PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzİn zammi

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

yusuf yılmaz
04-02-2016, 18:46
TÜRKİYE Benzin litre fiyatı: 1.38 DOLAR
HONG KONG Benzin litre fiyatı: 1.82 DOLAR

HOLLANDA Benzin litre fiyatı: 1.67 DOLAR

NORVEÇ Benzin litre fiyatı: 1.63 DOLAR

MONAKO Benzin litre fiyatı: 1.58 DOLAR

DANİMARKA Benzin litre fiyatı: 1.57 DOLAR

İTALYA Benzin litre fiyatı: 1.56 DOLAR

İSRAİL Benzin litre fiyatı: 1.52 DOLAR

YUNANİSTAN Benzin litre fiyatı: 1.51 DOLAR
İSVEÇ Benzin litre fiyatı: 1.49 DOLAR

PORTEKİZ Benzin litre fiyatı: 1.49 DOLAR

İNGİLTERE Benzin litre fiyatı: 1.48 DOLAR

İZLANDA Benzin litre fiyatı: 1.48 DOLAR

SAN MARİNO Benzin litre fiyatı: 1.47 DOLAR

FİNLANDİYA Benzin litre fiyatı: 1.47 DOLAR
MALTA Benzin litre fiyatı: 1.43 DOLAR

FRANSA Benzin litre fiyatı: 1.40 DOLAR

DEMOKRATİK KONGO Benzin litre fiyatı: 1.40 DOLAR

mayday
04-02-2016, 19:05

Eeee yani?

Eren G.
04-02-2016, 19:09
Yanisi bizim buyuk devletler cekemiyor.. 3.kopruyu ve 3. Havalimanimizi kiskaniyorlar..

EREN34
04-02-2016, 19:10

Fransa Asgari ücret: 23,837 Dolar (Yıllık) Yani aylık 1986 Dolar=1418 litre yakıt

TR Asgari ücret aylık: 447 Dolar= 323 litre yakıt

En sevmediğim düz hesap bakkal hesabı ama bu listeyi paylaştığınızdan böyle basit bir hesapla anlatmak istediğimi anladığınızı düşünüyorum

Yigit-Y
04-02-2016, 19:27
yine geldi ............................

allahım bakan kör olmak ne kötü şeydir.cahillik ne kötü şeydir.

a haber izleyenler nasılda belli oluyor :D

burakgunay
04-02-2016, 19:29
dogru dayım, 10 lira olsun fakir zengin belli olsun ne eksiğimiz var diğer ülkelerden bizde daha fazla olsun!11!!!!1!!!11

painkller
04-02-2016, 19:32
Ulkenin yarisi 50 liralik aliyor, koymaz.

yusuf yılmaz
04-02-2016, 19:32
bizde benzin pahalı değil
sorun ücretlerin düşük olması
mesala asgari ücretimiz çok düşük diğer emsal ülkelere avrupa ya göre

hak_on
04-02-2016, 19:43
dolar bugün 2,91, petrol varil fiyatı 32$ a geriledi :).uyumaya devam :) :).

Sinan58
04-02-2016, 19:57
Geçenlerde burada bir arkadaşıma ülkemizde asgari ücretin 400 euro olduğunu söyledim ve ülkemizdeki araç fiyatlarından birkaç örnek verdim.
Çocuk ak koyunlar gibi sizde benzin 1.38 dolar bizde ise 1.40 dolar demedi.
fransada asgari ücretle çalışan bir adam 1 aylık maaşıyla 1000 litre benzin alıyo, bizim ülkemizde ise 300 litre benzin alınıyo.
Ama gelde bunu akkoyunlara anlat.

997TT
04-02-2016, 23:08
Yanisi bizim buyuk devletler cekemiyor.. 3.kopruyu ve 3. Havalimanimizi kiskaniyorlar..
Keske senın zeka yapına sahıp olsam,ne guzel. Pırıl pırıl,hıc kullanılmamıs...

drivertech
04-02-2016, 23:33
Şu insanları aşağılamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz merak içindeyim ...

997TT
04-02-2016, 23:37
Sana katılıyorum,yıllardır halkı asagılayıp,aptal yerıne koyuyorlar.
Dusunsene;enflasyon %10 oldu dıye,maktu vergıye zam yapmak ısteyen ama yapmayıp bunu hızmet/ıyılık olarak sunuyorlar! Bunun gıbı yuzlerce konuda bızı aptal yerıne koyup asagılıyorlar! Dun dedıklerını bugun ınkar edıp,ıtıraz edınce demedık dıyorlar. Aptal yerıne koyup,asagılıyorlar....
Bende merak edıyorum,ne zaman vazgecıcekler,sence?

burakgunay
04-02-2016, 23:39

abi kinaye yapmış arkadaş :)

997TT
04-02-2016, 23:47
Farkındayım,cevabı ona gore yazdım...
Sen asagılandın mı? Yada asagıladın mı?
Bayılıyorum arastırmadan "verılenle" hayatını gecırenlere. Imrenıyorum hatta onlar gıbı olmak ıstıyorum,anlamıyorlar....

burakgunay
04-02-2016, 23:50
Farkındayım,cevabı ona gore yazdım...
Sen asagılandın mı? Yada asagıladın mı?
Bayılıyorum arastırmadan "verılenle" hayatını gecırenlere. Imrenıyorum hatta onlar gıbı olmak ıstıyorum,anlamıyorlar....

Şükür ki kimseyi aşağılayabilecek kadar aşağı olmadım.
Her akaryakıt alışımda da aşağılanıyorum. Çıkar elbet hepsinden fitil fitil..

burakgunay
04-02-2016, 23:54
"Yanisi bizim buyuk devletler cekemiyor.. 3.kopruyu ve 3. Havalimanimizi kiskaniyorlar.."

Bu arada ben bu post için kinaye dedim.

Yigit-Y
05-02-2016, 00:14
Şu insanları aşağılamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz merak içindeyim ...

Cahilllik bitsin söz ben birakicam.

drivertech
05-02-2016, 00:15
Yanlış anlaşılma olmasın ben kişileri kasıt ederek yazmadım , kişisel olarak görüşümü belirtmek istedim. Birbirimizi kırmadan gerçekleri daha nazik anlatsak belki gerçek amacınız ortaya çıkacak doğruyu göstermek istediğiniz anlaşılacak .
Fakat akkoyun ona koyun buna koyun öyle böyle üslupla nereye gelinebilir , sadece karşılıklı atışmalara sonuç verir diye düşünüyorum. O yüzden yorumumu bıraktım . Saygılar

Kadyr
05-02-2016, 05:17
Dolar bazinda ayni gozukebilir ama bizde dolarda yuksek diger ulkelerle kiyaslarken ...

TarikS
05-02-2016, 05:33
Yav dolar bazında da TR'de çoğu yerden ucuz görünüyor o listeye göre, 2 sene önce buradan az biraz ucuzdu benzin Avrupanın bir çok ülkesinde

Arapların orayı hiç bilmiyorum da Amerika'da varil fiyatı düşünce iyi oldu 98 oktanın litresi 1.4-1.5'a falan geldi, normal benzin 1.2 lira gibi litresi.. TR'deki yüksek sabit vergi oranı çok vahim, şu saatten sonra kim gelirse gelsin indirmez zaten, idare etmekten başka çare yok

997TT
05-02-2016, 08:50
Kamudakı acık ve saltanat surdugu surece dusmez....

forwett
05-02-2016, 11:24
Ankara'da toplu taşımaya zam geldi.Neye dayanarak zam geldi çok merak ediyorum.Akaryakıt fiyatları dipte.Otobüslerin çoğu cng'li.Ama zam geliyor..Milleti eşşek yerine koyuyorlar..

asgari ücret zammı kardeşim. Asgari ücret artışının bir işe yarayacağını mı düşünmüştünüz. yükü devlet çekerse vergiden patlarsın. özel sektör çekerse mal ve hizmet bedelinden patlarsın.

hak_on
05-02-2016, 23:45
benzine 7 kuruş indirim :hahaha::hahaha:

bad cat
06-02-2016, 00:19
benzine 7 kuruş indirim :hahaha::hahaha:

yapma ya bende dolar çıktı diye dün fulledim :(

Eren G.
06-02-2016, 00:36

Valla bu sitede ironiden anlayan cikacak bir gun ben de rahatliycam te allahim ya...

Eren G.
06-02-2016, 00:39
"Yanisi bizim buyuk devletler cekemiyor.. 3.kopruyu ve 3. Havalimanimizi kiskaniyorlar.."

Bu arada ben bu post için kinaye dedim.

Ki anlayan cikmis :) dogru duzgun okumayi beceren anliyor demek ki.

shkodra
07-02-2016, 16:10
Yok kardeşim yok ne yazsan bu akkoyunlular anlamaaz..

Sene 2013 emekli maaşım : 960 tl ....Benzin 5.00 tl
Sene 2016 emekli maaşım : 1.300 tl ...Benzin 4.16 tl

Bu akkoyunlular ''brent petrolün varili şu kadar oldu bizde benzin bu kadar veya dolar şu kadar benzin bu kadar diye hesap yaparlar, sanırsınki borsada brent petrol hisseleri var veya gelirleri dolar üzerinden yurtdışından geliyorda hesabı ordan yapıyorlar..

Bizim gibi aldığı işçi maaşı veya emekli maaşları yok tabiki hesaplarını maaş üzerinden yapmıyorlar..

997TT
07-02-2016, 17:16
Ege bu mesaji cidden yazdiysaniz ona gore cevap verecegim.
*****,ironi mironi anliyamiyorum,kafa bu kadar basiyor.
Ozellikle 5tl olan benzin fiyatindaki emekli maasinj ornek gosterip,petrol fiyatindaki dususe paralel fiyat inisini,son yapilan emekli maasiyla kiyaslamak,bana cok cekici geldi...

Sinan58
07-02-2016, 17:54
2011"de dünyadaki varil petrol fiyatları 117 dolardı biz 4,08"den alıyorduk, şu anda petrol 31 dolar biz 4,22"den alıyoruz.
Ama hala akkoyunlar yediğimiz %370 kazığı anlamıyor.(akkoyunlar anlamaz diye yazıyla yazıyorum """yüzde üç yüz yetmiş""").
Kafanızmı güzel foruma giriyorsunuz anlamıyorum.
2002"ye kadar paramız değerliydi, şu an aldığınız maaşı euroya dolara çevirmeyi deneyin bakalım.
Elin gavurunun 1 ay çalışıp aldığı arabayı asgari ücretle çalışan bir adamın alması için 1,5 yıl çalışıp hiçbirşey yememesi lazım.
Ama akkoyunu gelir sana daha yediği kazığı savunur.

shkodra
07-02-2016, 19:04
Öncelikle ben Türküm Türkiye'de Doğdum Türkiye'de çalıştım Türkiye'de emekli oldum Türk Lirası gelirim var ve bundan hep gurur duydum.. Hiç bir zaman ne amerikalıya ne ingilize ne almana hayranlıkla bakmadım..

İşte bu yüzden hesabımı kendi nacizene gelirim olan Türk lirası maaşı üzerinden yapıyorum..

2002 emekli maaşı:257 tl ...Benzin:1,62 tl ...alınabilen: 159 litre...
2016 emekli maaşı:1,300 tl...Benzin:4,16 tl...alınabilen: 313 litre...

Saygılarımla sunarım..

exca-
07-02-2016, 19:09
Yaşınıza hürmetim var ancak düşünce şekliniz yanlış. Euro ya da dolar üzerinden hesaplar yapılmasının temel sebebi, dünya geneli ürün alım satımında bu para birimleriyle işlem yapılıyor olması. Her türlü hammaddeyi kendimiz çıkarıyor ve işliyor olsak sonrasında ürün üretimimizi kendimiz yapıyor olsak vs vs, kısaca ithalat yapmıyor olsak evet TL ile hesaplamak doğru olurdu. Tüketiminin çoğunluğu ithal ürünlere dayalı bir ülkeyiz. Konu akaryakıt konusu, doğrudan dışa bağılmı olduğumuz bir sektör. Petrolü dolar ile alırken nasıl TL ile hesap yapabiliriz?

Sinan58
07-02-2016, 20:03
Amca sen bütün maaşınla benzinmi alıyorsun?

Sinan58
07-02-2016, 20:11
Amca düşüncelerine saygım var ama millet o zamanlar 35K"ya sıfır s2000 alıyodu :)
Benimde sizin gibi hiçbir avrupa ülkesine fanatikliğim yok, ama diğer ülkelerin yaşam şartlarıyla kendi ülkemizin yaşam şartlarını karşılaştıralım.
Avrupa ülkesindeki asgari ücretle çalışan bir adam 1 maaşıyla, 1999 model Honda Civic veya yaklaık 1000 litre benzin alabiliyor.
Birde ülkemize bakarsak 1 asgari ücret maaşına 370 litre benzin veya 4 tane 1999 Honda Civic jantı alabiliyoruz.
Normal bir Honda Civic almak içinse 18 ay hiçbirşey yemeden çalışmamız gerekiyor.
Adamın 1 ay çalışarak aldığını bizim 18 ay çalışarak almamız mantıklımı sizce?
Bizde 1 yıllık trafik sigorta parasına adam araba alıyor kendi memleketinde.

