Orijinalini görmek için tıklayınız : Altın fiyatları ve yatırım?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
[
20]
21
22
vay amk o şişiklik demek birilerinin kesesini doldurmak içindi
valla dediğim gibi yatırım olsun para kazanayım diye tutmuyorum ama baya bir çeyrek ve ziynet var Allah muhtaç etmesinde kalsın kenarda bi yerde unutalım gitsin o zaman
vay amk o şişiklik demek birilerinin kesesini doldurmak içindi
valla dediğim gibi yatırım olsun para kazanayım diye tutmuyorum ama baya bir çeyrek ve ziynet var Allah muhtaç etmesinde kalsın kenarda bi yerde unutalım gitsin o zaman
ee bidaha o fiyatlara çıkmıcak diyorlar bence boşuna yatırıos sölim.
ee bidaha o fiyatlara çıkmıcak diyorlar bence boşuna yatırıos sölim.
hacı abi kuyumcu çeyreği 135 ten alıp 145 den satıyo foruma konu açacam 140 tan verecem :D
şuraya bak arkadaş 22 ayar fiyatı hepten beter
Altın fiyatları | Altın borsası Günlük altın fiyatları altın Piyasası altın yorumları ve altın teknik yorum (http://www.altinborsasi.gen.tr/altin-fiyatlari)
sendekileri erit sonra benim çeyreklerden devam edelim ozmn :)
Thracian
12-12-2013, 16:30
yandık ozmn.
peki kaçlarda bozdurursam avantajlı olur.
05 ekim 2013de evlendim ve altının en yüksek oldugu gündü.
ve sonra bozdurmak için hep bekledim ama artık yükseleceği yok anlaşılan. kendime nasıl bi hedef koymam lazım bozdurmak için. örn. 88lirayı bulursa bozdur gibi.
Hem altın ons, hem dolar kurunu takip edip yapmanızı öneririm. Şuandaki 1200 seviyesini altına düşmesi durumuna göre düşüşün hızlanması bekleniyor. Özellikle fed in fomc toplantısı alınacak karardan sonra yön belirlenecek. Ve beklenti altın düşüşünde
Ama en önemli konu başkasının sözüyle yatırım kararı almayın !!!,!
Bu haftakı ons oynamaları benı baya sılkeledı acaba bu hafta ne olur merakla beklıyorum
Thracian
15-12-2013, 23:15
1180-1260 arasında dans eder, gram mı? Yoksa online trade mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama 1240 üstünde satış açılabilir
Merhabalar,
Bu aralar Banka'dan gram altın alıp hesap açtırsam (kısa, orta ve ya uzun vadeli tutabilirim) + ve - yönleri nasıl olur? (kar-zarar vs)
Son gelişmeler ışığında altına yatırım yapmak risk mi, yoksa kârlı mı?
tl de beklemenizi tavsiye ederim.Alım için güzel seviyeler gelicek.Sabırlı olmakta yarar var.
Teşekkürler Özgür67, zamanı gelince buradan uyarırsın umarım, zira hiç anlamam bu işlerden :)
Teşekkürler Özgür67, zamanı gelince buradan uyarırsın umarım, zira hiç anlamam bu işlerden :)
alım yaptığımda pm atarım ama yatırım tavsiyesi kişiyi bağlar.Vebal almak istemem:)
Thracian
18-12-2013, 16:16
Merhabalar,
Bu aralar Banka'dan gram altın alıp hesap açtırsam (kısa, orta ve ya uzun vadeli tutabilirim) + ve - yönleri nasıl olur? (kar-zarar vs)
Altının devri geçti. Alternatif bak
rüzgar doların arkasında..
altın düşüşte 79 lara düştü :icon_wack
bende diyodum şubatta bi 5 bin tl lik falan bilezikmi alsam diye ama altına güven kalmadı he bidaki seneye yatırım olarak bekletsem zarar mı ederim bilemedim
BaybuRtlu69
19-12-2013, 14:05
Banka kar paylari veya faizleri yıllık 400-500 tl arasında birikim sağlıyor
5.000 tl lik bi altin hesabi actirsam 1 senede daha fazlasını bırakır diye düşünüyorum bende fakat piyasanin ne olacağı belli degil ki arkadaş
bu işten para kazanacaksanız çok iyi sezgileriniz olacak ve sürekli takip edeceksiniz..
mesela fx e ara vermemiş olsam şu an dolar alırdım 1/100 kaldıractan iyi kazanç gelirdi
Bu aralar Dolar almak zarar ettirir mi? yani dolar daha çıkar mı?
Thracian
19-12-2013, 17:53
Nelerdir alternatifler?
Bu aralar Dolar almak zarar ettirir mi? yani dolar daha çıkar mı?
Dolar yükselecek GİBİ, ama henüz bir belirleyici unsur yok.
Alternatif olarak japon yeni yükselecek kendi devlet desteğiyle
ALPER-VNS
19-12-2013, 19:12
Borsa ne olur acaba baba heveslenmiş baya alıcam bişeyler diyo
Borsa ne olur acaba baba heveslenmiş baya alıcam bişeyler diyo
Sanırım acemilik dönemindesiniz. Bence önce sanal borsa oynayın. Sonra sonra küçük küçük. Ama insanoğlu hep daha fazlasını istiyor :)
Sanırım acemilik dönemindesiniz. Bence önce sanal borsa oynayın. Sonra sonra küçük küçük. Ama insanoğlu hep daha fazlasını istiyor :)
Altin nolcak
ALPER-VNS
19-12-2013, 19:54
Vallababa için sordum zaten ben anlamıyorum hiç o da ne dönemde bilmiyorum.. 15 senedir şuanın pRasıyla 50.000 gibi bi parayla oynar bazen bırakır ama genel olarak referansları iç açıcı değil bence.. Ya tutarsa mantığında.. Şimdiki mantığı da "e düştü şimdi ortalık karıştı nasılols düzecek çıkar yani" gibi
Focus4171
19-12-2013, 20:01
Bu konu hakkında kimse 4 4 lük açıklama yapamaz, bilemez. Ama sadece tahminimi ve izlediğim kadarını belirtmek isterim. Bence altının artık son demleri. Dolarda artış, altında ciddi düşüş olur diyorum hemde tahmin edilemeyecek kadar. Ama yine de kesinlikle YTD kişisel görüşümdür ;)
Aylar önce yazdım tuttu gibisine yazmak istemiyorum. Ama yinede kişisel görüşümü belirteyim. Altının uzun vadede yükseleceğini hiç sanmıyorum.(Belli ay dönemlerindeki tepkiler ve olağanüstü durumlar harici). Yinede vebal almak istemem. Herkes kendi yorumunu yapsın fikir alışverişi olsun.
Thracian
19-12-2013, 20:26
Altin nolcak
Altın şuanki durumda 6 aylık düşüş trendinde. Para varsa yen dolar olabilir
Borsa çöküşte, dolar altın euro uçuşta. Gidişat pek hayra alamet değil.
free-hifi
03-01-2014, 09:18
81 den almadım 2500 liralık bilezik hanımla harp halindeyiz 86 oldu :D
free-hifi
20-01-2014, 08:51
91 oldu :D
lnd_samet
20-01-2014, 09:01
doların paralelinde gidiyor.
2.23 nedir arkadaş yaa. sıçtık batırdık ülkece kimsenin haberi yok
Emre Ekrem
20-01-2014, 10:41
Var var da elden gelen bir şey yok, kendini yırtsan duyan yok.
81 den almadım 2500 liralık bilezik hanımla harp halindeyiz 86 oldu :D
farketmez zaten satarken bilezikten aynı zararı edersin :D
altın 95-97liraları görürmü ?
Ne yazıkki seçimler var eğer şuankiler kaybederse ne doları bu seviyede tutabiliriz ne de euro'yu yükseldikçe yükselir buda dolaylı bi şekilde altının tl birim fiyatının yükselmesine de neden oluyor. kısaca seçimler önemli süreç yönler için. Cuma - cumartesi gezi olayları koptu , doların bu seviyeye gelmesinin ilk start'ı o pazartesi oldu. Şuan yön vermek çok zor çünkü hem altının ons fiyatı var hemde dolar/tl. Mesela altın ons'u düşebilir ama dolar/tl yükselirse orana göre altın fiyatı aynı kalabilir çıkabilirde. bu yüzden en önemli ayak seçimlerde ne olcağı ...
free-hifi
20-01-2014, 11:42
farketmez zaten satarken bilezikten aynı zararı edersin :D
Aynen doğru söylüyorsun 10 lira fark ediyor
By_HaNNibaLL
20-01-2014, 11:55
Altinin yükselişi devam eder mi kısa vadede ne düşünüyorsunuz
sen o treni kaçırdın :D
By_HaNNibaLL
20-01-2014, 12:58
sen o treni kaçırdın :D
Yaşitlarinla muhatap ol seni ilgilendirmez benim altinim param pulum by
Thracian
22-01-2014, 00:19
Altın ons olarak yükselmiyor!, düşüyor. Altını yukarı çıkartan dolar. Altını değil doları takip et. Ona göre paranı altına yatır. Haftaya perşembe fomc toplantısı var.
Muhtemel sonuç altın ons olarak düşer, usd/try yukarı çıkar. Sonuç belirsiz.
lnd_samet
22-01-2014, 08:35
merkez bankası ağzımıza sıçtı batırdı resmen.
arsenikli
22-01-2014, 10:07
Piyasada çok kötü durumda yaprak kıpırdamıyor şuan pazartesiden beri doğru düzgün para bile kazanamadım yani siftahsız kapadım desem yeridir.
güncel altın gram fiyatı
24 Ayar Altın Fiyatı 95,02 tl
tekrar 100 tl olma ihtimali varmıdır?
lnd_samet
24-01-2014, 17:22
merkezin bir ciddiyeti kalmadığını düşünüyorum.
elideki cash paranın miktarı çok az. bu herkesce biliniyor.
yapabileceği tek şey faizi arttırmak.eh paşpakanda ona karşı, ortalığı faiz lobisi diye diye sıvazlıyor.
olan ithalat yapana oldu, bütün sektörler zor durumda kalacak...
barakuda26
25-01-2014, 10:20
önümüzdeki yıllar sıkıntılı geçicek gibi oldukça herşey ateş pahası resmen. altın dahada tırmanır bu gisişle
ghibli06
25-01-2014, 11:21
USD 2,5 EUR 3,5 olacak 1-2 hafta içinde... piyasada para yok, olanlar da piyasaya çıkartmak istemiyor, hakedişler 2 aydır ödenmiyor devlette... şu an 2007 senesinin sonu gibi durum, yani top henüz patlamadı ama iftar vakti yaklaşıyor...
Allah hepimizin sonunu hayır etsin...
Almanci Tane-R
27-01-2014, 11:11
piyasa karıştı sizce yükselmeye devam eder mi
lnd_samet
27-01-2014, 11:18
yükselir, doların yolu 2.5 söylendiği gibi, varsa nakit yatırılmalı.
oradan kazanılacak 3-5 kuruşa karşılık ülkenin ekonomisi yerle bir olacak orası ayrı.
bunca zamandır yok kemer sıkma yok ödeme azaltma dediler dediler durdular, buyrun patladılar.
