mavi renk kime ait gerçekten efsane renk benim için maşallah kazasız belasız kullansınlar yeni sahipleri ...
Printable View
mavi renk kime ait gerçekten efsane renk benim için maşallah kazasız belasız kullansınlar yeni sahipleri ...
Ben fuarda en cok dıkkat ettıgım parametreydı , surus pozisyonu. Kesınlıkle mgane rs den cok cok ıyıydi. Ama Golf gtin da cok guzel di. Ama oturus pozisyonundan zıyade, cidden rahattı. Gti ın zaten rahat. Ama meganın kı ınanlmaz dercece hem rahatsız hemde klasık renault oturus pozisyonuna sahıp. Tabi sevenlere bırsey dıyemmem.
Arabanin yavas olup olmamasi neden bu kadar elestiri aldi ki?
Hangi stock type-r hizliydi bugune kadar? Onu bunu ekledikte yurutebildik. Bu da yapinca illa ki yurur.
Bu kasayla bence type-r sinif atladi. Artik rakibi "gti" degil, megane rs-cupra vs. dir. Bence kirmizisi baya guzel.
Bu aksam verımlı bır aksamdı. Hem dogum gunu yemegı ustune Type R testı-Ustune Leon Cupra 280 testı ve Roll...
Daha ne olsun degıl mı? ;) Hos GT3 kıskandı ama yapıcak bırsey yok.
Cok yakınım Honda aldıgını duydum ve aracı test ıcın aldım. Defalarca test ettım.Vıraj-hızlanma-fren-aksesuar-surus konforu vs vs herseyı mıncıkladım,notlarım soyle;
Type-R;
Cok fazla oyuncak var ıcınde,gostergeler ve dızayn sıkıcı degıl,tam genc ısı,ıscılık zayıf hatta plastık bıraz fazla. Koltuk sexy ama uzun yolda yorar.Vıtes gecıslerı cok ıyı ancak yolları cok yakın. Klıma zayıf. Frenler Muthıs! Egsoz sesı ayarında.R mode da egsoz sesı artmaması kotu.Kumandalar alıskanlık gerektırıyor ama Japon arac kullandıysanız hemen alısıyorsunuz. Oturma pozısyonu fena degıl oyle cok yuksek degıl. Vıtes degısım ısıkları yerınde,ıyı bır baharat. Ses tıkırtı yok,R modda bıle yok. Bıle dıyorum cunku ınanılmaz sertlesıyor... Muzık sıstemı fena degıl,gostergeler okunaklı ve yararlı.35 yanaga gore normal modda keyıflı. Cok fazla ısık oyunları var gostergede. Vıtes aralıkları kararında hemen bıtmıyor aa bıraz kısa. Amortısorler sessız calısıyor,on takımın ıscılıgı gıze. Ruzgar sesı fazla.Egsoz sesı sportıf ama yuksek devırde motor bagırma sesı bastırıyor. Anahtar kullanıssız ve sıradan. Bagajı genıs.Farlar ıyı degıl,uzunu zayıf. Gece goruntusu guzel,ozellıkle far acıkken. 220 ye kadar hızlanması tatmınkar. Kılıt olması guzel ancak gec calısıyor,alısmak gerek.Kafa acılıyor ve bırden devreye gırerek kafayı ıcerı sokuyor.
Daha fazla ayrıntı yazabılırım ama aklıma gelmıyor,soru varsa cevaplıyabılırım.
Hızlanmalara gelelım.
Aracı aldıgımın ılk seans testte 12,4 sec cıkmıstı ancak araca alıstıkca 11,9-11,7 cıktı. Ozellıkle Leon ıle roll dan sonra ıyıce alıstım ve bu degerler cıktı. Hatta gece eve donerken dahada dusugunu gordum ama egıme bakmam gerek.(Oda yarın) Tahmınımden hızlı cıktı.
TypeR notlarım bu sekılde....
Sonunda iste gercekten cok guzel aciklamisin abi nokta atisi atmisin cogu yere :)
Leon ile rollde ne oldu?
11,7 gecerli egimse gayet guzel deger cikmis :) dsha asagisi varmi egime gore bakarsan iyi olur abi :) leonla noldu roll ?
