Orijinalini görmek için týklayýnýz : BenzÝn zammi
Takip ediyorsunuz etmiyorsunuz bilemem tabi. Hekim haklarý için, hekim zulmu için, hayvan haklarý için, küçüklere taciz için, verilen þehitler için, vsvsvs 10 yýldýr 10 larca konu için konvoylarda yapýldý ülke çapýnfa yürüyüþlerde. Bunu ötv içinde daha organize gerçekleþtirebilþrler
memur emeklisi babam diyorki reis olmasa batardýk yiyecek ekmek bulamazdýk sen iþe giremezdin þöyle rahat olsak bütün mesele çözülecek boþ kafa max huzur
sanctuary35
17-08-2018, 23:59
gram üzülmüyorum bizler iyi kötü yolumuzu buluyoruz 2 gezmiyoruz 1 geziyoruz ama bunlara tapan asgari ücretliler alsýn 50tl peynir, 100tl et, 30tl çay, 10tl akaryakýt görsünler bizim dolar borcumuz yok dolarla alakamýz yok nasýl oluyor.
GokhanRS
18-08-2018, 00:05
Yarýn depoyu doldurayým diyorum.. Ama tek seferde mi versen 300tl yoksa 150 150 ayrý istasyondan mý alsam psikolojik eþik için ciddi düþünüyorum..
anksiyete bozukluðumu debertecek bu akaryakýt konusu..
Hybrid toyota CHR hýzýnda kýsa zamanda yaygýnlaþýr ve teknolojisi ucuzlar umarým..
en iyisi tek seferde vermek, tek sefer iki seferden daha kýsa sürer bence :D
Ertug_T.
18-08-2018, 00:24
Euro-TL benzin hesabi yapmak neyin kafasi anlamadim. 50€ ya 35lt benzin aliyorum shell 102oct. bana gelisi birim olarak dusununce 50 tl ediyor. Turkiyede Birim olarak hesaplaninca 230-240 ediyo ayni 35lt. benzin.
en iyisi tek seferde vermek, tek sefer iki seferden daha kýsa sürer bence :D
Ver kurtul diyosun :D Giderken gelirken ver.. Vere vere geliyoruz zaten..
Valla ortalama tatil giderimizin %40 yakýta vermek koyuyor baþka hiç bir þey deðilde..
1 € bile deðil hamd olsun :)
Hala böyle dusunen milyon kusur kiþi vardýr,nasil bir kafa yapisi,nasil bir cahillik inanamiyorum. Gelir avrupa ortalamasinin 3 de 1 i ama akaryakiti kiyasliyoruz. Yahu once yasam kalitelini ayni seviyeye getir,sonra ekonomik dueumu,en son yakiti kiyasla be,ulkeyi bitirdiniz,6 ya düþtü dolar diye gobek qtar hale getirdiniz...!
gram üzülmüyorum bizler iyi kötü yolumuzu buluyoruz 2 gezmiyoruz 1 geziyoruz ama bunlara tapan asgari ücretliler alsýn 50tl peynir, 100tl et, 30tl çay, 10tl akaryakýt görsünler bizim dolar borcumuz yok dolarla alakamýz yok nasýl oluyor.
Aynen kardesim:tum yardimlari kaldirdim,sahsi dahil.
Hala ayni yasamtimda devam ediyorum,geziyorum egleniyorum hatta psikolojik olarak daha bir fazla eglenme hissi var...
Hybrid aracimi sevicegim aklima gelmezdi,istanbul a dondugumde vurucam kirbaci toprakli prize :)
Carmageddon
18-08-2018, 08:18
Otomobil firmalarýnýn yakýt tüketimi konusudaki argeleri Türkiye'deki vergilerle yarýþamýyor maalesef.
Gerçekten hibrid yada tamamen elektrikli araçlar bizim gibi akaryakýtý ithal eden ülkeler için biçilmiz kaftan tamamen yaygýnlaþmasý dileðiyle
En ucuz gaz olmuþ 3.42... bomboþ E5 de bile 70 80 sabit devam.
baskan96
18-08-2018, 10:15
En ucuz gaz olmuþ 3.42... bomboþ E5 de bile 70 80 sabit devam.
16.07.2018 tarihinde 2004 Civic VTEC II aldým. 17.07.2018 günü Kazakistan'a gittim aðabeylerimin yanýna. Orada 92 oktan benzini 125 tengeye aldýk. Amerikan versiyon 1.8 Toyota Corolla'da 4000 devirin altýnda þehir içinde dahi gezmedim. Buraya dönüþ yaptýk yokuþ çýkýyormuþum, þehir içi-dýþýndaymýþým farketmiyor 2200 deviri geçmeyip 27 kuruþ yakýyorum :D
16.07.2018 tarihinde 2004 Civic VTEC II aldým. 17.07.2018 günü Kazakistan'a gittim aðabeylerimin yanýna. Orada 92 oktan benzini 125 tengeye aldýk. Amerikan versiyon 1.8 Toyota Corolla'da 4000 devirin altýnda þehir içinde dahi gezmedim. Buraya dönüþ yaptýk yokuþ çýkýyormuþum, þehir içi-dýþýndaymýþým farketmiyor 2200 deviri geçmeyip 27 kuruþ yakýyorum :D
Bötle hayatýn diye baþlayasým geliyor benimde iþte lanet olsun ne yorum yapýlabilir ki baþka. 1.2 araba ve lpg ile tasarruf peþindeyiz. Allah yardým etsin çok komik durumda ülkemiz...
GokhanRS
21-08-2018, 09:16
kuþlar 30 lira olmuþ hayýrlý olsun.
Dovizdeki artış ikinci el pazarına yaradı! – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/dovizdeki-artis-ikinci-el-pazarina-yaradi-2586043/)
bu döviz kuru bu belirsizlik akaryakýt durumu vs etkenlere raðmen yüksek segment vasýta alanlarda ne cesaret var diyesi geliyor insanýn
kuþlar 30 lira olmuþ hayýrlý olsun.
Dovizdeki artýþ ikinci el pazarýna yaradý! – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/dovizdeki-artis-ikinci-el-pazarina-yaradi-2586043/)
Hepsi 20 yaþýnda ama 100k km geçeni yok haberde :)
Kuþ serisi kadran 5 haneli miydi :).
turboman
21-08-2018, 12:51
Adama diyorum bu tofaþ iþe yaramaz araba diye kapýma koymam diyorum
Gücümüz buna yetiyor diyor
Kaça aldýn diyorum 11 e aldým diyor
Lan 11 e 90 model klimalý civic aldým sanrooflu hidrolik direksiyon otomatik cam diyorum
Bizimki hastalýk diyor
Ne hastalýkmýþ aq dedim bi türlü ölmediniz gitti
Mantýðý ile yaþamý ters olan adama birþey anlatamazsýn...
Adama diyorum bu tofaþ iþe yaramaz araba diye kapýma koymam diyorum
Gücümüz buna yetiyor diyor
Kaça aldýn diyorum 11 e aldým diyor
Lan 11 e 90 model klimalý civic aldým sanrooflu hidrolik direksiyon otomatik cam diyorum
Bizimki hastalýk diyor
Ne hastalýkmýþ aq dedim bi türlü ölmediniz gitti
Mantýðý ile yaþamý ters olan adama birþey anlatamazsýn...
Kuþ hastalýðý
Beynin kuþ beyni ile doðru orantýlý olmasýyla gerçekleþir
Bu hastalýk türkiyede meþhurdur
Normaldir
Anormal olan biziz :):)
turbo&quattro
22-08-2018, 19:08
Bugun babamin arabasina lpg + benzin aldim toplamda 470tl mi ne verdim yani birim olarak $470 diyelim abd deki 1 senelik benZin harcamam. Emegi gecenlerin allah bin turlu belasini versin.
https://s1.eksiup.com/4ca42e26a14.jpeg (https://eksiup.com/4ca42e26a14)
Bugun babamin arabasina lpg + benzin aldim toplamda 470tl mi ne verdim yani birim olarak $470 diyelim abd deki 1 senelik benZin harcamam. Emegi gecenlerin allah bin turlu belasini versin.
https://s1.eksiup.com/4ca42e26a14.jpeg (https://eksiup.com/4ca42e26a14)
Bir baþkadýrrrrrrr benimmmmm memleketimmm
Þarkýsý armaðan olsun sana :)
O kadar aþþagýlýk ve þerefsizlerki bayramýn bile bitmesini beklemediler
onn_dear
22-08-2018, 19:59
O kadar aþþagýlýk ve þerefsizlerki bayramýn bile bitmesini beklemediler
Bayramda milletin seke seke doldurmak zorunda olduðunu biliyorlar beklerler mi hiç?
Orda iþ-ev yakýn heralde iyice tabanwaya mý baðladýn naptýn :D Ayda 1 depo ya yakýyorsun ya yakmýyorsun demek abi, ben benzin nasýl olsa ucuz diye haftada 1 depo bitiremeyince ulan depodaki benzin eskidi çýkayým bi gazlayayým da yenisini alayým diyodum, hey gidi :D Kýymetini bilmiyosun oralarýn
turbo&quattro
23-08-2018, 10:28
Orda iþ-ev yakýn heralde iyice tabanwaya mý baðladýn naptýn :D Ayda 1 depo ya yakýyorsun ya yakmýyorsun demek abi, ben benzin nasýl olsa ucuz diye haftada 1 depo bitiremeyince ulan depodaki benzin eskidi çýkayým bi gazlayayým da yenisini alayým diyodum, hey gidi :D Kýymetini bilmiyosun oralarýn
Ev is arasi gidis gelis 14mil fln onceden 80mil civariydi ;)
Ayda ortalama 1.5depo harciyorum gibi ~$35 galiba 1 depo. Ev is haric zaten disari fln ciktigimda genelde yuruyorum, kosuyorum fln arabaya pek ihtiyacim yok ;)
34btr1907
24-08-2018, 12:09
Ben yýllardýr þunu çözemedim birde,bayramda tatýle gitmemiþ gidememiþ insanlar yaþadýgý sehýrde aile ziyareti eþ dost ne bileyim park bahçe gezmek için toplu taþýmaya ihtiyacý var ,ve kalkýp ücretli yapýyorlar bunu hala,otoyollar köprüler bedava geçiþ saðlanýyorken ,aðýr kahpelik olarak görüyorum arabasý olana kýyak olmayana niye köstek olunur çözemedim bayram günü
Motorine 11 kuruþ zam gelecek deniyor,doðru mudur? 997TT
Inan fiyatlara hic bakmadim,bakinca yazarim.
silwerhooks53
25-08-2018, 12:08
banada dun kagýthana shellde pompacý 9 ve 10 gorucek dedý sene sonuna kadar dogrumu acaba
silwerhooks53
25-08-2018, 12:10
bayramdan sonra zam gelýyo otv den dolayý dedý
GokhanRS
25-08-2018, 12:13
banada dun kagýthana shellde pompacý 9 ve 10 gorucek dedý sene sonuna kadar dogrumu acaba
Bunlar hep Amerikanýn oyunlarý, arkasýnda kim var? Ýsrail.
2023e hepimiz kralýn, koyucaz bir kilo boru, 3-5 bin km tertemiz:) az diþimizi sýkalým, 20 lira bile olsa devletimize destek olalým.
Sonra iþte alarm çaldý, sabah olmuþ. Ýþe gitmek lazým :)
Sýkýntý yok,istikrar sürsün Türkiye büyüsün.
free-hifi
25-08-2018, 14:24
Sevdim elemaný piyasayý yakýndan takip ediyor...
Hanimin arabayý doldurdum,kici kirik 520 410tl yakit aldi...
Istikrar ne guzel sey...
Hanimin arabayý doldurdum,kici kirik 520 410tl yakit aldi...
Istikrar ne guzel sey...
Kýcý kýrýk 520?
cýx cýx..
520 dünyanýn en iyi otomobilidir. Lütfen konuþmalarýmýza dikkat edelim:)
Yahu 1600cc arac,5 tabiki guzel de,buralarda öyle.
410tl.... Yahu Turkiye'de ortalama kazanc(aylik) ile kac defa bu aracýn deposu dolar ki?
Ha,araba M5 falan olurda,koy dotune dersin...
Ulkeyi kucuk motora mahkum edip,uzerine akaryakita bu kadar bindirilmesi garip. Dunyanin bitcok ulkesinde sadece kdv aliniyor vergi olarak,otv gibi fahis bir sistem yok. Suan bu arabanin 200tl ye doluyor olmasi gerekiyordu...
Neyse,secenler memnum,bana susmak duser....
bayram diye kampanya mý yapmýþlar anlamadým bayrampaþa metrisin ordaki shellden bayram günü dizel yakýt aldým 5.25 TL den litresi verdiler fullledim þehir dýþý yaptým dönerken tekirdað da bp den fulledim 6.25 TL yine ortalama ayný litre gibi birþey aldým 45 tl fazladan verdim.Þuanda depoyu 375 TL ye fullüyorum þaka gibi gerçekten.Motor almayý düþünüyorum artýk en azýndan kýsa mesafelerde ekonemik olcaktýr..
BarýþSever
26-08-2018, 00:03
maðdurum da maðdurummmmm,hahaaaaa benim depo 375 liraya doluyo
Brezilya benzin 4 4,5 5 real arasýnda. Ve arabalarda vergi sýfýr :) ayrýca etanolde satýlýyor 2.5 real oda.
Suan 30-34krs arasi zam var.... Mazot oncelik
Çok iyi haber
Biraz daha fazla yapabilirlerdi aslýnda
***** sona hýzlýca ulaþmak için
RafetAraç
26-08-2018, 21:07
ohaa 34 kuruþ nedir abi 7 liramý olacak mazot...
edemirbas
26-08-2018, 21:12
100 lira attýk arabaya bugün ýþýk yakýnca, çeyrek depoya geldi þaka gibi... Hep 50 lira alýyorumculara da mý koymuyor arkadaþ, 20 liraya anca yakýt lambasý sönüyor ibre oynamýyor bile, 3 litre yakýt aldým 20 liraya, pompaya bakakaldým yemin ediyorum
Sürekli depoyu full tutmak yapýlacak en basit ve akýllý yol þuan
zam yapmayacaðýz ötv den destekliyoruz dediler dediler bak ne oldu þimdi 30, 40 kuruþlar havada uçuyor :D
altýn, dolar bozdurup benzin alalým diyeceðim de onlarda yok ki :D
LPG de zam olacak mý abi var mý bi tahminin ?
Günlük 180-190 km yol yapýyorum Osmaniye -Ýskenderun sanýrým artýk Ýskenderun a taþýnma zamaný geliyor
Hocam otv den mi karþýlanacak yoksa pompaya yansýyacak mi
Direk bize pardon pardon tabancaya yansiyacak.
Ha buarada,daha otv alacaðý var devletin. Ne kadar mi?
Ne sen sorrr,ne ben soyleyim...
Otv mi? Yahu verginin 3 kat vergisi iste. Rahat olun,2023 de dunya bilmemnesiyiz....
Otv mi? Yahu verginin 3 kat vergisi iste. Rahat olun,2023 de dunya bilmemnesiyiz....
Abi senin hesabýna göre olmasý gereken fiyatlar mevcut fiyatýn ne kadar üzerinde ?