997TT
07-02-2016, 20:25
Vayy,ciddimis yahu.
Kisaca yazayim.(adinizi bilmiyorum.)
Simdi maasinizla sadece benzin alsaydiniz eyvallah,evde odun mu yakiyorsunuz yemek pisirmek icin?
Yada araciniza lastigi agaclardan topladigimiz kaucuk mu kullaniyorsunuz?
Yada oglunuz kiziniz vs harclik aliyorlarken,yada alicak yasta olsaydi hala ayni harcligi mi aliyor?
Arabaniz var sanirim,***** hayati benzin alarak geciriyorsunuz ya,harbi 4-5 sene once kac emekli maasiydi? Simdi kac?
Otobus mu kullaniykruz,en halk otobusunden kac liraydi?
Yada satin alma gucunuz?
Magdem sig bakicagiz,ekmek kac oara oldu ekmek son 5 yilda?
Ne denir ki? 1,5 yil once su emekli maasiyla ne kadar litre aliniyordu? Ozaman neden sesiniz cikmiyordu...
Esinizin mutfak masrafi 5 yil once neydi?
Yada balikciya gidip,2 kadeh parlatip balikla ne oduyorduk...
Bakin 2002'ye gitmiyorum.(dolar euro konusmuyorum farkindaysaniz hic bir ornekde)
Ama olsun;yol yaptilar hatta maasimla 318litre benzin aliyorum,hullooggg....

shkodra
07-02-2016, 21:04
Öncelikle bir konuya açıklık getireyim ki yanlış anlaşılma olmasın.
Siyasetten, siyasetçiden, herhangi bir siyasi görüşten veya partiden nefret ediyorum..
Çünkü kendi evinde beraber büyüdüğü kardeşini siyasi görüş ayrılığından dolayı öldüren kişiler gördüm..
İnsanların hangi siyasi görüş olursa olsun işkence edildiğini gördüm..
Çalışmak isteyen İnsanların iş yerlerini zorla kapatıldığını ve okumak isteyen öğrencilerin zorla okulu terk ettirildiğini öğretmenlerin dövüldüğünü gördüm..
Kısacası Siyasetin halka yararlı bir şey olmadığını düşünüyorum ve herhangi bir siyasi görüşün peşinden koşmaya değmediğine tüm kalbim ile inanıyorum..
Kısacası Siyasetten Nefret Ediyorum çünkü bir çok sevdiklerimi elimden aldı...
Gelelim konumuza :
Konu Benzin Zammı olduğu için sadece bu konuda ki fikirlerimi açıkladım..
Konu Gelir Dağılımı Eşitsizliği veya Geçim Sıkıntısı olmadığı için bununla ilgili fikirlerimi açıklamadım..
Başka konu açarsanız o konu ile ilgili fikirlerimi de açıklayabilirim..

997TT
07-02-2016, 22:24
Konu benzin zammi ama emeklilik maas artisiyla,daha fazla benzin aldiginizi soylerek ornek veriyorsunuz.
Ben siyaset yapmadan yazdim,sizde cevap verin ki aydinlanalim. Siyaset disarda kalsin....

dqn
07-02-2016, 22:45
Öncelikle ben Türküm Türkiye'de Doğdum Türkiye'de çalıştım Türkiye'de emekli oldum Türk Lirası gelirim var ve bundan hep gurur duydum.. Hiç bir zaman ne amerikalıya ne ingilize ne almana hayranlıkla bakmadım..

İşte bu yüzden hesabımı kendi nacizene gelirim olan Türk lirası maaşı üzerinden yapıyorum..

Saygılarımla sunarım..

Valla o emekli maaşlarıyla bir birikim yapıp araba alınıyorsa sorun yok.karı koca çalışıp 2600 emekli maaşıyla zor geçiniliyor.Petrol fiyatları düşerken toplu ulaşım zamlanıyor.Ben anlamıyorum bu yüzden bir hesap daha bekliyorum.

Cimmeria
07-02-2016, 22:54
adam 20-25 sene çalışıp her ay devlete dünyanın parasını mecbur tutularak vermiş ya da maaşından kesilmiş, bunun karşılığında evi yoksa hayatta kalabilme şansı olmayan sadaka gibi bir maaş bağlanmış, bunu sorgulayacağına daha fazla benzin alabileceği hesabı yapıp mutlu oluyor. Satın alma gücünü benzine endeksleyen adama laf anlatamazsınki...

biz de bu ülke niye düzelmiyor diye düşünüyoruz... yazık bize

Quantum
07-02-2016, 22:56
Cahil insan az sorgular ve bu yönde beklentilerini hep asgaride tutar.
Bu yüzden kendini daha mutlu hisseder ya da en azından kendisini huzursuzluğa yöneltmesi muhtemel konulardan kendini uzak tutar.
Küçük bir dünyası olur, konuların derinine inmez, yüzeysel yaşar..
Cahil insan mutludur.

Alıntıdır

TaGo
07-02-2016, 23:02
2013 De emekli olmuş olabilen biri 50 sinden önce emekli olabilmiştir. Buda 2002 sistemi öncesi sistemin izin verdiği bir haktır. Kişi buna şükretmeyip şuan aldığı emekli maaşının kaç litre yaptığını hesap edip şğkrediyorsa. Siz yanlış kişiye laf anlatıyorsunuz.

Birde 65 de emekli olabileceği gerçepğnden başlamalısınız

shkodra
07-02-2016, 23:16
O araba nasıl alınıyor kısaca anlatayım..
1963 yılında doğdum.. 1978 yılında ben 15 yaşında iken babam vefat etti.. Annem Kardeşlerim 6 nüfus evde en büyük erkek bendim dolayısı ile Kardeşim ile beraber okulu bıraktık Demir Doğrama ve Kaynak işinde çalışmaya başladık...

Askerden sonra 1985 yılında kendi iş yerimizi açtık.. Bu güne kadar toplam 39 sene çalıştım.. Eşim Kimya Mühendisi yaklaşık 25 sene çalıştı ve beraber emekli olduk.. Bu 39 sene çalışarak Bir Ev, Bir Dükkan ve Bir Araba sahibi olduk.. Şimdi iki emekli maaşı ve bir dükkan kirası ile geçinmeye çalışıyoruz..

Bu arada iki defa Lenfoma Kanseri hastalığı atlattım..

İşte böyle sadece bir ömür boyu çalışarak bazı şeylerin sahibi olunabiliyor..
Yeterki çalışın hırs ile azim ile yılmadan yorulmadan korkmadan kendinize inanarak çalışın başarırsınız..

jeffy
07-02-2016, 23:18

Saygılarımla sunarım..

Aşağıdaki alıntıda boltladığım kısımla ilgili bir düşünceniz varmı? Yada arada oynayan meblağın kimin cebine girdiği ile ilgili?

2011"de dünyadaki varil petrol fiyatları 117 dolardı biz 4,08"den alıyorduk, şu anda petrol 31 dolar biz 4,22"den alıyoruz.
Ama hala akkoyunlar yediğimiz %370 kazığı anlamıyor.(akkoyunlar anlamaz diye yazıyla yazıyorum """yüzde üç yüz yetmiş""").
Kafanızmı güzel foruma giriyorsunuz anlamıyorum.
2002"ye kadar paramız değerliydi, şu an aldığınız maaşı euroya dolara çevirmeyi deneyin bakalım.
Elin gavurunun 1 ay çalışıp aldığı arabayı asgari ücretle çalışan bir adamın alması için 1,5 yıl çalışıp hiçbirşey yememesi lazım.
Ama akkoyunu gelir sana daha yediği kazığı savunur.

shkodra
07-02-2016, 23:29
Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sizlerin kendinize inancınız kalmamış.. Çok çalışırsam istediğim hayatı yaşarım, istediğim şeylerin sahibi olabilirim diye bir inancınız kalmamış .. Hep başkasından bekliyorsunuz Devlet veya İşvereniniz size istediğinizi versin istiyorsunuz..

Benim hiç bir zaman böyle düşüncelerim olmadı en kötü zamanımda bile yanımda en azından 7 - 8 kişi çalıştıracak ve onların ekmeğini verecek kadar iş yarattım.. Kimseden bir şey beklemedim hep işlerimi kendim yarattım...Devlete her ay en azından 6 - 7 bin tl ödeme yapıyordum.. İş yerimi kapayıp emekli olduğum seneki cirom 780.000 tl dir..

Ben önce Allaha sonra kendime inandım.. Taksimde kendimi satsam ödeyemeyeceğim kadar Kredi ve Borç risklerine hiç çekinmeden girdim ve başardım..

Bu konuyu daha fazla uzatmak doğru değil fakat tekrar ediyorum Kendinize inanın çok çalışın başarırsınız klimseden bir şey beklemeyin sizler iş yaratın gelir yaratın .. Kimse zengin doğmamış..

forwett
07-02-2016, 23:33
Siyasetçileri tartışmanın anlamı yok kim gelse düzen aynı olacak biri orijinal renginde diğeri lacivert bazısı da biraz cıvık karın ağrısı yapıyor.

shkodra
07-02-2016, 23:35
Aşağıdaki alıntıda boltladığım kısımla ilgili bir düşünceniz varmı? Yada arada oynayan meblağın kimin cebine girdiği ile ilgili?

Senin için başkasının cebine girenmi önemli senin cebine girenmi önemli..
Bu dediğimi Büyük Resimde düşünürsek.. Bir ülkede herkesin cebine giren mi önemli yoksa başkasının cebine giren mi önemli olmalı...

jeffy
07-02-2016, 23:42
Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sizlerin kendinize inancınız kalmamış.. Çok çalışırsam istediğim hayatı yaşarım, istediğim şeylerin sahibi olabilirim diye bir inancınız kalmamış .. Hep başkasından bekliyorsunuz Devlet veya İşvereniniz size istediğinizi versin istiyorsunuz..

Benim hiç bir zaman böyle düşüncelerim olmadı en kötü zamanımda bile yanımda en azından 7 - 8 kişi çalıştıracak ve onların ekmeğini verecek kadar iş yarattım.. Kimseden bir şey beklemedim hep işlerimi kendim yarattım...Devlete her ay en azından 6 - 7 bin tl ödeme yapıyordum.. İş yerimi kapayıp emekli olduğum seneki cirom 780.000 tl dir..

Ben önce Allaha sonra kendime inandım.. Taksimde kendimi satsam ödeyemeyeceğim kadar Kredi ve Borç risklerine hiç çekinmeden girdim ve başardım..

Bu konuyu daha fazla uzatmak doğru değil fakat tekrar ediyorum Kendinize inanın çok çalışın başarırsınız klimseden bir şey beklemeyin sizler iş yaratın gelir yaratın .. Kimse zengin doğmamış..

Bahsettiğimiz şeyin kendimize inançla alakası yok..

Ben kendime inanıp birşeylerin sahibi olmak için çabalarken Devletin beni soymasına umursamayacak değilim..

Emekliye 1300 lira verilecek diye Esnaf olarak geçen aydan itibaren 200 liraya yakın fazla bağkur ödüyorum , içtiğim sigaranın %80 ini , Alkolün %110 undan fazlasını , devlete vergi diye ödüyorum.. Hadi onlar keyif dersen Zorunlu olarak kullandığım aracımın bu yılki trafik sigortası 650 liradan 1400 liraya çıktı..

Bunların yanında birde Eletriği geçen ay itibari ile yine zamlı ödeyeceğim , doğalgaz cabası.. Su faturama her ay anlayamadığım rakamlar bindiriliyor 3 metreküp su kullanıp 75 lira fatura ödüyorum , İtalyada 30 euro ya dolan araba deposunu burda 100 euro ya dolduruyorum.. Yanı başımızda batacak denen Yunanistanda hayat bizden daha ucuz..

Kendi inancımı sorgulayayım ama yaşadığım ülkede nasıl şartlarda yaşadığımı , benden ne alındığını , karşılığında nasıl bir yaşam kalitesi sunulduğunuda sorgulamak sanırım gözü kapalı Bir kitle hariç herkesin yaptığı ve yapması gereken birşey...

Aslında konunun bu kadar dallanıp budaklanmasına gerek yok siz ununuzu elemiş eleğinizi asmışsınız , Mesela biz sizden sonraki nesil olarak sizin emekli olarak şu satırları yazdığınız günlerde hala o hayale çok uzak olacağız..

jeffy
07-02-2016, 23:45
Senin için başkasının cebine girenmi önemli senin cebine girenmi önemli..
Bu dediğimi Büyük Resimde düşünürsek.. Bir ülkede herkesin cebine giren mi önemli yoksa başkasının cebine giren mi önemli olmalı...

Benim için Benim cebime girmesi gerekirken başkasının cebine giren EN ÖNEMLİSİ...

Petrolcü değilim Ama kendi işimde dahi aynı şeyi yaşıyorum merak etmeyin :)

He Büyük resime bakacak olursak o aradaki rakam hepimizin cebine girmiyor Bu kadar yüksek vergi toplanan bir ülke birtürlü Bütçesini toplayamıyor , hersene afaki açıklar veriyorsa O paranın kimin cebine girdiği hepimiz için önemli olmalı sanırım...

997TT
08-02-2016, 00:17
Ne alakasiz mesajlar yazmissiniz...
Size sordugum sorularin degil "1" tanesine,yarimina bile cevap verememissiniz.
Pesinden nasil araba aldiginiza ve kendimize inanmamiz gerektigi vs gibi konularla Muge Anli'ya baglamissiniz...
Benim 2015'deki 1 sirketimin cirosu 300.000.000TL'den fazla. Amac ciro ile bir seyleri ortmekse,beni rahat birakin. Ama bu sisteme-kara delige isyan etmeyen,ustune ustluk baskasi gelsede yine ayni olucak demek,aklim almiyor!
Yahu;hangi devirde Ataturk bu kadar ortadan kaldirildi? Rejim degisikligi icin kic yirtildi? TC tabelalari indi? Tek adamliga kosuldu? Halk bu kadar cahil birakildi?
Birakin ekonomiyi,yerli mali tofaslara binelim ama yarinimizdan endise duymayalim. Hatta arabamiz olmasin ama ilkelerimize,inkilaplarimiza bagli kalalim...

shkodra
08-02-2016, 01:06
Dönüp dolaşıp konuyu siyasete bağlıyorsunuz.. Tek adamlığı ve Atatürk'ü merak ediyorsanız İsmet İnönü dönemine ve o dönemde basılan paralara bakınız..

shkodra
08-02-2016, 01:31
Konu Benzin Zammı olduğu için bilgilendirmeye bu konu üzerinden devam ediyorum..

2002 yılı asgari ücret : 185 tl Benzin :1,62 tl Alınabilen 114 litre
2016 yılı asgari ücret : 1.300 tl Benzin : 4,16 Alınabilen : 313 litre

Saygılarımla sunarım..

shkodra
08-02-2016, 01:38
Benim ülkemde yaşayan insanların geliri Türk Lirası üzerinden Asgari ücrete veya Emekli maaşına bağlı olduğu için her iki değer üzerinden hesap yapıp sizlere sundum.. Bizler evimize ekmeğimizi bu para ile alıyoruz..
Eğer istediğiniz başka bir değer üzerinden hesap var ise onuda açıklayabilirim..
Brent petrol fiyatı veya Dolar veya Borsa benim gibi halk tabakasında yaşayanları ilgilendirmiyor.. Sizler bu gibi hesaplarınızı Boğazda Rakı Balık sofralarında istediğiniz kadar geyiğini yapabilirsiniz...

CemBerk
08-02-2016, 01:46
Konu Benzin Zammı olduğu için bilgilendirmeye bu konu üzerinden devam ediyorum..

Saygılarımla sunarım..

