Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzİn zammi
Ugun onde bı vıto geldı fulle dedı adam gayet emın kendınden bıde mudavım.
Elemana sordum kac lt bu kaca doluyo. 10lt de bır dolduruyo 40 50 lıra yazar max dedı. O hesapmı =) psıkolojık fulleme
Hergün istasyona gitmeyi seviyor demek ki
:)
Ugun onde bı vıto geldı fulle dedı adam gayet emın kendınden bıde mudavım.
Elemana sordum kac lt bu kaca doluyo. 10lt de bır dolduruyo 40 50 lıra yazar max dedı. O hesapmı =) psıkolojık fulleme
Ahahahahahaha o da iyiymiş psikolojik destek.
Ama bu fakirler bilmez deponun dibini görürüm sonrada taşırtıp fullerim. O derece bi mal varlığım ve nakitim var. Dolar (okurken dölar diye dolgulu okuyun) milyarderiyim.
i-vtec07
17-04-2018, 07:20
Selam bende zenginim.
Biraz
Ahahahahahaha o da iyiymiş psikolojik destek.
Ama bu fakirler bilmez deponun dibini görürüm sonrada taşırtıp fullerim. O derece bi mal varlığım ve nakitim var. Dolar (okurken dölar diye dolgulu okuyun) milyarderiyim.
Adamsınn ne diyim :) :D Riche Rich gibin..
Hergün istasyona gitmeyi seviyor demek ki
:)
Güncel fiyatların sıkı takipçisiymiş :) Sıktırmadan ayılamıyor.
Selam bende zenginim.
Biraz
Arkadaşlar mütevaziliği bırakalım burada hepimiz zenginiz mk.. ülkemiz bizi buna zorluyor yani istemsizce zenginiz.. öle böle değil. anlatmaya gerek yok.
Arkadaşlar Yutup üzerinden zengin olma, hissetme ve psikolojik danışmanlık eğitimleri veriyorum. 10 saatlik eğitim 150dolar. Linke tıklayıp demosunu izleyebilirsiniz.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wZZ7oFKsKzY)
Birinci sev iye eğitimden sonra advance level'a geçenlere özel 10 saatlik bir eğitimimiz daha var depoyu doldurmanın keyfini yaşayanlara özel o da sadece 250dolar.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Sagg08DrO5U&t=26s)
PiscocuK
17-04-2018, 08:32
Piscocuk bak elalem yapıyor mus :)
Sende yap :) orayı yıkarlar :D
denizhandinc
17-04-2018, 09:00
abd de 6-7 sene önce dodge kampanyası buna benzerdı , araç alma durumunda size 3 yıl bugunku fıyattan yakıt alma garantısı ile pazarlıyorlardı
Türkiye de bu kampanyayı yıkarlar :D
Abi öylede böylede alıyoruz. Ben günde eve gity gel 100km yapmak zorundayım. Ha naparım harici bir yere belki arada bir kontak açarım. Ama genel yolumu yapmak zorundayım. 10 tl de olsa işe gidip gelecem yani. Bakıyorum herkes lanet ediyor ama yanımda Yaşar Ünv si var tüm öğrenciler hala araçlarıyla gidip geliyor. Ya hadi onlar zengin çocuğu. Yahu yanımdaki yıkamacı, cam filmciler, boyacı hepsi hala aracıyla gidip gelio. Kimse toplu taşıma ile gelmiyor. Demekki bizi daha çok aydınlık günler bekliyor olacak
burak_2885
17-04-2018, 09:34
Farklı bir konuya değinicem size. Dün 150 liralık benzin alıyorum araca, içeri girdim ekrana bi baktım 6.12 liradan benzin dolduruyor. Bir de 6.09 dan var. Dışarı çıktım neden sormadan dolduruyorsun dedim bunu. Suratıma bön bön baktıktan sonra depo kapağını açıp "bu benzinde olur abi" dedi.
Olacağını ben de biliyorum ama sürekli o benzinden alıyoruz yanmaları farklı sorman lazım senin dedim. Suratından hata yaptığı belli oluyordu zaten. Sorum şu, arabada bir sıkıntı çıkmaz dimi ? Arıza ışığı vs.
PiscocuK
17-04-2018, 09:38
Abi öylede böylede alıyoruz. Ben günde eve gity gel 100km yapmak zorundayım. Ha naparım harici bir yere belki arada bir kontak açarım. Ama genel yolumu yapmak zorundayım. 10 tl de olsa işe gidip gelecem yani. Bakıyorum herkes lanet ediyor ama yanımda Yaşar Ünv si var tüm öğrenciler hala araçlarıyla gidip geliyor. Ya hadi onlar zengin çocuğu. Yahu yanımdaki yıkamacı, cam filmciler, boyacı hepsi hala aracıyla gidip gelio. Kimse toplu taşıma ile gelmiyor. Demekki bizi daha çok aydınlık günler bekliyor olacak
Günlük bu tarz işleri yapanlar bizden çok kazanıyor vallahi ama işe git gel konusunda kesinlikle katılıyorum o yol toplu taşıma ile zor.
ciddi bir metro altyapımız olsa (rusya ingiltere vb) kimse araba kullanmazdı sanırım
34btr1907
17-04-2018, 09:38
Türkiye de bu kampanyayı yıkarlar :D
2008 yılında yapmıslar,
Sales of Chrysler, Dodge, and Jeep vehciles are down a scary 36 percent year over year, which means even the somewhat interesting marketing gimmick of the $2.99 gas guarantee
http://spbcar.ru/news/en/i/2008-07-02/cerritosdodge1_opt.jpg
https://www.dodge.com/shared/images/refuel/brand_header_dodge.jpg
Low-Rider
17-04-2018, 09:41
Farklı bir konuya değinicem size. Dün 150 liralık benzin alıyorum araca, içeri girdim ekrana bi baktım 6.12 liradan benzin dolduruyor. Bir de 6.09 dan var. Dışarı çıktım neden sormadan dolduruyorsun dedim bunu. Suratıma bön bön baktıktan sonra depo kapağını açıp "bu benzinde olur abi" dedi.
Olacağını ben de biliyorum ama sürekli o benzinden alıyoruz yanmaları farklı sorman lazım senin dedim. Suratından hata yaptığı belli oluyordu zaten. Sorum şu, arabada bir sıkıntı çıkmaz dimi ? Arıza ışığı vs.
Ciddi misin bu soruda ? Hani benzin yerine mazot koysa neyse de bu soru enteresan gerçekten.
Birinci sev iye eğitimden sonra advance level'a geçenlere özel 10 saatlik bir eğitimimiz daha var depoyu doldurmanın keyfini yaşayanlara özel o da sadece 250dolar.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Sagg08DrO5U&t=26s)
Hot temale indirimi vamı ?
Yahu ıkı benzın arasında fark yok kı. Rahat olun hatta 2 krs pahalı olan en azından bıraz daha kalıtelı.
Lpg ye zam gelır eger bugun dusule kapatmazsa....
burak_2885
17-04-2018, 10:04
Ciddi misin bu soruda ? Hani benzin yerine mazot koysa neyse de bu soru enteresan gerçekten.
Evet ciddiyim çünkü mekanikle motorla falan öyle aram iyi değildir. Zamanın da fsi motor kullanıyorduk motor neye alıştıysa ona devam edin arıza ışığı yakar vs biton şehir efsanesi duymuştum. Oradan kalmıştı aklımda
Low-Rider
17-04-2018, 10:10
Evet ciddiyim çünkü mekanikle motorla falan öyle aram iyi değildir. Zamanın da fsi motor kullanıyorduk motor neye alıştıysa ona devam edin arıza ışığı yakar vs biton şehir efsanesi duymuştum. Oradan kalmıştı aklımda
Yakıtta herhangi bir hile hurda üçkağıt yapmadıkları sürece sıkıntı olmaz merak etme.
Grimlord
17-04-2018, 10:14
Bir sıkıntı olmaz hocam, sadece birisinde katkı daha fazla sanırım. Ben hiç illa şundan koyun demedim, kafaya göre bir pahalı bir ucuz koyuyorlar :D
Emrecan-R
17-04-2018, 11:07
Ben toplu taşımayı daha çok seviyorumda keşke geceleride belli bir aralıkta olsa, arkadaşlarla fenerbahçeye gidiyoruz ben bir şekilde 12 den sonrada dönebiliyorum adam ümraniyeye gidiyor 11 de kalkıyor ya da taksiyle gitcek ozamanda arabayla geliyor,kadıköyde olsak bile durum aynı, İzmir falanda öylemi bilmiyorumda heryere saatte bir otobüs olmalı 12den sonra.
free-hifi
17-04-2018, 21:28
Yahu ıkı benzın arasında fark yok kı. Rahat olun hatta 2 krs pahalı olan en azından bıraz daha kalıtelı.
Lpg ye zam gelır eger bugun dusule kapatmazsa....
Geldi abi sagol 5 kuruş :)
ciddi bir metro altyapımız olsa (rusya ingiltere vb) kimse araba kullanmazdı sanırım
Pis abi, ev hatayda ben bornovaya gidiyorum eşim çankayaya metro kullanıyoruz. Benim mesafe yaklaşık 12km eşim 6km (karayolu uzunluğu) aynı hat üzerinde tek seferde varıyoruz ikimizde. 2.86 çekiyor izmirkarttan gidiş 5,72 dönüşle 11,44tl
Arabanın yakıt 82tl ile 288km yaptım. 0.28kusur yapıyor km yüketimi fazlasıyla 30krs diyelim.
25km yaptıgımızı düşünelim 7,5tl yapıyor. Ciddi bir metro altyapısından önce eldekini vatandaşa kullandırtmak lazım.
Yani diyorumki sex heryerde :(
Pis abi, ev hatayda ben bornovaya gidiyorum eşim çankayaya metro kullanıyoruz. Benim mesafe yaklaşık 12km eşim 6km (karayolu uzunluğu) aynı hat üzerinde tek seferde varıyoruz ikimizde. 2.86 çekiyor izmirkarttan gidiş 5,72 dönüşle 11,44tl
Arabanın yakıt 82tl ile 288km yaptım. 0.28kusur yapıyor km yüketimi fazlasıyla 30krs diyelim.