Yani biz ötv tutarý eskisi gibi olsa ve emtia fiyatlarýna gelmesi gereken zam gelmiþ olsa mesela mazotu 7.xx li rakamlara benzini 7.5x li rakamlara mý almamýz gerekiyor ?
Ýronik yazýlarýn güzel ama eskiden sanki daha net yazýyordun, geçmiþe dön kendine gel lütfen :))
Low-Rider
27-08-2018, 08:06
Sürekli depoyu full tutmak yapýlacak en basit ve akýllý yol þuan
En ucuz benzini kullanýyordun Tarkan abi takýlma bu kadar full mull :D
En ucuz benzini kullanýyordun Tarkan abi takýlma bu kadar full mull :D
En ucuz benzini kullanýyoruz dediysem bugün foruma yazmayý býrakayým ben... yazdýklarým aynen þu "daha önce euro bazlý dahi en pahalý yakýt bizdeydi (avrupa 1.20 eurodan benzin alýrken biz 1.30 eurodan alýyorduk, sonra onlarda 1.40 euroya çýktý oda ayrý yani daha pahalý devam etse idi biz 1.50 eurodan alacaktýk en pahalý kalmak için), þimdi o seviyelerde olmaya devam etse 12 TL den almak durumunda kalýrdýk, þuanki seviyesini bu sebeple memnun kalmak zorundayým" aradaki farký anlayacak kadar zeki bir insansýn ben biliyorum seni ;)
Lütfen biri de ama orda asgari ücret bilmem kaç euro alým gücü aynýmý yazmasýn. Ya aq ben yüksek lisans mühendislik ve ayrýca iþletme okumuþ birisiyim. Zaten sürekli iþim gereði yurt dýþýndayým millet ne alýyor ne kazanýyor onada 3-5 tecrübesel vakýfýz. Ama realite var, biz siktiriboktan bir ülkeyiz. aq bu yöneticilerin savunulacak tarafýmý var, zaten muhalif düþüncedeyim oyumda o yönde. ama illa tartýþýlacak ya basmakalýp bir laf çýkar karþýmýza.
Bende yakýtý bunun 3 de birine almak tabiki isterim, ama alamýyoruz aldýrtmýyorlar aq
:D
baskan96
27-08-2018, 11:19
Bütün gurbetçi kavatlar (söylediklerimin zýttýnda pek çok insan var onlarý tenzih ediyor ve kullandýðým kötü üsluptan dolayý herkesden ayrý ayrý özür diliyorum) Türkiye'de her þey çok iyiymiþ, orda ýrkçýlýk yapýyolarmýþ, biz burda çok rahat yaþýyomuþuz onlar kesin dönüþ yapacakmýþ vs vs. konuþurken aldýðý euro maaþýyla burada paþalar gibi yaþamayý biliyolar, üstüne bi de 530'la gelip hava atýp ekmek yedikleri yeri boklayýp s.olup orada paþalar gibi yaþamaya devam ediyorlar.. Bu devirde aðlayan %70 yalancýdýr þef. Aðlayan, iþ yok her þey çok kötü zarar ediyorum diyen gidip de her ay bir adet sýfýr araba almaz, Kýbrýs'ta tatil yapmaz vs vs..
Not: Çok doluyuz buralara patlattýk vallahi..
GokhanRS
27-08-2018, 11:49
ben aslýnda benzinin ucuzlamasý taraftarý deðilim. benzin 7-8 TL gibi rakamlarda güzel olur, Eðer asgari ücret 10bin TL olursa :)
ben aslýnda benzinin ucuzlamasý taraftarý deðilim. benzin 7-8 TL gibi rakamlarda güzel olur, Eðer asgari ücret 10bin TL olursa :)
Zaten o þartlar olsa bir Allahýn kulu gurbete gitmez aga. Bizim yaþam standartlarýmýz diðer ülkelerin ötesinde olmuþ olur :D Gurbetçi dediðimiz profil zaten bizim gibi 3. dünya ülkelerinde var. Sen orta yaþ grubu bir Almanýn yada Amerikalýnýn Türkiyeye normal pozisyonda çalýþmaya geldiðini görebilirmisin? olmaz. Çalýþan tabiki var ama adam zaten kendi ülkesi bazlý firmada birde þark görevine gidiyormuþ gibi katlanmýþ euro ve dolarla burada çalýþmaya gelio.
Geçen bir konuþmaya þahit oldum. St.Joseph deki Fransýzca öðretmeni Türkiye de görev yapýyor diye 6000 euro maaþ alýyormuþ desteklerle birlikte. Baba bu 42.000 TL maaþ ve buranýn yaþam koþullarý demek.
Pompaya Ne zaman yansýcak zam? Ona gore tedbirimizi alalým.
Pompaya Ne zaman yansýcak zam? Ona gore tedbirimizi alalým.
Pompada 6 kuruþ civarý bir zam oldu.
Pompada 6 kuruþ civarý bir zam oldu.
Hayir,o kar ayarlamasi.
Suan 36krs var. Bakalim otv den mi yoksa pompaya mi...
Hayir,o kar ayarlamasi.
Suan 36krs var. Bakalim otv den mi yoksa pompaya mi...
Cahillik :)
Pompada artýþý hissetiðimiz an zam zannediyoruz. Adýný sen koy, ben bana girene bakarým :)
36 kuruþ konusuna girmek istemedim. Küfür ederim mederim, bir de forumdan olmayalým þimdi...
sürekli girdiðim göztepe Class'ta lpg 3.40TL seviyelerinde Anadolu yakasýnda ucuz LPG sanýrým yok. Benzini ama iyi fiyattan 6.78 mi ne
baskan96
28-08-2018, 09:40
LPG'li aracýmýza genelde OPET,Shell,Po dýþýnda yerlerden yakýt almazdýk önceden. Durumlar bu vaziyette olunca bir kereye mahsus Milangaz'dan gaz almak zorunda kaldýk. Ün yapmýþ akaryakýt firmalarýnýn bir depo gazýyla en çok 200-205 km bandýnda gidebilen araç birden 237-245 bandýný görmeye baþladý. Performans konusunda aracý arada bir kullanan babam da ben de gazlama merakýnda (fiyatlardan ötürü) olamadýðýmýz için pek bir fark göremedik sollamalarda vs. bizi hiç üzmedi ancak.. Ün yapmýþ akaryakýt firmalarý performans için bir þeyler karýþtýrýyormuþ bu sebeple daha az km yapýyorduk zannýmca.. 997TT aðabey sen de akaryakýt iþiyle uðraþýyorsun senin de görüþünü merak ediyorum..
LPG'li aracýmýza genelde OPET,Shell,Po dýþýnda yerlerden yakýt almazdýk önceden. Durumlar bu vaziyette olunca bir kereye mahsus Milangaz'dan gaz almak zorunda kaldýk. Ün yapmýþ akaryakýt firmalarýnýn bir depo gazýyla en çok 200-205 km bandýnda gidebilen araç birden 237-245 bandýný görmeye baþladý. Performans konusunda aracý arada bir kullanan babam da ben de gazlama merakýnda (fiyatlardan ötürü) olamadýðýmýz için pek bir fark göremedik sollamalarda vs. bizi hiç üzmedi ancak.. Ün yapmýþ akaryakýt firmalarý performans için bir þeyler karýþtýrýyormuþ bu sebeple daha az km yapýyorduk zannýmca.. 997TT aðabey sen de akaryakýt iþiyle uðraþýyorsun senin de görüþünü merak ediyorum..
Milangaz gördüðüm yerden alýrým çünkü cezayir gazý ve oktaný yüksek diye biliyorum. Totaller bir ara hep satardý daha sonra demirören grubuna devredilince 997tt murat abininde uyarýlarýyla total'den alýþveriþi kestim. Eðer kaynaðý bozmadýlarsa Milangaz iþ yapar. Hem menzilli hemde oktanlýdýr.
Milangaz sadece denk gelmistir,aman diyim.
Bedava verse alirim ancak.
Ucuz buldugunuz guvenilir markalardan alýn.
Cezayir gazi eskidendi,cok eskiden....
forever energy abi en ucuz gaz orda opetlede ayný kmyi yapýyorum.
En ucuz benzini kullanýyoruz dediysem bugün foruma yazmayý býrakayým ben... yazdýklarým aynen þu "daha önce euro bazlý dahi en pahalý yakýt bizdeydi (avrupa 1.20 eurodan benzin alýrken biz 1.30 eurodan alýyorduk, sonra onlarda 1.40 euroya çýktý oda ayrý yani daha pahalý devam etse idi biz 1.50 eurodan alacaktýk en pahalý kalmak için), þimdi o seviyelerde olmaya devam etse 12 TL den almak durumunda kalýrdýk, þuanki seviyesini bu sebeple memnun kalmak zorundayým" aradaki farký anlayacak kadar zeki bir insansýn ben biliyorum seni ;)
Lütfen biri de ama orda asgari ücret bilmem kaç euro alým gücü aynýmý yazmasýn. Ya aq ben yüksek lisans mühendislik ve ayrýca iþletme okumuþ birisiyim. Zaten sürekli iþim gereði yurt dýþýndayým millet ne alýyor ne kazanýyor onada 3-5 tecrübesel vakýfýz. Ama realite var, biz siktiriboktan bir ülkeyiz. aq bu yöneticilerin savunulacak tarafýmý var, zaten muhalif düþüncedeyim oyumda o yönde. ama illa tartýþýlacak ya basmakalýp bir laf çýkar karþýmýza.
Bende yakýtý bunun 3 de birine almak tabiki isterim, ama alamýyoruz aldýrtmýyorlar aq
:D
Abi yanlýþ anlama cahilliðime ver ama bu nasýl bir matematik yada finans hesabý ben anlamadým :)
Senin hesabýna göre biz her zaman Avrupa ve Amerika dan daha ucuza benzin mâl edeceðiz , bizim paramýz deðer kaybettikçe adamlara uyarladýðýmýz para birimi gittikçe düþücek , örneði adamlarda litresi 1.40 euro ise , bizde litresi 10 lira olup euro da 10'a dayanýnca biz 1 euro ya mý almýþ olacaðýz ? Senin hesabýna bana biraz polyannacýlýk gibi geliyor,
Bu matematik hesabý ile ilerleyeceksek elde ettiðimiz gelir de doðru orantýlý artmasý gerek ki dediðin hesabý yapabilelim. Yine baþa dönecek gibiyiz ama asgari ücret vs. diye bu iþin gerçeði bu. Birim para üzerinden bile ilerlersek yine ayný þartlar veya Türkiyede þartlarýn iyi olduðu anlamý uzaktan yakýndan çýkmýyor.
Plastidip'in TR yetkilisiydiniz yanlýþ hatýrlamýyor isem 2015 de elde ettiðin kâr marjý ile 2018 in 8. Ayýnda elde ettiðin kâr marjý ayný mý ? Deðiþen piyasada ki artýþlarý müþterine yansýtabiliyor musun ? Bence yansýtamýyorsun çünkü millette para yok , yansýtýrsýn ama 10 tane gelen müþteri sayýsý 4 e 5 e düþer orasý ayrý.
Yurtdýþýnda nereleri baz aldýn bilmiyorum ama bende Billkent Üniversitesi Fransýzca&Ýngilizce Muhasebe mezunuyum , MBA yüksek lisansý yapýyorum, 3.5 senede amerika da yaþadým, abim 9 yýldýr orada yaþýyor , amerikada da þirketim var, Türkiyenin de önde gelen holdinglerinden birinde çalýþýyorum ancak senin bahsettiðin gibi millet ne alýyor ne kazanýyor uzaktan yakýndan alakasý yok. Türkiye de paranýn deðeri mi var , bugün 10 bin tl maaþ alsan bu 10 bin para birimiyle ne yapabildiðine bakarsan doðru hesabý yapmýþ olursun.
Yani hala nasýl olur da bu þartlarda bizi Avrupa veya Amerika ile kýyaslayýp , bence yakýt fiyatlarý uygun diyorsun benim pek mantýðým almadýðý. Amacým herhangi bir saygýsýzlýk , veya terbiyesizlik yapmak deðil gerçekten anlamadýðým için sordum,soruyorum.
Amerika da veya Avrupa da hangi sektörü Türkiye ile kýyaslayacak olursan aldýðýn para birimiyle (Dolar,euro,yen vs baz almadan) her türlü bizden yüksek standartta yaþýyorlar.
Hiç ama hiç anlamamışsın. Yazını okudum, tek ricam tekrar benim kısa 3 paragrafımı oku.
Bizim Özgür kardeşimde geçen celallenip bana geçenlerde yazdığım yazıdan taş atmış "abi hani biz zaten en ucuz yakıtı kullanmıyormuyuz, devam et" diye. Bende dedimki "biz düne kadar en ucuzu değil direkt en pahalıyı kullanandık, bunuda Avrupalı bu paraya alıyorken biz euro olarak bile daha pahalıya alıyoruz olarak burada bas bas bağırdık"... Şimdi burada bir STOP vereyim çünkü millet sadece bu yazıyı okuyarak algıladığını yazıyorum çünkü verilen cevaplar bile hep aynı olduğundan artık ortalama almama bile gerek yok. "abi sen avrupada asgari ücret kaç para bilionmu, alım gücü ne bilionmu, abi nasıl asgari ücreti benzin parasına bölmez alım gücüne bakmazsın" ok mi gelen cevaplar bunlar. Benim cümlem çok basit ya. euro olarak zaten daha pahalıya almıyormuyduk yinede??? EVET. oda o dönemler 1.20-1.25 euroyken bizde 1.30 eurolarda değilmiydi?? EVET. Şimdi Avrupada 1.45 euroya fırlamış son dönemde benzinde bu bilgiyide alarak bizde 1.50 eurodan yüksek durumda olurmuydu?? (burada olurmuyduyu yanlış anlamayın zaten sikilmeye alışmışız adam bize bundan satıyorum diye diretse sanki bişeymi dicektik, hakkımızmı var :D). 1.50-60 euroda bize 11-12 tl olaak yansıyacaktı.... Lütfen 2. stop . Bu aq mun yazımız yazmasaydım keşke ne akp Lİ OLMADIĞIMMI KALDI? ne cahil küçük beyinli olmadığımmı kaldı, ne olaylara vatansever olduğumu sanıp biboktan anlamadığımı ifade edenmi oldu?? hepsini gördüm şükür. İyide ben bir muhalifim, 2 sadece basit bir cümledeki özne ile başladığım yakıt türünün o çarpan ile çarpıldığında edeceği rakamı verdim. Bunu anlamak bukadar zormu ya?? :D
Gelelim diğer anlattığıma "şimdi 1 euro benzin demiştim" yine demeseydim keşke. 1 euroda sen alım gücüne göre bunu hesapla diyenler başladı. Abicim 40 yaşını geçmiş bir Türkiye vatandaşı olarak yazıyorum ve hepinize soruyorum ama ciddi cevap verin istediğiniz tarihide belirtelim (Gazi Mustafa Kemal Atatürk dönemini hariç tutalım abi o bizim özelimiz, o dönem değerlenidireleck bir dönem değil tartışmaya açık değil doğrusu) hangi aq mun yılları arasında bizim yakıt alım gücümüz Avrupadan iyiydi??? hiç olmadıki :D Babam 70 de Almanyaya taşındı diyorum askerden gelir gelmez burada iş para kazanamayacağına karar vererek alım gücünü kötü görüp oraya gitmiş. Orada yok paraya çalışmış neyse bişeyler yapmış etmiş vs.
