıyanlar bilir ama bu konuda mütevazi olamayacağım, ciddi emek, birikim, tecrübem var, bence faydalanın benden:):). Ayrıca yaşımdan çok buna saygı duyulmasını tercih ederim.
Vermek istediğim mesaj şu;
Bu işte asıl hüner istikrarlı bir şekilde para kazanabilmektir. Tabii bunu yapabilmek için bazı beceriler gerekir; Doğru poz açabilme becerisi, zarar durumunda düşük bir riskte bunu kapatabilme becerisi, karlı pozisyonları doğru yönetebilme becerisi, her daim kuralla uyabilme ve soğukkanlılığını koruyabilme becerisi gibi gibi. Ha, yön tahminin bir avantajı yok mu? İllaki vardır ama olmasa da olur benim için. Artı ciddi tez avantajlarını da yaşadım.
Can,abi geceleri her şey daha rahat oluyor zaten :) Ben de kapanıştan sonra analiz yapar yatmadan pozisyon açar sabaha ya kar etmiş olurum ya zarar etmiş he çok nadiren yatay trend olur gün içine sarkar pozisyonlar genelde kar ederim ama :)
Mutluay abim saygım(ız) sonsuz çok teşekkür ederiz 1 senedir senden çok şey kaptım kendi adıma konuşuyorum.Zarar durumundayken ilginç bir şekilde benim psikoloji daha kuvvetli.Açtığım pozisyona daha çok güveniyorum ya da ufak bir hedge ile toparlıyorum ama kara geçtiğimde hedefim 50tl kar iken tpyi beklemeyip 30da kapatıyorum misal bunu düzeltmem lazım :D
Yön tahminine gelirsek sabah ufak bir şeyler karalamıştım da şunu da ekleyeyim trendler her zaman tutmuyor 2-3 günde bir mutlaka düzeltme hareketleri izleyebiliyoruz.2-3 gün kısa vadeli trend mükemmel çalıştırdıysa 3.gün ters yöne ufak poz deniyorum düzeltme hareketi için,genelde de tutuyor.
coolvtec
11-07-2012, 20:55
Zamanla her şey yerine oturacaktır. Yeterki vazgeçme Dağhan. Pozdan erken çıkmamak için sana bir fikir vereyim. Yarısını istediğin karda kapat. Kalan yarısı için bir hedef belirleme, stobunu breakevena çek ve 200-300pips olmadıkça unut :)
Yiğit Ş.
12-07-2012, 09:34
bgünkü veriler neler arkadaşlar ?
gurlekyasin
12-07-2012, 13:46
tayfun yok tadıda yok bu konunun :)
forex mi kullanıyorsunuz banka hesabımı?
işbankasında min 0.90 krş fark var gram bazında ons bazında nasıl yatırım yapabilirim ya da en mantıklısı nedir?
coolvtec
12-07-2012, 16:17
forex mi kullanıyorsunuz banka hesabımı?
işbankasında min 0.90 krş fark var gram bazında ons bazında nasıl yatırım yapabilirim ya da en mantıklısı nedir?
Arkadaşım en mantıklısı bu işe zaman ve emek ayırıp kendi başına işlem yapabilir hale gelmek, ardında kurallarını iyice öğrendikten sonra forex işlemi yapmaktır. artıları neler?
1) en büyük artısı hem al-sat hem de sat-al yapabilirsin. sadece yüksleirken değil, düşerken de kar edilebilir.
2) Platforma ister tel ile ister pc den 5/24 bağlanıp anında işlem yapabilirsin.
3) Aralık, komisyon dardır, örneğin şu an SATIŞ:1556.25 ALIŞ:1556.75
Riskler;
1) En büyük risk kaldıraçtır ama paranız kadar işlem yaparsanız riski sıfırlamış olursunuz. Örnek: Sermayeniz 10.000$. İşlemleriniz 0.1 lot ile yaparsanız yine 10.000$ poz açmış olursunuz ve kaldıraç sıfırdır. Yien sermaye 1000$ olsun, 0.01 lot ile işlem yaparsanız yine 1000$ poz açmış olursunuz ve kaldıraç sıfırdır.
Arkadaşım en mantıklısı bu işe zaman ve emek ayırıp kendi başına işlem yapabilir hale gelmek, ardında kurallarını iyice öğrendikten sonra forex işlemi yapmaktır. artıları neler?
1) en büyük artısı hem al-sat hem de sat-al yapabilirsin. sadece yüksleirken değil, düşerken de kar edilebilir.
2) Platforma ister tel ile ister pc den 5/24 bağlanıp anında işlem yapabilirsin.
Riskler;
1) En büyük risk kaldıraçtır ama paranız kadar işlem yaparsanız riski sıfırlamış olursunuz. Örnek: Sermayeniz 10.000$. İşlemleriniz 0.1 lot ile yaparsanız yine 10.000$ poz açmış olursunuz ve kaldıraç sıfırdır. Yien sermaye 1000$ olsun, 0.01 lot ile işlem yaparsanız yine 1000$ poz açmış olursunuz ve kaldıraç sıfırdır.
eyw :) konuyu oldukça takip etmeye çalışıyorum genelde yorumlara göre işlem yapıyorum ve faydasını gördüm sanırım bi forex hesabı açıp yavaştan öğrene öğrene işlem yapmak en mantıklısı
yusufaltintepe
13-07-2012, 10:26
arkadaşlar yazlık almak için yüklü miktarda altın bozdurmam lazım sizce biraz daha bekliyeyimmi altında bir kıpırdanma olurmu
altını bilmem ama bence yazlık almak için doğru zmn değil :)
yusufaltintepe
13-07-2012, 11:18
nedenki :)
SOMEONESPECIAL
13-07-2012, 11:21
Yazlık ölü yatırım bence de. Şu sıralar altın bozup yazın yarısının geçtiği
dönemde yazlık almak bana da pek mantıklı gelmedi açıkcası.
En azından yılbaşını bekleyip, gelecek baharda böyle bir yatırım yapardım
Altın 2 aydır 1640'ı geçemiyor ona bir kez dikkat edin kararı siz verin.
Temmuz ayında yazlık almak,yaz aylarında cabrio araba almaktan farksız yazlık dediğiniz kış mevsiminde alınır :)
coolvtec
13-07-2012, 12:14
Uzun yıllar yazlık sahibi olmuş ve halen olup da kullanmayan biri olarak tavsiyem, öyle uzun süre oturulmayacaksa veya ortak alınıp kullanılmayacaksa yazlık almamaktır. -aidatı var, -bakmadınmı akar, kokar. her yıl masraf ister. kış boyu kullnılmaz, gidersin 2 gün temizlik gerekir, ayrılırken de toplamak ister. benim tavsiyem yazlık kiralamaktır:) her sene başka yerlerde 1-2 haftalık, duruma göre 1 aylık hatta yakın arkadaşlarle ve ya akrabalarla kiralanabilir. ama illa alacağım diyorsanız kuşadası davutlarda satılık yazlığımız var, fiyatta geçen seneden buyana aynı fiyat :) yaz bindirmi yok yani :)
coolvtec
13-07-2012, 12:17
eyw :) konuyu oldukça takip etmeye çalışıyorum genelde yorumlara göre işlem yapıyorum ve faydasını gördüm sanırım bi forex hesabı açıp yavaştan öğrene öğrene işlem yapmak en mantıklısı
önce deneme hesabını, kendinizi hazır hissedince 1000$ gibi mini hesap, artık oldum ben diyince de normal hesap tavsiyem.:icon_tup:
şu an deneme hesabı kullanmaya başladım abi kar ediyorum ama çok kısa aralıklarla al sat yapıyorum doğru olan bu mu? yoksa taban ve tavan satış rakamlarımı belirlemelimiyim piyasaya göre?
Yiğit Ş.
13-07-2012, 12:45
kazanıyosan sorun yok bence :D
yusufaltintepe
13-07-2012, 12:58
arkadaşlar hakılısınız yaz sezonu yazlık almak mantıksız biliyorum ama kız oğlan kız uygun fiyatlı teyzeden ep3 bulduğunuzu düşünün :D
SOMEONESPECIAL
13-07-2012, 13:03
arkadaşlar hakılısınız yaz sezonu yazlık almak mantıksız biliyorum ama kız oğlan kız uygun fiyatlı teyzeden ep3 bulduğunuzu düşünün :D
Hoşgörünüze sığınarak yazıyorum. Para sizin, zevk sizin elbette.
Ha deyince satılıp size kar bırakabilecek bir yatırım olarak görüyorsanız
neden olmasın. Bunun en iyi kararını siz vereceksiniz.
2013'ün yazında gramı 160/170 TL olunca ben bu yazlığı 90tl den
altın bozdurup almıştım demeyin de :D
yusufaltintepe
13-07-2012, 13:20
kar bırakacak bir yatırım değil elbetki ama annemin bahçesiyle vakit geçirebileceği çarşısında rahatça dolaşabileceği torunu ile boğuşabileceği kısacası stresten uzak kafasını her sene 4-5 ay dağıtabileceği bir yer olması bir nebze maddi zararından baskın çıkıyor :)
SOMEONESPECIAL
13-07-2012, 13:22
kar bırakacak bir yatırım değil elbetki ama annemin bahçesiyle vakit geçirebileceği çarşısında rahatça dolaşabileceği torunu ile boğuşabileceği kısacası stresten uzak kafasını her sene 4-5 ay dağıtabileceği bir yer olması bir nebze maddi zararından baskın çıkıyor :)
Olayın manevi yönü ağır anlaşıldı :icon_tup: Yapacak bi şey yok o zaman
coolvtec
13-07-2012, 13:38
Anneniz de, hele 4-5 ay kalacaksa gayet mantıklı. Benim rahmetli anne babam da ilk başlarda 5-6 ay kalıyorlardı sonra alışınd komple taşınmışlardı yazlığa.
coolvtec
13-07-2012, 13:40
şu an deneme hesabı kullanmaya başladım abi kar ediyorum ama çok kısa aralıklarla al sat yapıyorum doğru olan bu mu? yoksa taban ve tavan satış rakamlarımı belirlemelimiyim piyasaya göre?
Yiğitin de dediği gibi kar ediyorsan sorun yok. Farlı farklı yöntem var, seninkine scalping deniyor:)
yusufaltintepe
13-07-2012, 14:04
evet ne yapayım arkadaşlar altın bozdurmayıp biraz bekleteyim sağdan soldan borçlamı alayım sizce altında 1-2 ay içinde bir kıpırdanma olurmu
coolvtec
13-07-2012, 14:32
evet ne yapayım arkadaşlar altın bozdurmayıp biraz bekleteyim sağdan soldan borçlamı alayım sizce altında 1-2 ay içinde bir kıpırdanma olurmu
Arkadaşım en mantıklısı altının %50 sini bozdurup gerisini kredi borç vs almak. Uzun vadede altın yükselirse canı sıkılmaz insanın.
Altın bozdurma konusunda ise siz şöyle bir grafik vereyim, oradan siz karar verin;
Şu an bir sıkışıklık söz konusu, bana göre bu sıkışıklık ya yukarı ya aşağı patlar. Ne tarafa kırarsa o yönde poz almak gerekir.
http://f1207.hizliresim.com/z/f/9pjqv.gif
VTec_king
13-07-2012, 15:49
1592.15 gorduk ha gayret devam
Yiğit Ş.
13-07-2012, 16:09
90 direncini de kırdı. nekadar daha üstlere taşıyabilir acaba
bu arada 3 günde 277$ kazanmışım forexde deneme hesabında :D
Riskler;
Abi herşeyi çözdüm de şu lot ve kaldıraçları tam çözemiyorum hani biliyorum ne olduklarını da halen kafada soru işaretleri kalıyor misal dediğin gibi 10.000$ sermayede 0.1 lot 10.000$ luk işlem oluyor ama marj seviyesinden aldığı 1000$ mı oluyor?
Bu margin call ve stop out'tan uzak durmak lazım :D
Yiğit Ş.
13-07-2012, 20:47
olayı şöyle anlattı bana telefondaki eleman. 1000$ para koyduğun zaman hesaba kalrıaç şle 10.000$ lı paran oluypr. by 10k$ üzerinden işlem yapıyorsun. işlemi kapattığında 40$ kazandıysan bu senin ilk yatırmış olduğun 1000$ üzerine ekleniyo. 1040$ paran oluyo.
edit. senin dediğin olay farklıymış. tekrar okuyunca anladım :D
Sabah sabah şemsiye modeli...İyi haftalar herkese,konuyu 1.sayfaya alalım tekrar ...
up up up..
Bernanke uğursuzu ne diyecek bakalım, ona göre posizyon almak lazım..
VTec_king
16-07-2012, 14:03
arkadaş ne istiyorlar bu altından bırakın yükselsin herkes kazansın deli oluyorum!!!
Yiğit Ş.
16-07-2012, 14:19
internet üzerinden nerden takip edebiliriz açıklamaları
elinde olan shortlasın Bernankeli kara günler geliyor.88den geri toplarsınız bence.
Yiğit Ş.
16-07-2012, 15:04
ah bee. pc başından kalakmak zorunda kaldım. kaçtı fırsat :D
onursoytam
16-07-2012, 16:19
elinde olan shortlasın Bernankeli kara günler geliyor.88den geri toplarsınız bence.
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
gurlekyasin
16-07-2012, 16:28
tayfun kardeşim ağzına sağlık
93.65den dönmüştüm şimdi 90-89ları bekliyorum inş ters bi hareket olmaz görürüz oraları tekrar yukselmeden arabayı satsam güzel olucak
satılık rexx var :D
napsak altınları bozdursak mı :D :D piyasa durumu nedir???
yucelebeci
17-07-2012, 12:33
bence altın yükselecek bugun yarın :) 6.hissim kuvvetlidir genelde sadece tahmin
forex piyasası çok hareketliymiş :)
önerebileceğiniz bir firma varmı güvenilir ve basit?
Bernanke dayın'nın 17:00'deki konuşması simultane tercüme ile teşekkür etmeyi bilen/bilmeyen herkes için burada olacak.
Bernanke dayın'nın 17:00'deki konuşması simultane tercüme ile teşekkür etmeyi bilen/bilmeyen herkes için burada olacak.
herkes düşüş bekliyor durumda bu altının asıl abartılmamış değeri 85-90 arasında mıdır? herkes neden şifreli konuşuyor :)
yani bernankenin açıklaması poz ise altın düşer negatif ise artar olarak mı yorumlamalıyız?
Fiyat,herhangi bir mal ya da hizmetin başka bir mal yada hizmetlerle değişim oranıdır.(Altını ya USD ya TL ile değiştiriyoruz.Yani malın değerini takasladığımız karşı mal esasen belirler).Nispi veya mutlak fiyat olması önemli değil.Ne olursa olsun fiyatı piyasa ki gizli el belirler.Adam Smith reis bireyin ve toplumun iyiliği arasında nedensellik kurduğu Ulusların Zenginliği kitabında şöyle der ; kendi çıkarı peşinde koşarken, sıklıkla, katkıda bulunmaya niyetleneceğinden çok daha etkin olarak topluma katkıda bulunur.Yani fiyatı göbekli dayılar buralara getirdi.Şişmiş fiyat inmiş fiyat olayı budur.Bilmem anlatabildim mi?
kendi çıkarı peşinde koşarken, sıklıkla, katkıda bulunmaya niyetleneceğinden çok daha etkin olarak topluma katkıda bulunur.burada anlatmak istediği bu dayılar ellerinde altın var diye vurdular kırbaçı vurdular kırbaçı.Bu hareket bizim gibi yastık altından altın biriktiren toplumlara yaradı.Farkında olmadan faydalı oldular.Şimdi geri almanın peşindeler.
Ateistler hadi bunu da açıklayın:)
allahtan adam smithi biliyorum onuda bilmesem hiç bişi anlamicaktım:)
eyw anladım ama bernanke ne dicek çok merak ediyorum sayfalarda araştırdığım kadarıyla kimse tam kestiremio ama olumsuzluk biraz daha baskın sanırım
ben tahmin ediyorum.Dün söyledim de düşüncemi.Konuşacağı metni sen yaz deseler de çok zor olmaz.Saat geldiğinde simultane sizle paylaşacağım.Diyecekleri Avrupa birliği bizi zorluyor,işsizlik sorun ama toparlanıyor,ev satışları düşük risk,ılımlı büyüyoruz,parasal genişlemeye gerek yok.Not edin bunları belki tercümeme güvenmezsiniz bakın bloomberge falan konuşma sonunda tüm bu cümleleri göreceksiniz.
Ani bi ters hareket gelirmi yine sence tayfun konuşmadan sonra ? ona göre trader olarak pozisyon alalım
yön olayı basit aslında %50 %50 *****.:)
1555 hedeftir çok net.Bamgüm satış gelecek.Bu şimdiki seviyede armut düşürme operasyonu ''***** kurnazlar'' çıkar bu deyip alsın diye tuzaktaki peynir YEMEYİN!!!!
Yiğit Ş.
17-07-2012, 15:45
1585.18 den sat verdim. bakalım konuşmadan snra ne olucak :)
ufaktan nasıl veriyorlar yok böyle şarkı aynı rate,aynı montan ama ürkütmeden.Ben biliyorum herifin ne konuşacağını bunlar nerede es verip,nerede nefes alacak onu bile biliyorlardır konuşmadaki.
sert hareketler başladı gibi
edit: bu para peki nereye kayar dolaramı?
SOMEONESPECIAL
17-07-2012, 15:52
ufaktan nasıl veriyorlar yok böyle şarkı aynı rate,aynı montan ama ürkütmeden.Ben biliyorum herifin ne konuşacağını bunlar nerede es verip,nerede nefes alacak onu bile biliyorlardır konuşmadaki.
Gebersin gitsin şu inbeeeeeeeeee
reuters bağlandı konuşmanın yapılacağı salona.Bir Halit Kıvanç edası ile derbi maç anlatır gibi yazacağım kaşarın laflarını :)
onursoytam
17-07-2012, 15:57
yaz kanka :)
Valla dünya kupasıı finalinde kale ağzında top çeviren oyuncuları izler gibi heyecanlyım :D
Onur bu herifin laflarını çeviririz de,hocam o sms neydi ya öyle hala anlayamadım ne sorduğunu :)
evet klasik biz ne gerekirse yapmaya hazırız ile açılışı yaptı.Jilet gibi takımı giymiş şişme dayı şişme birgün senin yerine ben oturacağım.
Valla dünya kupasıı finalinde kale ağzında top çeviren oyuncuları izler gibi heyecanlyım :D
bende heyecanlandım üstelik henüz demo hesabındayım :)
hayret Avrupa ana gerilim kaynağı olmaya devam ediyor dedi.Ben daha sen söylemeden biliyordum bunu.
onursoytam
17-07-2012, 16:03
Onur bu herifin laflarını çeviririz de,hocam o sms neydi ya öyle hala anlayamadım ne sorduğunu :)
bende anlamadım kanka kendi yazdığımı aushuashusahusauash
Avrupa güveni yeniden inşaa etmeli ve güveni artırmalı diyor.Be adam sen kendine bak %8,2 işsizliğin var.
Büyüme rakamımız %2'nin altında olacak diyor secon quarter için.Doların değerini belirsizlikler yükseltti ve yükseltmeye devam ediyor.İmalat ve işletme harcamaları yavaşladı.hane halkı harcamalarındaki büyüme sürüyor süreç yavaşlayabilir.Özet olarak birşeyler anlatmam lazım,boş konuşuyorum farkındayım. ben de biliyorum verileri siz de görebiliyorsunuz.
Bak bak yaa :) Konut piyasası ılımlı toparlanıyor,işaretleri görüyorum.Fon piyasaları kısa vadede oldukça istikrarlı.Tüketici güveni göreceli olarak düşük kalmaya devam ediyor.Arif'in Manchestra attığı golü atacağız rahat olun seçim sonrası şimdiden sinyal veriyor.
İşte mahallenin muhtarı Hindista'ın büyümesi ılımlı.Sana ne barzo :)
Avrupa merkez bankaları ile yakın iletişdeyiz.ABD'nin orta ve uzun vadede güvenilir bir mali plana ihtiyacı var.Yine seçim sonrası diyor mecbur çünkü.Obama bu seçimde başa gelmemeli.
Büyüme rakamımız %2'nin altında olacak diyor secon quarter için.Doların değerini belirsizlikler yükseltti ve yükseltmeye devam ediyor.İmalat ve işletme harcamaları yavaşladı.hane halkı harcamalarındaki büyüme sürüyor süreç yavaşlayabilir.Özet olarak birşeyler anlatmam lazım,boş konuşuyorum farkındayım. ben de biliyorum verileri siz de görebiliyorsunuz.
sonuc ne cıkaralım bundan :)
Yiğit Ş.
17-07-2012, 16:09
şuan genişleme yok ama gerekirse yapacağız dedi. yani seçim sonrası öncesi gelecek sanırım
Mali uçurum konusundaki belirsizlik güvene zarar veriyor.Herkes çeviriye dalmasın onsu izleyin onsu nasıl çakıyorlar.
ya konuşmaya başlamadan yazdığım posta bakın benim dediğimden başka bir Hindistan'ı söyledi.:)
Soruları kabul ediyor şuan.Takımı mazın gibi sanırım Centone'den alış veriş yapıyor o da benim gibi :)
SOMEONESPECIAL
17-07-2012, 16:12
Sonuç tayfun ???
ben hala satış koruyorum,fena giricek bana yukarı cıkarsa :D
Boşluk abi altın aşağıya doğru gider.88 yolculuğu başlamıştır.Zaten bekliyorduk,konuşmuştuk.Birikimi ev alarak değerlendirdiğimden yatırım yapacak büyük param yok ama olsaydı ne var ne yok altın ve bir adet para sayma makinası alırdım.
Bütçe açığı falan anlatıyor işte.Sorulacak soruları da kendileri belirlediği için aynı şeyleri tekrarlıyor.
Boşluk abi altın aşağıya doğru gider.88 yolculuğu başlamıştır.Zaten bekliyorduk,konuşmuştuk.Birikimi ev alarak değerlendirdiğimden yatırım yapacak büyük param yok ama olsaydı ne var ne yok altın ve bir adet para sayma makinası alırdım.
Valla altını saldım aşşağıya tayfun,müneccim gibi dediklerin çıktı :D
Yiğit Ş.
17-07-2012, 16:16
ben hala satış koruyorum,fena giricek bana yukarı cıkarsa :D
çıkar elinden. zorlama :) 25$ ı kaptım kapadım ben.
baghh arabayı satarım :D
bende kapadıktan sonra bi pozisyon daha açtım biraz aşşağıda açtım ama,o yüzden mecburen açık tutuyorum :D
SOMEONESPECIAL
17-07-2012, 16:18
Seçimler ne zaman ?
elimden geldiğince anlık çevirmeye çalıştım.Mübarek günler geliyor dualarınızda olur da benim de adımı zikrederseniz minnettar olurum.Cuma günü allah nasip ederse kutsal toprakları ziyarete gidiyorum.Herkes hakkını helal etsin şimdiden.
SOMEONESPECIAL
17-07-2012, 16:19
elimden geldiğince anlık çevirmeye çalıştım.Mübarek günler geliyor dualarınızda olur da benim de adımı zikrederseniz minnettar olurum.Cuma günü allah nasip ederse kutsal toprakları ziyarete gidiyorum.Herkes hakkını helal etsin şimdiden.
Allah kabul etsin
Seçimler kasımda abi.Pozisyonu o zaman bırakmamak lazım.Agustosda dedikodular çıkar altın fiyatlanır zaten.
onursoytam
17-07-2012, 16:20
helal olsun pampa :)
Yiğit Ş.
17-07-2012, 16:23
Allah kbl etsin.
dediğin gibi şimdiden almak lazım, alıp unutucan. snra para sayma makinesini çıkartıcaksın :)
Kendimi durdurmayı öğrenmem lazım...
Tayfun çok saol Allah razı olsun senden,hesap yöneticlerinden hayır yok yemin ederim seni takip ediyorum :D Bloomberg yorumcuları halt yemiş....Allah kabul etsin :)
Arkadaşlar buradan amator yatırımcı olarak hepimizin bi iftarda toplanmasını talep ediyorum :D Tayfununda emekleri boşa gitmemiş olsun yüz yüze de helalleşelim : ) daha da kaynaşalım "coolvtec" abi sende gel : )
Bernankeden siz traderlara da bir taş geldi. :) Traderların hareketleri ve bankaların libor skandalları,halkın piyasalara güvenini azalttı diyor.
ağzını burnunu kırıcam onun,değişik değişik konusuyor ani zıplamalara neden oluyor
Yiğit Ş.
