Orijinalini görmek için tıklayınız : Altın fiyatları ve yatırım?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
[
22]
caadaass
11-06-2015, 13:48
15:30 da dolar için önemli bir veri var ve an itibariyle dolar düşüşte, K.Kılıçdaroğlu ve R.T.Erdoğan'ın açıklamaları sonrası iç piyasa sıcak, borsa yükselişte. Bugün için doları yükseltecek bir hareket söz konusu değil. Eğer bahsettiğim veri de beklenen veya altında gelirse dolarda bir miktar daha düşüş söz konusu olacak, alım için beklemedeyim. 2.725 alım için psikolojik sınırım. YTD
Altının. Son 6 yıllık grafigine bakarsak bence savas çıkmadığı takdirde
Dolara bağlı ons fiyati yatay seyreder.
Gr 100 106 arasında gidip gelir düşüncesindeyim.
dolar yükseldikçe altın düşer diyenler var ne kadar doğrudur bu yorum :)
dolar yükseldikçe altýn düþer diyenler var ne kadar doðrudur bu yorum :)
Hocam altinin 2 tane destekcisi var, dolar ve ons altin. Genelde dolar yukselirse ons duser, altin ise dolarin yukselmesinden dolayi yukselir. Keza ayni sekilde ons yukselirse gram altin yine yukselir, buna bagli olarak dolar duser. Hem ons hemde dolarin yukseldigi durumlarda ise gram altin direk kirar gecer, sicrama yapar. Ornegin suan altinin yuksek olmasi tamamen dolarin yuksek olmasindan kaynaklidir. Gram altin suan yukselisini tamamen dolardan aliyor. Ons altin suan son 4-5 senenin en dusuk seviyelerindedir.
Yatirim tavsiyesi olarak algilamayin, bilgim cok fazla degil, sadece gorduklerimi ve bildiklerimi aktardim.
http://goldprice.org/charts/history/gold_10_year_o_b_usd.png
Ons son 10 yıllık. grafiği. Ortalamasi bugün ki fiyata tekamül etmekte.
Ben altının savaş yada ekonomi çöküş olmadıkça ki abd durumlar eskisi gibi cok riskli değil.
Euro bölgesinde yunanistan mevzusuda altını etkilemez.
Irandaki amborgo kaldirilmasi bunlar altinin bence yatay seyri için yeterli.
Irana girerlerse o zaman çarşı pazar karışır iste :)
http://goldprice.org/charts/history/gold_all_data_g_b_try.png
Gram altının 10 yıllık tablosuna bakarsak
Onsla alakasi birtek 2012 de 108 lirayı gördüğünü görürüz.
Gr alış isin 80~85 aralığı beklemek mantıklı
Rockford
13-08-2015, 13:19
çinde devalüasyon oluyor altın yine 100ü geçti nereye kadar beklemeli ne olur ne biter kücük yatırımcı için uzmanlar bi yorumlayın size zahmet :)
108 kırarsa nereye gider bilinmez.
kısa vadede şuan için 90-95 aralığı yatırım için fırsat olabilir.
benim altına güvencim kalmadı malesef :(
Sanırım bu yakın günlerin prensi altın ile avro olacak. Devlet doları baskılayıp bunları meraya salacak. Dolar alayım diyordum sanırım avro alacağım.
vectra-tuner
25-08-2015, 07:42
Sanırım bu yakın günlerin prensi altın ile avro olacak. Devlet doları baskılayıp bunları meraya salacak. Dolar alayım diyordum sanırım avro alacağım.
Usd nin yükselmeyişi Devletin doları baskılamasından değil , Euro dolar paritesi dünyanın her yerinde aynı... Şu anda Euro değerli Usd değersiz nedeni ise Fed faiz artırımı daha geç olacağı için.. Fiyatı artmış birşey alınmaz , Euro almak tehlikeli şu anda.. Alınacaksa Usd bir numaralı tercih şu anda parite 15.67 yani 1 euro 1.1567 usd ediyor parite 1.08 lere kadar düşmüştü yani usd nin %7 değer kaybetmiş hali 2.930 kabaca. Parite terse dönerse Usd yükselir yine
Eldeki gram altın ne zaman bozdurulmalı sizce ne kadar daha çıkar
dolar 1 haftadır artışta ama seçim nedeniyle sanki düşecek gibi nakit parayı ne yapmayı öngörürsünüz dolaramı altınamı ?
mehmet6r
10-05-2016, 11:21
Konuyu hortlatayım abiler, ayda bir iki ayda bir bir çeyrek alarak ufakta olsa öğrenci işi bir birikim düşünüyorum. Yani 2-3 sene sonra mezun olunca elimde ufak bir birikim olsun istiyorum. 2-3 sene bu birikime dokunmama niyetim var. Altın uzun vadede kaybetmez diye düşünüyorum. Sorum şu her ay veya iki ayda bir çeyrek altın mi yapsam yolsa çeyrek parasını dolar veya euro mu yapsam. Hiçbir fikrim yok. Tecrübe fikirlerinize ihtiyacım var.
Let the konu hort (İngilizcenin ırzına nasıl geçilir? Ahan da biyle)
Referanduma kadar ve referandum sonrası dolarda nasıl bir hareket bekliyorsunuz?
Altın ne zaman güvenli liman olur da yandım anam diyen ona sarılır?
Bist için favori hisseleriniz nelerdir? (Siz bir yazın, şu yeni bilançoların ışığında 3-4 ve hatta 5 bombastik kağıt yazacağım. Tabii ki ytd diyerek :))
Son 3 yilda sadece 3 mesaj yazilmis...
Son 3 yilda sadece 3 mesaj yazilmis...
...ve konu 2011 yılında açılmış. hortlamanın böylesi!
esasında son 3 yılda yani şubat 2017 den 3 x 1 yıl geri gidince şubat 2014 aralığında bayağı mesaj yazılmış. kim bilir o zamanlar dolar kaçtı.
neyse sordum soruyu: dolara referandum öncesi ve sonrası ne olur sizce? ve bist'te son gelen bilançolar nezninde favori kağıdınız nedir?
vectra-tuner
20-02-2017, 08:05
Altın almak isteyenler Fed toplantına bir iki gün ala giriş yapabilir.. Şu anda Ons fiyatı yüksek ... Dolarda yüksek
Altın dolardan çok daha sağlam.. Çıkarma maliyeti 1150 Usd. olduğu için Ons olarak 1200 Usd altından toplanıp beklenilirse birkaç sene içerisinde sahibini ihya eder..
Bu aralar 143 seviyelerinden gram alınır mı sizce? yoksa 140 ın altına inmesini beklemek mi gerekir?
vectra-tuner
20-02-2017, 09:16
Ben mart ayı fed toplantısına bir iki gün kala almayı planlıyorum.. Referandumdan dolayı doları olabildiğince düşürmeye çalışacaklar içeriden... Fed öncesi faiz artırımı riskine karşı piyasalar altını satarlar.. Hem ons hem dolar düşerse güzel olur
S.Özeren
20-02-2017, 14:12
Altın nisan mayıs gibi başlar cosmaya, beklentim yuksek
Altın almak isteyenler Fed toplantına bir iki gün ala giriş yapabilir.. Şu anda Ons fiyatı yüksek ... Dolarda yüksek
Altın dolardan çok daha sağlam.. Çıkarma maliyeti 1150 Usd. olduğu için Ons olarak 1200 Usd altından toplanıp beklenilirse birkaç sene içerisinde sahibini ihya eder..
Hımm mantıklı valla. Referandum öncesi dolar olabildiğince düşecektir. Aslında dolar da alınabilir yatırım aracı olarak. Ama altına bu açıdan bir bakış güzel geldi.
Borsa için bugün süpriz bir şekilde BJK(BJKAŞ) 11,57% ile kapattı. Benim tutmaz ama ya tutarsa diye 9% artış olursa satış emrinin gerçekleşmesi ise sürpriz oldu. Şimdi BJK için önümüzdeki günlerde bir düzeltme gelebilir ama sonrasında yine güzel yükselişler bekliyorum kendi adıma. 7 yolculuğu başlamış gibi duruyor.
sky clio
21-02-2017, 13:28
Aralık 127 civarında iken aldım. Ocak ayında 148lerde iken sattım. Güzel bir kar elde ettim.
Şimdi tekrar 143-144 civarlarında dolaşırken aldım. Sindim köşeme bekliyorum durumu gözetliyorum bu aralar.
Yine aynı şekilde bir kar elde edersem güzel olacak inşallah.
http://i.hizliresim.com/01Dz4Y.jpg
Acaba doları baskılamak için altın mı satılmakta? Ya sonra... Arz-Talep?
Aşkın Ersoy
21-03-2017, 11:00
arkdaşlar benim bacanığım kuyumuc hep şunu söyler altın hiç bir zaman çok düşmez ama uzun süreli bekletilmek şartıyla tabi diyor zaten eski tarihlerdeki fiyatlarıyla şimdi fiyatları kıyasladığımızda fark ortada...
rain man
18-04-2018, 10:26
Hort diyelim.
Düğünden kalan altınlar ve bir miktar nakit birikimimiz var. Burada iken altınları bankada kasada muhafaza ettik, nakiti ise hesapta.
Bu zamandan sonra da ayda belli miktar altın koyarak tekrar birikim yapmak istiyorum. Sormak istediğim sorular şunlar,
Elimizdeki nakiti altına çevirmek istiyorum. Üşengeçlikten bir buçuk sene önce yapmadım neyse geçen geçti. Şimdi sorum şu en uygun nasıl muhafaza ederim? Kasanin yıllık maliyeti 300 tl (depozito hariç) idi.
1. Tekrar gittiğin yerde kasada tut, elindeki nakdi de altına çevir beraber koy
2. Bankada altın hesabı aç, paraya çevirip oraya aktar, yine nakdi de aynı şekilde değerlendir
Bayağı uzağım bu işlerden. Aylık belli miktarda da bir şeyler kenara koymaya çalışacağım. Maliyet anlamında ya da değer kaybı anlamında hangisi daha mantıklı olur?
Bankaların altın günleri oluyor. Orada gram olarak tartıp, o gramda hesap açıyorlar sana. Altın olarak kalıyor para. Hatta altın günü olmasa bile gidip yapabiliyorsun artık. Altın günü terimi milletin ayağı alışsın diye idi.
Kuyumcuda boz, bankadan altın al zarar edersin muhtemelen.
İstanbulda olsan kapalıçarşıyı gez, fiyat al derdim ama değilsin.
En güzeli ilk yazdığım gibi......
rain man
18-04-2018, 10:46
Bankaların altın günleri oluyor. Orada gram olarak tartıp, o gramda hesap açıyorlar sana. Altın olarak kalıyor para. Hatta altın günü olmasa bile gidip yapabiliyorsun artık. Altın günü terimi milletin ayağı alışsın diye idi.
Kuyumcuda boz, bankadan altın al zarar edersin muhtemelen.
İstanbulda olsan kapalıçarşıyı gez, fiyat al derdim ama değilsin.
En güzeli ilk yazdığım gibi......
Benim de en çok aklıma yatan ilki oldu. Kuyumcuda bozdurmak hem uğraştırıcı hem riskli. Kapalıçarşı gibi bi opsiyon da yok haliyle dediğinizi düşündüm ben de. Peki hesap işletim ücreti, hem yatırma hem de çekme anlamında hangi banka daha cazip biliyor musunuz?