Yani ben asla akp yi savunmam savunamam görüşüme çok ters. Sadece diyorumki adamların öyle bir çarpanı varki 1.5 euroya satıp bizden kazandığı yakıtı 1 euroyada bize satınca hala kazanıyor. O biçim bizi sikiyorlar anlıyacağınız. Ve ben şemsiye açılan taraf olduğum için en azından şimdilik sadece 1 euro olmasına sevinen taraf olabiliyorum deyip KİNAYE yaptım. Ama taşlandım malesef. Hala anlamayan arkadaşlarım için son yazım lütfen daha çok yormayın :D
Hiç ama hiç anlamamýþsýn. Yazýný okudum, tek ricam tekrar benim kýsa 3 paragrafýmý oku.
Bizim Özgür kardeþimde geçen celallenip bana geçenlerde yazdýðým yazýdan taþ atmýþ "abi hani biz zaten en ucuz yakýtý kullanmýyormuyuz, devam et" diye. Bende dedimki "biz düne kadar en ucuzu deðil direkt en pahalýyý kullanandýk, bunuda Avrupalý bu paraya alýyorken biz euro olarak bile daha pahalýya alýyoruz olarak burada bas bas baðýrdýk"... Þimdi burada bir STOP vereyim çünkü millet sadece bu yazýyý okuyarak algýladýðýný yazýyorum çünkü verilen cevaplar bile hep ayný olduðundan artýk ortalama almama bile gerek yok. "abi sen avrupada asgari ücret kaç para bilionmu, alým gücü ne bilionmu, abi nasýl asgari ücreti benzin parasýna bölmez alým gücüne bakmazsýn" ok mi gelen cevaplar bunlar. Benim cümlem çok basit ya. euro olarak zaten daha pahalýya almýyormuyduk yinede??? EVET. oda o dönemler 1.20-1.25 euroyken bizde 1.30 eurolarda deðilmiydi?? EVET. Þimdi Avrupada 1.45 euroya fýrlamýþ son dönemde benzinde bu bilgiyide alarak bizde 1.50 eurodan yüksek durumda olurmuydu?? (burada olurmuyduyu yanlýþ anlamayýn zaten sikilmeye alýþmýþýz adam bize bundan satýyorum diye diretse sanki biþeymi dicektik, hakkýmýzmý var :D). 1.50-60 euroda bize 11-12 tl olaak yansýyacaktý.... Lütfen 2. stop . Bu aq mun yazýmýz yazmasaydým keþke ne akp LÝ OLMADIÐIMMI KALDI? ne cahil küçük beyinli olmadýðýmmý kaldý, ne olaylara vatansever olduðumu sanýp biboktan anlamadýðýmý ifade edenmi oldu?? hepsini gördüm þükür. Ýyide ben bir muhalifim, 2 sadece basit bir cümledeki özne ile baþladýðým yakýt türünün o çarpan ile çarpýldýðýnda edeceði rakamý verdim. Bunu anlamak bukadar zormu ya?? :D
Gelelim diðer anlattýðýma "þimdi 1 euro benzin demiþtim" yine demeseydim keþke. 1 euroda sen alým gücüne göre bunu hesapla diyenler baþladý. Abicim 40 yaþýný geçmiþ bir Türkiye vatandaþý olarak yazýyorum ve hepinize soruyorum ama ciddi cevap verin istediðiniz tarihide belirtelim (Gazi Mustafa Kemal Atatürk dönemini hariç tutalým abi o bizim özelimiz, o dönem deðerlenidireleck bir dönem deðil tartýþmaya açýk deðil doðrusu) hangi aq mun yýllarý arasýnda bizim yakýt alým gücümüz Avrupadan iyiydi??? hiç olmadýki :D Babam 70 de Almanyaya taþýndý diyorum askerden gelir gelmez burada iþ para kazanamayacaðýna karar vererek alým gücünü kötü görüp oraya gitmiþ. Orada yok paraya çalýþmýþ neyse biþeyler yapmýþ etmiþ vs.
Yani ben asla akp yi savunmam savunamam görüþüme çok ters. Sadece diyorumki adamlarýn öyle bir çarpaný varki 1.5 euroya satýp bizden kazandýðý yakýtý 1 euroyada bize satýnca hala kazanýyor. O biçim bizi sikiyorlar anlýyacaðýnýz. Ve ben þemsiye açýlan taraf olduðum için en azýndan þimdilik sadece 1 euro olmasýna sevinen taraf olabiliyorum deyip KÝNAYE yaptým. Ama taþlandým malesef. Hala anlamayan arkadaþlarým için son yazým lütfen daha çok yormayýn :D
Hiç ama hiç anlamamýþsýn. Yazýný okudum, tek ricam tekrar benim kýsa 3 paragrafýmý oku.
Bizim Özgür kardeþimde geçen celallenip bana geçenlerde yazdýðým yazýdan taþ atmýþ "abi hani biz zaten en ucuz yakýtý kullanmýyormuyuz, devam et" diye. Bende dedimki "biz düne kadar en ucuzu deðil direkt en pahalýyý kullanandýk, bunuda Avrupalý bu paraya alýyorken biz euro olarak bile daha pahalýya alýyoruz olarak burada bas bas baðýrdýk"... Þimdi burada bir STOP vereyim çünkü millet sadece bu yazýyý okuyarak algýladýðýný yazýyorum çünkü verilen cevaplar bile hep ayný olduðundan artýk ortalama almama bile gerek yok. "abi sen avrupada asgari ücret kaç para bilionmu, alým gücü ne bilionmu, abi nasýl asgari ücreti benzin parasýna bölmez alým gücüne bakmazsýn" ok mi gelen cevaplar bunlar. Benim cümlem çok basit ya. euro olarak zaten daha pahalýya almýyormuyduk yinede??? EVET. oda o dönemler 1.20-1.25 euroyken bizde 1.30 eurolarda deðilmiydi?? EVET. Þimdi Avrupada 1.45 euroya fýrlamýþ son dönemde benzinde bu bilgiyide alarak bizde 1.50 eurodan yüksek durumda olurmuydu?? (burada olurmuyduyu yanlýþ anlamayýn zaten sikilmeye alýþmýþýz adam bize bundan satýyorum diye diretse sanki biþeymi dicektik, hakkýmýzmý var :D). 1.50-60 euroda bize 11-12 tl olaak yansýyacaktý.... Lütfen 2. stop . Bu aq mun yazýmýz yazmasaydým keþke ne akp LÝ OLMADIÐIMMI KALDI? ne cahil küçük beyinli olmadýðýmmý kaldý, ne olaylara vatansever olduðumu sanýp biboktan anlamadýðýmý ifade edenmi oldu?? hepsini gördüm þükür. Ýyide ben bir muhalifim, 2 sadece basit bir cümledeki özne ile baþladýðým yakýt türünün o çarpan ile çarpýldýðýnda edeceði rakamý verdim. Bunu anlamak bukadar zormu ya?? :D
Gelelim diðer anlattýðýma "þimdi 1 euro benzin demiþtim" yine demeseydim keþke. 1 euroda sen alým gücüne göre bunu hesapla diyenler baþladý. Abicim 40 yaþýný geçmiþ bir Türkiye vatandaþý olarak yazýyorum ve hepinize soruyorum ama ciddi cevap verin istediðiniz tarihide belirtelim (Gazi Mustafa Kemal Atatürk dönemini hariç tutalým abi o bizim özelimiz, o dönem deðerlenidireleck bir dönem deðil tartýþmaya açýk deðil doðrusu) hangi aq mun yýllarý arasýnda bizim yakýt alým gücümüz Avrupadan iyiydi??? hiç olmadýki :D Babam 70 de Almanyaya taþýndý diyorum askerden gelir gelmez burada iþ para kazanamayacaðýna karar vererek alým gücünü kötü görüp oraya gitmiþ. Orada yok paraya çalýþmýþ neyse biþeyler yapmýþ etmiþ vs.
Yani ben asla akp yi savunmam savunamam görüþüme çok ters. Sadece diyorumki adamlarýn öyle bir çarpaný varki 1.5 euroya satýp bizden kazandýðý yakýtý 1 euroyada bize satýnca hala kazanýyor. O biçim bizi sikiyorlar anlýyacaðýnýz. Ve ben þemsiye açýlan taraf olduðum için en azýndan þimdilik sadece 1 euro olmasýna sevinen taraf olabiliyorum deyip KÝNAYE yaptým. Ama taþlandým malesef. Hala anlamayan arkadaþlarým için son yazým lütfen daha çok yormayýn :D
Bu arada ben hiç bir þekilde AKP yi savunuyorsunuz veya akplisiniz demedim demem de , o benim yargýlayacaðým veya haddime olan bir durum deðil. Herkes özgürdür , ben siyaset yapmýyorum sadece kýyaslamaný gerçekten , laf çarpmadan veya taþ atmadan anlamaya çalýþýyorum.
Siyasi dem vurmalarý kenara býrakarak ;
Bu hesabýn bana mantýklý gelmesi için benim euro kazanmam lazým abi , haliyle avrupada 1.50 olan benzin Türkiye de hala 1.60 ok diyebilmeliyim.
Diðer bir kaçýrdýðýn nokta "bence" (bence diyorum, yanlýþ anlama lütfen) Amerika da veya Avrupa da benzin 1.20 iken þuan 1.40 oldu diyorsun, evet mantýðý anladým. Eskiden 25-30 kuruþ euro bazlý fark oluyordu ancak þuan 10 kuruþ fark oldu buda oradaki Artýþ Oranýna göre bize uyarladýðýnda iyi diyorsun ancak bu sadece rakamsal olarak iyi bir þey.
Ýþi realiteye döktüðünde adamlar 1.20-1.30 dan benzin alýrken sendeki euro kuru 2 liraydý , adamlarda þuan benzin 1.40 senin euro kurun 7.5 , hal böyle iken bu durumun neresine iyi yine çok þükür diyebiliyoruz ben onu anlamaya çalýþýyorum.
Yani özetle senin bu hesaba iyi diyebilmen için , dünyada tek bir para birimi olmasý gerek veya Türkiyenin de örnek gösterdiðin ülkelerle ayný para birimi kullanýyor olmasý gerek ki, Avrupa'nýn , Amerika'nýn bizden daha iyi þartlarda olduðunu hemfikir olarak kabul edip , bizim ülkemizdeki kötü þartlara raðmen biz adamlardan 0,20 PARA BÝRÝMÝ daha fazlaya alýyoruz deseydin doðru olabilirdi.
2. Paragrafta sorduðun soru için ; Evet , Türkiye hiç bir zaman ne Amerika ile nede Avrupa ile yarýþamadý , böyle gitmeye devam ederse de biz ölene kadar yarýþamayacak.
Yani bu benzini kýyas iþi biraz þey gibi ; Paranýn reel deðerini hiçe sayýp , devalüasyonu hiçe sayýp , olsun ben hep 50 liralýk benzin alabiliyorum demek gibi bir þey. Senin yaptýðýn kýyaslama ile 50 liralýk benzin alýyorum diyen vatandaþýn kýyasý da mantýklý aslýnda , çünkü ömür boyu 50 liraya bir miktar yakýt alabilecek belki 0,01 lt dahi olsa.
BEN YAKIT UYGUN YAZMADIIIIIIIMMMMMMMMMMM
Allahýný seven beni forumdan atsýn. Abicim takdir ediyorum en azýndan yazdýklarýmý okuyorsun. Ama benim yazdýklarým Kuranýn bugünkü arapçayla okunup Türkçeye meal edilmesi deðilki. Yani ne Özgürün dediði gibi "en ucuz yakýtý kullanýyoruz" yazdým ne senin bir önceki yazýmý okuyup "biz yakýtý uyguna alýyoruz" ifadesi var veya onu kastetmedim.
Dünyada kýyas edebilmek için Özgül kütlede nasýl bir barem kullanýyoruz Su gibi. hani birimi direkt 1. Yakýttada kýyas için ya Dolar ya Euro kullanmýyormuyduk. Hani mesela Almanyayý siktir edelim Portekiz ile kýyaslýcaz aldýðýmýz yakýtý "onda bilme kaç Euro LT si bizdede þu Euro diyorduk ya hani". Zaten Amerika kýyaslýcaðýmýz yerde deðil adam galonu yani 3.78 lt sini bile benzinin bizim lt ye denk gelen paramýzdan ucuza alýyor.
Ben konuya KÝNAYE li yaklaþýyorum. Uyguna alýyoruz deðil eski kuru býraktýk 1.5 eurodan almayý 1 euroya satýyorlar "ammada insaflýlar aq çocuklarý" diyorum
ya sinirden çok küfretmiþim özür dilerim. Birde yazdýklarýmý herkes unutsun çünkü anlaþýlamýyorum
BEN YAKIT UYGUN YAZMADIIIIIIIMMMMMMMMMMM
Allahýný seven beni forumdan atsýn. Abicim takdir ediyorum en azýndan yazdýklarýmý okuyorsun. Ama benim yazdýklarým Kuranýn bugünkü arapçayla okunup Türkçeye meal edilmesi deðilki. Yani ne Özgürün dediði gibi "en ucuz yakýtý kullanýyoruz" yazdým ne senin bir önceki yazýmý okuyup "biz yakýtý uyguna alýyoruz" ifadesi var veya onu kastetmedim.
Dünyada kýyas edebilmek için Özgül kütlede nasýl bir barem kullanýyoruz Su gibi. hani birimi direkt 1. Yakýttada kýyas için ya Dolar ya Euro kullanmýyormuyduk. Hani mesela Almanyayý siktir edelim Portekiz ile kýyaslýcaz aldýðýmýz yakýtý "onda bilme kaç Euro LT si bizdede þu Euro diyorduk ya hani". Zaten Amerika kýyaslýcaðýmýz yerde deðil adam galonu yani 3.78 lt sini bile benzinin bizim lt ye denk gelen paramýzdan ucuza alýyor.
Ben konuya KÝNAYE li yaklaþýyorum. Uyguna alýyoruz deðil eski kuru býraktýk 1.5 eurodan almayý 1 euroya satýyorlar "ammada insaflýlar aq çocuklarý" diyorum
ya sinirden çok küfretmiþim özür dilerim. Birde yazdýklarýmý herkes unutsun çünkü anlaþýlamýyorum
O zaman biz senin kinaye yaptýðýný yada makara yaptýðýný anlamamýþýz abi çünkü verdiðin cevaplar çok ciddi ve samimi gözüküyordu :) Bende ondan mantýðýný anlamaya çalýþýyordum.