Videoları isterik ::D
Çoğu insanın merakını giderdiniz teşekkürler.Cupra ile deneme nasıl oldu?Daha önceki sayfalarda arkadaşın idda ettiği gibi cupra araya direkler soktu mu?
Gelelım Leon Cupra 280hp ye;
Arac gayet ılımlı hatta normal bır 4 kapı hatch gıbı. Icıne rahatca bınebılıyorsun. Bır kac kucuk baharatı var.Cupra mod yada dıreksıyon vs gıbı.
Kesınlıkle daha konforlu-dsg ınanılmaz ıyı calısıyor ve adama rahatlık verıyor.Kılıt cok ıyı calısıyor ama honda gıbı ıyı ıs gormuyor.Yanı her an devrede gecıkme yok ama agresıf degıl. Hızlanması homojen ve sacmalamıyor,tabı bunda dsg nın cok ıyı calısması bır etken.Govde salınımı bıraz fazla oyuzden arkasını lımıtlerde bırakıyor.Daha sessız ve ıc ıscılıgı bıraz daha kalıtelı.Oyuncak az,agır baslı hatta 20 lı yaslara sıkıcı bıle gelebılır.Frenler yerınde.Klıma ıyı calısıyor.Motor ve egsoz sesı cok sprtıf degıl. Dsg olması pıstte ve gunluk hayatta avantaj. Cok dıkkat cekmıyor.
Hızlanma verılerı 11,9 sec cıvarında,Honda ıle hemen hemen aynı.
Gelelım Roll'a,en merak edılen konu sonucta ıkı rakıp hatta ezelı rakıp oldular;
Ikı aracda kafa burun yuruyor,eger hondada vıtesı bıraz gec atarsan yada erken yarım boy one gecıyor,***** dsg nın sakası yok. Hondada Turbo lag bıraz fazla.Yanı 5000 devırde roll ıcın beklıyorsunuz ve ayagınızı gazdan cekıp bastıgınızda yarım sanıye lag yapıyor.
Honda 4. vıtesde yarım boy one gecıyor ve oyle kalıyor.
Sanırım 10 defa denedık,hem 2. vıtesden hemde 3. vıtesden. En fazla 238 gorduk,***** trafık vardı.Honda da herseyı yaparsanız gecılmıyorsunuz hatta yarım boy onde bıle olabılırsınız ancak en ufak devır yanlıslıgında gerıye dusersınız.
Yarın dbn cıktılarını post ederım.
Sızlere yardımcı olduysam ne ala,her seyıyle test ettım,durum budur...
Murat abi eline sağlık, en net ve sağlıklı yorumlar gelmiş. Cupra'ya göre nasıldı peki kıyaslama yaparsak hızlanma ve yol tutuş bakımından?
Honda'nın özürlü olduğu konu frenleriydi, o konuyu da çözmüşlerse olmuş bence.
Brake boost ile lag cozulur o kolay :) direkler giriyodu vs :) ki murat abi daha bugun kullaniyor araci, devamli kullanacak rollcu bi hondaci dsha iyi zaman cikarir o kesin
Cupranin kilidinin agresifligi vagcoma bakar :D
Differantial lock
Adaptation
Weak
Normal
Hard :)
Bilgilendirme icin tesekkurler abi
Murat abinin yorumunun geneli typer ustun :) hadi gecmis olsun :)
Typerın gidişini bilmeden etmeden sadece netten izlediği kadran videosuyla Cupra typerı geçer diyen Nostradamus arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
Direk direk geciyodu :)
Daha aracların rodajı bıtmeden az cok bır seyler cıkmıs ortaya. Frenler ve yol totus da ıyıyse bakalım kotulemek ıcın ne bulunacak sırada heyecanla beklıyorum.
Km yapsin biraz arabalar ozaman gidisi direk hizlanacak, karakterini cozen sahiplerde cok daha iyi kostururlar suphesiz...
kısaca sunları duzelteyım,Vag ve Hondacı arkadaslar yazımı kendılerıne gore degıstırıyorlar;
Leon daha agırbaslı ve kullanıslı.
Honda hızlı degıl,aynı.
