İlgisini çeken olur diye ekliyorum videoyu.
Arabaya cutout egzoz yapmıştım, sonra şu washer işi çıkınca bu aleti +12v tetik ile çalıştırmak için araç içine kablo çekmem gerekiyordu.
Araç içinde harici bir kablo ve buton istemediğim için bunu cutout un kumandasındaki bagaj düğmesine nasıl bağlarım diye düşünürken aşağıdaki yöntemi buldum.
Biraz kafa yordum ama hem keyif aldım hem de istediğim neticeyi elde ettim.
Kısaca bahsedeyim, hw516 denen alete +12v ile bir tetik verince ayarladığım süre kadar cihaz dan negatif çıkış alabiliyorum.
Negatif olmasının güzel yanı tüm yük röle üzerinden geçiyor.
Ama işin kötü kısmı, kumandadaki bagaj düğmesine basınca modül den negatif çıkış alıyor olmam.
Biraz uğraştıktan sonra yahu ben negatif çıkış ile pompa çalıştırıyorum zaten diye ufak çaplı bir aydınlanma yaşadım, dedim evlat sen bunun sinyal kısmına +12 gönderecek şekilde ayarlasana.
Lehim di kabloydu sıcak silikondu derken aşağıdaki video çıktı ortaya. Bu işin en güzel tarafı kendimi geliştirmek, negatifi tetik ile +12 çıkışı alıp cihaza bağlayacak bilgi birikimi elde etmek.
hayatımda ilk defa böyle bir zamanlama devresi görüyorum, kurcalarken çözdüm işi :) Belki birisine faydalı olur diye de video da detaylı şekilde açıklamaya çalıştım.
https://youtu.be/0l1OP3ZDI-0