Bakýn kurtarýn kendinizi þu basmakalýp laflardan. "Benimde euro olarak maaþ almam lazým, yok benimde yaþam standartým ayný olsun ozaman". Kardeþlerim ben 40 ý devirdim babam 75ini devirdi. 70 larda Almanyaya gittiðinde de Türkiye maaþ olarak aciz bir yerdeydi, tüm bu yýllar boyuncada hep ayný kaldý. Yoksa bizimkiler veya milyonlarca kiþi niye gurbete gitmiþ olsun. Bu hükümeti zerre kadar sevmiyorum, ama bu adamlar deðil bu diðer ülkelerle aramýzdaki gelir adaletsizliðini bulan. Sadece bu ipneler verginin oranýný eþþeðin amýna su kaçýracak sevþyeye getirip birde üstüne üstlük yeni vergiler uydurdular. Kýsacasý biz bu konu altýnda yýllarca en pahalý yakýtý aldýðýmýzý iddia ettikmi?? ettik çünkü dopruydu. Þimdiyse avrupanýn en ucuzuyuz. Malesefki ben þuandan bile memnunum çünkü 1.40 euro 12 tl yapýyor. Hiç iþime gelmez o seviye.
Bizim silkinip artýk býdý býdýcý basmakalýpcý muhalefet yapýmýzdan çýkýp farklý yöntemler denememiz gerekiyor.
Doðru bir yaklaþým ama. Yýllarca Dünyanýn dolar yada euro olarak en pahalý benzinini kullandýðýný defaaten iddia ettiysen. Bugün bu durumdanda istifade edeceksin. %9 geldi diye aman yandý götüm muahabbeti yapmamak lazým
Ben bu yazdýklarýný ciddi sanýp , ciddi þekilde cevap ve mantýk arýyordum. Çünkü 1.40 euro 12 tl yapýyor diyip açýklama yapman oranýn birim ücreti ile bizim kurumuz çarpýp þükür ediyorsun sanmýþtým.
Benzinin litre fiyatı 1.5 dolarda sabitlendi - Haberler (https://www.haberturk.com/benzinin-litre-fiyati-15-dolarda-sabitlendi-1892628-ekonomi#)
çok deðil bir kaç ay önce benzinin pahalýlýðý konuþulurken bu haberleri sürdüler piyasaya
bu açýdan bakýnca ben de 7 lira olan benzine razýyým sýkýntý yok
yoksa benzin þuan 10 tl olmalý
Heh iþte demek istediðim 1.5 dolar ve 1.5 euroya sabit giderken bugünümüze þükrettirir olduk. Konu bu :D
ölümü gösterip baygýnlýða razý etmek gibi
excellency23
28-08-2018, 13:17
yakitin fiyati uygun beyler. düsük olan alim gücü. türkiyedeki ortalama birinin alim gucu Cin`de it gibi calistirilan insanlarin altinda kaldiysa bunda benzinin sucu yok.
benzin 4 lira olsun demekle iphone x 2000 lira olsun demek ayni sey. sonucta konya ovasinda yetismiyor bu meret.
yakitin fiyati uygun beyler. düsük olan alim gücü. türkiyedeki ortalama birinin alim gucu Cin`de it gibi calistirilan insanlarin altinda kaldiysa bunda benzinin sucu yok.
benzin 4 lira olsun demekle iphone x 2000 lira olsun demek ayni sey. sonucta konya ovasinda yetismiyor bu meret.
konya ovasýnda yetiþseydi devlet baba onu 1500 lirdan köylüden alýr tüccarýný komisyoncusunu halcisini besler sana bana yine 10 bin liraya satardý
excellency23
28-08-2018, 13:20
konya ovasýnda yetiþseydi devlet baba onu 1500 lirdan köylüden alýr tüccarýný komisyoncusunu halcisini besler sana bana yine 10 bin liraya satardý
orasi öyle :D
Böyle giderse o þükrettiðimiz sabit kur muhabbetimiz de eriyecek , geçen gün depoyu doldurdum 330 liraya doldu , nakit 330 lira sayýnca yüreðime oturdu :) bundan sonra ibre yarým depoya gelince gidip dolduracaðým en azýndan psikolojik olarak içim rahat eder , sövüpte sinirimi bozmam.
Böyle giderse o þükrettiðimiz sabit kur muhabbetimiz de eriyecek , geçen gün depoyu doldurdum 330 liraya doldu , nakit 330 lira sayýnca yüreðime oturdu :) bundan sonra ibre yarým depoya gelince gidip dolduracaðým en azýndan psikolojik olarak içim rahat eder , sövüpte sinirimi bozmam.
Aynen bu þekilde yapýyorum abi. 1.5 dci megane var mübarek kamyon deposu gibi. 350-360 km bir dolduruyordum, 105-115 arasý alýyordu. Geçen hafta zamndan 1 gün sonra 325km aldým ayný güzergah ayný kullaným 122tl aldý. Depoyu boþaltamýyorum biliyorum ki tek seferde 300+ veremeyeceðim :D artýk o kadar alýþtýk ki çözüm üretir hale geldik duruma :D
Gereksiz yükleri atýn arabadan
Fullemeyin
Aðýrlýk azaltmanýz yakýt tasarrufu saðlar
Demiyeceðim
Zevk alýn her full çektiðinizde :)
kunteper
28-08-2018, 17:41
Tago abiyi destekliyorum, Benzin turkiyede bencede ucuz, ama alim gucu dusuk.
100 liram vardi, kaba hesap 7TLden 15 litre aldim,
100 liram vardi euro aldim 15eurom var, avrupaya gittim litresi 1.6 falan burda, 10 litre benzin aldim.
Gunun sonunda suanki kurlarda ayni paraya, Turkiyede 15litre, Avrupada 10 litre benzinim oldu.
Buda Turkiyede benzin ucuz demektir. Soyle bi 10 TL olsun da bi hissedelim :))
100 liram vardi euro aldim 15eurom var, avrupaya gittim litresi 1.6 falan burda, 10 litre benzin aldim.
Gunun sonunda suanki kurlarda ayni paraya, Turkiyede 15litre, Avrupada 10 litre benzinim oldu.
Bence bu yöntemi uygulayýn , daha da ucuz gelecektir ;
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=332556
GokhanRS
28-08-2018, 19:04
Sýkýn diþinizi, 2023 geliyor...
Sýkýn diþinizi, 2023 geliyor...
Kanka keþke 2023 de olsaydýk da
Kahýr azabý gibi geliyor vakit geçmiyor :)
ironi yaptýðýný düþünüyorum :D
GokhanRS
28-08-2018, 19:28
Sabret be olummm.. Ne kaldý þurada 2023e. Zaten en çok sen utanacaksýn. Reis boynuma dolaaaaa adammýþsýn diyeceksin. Çooook seveceksin çok.
http://i.capsspot.com/s/30/8/1315194.jpg
ne olcak acaba :D
GokhanRS
28-08-2018, 19:38
ne olcak acaba :D
Bor çýkacak borrr. Büyük resmi görün artýk. Ya ne cahilsiniz. Borla çalýþan araba yaptýk saklýyoruz. 2023te koyucaz cocuuu.
https://odatv.com/images/resimler/Ct-ycIKWcAE1hzZ.jpg
Sabret be olummm.. Ne kaldý þurada 2023e. Zaten en çok sen utanacaksýn. Reis boynuma dolaaaaa adammýþsýn diyeceksin. Çooook seveceksin çok.
http://i.capsspot.com/s/30/8/1315194.jpg
:):)
Bunlar bor u göreceklerini zannediyorlar
Ben ona gülüyorum
ETÝ Madencilik ABD ye satýlacak daha :)
Eti Madenciliði bilenler borunun sonunda ne olacaðýný bilir
Arkadaþlar yanlýþ anlamayýn doktora tezi için Tarkan Ayter yazýyorsunuz (bizat benim hergün abi þu þöylemi laylaylom abi vs) Toyota Japonya ile ortak 2001 yýlýnda Ferrobor ve mekanik dayanýmý ile ilgili tezim google da mevcut. Lan Türkiye ne yaptý ??? Aldý tezi aq japonyaya sattý. Hani bor bizim demir bizimdi??? Adamlar formula 1 de normal sektörde bu iþlemi denedi. Biz hala gömlek ileri düzey forged piston yapamýyoruz :)) burdaki bebelerde bana. Abi sen forged ne biliyonmu yaaaaa yazýo :))
Bor çýkacak borrr. Büyük resmi görün artýk. Ya ne cahilsiniz. Borla çalýþan araba yaptýk saklýyoruz. 2023te koyucaz cocuuu.
https://odatv.com/images/resimler/Ct-ycIKWcAE1hzZ.jpg
Yani diyorsun ki güzel günler göreceðiz güneþli günler :D
Ama bu kýþ game of thrones gibi geçecek bence Türkiye'de.
15 lira olsun zengin fakir belli olsun :D
allah sonumuzu hayýr etsin inþallah biz neyse ney bi þekilde geldik gidiyoz benim esas düþünüdügüm bizden sonraki çocuklarýmýz torunlarýmýz ,onlar için çok kaygýlanýyorum
GokhanRS
29-08-2018, 11:16
allah sonumuzu hayýr etsin inþallah biz neyse ney bi þekilde geldik gidiyoz benim esas düþünüdügüm bizden sonraki çocuklarýmýz torunlarýmýz ,onlar için çok kaygýlanýyorum
iktidara geldiklerinde 1.8 liraydý. kimsenin umru deðil. 20 tl de olsa 3-5 gün söylenirler sonra bir iki seçim rüþveti. unutulur gider.
Sene 2008 Üniversiteye giderken Laguna 10lt civarý yakýyordu þehir içinde benzinli binebiliyordum hergün, her hafta Ayvalýk çeþme gidebiliyordum sonra bi ara 3.20 gibi biþey oldu arabayý satayým Golf TDI alayým dedim. Düþünün þu an 3.20 olduðunu Marsa bile arabayla gideriz :)
Ayný Kurbaða deneyi yavaþ yavaþ ýsýtýlýyor.
Not: 2011 Sýfýr 1.6 TDI Comfortline Sürüþ Konfor paketi manuel 51.250TL'ye aldým :D Þu an ne kadar bakamadým.
Not: 2011 Sýfýr 1.6 TDI Comfortline Sürüþ Konfor paketi manuel 51.250TL'ye aldým :D Þu an ne kadar bakamadým.
polo 200 bin liracýk :D
turboman
29-08-2018, 13:53
Bide iþin bu boyutu var ben evleneli 1 yýl oldu eþ dost hani çocuk yokmu ne zaman geliyor diyorlar þu an düþünmüyoruz diyorum polemiðe girmiyorum bu ülkede çocuk yapýlmaz bu saatten sonra diye...
Bide iþin bu boyutu var ben evleneli 1 yýl oldu eþ dost hani çocuk yokmu ne zaman geliyor diyorlar þu an düþünmüyoruz diyorum polemiðe girmiyorum bu ülkede çocuk yapýlmaz bu saatten sonra diye...
Çocuða günah,öbür dünyada sorarlar bu çocuðun günahý neydi de dünyaya getirdiniz diye.
ben de haftaya düðün yapacaðým uzun seneler düþünmüyorum. Zaten dünya nüfusu fazla,bizim ülkenin de yarýný belli deðil . Bir çocuðun aylýk gideri ne kadar bilen yok ,çocuða saðlam bir gelecek hazýrlamadýktan sonra sýrf adý çocuk yapmak olsun diye yapýlmaz.
Sponsor olsun o soranlar
birisi eðitim masraflarýný karþýlasýn
biri bez biri giyim biri saðlýk
çok biliyorlar yaa
bu devirde çocuk yapmak deli cesareti bir iþ
benim yavru 1 yaþýna girdi sanki hissedermiþ gibi az mýçtý çok süt içti
masrafsýz kereta.
Ayný babasý
Benim ki özel bir durum ama büyüyünce okul gelince ne yapacaðýz bilmiyorum
Son 15 yýlda doðan çocuklarýn ülke genelinde daðýlýmýna bakýn daha sonra "neden çocuk yapmalýyýz" bunu düþünün. Yarýn azýnlýk sayýlmamak için, yarýnlara ýþýk olabilecek Atatürk ilke ve inklaplarýna baðlý nesil yetiþtirmeli her bilinçli Türk insaný.
turboman
29-08-2018, 15:00
Sponsor olsun o soranlar
birisi eðitim masraflarýný karþýlasýn
biri bez biri giyim biri saðlýk
çok biliyorlar yaa
bu devirde çocuk yapmak deli cesareti bir iþ
benim yavru 1 yaþýna girdi sanki hissedermiþ gibi az mýçtý çok süt içti
masrafsýz kereta.
Ayný babasý
Benim ki özel bir durum ama büyüyünce okul gelince ne yapacaðýz bilmiyorum
Aynen düþüncem 2 seneye kadar yurt dýþýna çýkacam kýsmetse orda doðsun çocuk orda eðitim görsün tr de doðup patenaj çekmesin mümkünse türk vatandaþýda olmasýn o derece soðudum þu son yaþadýðým olaylardan sonra
Daha bugün konfigürasyon yaptým 1.6 TDI Highline + R paket dolu bir golf 287.793 TL'cik çýktý.
4 kapý Golf R ne kadar o zaman çakmasýna bu parayý vereceðime dedim ve konfigrasyon yaptým 702.663 TL'cik çýktý.
Peþin para araç alacak olan arkadaþlar 2. elden temiz yapýþtýrsýn 2019'da uçuþa geçeceðiz. Kredi filan çekip sakýn ha yap bakýmýný arabana devam et bu zamanda..
Dacia da kampanya vardý Dokker i 70 bin e veriyorlardý.
vazgeçtik Caddy e saðlam bir bakým yaptýrýp devam edeceðiz anlaþýlan.
Son 15 yýlda doðan çocuklarýn ülke genelinde daðýlýmýna bakýn daha sonra "neden çocuk yapmalýyýz" bunu düþünün. Yarýn azýnlýk sayýlmamak için, yarýnlara ýþýk olabilecek Atatürk ilke ve inklaplarýna baðlý nesil yetiþtirmeli her bilinçli Türk insaný.
Ýlgilenebileceðimiz ve iyi eðitebileceðimiz kadar çocuk yapmak daha doðru olur. O türeyenlerin zihniyetinde insanlara dönmeleri çok zor deði bu eðitim sistemi ve medya ile.. Bir oðlum var 2,5 yaþýnda daha þimdiden kaygýlarým var geleceði ile alakalý. Her zaman çok iyi anlamýna gelmiyor maalesef.
Ayrýca
"Bütün uyuyanlarý uyandýrmaya bir tek uyanýk yeter." Malcolm X
Sene 2008 Üniversiteye giderken Laguna 10lt civarý yakýyordu þehir içinde benzinli binebiliyordum hergün, her hafta Ayvalýk çeþme gidebiliyordum sonra bi ara 3.20 gibi biþey oldu arabayý satayým Golf TDI alayým dedim. Düþünün þu an 3.20 olduðunu Marsa bile arabayla gideriz :)
Ayný Kurbaða deneyi yavaþ yavaþ ýsýtýlýyor.
1996 da Ankara Kýrýkkale arasý renault springle 1,5milyon luk benzinle her gün gidip geliyorduk.arabayý.440 milyona almýþtým
2000 yýlýnda 1975 model lpg li 230.6 W115 mercedes aldým 1 milyonluk lpg ile herkesi evine býrakmak þartýyla ayný yolu gidip geliyorduk.
2002 yýlýnda sýfýr honda civic es aldýk 17 milyar 200 milyona(para birimleri 6 sýfýr atýlmadan evvveeel)depo 75 milyona doluyordu...
2012 de yine sýfýr civic otm elegance aldýk 50.000TL ye þimdi arabanýn ikinci eli 75-80bin ediyor ama depo 300 e doluyor.
