Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzİn zammi
1.2 1.4 hacimli aslanciklar? :heyoo:
Aslan yürekli araçlarımıza laf ettirtmem sahiplerine hiç ettirtmem, basıyoruz 50TL dolduruyoruz hayvanı.
10 olsun zengin fakir belli olsun diyeceğim ama 15 de olsa sanırım bir şekilde binecek bu insanlar arabaya.
Dün gece saat 12 civarı izmitteydim, kartepe tarafında çalışma var otoban çıkışı kartepe çalışma alanı arası full kuyruk.
Olm saat 12 ya gidin yatın o kadar araba o saatte napiyonuz.
Dün Ayvalıktan dönerken 140-160 bandında giden bir tek ben vardım benzinli sexy aslan aracımla (zenginliği düşünün!) herkes 90-100 lüks arabalar dahil gidiyor.
denizhandinc
02-07-2018, 09:21
strese girdik resmen amk kac kurus zam gelecek diye
Aslan yürekli araçlarımıza laf ettirtmem sahiplerine hiç ettirtmem, basıyoruz 50TL dolduruyoruz hayvanı.
Fiat 500'ü sadece depoyu doldururken seviyorum :D 175 e doldurdum bu sabah :)
O ne olum öyle damacana kadar depo mu olur :D
O ne olum öyle damacana kadar depo mu olur :D
35 litre :D
Yani gazete de filan haber yok ama. sanırım bu gün zam beklentisi var benzinliklerde..
Mazota 35 kuruş dedi dün benzinlik çalışanı onun yalancısıyım !
@997T ne diyorsun abi 35 kuruş işine?
free-hifi sizde var mı bir dedikodu, fısıltı falan?
free-hifi
02-07-2018, 11:02
@997T ne diyorsun abi 35 kuruş işine?
free-hifi sizde var mı bir dedikodu, fısıltı falan?
ben genelde murat abiyi takip ederim saha müdürleride yakın zamanda bilgi verir ama hep öncelik murat abide olmuştur.
dediğim gibi olursa akşam 18 vs açıklarlar bu akşam demiyorum geleceği akşam yoksa deli gibi stok yapar millet tanklar fullenir 2 tanker de yedekte bekletirler . rakam ciddi gelirse ama şu an ses seda yok.
mikelazi
02-07-2018, 11:14
ben genelde murat abiyi takip ederim saha müdürleride yakın zamanda bilgi verir ama hep öncelik murat abide olmuştur.
dediğim gibi olursa akşam 18 vs açıklarlar bu akşam demiyorum geleceği akşam yoksa deli gibi stok yapar millet tanklar fullenir 2 tanker de yedekte bekletirler . rakam ciddi gelirse ama şu an ses seda yok.
ben sigaraya bekliyordum
ondada bişey yok
Gözümüz kullağımız sizlersiniz abi
ben bu tarz paylaşımları görünce bundan sonra verdiğim tepki banane a... diyorum :D
SekoLive
02-07-2018, 11:41
beyler ,böyle yaparsanız zam gelir çağırmayın kötü şeyleri lütfen.
Seninki fakir 500'ü çünkü Koray bey. X olsaydı 250tl nin tadına bakacaktın. Ama asıl 80lt lik Q50'yi doldururken 400tl leri görünce zevk alıyorum. :D
Seninki fakir 500'ü çünkü Koray bey. X olsaydı 250tl nin tadına bakacaktın. Ama asıl 80lt lik Q50'yi doldururken 400tl leri görünce zevk alıyorum. :D
Superb'de 70 litreydi ama dizeldi çok acıtmıyordu :D
sekizsilindir
12-07-2018, 01:10
ZAM TALEBİ
https://i.hizliresim.com/pnXBEr.jpg (https://hizliresim.com/pnXBEr)
Akaryakıtta, 17 Mayıs’tan bu yana “eşel mobil” uygulamasıyla fiyatlar sabit tutuluyor. Petrol ya da döviz kurunda yaşanan artışlar Özel Tüketim Vergisi’nde yapılan ayarlamayla pompaya yansıtılmıyor.
Habertürk muhabariri Olcay Aydilek'in aktardığı habere göre; bu uygulama devam ederken, akaryakıtta fiyatları etkileyebilecek önemli bir talep gündeme geldi. Akaryakıt sektörü, ürünlerin temininden son kullanıcıya ulaştırılmasına kadar maliyet ve karlarını içeren marjlarında artış istiyor.
Sektör, bu konudaki talebini, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na da iletti. Sektör kaynakları, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’dan randevu istediklerini belirtti. Kaynaklar, “Nakliye, işçilik ve cari harcamalarımız arttı. Marjlarda düzenleme yapılmalı” dedi.
EPDK, akaryakıt dağıtım şirketleri ile bayi marjlarını belirlerken referans ülkeler Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya’ya bakıyor. Kurum, bu ülkelerin ortalamasını alarak, Türkiye’deki marjların belli bir düzeyde oluşmasını sağlıyor. Halen, dağıtım şirketi ve bayi payı litre başına benzin ve motorinde toplam 55-60 kuruş düzeyinde seyrediyor. Marj artışı benzin ve motorinde zam anlamına geliyor.
Vallahi insan hayret ediyor.. :))
Benzin ve motorin icin zam talebi! (http://m.haber7.com/amphtml/ekonomi/haber/2667283-benzin-ve-motorin-icin-zam-talebi)
Gerekli zammın yapılmamasından gayet memnunum. :)
free-hifi
12-07-2018, 08:32
Sex on Thé Beach calabiliriz
Sex on Thé Beach calabiliriz
Ne zaman? Ne kadar? :)
İbrahim33
12-07-2018, 09:33
benim için farketmiyor. ben hep 100 liralık alıyorum artık :D 3-4 gün gidip geliyoruz eve :D
Akaryakıt şirketlerinin araba değişim zamanı gelmiş arkadaşlar. yapacak bişey yok :D
Haberı yapanın a.....
Bayiler demıs ki,kar edemıyoruz,kar marjımızı artırın. Yanı 100tl kar varsa zaren bunun 72 sı devletın,18tl nın 9 u dagıtım 9 u naklıye ve bayının mı. Orada kını artır demıs. Hukumet de fahiş vergıden vazgecmıyecegıne gore...
Son 6 yılda 4 kez bayı karlarını kestı bu hukumet...
onn_dear
12-07-2018, 09:49
Akaryakıt şirketlerinin araba değişim zamanı gelmiş arkadaşlar. yapacak bişey yok :D
Panamera , Range falan az geliyor demek ki paşalara
kelalper
12-07-2018, 10:12
hükümet akaryakıtın tasmayı kaçırdığı zaman ne olacak çok merak ediyorum. Tasmanın biri ucuna alkolü falan bağladılarda o da fazla dayanamaz açıkçası
free-hifi
12-07-2018, 10:47
Ne zaman? Ne kadar? :)
Kirlilik var şu an net degil bekliyoruz
Yahu bırsey yok,hukumet otv den karsılanması bıttı demesı gerek.
Kımı 150krs dıyor,kımı 80 vs vs
Yahu barı matematık yapın....
Damat ıle babası karsılıksız para basmayı azaltırsa,otv ısı eskıye doner.
http://i.hizliresim.com/yqEpRn.jpg (http://hizliresim.com/yqEpRn)
Hukmu yok,mesela sımdı ındırım olucak 3 gune ama yazmıyorum....
Abi devletin ötv fedakarlığı ne zaman son bulacak?
Yakın zamanda.... net gun veremem. Sultan 1.mahvettin bilir
bugün bir zam daha ötvden karşılandı 12kr sanırım
Son dakika… Benzine gece yarısı zammı - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-benzine-gece-yarisindan-sonra-zam-2523976/)
Zamlar yansımış olsaydı
ErkanCanS
17-07-2018, 13:59
Bu zamana kadar devletin ötv zararı ne kadar acaba ? Ben internette net bir sayı bulamadımda. Nihayetinde bu paralar dönüp dolaşıp bizden çıkacak yine diye düşünüyorum.
Bu zamana kadar devletin ötv zararı ne kadar acaba ? Ben internette net bir sayı bulamadımda. Nihayetinde bu paralar dönüp dolaşıp bizden çıkacak yine diye düşünüyorum.
İndirim ilk çıktığında aylık maliyet 594 milyon olarak hesaplanmıştı. Zam geldikçe maliyet artıyor, şuan 1 milyar/ay maliyet söz konusu.
ErkanCanS
17-07-2018, 14:40
İndirim ilk çıktığında aylık maliyet 594 milyon olarak hesaplanmıştı. Zam geldikçe maliyet artıyor, şuan 1 milyar/ay maliyet söz konusu.
Yani 3 ayda bir 3.köprü parası zarar ediyor devlet. Yerel seçimlere kadar zam gelmemiş haliyle 9 milyar tl daha zarar demek bu. Böyle giderse tabi
Benim merak ettiğim gelmesi gereken zamların gelmemesi durumunda zam birikmesi olmuyor mu, yani her ay 50 kuruş zam geleceğine 6 ay sonra 3 lira mı zam gelecek ? Yoksa bu rakamlar sürekli 50kuruş iniyor 50 kuruş çıkıyor da bu dalgalanmanın önüne geçmek için mi böyle yapıyorlar.