çok zor zamanlar geliyor.sonumuz hayırlı olur
Yarın biraz kritik bence, MB para politikası kurulu toplanacak ve muhtemelen faiz yükseltme kararı alacaklar. Bugun bunun haberiyle bile düşme eğilimi gösterdi dolarda altında. Yarını beklemekte fayda var derim.
wiesmann
27-01-2014, 13:06
arkadaşlar çok alakalı değil ama bilenlerden yorum bekliyorum.
biraz nakit üzerine kredi ile ev almayı düşünüyorum ve yeni projelerde kullanılan malzemelerin avrupa olduğunu gördükçe bu ekonomiyle ev fiyatlarının yükseleceğini düşünüyorum.
sizce yürüttüğüm mantık doğrumu ve hemen alabileceğim eve girmelimiyim? yoksa piyasının bu haliyle satışların durma noktasına geldiği anda mı girişimde bulunulmalı?
lnd_samet
27-01-2014, 13:13
bence;ev fiyatları dolar yüzünden %25 e yakın yükselecek.inşaatın ana malzemesi demir ve beton zamlanınca onlarda evlere yapacaklar. eğerki alacaksanız bir an önce alınmalı, kredisi uygun olursa tabi, kredilerde yüksek seviyede şuan.
Bencede özellikle TL olarak kalmak pek uygun değildir şimdi. Bir an önce eve bağlarsanız kısa vadede zararınız olmaz uzun vadede zaten ev kazandıracaktır diye düşünüyorum.
Kural değişmedi. Dolar aşağı, borsa yukarı
wiesmann
27-01-2014, 13:36
bence;ev fiyatları dolar yüzünden %25 e yakın yükselecek.inşaatın ana malzemesi demir ve beton zamlanınca onlarda evlere yapacaklar. eğerki alacaksanız bir an önce alınmalı, kredisi uygun olursa tabi, kredilerde yüksek seviyede şuan.
Bencede özellikle TL olarak kalmak pek uygun değildir şimdi. Bir an önce eve bağlarsanız kısa vadede zararınız olmaz uzun vadede zaten ev kazandıracaktır diye düşünüyorum.
doların bu hareketlenmesinden önce 0,86 olan kredi faizi şimdi 0,94 bana da uzun vadede evin kaybettirmeyeceği mantıklı geliyor. fakat gönlüme göre ev bulamadım
gecen hafta mb 3 milyar dolar sattı,dolar 1 kuruş indi.
bugün toplanıyoruz dediler dolar hop aşağıya.
bu ekonomi nasıl sağlam arkadaş biri açıklasın.
doların bu hareketlenmesinden önce 0,86 olan kredi faizi şimdi 0,94 bana da uzun vadede evin kaybettirmeyeceği mantıklı geliyor. fakat gönlüme göre ev bulamadım
Eryaman tarafına bi bakın derim, son zamanlarda oldukça fazla yeni bina yapıldı. Ne aralıkta baktığınızı söylerseniz fikir verebilirim.
lnd_samet
27-01-2014, 15:09
elinizdeki miktarı bilmiyorum ama 200 binlik bir evi tutupta 50 bin nakit 150 bin krediyle almak çok anlamsız geliyor şuanda. evet ev kaybettirmez her zaman artar fiyatları ama ödeyeceğiniz faiz çok yüksek kalır.
200 binlik bir ev için en kötü - en kötü 120 bin civarı nakit vermek gerekiyor bence.
By_HaNNibaLL
27-01-2014, 15:27
Bu haber altın yatırımcısını sevindirecek - Ekonomi Haberleri - Bursadabugun.com (http://www.bursadabugun.com/haber/bu-haber-altin-yatirimcisini-sevindirecek-362165.html)
sanirim piyasa bi hayli karişacak
4.5milyar dolar satıldı :D
Reklam : RDV - Alın Verin Ekonomiye Can Verin - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Z0bVrRtzjdg)
Thracian
27-01-2014, 16:19
Yarın ppk yani turk merkez bankası, faizi arttırıp, doları inderecek. Çarşamba 15:30 dada fomc yani abd merkez bankası (fed) varlık alımı azaltmayı açıklarsa altın yine düşecek.
Şuan ki durum hem dolar hem ons un yüksek olması, perşembe gününe kadar altında kim ne söylerse kişisel tahminidir.
alihan_27
27-01-2014, 16:41
Faizin artacağını hiç zannetmiyorum. Direnebildikleri kadar direnecekler, doların 2.5 seviyesini aşması pahasınada olsa...
Ayrıca gelişmekte olan ülkeler grubunda, faiz artırımına rağmen kurun ateşini düşürememiş, bu ülkeler.
Yani dolar artışa devam edecek, dolaylı olarakta altın artacak diye düşünüyorum. Hükümet stratejik bir hareket yapamadığı sürece (ki pek olası görünmüyor, eldeki rekabet argümanları belli, oyunun kuralını yazanlar böyle yazmışlar) 10 yıldır yapmaya çalıştıkları şeydende taviz vermemek için gittiği yere kadar gidecek.
Hayır birde en sinir olduğum şey herşeyi ithalata bağlıyolar, karlı sektörlerde üretim yok, ondan sonra atar gider yapıyorlar. Afedersinde işte böyle s''kerler olanda bize oluyor.
Wideband ihtiyacım var bunlar yüzünden alamıyorum.(Bu son paragraf konudan uzak gibi görünsede temel sorunu teşkil ediyor, siyasi bir söylemim yok.)
wiesmann
28-01-2014, 08:47
Eryaman tarafına bi bakın derim, son zamanlarda oldukça fazla yeni bina yapıldı. Ne aralıkta baktığınızı söylerseniz fikir verebilirim.
pm atıyorum
elinizdeki miktarı bilmiyorum ama 200 binlik bir evi tutupta 50 bin nakit 150 bin krediyle almak çok anlamsız geliyor şuanda. evet ev kaybettirmez her zaman artar fiyatları ama ödeyeceğiniz faiz çok yüksek kalır.
200 binlik bir ev için en kötü - en kötü 120 bin civarı nakit vermek gerekiyor bence.
yok üstad şu dönemde 50bin üzeri kredi çekmeyi düşünmüyorum yazdıkların doğru :icon_tup:
Forex, Emtia ve Borsa İşlemleri (http://www.gcmforex.com/) bu tarz siteleri kullanan var mı ? iphonea programını indirdim kullanışlı gibi duruyor. Siz ne dersiniz?
lnd_samet
28-01-2014, 14:59
umarım faiz artırımına gider merkezde biraz daha hafifler. çok yüksek rakamlarda halen dolar.
lnd_samet
29-01-2014, 08:52
gece bekleyemedim valla açıklamayı, ama hakkaten hardcore girdiler:D
%12 nedir layn:D (Türk milleti olarak herşeyin bokunu çıkartıyoruz)
lafın kısası beklenen oldu, gün boyu dolar düşer, ve bundan sonra maksimum 2.10 larda sabitlenirse yinede büyük bir zarardan dönmüş olacağız.
Thracian
11-02-2014, 10:16
Ons yükseldi, satım yapmak isteyenler bir baksınn
1295 e dogru satim iyi...
Thracian
11-02-2014, 10:41
Bu gun yeni fed başkanı allen konuşmaları var. Eğer kötü konuşursa 1290 u aşmada yükselebilir. Eğer iyi olumlu konuşmalar gelirse ve satımlar başlarsa 1260 lı seviyelere çekilecek 72 saat içinde.
Aynı konuşma tl üzerinde sınırlı etki etsede içeriden gelen tepki ve haberlerle 2.22 li seviyelere yükselebilir.
Bu açıklamalarım yatırım tavsiyesi değil, kişisel görüşümdür.
Kafam karıştı bi konuda . Bu gün altının gramını sordum kuyumcuda Alış : 84 Satış : 89 dedi . Elimdeki altını bozmak istesem 84 den alıcak yani gramını. Altının gramı 94 küsürlerde olmasına rağmen bu fiyatta altın bozmak aptallık oluyor.Tabi allah kaza bela vermedikten sonra . Acaba gidip bi antın hesabı açtırsam elimdeki altınları bankaya getirsem benden gramını ne kadardan alır banka . Mesela yapı kredi de hesabımda var oraya götürsem 80 küsürlerdemi alıcak yoksa 92-93 den mi grama ceviricek :)
Thracian
02-03-2014, 02:22
Senin kuyumcu bence çakal. 1 liralık alım satım komisyonunu anlarımda %10 luk alımsatım olmz. Başka bi kuyumcuya gidin. Yada bankalarla görüşün sanırım altında finans iyi gibi
Thracian
02-03-2014, 02:25
Şu geldi aklıma 89 dan veriyorsa. Evi sat altın al o kuyumcudan. Bankaya 92-93 ten rahat satarsın. Günde 5 bin temiz kazanırsın
Ben en iyisi bankaya getirip vereyim altını
1400 hedef....
ons 1400 olunca gramı neye denk geliyor? formülü nedir?
bende 2 sene önce gramını 106 lardan alanlardanım yatırdığımı az buz zararla geri alayım yeter bana, bir daha çeyrek bile almam amg
Rusya'dan 'teslim ol' çağrısı - Milliyet Haber (http://dunya.milliyet.com.tr/rusya-dan-teslim-ol-cagrisi/dunya/detay/1845684/default.htm)
Beyler :(
altın alın. Evi köyü satın altın alın.
free-hifi
03-03-2014, 19:08
100 ü geçsin bozarım
eyuparsln
03-03-2014, 19:42
100 ü geçsin bozarım
geçermiki ???:soru:
Eger rusyanın gerı adım atmıyacagını dusunuyorsanız tl bazlı ıslemde hem ons dan hem dolar artısından kazanırsınız.
Tersı olursa fena gerı gelır,soluksuz 1285 e duser.
Ben gerılımın bır sure devam edıcegını dusunuyorum.
ons 1400 olunca gramı neye denk geliyor? formülü nedir?
bende 2 sene önce gramını 106 lardan alanlardanım yatırdığımı az buz zararla geri alayım yeter bana, bir daha çeyrek bile almam amg
valla bende 2 sene önce alanlardanım 100 küsürlerden aldık şimdi verdiğimiz parayı kurtarsak iyidir . bir dahada altına bulaşmam .
altın kontrolü iyi yapılması gereken riskli bir finans aracıdır şu sıralar.dalgalı seyir göstermektedir ve böyle devam edecektir.önemli olan direnç ve destek noktalarını yakalayabilmek.bu da dünya piyasasını iyi takip etmekten geçer.dolar bu seviyelerde seyir eder.onz a bakmak gerekir bu durumda yüklü altın alış satışlarının ben olacağını düşünmüyorum.dışarıdan seyretmek daha mantıklı geliyor.en azından altın 93 92 lere inene kadar.elinde altını olanlar kâr da ise bu sıralar günün en yüksek fiyatnı yakalayıp satılabilir.93 leri bekleyip tekrardan alınabilir diye düşünüyorum.
1400 hedef....ons 1400 olunca gramı neye denk geliyor? formülü nedir?
abi banada bi cevap pls. bekliyimmi daha?
valla bende 2 sene önce alanlardanım 100 küsürlerden aldık şimdi verdiğimiz parayı kurtarsak iyidir . bir dahada altına bulaşmam .
aynen öyle bende 2 sene önce 106.33 den 100+ gram alanlardanım, bir dahamı? hayatta almam,bakır alırım altın almam dahada
90-92-98tl vs konusmak cok dogru degıl.
Cunku bu sevıyeyı hem $/₺ hemde obs etkılıyor.
Ons yukselıyor ama dolar dusuyor,tl olarak aynı yerde sayıyor. Burada teknık calısmaz.
Bundan dolayı ıkı enstrumanıda takıp etmek gerek yada tl nızı dolar yapın,dırek ons alın. Hep dolar kazanıp dolar kaybedın...
Rusya krızını yakından ızleyın,cevap orada.
Ben long dayım fıkır verıcekse ;)
Rusya krızını yakından ızleyın,cevap orada.
Ben long dayım fıkır verıcekse ;)
abi o zaman 6 ya takıp uzuyorum ben. teşekkürler :D
altın 98 i geçti, napsam bozdursammı dahada yükselirmi? düşermi düşecekse hemen bozdurayım hiç olmazsa gramından 10 lira zarar ederim zararın neresinden dönsek kar dır derim
free-hifi
12-03-2014, 10:25
geçermiki ???:soru:
GEÇMESİ muhtemel 103 den 40 108 den 60 gr bilezik almıştım taksitle zmanında bozduracağım 100 üstünde zarar ıolursa da olsun
GEÇMESİ muhtemel 103 den 40 108 den 60 gr bilezik almıştım taksitle zmanında bozduracağım 100 üstünde zarar ıolursa da olsun
sende bendensin, ama ben olan paramı altın yapmıştım.
daha yükselirmiki? yada şu an peak mi yaptı acaba?bozsakmııı bozmasakmıııı?
free-hifi
14-03-2014, 14:30
sende bendensin, ama ben olan paramı altın yapmıştım.
daha yükselirmiki? yada şu an peak mi yaptı acaba?bozsakmııı bozmasakmıııı?
100 LERE DAyandı ons 1400 görecek diye hakim bir hava var.
cabrioleter
14-03-2014, 14:41
Altın Fiyatları ve Altın Piyasasından Güncel Veriler - Doviz.com (http://altin.doviz.com/)
burada satış ve alış gram altın için 99 larda geziyor fakat kuyumcu 89dan alıyoruz dedi.
aynı şekilde ata altın içinde 645 alış 650 satış fiyatı verdi. kuyumcuların bu denli oynaması normal mi?
free-hifi
14-03-2014, 16:12
Altın Fiyatları ve Altın Piyasasından Güncel Veriler - Doviz.com (http://altin.doviz.com/)
burada satış ve alış gram altın için 99 larda geziyor fakat kuyumcu 89dan alıyoruz dedi.
aynı şekilde ata altın içinde 645 alış 650 satış fiyatı verdi. kuyumcuların bu denli oynaması normal mi?
burda verilen gram altın borsa hisse gibi düşün elde olmayan cansız bişeye para yatırıp çekiyoruz elindeki reel altın bilezik piyasası 10 tl düşük elde canlı gram altının olsa onuda 99 dan bozdururdun ama bilezik vs işin içine girince piyasa böyle
Bende bozdurcam bozduramıyorum . gramı 97-98 kuyumcuda 87-88 . yokmu altını adam gibi bozdurabileceğimiz bi yer :D
fastchild
19-03-2014, 09:37
Araba satılırsa bende giricem piyasaya gram altını takip ediyorum bu aralar en azından 100gr alıp kenara koyma fikrim var
2015 yılı ve sonrasında 2000$ hayal değil...
YTD
varmı yakın zamanda bozduran kuyumcularda ne kadara bozuyorlar bu aralar ?
mannerboy
25-03-2014, 14:54
beyler ne alemdesiniz 100 ü göremedik :) ama 100 ü görmekte çok tehlikeli ah zamanında 79 lardan alaydık
eyuparsln
25-03-2014, 16:37
100 olsa bozduracaktim bekliyordum ama
baktim aşağıya dogru gidiyor 96 da bozdurdum
ama hala takipteyim hatami yaptk acaba???
kafayı yiyecem bizim burdaki kuyumcular tokatcımıdır nedir :D Güncel fiyatın 8-10 lira aşşasına bozuyorlar gramını ?
kunteper
27-03-2014, 12:28
Zamaninda 79 ve 83den aldim, o zaman iyi kar yapmisti da,
Artik onun da anlami kalmadi, euro dolar uctu
Bu son sert dususu yorumlayabilicek var mi
Seçimden sonra euro ve dolar biraz daha düşecek gibi.
aslanneron
27-03-2014, 20:17
Mbu son dusus hakkinda bi fikri olan var mi ne zaman cikar diye :D biraz yatirim yaptik zararin haddi hesabi yok yani :(
yagizgokmen
28-03-2014, 09:42
edit : işlem tamamdır :)
free-hifi
01-04-2014, 13:01
kafayı yiyecem bizim burdaki kuyumcular tokatcımıdır nedir :D Güncel fiyatın 8-10 lira aşşasına bozuyorlar gramını ?
canlı altın fon olan gram altından 8-10 lira aşağıdadır normal bir durum
altın iyice geberdi son durum hakkında uzman yorumu lütfen
altın düştü daha da düşecek gibi görünüyor.faiz oranları inişte hepsi birlikte inecek piyasa dalgalanması da azalacak
kalipson
01-04-2014, 16:50
Simdilerde adamin suratina bakmayan bankalar yine yakindir size kredi verelim mi diye pesimizde gezmeye o zaman desenize...
mannerboy
01-04-2014, 17:02
98 ken bozdurmak iyi olucaktı :/ sıçtık yine ölü yatırım beklicek kenarda
aslanneron
01-04-2014, 17:23
Altin daha ne kadar düşecek acaba fikri olan bir abimiz yokmu iyicene öldü bugün
Yukselise gecicektir yakin zamanda
Thracian
01-04-2014, 19:22
ons düşüş ünü durduran rusya-kırım-ukrayna olaylarıydı. artık sıcak çatışma ihtimali azaldı. (moskovada rusların olaya bakışını bizzat gördüm) 1460 lara kadar çıkan ons 1390 lar düezyinde ve 2 ay önce 1340 tan yükselişe naşlamıştı.
Altın şuan düşebilir potansiyeli olan en yüksek ürün
Dolar daki düşüşte etkili oldu...
Thracian
01-04-2014, 19:23
Yukselise gecicektir yakin zamanda
bilginin bi kaynağı varmıdır? yatırım yapabilirim
bence bi süre daha düşüşte olacaktır...
low&slow
07-05-2014, 21:14
son durum nedır benımde kosede 12 lira param var neye yatırmalıyım :) beklemelimiyim yatırmalımıyım neye yatırayım :)
arkatcaglar
30-05-2014, 10:50
Altin piyasasi cok gerilerde bi patlama olabilirmi?
Ahmetfikri
30-05-2014, 10:56
lanet gelsin bu piyasaya parada var altında ne altın alabiliyorum ne araba alabiliyorum :D
cgnozdmr
30-05-2014, 11:04
Altin piyasasi cok gerilerde bi patlama olabilirmi?
abi aynı şeyi bende bekliyorum az bişey birikmiş vardı altın aldım etkilemek gibi olmasın :)
arkatcaglar
30-05-2014, 11:06
abi aynı şeyi bende bekliyorum az bişey birikmiş vardı altın aldım etkilemek gibi olmasın :)
Bi arkadasim ciddi kovaliyor altin piyasasini 100 bin tl yatirdi birde sizin fikirlerinizi aliyim dedim bayadir bir patlama yapmadi bilgili kisiler yorumlarini bekliyoruz
free-hifi
06-06-2014, 15:09
Alım zamanı mı arkadaşlar ne diyorsunuz
Alım zamanı mı arkadaşlar ne diyorsunuz
+1
Ben de altın almayı düşünüyordum bu aralar.
Ahmetfikri
12-06-2014, 09:33
Işid ırakta baskın yapınca piyasa haraketlendi 2 gündür almak riskmidir
Valla ben dün ata lira aldım başlangıç olarak.
Emre Ekrem
12-06-2014, 10:27
Şuan gene düşüş trendinde, elimde yüklüce hurda altın var ve ciddi bir zarar söz konusu, umarım yükselir, en azından zararımı ve kayıp ettiğim zamanın karşılığını alırım.
individual
12-06-2014, 13:14
altın yükselsede dolarında seviyesini koruması lazım. biri yükselip diğeri çıkınca altında bir gelişme olmuyor Gram/TL olarak.
Ahmet Saraçoğlu
23-06-2014, 10:18
Şuan için ne tavsiye edersiniz?bikaç ay bekleyebilecek bi durumda altın alsak şuan için uygun mu?
individual
23-06-2014, 10:34
Şuan için ne tavsiye edersiniz?bikaç ay bekleyebilecek bi durumda altın alsak şuan için uygun mu?
Yap demem ama 83TL iken alsaydınız şuan 89TL'den satardınız gram altınını.Ama şuan tam uç seviyede ya çıkacak yada yükselicek.Karar sizin ama şuan riskli yani altın biraz uçuş yaptı o seviylerdeyken alsaydınız keşke.
5bin tl lik altın almıştım aldıktan hemen sonra düştü, şimdi yükselince yatırdığım parayı alabiliyorum. Çeksem mi yoksa beklesem mi bilemiyorum daha yükselir mi acaba ?
onursoytam
23-06-2014, 11:03
geçen hafta 83 ten 90 tl ye yükselmiş bozdurmuyonuz :)
bide alım yapalımmı diyen arkadaşlar var düşükken neden almıyonuz yükselince alma riskine giriyonuz bekleyin düşer 80-83 ozaman alım yapın :) zahmet olmssa
Murat Ç.
04-08-2014, 11:32
Sizce konu gelmişken en iyi hangi bankadan altın hesabı açmak mantıklı :)
imparatoR
04-08-2014, 11:52
enpara tek geçerim.
mannerboy
06-08-2014, 17:52
beyler ne alemdesiniz seçimdi falan filan yükselirmi düşermi yorumları alalım
RafetAraç
06-08-2014, 18:08
seçim zamanı mantıken yükselir diye düşünüyorum altın piyasası
Emre Ekrem
06-08-2014, 20:03
Bugün ciddi bir artış söz konusu, şu an ciddi bir miktar var elimde, acaba seçimler le alakalı olabilir mi?
free-hifi
08-08-2014, 07:50
92 yi geçti
individual
08-08-2014, 07:56
Altının gramı 87 tl iken konu pasif oluyor :) altın 92 tl oluyor yükseliyor altın alsam mı oluyor :D
Alllah düğün dernek yapacaklara yardım etsın :D
free-hifi
08-08-2014, 10:08
KURBAN bayramına kadar sağlam yükseliş olacak gibi
kuyumcuların gram altın satiş fiyatı 90,65 alış fiyatı 83,30 TL.çeyrek altın satış 154 TL alış 145 TL
eyuparsln
08-08-2014, 10:30
85 e inse alacaktim ama gecti heralde birazdaha artacak gibi
Ahmet Saraçoğlu
08-08-2014, 10:48
aldığım seviyeye anca geldi , tlye dönüp düşmesini mi beklesem yeni alım için acaba
altın gr:92.10tl şu an...
Silence45
04-09-2014, 13:04
Bu aralar bayağı bir düşüşte sanırım altın.Yatırım için alsak mı? Önerisi olan?
bugün 88,5 den 100 gr aldım valla dursun kıyıda köşede :) alınası bi fiyatı var.
Altın acele etmeyen adama her zaman kazandırır.
2009 yazında, dükkanda 72 TL'ye yeni tarihli çeyrek sattığımı biliyorum. Bugünkü fiyatlar ortada ki birde altın düştü vs diyoruz :)
kunteper
04-09-2014, 13:46
abi 2011deki patlamadan sonra dusuk geliyor insana
alım için kaç tl yi bekleyelım?
abi 2011deki patlamadan sonra dusuk geliyor insana
Adı üstünde "patlama" Her zaman öyle bir artış beklememek gerek.
2011deki patlamada ailecek epey zarar etmiştik..Ogünden beri altını düzenli takip etmeye başladım.Ailede de bankacı çok olunca kan çekti ister istemez:D Çok yüksek meblalar olmasada az az kazanmaya başladım.Şimdide epeyidir sabit gidiyordu gram fiyatı.Bugün 2 lira falanda düştü.Ben biraz daha bekleyip 85 veya daha altını gördüğümde almayı düşünüyorum.
Altından kazanmak içinde uzun süre beklemek gerektiğine inanmıyorum.İniş ve çıkışları iyi değerlendirmek gerek.
wala benim alım noktam 81 satış noktam 91
ama aralarda 84-85 bandındada bir miktar alınabilir
bugün piyasalar iyi sallandı
VTec_king
05-09-2014, 16:48
2011 deki patlamadan 1 ay önce 85 tl ye almıştım 102 den satmıştım yaz tatilim beleşe gelmişti 2 günde :))
arkadaşlar elime bir miktar para geçicek ve bunu bir forex firmasından sinyal almak için kullanmayı düşünüyorum sistem hakkında bilgisi olan daha önce bu tarz bir işlem yapmış birileri var mı?
bu konuyu dün nie görmedim benya, gitti altınlarım :p
Araba almak icin 25bintlik altin bozdurmayi dusunuyorum genelde hersene bu aylarda yukselirdi ama sansima dusuk gidiyor. Ilerleyen aylarda nasil bi yol izler sizce altin? Yilbasindan sonra kasko indirimim yanacak araba almam lazim. Ne yapsam sizce?
Ayrica 30lirada vadelide var gec kaldik ama bi sureligine dolara cevirmelimiyim sizce? Daha ne kadar artar?
Altın bozduracaklar tezkereyi beklesin bence eğer çıkarsa altın tavan yapar diyorlar.
eyuparsln
30-10-2014, 16:31
altin bugun cok sert dustu 24 ayar gram altin 85 lere kadar dustu
alim yapmak mantiklimidir sizce
free-hifi
30-10-2014, 16:34
altin bugun cok sert dustu 24 ayar gram altin 85 lere kadar dustu
alim yapmak mantiklimidir sizce
ben yarın 4500 liralık alıp 90 da bozduracağım
Alt (http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=159543) doğrumu sizce
Ahmet Saraçoğlu
31-10-2014, 06:56
felaket düşmüş şimdi gördüm.Yaz ortası 91 den 1000 GR alıp 90.5 ten satmak zorunda kalmış üzülmüştüm.İyiki satmışım.İmkan olsada alsak.
Arkadaşlar daha önce çok yazdım burada altınon ons'u geçmiş yıllarda 300-400du 1900leri gördü şuan 1200 altında okadar geniş bi bant ki yorumcular 1900 lere yaklaşırken 2500 söylentileri vardı ama olmadı aşağı geliyor ve artık bana göre uzun vadede aşağı kısaca yatırım aracı olarak görmüyorum. Birde gecede 100-150 puan çıktığını biliyorum şuan ki 20-30 puanlık iniş iniş değil niyeti bozdumu altı çok boş. Ayrıca altının inip çıktığı çeyrek ile ölçülmez ons önce dolara çevrilir sonrada tl/dolar paritesi etki eder yani ons düşmüştür ama tl çıkmıştır çeyreğin fiyatı sabit kalmıştır. Ayrıca ne bayram ne seyran nede türkiyedeki başka bi gün altının onsunu oynatmaya etki değildir
free-hifi
31-10-2014, 07:53
ben 98 ve 93 ten toplam 5 bilezik aldım 2 senedir duruyor artı o 100 lü rakamlar sıkıntı gibi
ama dediğim gibi bugün 84 ten açılış var akşam 5 e kadar bekler dahada düşerse alırım nasıl olsa israilliler bunu yükseltecek...
bence:
ons bazında trend aşağı yönlü
dolar/tr yukarı yönlü ama son günlerde takip edemediğim bir sebepten dolayı hem altının onsu hem dolar/tr hemde euro/tr aşağı yönlü
bu şu demek dolar yurt dışında değer kazanırken tl daha çok değer kazanıyor
tlnin neden değer kazandığını anlamadım ama yıl sonu beklentileri 2.26 sanki altın değil de dolar alınabilir gibi duruyor
tlnin değer kazancını bilen birileri varsa anlatabilir mi?
EmrahErdogan
31-10-2014, 09:59
83'e düştü şuan arkadaşlar
kıyıda köşede birikmişle şuan almak mantıklı mıdır ? y.başına kadar tutabilirim yatırım olarak.3ün5in ppeşinde değilim 10lira dahi kaar etsem kardır mantığındayım zarar etmediğim sürece 1tl olsun kaar gene farketmez dediğim gibi.
cgnozdmr
31-10-2014, 10:12
bilgili arkadaşlar ne diyorsunuz düşmeye devam ediyor alınır mı acaba?
Amerika'nın rüzgarı arkasına aldığı bir döneme girdik. Dünya savaşı , veya iki süper güç savaşı olmazsa altın epey bir sürünür 1200 altında. Benim için 1100 altı süpriz değildir.
free-hifi
31-10-2014, 12:16
garanti bankası yavşaklık yapıyor resmen fiyatı düşürmüyor
demin haberlerde onsunun son 4 yılın en düşük seviyesinde oldugnu düsebilecegni belirtti radyoda
bu işleri koşturan yakınıma sordum. bu şekil de düştüğü gibi de fırlamasını beklıyoruz. 100 sınırı, yakın vadede zor. ama ocak-subat gibi 95 e kadar cıkar dedi. biz babamla 90 tl iken 2300 gr altın aldık, şuan 40.000 tl'e yakın zararımız var Allah yardımcımız olsun
free-hifi
31-10-2014, 12:56
bu işleri koşturan yakınıma sordum. bu şekil de düştüğü gibi de fırlamasını beklıyoruz. 100 sınırı, yakın vadede zor. ama ocak-subat gibi 95 e kadar cıkar dedi. biz babamla 90 tl iken 2300 gr altın aldık, şuan 40.000 tl'e yakın zararımız var Allah yardımcımız olsun
KARDEşim 90 çok yüksek bir rakam değil bu 83 lere düştüyse zaten bir kaç ayda 90-95 e çıkar birde 120 olacak yazılıp 108 den alan zedeler biliyorum onlar tam küllüm.
KARDEşim 90 çok yüksek bir rakam değil bu 83 lere düştüyse zaten bir kaç ayda 90-95 e çıkar birde 120 olacak yazılıp 108 den alan zedeler biliyorum onlar tam küllüm.
Valla abi şükür şuan ıhtıyacımız yok o paraya,ama ***** esnafız acıl bısey olursa bu paralara bozdurmak zorun da kalırım dıye korkuyorum. O zaman çok koyar işte nasip bakalım. dediği gibi o rakamlara alanlar var Allah onlara da yardım etsin para bu devır de hıc kolay kazanılmıyor.
altında trend aşağıya doğru,orta vadede herhangi bir yukarı trend beklenmiyor...tepkiler tabıkı olucaktır ama sadece tepkı olarak kalır...
halilcakir
31-10-2014, 17:35
http://i.hizliresim.com/MlGzZN.png
Gram altın haftalık grafik arkadaşlar
ahmet3425
31-10-2014, 18:15
Kapali carsida calisiyorum bugun altin 83 e kadar dustu piyasanin durumu kotulesebilir. Acikcasi ben suan arac almaktan vazgectim.
Parasi olan gram altina parayi yatirsin bilezikle falan ugrasmayin.
geçenlerde 90.5i gördüğünde bozdurmadığıma çok pişmanım. Az'a tamah etmeyen çok'u bulamaz diye boşa dememişler :(
Araba almaya niyetlendim herşey tersine gidiyor.
bence direk yatırım tavsiyesi vermeyin vebali büyük olur..
Mutlu Değerli
01-11-2014, 13:37
Arabaya bakmaya gitcegim gün hesapladım, herşey okey. Bugün sabah bir baktım, elimdeki parayla en kralından Doğan alabiliyorum anca :D :D
Çok düşmüş bu ne yaa... Yükselse barii, canlıyı ele geçirsem
ahmet3425
01-11-2014, 13:47
bence direk yatırım tavsiyesi vermeyin vebali büyük olur..
Altinin dusebilecegi max taban fiyat 79-80 tl olur daha da inmez.
Ki suan dusecegi kadar dustu yeniden yukselise gecmesi fazla surmez.
Tabi herkesin kendi tercihidir bizim ki oneriden oteye gitmez.
Gectigimiz 5-6 ay once 86 liraya dustu gittim grama bastim elimdeki nakiti 10 gun sora tekrar 90 a cikti bozdurdum.
ahmet3425
01-11-2014, 13:48
Suan da terslik iste nakit yok altin var nakit olsa yine grama basicam parayi :)
cabrioleter
01-11-2014, 14:57
peki yatırım için kulpsuz tam altın mı almak mantıklı gram altın almak mı? bozdururken en az zararı gram altın mı yaptırıyor?
80 tl goruldugu gibi alinabilor. Uzun sure altin alim satimindan para kazandim. Tecrubelerime dayanarak 80 i tam görmeden alinmasi taraftariyim 1 hafta omce 90 dan bozdurdum, beklemedeyim :)
peki yatırım için kulpsuz tam altın mı almak mantıklı gram altın almak mı? bozdururken en az zararı gram altın mı yaptırıyor?
bankadan gram daha temiz iş
Altinin dusebilecegi max taban fiyat 79-80 tl olur daha da inmez.
Ki suan dusecegi kadar dustu yeniden yukselise gecmesi fazla surmez.
Tabi herkesin kendi tercihidir bizim ki oneriden oteye gitmez.
Gectigimiz 5-6 ay once 86 liraya dustu gittim grama bastim elimdeki nakiti 10 gun sora tekrar 90 a cikti bozdurdum.
Neye dayanarak altının 80nın altına düşmiyeceğini söylüyorsunuz?
İsviçre de ki 30 kasımda yapılacak Altın referandumuyla alakası varmıdır bu düşüşlerin?Referandumdan sonra fiyatlar artabilirmi?
emre_277
04-11-2014, 16:09
yarın 250 gram almayı planlıyorum.biraz daha bekleyeyim mi daha düşecek söylentileri var.
Thracian
04-11-2014, 20:30
arkadaşlar doların değerlenmesi (parasal genişlemenin bitirilmesi) sebebiyle altının değeri düşüyor. Ve düşmeye devam edecek, önümüzdeki aylarda ince bi toparlanma yapabilir. Ama 6 ay sonra abd faiz arttımıyla tekrar büyük değer kaybı gelecek.