25km yaptıgımızı düşünelim 7,5tl yapıyor. Ciddi bir metro altyapısından önce eldekini vatandaşa kullandırtmak lazım.
Abi senin araba da az yakıyormuş, adamlar naapsın :D
Abi senin araba da az yakıyormuş, adamlar naapsın :D
Toplutaşımaya yönlendirsinler vatandaşı, ucuzlatsınlar sonuçta benim aracım var hadi arada sorti yapıyorum. arabası olmayan işe gidip gelmek zorunda olan o kadar insan ödüyor bu parayı. Gerçi ucuzlatsan ne yazar metroda izbanda balık istifi gidiyorsun heleki iş saatlerinde.
Sanki trafik açıkmı orasıda komple kilit.
Arkadaş bu kadar araba trafıkta havaya para atıyor egzozdan devlet topluyor. Bu kadar insan toplutaşımaya biniyor.
Yaptığımız harcamalara vergi veriyoruz aldığımız herşeyin içinde vergi var. Onu bırak e maaşı alırken parayı kazanırkende vergi veriyoruz..
Bu kadar para bu kadar emek, ne bitmez borçmuş... ne bitmez yolmuşş yap yap bitmiyor ver ver bitmiyor..
Dini bayram tatiline secim koymak hangi seytanın aklına gelırdı?
PiscocuK
18-04-2018, 08:11
Bizimki ciddi degil iste :) adam atiyorum 1 sterlin yapmis ama karti okuttugun andan itibaren ister 5 metro degistir ister aksam cik. Haftalik karti aliyorsun somure somure kullaniyorsun burda oylemi :)
Sen arabayla devam bosver metroyu falan :)
yapanlar vardır illaki. istanbulda ucuz toplu taşıma için tek yol aöf yazmak. Senede ilk dönem kayıt yenileme harcını(200-250) ödüyorum sonrasında ne sınava gidiyorum ne de ikinci dönem kayıt yeniliyorum bir yıl indirimli basıyorum :)
GokhanRS
18-04-2018, 10:48
Dini bayram tatiline secim koymak hangi seytanın aklına gelırdı?
adamlar akıllı. bizimkilerde salak olmayı versinler. her bayram tatilini seçim bile olsa beachlerde geçirmek zorunda değiliz ama kime anlatacağız işte bunu.
bal tutan parmağını yalar lafına uyuyor. adamın elinde güç var ve uyanık.
Deytandan daha buyuk seytan varmıs.
24hazıran secım.
28 olsa iyi partı gırebılıcektı. Serefsız bunlar!
24hazıran secım.
Değerli yol arkadaşlarımız, siyasi partiler kanununun 36. Maddesine göre bir partinin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az 6 ay evvel teşkilat kurmuş ve kurultayını yapmış olması şarttır.
Bir ilde teşkilatlanma için merkez ilçe dahil o ilin en az üçte ilçesinde teşkilat kurulmuş olması şartı vardır.
Normal şartlarda bir parti teşkilatının il veya ilçesinin kurulmuş sayılabilmesi için kuruluş dilekçesinin o il veya ilçenin dernekler masasına verilmiş olması yeterlidir.
Uygulama bu güne kadar tüm partilere bu şekilde uygulanmıştır
Ancak YSK bizim seçim kütükleri için vermiş olduğumuz dilekçeye, kongre yaplması şartıyla dilekçenin dernekler masasına verildiği tarihi teşkilatlanma tarihi olarak kabul edeceğine karar vermiştir.
İYİ Parti 1. Olağan kurultayını 10 aralık 2017 tarihinde yapmıştır ve bu kurultay itiraz edilmediği için 12.12.2017 tarihi itibariyle kesinleşmiş hem Ysk hem de Yargıtay Başsavcılığı tarafından tescil edilmiştir ve geçerlidir
41 il ve 1/3 ilçede teşkilatlanma dilekçelerini ise bulunulan dernekler masasına 22 aralık 2017 tarihinde vererek tamamlamıştır. Bu arada 41 il değil 70 ten fazla ilde il ve ilçe kongrelerini de tamamlamıştır.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre 6 aylık süre 22 Haziran 2018 tarihinde dolmaktadır.
Yasal olarak partimiz 23.06.2018 tarihi dahil sonraki herhangi bir tarihte yapılacak olan gerek yerel gerek genel gerekse cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılabilme yeterliliğine sahiptir.
Bunun dışında söylenenler lafı güzaftır.
Veya YSK tarafından bunun dışında bir engel çıkarılırsa yapılacak işlem tamamen hukuksuz olacaktır ve kanuna aykırıdır.
Bilgilerinize arz olunur.
Av.Feridun BAHŞİ
İyi Parti Gik Üyesi
24hazıran secım.
Bir yanlışın olmasın abi?
Son dakika.. Meral Akşener: 10 Haziran’dan itibaren secime gireriz - Son Dakika Haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpden-ilk-secim-aciklamasi-2358499/)
PiscocuK
18-04-2018, 15:59
24hazıran secım.
Kesin emin olmamakla birlikte Demokrat parti üzerinden giriş yapıyoruz diyebiliyorum.
Her saniye herşeyin değiştiği bir dünyada yaşıyoruz kesin bilgi veremiyorum
İnsallah biz milliyetçi Türk vatandaslarının verebılıcegı bır parti secımde olur.....
Dolar 4.05 ler altına düşmez, varil fiyatıda 71 ler üerine çıkmaya devam ederse yeniden zam yemememiz için bir sebep kalmıyor arkadaşlar
Meral seçime girmezse geçmiş olsun
Meral girer girse de win win olur
997TT abi sen bugün için indirim bekliyordun son durum ne ?
Indırım kesın,zam falan yok.
Eger dolar %1 ustu artmazsa stokları ona gore ayarlayın.
MetalliHead
21-04-2018, 21:44
suudilerde darbe varmış kesin zamlanır
free-hifi
21-04-2018, 22:03
suudilerde darbe varmış kesin zamlanır
Yazmak için girdim darbe kesin se gelsin 10 lar
20 kurus bıle zam olabılır....
siz hala zam mı diyosunuz, başka bi boyuta geçti bence artık :)
ZAM değil, olsa olsa zamcık veya güncellemedir, o da otomatik oluyor zaten. :D
free-hifi
22-04-2018, 09:31
ZamSiz bir hafta dusunulemez
Motorine zam ne zaman gelir ve kaç kuruş
Dolar 4.05 ler altına düşmez, varil fiyatıda 71 ler üerine çıkmaya devam ederse yeniden zam yemememiz için bir sebep kalmıyor arkadaşlar
18 Nisanda ki bu yorumumu şuan şiddetle destekliyorum. Dolar 4.08 in altına düşmüyor varil fiyatıda 72-73 ler bandına oturdu. Kısacası ZAM şart aslında ama Hükümetimizin OTOMATİK sistemine seçim iyimserlik katsayısı takılmış olabilir :D Yoksa otomatik sistemimiz çoktan %2 civarı bir zamma imza atmalıydı
TaGo,yorum yaparken bazı seylerı bılmen gerekıyor. Suan Ertelenmıs zam yok,tam tersı zam mumkun oldugunca erken yapılıyor.
Hatta senın yazına gore tam tersı,mazotda ındırım elı kulagında. Sadece cok az gevseme gerek 3 bırımden bır tanesınde cunku yon negative....
Bu zam yada indirim hesabı tahmınle olmuyor,%80i piyasa bılgısı,%20 si tahmın....
Stok kar ve zararı sakaya gelmez....
TaGo,yorum yaparken bazı seylerı bılmen gerekıyor. Suan Ertelenmıs zam yok,tam tersı zam mumkun oldugunca erken yapılıyor.
Hatta senın yazına gore tam tersı,mazotda ındırım elı kulagında. Sadece cok az gevseme gerek 3 bırımden bır tanesınde cunku yon negative....
Bu zam yada indirim hesabı tahmınle olmuyor,%80i piyasa bılgısı,%20 si tahmın....
Stok kar ve zararı sakaya gelmez....
sen yıllardır zam var dolar çıktı zam var imam osurdu gibi yorumlar yapınca bu iş kolay demekki zaten %70 oranla zam geliyo %30 oranla indirim oluyo her türlü %70 şansım var diye düşünülüyor olabilir etraftan.bende yazıyım ya ne olcak diye yazıyor gizli ekonomist abimiz.
ben senin yoruma ekliyim. bilmiyorsanda susman gerekiyor.
sen yıllardır zam var dolar çıktı zam var imam osurdu gibi yorumlar yapınca bu iş kolay demekki zaten %70 oranla zam geliyo %30 oranla indirim oluyo her türlü %70 şansım var diye düşünülüyor olabilir etraftan.bende yazıyım ya ne olcak diye yazıyor gizli ekonomist abimiz.
ben senin yoruma ekliyim. bilmiyorsanda susman gerekiyor.
Bu konuya bende uzun zamandır yazıyorum ;) evet ben yakıt sektöründe değilim. Ama haberleri birileri habet sitelerinde yayımlamadanda tahmin edip %90 tutturuyorum. Hayırdır sen rahatsızmı oldun??? ben hazırlanması gereken pozisyon olunması gereken kriterlere bakıyorum. Bir önceki zamda dolar 4.03 lerde varil fiyatı ise 69-70 dolardaymış. Sizce dolar 4.08 lere oturur ve altına düşmez, varil fiyatıda 72-73 dolar altına düşme eğilimine girmez ise sonuç ne olmalı??
İndirim yakın dıyorum,okumuyorsun :(
bu sıralar hobi olarak ekonomistlik yapıyor.
Abi hayırlı haberlerini bekliyoruz..
Suan amerika kapandi,yon negatif ama büyük birşey beklemeyin.
Kepceyle gider,cay kasigi ile geri gelir.
Eskiden tatli kasigi ile giderdi... Zamanla corba kasigina dondu,son 2 yıldır kepceyle gidiyor aq!
Ertem'den akaryakıtta OTV indirimi sinyali - Haberler (http://m.haberturk.com/ertem-den-akaryakitta-otv-indirimi-sinyali-1938081-ekonomi)
Süpriz bu mudur :)
mehmet6r
27-04-2018, 10:04
Ertem'den akaryakıtta OTV indirimi sinyali - Haberler (http://m.haberturk.com/ertem-den-akaryakitta-otv-indirimi-sinyali-1938081-ekonomi)
"Yerli araç haziranda geliyor" haberleri de çıkar 1-2 güne abi
Bu saatten sonra bu yemlere gelenlerin alayının ...........