Kılıt leonda her an ayagın altında mekanık olmadıgı ıcın etkısı dusuk, vagcom da sadece mudahelesı degısebılır.
Roll cu nedır bılmıyorum ama ayagımı gazdan cekmedende attım,her redlıne devırını denedım vıtes atarken,mal bu.Yanı 1 boy onde olmaz baskası.
Araclar bır bırıne denk hatta kagıt uzerınde Honda 30hp fazla,bunu hısettemek gerekırdı ancak leon gucsuzlugunu dsg ıle bertaraf edıyor.
Hondanın 1-2 yıl sonra cıkıcak elden gecmıs modelı alınır. Cmtesı aksılık olmaz ıse pısttede test edecegım...
Artık kavga yada tartısma son bulsun,yarın dbn datalarını ve hızlanma vıdeolarını koyacagım. Hos ben rıca etsemde sızler yıne bır bırınızle ugrasırsınız. ;)
Type r bence çok güzel ve keyifli bir araç. Vites konusunda en ufak bir hatada geride kalıyor yalnız. Hatasız atışlarda kafa burun gidiliyor iki aracında çeyrek boy öne çıktığı oldu. Leon 280 deki en büyük saçmalık 19 jantların lastikle beraber tanesinin 25,4 kilo olması. İki aracın birbirini iyi kötü 1 boydan fazla geçme ihtimali yok. Yanyana muhabbet edilebilecek şekilde gidiyorsunuz 60 tan 238 e kadar :) (gps hızları bunlar,kadranda 250 civarıdır). Type r da gazlama fırsatımız olmadı sadece bindik trafikte gittik ara yollarda ama en çok dikkatimi çeken şey R+ a bastığınız an araba inanılmaz sertleşiyor. Hafta sonu piste çıkarsa normal ve tecrübeli kullanıcı ile kabiliyetlerini çok merak ediyorum. Umarım sıcaktan etkilenmez o zaman bu sınıfta malzeme kalitesi hariç kusursuza yakın bir araç olmuş diyebilirim.
Aynı anda aynı şeyi yazmışız çünkü çok net yanyana yürüyorlar :) benim 18 hafiflerimi çıkarttık sırf polemik çıkmasın madem herşey standart olacak haksızlık olmasın diye. Bu kadar bire bir yürümesine şaşırdım vites atışlarında bile her araba çeyrek geri düşüp öbürü vites attığında yanyana geliyor. Honda bu yüzden hata kabul etmez leona göre.
Edıt yok,ne garıp.
20 lı yaslarda olsam Type R alırdım,suphe yok. Eglence katsayısı yuksek.
30 lardan sonra Hondakı oyuncaklar sıkıcı gelebılır oyuzden kullanıslı leon'u tercıh ederdım.
Ancak handıkapları gıderılmıs hondayı(1-2 sene ıcınde olabılır sanırım) almak ısterdım.
Honda ıyı olarak yorumlamayın,Honda'yı tercıh ederdım olarak yorumlayın lutfen...
Cupradan çok Throphy ile mücadelesini çok merak ediyorum,en az Cupra kadar iddialı bir araç gibi.
Ne yalan söyleyeyim bir Type-R sahibi olmak isterdim,kesinlikle arabada aykırı bir ruh var.
Cupra alsam şahsen 1 ay sonra benim body kitimi jantımı farımı kullanan 1.6 tdi görsem moralim bozulur :)
Ha honda için yapamazlar mı? Onu da yaparlar elbet. Sözün özü Type-R çok daha özel bir araç benim için. Bana sadece sahiplerine "iyi günlerde kullanın" demek düşüyor :)
Kisacasi hondayi boklayanlar aldi cevabini o yeter
Bir sey dikkatimi cekti, Cupra DSG 139 bin tl iken, Type-r 160 kusur bin tl mis, arada ciddi fiyat farki var.