2002 yılı asgari ücret : 250 TL (kesintisiz) Simit: 0.20TL Alınabilen : 1.250 Adet
2016 yılı asgari ücret : 1600 TL (kesintisiz) Simit: 1.50TL Alınabilen : 1.067 Adet

Alım gücümüz baya yükselmiş

Saygılarımla sunarım.

Yigit-Y
08-02-2016, 07:43
Cahilliği meslek edinmiş insanlar var .

Matematikten bi haberler arşivden bilgi alıp çarpıp toplamasindan acizler.

A haber izleyip koyun gibi gudunenler var ya.

Hastasiyiz dedeeeee

997TT
08-02-2016, 09:22
Cıdden saka gıbısınız yada ınanarak yazıyorsanız,ulkemın genel dusunce profılını ortaya seroyorsunuz.
Hala tek adam vs deyıp,cımbızla kelıme secıp laf salatası yapıyorsunuz.
Su ılk mesajıma cevap verın ha olmuyor,yetmıyor yada ıstemıyorsanız,komık seyler yazmayın. Kac yasında adamsınız,bızlere tecrubelerınızı aktarıp,ıstıare yapıcagınıza ıcı bos,mesnetsız ve temelsız seyler yazıyorsunuz.
Lastık? Gaz? Mutfak gıderlerı? Daha bır suru ornek verdım,ya matematık ya hülocan.... Tutupda bak sukadar benzın alıyorum dersenız,adam sıze sımıt hesabı koyar!

Tunacan
08-02-2016, 09:25
2002 yılından bu yana hep 50TL lik aldığım için sorun yok.
Asgari olmuş 1300TL daha ne olsun.
Yaşasın uzun adam..
hüloloolloolol

tayreep_john
08-02-2016, 09:34
net 1277. tl şuan askeri ücret giderlere bakılırsa hala aynı ekonomiye sahip ülkelerden çok gerideyiz..

painkller
08-02-2016, 09:35
abi kusura bakmayında bu yorumlar ciddimi, yav görende acayip lüksler içinde yaşıyoruz sanır. Gelir - gider durumuna bakmanız, günümüz şartlarında giderlerin arttığını gözlemlemenizin dışında bunları geçtim açıp a haberi bile izleseniz ota boka % onluk rakamlarla zam gelirken, gelir kısmımıza %0,0.. larla zam geliyor. Evet Allah'a şükür aç açıkta değiliz ama bu da reva olan bir şey değil. Araba fiyatlarına, yakıt fiyatlarına, ev fiyatlarına bir bakın, bakmıyorsanız da at gözlüğüyle yorum yapmayın lütfen.

hayır konu yakında parası olmayyıveren binmeyi versin gari ye dönecek. Başka bir açıklaması yok çünkü bu durumun.

Quantum
08-02-2016, 09:42
Abicim.. Güzel abicim.. Saf abicim.. Kafasını çalıştırmak istemeyen tembel abicim..

Hani diyorsun ya dünyadaki petrol fiyatı beni ilgilendirmiyor diye.. Ben Türkiyede yaşıyorum ben Türküm, dolar benim neyime diyorsun ya.. Ah.. Ah.. İşine öyle geliyor çünkü..

Çiller zamanındaki devalüasyon yapıldığını dün gibi hatırlarsın değil mi.. O zaman sen esnaftın bir de piyasanın durumunu benden daha iyi hatırlarsın.. Nasıl tepetaklak oldu ortalık? Herşeye 2 katı 3 katı nasıl zam geldi bir gecede? Hatırlıyorsun değil mi o zamanı..
O zaman cebindeki Türk Lirası nasıl pul oldu? Hani sen Türktün? Hani doların ne olduğu seni ilgilendirmiyordu? Aaah.. ah..

Ben halkım beni ilgilendirmiyor dünyadaki gelişmeler cümleleri ne zaman geçerliydi biliyor musun.. Menderes zamanı.. Yani sen bile doğmadan önce.. O düşünceler eskiyeli çoook oldu.. Artık herkes DÜNYALI.. Amerika'nın başkanı öksürdüğünde dolar yükseliyor. Dolar yükseldiğinde akaryakıta zam geliyor. Akaryakıt yükseldiğinde ne mi oluyor.. Sebze pazarına çıkmıyorsun sen herhalde.. Domatesin kilosu ne kadar şu anda? 2 TL. Obama öksürse ya da tepesi atıp GüneyKore'ye girse, dolar 3.5 TL olsa bir gecede, benzin 5TL olsa akabinde ne olur biliyor musun o domates.. 3 TL. E hani noldu senin cebinde mutlu mesut yaşayan Türk Lirasına?

Ha bu arada elektriğini de biz akaryakıtla üretiyoruz biliyor musun bunu.. Akaryakıta zam geldiğinde elektriğine de zam geliyor.
Doğalgaz? Kötü haber vereyim, doğalgaz pompaları da akaryakıtla çalışıyor.

Gelelim bunları ben sana niye anlattım.

Petrolün varili dünyada 31 dolara inmiş durumda.. 5 yıl önceki fiyatlarına göre 4 te 1 düşmüş durumda. Ama her ne hikmetse o bahsettiğin TABANDAKİ HALK, 5 yıl önceki fiyatlardan daha yüksek bir rakama alıyor şu anda.
Akaryakıt fiyatlarını hadi dövizdeki yükselişi de baz alarak 4te 1 değil yarı yarıya düşürmüş olsalar;
Eve aldığın etten ekmeğe, mobilyadan domatese, doğalgazdan, içtiğin suya, giydiğin pantolondan eve aldığın deterjana kadar herşeyin fiyatı inecek.
Bir başka deyişle şu anda cebindeki para ile aynı şeyleri 2 KERE alabileceksin. 2 değil 4 deterjan, 2 değil 4 ekmek, 3 değil 6kg et, vsvsvs..

"Aradaki farkın kimin cebine gittiği benim için önemli değil ben kendi cebime bakarım" diyorsun ya.. Bu durumu önemsesen senin cebindeki paranın bi tarafına can gelecek. Değerlenecek, neyi istiyorsan 1 iken 2 tane alıyor olacaksın.
Niye akaryakıt fiyatları inmiyor biliyor musun peki.. Vergi.. O kadar tatlı bir vergi geliyor ki.. Bundan vazgeçemiyor yukarıdakiler.. Sen ve senin gibilerinin eline de böyle hesaplar veriliyor, ya da bi yerlerde duyuyorsunuz bunları, yazıp çiziyorsunuz. Asgari ücreti böl benzinin lt sine, e iyiymiş yahu eskiye göre refah içindeymişiz biz şu anda.. vs diye mutlu oluyorsunuz. Değil işte.. Sorgula biraz yahu.. Sorguladığın an senin yaşam seviyen yükselecek emin ol.. Refahın artacak.. Sorgula.. Allah beyin vermiş sana niye düşünmüyorsun.. Neden tembellik yapıyor ve düşünmüyorsun, beni cebimdeki para ilgilendirir diye kaçıyorsun düşünmekten, o da tembelliğinden.. Cehalet böyle başlıyor işte.. İstediğin kadar okumuş ol, istediğin kadar gün görmüşlüğün hayat tecrüben olsun, cehalet düşünmediğin an başlıyor işte..

Ah abicim ah.. Bu dünya ne sana ne bana.. Bu dünya çocuklara, bu dünya torunlara kalacak.. Yapma bunu..

shkodra
08-02-2016, 09:44
Bende sizin inadinizi anlamiyorum. Bu konu benzin zammi siz baska konulari ortaya atiyorsunuz. Daha once yazdim acin istediginiz konuyu fikirletimi acikliyayim.
Siyaset ile ilgili hic bir yazi yamayacagim beni bosuna zorlamayin...

Quantum
08-02-2016, 09:53
Konu tamamen senin benzin zammı üzerine yazdığın şeylerle ilgili..

2002 yılından ve bugünden örnek vererek sen siyaset yapıyorsun aslında..
Niye 2000 yılı değil, niye 1995 değil de özellikle 2002???? Küsüratlı yılı niye yazıyorsun yahu.. Şunu bi açıklasana.. Siyasete çanak tutan sen, siyaset konuşmam diyen yine sen..

Ondan sonra çıkıp beni siyasete sokmayın mı diyorsun.. Çocuk mu sanıyorsun buradaki insanları sen..
Senin yaptığın şeyin tanımı tamamen laf ebeliği.. Başka hiç bişey değil..

Ome_RS
08-02-2016, 09:58
2002 yılı asgari ücret : 250 TL (kesintisiz) Simit: 0.20TL Alınabilen : 1.250 Adet
2016 yılı asgari ücret : 1600 TL (kesintisiz) Simit: 1.50TL Alınabilen : 1.067 Adet

Alım gücümüz baya yükselmiş

Saygılarımla sunarım.

Hesap yanlış.
Asgari ücret 2016 yılı 1300tl.
yani 866 Simit.

Sinan58
08-02-2016, 10:35
Yahu benim anlamadığım yönetim benzinden, arabadan,parçadan, ondan-bundan dünyanın vergisini alıyor ama hala her sene bütçe çok fazla düzeyde açık veriyor.
Bu kadar vergi verdikten sonra bizim diğer ülkelerden daha gelişmiş olmamız gerekmezmi?
En basitinden örnek vereyim dünyada herhangi bir avrupa ülkesinde elin gavurunun asgari ücretle sadece """1 yılda""" aldığı arabayı neden benim ülkemin vatandaşları """8 yıl çalışıp paranın kuruşuna dokunmadan""" almak zorunda.
Hiç ama hiç söylemek istemediğim bir cümle ama "ülkemizde refah huzur kalmadı""". Hanginiz gece tek başınıza çıkıp rahatlıkla gezebiliyorsunuz?
Ülkede adalette kalmadı, bugün suç işleyen yarın elini kolunu sallayarak geziyor.
Haberlerde bilmem kaç tane araba çalanların yakalandığını hepimiz gördük ama ne oldu ertesi gün serbest bıraktılar.

TaGo
08-02-2016, 10:44
Beyefendi 39 sene konstrüksyon ve kaynak işi yapmış... Aldığı demirin bu ülkede Dolar ile fiyatlandığını anlamamış... Siz hala laf anlatıyorsunuz (Doları ben napayım ekmeği Tl ile alıyoruz diyor. Benzini ne olursa olsun 50 tl lik alıyorum diyenlerden)

ibozum
08-02-2016, 11:12
Bende sizin inadinizi anlamiyorum. Bu konu benzin zammi siz baska konulari ortaya atiyorsunuz. Daha once yazdim acin istediginiz konuyu fikirletimi acikliyayim.
Siyaset ile ilgili hic bir yazi yamayacagim beni bosuna zorlamayin...

Benzin zammı sadece araçlarımızın deposuna koyduğumuz miktarı etkiliyor öyle mi?

forwett
08-02-2016, 12:08
Abi adam fikrini söylemiş adama cahil, koyun herşeyi dediniz hep beraber saldırıyosunuz. Adam böyle düşünüyor saygı duyalım diyen yok. Ondan sonra bu adamlar neden yüzde 50 oy alıyora dönüyor olay. Siz bu adama oy verene koyun derseniz o koyun dediğiniz adam NAH başka partiye oy verir. Eğer adama salak derseniz, siyaset yaparken kendi lehinize çevirmek istediğiniz adama salak cahil koyun demek ne kadar AKILLIca??? Bence konunun cılkı çıktı forum yönetimine sesleniyorum eğer forumda hakaret suçsa buradaki birkaç arkadaş 39000000 kişiye hakaret ediyor. Ailemde birçok kişi bu partiye oy veriyor FORUM YÖNETİMİ bu adamlar benim aileme hakaret ediyor. Çevremde bir çok arkadaşım şu anki hükümeti destekliyor. Ey forum yönetimi bu adamlar benim arkadaşlarıma da hakaret ediyor. Hatta burada benzine litre hesabı yapan amcamıza da hakaret ediyorlar. Ben ŞİKAYETÇİYİM.!! Ceza gelecek mi acaba yoksa forum yönetimi de bu arkadaşlara alkış mı tutacak. Göreceğiz....

TaGo
08-02-2016, 13:13
Yok kardeşim yok ne yazsan bu akkoyunlular anlamaaz..

Sene 2013 emekli maaşım : 960 tl ....Benzin 5.00 tl
Sene 2016 emekli maaşım : 1.300 tl ...Benzin 4.16 tl

Bu akkoyunlular ''brent petrolün varili şu kadar oldu bizde benzin bu kadar veya dolar şu kadar benzin bu kadar diye hesap yaparlar, sanırsınki borsada brent petrol hisseleri var veya gelirleri dolar üzerinden yurtdışından geliyorda hesabı ordan yapıyorlar..

Bizim gibi aldığı işçi maaşı veya emekli maaşları yok tabiki hesaplarını maaş üzerinden yapmıyorlar..

Öncelikle savunmak durumunda hissettiğiniz kişinin konuya ilk posu bu...

Yani öncesinede bakarsanız aslında Hükümet aleyhine değil poslar. Tamda Benzinin fiyatının neden adaletsiz olduğuna dair yazılar yazılmış. Yazılmasınmı???

Bu soruya cevap hakkı doğan vede savunma yapmak sizinmi göreviniz?? Evet benim diyorsanız mantıklı ve matematiksel bir açıklama bekliyorum lütfen. Yoksa siyasetle ilgilenmiyorum. Teşekkürler.

G.U.Z.
08-02-2016, 13:29
XXP partililerin klasik ifadesidir, "siyasetle işim olmaz hizmete bakarım", çünkü siyasetle ilgili alanlarda savunacak birşey bulamazlar..

2015 ankarada ekmek 75 kr, asgari ücret 1000 tl
2016 ankarada ekmek 1 tl, asgari ücret 1300 tl
ekmek zammı 33.3%, asgari ücret zammı 30%

shkodra
08-02-2016, 13:38
https://m.youtube.com/watch?v=LgfXOxe_JsE

TheAce
09-02-2016, 12:42
kimse insanların alım gücünün azaldığını zaten savunmaz, buradaki problem devletin vergisini kesin aldığı kalemlere (benzin doğalgaz elektrik vs.) aşırı derecede vergi yüklemesi. yoksa 2001 kemal derviş dönemi bankacılık politikalarının ülkede bankaların daha rahat hareket etmesini sağladığı, böylece 1300 lira maaşı olan adama 25000TL kredi kartı-kredi verilebilmesini sağladı. durumun bu günlere gelmesinin en büyük olayı bu, devlet para eden herşeyi elinden çıkararak sıcak parayı hep elinde tuttu; e tabi o sıcak paradan da nasiplenen bol oldu. neredeyse bütün şehirlerde, şehir merkezindeki değerli stadyum arsalarını değerlendirmek için şehir dışlarına stadlar yapıldı, şehir içi araziler karla satıldı bu ufacık bir örneği bu işin.

benzin olayına gelince, benzinden alından vergi çok ama çok fazla. devlet toplayamadığı vergi kalemlerini toplayabildiklerine yükleyeceğine; tahsil edemediği vergilere nasıl düzenleme getirebilirim diye düşünse bu kadar tepki olmaz en azından.