17-07-2012, 16:39
Arkadaşlar buradan amator yatırımcı olarak hepimizin bi iftarda toplanmasını talep ediyorum :D Tayfununda emekleri boşa gitmemiş olsun yüz yüze de helalleşelim : ) daha da kaynaşalım "coolvtec" abi sende gel : )
süper fikir. bende varım böle bi organizasyona.
ağzını burnunu kırıcam onun,değişik değişik konusuyor ani zıplamalara neden oluyor
haha :D oy oyoyy fena düştü. boşver üzülme. kar ettiysen sıkıntı yok.
Yiğit Ş.
17-07-2012, 16:41
bu arada demo hesap ile bir haftalık yaptığım işlemler şu şekilde.
http://img812.imageshack.us/img812/2823/ekranalntsdb.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/812/ekranalntsdb.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
ramazanın son haftası ben de istanbul'da olacağım allah ömür verirse.Katılırım o dönemde bir org. yapılırsa.Buarada bernanke konuşuyor.Parasal gevşeme aracı iyi oldu etkiliydi ama boşa kurşun atamayız dedi en son.
süper fikir. bende varım böle bi organizasyona.
haha :D oy oyoyy fena düştü. boşver üzülme. kar ettiysen sıkıntı yok.
Kapatmasaymış iyi olurmuş 70$ cepte :D Açık bıraksaydım su anda 200$ ı bulmuştum yav :D...neyse Allah bereket versin :D Tayfunun ağzına bilgisine gözüne sağlık
Tayfun çok saol Allah razı olsun senden,hesap yöneticlerinden hayır yok yemin ederim seni takip ediyorum :D Bloomberg yorumcuları halt yemiş....Allah kabul etsin :)
katılıyorum :)
dolar yükselecekmiş sanırım. bugün bir bankacı arkadaşım dedi. ama baktığımda 1.817 idi. 1.814 den pahalı ise alma demişti.
coolvtec
17-07-2012, 18:41
Vallaha çok güzel olurdu, ama istanbul bana çok uzak be yaw :)
Gelebileydin iyiydi...yakın zamanda benim yolum düşecek izmire,tanışmak isterim : )
Yiğit Ş.
17-07-2012, 19:23
işten çıkıp eve gelene kadar fena zıplamışız. neden böle oldu ?
coolvtec
17-07-2012, 20:30
Gelebileydin iyiydi...yakın zamanda benim yolum düşecek izmire,tanışmak isterim : )
Güzel olur, beklerim her zaman:icon_tup:
Bernanke dayı üfledi sarıkız düştü ama nefesi yetmedi nakavt için :confused:
neydi bu toparlanma şimdi ?
10-15 ons düşmesi çıkması sorun değil haftanın direnci 1600'de.Aşarsa 1622.Mümkün mü? Hayır.1600 üstü kalamazsa ilk hedef 1565 oraya gidiyordu rakibim,birkaç yıl sonra koltuğundan edeceğim zalim adam :) Bernanke tahvil alırız falan demiş.O yüzden cılız alımlar yukarı taşıdı.1565den kademeli alımla girilir.1530 kadar gevşeyecektir diye düşünüyorum toplayabildiğiniz en küçük ortalama ile ev köy satılır o para ile altın alınır.:)
O zaman Bernanke gelir burada yorum yapar :))
Maksat emekliliğnde bunalıma girmesin, canı sıkılmasın :p
Federal Reserve Board: Career Opportunities (http://www.federalreserve.gov/careers/jobsearch/default.aspx)
Bir tanıdık olsa içeri sızsam mesela bu pozisyon için ,2013'de ne olacak bu honda fiyatları diye konuyu açtırırırım Bernanke'ye.:)
Cidden başvuru yapmıştım FED'e direkt rejectlemişlerdi.Korkmayın ya bu kadar en fazla Florida'yı falan alıp elinizden 5.caddede önce mangal sonra roll yapacağız :)
yani şimdi yatırım tavsiyesi olarak algılamazsak :)
1565ten itibaren kademeli kademeli alım yapıp bekliyoruz ölemi?
selam arkadaslar..
bıraz yukarı cıkıs yaptı dunun kapanısına gore..
hala tutuyorum elımdekı altını cıkamadaım bı turlu:D
burdakı tum yorumları okmama ragmen tekrar sormak ıstıyorum. suankı fıyattan cıksam mantıklı olurmu.
yapmak ıstedıgım bu rakamlardan cıkıp dusmesını bekleyıp tekrar almak.
1 haftalık bı sure ıcınde olabılırmı.. tesekkurler
gurlekyasin
18-07-2012, 11:11
selam arkadaslar..
bıraz yukarı cıkıs yaptı dunun kapanısına gore..
hala tutuyorum elımdekı altını cıkamadaım bı turlu:D
burdakı tum yorumları okmama ragmen tekrar sormak ıstıyorum. suankı fıyattan cıksam mantıklı olurmu.
yapmak ıstedıgım bu rakamlardan cıkıp dusmesını bekleyıp tekrar almak.
1 haftalık bı sure ıcınde olabılırmı.. tesekkurler
bence zararına satış mantıklı değil ama iç güdülerine göre hareket edebilirsin genel eğilim düşüş yönunde olacağı ama birazda sana bağlı
bence zararına satış mantıklı değil ama iç güdülerine göre hareket edebilirsin genel eğilim düşüş yönunde olacağı ama birazda sana bağlı
suan satıs yaparsam ewet zarardayım cunku gramı 96.9 dan gırdım subat ayında..
uzun wadelı dusundugum ıcın 101 lı rakamları gormeme ragmen cıkmadım..
suan yapmak ıstedıgım al sat yaparak deger bazında olmasada gram olarak bırıkımımı
arttırmak.
Yiğit Ş.
18-07-2012, 11:21
yerinde olsam satmazdım.
coolvtec
18-07-2012, 11:47
Gençler sizinle kendi icatim olan bir metoddan bahsetmek istiyorum. Önce deneme hesaında deneyiniz, beğenirseniz kullanırsınız ama daha önce de dediğim gibi yılların emeği var başka yerde paylaşmazsanız sevinirim, aramızda kalsın...
İlk önce 4 saatlik grafi açıp, muhtemel hareket beklediğim paritelerde açabileceğim en düşük lot ile poz alıyorum. Bunu genellikle sabah ve 4-5 major paritede yapıyorum. (Buna olta atma tekniği de diyebiliriz.)
Bir süre bırakıyorum ingiltere bi açılsın bakalım 1 saat falan. Ekrandan da uzaklaşıyorum.
Sonra dönüp bakıyorum, genelde 1-2 tanesinde beklediim yönde hareket ve kar oluyor. Diğerlerini kapatıp bu paritelere yöneliyorum.
http://d1207.hizliresim.com/z/l/9u6g5.gif
Demekki bunlar bugünün hareketli pariteleri ve gidecekler. Bakıyorum karda, daha ispeten daha küçük lotta eklemeler yapıyorum, gittikçe ekliyorum gittikçe ekliyorum.
http://d1207.hizliresim.com/z/l/9u6h6.gif
Duracak olursa, ben de durup bakıyorum ters yönde hareket mi gelecek diye. Bir miktar ters hareket normal. Terse döneck olursa pozların bir kısmını kaptıp en sondakin ise stobunu aldığım seviyeye çekip unutuyorum.
Yok beklediğim yönde hareket devam ederse poz ekledikçe ekliyorum ama nispeten lotu biraz daha düşürüyorum.
Yatırım tavsiyesidir, önce dediğim gibi önce deneme hesabında deneyinisss.
Bol şans.
coolvtec
18-07-2012, 12:11
Pozisyonun yönetimi;
http://d1207.hizliresim.com/z/l/9u700.gif
gibi gibi.
Benim traderlık anlayışım; yarın, 2 saat sonra vb ne olacağını bilemem, bilmek için de uğraşmam. grafiklere bakarım, okurum, ve hareket yönünde düşük riskli poz amaya çalışırım. Bu hala gelebilirseniz sürekli başkalarına bağımlı hale gelmezsiniz. İpler sizin elinizde olur. Bir abi, arkadaş olarak ta tavsiyem bu yöndedir. İşi öğrenmek isteyen olursa da yardımcı olmaya çalışırım... Bol şans.
Hmm tecrübe güzel şey yahu...Teşekkürler mutluay abi
gurlekyasin
18-07-2012, 12:34
suan satıs yaparsam ewet zarardayım cunku gramı 96.9 dan gırdım subat ayında..
uzun wadelı dusundugum ıcın 101 lı rakamları gormeme ragmen cıkmadım..
suan yapmak ıstedıgım al sat yaparak deger bazında olmasada gram olarak bırıkımımı
arttırmak.
geçen ayki tarım dışı istihdam muhabbetınde altın senın aldığın fıyatları bıle geçmişti ozaman çıksaydın elınden ıyıydı ama şuan fikir soruyosan oralara ıllakı gelecek,veya bıraz çıkışın ardından tekrar düşeceğine inanıyorsan daha az zararla vermeye bak bence...
gurlekyasin
18-07-2012, 12:41
Pozisyonun yönetimi;
http://d1207.hizliresim.com/z/l/9u700.gif
gibi gibi.
Benim traderlık anlayışım; yarın, 2 saat sonra vb ne olacağını bilemem, bilmek için de uğraşmam. grafiklere bakarım, okurum, ve hareket yönünde düşük riskli poz amaya çalışırım. Bu hala gelebilirseniz sürekli başkalarına bağımlı hale gelmezsiniz. İpler sizin elinizde olur. Bir abi, arkadaş olarak ta tavsiyem bu yöndedir. İşi öğrenmek isteyen olursa da yardımcı olmaya çalışırım... Bol şans.
onstaki düşüşü bugun için mi bekliyorsun abi?
sence ons kaçtan döner fıkırlerını alabılırmıyız?
coolvtec
18-07-2012, 12:47
Hmm tecrübe güzel şey yahu...Teşekkürler mutluay abi
Rica ederim Can.
Biliyorsundur, öğretmenim, seviyorum paylaşmayı ve öğretmeyi, ayrıca en kalıcı öğrenme yolu öğretmektir. :icon_tup:
Posizyon yönetimi2.
http://f1207.hizliresim.com/z/l/9u84v.gif
Yiğit Ş.
18-07-2012, 12:51
anlatım için teşekkürler, çok faydalı bilgiler. forumdan silinmesine karşı önlemimi aldım :)
peki altın içinde geçerli midir bu yöntem ?
coolvtec
18-07-2012, 12:53
onstaki düşüşü bugun için mi bekliyorsun abi?
sence ons kaçtan döner fıkırlerını alabılırmıyız?
belirmeyi unutmuşum, bu grafiler GU yani GBP/USD paritesi. Beklentim sabah idi ve o yönde poz aldım. ONS ve diğer pariteler için de aşağıda belirtiğim gibi, kusura bakmayasın, pek bir beklentim yok, bir hareket görürsem katılıyorum.
Benim traderlık anlayışım; yarın, 2 saat sonra vb ne olacağını bilemem, bilmek için de uğraşmam. grafiklere bakarım, okurum, ve hareket yönünde düşük riskli poz amaya çalışırım.
coolvtec
18-07-2012, 12:56
anlatım için teşekkürler, çok faydalı bilgiler. forumdan silinmesine karşı önlemimi aldım :)
peki altın içinde geçerli midir bu yöntem ?
Tabiki. teknik trading için altın, petrol, pamuk herşey aynı. bir hareket bekliyorsanız muhtemel başlangış noktalarında bir deneme işlemi, kara geçerse haklısınız demektir ve eklemelere devam. :icon_tup:
coolvtec
18-07-2012, 13:05
Pozisyön yönetimi 3.
http://f1207.hizliresim.com/z/l/9u92b.gif
geçen ayki tarım dışı istihdam muhabbetınde altın senın aldığın fıyatları bıle geçmişti ozaman çıksaydın elınden ıyıydı ama şuan fikir soruyosan oralara ıllakı gelecek,veya bıraz çıkışın ardından tekrar düşeceğine inanıyorsan daha az zararla vermeye bak bence...
tesekkurler..
sanırım ben yıne altınım cebımde agustos ortalarını beklıcem:icon_tup:
bu durumda analiz olayını doğru yapmak lazım,destek direnç noktalarını kısa vadede doğru belirlemek pzoisyon almak açısından önemli...Sanırım fibo kullanıyosun mutlay abi
coolvtec
18-07-2012, 13:14
bu durumda analiz olayını doğru yapmak lazım,destek direnç noktalarını kısa vadede doğru belirlemek pzoisyon almak açısından önemli...Sanırım fibo kullanıyosun mutlay abi
Aynen, analizi yaparkende haftalıktan aşağı doğru gelmek gerekiyor.
Ana destek direnç için ise round number ları kullanıyorum yani 1.5000, 1.4500 1.5200 gibi.
Gün içi işlemlerde kısa vadeli destek direnç noktalarını da kullnıyorum.
Fiboyu ise bir önceki mumun %50fibo seviyesine geri çekilme normal, şeklinde.:icon_tup:
abi benim sorum araya kaynadı önceki sayfalarda şu an ulukartal integral treaderi kullanıyorum bu firma güvenilirmidir? siz ne aracılığıyla işlem yapiosunuz?
coolvtec
18-07-2012, 14:04
abi benim sorum araya kaynadı önceki sayfalarda şu an ulukartal integral treaderi kullanıyorum bu firma güvenilirmidir? siz ne aracılığıyla işlem yapiosunuz?
Ben ilk açtığımda bir arkadaşım da bahanesiyle yurtışında bir bankada açmıştım 3 yıl kadar önce, bir sıkıntım olmadığı için alternatifini araştırmadım ve inanki şuan ki firmlar hakk bir bilgim yok. Ulukartal bilinen bir firma ama iyi araştırıp incelemek lazım. Metatrader4 platformlu bir irma iyi olacaktır.
Pozisyon yönetimi;
Parite (GBPUSD) sıkıştı, ya yukarı ya aşağı bir kopma gelecek.
http://g1207.hizliresim.com/z/l/9uc0h.gif
coolvtec
18-07-2012, 14:24
Poz yönetimi (GU)
http://f1207.hizliresim.com/z/l/9ucu7.gif
Yiğit Ş.
18-07-2012, 14:29
ortalama kar satışlarının düzeyi nedir abi ?
coolvtec
18-07-2012, 14:32
poz yönetimi (gu)
http://f1207.hizliresim.com/z/l/9ud1m.gif
coolvtec
18-07-2012, 14:41
ortalama kar satışlarının düzeyi nedir abi ?
20pips, 50pips, 100pips olur, günü içi yaptığım kar satışlarının amacı kar ettim diye değil, onların stobunu aldığım seviyeye çektim ya, en azından az da olsa karla kapansınlar, boşa gitmesin hem de buu pozu oluşturmak için yaptığım zararı kapatsınlar diye. (Zaten onları karımı alayım diye değil, hareketin terse dönme ihtimali var diye kapadım. Yoksa belki biri hariç hiçbirini kapatmayacaktım. Artı hareket aşağı devam edecek olursa yeni klemler yapacağım.)
Asıl karı ise kapatmadığım, stobunu alım seviyesine çekip bıraktığım ve günü stop olmadan kapatabilen pozlar oluşturuyor. Mesela en son kalan pozlar stop olamdan günü kapatailirlerse ve yön aşağı devam ederse çok iyi kar getirecekler.
Ben bir kaç gün sonra birazını daha kapatacağım ve en son 1 tanesini, en yukardan olanını unutacağım. Belki de o 500-1000pipleri görecek. Ya da sıfır karla kapanacak.
Bir de bunu hergün yapabildiğinizi ve 1-2 pzu sağ kurtarabildiğinizi düşünün, uzun vadede 2 ay - 5 ay hayatta kaldı diyelim........
ufaktan girilir uzun vade düşünen için benden söylemesi.Biraz daha gevşeyecektir diye düşünüyorum.
coolvtec
18-07-2012, 14:52
London, NY, Sydney, Tokyo açılış kapanış saatlerini gösteren bir program. Kırmızı ile işaretlediklerim ise muhtemel 1 saatlik öğle araları. www sitesinden indiebilirsiniz, free.
http://f1207.hizliresim.com/z/l/9udr8.jpg
Yiğit Ş.
18-07-2012, 14:54
anladım tşkler,
bu arada kapalı çarşı dan haber geldi. gr altın 89 a inmiş.
coolvtec
18-07-2012, 14:55
Bu arada 100pips kar/zarar;
0.1lot poz için 100$
0.5lot poz için 500$
1.0lot poz için 1000$
.........................
anlamına geliyor :)
Poz yönetimi (GU)
http://f1207.hizliresim.com/z/l/9udws.gif
Yiğit Ş.
