User Tag List

Sayfa 12/12 İlkİlk ... 2101112
228 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: R53 Mini Cooper S

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haftasonu 1 günlük güzel havayı değerlendirerek ufak bir kaçamak yaptık kendisiyle.

Otoyolda app ile öylesine bir 100-200 ölçmek istedim (tabii ki kadran değil) ve kendisi sağolsun 21.5 saniye çıkartarak gülümsetti. Peak basınç ise 15.5 psi.

Sebebi ise, yaşına ve üzerinde taşıdığı ekstra 200+ kiloya rağmen bu değeri vermesi idi, zira sadece sürücü ile sökülmeden 20 gelirdi gibi düşünüyorum ama bir daha denemeye gerek görmüyorum. Zamanında çok daha hızlı r53ler zaten yapıldı, şu an bu süreye göre 200-210 hp arası olduğunu tahmin ediyorum güncel başka araçların değerlerine bakarak.

Sabah hava güzel olmaya devam edecekmiş , dönüşte yıkatır garaja çekerim derken yağmurun geceden başlamış olduğunu gördüm. Daha önce vag grupta ve BMW de sunrooftan dolayı su alma olayım olunca ilk kontrol ettiğim yer tavan ve paspaslar oldu, kuru olduğunu görünce bir daha sevindim.

Hayvan terli pozları:

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaliperlerin müthiş duruyor Maşallah.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada r53 çok yakıyor diyenler için şunu söyleyeyim, çok falan yakmıyor, çok yakmak öyle olmaz, içiyor

140 km ortalama hız, ara ara gazlamalı tüketim verisi 11 litre/100 km

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaliperlerin müthiş duruyor Maşallah.
    Teşekkürler Kağan, benim de aracın en beğendiğim parçası

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeter artık sen çok bindin keyfini aldın verde biraz benim oğlan binsin böle güzel bi miniye oda tadını alsın
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeter artık sen çok bindin keyfini aldın verde biraz benim oğlan binsin böle güzel bi miniye oda tadını alsın
    Abi güzel dileklerin için çok teşekkürler

Bindiğim ne ki, 1500 km yapmışım epi topu. İnan ben de oğlan için yatırıyorum yoksa canın sağolsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neler yaptık, yaşından ötürü yağ bakımını yaptık.

Daha önce otoparktaki lekelenmeler için direksiyon hidrolik borularını değiştirmiştim.

Sıfır yağ kaçağı & sıfır park lekesi isteyince ben haliyle bu bakım biraz tuzlu oldu

Yağ km sayacı hala 19000 km gösterdiği için sıfırlamadık nasıl olsa 1 senede o km gelmeyeceği için.

Otoparkta sadece onun sığabileceği bir yer belirledim, yeni yeri orası, 2 duvar arası

Hevesle forge intercoolerını ve pist göreceği günü bekliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Geldi sonunda

İdareten kendi diverteri ve ilave aldığım 2 adet DamAir diverter ile kullanacağım.

Sonrasında @KÖROĞLU el yapımı diverter için değerli yardımlarını rica edeceğim

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim için de yeni bir proje olacak Azıcık uğraşalım güzel bir şey çıkaralım ortaya.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Foruma epeydir girmiyodum, sizin araçta yeni güzel masraf yok mu diye bakayım demiştim ufukta var galiba bişeyler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı |KaAn| Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Foruma epeydir girmiyodum, sizin araçta yeni güzel masraf yok mu diye bakayım demiştim ufukta var galiba bişeyler
    Evet, 3 mayısta ilk kez piste turlamak için gireceğim nasipse

Ama coolerı 3-4 ay önce almıştım getirebilmek anca nasip oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet, 3 mayısta ilk kez piste turlamak için gireceğim nasipse

Ama coolerı 3-4 ay önce almıştım getirebilmek anca nasip oldu
    Daha keyifli olur mutlaka,kazasız belasız masrafsız geçsin.
    Benim vatandaşı da Çarşamba günü bıraktım yarın alıcam. Motor kulağı değişecek, Eibachlanacak. Son sanırım senle yazıştığımızda konfora+ yapıyo demiştin. Fotoları atarım yakında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha keyifli olur mutlaka,kazasız belasız masrafsız geçsin.
    Benim vatandaşı da Çarşamba günü bıraktım yarın alıcam. Motor kulağı değişecek, Eibachlanacak. Son sanırım senle yazıştığımızda konfora+ yapıyo demiştin. Fotoları atarım yakında
    Evet enteresan bir şekilde konforu iyileşti diyen miniciler var; Eibach en az konfora etki eden yay fakat bu denli iddialı olur mu bilemiyorum

