Orijinalini görmek için tıklayınız : Altın fiyatları ve yatırım?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
18
19
20
21
22
VTec_king
21-08-2012, 14:43
evet altın biraz önce çaktırmadan 1636.75 i gördü işallah yükselişe devam eder :))))
1640 bayram sekeri tadinda :)
Yiğit Ş.
21-08-2012, 15:18
oww noolmuş böyle :)) merhaba arkadaşlar
Öncelikle faiz koridorunu açıklamakta fayda var.Malumunuz Merkez Bankası'nın her toplantısından sonra açıklanan gecelik borç verme ve borç alma(credit-debit rate) faiz oranlarını açıklar.Borç verme faiz oranı; geçici likidite sıkışıklığına düşen bir bankanın, Merkez Bankası'ndan kısa vadeli borçlanmak için ödemeyi kabul ettiği faiz oranı, borç alma faiz oranı ise, geçici likidite fazlası olan bir bankanın, bu fonunu değerlendirerek, bir faiz getirisi sağlamak için merkez bankasına bu fonu mevduat şeklinde yatırması halinde almayı kabul ettiği faiz oranıdır.Yani shortsan para istersen borç verme faiz oranı üzerinden charge ödersin,longsan merkeze para veirsen borç verme faiz oranı üzerinden profit alırsın.Şuan ki en son açıklanan oranlar %5 ile %11'dir.Yani Sayın Erdem Başçı diyor ki bu oranlar atıyorum %7 ile %9 olacak.
Bu müdahalenin direkt etki edeceği 3 etken var ; Krediler,Döviz Kuru ve Enflasyon.Belirli bir matematiği olmasada macro ve micro boyutta sonuçlarının şu şekilde olması beklenir ;
Kredi arzı azalacak ve kredi faiz oranları artar.
Döviz kurları daha volatil hale gelir ve genelde yerel para birimi değer kaybeder.
Enflasyon düşer.
Altın ayırır,altın vtec açar,altın kopartır,kemerleri bağlayalım agustos sonu kasım başı yeni rekor vs. yaz yaz dilimiz de tüy bitti.Yok geçen ay aynı hareketi yapmış,yok cacık olmazmış vs. İyi bayramlar çocuklar :)
RaiTheRe
21-08-2012, 16:18
Teşekkür ederedim en azından kendim adına üstad kıyısından köşesinden bilgi edindik sayende bugünde
Rica ederim lafı bile olmaz.Forumda en basit hali ile bu şekilde anlatabildim aslında detaylı konu.Asaf Savaş'ın çok güzel makaleleri var bu konuda onları okumanızı tavsiye ederim.
Yarın parıteden kar yazma vaktı gelır umarım...
barracuda
22-08-2012, 09:15
Tayfun Allah razı olsun senden kardeş ..
Amin cümlemizden.Sarı kız kudurdu deli satış yiyor ama hız kesmiyor.Kar yazabiliyorsanız kısa vadede satıp küçük olsa bile düşüş bekleyip tekrar alıp +gram koyabilirsiniz.He yok ben böyle iyiyim diyorsanız 100lü rakamlar yakında çekirdek kola onsu izleyebilirsiniz.SomeOneSpecial abimden hiç ses çıkmıyor. Aldın mı abi para sayma makinesini :)
Yiğit Ş.
22-08-2012, 11:55
tayfun hocam takas işi ne oldu ? :)
50 den donduk bakalim...
Hedef 2380 ;)
bahadırtelli
22-08-2012, 12:35
Cuma günü riske girip alsaydım keşke :) Kısa süre diye cesaret edemedim.
Şimdi elimdeki para bir süre daha elimde. Şu an hala alım yapılabilir mi
tayfun a konu baslıgını takip edenler olarak bir yemek vericez artık:)
dualarınızda adımı zikretmeniz yeterli özellikle birkaç gün içerisinde çok kritik kararlar vericem iş hayatımla ilgili hayırlısı olur inşallah.Can sana bi pm attım acil cevabını bekliyorum.
Malumunuz altın spreadi çok fazla.En az 20 ons yukarı çıkmalı ki TL cinsi siz kar edebilesiniz.Şu sert harekete rağmen başa baş belki çok küçük bir karınız olacaktı ama o strese değmezdi bence.Hep söylüyorum altına yatırım yapıyorsak en az 1 aylık valör hedef olmalı.Aşağısı hep can yakar.
Hocam geçen sene gram olarak 104 105 den almıştım o kadar içime oturduki unutmak istemişim demekki hatırlayamadım kaçtan aldığımı :) Sence bozdurmalımıyım ? Araba arayışındayım her an bozdurabilirim beklemelimiyim ? 100 leri görücek demişsin ama bi sorayım dedim tahmini ne kadar bu süre zarfı:)
dualarınızda adımı zikretmeniz yeterli özellikle birkaç gün içerisinde çok kritik kararlar vericem iş hayatımla ilgili hayırlısı olur inşallah.Can sana bi pm attım acil cevabını bekliyorum.
Malumunuz altın spreadi çok fazla.En az 20 ons yukarı çıkmalı ki TL cinsi siz kar edebilesiniz.Şu sert harekete rağmen başa baş belki çok küçük bir karınız olacaktı ama o strese değmezdi bence.Hep söylüyorum altına yatırım yapıyorsak en az 1 aylık valör hedef olmalı.Aşağısı hep can yakar.
Allah razı olsun hocam sayende 92 700 den alıp alıp 94.21den sattım
İnş. hayırlısı olur alacağın kararlar senin için.
Bu arada sarıkız bu sefer yüzümüzü güldürecek senin verdiğin bilgilerle ;)
dualarınızda adımı zikretmeniz yeterli özellikle birkaç gün içerisinde çok kritik kararlar vericem iş hayatımla ilgili hayırlısı olur inşallah..
hayırlısı olur inşallah tayfun.Bizide haberdar et : )
Yiğit Ş.
22-08-2012, 13:51
hayırlısı olur inşallah tayfun.Bizide haberdar et : )
Zor karar :) hayırlısı
Bugun ki düşüşe ithafen.....http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/540231_379579045448550_1608485526_n.jpg
gurlekyasin
22-08-2012, 14:09
tayfun kardeşim zaten devamlı görüşüyoruz ama buradanda yazayım dedim:
ALLAH CC. senden rağzı olsun sayende ciddi paralar kazanıyorum tekrardan teşekkur ederim...
VTec_king
22-08-2012, 20:49
1652.75 gördü biraz önce durmasın devam etsin :)
1660 bekliyordum dun konustuk hatta bir kac arkadasla ama bu kadar hizli olmasi cok sasirtici balon olabilir.Gun ici analizlerimizi yapip rota tayini yapmaya calisalim bakalim.
1 günde 30 $ artış ve öyle piyasayı etkileyecek bir açıklamada yok takip ettiğim kadarı ile..
Bugün yarın ciddi satış yer gibime geliyor.
Fed tutanakları açıklanmış.Parasal genişleme için hemen hemen her üye yeşil ışık yakmış.O neden ile uçmuş.Ben tutanaklardan birşey çıkmaz diye düşünüyordum açıkcası Eylül'de toplantı sonrası açıklarlar diye düşünüyordum.Çarşı karıştı şimdi 1680'e dikkat oraya kadar önü çok açık.Hala al sinyali veriyor tüm indicatörler.Altın hadi eyvallah bu haber ile uçtu da peki ya EURO'ya ne oldu.Çözülen bir sorun yok gelen pozitif bir haber yok.Oradaki hareket kesinlikle spekülatif ve ağır bir darbe yiyecek.Dolarcılar alışa geçti bile şimdiden.Pazarcı tabiri ile poşet yetitiremiyoruz daha bu saatte :) Can öğle yemeğinde ara abicim sen beni.İş yoğun geçer bugün işin rengi belli oldu.Bol kazançlar dilerim herkese.