18-07-2012, 14:59
ufaktan girilir uzun vade düşünen için benden söylemesi.Biraz daha gevşeyecektir diye düşünüyorum.
ne kadar uzun ?
bi altın aldıkya ebesinin büzüğüne kadar düşer bune ya.1569 da suan
bernanke şimdi çakar alttan fırlatır
coolvtec
18-07-2012, 15:11
poz yönetimi(gu, saatlik)
http://f1207.hizliresim.com/z/l/9ufdt.gif
ben ufaktan almaya başladım.. 65 civarına düşerse bir alım daha yaparım vadeli mevduatı bozup..
coolvtec
18-07-2012, 15:20
http://b1207.hizliresim.com/z/l/9ufp3.gif
VTec_king
18-07-2012, 15:22
kasım sonuna kadar.
düşücekmi diyorsun?
düşücekmi diyorsun?
Benim anladığım ve genel tahminler o aylarda yukarı hareket yapması bekleniyor.
Şu anki değerler alım için iyi demek istiyor Tayfun. Parayı 3-4 ay bağlama şansı olanlar kaçırmasın kısacası..
VTec_king
18-07-2012, 15:35
ben 95.86 dan aldım zarar üzerine zarar ediyorum..
bnmde anladığım 1560lı yada 1550li seviyelerden alıp bi kaç ay unutmak
peki şimdi bu forexte kaldıraç olayı var ya mesela ben 3 lot aldığım zmn hesapladım onsda 15 dolarlık bi oynama bana 4500 dolar kar/zarar getirio
peki ben 1560tan 3lot aldım dielim olaki 3 ay sonra 1700oldu benim fahiş miktarda kar getirisi oluyomu yoksa bi sınırlamamı söz konusu?
hani paranın şu kdrı kdr kar edebilirsiniz ya da şu kdr gün sürede elden çıkartmanız gerekir die?
coolvtec
18-07-2012, 15:39
son durum;
http://d1207.hizliresim.com/z/l/9ug0l.gif
Görüldüğü gibi arkadaşlar forex ve kaldıraç o kadar korkulacak bir şey değil. Riskinizi sürkli konrol altında tutarsanız ve fırsatları iyi değerlendirip rüzgar sizden yana eserken poz büyütürseniz, düşük risk ile yüksek getiri şansı yaratmış olrusunuz. Gerisi piyasalara ve Allaha kalıyor.
Unuttuğunuz pozlar ya stop olur sıfır zarar ile, ya da uzun vadede çok büyük bir getiri oluşturur.
Örneğin benim bıraktığım bugünki tek pozun bana riski nedir şuan? sıfır. Ama eğer aşağı 500pips gitti diyelim?? Şöyle söyliyeyim, o poz bi 500pips giderse arabama bir 1000hp aks alabilirim :)
Neyse, benden bu günlük bu kadar. Bira dinlenmem lazım. Hem işlem yapıp hem de foruma paylaşım gayet yorucu oldu. Umarım birinizin bile işinize yaramıştır emeklerim da boşa gitmez.
Bol şans
coolvtec
18-07-2012, 15:43
bnmde anladığım 1560lı yada 1550li seviyelerden alıp bi kaç ay unutmak
peki şimdi bu forexte kaldıraç olayı var ya mesela ben 3 lot aldığım zmn hesapladım onsda 15 dolarlık bi oynama bana 4500 dolar kar/zarar getirio
peki ben 1560tan 3lot aldım dielim olaki 3 ay sonra 1700oldu benim fahiş miktarda kar getirisi oluyomu yoksa bi sınırlamamı söz konusu?
hani paranın şu kdrı kdr kar edebilirsiniz ya da şu kdr gün sürede elden çıkartmanız gerekir die?
Öncelikle 3lot 300.000 dolarlık poz demektir. Bu oldukça yüksek bir rakam ki sermayenizin de yüksk olması lazım.
Getiride sınırlama yoktur :) 200k da kazansanız bile size kimse hoppp kardeşm demez. Zarar ederseniz derler :)
Bu arada lot pozisyon sermayeniz ne olursa olsun aynıdır.
Yani 100.000usd sermayesi olan ayşe 1 lot işlem açtı, diğer tarafta da 10.000sermayesi olan ali 1lot poz açtı. getiri kar, risk aynıdır. her iksii de 100.000usdlik poz açmıştır sadece riskeri çok farklıdır. birincinin yani ayşenin riski /kaldıracı 1/1 dir. İkncinin yani alinin ise 1/10.
edit,
3 lot ile 4500usd kar etmeniz için 150pips yeterlidir. altının sdece bgünki fiyat aralığı yaklaşık 200pips dir. tekrar söylüyorum 3 lot çok riskli :) sorması ayıp sermaye nedir??
Öncelikle 3lot 300.000 dolarlık poz demektir. Bu oldukça yüksek bir rakam ki sermayenizin de yüksk olması lazım.
Getiride sınırlama yoktur :) 200k da kazansanız bile size kimse hoppp kardeşm demez. Zarar ederseniz derler :D
eyw abi şu kaldıraça bi zmn ayırıp hesap olayını tam kavramam lazım anlaşılan:)
coolvtec
18-07-2012, 16:04
eyw abi şu kaldıraça bi zmn ayırıp hesap olayını tam kavramam lazım anlaşılan:)
Ehehe aynen ama çok kolay,
BİRİNCİ ADIM;
sermayeniz ne kadar olursa olsun,
altın gümüş, euro/usd vb ne alırsanız alın,
0.01 lot = 1.000 $
0.10 lot = 10.000$
1.00 lot = 100.000$
lik poz demektir.
İKİNCİ ADIM;
Kaldıraç, sermayenizin açtığınız pozisyona oranıdır.
Diyelim sermayeniz 10.000USD
0.1 lot yani 10.000usd poz açarsanız kaldıraç = 10k/10k = 1/1 yani sıfırdır.
0.2 lot yani 20.000usd poz açarsanız kaldıraç= 10k/20k = 1/2 dir.
1.0 lot yani 100.000usd poz açarsanız kaldıraç= 10k/100k = 1/10 dir.
.............................
Yiğit Ş.
18-07-2012, 16:42
pozisyon açıp kalkmak zorunda kaldım bilg başından :D 90$ içerdeyim :D
Yiğit Ş hocam sen acıbademde mi oturuyosun?
SOMEONESPECIAL
18-07-2012, 17:08
Bernanke reis konuşuyor.
Ne dio yavşak gene
Ne dio yavşak gene
:D Sesli güldüm
Abi bu sefer iyi konuştu.Bence süpriz yaptı dolar düşer altın çıkar gibi bir tablo düşünüyorum bu konuşma sonrasında.
Ama hak ediyor.O kaşarı dinleyecem derken erkenden çıkmadım overtime kitlediler.8'e kadar çalışıcam yavşağın yüzünden :)
SOMEONESPECIAL
18-07-2012, 17:13
Ama hak ediyor.O kaşarı dinleyecem derken erkenden çıkmadım overtime kitlediler.8'e kadar çalışıcam yavşağın yüzünden :)
Kolay gele iyi mesailer Tayfun...
geçmiş olsun :(
Sağolun abi allah razı olsun.
Yiğit Ş.
18-07-2012, 19:47
Yok atasehirdeyim ben. Yakin ama acibadem. Hayirdir abi
Ya ben Dubai'de olduğum dönemde hesapların çalışma mantığı ile ilgili birşeyler sormuştun sen.Ben de döndüğümde konuşalım demiştim hatırlarsan.O tarafa gelecektim dük akşam 2 dk anlatayım diye düşündüm sözümü yemiş gibi olmamak için.Ama geç çıktım gelemedim malesef.
Bir de dostlar benim cumaya kadar MTVyi bir alt dilime düşürmem lazım.Konuya hakim bir arkadaş varsa rica etsem benle iletişime geçebilir mi?Çok makbule geçer eğer birisi yardımcı olabilirse.Şimdiden teşekkürler
Yiğit Ş.
19-07-2012, 09:39
Ya ben Dubai'de olduğum dönemde hesapların çalışma mantığı ile ilgili birşeyler sormuştun sen.Ben de döndüğümde konuşalım demiştim hatırlarsan.O tarafa gelecektim dük akşam 2 dk anlatayım diye düşündüm sözümü yemiş gibi olmamak için.Ama geç çıktım gelemedim malesef.