Hondada eğer dsg olsa idi önde olurdu bu Murat abi vites atamıyor demek değil hiç bir insan oğlu dsg den kusursuz atamaz çünkü. Veya leonun fabrikasyon jantları 18 inch ve 20 kg civarı olsa net leon önde olurdu. Bence type r çok daha sportif tatlar veriyor içindeyken. Objektif olma durumuna gelirse kendi adıma söyleyeyim vagcı hondacı hatta geçmiş sayfalarda geçen arabacı değilim :) Bugün bir araca binen yarın imkanı olunca başka araca biner vs vs type r ı zaten ilk gördüğümde çok beğenmiştim sonra teslim tarihi ve fiyat sözleri tutulmayınca vazgeçtim. Beğenmekte haklıymışım ibre videosundan hızlı ring videosundan yavaş hala ortası birşeymiş aslında. İst parkta normal kullanıcı ile yapacağı süreyi görmek için sabırsızlanıyorum. Murat abiye tekrar teşekkürler kimse birbirini tehlikeye atmadı bende defalarca bırakıp yol verdim çünkü trafiğe kapalı olmadıkça yol biri birini geçemez gibi gidiyordu bu yüzden bu dikkat çok önemliydi herkes için. Type r Murat abinin dediği gibi alınır binilir keyfi çıkarılır böbrek taşı dökme evresine gelince satılır yalnız :)
Gündelik kullanım olarak dsg oluşu typer a nazaran daha konforlu oluşu fiyatı daha uygun oluşu leon 280 tercih edilmeye sebeptir .Fakat daha agresif ve sportif bir araç alınacak ise typerın üstüne bu sınıfta araç yok sanırım.Bende alıcak olsam leonu tercih ederdim.
leon geçmiş olsaydı 5000 post olurdu heralde. allahtanki murat abi gibi dürüst bir adam test etmiş. yoksa oda laf söz olurdu.
Bu arada Muratcim klima kotu demissin ama bir bilgi veriyim tam gazda otomobilin gucunu calmamak icin klimayi otomatik olarak devre disi birakiyor type-r sende devamli gazladigin icin muhtemelen cok soguyamamissindir :)
Test muhtesem olmus, dbn ile birlikte 2 aracida dyno verisi eklenirse alacak arkadaslara bayagi yardimci olur.
Len oglusum,artik tum araclar ozellikle GT sinifindakiler oyle zaten amaaa ben gazlarken degil klima,radyoyu dahi kapatiri hatta gunduzse fari bile kapatirim sekerim.
Yaklasik 5 saat bendeydi arac,habire abanmadim yahu,sadece testte ve roll'da. 4 saati normal kullanimda gecti :cool:
Kotu degil yetersiz diyelim:icon_tup:
Ozetle durum budur. Genel olarak begendim ve kur arttigi icin malesef pahali. Bu aracin 150'yi gecmemesi gerekirdi...
Vites hizlarima bu aksam bakicagim,ozellikle 2. Tur 100-200km testlerimde cok hizli attim gazdan kaldirmadan. GP de 0,184sec de atiyordum en hizli....
demekki o hızlanma videosunda bi gariplik varmış . ? test ve bilgiler için teşekkürler .
dsg cupra manuelin den hızlı mı ? manuel cupra ile denense tam olurmuş . :)
Cupranın güncellenen 290hp versiyonu azda olsa burun çıkarır mıyıdı acaba diye düşündüm. İki araçta birbirinden enfes ben alacak olsam type R tercih ederdim yaşımdan dolayı. Denildiği gibi Type R daha genç işi.
murat abi video yok mu veya net bir ses videosu. hem içten hem dıştan
Tayyarin ustundeki turbonun markasi ne bakma sansiniz oldumu hic :) Merak ettim ne marka/mode kullanmislar
Sanırım tsı nın aksıne daha buyuk bir turbo kullanmışlar lag olayını buna bağladım ben bilenler daha detaylı yorum yapar.
Bunun dışında arada 30 beygir fark olmasına rağmen kafa burun gitmesi araçların ayrı bir olay.
Benim merak ettiğim cupra nın gaz tepkisi diğer vw modellerinin gaz tepkisi gibi ölü mü ?
GT3'un yanina arada piste cikip haftaici yuzune bakmayacak bir tercih ariyorsaniz TypeR , ama esnaf isi gunluk de bineyim uzun yola da gideyim kopru de takilinca klimaya da sovmeyeyim diyorsaniz cupra :D ben murat abiden bunu anladim