Kaba et tutuşunca nabız düşürmeye gittikleri seçim öncesi hep görülmüştür zaten
free-hifi
27-04-2018, 10:28
büuük b ir ihtimal *** kaybı pardon oy kaybı neleri getiriyor
Cemil Ertem çoğu zaman mantıklı güzel şeyler yazıyor aslında ama Milliyet'te yazarken de yazıp yazıp dönüp dolaşıp işi görevi nedeniyle olsa gerek, "büyük Türkiye, büyük fotoğraf, işte hükumet, işte bilmemne" paydasına getirip bırakıyor. Bu yüzden söyledikleri doğru olsa bile bir anda kafada soru işareti oluşturup, "ya öööööööf" moduna sokuyor sizi.
Ben asıl otomotivde ÖTV indirimi falan bekliyorum bu süreçte.
Hayır işin garibi otomotivciler ağlamıyor hiç herhalde, satıcılar özellikle. 90 bin TL'ye Polo, 500 bin TL'ye 520 alınıyor, nasıl hala satıyorlar bilmiyorum.
free-hifi
27-04-2018, 16:36
Murat abi ne zaman netleşir ay sonu kdv açığım var mal alacağım terste de kalmayalım
Pazartesiye kadar birdry yok ama indirim olucak,sanirim 1mayisa kalir.
ONURRBAKI
28-04-2018, 12:01
Bugün okuduğum bir haberde
"Piyasayı canlandırmak adına ÖTV oranlarında çalışma yapıldığı öğrenildi. ÖTV'de yüzde 20'lik indirim benzin fiyatlarına 56, motorine 42 kuruş yansıyabilir. Eğer indirim olursa maliyenin gelir kaybı 11.7 milyar lira olacak. Ancak enflasyon 0.4 puan aşağı çekilecek, ekonomide canlanacak." yazıyor.
Geçen hafta motorine 30 kuruş zam yapılmamış olsaydı ciddi güzel bi haber olabilirdi.
ONURRBAKI
28-04-2018, 12:05
Cemil Ertem çoğu zaman mantıklı güzel şeyler yazıyor aslında ama Milliyet'te yazarken de yazıp yazıp dönüp dolaşıp işi görevi nedeniyle olsa gerek, "büyük Türkiye, büyük fotoğraf, işte hükumet, işte bilmemne" paydasına getirip bırakıyor. Bu yüzden söyledikleri doğru olsa bile bir anda kafada soru işareti oluşturup, "ya öööööööf" moduna sokuyor sizi.
Ben asıl otomotivde ÖTV indirimi falan bekliyorum bu süreçte.
Hayır işin garibi otomotivciler ağlamıyor hiç herhalde, satıcılar özellikle. 90 bin TL'ye Polo, 500 bin TL'ye 520 alınıyor, nasıl hala satıyorlar bilmiyorum.
Merhaba, ben Fiat'ta Ankara'da sıfır araç danışmanlığı yapıyorum. İşin içinde bulunan birisi olarak cevap vereyim.
Burada durum alıcı insanları etkilediğinden daha çok bizi etkiliyor.
Bugün Türkiye'nin en çok satılan ticari araçlarından biri olan doblo 78000 Tl ile 94000 TL arası fiyatlara satılıyor ve insanlar alımı nasıl yapacağız diye düşünüyorlar
fakat bizim işimizde de yakıt fiyatları gibi bir durum söz konusu, yani ne kadar zam olursa olsun ufak bir azalma ile sıfır araç satışları tüm hızıyla devam ediyor, çünkü halk bugün almazsa 6 ay sonra "örneğin" 6000 Tl daha fazla fiyata alacaklarını bildikleri için bi an önce alıyorlar...
enes_srb
28-04-2018, 12:32
Ötv ye yarın %50 zam gelsin halk yine bayilere araç almaya koşar bi %50 daha zam gelir diye ... Geçen borusan da 1-2 saatlik işim vardı satılan bol 0 lı araçları gördükten sonra bu kurun ve verginin bi tek bizi etkilediğini düşünüyorum.
http://i63.tinypic.com/2econxz.jpg
http://i64.tinypic.com/2r6jm2a.jpg
Asgari ücretin 1500 Birim olduğu bir ülkede F segmenti premium otomobiller yaklaşık 85000 birimden başlarken
http://i66.tinypic.com/30mbez9.jpg
Asgari ücretin 1600 birim olduğu ülkemizde B segmenti delikli nane neredeyse 90000 birime satılıyor
_____
İnsanlar gürcistandan ucuza araba nasıl alırız diye düşüneceklerine, zam gelir diye bu fiyatlara rağmen bayilerde kuyruk oluşturacaklarına kadar; ''biz neden bu kadar pahalıya alıyoruz'' diye düşünseler, ne 6 liraya benzin alıyor olurduk, ne otomobil fiyatları bu hale gelirdi.
Bugün okuduğum bir haberde
"Piyasayı canlandırmak adına ÖTV oranlarında çalışma yapıldığı öğrenildi. ÖTV'de yüzde 20'lik indirim benzin fiyatlarına 56, motorine 42 kuruş yansıyabilir. Eğer indirim olursa maliyenin gelir kaybı 11.7 milyar lira olacak. Ancak enflasyon 0.4 puan aşağı çekilecek, ekonomide canlanacak." yazıyor.
Geçen hafta motorine 30 kuruş zam yapılmamış olsaydı ciddi güzel bi haber olabilirdi.
Her yere yaymışlar yazıyı.Ne hikmettir ki kıytırık indirimle dillendirilen "maliyenin kaybı"; kol gibi zam yapılınca "maliyenin kârı" olarak hiç dillendirilmez. Bunu yapabilecek şeffaflığa ulaşılana kadar her şey boş.
Rockford
29-04-2018, 03:16
psikoloji bozuldu cidden ötv indirimi gelse araç almaya koşarız nasılsa tekrar cıkıcak o arada aracı yenileyelim bari hesabı.
zira benzer hareketi benzin indirimi ve zamnında da yapıyoruz.
free-hifi mesaj kutun dolmus mesaj atamadım.
1 mayıstan geçerli benzine 22 kuruş zam gelebilir
denizhandinc
29-04-2018, 12:30
hahahaha iyi pazarlar ohhhh
ONURRBAKI
29-04-2018, 12:46
Ters köşe olduk ;)
Neye dayanarak?
Evet arkadaşlar hepımızın korkulu belası benzın zamları son gelen zam ıle bırlıkte pompa litre başı fıyatı.5.00 ulaştı ne düşünüyorsunuz.
Nereden nereye? Görüyorsunuz, konuşmuyorum.
indirim gelir diye bekliyorum. depo bitti .hayırlı haberler bekliyorum
indirim gelir diye bekliyorum. depo bitti .hayırlı haberler bekliyorum
Le10ur zam var dıyor....
Bende tam tersını beklıyorum hatta mazot da ındırım olur yakında eger yarın da boyle kapanırsa.
seçim geliyo benzin 5tl olmadımı daha
Petrol fiyatları icin korkutan tahmin! - EKONOMİ Haberleri, Haber7 (http://m.haber7.com/ekonomi/haber/2613201-petrol-fiyatlari-icin-korkutan-tahmin)
Bu olursa eğer ohhhh ohhh misss gibi olur
Bisiklet almak gerek sanırım kenarda dursun :)
GokhanRS
02-05-2018, 07:40
Petrol fiyatları icin korkutan tahmin! - EKONOMİ Haberleri, Haber7 (http://m.haber7.com/ekonomi/haber/2613201-petrol-fiyatlari-icin-korkutan-tahmin)
Bu olursa eğer ohhhh ohhh misss gibi olur
Bisiklet almak gerek sanırım kenarda dursun :)
Çok anladığım bir sektör olmamasına rağmen bana pek inandırıcı gelmedi moruk. Aksine birkaç senede batarya teknolojisi çok hızlı gelişirse akaryakıt ucuzlasa şaşırmam.(türkiyede değil)
free-hifi
02-05-2018, 12:55
Le10ur zam var dıyor....
Bende tam tersını beklıyorum hatta mazot da ındırım olur yakında eger yarın da boyle kapanırsa.
dolar 4,15 lere dayandı abi sanırım böyle kapatır indirim iptal olur mu yarın ona göre sipariş verecegim
Ortalamayi yukselticek eğer böyle kapanirsa.
Iptal demek icin aksam ki kapanis onemli.
Lpg ye zam kesin,2 gune gelir. 10krs civari
free-hifi
02-05-2018, 15:07
Eyvallah abi
Lpg 2.84 şuan bu fiyatlarda kalsın en güzeli :)
Neye dayanarak?
Başka forum sitesinde gördüm ama tarih geçti gelmedi gelmezse insallah
Dedıgın tarıhte Olma sansı yok,dolar daha yenı ortalamayı astı....
Başka forum sitesinde gördüm ama tarih geçti gelmedi gelmezse insallah
Bırde kaynagından emın olmadıgınız bılgılerı paylasmayın derım,her hususta.Hem yanlıs bılgılendırme olur hemde hukuksal sorumluluk almıs olursunuz.
Bırde kaynagından emın olmadıgınız bılgılerı paylasmayın derım,her hususta.Hem yanlıs bılgılendırme olur hemde hukuksal sorumluluk almıs olursunuz.
Yanlış bilgilendirmeyi anlarım da hukuksal sorumluluk nasıl oluyor? Bilmediğimden soruyorum. Ayrıca indirim gelir tarzı bi yazı yazmıştınız,bu da sevdaya dahil mi? Gelen giden yok çünkü
Zam gelicek yazdın,adam yakit aldi ve gelmedi. Stok zarari ettim senin yuzunden deyip dava acabilir...
Ben sebeblerini yazıyorum,olmama ihtimali içinse genelde ortalama yada kapanis diye yazarim. Kesin olanlarda ise net rakam veririm.
Sen yine de bana bakma,gelen giden yok,gozlerin yolda kalmasin. Kendi hesabini kendin yap,saglam olsun.