Rakamların hepsi sembolik, zam miktarlarının ve ötv oranının değişken olduğunu biliyorum. Merak ettiğim gün sonunda bir zam birikmesi durumu olmuyor mu ? yani bu iş bittiğinde anında 2-3 lira zam mı gelecek.
sistem eski haline dönerse benzin motorin ne fiyat oluyor hesaplayan oldu mu hiç ? 4-5 kez ötv den karşılandı benim bildiğim. 7,5 liraya yakın olabilir tahminim , benzin litresi.
GokhanRS
17-07-2018, 15:36
devletin örneğin 2,5 katı vergi almak yerine 2 katı vergi alıyor olması halkı panikletmiş. bizim millet indirimden ne kadar korkuyor dimi :)
almancıların dediği gibi türkiye cennet cennet her şeyi bedava fiyatlara alıyorsunuz (naapsın onlar cehennemlik olduğundan cennet türkiyede yaşayamıyorlar). :D padişahım çok yaşaaaaa.......
adamlar domatesi taneyle alıyor olummmm, arabayı niye çifter alıyorlar orasını bilmiyorum tabi.
ErkanCanS
17-07-2018, 15:53
devletin örneğin 2,5 katı vergi almak yerine 2 katı vergi alıyor olması halkı panikletmiş. bizim millet indirimden ne kadar korkuyor dimi :)
almancıların dediği gibi türkiye cennet cennet her şeyi bedava fiyatlara alıyorsunuz (naapsın onlar cehennemlik olduğundan cennet türkiyede yaşayamıyorlar). :D padişahım çok yaşaaaaa.......
adamlar domatesi taneyle alıyor olummmm, arabayı niye çifter alıyorlar orasını bilmiyorum tabi.
O aradaki 0.5 birimdeki virgülü sağa yani halka kaydırmasından panik oluyoruz desek daha doğru olur. Yıl sonu bütçe açığını nasıl yapacaklar acaba , bizim kadar düşündüklerini bile sanmıyorum. Suriyelilere harcandığını iddia edilen para karşılığında , avrupadan 25-30 milyar dolar para alınacak diye yazıyordu medyada . O da yalan oldu galiba.
Arkadaslar işkembeden sallamadan yazın yahu. Hele fıkır yuruten arkadaslarım,kanunun acıkca yazdıgı seye gorus bıldırmek cıdden yanlış. :)
2 hafta oncesıne kadar 800 milyonu gecmışti zarar. Pazartesı gunu 3 hafta daha gecmıiş olucak.
Suan yapılması gerek zam olursa 70krs cıvarı gelmelı. Lpg de tonda 570tl+kdv gelmeli.
50krs asagı 50 krs yukarı hıc oynamadı,her zaman zam ve ındırımler farklılık gostermiştır,emtialar fiks artıp dusmez. Otv oranı degısken olamaz.
Gurbetcı olsam akp ye oy vermeyen aptaldır. 1bırım para ıle gelıyor 5.6 olarak harcıyır. Agzı otada kokuyor,burada para sahıbı....
11krs indirim oldu ama fiyatlar fiks...
Mr.Bilal
18-07-2018, 08:32
11krs indirim oldu ama fiyatlar fiks...
Ozaman yapılan zararların telafisi mi oluyor abi fiyatlar fiks tutularak :)
Class oil den dizel yakıt alan varmı göztepede ki istasyonda 5.47 gibi birşey gördüm.Normalde shellden alıyorum arasında 25 kuruş kadar var
Class oil den dizel yakıt alan varmı göztepede ki istasyonda 5.47 gibi birşey gördüm.Normalde shellden alıyorum arasında 25 kuruş kadar var
dizel denemedim de benzin ve lpgde sorun yaşamadım
mikelazi
27-07-2018, 16:32
pompada zam yok ama 10tl olan kent sigarası.ay başından itibaren 11tl olucak deniyor :)
free-hifi
27-07-2018, 17:01
Kent grubu zam dedi stok yaptirmadilar ani oldu. Prignles de 10 oluyor :)
Kent grubu zam dedi stok yaptirmadilar ani oldu. Prignles de 10 oluyor :)
bimde 5.95 stoklayın pringlesları :)
bimde 5.95 stoklayın pringlesları :)
Normal pringles'a göre boyutu küçük ve gramajı az onun. Eskiden normal boy Çağdaş markette ayda 1 4.95 yada 5.45 oluyordu artık 7.95'e çakıyorlar. Cipste yiyemiyek :)
free-hifi
29-07-2018, 14:37
pompada zam yok ama 10tl olan kent sigarası.ay başından itibaren 11tl olucak deniyor :)
British grubu yılbaşında büyük darbe yiyecek mentollu sigara yasaklaniyor. Ben sigara içmesem de arada sırada açık havada kent switch çay ile güzel gidiyor du :)
Valla öyle yada böyle hükümetin zam yapmamasından manyak memnunum. Tatile çıktım, heryere araçla gidiyorum. Şukadar zam gelecek diyemem ama acımasızca yüklenirlerse 1 tl ye kadar gşder. Buda bütçede ciddi zarar olur bana
AliGizda
30-07-2018, 07:02
Normal pringles'a göre boyutu küçük ve gramajı az onun. Eskiden normal boy Çağdaş markette ayda 1 4.95 yada 5.45 oluyordu artık 7.95'e çakıyorlar. Cipste yiyemiyek :)
Aynen Bim' dekilerin gramajı az. E5 üstünde Haramidere' de Anpa Gross Market var, orada 6.45' mi neydi dün.
rahmitanir
30-07-2018, 07:27
Dün bizim oradaki Total bayii kendi kafasına göre lpg ve dizel fiyatlarına 10 - 15 krş zam yapmış. Benzin'i ellememiş.
şu durumda iken, keyfine göre bayiler zam yapabiliyor mu?
GokhanRS
30-07-2018, 08:17
bence güzel ülkemde her şey çok güzel, halk çok memnun. hayat standartları desen muhteşem.
hatta ve hatta sırf istihdam olsun insanlar işsiz kalmasın diye yerlere çekirdek atan çöp atan tüküren ince düşünceli bir halk var ve bu tamamen iyi niyetten yani. adamlar diyor ki sırf onlar taş yemesin iş bulsun diye yerlere atıyorum. yoksa bende bilirim çöp kutusuna atmayı.
dünyanın en iyi ülkelerinde bile böyle yüksek oranla seçilen hükümet mi var :) demek ki bizimkiler daha iyi çalışıyor.
bence güzel ülkemde her şey çok güzel, halk çok memnun. hayat standartları desen muhteşem.
hatta ve hatta sırf istihdam olsun insanlar işsiz kalmasın diye yerlere çekirdek atan çöp atan tüküren ince düşünceli bir halk var ve bu tamamen iyi niyetten yani. adamlar diyor ki sırf onlar taş yemesin iş bulsun diye yerlere atıyorum. yoksa bende bilirim çöp kutusuna atmayı.
dünyanın en iyi ülkelerinde bile böyle yüksek oranla seçilen hükümet mi var :) demek ki bizimkiler daha iyi çalışıyor.
Ülkeden nefret sebebi vol xxxxx.
Dün sahilde oturuyoruz, amk çomarı suya ağzında sigara ile girdi (altta şort yok boxer ile girdi) çekti çekti, tak diye 2-3 metre ötesine fırlattı, girdi suya 5 dk sonra çıktı. (O ara izliyorum daha ne yapacak diye) çıktı laak diye kuma tükürdü (şaşırtmadı beni) üstüne ayağıyla biraz kum attı, gitti şemsiyesinin altına.
Biz de o ara çekirdek yiyoruz, kuma atmayalım diye kucakta poşetle cebelleşiyoruz.
Ne keyif kaldı ne denize girme isteği, böyle hayvanlarla aynı toplumda yaşıyoruz işte. Çomar deyince de kızıyorlar, bu çomar değil de nedir ?
GokhanRS
30-07-2018, 08:40
Ülkeden nefret sebebi vol xxxxx.
Dün sahilde oturuyoruz, amk çomarı suya ağzında sigara ile girdi (altta şort yok boxer ile girdi) çekti çekti, tak diye 2-3 metre ötesine fırlattı, girdi suya 5 dk sonra çıktı. (O ara izliyorum daha ne yapacak diye) çıktı laak diye kuma tükürdü (şaşırtmadı beni) üstüne ayağıyla biraz kum attı, gitti şemsiyesinin altına.
Biz de o ara çekirdek yiyoruz, kuma atmayalım diye kucakta poşetle cebelleşiyoruz.
Ne keyif kaldı ne denize girme isteği, böyle hayvanlarla aynı toplumda yaşıyoruz işte. Çomar deyince de kızıyorlar, bu çomar değil de nedir ?
çok art niyetlisin gardaşım :D adam sahili temizletmek için belediye birilerine para versin ve insanlara istihdama sebep olsun diye yapıyor onları. bu kadar ince düşünen bir halka çomar diyen siz cahapa zihniyetinin bir gün kökü kazınacak. Adab-ı muaşeret elden gidiyeaaahhh.
Şu koca yürekli adama çomar diyorsunuz tüüüüüxxx size.
https://youtu.be/OkXzucFB0dg
mikelazi
30-07-2018, 08:55
British grubu yılbaşında büyük darbe yiyecek mentollu sigara yasaklaniyor. Ben sigara içmesem de arada sırada açık havada kent switch çay ile güzel gidiyor du :)
mentol en güzel rakı ile oluyor :))))))
bende içici değilim,satıcıyım sadece :) ama muhabbette iyi gidiyor bazen ;)
üretim bitsede satışı serbest olucak diyebiliyorum.yani sağlam stok yapmak lazım.
Nightfish
30-07-2018, 09:09
5 yıldır her yıl yasaklanıyor mentollü sigara :)
free-hifi
30-07-2018, 10:03
Doğru söylüyor sun bugün vinstın grubundan temsilci geldi onunla da sohbet ediyorduk 5 yıldır bu muhabbet olduğundan bizde üretmedik diyordu. Ama bu sefer kesin dediler bakalım.
Doğru söylüyor sun bugün vinstın grubundan temsilci geldi onunla da sohbet ediyorduk 5 yıldır bu muhabbet olduğundan bizde üretmedik diyordu. Ama bu sefer kesin dediler bakalım.
Yeni marketiniz hayırlı olsun efenim :)
Bizim insanımız koyun gibi güdülmeye alışıl olduğundan o kasa kısmı olmamış. 2 arkadaş canla başla çalışıyor ama bizim saygısız sıra bilmez insanlarımız yüzünden karışıklık hakimdi. 2 band çekin de koyunlar sıraya girsin. Öbür türlüsünü beceremiyorlar :)
Bana özelden telini atar mısın? YOlum düştüğünde çayını içeyim
Konu akaryakit konusu ama methli sigara oldu :)
Kimse kafasina gore zam yapamaz,sadece dusuk olan fiyatini yukseltmistir.
Ulkemi boklamayin,hersey cok guzel,egonomi cohh eyi,sokaklar temiz,comarlar egitimli falan filan....
free-hifi
30-07-2018, 11:15
Konu akaryakit konusu ama methli sigara oldu :)
Kimse kafasina gore zam yapamaz,sadece dusuk olan fiyatini yukseltmistir.
Ulkemi boklamayin,hersey cok guzel,egonomi cohh eyi,sokaklar temiz,comarlar egitimli falan filan....
Murat abi hareket olmayınca zamlı başka şeylere sardık. Yukarıdan paso stoklu gidin diye baskı yapıyorlar. Mesela ayin son iki gününe ekstra vade koyuyorlar ama hikaye hareket yok.
Bu yakıtda eğlence ne zaman başlar
Var mı bir söylem tarihsel olarak
https://i.hizliresim.com/r11pB3.png
ŞU an güncel pompa fiyatı ne kadar? 7 tl yi gorurmuyduk ötvden karsılanmasaydı zamlar?
GokhanRS
30-07-2018, 22:16
Yaşasın X6 ile 35 kuruş yakmak :)
CloudGrey
31-07-2018, 08:21
ŞU an güncel pompa fiyatı ne kadar? 7 tl yi gorurmuyduk ötvden karsılanmasaydı zamlar?
bugün okudum , ötv dalgametresi olmasaydı şuan 6,74 müş..
Bende onu sordum zaten
Eğlence ne zaman başlayacak :)
Yaklasik %10
Otogaz da %17 eşel mobil uygulaması olarak otv den karsilanmistir....
Elektriğe zam geldi o zaman
:):)
Hayırlı olsun
Onuda vergiye bağlasalardı keşke :):)
5 yıldır her yıl yasaklanıyor mentollü sigara :)
2020'de kesinmiş ya, sektörden net bilgi :D 2019'da üretimi durdurup stok bitirmeye gideceğiz demişti arkadaş firma ismi vermeyeyim ama
free-hifi
01-08-2018, 11:53
Elektriğe zam geldi o zaman
:):)
Hayırlı olsun
Onuda vergiye bağlasalardı keşke :):)
ELEKTRİK doğalgaz yüzde 10-15 girdi sağolmasınlar
LPG ye buyuk zam geldi dun ama yansıtılmadi...
Nereye kadar...
LPG ye buyuk zam geldi dun ama yansıtılmadi...
Nereye kadar...
Bi önerim olacak abi sana,
Mesela büyük zam geldi dedin ya, atıyorum rakamı.
3.00 dan 3.50 olmalıydı gibi veri paylaşabilir misin? Rakamsal olarak bir ibare olsa daha net olur sanki.
Nereye kadar sorusunu ben de merak ediyorum, nasıl finanse ediyorlar bu kadar açığı muamma.
12krs geldi....
Devami var mi? Hemen kapida duruyor,zile basicak bugun...
Ben bu konuya şu tip bir ekleme yada ayrı konu açılmasını istiyorum.
Mesela benzer araç veya segmentlerin;Benzin, Dizel ve lpg de günlük kurdan yakıtlarını karşılaştıran bir sistem olsa süper olur.
Örneğin; 1.16i, 1.16i lpg ve 116 dizel. gibi bir araç baz alınabilir. Yada hiç araç baz almayıp 10 lt benzin yakan araç, 13 lt lpg yakar ama ona eşdeğer teknolojideki dizel motor 7 lt yakar . Aracı yürütme masrafı şuan bu gibi?
turboman
02-08-2018, 11:20
Mesela benzer araç veya segmentlerin;Benzin, Dizel ve lpg de günlük kurdan yakıtlarını karşılaştıran bir sistem olsa süper olur.
Örneğin; 1.16i, 1.16i lpg ve 116 dizel. gibi bir araç baz alınabilir. Yada hiç araç baz almayıp 10 lt benzin yakan araç, 13 lt lpg yakar ama ona eşdeğer teknolojideki dizel motor 7 lt yakar . Aracı yürütme masrafı şuan bu gibi?
Bence hesap ortada lpg li bi 1.4 veya 1.6 sıralı sistem bi araç dizelden daha az yakıyor. Çünki lpg yakıt olarak ucuz ondan dizel 1.3 multijet arabamdan bile az yakıyor
AhmetKadir
02-08-2018, 11:45
Biraz daha net veri vereyim benzin lpg arasinda. Subaru yol bilgisayarinda benzin ortalamasini yaziyor. 9.4 benzin gosterdigi yerde lpg pompa hesabina gore 10. 3 yakiyor. 350km lik sehirici sehir disi karisik ortalama. Yine bu aylarda Lpg sehirici kullanimda bir depo bitirene kadar 0.8 litre benzin yiyor. 5lira civari birseydi. Buna bi de kisin bakicam.
mikelazi
02-08-2018, 11:51
scooterımla halen 25tl ile 140-145km yol yapıyorum.(2,5-3lt)
vengada şehiriçi 5.5lt lerde
ne kadar kasarsak kasalım,araçlar az yaksada,yakıta iyi para veriyoruz.
AliGizda
02-08-2018, 12:21
1.4 CRDI 90' lık DR Ecu yazılımlı Rio ile şehir içi karışık kullanım 6.0 yakıyordum bilgisayarda ama bence reel' de daha fazla yakıyordu. Şimdi 1.0 75' lik Ibiza ile 5.5 karışık yakıt aldıktan sonra 5.3 yakıyorum. Şehir içi kısa-uzun mesafe karışık.
Rio' nun bakımı, vergisi daha yüksekti Ibiza' nın daha uygun.
İndir TAGO xlsx (http://dosya.co/8ije0h4vjfva/TAGO.xlsx.html)
Şu işini görür sanıyorum ki.
1.2 corsa tek kapım var. Şehir içi şuan tertemiz 9 lt lpg yakıyorum. Benzinide katarsam km'de 30 kuruş yakıyor. Bu 970 kg araba daha ne yapsın! uzun yolda ise 20 kuruş bandına düşüyor ama yol bitmiyor. 1.4 tsi jetta ile 5.0 yaktım uzun yolda yol bitmek bilmedi. Yakıt fiyatları gelire göre fahiş miktarda. Ama yüzde 52 memnun...
Yaw benzin fiyatı 1,06 €, dizel fiyatı 0,96 € (1 € altı) olmuş, zenginleşmişiz, fiyatlar düşmüş, hala bıdı bıd bıdı, zam mam zam mam :).....
Büyük düşünün, büyük resme bakın :P
Şöyle söyleyim;
G.Cherokee varken 10,5lt tüketiyordum.
Sattım dizel astra aldım. 5,0-5,5lt tüketiyorum. Bu bile fazla gelmeye başladı.
PROMINENT
02-08-2018, 15:06
Şöyle söyleyim;
G.Cherokee varken 10,5lt tüketiyordum.
Sattım dizel astra aldım. 5,0-5,5lt tüketiyorum. Bu bile fazla gelmeye başladı.
Prdon g. Cherokee ile nasil 10.5 litre yakiyorsunuz ? Dizel olanlami?
Prdon g. Cherokee ile nasil 10.5 litre yakiyorsunuz ? Dizel olanlami?
Evet 3.0crd ile ankara trafiğinde yoğunluğa takılmadan 10,5lt yakıyordum.
Akaryakıt sektöründe artan döviz ve petrol nedeniyle fiyatlarda baskı oluşması üzerine getirilen eşel mobil sistemi ile devlet 1.7 milyar liralık vergiden feragat etti. Bugün itibarı ile motorinde 31, benzinde 42, LPG otogazda ise litre başına 51 kuruşluk maliyet ÖTV kapsamında devlet tarafından karşılandı. Eşel mobil sistemi uygulanmasaydı İstanbul'da motorin 6.02, benzin 6.68, otogaz ise 4.00 liradan satılacaktı
Yeni sisteme gecilmese benzin kac lira olacaktı? - Haberler (https://www.haberturk.com/yeni-sisteme-gecilmese-benzin-kac-lira-olacakti-2090569-ekonomi)
arkadaşlar benzşn ne zaman 10 tl oluyo bilgi yokmu bütün furyayı kaçırdık bari benzine yatırım yapalım
100 tl kurtarmıyo artık ben limiti 150ye çıkartıyorum varmı arttıran..
bir zaman 100 tl benzin 20 lit yapıyordu şimdi 15 lit yapıyor sıkıntı büyük
Ben hep 125 TL lik alıyorum
Bonus kampanyaları yüzünden :)
ben hep depoyu fulluyorum ki farketmiyor :D
ben hep depoyu fulluyorum ki farketmiyor :D
Sonunda ya! Herkes 50 lira 100 lira ağlıyor. Kardeşim birilerinin de depoyu fullemesi lazım :D
free-hifi
09-08-2018, 09:05
Sonunda ya! Herkes 50 lira 100 lira ağlıyor. Kardeşim birilerinin de depoyu fullemesi lazım :D
Depo ilk ceyrek olunca fulleyin gözünüz deponuz bayram etsin :)
Fakir fakir konuşuyorlar işte.
-Murat Özcan-
09-08-2018, 11:02
bu işe bir çare bulmaları lazım
Ahah bende hep fulluyorum sadece 3 sene önce 130 a fullenen araba şimdi 250 ye fulluyor başka birşey değişmedi:)
Ben de hep fulluyorum sağolsun LPG tankım 100 lirayı geçirmiyor üzmüyor beni :D
free-hifi
09-08-2018, 17:43
benzine 1 kuruş zam geçişi yaptım
Yine zam geldi ama hissetmediniz
34btr1907
09-08-2018, 19:06
tuğralı doblolular,altın bardaktan çay içenleri alkışlayan donsuzlar,yakında başlarlar aynı gemideyiz rörörörororo demeye su veren itfaiyenin hortumunu skyim,
AhmetKadir
09-08-2018, 19:29
Ben de hep fulluyorum sağolsun LPG tankım 100 lirayı geçirmiyor üzmüyor beni :D
Ne kadar kucuk bi tankiniz varmis
Bizimkisi 3.55 ten 40 litre dolduruyorum. 140tl yi geciyor. Sürekli dur kalk trafik sicak hava klima acik 280 km gidiyor. 48 kurus falan oluyor
GokhanRS
09-08-2018, 19:33
5.60 kurdan sonra hissettirecekler yakın zamanda
Citroen c2 dizel alip katalizoru sokup icini falan komple sokup kapiyi bacayi fiber yapip gezesim var. Hafiflik her seydir. Zaten 3.5lt tuketiyo, oyle olunca 3 falan tuketir hos olur.
Citroen c2 dizel alip katalizoru sokup icini falan komple sokup kapiyi bacayi fiber yapip gezesim var. Hafiflik her seydir. Zaten 3.5lt tuketiyo, oyle olunca 3 falan tuketir hos olur.
Modeli düşük, turbosuz falan demezsen saxo 1.5d veya berlingo 1.9d alıp, tanıdık bir restorandan alacağın kızartma artığı yağı süzüp beleşten gezebilirsin :)
Modeli düşük, turbosuz falan demezsen saxo 1.5d veya berlingo 1.9d alıp, tanıdık bir restorandan alacağın kızartma artığı yağı süzüp beleşten gezebilirsin :)
Mk2 golf ve ya audi 80 alasım var kara düzen.bahsettiğin projeyi hayata geçirmek için :)
Ne kadar kucuk bi tankiniz varmis ��
Bizimkisi 3.55 ten 40 litre dolduruyorum. 140tl yi geciyor. Sürekli dur kalk trafik sicak hava klima acik 280 km gidiyor. 48 kurus falan oluyor ��
abi 3.55 çok yüksek değil mi? Şuan istanbul'da 2.97 3.05 arası alıyorum ben
http://i.hizliresim.com/5yqzWj.jpg
Trump Reyisten mesaj var
AhmetKadir
10-08-2018, 09:06
abi 3.55 çok yüksek değil mi? Şuan istanbul'da 2.97 3.05 arası alıyorum ben
3.55 cok yuksek igdir da cok uzak :D
3.34 dan alıyorum bende LPG yi, 32 lt filan alıyor tam
2.99 var zeytinburnu shellde mesela
Lpg olarak
beylikdüzü 2.99 dan alıyorum lpg yi opet po falan
SekoLive
10-08-2018, 09:34
İstanbul dısışna cıkın bu fiyatlara yakıt yok beyler.
resmen avrupadan turkiyeye girmiş gibi oluyor fiyatlar bi anda takla atıyor LPG de
3.50 genelde.
İstanbul dısışna cıkın bu fiyatlara yakıt yok beyler.
resmen avrupadan turkiyeye girmiş gibi oluyor fiyatlar bi anda takla atıyor LPG de
3.50 genelde.
izmir yaptığımda aynen dediğin gibiydi. körfez de 2.99 - 3.1 du fiyatlar.
Balıkesir de 3.3 - 3.6 arası / İzmirde 3.1 - 3.3 idi
Şuan güncel fiyatlara göre benzin ve mazot ne kadar olmalıydı ? Ne kadar ötv'den karşılanmış oldu ?
Akşam pompaya yanaşıp : 'Benim Allah'ım var ulan fulle' desem pompayı depoyamı sokar acaba? :beuj:
SULTANOGLU
10-08-2018, 11:14
Akşam pompaya yanaşıp : 'Benim Allah'ım var ulan fulle' desem pompayı depoyamı sokar acaba? :beuj:
ashgdagjkfaskfdgjhsfsa abi bence havalara sıkar benzini. çünkü age of empires da peperoni pizza yazmış oluyorsun ozaman :hehe:
Merti de al abi adamların üzerine salarsın en kötü bi işe yarasın keko
Merti de al abi adamların üzerine salarsın en kötü bi işe yarasın keko
O iyi dedin bak :D
ashgdagjkfaskfdgjhsfsa abi bence havalara sıkar benzini. çünkü age of empires da peperoni pizza yazmış oluyorsun ozaman :hehe: Kodu doğru yazarsak muhafazakar istasyona düşeriz :D Hava yapmış bu der..
mikelazi
10-08-2018, 11:32
bu doların
yakıta yansıması ne olur.
Olmaz ÖTV muafiyeti olmasa tahminen 7,90 8,10/lt olurdu gibi..
1,5 dolara mı sabitlenmişti benzin? Lütfen olmasın :) eyvah eyvah.
Bu akşam ötv'yi salacaklar diye söylenti var, Doğruluk payı nedir, bilen duyan eden var mı? Öğlen açıklanacak süper ekonomi planımız ile arada bunu da sokuşturacaklar herhalde.
Bu akşam ötv'yi salacaklar diye söylenti var, Doğruluk payı nedir, bilen duyan eden var mı? Öğlen açıklanacak süper ekonomi planımız ile arada bunu da sokuşturacaklar herhalde.
mantıklı
sıkılaşma anlamı taşır
bir dizi önlem içinde olabilir
3.55 cok yuksek igdir da cok uzak :D
Abi o zaman normal :) valla 1.2 corsa 28 kuruş yakıyor lpg ile daha ne diyim
Benim gibi sıfır ekonomi bilgili, hayatında tasarruf yapmamış (yapacak gelirim yok zaten :) ) bir insanın bile aklına geliyorsa bu kötü durumda ötvyi salmak, gidip depoyu dolduruyorsam bende gelişme var demek ki. Hem ekonomik olarak hem de yönetim olarak geliştirmişim kendimi. Tabiki Techturkey sayesinde :) Sağol ailem seni seviyorum :)
Olmaz ÖTV muafiyeti olmasa tahminen 7,90 8,10/lt olurdu gibi..
Olmaz,dolar formulde %27 max etkisi var.
Ama lpg de cok daha fazla artis oldu
Suan bazi istasyonlarin yakit verememsinin sebebi depolar bos yada 33krslik otv den karsilanmayan fark. Kimi depo ucretine yansitti,bayide fiyata ama usulsuz,direk sikayet edin.
Suan min 63krs luk zam yapilmali. LPG de daha fazla. Pazartesi ÖTV farki yansitilmazsa gecmis olsun,devami gelir.
Yakitinizi alin ama MUTLAKA fiyati kontrol edin.
63 kuruş benzin dizel :soru:, çok daha fazla ise LPG de en az 1 TL dir o.
Yakıtı euroya endeksleseler daha kolay olur takibi. İkisi de benzer rakamlara ulaşmış durumda.
LPG hala.cokk avantajli....
Ne kadar kucuk bi tankiniz varmis ��
Bizimkisi 3.55 ten 40 litre dolduruyorum. 140tl yi geciyor. Sürekli dur kalk trafik sicak hava klima acik 280 km gidiyor. 48 kurus falan oluyor ��
43 litre normalde 37 alması lazımmış ama sağolsun şamandıra bozuk 20-25 litre civarında alıyor :D 20-25 litreye 250 kilometre yapıyoruz iyiyiz şu aralar :D Klima açık 30 kuruş iyi bence. Sizin de aracın ağırlığa ve motora göre iyi bence.
43 litre normalde 37 alması lazımmış ama sağolsun şamandıra bozuk 20-25 litre civarında alıyor :D 20-25 litreye 250 kilometre yapıyoruz iyiyiz şu aralar :D Klima açık 30 kuruş iyi bence. Sizin de aracın ağırlığa ve motora göre iyi bence.
Edit yapamadım İzmirde 3.16'dı 3.09'a düştü en son aldığımda şuan bilemiyorum ama ışık yanıyor yakındır yeni fiyatı öğrenmem.
excellency23
12-08-2018, 09:26
gecen sene temmuzda burda dizel 1,05-1,10 euroyken(o zamanin euro kuru 4,15) türkiyede 4,50 civariydi yanlis hatirlamiyorsam. yani euro bazinda nerdeyse esit fiyat. petrol fiyatlarinin yükselmesiyle su an burda 1,20 ye cikti. tl ye cevirirsek 8,78 yapar. ötv indirimleri kalkarsa olmasi gerken bu yani.
Yanlis hesap....
Hersey dovize bagli degil.
MURAT_HLX
12-08-2018, 11:34
az evvel yakıt almaya gittiğimde 75 kr'luk zam geleceğini söyledi görevli arkadaş
MURAT_HLX
12-08-2018, 11:35
az evvel yakıt almaya gittiğimde 75 kr'luk zam geleceğini söyledi görevli arkadaş
lpg için di bu dediğim.
Bazı istasyonlar tamamen kapalı, bazılarında sadece market açık, akaryakıt satışı yapmıyor.
Cunku herkes yarina zam bekliyor ama sabah zam olmayacak,ogleden sonrasini bilemem...
LPG de zam yok
baskan96
13-08-2018, 05:58
Cunku herkes yarina zam bekliyor ama sabah zam olmayacak,ogleden sonrasini bilemem...
LPG de zam yok
LPG'ye zam olsa bile 75 kr bir anda gelmez abi.. Oy aldıkları kitle sanılanın aksine dizelden çok LPG kullanıyor şahsi araç olarak Şahin, Doğan, Broadway vsvs..
AhmetKadir
13-08-2018, 06:12
LPG'ye zam olsa bile 75 kr bir anda gelmez abi.. Oy aldıkları kitle sanılanın aksine dizelden çok LPG kullanıyor şahsi araç olarak Şahin, Doğan, Broadway vsvs..
Onlara 5 lira soksa da sesleri cikmaz
baskan96
13-08-2018, 06:23
Onlara 5 lira soksa da sesleri cikmaz
Abi cebine değmediğin sürece bana sokmayan bin yaşasın mantığıyla takılıyo bunlar..
Yahu LPG ye zam yok diyorum olsa bile 75krs olmaz diyorsun :)
Ne diyim....
Yahu LPG ye zam yok diyorum olsa bile 75krs olmaz diyorsun :)
Ne diyim....
ÖTV muafiyeti'nin kalkacağı tarih ile ilgili bilgi var mı?
Dolar'ı 7TL olarak alsak benzin, mazot ve lpg pompa satış fiyatı ne kadar olur?
CloudGrey
13-08-2018, 09:35
evet bu benimde merak ettiğim bir konu ..
devletin,gelen zamları artık ötvden karşılamıyorum dediği bir tarih yada bu tarihle ilgili bir öngürünüz varmı
Bunu sadece "o kisi" biliyor. Bakandan,en alttaki burokratina kadar kimse bilmiyor.
Cuma gunki LPG artisi otv den karsilandi ama akaryakit karsilanmadi,e bizde depo fiyatlarina hepsini olmasa bile biraz yansittik. Zam 33 krs du 25 krs yansittik. Ama pompa fiyatlari deklere etmedikleri icin goot gibi acikta kaldik. Sektorun anasini iyice sevdiler,kimse umurunda bile degil. Binlerce bayi ve aile zor durumda,akaryakit sirketleri buyuk zarar ediyor,ortalik carsi pazar yangin halinde.
Bayiler 2 gundur deli gibi mal istiyor,mal verecek ana dagiticinin bile (tupras) in hangi fiyattan mal satacagi belli degil! Neden? Kimse bilmiyor ve merkez bankası kapanış kiru dolar 5.95 aq!
Sagolsunlar 4 gundur kimse uyumuyor ama ziklerinde bike degil.
Nadir bu kadar acik yazıyorum,sebebi ise ulkenin en buyuk sektorunde bile isler ne hale dustu, görün istedim. Ozellikle bile isteye akp ye oy veren arkadaslarim,sizlere defalarca anlattik bunlarin olacagini ama dinlemediniz. Eserinizle gurur duyun,biz hala mucadele ediyoruz ama inanin icimizdekiler su anlattiklarimin milyonda biri bile degil! B16 kardesim,senin de yazilarini inan anlamiyorum,farkindaysan su forum da iki konuya yaziyorum "sadece" ve elimden geldigince sikilmadan bilgi vermeye calisiyorum,zaten pm lere bakarsan ne demek istedigimi anlarsin. Sana tavsiyem üzümü yiyelim,bagciyi biara doveriz. Eger 7 tl ortalamadan alir,emtia fiyatlari suan ki gibi olursa 67krs zam yuku vardi 21 daha koyariz. Ama sunu bil,her gecen gun daha da kotu oluyor,aldigim bilgileri ve hukumetin ust duzey adamlarin caresizligini gorsen emin ol neyi nasil yazacagini sende bilemezsin...
Allah sonumuzu hayir etsin....
akşam fullememe izin verirse Class'tan benzini fulleyeceğim. Değişmediyse 5.99TL'den satıyor. Araç lpgli olduğundan 6 ay rahatım.
M U R A T
13-08-2018, 14:24
akşam fullememe izin verirse Class'tan benzini fulleyeceğim. Değişmediyse 5.99TL'den satıyor. Araç lpgli olduğundan 6 ay rahatım.
araç fotosentez yapıyor sanırım :)
Bende dün Alpet'ten benzin aldım 6.11'den ve lpg'yi de fulledim 2.81'den. Allah kahretsin bunları ne hallere düştük. Eve deterjan şampuan temel tüketim malzemesi stoğu yaptım.
2.81 lpg için müthiş rakam şuan ben dün 3.12'den aldım yer İzmir.
Ben evimin karşısındaki Shellden 2.99 dan alıyorum uzun zamandır, kimi shellde 3.09 kiminde 3.15 falan. Eskiden 30 liraya 110 km gezerdim, şimdi aynı yolu 50 TL LPG ile yapıyorum.
Anlamadım bende normalde en düşük 2.97 var bp... Kampanya yapmış istasyon EVA markası. Tekirdağa gittim geldim. 25o km 50 tl ile 100 110 arada 130 km.
Sadece lpgye zam yapilsin isteyenler burada mi?
Benzinle lpg ayni fiyat olsun.
Belli bir kesim anca oyle anlayacak bazi seyleri.
sekizsilindir
13-08-2018, 17:35
Böyle güzel bir dileğe kayıtsız kalınamaz :D@Octane
Dedigim gibi yine zam gelmedi, ÖTV den karsilandi.
Otv iyice kuşa dondu...
34btr1907
13-08-2018, 17:58
Benzin litre app şimdi bildirim verdi 53 kuruş diye varmıdır gerceklik payı
SON DAKİKA: Benzin ve motorine buyuk zam - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-benzin-ve-motorine-buyuk-zam-2-2572879/)
SON DAKİKA: Benzin ve motorine buyuk zam - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-benzin-ve-motorine-buyuk-zam-2-2572879/)
Ötv olayı bir kalksa varya oooooohaa olacağız
erdem325
13-08-2018, 18:34
Dedigim gibi yine zam gelmedi, ÖTV den karsilandi.
Otv iyice kuşa dondu...
Abi nekadarin ne kadarini kullandilar su ana kadar peki? Yani atiyorum otv nin %80i zaman karsilik alinmiyor gibi? Ne kadar pay kaldi?
ÖTV'den karşılanma olayı belli bir tarihe kadar ki ÖTV tutarına kadar olacaktı sanırım. O tutara hala ulaşılmamış olması ilginç.
Benzin litre app şimdi bildirim verdi 53 kuruş diye varmıdır gerceklik payı
Bari bir usttr yazani okusaydin :(
Suana kadar 89krs karsilandi,daha var. Ama lpg de daha az marj kaldi.
34btr1907
13-08-2018, 20:33
Bari bir usttr yazani okusaydin :(
Suana kadar 89krs karsilandi,daha var. Ama lpg de daha az marj kaldi.
hocam her postunu okuyorum senın,cevremede soyluyorum verdıgın bılgılerı,yanlız bu app uygulama ötv den karsılanan zamları (yansımayanları) bıldırmezdı , dırek bu gece zam şeklinde yolladı bılgılendırme mesajını bende sandım pompaya yansıyor bu sefer dıye ,aslında kast ettıgım buydu mesajımda
Uygulama mı bar ben orayı anlayamadım
emresener
13-08-2018, 22:49
Bugün
Benzin 46
Motorin 58
05.08
Benzin 42
Motorin 31
30.07
Benzin 22
Motorin 14
Yani şuana kadar
Benzinde 1.10krş
Motorinde 1.03krş
Ötvden karşılanmış
Litre başına 1.80 ile 2.40 arası ötv mevcut muş
Hadi hayırlısı bakalım.
emresener
13-08-2018, 22:50
Verileri Epgis twitter hesabından aldım
uzun zamandır fullemediğimden ekranda 247TL yi görünce "ben ne yaptım" dedim ama 6 ay idare edeceğini düşününce çok da sorun olmayacaktır.
altugkocer
14-08-2018, 08:52
Murat abi söyledi ama bu da burda dursun.
http://i66.tinypic.com/2dh8ryw.png
GokhanRS
14-08-2018, 09:14
o değil dünyanın en ucuz benzini muhabbeti gerçek olacak yakında :D yani usd olarak.
hiç fiyat düşürmeden dünyanın en ucuz benzini Türkiye de diye hava da atar bunlar yakında.
o değil dünyanın en ucuz benzini muhabbeti gerçek olacak yakında :D yani usd olarak.
hiç fiyat düşürmeden dünyanın en ucuz benzini Türkiye de diye hava da atar bunlar yakında.
Ameriga bizi kıskanacak gerçekten :D
La bulgar gürcü yakıtı bizden alacak
Dünya kıskançlıktan çıldıracak
La bulgar gürcü yakıtı bizden alacak
Dünya kıskançlıktan çıldıracak
Lise döneminde(yaklaşık 4 sene önce) Gürcüye gider gelirdik o zamanlar lira ve lari eşit idi, şuan 1 lari = 2.54 tl olmuş... Böyle giderse cidden gelip bizden alacaklar :D
o değilde lpg fiyatları habire oynuyor onu anlamadım. shell'lerde 2.99 idi 3.09 oldu
Skyhawk34
16-08-2018, 07:39
Akaryakıta bugünden itibaren ötv zammı geldi. Benzin ve motorinde pompa fiyatı yüzde 9 artacak. Böylelikle benzinin pompa fiyatında 50 kuruş civarında artış bekleniyor.
Kaynak habertürk.
.::EmrE::.
16-08-2018, 07:41
7 TL oldu benzin de. Tabi dolar 7 iken benzin farkli rakam olsa sikinti olurdu. Ne guzel.
https://i.hizliresim.com/1Eav4p.jpg
Benzin ve motorine OTV zammı (http://m.ensonhaber.com/benzin-ve-motorine-otv-zammi.html)
Sela verelim kolonlara
Oh bayram oncesi millet rahat rahat köyüne gidebilir simdi
Huzurlu, istikrar !! İcinde bir bayram dilerim kendilerine..
Çakallar bayram öncesi ne güzel çaktılar millet sağa sola gidecek diye
Çakallar bayram öncesi ne güzel çaktılar millet sağa sola gidecek diye
Dün 100TL'lik aldım yarım deponun biraz altıydı üstten daha 3-4 çubuk vardı bilsem fullerdim...
geceyarısı falan değil mi zam direk gün içinde mi çaktılar
onn_dear
16-08-2018, 07:59
Bugün benzin 20 TL mazot 15 TL LPG 10 TL olsun trafikteki araç sayısı 1 adet dahi azalmaz emin olun ve kimse ses çıkartmaz. Az bile yapıyorlar bize...
POMPA ya yansımadı.
Daha doğrusu pompa sonraya kaldı..
rain man
16-08-2018, 08:00
Arabayı aldiğimda 2015in basında 180 küsür tlye 60ltye yakın ilk depomu fullemistim. Şimdi iki katından da fazla. Daha güçlü bir Türkiye için....nereye domaliyorduk.
Tükürüksüz ıslatmadan soktular
Seversiniz dediler
Bunları bu ülkenin başına bela edenlerinnnnnnn
Yanlış okumuyorsam bu zam, fiyatı sabit tutan ötv ayarlamasının dışında bir zam yani kısacası onuda kaldırsalar ki elbet kaldırırlar vay halimize..
benzinin müdahalesiz değeri 8 küsür tl vay ki ne vay
Yanlış okumuyorsam bu zam, fiyatı sabit tutan ötv ayarlamasının dışında bir zam yani kısacası onuda kaldırsalar ki elbet kaldırırlar vay halimize..
AYnrn var olan ötv ye düzenleme yapmıslar. Zaten şu an 7.5 tl civarında zamsız sanırım.
Neydi be öyle eskiden 5 kuruş bindir 2 kuruş indir. Direk 50 kuruş, tertemiz mis.
Bunlar aslında daha sıvazlama. Pompaya yansıyan bir şey yok alt tarafta zemin yapıyorlar. Biraz ateşi sönsün memleketin o zaman hazır dikeltilmişi salacaklar içimize. Hop 8tl benzin 7.5tl mazot.
Arabayı aldiğimda 2015in basında 180 küsür tlye 60ltye yakın ilk depomu fullemistim. Şimdi iki katından da fazla. Daha güçlü bir Türkiye için....nereye domaliyorduk.
Senin sokağın başında demirören var sen oraya git şey domal ben de ramadanın oraya gideyim :)
Şu ramadanın oradaki p.ofisinden al 50 TL üzeri %5 indirimi var, yolunun üstü, yıkamacısı da fena değil.
Bayram öncesi bu hamle şaşırttı.
Sabah yakıta zamn geldi diyorum md. yrd. sı olmuş adam olsun arabam yok diyor, sonra biz kalkıp çomarlara kızıyoruz, hata bizde aslında.
Skyhawk34
16-08-2018, 08:31
Bunlar aslında daha sıvazlama. Pompaya yansıyan bir şey yok alt tarafta zemin yapıyorlar. Biraz ateşi sönsün memleketin o zaman hazır dikeltilmişi salacaklar içimize. Hop 8tl benzin 7.5tl mazot.
Allah affetsin. Güldüm.
"ÖTV'de meydana gelen erime nedeniyle bugünkü düzenlemeye gidildi ve ÖTV tutarları yukarı çekildi. Güncellenen oranlarla eşel mobil sistemi devam edecek. Yeni bir karar alınıncaya kadar döviz ve petrol fiyatlarındaki artış pompa fiyatlarına yansımayacak."
Bu zamdan sonra yine ÖTV'den yemeğe devam anladığım.
Son dakika… Akaryakıta OTV zammı - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-akaryakita-otv-zammi-2577423/)
rain man
16-08-2018, 08:33
Senin sokağın başında demirören var sen oraya git şey domal ben de ramadanın oraya gideyim :)
Şu ramadanın oradaki p.ofisinden al 50 TL üzeri %5 indirimi var, yolunun üstü, yıkamacısı da fena değil.
Bayram öncesi bu hamle şaşırttı.
Sabah yakıta zamn geldi diyorum md. yrd. sı olmuş adam olsun arabam yok diyor, sonra biz kalkıp çomarlara kızıyoruz, hata bizde aslında.
Yönünü söylediğin iyi oldu abi. Şimdi yanlış bir tarafa dönmeyelim de. ***** zaman kötü. :)
3 gün önce depoyu fullemiştim yaklaşık 40Lt aldı. zamma göre 20TL kardayım. LPG'ye devam
Var mısınız benzinde de yerli ve milli olmaya ? Kendi yakıtımızı üretelim,kendimiz kullanalım shell gibi gavurlara izin vermeyelim.
:D:D
ercan26esk
16-08-2018, 08:59
anlamadığım bir konu var ortalama 50 kuruş geldiğine göre varsayalım iki zam geldi akaryakıta ÖTV den düşecek yine bunların yaptığı zam yine elde var sıfır gibi bir şey olacak mantıken saçma bir sistem zaten bu .....
Var mısınız benzinde de yerli ve milli olmaya ? Kendi yakıtımızı üretelim,kendimiz kullanalım shell gibi gavurlara izin vermeyelim.
:D:D
Bizim bahçede var reis izin versin hemen çıkartıp işleyip 1tl den vatandaşa satıcam.
Bizim bahçede var reis izin versin hemen çıkartıp işleyip 1tl den vatandaşa satıcam.
Şu kovayı uzat artık istasyon yapma kafası kaçıyor :D
mikelazi
16-08-2018, 09:23
mazot 6.26
benzin 6.89
shell
1 hafta önce 5.72den fullemiştim.bayramda 1500+km yolum var.1.5depo yeter inş.
Octavia RS
16-08-2018, 09:30
Ulan birazdan yola çıkıcam depoyu doldurmam lazım bilsem dün geceden alırdım :)
Motorin’de 54,
Benzin’de 59,
Otogaz’da 34 kuruş/litre zam geldi
Otv den karsilamadan,indirim olmasi gerekirken,zam yapti serefsizler....
%10 a yakin zam
Otv den verdigini geri aldi serefsizler
Size bu kadar rusvet yeter dediler,hasirtttt!
Saat 08:42 itibariyle İstanbul Ataköy Opet'ten 6.24 / lt fiyatıyla 95 oktan benzin aldım.
Henüz zam yansımamıştı.
az önce florya shell'den 95 oktan 6.86'dan aldım.
Allah belanızı versin
amin
Low-Rider
16-08-2018, 10:40
Bayram öncesi iyi geçirdiler. Hayırlı olsun, doldurmayanlara da geçmiş olsun
az önce florya shell'den 95 oktan 6.86'dan aldım.
Allah belanızı versin
amin
kardeşim kime bela okuyorsun?
benim çalıştığım devlet kurumunda işçi statüsünde 12 personel maaşlarını ikramiyelerini mesailerini bizden alıp, akp genel merkezinde çalışıyorlar
1 tanesinin işe giriş belgeleri yetişmedi bakanından meclisinden genel merkezinden 3 gündür aramayan kalmadı sonunda geçmiş tarihli giriş yapıp sgkda cezaya girdik
bu cezalar, bu adamların maaşları nasıl ödenecek sen daha çok vergi vermezsen?
ironi bir yana türkiyede ki muhalefetin en büyük suçu tüketmek
tüketmeyin bakın ülke nasıl muasır medeniyet seviyesine yükseliyor.
benim çalıştığım devlet kurumunda işçi statüsünde 12 personel maaşlarını ikramiyelerini mesailerini bizden alıp, akp genel merkezinde çalışıyorlar
1 tanesinin işe giriş belgeleri yetişmedi bakanından meclisinden genel merkezinden 3 gündür aramayan kalmadı sonunda geçmiş tarihli giriş yapıp sgkda cezaya girdik
Ülkenin gerçeği, geçen akşam bir yerde muhabbeti oldu, adam belediye de şehir plancısı 3 aydır bir iş yapmadım diyip artık zoruma gidiyor demiş.
saat 15 gibi paydos edip kafasına göre gidiyormuş, Maaşı da 6K civarı.
Sonra işkur ilan açınca 100 kadro için 10 bin başvuru oluyor, millet açız diye ağlıyor. Kimse ağlamasın, bundan sonra acırsam kimseye sevsinler beni.
saat 11 e kadar totallere yansımamaıstı yakaladım son anda
asscutter
16-08-2018, 11:11
6,83 tunc petrol benzin
Son anda benzin i 6,26 dan aldım 85 lt kadar
6,28tl 95 oktan, 5,73tl motorin vp diesel. Shell sakarya dağdibi yolu üzeri. Fiyatlar hala aynı
arabasızadam
16-08-2018, 11:28
Son anda benzin i 6,26 dan aldım 85 lt kadar
Depo bayağı büyükmüş araç nedir?
Depo bayağı büyükmüş araç nedir?
:) gündelik kullandığım araç gazlı megane 1 f7r . Gazlı da olsa yinede benzin gerekiyor. Diğeri ds3 onu da haftada 1 ancak 1 gün kullanırım şuanda :)) zaten 60 tl bidon a aldım diğeri depoya
valla kendi adıma konuşmak gerekirse bir süredir ekstra harcamalardan kaçınıyorum. günlük ihtiyaçlarım ve bir kaç kişisel zevkim haricinde harcama yapmayı bıraktım. aracımı değiştirmeyi planlıyordum onu da 1-2 ay önce rafa kaldırdım hatta komple sildim kafadan.. ama işte bu tarz tepkiler toplu halde verilmediği sürece bir etkisi olmuyor malesef..
valla kendi adıma konuşmak gerekirse bir süredir ekstra harcamalardan kaçınıyorum. günlük ihtiyaçlarım ve bir kaç kişisel zevkim haricinde harcama yapmayı bıraktım. aracımı değiştirmeyi planlıyordum onu da 1-2 ay önce rafa kaldırdım hatta komple sildim kafadan.. ama işte bu tarz tepkiler toplu halde verilmediği sürece bir etkisi olmuyor malesef..
hocam ne bizim solcular ne ana muhalefetin çözümleyemediği bir şey var
biz muhalifler bu ülkenin tüketim sınıfıyız
adam bodrumda orman yakıyor otel yapıyor twitterdan demediğimiz kalmıyor
ama yazın o otele ilk biz gidiyoruz koşa koşa
sorun akpde falan değil direk bizde önce bizim bilinçlenmemiz lazım
her talep kendi arzını yaratır talep etmeyelim bakalım ne olacak
Lütfen kimse gelipte 10 yapın a*k yetmez falan demesin sonra yapıyorlar ortada kalıyoruz :D
Ayak üstü iyi soktular valla helal. :)
Shadow_Dancer
16-08-2018, 13:02
güzel kardeşim tüketmeyin diyosunda, şehirlerin planlamaları rezalet. toplu taşıma dedigin şey istanbul gibi yerde eziyet... sabah kalkmışsın tertemiz giyinip işine gücüne gideceksin, bu otplu taşımayla işe varana kadar dayak yemiş gibi oluyorsun.. Napsın millet ?
güzel kardeşim tüketmeyin diyosunda, şehirlerin planlamaları rezalet. toplu taşıma dedigin şey istanbul gibi yerde eziyet... sabah kalkmışsın tertemiz giyinip işine gücüne gideceksin, bu otplu taşımayla işe varana kadar dayak yemiş gibi oluyorsun.. Napsın millet ?
ben genel olarak dedim onu hocam bi alt postta örnek vermiştim
toplu ulaşım olayı bir paradox o işin en temizi metro güzergahı
ne yapabilirize gelince bireysel olarak: önce marka boykotu yapacağız
sonra lükslerimizi kısacağız
bizden olanı destekleyeceğiz
mutfak alışverişini pazardan yapacağız
alkolü kendimiz üreteceğiz
paramızı cebimizde tutacağız
kredi çekmeyip güne gireceğiz
kitlesel olarak şu an boşluktayız yoksa kendi okullarımızı marketlerimizi kurabiliriz, kendi ihtiyaçlarımıza göre kendi pazarımızı kurabiliriz
oğlum daha 20 aylık, 5-6 sene sonra nasıl bir eğitim alacak diye tedirgin oluyorum şimdiden
bizim önderlik eksiğimiz var bi hareketin bizi siyasete sokmadan yol gösterici olması şart
yoksa aynı gemideyiz ve ihale bize kalacak
Grimlord
16-08-2018, 13:24
"Olsun ben hep 50 liralık alıyorum" diyenler artık aracı çalıştırıp sokağın köşesinden döndükleri anda benzin bitecek :D
ÜSTÜNERC
16-08-2018, 17:58
Halkına güzel bir bayram hediyesi verdiler 6.91 hayırlı olsun.
Niye oyle diyosunuz yav almanyada bile 1.5 euro litresi, burada 1 euro bile degil.
Zuhahahahaha.
Karsilasacaginiz cevap bu biliyosunuz demi.
Niye oyle diyosunuz yav almanyada bile 1.5 euro litresi, burada 1 euro bile degil.
Zuhahahahaha.
Karsilasacaginiz cevap bu biliyosunuz demi.
Doğru bir yaklaşım ama. Yıllarca Dünyanın dolar yada euro olarak en pahalı benzinini kullandığını defaaten iddia ettiysen. Bugün bu durumdanda istifade edeceksin. %9 geldi diye aman yandı götüm muahabbeti yapmamak lazım
SULTANOGLU
16-08-2018, 19:05
Bugun 60 litre yakit aldim 380 kusur tl tuttu yazik herkese.
Doğru bir yaklaşım ama. Yıllarca Dünyanın dolar yada euro olarak en pahalı benzinini kullandığını defaaten iddia ettiysen. Bugün bu durumdanda istifade edeceksin. %9 geldi diye aman yandı götüm muahabbeti yapmamak lazım
O zaman euro 35 lira olsun, dunyanin en ucuz benzinini kullanalim abi.
Biz euro kazanmiyoruz ki boyle mantik mi olur :D
O zaman euro 35 lira olsun, dunyanin en ucuz benzinini kullanalim abi.
Biz euro kazanmiyoruz ki boyle mantik mi olur :D
Bende aynısını yazacaktım siz yazmışsınız. O zaman bize de 1600 euro asgari ücret versinler, ben litresini 10 liradan almaya razıyım valla.
125 tl lik alıyorum hep hesabıma göre
2 lt çaldılar depomdan
Allah ızdıraplı ölümle alsın cehennemine inşallah vesile olanlara
125 tl lik alıyorum hep hesabıma göre
2 lt çaldılar depomdan
Allah ızdıraplı ölümle alsın cehennemine inşallah vesile olanlara
125 aldım akşam, word kampanyası varmış.
Tam çeyrek depo oldu, ışık yanıyordu. çarp dörtle hopp 500 TL sanarsın kamyon kullanıyoruz.
Haftaya çekiyorum kenara lazım oldukça binerim, servis var nasıl olsa. Bu rakamlar ile artık lüks'ün ötesine geçti.
125 aldım akşam, word kampanyası varmış.
Tam çeyrek depo oldu, ışık yanıyordu. çarp dörtle hopp 500 TL sanarsın kamyon kullanıyoruz.
Haftaya çekiyorum kenara lazım oldukça binerim, servis var nasıl olsa. Bu rakamlar ile artık lüks'ün ötesine geçti.
Ben uber de kullanıldığından mecburum almaya
Günde 2 kere bile aldığımız oluyor iş yoğunluğuna göre
Kurtarıyor şimdilik ama yakında zam yapması gerek bizim uberin :)
Ben uber de kullanıldığından mecburum almaya
Günde 2 kere bile aldığımız oluyor iş yoğunluğuna göre
Kurtarıyor şimdilik ama yakında zam yapması gerek bizim uberin :)
Ne Uber miiii, vurun haine!
Vergi ödemeyen taksicilerimizi koruyalım hep beraber,
Hüloooğğ
Bakın kurtarın kendinizi şu basmakalıp laflardan. "Benimde euro olarak maaş almam lazım, yok benimde yaşam standartım aynı olsun ozaman". Kardeşlerim ben 40 ı devirdim babam 75ini devirdi. 70 larda Almanyaya gittiğinde de Türkiye maaş olarak aciz bir yerdeydi, tüm bu yıllar boyuncada hep aynı kaldı. Yoksa bizimkiler veya milyonlarca kişi niye gurbete gitmiş olsun. Bu hükümeti zerre kadar sevmiyorum, ama bu adamlar değil bu diğer ülkelerle aramızdaki gelir adaletsizliğini bulan. Sadece bu ipneler verginin oranını eşşeğin amına su kaçıracak sevşyeye getirip birde üstüne üstlük yeni vergiler uydurdular. Kısacası biz bu konu altında yıllarca en pahalı yakıtı aldığımızı iddia ettikmi?? ettik çünkü dopruydu. Şimdiyse avrupanın en ucuzuyuz. Malesefki ben şuandan bile memnunum çünkü 1.40 euro 12 tl yapıyor. Hiç işime gelmez o seviye.
