Orijinalini görmek için tıklayınız : Altın fiyatları ve yatırım?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
17
18
19
20
21
22
Blackbird
13-09-2012, 13:22
Allah razı olsun, hiç bir beklenti olmadan emek verdiğiniz için.
Risk almadan bedava ekmek isteyenlere. :heyoo:
Ben herşeyi biliyorum vs. gibi savunduğum bir konu yok.Paylaşalım ben de öğreneyim gerçekten çok isterim ama sağdan soldan alınan grafikler bir şey ifade etmiyor ki.2 gün okuyup inceleyen herkes kendine göre bir teknik analiz oluşturabilir bu çerçeve de saçmalayabilir aman neyse ne.Ben zamanım oldukça hep buradayım arkadaşlar.Herkese bol kazançlar dilerim.
Makinist
13-09-2012, 13:37
Bende şuanda 100.262 den tamamen çıktım. Bakalım allah sonumuzu hayır etsin. Zaten 97,75 ten almıştım. Bunada şükür.
VTec_king
13-09-2012, 14:23
ben geçen mart gibi 95.86 dan almıştım dün 100.11 den çıktım
sanki biraz rahatladım üzerimden yük kalktı :)
Yiğit Ş.
13-09-2012, 14:34
2 iyi 1 kötü veri geldi. ama fed den önce kesmedi sanırım. kıpırdamadı :)
Eurosu olan satsın bu rakamlar bir daha Adile Teyze'den masallarda olur!
benim forexle ilgili bi sıkıntım var
terminaldeki işlemi görünmeyen bir yere atamıyormuyuz ya?
gördükçe işlem yapıyorum erken kapatıyorum kendimi kontrol edemiyorum :s
bende şimdi sattım altıncıklarımı:D
imparatoR
13-09-2012, 15:08
ons yükseliş gösteriyor halen ne yapsak çıksakmı artık yahu?
imparatoR
13-09-2012, 15:34
100,361 den sattım ben..
hayırlısı olsun akşam görücez bakalım ne yöne kırılıcak :)
ya 1724 kırılıcak aşağı yönlü ya da 1755 yukarı yönlü
hangisi kırılırsa önü açık
konuşma kaçta başlicak 19:30 mu?
Yiğit Ş.
13-09-2012, 18:25
buçukta evet. canlı takip edebileceğimiz biyer war mı dışarıdayımda :D
buçukta evet. canlı takip edebileceğimiz biyer war mı dışarıdayımda :D
takip önemli ya hareketler başladı
typh10 gelip yazar umarım :)
Yiğit Ş.
13-09-2012, 18:33
hobaa noldu öle 1sn içinde :D
esas bernanke ne dior o önemli
VTec_king
13-09-2012, 18:47
1753.95 yürüdü valla daha gideri var herhalde
individual
13-09-2012, 18:49
altin uctu gitti duser deniyordu ama anlamadim...
By CrAzY
13-09-2012, 18:53
1750 hadi sarıkız yüzümüzü güldürrrrrrrrrrrrrrrr :D
qe3 demiş bernanke bu saatten sonra yürür muhtemelen
gurlekyasin
13-09-2012, 19:13
qe3 demiş bernanke bu saatten sonra yürür muhtemelen
daha konuşmadıki :D:D:D
gurlekyasin
13-09-2012, 19:13
1780-1790 lardan bernankenin konuşmasıyla sağlam bir satış yiyipte milleti ters köşe yaparlar mı acaba
Yiğit Ş.
13-09-2012, 19:14
hahahaha :D
individual
13-09-2012, 19:14
konuşma oldumu arkadaşlar qe3 doğrumu ?
Yiğit Ş.
13-09-2012, 19:20
Aylık Bütçe Beyanı
Açıklanan -
Beklenti -155.0B
Önceki -69.6B
fırlatırsa bu fırlatır. snra qe3 olmicak açıklaması gelir çakılır. yatırım tavsiyesi diildir :D
arkadaşlar qe3 kararını açıkladı bernanke
QE3 geldi, dolar düştü - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1212079-qe3-geldi-dolar-dustu)
qe3 ü trdeki hiç bi danışmanlık firması beklemiyordu diyebilirim
sabahta yazmıştım abdnin önde gelen kuruluşları bekliyor çelişkideyim diye
işi araştırınca qe3ün seçim öncesi gelme sebebi obamanın romney e karşı anketlerde bariz üstünlük sağlaması bazı anketlerde %75-80 civarı obama çıkıyormuş
haliyle bu da bir güven sağladı ve daha fazla geç kalmadan parasal genişlemeyi tercih ettiler diye yorumluyorum ben
ben açıkçası konut sektörü için bir beyaanat açıklayacağını söylemiştim sabah ki öyle söyledi .Fakat piyasa bunu farklı fiyatlıyor şuan da açıklama bu ;
"Eğer istihdam piyasası büyük oranda düzelme göstermezse, komite, mortgage tahvilleri alımına devam ederek, ilave varlık alımlarına girecek ve uygun görülen diğer politika seçeneklerini masaya yatıracak" denildi.
bu altını, yükselsin yükselsin diye bağıran arkadaşlar evli sanırım :)
QE3 olmadı arkadaşlar sakin olun gaza gelmeyin hele ki alımdan uzak durun bu seviyelerden !!!!
QE3 olmadı arkadaşlar sakin olun gaza gelmeyin hele ki alımdan uzak durun bu seviyelerden !!!!
:soru:
bloomberg falan o şekilde çıkladı twitterdada herkes qe3 dedi?
yanlış anladığım nokta ne başkan?
http://www.altinkaynak.com/C1WebChartTemp/c1c_1c5_150_534dfdad.png
bu rakamları zaten görmüştük düşeceğini zannetmiyorum yüklenelim beyler :D
kimse parasal genişleme demiyor mortgage tahvili alımı diyor ama piyasalar bunu qe3 olarak okudu ztn 1770 direncine takıldı şu an altın geri dönermi merak ediyorum
valla kafam karıştı la :S
3523 nl postu okur musun rebelh?QE3 olsa altın şuan 1850li falan olurdu.Ben bu açıklamayı bekliyordum zaten yazmışım da görüldüğü üzere saçma sapan fiyatlandı sadece.
wala haber siteleri qe3 yazınca ben alış pozisyonu açtım ki 1770 kdr da korudum işime geldi
şimdi türkçe metinleri inceleyince bi kafam karıştı kimse parasal genişleme demiyor
burdan dönüşü 1650-1620 olur mu yoksa dönerse 1725 bandında mı kalır?
By CrAzY
13-09-2012, 20:33
Yarın büyük bi ihtimalle satcam..16** serisine gerilermi ?
By CrAzY
13-09-2012, 20:36
Düşüşde Ons
çok fazla sorumluluk almış gibi hissediyorum rahatsız oluyorum rakam konuşmayacağım birkaç gün.O değilde bloomberg türkiye'nin en iyi ekonomi sitesinde ve QE3 diye haber yazmış.
Yiğit Ş.
13-09-2012, 20:46
çok fazla sorumluluk almış gibi hissediyorum rahatsız oluyorum rakam konuşmayacağım birkaç gün.O değilde bloomberg türkiye'nin en iyi ekonomi sitesinde ve QE3 diye haber yazmış.
görüşlerini bana bildirebilirsin abi :D sorumluluk hissi yaşamadan :D eaheahe
sabahta konuştuk yazdıkların seni bağlar fikirlerini uygulayıp uygulamamak bize kalmış eğer biri sana 'senin yüzünden zarar ettik' derse ciddi ciddi o onun eşşekliğidir
sorumluluk falan aldığın yok baskı hissetme üstünde bizde tartışarak öğrenioruz piyasayı
gurlekyasin
13-09-2012, 20:58
asya açılışında inşallah ciddi bir satış gelirde düşer şu altın...
Tayfun sabahki postlarınıda okudum kimseye burada "resmi" anlamda bir danışmanlık yapmıyorsun sadece fikirlerini beyan ediyorsun..