Benim de en çok aklıma yatan ilki oldu. Kuyumcuda bozdurmak hem uğraştırıcı hem riskli. Kapalıçarşı gibi bi opsiyon da yok haliyle dediğinizi düşündüm ben de. Peki hesap işletim ücreti, hem yatırma hem de çekme anlamında hangi banka daha cazip biliyor musunuz?
Benimki işbankasında. İşletim ücreti falan yok altın için.
Al-sat farkı da çok değil.
Mesela şu an:
Alış 177,21 - Satış 175,88 TL
GokhanRS
18-04-2018, 10:56
garanti bankasının dediğine göre, kazanılan bir dava sonucu artık bankalar yeni bir düzenleme gelene kadar hesap işletim ücreti alamıyorlarmış. gelecekteki durum ne olur belli olmaz. tayyip amcaları seçimden sonra kıyak geçmezse şimdilik işletim ücreti yok hiç bir hesaba diye biliyorum.
çünkü danıştay alamazsın dedi, bankaların itirazınıda red etmişti 2016 yılında.
Hort diyelim.
Düğünden kalan altınlar ve bir miktar nakit birikimimiz var. Burada iken altınları bankada kasada muhafaza ettik, nakiti ise hesapta.
Bu zamandan sonra da ayda belli miktar altın koyarak tekrar birikim yapmak istiyorum. Sormak istediğim sorular şunlar,
Elimizdeki nakiti altına çevirmek istiyorum. Üşengeçlikten bir buçuk sene önce yapmadım neyse geçen geçti. Şimdi sorum şu en uygun nasıl muhafaza ederim? Kasanin yıllık maliyeti 300 tl (depozito hariç) idi.
2. Bankada altın hesabı aç, paraya çevirip oraya aktar, yine nakdi de aynı şekilde değerlendir
Bayağı uzağım bu işlerden. Aylık belli miktarda da bir şeyler kenara koymaya çalışacağım. Maliyet anlamında ya da değer kaybı anlamında hangisi daha mantıklı olur?
Kuveyt Türk ümraniye şubesi. altın experti bulunduruyo gidiyorsunuz Altın hesabı açıyorlar. elinizdeki altınları inceleyip onları gram olarak hesaba işliyor.
24 ayar 18 ayar meselesinden küçük bir fark oluşuyor. anlattı adam ama mantığını unuttum. Bence en sağlıklı ve güvenli yöntem bu.
ATM den TL yatırıp online olarak Altın alabiliyorsunuz o açıdan güzel oluyor.
üzülerek söylüyorumki TL sürekli değer kaybediyor ve maaşın bir kısmı ile ya dolar yada altın almaya çalışıyorum. her sene en az 2 kere yurtdışına gittiğim içinde faydasını görüyorum.
rain man
18-04-2018, 11:20
Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Kuveyt Türk ümraniye şubesi. altın experti bulunduruyo gidiyorsunuz Altın hesabı açıyorlar. elinizdeki altınları inceleyip onları gram olarak hesaba işliyor.
24 ayar 18 ayar meselesinden küçük bir fark oluşuyor. anlattı adam ama mantığını unuttum. Bence en sağlıklı ve güvenli yöntem bu.
ATM den TL yatırıp online olarak Altın alabiliyorsunuz o açıdan güzel oluyor.
üzülerek söylüyorumki TL sürekli değer kaybediyor ve maaşın bir kısmı ile ya dolar yada altın almaya çalışıyorum. her sene en az 2 kere yurtdışına gittiğim içinde faydasını görüyorum.
Kuveytturkte çalışan arkadaşım da cazip olduğunu söylemişti. Hesabı ümraniye şubesinden açınca başka bi ilden çekme veya yatırma durumunda sıkıntı oluyor mu? Gerçi çekmeyi düşünmüyorum ama yatırma konusunda direk tl karşılığındaki miktarda altın hesaba geçiyor yani öyle mi? Halkbankta kullanmadığım bi altın hesabım var ancak bankaya gıcık olduğum için onda tutmak istemiyorum.