Bir de dostlar benim cumaya kadar MTVyi bir alt dilime düşürmem lazım.Konuya hakim bir arkadaş varsa rica etsem benle iletişime geçebilir mi?Çok makbule geçer eğer birisi yardımcı olabilirse.Şimdiden teşekkürler
yok yemiş olmazsın merak etme :) istersen gitmeden veya döndükten sonra müsait olduğun zaman görüşebiliriz. sorun değil. şuan zaten dememe yanılma demo hesap ile ilerliyorum zaten.
mtv için arkadaşlar yazarlar.
Aracının marka-modeli ne?
Ona göre bakmak lazım..
konuyla bağlantılımı olacak bilmiyorum ama kelime kökeni aynı ne de olsa :D benim için yüklü olan bir miktar param var altın hesabı açıp yatırmayı düşünüyorum, sürekli pc başında olduğum için altın yükselince kendi hesabıma alıp, tekrar yatırmayı ve yine yükseldiğinde tekrar çekmeyi düşünüyorum, yanlış mı yapmış olurum ? bana bi zararı olurmu ? daha önce dolarla yapıyordum ama ufak rakamlar olduğu için sıkıntı yoktu, tecrübeli birileri görünce altın ile alakalı bir sorayım dedim bu arada bankam garanti
2007 model fiesta st.Benden önceki sahibi birinci dönemi ödemiş normal tarifeden ben alt dilime çeksem onun fazla ödediğini düşerler mi benim ödeyeceğim Temmuz vergisinden acaba?
Mehmet Ali Bey bu konunun çekirdek kadrosu var. :) Hemen hemen 10 kişi.Herkes söylediğiniz şekilde pozisyon açıp kapatıyor.Dolar ile yaptığınızdan prensip olarak hiçbir farkı yok.
2007 model fiesta st.Benden önceki sahibi birinci dönemi ödemiş normal tarifeden ben alt dilime çeksem onun fazla ödediğini düşerler mi benim ödeyeceğim Temmuz vergisinden acaba?
MTV yi bi alt dilime düüşürmek ne ola ki ilk defa duydum ?
Merak ettim bende
edit: okudum öğrendim
cagri-35
19-07-2012, 11:15
Kasko bedeli ile oluyor o mtvnın alt dılıme dusmesı. öncelıkle aracın kasko bedelının %5 inden fazla kasko öduyorsanız kaskocudan bı dılekce alıp doldurup vergı daıresıne verıyorsunuz ve ıslem halloluyor.
Yararlanabiliyorum o yönden sıkıntı yok.Kasko bedeli 27 Bin küsür mtvsi 1642 :)
Bu formu nereden temin ederim+ilk dönem mtvyi aracı aldığım arkadaş 821 olarak ödemiş.Ben dilekçeyi verdiğimde mtv 530'a düşüyor.Birinci dönemde keza aynı şekilde.O fazla ödenen bu ay ödeyeceğimden düşer mi onu merak ediyorum aslında.Tabi en kritiği 1 günde halledebilir miyim?
cagri-35
19-07-2012, 11:26
1 günde halledersin hatta öğleden sonra gitsen bugun bile halledersin çok sıra beklemessen. Kaskocu tanıdıgın varmı ?
Ayrıca aynı yıl ıcındekı fazla odenenı gerı alabılıyordun sanırım.
yok malesef bizim kurumun anlaşmalı olduğu bir firma var.Oradan yaptırmıştım ilgilenen kişi tatile çıkmış :(
cagri-35
19-07-2012, 11:28
Bi sn bekle o zaman ben bı kaskocumu arıyorum ızmırdeyız nasıl yapılır bılmıorumda öyle matbu formsa falan gönderteyım sana bı sn.
Aracınızın(Fiesta ST 2.0 i) 2012 Motorlu Taşıtlar vergisine esas teşkil eden Araç Değeri 27750 tl.
Bunun % 5 i, 1387.5 tl.
2012 mtv si ise yıllık 1642 tl, bu 1387.5 tl nin üstünde olduğu için bir alt dilimden yararlanabilirsiniz.
Bunun için sigotra yaptırdığınız ya da tanıdık bir sigortacıya gidip bu işleme özel form dilekçe doldurarak , imzalayıp motorlu taşıtlar vergi dairesine veriyorsunuz.Ben bostancıda müdür yardımcısına direk dilekçeyi vererek 15-20 dk da halletmiştim.
Bu arada ilk 6 aylık alınan fazlalık, 2. 6 aylık vergiden düşülüyor..:)
Edit:yanlış hesap
cagri-35
19-07-2012, 11:34
Şimdi konuştum detay direk bu adreste
Tketiciler Birlii (http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=1&pID=146)
Buradaki kasko değer bildirim formunu doldurtucakmışsın bir yetkili acentaya, ardındanda düzeltme dilekçesi ile vergi dairesine başvurulucakmış.
Ben yapmıştım bu işlemi iki yıl önce falan 10 dk da halletmiştim.
Ama bir acentaya onaylatman gerek, forumda arkadaşlar vardı sigortacı yakınında varsa yardımcı olabilecek acele etme yarın falan yap olmadı derim , tanımayan birisine denk gelirsin bi dünya ücret alır vs. ben şahsen herhangi bir ücret ödememiştim ama 6-7 yıldır orasıyla çalışıyorum yani.
Bernanke'nin dün yaptığı açıklamalar,bej kitap ile gelen bilgiler sayesinde altın rüzgarı arkasına aldı.15:30'da işsizlik verisi gelecek ABD'den kötü gelirse aşırı yükselebilir iyi gelirse hafif gevşer.Buarada Çağrı ve Fantik Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.Çok teşekkür ederim ilginiz için.Yarın halledeceğim inşallah
o zaman o kitleye sorayım :D altın kaç gibi yatırılıp kaç gibi çekilmeli, yani ortalama saatleri vardır heralde akşama doğru fırlıyor sanırım yanlışmıyım ?
cagri-35
19-07-2012, 13:56
Sağolasın Faruk senınde rast getirsin :)
Peki bende sana bildiğin konudan sorayım. 6-7 aylık vadede altınamı yatırım yapmak lazım yoksa %11 gibi faizden mevduatamı? Altının gramında ciddi bir yükseliş bekliyormusun 2013 ün ilk çeyreğine kadar. Daha önce birkaç yerde ağustosta sıçrama yapıcak gibi okumuştum ama bilemiyorumda.
Ayrıca yatırım yapmam durumunda mudahele şansım olmayacak yani bıraktıgım yatırımı ancak 6-7 ay sonra kısmetse tekrar aktif halde kullanabilecek durumdayım.
o zaman o kitleye sorayım :D altın kaç gibi yatırılıp kaç gibi çekilmeli, yani ortalama saatleri vardır heralde akşama doğru fırlıyor sanırım yanlışmıyım ?
ben o kdr basit olduğunu zannetmiyorum :)
bence emtiaların herkes tarafından kabul edilen ortalama değerleri var mesela altın için şu an 1560-1590 arası kabul görüyor ve bu dengede gidip geliyor bence kar için 1560 ın altında alınıp 1590 civarı bir seyide bozulabilir
mesela petrol 28 haziranda 78 dolar seviyelerinde imiş bence alım için çok güzel bi zamandı çünkü 78 dolar petrol için olması gerekenden düşük bir fiyat nitekim şu an 91 dolar seviyelerinde ki ben kasımdan sonra 108-109ları göreceğini düşünüyorum
altının bi taban yapmasını bekliyorum ama hala sıkışık duruyor
edit: sınırlı bilgimle kendimce yanıtladım umarım yanıltıcı olmamışımdır..
Abd'de ıssızlık basvuruları toplam 386 bın kısı oldu (beklentı: 365 bın oncekı: 350 bın)
yani kötü bi rakam değilmi ama şu anda aşağı yönlü bir seyir var?
Tuncer M.
19-07-2012, 14:37
Konu dışına çıkalım Euro'nun 2 ay içinde izleyeceği yön için bir tahmin yapabilecek var mı? :)
Bide ben bi soru sormak istiyorum .
Altın hesabı açtırma işi nasıl oluyor . Benim elimde altın var bunları bankaya götürüp gram hesabı olarak karta geciremezmiyim ? İlla nakit para mı lazım :)
Altın hesabı açtırma işi nasıl oluyor . Benim elimde altın var bunları bankaya götürüp gram hesabı olarak karta geciremezmiyim ? İlla nakit para mı lazım :)
nakite çeviriyorsunuz sonra gidip bankadan altın hesabı açıp o hesabınızdan alım satım yapıyosunuz..kar marjı en düşük banka bildiğim kadarıyla şekerbank
nakite çeviriyorsunuz sonra gidip bankadan altın hesabı açıp o hesabınızdan alım satım yapıyosunuz..kar marjı en düşük banka bildiğim kadarıyla şekerbank
Cevap için teşekkür ederim .