Gram altının fiyatını belirleyen şey ise Altının ONS fiyatı X Dolar kurudur. Doları yakından takip ediniz.
25 gün sonra isvicre de altın referandumu var. 3 konuda halka sorulacak. Eğer EVET çıkarsa (anketlerde %41 evet önde gidiyor) 3-5 yıl içinde isviçre elindeki altın rezeverinin %150 si kadar altın almak zorunda. Bu da Dünya yıllık altın üretiminin yarısının satın alınması demek.
Şaka olarak: 30 una kadar evi-arabayı satıp altına üst basılır. Tutarsa iyi kazandırır
emre_277
04-11-2014, 22:00
arkadaşlar doların değerlenmesi (parasal genişlemenin bitirilmesi) sebebiyle altının değeri düşüyor. Ve düşmeye devam edecek, önümüzdeki aylarda ince bi toparlanma yapabilir. Ama 6 ay sonra abd faiz arttımıyla tekrar büyük değer kaybı gelecek.
Gram altının fiyatını belirleyen şey ise Altının ONS fiyatı X Dolar kurudur. Doları yakından takip ediniz.
25 gün sonra isvicre de altın referandumu var. 3 konuda halka sorulacak. Eğer EVET çıkarsa (anketlerde %41 evet önde gidiyor) 3-5 yıl içinde isviçre elindeki altın rezeverinin %150 si kadar altın almak zorunda. Bu da Dünya yıllık altın üretiminin yarısının satın alınması demek.
Şaka olarak: 30 una kadar evi-arabayı satıp altına üst basılır. Tutarsa iyi kazandırır
Elindeki rezervin %150 si kadar daha altın alması demek altın fiyatlarının uçması demek degilmi yoksa ben bu işi bırakayımmı ? :)
halilcakir
04-11-2014, 22:08
ons fiyatı x dolar kuru / 31 diye hatırlıyorum ben gram formulünü
Thracian
04-11-2014, 23:22
Elindeki rezervin %150 si kadar daha altın alması demek altın fiyatlarının uçması demek degilmi yoksa ben bu işi bırakayımmı ? :)
Varlığının %8 ini altın oluşturuyor ve refarandumda bu oranın %20 ye çıkartılmasının yasalaşması soruluyor. +%12 alım demek. bu da dünyada üretilen 6 aylık üretim demek. Tabi bunu hemen alım değilde vadelerse aşırı etkili bi yükseliş olmaz.
Thracian
04-11-2014, 23:23
demek istediğim ons ne kadar düşerse dolar yukarı çıkarsa fark etmez.
yada tersi olur ons yükselir dolar düşerse fark az olur.
yada her 2 si de aynı yönde olursa fiyatlama yüksek olur. (yoksa 31 sabit değer)
Ons fiyatı * 3199 = xaltın dolar cinsinden fiyatı bunu dolar/tl kuru ile çarpıcaz burdan altının gram yada kiko fiyatını türk parası karşılığını bulabiliyoruz fakat altın düştüğü için işçilik yapmakta dolar fiyatına 150-300 $ eklemek gerekiyor. Çeyrekte aynı şekilde torba başına yani kilo olarak 600 dolar işçilik yapmakta eğer altın daha da düşerse bu işçilik fiyatları artar
Ayrıca yukarıda arkadaşlar ellerinde nakit olmadığından altın alamadıklarından yakınmış ama altın alıp satmak için altın ederi katar nakite ihtiyaç duymadan bu sisteme girebiliyorlar kısaca forex sistemi burda kendiniz dahi yapabilirsiniz fakat yanlış işlem durumu olabilir ilk başlarda, örneğin bir kilo altın alıcaksınız şuan 37bin $ bu kadar nkitiniz yok 5bin $ teminat ile sisteme giriliyor. Örneğin altın ons u çıktı ve 1bin$ dolar kar ettniz teminat ile beraber karınız alıp sistemden çıkıyosunuz. Bu sistemin artıları neler nakit bağlanmıyor, sistem 5/24 açık saat gce 3 te dahi işlem yapılıyor, altını taşıma saklama derdi yok detaylı bilgi istiyen pm atabilir
lnd_samet
05-11-2014, 09:07
isviçredeki alım fiyatı etkilemez bence. müsaade etmezler öyle birşeye, zaten onlarda onay cıksa bile 3 yılda alım yapacaklar.
Peki altın alırken ney almamız gerekir, yani bozdururken en az hangisinden zarar ederiz oncekı yorumlarda okuduğum kadarıyla Gram aldın almak en mantıklısı heralde , fakat yıl geçtikçe bunları geçmiş tarihli diye daha ucuza bozmuyorlar mı ?
Peki altın alırken ney almamız gerekir, yani bozdururken en az hangisinden zarar ederiz oncekı yorumlarda okuduğum kadarıyla Gram aldın almak en mantıklısı heralde , fakat yıl geçtikçe bunları geçmiş tarihli diye daha ucuza bozmuyorlar mı ?
en az zararı has altın ile yaparsınız. bütçenize göre 10gr - 100gr. 500gr. 1000gr olduğunda külçe oluyor işte . Açık çikolata alır gibi kesiyor tartıyo sarıyo alıyorsunuz :)
en az zararı has altın ile yaparsınız. bütçenize göre 10gr - 100gr. 500gr. 1000gr olduğunda külçe oluyor işte . Açık çikolata alır gibi kesiyor tartıyo sarıyo alıyorsunuz :)
şimdi anladım teşekkür ederim , gram altın deyince benım aklım minik gram altınlardan atıyorum 100gr alçaksak 100 tane vercek sanıyordum :)
lnd_samet
05-11-2014, 09:50
ya banka hesabı üzerinden- yada tanıdık kuyumculardan hurda altın en mantıklısı
AlwaysFast
05-11-2014, 10:00
Benim takip ettigim kadariyla analistciler altinin daha da dusebilecegini doyluyor ve bende altini su zaman da guvenli liman olarak gormuyorum.Ancak dolarin 2.40 lara bazilarida 2.53 lere ilerleyecegini soyluyor dolar ve avro mantikli bir yatirim olabilir.
külçe ( has ) altını heryerde bulamayabilirsiniz, alternatif olarak işçiliksiz 22 ayar bilezik veya ata grubu altınlar ( çeyrek-yarım-tek-2.5) alarak yatırım yapabilirsiniz şuan bilezik almanız daha mantıklı çünkü ata grubu şuan karaborsa ve değeri olduğunda yüksek satılıyor
free-hifi
10-11-2014, 08:02
85 e yükseldi şimdiden 50 tl kâr öğlen iyi bir yemek yerim :D
eyuparsln
10-11-2014, 08:58
dusecek dusecek dediler almadik simdi cikiyor
Keşke demeyi sevmem ama alsaydım keşke :)
altın daha da çıkacak arkadaşlar..
Thracian
10-11-2014, 13:13
Ons altın hala düşüş trendinde. Cuma günü sadece TDI verisinin beklenenden az kötü gelmesine istinaden altın yükseldi. Bu hafta 2 veri iyi gelir. Düşüş devam eder.
Dün gece 1177 olan şimdi 1166 seviyesinde. Gramcıları bilmem o benim alnı dışında
Blackbird
10-11-2014, 21:29
Altından dolara geçiş yapmayı düşüyorum bu ay sonunu beklemeye değermi altında yükseliş olabilirmi ?
Thracian
10-11-2014, 21:34
Altından dolara geçiş yapmayı düşüyorum bu ay sonunu beklemeye değermi altında yükseliş olabilirmi ?
Şuana kadar geçmediysen bence ay sonu isviçre referandumunu bekle. Bi ihtimal altın yükselirse dolara geçersin.
Alternatif olarak uzun vade yatırım yapabileceksen. Forexte işlem açıp 1 lotluk altına yatırım yapman. Gram dan kazanclı olacak senin için.
Thracian
10-11-2014, 21:35
Şuan 1150 seviyesinde ons 1130 lara kadar yolu var.
ons değerındekı değişimin gramada yansıması gerekmezmı ?
Blackbird
10-11-2014, 22:02
Şuana kadar geçmediysen bence ay sonu isviçre referandumunu bekle. Bi ihtimal altın yükselirse dolara geçersin.
Alternatif olarak uzun vade yatırım yapabileceksen. Forexte işlem açıp 1 lotluk altına yatırım yapman. Gram dan kazanclı olacak senin için.
Benimde aklımda referandum soru işareti zaten ama birde olumsuz sonuç çıkarsa sağlam düşer olumlu çıkarsada ne kadar etkileyecek oda süpheli ???
Bankadaki gram altından farkı nedir forex in ? Herhangi extra riski var mı ?
Thracian
10-11-2014, 23:08
ons değerındekı değişimin gramada yansıması gerekmezmı ?
eğer dolar yükselmiyorsa etkiler. Ama bu çeyrek yarım ata gibi ürünlerde ne kadar olur? bilezikte ne kadar ? senin aldığın kuyumcuda ne kadar olur bilemem. Şuanda net gr altın fiyatı 83.56
Thracian
10-11-2014, 23:16
risk kesinlikle daha yüksek, gelir daha da yüksek ve kontrol edilebilir olduğunu söyleyebilirim. Doğru bi işlemle cok büyük zararın olacağını düşünmüyorum.
Örneklemek gerekirse 5.000 usd deyle 1kg altın alabilirsin. Eğer altın 1177 den 500 e düşerse paranın tamamını kaybedersin. Eğer altın 1177 den 1200 e çıkarsa 3.000 usd kazanırsın
halilcakir
11-11-2014, 11:28
Peki marjin seviyesi , swap ücretleri ve bazı aracı kurumlarda komisyon alımı.Forexe dair bunlardan asıl bahsetmek gerek
Senin işlemine aracılık eden kurum olmayan parayla işlem yapmıyor senin o kaldıraç ile sağladığın faydaya istinaden o parayı gerçekten banka senin pozisyonun için ayırıyor ve bu döviz veya emtia için gecelik faiz işletiyor + ve - yönde.
mesela 100.000 dolar almışsan bunun için çoğu aracı kurumda ödeyeceğin gecelik faiz 80tl yi bulur
yani gerçekte bile hesabında 100.000dolar olsa bu alış pozisyonu şeklinde açıkda duruyorsa her gece için 80tl ücret ödersin
NakkaSss
11-11-2014, 20:18
Nerde bizim forexciler? :D
Thracian
11-11-2014, 21:23
Varmı bi soru?