İbrahim33
02-05-2018, 19:12
100 lira benzin çeyrek depo zor geliyor. allah bütün emeği geçenlerin belasını versin.
Zam geliyormu dolardan sebep :)
Emtialar allahdan emtialar cikmiyor ama zam yakin.
dün fulledik gelse de gelmese de . . .
Bugun gece gelmeyecegi net....
Bu konuyu okumadan yakıt almaz oldum :) Akşam gönül rahatlığıyla 50 tl'lik yakıt alabilirim :))
mikelazi
03-05-2018, 10:32
20tl 4 gün yetiyordu
25tl anca yetiyor artık
tayreep_john
03-05-2018, 11:27
20tl 4 gün yetiyordu
25tl anca yetiyor artık
20 tl lik benzin değildir mazottur büyük ihtimal :)... 1.3 cdti a 1 gün yetmiyor 20 tl lik mazot hangi aracı kullanıyorsunuz söyleyin bizde ondan alalım
SekoLive
03-05-2018, 11:30
20 tl lik benzin değildir mazottur büyük ihtimal :)... 1.3 cdti a 1 gün yetmiyor 20 tl lik mazot hangi aracı kullanıyorsunuz söyleyin bizde ondan alalım
scooterdır araç olması mumkun degıl :)
100 lira benzin çeyrek depo zor geliyor. allah bütün emeği geçenlerin belasını versin.
Küçük deposu olan araç alın, hep 50 liralık alınca çok oluyor nshdbsh :D
mert_can 41
03-05-2018, 12:46
20tl 4 gün yetiyordu
25tl anca yetiyor artık
Abi ben 100 lirayı 4 gün yettirmek için yapmadığım kalmıyor sen nasıl 20 lirayı yetirebiliyorsun
Kaç km'den bahsettiğini bilmeden nasıl şaşırabiliyorsunuz?
Eskiden çeyrek depo 50 yarın 100 full 200 diye yuvarlıyordum.. Şu an imkan yok 50 liraya çeyrekten 5mm altında duruyor ibre.. Yakında nano mm olarak ölçerim..
Absinthe.
03-05-2018, 12:53
33 gün önce doldurduğum depoyu hafta sonu tekrar dolduracağım sanırım. Normalde 20-25 günde bir depo bitirirken haftanın 3-4 günü kontak basmayarak kendimce tasarruf ediyorum. Yeni zam gelmeden tekrar vergi dairesine uğrasam iyi olur.
tayreep_john
03-05-2018, 13:17
istenilen km yapılsın 3 küsür litre mazotun yapıcağı yol belli :( rampası var kırmızı ışığı var trafiği var ...
SekoLive
03-05-2018, 13:25
istanbulda olsan sende şaşırırdın :)
mikelazi
03-05-2018, 14:12
Abi ben 100 lirayı 4 gün yettirmek için yapmadığım kalmıyor sen nasıl 20 lirayı yetirebiliyorsun
125cc scooter dan bahsediyorum.
günlük 26-28km yol yapıyorum :)
free-hifi
03-05-2018, 14:13
son zamlardan sonra en .çok sevdiğim müşteri tipi 50 100 sabit alanlar artık yakıtları erken bitiyor daha sık geliyorlar. Allah razı olsun satış litrem yüzde 6 - 7 arttı :D
mikelazi
03-05-2018, 14:15
istanbulda olsan sende şaşırırdın :)
arabayla 45-55dk gittiğim yolu,motorla 20dk gidiyorum. :) (maltepe-k.köy...k.köy-maltepe sahilden)
scooter candır.
100 lük motor nasıl 3 litre yakıyor diyordum meğer benzini çalmaya başlamışlar. Kilitli vana yaptım, anahtarla somunu gevşetip benzini alıyorlar.
Arabanın deposu küçük, tek çizgide alıyorum genelde, fullesemde 150'yi geçemedim daha, mutluyum hala :D
Yakinda benzin zammi ve pedinden motorin zammina hazirliklk olun...
Emtialar yardim etti ama dolar cok cikti.
free-hifi
03-05-2018, 22:54
Sağol Murat abi
Az kaldı arabayı aldığıma pişman edecekler beni :(
Lpg li araba şart ne mazot ne benzin
mikelazi
04-05-2018, 11:42
bu iyi günlerimiz
esas zamlar seçim sonrası bence
Yazıp yazmamayı cok dusundum ama yazıyorum,ısım vermeden de her yerde payşasın;
2 gundur lpg zammı ve bugun ki benzım zammı,hukumet elıyle bloklandı arkadaslar!
Yanı,malı ithal edene buyuk zarar verdıler,pıyasanın dınamıklerıyle oynadılar.
Eger salıya kadar dovızı assagı cekmez yada otv yı dusurmezse buyuk krıze hazır olun.
Tek seferde 30 35 kuruş zam olur herhalde böyle giderse.
2 gundur lpg zammı ve bugun ki benzım zammı,hukumet elıyle bloklandı arkadaslar!
Eger salıya kadar dovızı assagı cekmez yada otv yı dusurmezse buyuk krıze hazır olun.
Arz kısma mı söz konusu olacak?
Ben de diyorum kur koptu gidiyor nasıl zam yapılmadı. Murat abinin yazdığını düşündüm ama yok artık o kadar da değil derken meğerse okadar mış. Hani şaşırmayım diyorum ama bu kadarına da pes artık. Seçim öncesi verilen bu tavizler ve kaynağı belirsiz hibeler, seçim sonrası çok ağır çıkacak bizden :(
Mal da sikinti yok,hukumet eliyle zorbalik yapiliyor.
Bakanımız değil miydi "akaryakıtta zam için acele etmeyin" diyen :)
Şevket Tezel'de yazmış:
Ekonomi Bakanı: "Akaryakıt zamlarını biz yapmıyoruz, Sistem otomatik yapıyor"
Son zammın yapıldığı 14 Nisan $: 4,08
17 Nisan: Erken seçim kararı açıklanıyor.
6 Mayıs $: 4,25
Zam yapan Sistem seçim ilanından sonra girdilerdeki fiyat farkını algılayıp otomatik zam yapmıyor.
Eğer bu zamları gerçekten Otomatik Sistem yapıyorsa demek ki bu Sistem çok çakaaal!
18 Nisanda ki bu yorumumu şuan şiddetle destekliyorum. Dolar 4.08 in altına düşmüyor varil fiyatıda 72-73 ler bandına oturdu. Kısacası ZAM şart aslında ama Hükümetimizin OTOMATİK sistemine seçim iyimserlik katsayısı takılmış olabilir :D Yoksa otomatik sistemimiz çoktan %2 civarı bir zamma imza atmalıydı
18 nisandaki yorumuma 25 nisanda hatırlatma geçmişim. Otomatik sistem tam bir ***. 4.05 Ken ve 71 dolarken varil fiyatı son zam olmuş. Sonrasonda bu yorumu yapmışım. Otomatik sistemin devreye ne hikmetse girmediğinide yazmışım. Tabi bide taşlandık bu yorumdan sonra. Allahtan sonra benzer yorumlar almak güzel
TaGo bilmeden sadece varsayımla tahmın yapıyorsun.
Zam cuma olmalıydı,o kadar. Ne oncesı ne daha oncesı zam gerektırıcek durum yoktu. Bılerek yapıyorsan sorun yok ama bılmeden devam edıyorsan durum vahım....
Neyse,gercege donecek olursak,pers gunu yapılmayan lpg zammı ve cuma gunu yapılmayan benzın zammına karsılık,ya pıyasaya mudahele edıp doları 4.15 e cekmelıler(kı zaten 4.21 e kadar cektıler) yada otv ındırımı yapmalılar....
free-hifi
07-05-2018, 08:24
Murat abi bindirim geliyor sanırım . Yarın gece benzin 17 kuruş zam beklentisi geldi
17 krs demek ıcın bugun kapanısı gormek gerek,eger bu sevıyelerden kapanırsa,evet 17 krs cıvarında. Erken konusmuslar.
Bugun once lpg ye gelıcek.
mikelazi
07-05-2018, 10:03
benzinin tarihi bellimi.
scooterın 7lt deposu var fullim bari.
125cc bile 23-25krş arası yakar oldu.ne hale geldik bee.
Benzin alin,mudahale ise yaramadi...
Yarin gelmeli artik,buyuk rahatsızlık var...
Benzin alin,mudahale ise yaramadi...
Yarin gelmeli artik,buyuk rahatsızlık var...
Abi yarın yada 2-3 gün içerisinde yine gelmezse nasıl bir sonuç doğurur bu durum?
Sirketlerin buyuk zarari var,kazan kaldiririz.
Ohal de iken kazan kaldırmak fetöcü demezlermi size :)
Black_Eagle
07-05-2018, 11:25
Benzin lobisi feto desteğiyle hükümete baskı kuruyor haberleri ardından betö terör örgütü açıklaması akabinde betöcü benzin istasyonlarına el konulması şeklinde devam eden bir süreç olabilir :D
Gazı fulleyek yani bu gece oturtacaklar gene kucağa :(
Petrol 70 doları geçti
Dolarda çıkıyor
Zam gelmemesi için bir neden yok
Gelsede rahatlasak :)
Zam 5 gundur devlet elıyle bloklanıyor.
Zararımızı yazıyıruz,elbet havaya gıtmeyecek....
Petrol 70 doları geçti
Dolarda çıkıyor
Zam gelmemesi için bir neden yok
Gelsede rahatlasak :)
Bu kadar tutmalarına gerek yoktu. Bi bu hafta 10 krş bi önümüzdeki hafta 10krş iki taksitle çok acıtmadan fiyat güncellemesi yapabilirlerdi. Şimdi sert gelecek
Tutmaların sebebi bambaska.
Cok muhalıf gorunebılırım ama sızde benım sektorumde olsanız,yasananlar yuzunden top tufekle saldırırsınız.
O kadar cok skandalları var ki,sadece 1 tanesı bıle hukumet dusurur...
Ve ısın komık tarafı,bakanlar basbakanlar degısıyor ama başta kı adam hep aynı. Herkes hatalı,bır o dogru.
Başka bir forum sitesinde gördüm 9 mayıstan geçerli 17 kuruş zam olma ihtimali var tivienerji - Enerji Haber Kanalı (http://tivienerji.com/2018/05/07/benzinde-fiyat-artisi-beklenmektedir-7/)
Haberler gelmeye başladı
Dolar yukseldi, ABD petrolu uctu benzine zam bekleniyor - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/eyvah-zam-gelebilir-2393788/)
Allah belalarını versin, Yapılan zamların her kuruşu çoluğundan çocuğundan çıksın bu kadar diyorum, Neyse alırız artık bugün...
Bu zam cuma yapılmalıydı,kac gundur hukumet tarafından bloklanıyor....
Bugun ku zam gecen haftanın,yarın tekrar 10krs gelmeli. Buarada bugun de yapılmazsa................
free-hifi
08-05-2018, 10:09
Bu zam cuma yapılmalıydı,kac gundur hukumet tarafından bloklanıyor....
Bugun ku zam gecen haftanın,yarın tekrar 10krs gelmeli. Buarada bugun de yapılmazsa................
Opetten zam iptal diye mesaj geldi şimdi. Patrona söyledim gözün aydın diyor benzini depoladin :)
free-hifi
08-05-2018, 16:10
09.05.2018/İSTANBUL (ANADOLU) KURS:6.08 MT_ECO:5.53 MT_ULT:5.53 GAZ:4.85 F. Oil:3.23 YKFO:2.88 Kalori:3.59 B016
Murat abi indirim mesajı geldi bilgin var mı
Ötv mi vurdu?
Black_Eagle
08-05-2018, 16:30
dolar tarihi zirvede ham petrol 4 yılın zirvesinde zam gelmeyip indirim geliyorsa otomatik zam yapan sistem devre dışı sanırım :D
Zam nerede zam zammımızı istiyoruz!!!!!
free-hifi
08-05-2018, 16:51
dolar tarihi zirvede ham petrol 4 yılın zirvesinde zam gelmeyip indirim geliyorsa otomatik zam yapan sistem devre dışı sanırım :D
epdk müdahale etmiş tavan fiyat uygulamasına geçilmiş sanırım. S
Stokla yakalandık maalesef peşinede bir de ötv koyarlarsa işe bak
Sınırden tıtrıyorum! Zaten karlarımız cokmus gıbı,bayı ve dagıtım karından kesıp 17krs zam ustune 7-10 krs ındırım!
Anasını bacılarını zıktıklerım,zaten mıllet kan aglıyor,yapılana bak!
Allah bıldıgı gıbı yapsın bunları! Sımdı bayılerı gorecegım,derneklerı got yalaya yalaya bır hal olmuslardı,bakalım ne poh yıyecekler!
Ulan delı gıbı otv ve kdv var,neden dokunmuyorsun ona yıllardır! Mafya devletı budur. Allahım kurtar benı bunlardan yada bu ülkeden!
Nefret ettım ısımden gucumden,zaten bugun yabancı fonlara satıs ıcın gorustum. Allah yuzumuze baksın artık,yeter be!
Sistemi kandirmislar. Indirime bile sevinemiyoruz. Secime kadar bakalim daha neleri baskilayacaklar. Secim sonrasi kemerleri iyi baglayip celik donlari giymek lazim.
free-hifi
08-05-2018, 18:20
Valla abi wp müdür yönetici gruplarında herkes ana bacı giriyor bizim kârımızdan düşürüp indirip yapmak kadar alçakça bir şey olur mu. ne kazanıyoruz sanki rakamlar yükseldi litreler düştü millet personel çıkarmaya başladı.
Bunları görüpte oy verenlerin artık ne diyeyim kelime yok
Versınler aq,bunlardan ıyısı yok dıyerek yıne verırler!
Ulan daha kotusu olamaz,bundan kotusu yok....
Zıktıkce.daha cok zik dıyen bır guruh var!
Mazotta beklenti nedir, haftaya uzun yolum var ona göre depo fullüycem
free-hifi
08-05-2018, 20:06
Mazotta beklenti nedir, haftaya uzun yolum var ona göre depo fullüycem
Üstte yazılanları okudunuz mu?
Versınler aq,bunlardan ıyısı yok dıyerek yıne verırler!
Ulan daha kotusu olamaz,bundan kotusu yok....
Zıktıkce.daha cok zik dıyen bır guruh var!
Son Dakika: Akaryakıt zammına ilişkin acıklama - Haberler (http://m.haberturk.com/son-dakika-akaryakit-zammina-iliskin-aciklama-1955502-ekonomi)
Abi ne diyor bunlar :):)
https://i.hizliresim.com/vjOy9r.png
Son Dakika: Akaryakıt zammına ilişkin acıklama - Haberler (http://m.haberturk.com/son-dakika-akaryakit-zammina-iliskin-aciklama-1955502-ekonomi)
Abi ne diyor bunlar :):)
Baş yalaka bunlar!
ufuksaracci
08-05-2018, 23:56
997TT abi bir sorum olacak. İstasyonların keyfi olarak yakıt satmama gibi bir durumu var mı? Böyle bir davranışta yaptırım var mı? Anladığım kadarıyla çok büyük zarar içerisindesiniz, istasyon sahiplerinin stoklarını zam sonrasına saklama gibi bir durumu olur mu?
Sadece merakımda soruyorum, bir anda kendimi sizin yerinize koydum herhalde ben böyle bir durumda satış yapmayarak en azından hem kendimce protesto ederdim hem de bir şekilde zararımı minimuma düşürüdüm.
Benim ki sadece bir anlık fikir, tabi ki işin içerisinde bir sürü şey vardır.
997TT abi bir sorum olacak. İstasyonların keyfi olarak yakıt satmama gibi bir durumu var mı? Böyle bir davranışta yaptırım var mı? Anladığım kadarıyla çok büyük zarar içerisindesiniz, istasyon sahiplerinin stoklarını zam sonrasına saklama gibi bir durumu olur mu?
Sadece merakımda soruyorum, bir anda kendimi sizin yerinize koydum herhalde ben böyle bir durumda satış yapmayarak en azından hem kendimce protesto ederdim hem de bir şekilde zararımı minimuma düşürüdüm.
Benim ki sadece bir anlık fikir, tabi ki işin içerisinde bir sürü şey vardır.
Murat abi daha iyisini biliyordur, lakin 15 temmuz gecesi akaryakıt satmayan istasyonlara EPDK çok ağır cezalar kesti bildiğim kadarıyla ruhsat iptaline kadar gidiyor ama tabi benimki kulaktan dolma.
Satmayabilir. 15 temmuz vakasi,firsatcilikdi. Ama yapanlarin coguna dokunulmadi.
Inanilmaz işler oluyor. Artik sogudum herşey ve herkesden.
Yalaka olunur ama bu kadarina tahammulum kalmadi. Bazi hesaplarim var,gerceklesirse hayatim degisicek insallah.
Bu ulkede sanayici olmak aptallik...
turbo&quattro
09-05-2018, 01:44
Satmayabilir. 15 temmuz vakasi,firsatcilikdi. Ama yapanlarin coguna dokunulmadi.
Yalaka olunur ama bu kadarina tahammulum kalmadi. Bazi hesaplarim var,gerceklesirse hayatim degisicek insallah.
Abi buraya gel mutlu mesut yasayalim ;D
Tofask61
09-05-2018, 02:20
Trabzonda lpg'yi herkes kafasına göre satıyor mesela akçaabat çevresinde 10 petrol varsa birinde 2.99'a lpg var opet-aygaz. 3.60 a aytemiz ve petrol ofisinde lpg var :) Piyasa serbest mi şimdi 2.99'a satan adam zarar mı ediyor :)
https://i.hizliresim.com/vjOy9r.png
Hem doların hem de brent petrolün fiyatı tavan yapmışken indirim ha.. yine ters köşe yaptı bu hükümet haa..
Yok artık Lebron James.. :)
free-hifi
09-05-2018, 08:49
İndirim i uygulamaya n firmalar varmış istanbul içinde shell bp Lukoil vs fotoğraflar çekilmiş bu sabah
Bugün 7 kuruş iner, haftaya 17 kuruş artar..................
Skyhawk34
09-05-2018, 09:09
Lpg o kadar çok oynanmaya müsait bir yakıt ki. Halkımız hala daha lpg nin bu olayını çözemedi. Firma isterse lpg yi sana şu anki ortalama fiyat 2 lira diyelim, 1.30 a kadar düşürüpde verebilir.
Yaptıysan dünyalığını
torununu okutacak birikim var ise
uğraşılır mı bunca sinir stresle
sat işle ilgili ne varsa, yatır faize dolara
huzurlu huzurlu yaşa
Piyasamızın ıcıne ettıler.
Ayrıca fıyat serbestısı var,kacakcılık yapmayanlar %9 a kadar ınebılırler.
Benım garıpsedıgım nokta,bunlara oy verenlerın kafa yapıları....
imprezaWRC
09-05-2018, 10:37
Piyasamızın ıcıne ettıler.
Ayrıca fıyat serbestısı var,kacakcılık yapmayanlar %9 a kadar ınebılırler.
Benım garıpsedıgım nokta,bunlara oy verenlerın kafa yapıları....
İngiltere veya Almanya işte seç birini, sen piste çıkarsın ben otomobil temizler parlatırım oh mis. Hobileri icra ederiz, çocuklar mutlu mesut okurlar.
Ahmetfikri
09-05-2018, 10:42
3-5 gün para kazanmamak zarar etmekten iyidir yerinizde olsam pompaların ortasına iskeleyi koyar tadilat var der girişe kapatırım birilerinin seçim hazırlığı için zarar etmek kötü piyasayı dahada kötüye götürecek
haberleri bile rus haber ajanslarından takip eder olduk. Diğer blok sürmanşetten müjde olarak vermiş..
Benzine 5 ve motorine 7 kuruş indirim - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201805091033362502-benzin-motorin-indirim/?utm_source=https://t.co/AVrUJ59Fau&utm_medium=short_url&utm_content=h3eD&utm_campaign=URL_shortening)
GİZLİ MÜDAHALE EDİLDİ'
Dünya gazetesinden Selçuk Altun'un haberine göre mevcut piyasa şartlarında hem benzin hem de motorinde litre bazında 15 — 20 kuruşluk zam olması gerekiyordu.
Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dağıtıcı firmalarla görüşerek inisiyatif kullanmalarını sağladı.
Haberde, EPDK'nın dağıtım firmaları ile görüşerek akaryakıt ürünlerinde zam yapmalarını önlediği ve indirime ikna ettiği öne sürüldü.
Skyhawk34
09-05-2018, 10:55
Fiyat larda belli bir yere kadar inebileceklerini biliyorum ancak lpgnin ne kadar kolay oynanabilir bir yakıt olduğunu söylemeye çalışıyorum.
CloudGrey
09-05-2018, 11:00
seçime 50 gün kala benzine 20 kuruş zam yaptık diye bilirlermi ya ?
"insiyatif" isteyerek kendi dötlerini kurtamarya , baskı ve faşistlikle ticaret yapanı mikmeye devam ederler.
onların arkadaşları kankileri yoktur.mevzu iktidarları olunca herkesi silebilirler...
Hala petrol / doğalgaz bulundu içerikli manşetler görmedik az çalışıyor yandaşlar sanırım.
Çok iyi ya, devlet kendi eliyle piyasaya müdahale edip özel sektöre saplıyor valla görüyorsunuz ne desek boş, ortam şahane.
hep o i8 le feka2 yi paylaştın diye oluyor müdürüm bunlar :)
Gülelim bakalım ağlanacak halimize, seçim sonrası çay kaşığıyla verdiklerini endüstriyel kepçe ile çıkaracaklar,
TAMAM o zaman ben kaçayım yavaştan.
Olay şudur şuan. 100 tl masrafı olan ürünü 75 tl ye sat deniyor dağıtıcı ve bayiye. Adı da sektörel duruş oluyor. Zamları inkar etmek sektörel duruş olmuş. Bayi ve dağıtıcı battıktan sonra o duruşu ne eyleyeyim...
Ağanın oturduğu masada marabanın yaptığı büyüklükten bahsediyor zat-ı muhterem. Ağa ağa olsa marabaya ağalık yaptırmaz.
Yazik cok yazik...!
Bizi batirmak icin elinizden geleni yapin
Ayrica lpg neden oynanmasi kokay yakit? Merak ettim
Peki sizi temsil eden Sendika yada kuruluş sadece PÜİK midir? Bu konuyu ele alacak yada itirazını basın yoluyla yapabilecek bir kurumunuz yokmu?
İngiltere veya Almanya işte seç birini, sen piste çıkarsın ben otomobil temizler parlatırım oh mis. Hobileri icra ederiz, çocuklar mutlu mesut okurlar.
Hani bahçeli evler duvarda detailler, kapıda şıkır şıkır makineler hayallerim yıkıldı şuan. Hemen bi zengini tarafını tutmalar falan, bu nedir arkadaş hep mi zengin kazanır :)
Mekaniker lazımsa elimiz alet tutuyor hala (o kadar yaşlanmadık)
Hakikaten ben de merak ediyorum. Trabzon ve Akçaabat'ta lpg 2,99 ile 3,60 arasında her yerde farklı fiyat var. Hepsinden de denk gelince alıyorum performansta vs bir değişiklik olmuyor. Fiyatların bu kadar farklı olması nasıl olabiliyor?
İsteyince zam değilde indirim yapan hükümete
Dolar petrol fiyatları uçmuşken gelen indirimi sorgulamayanlara
Mal denir sadece
Neye göre indirim geliyor zam geliyor
Seçimde oy versinler diye öyle mi
Başını alır benden 1.77 maliyeti olan şeyi 6 liradan satan hükümete başını veririm ben ancak
free-hifi
09-05-2018, 14:46
Hakikaten ben de merak ediyorum. Trabzon ve Akçaabat'ta lpg 2,99 ile 3,60 arasında her yerde farklı fiyat var. Hepsinden de denk gelince alıyorum performansta vs bir değişiklik olmuyor. Fiyatların bu kadar farklı olması nasıl olabiliyor?
trabzonda aygazın lpg tavan fiyatı 3,52
2,99 a satan arkadaş yüzde 99 2,86 ya alıyor o yakıtı 13 kuruş felan kazanıyordur.
3,52 ye satan da 2,86 dan alıp 66 kuruş kazanmıyor öyle bir kar yok bilgin olsun aygaz la yada dağıtımcı kimse anlaşmasına göre alım fiyatı yükselir dağıtıcı o kadar kar bırakmaz ona bilgin olsun.
Seçime kadar idare edin seçimden sonra fazlasıyla geri alirsiniz demişlerdir bence, İmran Okumuş değişik bir adam Ulusoy turizm de onda su anda
Malesef puis gibi sendikalar hukumet yalakasi olmus durumda.
Zaten sesinie yükselten sendikanin baskanina operasyon yapilir,bir acigi bulunup istifa ettirilir. Hic birsey yoksa hain ilan edilir!
Devlet indirimi kendisinden yapmıyor arkadaslar,zaten cok dusen karlarimiz dan kisip yapti!
Vergi orani %185 aq!
Suan 24 krs zam gelmesi gerek. Hadi bakalim....
TorqueTuning
09-05-2018, 16:10
AKP'nin icraatlarına laf mı uzatabilirsin, kesin FETÖ'cüsün sen, 85 savcı bir lafla anında sana soruşturma başlatır, 2-3 aya kalmadan da indirirler koltuktan ve içeri tıkarlar. This is yeni türkiye!
Skyhawk34
09-05-2018, 16:41
Olay şudur şuan. 100 tl masrafı olan ürünü 75 tl ye sat deniyor dağıtıcı ve bayiye. Adı da sektörel duruş oluyor. Zamları inkar etmek sektörel duruş olmuş. Bayi ve dağıtıcı battıktan sonra o duruşu ne eyleyeyim...
Ağanın oturduğu masada marabanın yaptığı büyüklükten bahsediyor zat-ı muhterem. Ağa ağa olsa marabaya ağalık yaptırmaz.
Yazik cok yazik...!
Bizi batirmak icin elinizden geleni yapin������
Ayrica lpg neden oynanmasi kokay yakit? Merak ettim
propan ve bütan karışımını kafalarına göre ayarlayıp maaliyeti olabildiğince aşağıya çekebilirler. bu söylediğim sadece en basit yöntemi. insanımızda lpgyi ucuza alınca sevinebiliyor bu nedenle.
O ayarlama ne kadar basitmis Lpg de.
Ogretirsen biz de yapmak isteriz.... Skyhawk34
Skyhawk34
09-05-2018, 18:40
Bosver abi bizi cakallardan ayiran aslan olmamiz
Ne aslanı olm reisçi değilmiydin sen :D
Bılerk sordum aslında....
Propan ve butan oranıyla kafana gore oynayamaZsın. Nasıl yapılıcagını bılmedıgın ıcın,oynarlar yazıyorsun.
Bunun ıcın,butan ve propan ayrı basınclı kürelerde olup,rafinaj yontemıyle karıstırman gerek. Sırf bunun ıcın mılyon dolarlık tesıs kurman gere.
Lpg de sahtekarlık ıcın turlu yollar mevcut ama ımkansız otesı cogu sırket ıcın.
Ne güzel abi parası olan yurtdışında yaşamanın planını yapabiliyor. Bizi bırakın böyle gidin , nasıl mutlu olacaksanız öyle olun. Biz burada kalırız bir başımıza.
mehmet6r
09-05-2018, 23:50
Ne güzel abi parası olan yurtdışında yaşamanın planını yapabiliyor. Bizi bırakın böyle gidin , nasıl mutlu olacaksanız öyle olun. Biz burada kalırız bir başımıza.
Para bir çok şeyin kapısını açıyor ama ilk şart değil abi, inan. Beş parasız yurtdışına gidip, 3-5 yılda kendine düzen kuran insanlar tanıyorum. Cesaret edemedikten sonra para biraz bahane geliyor bana, onca örnek görünce.
turbo&quattro
10-05-2018, 02:06
Belki birilerine ilham olur diye Bilale anlatir gibi uzun uzun yazdim burada. Para hersey degil ama medeni cesaret olmazsa olmaz. Ben cebimde 2bin dolarla fln hic ingilizce bilmeden geldim su an amerikan vatandasiyim, maddi olarak hayatimin top levelindeyim fln .. parasizda bazi seyler gerceklesebiliyor yeterki cok isteyin.
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/231324-turbo_quattro_nun_usa_cars_gurbet_spec_konusu_.htm l
Paradan çok cesaret ve özgüven lazım, bütün hayatını ve çevreni bırakıp hiç bilmediğin bir yere, farklı kültüre, belki bilmediğin dili olan bir ülkeye taşınmak düşündüğünüzden çok daha zor :) Binlerce kişi var yurtdışı hayalleriyle gidip 1-2 yıl sonra koşa koşa ülkeye geri dönen.
trabzonda aygazın lpg tavan fiyatı 3,52
2,99 a satan arkadaş yüzde 99 2,86 ya alıyor o yakıtı 13 kuruş felan kazanıyordur.
3,52 ye satan da 2,86 dan alıp 66 kuruş kazanmıyor öyle bir kar yok bilgin olsun aygaz la yada dağıtımcı kimse anlaşmasına göre alım fiyatı yükselir dağıtıcı o kadar kar bırakmaz ona bilgin olsun.
Hocam doğrudur o tip detayları pek bilmem de bunlar işin en başında yani rafineriden ya da nerden alıyorlarsa herkes aynı yerden almıyor mu? Bir de mesela Değirmendere maçka yolundaki opette aygaz bir ara 2,99 tl idir aytemizde 2,94 tü. Şimdi de çok uçurum fark yok arada. O da aygaz söğütlüde ki opettekide aygaz ama lpg 3,50 li bişey orda.
Benzine sansur geldi - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/benzine-sansur-geldi-2399025/)
Kapat FB'u yorumlara o zaman amg.................
GokhanRS
10-05-2018, 09:10
Benzine sansur geldi - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/benzine-sansur-geldi-2399025/)
Kapat FB'u yorumlara o zaman amg.................
neyi sansürlüyorlar, pompada fiyat kısmını blur mu yapıcaklar :D yada cnbc-e eskiden çiçek koyardı sigara içenin eline :D
Eskiden sansürsüz s.kiyorlardı, şimdi sansürlü s.kecekler..