Bring Out Gimp
09-02-2016, 13:41

Saygılarımla sunarım..

Abi 2002 yılında hiçkimse asgari üsretle çalışmıyordu desem yeridir.
Bugün ücretler öyle baskılandı ki çalışanların çoğu asgari ücret ile çalışır hale geldi.
2002'de üniversite mezununa işe giriş olarak asgari ücretin 1,5 katı teklif edilmezdi.

Burada alım gücümüzün arttığını iddia ediyorsunuz bu verilerden yola çıkarak, adeta bu verilerin ardına saklanarak ama böyle bişey yok.

BARR
09-02-2016, 13:45
Bugün ücretler öyle baskılandı ki çalışanların çoğu asgari ücret ile çalışır hale geldi.
2002'de üniversite mezununa işe giriş olarak asgari ücretin 1,5 katı teklif edilmezdi.

Burada alım gücümüzün arttığını iddia ediyorsunuz bu verilerden yola çıkarak, adeta bu verilerin ardına saklanarak ama böyle bişey yok.

Çok güzel bir tespit yapılmış burda çok önemli bir husus.

shkodra
09-02-2016, 14:45
Bir kac kisinin konuyu ve benim yazdiklarimi ciddiye alip ciddi cyazilar yazdigi icin bende ciddi dusuncelerimi yazmak zorunda hissettim kendimi..

shkodra
09-02-2016, 14:49
Konuya yazi yazmadan once birazcik konuyu icelemistim ve benden once konuya yazi yazan kisilerin her zamanki gibi yapici olmayan sadece siyasi bir parti uzerine sikayet ve kotuleme amacli yazilar yazdigi icin bu gune kadarki yazilarimi yazdim..

shkodra
09-02-2016, 14:51
Yazilan yazilari okudugumuzda sanki bundan onceki hukumetlet benzinden hic vergi almamis zam yapmamisda bu hukumet geldiginden beri habire zam yapiyormus gibi ..

shkodra
09-02-2016, 15:26
Benim gözümde herhangi bir parti için Hülooğğ diyen kişi ne durumda ise karşı Parti için söylemde bulunan kişi de aynı değerdedir...
Çünkü benim gözümde hiç bir parti peşinden koşulacak kadar hatasız ve tertemiz değildir..
Dolayısı ile herhangi bir parti lehinde veya aleyhinde söylemlerin benim gözümde hiç bir değeri yoktur...
Bu yazılanların veya söylenenlerin yanlışlarını veya doğru yanlarını meydana çıkarmak benim insan olarak görevimdir..

Ome_RS
09-02-2016, 15:27
hadi hayırlı olsun. 6krs.

http://www.hurriyet.com.tr/benzinde-6-kurus-indirim-40052191

t-jet ali
09-02-2016, 18:23

Aynen kardeşim, ikimizde aynı ildeniz son 10 yılda kapanan, özelleştirilen fabrikaları düşününce, taşeronlaşmayı düşününce gerçek bu.
Bir ücret adaleti sağladılar ama alt gelir grubunu yukarı çekmekten çok üstteki grupları aşağa çektiler.

MBuğra
09-02-2016, 18:44

Bugun o rakam değil üniversite mezununa, 5 yil deneyimli , yuksek lisans yapmis Avukata bile verilmek istenmiyor

http://m.yenibiris.com/aksu-myb-emlak-oto-kuyum-petrol-ins-taah-med-ith-ihr-san-ve-tic-ltd-sti/avukat-is-ilani/642340

Suleyman
09-02-2016, 18:53
Bugun o rakam değil üniversite mezununa, 5 yil deneyimli , yuksek lisans yapmis Avukata bile verilmek istenmiyor

AKSU MYB EMLAK OTO. KUYUM. PETROL (http://m.yenibiris.com/aksu-myb-emlak-oto-kuyum-petrol-ins-taah-med-ith-ihr-san-ve-tic-ltd-sti/avukat-is-ilani/642340)

Sıkı küfür edeceğim de neyse.

Kadyr
09-02-2016, 19:20
hangi avukat bu paraya çalışırki...yapılan istenen çinliler gibi ucuza çalıştırmak ama avrupa kalitesi beklemek

997TT
09-02-2016, 19:43
Enerji piyasasi coktu,iyi bir indirim bekleyin.
Yarin yapilmasi gerekir ama eminim son dakikaya beklerler. Yani pers gece olur.

slowmotion
09-02-2016, 20:04
Enerji piyasasina ne oldu abi? Petrol %6 kusur dusmus??

sinanbaysal
09-02-2016, 21:12
Bende meram ettim ne oldu enerji piyasasina.

997TT
09-02-2016, 23:03
Enerjı ajansı,petrole ılıskın tahmınlerını yukseltmıs. Buda uretım kısıtlaması beklentısıne darbe vurdu.
Somurucu vergı duzenlemesı getıren bu yonetım sayesınde,dususler hıc bır sekılde fıyata yansımayacak.
Kımse elektrık faturalarını ıncelmemıs demekkı,gecen ay dagıtım bedelı dıye,buyuk mıktarlar gecırdık bız enerjıcıler,ıyıce koyunlastık,neden ses yok? Vallahı aklım almıyor...,

vectra-tuner
09-02-2016, 23:15
Elektrik faturaları aşırı derecede yüksek geldi bize, hemde öyle bir fatura geldiki sayaçmı bozuldu dedim, hani kış ayı ***** fazla olabilir vs. Dedim ama gelen fatura 2.400 küsür lira idi ki öyle ahım şahım elektrik tüketen bir işletme değiliz, sonra kardeşime sordum onda da aynı, abime babama sordum onlarda da aynı... Peki sanayici nasıl üretecek? Halk ekmeğe %30 zam... Ülke perişan ama ne diyelim artık müstahak herhalde.

Sinan58
10-02-2016, 01:47
Üreticinin arkasında durulmuyoki, ondan sonra niye bişey üretmiyoruz.
Geçen yıla kadar biz çiftçilik yapıyoduk iflas ettik. Arazi toplulaştırma bahanesiyle küçük çiftçiyi batırdılar.
Son 6-7 senedir hasat sonunda kazandığımızı mazota-gübreye verdik, en sonundada battık zaten.
Yinede bunlara oyun büyük bir kısmını çiftçi veriyor.
Daha dünya şampiyonu pilotu Kenan Sofuoğlu"na sahip çıkamayan yönetimden üreticinin arkasında durmasını beklemek yanlış olur sanırım.
Diğer pilotlarımız içinde geçerli bir durum, derece yapmış pilotlar yarışmaya sponsor bulamıyor, yazık...

Muharrem C.80
10-02-2016, 11:23

http://m.yenibiris.com/aksu-myb-emlak-oto-kuyum-petrol-ins-taah-med-ith-ihr-san-ve-tic-ltd-sti/avukat-is-ilani/642340

Birçok yaşı genç avukat arkadaşım var, kendimce vasıflı gördüğüm veya görmediğim. 2.5 liradan aşşağı çalışanı yok :) Bunlara başvuran varsa hakikaten çaresiz

yusuf yılmaz
10-02-2016, 16:11
benzine bir daha indirim
4.03..

blumenberg
10-02-2016, 19:30
Ankara ; bugun 97 oktan aldım 4.14'ye düşmüş

yusuf yılmaz
11-02-2016, 08:55
Ankara ; bugun 97 oktan aldım 4.14'ye düşmüş

97 oktan kalkalı 1 yıl oldu:)

altugkocer
11-02-2016, 08:59
97 oktan kalkalı 1 yıl oldu:)

Shell in Nitro plus ını demek istemiş olabilir arkadaş. Ben de hep ondan kullanırım :)

AliGizda
11-02-2016, 09:00
benzine bir daha indirim
4.03..

Çok iyiymiş bu akşam depoyu fulleyim :)

997TT
11-02-2016, 09:01
Motorine indirim olabilir ctesi.

mehmet6r
11-02-2016, 09:03
Bir daha bu fırsat gelmeyebilir diye 4.01i görünce girdim istasyona aldım yemimi.:) Hayatımın en ucuz benzinini aldım mutluyum.;) 5.17den aldığım günler vardı be.

Sezgin
11-02-2016, 09:08
Bir daha bu fırsat gelmeyebilir diye 4.01i görünce girdim istasyona aldım yemimi.:) Hayatımın en ucuz benzinini aldım mutluyum.;) 5.17den aldığım günler vardı be.

2015 yılı içinde 3.9x'lu rakamlara aldık istanbulda unutma onu da :D

Cimmeria
11-02-2016, 09:13

yaş farkı böyle bir şey tabi :) ben seneler önce benzin aldığımız fiyatları hatırlıyorum da burda yazmayayım...

KA®ANLIK
11-02-2016, 09:15
yaş farkı böyle bir şey tabi :) ben seneler önce benzin aldığımız fiyatları hatırlıyorum da burda yazmayayım...

kendi arabam için konuşayım, aile arabası değil,
2.40 den benzin aldığımı hatırlıyorum ahhh

shkodra
11-02-2016, 09:17
Benzine zam : Hukumet yapiyor..
Benzine indirim : Enerji piyasasi ..
Muthis bir dusunce. Benim gibi cahillerin anlayamaz. Cok okumak bilgili olmak gereliyor..

KA®ANLIK
11-02-2016, 09:21
Muthis bir dusunce. Benim gibi cahillerin anlayamaz. Cok okumak bilgili olmak gereliyor..

abi önceki sayfalarda defalarca yazdım yazdım sildim, yaşına hürmeten.
çok afedersin ama gerçekten şansınızı zorluyorsunuz.

Benzine indirim VERGİ den dolayı mı geldi.
Petrol brand fiyatı ve dolar dand olayı geldi.

hiçbirşeyi takip etmiyorsanız doları takip edin,
3.05 seviyesinden 2.92 seviyesine geldi dolar.

ZIR CAHİL konuşuyorsunuz.

Petrole zam'da aynı şeyden dolayı geliyor ama,

brand petrol 100 dolarken dolar 2.80 lerdeyken

brand petrol %60 düşüp, dolar %5-6 yukarı oyanıp benzinin litre fiyatının bu oranlarda düşmeyipte sadece %20-30 arasında düşmesi HÜKÜMETİN YAVŞAKLIĞINDAN başka birşey değildir.
bunu bir gör allah aşkına
boş konuşma gözünü seviyim ya.

CNR
11-02-2016, 09:28
5 liraya benzin aldığımız zamanlardan sonra şuanki fiyat harbi güzel oluyormuş dün akşam 4.09dan öyle 50 liralık almıştım ama bitirdim

Lukoil cardla birazdan benzin alıcam bakalım kaça düşücek lt fiyatı

Sezgin
11-02-2016, 09:40

Ben bunu biliyorum, ORHANAFACAN kafası bu.

tayreep_john
11-02-2016, 09:44
tam olarak litre fiyatı nedir 95 oktanın bugün ??

Tunacan
11-02-2016, 09:57
Opetten 4,05 den aldım. (Ankara)

burak_2885
11-02-2016, 10:09
İstanbul'da 4.01 sanırım

Ome_RS
11-02-2016, 10:14
Depoyu fulledik 4.24 mu neydi ardı ardına 2 defa indirim geldi kara bahtım kör talihim :D
Ben zamlı doldurayım varsın millet bayram etsin. Örümceklenmiş depolar temizlensin sigaralar beleşe gelsin :D

Cimmeria
11-02-2016, 10:33

para verip aldığın benzinin ne kadarı hükümetin cebine giriyor, alınan manyakça vergi yarı yarıya bile düşse benzinin litresini ne kadardan alabilirdin onu düşün diyeceğim ama o düşünme kısmı konusunda emin değilim.

sen bence takıl bak keyfine, üç kuruş emekli maaşınla bol bol benzin al ama gelip millete siyaset yapmayın diyip sonra böyle şeyler yazma, ne yazık ki anlatılanları anlama kapasiten yok boşa vakit harcatma insanlara.

hak_on
11-02-2016, 11:27
kendi arabam için konuşayım, aile arabası değil,
2.40 den benzin aldığımı hatırlıyorum ahhh

Sene 2008 ben üniversite 1 deyken 2 küsur liralardaydı. Vay be ne günlerdi arkadas :(

shkodra
11-02-2016, 12:14
Sene 2000 benzin: 0.59
Sene 2002 benzin: 1.62
Sene 2016 benzin: 4.02
Eskiden ne guzel 2 senede fiyat ikiye katlaniyordu stoktan iyi para kazaniyorduk..
Nerde simdi 14 senede ancak iki kati hep zarar hep zarar.

shkodra
11-02-2016, 12:16
Coktuk kardesim coktuk boyle enerji piyasasi mi kalir. Biz nerden para kazanacagiz.
Soyle bana huuloooğğ..

Sinan58
11-02-2016, 12:22
Amcamın kendisi bile inanmış ne diyelim.

shkodra
11-02-2016, 12:27
Hic unutmam 1994 krizinden 2 ay onceydi tam 350.000 tl malzeme aldim 50.000 tl sirali cek yazmiztim. Daha ilk ceki odemeden her sey ikiye katlandi kalan borcumu aldigim malzemenin yarisi ile odemistim. Kalan bana net kar.
Negunlerdi o gunler para kazaniyorduk para...

shkodra
11-02-2016, 12:29
Simdi senede %10 zam . Kime yeter. Elbet coker enerji piyasasi..
Ah huullooğğ ah..

Tunacan
11-02-2016, 12:29
Çare; açık hava, bol oksijen...

Mutu
11-02-2016, 12:42
Depoyu fulledik 4.24 mu neydi ardı ardına 2 defa indirim geldi kara bahtım kör talihim :D
Ben zamlı doldurayım varsın millet bayram etsin. Örümceklenmiş depolar temizlensin sigaralar beleşe gelsin :D

ben de 4.18den fulledim. =(

Anıl E.
11-02-2016, 13:00
Acaba biz de yaşlanınca amca gibi mi olucaz .

Mutu
11-02-2016, 13:10
Acaba biz de yaşlanınca amca gibi mi olucaz .