şunu anlamıyorum. ons=dolar endeksi değilmidir ? benmi yanlış biliyorum ? dolar düşerse ons değeri düşmesi gerekmezmi ? misal bakıyorum dolar düşüşte ons değeri yerini korumakta .
elimde 25bın tl para var . başta 300 500 tl ile başlayıp bu parayla oynamak istesem altın döviz yada forex de nasıl bi atılım yapabılırız ? şu an calısmıyorum ve tum gun evdeyım. pıyasa analızı ıcın takıpte durabılırım. arkadaşlar mantıklı risklere girmek istiyorum. velhasıl kelam 300 500 giricem kazanmak ıcın fakat giderse denedım olmadı deyip üzümüyeceğim meblağlar. risk her sektörde var. 25.000 kaybedersem psolojım bozulur ama 250 kaybedersem denedım olmadı gibi gibi ... umarım anlatabılmıısimdır :D
cabrioleter
12-11-2014, 00:30
şunu anlamıyorum. ons=dolar endeksi değilmidir ? benmi yanlış biliyorum ? dolar düşerse ons değeri düşmesi gerekmezmi ? misal bakıyorum dolar düşüşte ons değeri yerini korumakta .
elimde 25bın tl para var . başta 300 500 tl ile başlayıp bu parayla oynamak istesem altın döviz yada forex de nasıl bi atılım yapabılırız ? şu an calısmıyorum ve tum gun evdeyım. pıyasa analızı ıcın takıpte durabılırım. arkadaşlar mantıklı risklere girmek istiyorum. velhasıl kelam 300 500 giricem kazanmak ıcın fakat giderse denedım olmadı deyip üzümüyeceğim meblağlar. risk her sektörde var. 25.000 kaybedersem psolojım bozulur ama 250 kaybedersem denedım olmadı gibi gibi ... umarım anlatabılmıısimdır :D
lan oğlum mantıklı risk ne lan? sen onu bi anlat hele :D
ya herro ya merro diyip riske girmek var birde bilinçli riske girmek var :D lan oluummm sınavın yokkmu babacım senin bi git ya :D
cabrioleter
12-11-2014, 03:27
ya herro ya merro diyip riske girmek var birde bilinçli riske girmek var :D lan oluummm sınavın yokkmu babacım senin bi git ya :D
yarınki sınav iktisat babacım riziko, risk bizden sorulur =)
NakkaSss
12-11-2014, 09:30
Öncelikle eğer 300-500 $ ile gireceksen. Seçeceğin forex firmasında micro lot ile işlem yapabileceğin bir yeri seçmelisin. Kazanmak yada kaybetmek tamamen senin elinde olan bir şey o yüzden risk tarafı yatırdığın para mantık tarafıda sen oluyorsun. :) Piyasayı takip ediyorsan x bir forex firmasından real hesap açıp işlemlerine başlayabilirsin. Eğer piyasa hakkında bir bilgim yok ama takip etmek istiyorum bu işe başlamak istiyorum diyorsan önce bir demo hesap oluşturup orada elinde olan bütçe kadar bakiye tanımlayıp kendini test etmen, kafandaki şeyleri demo platformda denemen daha mantıklıdır. Hem piyasayı tanımış olup ürünleri daha iyi analiz etme fırsatını bulursun hemde firmaların gönderdiği günlük bültenleri inceleyerek piyasa bilgini pekiştirip platforma aktarabilirsin. O yüzden eğer elimde 300-500$ var ve bunu minimum risk le değerlendirmek istiyorum diyorsan sana önerim, Micro lot ve düşük kaldıraçlı bir platform. e tabi buna pararlel olarak kazancın da mini lot ve 100 kaldıraçlı bir platformdan daha az oluyor.
NakkaSss
12-11-2014, 09:55
Bu günün altın yorumu ve destek direnç noktalarını sizinle paylaşayım.
Dolardaki düzeltme hareketi majör paritelerde etkili olduğu kadar altın gibi değerli metallerde de değer kazancına sebep oldu. gün boyu 1150 ons seviyelerinde baskılanan altın düzeltme ile gelen toparlanma sonucu en yüksek 1173 ons seviyesini gördü ve günü 1164 ons seviyesinde tamamladı. ABD’de tahvil piyasasının kapalı olması ve önemli bir veri akışı olmaması nedeniyle sakin bir gün geçiren altın, böylece akşam saatlerinde gerçekleşen atakla 1180 – 1150 bant aralığında yatay seyrini sürdürmüş oldu. Bugün ABD tarafından önemli bir makro veri beklenmezken, jeopolitik gelişmeler ve FED başkanlarından gelebilecek açıklamalar altının seyri açısından önemle takip edilmelidir. Sabah saatlerinde 1170 - 1160 ons dar bant aralığında sıkışık ve yatay seyrini sürdürmesini beklediğimiz altının, günün ikinci yarısına doğru volümünü biraz daha artırması beklenmelidir. Gelişmelere endeksli fiyatlamalar mevcut kademelerde çift yönlü dalgalanmalara neden olurken, özellikle dolar endeksindeki hızlı toparlanma veya ani dönüşlerinde altın üzerindeki etkisi devam edecektir. Altının düne paralel bugünde 1180 – 1150 ons aralığında yatay seyrini sürdürmesini ve günü birazda gelişmeler ve dolar yönü doğrultusunda mevcut bandında tamamlamasını bekliyoruz. Güçlenen dolar 1150 ons kademelerinde altının baskılanmasına neden olurken, olası dolar zayıflamasında ise 1180 ons seviyelerine doğru denemeler devam edecektir. Yukarı yönlü aşmalarda 1200 ons seviyeleri hedeflenip özellikle jeopolitik risklere yönelik gelişmeler dikkatle izlenirken, aşağı yönlü baskılanmalarda ise 1150 ons desteğinin bırakması durumunda 1130 ons kademeleri hedeflenmeli ve olası kırılmalarda mutlak surette piyasa yönünde hareket edilmelidir.
Destek: 1160.00/1154.00/1150.00/1146.00/1140.00 Direnç: 1166.00/1170.00/1174.00/1180.00/1186.00
Thracian
12-11-2014, 11:11
diğer alternatifleri bilmem forex için 2 diyeceğim var.
- boşum alım satım yapayım para kazanayım dersen, kesinlikle ama kesinlikle minimum 3 ay demo oyna. ama demo diye sakın salma işi sıkı tut
- elimdeki parayla yatırım yapacagıım en az 1 sene kesinlikle lazım olmaz, dersende. Forexte 1 yatırıma %15 teminatla gir. 1 yıl içinde %30-35 alırsın.
Thracian
12-11-2014, 11:12
Öncelikle eğer 300-500 $ ile gireceksen. Seçeceğin forex firmasında micro lot ile işlem yapabileceğin bir yeri seçmelisin. Kazanmak yada kaybetmek tamamen senin elinde olan bir şey o yüzden risk tarafı yatırdığın para mantık tarafıda sen oluyorsun. :) Piyasayı takip ediyorsan x bir forex firmasından real hesap açıp işlemlerine başlayabilirsin. Eğer piyasa hakkında bir bilgim yok ama takip etmek istiyorum bu işe başlamak istiyorum diyorsan önce bir demo hesap oluşturup orada elinde olan bütçe kadar bakiye tanımlayıp kendini test etmen, kafandaki şeyleri demo platformda denemen daha mantıklıdır. Hem piyasayı tanımış olup ürünleri daha iyi analiz etme fırsatını bulursun hemde firmaların gönderdiği günlük bültenleri inceleyerek piyasa bilgini pekiştirip platforma aktarabilirsin. O yüzden eğer elimde 300-500$ var ve bunu minimum risk le değerlendirmek istiyorum diyorsan sana önerim, Micro lot ve düşük kaldıraçlı bir platform. e tabi buna pararlel olarak kazancın da mini lot ve 100 kaldıraçlı bir platformdan daha az oluyor.
nakkass sen forex oynuyormusun ? hangi firma?
arkadaşlar dün demo hesap açtım.piyasadan uzak olduğum için önce analiz yapım gidişatı görmek için bu mantıklı geldi. kaldıraç sistemı hakkında videoları izledim ve kaldıraçın eksı artılarını gördüm . lot katsayılarıyla risk kıstaslarını gördüm. genelde insaların aç gözlülüğü ve kısa zamanda parayı katlama düşüncelerinin zararla sonuçlanacağını düşünüyordum ve videodalarda bunu doğrular nitelikteydi.
yeni başlayacak biri olarak mikro lotla işlem yaparak oluşan riski en aza indirilebilir diye düşünüyorum
sorum şu: forex firmaları arasında farklar varmı ? gcm den demo hesap açtım . yeni başlayan arkadaşlara yönelik önerileriniz nelerdir. bodoslama gireyim parayı 3 e 5e 10a katlayım çok oynayım büyük yatırayım yapayım gibi düşüncelerim yok. emeklemeden yürüyemessin mantığı kavramak lazım
NakkaSss
12-11-2014, 12:02
nakkass sen forex oynuyormusun ? hangi firma?
Evet Forex hesabım var. Noorcm' de var. Genelde TL ve Altın işlemleri yapıyorum.
forex firmalarının kendine has özellik yada farkları varmıdır ?
NakkaSss
12-11-2014, 12:07
arkadaşlar dün demo hesap açtım.piyasadan uzak olduğum için önce analiz yapım gidişatı görmek için bu mantıklı geldi. kaldıraç sistemı hakkında videoları izledim ve kaldıraçın eksı artılarını gördüm . lot katsayılarıyla risk kıstaslarını gördüm. genelde insaların aç gözlülüğü ve kısa zamanda parayı katlama düşüncelerinin zararla sonuçlanacağını düşünüyordum ve videodalarda bunu doğrular nitelikteydi.
yeni başlayacak biri olarak mikro lotla işlem yaparak oluşan riski en aza indirilebilir diye düşünüyorum
sorum şu: forex firmaları arasında farklar varmı ? gcm den demo hesap açtım . yeni başlayan arkadaşlara yönelik önerileriniz nelerdir. bodoslama gireyim parayı 3 e 5e 10a katlayım çok oynayım büyük yatırayım yapayım gibi düşüncelerim yok. emeklemeden yürüyemessin mantığı kavramak lazım
Genel' de Demo' larda çok fark olmuyo asıl mevzu real hesaba geçtiğinizde farklar olabiliyor. Demo' yu istediğiniz firmalardan açabilirsiniz. Benim size tavsiyem Demo hesaptada günlük bülten alabileceğiniz, sizi piyasa hakkında bilgilendirebilecek firmalardan demo açmanız. Bazı firmalar'dan demo açtığınızda ne günlük bülten gönderiyorlar ne ekonomik takvim gönderiyorlar. Öyle körü körüne işlem yapıyorsunuz. Demonuzu açtıktan sonra gerçek hesapta ne kadar yatırabilecekseniz o kadar meblayı demo ya tanıtınız. Atıyorum forex' e yatıracağınız miktar 5000$ ise açacağınız demo' da 5000$ olsun. Gidipte 10.000 100.000 olmasın. Ondan sonrası sizin istikrarınıza kalmış gerçek hesap gibi takip edip davranırsanız sizin yararınıza olur.
teşekkürler hocam yararlı bilgiler :)
NakkaSss
12-11-2014, 14:19
Rica ederim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım konuyu yeni gördüm bende bilseydim daha önceden yardımcı olurdum. Bari günlük Altın la ilgil bültenleri burada paylaşayım takip edenlerin işine gelir. :)
NakkaSss
13-11-2014, 09:48
Günaydın bu günkü Altın yorumunu paylaşayım dedim. :)
Altın oldukça kısıtlı bir bant aralığında çift yönlü yatay bir seyir izlerken, akşam saatlerine kadar tespitlerimiz doğrultusunda 1170 – 1160 ons bant aralığında fiyatlamalarını sürdürdü. Akşam saatlerinde ABD 10 yıllık tahvil ihalesi sonucunun etkisiyle 1157 seviyesine kadar gerilese de, tekrar 1160 seviyelerine yakın kademelerde dengelenerek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Rusya-Ukrayna geriliminin devamı nedeniyle jeopolitik riskler altın üzerinde ki etkisini sürdürürken, altındaki satış baskısını kısıtlıyor. Bugün ABD’den gelecek Haftalık İşsizlik Başvuruları verisi ve FED üyelerinin açıklamaları ile jeopolitik gelişmeler önemle takip edilmelidir. Rusya – Ukrayna gerilimine rağmen atakların 1170 ons kademelerine doğru etkisini azaltması altın lehine olan talebin halen çok düşük seyretmesine neden oluyor. Satışların etkisi daha baskın hissedilse de piyasa mevcut koşullarda 1160 ons kademelerindeki dengeli görünümünü koruyor. Sabah saatlerinde 1160 ons eksenli yatay ve dar bant hareketlerini sürdürecek olan altının özellikle günün ikinci yarısında daha hareketli piyasa etkisine girmesi ve dalga boylarını genişletmesi muhtemel görünüyor. Gelişmeler doğrultusunda yön arayışını sürdürecek olan altın 1170 – 1150 ons bandında yatay ve dalgalı seyrini gün boyu sürdürecektir. Altın gün sonu kapanışını da yine günlük gelişmeler ve dolar endeksinin konumu doğrultusunda 1160 ons üzerinde ya da 1150 ons kademesine yakın gerçekleştirecektir. Yukarı yönlü toparlanmalarda 1170 – 1180 kademeleri piyasayı tutarken, tırmanışın olası devamı durumunda 1200 ons seviyesi hedeflenerek hareket edilmelidir. Dolar yönlü baskılanmalarda ise 1150 ons kademesinin bırakması durumunda 1130 ons seviyeleri bir kez daha test edilecek ve piyasa bu seviye üzerinde tutunmaya çalışacaktır. Baskının artması ve kritik kademelerin bırakması durumunda ise düşüşün derinleşmesi ile beraber 1100 ons ve daha alt seviyeler hedeflenmelidir. Mevcut kademelerdeki dengeli ve yatay bant hareketlerine rağmen her iki yönde de yaşanabilecek olası kırılmalarda tedbirli davranılmalı ve piyasa yönünde hareket edilmelidir.
Destek: 1156.00/1150.00/1146.00/1140.00/1135.00 Direnç: 1163.00/1168.00/1172.00/1180.00/1186.00
Kaynak:NoorCM Menkul Değerler.
forex konusunda hangi aracı kurumu kullanıyorsunuz
ciddi anlamda yatırım yapmayı düşünüyorum ama etrafımda ben şunu kullanıyorum öneririm diyen biri yok
internettede hep şikayet dolu
lnd_samet
13-11-2014, 11:03
gcm midir nedir o ilk çıktığında oynamıştım, çok vakit çalıyor çok- ve gündüz işin boşluğunda 5 dk lık kafa dinlemelerini bile calısarak ona adepte edince yorucu oluyor.
vakit olmalı sadece.
%25-30 a yakın kar sağlamıştım altının oynak zamanlarında :)
NakkaSss
13-11-2014, 11:33
forex konusunda hangi aracı kurumu kullanıyorsunuz
ciddi anlamda yatırım yapmayı düşünüyorum ama etrafımda ben şunu kullanıyorum öneririm diyen biri yok
internettede hep şikayet dolu
Ben Noorcm menkul değerler de açtım hesap gayet iyi memnunum. Özellikle günlük bültenleri ve altın yorumları çok yerinde.. Çok şükür daha hiç ters düşmedik. Tavsiye ederim sizede bi görüşün. web siteleri www.noorcm.com.tr
Ben Noorcm menkul değerler de açtım hesap gayet iyi memnunum. Özellikle günlük bültenleri ve altın yorumları çok yerinde.. Çok şükür daha hiç ters düşmedik. Tavsiye ederim sizede bi görüşün. web siteleri www.noorcm.com.tr
peki mesela bazı firmalar 20bin usd yatırım yapana sinyal gönderiyorlar ve geçmiş raporlara bakıldığında bunlar hep olumlu sonuçlanmış 200-300 pips falan
sizin firmada bu var mı ya da bu sinyal olayı değerlendirmeye değer bişi mi?
NakkaSss
13-11-2014, 13:01
peki mesela bazı firmalar 20bin usd yatırım yapana sinyal gönderiyorlar ve geçmiş raporlara bakıldığında bunlar hep olumlu sonuçlanmış 200-300 pips falan
sizin firmada bu var mı ya da bu sinyal olayı değerlendirmeye değer bişi mi?
Bence o tarz firmalardan uzak durmalısın. Benim gözümde iyi firma 1000usd yatıranada 100000 usd yatıranada aynı hizmeti veren firmadır. Bende görüyorum yok şu kadarlık hesap açarsanız extra şu bültenleri de gönderiyoruz falan.. Sürekli sizi daha fazla yatırmaya teşvik ediyorlar. Sinyal meselesine gelirsek ben hiç kullanmadım, kullanmayıda düşünmüyorum açıkçası takibimi kendim yapıyorum ona göre yaptığım işlemden de ben sorumlu oluyorum. Öbür türlü al sat sinyali insanın aklını çeliyo ve bir çok yanlış yönlendirmelerde mevcut oluyor. Genelde zarardaysanız daha fazla zarar etmemeniz için kapatma sinyali gönderiyorlar sözde sizi düşünerek ama alakası yok bazen piyasa ordan yatırımcının karına dönüş yapabiliyor. O yüzden en iyisi sizin tercih ve kararlarınızdır.
NakkaSss
14-11-2014, 12:06
14/11/2014 Altın yorumu
Dünya altın konseyinin açıkladığı rapora güre altın talepleri 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Özellikle dünyanın en büyük altın ithalatçısı konumunda olan Çin’de ki altın talebinin önemli ölçüde azaldığı belirtilirken, Hindistan’da MB ve Maliyenin altın ithalatına kısıtlama getireceği yönünde ki spekülasyonlara rağmen, festival nedeniyle talep artmış durumda. Toplam talepteki düşüş altın fiyatlarını dolar yönlü baskılamaya devam ederken, jeopolitik risklerin gündemde olması altında ki düşüşün derinleşmesini kısıtlıyor. Sakin bir gün geçiren altın, beklentimiz dahilinde gelişmeleri 1160 ons eksenli dar bandında fiyatlamayı sürdürüyor. Bugün Euro bölgesi enflasyon ve büyüme verileri, ABD’den gelecek Ekim Perakende Satışlar, Kasım Michigan Güven endeksi ve FED üyelerinin konuşmaları ile jeopolitik gelişmeler altına yön tayin etmesi açısından önemle takip edilmelidir. Sabah saatlerinde sakin ve dar bant hareketleri ile fiyatlamalarını 1160 ons eksenli sürdürmesini beklediğimiz altında Euro bölgesi verileri bir miktar etki yaparak hareketlenmelere neden olabilecektir. Buradan gelecek olumlu veriler altın lehinde toparlanmalara neden olurken, aksi yönlü gelişmeler ise piyasanın kritik ABD verileri öncesi 1150 ons kademelerinde tekrar baskılanmasına sebebiyet verecektir. Euro bölgesi verileri ile altının dalga boyları bir miktar artsa da 1170 – 1150 kademeleri her iki yönlü sıçramalarda piyasayı tutmayı sürdürecektir. ABD verileri ve FED başkanlarından gelebilecek olası açıklamalar ise altının haftalık periyotta yapacağı kapanışın yönü açısından belirleyici olacaktır. Gelişmeler sonucunda dolar yönlü güçlenmenin etkisini artırması durumunda 1150 – 1130 bandına doğru gerileme olması ve haftalık kapanışın yine bu aralıkta düşük kalarak gerçekleşmesi beklenmelidir. Aksi yönlü gelişmelerde ise 1180 ons kademesine doğru gerçekleşecek toparlanmalar sonucu yine bu seviyeye yakın yüksek bir kapanış gerçekleşecektir. Yukarı yönlü toparlanmalarda 1180 – 1200 kademelerinde piyasanın hız kesmesi mevcut görünümde muhtemel görünüyor. Ancak aşağı yönlü olası her kırılmada genel görünümdeki dolar yönlü etki nedeniyle düşüşlerin derinleşmesi kaçınılmaz görülüyor. Özellikle 1130 ons desteğinin önümüzdeki süreçte yaşayabileceği bir kırılma senaryosunda daha aşağı kademeler hedeflenerek mutlak surette piyasa yönünde hareket edilmelidir.
Destek: 1155.00/1150.00/1146.00/1137.00/1130.00 Direnç: 1163.00/1167.00/1173.00/1180.00/1186.00
kaynak:Noorcm Menkul Değerler
aslanneron
14-11-2014, 13:21
14/11/2014 Altın yorumu
Dünya altın konseyinin açıkladığı rapora güre altın talepleri 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Özellikle dünyanın en büyük altın ithalatçısı konumunda olan Çin’de ki altın talebinin önemli ölçüde azaldığı belirtilirken, Hindistan’da MB ve Maliyenin altın ithalatına kısıtlama getireceği yönünde ki spekülasyonlara rağmen, festival nedeniyle talep artmış durumda. Toplam talepteki düşüş altın fiyatlarını dolar yönlü baskılamaya devam ederken, jeopolitik risklerin gündemde olması altında ki düşüşün derinleşmesini kısıtlıyor. Sakin bir gün geçiren altın, beklentimiz dahilinde gelişmeleri 1160 ons eksenli dar bandında fiyatlamayı sürdürüyor. Bugün Euro bölgesi enflasyon ve büyüme verileri, ABD’den gelecek Ekim Perakende Satışlar, Kasım Michigan Güven endeksi ve FED üyelerinin konuşmaları ile jeopolitik gelişmeler altına yön tayin etmesi açısından önemle takip edilmelidir. Sabah saatlerinde sakin ve dar bant hareketleri ile fiyatlamalarını 1160 ons eksenli sürdürmesini beklediğimiz altında Euro bölgesi verileri bir miktar etki yaparak hareketlenmelere neden olabilecektir. Buradan gelecek olumlu veriler altın lehinde toparlanmalara neden olurken, aksi yönlü gelişmeler ise piyasanın kritik ABD verileri öncesi 1150 ons kademelerinde tekrar baskılanmasına sebebiyet verecektir. Euro bölgesi verileri ile altının dalga boyları bir miktar artsa da 1170 – 1150 kademeleri her iki yönlü sıçramalarda piyasayı tutmayı sürdürecektir. ABD verileri ve FED başkanlarından gelebilecek olası açıklamalar ise altının haftalık periyotta yapacağı kapanışın yönü açısından belirleyici olacaktır. Gelişmeler sonucunda dolar yönlü güçlenmenin etkisini artırması durumunda 1150 – 1130 bandına doğru gerileme olması ve haftalık kapanışın yine bu aralıkta düşük kalarak gerçekleşmesi beklenmelidir. Aksi yönlü gelişmelerde ise 1180 ons kademesine doğru gerçekleşecek toparlanmalar sonucu yine bu seviyeye yakın yüksek bir kapanış gerçekleşecektir. Yukarı yönlü toparlanmalarda 1180 – 1200 kademelerinde piyasanın hız kesmesi mevcut görünümde muhtemel görünüyor. Ancak aşağı yönlü olası her kırılmada genel görünümdeki dolar yönlü etki nedeniyle düşüşlerin derinleşmesi kaçınılmaz görülüyor. Özellikle 1130 ons desteğinin önümüzdeki süreçte yaşayabileceği bir kırılma senaryosunda daha aşağı kademeler hedeflenerek mutlak surette piyasa yönünde hareket edilmelidir.