Yiğit Ş.
23-08-2012, 11:13
günaydın arkadaşlar, gelecek önemli veriler var. bol kazançlar
Altın yukarı dogru kıpırdanmaya basladı bakalım hayırlısı.............
Yiğit Ş.
23-08-2012, 14:33
istihdam 372k
devam eden işsizlik 3317k geldi. zıplaması lazım değil mi ?
Yiğit Ş.
23-08-2012, 16:19
1670 i zorluyoruz
Saatlik grafikte hala güçlü al diyor arkadaş.Bugün gördük ki bu yükseliş balon değil.100lü rakamlar beklediğimizden erken gelecek her ufak düşüş alım fırsatıdır.
Pmlere akşam döneceğim inşallah çok yoğundum bakamadım mesaiye kaldık bir de :(
Altına bak be stage 5 cupra gibi yürüyor hay maşallah :)
İyi oldu böyle biraz daha artış bekliyorum
tek rakibi turbo tayyar :d
1673 ve yükseliyoruz..
Ama yarın satış gelecektir diyorum gene.. Ben bile düşünmeye başladım :D
gurlekyasin
23-08-2012, 17:13
Altına bak be stage 5 cupra gibi yürüyor hay maşallah :)
cupraki ne cupra be tayfun...:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Satalim,biraz gevseyince alalim mi?
By CrAzY
23-08-2012, 18:22
94.7 Alış satışa bakalım ne zaman olcakk Şu anda 1.250 kar :)
onurdestan
23-08-2012, 22:15
benimde elimde türk lirası var bugün düşünüyodum napsam diye yarın napim şimdi ben bu parayı yoksa kalsınmı yastık altında :)
92 den almıstım bu ara satmayı düşünüyorum ama bidaha ne zaman yukselir orayı kestirmek zor bu konu gercekten faydalı oluyo alımlarıda bu konu üzerinden yapmıstım şimdi şotlama haberleri bekliyorum bi miktar daha yukselip tepetaklak olsa guzel olucak :)
Bilgisini paylaşan tum arkadaslardan Allah razı olsun
Saatlik grafikte hala güçlü al diyor arkadaş.Bugün gördük ki bu yükseliş balon değil.100lü rakamlar beklediğimizden erken gelecek her ufak düşüş alım fırsatıdır.
100 leri görme tahmininiz neydi zaman olarak ?
orkuteren
24-08-2012, 07:17
615 den aldığım 12 tane cumhuriyet altını var 4 aylık süreçte 650-660 arasındaki rakamlarda satış yapmalımıyım sizce ?
Patlamayı eylülde bekliyorduk erken gelen bir hareketti.Altın hem piyasa analizinde hem teknik analiz de düşeceğe benziyor.Kardaysanız satın.Daha uygun bir rakama gelecektir.Ama 91leri falan artık kimse beklemesin.Yoğun bir cuma günü.Hayırlı cumalar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
100lü rakamlar ekim-kasım döneminde gelebilir.Uzun vade yatırımcısı arkadaşlar ellemeyin yatsın altınınız.Kısa vadeci al&satçı arkadaşlar için sell order için uygun rakamlar.Herkese bol kazançlar.
Teşekkürler tayfun,PM attım sana bu arada...
100lü rakamlar ekim-kasım döneminde gelebilir.Uzun vade yatırımcısı arkadaşlar ellemeyin yatsın altınınız.Kısa vadeci al&satçı arkadaşlar için sell order için uygun rakamlar.Herkese bol kazançlar.
Hocam su an satsak kaclara duser varmi bir tahminin.
kısa vadeli değil uzun vadeli bir yatırımım var.1 sene daha bekletebilirim...100 leri görünce satsam mı satmasammı kararsızım :)
vay arkadas para 2 aydır bankada aynı duruyor. koysamıydık altına acaba dıye dusunurken zaman su gıbı gectı.. :( sımdı gırsekmı kı ?
yucelebeci
24-08-2012, 13:38
bugun 350 gr sattım eylül başına kadar takip edip fırsat bulduğum taktirde tekrar giricem, herkese bol kazançlar
altın biraz gevşeyecek arkadaşlar hem saatlik hem 4 saatlik grafik bunu söylüyor gelişmeler de o yönde ama kimse 91,92 beklemesin.Eurosu olan koşarak gidip bozdursun aduket çekecekler az kaldı :) Bunlar benim görüşümdür,yatırım tavsiyesi değildir.Hayırlı cumalar dilerim cümleten
rallyesport
24-08-2012, 16:12
tam satma zamani gibi altin ve euroyu.
BosphorusBoys
25-08-2012, 12:07
yükseliş devam ediyor..
96,70
aylül başlarında göreceğiz heralde 3 haneli rakamları
gevsemem belirtileri devam ediyormu ptesiyi bekleyelimmi 96.7den bozalımmı
Yiğit Ş.
27-08-2012, 08:05
günaydın arkadaşlar
günaydın....
gün içi gelişmeler ile devam ediyoruz : )
Bende cuma bozdurmayanlardanım ancak acaba bir kar satışı yapsam mı ...96.7 den bozuyor banka... Acaba ileride aşşağı salınım gerçekleşecekmi yoksa eylül ayı ile ralli devame edicek mi?
zafer_0403
27-08-2012, 09:18
herkese günaydın arkadaşlar son gelen yorumlara bakılırsa şuan için altın almak fazla mantıklı değil gibi görünüyor peki sizce ne yapmalıyım şuan bir miktar param var ve değerlendirmek istiyorum. Önerileriniz nedir acaba
1645in altına inmedikçe hedef hep 1720 ama ara sıra gevşemeler mutlaka olacaktır.Al&sat yapılıp kar yazılabilinir, gram fazlalaştırılabilinir.Ama süre ve nakit sorunu olmayan arkadaşlar bekleyin kalsın buradan daha yüksek fiyatlar kesinlikle gelecek satış fırsatı olarak.Çok yoğun ötesi bir gün.Elimde nakitim var diyen arkadaşlara borsa öneriyorum Ekim sonu Fitchden not artırımı gelebilir.Çöpü olan para kazanır borsadan.Herkese bol kazançlar.Asla yatırım tavsiyesi değildir.
By CrAzY
27-08-2012, 14:45
Benim 740 gr 1 2 ay daha yatacak gibi rakamlar beni kesmedi.
Altını da arkasına alıp koşmaya başlayan platin kazandırdığını geri vermeye başlarken gümüş de yükselişine ara verdi.Globalde oluşan arz yanlı sorun çözülmüşe benziyor.Altının da platine paralel bir hareket yapacağını düşünüyorum.Alım fırsatı olarak değerlendirilebilinir.Tetikte olmak da fayda var diye düşünüyorum.
Bu hafta Bernanke'yi bekliyoruz. Altın adamın iki dudağından çıkacaklara bakıyor..
QE3 sinyali verirmi Tayfun ? Bu adamın ne yapacağı belli olmaz ama piyasalar ne bekliyor ?