Sana o mailleri atanlar seninle ticari işlemde olan kişiler değil sen sadece burda dost sohbeti diyebileceğimiz bir ortamda yorum yapıyorsun. Tek farkın bu işin öğrenimini almış olman ve bu konuda bir firmada çalışman..
Sadece TV'ye çıkıp yorum yapanlardan daha "ulaşılabilir" olarak görmüşlerki seni bu şekilde rahatsız etmişler.
Neyse esas konuyu görünce bloombergHT QE3 olarak çevirimiş. Bernanke Mortgage aylık tahvil alımı demiş nasıl bir çeviridir anlamadım..
Yahu bukadar kısısellestırme bu durumu sekerım. On gorulerın tuttugunda nasıl 3 kurus kazanıyorsak,3 kurus kaybetmekte aynı kefede. Bunu boyle goremeyecek kısıler zaten yorumlarını cıddıye almasınlar. Ismı ustunde;yorum ;)
Bugun borsada yasananlar yada bırcok enstrumandakı beklentılerın carpısması gayet dogal..
Asıl,puslu havada ne yapmak gerek onu soyle. Bu donemde yazılan karın gıdısı hızlı olucagı gıbı kaybında telafısı olucaktır....
Blackbird
13-09-2012, 21:13
Basın toplantısı bitti, Tayfun basın toplantısı hakkında yorum yaparsan sevinirim. :)
yok est. öyle bir durum değil abi.Ben biliyorum havası hiç tarzım değil.Beni az çok tanıyan inancımı bilir kibir haramdır!!! Reutersda Bernanke ''if necessary,, diye beyaanat veriyor yine sallıyor Avrupa'ya riskler var vs. Türkiye ayakta uyuyup otel parası verenler QE3 çıktı diyor hele Bloomberg'e ne demeli bu kadar saçma sapan asparagas haber yapılamaz.Murat Abi hatırlarsanız daha toplantıdan çok çok önce size telefon görüşmemizde söylemiştim batık konut kredileri için tahvil alacak onu da halka ucuz fiyatlı verip bir canlılık getireceklerdir QE3 gelmeyecek diye Saçmasapan fiyatlandı şuan etkin fiyatlayacak hiç bir borsa açık değil.Asya ardından Avrupa'nın açılışı ile hard core görecek herkes.Bu QE3 hevesi geçen sene 1921e çıkardı altını şimdi real manada çıksa altın burada mı kalırdı?Gerisi size kalmış bu arada bana altın düşmanı diye mail atan EMBESİLL altın 90'a gelince altın alın diye bağıranda bendim 15 gün önce tefeciden borç alıp altın alacam diyen de bendim.Töbe est. ya
imparatoR
13-09-2012, 21:40
çok fazla sorumluluk almış gibi hissediyorum rahatsız oluyorum rakam konuşmayacağım birkaç gün.
sabahta konuştuk yazdıkların seni bağlar fikirlerini uygulayıp uygulamamak bize kalmış eğer biri sana 'senin yüzünden zarar ettik' derse ciddi ciddi o onun eşşekliğidir
sorumluluk falan aldığın yok baskı hissetme üstünde bizde tartışarak öğrenioruz piyasayı
+milyon ke zkatılıyorum email atan ı hiç kalee dahi alma bence..
ben garanti bankasındayım alım satım arası fark borsa kapalıyken 10 tl falan oluyor borsa acıkken en baba 1,5 tl oynuyor arada..şu anda altından çıkmaya kalksam 90 küsür lira fiyat verir :D
hanımla satsakmı diye polemik yapmaya başladığımız anla karar verdiğimiz an arasındaki düşüşünden 70 tl zararım oldu..iiki tl ye geçtim derken şimdi takip ettiğim site 102 küsür der :)bu iş şans işi sana email atan adam bu kadarını dahi kavrayacak kapasiteye sahip değil demekki :)
oturup böyle bi adama ben ağzımı bile yormam değil düşünüp cümle kurmak..
kimse bana zorla sattırmadı yada aldırmayacak..
fikirlerin önemli,bi karşılık beklemeden yardımcı oluyorsun yorumluyorsun;
epeydirde takip ediyorum yorumlarını..
teşekkürler yardımların için.
Peki imkb ilk seans neolur? ;)
Alim yapalim mi...
yucelebeci
13-09-2012, 22:37
pek çok sitede qe3 gördüm hemen buraya girdim :) şimdi yorumları okuyunca biraz rahatladım
burda bu konuda gerçekten iyi bir paylaşım fikir alışverişi sağlıyoruz bilgilerini fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim kendi adıma
Yiğit Ş.
13-09-2012, 22:54
Peki imkb ilk seans neolur? ;)
Alim yapalim mi...
sat vermek lazım değil mi ? düşmeyecek mi ben mi yanlış anladım ?
imparatoR
13-09-2012, 23:22
yanlış post..
bgn çok merak ediyorum analistler yorumcular danışmanlık firmaları forex danışmanları bu fiyatlanmaya ne diyecekler
Yiğit Ş.
14-09-2012, 08:24
günaydın. gram tl 102+ şuan :) al gösteriyor halen
Borsaya bol bol alis yazdim....
Altinda beklemeye dewam...
Borsaya bol bol alis yazdim....
Altinda beklemeye dewam...
borsaya girmeyi düşündüğümüzdede senden fikir alıcaz heralde abi :)
forex piyasasından ne kdr farklıdır?
direnç/destek noktaları falan varmı ondada?
Piyasalar Fed'le coştu, altın uçtu - Finans- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25381948)
Herzaman fikir veririm,sorun yok.
Altin ucmadiki hatta 1733 e geriledi. Soyle 1640 lara gelse,herkes para kazansa ama cok guclenir buralarda kalirsa biraz...
ya olay biraz karışık galiba tahvil alımını herkes qe3 olarak yorumladı ama başlıklar hep ucu açık qe3 diyor o yüzden beklenen etkiyi yapmadı
ben altından tamamen çekildim ne yöne hareketleneceğini kestiremiyorum şu an aşağı duruyor emin olmak için 1750 direncini beklicem
altın napmıs ya 102lere dayamıs merdiveni, aslında hedefime ulastım acgözlülük yapıyorum inş düşmez bu kararlılıgı biraz daha korur
imparatoR
14-09-2012, 10:33
doların bu düşüşü kısa vadede alım fırsatı olabilirmi acaba?
Abi bana da fikir verebilir misin kitap cafe mi yoksa sahilde bir çay bahçesi mi açsam ? ;)
Dolar Merkez Bankası'nın gevşek politikaya geçişi ile 1,85 ve üzerine gidebilir birkaç gün içerisinde.
Herzaman fikir veririm,sorun yok.
Altin ucmadiki hatta 1733 e geriledi. Soyle 1640 lara gelse,herkes para kazansa ama cok guclenir buralarda kalirsa biraz...
HALKB hisseleri için fikrinizi alabilir miyim ? Alış yazmayı düşünüyorum da...
Murat abi Halkbankası hisselerini çok iyi bilir.Ben de merak ediyorum fikirlerini :)
Benim görüşüm şu şekilde olur.Çok karlı bir kağıttı kim nereden zarar ettiyse Halk kağıdından aldı acısını 2 gündür.özelleşmesi bu kadar fiyatlanan kağıt özelleşmesi ile ilgili ciddi bir gelişme olunca(bugün oldu) fiyatı düşer mi?uzun soluklu yatırım düşüncesindeyseniz bu rakamlar alım için muazzam seviyede.16,70 olan tepe noktasını yıl sonuna kadar kırıp çok daha ileri gideceğini düşünüyorum.Yatırım tavsiyesi değildir.
Murat abi Halkbankası hisselerini çok iyi bilir.Ben de merak ediyorum fikirlerini :)
Benim görüşüm şu şekilde olur.Çok karlı bir kağıttı kim nereden zarar ettiyse Halk kağıdından aldı acısını 2 gündür.özelleşmesi bu kadar fiyatlanan kağıt özelleşmesi ile ilgili ciddi bir gelişme olunca(bugün oldu) fiyatı düşer mi?uzun soluklu yatırım düşüncesindeyseniz bu rakamlar alım için muazzam seviyede.16,70 olan tepe noktasını yıl sonuna kadar kırıp çok daha ileri gideceğini düşünüyorum.Yatırım tavsiyesi değildir.
Çok uzun zaman takip ettim , aldım sattım aldım sattım ama yaklaşık 6-7 aydır elimi sürmedim açıkçası... Benim işlem yaptığım zamanlarda tepe noktası 13 lerdeydi ki normal seviyesi 9 lardı... Şimdiki bu yüksek fiyatlar düşündüyor açıkçası , 2-3 gündür %7-8 değer kaybetti , düşüş sürer mi yoksa taban noktasını buralara yerleştirir mi ? :)
Asil el surmen gereken yerde el cekmissin...
İsc eger gevserse guzel, tav orta vadede iyi, dolar alinir,euro satilir.
Halkin kopugu alindi,dususlerde alinir. Cok fazla haber gelicek artik ozellestirme kobsorsiyumundan. Kiminkazandirir kimi surundurur...
Nacizane görüşüm tek kağıda focuslanmayın çok daha cazip seçenekler var.
Peki HALKS için fikriniz var mı ? Açılışındaki rakamlara yaklaşabilir mi orta vadede:)
Aslinda imkb takip ekranimin resmini buraya post etsem,fikir verir degil mi Tayfun ;)
Makinist
14-09-2012, 12:11
Birçoğunuz gibi bende aynı şeyi söylüyorum. Ben sattım altın uçtu :) Ama napalım işte kısmet böyleymiş. İnşallah biraz daha yükselir çünkü 100-108 lira arası yatırım yapmış ve 1 senedir sıkıntı çeken insanlar tanıdım. En azından onlar için biraz umut ışığı oldu bu yükseliş. Herkese bol kazançlar.
Ekran görüntüsüne karşılık GTR takası gelse dahi girmeyiz.Ancak boyasız vti falan olursa belki paylaşabiliriz :)
Bende dün satmaya niyetlendim ama niye bilmiyorum beklemek geldi içimden.Düne göre artış ***** ama nereye kadar devam eder bilmiyorum beklemedeyim.
GOLTAS'a bir bakın,inceleyin derim ben.Biraz riski seven bir yatırımcıysanız alternatif kağıt olarak değerlendirin.
kerevitas a 45 lerden girilir gibi duruyo buna yorumunuz nedir?
euro ne olur tahmini olan varmı 2.35 sınırında şu an
Peki HALKS için fikriniz var mı ? Açılışındaki rakamlara yaklaşabilir mi orta vadede:)
Yineliyorum ben sorumu :)
Halk icin yorumladim.
Euro satis
Dolar alis
borsada orta vade çok görecelidir ne zaman için soruyorsunuz.Literatürde 6 ay-12 ay ama bana göre 1 aydır mesela?Goltas al dedik bak 53,75den 55'e geldi kağıt :)
Ben her zman uzun vade alıyorum tayfun senle bir kac kere konusmustuk zaten hatırlarsın belki.. Al sat yapmak bana gore degil işimden dolayı degil en azından oyle takip edicek zamanım yok.Sizleri takip ediyorum birtek oda yetiyo bana:)..doları bekliyorum haftaya yükselsinde bozdurup borsa ya dogru yoneliyim ben ufaktan goltas da olur kerevitasta olur bakıcaz artık:D
her ne kadar altın ve pariteden anlamadığımı göstermiş olsamda kendim için Goltas aldım 2 saat sonra sattım.%3 Allah bereket versin
By CrAzY
14-09-2012, 17:07
Alış 94.70 Satış 102 hayırlı olsun bende sattım
Düştüğü şu son halinle Dolara girmek mantıklımı sizce? Yada doların bu azalışı karşısında, bu döviz biriminle değerlendirilen Altın ne kadar tutunabilecek?
herkese selamlar ,
Şuan en mantıklı yatırım aracı bana göre dolar.Merkez Bankası bu hafta toplantı sonrasında gevşek para politikasına geçiş yapacaktır bu da doları 1,85'e taşır.Bunu daha önce de konuşmuştuk.Bu haftanın borsada ki hissesi BOYNR.Herkese bol kazançlar dilerim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
SOMEONESPECIAL
17-09-2012, 09:57
herkese selamlar ,
Şuan en mantıklı yatırım aracı bana göre dolar.Merkez Bankası bu hafta toplantı sonrasında gevşek para politikasına geçiş yapacaktır bu da doları 1,85'e taşır.Bunu daha önce de konuşmuştuk.Bu haftanın borsada ki hissesi BOYNR.Herkese bol kazançlar dilerim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sarı kız ?
Altının ben seçim öncesi bir gevşeme yapacağını düşünüyorum.Şünkü 1530 itibaren yaptığı çanağı tamamladı.Gevşeyip tekrardan yükselmesi gerekiyor ama kimse 90-92 gibi rakamlar beklemesin İ-M-K-A-N-S-I-Z.Yıl sonu teknik analizde rakam 108.
O QE3 diye ortalığı vel veleye verenlerin altından çıktığını görüyoruz.Bundan önceki 2 tahvil alımında da rakamlar açıklandı 1,450 milyardı sanırım ilkinde.Bu sadece mortgage tahvil alımı.Konuştuk bunu toplantıdan önce sadece konut sektörü için atılan bir adım.45 milyar dolar civarında hacimli.Bir şarjör kurşun yemiş adama ıhlamur vermekten öteye gitmez.Gevşeyecek, balonu görenler satmaya başladı.Ayrıca çeyrek sonu bu ay.Altın herzaman çeyrek sonları kar satışı yer.Alım için tetikte olun.Yine söylüyorum acelesi olmayan hiç dokunmasın,yılbaşına kadar ekrana dahi bakmasın.:)
Yiğit Ş.
17-09-2012, 15:51
mrb arkadaşlar, yeni bakabildim. yoğun bir gün yine :) tayfun yorumun için teşekkürler.
Merkez bankası'nın faiz indirimine gideceği gün geldi.100 baz puan indirim bekleniyor süpriz yapıp 50 puan da indirebilirler bakıp göreceğiz.Altının 1728e kadar gevşeme ihtimali var.Alım için uygun seviyeler.Dün konuştuğumuz gibi gördünüz yavaş yavaş gevşiyor,ürkütmeden.1728seviyesi güçlü bir direnç kırarsa ve ABD'de satarsa 16xxlere kadar gidebilir.Herkese bol kazançlar dilerim.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Hafta düşüşle başladı ancak dolardaki yükselişten dolayı TL bazda için çok büyük bir gevşeme olmadı galiba..
Bu arada mynet finansın bir yorumu var senin dediklerin ile örtüşüyor tayfun.
Altın analiz - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (http://finanshaber.mynet.com/detay/analiz/altin-analiz/81609)
Kar satışlarını beklemeye devam..
1600 lerden alalim,icimiz rahat olsun...
imparatoR
19-09-2012, 14:56
bekliyoruz bakalım ne olacak
1762 pivottu 2. kez kırdı.1747 çok güçlü ve önemli direnç kırarsa toplantı öncesi altını satan daha düşük fiyattan alır diye düşünüyorum.Herkese bol kazançlar dilerim.
Blackbird
20-09-2012, 13:04
Dolar için kısa vadeli yorumlarınız neler ? Beklenen bir veri açıklama var mı ?
Teşekkur ederim.
Doların buralarda fazla kalmayacağını,eur/usd paritesinin gevşeyeceğini düşünüyorum.Dolarımı 1,85den aşağıya asla vermem öyle söyliyeyim.Ay sonuna kadar oralara gelir diye düşünüyorum.İstihdam verisi bugün çok ama çok kritik o takip edilmeli ABD'den gelecek.