Destek: 1155.00/1150.00/1146.00/1137.00/1130.00 Direnç: 1163.00/1167.00/1173.00/1180.00/1186.00
kaynak:Noorcm Menkul Değerler
teşekkürler gerçekden çok iyi oldu günlük bülten paylaşmanız demo hesabla oynarken iş görüyor :)
Thracian
16-11-2014, 13:55
Bende ham petrol ve altın oynuyorum. Forexte oynayacak olanlar önce buray yazsın ki yardımcı olalım
NakkaSss
16-11-2014, 21:53
teşekkürler gerçekden çok iyi oldu günlük bülten paylaşmanız demo hesabla oynarken iş görüyor :)
Elimden geldiğince her gün paylaşacağım. :) Cuma akşamı Altın süpriz şekilde 1193 bandını zorladı bakalım bu hafta nasıl bir grafik çizecek.. Alışta olan varsa dikkat etsin GAP'li düşüş yaşanabilir piyasa açılışında. :) Ben satış olarak pozisyonumu aldım bakalım hayırlısı. :)
NakkaSss
17-11-2014, 09:54
Günaydın diyelim bu günün Altın yorumu gelsin. :)
Haftaya 1177 ons seviyesinden satıcılı başlayan altın, toparlayan petrol fiyatlarının yanı sıra ABD verileri ve tekrar gündeme gelen Ukrayna – Rusya gerilimi etkisiyle 1190 ons kademesine doğru sert yükseliş gösterdi. Çin’de altın talebi geçen yılın aynı dönemine oranla 37% düşüş gösterirken, Hindistan’da talep 60% arttı. Bugün Ukrayna ve Rusya gelişmelerinin yanı sıra ABD Kasım Empire İmalat Endeksi ve ABD Ekim Sanayi Üretimi önemle takip edilmelidir. Cuma kapanışa doğru gerçekleşen sert dönüş ve 1180 kritik kademesinin aşılması ikinci hedef seviyesi olan 1200 ons kademesine doğru tırmanışın devam etmesine neden oldu. bu seviyeye yakın etkisini azaltan altın sonrasında durularak haftayı en yükseğine yakın kapatırken, teknik açıdan da gücünü artırarak haftayı tamamladı. Bugün öncelikle yukarı yönlü atakların devamı ile 1200 ons seviyesine doğru yakın direnç kademeleri test edilecek ve piyasa altın lehine olan iştahını artırmaya çalışacaktır. Ara ara 1200 ons direnci aşılsa da piyasanın bugün için bu kademelerde zorlanmasını ve günün devamında tekrar dolar lehine düzeltme yapmasını bekliyoruz. Özellikle 1200 – 1180 ons bandında dengelenmesini beklediğimiz altın fiyatlarının gün sonu kapanışını da bu bant aralığında gerçekleştirmesi muhtemel görünüyor. Yoğun ve kritik veri akışının olduğu haftada her iki yönlü agresif fiyat dalgalanmaları olması beklenirken, özellikle altın iştahının artması ve 1200 ons direncinin aşılması durumunda önce 1230, sonrasında da 1250 ons kademelerini hedefleyen yeni bir trend başlayacaktır. Piyasanın 1200 ons seviyelerinden tekrar dönüş yapması ve 1180 kademesini de aşağı yönde bırakması durumunda ise bir kez daha 1150 – 1130 ons kritik destek kademeleri hedeflenmeli ve piyasa yönünde hareket edilmelidir.
Destek: 1186.00/1180.00/1174.00/1170.00/1160.00 Direnç: 1196.00/1200.00/1204.00/1210.00/1220.00
Kaynak: NoorCM Menkul Değerler
Tufan sen sen NoorCM'de mi çalışıyordun?
NakkaSss
17-11-2014, 10:10
Hayır Baran :D
Arkadaşlar 80 bin kadar nakitim var bunu nasıl değerlendirebilirim ? Borsadan filan anlamıyorum malesef. Bir akıl verin para durdukça eriyor.
AlwaysFast
17-11-2014, 18:56
Dolar ve euro hakkinda bilgisi ve tahmini olan varmi diye soriyom bende.
NakkaSss
18-11-2014, 08:57
Günaydın bu günün Altın yorumu :)
Altın
Jeopolitik risklerin etkisinin kısıtlı kalması nedeniyle 1200 ons seviyesine doğru etkisini kaybeden altın sonrasında makroekonomik verilerle yön arayışını sürdürerek gün boyu tespitlerimiz doğrultusunda 1180 – 1200 bant aralığındaki yatay seyrini korudu. Çarşamba günü açıklanacak olan FOMC Tutanakları öncesi sakin seyrini sürdüren altın gün sonu kapanışını da 1186 ons seviyesinde gerçekleştirdi. 1150 ons kademelerinden sert tepki vererek 1180 – 1200 bandında dengelenmeye çalışan altında yukarı yönlü atakların kısıtlı kalması ile daralma meydana gelirken, tekrar dolar yönlü baskılanma kendini hissettirmeye başladı. Bugün bir kez daha 1190 – 1200 kademelerine doğru ataklarını tazelemesini beklediğimiz altının tekrar bu seviyelerde kısıtlı kalmasının ardından gerilemesini ve özellikle 1180 ons bandını aşağı yönde zorlamasını bekliyoruz. Dolar lehine baskılanmanın artması ve 1180 ons desteğinin bırakması ile 1170 kademeleri de gün içerisinde çalışacaktır. Ancak sonrasında gelecek tepki alımları ile 1180 ons kademelerinde bir kez daha piyasa dengelenecek ve gün sonu kapanışını da bu kademeye yakın gerçekleştirecektir. Gün boyu makroekonomik gelişmelere paralel fiyatlanmasını beklediğimiz altında gelişmelerin dolar eğilimini daha da artırması ve 1180 – 1170 bant aralığının aşağı yönde bırakması durumunda bir kez daha düşüş eğiliminin derinleşmesi ve 1150 kademelerine doğru fiyatlarda geri çekilmenin devam etmesi beklenmelidir. Gelişmelerin günlük beklentilerimizin aksine altın lehine etkiyi daha da artırması ve 1200 ons direncinin yukarı yönde aşılması durumunda ise piyasanın öncelikle bu seviye üzerinde kalıcı olup olmadığı iyi etüt edilmeli ve 1220 – 1230 bant kademlerine doğru tırmanış hedefleri ile piyasa yönünde hareket edilmelidir. Makro gelişmeler doğrultusunda dolardaki yön beklentisi ve jeopolitik gerilimler doğrultusunda piyasalarda oluşabilecek endişeler ancak altının 1200 ons üzerindeki hikayesini destekleyebilecektir. Alt ve üst kademelerdeki kritik olarak ön görmüş olduğumuz seviyelerin (1200.00 / 1180.00) olası kırılma durumlarında tedbirli davranılmalı ve piyasa yönünde hareket edilmelidir. Bugün açıklanacak ABD Ekim Tüfe verisi önemle takip edilmelidir.
Destek: 1184.00/1180.00/1176.00/1171.00/1166.00 Direnç: 1190.00/1196.00/1200.00/1204.00/1210.00
Kaynak: NoorCM Menkul Değerler
ahmet3425
18-11-2014, 09:22
Arkadaşlar 80 bin kadar nakitim var bunu nasıl değerlendirebilirim ? Borsadan filan anlamıyorum malesef. Bir akıl verin para durdukça eriyor.
Has gumus al 6 ay bekle guzel kazanirsin suan gumuste dibe vurdu zaten.
piyasalara yatırım yapmak her zaman risklidir kendi kararlarınızı kendiniz verin ya da profesyonel destek alın derim ama takip şart
Dolar ve euro hakkinda bilgisi ve tahmini olan varmi diye soriyom bende.
benim tahminim dolarda 2.20 alım için iyi fırsattır yıl sonu beklentisi 2.25-2.30 arası ama merkez bankasının ne yapacağı da önemli
bu böyle olur bu şöyle olur dediğimiz şeyler anlık olarak değişim gösterebiliyor bir çok insan 108den altın alıp kenara attı artıyor diye ama bugün altının ons fiyatında 1050lerden bahsediliyor
buda.pest
18-11-2014, 13:08
Bende ham petrol ve altın oynuyorum. Forexte oynayacak olanlar önce buray yazsın ki yardımcı olalım
hocam konunun yabancısıyım ama bu işleri öğrenmek istiyorum ufak bi birikmişim var en azından bu yaşlarda öğrenmek için şimdiden ufak tefek oynamak istiyorum.
Forex dediğiniz foreks türevi uygulamalar var ios ve androidde ordan 15 dk gecikmeli olarak takip edilebiliyor.Fakat mesela ham petrol ve gram altındaki değişimleri görmek istediğimde bir sürü farklı farklı farklı GR/TRL kurları çıkıyor.Bunları nasıl öğrenebiliriz ve en azından altın hali hazır taban deniyorken nasıl oynayabiliriz?
Daha önce konuşulmuş anlatılmışsa kusuruma bakmayın :)
Thracian
18-11-2014, 17:33
hocam konunun yabancısıyım ama bu işleri öğrenmek istiyorum ufak bi birikmişim var en azından bu yaşlarda öğrenmek için şimdiden ufak tefek oynamak istiyorum.
Forex dediğiniz foreks türevi uygulamalar var ios ve androidde ordan 15 dk gecikmeli olarak takip edilebiliyor.Fakat mesela ham petrol ve gram altındaki değişimleri görmek istediğimde bir sürü farklı farklı farklı GR/TRL kurları çıkıyor.Bunları nasıl öğrenebiliriz ve en azından altın hali hazır taban deniyorken nasıl oynayabiliriz?
Daha önce konuşulmuş anlatılmışsa kusuruma bakmayın :)
Forex turevi olup 15 dk gecikmeli olan şeyler neler anlamadım link verirsen bakayım.
Forexi temel olarak şöyle anlatabilirim. Dünya ülke ve bankalar arası para (döviz)ve emtiyaların (altın, petrol, gümüş) fiyatların oluştuğu ve küçük yatırımcılarında alım satabildiği platform. ( döviz bürosu ve kuyumcunun dünyaya yayılmış hali)
Forex piyasalarının en büyük avantajı kaldıraç sistemi denilen uygulama. Bu da yaptığın kar ve zararın 100 katı olarak hesaplanması. En büyük dezavantaj ise yatırdığın teminatın %80 ini kadar zarara girmen durumunda hesap kapanışı oluşu yani parayı tamamen kaybetmek.
Acemi veya hırslı birinin kesinlikle uzak durması gereken bi işlemdir.
Sana tavsiyem. Gcm forex e girip demo hesapla işlemlere başlaman. Ve en az 3 ay demodan aktif kontrol etmen.
Eğerki böyle bir düşüncen olursa haber ver yardımcı olurum.
@thracian
altında ons bazında beklentin ne yöne doğru?