Kim gibi oluruz bilmem ama günümüzün teknik gelişmelerini yok sayıp gençlik yıllarıma göre çağı değerlendirmeyeceğim kesin. Geçenlerde şuanla kıbrıs anlaşmazlıkları olduğu zamandaki ambargo yıllarıyla mukayese edeni gördüm yahu. Yok artık ali sami alkış. Herkesin iyi kötü bir görüşü vardır, saygımız sonsuz olmasa da konuşma, fikrini belirtme hakkı herkesin vardır. Amma velakin mantık sınırlarını aşan mukayeseler, örnekler öne sürüldüğünde kimse anlayış beklemesin. Kendi fikrimdir, kimseye laf vs. çarpmadım. net

G.U.Z.
11-02-2016, 13:14
Sene 2000 benzin: 0.59
Sene 2002 benzin: 1.62
Sene 2016 benzin: 4.02
Eskiden ne guzel 2 senede fiyat ikiye katlaniyordu stoktan iyi para kazaniyorduk..
Nerde simdi 14 senede ancak iki kati hep zarar hep zarar.

sene 2000 asgari ücret:118
sene 2002 asgari ücret:250,875

amca asgari ücret de iki katına çıkmış, ne güzel eskiden 2 yılda 2ye katlanıyordu asgari ücret, şimdi anca 7-8senede, asgari ücretli hep zarar hep zarar
(hastanelerde de sıra beklenirdi eskiden artık yok(!) dün gece çocuk acilde 100 küsür kişilik sıra vardı..)

hah buldum amca sen cep telefonundan, internetten gir, eskiden 56k vardı şimdi fibernet filan de, eskiden ce ptelefonu mu vardı, şimdi herkeste akıllı telefon, hatta arabalarda esp filan var eskiden nerdeee

TheAce
11-02-2016, 13:22
hiç unutmam 1519 yılında celali isyanları sırasında kriz var *****, biz de istanbul darrül şifahanesinde memurluk yapıyoruz ulufeler yatar mı dedik, sıkıntı olmadı 3 aylık ulufeleri cihan imparatorluğumuzdan almıştık günü gününe. ah hülooğğğhh ah...

Yigit-Y
11-02-2016, 13:52
hiç unutmam 1519 yılında celali isyanları sırasında kriz var *****, biz de istanbul darrül şifahanesinde memurluk yapıyoruz ulufeler yatar mı dedik, sıkıntı olmadı 3 aylık ulufeleri cihan imparatorluğumuzdan almıştık günü gününe. ah hülooğğğhh ah...

ulufeyi biz veriyoruz şimdi amk padişahı vermesi gerekirken iktidarlığına sokim :D

997TT
11-02-2016, 14:03
Bır lafa bakarım,bır adama.
Gerısını bılıyorsunuz zaten...
yuzden konuya sadık kalıp,boş yazıları gormezden gelelım....

Quantum
11-02-2016, 14:07
Simdi senede %10 zam . Kime yeter. Elbet coker enerji piyasasi..
Ah huullooğğ ah..

Müdür.. Amaç ne senin? Neyin peşindesin sen?

forwett
11-02-2016, 16:01
Müdür.. Amaç ne senin? Neyin peşindesin sen?

adama aptal koyun cahil derseniz adam da sizi troller her türlü helal shkodra.

Quantum
11-02-2016, 16:39

Müdür yardımcısının yamağı.. sen neyin peşindesin?

Yigit-Y
11-02-2016, 16:43

Sende az cahil değilsin dedem :D

OrcunInce
11-02-2016, 16:47
Metin amcanın emekli maaşına 3 kuruş zam gelince keyfi yerine gelmiş sanırım :)

BARR
11-02-2016, 16:50
Amcayı quattro çarptı galiba.

orhan_guney
11-02-2016, 16:53
Maşallah vallaha benzin zamları harıcınde, her şey var konuda :)

TaGo
11-02-2016, 16:53
Quatro parça fiyatlarını Euro olarak görünce sevindi. Ben zaten sadece Türk Lirası kullanıyorumki dedi :D

drivertech
11-02-2016, 17:28
Saygısızlık kültürümüzdeki en büyük ahlaksızlık bence kim olursa olsun karşımızda ki .. Benzin bize ahlaksızlık yaptı ..

jeffy
11-02-2016, 17:31
Ben hakikatten bizi trollediğini düşünüyorum amcanın :)

drivertech
11-02-2016, 17:33
Benzin dört olmuş bence 35 kurus yakacam artık zengin olabilirim güzel haber.

forwett
11-02-2016, 17:43
Quantum ile yiğit burada durmadan hakaret edilen 53 yaşındaki bir adamı savunmak cahillikse cahilim ben yamağım ben. Madem hakaret serbest diyorsun FORUM YÖNETİMİ, madem bu konu ile ilgili bir şey yapmayacaksın, sövmeye mi başlayım bu can sıkıcı saygısız arkadaşlara. Ama ben hakaret edersem bir şey yaparsınız değil mi?

Şikayetimi tekrar ediyorum forum yönetimi, bu adamlar ülke seçmeninin yarısını ak partiye oy veren onlarca tanıdığıma ve aile bireylerime forumdaki 53 yaşındaki shkodra amcamıza hakaret ediyorlar. Bu konuda bir şey yapacak mısın?????

Yigit-Y
11-02-2016, 17:46
Biz 2002 den beri ahlaksızlığın kralini yaşıyoruz dedem.

Imam kuran kursundaki sabiye taciz eder olmuş.

Ne ahlakı cahillik moda şuan

Allah bir gün şu masumlarin dualarini kabul eder inşallah

Bu benzin dizel yakitlarda olmasi gereken makul degerlerde olur

Yigit-Y
11-02-2016, 17:49
Quantum ile yiğit burada durmadan hakaret edilen 53 yaşındaki bir adamı savunmak cahillikse cahilim ben yamağım ben. Madem hakaret serbest diyorsun FORUM YÖNETİMİ, madem bu konu ile ilgili bir şey yapmayacaksın, sövmeye mi başlayım bu can sıkıcı saygısız arkadaşlara. Ama ben hakaret edersem bir şey yaparsınız değil mi?

Şikayetimi tekrar ediyorum forum yönetimi, bu adamlar ülke seçmeninin yarısını ak partiye oy veren onlarca tanıdığıma ve aile bireylerime forumdaki 53 yaşındaki shkodra amcamıza hakaret ediyorlar. Bu konuda bir şey yapacak mısın?????

Cahili savunan kişiye cahil denir.

Rahatsiz isen çıkış sağ üst köşede.

Cimmeria
11-02-2016, 17:49

53 yaşındaki shkodra amcanız kendi attığı mesajda cahilim diye yazmış kimsenin ona hakaret ettiği yok.

a.k partisine oy veren aile bireylerinize ve yakınlarınıza hakaret ediliyor diye burda yönetime şikayet edeceğinize biraz okuyun, araştırın, neler oluyor bitiyor ülkede onlara da anlatın emin olun daha faydalı olur.

ayrıca yönetim uyuma akpye sahip çık :)

drivertech
11-02-2016, 17:53
Ya arkadaşlar kullanılan kelimeler öenmli hepimiz kardeşiz abi kardeşiz gerek yok benzin fiyatlarıysa konu çıkalım hepberaber protesto yapalım yolları keselim sesimizi duyuralım birbirimizi kırmayalım , kendimizle savaşırken dışarıya gülünecek hale geliyoruz . Amacımız benzin fiyatlarını düşürmek rahatca gazlamak olsun siyasetten arkadaslılar kardeslikler etkilenmesin içler acısı gerçekten ..

forwett
11-02-2016, 17:56
53 yaşındaki shkodra amcanız kendi attığı mesajda cahilim diye yazmış kimsenin ona hakaret ettiği yok.

a.k partisine oy veren aile bireylerinize ve yakınlarınıza hakaret ediliyor diye burda yönetime şikayet edeceğinize biraz okuyun, araştırın, neler oluyor bitiyor ülkede onlara da anlatın emin olun daha faydalı olur.

ayrıca yönetim uyuma akpye sahip çık :)

Kardeşim insanların siyasi görüşüne karışmak bana düşmez size de düşmediği gibi. Bunun akpye sahip çıkmakla alakası da yok. Adamın üzerine giderseniz adam da sizi sallamamaya başlar cahilim ben tamam der geçer. Cidden bir insana koyun cahil salak güdülecek adam denmesi hakaret değil mi? O zaman bana delikanlı gibi cevap ver biri sana şu ortamda devamlı koyun dese salak dese ya da cahil dese hoşuna gider mi? Şu forumda akpli biri ikinci sınıf üye mi olacak forum yönetimi o üyeye sahip çıkmayacak mı o üyeye hakaret serbest mi olacak? Konuyu saçma sapan noktalar çekmeseniz bir de hoş olacak akp ye sahip çıkmak ne alaka gidip propaganda yap dedim sanki yönetime

forwett
11-02-2016, 17:59
Ya arkadaşlar kullanılan kelimeler öenmli hepimiz kardeşiz abi kardeşiz gerek yok benzin fiyatlarıysa konu çıkalım hepberaber protesto yapalım yolları keselim sesimizi duyuralım birbirimizi kırmayalım , kendimizle savaşırken dışarıya gülünecek hale geliyoruz . Amacımız benzin fiyatlarını düşürmek rahatca gazlamak olsun siyasetten arkadaslılar kardeslikler etkilenmesin içler acısı gerçekten ..

Saygısızlık kültürümüzdeki en büyük ahlaksızlık bence kim olursa olsun karşımızda ki ...

Bu durum sıkıntı yoksa kimseyle alıp veremediğim yok akpli değilim demokrasiye inanmadığı için sandığa gitmeyen bir adamım çevremde zibilyon gibi akpli arkadaşım var ailemde bir sürü adam var hepsi de çok iyi insanlar onlara hakaret edilirse susmam kusura bakmayın ahlaklı olmak bunu gerektirir.

drivertech
11-02-2016, 18:06
Canım kardeşim bende oy kullanmayan bi insanım ama sen haklısın bence çok aşırı faşizan yorumlar oluyor arada sende susamıyorsun anlıyorum olsun yinede sakin olmak lazım ben seni kime oy verdiğin için değil karakterinle yargılarım problem yok , üzme kendini sinirlenme .sen dürüst iyi bi insansın bu foruma da modifiye paylaşım ve bu konuda kendimizi geliştirmek dünyaya kafa tutmak için Türkler bu işi çok iyi yapıyor demek için paylaşımlar yapılması gerekiyor biliyoruz umuyoruz o parti bu parti değil...

G.U.Z.
11-02-2016, 18:26
Hep de akpye oy vermeyenler(!) savunuyor bu partiyi nedense, demek ki onlar da oy verse %70i bulacaklar

forwett
11-02-2016, 18:42
Hep de akpye oy vermeyenler(!) savunuyor bu partiyi nedense, demek ki onlar da oy verse %70i bulacaklar

Partiyi savunan herhangi bir argümanım varsa buraya yaz çok merak ettim. Demokrasiye neden inancım kalmadığını gençliğimde ve çocukluğumda hangi partinin iktidar olduğunu görerek anlayabilirsin. Yaftacı arkadaşım. Senin gibi yaftacılar yüzünden akpye oy vermiyorum diye bir şey yazmak zorunda kaldığımızı hiç düşündün mü?

997TT
11-02-2016, 18:48
Konuya donelim.
TL bazinda %40 ucuzladi petrol, ancak benzin %20 ucuzladi...

Yigit-Y
11-02-2016, 19:00
Konuya donelim.
TL bazinda %40 ucuzladi petrol, ancak benzin %20 ucuzladi...

Abi 2.40 tl litresinden vergi aliyor şunu 1 tl yapsa zaten sıkıntımız yok yanlış mıyım:)

Bizim petrol fiyatlari etkilemiyor direk vergiden mikiyorlar

G.U.Z.
11-02-2016, 19:10
Partiyi savunan herhangi bir argümanım varsa buraya yaz çok merak ettim. Demokrasiye neden inancım kalmadığını gençliğimde ve çocukluğumda hangi partinin iktidar olduğunu görerek anlayabilirsin. Yaftacı arkadaşım. Senin gibi yaftacılar yüzünden akpye oy vermiyorum diye bir şey yazmak zorunda kaldığımızı hiç düşündün mü?

Benim genel tespitim, herhangi bir tartismada o partiyi savunan kimse hep ben oy vermiyorum diyor, utanilacak birsey oldugunu dusunuyorlar sanirim

darkmoon
11-02-2016, 19:14
bu çek oil falan var benzine 3.99tl yazmışlar güvenlimidir alan bilen varmı.

forwett
11-02-2016, 19:18
Benim genel tespitim, herhangi bir tartismada o partiyi savunan kimse hep ben oy vermiyorum diyor, utanilacak birsey oldugunu dusunuyorlar sanirim

Haksızsın diyemem. Var böyleleri de ama dediğim gibi herhangi bir siyasi görüşü savunan bir argümanda bulunmadım. Ben hakaret edilen insanları savunuyorum burada. Herhangi farklı bir amacım yok burada.

drivertech
11-02-2016, 19:29
Benzin 4 tl ucuz değil ama iyi diyorum umarım daha da düşer.

shkodra
11-02-2016, 19:55
Benim yazdıklarımı veya görüşlerimi savunurken kimsenin uzulmesini istemem.
Çünkü benim mucadele felsefem stilsizlige dayanır sadece kazanma odaklanır. Herhangibir mücadelede hiç bir kuralım yoktur amac sadece kazanma odaklanır. Dolayısı ile savunacak bir yani yoktur..

shkodra
11-02-2016, 19:57
Bu mücadele stili bana hayatın öğrettiği bir şeydir. . Böylelikle rakip neyin nezaman nerden neresinde geleceğini bilemez ve kısa sürede pes eder.

shkodra
11-02-2016, 19:59
Bu da benden siz gençlere bir ders olsun..
Sonuç. .Hangimiz benim hakkimda düşüncesi budur diyebilirsiniz..

Yigit-Y
11-02-2016, 20:11
Flood öğrenilmiş ama taktir ettim.

Quantum
11-02-2016, 22:49

Aklınca birşeyler fitillemeye çalışma ve çekil aradan sen önce. Okuduğunu anlamaktan acizken bize laf yetiştirmek senin neyine!

forwett
11-02-2016, 23:14
Aklınca birşeyler fitillemeye çalışma ve çekil aradan sen önce. Okuduğunu anlamaktan acizken bize laf yetiştirmek senin neyine!