Şuan bu soruya Boston Üniversitesi ekonomi bölümü başkanı da emin olarak cevap veremez sadece öngörüdür yani ; Bildiğimiz gibi Bernanke'nin asıl mesleği dansözlük bir dönem Çamlıca da ki Dilek Gazinosunda program yaptığını ve konsimatrislik yaptığını biliyoruz :) Şaka bir yana açık açık söylemeyecek topu Avrupaya atacak herzamanki gibi biraz pozitif yanaşacak bu da altını düşürüp doları tırmandıracak.Bilerek, analizle bir yorum yapamayız sadece adamın karakteri ve geçmiş toplantıları göz önünde bulunduruyorum.Eylül'deki toplantıya erteleyecektir herşeyi.
Açıklama çok net oldu :D:D
Ben gazinodaki dansöz arkadaşlarına bir danışayım belki eski günlerin hatrına bi kaç tüyo verir :D:D
O zaman tekrar alım için doğru anı bekleyeceğiz.
Yiğit Ş.
28-08-2012, 11:01
konuşmadan sonra alım fırsatı olabilir.
sert bir düşüş geliyor sanki.Spekülatif bir müdahale olmazsa.Bana şu forex konusunun linkini atabilecek bir baba yiğit lazım bulamıyorum :(
Yiğit Ş.
29-08-2012, 09:56
sert bir düşüş geliyor sanki.Spekülatif bir müdahale olmazsa.Bana şu forex konusunun linkini atabilecek bir baba yiğit lazım bulamıyorum :(
günaydın :) 1663e geriledik. fx konusu kaldırışmış :(
1650,24 görünüyor ama belli olmuyor bu ara.Dün bir kağıt kaçırdık gerçi yakalayanlar oldu ama çerez parası :) 15 dakikada +%9 getirdi ya borsa efsane bu ara.Niye kalktı ki acaba momentum hakkında birşey soracaktım
Yiğit Ş.
29-08-2012, 10:20
bilemedim neden kalktı. geçen konuştuğumuz kağıttan haber yok dmi ?
yok yiğit tahtasını kapattılar alım-satım yok şuan.
Tekrar yukarı bir hareket var sanırım :)
efsane satış yiyecek shortlayın
efsane satış yiyecek shortlayın
yarinki aciklama icinmi soyluyosun,yoksa bugun aksam uzerimi satis olucak dusucek diyosun
yarın bizim piyasalar kapalı *****.Zarar yoksa bu rakam satış için uygun diyorum cuma günü düşeceğini düşünüyorum.Uzun vade yatırımcısına herzamanki gibi gerek yok beklemek en iyisi diyorum.
Bu söylemimi gelen abd büyüme rakamlarına istinaden söylüyorum.Data çok iyi geldi şuan armut düşürme operasyonu var bir anda geri gelir bu durumlarda.Cuma günü bernanke bu büyüme rakamı ile kesinlikle qe3 demez diye düşünüyorum.beklentim bu doğrultuda.Yatırım tavsiyesi değildir.
20 Eylül FED toplantısına kadar bir alım şansı daha olacak gibi duruyor.
Ama 20 Eylül'de de QE3'ün açıklanmama ihtimali olabilir mi ?
Ben de aynı şekilde düşünüyorum.Alım fırsatı olacak.19 eylül günü dahi bu soruya net cevap veremeyeceğiz sanırım
SOMEONESPECIAL
29-08-2012, 15:48
20 eylülde vtec açıyormuyuz ?
Ben de aynı şekilde düşünüyorum.Alım fırsatı olacak.19 eylül günü dahi bu soruya net cevap veremeyeceğiz sanırım
Heyecanlı haftalar beklior bizi.. Bernanke gene dansözlüğünü yapmasa iyi olacak :)
Abi nerelerdesiniz hiç ses soluk gelmedi sizden.Şimdilik buraya kadar açtırabildik para sayma makinası hazırsa gazı açacağız biraz daha :)
SOMEONESPECIAL
29-08-2012, 15:56
Benim rakamım belli. O rakamı görmeden ağzıma fermuar çektim ))))
Bu büyüme verisi ile en azından bu hafta kıvrak kaşar kaşar konuşmalar yapacaktır Bernanke.
individual
29-08-2012, 15:58
beklemek lazım o gözüküyor gramTL 100 üstü görmesi lazım artık :D
SOMEONESPECIAL
29-08-2012, 15:58
Bu büyüme verisi ile en azından bu hafta kıvrak kaşar kaşar konuşmalar yapacaktır Bernanke.
Bu Bernanke yi Beylikdüzü'den Zincirlikuyu'ya kadar Metrobüse bindireceğim...
Ki düşüyor gördüğünüz gibi yine gol :)
Ki düşüyor gördüğünüz gibi yine gol :)
valla babamin ameliyati.kan bulma derdi derken unuttum altini. cuma gunki toplantidan haberim vardi.cnbc e dekilerde senin gibi soyluyordu .senle konustuktan sonra zor zar 96.22 den bozdum.kar etmedim.ama zararda etmedim.kardan zarar yani.sagolasin. alim firsati cikicaktir 20 eylule kadar herhalde.ozaman alirim duserse artik.birde sence alim ne kadar ken yapilmali.yatirim tavsiyesi degildir son cumlesiyle alsam senden :)
Aslına bakarsanız ben altın 90 olduğunda da 93 olduğunda da buradan alınan altın kardır diye diye basbas bağırıyordum.Hatta bu sıçrama olmadan öyle bir sıçrayacak biz uykuda olacağız yazmıştım meta trader programını pc'ye indiren bir kardeşimiz abi ben sabaha kadar uyanığım o hareketi yaparsa ben seni uyandırayım mı demişti :).Allahtan yazıyoruz konuşmuyoruz her yorum sabit arka sayfalarda mevcut.O gün kadar emin olmasamda bir 93 rakamı yakalayabileceğimizi düşünüyorum
Yarın tatil ve benim doğum günüm :) .Yeni yaşımda hep beraber hayırlısı ile daha fazlasını kazanırız diyerek,işten erken tüyme adına bugünlük hoşçakalın
Doğum gügün kutlu olsun şimdiden ;)
Altın sağlam çakıldı.. Cuma gününü sabırsızlıkla bekliyoruz :)
Tayfun Euro için çakılacak demiştin onda hala bir yükseliş var.. daha yükselirmi ? Euro almam lazım önümüzdeki hafta ne diyorsun ?
By CrAzY
29-08-2012, 18:26
Yarın tatil ve benim doğum günüm :) .Yeni yaşımda hep beraber hayırlısı ile daha fazlasını kazanırız diyerek,işten erken tüyme adına bugünlük hoşçakalın
Doğum Günün kutlu olsun abi ..
Guncel olsun saat 17 bernanke aciklamalari onemli..
Nice mutlu seneler bernankeyle tayfun:)
Herkese teşekkür ederim arkadaşlar.
17:00'de kaşar bernanke'nin konuşması ile simultan tercümemiz başlayacak herkesi bekleriz :)
Şuan ki balon yükseliş armut düşürmedir.40 dakikadır Bulard'ı dinliyorum 2010'dan farklıyız daha çok data görmeliyiz düşük faiztasarruf sahiplerini haksızlık vs. anlatıyor.Şimdi Bu bernanke'yi Aziz başkan gibi düşünelim Bulard'ı ise Nihat Özdemir.Bu herif böyle konuşurken Bernanke bugün Avrupa büyük risk,daha çok veri gelmeli,rakamlar çok kötü değil derse mi şaşırsınız yoksa yandık bittik öldük derse mi?Ona göre pos. belirleyin derim ben.Asla yatırım tavsiyesi değildir.