Değer kaybetme noktasında haklısınız. Belki küçük tutarlar deyip gözümüze gelmiyor ama iki sene öncenin 500 tlsi şu an 500 tl değil. O yüzden hesapta kullanılmayan parayı tutmanın hiç bir anlamı yok.
Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Kuveytturkte çalışan arkadaşım da cazip olduğunu söylemişti. Hesabı ümraniye şubesinden açınca başka bi ilden çekme veya yatırma durumunda sıkıntı oluyor mu? Gerçi çekmeyi düşünmüyorum ama yatırma konusunda direk tl karşılığındaki miktarda altın hesaba geçiyor yani öyle mi? Halkbankta kullanmadığım bi altın hesabım var ancak bankaya gıcık olduğum için onda tutmak istemiyorum.
Değer kaybetme noktasında haklısınız. Belki küçük tutarlar deyip gözümüze gelmiyor ama iki sene öncenin 500 tlsi şu an 500 tl değil. O yüzden hesapta kullanılmayan parayı tutmanın hiç bir anlamı yok.
ben bütün işlemleri online hesaptan yapabiliyorum.
ATM den para çekmedim ama bildiğim kadarı ile çekiliyor.
Kuveytürk ü arayıp sorabilirsiniz. size en yakın hangi şubede altın experti var ise.
buda.pest
19-04-2018, 00:26
Hort diyelim.
Elinizdeki altınları bozdurmak isterseniz ayar farkından dolayı çok kaybınız olur mu bilmiyorum ama gram altın alma bana çok mantıklı geliyor.Altın hesabına çevirseniz hem gram altın olarak alırsınız birikim için,hem de bozduracağınız zaman fazla değer ve zaman kaybınız olmaz.
rain man
24-05-2018, 09:26
Ev taşıma işlerinden dolayı bu işle ilgilenemedim . Küçük bir sorum olacak, bankanın batması gibi bir durumda burada kafama yatan yol güme gider mi? Bankadan kasa alip orada muhafaza etmek o acıdan daha iyi midir? Mevcut piyasada ziraate bu yatırımı yapmak mantıklı mıdır?
Sorma nedenim bir yerlerden aklımda kalan ziraat ve halkbank 'ın sorun yaşaması.
Halkbankı bilmiyorum ama biz en az 60 senedir tüm birikimimizi rahatlıkla ziraat bankasına yatırırız hiç hatırlamıyorum sorun yaşadığımızı. Hatta şuan ziraat bankasında 2 kasamız var birinde ziynet eşyamız birinde benim çek,senetlerim var
caglarcb
24-04-2020, 13:07
Sağlam hort olmuş madem düşüncelerimizi yazalım. Şuan altın yatırımı için doğru zaman değil. Covid-19 salgının yatay seyre geçmeye başlamasından dolayı küresel piyasalardaki hareketlilik artacak, bir nebze de olsa piyasa kendini bulup yüzüne suyu serpecektir. Önümüzdeki 4-5 haftalık süreç eğriyi belirleyecektir. Elinde avucunda birikimi olan, altına yatırmayı düşünenler biraz daha bekleyip doğru yatırım aracını belirleyebilirler.
Altın arz ve talebinde meydana gelen en ufak bir değişiklik direkt olarak altın fiyatlarına yansımaktadır. Bunu basit bir şekilde açıklamak gerekirse; talebin yüksek olduğu yani herkesin ilgi gösterdiği bir malın değeri de yüksek olur. Aynı şekilde üretimi az ama ihtiyacın çok olduğu malda, değerli olacaktır. Bu nedenle de fiyatı yüksektir. Ters bir bakış açısı ile üretimi yüksek ama ihtiyacın az olduğu bir mal da, değersiz olacaktır ve fiyatı düşecektir. İşte temel olarak altın fiyatları bu nedenle değişiklik gösterir.