Tamam abi çekiliyorum en büyük sensin adamsın kralsın. Çok iyi anlıyorsun sen Allah zekanı eksiltmesin. Neyi okuyup da anlamadığımı da çözemedim ne kadar salağım lanet olsun.

Quantum
11-02-2016, 23:22
Tamam abi çekiliyorum en büyük sensin adamsın kralsın. Çok iyi anlıyorsun sen Allah zekanı eksiltmesin. Neyi okuyup da anlamadığımı da çözemedim ne kadar salağım lanet olsun.

Derdin ne senin? Niye durup dururken gaza geldin sen? toslayacak yanlış kişiyim ben bak..

Sinan58
11-02-2016, 23:30
Kusuruma bakmayın ama saçma sapan bir konu için neden tartışıyorsunuz, beni yanlış anlamayın elinize bişey geçmez sonucunda boşu boşuna birbirinizle kötü olmuş olursunuz.

forwett
11-02-2016, 23:31
Derdin ne senin? Niye durup dururken gaza geldin sen? toslayacak yanlış kişiyim ben bak..

gelip bana müdür yardımcısı yamağı diyorsun sonra derdin ne diyorsun. Burada insanlara hakaret edildi ben de rahatsız oldum derdim bu başka derdim yok. Kabadayılık mı yapacaksın şimdi. Okuduğunu anlamaktan aciz gibi ifadeleri kullanıp tepkisiz kalmamı mı bekliyorsun. Bana gösterilen saygı ne ise aynısını gösteririm karşıya. 39 yaşına gelmişsin muhtemelen evli çocuklu birisin toslanacak son adamım tarzı tehditkar laflar yakışıyor mu?

dkaya87
12-02-2016, 08:02
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/213705-yakitinizi-10-dusurmek-ister-misiniz-bp-benzin-ceki.html

drago
12-02-2016, 08:26
bu çek oil falan var benzine 3.99tl yazmışlar güvenlimidir alan bilen varmı.

Valla bi denemekten zarar gelmez bence. İyi çıkabiliyor.

Ben öyle damla petrolü denedim, opet ile arıza ışığı yakan fsi, damla petrolle sönüyor :D

Quantum
12-02-2016, 08:44
Sana durduk yere mi yazdım ben onu? Niye başkasına yazmadım da sana yazdım? Oradan başlayalım istersen.. Kaşınırsan lafı da yersin böyle.
Okuduğunu anlamaktan acizsin çünkü kim hakaret ediyor burada trol vatandaşa? Hakaret nedir? Aşağılama ise kastın, buna çanak tutan kimdir?
Sana saygı gösterilmesinden bahsetmişsin de, önce sen büyüklerine saygı göstereceksin. Zıpçıktı gibi ortaya çıkarsan saygı falan bekleyemezsin.

Uzatma şimdi.. Hadi..

G.U.Z.
12-02-2016, 09:20

Ben öyle damla petrolü denedim, opet ile arıza ışığı yakan fsi, damla petrolle sönüyor :D

Damla petrolü Bir arkadaşım volvosunda kullanıyordu sıkıntı yaşamadı, ben cruzela yaşamadım/yaşamıyorum , arkadaşım megane II 1.4 ile enjektör hatası yaşadı, hala konusu açıldıkça anlatır durur :)

by_hayali
12-02-2016, 09:38
Sana durduk yere mi yazdım ben onu? Niye başkasına yazmadım da sana yazdım? Oradan başlayalım istersen.. Kaşınırsan lafı da yersin böyle.
Okuduğunu anlamaktan acizsin çünkü kim hakaret ediyor burada trol vatandaşa? Hakaret nedir? Aşağılama ise kastın, buna çanak tutan kimdir?
Sana saygı gösterilmesinden bahsetmişsin de, önce sen büyüklerine saygı göstereceksin. Zıpçıktı gibi ortaya çıkarsan saygı falan bekleyemezsin.

Uzatma şimdi.. Hadi..

yaşı büyük olan istediğini yazabiliyormuydu ?
haklıyken haksız duruma düşmeyelim ben hakaret ya da saygısızlık göremedim arkadaşın yazdılarında.
zıpçıktı mıpçıktı bunlara gerek yok. size yakışmamış bu yazdıklarınız.

Cimmeria
12-02-2016, 10:01
Kardeşim insanların siyasi görüşüne karışmak bana düşmez size de düşmediği gibi. Bunun akpye sahip çıkmakla alakası da yok. Adamın üzerine giderseniz adam da sizi sallamamaya başlar cahilim ben tamam der geçer. Cidden bir insana koyun cahil salak güdülecek adam denmesi hakaret değil mi? O zaman bana delikanlı gibi cevap ver biri sana şu ortamda devamlı koyun dese salak dese ya da cahil dese hoşuna gider mi? Şu forumda akpli biri ikinci sınıf üye mi olacak forum yönetimi o üyeye sahip çıkmayacak mı o üyeye hakaret serbest mi olacak? Konuyu saçma sapan noktalar çekmeseniz bir de hoş olacak akp ye sahip çıkmak ne alaka gidip propaganda yap dedim sanki yönetime

akpye oy veren yüzde 50ye, bana ve aileme hakaret ediliyor yönetim bir şey yap yazan sensin ben değilim, o yüzden önce kendi yazdıklarını oku sonra gel bana cevap ver.

İnsanların siyasi görüşüne karışmıyorum ki ben, konuyu siyasete taşıyan shokodra, sen siyasete taşır ve 12 yıl önce şöyleydi şimdi böyle yazarsan doğal olarak cevabını da yine siyaset üzerinden alırsın. Geçin bu mağduriyet ayaklarını yok akpli ikinci sınıf üyeymiş falan siyasi görüşe karışmak kimseye düşmezmiş, o zaman yazmasın siyasi yazı.

Adamın yaşına saygı duyulması için saygı duyulacak şekilde yazması gerekir, hüloğğlu müloğlu mesaj yazarak saygı kazanılmaz, adam beni sallamayıp cahilim ben diye yazarsa insanlarda ona cahilsin yazarlar gayet doğal.

Bana gelirsek ben kendime koyun ya da cahil dedirtecek şekilde yazılar yazmam, biri bana hakaret ederse de veririm savcılığa uğraşır duru.

konuyu saçma sapan yere çeken shokodra, adam benzin 4 liraya aldığı benzinin 2,4 lirasını vergi olarak veriyor ama enerji piyasasına sallıyor burda :)

997TT
12-02-2016, 10:09
Mazota indirim gelicek....

darkmoon
12-02-2016, 10:30

güneşli girişde açmışlar 3.99 yazıyordu kurşunsuz diğerlerinde 4.10 . ama bilemedim güvenemedim gene gittim shell den aldım.

shkodra
12-02-2016, 11:09
Cahilliği meslek edinmiş insanlar var .

Matematikten bi haberler arşivden bilgi alıp çarpıp toplamasindan acizler.

A haber izleyip koyun gibi gudunenler var ya.

Hastasiyiz dedeeeee

Hımmm bunu ben yazmışım özür dilerim..

shkodra
12-02-2016, 11:11
Ne alakasiz mesajlar yazmissiniz...

Yahu;hangi devirde Ataturk bu kadar ortadan kaldirildi? Rejim degisikligi icin kic yirtildi? TC tabelalari indi? Tek adamliga kosuldu? Halk bu kadar cahil birakildi?
Birakin ekonomiyi,yerli mali tofaslara binelim ama yarinimizdan endise duymayalim. Hatta arabamiz olmasin ama ilkelerimize,inkilaplarimiza bagli kalalim...

Bak bak bak bu siyasi yazıyıda ben yazmışım özür dilerim..

shkodra
12-02-2016, 11:13
Vayy,ciddimis yahu.
Kisaca yazayim.(adinizi bilmiyorum.)

Ama olsun;yol yaptilar hatta maasimla 318litre benzin aliyorum,hullooggg....

Burda huloğ diyerek gerçekten çok ayıp etmişim özür dilerim

shkodra
12-02-2016, 11:15
Cahillik işte kusura bakmayın. fikirlerimi savunacak kadar eğitimim ve kültürüm yok direk hakaret ve aşağılama yaparak üste çıkmaya çalışmışım. zeka yok ne yapacaksın..

997TT
12-02-2016, 11:18
Don lastigini cekersen uzar,uzat uzata bildigin kadar demiş memiş...
Lastik elden kacinca,fena yakiyor.
Demem o ki; mazota indirim var....

TaGo
12-02-2016, 11:18
Sizin sorununuz okuduğunuzu anlıyamamak...
Verdiğiniz örneklere dahi bakınca; siyaset dediğinizde Murat bey (ilke inkılaplarımıza bağlı kalalım demiş, Atatürkü bu denli unutmayalım demiş) hakikaten tamamı siyaset kokan bir yazı.
Diğer verdiğiniz örneklerdede utanamasnız hakaret davası açacak kadar hakarete uğramış, madur rolü oynadığınız yazılara ise en büyük yaftalama Cahil insanlar var yazısı...

Yazık işte sizinle geçirilen cevap verilen hatta biraz olsun nasiplenebileceğinizi düşündüğümüz yazılar yazarken akıp giden zaman bile yazık...

darkmoon
12-02-2016, 11:21
şu anda damla petrolde fiyatlar ne alemde birde en avantajlı benzin ucuz yolla nasıl alınır.. 3.0 benzinli 2.0 benzinli iki aracın olunca artık yakıtı ister istemeden düşünüyorsun.

bende shell card falan varda daha bir şeyini görmedim. adam gibi yakıtta indirim yapan cardı olan benzinlik varmı.

TaGo
12-02-2016, 11:22
şu anda damla petrolde fiyatlar ne alemde birde en avantajlı benzin ucuz yolla nasıl alınır.. 3.0 benzinli 2.0 benzinli iki aracın olunca artık yakıtı ister istemeden düşünüyorsun.

bende shell card falan varda daha bir şeyini görmedim. adam gibi yakıtta indirim yapan cardı olan benzinlik varmı.

Totalin %5 kartı vardı diye hatırlıyorum. Yani her alımda %5 avantajınız oluyor.

forwett
12-02-2016, 11:25
şu konu içinde kaç kere akkoyunlar argümanı geçmiş bir bakın nerde ne hakaret edilmiş diyen arkadaşlar eğer beyaz renkli koyunlardan bahsediyorsanız tamam ben başka bişey demiyorum. Allah zıpçıkçı mafya tavırlı adamlardan korusun bizi. Zira efendi gibi yazılan içinde en ufak saygısızlık olmayan yazıya kendi zihniyetini karşılayan şekilde cevap veriyor. Yüzyüze olsak muhtemelen çıkarıp kafama sıkar.

Kadyr
12-02-2016, 11:39
lukoil in mazotu nasıldır acaba sıkıntı yaşayan varmı. normalde bp yada shell kullanıyorum ama evimizin dibindeki bp kapandı lukoil oldu hemde ucuz.sorunsuz ise bende kullanayım ama cesaret edip almadım. aracım euro4 motor vito

darkmoon
12-02-2016, 11:39
Totalin %5 kartı vardı diye hatırlıyorum. Yani her alımda %5 avantajınız oluyor.

total satıldı diye duydum luqoil almış galiba.

onurc
12-02-2016, 11:57
Cahillik işte kusura bakmayın. fikirlerimi savunacak kadar eğitimim ve kültürüm yok direk hakaret ve aşağılama yaparak üste çıkmaya çalışmışım. zeka yok ne yapacaksın..

Sizin yazılarınızı hep takip ediyorum.Birden fazla konuda denk geldim.Babam yaşındasınız ama kıyaslıyorum da bayağı bir fark var aranızda.Tabi aynı olmayacaksınız orası başka..Siz,anladığım kadarı ile fitili ateşlemişsiniz zaten.Böyle bir forumda atom bombası etkisi yaratır ki yaratmışta zaten.

Sizin hep alaycı konuşmalarınıza denk geliyorum.aa öle demişim aa özür dilerim,madem çok biliyosun bırakında bana yardım edin şu araba için vb şeyler.

Olay siyasete geldi mi işin sonu kötü yerlere varır.Yeri değil bence burası.

@Murat abi,senin de sanırım haddime değildir ama Atatürk ile ilgili yazdığın yazıdan dolayı sanırım böyle oldu.Bırak bizim inancımız burada içimizde kalsın.Konu Atatürk'e gelirse tartışılıcak çok şeyler çıkabilir başkaları için.

Saygılar.

TheAce
12-02-2016, 12:00
son 15 senedir iyi yerleşti bu kültür maalesef, her gün işte veya sosyal yaşamda etraf böyle insanlarla dolu; çok konuşunca haklı çıkacağını zannediyorlar. bazen içimden bazen dışımdan sadece "yav he he" diyorum geçiyor.

dont feed the troll.

shkodra
12-02-2016, 12:01
Yorumsuz. Yorum yapmak haddim değil..

http://i63.tinypic.com/sbjz9k.jpg

TheAce
12-02-2016, 12:02
Çünkü benim mucadele felsefem stilsizlige dayanır sadece kazanma odaklanır. Herhangibir mücadelede hiç bir kuralım yoktur amac sadece kazanma odaklanır. Dolayısı ile savunacak bir yani yoktur..

Bu mücadele stili bana hayatın öğrettiği bir şeydir. . Böylelikle rakip neyin nezaman nerden neresinde geleceğini bilemez ve kısa sürede pes eder.

https://www.youtube.com/watch?v=xAbiYLD0XT8

bende yarattığı etki.

onurc
12-02-2016, 12:04
@shkdora
Abi sen insanları trollemeyemi yazıyorsun bu foruma,şahsen öle ise söyle ben sen yazmamışsın gibi okuyayım yorumları.

Ers
12-02-2016, 12:12
Kredi kartı abi o, teb total kart galiba. yıllık bi 100 lira aidatı vardır.

Ers
12-02-2016, 12:13

Kredi kartı abi o, teb total kart galiba. yıllık bi 100 lira aidatı vardır.

not: bu edit işini napcaz :)

Ers
12-02-2016, 12:18
Yorumsuz. Yorum yapmak haddim değil..

http://i63.tinypic.com/sbjz9k.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=i36dvWKX97Y

shkodra
12-02-2016, 13:07
Alıntı shkodra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Gençler yukarıda yazdıklarım tamamen bir mücadele sanatı olan ''JEET KUNE DO'' mücadele sanatıdır.
Olaylara sığ bakmayın , birazcık kafaları çalıştırın, araştırmacı olun...