17:00 de burada olacağız :)
o zamana kadar serdar ortaç'tan gelsin
http://www.youtube.com/watch?v=TQhYHqlBdpY
zafer_0403
31-08-2012, 14:42
Aslına bakarsanız ben altın 90 olduğunda da 93 olduğunda da buradan alınan altın kardır diye diye basbas bağırıyordum.Hatta bu sıçrama olmadan öyle bir sıçrayacak biz uykuda olacağız yazmıştım meta trader programını pc'ye indiren bir kardeşimiz abi ben sabaha kadar uyanığım o hareketi yaparsa ben seni uyandırayım mı demişti :).Allahtan yazıyoruz konuşmuyoruz her yorum sabit arka sayfalarda mevcut.O gün kadar emin olmasamda bir 93 rakamı yakalayabileceğimizi düşünüyorum
peki hocam senin görüşün nezaman bu tutarı görürüz (93). Ufak bi mevlam var şuan altın alıp elime yüzüme bulaştırmak istemiyorum nacizane ne yapmam konusunda fikrini söylermisin.
yucelebeci
31-08-2012, 14:51
hadi bakalım son bir saat :) bir kısmını bozdurmuştum ama büyük kısmı hala altın da içimdeki ses düşecek diyor ama bakalım
Yine mazın bir takım giymiş reis.İlk lafı ihtiyaç olursa ek gevşeme yapacağız.
SOMEONESPECIAL
31-08-2012, 16:01
Çıktı mı dansöz ?
Altını ve pariyeti izleyin hard core
individual
31-08-2012, 16:03
veriler nasıl geldi konuşma başladımı ?
Ekonomik durum tatmin edicilikten uzak
iş gücü piyasasındaki durum beni endişelendiriyor.Enflasyon hedefimiz olan %2ye yakın.İş gücü piyasası yavaş büyüyor.
hayret :) euro bölgesi sorunları bizi tehdit ediyor dedi :) İşsizlik ekonomize büyük zarar verecek.
SOMEONESPECIAL
31-08-2012, 16:08
Kemerleri bağlayın...
Emlak krizi ve avrupa borç krizi endişe edici bir durum
SOMEONESPECIAL
31-08-2012, 16:11
a l t ı n v u r u ş
individual
31-08-2012, 16:13
bir yükselme gelmedi :)
yucelebeci
31-08-2012, 16:13
euro dolar paritesi düşüyor !!!
hala konuşuyor p.tesi resmi tatilleriymiş işçi bayramı nedeni ile tebrik ediyor herkesi.
Niye yükselsin ki beklenen şeyi söylemedi . 2 saat önce kıvıracak balon yükselme bu demiştik:doğum günümde bir konu açmadınız ama bu çocuk sizler için var :)
Yiğit Ş.
31-08-2012, 16:15
Niye yükselsin ki beklenen şeyi söylemedi . 2 saat önce kıvıracak balon yükselme bu demiştik:doğum günümde bir konu açmadınız ama bu çocuk sizler için var :)
eskiden qe lafı ağzından çıkmasa bile uçardı. şimdi açık açık söylediği halde düşüyor. anlamadım ben.
doğum gnün tekrar kutlu olsun tayfun hocam :)
46 lardan 55 lere geri çıktık tekrar
Şimdi ki gelen yükseliş de tam tersi beklenirken paritenin hafif yükselmesi olayı.Bir arkadaş vardı hep ona yakalanıyorum diyordu işte bu o :)
Üzerinde Bernanke resmi olan pasta yaptırmıştım içinden de dansöz çıkacaktı :)
Bernank QE3 açıklasa şaka yapmıştır diye altın önce düşer sonra yükselir.. Adamın suratı göründümü altın otomatikman düşüyor :)
altına vuruyorlar kırbaçı vuruyorlar kırbaçı nerelere gitti.1650 civarı yakalayan paranın gözüne vurdu.
individual
31-08-2012, 16:20
1.671 ons birden fırladı.
noluyoruz lann :confused::confused::confused:
1671
SOMEONESPECIAL
31-08-2012, 16:24
Pazartesi 1700 ü görür
şuan altın da ne yaptığını bilmiyor emin olun :)
sadece türkiye piyasasında (İA Borsasında) 4300 Kilo altın el değiştirdi topaç bernanke konuşurken
SOMEONESPECIAL
31-08-2012, 16:42
Doğumgünün kutlu olsun Tayfun'um...
Eyvallah abi teşekkür ederim.Seç beğen senin doğum gününde bir tanesini hediye alacağım sana :)
Segma Para Sayma Makinalar,Metal Para Sayma Makinesi Orijinal (http://www.parasaymamakinasi.net/)
Yiğit Ş.
31-08-2012, 16:50
Eyvallah abi teşekkür ederim.Seç beğen senin doğum gününde bir tanesini hediye alacağım sana :)
Segma Para Sayma Makinalar,Metal Para Sayma Makinesi Orijinal (http://www.parasaymamakinasi.net/)
Allah bee :) inşallah
"Bu bernanke kicini silse tuvalet kagidi, oksurse ilac sektoru canlanicak. Bu nedir arkadas"
Alıntıdır :):)
SOMEONESPECIAL
31-08-2012, 16:54
Eyvallah Kardeşim... Yiğit e noluyoo :)
individual
31-08-2012, 16:54
1.667 de ons kaldı.Bakalım birazdaha saatler ilerleyince bir yükselme gelirmi :)
individual
31-08-2012, 16:56
doğum günün kutlu olsun tayfun.
onursoytam
31-08-2012, 16:57
doğum günün kutlu olsun tayfun usta ;)
VTec_king
31-08-2012, 19:34
1685.85 durmak yok devam :=)
bahadırtelli
31-08-2012, 19:52
aksam fena artmış toplantım vardı alamadım püh
VTec_king
31-08-2012, 20:02
1688.35 devam devam 1700 ün üzerine devamm :)))
Ulen 74 den sattik,hayirlisi bakalim...
Beklentiler ters duz oldu :(
bende düşücek dedi herkes sattım şimdi fırladı. kaç aydır bozudrmadım bı bozdurdum. aylardır gormedıgını gordu altın.Herşey nasip valla :)
Hedef fiyatima geldi zaten,1580-1620 aralarindan toplamistim...
Borsada da 1 haftadir ilginc islemler oldu...
Dusmeli altin...
Bir yatırım yapılırken avrupalı düşerken almaya başlar çıkarken satmaya biz de tam tersi düşerken satıp çıkarken alıyoruz.Uzun dönem yatırımcısıysanız ellemeyin kalsın diye konuşuldu al-sat yapıyorsanız ki bu iş cidden ama cidden zaman ister.Ya rakamları önceden belirleyip emir verip biraz kardan feragat edeceksiniz ya da ekran başından hiç ayrılmayacaksınız.İlk bernanke konuşmaya başladığında 1645e düştü mesela.Oradan yakalayıp bir verseniz ne kar yazardı.Neyse 1645 ardından tam aşağı yuvarlanırken hiç sebepsiz çıktı 1670 oldu 2 tane calbicor ilaç almak zorunda kaldım.Tansiyondan gideceğim zaten birgün diğer tarafa.
Oyuzden ekrana fazla yapismiyoruz ;)
3-4 basamak yakalamak icin heder olmuyoruz,onumuzdeki maclara bakip,yeni firsatlar yaratiyoruz ;)
valla hic stress yapmiyorum,uzun vadeli yatirimciyim ister insin ister ciksin :)
herkese bol kazanclar..
Abi haklısınız da işte iş durumumu biliyorsunuz dünyanın en rahat ama en stresli işi :(100 kilo alıp ons başı 1800 pips zarardayken ekranı kemirdiğim anlar oldu.Bir an kambiyo kar-zarar hesabında 70 k usd vaziyet oluştu.Allahtan iyi kötü toparladım yoksa çok eminim boş a4 kağıdına imzayı attırırlardı bugün.
Yiğit Ş.
03-09-2012, 07:11
günaydın arkadaşlar.
SOMEONESPECIAL
03-09-2012, 08:13
1692 görüyorum ?
Yiğit Ş.
03-09-2012, 08:18
88 görüyorum bende şuan :D
BosphorusBoys
03-09-2012, 08:48
24 Ayar Altın TL / Gr 98,55 98,90
günaydın herkese ,
Kısa dönem yön tayini zor bir gün.Borsadaysa tam bir burası borsa kim kime korsa hakim olacak :) .Herkese bol kazançlar
individual
03-09-2012, 09:08
dolar tl arttığı için gramtl yüksek şuan bakalım öğleden sonra ABD piyasalar açılınca neler olucak.
VTec_king
03-09-2012, 09:41
95.86 dan almıştım taa martta neyseki artık kara geçtim :)
bugün abd kapalı sığ olur euro pmi kötü gelirse bombalarlar altını parite de aşağıya gider.Ev borcum olmasa tefeci falan demeyip borçlanıp altın alacağım ya bas bas bağırıyor kasımda seçim bitsin aduket çekicem diye.
Ozaman satmıyoruz uzun vadeli yatırımcılar olarak :)
su seviyeden bile alınır demek oluyo sanırım:)
Yiğit Ş.
03-09-2012, 12:22
maaşı alayım gömecem direk ben yine :D
bugun arabanın parasını alıyorum o zaman düşünmeden aksam pazarı alayım altını ben kısa vadede satma düşüncesi yok en az 2 ay sonra
Bu hafta gelecek veriler varmı ? biraz gevşermi altın ???
Çok üzgünüm be altın nasıl bozdum seni 96,5Ten :Deli::Deli:
Çok kritik data geldi.Abd için kötü sayılabilecek düzeyde.Cumaya kadar altın yükselir istihdam verisi bu yılın kaderini çizecek.
Ben uzun süre bu konuya bakmama kararı aldım.. :)
1700 yolları taştan..
Makinist
05-09-2012, 13:02
100 lü rakamları görürmüyüz acaba yoksa bir süre altın bu civarda takılırmı?
herkes sattı altını heralde ne ses ne soluk var :) Altın da şaşırdı düşse darlanıyoruz çıksa darlanıyoruz.sarı kız gergin :)
Büyük ihtimalle gramında 3+ lira kar gören çıkarmıştır...
Sarıkız ne yapsa memnun edemiyor bizi :) oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi hissediyorum. Hayatımda bir boşluk oluştu :D:D
Biraz gevşese de heyecana geri dönsek..
sabredin 12 eylülden sonra yakalarsınız birşeyler emin olun :)
Ben bu akşam 21,10 uçağı ile Katar'a gidiyorum iş görüşmesi yapacağız adamlarla.Dualarınızı eksik etmeyin p.tesiye kadar hoşçakalın.Bol kazançlar dilerim
SOMEONESPECIAL
05-09-2012, 15:50
Ben bu akşam 21,10 uçağı ile Katar'a gidiyorum iş görüşmesi yapacağız adamlarla.Dualarınızı eksik etmeyin p.tesiye kadar hoşçakalın.Bol kazançlar dilerim
Hayırlı yolculuklar...
By CrAzY
05-09-2012, 15:57
Büyük ihtimalle gramında 3+ lira kar gören çıkarmıştır...
+4 deyim bozmadım inş 3 lüleri görürüz de 5 6 bin kara girerim :)
sağolun abi.Bir isteği olan varsa fiziki ağırlığı hafif olmak koşulu ile getirebilirim.
yucelebeci
05-09-2012, 16:04
iyi yolculuklar tayfun, hayırlısı neyse o olsun
SekoLive
05-09-2012, 16:07
sağolun abi.Bir isteği olan varsa fiziki ağırlığı hafif olmak koşulu ile getirebilirim.
hayırlı yolculuklar sağ salim gidip gelirsin inş :)
Hayırlı yolculuklar sağ gidip gelmeniz yeterli bizim için :)
arabayı satınca 98.8den aldım insallah yukselir zarara ugratmaz bizi
Yiğit Ş.
05-09-2012, 19:55
herkes sattı altını heralde ne ses ne soluk var :) Altın da şaşırdı düşse darlanıyoruz çıksa darlanıyoruz.sarı kız gergin :)
bende var hala bi miktar ama efsane yoğunum, foruma bile daha yeni göz atabildim :) tekrar iyi yolculuklar bu arada :)
VTec_king
05-09-2012, 21:04
satmam 102 görmeden satmam :))
SOMEONESPECIAL
06-09-2012, 09:45
1705 görüyorum...
Ahmet Saraçoğlu
06-09-2012, 09:58
Gram ne kadar suan?
SOMEONESPECIAL
06-09-2012, 10:02
Gram ne kadar suan?
99,5 g/tl ////////////////////
individual
06-09-2012, 10:06
hadi 102-103 olsada satsak :D
VTec_king
06-09-2012, 10:17
gittikce yükseliyor 1711.85
102 yi kendime limit koydum oraya kadar gelirmi acaba
SOMEONESPECIAL
06-09-2012, 10:33
1710 / 100 ü gördük şükür ALLAHA
individual
06-09-2012, 10:44
tek sorun arkadaşlar abd piyasalar açıldığında satış gelmesi ordan da satış gelmezse patlar gider diye düşünüyorum :D
Bu fiyatlardan daha da yükselmez arkadaşlar düzeltme yapmadan.Dolar az biraz düşsün,ayı pencereden atlayacaktır.Bilemiyorum buradakiler nasıl işlem yapıyor ama bu konu üzerine başka forumlarda sağlam gruplarımız var.İnternet üzerinden alım-satım yapıyoruz sık sık,Garanti arbitraj imkanı sağlıyor;bu şekilde karınız daha da katlanıyor.Son vurgunda gram başına 6TL kazandık Allah bereket versin..
Bu son 20 dolarlık yükseliş gel gel yükselişi,malda olanlar tetikte olsun.
sene sonu uzun vade beklentileri ne oldu su an ben onu anlamıs degilim ?
sene sonu uzun vade beklentileri ne oldu su an ben onu anlamıs degilim ?
Altında uzun vade beklentisi her zaman artacağı yönündedir.Bu ancak yeni ve büyük bir rezerv bulunup işlenmeye başlamasıyla hatta başlayacak olmasıyla ya da dünya çapında büyük bir olağan üstü hal ilan edilmesiyle değişebilecek bir şey.Gerisi spekülasyondan ibaret.Son bahar aylarından sonra özellikle Aralık-Ocak ayları çok verimsiz geçer,parayı altında değerlendirmek için cazip aylar değildir.
Burada altının hareketleri gelen verilere göre yorumlanıyor.. Özellikle bu konuda fikirlerini paylaşan değerli arkadaşlarımız var.
son vurgunda şu anda 6 liradan dahada yukarıda gelir elde eden arkadaşlar vardır hala bozdurmadılarsa.. Ben FED'in toplantısından sonra bir miktarda düşüş bekleyenlerdendim erken çıktım gram başı 4 lira karım oldu.
Garantideki sistem hakkında biraz daha bilgi verirsen memnun oluruz. Al-satlarda 1 liraya yaklaşan farklar oluyor yapıkerdi'de..
altın 100 ü gördü. ne dersiniz. yükselme trendine girer mi yoksa anlık yükselme olduğu icin yine iner mi?