Düşen altın fiyatlarına gelen taleple birlikte yükseliş yaşandığını haberlerde mutlaka duymuşsunuzdur. Altın fiyatının düşmesi, tüketicilerin ve yatırımcıların iştahını kabartmaktadır. Çünkü düşen fiyatlar mutlaka yükselişe geçecektir. Yatırımlarda kazanmanın temelinde de, düşük fiyattan alıp, fiyat yükseldiğinde satmak olduğu için düşen fiyatları herkes bir fırsat olarak değerlendirmekte ve altın talebini yükseltmektedir. Üretimde değişiklik olmadığı halde talebin artış göstermesi altın fiyatlarının yükselmesine neden olacaktır. Altın fiyatlarını bende buradan (https://altinfiyatlari.biz/) takip ediyorum arkadaşlar.
Sen yetkili birine benziyorsun.
Sende yatırımlık, ucuz, az kullanılmış, parçası değişmemiş, boyası olmayan çeyrek altın var mı?
trgy
Ne diye eksiye basıyorsun? Bu şahıs tanıdığın galiba.
İlk mesajında reklam yapmış, evrenoz linki kaldırıp, mesajı düzenlemiş.
Sen ise eksiliyorsun............
İlginç
trgy
Ne diye eksiye basıyorsun? Bu şahıs tanıdığın galiba.
İlk mesajında reklam yapmış, evrenoz linki kaldırıp, mesajı düzenlemiş.
Sen ise eksiliyorsun............
İlginç
Tamamen keyiften.
Tamamen keyiften.
Keyfinize düşkün bir beyefendi olmanızla tanınıyormuşsunuz doğru mu acaba ?
Merhaba. Fiziki altını direkt bankaya götürebiliyor muyuz, tecrübe eden var mı ?
Merhaba. Fiziki altını direkt bankaya götürebiliyor muyuz, tecrübe eden var mı ?
Şubenin altın gününde götürebilirsiniz. Eksper götürdüklerinize fiyat biçer. Ederi x tl karşılığı banka kurunda kaç gr altın ediyorsa hesaba o kadar altın geçerler.
Külliyen zarar (bence)
Şubenin altın gününde götürebilirsiniz. Eksper götürdüklerinize fiyat biçer. Ederi x tl karşılığı banka kurunda kaç gr altın ediyorsa hesaba o kadar altın geçerler.
Külliyen zarar (bence)
En temizi kuyumcudan bozdurup öyle hesaba aktarmak.
En temizi kuyumcudan bozdurup öyle hesaba aktarmak.
Oradaki eksper de şubenin anlaşmalı olduğu bir kuyumcu aslında.
En mantıklı hareket, 3-4 esnaf gezip en iyi fiyatı verene satıp bankaya yatırmak. Bankada altın hesabının sebebi güvenlik gibi algılıyorum. Eğer öyleyse ok, yoksa hiç ilişme derim.
Banka tercihinde de ben olsam alım-satım arası makası en dar olan ve güvenilir bir banka tercih ederdim.
Oradaki eksper de şubenin anlaşmalı olduğu bir kuyumcu aslında.
En mantıklı hareket, 3-4 esnaf gezip en iyi fiyatı verene satıp bankaya yatırmak. Bankada altın hesabının sebebi güvenlik gibi algılıyorum. Eğer öyleyse ok, yoksa hiç ilişme derim.
Banka tercihinde de ben olsam alım-satım arası makası en dar olan ve güvenilir bir banka tercih ederdim.
Zaten Halk Bankasında altın hesabım var, oradan oynuyorum.
Fiziki altınları bozdurup mu götürmek mantıklı yoksa bankaya mı vermek mantıklı diye araştırayım dedim.
En sağlıklısı tanıdık bir kuyumcudan bozdurup hesaba atmak.