Clio sümbül ün 92bin olduðu þu günlerde sýfýr aaba fiyatlarýna bakmayýp var olana sahip çýkmaya çalýþýyoruz vesselam:)
turbo&quattro
29-08-2018, 17:01
2006 da 99 model golf 4 umu 16k ya satmistim simdi 25k civariymis saka gibi.
ottoman32
29-08-2018, 18:04
2006 da 99 model golf 4 umu 16k ya satmistim simdi 25k civariymis saka gibi.
25 e taklalý falan alýrsýn abi
1996 da Ankara Kýrýkkale arasý renault springle 1,5milyon luk benzinle her gün gidip geliyorduk.arabayý.440 milyona almýþtým
2000 yýlýnda 1975 model lpg li 230.6 W115 mercedes aldým 1 milyonluk lpg ile herkesi evine býrakmak þartýyla ayný yolu gidip geliyorduk.
2002 yýlýnda sýfýr honda civic es aldýk 17 milyar 200 milyona(para birimleri 6 sýfýr atýlmadan evvveeel)depo 75 milyona doluyordu...
2012 de yine sýfýr civic otm elegance aldýk 50.000TL ye þimdi arabanýn ikinci eli 75-80bin ediyor ama depo 300 e doluyor.
Clio sümbül ün 92bin olduðu þu günlerde sýfýr aaba fiyatlarýna bakmayýp var olana sahip çýkmaya çalýþýyoruz vesselam:)
2005'de eniþtemden tipoyu alýyodum 20TL benzin ile 100km'den fazla yol yapýyorduk tey tey
erhanarici18
29-08-2018, 18:19
oooooo
görmeyeli limitler yükselmiþ
eskiden 10 lira olsun fakir zengin belli olsun denirdi
:hoo::hoo:
Kotu haber ama benzinde ve mazotda zam yuku yaklasik 50krs a yukseldi. Aurica %10 a yakin otv alicagi da duruyor....
SerkanYazgan.
29-08-2018, 19:16
Kotu haber ama benzinde ve mazotda zam yuku yaklasik 50krs a yukseldi. Aurica %10 a yakin otv alicagi da duruyor....
gelsin gelsin, 50 kuruþ bence az kalýr en az 3-4 tl gelmeli. Gelsinde bizimkiler bir sallansýn, 20 tl lik gaz atýp herþey yolunda diyenleri görelim.
6.99 dan aldým biraz once
arabasýzadam
29-08-2018, 21:15
2014 te sýfýr fiorino almýþtýk 33750 ye þimdi 90bin olmuþ maþallah ülke iyice þaha kaltý aq.
arabasýzadam
29-08-2018, 21:16
Pompaya ne zaman yansýr abi ?
Normale 1 haftadir her gun olmali ve devam ediyor....
Kur böyle devam ederse o zam 1 tl olur. 9 tl ye baglarýz ötv Zammýyla beraber
Dolar 7, Euro 8, Mazot 9, Benzin 10.
Avrupa'da en ucuz akaryakýtý biz kullanýyoruz. Tüm Dünya bizi kýskanýyor. Böyle spekülasyonlarla devletimizi yýpratmaya çalýþanlarý kýn kýn kýnýyorum ehehehehehehehehehehe :D :D
Adanada bir petrol tanker parasýný karþýlayamadýðý için kapattý istasyonu. Daha güzel günler için el ele g.t g.te :D
Adanada bir petrol tanker parasýný karþýlayamadýðý için kapattý istasyonu. Daha güzel günler için el ele g.t g.te :D
özür dileyerek düzelteyim anlaþýlamayabilir edit : 1 tanker çaðýrdýðýn zaman çaðýrdýðýn yakýt miktarý kadar ödenen para. Veresiye verdiði için Bu rakam istasyonun borcundan dolayý gümledi ve firma istasyona yakýtý vermedi.
Daha bugün konfigürasyon yaptým 1.6 TDI Highline + R paket dolu bir golf 287.793 TL'cik çýktý.
4 kapý Golf R ne kadar o zaman çakmasýna bu parayý vereceðime dedim ve konfigrasyon yaptým 702.663 TL'cik çýktý.
Peþin para araç alacak olan arkadaþlar 2. elden temiz yapýþtýrsýn 2019'da uçuþa geçeceðiz. Kredi filan çekip sakýn ha yap bakýmýný arabana devam et bu zamanda..
Bu konfigarötörleride devlet yasaklýycak yakýnda.benzin fiyatýný yasakladýklarý gibi
1 tankeri odemedin diye kimse kapatmaz.
Baska sorunlar vardir...
Ýbrahim33
03-09-2018, 16:09
pejo 508 , tam tamýna 470 tl ye doldu deposu. sebep olan ''vatandaþlarýmýz'' bin beter olsun.
Bugun zam diyorlar. Var mi astari?
4 eylul 2018 benzin zammı - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/4-eylul-2018-benzin-zammi--5775046?a=popular)
4 eylul 2018 benzin zammý - gundem - ekþi sozluk (https://eksisozluk.com/4-eylul-2018-benzin-zammi--5775046?a=popular)
997TT Abi dogru bilgi mi?
51krs benzin
56 krs mazot
28 lpg
Otv den karsilandi,fiyatlar ayni kaldi...
Bakalim ne zamana kadar...
ne olacak böyle nereye kadar :beuj:
ne olacak böyle nereye kadar :beuj:
Pazara kadar deðil mezara kadar :)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=E2_DwD3VKz4)
https://i.hizliresim.com/0zXqyD.jpg (https://hizliresim.com/0zXqyD)
Güzel arkadaþlar þimdi girdi cýktýþý var bu iþin þimdi kullanýcý üye user
?
Ýbrahim33
03-09-2018, 21:23
en son saðlam patlayacak.
GokhanRS
03-09-2018, 21:43
O deðilde istemeyerekten ÖTV kalkacak :)
onn_dear
03-09-2018, 22:19
Eninde sonunda zammý yapacaklar yavaþ yavaþta olsa 3 5 parçada koyacaklar sýkýþýnca. Bu kaçýnýlmaz son...
Bir sonraki zamda ötv düzenlemesi gelecektir
Az sabýr beyler hemen mikilmek istiyorsunuz sizde
Bunlar 31. Tayfasýndan deðil hazýrlýyorlar yavaþ yavaþ mikiyorlar
Ön seviþmeleri meþhur bu arkadaþlarýn zevk alýn yani
Skyhawk34
03-09-2018, 22:31
Bir sonraki zamda ötv düzenlemesi gelecektir
Az sabýr beyler hemen mikilmek istiyorsunuz sizde
Bunlar 31. Tayfasýndan deðil hazýrlýyorlar yavaþ yavaþ mikiyorlar
Ön seviþmeleri meþhur bu arkadaþlarýn zevk alýn yani
Hep bu 31 lobisinin iþleri.
51krs benzin
56 krs mazot
28 lpg
Otv den karsilandi,fiyatlar ayni kaldi...
Bakalim ne zamana kadar...
bende az önce gittim depoyu fulledim abi, boþuna mý gömdük nakiti :D
6.3’tü tatile gelirken yarýn zam gelmezse 6.99’la dönücem. Ýstanbulda 8-9 arasýna alýrýz kýþýn
Büyük bir ülkeyiz arkadaþlar , amerikanýn da üstesinden geleceðiz. O trump yok mu trump boyu devrilesice. Siz devletinizi küçümsüyorsunuz ama biz gerçek gücümüzü göstereceðiz.
Senin her yerin yaptýrým olsa ne yazar ya
Lpg 3.67 den alýyorum bende zamcýk olmazsa güzel þimdilik :)
LPG otogaza zam yapıldı - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-lpg-otogaza-zam-yapildi-2619240/)
Hayýrlý olsun
LPG otogaza zam yapýldý - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-lpg-otogaza-zam-yapildi-2619240/)
Hayýrlý olsun
Nereye kadar bu zamlar ötv den karþýlanacak bilen birisi var mý acaba ?
Zam tutarý ötv tutarýný geçerse bir zaman diliminde ne olacak çok meraktayým.
Ötv den karþýlandý. Ötvden karþýlandý. Madem bize giren yok niye haber yapýyorsunuz. Ötv iþi bityikten sonra çükülürken ses çýkarmayalým diye ön seviþme modeli mi. Ya iyice komik olmaya baþladýlar. 3 yaþýndaki aðlýyan çocuðu kandýrýyolar sanki. Herþeye min %100 girdi biz hala çok mutluyuz. Bu kolay parayý bi biz bulamýyoruz anasýný satim.
Nereye kadar bu zamlar ötv den karþýlanacak bilen birisi var mý acaba ?
Zam tutarý ötv tutarýný geçerse bir zaman diliminde ne olacak çok meraktayým.
Karþýlanmýyor ki. Geçen ay toplam ÖTV indirimi kadar zam yapýldý hatýrlarsan.
LPG otogaza zam yapýldý - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-lpg-otogaza-zam-yapildi-2619240/)
Hayýrlý olsun
ÖTV yi sýfýrlayacaðýz
Dun gruplara yazmýstým,pompaya yansýmadýgý ýcýn buraya yazmadým. 9 krs da býr sey yok ama bekleyen zam yuku var,yaklasýk fýyatýn %10 u kadar.
speed_emre
11-09-2018, 09:49
geçen hafta 6.92 benzin almýþtým. Þimdi 6.97 ve 6.98 olmuþ. Bakalým yýl sonu 8 - 8,5 görürüz.
AliGizda
11-09-2018, 10:29
Anlam veremediðim nokta benzin fiyatlarý bu denli artarken trafikteki araç sayýsýnda bir gram azalma olmamasý.
Ýþe servisle gidip geliyorum, her arabada istisnasýz bir kiþi var. Þirketler birer birer batarken bu arkadaþlara bir kýsýtlama getirmemesi de ayrý hayret edici bir durum.
Anlam veremediðim nokta benzin fiyatlarý bu denli artarken trafikteki araç sayýsýnda bir gram azalma olmamasý.
Ýþe servisle gidip geliyorum, her arabada istisnasýz bir kiþi var. Þirketler birer birer batarken bu arkadaþlara bir kýsýtlama getirmemesi de ayrý hayret edici bir durum.
aynen öyle saðlam indirim alýyorlardýr dicem o da yok. Opet þirkete yaptýðý indirimi yükselen kuru ve piyasa þartlarýný göstererek iptal etti.
Benim bir tezim var.
Ýþ yeri Maslak ev Kaðýthane'de ve ev, iþ arasý 10 km. trafiksiz 10 dk. sabah 30 dk yol sürüyor. Akþam'da hemen hemen ayný ve km. bazýnda 40 krþ yakýyoruz. Araç dizel.
Ev'den iþ'e 35 ila 45 dk. arasýnda toplu taþýma ile terleme'den, rahat rahat oturarak gidebilirsek arabaya kimsenin ihtiyacý kalmaz. Þuan için yol, köprü ve saray'dan ziyade ulaþým sürelerini minimuma çekmeye çalýþsalar keþke ve sabah 7 ila 9 arasý toplu taþýma ücretsiz olsa insanlar'ý özendirmek için.
Rahat'a çok alýþtýk ayrýca daha kýþ ayý gelmediði için herkesin cebinde 400TL harcýcak para var. Doðalgaz yandýðý zaman insanlarýn beli bükülmeye baþlar.
Kardeþlerim anlamamanýz normal. Biz LAFA GELDÝMÝ býdý býdý konuþuruz icraate geldimi sýfýr.
Durumumuz orta halli deðilken bile orta üstü haldeki aileler gibi takýlmayada bayýlýrýz.
Basit örnek; Evleniriz eþimiz okula evlenmeden önce sanki makam aracýyla gidiyordu metroyu otobüsü kullanmýyordu ya. Evlenir evlenmez bakarýz ona bir otomatik araç alýrýz iþine gidip gelsin diye. Biz sanki öðrenciyken þöfole býrakýlýoduk ya. Evlenip biraz kuyruðu diktikmi baþlýyoruz bu üstü açýk aracým, bu 4 kapýlý efendi arabam buda off roadým diye :D
mikelazi
11-09-2018, 10:49
scooter candýr
25tl ile 140km.
30 haziranda yazmýþým.
artýk 30tl lik alýyorum.25 e full olmuyor :)
AliGizda
11-09-2018, 10:50
aynen öyle saðlam indirim alýyorlardýr dicem o da yok. Opet þirkete yaptýðý indirimi yükselen kuru ve piyasa þartlarýný göstererek iptal etti.
Ýndirim alsa ne kadar alacak ki? Alsýn benzini 6 liraya mazotuda 5 liraya, yine çok büyük bir para deðil mi?
Benim bir tezim var.
Ýþ yeri Maslak ev Kaðýthane'de ve ev, iþ arasý 10 km. trafiksiz 10 dk. sabah 30 dk yol sürüyor. Akþam'da hemen hemen ayný ve km. bazýnda 40 krþ yakýyoruz. Araç dizel.
Ev'den iþ'e 35 ila 45 dk. arasýnda toplu taþýma ile terleme'den, rahat rahat oturarak gidebilirsek arabaya kimsenin ihtiyacý kalmaz. Þuan için yol, köprü ve saray'dan ziyade ulaþým sürelerini minimuma çekmeye çalýþsalar keþke ve sabah 7 ila 9 arasý toplu taþýma ücretsiz olsa insanlar'ý özendirmek için.
Rahat'a çok alýþtýk ayrýca daha kýþ ayý gelmediði için herkesin cebinde 400TL harcýcak para var. Doðalgaz yandýðý zaman insanlarýn beli bükülmeye baþlar.
Bazý insanlar araç kullanmakta haklý, buna söylediðim bir þey yok. Fakat atýyorum firmadaki 4 kiþi ayný güzergah üzerinde oturuyor, bunlar tek araba yerine 4 araç çýkýyor yola.
Gerçi aldýklarý benzini dahil vergiden düþtükleri için neden trafikten çekilsinler ki? Bence devletin artýk buna da bir sýnýrlama getirmesi gerekiyor.
Ýndirim alsa ne kadar alacak ki? Alsýn benzini 6 liraya mazotuda 5 liraya, yine çok büyük bir para deðil mi?
Bazý insanlar araç kullanmakta haklý, buna söylediðim bir þey yok. Fakat atýyorum firmadaki 4 kiþi ayný güzergah üzerinde oturuyor, bunlar tek araba yerine 4 araç çýkýyor yola.
Gerçi aldýklarý benzini dahil vergiden düþtükleri için neden trafikten çekilsinler ki? Bence devletin artýk buna da bir sýnýrlama getirmesi gerekiyor.
Ýþ yeri maslakta demiþtim deðil mi? Þimdi bize yakýn oturan insanlarý ve dükkanlarýný sayýyorum sýký dur. :)
Ayný bina'da oturduðumuz adam 1 üst sokaðýmýzda radyatörcü, bizim evimize yürüyerek 7 dk mesafe'de olan kiþi ile maslak'ta ayný sokaktayýz boyacý. Hatta arada ev'e onunla gidiyorum düþün ne kadar yakýn.
Bizim ile ayný sokakta çalýþan abi, kardeþ elektrikçi ve bizim ev ile onlarýn arasý 5 dk.
Ýkinci kýsýmda çalýþan frenci ile bizim ev 4 dk.
Ýkinci kýsýmda mercedes servisi olan ile ayný site'de oturuyoruz.
Þimdi kaç kiþi etmiþ sayalým.
Biz, boyacý, elektrikçi x2, radyatörcü, mercedes ve frenci ile toplam 7 kiþi 7 ayrý araba ile hemen hemen ayný saatlerde trafiðe çýkýyoruz.
Cidden þaka deðil bu durum :)
Toplam'da 6 kiþiyiz ve hepimizin evleri arasý 10 dk. merkezi bir yerde toplanalým
yok be kardeþim bizdeki %5 di sonra 4 e çektiler þimdi de iptal ettiler diye biliyorum. Araç sayýsý fazla olunca senin dediðin fiyatlara alan þirket var mýdýr pek sanmam o rakamlara indirim alcak olsun. Ya þirketin arabasý var elemanda bana 10 dakka mesafede oturuyor gel beni al aldýðým para yakýta gitmesin diyorum ben seni gelip alamam diyo bana. Bende mecbur hergün arabaya binip yukarýya cýkýyorum.
Ýþ yeri maslakta demiþtim deðil mi? Þimdi bize yakýn oturan insanlarý ve dükkanlarýný sayýyorum sýký dur. :)
Ayný bina'da oturduðumuz adam 1 üst sokaðýmýzda radyatörcü, bizim evimize yürüyerek 7 dk mesafe'de olan kiþi ile maslak'ta ayný sokaktayýz boyacý. Hatta arada ev'e onunla gidiyorum düþün ne kadar yakýn.
Bizim ile ayný sokakta çalýþan abi, kardeþ elektrikçi ve bizim ev ile onlarýn arasý 5 dk.
Biz, boyacý, elektrikçi x2, radyatörcü, mercedes ve frenci ile toplam 7 kiþi 7 ayrý araba ile hemen hemen ayný saatlerde trafiðe çýkýyoruz.
Toplam'da 6 kiþiyiz ve hepimizin evleri arasý 10 dk. merkezi bir yerde toplanalým
o sistem yürümez 2 bilemedin 3. gün mýcýrýk çýkar. Biri anahtarý unutur hadi dön geri, e seni dükkanda müþteri bekliyor gitmen lazým gidemezsin.
biri uyanmaz geç kalýr abi bekleyin 5 dk ya geliyorum der o 5 dk olur 15 dk içinden söve söve beklersin vs vs.
Toplu taþýma insani þartlarda olsa kullanýlsýn ama trafik eziyetine raðmen koyun ahýrý kokan metro, karpuz taþýyan mavi dolmuþlar, balýk istifi bindiðin otobüsler ile yolculuk etmek istemem ben.
Bu yüzden de iyi þartlarda iken býraktým geldim. Sorun aslýnda trafikte deðil, yüzölçüme düþen insan sayýsýný azaltamamakta ve sürekli göç almakta.
10 sene sonra , bu seviyede göç almaya devam ederse kartal köprüsünden kadýköy'e kadar kuyruk olur sabahlarý.
Motorsiklet bir alternatif kapladýðý alan ve hareket kabiliyeti açýsýndan ama yaðmurlu gün sayýsý görece çok olan bir memlekette motora binmek kolay deðil,
hadi bunu da geçtin, hem motor kullananlarýn hem de diðer taþýtlarý kullananlarýn trafik bilinci "kafayý soka gider aga" seviyesinde olduðu için kaza riski bence yüksek.
E motor ile de yaralanma riskin daha çok olduðuna göre ben o riski almam þahsen.
Diðer taraftan yaptýðýn iþ uygun olmalý, takým elbise ile nasýl binip gidicen motora mesela ?
Uzar gider. Kaçýn kurtarýn kendinizi.
Cimmeria
11-09-2018, 11:17
Ýstanbulda 20 milyon insan var, þirket araçlarý var satýþçýlar var var oðlu var, dediðiniz þekilde trafikte gözle görülür bir boþalma için çok büyük krizlerin, çok büyük iþsizliðin yaþanmasý lazým. Zaten bir þekilde konominin hala dönüyor olmasýnda bu büyük nüfus ve onun zorunlu olarak getirdiði tüketim büyük önem taþýyor.
birde siz her þey hemen olsun istiyorsunuz
bu kriz 5 yýl önce baþladý mesela daha yeni yeni yansýmalarýný yaþýyoruz
biraz nefes alýn illaki o günleri de göreceksiniz ama 2 senesi var
birde siz her þey hemen olsun istiyorsunuz
bu kriz 5 yýl önce baþladý mesela daha yeni yeni yansýmalarýný yaþýyoruz
biraz nefes alýn illaki o günleri de göreceksiniz ama 2 senesi var
Göremiceksin öle bir trafik boþalmasý hiçbir zaman. Nufüs mt2 oraný ve çarpýk düzen yüzünden. Baþka yansýmalarýný 2 sene sonra görürsün evet ama trafik ve araba endeksli düþünürsen göremezsin.
Göremiceksin öle bir trafik boþalmasý hiçbir zaman. Nufüs mt2 oraný ve çarpýk düzen yüzünden. Baþka yansýmalarýný 2 sene sonra görürsün evet ama trafik ve araba endeksli düþünürsen göremezsin.
iþsiz kalýnca þirket arabalarý olmayacak ama
AliGizda
11-09-2018, 12:49
Söylemek istediðim iþte tam olarak bu. Halbuki hep beraber gidilse muhabbet sohbet olur, kaynaþýlýr ve daha bir sürü þey.
Ben þirketime oranla en uzak mesafede oturuyorum. Eðer ofise gidiyorsam güzergahým üzerindeki arkadaþlarýmý arýyorum alýp öyle geçiyorum ofise. Arabam arkadaþýmý aldým diye daha fazla yakmýyor, benzin paramý zaten þirket veriyor. Ama bunu bilen arkadaþým kendi aracýný çýkarmýyor.
Konu amacýndan oldukça saptý, daha fazla baltalamayalým konuyu :)
yok be kardeþim bizdeki %5 di sonra 4 e çektiler þimdi de iptal ettiler diye biliyorum. Araç sayýsý fazla olunca senin dediðin fiyatlara alan þirket var mýdýr pek sanmam o rakamlara indirim alcak olsun. Ya þirketin arabasý var elemanda bana 10 dakka mesafede oturuyor gel beni al aldýðým para yakýta gitmesin diyorum ben seni gelip alamam diyo bana. Bende mecbur hergün arabaya binip yukarýya cýkýyorum.
Ben sana en afaki rakamý söyledim zaten abi, o rakamlara gerilemesi bence de imkansýz.
Bizim insanýmýzýn doðasýnda var abi bana dokunmayan yýlan bin yaþasýn durumu. Alsa incileri dökülür abi, olur mu?
iþsiz kalýnca þirket arabalarý olmayacak ama
Trafiði yaratan þirket arabalarý deðil ki :) Ayrýca þirket arabasý her zaman olacaktýr sayýsý azalýr sadece.
Arabamý sadece özel sebepler için kullanýyorum. Evim iþime 5 dakka yürüyerek, eþim 2 durak metro ile ulaþým saðlýyor. Evet iþime yakýn ev de oturuyorum çok rahat ediyorum, belki istediðim bir ev deðil ama bu þehirde hiç yorulmuyorum þuan. Tavsiye ederim
Evim Halkalý'da iþim Baðcýlar'da evimle iþim arasý 5 - 6 km arabayla 15 dakika da gidebiliyorum fakat toplu taþýmayla 1 saat 15 dakika sürüyor. Siz olsanýz toplu taþýmayla mý giderdiniz arabayla mý? Ben arabayla gitmeyi tercih ediyorum :) Bu durumda olan bir çok insan vardýr eminim.
i-vtec07
11-09-2018, 14:46
Toplu taþýma iyi güzelde beyaz gömlek le falan iþ giriþ çýkýþ yoðunluðunda binsek o gömlek inerken gunmetal olur antalyada bile problemli. Toplu taþýma güzergahý güzel olsa ve bu kadar kalabalýk olmasa aracýmý sadece hafta sonu kullanýrým. Bence araç kullananlarýnda haklý sebebleri var.
iþ halkalý ev avcýlarda.. Eþime yakýn olsun diye mecbur avcýlardan tuttum. Ev iþ arasý 12 km. Toplu taþýma 3 aktarma gidebiliyorum ve 1 buçuk saat sürüyor. Aracýmla gitmeyi istemiyorum o kadar çok trafik var ki ama mecburum. oyleyken bile 1 saate yakýn sürüyor yol. Sabahlarý üniversite akþamlarý k.çekmece trafiði berbat durumda. Alternatif yok neredeyse ilerlemiyor bile yol. Evi iþine yakýn insanlara imreniyorum..
:ofk::ofk::ofk::ofk:5 acýtmaz 10 yap tayyip
Olacak olacak :)
Ev Bahçeþehir, iþ yeri Gayrettepe.
Sabah biniyorum ekspres otobüse, Mecidiyeköy'de 1 durak metro aktarmasý ile Gayrettepe'deyim.
Aracým olmasýna raðmen akþam planým olup geç dönmeyeceksem toplu taþýmayý tercih ediyorum her daim.
1 saat ekstradan uyumak varken kim sabah sabah tem trafiðiyle, emniyetten giden barzolarla, vites/debriyajla uðraþsýn.
Denizyaren
12-09-2018, 10:01
Þu an alýþ fiyatý olarak 2 dolar benzin. Ben yakýnda litre baþýna 10 lirayý bulmasýný bekliyorum.
Ýncelediðim grafik burada tam olarak nasýl hesaplanýyor arkadaþlar aydýnlatýrsa sevinirim ^^
Benzin Fiyatı, Canlı Grafiği, Analiz ve Yorumları | Paratic Piyasalar (https://piyasa.paratic.com/forex/emtia/benzin/)
Galon hesabý falan mý acaba :D
SekoLive
12-09-2018, 10:10
Olacak olacak :)
hoþunuza gidiyor mu komserim.
denizhandinc
12-09-2018, 12:33
Þu an alýþ fiyatý olarak 2 dolar benzin. Ben yakýnda litre baþýna 10 lirayý bulmasýný bekliyorum.
Ýncelediðim grafik burada tam olarak nasýl hesaplanýyor arkadaþlar aydýnlatýrsa sevinirim ^^
Benzin Fiyatý, Canlý Grafiði, Analiz ve Yorumlarý | Paratic Piyasalar (https://piyasa.paratic.com/forex/emtia/benzin/)
Galon hesabý falan mý acaba :D
Bu Türkiye icin gecerli mi? Bence kafalarýna göre geciriyolar zammý
15 krs indirim var benzine...
Sevinmeyin,otv ye konacak, fiyatlar inmeyecek...
Ok sorulan soru,otv eski yerinde olsaydý yada hukumet kalan otv yi de yansitirsa fiyatlar su sekilde olacak
Motorin 7.25
Benzin 7.80
Oto gaz 4.74
TL/LT Olacaktý.
Vazgecilen toplam ÖTV 4.1 Milyar TL(yaklaþýk)
hoþunuza gidiyor mu komserim.
Bayýlýyorum benzin çýktýkça içime bi coþku geliyor. Motorum 9 litre benzin yakýyor 100km de çünkü
farketmez ben hep depoyu fulluyorum ki :D
Motorinde 37,
Benzinde 28 krs indirim var ama sevinmeyin pompaya yansimayacak... Otv ye eklenicek.
Motorinde 37,
Benzinde 28 krs indirim var ama sevinmeyin pompaya yansimayacak... Otv ye eklenicek.
buna da þükür dedirtecek hale getirdiler insaný,þaka gibi..
Benzinin ucuz olduðu kktc'de bile suan benzin 6 lira mazot ise 5.76 oldu ve burada lpg yok allah sonumuzu hayir etsin.
Evim Halkalý'da iþim Baðcýlar'da evimle iþim arasý 5 - 6 km arabayla 15 dakika da gidebiliyorum fakat toplu taþýmayla 1 saat 15 dakika sürüyor. Siz olsanýz toplu taþýmayla mý giderdiniz arabayla mý? Ben arabayla gitmeyi tercih ediyorum :) Bu durumda olan bir çok insan vardýr eminim.
Çok hakim deðilim Ýstanbul'a, ama sormadan edemedim. Evle iþ arasý 5 km olsa yürürüm ben þahsen, yürünebilecek bir yol deðil mi?
Benzinin ucuz olduðu kktc'de bile suan benzin 6 lira mazot ise 5.76 oldu ve burada lpg yok allah sonumuzu hayir etsin.
kdvyi düþürüp benzine yýðmýþlar anlaþýlan
Bazen bisikletle bazen araba ile iþe gidip geliyorum,bisiklet þansýnýz var ise sizler de öyle yapýn.
Çok hakim deðilim Ýstanbul'a, ama sormadan edemedim. Evle iþ arasý 5 km olsa yürürüm ben þahsen, yürünebilecek bir yol deðil mi?
Evet yürünecek þekilde bir yol deðil ne yazýk ki yoksa ben haftasonu Sefaköy'e falan giderken 4 km kadar yolu yürüryerek gidiyorum.
Evinin altýnda bakkalý olan amca olasým var.. Yol sýkýntý..
Ülke ekonomisinin atar damarý diyebileceðimiz bir sektör yani akaryakýt sektörü;
Bankalarýn fahiþ faiz dayatmasý ile iflas ile karþý karþýya gelmiþ durumdadýr.
Eþel Mobil Sistemi ile vatandaþlarý olasý çok yüksek akaryakýt fiyatlarýna karþý koruma altýnda alan Devlet bu mekanizmayý yürüyen ayaðý olan Ýstasyoncularý da Bankalarýn adaletsiz faiz dayatmalarýna karþý korumaya almalýdýr.
Gün itibari ile Daðýtýcý ve bayni toplam karý Brüt %10.8 olan akaryakýt sektöründe en basit paylaþýmda yani % 50-50 paylaþýmda bayiye kalan % 5.4 oranýndaki brüt kar, bankalarýn POS iþlemlerine aldýðý ertesi gün komisyon oranlarýný %2.50 ile 2.90 aralýða kadar çekmesi ile Ýstasyoncuya kalan % 5.4 brüt kar daha baþka kalemlere bakamadan % 2.90 a kadar düþmüþtür.
Yani artýk deniliyor ki Brüt %2.90 kar marjý ile ayrýca kullandýðýn diðer kredileri öde, Maaþ ve SGK primlerini öde, Yüzünü göremediðin mecburi sorumlu müdürlerin ( LPG sorumlu müdür, TMGD, ÝGU) maaþlarýný öde, Ýstasyonun Elektirik, tlf, su faturalarýný öde. Bir de kalan olursa da bununla hayatýný idame ettir.
Adeta Ýstasyoncularýn % 50 ortaðý haline gelen bu bankalar artýk Bankacý deðil yasal Tefeci haline gelmiþlerdir nazarýmýzda.
Çok acil bir þekilde Sektöre özel adil bir faiz ve POS komisyon oraný tespit edilmeli ve hayata geçirilmelidir.
EPDK nýn da artýk sektöre can suyu vermek adýna kar marjlarýný yýllýk en az enflasyon oranýnda artýþa onay vermesi elzem hale gelmiþtir.
997TT abi senin bu taleplerinin karþýlanmasý pompa fiyatlarýnda artýþ demek, ben mi yanlýþ anlýyorum ?
Devlet biraz da akaryakýt daðýtýcýlarý için ÖTV den indirim yapsýn mesela, oransal deðil de tutarsal bir kar marjý belirlesin neden yapmýyor ?
Bir de bu kadar düþük karlar ile o akaryakýt istasyonlarý nasýl ayakta kalýyor? Çoðu istasyonda lüks arabalar tankerler vs park halinde oluyor hep, kazanmýyorsa neden yapýyorlar bu iþi o kýsmý tam çözemedim. (eleþtiri deðil)
Ben daha kendi kazancýmýn veya altýmdaki arabalarýn en az 4 katý kapýsýnýn önünde durmayan istasyon sahibi görmedim. Gören bilen varsa sölesin.
Ucuz satan Class Göztepe'nin sahibinin Ford f650'si var çýkmaya kalksam araca çýkamam. Bir de sürekli orada durmuyor Pamukçu tarafýndaki class'ta da duruyordu.
Ben daha kendi kazancýmýn veya altýmdaki arabalarýn en az 4 katý kapýsýnýn önünde durmayan istasyon sahibi görmedim. Gören bilen varsa sölesin.
Ucuz satan Class Göztepe'nin sahibinin Ford f650'si var çýkmaya kalksam araca çýkamam. Bir de sürekli orada durmuyor Pamukçu tarafýndaki class'ta da duruyordu.
Devlet biraz da akaryakýt daðýtýcýlarý için ÖTV den indirim yapsýn mesela, oransal deðil de tutarsal bir kar marjý belirlesin neden yapmýyor ?
Bir de bu kadar düþük karlar ile o akaryakýt istasyonlarý nasýl ayakta kalýyor? Çoðu istasyonda lüks arabalar tankerler vs park halinde oluyor hep, kazanmýyorsa neden yapýyorlar bu iþi o kýsmý tam çözemedim. (eleþtiri deðil)
https://i.hizliresim.com/k65X8v.jpg (https://hizliresim.com/k65X8v)
derdimiz bitti çok þükür; memurlar ogrencýler ogretmenler ýssýzler ýscýler olarak, bugün de pompalayanlara üzülüyoruz hep beraber.
Büyük resmi göstermeye çalýþýyor deðerli abim. Ýstasyon sahipleri olan küþük esnaflarý , çalýþanlarý , pompacýsýný marketcisini düþünüyor.
Kar etsinler ki iþçi çýkartmasýnlar adamlar sonra konuþuyorsunuz eleman çýkartýyor diye.
Tüm forum yakýt almayý býraksak Kýymetli abimin iþi %1 etkilenmez.
Siz kendinize aðlayýn
Suan 1200 den fazla istasyon satilik. Satmayanlarida goruyoruz,nasil sahtekarlik ile para kazandiklarini.
Bana class gibi hirsizin ve yalakanin onde gideni sirketi ornek vermeyin,yukarda ki yazi isini durust yapan icin!
Ayrica istanbul daki HICBIR istasyon zor durumda degil,en azindan ana hatdakiler. Türkiye istanbul degil. Anadolu da binlerce bayi gar. Ortalama 6-7000litre satisi olan. Bu yazi onlar icin. 40.000litre satan zaten masrafini cikarip belli bir jara geciyor. Onunde ferrari yi de ceker.
Tebrik ediyorum guzel dusunceleriniz icin ama bu kadar sýð bakmaniz hatta onyargiyla hoyratça bakmaniz sasirtti beni.
Bankalarin suan uyguladigi pos komislari karin yarisi zaten.
Adam subat ayinda 1 tanker mali 87 bin liraya alirken suan 149bin liraya aliyir6. Bu adam bu kadar kar etmedi ki cebinden bu kadar iþletme sermayesi koysun?
Ayrica ben dagitim sirketi sahibiyim,bayi falan deðilim. Illa sizler gibi dusunuceksem buyrun,benim tuzum kuru! Isi bozuk olan binlerce bayi adina yazilmis bir yazidir...
Adam subat ayinda 1 tanker mali 87 bin liraya alirken suan 149bin liraya aliyir6. Bu adam bu kadar kar etmedi ki cebinden bu kadar iþletme sermayesi koysun?
Ayrica ben dagitim sirketi sahibiyim,bayi falan deðilim. Illa sizler gibi dusunuceksem buyrun,benim tuzum kuru! Isi bozuk olan binlerce bayi adina yazilmis bir yazidir...
Büyük resmi göstermeye çalýþýyor deðerli abim. Ýstasyon sahipleri olan küþük esnaflarý , çalýþanlarý , pompacýsýný marketcisini düþünüyor.
Kar etsinler ki iþçi çýkartmasýnlar adamlar sonra konuþuyorsunuz eleman çýkartýyor diye.
Tüm forum yakýt almayý býraksak Kýymetli abimin iþi %1 etkilenmez.
Siz kendinize aðlayýn
87.000 den yüzde 1 kazanan bir sanayici 870 kazanýrken 149 binde 1490 kazanýr siz kendinizi kurtarýn .
Anlamazlar abi vizyonsuzlar yorma kendini boþver.
Allah seni baþýmýzdan eksik etmesin buraya yazman bile mütevaziliðinin bir niþanesi.
Ýyi ki aramýzdasýn.
mikelazi
25-09-2018, 18:23
997TT
daha öncedende konusu olmuþtu.þu pompa kalibrasyonlarý konusunda.
sanki son zamanlarda bu kalibrasyon iþleride bize kazýklar yönde gibi...
baskan96
25-09-2018, 19:00
997TT
daha öncedende konusu olmuþtu.þu pompa kalibrasyonlarý konusunda.
sanki son zamanlarda bu kalibrasyon iþleride bize kazýklar yönde gibi...
Hayatta almayan araba (1.5 Daihatsu Terios 105 HP ) yaklaþýk 29 litre gaz aldý 140 KÝLOMETRE YOL YAPMASINA RAÐMEN.. Ankara Gölbaþý'nda bir akaryakýt istasyonu hem de bilindik.. Kendi aracým ( 2004 1.6 110 HP Civic ) PO'dan aldýðýmda 47-50 kuruþ Milangaz'dan aldýðýmda 27-32 kuruþ arasý yakýyor. Rakamlar afaki deðil fiþli faturalý rakamlardýr. Terios gibi bir aracýn 100 km'de 20 litre yakmasý da insan mantýðýna sýðmaz kimse kusura bakmasýn.
Her turlu sahtekarligi zorlayacaklardir.
Yada caresizlikten yada baska bir sey hýrsýzlýk yapicaklar...
Iyide,calmanin bahanesi olamaz!
Gerci basimizda ki neler yapiyor,milletde su kadar goturmusum cok mu diyor.
Sistem resmen batmis durumda,durust calisan da sahtekarida...
Nasil bir hale geldik,yazik...
arabasýzadam
25-09-2018, 19:59
Buna aðlasammý gülsemmi bilemedim.
Istasyonlarýn cogu akp li olsaydý emýným bunlarý yazmazdým....
Suan 1200 den fazla istasyon satilik. Satmayanlarida goruyoruz,nasil sahtekarlik ile para kazandiklarini.
Bana class gibi hirsizin ve yalakanin onde gideni sirketi ornek vermeyin,yukarda ki yazi isini durust yapan icin!
Ayrica istanbul daki HICBIR istasyon zor durumda degil,en azindan ana hatdakiler. Türkiye istanbul degil. Anadolu da binlerce bayi gar. Ortalama 6-7000litre satisi olan. Bu yazi onlar icin. 40.000litre satan zaten masrafini cikarip belli bir jara geciyor. Onunde ferrari yi de ceker.
Tebrik ediyorum guzel dusunceleriniz icin ama bu kadar sýð bakmaniz hatta onyargiyla hoyratça bakmaniz sasirtti beni.
Bankalarin suan uyguladigi pos komislari karin yarisi zaten.
Ýyi güzel diyosunuzda anadoluda a lejant almak büyük þehire göre daha kolay,yerel yönetimlerle aran iyiyse zaten problem deðil.Bunun sonucunda potansiyeli olan olmayan heryere istasyon açma derdinde millet.300-500 intifa parasý indirir ondan sonra kendi yaðýmýzda kavruluruz hesabýndalar.Evdeki hesap çarþýya uymuyor tabi çoðu zaman.Bile bile lades.
aklýma amcam geldi devredene kadar aðlamaya devam etti, devredince de þu iþ kolu da çýkmýþ buna girseydik ihya olmuþtuk filan derdi.
mikelazi
26-09-2018, 08:11
Hayatta almayan araba (1.5 Daihatsu Terios 105 HP ) yaklaþýk 29 litre gaz aldý 140 KÝLOMETRE YOL YAPMASINA RAÐMEN.. Ankara Gölbaþý'nda bir akaryakýt istasyonu hem de bilindik.. Kendi aracým ( 2004 1.6 110 HP Civic ) PO'dan aldýðýmda 47-50 kuruþ Milangaz'dan aldýðýmda 27-32 kuruþ arasý yakýyor. Rakamlar afaki deðil fiþli faturalý rakamlardýr. Terios gibi bir aracýn 100 km'de 20 litre yakmasý da insan mantýðýna sýðmaz kimse kusura bakmasýn.
2.5 senedir 6lt üzerini yakmýyan aracým.göstergede yine 5.5-6lt lerde takýlsada pompada 7-7,5lt lere denk gelmeye baþladý.
özellikle bayram tatilinde þehirler arasý yollarda(opet-shell-bp den aldým) acayip geçiriyorlar.ama þehir içindede bu yola baþ vuruyorlarsa benim için sýkýntý büyük.
2.5 senedir 6lt üzerini yakmýyan aracým.göstergede yine 5.5-6lt lerde takýlsada pompada 7-7,5lt lere denk gelmeye baþladý.
özellikle bayram tatilinde þehirler arasý yollarda(opet-shell-bp den aldým) acayip geçiriyorlar.ama þehir içindede bu yola baþ vuruyorlarsa benim için sýkýntý büyük.
arýzi durumlar dýþýnda hep ayný yerden alýyorum o his bende de olmaya baþladý, detaylý bir ölçüm yapýp netleþtireceðim.
ekraný ve lt yi kontrol ediyorum sürekli ama görmediðimiz bir hinlik varsa bilemem tabi.
Dizel araç kullanmama karþýn dayanamayýp dün 50cc scooter aldým ,bi araç keyfim vardý onun da içine ettiler
Pompa'da oynama olduðuna inananlardaným bende. Yol bilgisayarý genelde tutuyor, bazen farklý bir yerden alýnca þaþýyor. Haram zýkkým olsun ne yapabiliriz ki. Direk þirkete ait istasyonlarý kullanmaya çalýþýyorum.
mikelazi
26-09-2018, 08:39
Dizel araç kullanmama karþýn dayanamayýp dün 50cc scooter aldým ,bi araç keyfim vardý onun da içine ettiler
kuru havada scooter candýr...
kuru havada scooter candýr...
sizinki iyi cesaret ben korkuyorum þu motor iþinden, gidip modele kadar beðenip vaz geçtim sonra almaktan.
Ama seneye ev-dükkan arasý ya bisikleti kullanýcam ya da elektrikli bir model alýcam gibi duruyor.
Ýyi güzel diyosunuzda anadoluda a lejant almak büyük þehire göre daha kolay,yerel yönetimlerle aran iyiyse zaten problem deðil.Bunun sonucunda potansiyeli olan olmayan heryere istasyon açma derdinde millet.300-500 intifa parasý indirir ondan sonra kendi yaðýmýzda kavruluruz hesabýndalar.Evdeki hesap çarþýya uymuyor tabi çoðu zaman.Bile bile lades.
Zaten bu tip yerler hibe alamaz,yada verdýgý satýþ tahattutu ile alýr ama dolduramayýnca ceza oder yada sozlesmesý karsýlýksýz uzar. Fakat ýskonto alamaz,***** pýyasada ýndýrým cok.
Bu týp ýstasyonlar zaten calýsmýyor,onlarýn cenazesý kalkmýs durumda ve HEPSI çalýyor....
Beným yazým “durust” esnaf için.
Yahu sektorun ýcýnde býr dagýtým fýrmasýyým,kýmýn ne oldugunu cok cok ýyý býlýyorum,buyuzden genel resme bakalým,curuk yumurtalarý konusmayýz...
Ben de düne kadar almayý hiç düþünmedim ,Kuþadasýnda zengininden fakirine herkeste birtane var ve ben anlamsýz buluyordum ama dün alýp kullanmaya baþlayýnca büyük rahatlýk olduðunu gördüm,park yeri sorunu yok trafikte takýlma yok yakýtý çok iyi bir de 50 cc olduðundan b sýnýfý egliyet yetiyor artý sigorta vergi yok
Skyhawk34
26-09-2018, 09:33
ne aldýnýz hocam
Abi bu sorun bendede var. katalog 52 LT alan depo 56-59 arasý alýyor (içindekide tam bitmemiþtir)
Yine diðer aracým 66 LT içinde yakýt çok az varken 66-68 LT arasý alýyor. 2 litre mazot demek depoda 12-13 lira demek .
Zaten kadrandaki ortalama ile fulleyince manuel hesaplama hiç bir zaman tutmuyor
excellency23
26-09-2018, 09:47
istasyonlarin %90 i yapar o hileyi. büyük holdinglerin sahip oldugu, cok is yapan merkez yerdeki istasyonlari tercih edin. fiyatina hic bi sekilde bakmayin. 10 kurus pahali olan yer aslinda hepsinden ucuzdur bilemezsiniz :)
Ahmetfikri
26-09-2018, 10:06
istasyon marketleri artýk ürün fiyatlarýný þiþirmeye baþladý daha önce bakkalmarket fiyatýna sattýklarý ürünü þimdi min 50krþ yüksek satan var burda üstelik þehir içi istasyon
istasyonlarin %90 i yapar o hileyi. büyük holdinglerin sahip oldugu, cok is yapan merkez yerdeki istasyonlari tercih edin. fiyatina hic bi sekilde bakmayin. 10 kurus pahali olan yer aslinda hepsinden ucuzdur bilemezsiniz :)
%90 dan nasil eminsiniz? Ben holding den alicagima esnaf yada sirketin merkez istasyonlarindan alirim.
istasyon marketleri artýk ürün fiyatlarýný þiþirmeye baþladý daha önce bakkalmarket fiyatýna sattýklarý ürünü þimdi min 50krþ yüksek satan var burda üstelik þehir içi istasyon
Istasyon marketleri daima pahalidir. Yine TR iyi,avrupa da 2 misli neredeyse.
mikelazi
26-09-2018, 10:41
sizinki iyi cesaret ben korkuyorum þu motor iþinden, gidip modele kadar beðenip vaz geçtim sonra almaktan.
Ama seneye ev-dükkan arasý ya bisikleti kullanýcam ya da elektrikli bir model alýcam gibi duruyor.
2002den beri ist.trafiðinde scootera binerim.çevremde zamanýnda naked-racing-ss-chooper binen çoðu kiþi þimdi scooter biner oldu.ev iþ arasý 14km.bir kere bisikletle denim dedim.4km sonra vazgeçtim.
1-park sorunu yok
2-trafik sorunu yok(þükrü saraçoðlunda derbi maçlarý hariç)
3-yakýttan her türlü karda
4-trafikte daha az küfür ediyorsun(ilk senelerin hariç.sonra sinirlerin alýnmýþ gibi oluyorsun.dünya mikime yani)
5-zaman sýkýntýnda yok
elek.kýsa mesafede,son hýzýn önemli olmadýðý yollarda mantýklý bence.ama bana göre deðil.
Küba fighter aldým,hem uygun fiyatlý hemde yakýþýklý bir alet
ne aldýnýz hocam
Scooter almýþ ya :D
nasýl yani scooter 'lar b ehliyetiyle kullanýlýyor mu ?
50cc ye kadar olan mopet scooter tarzý olanlara b ehliyeti yetiyor
50cc ye kadar olan mopet scooter tarzý olanlara b ehliyeti yetiyor
Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2017-pcx-150-608904371/detay)
mesela bunlara mý ? 150 cc mi oluyor bu
baskan96
26-09-2018, 10:55
997TT Ankara'da deðilsin aðabey ama sektörün içinde biri olduðunuzdan sormadan edemeyeceðim. Ankara'da nereden alýnmalý sizce? Özellikle þurasý dediðiniz bir istasyon var mý?
Forumun Ankaralý üyelerine de sorumdur Ankara'da nereden alýyorsunuz gazý? Size göre þeytanlýk olmadan iþini düzgün yapan istasyonlar nerelerdir bilgi alýþveriþine bulunalým..
Bunlar büyük misal bu oluyor
b ehliyet kullanir. benzini yakmaz koklar.
mikelazi
26-09-2018, 11:01
Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2017-pcx-150-608904371/detay)
mesela bunlara mý ? 150 cc mi oluyor bu
150cc aynen
ehliyet
trafik sigortasý
muayne
mtv
excellency23
26-09-2018, 11:02
%90 dan nasil eminsiniz? Ben holding den alicagima esnaf yada sirketin merkez istasyonlarindan alirim.
emin degilim tabi de gözlemlerim o yönde. izmirde bornova metro yakininda bi bp var baya büyük. sahibi yasar holding. 200 metre önünde düz yolda benzini biten arabaya 48 litre doldurabilirken(sirket anlasmasi vardi 48 u gectigini görmedim) baska istasyonlarda benzin tam bitmezken 50 litre cok olagandi. bp olmasina ragmen merkezi olmasina ragmen. sonucta istasyon sahibinin insiyatifine kalmis.
bendeki mantik koskoca holding, zaten diger istasyonlardan 10-20 kat fazla satiyor isin cakalligina girmez seklinde. en iyisi deneme yanilma yöntemiyle dogru istasyonu bulmak. isini hakkiyla yapan esnaflar da vardir illa ki. :)
150cc aynen
ehliyet
trafik sigortasý
muayne
mtv
Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-motogaleri-den-trendy-50-tum-renk-secenekleri-stoktan-teslim-609110242/detay)
buldum abi 50cc iphone parasý.
borçlarýmý bitirip alacaðým seneye kadar. Bisikletim de var yanýna bir de motor eklerim arabayý sadece þehir dýþlarýna süreriz :)
mikelazi
26-09-2018, 11:23
Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-motogaleri-den-trendy-50-tum-renk-secenekleri-stoktan-teslim-609110242/detay)
borçlarýmý bitirip alacaðým seneye kadar. Bisikletim de var yanýna bir de motor eklerim arabayý sadece þehir dýþlarýna süreriz :)
buda yeni çýktý.Otomobil ehliyetiyle kullanılabilen yeni bir scooter - İtalyan motosikleti (http://otoajanda.com/otomobil-ehliyetiyle-kullanilabilen-yeni-bir-scooter/)
fiyat olarak baya uçuk.
ama avp.da 50cc yi çok severler.stroker kit ve tuning kit leri çok var piyasada ve hiçbiri 50cc gibi gitmez :)
þu sýralar hurdaya atýlmýþ çogu 50cc mopetler restarasyonla yenilenip biniliyor.yaza ciddi moda olur gibi.
birkere bindinmi kaza yapmadýðýn sürece inmezsin :)
Skyhawk34
26-09-2018, 12:39
Hayrlý olsun keþke biraz üstüne koyup japon falan alsaydýnýz ama iþinizi görür genede
Son olarak genede sigortasýný yapýn, kaza olayýnda zorluk çekersiniz.
Teþekkürler,japonlar nedeyse aldýðým diyatýn iki katýný istiyor,sigorta olayýn da haklýsýnýz uygun teklif veren bir firmaya yaptýracaðým en kýsa zamanda
wolkanku
26-09-2018, 13:08
hayda, sizin yüzünüzden birazdan gidip motora bakýcam sanýrým.
iþe git gel günlük 25 km yolum var, ve toplam 3 saatim gidiyor bu yolda, çok manasýz bir trafik çekiyorum..dermaným sanýrým bu alet.
Skyhawk34
26-09-2018, 13:59
hayda, sizin yüzünüzden birazdan gidip motora bakýcam sanýrým.
iþe git gel günlük 25 km yolum var, ve toplam 3 saatim gidiyor bu yolda, çok manasýz bir trafik çekiyorum..dermaným sanýrým bu alet.
istanbul gibi bir þehirde en yanlýþ düþünce. 50 cc istanbulda en tehlikesi bence. 600 cc bile daha az tehlikelidir bence
Tamamen boþken 40/42 litre LPG alan aracým artýk 45 litre LPG alýyor ve þehir içi 330/350 KM lerde depo biterken, artýk 270 de falan bitiyor. 2 dir ucuz olan yerlerden 3,25 - 3,27 vs olan yerlerden alýyorum 270 km de bitiyor, ondan önce 3,55 olan yerden fullemiþtim 330 km gitmiþti, ne yapacaðýmý þaþýrdým valla.
Infinitinin deposunu fulledim geçen balayýndan döndükten sonra, pompacý bi arabaya baktý abi Allah sabýr versin dedi :)
wolkanku
26-09-2018, 14:31
istanbul gibi bir þehirde en yanlýþ düþünce. 50 cc istanbulda en tehlikesi bence. 600 cc bile daha az tehlikelidir bence
gerçekten motor kullanan herkes ayný þeyi söylüyor, mutlaka bir nedeni var .
scotty kullanýyorum max 150'lik denk geldi, gayet atikler manevra konusunda. yani hýzlýca bir araya girmesi gerektiðinde falan zorlanmadan giriyordu emniyet þeridininden normal þeride doðru.
Tamamen boþken 40/42 litre LPG alan aracým artýk 45 litre LPG alýyor ve þehir içi 330/350 KM lerde depo biterken, artýk 270 de falan bitiyor. 2 dir ucuz olan yerlerden 3,25 - 3,27 vs olan yerlerden alýyorum 270 km de bitiyor, ondan önce 3,55 olan yerden fullemiþtim 330 km gitmiþti, ne yapacaðýmý þaþýrdým valla.
afr ayarý yaptýrmanýzý oneririm...
gerçekten motor kullanan herkes ayný þeyi söylüyor, mutlaka bir nedeni var .
scotty kullanýyorum max 150'lik denk geldi, gayet atikler manevra konusunda. yani hýzlýca bir araya girmesi gerektiðinde falan zorlanmadan giriyordu emniyet þeridininden normal þeride doðru.
Arkadaþ pulsar 200 ns almýþ, kullandým geçenlerde kesinlikle istanbul için üretilmiþ çok torklu çok atik, scooter düþünceniz yoksa ben önerirdim þahsen kuryeler boþuna kullanmýyormuþ onu anladým
Cok ucuz yerlerden almamaya calýsýn cunku gazlarý speclere uymuyor...
997TT Ankara'da deðilsin aðabey ama sektörün içinde biri olduðunuzdan sormadan edemeyeceðim. Ankara'da nereden alýnmalý sizce? Özellikle þurasý dediðiniz bir istasyon var mý?
Forumun Ankaralý üyelerine de sorumdur Ankara'da nereden alýyorsunuz gazý? Size göre þeytanlýk olmadan iþini düzgün yapan istasyonlar nerelerdir bilgi alýþveriþine bulunalým..
Dagýtým sýrketlerýnýn ýstasyonlarýndan alýn derým.
afr ayarý yaptýrmanýzý oneririm...
Teleflex LPG ye yapabilen yok malesef
livaneli
27-09-2018, 15:16
Hayrlý olsun keþke biraz üstüne koyup japon falan alsaydýnýz ama iþinizi görür genede
Son olarak genede sigortasýný yapýn, kaza olayýnda zorluk çekersiniz.
Bildiðim kadarýyla 50cc altý sigorta gerektirmiyor, yaptýrsanýz da sigorta herhangi bir hasarý ödemiyor.
50cc altý ruhsata, "motorlu bisiklet" ya da "moped" diye yazdýrýlmalý.
Teleflex LPG ye yapabilen yok malesef
Ona bsy diemem tabi.
Skyhawk34
27-09-2018, 17:25
Bildiðim kadarýyla 50cc altý sigorta gerektirmiyor, yaptýrsanýz da sigorta herhangi bir hasarý ödemiyor.
50cc altý ruhsata, "motorlu bisiklet" ya da "moped" diye yazdýrýlmalý.
Benim araþtýrdýðým ve öðrendiðim kadarýyla tam tersi ama yüzde yüz doðru biliyorum demiyorum.
livaneli
27-09-2018, 17:51
Benim araþtýrdýðým ve öðrendiðim kadarýyla tam tersi ama yüzde yüz doðru biliyorum demiyorum.
50 cc altý araçlar motorlu bisiklet sayýldýðý için yasal olarak anayola bile çýkamýyorlar.
Arkadaþýmýn 49 cc'lik scooterine yüksek sigorta bedeli çýkardýklarýnda araþtýrmýþtým.Þu bilgilere ulaþtým:
Karayolları Motorlu Araclar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları (https://www.tsb.org.tr/karayollari-motorlu-araclar-zorunlu-mali-sorumluluk-sigortasi-genel-sartlari.aspx?pageID=1080)
( A.6. TEMÝNAT DIÞINDA KALAN HALLER, ý bendi.
Þuna da bakýlabilir:
Altınel Hukuk ve Danışmanlık Burosu (http://www.altinelhukuk.com/makale/50-cc-altindaki-motorlu-bisikletli-araclarin-sebebiyet-verdigi-zararlar-icin-guvence-hesabi-dahil-sigorta-sirketlerin-sorumlulugu-bulunmamaktadir)
Burada da BÝMER'den alýnan bir yanýtýn fotosu var.
Sigorta yapma zorunluluðunun olmamasý iyi bir durum gibi görünse de aslýnda sigortayý hasar ödemekten kurtarýyor.Böylece verdiðimiz hasarý cepten ödemek mecburiyetinde kalýyoruz.
Skyhawk34
28-09-2018, 08:42
50 cc altý araçlar motorlu bisiklet sayýldýðý için yasal olarak anayola bile çýkamýyorlar.
Arkadaþýmýn 49 cc'lik scooterine yüksek sigorta bedeli çýkardýklarýnda araþtýrmýþtým.Þu bilgilere ulaþtým:
Karayollarý Motorlu Araclar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasý Genel Þartlarý (https://www.tsb.org.tr/karayollari-motorlu-araclar-zorunlu-mali-sorumluluk-sigortasi-genel-sartlari.aspx?pageID=1080)
( A.6. TEMÝNAT DIÞINDA KALAN HALLER, ý bendi.
Þuna da bakýlabilir:
Altýnel Hukuk ve Danýþmanlýk Burosu (http://www.altinelhukuk.com/makale/50-cc-altindaki-motorlu-bisikletli-araclarin-sebebiyet-verdigi-zararlar-icin-guvence-hesabi-dahil-sigorta-sirketlerin-sorumlulugu-bulunmamaktadir)
Burada da BÝMER'den alýnan bir yanýtýn fotosu var.
Sigorta yapma zorunluluðunun olmamasý iyi bir durum gibi görünse de aslýnda sigortayý hasar ödemekten kurtarýyor.Böylece verdiðimiz hasarý cepten ödemek mecburiyetinde kalýyoruz.
akþam evde inceleyeceðim, teþekkürler.
Benzin istasyonları ithal akaryakıtta OTV’nin zamanında karşılanmamasından şikayetci - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/benzin-istasyonlari-ithal-akaryakitta-otvnin-karsilanmamasindan-sikayetci-2649014/)
livaneli
28-09-2018, 14:55
akþam evde inceleyeceðim, teþekkürler.
Rica ederim.BÝMER'den gelen yanýtýn bulunduðu linki ekleyememiþim.Budur:
50cc Sigorta Bimer'den alýnan bilgi (http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/181473-50cc-sigorta-bimer%27den-alinan-bilgi.html)
RX9 – Kuba Motor (https://www.kubamotor.com.tr/model/rx9/)
Bu rx9'lar çok güzel geldi bana. Fiyat olarak piyasadaki en ucuz motor hemde. B sýnýfý ehliyet kullanabiliyor, mtv yok. Tasarým ve renkler çok nostaljik. Aldýktan sonra hacim artýþý yapýlsa epey iþ görür.
3 ay önce 50cc kuba alýn demiþtim. Aldýk 2 ayda 3000km yaptýk. Ancak okadar yapabildik motor sardý. Garantiye girdi ancak hala 1 ay 1 hafta oldu aracý alamýyoruz. Konu nerdeyse servise dava açmaya kadar gitti. Kesinlikle önermiyorum
Durumumdan dolayý vitesli kullanamýyorum o yüzden fighter aldým ,bir süre kullanýp 100 cc ye çýkartacaðým zaten ikinci el almdým 4000 km de idi ,aldýðým kiþi 100-110 kg ve her gün Kuþadasý’ndan Söke’ye gidip gelmiþ ki bilenler vardýr yol aþýrý dik giþ geliþ toplam 40-45 km toplam ,ben de þu 3-4 günlük sürede denedim ve araç düzde 70-75 km hýza çýkabiliyor.
en güzeli temiz bir tane honda today
Onlarda ederinden pahalýya satýlýyor
Skyhawk34
29-09-2018, 20:54
honda todayler kaç yaþýnda olmasýna raðmen sýfýr 50 cc japon fransýz grubu fiyatýna satýlýo.
honda diyince olay deðiþio 2.elde. yatýr var altýnda yatýrrr.
2.5 sene önce 4000 km de hatasýz 2005 today almistim 2600 tl ye aldigimda bile çok gelmiþti þimdi 6 liradan aþaðý today yok eder mi bence etmez.
Son Dakika: Benzin ve motorine zam yolda! Akaryakıt zammı bu kez pompaya yansıyacak mı? - Haberler (https://m.haberturk.com/benzin-ve-motorine-zam-yolda-2171071-ekonomi)
Bakalým pazartesi süpriz olacak mý pompa da
Bize her yol pompa. Sýkýntý yok..
Alýþtýk artýk...
Carmageddon
07-10-2018, 17:29
https://i.hizliresim.com/RD2W8R.jpg (https://hizliresim.com/RD2W8R)
Giulietta 1.6jtd. Tamamiyle Ýstanbul þehiriçi sakin kullanýmda sonuç. Yaklaþýk 5lt'de depoda vardý mazot alýrken.