TaGo
12-02-2016, 13:14
vay aq aydınlandım. bende diyordum ne bu, ne sanatı bu Kung Fu ymuş....

Quantum
12-02-2016, 13:26
Cümleye bak çay demle..

Gençler yukarıda yazdıklarım tamamen bir mücadele sanatı olan ''JEET KUNE DO'' mücadele sanatıdır.

Çekirgeciğim kafayı mücadele ile o kadar bozmuş ki, mücadelesini bile iki lafı bir araya getiremediği Türkçesi ile yapabiliyor. Bir yandan da Türkçe ile mücadele ediyor haspam..

Çok mu ezdiler seni küçükken de mücadele derken kekemeleye başladın sen böyle.. Yazık.. Kıyamam..

Evo34
12-02-2016, 13:27
abi önceki sayfalarda defalarca yazdım yazdım sildim, yaşına hürmeten.
çok afedersin ama gerçekten şansınızı zorluyorsunuz.

Benzine indirim VERGİ den dolayı mı geldi.
Petrol brand fiyatı ve dolar dand olayı geldi.

hiçbirşeyi takip etmiyorsanız doları takip edin,
3.05 seviyesinden 2.92 seviyesine geldi dolar.

ZIR CAHİL konuşuyorsunuz.

Petrole zam'da aynı şeyden dolayı geliyor ama,

brand petrol 100 dolarken dolar 2.80 lerdeyken

brand petrol %60 düşüp, dolar %5-6 yukarı oyanıp benzinin litre fiyatının bu oranlarda düşmeyipte sadece %20-30 arasında düşmesi xxxxxxxx başka birşey değildir.
bunu bir gör allah aşkına
boş konuşma gözünü seviyim ya.
xxxx ile belirttiğim kısmı editleyin isterseniz.
Forumumuzu zor duruma düşürmeyelim ilgili mercilerde.

Kadyr
12-02-2016, 13:45
lukoil in mazotu nasıldır acaba sıkıntı yaşayan varmı. normalde bp yada shell kullanıyorum ama evimizin dibindeki bp kapandı lukoil oldu hemde ucuz.sorunsuz ise bende kullanayım ama cesaret edip almadım. aracım euro4 motor vito

konu uçmasın güncelll

997TT
12-02-2016, 13:58
Siyasete girmeden,SEKTORUN icinde biri olarak bazen yorumlar yaziyorum.
Cogunda sizlere zam yada indirimleri 2-3 gun inceden haber veriyorum.
Benim TEK itiraz ettigim nokta,tl bazinda %40 ucuzlayan petrolun fiyatlara yansitilmadigidir.
Ancak yazilarima cevap olarak verilen postlarda siyasi icerik oldugundan,verdigim cevapda siyasi oluyor.
Ataturk konusunda hassas oldugum dogrudur ama siyaset ustu degil mi Ataturk?
Hukumetin yaptigi yanlisi yada haksizligindile getirmek,siyaset mi oluyor?

forwett
12-02-2016, 14:25
Benim TEK itiraz ettigim nokta,tl bazinda %40 ucuzlayan petrolun fiyatlara yansitilmadigidir.
Ancak yazilarima cevap olarak verilen postlarda siyasi icerik oldugundan,verdigim cevapda siyasi oluyor.

Siyasetini yap eyvallah hükümetin benzin ve fahiş vergilerle bizi düdüklediğini de yaz haklısın da. Sektörün içindeki biri olarak kimse senle yarışamaz zaten bu enerji piyasasında bilgi konusunda. Ama akkoyun karakoyun yapmayın. Cahil eğitimsiz edebiyatı yapmayın. Öyle olduğuna inansanız dahi yapmayın çünkü o zaman iş düşünce açıklama özgürlüğünden çıkıp hakarete giriyor. Amcam tuhaf mücadele sanatları sergilese de yapmamak lazım böyle şeyler(lafım amcaya en başından beri saldıranlara)

shkodra
12-02-2016, 14:33

Yazdıklarında haklısın..
Küçük fakat büyük bir fark ile bizim gibi gelişmekte olan ülkeler gerçek vergilendirme yapamadığı için dolaylı yollardan vergi toplayarak eşitliği sağlamaya çalışır. Bu uzun bir Siyasal Ekonomik konudur uzatmıyorum.

Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki bundan önceki hükümetler vergi almıyormuş ta sadece bu hükümet vergi alıyormuş gibi bir izlenim yaratıyorsunuz.

Atatürk konusu hepimiz için hassas bir konudur ve Siyaset üstüdür..
Küçük bir anımı anlatayım : Osmanlı Cumhuriyeti filminde herkes gülerken ben o kadar etkilenmiştimki sinemanın ortasında ağlamaya başladım. Eşim ayıp oluyor diyerek biraz sakinleştirmişti..

G.U.Z.
12-02-2016, 14:50
Otv 99da deprem zararlarini karsilamak icin konan gecicu bir vergiydi, 3 sene sonra iktidar degisti hala duruyor..

997TT
12-02-2016, 16:25
Yahu abı,arastırmadan yazma gozunu seveyım.Bak bız 78 yılından berı bu ısın ıcındeyız,babam 64 yılından berı ısın ıcınde.
Her hukumet "dunyada" tabıkı vergı koyucak ama 2012 yılında bu ver sıstemı son halını aldı ve maktu vergı fahıs rakamlara cıktı.
Tekrar edıyorum,petrol dustu dıye fıyatlara yansımak zorunda degıl,neden?Dolar kuru yukselıyor,petrol dususu kısıtlı yansıyor.
Akaryakıt Fıyatları %20 dustu ama TL bazında petrol %40 dustu. Dolar bazında %70 e yakın dustu.
Sorgulamamız gereken,butcedekı kara delıkler,devlete akması gereken paranın bırılerının cukkasına akması ve alınamayan vergıler....

shkodra
13-02-2016, 18:54
Yahu abı,arastırmadan yazma gozunu seveyım.Bak bız 78 yılından berı bu ısın ıcındeyız,babam 64 yılından berı ısın ıcınde.
Her hukumet "dunyada" tabıkı vergı koyucak ama 2012 yılında bu ver sıstemı son halını aldı ve maktu vergı fahıs rakamlara cıktı.
Tekrar edıyorum,petrol dustu dıye fıyatlara yansımak zorunda degıl,neden?Dolar kuru yukselıyor,petrol dususu kısıtlı yansıyor.
Akaryakıt Fıyatları %20 dustu ama TL bazında petrol %40 dustu. Dolar bazında %70 e yakın dustu.
Sorgulamamız gereken,butcedekı kara delıkler,devlete akması gereken paranın bırılerının cukkasına akması ve alınamayan vergıler....

Yazdıklarında haklısın fakat bir yerde görüşümüz ayrılıyor..
Toplanan vergilerin nereye gittiği önemli.. Bu hesaba sadece Merkez Bankası üzerinden bakarsak.. Eğer doğru yerlere giderse Merkez Bankasının kasası çoğalır.. Yanlış yerlere giderse Kasa azalır 70 cente muhtaç kalırız veya emekli maaşlarını ödemeye para kalmaz veya Devlet bir gece için % 7.000 faiz ile borç alır...Ülkemiz geçmişte yanlış yönetimler yüzünden bunları çok yaşadı..

Daha öncede söyledim bu uzun siyasal ekonomik bir konu televizyonlarda günlerce bu konunun uzmanları tartışıyor ve bir sonuca varamıyor bizim burda bir sonuca varmamız çok zor. bu konu uzar gider.

Elimden geldiği kadar veya becerebildiğim kadar doğru bildiklerimi anlatmaya çalıştım fakat her zamanki gibi yanlış anlaşıldım.. Yönetimden ceza yedim, Problem değil.. Ben yanmazsam Sen yanmazsan nasıl çıkacağız aydınlığa..

shkodra
13-02-2016, 19:04
Eğer sizin kim olduğunuz hakkında yanlış anlamadıysam
Babanız ile sohbetimiz olmuştur kendisi şık giyinmeyi seven bir beydi...
ve British Petrol TÜRKİYE Aytekin Akbulut diyorum..

Yanlış anladıysam özür dilerim..

vectra-tuner
13-02-2016, 19:40
Dayı etme eyleme Merkez bankası ile toplanan vergilerin ne alakası var? Tartıştığın adam mürekkep yalamış üstüne sektörün içinden birisi. Ekonomi platformu değil zaten konu benzin mazot fiyatları zamları vs. . İyi geceler tatlı uykular Shkodra dayı

34btr1907
13-02-2016, 20:03
4 gun önce gırmıstım konuya bu beyaz saclı amca yazıyordu bugun yıne bakıyım dedım hala yazıyor,ne yazıyor merak dahi etmıyorum tarafı nedır ondan da haberım yok skmdede degıl acıkcası ama konu nerelere gelmıs vatan kurtuldumu tayyıp öldumu benzın 2 tl oldumu 145 sayfa olmus ha gayret olacak.

indirim bindirim varmı yakın zamanda ?

shkodra
13-02-2016, 20:18
Dayı etme eyleme Merkez bankası ile toplanan vergilerin ne alakası var? Tartıştığın adam mürekkep yalamış üstüne sektörün içinden birisi. Ekonomi platformu değil zaten konu benzin mazot fiyatları zamları vs. . İyi geceler tatlı uykular Shkodra dayı

Daha öncede bahsettim ben cahil biriyim ne bu sektörü bilirim nede mürekkep yalamışlığım var..

shkodra
13-02-2016, 20:40
1983 ile 1993 arası Benzin Fiyatları

1983 - 138 tl
1984 - 223 tl
1985 - 298 tl
1987 - 379 tl
1989 - 1,125 tl
1990 - 2,449 tl
1991 - 4,341 tl
1992 - 5,768 tl
1993 - 8,525 tl

shkodra
13-02-2016, 20:41
1993 ile 2003 Arası Benzin Fiyatları:

1993 - 8,525 tl
1994 - 9,473 tl
1994 - 17,340 tl
1994 - 23,890 tl
1995 - 39,080 tl
1996 - 75,660 tl
1997 - 100,340 tl
1998 - 211,100 tl
1999 - 530,000 tl
2000 - 597,200 tl
2001 - 1,019,000 tl
2001 - 1,245,000 tl
2002 - 1,472,000 tl
2002 - 1,670,000 tl
2002 - 1,661,000 tl
2003 - 1,775,000 tl

shkodra
13-02-2016, 20:44
2003 ile 2013 arası Benzin Fiyatları:

2003 - 1,775,000 tl
2004 - 2,290,000 tl
2005 - 2,58 tl
2006 - 2,75 tl
2007 - 3,05 tl
2008 - 3,55 tl
2008 - 2,75 tl
2009 - 3,65 tl
2010 - 3,88 tl
2011 - 4,31 tl
2012 - 4,65 tl
2013 - 4,75 tl*

Yigit-Y
13-02-2016, 20:53
Ayni su ayni hava ama kafalar neden boyle anlamiyorum

Yakitin 2.40 tl si vergi yakitin maliyeti 1.04 tl dagitim bayi kar payi 0.45 tl

Mikiyorlar hunharca adam anlamiyor vergi almasin kimse diyemez 1 lira neyine yetmiyot be amk hukumeti

vectra-tuner
13-02-2016, 21:40
Daha öncede bahsettim ben cahil biriyim ne bu sektörü bilirim nede mürekkep yalamışlığım var..
Estağfurullah.. O ne demek, sadece objektif olmadığınızı düşünüyorum..

997TT
13-02-2016, 21:42
Haftaya zamla basliyacagiz...

tayreep_john
14-02-2016, 12:08
3.xxx li fiyatları umut ediyordum benzin için ama hayal olarak kalıcak galiba..

powERS
14-02-2016, 15:59
Murat abi hangisine geliyor.

997TT
14-02-2016, 17:08
Once mazot,benzinin hesaplamasini yapmadim henuz....

blumenberg
14-02-2016, 17:18
Ankara; az önce 4.07 den nitro aldım.

bad cat
15-02-2016, 20:30
Haftaya zamla basliyacagiz...
Motorine 7 kuruş zam var. Hayırlı olsun.
Motorine 7 kuru (http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/motorine-7-kurus-zam/114705)

997TT
15-02-2016, 20:47
E demistim zaten.
Kotu haber vermeyim ama yarinda benzine gelir...
His;savasa giriyoruz ve igrenc oyunlarin planlandigi bu donemde kimsenin gozu bunlari gormez...

vectra-tuner
16-02-2016, 09:31
Petrol fiyatları uçtu... Zam gelecekmi yine?

vectra-tuner
16-02-2016, 10:11
Petrolde fiyatları yükseltmek için petrol arzını durdurma kararı almışlar, Yine geliyor bol cari açıklı pahalı mazot benzin günlerimiz...

Sinan58
16-02-2016, 10:14
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/12733533_1208070732559352_6985041790625527159_n.jp g?oh=7cc6c1cc0e1da9a4ae83d84fcaf62364&oe=576CC7D9&__gda__=1462926310_1203885e6621972915e0672b5f1a515 3

997TT
16-02-2016, 10:25
Benzine gelicegini yazmistim. Ancak biraz once suud yetkilerin aciklamasiyla sert satislar oldu.
İzleyip hesaplarim.
Carsa kadar olmaz.

Ome_RS
16-02-2016, 15:26
http://www.hurriyet.com.tr/benzine-8-kurus-zam-geldi-40055764

geç(iril)miş olsun 7krs benzin.

ayku82
16-02-2016, 16:07
Böyle santim santim sokup çıkartmak yerine 1 kere tam soksunlar 6 liraya sabitlesinler uzun sürede indi çıktı diye heyecan yapmıyalım. Ülke ülke değil resmen muz cumhuriyeti ..

iztuzu
16-02-2016, 16:48
Depoyu doldurmak için son saatler:tapedshut

997TT
16-02-2016, 17:06
Daha neler neler olucak,bekleyın...

ÜSTÜNERC
16-02-2016, 17:07
İnsanları salak yerine koymaktan başka bir durum değil.6 kuruş 7 kuruş indir 8 kuruş zam yap.Daha sonra 4 kuruş indirim 6 kuruş bindirim.Petrol varil fiyatları düşerken benzinin zam yemesi cidden şaka gibi :) gülüyorum artık.Sigaradan alkolden istediği kadar vergi alsınlar gram üzülmem,ama bi bıraksalar insanlar ağız tadıyla araçlarına binip gezsinler.