SOMEONESPECIAL
20-09-2012, 13:24
doların buralarda fazla kalmayacağını,eur/usd paritesinin gevşeyeceğini düşünüyorum.dolarımı 1,85den aşağıya asla vermem öyle söyliyeyim.ay sonuna kadar oralara gelir diye düşünüyorum.istihdam verisi bugün çok ama çok kritik o takip edilmeli abd'den gelecek.
açar mı fiteng ?
Kötü gelirse uzak çeker abi.Artık sadece 2 kriter var biri işsizlik verisi diğeri abd konut satışları.Bunlar dışında altının sert hareketi çok zor.
Artik altin alalim,kaZanmayali cok oldu....
Yiğit Ş.
21-09-2012, 14:34
Fed'in üçüncü tur tahvil alım programının konut piyasası ve ekonomiyi destekleyeceğini savunan Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, QE3'ün aynı zamanda istihdam piyasasındaki hasarı da önlemeye yardımcı olacağını belirtti.
bu açıklamadan sonra hareketlenme oldu biraz altında
onursoytam
21-09-2012, 15:06
gevşe artık yahuu :)
VTec_king
altından neden çıktımki acaba..
SOMEONESPECIAL
dolar düşerse gevşeyecek sanırım...
Euro/tl ne olur gevsermi hala yoksa bu seviyelerde kalir mi
şu konuştuklarınızdan birşey anlıyorsam arrap olayım. sadece bir fikir istiyorum; geçen sene 106 tl den almıştım altını ozamandan buyana zarardaydım şu an 102 tl den satabiliyorum yanı zararim gr da 4 tl olacak. zararın neresinden dönersem kar dırmı diyim? yoksa az daha bekliyimmi? fikir istiyorum sadece.
(Bu arada bekle diyen olursa ve altın düşerse ne beddua ederim ne kufrederim öyle birşey yok. sonuçta dinleyip dinlememek yapıp yapmamak benim elimde ben sadece fikir istiyorum) kendiniz olsanız ne yapardınız?
kar etmekten vazgeçtim aldığım fiyata geri versem bana kar dır :D
SOMEONESPECIAL
21-09-2012, 16:24
şu konuştuklarınızdan birşey anlıyorsam arrap olayım. sadece bir fikir istiyorum; geçen sene 106 tl den almıştım altını ozamandan buyana zarardaydım şu an 102 tl den satabiliyorum yanı zararim gr da 4 tl olacak. zararın neresinden dönersem kar dırmı diyim? yoksa az daha bekliyimmi? fikir istiyorum sadece.
(Bu arada bekle diyen olursa ve altın düşerse ne beddua ederim ne kufrederim öyle birşey yok. sonuçta dinleyip dinlememek yapıp yapmamak benim elimde ben sadece fikir istiyorum) kendiniz olsanız ne yapardınız?
ihtiyaç yoksa yılbaşını bekleyin
eyvallah abi. inşallah acil birşey çıkmazda bozdurmak zorunda kalmam.
SOMEONESPECIAL
21-09-2012, 16:52
eyvallah abi. Inşallah acil birşey çıkmazda bozdurmak zorunda kalmam.
108 gibi rakamlar konuşuluyor yılbaşı için.
Yiğit Ş.
21-09-2012, 17:11
oha nooldu arkadaş. çakıldı bi anda
o çakılma 1787 ve üstüne orderlar döşenmiş anlamı taşır.Gerçek qe3 olmadığı için orası şuan için tepe nokta aldanmamak lazım.Bu arada trnin en hızlı cztsini alma arifesindeyim (mnd czt) :)yorumu olan bana pm atsın hep barracuda abinin başını şişiriyorum :(
Yiğit Ş.
22-09-2012, 00:07
iyi geceler arkadaşlar :) nasıl geçti gün. kazandınız mı paracıkları. ben şirketteyim hala çalışıyorum :s
tayfun hocam araç hakkında bilgim yok ama temiz duruyo gibi..
Dususe gecti sebep ne acaba.tayfun hocam alim firsatimidir dusermi daha varmi yorumun.
1778 üstünde kapanışların olması durumunda alışların 1792-1807 aralığına kadar ulaşması çok olağan bir durum. Özellikle 1800 üstüne ilk çıkışında tepki satışları gelebilir. Ancak 1780 üstünde kapanışlara devam edecek olursa yeni yükselişler kaçınılmaz.1645 rakamını hatırlayın. Bunu çok konuşmuştuk. Bu rakamın altında olmadıkça altında kısa düşünmek biraz riskli buna dikkat edelim. Yani buralardan alıp kısa süre için alış yapmak sizi komaya dahi sokabilir.Her geri çekilme alım fırsatıdır.(Uzun dönem yatırımcı için)1757 ve 1717 ilk destekler. Özellikle 1717nin altındaki kapanışlarda altının gideceği yer 1690-1665 aralığı olacaktır. Destekler 1710-1685-1665 Dirençler 1740-1780-1830. Bold olan rakamı seçime kadar kıramaz orayı geçtikten sonra tek hedefi olacak o da 2000.
Borsada haftanın kağıdı MGROS.Takip etmekte fayda var.Yatırım yavsiyesi değildir.
Dolar ın 1 85 seviyelerine gelecegini konusmustuk.Hala gelir gorusundemiyiz? yoksa fikirler degistimi?
1,8235 olması garanti ama 1.85'e biraz sabır lazım.
1,8235 olması garanti ama 1.85'e biraz sabır lazım.
Tesekkürler Tayfun..
Yiğit Ş.
25-09-2012, 14:14
Mrb arkadaşlar :) nasıl gidiyo haftanın son günü? ben bayaadır uzak kaldım yoğunluktan :(
yiğit idonun özelleştirilme durumu biteli çok oldu. Bu kadar çalışma be kardeşim.Özlettin kendini :)
SOMEONESPECIAL
25-09-2012, 14:22
Mrb arkadaşlar :) nasıl gidiyo haftanın son günü? ben bayaadır uzak kaldım yoğunluktan :(
Haftanın son günü ? Bugün SALI
14/09da GOLTAS demişim alan oldu mu çok merak ediyorum? Kağıt 53,75miş.11. gün kağıt 59 oldu.Net kemiksiz %10,28 profit vermiş kağıt.Seviyorum bu işi ya :)
beklenti cok büyük goltas tan 184 000 lot gorunuyo bugün adamı ya ihya eder ya madam eder:) alıcaktım ben o gün ama sarıkıza bel bagladık hatamı ettik bilmem:)
ben 55 oldu çakmıştım benim olayım farklı :)Şu saatten sonra üzme ihtimali var bence de.
Yiğit Ş.
25-09-2012, 16:30
yiğit idonun özelleştirilme durumu biteli çok oldu. Bu kadar çalışma be kardeşim.Özlettin kendini :)
özelleştiği için çok çalışıyoruzya tayfun hocam :)
Haftanın son günü ? Bugün SALI
nası bi kafayla yazdım inan hatırlamıyorum :D hahaha hsonu dahil çalıştım :) ondan cuma gibi geldi sanırım.
nerede o eski hızlı forexciler yahu :)
iş güç hepimizi yaprak gibi savurdu.
Sen Allah bereket versin demistin hatırlıyorum :D bende sana Kerevitas demistim o gün hatırlarsan 45 lerden alınır diye o zmanlar sanırım 47 falandı..su an 45.50 gibi birsey gorunuyo ama daha düser gibi.. düserse almayı düsünüyorum uzun vade yorumun nedir :)
Yiğit Ş.
25-09-2012, 16:37
ne yapalım bu altını. alalım mı satalım mı :)
3637 nl post, alıntı yapamıyorum kusura bakmayın bire bir aynen görüntü budur altın için.
Ben KRVTAS'dan çok fazla birşey beklemiyorum açık konuşmak gerekirse çok daha cazip alternatifler ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.
Yiğit Ş.
25-09-2012, 16:45
uzun vade için süper rakamlar :)
Ben bugüne kadar hiçbir zaman uzun vade için negatif olmadım.Hep uzun vadeci dokunmasın diye konuştuk.Arkadaşlar bu altının gün gelecek onsu 5000 doları da geçecek.Merkez bankaları,ülke ekonomisi yönetenler karşılıksız para basımına devam ettikçe altın hep yükselecek.Başka çaresi yok.Altın madeni kısıtlı, para basımında kullanılan kağıt ve kullanılan boya teorik olarak sınırsız(doğadan elde ediliyor çünkü.Tüm dünyayı etkileyecek bir saldırı olmazsa tabiat ana ölmezse geçerli tabi bu durum).Ee dolar ve altının rezerv para olma yarışı Fener&Galatasaray rekabetinden daha eski olduğunu düşünürsek.Kısıtlı olan diğerine göre her zaman daha fazla kıymetlenecek.(bakınız vtecler) :)
Umarım açıklayıcı olmuştur.
SOMEONESPECIAL
25-09-2012, 16:52
Ben bugüne kadar hiçbir zaman uzun vade için negatif olmadım.Hep uzun vadeci dokunmasın diye konuştuk.Arkadaşlar bu altının gün gelecek onsu 5000 doları da geçecek.Merkez bankaları,ülke ekonomisi yönetenler karşılıksız para basımına devam ettikçe altın hep yükselecek.Başka çaresi yok.Altın madeni kısıtlı, para basımında kullanılan kağıt ve kullanılan boya teorik olarak sınırsız(doğadan elde ediliyor çünkü.Tüm dünyayı etkileyecek bir saldırı olmazsa tabiat ana ölmezse geçerli tabi bu durum).Ee dolar ve altının rezerv para olma yarışı Fener&Galatasaray rekabetinden daha eski olduğunu düşünürsek.Kısıtlı olan diğerine göre her zaman daha fazla kıymetlenecek.(bakınız vtecler) :)
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Bank of America, altın fiyatları için uzun vadede önemli yükseliş bekliyor.
Bank of America Merrill Lynch analistleri, altının ons fiyatının uzun vadede 3 bin-5 bin dolar seviyesine yükselebileceğini tahmin etti.
BAML´den MacNeil Curry, ´´Altına odaklanacağız. Eninde sonunda altının 3 bin 5 bin dolar arasında işlem görebileceğini düşünüyoruz. Bu elbette birkaç ay içerisinde olmayacak fakat uzun vade için yukarı trenddeyiz´´ dedi.
BAML´den Sabine Schels ise, ´´Emtia piyasaları için şimdi en iyi öykü altın´´ diye konuştu.
Schels, altının gelecek altı ayda 2 bin dolar seviyesine çıkacağını, 2014 sonunda ise 2400 dolara yükselebileceğini belirtti.
Merkez bankalarının agresif gevşek parasal politikalarının altın fiyatlarını yükselteceği belirtiliyor.
Aynen nokta olmuş abi.Bu kadar basit ama biz al&sat yapanlar için 3 gram fazla altın koyalım diye kasıyoruz.Ee onun da bir riski olacak elbet.İşte alayım 1 ay sonra satarım diyen insan 1647 üzerinden almasın bunu söylemekte fayda var.Yok ama ben alayım dursun diye düşünüyorsanız alın şuan ki fiyat sizi pek ilgilendirmiyor.Hangi rakamdan alırsanız alın kardasınız.
SOMEONESPECIAL
25-09-2012, 16:59
Aynen nokta olmuş abi.Bu kadar basit ama biz al&sat yapanlar için 3 gram fazla altın koyalım diye kasıyoruz.Ee onun da bir riski olacak elbet.İşte alayım 1 ay sonra satarım diyen insan 1647 üzerinden almasın bunu söylemekte fayda var.Yok ama ben alayım dursun diye düşünüyorsanız alın şuan ki fiyat sizi pek ilgilendirmiyor.Hangi rakamdan alırsanız alın kardasınız.
Valla şöyle sağlam bi param olsa gömerim altına unuturum...
10 sene sonra görüşürüz derim
Abi o hareket sana ne getirir biliyor musun?(10,000 usd civarı alım yaparsan)
Senin oğlanın(oğlandı aklımda yanlış kalmadıysa,hatalıysam özür dilerim) yurtdışı üniversite parası.Hem de ABD'de çok net.
SOMEONESPECIAL
25-09-2012, 17:07
Abi o hareket sana ne getirir biliyor musun?(10,000 usd civarı alım yaparsan)
Senin oğlanın(oğlandı aklımda yanlış kalmadıysa,hatalıysam özür dilerim) yurtdışı üniversite parası.Hem de ABD'de çok net.
Oğlan değil ERKEK ))) Rica ederim... Mevcut olanın üzerine küçük küçük
birikim yapmayı düşünüyorum hiç bozmadan son durumlardan sonra
O zamana kadar hayatta olursam, yurtdışı üniversite yardım diye konu açtığında nacizane tavsiyelerimi yazarım abi ;)
SOMEONESPECIAL
25-09-2012, 17:20
O zamana kadar hayatta olursam, yurtdışı üniversite yardım diye konu açtığında nacizane tavsiyelerimi yazarım abi ;)
Tamamdır Tayfun'um... Bakalım biz yarına çıkacakmıyız :(
Çıkarız abi Allah'ın izni ile.Hayırlı ve sağlıklı bir ömür nasip eder mevlam inşallah hepimize.Dua etmekten ve kendimize,sağlığımıza iyi bakmaktan başka ne çare gelir elden.
SOMEONESPECIAL
25-09-2012, 17:28
Çıkarız abi Allah'ın izni ile.Hayırlı ve sağlıklı bir ömür nasip eder mevlam inşallah hepimize.Dua etmekten ve kendimize,sağlığımıza iyi bakmaktan başka ne çare gelir elden.
Amin inşallah...
Yiğit Ş.
26-09-2012, 11:54
28 Eylül 2012 tarihi hem haftanın, hem ayın hem de 3. Çeyreğin son işlem günüdür. Cuma günü Fon yöneticilerin ve Traderların performanslarının hesaplandığı gündür. Bu nedenle de özellikle Altın, Gümüş, EUR/USD gibi en çok işlem gören varlıklarda Cuma günü öncesinde ve özellikle Cuma günü pozisyon kapamalar gözlemlenebilir. Bu pozisyon kapamalarda piyasalarda sert hareketler gözlemlenebilir.
şeklinde bişi okudum. sat vermek mantıklı eğer doğruysa. ne diyorsun tayfun hocam
Valla şöyle sağlam bi param olsa gömerim altına unuturum...
10 sene sonra görüşürüz derim
10 sene parayı gömdükten sonra ne yapayım ben o parayı be abi :D
forex piyasası güzel bu ara tahminler yanıltmıyor ama bizim konumuz kapanmış ya o yüzden biraz sessiz forexçiler :)
1750 kırıldı gibi duruyor..
VTec_king
26-09-2012, 14:38
tayfun napsak dolardan çıksak altınamı geçsek?
ilk hedef 1725 typh10 arkadaşın böyle durumlarda siteye girip bizi bilgilendirmesini rica ediyorum :)
imparatoR
26-09-2012, 14:50
düşüşte garantinin alım satım arası verdiği fark ilede düşünürsek dahada düşecek gibi..
alım için beklemedeyim...
imparatoR
26-09-2012, 14:55
ne diyorsunuz arkadaşlar daha düşermi
Yiğit Ş.
26-09-2012, 14:55
5dk snra gelecek veri beklendiği gibi gelirse dahada düşecektir diye düşünüyorum. tavsiye değildir :D
daha gevser sakince beklemek lazim.Panik hep zarar ettirir.ayin ilk gunlerinde eylul ceyrek sonu altin gevser dedik.Normal bu gevseme
grafiksel olarak gevşeme hangi noktaya kadar sürebilir?
By CrAzY
26-09-2012, 15:54
98 -99 aralığına gevşeme yaparmı sayın bilen abilerim ? Yılbaşında 108 gibi rakam konuşuluyor ?
wala benim okuduğum analistlere göre ilk hedef 1725
eğer 1725 te kırılırsa 1680 eğer kırılmazsa 1800e yolu var (mış)
1778 üstünde kapanışların olması durumunda alışların 1792-1807 aralığına kadar ulaşması çok olağan bir durum. Özellikle 1800 üstüne ilk çıkışında tepki satışları gelebilir. Ancak 1780 üstünde kapanışlara devam edecek olursa yeni yükselişler kaçınılmaz.1645 rakamını hatırlayın. Bunu çok konuşmuştuk. Bu rakamın altında olmadıkça altında kısa düşünmek biraz riskli buna dikkat edelim. Yani buralardan alıp kısa süre için alış yapmak sizi komaya dahi sokabilir.Her geri çekilme alım fırsatıdır.(Uzun dönem yatırımcı için)1757 ve 1717 ilk destekler. Özellikle 1717nin altındaki kapanışlarda altının gideceği yer 1690-1665 aralığı olacaktır. Destekler 1710-1685-1665 Dirençler 1740-1780-1830. Bold olan rakamı seçime kadar kıramaz orayı geçtikten sonra tek hedefi olacak o da 2000.
hatirlatma icindir.
coolvtec
26-09-2012, 17:58
eheh, iş güç değil de bu tech savurdu bizi. konu açmıştık, kapadılar. biz de başka bir platforma taşındık, aynı hızla devam...
konu açılmışken kafama takılan bir şey var, ne yapacağımı bilemedim. sen iyi bilirsin; altın uzun vade beklentilerin nedir? elimde 1542 küsür maliyetli bir miktar altın var. (6 ay 1 sene daha tutabilirim.) sence napayım?
ayrıca herkese lsmlar ve bol kazançlar:icon_tup:
est. abi.Sizin yanınızda benim esamem okunmaz.Şahsi görüşüm kasımda seçimlerden obama çıkacak ve tahvil alımı aynen tam gaz devam edecek.Yılbaşına kadar 2000 ons psikolojik en güçlü direnci kırabilir diye düşünüyorum ki keza 2013'ün altının yılı olacağını düşünüyorum.1900 küsür zirvesi ve 1545di sanırım dip rakamı.Eğer trend analizinde yıllık bazda bakarsanız 2 adet çanak göreceksiniz.Tamamlanan 2 çanaktan sonra altın yeni bir çanak çizmeye başladı.Ya aşağı gidip 1200leri görecekti ya yukarı gidip 2100ü.Üste gitti ve hedefe doğru ilerliyor.
Yatırım tavsiye değil,zengil olma tarifesidir :)
coolvtec
26-09-2012, 20:13
birazını kapatayım, kalanını unutayım en iyisi. saolasın.
VTec_king
27-09-2012, 14:20
altın fırladı daha ne kadar gider acaba
ben bu amerikalılara tilt oluyorum arkadaş
hiç bişi anlamadım şu altından ne zmn işlem yapsam elimde patlıyo
TURBO CİVİC
27-09-2012, 17:17
101.55 den aldım 1 hafta once cok degisiklik gosteriyor.onumuzdeki haftaya bozmam gerekli insallah zararsız kapatırım.insallahda az cok bi kar ederim...
bugün cok sessiz konu hayırdır diyelim:)
96 tlden aldım bakalım nereye kadar cıkacak.......inatla satmıcam..
Bu sevıyeler guzel satıs ıcın...
Ben olsam satardım...
Ancak sıslı hava devam edıyor,al-sat yapmayan tutsun elınde...
imparatoR
01-10-2012, 15:55
yükseliyo ve hala beklemedeyim düzgün pozisyonda alım için..
yanlışmı yapıyorum acaba?
S.Özeren
01-10-2012, 16:04
yüklü altın alınır mı şuan ? 1 aylık 30 bin lira civarı
Akşam bernanke konuşacak.Ben altına pozitifim yükselir ki bu yıl ki en yüksek seviyesi olan 1791i bu gün yine gördü .Fakat şuan ki fiyat balon.Ben buradan almam.Birileri doların yükselmesini engellemek için efsane kasıyor.
kaçtan alalım typh10 1750 görürmü?
1757 rakamı çok kritik o seviyelerden almam.1757ye iyi tutunuyor kırarsa hiç beklemeyecek 1737.bakın bunu yazın kenara altının 1756 olduğunu görün en geç bir saat içerisinde 1737ye gelecek.Oradan sonra uzun dönem alıcılar mı kısa dönem satıcılar mı galip gelir bilinmez.Aşağıya doğru devam ederse 1717 ve 1702 en güçlü destekleri.1700 altı kapanış ile yine 1645i görebilir.
iyi senaryoya bakalım.Şuan herşey altın için biçilmiş kaftan durumda.Bir dönem söylentisi ile çıktığı 1791i kırıp üzerine gidemiyor.EE yavru da olsa qe3 çıktı neden gidemiyor var mı fikri olan?
şunu da söylemek de fayda var.Yılbaşına kadar tutarım diyen fiyata bakmadan alsın.Nereden alırsa alsın hiç şüphesiz karda olacaktır.
VTec_king
04-10-2012, 01:03
artık ilgilenen yok sanırım :)
Dün gece herkesde savas baslıyo muhabbetinden sonra online altın ve doviz alımı patlaması yasandı diyolar hatta bankalar kilitledi diye birseyde duydum ne kadar dogru bilmiyorum.Gercekten boyle birsey bekliyomusunuz?
Suan dovizde tada vadeli islemlerde sert hareket yok...
bu ortam en çok dolara sonra altına yarar.Şuan ki bekleyiş bence Türkiye'nin Suriye'ye karşı alacağı tavırı görme adına gerçekleşen bir bekleyiştir.
PIVOT: 1,7926
DESTEK; 1,7975-1,7926-1,7880
DIRENC; 1,8075-1,8110-1,8150
Acıkcası gevsemede dolar bozdurup altına gecmek istiyodum fakat su durumdan sonra dolardan cıkıp altına girmek mantıksız bir hamlemi olur Tayfun?yanlısım varsa düzeltirsen sevinirim.
Elimde çakıl taşı da olsa,dolar da olsa buralardan altın almam.Dolarda kalmak bence daha mantıklı.
Tamamdır,tesekkür ederim..
altın 105 i geçicek düşüncesindeyim bu ay içinde.
Elimde çakıl taşı da olsa,dolar da olsa buralardan altın almam.Dolarda kalmak bence daha mantıklı.
dolarda kaldım bekliyorum :D
tezkereden sonra dolar yükselebilir diye düşünüyorum bu da altının gr fiyatını yukarı çekebilir biraz
individual
04-10-2012, 16:56
ons şuan 1.792 oldu bugün en düşük 1.777 di bakalım yarın abd yükselticekmi yoksa düşürecekmi :)
1,8070 den dolar bozdum,1,7880-1,7940 dan geri koyucagim umarim...
2004 öncesi cikarilan sadece %5 stopaj ödenen tahvillerden alip etliye sutluye karismamak lazim.Piyasadaki fiyatlarin hicbiri gercekci degil bence.
1800'e gidiyoruz kemerleri bağlamak lazım :)
Bu arada konuda ciddi düşüş olmuş ben işlerin yoğunluğundan yazamıyorum fazla.
TL'deyim şu anda ve vadeli mevduat açmayı planlıyorum varsa tavsiyesi olan değerlendirilir.. Devam edecek muhtemel savaş çığırtkanlığı ( inş. öle bir şey olmaz !! ) piyasaları ne yönde ve ne kadar etkiler ??
VTec_king
08-10-2012, 09:42
Günaydın Beyler altın 1771 e kadar gerileri yatırım fırsatımıdır???