Bad-Fast
31-10-2020, 23:38
en iyi banka hangisi denebilir bu konuda her banka da oynuyor fiyatlar baya
34btr1907
01-11-2020, 00:08
her bankanın gunluk makası degısıyor,bugun akbank %2 fark görunur yarın 5 e çeker ,fızıkı altın alıp bankaya koymak (kasaya) mantıklı ama al sat yapmak işkence bu sefer uzun surelı yatırımda kuyumcudan fıyatları alıp kasa en mantıklısı bana göre de.
tl tutmayın da ne yaparsanız yapın, saman alın yıne kardasınız.
34btr1907
01-11-2020, 00:09
gümüş yanılmıyorsam 8 ayda %100 koydu üzerine
Ahmet Saraçoğlu
01-11-2020, 01:03
gümüş ve bitcoinde seyir ne olur şöyle 6 ay bi sene için , detaylı bakan var mı? altın euro şeklindeyim eldekinde.Şu an ufak bi mebjayı gümüş mü bitcoin mi yapsam diye dşünüyorum.
Altının bu denli düşüşünün sebebi nedir sizce?
MyDoNoSe
04-02-2021, 22:10
Amerika korku endeksinin yüksek oluşu, Amerikada sürekli altın satışları, Tlnin değer kazanması, fiziki altın ve doların halkın elinde olmayıp banka hesabında kupon gibi dolar altın tutması, diye aklıma bir kaç sebep geldi. Grama 390 dolara 6.80 gösterecekler sanırım. ytd
3-4 ay önce 420'den aldım gidipte tepe fiyatta bozdurmadım şimdi aldığım fiyatında altına düştü iyimi hergün zarar yazıyor
anlamış değilim nasıl böyle her gün düşüyor bu
denizhandinc
07-02-2021, 23:19
Analist değilim ama tecrübelerimden edindiğim fikir kripto paraların ön plana çıkmasıyla altın arka planda kaldı. Yanlız kripto olayı balon olup patlarsa altın tekrardan şahlanabilir. Ytd.
GokhanRS
08-02-2021, 15:26
3-4 ay önce 420'den aldım gidipte tepe fiyatta bozdurmadım şimdi aldığım fiyatında altına düştü iyimi hergün zarar yazıyor
anlaşılmayacak bişi yok. çıkarması 1000 usd bile olmayan altının onsu 2bin usd yi görmüştü pandemi sebepli. ons olarak zaten düşecek mutlaka. Ancak yazdığım gibi usd ile ölçülüyor altın fiyatı. şuan faizler yüksek ve usd düşüyor. dolayısı ile usd endeksli herşeyin fiyatı düşüyor çünkü tl değer kazanıyor talep görüyor bu kadar yüksek faiz olunca. o yüzden piyasada küçük yatırımcı için bence en önemli takip noktası faizdir. Faiz düşerse döviz altın alınır. faiz artarsa bunlar bozulur faize yatırılır. Yani çok borsa ekonomi filan bilmeye bile gerek yok.
bence herkes faizleri takip etmeli. yakında dedikodusunu yaptıkları super bono çıkarsa daha da düşer. ancak tayyip amca faize karşı, seçmenine yaranmak için yine faizi düşürmek gibi ters yaparsa bu seferde altın dolar uçar. ancak o zamanda ülke iyice batar. iki ucu bklu değnek.
GokhanRS
08-02-2021, 15:33
iki ucu bklu değnek çünkü reisi, reis yapan adamların hepsi müteahhit veya galerici. bu faizlerle eskisi gibi satış yapamaz para kazanamazlar. ya ekonomiyi ya dostlarını seçecek. bekleyip göreceğiz ama güven sıfır sıfır sıfır. bu faize rağmen halk dolarını bozmamış. adamlar güvenmiyor.
ben bozmam abi 1 sene 2 sene beklerim yarın ne olacağı belli değil karamsara bağlamıyim hemen ;)
Merhaba,
Bende son 6 aydır altın aldım sürekli birikimlerle ama gram altını 460'ın altına aldığımı hatırlamıyorum, bir yerde bir hata var 420 konusunda.