Ama nakite cevirdikten sonra bi espirisi kalmıyacak ki , zarar etmişş olucam :)
garanti yapıyor bu olayı ama sanırım her şubenin belirli bir günü var
Low-Rider
19-07-2012, 15:30
Baya baya okul gibi olmuş burası , herşeye çok yabancı olduğum için pek anlıyamadım tabi:D
Bu işleri takip ettiğiniz siteler vs var mı ?
Yiğit Ş.
19-07-2012, 15:34
günlük olarak okuduğum yorumu vereyim ben
http://forex.integralmenkul.com.tr/bulten/integralforexgunlukbulten.pdf
Cevap için teşekkür ederim .
Ama nakite cevirdikten sonra bi espirisi kalmıyacak ki , zarar etmişş olucam :)
wala bana kalsa forex çok çok daha avantajlı altında 1 ayda kazanılacak parayı forexte ons fiyatı üzerinden doğru zmnlamayla 1 günde kazanabilirsiniz
ama onuda iyi kavramak gerek ciddi bi süre deneme hesabı şart galiba
günlük olarak okuduğum yorumu vereyim ben
http://forex.integralmenkul.com.tr/bulten/integralforexgunlukbulten.pdf
ulukartallar mı oluyo bu yoksa bi kaç firma bu alt yapıyımı kullanıyo
bende aynı hesabı twitterdan takip ediyorum
https://twitter.com/integralforex
https://twitter.com/VennDanismanlik
danışmanlık firmasını bgn keşfettim özellkle gbp/usd paritesinde doğru bilgiler verdiler
Yiğit Ş.
19-07-2012, 15:40
ilk twitter hesabı ile aynı firma. sadece altın takip ediyorum ben.
Şimdi ben elimdeki altınlarla bi bankaya gidebilirmiyim ? + Olarak Ben bozdur tekrar yap felan öyle takip etmicem sadece gram hesabı birikim daha avantajlı olur diye düşünüyorum . Atıyorum elime 100 lira geçsse gider 1 gr altın alırım gibi :) Çeyrektir cumhuriyuettir felan uğraşmamak için :)
ABD'DE IKINCI EL KONUT SATISLARI HAZIRAN'DA: % -5.4 (BEKLENTI: % +2 ONCEKI: % -1.5)
kritikti çok kötü geldi.
ABD'DE IKINCI EL KONUT SATISLARI HAZIRAN'DA: 4.37 MILYON ADET (BEKLENTI: 4.64 MLN ONCEKI: 4.55 MLN)
Rakamsal bu geldi.***** konut ve inşaat diğer tüm sektörlerle ilişkili olduğundan biraz yükseltir.Amerika ekside açıldı.
ABD'DE IKINCI EL KONUT SATISLARI HAZIRAN'DA: % -5.4 (BEKLENTI: % +2 ONCEKI: % -1.5)
kritikti çok kötü geldi.
beklenti nedir altın bazında?
SOMEONESPECIAL
19-07-2012, 16:08
Açıyormuyuz Vtec )))
arkadaşlar alıntı yapıp cevaplıyamıyorum telden girdiğim için birkaç hatalı bilgi var onları düzeltelim kimse yok yere zarar etmesin ;
Çağrı-35'in sorusuna cevabım şu yönde olur ; örneğin 1000 TL'niz var 6 aylık vadeliye yatırırsanız stopajı düşdükten sonra 47 TL getiris olur eğer ki buradan altın alırsanız 10.87 gram altın alırsınız yılsonu hedefimiz 102 demiştik.hedefimiz gerçekleşirse 1108 TLniz olur.Buradan sonra karar sizin.
OK4N'nin sorusuna gelirsek,hayır altınları aynen alıp bankaya götürüyorsunuz.TL/USD/EUR çevirme gibi bir durum asla yok.Nasıl TL hesabınıza tl ekliyorsunuz bu hesaba da gram altın ekleyip çıkarıyorsunuz.Karşılığı ister dolar ister TL olsun.Bankaya giderken şuna dikkat etmeniz lazım örneğin takı seti var elinizde banka onun işçiliğini dikkate almaz kaç gramsa ona dikkat eder.Bu tür ziynetleri bankaya fiziki götürmemek lazım.Zarar edersiniz.Diğer türlü çeyrektir,bileziktir kuyumcu hangi fiyattan alırsa bankalardan o fiyattan alır.
LOW-Rider'ın sorusuna cevabım şu olur dil probleminiz yoksa Bloomberg ve Reuters'ı takip edebilirsiniz.Zaten news&update bilgiler oraya düşüyor her zaman.Türkiye'den yayın yapan kurumlar oradan alıp kendi organlarında yayınlıyorlar.Ama ne kadar olursa olsun ücretli kurulan platformlar gibi anlık bilgi sahibi olmazsınız.Herzaman gelişmeleri birkaç dakika geriden takip edersiniz.Bu da kaybettirir.O nedenle eğer Pro_Trade yapacaksanız aylık cüzzi ücretli Matriks Platformuna abone olmanızı şiddetle tavsiye ederim.Ben de buna benzer bir platform kullanıyorum.
Gelelim canım abimin sorusuna vtec açmalı abi.Şu datalarla hakkı 1600'dü.Cuma valörlü işlemlere sat orderı girilmiş.Seviye ons olarak 1623'lerde.Ama çok sığ işlemler.Kriz kahini denen bir abimiz var mutlaka duymuşsunuzdur Roubini diye.Bugün onun en son yazısını okudum şöyle diyor; Mesele QE3'ün olup olmaması değil 4. ve 5.'nin neye benzeyeceğidir.Bu altım kasımda enteresan rakamlar görecek bu artık kesin.Geçen de konuştuk sorun seçimlerin gelmesi.Yoksa çoktan parasal gevşeme kararı alındı ama muhalefet partisi buna müsaade etmiyor.
SOMEONESPECIAL
19-07-2012, 16:24
Gelelim canım abimin sorusuna vtec açmalı abi.Şu datalarla hakkı 1600'dü.Cuma valörlü işlemlere sat orderı girilmiş.Seviye ons olarak 1623'lerde.Ama çok sığ işlemler.Kriz kahini denen bir abimiz var mutlaka duymuşsunuzdur Roubini diye.Bugün onun en son yazısını okudum şöyle diyor; Mesele QE3'ün olup olmaması değil 4. ve 5.'nin neye benzeyeceğidir.Bu altım kasımda enteresan rakamlar görecek bu artık kesin.Geçen de konuştuk sorun seçimlerin gelmesi.Yoksa çoktan parasal gevşeme kararı alındı ama muhalefet partisi buna müsaade etmiyor.
İnşallah. Hadi bakalım... Ağzın bal yesin
ben çok acemiyim şuan ama 1600-1623 falan nedir tam olarak , benim tek bildiğim altın şuan 91.9 :D
ben çok acemiyim şuan ama 1600-1623 falan nedir tam olarak , benim tek bildiğim altın şuan 91.9 :D
:) onz'unun değeri...
Altının usd/ons fiyatı.. Birimi dolar.
91,9 ise gram altın olarak geçer. TL'ye çevrilmiş hali.
SOMEONESPECIAL
19-07-2012, 17:00
ben çok acemiyim şuan ama 1600-1623 falan nedir tam olarak , benim tek bildiğim altın şuan 91.9 :d
sen nereden çıktın mali yaaaaaaaa :)
OK4N'nin sorusuna gelirsek,hayır altınları aynen alıp bankaya götürüyorsunuz.TL/USD/EUR çevirme gibi bir durum asla yok.Nasıl TL hesabınıza tl ekliyorsunuz bu hesaba da gram altın ekleyip çıkarıyorsunuz.Karşılığı ister dolar ister TL olsun.Bankaya giderken şuna dikkat etmeniz lazım örneğin takı seti var elinizde banka onun işçiliğini dikkate almaz kaç gramsa ona dikkat eder.Bu tür ziynetleri bankaya fiziki götürmemek lazım.Zarar edersiniz.Diğer türlü çeyrektir,bileziktir kuyumcu hangi fiyattan alırsa bankalardan o fiyattan alır.
Teşekkür ederim peki varmı önerebileceğiniz bir banka ?
Su uyur altın uyumaz,bugun cuma işlem yapılmaz :D günaydın millet