Alım için acele etmeyelim.Cuma günü inanılmaz yoğundum 1792 iken bu düşüşü ancak bir iki arkadaş söyleyebildim :(
Benim al rakamım 1725 arkadaşlar o kanala girdi kanalın en alt rakamı 1690.Buraları kesin görür demiyorum ama para kazanacaksak bu seviyelerden almak lazım.Yıl sonuna kadar beklerim diyenler alabilir buralardan.Yatırım tavsiyesi değildir.
VTec_king
08-10-2012, 11:07
peki dolar için ne düşünüyorsun?
1,83 üstü sürpriz olmaz benim için kısa vadede.
Halkbank'ı soran bir arkadaş vardı o dönem kağıdı aldıysa şuan maldivlerde kokteyl yudumluyordur :)
VTec_king
10-10-2012, 12:21
evet tayfun nedir bugünki durum veya yarın sanırım açıklamalar olacak altın ve dolar gidişatı ne yöne olabilir?
By CrAzY
10-10-2012, 19:03
Tayfun abi 1758 e kadar geriledi ne önerirsin ?
Not artirimi gelirse,Maldive birlikte gidelim ;)
maldivlerde iyi kebapçi var midir ki?:)
1725in üstünden alim yapmam ben bu tabloda.
Abi İbo(tatlıses) ile oturduk mekan için pazarlığa.Anlaştık sayılır alıp tapuyu üstünüze yapıyorum az kaldı :)
Haha!! Benimle piyasa iddiasina giren ; Borsa-yatirim ve banka ust yetkilileri nelerrr kaybettiler neler ;)
Borsada bosalttim 1 kagit haric,yakin zamanda gevseme ve 71 e dogru son hareketi bekliyorum. Sonrasi allah kerim,dusermiyiz kalkarmiyiz...
not artırımının 10-12 aydır zaten fiyatlandığını belki artış ile birlikte 80 Bin civarırına bir ralli olabileceğini düşünüyorum ben de.Brezilya ve Güney Afrika en son yatırım yapılabilir notu alan ülkeler.Orada ki borsalarda müthiş düşüşler oldu artırım sonrasında .Bunu gözardı etmemek gerek diye düşünüyorum.
Ben yukselislerin,kar realizasyonu olarak gorulmesi gerektigine inaniyorum.
abilerim,kardeşlerim bizim kadrodan Ankara'da yaşayan veya tanıdığı olan var mı? Çok acil yardıma ihtiyacım var(Eryaman veya Yeni Mahalle)
VTec_king
15-10-2012, 08:45
Günaydın beyler
tayfun malesef istanbuldayım bu arada altın 1745 ne dersin duruma?
Altın için almam demiştim.Buradan yine almam 1725 benim rakamım oradan kademeli girerim.Şuan yükselmesi için hiç bir sebep yok.
Birini bulmam lazım Ankaralı lütfen yardım.
0506 772 75 seksen beş online değilsem bana cepten ulaşsın yardımcı olabilecek olan varsa çok önemli!! Zor birşey istemiyecem sadece birşey alacağım dükkan orada mı değil mi bu bilgi lazım.Teğit yani sadece
By CrAzY
15-10-2012, 08:56
740 Gr kadar alcam 101.85 ? alım yapılabilirmi Tayfun abi ? Yılbaşına kadar unutacağım
by crazy sen ankarada mısın?
Alını tabi ama daha uyguna alabilirsin biraz bekle.
tayfun yardımcı olmaya çalışayım bana yakınsa konu ne tam olarak
bir petshoptan minik bir köpek alacağım.Ankara Eryamanda ve Yeni Mahallede dükkanları varmış.Get ile kapıda ödeme canlı varlık için olmuyor.Parayı göndermeden de köpeği göndermiyor.Ben de açıkçası güvenemedim.Dükanına gidip gerçekten öyle biri var mı yok mu teğit edilmesi için yardıma ihtiyacım var.
eryamanda nerde adres verırmısın
acity alış veriş merkezinin içerisindeymiş.
telefon : 0312 387 38 79-Emre Demir cep : 0554 479 00 48
Çok makbule geçer çok dua ederim hocam sana.
imparatoR
15-10-2012, 10:33
takip etmekten sıkıldım artım 101,86 dan alım yaptım..
Yiğit Ş.
15-10-2012, 10:39
tayfun hocam nasılsın :) konuşamaz olduk kaç zamandır. bırak altını. hayat nasıl gidiyo :)
koşturmaca be :) senin keyifler nasıl ? bir dönem 25 takipçi ile Bernanke konuşur simultane tercüme yapardık heyy gidi günler :)
Nerde o eski heyecanlı günler. Millet vurdu valeyi kaçtı tabi :D:D
1735'e kadar indik bu arada.. Adrenalin yaşamak için alınır mı ne dersin..
Yiğit Ş.
15-10-2012, 16:10
iyiyim bende.. iş güç :) pek fırsat kalmadı açıkcası fx e.
@wromm tayfun hocamdan öğrendiğim kadarıyla her düşüş alım fırsatıdır. :) alıp yılbaşına kdr beklemek şart
VTec_king
15-10-2012, 16:26
tayfunun dediği 1725 e yaklaştık alım için fırsat geliyor ;)
1729.. Ben kademeli olarak giriyorum heyecan başlasın :)
Şunun şurasında yılbaşına ne kaldı
Almayin....
:soru: artık çok geç :confused::confused:
Yiğit Ş.
15-10-2012, 19:45
bgn yarın bende almayı düşünüyordum. neden almayalım ?
By CrAzY
15-10-2012, 19:47
Tayfun abi dönüş yapamadım ya :/ işden dolayı giremedim siteye evet ankaradayım ve bugnde acity nin önünden geçdim :( işin hallolmadıysa yarın gideyim evime 30 km arabayla geçerim ne gerekiyorsa yaparım
Artık düşerken alış çıkarken satış zihniyeti hepimizde oluştu bu çok güzel.Altın 1785'i geçemediği sürece düşecek ve benim teknik analizime göre 1710'da alıcı bulamazsa tepe taklak olacak bir süre için.
Borsa için AsyaB ve TSKB patlama bekliyordum nitekim ikisi de koparttı.Migros'a al hala geçerli.
Ankarada ki işim için dün tüm gün Cenk Bey yardımcı oldu sağ olsun kendisine buradan tekrardan teşekkür ederim.
Artık düşerken alış çıkarken satış zihniyeti hepimizde oluştu bu çok güzel.Altın 1785'i geçemediği sürece düşecek ve benim teknik analizime göre 1710'da alıcı bulamazsa tepe taklak olacak bir süre için.
Borsa için AsyaB ve TSKB patlama bekliyordum nitekim ikisi de koparttı.Migros'a al hala geçerli.
Ankarada ki işim için dün tüm gün Cenk Bey yardımcı oldu sağ olsun kendisine buradan tekrardan teşekkür ederim.
Bugün halkbankasındaki hesabıma baktım uzun zamandır girmiyordum bin tl para cıktı içinden :D şimdi bu konudan sonra girdim kontrol ettim altın 105 tl civarlarında şimdi bu paranın hepsiyle alıp yılbasına kadar unutalımmı onu yada yaz aylarına kadar
Ahmet Saraçoğlu
16-10-2012, 09:22
arkadaşlar düğün sonrası belli bi miktar altın oluştu elimde , değerlendirilecek ama bi 6-7 ayı bulabilir.Altında mı kalsın tl ye mi geçeyim önümüzdeki süreçte?
nasıl bir altın o yahu 105 tl'ye ? ben 100,2638 görüyorum fiyatı
nasıl bir altın o yahu 105 tl'ye ? ben 100,2638 görüyorum fiyatı
aynen abi :D
100,83 tl görüyorum bende alayımmı abi nedersin ?
bide kart muhabbetleri var yok metronun kartları yok usak bunlar ney abi ya girelimmşi bu tarz işleri yılbasına dogru katlarmıyız biraz?
kaybetsekte cok kaybetmeyiz zaten bin lira para 200 300 zarar olsada denedim derim abi :d
başkan adamlar bekle diyor sabret biraz daa
benim arabayı satma durumum var satarsam hedeflenen seviyelerden alıp unutucam uzun bi süre :)
başkan adamlar bekle diyor sabret biraz daa
benim arabayı satma durumum var satarsam hedeflenen seviyelerden alıp unutucam uzun bi süre :)
Yav bekliozda dürtüyor meret al yap harca diye :D
Yav bekliozda dürtüyor meret al yap harca diye :D
yok yok sağlam bir düşüş bekleniyor
benim merak ettiğim haka yıl sonu değerleri geçerlimi yoksa ondada bir değişiklik olurmu bu düşüş sonrası? @typh10
6 kasımdan sonra trend hep yukarı ne kadar düşükten alırız onun peşinde olmak lazım.