Bizim silkinip artık bıdı bıdıcı basmakalıpcı muhalefet yapımızdan çıkıp farklı yöntemler denememiz gerekiyor.
GokhanRS
17-08-2018, 10:25
Tago başkan, yazdıklarında haklısın ama brim olarak hesaplarsan hâlâ en pahalı ülkeyiz. 2000 birim 1.4 benzin, tr 2000 birim 7 birim benzin.
Tabi hükümet yandaşları dediğin gibi Avrupanin en ucuzuyuz diye kullanacak bunu o doğru.
burkaykalyon
17-08-2018, 10:36
Tago abi;
Bir örnek vericem kurdan memnun musun değil misin onu söyler misin?
5 yıl önceki dolar/euro kuruyla atıyorum 3 palet mal alabiliyorsan şu anki kurla 1,5 paleti zor toparlıyorsun.
Bu memnun olunacak bir şey mi sence? Yakıt için de aynı şey geçerli. 5 yıl önceki kurla daha fazla benzin alabiliyorken şu anki kurla daha az yakıt alabiliyorsun.
Ticaret adamısın sen yapma bari abi. Bizim para birimimiz değer kaybediyor değer.
Bazen mantık koşarak uzaklaşır :(
Low-Rider
17-08-2018, 11:09
Kafalar pırıl pırıl valla maşallah
Tago abi;
Bir örnek vericem kurdan memnun musun değil misin onu söyler misin?
5 yıl önceki dolar/euro kuruyla atıyorum 3 palet mal alabiliyorsan şu anki kurla 1,5 paleti zor toparlıyorsun.
Bu memnun olunacak bir şey mi sence? Yakıt için de aynı şey geçerli. 5 yıl önceki kurla daha fazla benzin alabiliyorken şu anki kurla daha az yakıt alabiliyorsun.
Ticaret adamısın sen yapma bari abi. Bizim para birimimiz değer kaybediyor değer.
Yahu nasıl memnun olayım abicim kurdan. Amerikadan getirdiğim ürünler 2 ayda %100 zamlandı yetmemiş gibi 2 gün öncede Amerikadan ithal ürünlere %100 ek vergi koydu sevgili hükümetim. Benim hayatım sikilmiş nasıl mutlu olayım. Ona rağmen sahte ürün satanlar bile fiyatlarını revize ederken bir girip bakın ben hala 50 tl ye kargo dahil ürün satıyorum. Maksat hem halk alabilsin hemde ben stoğa çektiğim günkü kurla kurtarıyor diye.
Gel gelelim konumuz Dolar Euro konusu değil oradad yazıyorum. Konumuz yakıt, ve evet herşey yakıta bağlı. Adamları sevmiyorum sevememde malesef ön yargılı olucam ama. Benim için şuan yakıtın fiyatı olması gerekenin çok altında doğrumuyusz? 12 tl olsa allah aşkına nasıl binecez ya biz bu araçlara? Bende diorumki bu anların tadını çıkarın bu hali çooooook arayacağız. bıdı bıdı yapcağımıza biz bile bidonlara yakıt doldurmamız lazım ilerki günleri düşünüp.
Mmemnuniyetim sadece ve sadece 4 ay yakıt fiyatı sabit kalması ve bunun sonunda şimdilik sadece %9 yapmış olmaları. Adamlardan tabiki memnun değilim.
Forum iyiden iyiye biri akp savunsada yada ondan yana söylemde bulunsada toplu tecavüze başlasak moduna girdi, bir sakin yahu
mikelazi
17-08-2018, 11:22
yarım depo altına düşmeden fullediğim için hiç koymuyor
benzincidede fulle değince forsum oluyor... :))))))
Zamdan Önce feragat edilen ÖTV (Krş/Lt)
Motorin 89
Benzinde 88
LPG Oto gaz 97
Dünkü fiyat artışı sonrasında devletin eşel mobil sistemi çerçevesinde hala feragat ettiği ÖTV (Krş/Lt)
Benzin 38
Motorin 43
LPG Oto gaz 54
Feragaf edilen tahmini toplam ÖTV 2.35 Milyar TL
Ama asil soru su,neden bu kadar ÖTV alınıyor ve biz bu soyguna razi geliyoruz....
Zamdan Önce feragat edilen ÖTV (Krş/Lt)
Motorin 89
Benzinde 88
LPG Oto gaz 97
Dünkü fiyat artışı sonrasında devletin eşel mobil sistemi çerçevesinde hala feragat ettiği ÖTV (Krş/Lt)
Benzin 38
Motorin 43
LPG Oto gaz 54
Feragaf edilen tahmini toplam ÖTV 2.35 Milyar TL
Ama asil soru su,neden bu kadar ÖTV alınıyor ve biz bu soyguna razi geliyoruz....
Aynen her *** için baş kaldırmayı biliyoruzda arkadaş bir defada ÖTV için yansın bu ülke yahu. Ya yap bir komple sivil toplum örgütlenmeleri her tarafta. ÖTV nin en azından oranını düşürt demi
mikelazi
17-08-2018, 12:29
adamlar o kadar yandaşki zam gelmişse nolmuş diyo...
yüzüne
a.... a.... o....
diyesim geliyor.
Bakın kurtarın kendinizi şu basmakalıp laflardan. "Benimde euro olarak maaş almam lazım, yok benimde yaşam standartım aynı olsun ozaman". Kardeşlerim ben 40 ı devirdim babam 75ini devirdi. 70 larda Almanyaya gittiğinde de Türkiye maaş olarak aciz bir yerdeydi, tüm bu yıllar boyuncada hep aynı kaldı. Yoksa bizimkiler veya milyonlarca kişi niye gurbete gitmiş olsun. Bu hükümeti zerre kadar sevmiyorum, ama bu adamlar değil bu diğer ülkelerle aramızdaki gelir adaletsizliğini bulan. Sadece bu ipneler verginin oranını eşşeğin amına su kaçıracak sevşyeye getirip birde üstüne üstlük yeni vergiler uydurdular. Kısacası biz bu konu altında yıllarca en pahalı yakıtı aldığımızı iddia ettikmi?? ettik çünkü dopruydu. Şimdiyse avrupanın en ucuzuyuz. Malesefki ben şuandan bile memnunum çünkü 1.40 euro 12 tl yapıyor. Hiç işime gelmez o seviye.
Bizim silkinip artık bıdı bıdıcı basmakalıpcı muhalefet yapımızdan çıkıp farklı yöntemler denememiz gerekiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=sSwlhP-rSGE
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sSwlhP-rSGE)
Caner B.
17-08-2018, 14:00
Yıl olmuş 2018 hala adamların eurosunu bizim TL ye çevirenlerin olduğunu görmek üzücü.
Ohh az önce yağlı kazığın tadına ben de baktım.
Lukoil'den 2.94'ten LPG alıyordum, 3.54 olmuş.
Shell'den 6.30'dan Nitro+ alıyordum 6,95 olmuş.
Yarın Antalya'dan Bursa'ya maça gidiyorum. Her zaman gittiğim yolu gidiş-geliş 85 TL daha pahalıya gidicem. Kuruş kuruş hesaplarken tam farkına varmıyoruz, Flu oluyor ama git-gel uzun yol hesaplayınca yağlı kazığın boyutu netleşiyor :D 4K (4096x2160)
Otv yi kimse indirtemez. Halkin sirtinda ki kan emen konulardan biridir...
Aynen her *** için baş kaldırmayı biliyoruzda arkadaş bir defada ÖTV için yansın bu ülke yahu. Ya yap bir komple sivil toplum örgütlenmeleri her tarafta. ÖTV nin en azından oranını düşürt demi
neye başkaldırdık abi biz son 10 yıldır ?
istanbul/göktürk shell'de son durum :allaalla::allaalla:
https://i.hizliresim.com/aY8Qyg.jpg (https://hizliresim.com/aY8Qyg)
istanbul/göktürk shell'de son durum :allaalla::allaalla:
https://i.hizliresim.com/aY8Qg.jpg (https://hizliresim.com/aY8Qyg)
1 € bile değil hamd olsun :)
GokhanRS
17-08-2018, 21:14
neye başkaldırdık abi biz son 10 yıldır ?
ben değil ama muhalefet ve iktidar severler tek yürek olmuştu :D tabiii ki CAM FİLMİ için :)
ben değil ama muhalefet ve iktidar severler tek yürek olmuştu :D tabiii ki CAM FİLMİ için :)
https://www.youtube.com/watch?v=r-XBbQF31fU
turboman
17-08-2018, 22:00
Valla son zamlardan sonra arabayı elektrikliye çevirecem şarzınıda kaçak elektrik çekip ordan şarz etmeyi planlıyorum ;)
Muayneden sonra motoru indirip denemeler yapacam devletin attığı kazıkları böyle çıkarmayı düşünüyorum acaba cayizmidir. ;)
Yarın depoyu doldurayım diyorum.. Ama tek seferde mi versen 300tl yoksa 150 150 ayrı istasyondan mı alsam psikolojik eşik için ciddi düşünüyorum..
anksiyete bozukluğumu debertecek bu akaryakıt konusu..
Hybrid toyota CHR hızında kısa zamanda yaygınlaşır ve teknolojisi ucuzlar umarım..