Sonuçta değişen birşey olmayacak. S.ken s.kmeye, millet de s.kilmeye devam edecek.
Argo için kusura bakmayın.
Aslan besleyen yemini düşünmez.
Sonunu düşünen kahraman değildir.
At yalanı inananı s...
murat abi sayesinde gazetelerden önce öğreniyoruz de saçmalık amk memlekete bak
2 küfür etmeyle herşeyi bıraksalardı... 5 yaşında ki çocuk tribine girmişler.
free-hifi
10-05-2018, 10:17
Hocam doğrudur o tip detayları pek bilmem de bunlar işin en başında yani rafineriden ya da nerden alıyorlarsa herkes aynı yerden almıyor mu? Bir de mesela Değirmendere maçka yolundaki opette aygaz bir ara 2,99 tl idir aytemizde 2,94 tü. Şimdi de çok uçurum fark yok arada. O da aygaz söğütlüde ki opettekide aygaz ama lpg 3,50 li bişey orda.
aynı rafineriden çıkıyor sorun yok bayi ile opet anlaşmasına bakar benim etrafımda 3 opet 2,99, 3 km ilerde 2,79 onun 1 km altında 2,73
free-hifi
10-05-2018, 10:18
ALINTI:
Piyasa Bilgilendirme: Mevcut piyasa koşullarına göre yapılması gereken lpg zammı ve benzin zammı yapılamadı, bu geceden geçerli motorinde de fiyat artışı görünmekte ama mevcut duruma göre yapılamayacak gibi. Şu an belirsizlik devam ediyor. Şu anki verilere göre benzin platts + % 6,32;motorin platts + % 4,23.
BP: Akaryakıtta 20-25 kuruş artış bekliyoruz - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/thomsen-akaryakitta-20-25-kurus-artis-bekliyoruz-2399416/)
Tarih : 18-06-2012
USD : 1,82 TL civarı
2012 Dünya Petrol Rezervi : 1.5 milyar varil
2018 Dünya Petrol Rezervi : 1.7 ~ 1.9 milyar varil
https://i.hizliresim.com/VrkdmR.jpg
mikelazi
10-05-2018, 12:10
birde şu sıfırları atmadığımızı düşünsenize.
abbooowww bitmişiz biz.
GokhanRS
10-05-2018, 12:14
BP: Akaryakıtta 20-25 kuruş artış bekliyoruz - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/thomsen-akaryakitta-20-25-kurus-artis-bekliyoruz-2399416/)
Pis fetöcüler :D Seçimden sonra benzin 3 lira olunca görüşürüz. Bende diyorum ülkemin yarısı niye çok mutlu. Bu gün açız ama zengin olmamıza çok az kaldı kafası yaşıyorlarmış.
Sabahın bugünkü haberlerinden biri yine :D
https://iasbh.tmgrup.com.tr/6e2d93/1138/600/0/0/1138/600?u=https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2018/05/10/batman-sasonda-petrol-bulundu-1525936235633.jpg
Pis fetöcüler :D Seçimden sonra benzin 3 lira olunca görüşürüz. Bende diyorum ülkemin yarısı niye çok mutlu. Bu gün açız ama zengin olmamıza çok az kaldı kafası yaşıyorlarmış.
Sabahın bugünkü haberlerinden biri yine :D
https://iasbh.tmgrup.com.tr/6e2d93/1138/600/0/0/1138/600?u=https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2018/05/10/batman-sasonda-petrol-bulundu-1525936235633.jpg
Bu haber ne zaman çıkacak diye bekliyorumdum, iyi oldu :)
Grimlord
10-05-2018, 12:18
Her seçim öncesi olanlar
- Doğudan petrol fışkırması
- "yerli uçak, tank, araba , roket, robot yapılacak" haberi
free-hifi
10-05-2018, 12:22
Murat abi dağıtıcılar ile epdk arasında dün bir toplantı gerçekleşti mi. Bilgin var mı konudan?
Benzine yapılan zamlar artık acıklanmayacak! (https://www.birgun.net/haber-detay/benzine-yapilan-zamlar-artik-aciklanmayacak-215332.html)
Bu haberin gerçekliği ne derece doğru bilemiyorum ama oldukça ilginç. :)
Benzine yapılan zamlar artık acıklanmayacak! (https://www.birgun.net/haber-detay/benzine-yapilan-zamlar-artik-aciklanmayacak-215332.html)
Bu haberin gerçekliği ne derece doğru bilemiyorum ama oldukça ilginç. :)
Azıcık takip edelim gün içi mesajları bari.....
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/160088-benzin_zammi-343.html#post8471730
Azıcık takip edelim gün içi mesajları bari.....
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/160088-benzin_zammi-343.html#post8471730
Gözden kaçmış olabilir bu da sitemkar olmanızı gerektirecek bir mesele değil.
En fazla aynı haber iki kez paylaşılmış olur, bu kadar. İlla cevap yazmanıza da gerek yok.
Bu haber ne zaman çıkacak diye bekliyorumdum, iyi oldu :)
Ulkenin yarisi bekliyordu zaten :D gec kalmadan gelmis. Sirada borla calisan araba, borlu pil, borlu komur, yenilebilir yuksek proteinli bror haberlerini bekliyoruz :D
oabayram
10-05-2018, 15:09
durmak yok yola devam :)
birde şu sıfırları atmadığımızı düşünsenize.
abbooowww bitmişiz biz.
harbıden hea trılyona araba mılyarlara benzın alıyoduk. allah razı olsun eskıden tuvaletede mılyon verıyoduk sımdı nerdeyse bedavaya sıcacazz..
Dün gece burada gördüğüm bir kaç yorum üzerine geçmiş dönemin ekonomisine bi baktım, 70-90 yılları arası tl dolardan değerliymiş hatta 70lerde 1 dolar 14.5 kuruşa denk geliyor vs. yazıyor acaba ben mi yanlış yorumluyorum bu durumu yoksa biz cidden neredeyse 1tl = 10 dolar durumundan ----> 0.25tl = 1 dolara mı geldik
kaynak:
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=EZUHEk-cTGU&t=65s)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sfB9jiOGHKA&t=375s)
Benzine zammın açıklanmamasında bir sakınca yok bence, göz göre göre yapılan zamma birşey demiyor insanlar... Daha da güzel uyutulsunlar o yüzden sıkıntı yok. :)
Bu gece zam var mi yok mu şimdi
Tamamen dostane soruyorum, yaptığınız yada yapabileceğiniz bir şey var mı? Benim gibi son kullanıcıların maalesef sandık dışında yapabileceğimiz bir şey yok.
1 haftadır cok siniriıiyim,sırket sahıplerıde oyle. Ama tepkımızı rahat rahat gosteremıyoruz,nıye? Ulkede hukuk kalmadı,ulke duzenını bozmaktan gırde,kamu duzenını bokmaktan cıkar,hain ılan edılıp kalırız!
24 hazıran bu ulkenın durustluk ve mertlık sınavıdır!
Suan 28 krsartması gerek ama artmadıgı gıbı sadece karlarımızdan kısarak,dalga gecerler gıbı ındırım yaptı!
Kımın cebındekını kıme dagıtıyorsun aq!
Masada yemek yıyoruz ama agalıgı marabalar yapıyor!
LUTFEN OKUYUN. BIZI ANLAYIN. BEGENIRSENIZ DE PAYLASIN. ALLAH ASKINA SIZLERE 24 SAAT HIZMET VEREN ISTASYONCU KARDESLERINIZIN YAKARISIDIR. Eger Murat abınızın,kardesınızın 1gram hakkı varsa,lutfen sosyal medya hesaplarınızda paylasınız. Sızden kolay kolay kolay bırsey ıstemem,kırmayın benı...
Değerli Düzenleyici Kuruluşumuz EPDK;
Zam yaptırmadınız diye size laf edecek değiliz zira yapılmayan zam bizim sermaye ihtiyacımızın artmaması demek. Normal şartlarda gelmeyen zamma düğün bayram yaparız.
Ama siz ne yaptınız kalkıp Dağıtıcı İle Bayi kâr marjına müdahale ederek pompadan indirim yaptırdınız.
Dağıtıcı ne yaptı, yapılan 7 kuruşun 6 sını bayiiye YÜKLEDİ. Zülüm bayiye oldu yine.
Değerli Anadağıtıcı firmalarımız hani et ile tırnak idik! Neden sadece bayiye yüklendi bu yük? Neden paylaşım oranlarında da olsa paylaşım yapmadınız?
Değerli EPDK, zam yaptırmıyorsunuz dağıtıcılar rutin yükleme depolarından mal yükletemeyip başka şehirlerdeki depolara yönlendirmeye başladı bayileri, bu da ekstra maliyet demek bu farkta bayiye yüklendi. ( bir kaç firmayı tenzih ediyorum) Bu fark neden bayiiye yükleniyor? Neden paylaşılmıyor?
Stoklarında Lpg kalmadı küçük dağıtıcıların farkında mısınız? Bu firmalar bayiilerine Kısıtlı ve cari hesapsız yani peşin para ile ürün vermek zorunda kalıyorlar. Pahalı aldığı malı ucuza vermek istemiyor büyük ithalatçı. Bir iki gün daha bu devam ederse bazı istasyonlar YOK satmaya başlayacak lpg de.
Zammı yansıtsaydınız ilk etapta 11-12 krş olacaktı sıkıntı olmayacaktı. Erteledikçe fiyat üstündeki zam yükü 20-25 krş aralığına çıktı. Peki şimdi ne olacak? Bir anda yapılması daha büyük kaos.
Tamam eyvallah erteletiyorsunuz zamları ama bu artışların yinelenmesi halinde çözüm önerileriniz ne? Nasıl gelişecek gelecek? Mevcut uygulamanın bir metodolojisi yok, gelecege dair net öngörünüz ne? Bu kaotik durum öyle gitmez hepimizin elinde patlar. Sonra sakın karşımıza Tavan diye gelmeyiniz zira Sektörün bunu kaldıracak gücü ve takadi yok.
Epdk baskanının meslegi avukat,avukatı enerjının %60 ına sahıp sıstemın basına koyarsan bu olur!