Sinan58
16-02-2016, 17:47
Kimse yönetime suç bulmasın adam benzini artırdıkça oy geliyor ahahahah ak koyunlar sizi :D

Yigit-Y
16-02-2016, 18:28
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/12733533_1208070732559352_6985041790625527159_n.jp g?oh=7cc6c1cc0e1da9a4ae83d84fcaf62364&oe=576CC7D9&__gda__=1462926310_1203885e6621972915e0672b5f1a515 3

Ahhahahahahaahah beyin ölümü gerçekleşmiş tc vatandaşı temsili

McS_R53
16-02-2016, 18:46
http://s9.postimg.org/yg8jvwxwf/20160216094331.jpg

Galon fiyatı :) Yaklaşık 4 litre

forwett
16-02-2016, 18:48
Kimse yönetime suç bulmasın adam benzini artırdıkça oy geliyor ahahahah ak koyunlar sizi :D

size sığır demem sorun teşkil etmez sanırım.

Sinan58
16-02-2016, 18:59
size sığır demem sorun teşkil etmez sanırım.

Benzinden attıkları kazığı savunacak kadar cahil olursam diyebilirsiniz tabiki

forwett
16-02-2016, 19:02
o kadar kişi geçirdiler dedi başka şeyler dedi uygulamayı eleştirdi. Haklılarda ama senin gibi bir sığır insanlara koyun dedi. Aahhahahahha sığır.

Sinan58
16-02-2016, 19:05
o kadar kişi geçirdiler dedi başka şeyler dedi uygulamayı eleştirdi. Haklılarda ama senin gibi bir sığır insanlara koyun dedi. Aahhahahahha sığır.

Sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor akkoyuncuk,
Gelmiş burada benzin zammını savunuyorsun. Haklısın sana akkoyun dememeliyim çünkü akkoyun lafı senin gibilere az gelir.
Akkoyun lütfen.

forwett
16-02-2016, 19:10
boşa sığır demiyorum benzinli arabaya biniyorum ben ne benzin zammını savunmasından bahsediyorsun sen alkollü sığır kafan mı güzel. Ben hakaret ettiğin insanları savunuyorum sığır kardeşim. Burda da insan gibi yazdım kimse sallamadı demekki serbest hakaret sığır kardeşim :D

Sinan58
16-02-2016, 19:13
boşa sığır demiyorum benzinli arabaya biniyorum ben ne benzin zammını savunmasından bahsediyorsun sen alkollü sığır kafan mı güzel. Ben hakaret ettiğin insanları savunuyorum sığır kardeşim. Burda da insan gibi yazdım kimse sallamadı demekki serbest hakaret sığır kardeşim :D

Uuuuuu benzin zammı akkoyunları coşturuyor.
Bi insan kazık yiyip bunuda senin gibi savunursa ben sana ne desem azdır.
Neyse akkoyuncuk sen şimdi git biraz a haber falan izle.
Ben maç izliyorum şimdi sonra yazarım akkoyuncuk.

forwett
16-02-2016, 19:16
Uuuuuu benzin zammı akkoyunları coşturuyor.
Bi insan kazık yiyip bunuda senin gibi savunursa ben sana ne desem azdır.
Neyse akkoyuncuk sen şimdi git biraz a haber falan izle.
Ben maç izliyorum şimdi sonra yazarım akkoyuncuk.

Tamam sığır kardeşim maçı izlerken fazla ot yeme bozarsın motoru. Sahibin de iyiymiş ha ahıra tv koymuş :D

Sinan58
16-02-2016, 19:45
Tamam sığır kardeşim maçı izlerken fazla ot yeme bozarsın motoru. Sahibin de iyiymiş ha ahıra tv koymuş :D

Anlaşılan sahibin sana herkese havlamamanı öğretmemiş, çünkü geçmiştede forumda bayaa kişiye havlamışsın :D
Neyse bişey demiyorum havlayan it ısırmaz demiş atalarımız.
Bişey yazacaksan burada artislik yapmak yerine özelden yaz, aklın yok fikrin var :D
Bu arada sana özel yeni ürünler çıkmış :D
http://www.yabanmama.com/image/NedenYabanMamaResim10.gif

shkodra
16-02-2016, 19:48
Bu forumdan adaletli yonetim bekleyenler maalesef daha cok beklerler.. Bu forumun yoneticisi net olarak yazmistir " burasi benim coplugum istedigimi yaparim " bu cevaptan sonra bizim adalet beklememiz bosuna hayal olur..

süleymann
16-02-2016, 19:53

senin hiç bir şekilde koyun v.s demeye hakkın yok. oy kullananların yarısı onu seçmiştir yanlışıyla dogrusuyla. saygısızlık yapmaya hakkın yok.

G.U.Z.
16-02-2016, 19:58
Begenmeyenler kendi forumunu kurabilirler, orda duble yol fotograflari paylasip, yerli otomobil,gemi, ucak proheleriyle kendilerini tatmin edebilirler, sizin yaptiginiz misafirlige gittiginiz evde evsahibinin tavrini begenmeyip, tekrar tekrar misafirlige gitmeye benziyor..

darkmoon
16-02-2016, 19:59
savaş çıksa düşmana gerek yok biz birbirimize yeteriz.. hale bak .. insanlar birbirinden nefret ölçeğğinde kutuplaşmış..

forwett
16-02-2016, 20:00
senin hiç bir şekilde koyun v.s demeye hakkın yok. oy kullananların yarısı onu seçmiştir yanlışıyla dogrusuyla. saygısızlık yapmaya hakkın yok.

anlatamıyorum bir türlü arkadaşa kendisi zeki millet cahil, akılsız koyun. Ama nasıl bi zekilik ise anlaymıyor. Yönetim de bu konuda bir şey yapmayınca ben de hakaretin serbest olduğunu düşünerek böyle davrandım. Ama bu zat ahlaksızlığın sınırlarını zorladı. Bir nevi kimin ne olduğu ortaya çıktı diyelim.

Hakaret edenler banlansın forum yönetimi ben de bu adama hakaret ettim gerekli ceza bana da bu sığıra da verilsin.

painkller
16-02-2016, 20:01
Konu sonucu benzin 4.40dan koyuncuk sigircik olmus. Ali babanin bir ciftligi var.

997TT
16-02-2016, 20:03
Koyun sıgır sohbetını bırakın kutfen,konu Akaryakıt zammı. Hos benzın zammı dıye gorunuyor hala.
Suan kı hukumet ıyıce cıldırdı,bugun Bursa bolgesıne zıyarete gıttım,buyuk formalar zorda yada batık. Rusya yuzunden tekstıl ve turızm sırketlerı gocmus. Ustune basbakan denen tayyeap tamagı,surıyede zulm var,oraya gırecegız dıyor! Iyıce boku yıyelım dıye,bunları savunanı adam yerıne koymam,bu acık,net...
Cok ama cokk zor donemden gecıyoruz,elımızdekı nımetı yıne elımızle hıc ettık.
Ulan ben bıle zam yazıcakken neler yazdım,ulkeyı bu hale sokanların ve onlara oy vererek azmetırenlerın... Allah akıl fıkır versın.

forwett
16-02-2016, 20:05
Begenmeyenler kendi forumunu kurabilirler, orda duble yol fotograflari paylasip, yerli otomobil,gemi, ucak proheleriyle kendilerini tatmin edebilirler, sizin yaptiginiz misafirlige gittiginiz evde evsahibinin tavrini begenmeyip, tekrar tekrar misafirlige gitmeye benziyor..

Ne alakası var kardeşim. Ben forum içeriğinden gayet memnunum. Seviyorum forumda takılmayı. Bunun duble yolla falan ne alakası var saçma sapan yaftalıyorsunuz insanları. Sürekli olarak belirli bir kesime hakaret ediliyor burada derdim o benim. Sen diyorsan ki ben özgürlükleri eşitliği savunuyorum, hükümet adaletsiz vesaire.. Sen bu insanlara hakaret edildiğinde, gözünü kapattığında kendinle çelişirsin. Çifte standart uygulamış olursun. Bu mu adalet bu mu eşitlik.

Kadyr
16-02-2016, 20:07
Burasi benim bildigim objektij tarafsiz bir forum yanlis gelmissiniz guz
Ne koyun burasi ne sigir dolu. Herkes ozgurdur herkes isine baksin derim

burkaykalyon
16-02-2016, 20:07
Yorum yaptığınız yer özel mülk. 1 kişiye ait. Ne derse o olur. Ne adaleti? Ne eşitliği? :D Hala bunu anlamıyorsunuz. Techturkey Cumhuriyeti mi la bura? Forumda uyulması gereken kurallar var. Onun haricinde hak, hukuk adalet aramayın yav. Bırakın şu tatavayı. Boş muhabbet bunlar bence.

Biri sizin evinize gelse ''Burada adalet yok .kerim böyle evi bu ne'' dese ne dersiniz? Öyle düşünün yani.

forwett
16-02-2016, 20:10
Yorum yaptığınız yer özel mülk. 1 kişiye ait. Ne derse o olur. Ne adaleti? Ne eşitliği? :D Hala bunu anlamıyorsunuz. Techturkey Cumhuriyeti mi la bura? Forumda uyulması gereken kurallar var. Onun haricinde hak, hukuk adalet aramayın yav. Bırakın şu tatavayı. Boş muhabbet bunlar bence.

Biri sizin evinize gelse ''Burada adalet yok .kerim böyle evi bu ne'' dese ne dersiniz? Öyle düşünün yani.

Kural açık bir şekilde hakareti yasaklıyor. Dediğin gibi uyulması gereken kurallar var.

süleymann
16-02-2016, 20:11
anlatamıyorum bir türlü arkadaşa kendisi zeki millet cahil, akılsız koyun. Ama nasıl bi zekilik ise anlaymıyor. Yönetim de bu konuda bir şey yapmayınca ben de hakaretin serbest olduğunu düşünerek böyle davrandım. Ama bu zat ahlaksızlığın sınırlarını zorladı. Bir nevi kimin ne olduğu ortaya çıktı diyelim.

Hakaret edenler banlansın forum yönetimi ben de bu adama hakaret ettim gerekli ceza bana da bu sığıra da verilsin.

ben bu foruma 2007 yada 2008 de üye olmuştum. çok sık ziyeret ederdim. gezi olayları burdada patlak verdi 3 yada dört cevap yazdım süresiz ban. tartıştıgım arkadaşında profil resmi halen aynı . oyüzden cok takılma atıp tutarlar koyun derler salak derler düşünemeyen derler ama sen hiç bir şekilde hakaret etme o seviyeye düşme cevap verme.

o sana koyun dedi diye senin ona sıgır deme lüksün yok yanlış yapıyorsun.

burkaykalyon
16-02-2016, 20:16
Kural açık bir şekilde hakareti yasaklıyor. Dediğin gibi uyulması gereken kurallar var.

''Karşılıklı saygı çerçevesinde tartışamadıktan sonra kim takar kuralı'' kavramı açık ve net şekilde görülüyor. :)

forwett
16-02-2016, 20:20
''Karşılıklı saygı çerçevesinde tartışamadıktan sonra kim takar kuralı'' kavramı açık ve net şekilde görülüyor. :)

Önceki sayfalara gidersen kimseyi kırmadan adam gibi saygı çerçevesinde kaç tane yorum yazdım. Gereken yapılmadı. Demek ki hakaret serbest diye düşündüm ben de.

burkaykalyon
16-02-2016, 20:25
Önceki sayfalara gidersen kimseyi kırmadan adam gibi saygı çerçevesinde kaç tane yorum yazdım. Gereken yapılmadı. Demek ki hakaret serbest diye düşündüm ben de.

Takip ediyorum ya. Anladım ben senin derdini. Bende koyu hükumet karşıtıyım ancak kalkıp kimseye hakaret hakkı bulmuyorum kendimde. Yanlış mıyım?

forwett
16-02-2016, 20:28
Takip ediyorum ya. Anladım ben senin derdini. Bende koyu hükumet karşıtıyım ancak kalkıp kimseye hakaret hakkı bulmuyorum kendimde. Yanlış mıyım?

olay budur kardeşim. Açık net. Ben de hükümet karşıtıyım hatta siyaset karşıtıyım ama akpli olduk burda ne iş çözemedim. Lehine çevirmeye çalıştığı adama sövüyor ya komedi resmen bir de işin bu yanı var sen adama söversen o beğenmediğin hükümetten kurtulamazsın adam inadına oy verir.

darkmoon
16-02-2016, 20:31
konuya dönsek arkadaşlar siyasetinizi başka siyasi konular forumlar var orda yapsanız.. bu işin bir sonu yok sen ocusuun sen bucusun .. koyun sığır tilki kedi.. geçin bunları.. herkes ekmeğine baksın.. %50 seçmiş olay bitmiş. ne olucaksa olucak iyi olucaksa iyi kötü olucaksa kötü zaman göstericek..

millet iş yapmıyor siftah yapamadan dükkanı kapatan esnaf arkadaşlarım var rusya krizden ötürü tekstilde büyük firmalar batağın eşiğinde onu geç bu yaz turizm patlak emlak desen araplar yabancılar olmasa orasıda sıkıntı ama genele bak herkes filo filo bmw mercedes lere biniyor alıyor kimse lüksünden geri kalmıyor.. herkes en kral en pahalı yerlerde takılıyor.. o yüzden ben artık düşünmeyi bırakdım sanırım düşünmemek en doğru etkinlik sallayın birbirinizide yemeyin bakın keyfinize..

hepimiz aynı trendeyiz bu tren devrilirse herkes altında kalır oy verende vermeyende.. o yüzden birbirinizi yemeniz bir şey değiştirmiycek.

bad cat
16-02-2016, 20:48
Koyun sıgır sohbetını bırakın kutfen,konu Akaryakıt zammı. Hos benzın zammı dıye gorunuyor hala.
Suan kı hukumet ıyıce cıldırdı,bugun Bursa bolgesıne zıyarete gıttım,buyuk formalar zorda yada batık. Rusya yuzunden tekstıl ve turızm sırketlerı gocmus. Ustune basbakan denen tayyeap tamagı,surıyede zulm var,oraya gırecegız dıyor! Iyıce boku yıyelım dıye,bunları savunanı adam yerıne koymam,bu acık,net...
Cok ama cokk zor donemden gecıyoruz,elımızdekı nımetı yıne elımızle hıc ettık.
Ulan ben bıle zam yazıcakken neler yazdım,ulkeyı bu hale sokanların ve onlara oy vererek azmetırenlerın... Allah akıl fıkır versın.

abi böyle giderse bu konu kilit yer sende akaryakıt zammı başlıklı bir konu açarsın :)

997TT
16-02-2016, 21:06
Cumaya ındırım olur....