Burada altının hareketleri gelen verilere göre yorumlanıyor.. Özellikle bu konuda fikirlerini paylaşan değerli arkadaşlarımız var.
son vurgunda şu anda 6 liradan dahada yukarıda gelir elde eden arkadaşlar vardır hala bozdurmadılarsa.. Ben FED'in toplantısından sonra bir miktarda düşüş bekleyenlerdendim erken çıktım gram başı 4 lira karım oldu.
Garantideki sistem hakkında biraz daha bilgi verirsen memnun oluruz. Al-satlarda 1 liraya yaklaşan farklar oluyor yapıkerdi'de..
Verilere göre yorum günlük alım-satımlar için geçerli,özellikle arbitraj yapanlar için.Direkt dolara dayalı bir sistem,bunun için sürekli bilgisayar başında olmak gerekiyor ve sıkıntılı bir süreç.Toplantılardan önce genelde aşağı çekilir altın.Toplantı arefesinde malda olmam genelde.
Garanti'de dolarla altın alım--satımı yapabiliyorsunuz.Aradaki makas farkı oldukça düşük,aşşağı yukarı 40 kuruşa denk geliyor TL ile.Altın fiyatları genelde dolarla ters orantılı hareket ettiğinden dolar düşerken altına geçer,altın yükseldikten sonra doları da tabanda yakalarsanız kesintisiz kazanç sağlarsınız.Euro/dolar paritesi ve dolar indexi altın takibinde iki ana madde.Garanti'de TL ile alım-satım makas fiyatı da 1tl'ye yakın ve karlı değil.Diğer bankalarda da böyle.Vaktiyle Şekerbank ile çalışıyordum makası 40 kuruş iken fakat makas fiyatını artırdıktan sonra Garanti'ye dönüş yaptım.Dolar ve Altın hesabı açarak dolar ile alım satım yapabilirsiniz garantide,dediğim gibi makas fiyatı düşük ve altındaki 8 dolar oynama makas fiyatını kapatıyor.
Buraya hiç yazmadım;
Yazdıklarım kendi görüşlerimdir,hiç kimsenin vebali altına girmek istemem.Doğru veya yanlış yorumlayabilirim,yazdıklarımdan etkilenip hamle yapmak yerine yazılanları süzüp kendi iradenize göre işlem yapmanız uygun olacaktır.Bu konuda yazdığım hiçbir yazı yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
individual
06-09-2012, 14:37
1713 den ons 1700'e geriledi birden...
Yiğit Ş.
07-09-2012, 07:50
günaydın arkadaşlar. gerilemişiz bir miktar
SOMEONESPECIAL
07-09-2012, 07:53
1705 görüyorum şu an
SOMEONESPECIAL
07-09-2012, 08:24
Sağlam satış yedi 1693
individual
07-09-2012, 08:39
abd dün yine yaptı yapacağını her zamanki gibi yüksek görünce direk satış geldi.Bakalım bugün ne olucak.
Yiğit Ş.
07-09-2012, 09:05
veriler beklenildiği gibi gelirse altın yükselir..
Yiğit Ş.
07-09-2012, 14:34
ahanda zıpladı :)1717 gördük 1713 seviyesinde şuan
barracuda
07-09-2012, 14:38
1720......
individual
07-09-2012, 14:52
1725 ve fırlamış hadi hayırlısı.
1730..
Sebebide :
ABD'de istihdam beklentinin altında arttı - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1208641-abdde-istihdam-beklentinin-altinda-artti)
Yiğit Ş.
07-09-2012, 14:53
1728.37 i gördük :)) real hesaba geçiş için gerekli evrakları gönderdim. bugün açılsaydı ilk günden çocuğu koymuştum.
individual
07-09-2012, 15:24
dolar/tl de düştüğü için çok bir fark olmadı tl gramda daha çok yükselmesi gerekiyor ONS'un.
Yiğit Ş.
07-09-2012, 16:19
34 oldu uçuyoruzz. dhada artıcak birazdan gibi gözüküyor.. yatırım tavsiyesi değildir :)
VTec_king
07-09-2012, 16:22
1734.95 şükür gördük
profesyönel arkadaşlardan ses seda yok şu anda paraları kırmakla meşgüller herhalde :)))
1734.95 şükür gördük
profesyönel arkadaşlardan ses seda yok şu anda paraları kırmakla meşgüller herhalde :)))
hahahaha aynen.bende yorum bekliyorum.ısrarla takipdeyim
Yiğit Ş.
07-09-2012, 16:41
real hesap aktif olaydı iyiydi :( 92 den alcaktım..
VTec_king
07-09-2012, 16:54
1741.95 yükselmeye devam
Cümleten selamlar
Ne yapmışınız altını böyle kopartmış :) Platin cuma günü %+7,93 artmış fiyatı altına yaklaşmış. nl postta
3424 nl postta söylemişiz zaten kabak gibi belliydi.Sabah işlerini bir halledelim bu haftaki toplantıyı da kritik ederiz inşallah.
İş olayı olmadı bu arada :(
Sen yokken karıstı ortalık:) kısmette yokmus daha yenileri,daha iyileri olur insallah.
Bir sorum olucak Tayfun,
Kasım sonu beklentimiz su degerlerden daha iyi bir seviye yakalıycakmıdır yoksa max seviyeler buralarmıdır ? Daha once bunları konustuk fakat gecenlerde bir yorumundan oyle anladım.Yanlısmı anladım diye ikileme düstüm acıkcası.
barracuda
10-09-2012, 09:04
Sen yokken karıstı ortalık:) kısmette yokmus daha yenileri,daha iyileri olur insallah.
Bir sorum olucak Tayfun,
Kasım sonu beklentimiz su degerlerden daha iyi bir seviye yakalıycakmıdır yoksa max seviyeler buralarmıdır ? Daha once bunları konustuk fakat gecenlerde bir yorumundan oyle anladım.Yanlısmı anladım diye ikileme düstüm acıkcası.
aynen bende bunu merak ediyorum tayfun.. hoş geldin bu arada...
Yiğit Ş.
10-09-2012, 09:07
günaydın arkadaşlar,
hayırlısı olsun tayfun. daha iyileri olur inşallah
RaiTheRe
10-09-2012, 10:05
Olsun vardır üstad olmamasında da bi hayır, daha iyileri kısmet olur inş.
iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.Ben Katar'ı pek beğenmedim açıkçası,çalışacağım adamlar da biraz keko hatta kro oldukları için ve Arap görgüsüzlüklerine katlanamayacağım için sabah işe gelir gelmez nazikçe bir mail atıp teşekkür ettim kendilerine.Önümüzdeki maçlara bakacağız artık.İş arıyorum ama aklınızda olsun :)
Gelelim altına 12 hatta 13 eylüle kadar altın ve EU/USD paritesi yükselişine devam edecektir diye düşünüyorum.Şuan piyasa tamamen açıklanacak QE3ü fiyatlıyor.İstihdam verisi kötü geldi kabul ama seçim öncesi parasal genişleme açıklayacak kadar kötü değildi.Şimdi düşünün Kasımda patronunuz değişme durumu var.Yeni patron adayı ve eski patron inanılmaz rekabet içerisinde.Ve büyük ihtimalle patronluk el değiştirecek.Siz Eylül ayı içerisinde eski patrona jest yapar mıydınız? Düşünün ki yaptınız yeni patron geldiğinde koltuğunuzda oturabilir miydiniz? Ben 12/13 Eylülde yine bir erteleme ama ümit vaad eden açıklamalar bekliyorum.Altına sağlam satışın geleceğini müthiş bir alım fırsatının olacağını düşünüyorum.İnanılmaz volatil günler bizi bekliyor.Alım için beklenmeli, kar satışı için düşünülebilinir diyorum.Benim rekor gelebilir altın uçabilir gibi söylemlerimde hep kasım ayını işaret etmiştim hatırlıyorsanız.Bir yükseliş olacaktı ama şuan ki fiyat gerçekçi değil dikkatli olalım.Asla yatırım tavsiyesi değildir.
gurlekyasin
10-09-2012, 11:44
iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.Ben Katar'ı pek beğenmedim açıkçası,çalışacağım adamlar da biraz keko hatta kro oldukları için ve Arap görgüsüzlüklerine katlanamayacağım için sabah işe gelir gelmez nazikçe bir mail atıp teşekkür ettim kendilerine.Önümüzdeki maçlara bakacağız artık.İş arıyorum ama aklınızda olsun :)
Gelelim altına 12 hatta 13 eylüle kadar altın ve EU/USD paritesi yükselişine devam edecektir diye düşünüyorum.Şuan piyasa tamamen açıklanacak QE3ü fiyatlıyor.İstihdam verisi kötü geldi kabul ama seçim öncesi parasal genişleme açıklayacak kadar kötü değildi.Şimdi düşünün Kasımda patronunuz değişme durumu var.Yeni patron adayı ve eski patron inanılmaz rekabet içerisinde.Ve büyük ihtimalle patronluk el değiştirecek.Siz Eylül ayı içerisinde eski patrona jest yapar mıydınız? Düşünün ki yaptınız yeni patron geldiğinde koltuğunuzda oturabilir miydiniz? Ben 12/13 Eylülde yine bir erteleme ama ümit vaad eden açıklamalar bekliyorum.Altına sağlam satışın geleceğini müthiş bir alım fırsatının olacağını düşünüyorum.İnanılmaz volatil günler bizi bekliyor.Alım için beklenmeli, kar satışı için düşünülebilinir diyorum.Benim rekor gelebilir altın uçabilir gibi söylemlerimde hep kasım ayını işaret etmiştim hatırlıyorsanız.Bir yükseliş olacaktı ama şuan ki fiyat gerçekçi değil dikkatli olalım.Asla yatırım tavsiyesi değildir.
tayfun tıpatıp aynı şeyleri düşünüyoruz... :D:D:D
bakip görecegiz artik her zaman bir B planiniz olsun ama:)
elımde bı mıktar altın var ne kadar daha yukselır acaba cok dusus olur mu bozdurup borsaya gıresm var:)
bottom fishing imkanı çok kağıt var.Kaybetme korkunuz yoksa buyrun gelin borsa şahane bu aralar :)
21 misafir ne ya :) Log in olun bakalım pozisyonuz bu kadar mı gizli aşk olsun :)
Mesaideyim kim ne istiyorsa sorabilir arkadaşlar
ilk soru benden gelsin :)
altında nereye kdr bi kar satışı bekliosun hocam yeni alım fırsatı sana göre 3 aşağı 5 yukarı hangi seviyelerdir?
tl olarak ne olur bilmek icin dolar/tlyi de tahmin etmek lazim orasi karisik ons 1580lere gelebilir diye dusunuyorum.Buradan kademeli girilir duruma göre hareket edilir
tl olarak ne olur bilmek icin dolar/tlyi de tahmin etmek lazim orasi karisik ons 1580lere gelebilir diye dusunuyorum.Buradan kademeli girilir duruma göre hareket edilir
yani ciddi bir kar satışı gelir diosun hocam 12-13 eylülde qe3 çıkmicak dediğine göre ki mantıklı o tarihten sonramı gelir düşüş baya durgundu çünkü bgn piyasalar
2. olarak alış pozisyonu için kademeli düşünürsek ons bazında kaçtan başlamalıyız 1690? 1670?
edit: aha dağhanda gelmiş fx piyasası tatili bitiro heralde yavaştan :)
Yiğit Ş.
11-09-2012, 09:01
günaydın arkadaşlar,
15.30da açıklanacak ticaret dengesi verisi Beklenti -44.0B, Önceki -42.9B. bu şekilde gelirse altında yükselme olur gibime geliyor. yanılıyormuyum
artık bunlar fiyatlanmaz yiğit fiyatlansa da çok sığ olur.Yarın ve perşembe hard core çekerler altına :)
Yiğit Ş.
11-09-2012, 09:40
bugün real hesapta siftahımı yapayım diyorum :) değmez mi ? çok mu ufak oynar
26ya al ver gelirse buradan gelsin 33 gibi sat ver ufak birşey alayım diyorsan ama pozisyon taşıma yiğit sakın ilk siftahını iflas ile yapma sonra :)
Yiğit Ş.
11-09-2012, 09:51
inşallah olmaz öle bişi :) 3 e kadar pozisyon açmam zaten. verinin gelmesine yakın görüşelim :)
Sen bence yarına kadar hareket etme daha iyi ama sen bilirsin
individual
11-09-2012, 10:36
arkadaşlar bugun yukselme durumu olurmu yoksa satış gelirmi ?
Blackbird
11-09-2012, 11:34
Bugun kapanışa doğrumu altından çıksam yarın sabahı beklesem mi bilemedim ? ama altının düşeceği konusunda hem fikiriz herhalde. :)
Eğer düşecekse bende çıkış yapayım gram yükseltiriz ?
imparatoR
11-09-2012, 13:48
100 fena rakam değil uzun zamandır bu kadar yükselmemişti çıksakmı acaba???
Yiğit Ş.
11-09-2012, 13:58
çok sakin bugün. fırtına öncesi sessizlik mi ? :)
selam arkadaslar.
yukarı dogru hareketlenmek ıster gıbı ama bugun we cuma ya kadar ne olur goruslerınız nelerdır.
tesekkurler.
Blackbird
12-09-2012, 10:49
Altından çıkarken dolar veya euro hangisine geçiş mantıklı sizce, QE3 çıkmaması nasıl etkiler dolar ve euroyu ?
Makinist
12-09-2012, 10:55
1760 ı üst sınır olarak görüyorum kendi adıma. Cumaya kadar görüp geri düşecek gibi. Çünkü geri adım atmadan birden çok yükseldi.
Bernanke de bizi TOKATLAYABİLİR bu ara forumda TOKAT ve TOKATLAMA çok popüler ;)
Bernanke de bizi TOKATLAYABİLİR bu ara forumda TOKAT ve TOKATLAMA çok popüler ;)
bak şimdi :)
satış pozisyonumu koruyorum başkan değişen bir durum varmı yoksa son nerilerin hala geçerilimi?
bende bekleyenlerdenim.Kararsızlığım sürüyor napsam bilmiyorum.
ben bilerek emin yorum yapamıyorum şuan ne olacağını bilen varsa asistanı olurum,toyotasını 106 gti ile takaslarım.Sonra mekanını kurşunlar benzin döker yakar sonra mekan sahibi adamdan özür dilerim falan yani :)
SOMEONESPECIAL
12-09-2012, 14:59
ben bilerek emin yorum yapamıyorum şuan ne olacağını bilen varsa asistanı olurum,toyotasını 106 gti ile takaslarım.Sonra mekanını kurşunlar benzin döker yakar sonra mekan sahibi adamdan özür dilerim falan yani :)
Çok güncelsin Type10
Eyvallah Abi :)
Şu ne olur bu ne olur Altın dolar parite borsa konuş anlat sabahtan beri yemin ederim usandım.Ofiste kuyumcu müşteri,dövizci müşteri,spekülatör müşteri eş,dost,hısım akraba altın sordu bugün sağolsun :).Teknik bilgi vermeyeceğim ki bu 2 gün beş para etmez teknik.Ben altınımı birazdan satıp düşmesini bekleyeceğim.Yine söylüyorum bu hareket daha fazla kar elde etmek için yoksa. Altına yıl sonu 102 diyorduk(Altın 89du ah sarı kız vah sarı kız çekiyordu herkes) yukarı revize yaptık hedef fiyat olarak zaten.
By CrAzY
12-09-2012, 15:56
Düşüşe geçdi yine..Bozsam mı ki 6 lira kar var..
Kimse yanlış anlamasın hepiniz abimsiniz kardeşimsiniz de ben oraya nal gibi yazmışım ben altınımı satıyorum diye sonrasında pmle Tayfun altını ne yapalım demek ne kadar mantıklı allah aşkına ya herkese tek tek en hızlı şekilde cevap yazmaya çalışıyorum da lütfen biraz okuyalım sonrasında sormak istedeğiniz herşeyi sorun yine ;)
bende sattim gitti.artik dusus icin beklemedeyim ;-)
bu kadar basit işte ;)
Düşerse düğün bayram çıkarsa yapacak birşey yok.Risk yönetimi denen üniversitelerde kürsüsü olan konu bu kadar basit.Daha düşük ihtimalli olan terci edilir gerisi beklenir ve görülür.Efendimiz(SAV) tevekkül konusunda çok kez değinmiştir,bu olay bizim zaten fıtratımızda mevcut.Deveni sıkı bağlayacaksın ondan sonra Allah'a yalvaracaksın.
Yiğit Ş.
12-09-2012, 20:24
iyi akşamlar arkadaşlar :) bugün ofiste değildim,200km yol yaptım eskihisar,topçular,yalova, esenkent, armutlu ve geri dönüş :) ilgilenemedim. gün içinde çıkıp akşam düşmüşüz. büyük gün yakın, herkese bol kazanç
herkese günaydın bugün kritik gün aylarca beklenen dananın kuyruğunun bir süre yerinden ayrılacağı bir gün :)
umarım herkes doğru kararlar verir ve hepimiz için kazançlı olur
Yiğit Ş.
13-09-2012, 08:23
günaydın arkadaşlar :) çıkardım elimdeki altını.. hadi hayırlısı
okuyorum yazılanları acaip kararsız kaldım bende iki ucu degnek:)
ilgilenecek durumda olsaydım valla suan bende satardim.
neyse yapacak birsey yok,dursun.
individual
13-09-2012, 10:39
ben geçen bir yükseldiğinde sattım valla artık düşmesini bekliyorum :)
fed qe3 e he derse 1800 1900 e yolu var
ama gerekirse yaparız ya da şu an düşünmüyoruz derse 1670-1620 net diyo danışman firmalar
typh10 arkadaşın düşüncesine katılıyor bende bgn geçiştireceklerini düşünüyorum
ama bi danışmanlık firmasına göre bgn tahvil kararı söz konusu oluabilir ve altın bi miktar 1750 bandına kadar yürüyebilir fakat hemen ertesinde qe3 gelmediği için yine 1670-1620 bantlarına gevşeyebilir
yani benim anladığım %70 qe3 gelmeyecek ve bir miktar değerlemenin ardından 1620ye yol alınacak
fakat çelişkiye düştüğüm nokta amerikanın önde gelen büyük yatırım kuruluşları qe3 geliccek yönünde sinyal vermiş
açıklama saat 15.30 damı? geçen seferki gibi bizi önceden biraz daha aydınlatabilirse typh10 arkadaş sevinirim :)
yahu çok klasik bir soru olacak ama; geçen seneden 106 liradan almıştım külliyen zarardaydık şimdi 99- 100 civarına çıktı bozdursammıki acaba? zararın neresınden dönersek kar dır diyip?
Blackbird
13-09-2012, 11:00
FOMC toplantı metnini bugün TSİ 19:30'da, işsizlik, enflasyon ve faiz kararını ise 21:00'de açıklayacak.
bloomberght alıntı.
ben hep maçtan sonra konuşurum ;)
Sözün bittiği yer ben düşecek diyorum .Nedeni açık zaten devam eden bir twist var Kasım da bitiyor.Konut sektörü için bir genişleme açıklanacak.İpotekli evler alınıp halka satılacak.O tarafa biraz canlıklık getirmek için.Biliyorsunuz ekonominin en önemli kalemi inşaat sektörü tüm sektörlerle ilişkili olması nedeni ile.Tersini savunan (pozisyon almış çaresiz savunacak elbet).Akşam 22,00 gibi konuşacağım daha fazlasını.Kimse benim yorumuma göre hareket edip tersi çıkarsa şikayet etmesin lütfen.Alırken bana sormadığınız şeyi satacağınız zaman da sormayın lütfen.Bilgi emanettir kabul hiç bir insan evladı bana Tayfun yardımcı olmuyorsun,senin yüzünden zarar ettim diyemez.Elimden geleni hiç bir karşılık beklemeden paylaşıyorum.Herhangi bir finans kuruluşunda milyon dolarlık hesap açsanız dahi müşteri temsilciniz benim ayırdığım zamanı size ayırmaz.Biri ile mahkemeliğim bana yaptığı hakaret dolayısı ile hala gmailime taciz maili atılıyor arkadaşlar EL İNSAF yahu daha ne yapmamı bekliyorsunuz?(bu sitem eğer bu siteden ise bana bilmişlik eden DOLAMAYADIR )
Sözün bittiği yer ben düşecek diyorum .Nedeni açık zaten devam eden bir twist var Kasım da bitiyor.Konut sektörü için bir genişleme açıklanacak.İpotekli evler alınıp halka satılacak.O tarafa biraz canlıklık getirmek için.Biliyorsunuz ekonominin en önemli kalemi inşaat sektörü tüm sektörlerle ilişkili olması nedeni ile.Tersini savunan (pozisyon almış çaresiz savunacak elbet).Akşam 22,00 gibi konuşacağım daha fazlasını.Kimse benim yorumuma göre hareket edip tersi çıkarsa şikayet etmesin lütfen.Alırken bana sormadığınız şeyi satacağınız zaman da sormayın lütfen.Bilgi emanettir kabul hiç bir insan evladı bana Tayfun yardımcı olmuyorsun,senin yüzünden zarar ettim diyemez.Elimden geleni hiç bir karşılık beklemeden paylaşıyorum.Herhangi bir finans kuruluşunda milyon dolarlık hesap açsanız dahi müşteri temsilciniz benim ayırdığım zamanı size ayırmaz.Biri ile mahkemeliğim bana yaptığı hakaret dolayısı ile hala gmailime taciz maili atılıyor arkadaşlar EL İNSAF yahu daha ne yapmamı bekliyorsunuz?(bu sitem eğer bu siteden ise bana bilmişlik eden DOLAMAYADIR )
kimse şikayet edemez canım herkesin kendi kararı kaldı ki biz soruyoruz sende fikirlerini paylaşıyorsun aynı şey dağhan ile coolvtec abi içinde geçerli biz size soruyoruz siz fikirlerinizi belirtiyorsunuz
olur ya da olmaz bu kişinin kendi alacağı risk
demem o ki 1-2 ''dallama'' çıkıp ileri geri konuşuyor diye foruma gönül koymanın anlamı yok bilen biliyor;)
Angut herif bana 4 mblık mail atmış içinde sağdan soldan alınmış bir sürü grafik vs. sonuna da bilmeden atıp tutma yazmış töbe est.