997TT ön görün ne abi peki ? Kimse 10'a aldığını 8'e satmak istemez.
Komple yok satıp tarihe altın harflerle geçer miyiz ?
Hani yıllardır kullanılan o zamanlar tüp kuyrukları vardı gibi bir malzeme çıkar mı ?
Şu ortamda piyasayı bilen adam bu müdahaleyi görüp ülkeye yatırım yapar mı ? Sen bile mevcutları satıp gitmenin peşine düşmüşsün, şuradaki 100 adamdan 99'undan iyiyken şartların.
Bu pompalanan iyimserlik korkuyorum ki çok sert şekilde çarpacak yüzümüze.
Sadece enerjide bu dalavereler dönüyorsa diğer sektörleri siz düşünün kim seçilirse seçilsin seçimden sonra orta direğin çelik don giymesi lazım bunların sonucu çok ağır olacak gibi gözüküyor.
Bir yanım bu enkaz kalsın bunlara da arkalarındaki %50'leri teneke bağlayıp göndersin diyor (başkanlık ve ohalde mümkün mü bilemiyorum), diğer yanım kaldıkları bir dakika bile zarar...
Ülkemiz için en hayırlısı ne ise o olsun.
Suan bu durumdan kotu olamayız....
Ben akp gıtsın yada tayyıp dusmanı degılım.
Ama hatalar ve yapılan yanlıslar sevapları cokdannn gectı!
Yahu dunya da her işten anlayan bırı var mı? Neden unıversıtelerde onlarca bolum var?
Iktıdar yorgunlugu ve yozlasması oldu. Ya akp yenı lıder cıkarması gerek yada toptan degısmesı gerek. Bunu gorun artık akp sempatızanı kardesım.
Cıddızor durumdayız... Yapılanı haber yapıcak gazete yok! Dusudunun artık...
Etrafımda bunlara oy verenlerin çoğunluğu istikrar bozulmasın diye verdi şimdiye kadar. Bütün medya bunlara olmasına rağmen esnaf başta olmak üzere homurtular başladı.
İstikrar devam etsincilerin bazılarında bundan kötü olursa korkusu var.. Dediğin gibi abi bundan kötüsü yok gibi. Adalet, eğitim, ekonomi hepsi dipteyken hala her şey yoluna gibi davranmaları.. Koltuk sevdasından başka birşey değil bence.
Mr.Bilal
11-05-2018, 16:04
Herşey bizim elimizde 15 Temmuz daki gibi bir uyanış, birlik ve beraberlik herşeyin sıfırdan başlamasına vesile olacaktatır. Gözlerimizin görmesi yetmiyor, ağzımızla konuşmak yetmiyor, düşünmek yetmiyor! Sandığa gidip elimizle de destek olmamız lazım artık.
free-hifi
11-05-2018, 16:08
Bu gece LPG ye 10 kuruş zam yapıyoruz
‪Tüpraş benzine,motorine zam yapmadı.‬
‪Dağıtıcı firmalar kendi aralarındaki ticarette olması gereken zam oranında fiyat artışı yaptı. Adına da elleçleme bedelini yükseltme dedi. ‬
‪Bu fiyattan alan ithalatcı olmayan dağıtıcı farkı bayii’ye yansıttı. ‬
‪Doğal olarak bayii de pompa fiyatlarına yansıtmaya başladı.‬
‪Sistem dağılıyor farkında mısınız?‬
Suan fıyatlar heryerde farklı,kımse nasıl yapıcagını bılemıyor...
Bıle ısteye anasını belledıler....
ulkede buyuk bası bosluk var....
free-hifi
11-05-2018, 18:04
Aynen oyle abi
PunisheR
11-05-2018, 19:19
olan şu anda 997TT'nin de bahsettiği gibi, EPDK başkanı bizzatihi tehdit ederek (tavan fiyat uygulamasına geçeriz gibi) bu indirimi biz bayiilere ve dağıtımcılara kitledi.
sanki 6 liralık benzinden 2 tl para kazanılıyo.
arkadaşlar max kar 40-50 kr, ki bu intifa durumuna göre %50-50 gibi paylaşılıo.
Max %10 gibi kazanılan bi sektörde %1-2 indirim bayi ve dağıtımcıya kitlenir mi el insaf, git indir kardeşim ötv'ni o zaman...
Vergı yuku %183 olan bır sektorde,zaten karları az olan bayının karını kesıyorsun!
Secımlerde gorecegız kım ne kadar mutlu. Kımse kusura bakmasın,ben bu halka ınanmıyorum...
Buarada suan kı dovızle bırlıkte 29krs artması gerek.
Cok heyecanlı seyler olucak....
Dolar yine füze
Petrol rakamlarına bakarsak
En az 30 krş zam olması lazım
Bayiler yakıt vermezse ceza mı veriliyor
Böyle bir ceza işlemi yapabilir mi devlet
Veremez,satmak zorunda degıl.
Ancakkkkkkk, khk denen tek adam yonetımınde her an vatan haını olabılırsınız.
İleri demokrası.
PunisheR
12-05-2018, 00:34
ben 6 gün önce kapattım 35 bin günlük satan istasyonu bakalım
ben 6 gün önce kapattım 35 bin günlük satan istasyonu bakalım
Neden kapadınız?
Ahmetfikri
12-05-2018, 12:24
artık zam indirimden çok bizi nasıl bi gelecek bekliyor diye bu konuya girer oldum
PunisheR
12-05-2018, 14:22
Neden kapadınız?
çıkıcam sektörden satıcam kurtulcam bu ne kaç kuruş kazanıo yok o bedeli yok bu bedeli yok sorumlu şeysi gelen birbirini götürüyo
Satısın ortalamanın cok ustunde olmasına ragmen bunu durunuyorsan,dıgerlerın vay halıne.
Ben de sırketı yabancıya satıp kafamı dinlemek ıstıyorum. 3 senedır bıttım,tukendım....
free-hifi
14-05-2018, 11:10
Bugüne ait yaklaşık değerler, Benzin %+8,50. Motorin %+6,50.
#diren hükümet
Black_Eagle
14-05-2018, 13:30
Bugüne ait yaklaşık değerler, Benzin %+8,50. Motorin %+6,50.
#diren hükümet
Yani 50 kuruş civarı bir zam mı gelmesi gerekiyor du :soru: 6 ya yeni alıştık zaten demek seçim olmasa 7 nin yolu çok kısaymış
Kulak arkamda bir acı hissediyorum ama çözemedim. Farkettinz mi bilmiyorum yakıt fiyatlarına yayın yasağı geldikten sonra dizele 3 kuruş zam koydular :) ya da benim yakınımdaki firmalar yaptı bunu kendi kafasına göre.
free-hifi
14-05-2018, 16:19
Kulak arkamda bir acı hissediyorum ama çözemedim. Farkettinz mi bilmiyorum yakıt fiyatlarına yayın yasağı geldikten sonra dizele 3 kuruş zam koydular :) ya da benim yakınımdaki firmalar yaptı bunu kendi kafasına göre.
Opet euro da 13 eco da 10 indirip fiyati eşitledi ertesi gün euro ya 4 kuruş zam yaptı yine arasında fark yapti
free-hifi
14-05-2018, 16:19
Yani 50 kuruş civarı bir zam mı gelmesi gerekiyor du :soru: 6 ya yeni alıştık zaten demek seçim olmasa 7 nin yolu çok kısaymış
Valla normal şartlar 7 ye 6 ya hayal olarak göstermi yordu
Bu aksam dan gecerlı benzın de 15krs.mazor da 13krs,lpg de12 krs mınımum zam gelıcek.
Bu yapılması gereken zammın sadece yarısı beyler....
Boost Up
14-05-2018, 17:41
Zam var mı yani?
E yazdım ya.zam ama sadece yarısı.
free-hifi
14-05-2018, 17:49
Bu aksam dan gecerlı benzın de 15krs.mazor da 13krs,lpg de12 krs mınımum zam gelıcek.
15.05.2018/İSTANBUL (ANADOLU) KURS:6.26 MT_ECO:5.69 MT_ULT:5.72 GAZ:5.07 F. Oil:3.35 YKFO:2.99 Kalori:3.71 B016
Geldi abi :)
Azıcık daha fazla yapmışlar
Benzin, motorin ve LPG'ye zam | Ekonomi haberleri (https://www.dunya.com/ekonomi/benzin-motorin-ve-lpgye-zam-haberi-415651)
"Benzine 18, motorine 15 ve LPG'ye 12 kuruş zam yapıldı."
ErkanCanS
14-05-2018, 19:12
Bu daha yarısıysa buna zam değil zamcık diyebiliriz heralde..
onn_dear
14-05-2018, 19:24
Kalan zammı da haftaya bekliyoruz. Arayı çok açmayalım bak hatirimiz kalır sonra...
free-hifi
14-05-2018, 19:24
Demekki artık zamları akşam 18 de öğrenecegiz zam onu stok yapamayacagix. İndirim gelirse de takla atacagiz
Ozaman vergi dairesine yanasalim, bosluk kalmasin
Ya yeter eylem yapmak lazim bu ne kardesim herseye zam, Serefsiz taksiciler kilini kipirdatmaz zamlara biseye adam gibi isini yapmiyo die millet uber kullaninca magandalk yapar!!, Koprude kontak kapayalim diyen biri vardi noldu? Ohal de zor ama artik yeter bide lutfeder gibi hirsiz serefsizler 5 kurus indirim yapar
Boost Up
15-05-2018, 02:14
Abi, ben konuyu açıp okurken free-hifi ya niyet yazmıştım. Sonundada sordum zam mı var diye, mesajımı gönderdikten sonra gördümki sende "Bu aksam dan gecerlı benzın de 15krs.mazor da 13krs,lpg de12 krs mınımum zam gelıcek. Bu yapılması gereken zammın sadece yarısı beyler...." mesajını yollamışsın. Demek istediğim ufak bir karışıklık olmuş:D
Grimlord
15-05-2018, 09:08
Benzin 10 lira olsa da bu millet akıllanmaz
" laiklik elden gidiyeahhh"
Allahtan havalar düzeldi,bisiklete binemeyip arabaya binmek moralimi çok bozuyordu. Şimdi her yere tekrardan bisiklet ile gidip gelebilirim.