Ben yazmaktan yoruldum artık lütfen NO PANİC
ide kart muhabbetleri var yok metronun kartları yok usak bunlar ney abi ya girelimmşi bu tarz işleri yılbasına dogru katlarmıyız biraz?
Bunu tam olrak anlayamadım.
anladım abi takipteyiz o zaman altını bırakmayalımda takip edelim :)
ide kart muhabbetleri var yok metronun kartları yok usak bunlar ney abi ya girelimmşi bu tarz işleri yılbasına dogru katlarmıyız biraz?
Bunu tam olrak anlayamadım.
abi geçen bizim bir arkadaş kart almış nedir ne degildir bilmiyorum iş bankasında 1,83 ten bilmem kac tane almıs yılbasında artıcakmıs filan böyle bir şeye mi yatıralım parayı borsa da galiba bu olaylar.
devamlı cnbce takip ediyor tvde :D
ilk defa duydum.Bu söylediğin hisse senedidir diye düşünüyorum fiziki mi vermişler onu.Riskli değil mi ya çalınırsa enteresanmış.
ilk defa duydum.Bu söylediğin hisse senedidir diye düşünüyorum fiziki mi vermişler onu.Riskli değil mi ya çalınırsa enteresanmış.
Yok abi sanalda bu kartlar hesapta herhalde büyük ihtimalle hisse senedi.
ee normal invest hesap aç karta ne gerek var anlamadım.AL&SAt yaparsın yine.Bence boşver o işleri genç kardeşim az bekle 99 gibi altın al elinde oldukça gram gram al birkaç seneye güzel paran olur benden sana tavsiye.Borsa altın gibi olmaz.Borsa'da yatırım yaparken portföy yapman lazım.Banka kağıdı da alman lazım Ağır sanayi kağıdı da gıda sektöründe faaliyet gösteren kağıdı da alman gerekebilir ve güçlü sermaye gerektirir.Hiç bir yatırım aracında borsadaki kadar kaybedemez&kazanamazsın.
ee normal invest hesap aç karta ne gerek var anlamadım.AL&SAt yaparsın yine.Bence boşver o işleri genç kardeşim az bekle 99 gibi altın al elinde oldukça gram gram al birkaç seneye güzel paran olur benden sana tavsiye.Borsa altın gibi olmaz.Borsa'da yatırım yaparken portföy yapman lazım.Banka kağıdı da alman lazım Ağır sanayi kağıdı da gıda sektöründe faaliyet gösteren kağıdı da alman gerekebilir ve güçlü sermaye gerektirir.Hiç bir yatırım aracında borsadaki kadar kaybedemez&kazanamazsın.
anladım abi sagol bekleyişteyiz o zaman :)
By CrAzY
16-10-2012, 10:41
Az bekle 99 gibi alırsın demişsin ama abi 99 lar hayal gibi ?
1710/31,1035=54,98
54,98*1,8120=99,6196
hayaldi gerçek oldu :)
Ahmet Saraçoğlu
16-10-2012, 11:03
arkadaşlar düğün sonrası belli bi miktar altın oluştu elimde , değerlendirilecek ama bi 6-7 ayı bulabilir.Altında mı kalsın tl ye mi geçeyim önümüzdeki süreçte?
karambole gitmeyelim , beklemedeyiz dimi :D
By CrAzY
16-10-2012, 12:56
1 hafta kadar bekleyeceğim ben artık ne kadar düşerse :) sonrasında gömecem parayı altına büyük ihtilamelle yılbaşına karlı çıkarız..
Ankara işimiz tamam.Köpeğimiz yola çıktı şimdi Esenler Otogarına yakın oturan birilerini bulmam lazım :)
ABD dataları ile balon yükseliş sona erdi geriye gelecek sıkıntı yok.
typh10 euro için ne düşünüosun daha çıkarmı yoksa satalımmı?
Açıklanan konut verileri çok etkilemedi ancak yönü aşağıya döndü sanki ??
Altın'ın 99 olması imkansız diyen bir arkadaş vardı.99,60'dan satıyorum altını bankalarası haberi olsun :)
Velhasıl kelam Bernanke dolamasının QE3 yavrusu çıkardığı günden altın daha düşüğe geldi.Belki bir 35 gün bekletti satan arkadaşları ama şuan kardalar geri alırlarsa.benim de içim rahatladı çok şükür yanılmamışız.
99-199 bilmem arkadas,1680 in altina geldikce,M.Engin toplamaya baslar ;)
dolar 1,90 olursa ons 1680 olsa dahi gram/TL 102,625 yapar abi :)
1710'u garanti ederim daha aşağısı için güçlü satış gelmeli.
VTec_king
18-10-2012, 16:23
dolar düşüyor moralim bozuluyor :(
Dolar'ın tek düşme nedeni var Türkiyenin not artırımı durumu.Bugün merkez bankası faiz koridorunu daralttı.TRY'nin kıymetlenme ihtimalini bitirdi.Sıkıntı yok Dolar kazandırır.
By CrAzY
18-10-2012, 19:27
Altın'ın 99 olması imkansız diyen bir arkadaş vardı.99,60'dan satıyorum altını bankalarası haberi olsun :)
Velhasıl kelam Bernanke dolamasının QE3 yavrusu çıkardığı günden altın daha düşüğe geldi.Belki bir 35 gün bekletti satan arkadaşları ama şuan kardalar geri alırlarsa.benim de içim rahatladı çok şükür yanılmamışız.
Bendim :) Alım yapcam bende beklemedeyim.
yucelebeci
19-10-2012, 10:40
garanti de 100,63 ons da 1734 daha aşşağıları görürmüyüz?
Yiğit Ş.
19-10-2012, 13:22
Banka Alış Satış
İş Bankası
99,28 99,99
Yapikredi Bankası
99,69 100,57
Şekerbank
99,2475 99,9425
Halkbank
99,81 100,54
Finansbank
99,3039 100,113
Ziraat Bankası
99,2612 100,058
Bank Asya
99,1707 99,9626
Akbank
99,94 100,03
By CrAzY
19-10-2012, 17:39
1724 .. Tayfun abi 1710 seviyelerini görünce bascam parayı sarı kıza :)
Yiğit Ş.
19-10-2012, 18:38
1710 lara yaklaştık :)
dolar 1,90 olursa ons 1680 olsa dahi gram/TL 102,625 yapar abi :)
1710'u garanti ederim daha aşağısı için güçlü satış gelmeli.
garanti demisiz.Daha yuksekten alan olursa trip atarim tavir yaparim:)
Hep yaziyorum,kinse dinlemiyir; 1700 un alti,1680 lere gelirse,kademeli alirim...
Makinist
19-10-2012, 21:31
İki ayrı düşünce geldi şuan. Typh10 buralardan alın diyor. 997TT ise dahada gerileyeceği fikrinde. Ben beklicem biraz daha :)
Edit: Yanlış anlaşılmasın kimse kimseye bişe al demiyor. Sadece tavsiye ediyorlar.