Fotoları görelim yahu, kaç kişi kaldık 21. yüzyıl ilk çeyreğinde konusunu güncelleyen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet enteresan bir şekilde konforu iyileşti diyen miniciler var; Eibach en az konfora etki eden yay fakat bu denli iddialı olur mu bilemiyorum

Fotoları görelim yahu, kaç kişi kaldık 21. yüzyıl ilk çeyreğinde konusunu güncelleyen
    Aldığım kişiyi tanıyorum, o da R56da kullanmış daha önce s klas konforu bekleme ama farkedeceksin net şekilde demişti.. deneyip görcez bakalım
    Haftaya Perşembe İzmirdeyim, denk gelirse uu harcama yapan araç sahibi diye korna çalıp bariyer sıkıştırmalı "şaka"ya beklerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aldığım kişiyi tanıyorum, o da R56da kullanmış daha önce s klas konforu bekleme ama farkedeceksin net şekilde demişti.. deneyip görcez bakalım
    Haftaya Perşembe İzmirdeyim, denk gelirse uu harcama yapan araç sahibi diye korna çalıp bariyer sıkıştırmalı "şaka"ya beklerim
    Tabii ki, numaramı gönderiyorum özelden gelince arayın tanışalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coolerı ve diverterları montajladım

Cooler hem enine hem boyuna hem ağırlık olarak OEM coolerın 1.5 katı, sığdırmak için kaputa entegre diverterı da sökmek gerekiyor yoksa kaput kapanmıyordu.

Kule gergisi 34 nm tork gerektirdiği ve bende olmadığı için, RBF660 hidrolik değişimi ile birlikte Dino Garajda aradan çıkaracağım

Yine de bir deneme pozu :

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllaaaar yılı R53'ler yaygınken ve ben de kullanırken hep genel kanı intercooler'ı büyütmenin bir faydası olmadığı yönündeydi. Max verim GP intercoolerından alınıyordu o bile "olmazsa olmaz" değildi. Genel IAT ve EGT düşürmek için kapak port genişletme + headers bir de çok yüklüyse metanol kitle zirve verim alınıyordu. Sizi IC aldırmaya ikna eden şey ne oldu onu merak ettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllaaaar yılı R53'ler yaygınken ve ben de kullanırken hep genel kanı intercooler'ı büyütmenin bir faydası olmadığı yönündeydi. Max verim GP intercoolerından alınıyordu o bile "olmazsa olmaz" değildi. Genel IAT ve EGT düşürmek için kapak port genişletme + headers bir de çok yüklüyse metanol kitle zirve verim alınıyordu. Sizi IC aldırmaya ikna eden şey ne oldu onu merak ettim
    Haklısın Tarık, genel kanı GP>GRS>Airtec

GP denk gelmedi, piyasadakilerin hepsi Nissens, çöp

Beni Forge ile kesiştiren fiyatı oldu, Airtecten az ama yine az para değil. Fakat no name büyük intercoolerlar+ not so hobo diverterlar ile OEM e göre daha iyi verim alan bir kaç post görünce, e koskoca Forge no name den kötü değildir sonuçta diyerek kendi deneyimimi yaşamak istedim

Mantık büyük intercoolerın daha verimli olması, ama r53te evet işler öyle değil. OEM intercoolerdan recovery noktasında daha kötü olması normal zira oem hap kadar intercooler tabii üretim teknolojisi de no name coolerlardan farklı ona lafım yok.

Postu bulamadım lakin bu 2 kenarı çevreli olan update forge ile oemden daha iyi sonuçlar alanlar olmuş.

Kaan’ın da yardımıyla airtec benzeri, scooptan giren tüm havayı coolera gönderecek bir diverter ile ben sonuç alınacağını düşünüyorum. Şimdilik 2 adet dam air divertlerlı hali ile bir süre gözlemleyeceğim. Belki recovery uzayacak ama en azından 2 gazlamaya değil de 3 gazlamaya şişecek araç.
    Konu drago tarafından (29-04-2025 Saat 18:31 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kule gergisi montajı ve rbf700 ile hidrolik değişimi

Bir önceki hidrolik değişimi üstünden 15 ay geçmiş lakin değiştirirken iyi ki buraya el atmışız dedim.

Önceki hidrolik ate typ200 gibi standart hidroliklerden daha üst segment olmasına ve 1000 km anca yapmasına rağmen, rengi baya bozulmuştu. Tabii ki ambalajından çıkan hidroliğin de bir ömrü var ama önceki değişim makine ile yapılmıştı, ön sol ve arka sağ kaliperden hidrolik siyah, sağ ön kaliperde de hava gelince, en uygun yöntemin geleneksel pompala bırak olduğuna tekrar kanaat getirdim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler