Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzİn zammi
varyaa o kadar trafikte rahatım ki şantiye ye gidip gelirken off miss :D hep 50 liralık alanlarada burdan selam olsun
bu hafta dizele 1 lira yine zam haberi var ? :)
15 16 17 18 19 20 yi göreceğiz sanırım :)
Ağustos ta aldığım arabanın deposu 350 TL gibi fulleniyordu, geçen yarım depo mazot varken fulletim 325 TL ödedim :S
Şaka gibi.
15 16 17 18 19 20 yi göreceğiz sanırım :)
Ağustos ta aldığım arabanın deposu 350 TL gibi fulleniyordu, geçen yarım depo mazot varken fulletim 325 TL ödedim :S
Şaka gibi.
Normalde şuan 18 olması gerekiyormuş ama geç ulaşırız o fiyata :)
ardicli2000
11-01-2022, 09:24
varyaa o kadar trafikte rahatım ki şantiye ye gidip gelirken off miss :D hep 50 liralık alanlarada burdan selam olsun
Sen bursanın neresindesin yaaa. İzmir yolu 2 gündür hınca hınç tıkalı. 1 saatte gidiyorum. :D
Tayfun.O
11-01-2022, 15:17
Şaka maka trafik yoğunluğu baya azaldı ev ofis arası sabahları 15 dk sürüyordur, yağışlı günlerde 25 dk ya kadar çıkıyordu.
Şimdi yağışlı havada 10 dk sürüyor .
Artan vakalardan dolayı bir cok sirket evden calısmaya donmeye basladı. Trafigin bu kadar rahatlamasının sebebi sadece benzin zammı değil sanırım.
Cebinden yakıt alıp günlük kullananlara Allah kolaylık versin. Şirket arabası candır :)
CüneytIşıkkent
12-01-2022, 09:18
Trafikte ciddi oranda azalma var fakat bunda yakıt kadar artan vaka sayılarınında etkisi büyük bence.
çoğu firma tekrar evden çalışıyor, karantinadaki insan sayısıda oldukça fazla. bence vakalar düştüğünde trafik yine uçar gibi
çoğu firma tekrar evden çalışıyor, karantinadaki insan sayısıda oldukça fazla. bence vakalar düştüğünde trafik yine uçar gibi
Herkes senin gibi zengin. değil 10lt yakan Poloyla gezsin tabi :hehe:
Herkes senin gibi zengin. değil 10lt yakan Poloyla gezsin tabi :hehe:
km'de 1.2 tl şuan ortalamam sakin zamanlarda 70-80 krş oluyor :D
tayreep_john
12-01-2022, 17:19
1.3 dizeli dolduramaz olduk :(
1.3 dizeli dolduramaz olduk :(
sen fakirmisin olum 1,3 dizele biniyon :D
Sen bursanın neresindesin yaaa. İzmir yolu 2 gündür hınca hınç tıkalı. 1 saatte gidiyorum. :D
Kayapa - Küçük sanayi arasını kullanıyorum. Mesai başlangıç bitiş saatlerinde normalden fazla trafik var.
Nilüfer fazla etkilenmedi sanırım..
Kayapa - Küçük sanayi arasını kullanıyorum. Mesai başlangıç bitiş saatlerinde normalden fazla trafik var.
Nilüfer fazla etkilenmedi sanırım..
tabi olum orası yüksek sosyete hepsi kolontor :D
Geçen ay aralıkta aldığım 28 litreye 300 tl ödemişim, az önce 400 tllik aldım 28litre geldi yine yarım deponun bi çıtır üstü. Diyecek tek bir lafım yok haram zıkkım olsun.
KM'de 1.2-1.3 tl yakıyor benzinli era. Emeği geçenlerin ellerinden öperim.
spor salonuna giderken salona ödediğin paradan daha çok yakıt yakıyorum :)
Yarın gece mazotta kucuk bır fıyat ayarlanması var,40 kuruscuk
amları genelde 2-3 gun oceden ınsta sayfamda yayınlıyorum.
Yakıtın neden 18 olması gerekıyor?
Hedef fıyat yok. Petrol emtıa ve dolar yukseldıkce zamlara devam
Yarın gece mazotta kucuk bır fıyat ayarlanması var,40 kuruscuk
amları genelde 2-3 gun oceden ınsta sayfamda yayınlıyorum.
Yakıtın neden 18 olması gerekıyor?
Hedef fıyat yok. Petrol emtıa ve dolar yukseldıkce zamlara devam
İkinci satır biraz talihsiz başlamış :)
Lojistik işi yapan bir Holding'de akaryakıt bölümü sorumlusuyum. Bir çok dev akaryakıt firmasından aldığım fiyat teklifleri ve iskonto tekliflerini değerlendiriyorum. Hepsiyle görüşmemde şu kanıya vardım, şuan neredeyse TÜRKİYE' deki tüm akaryakıt istasyonları 'TTS' ve 'PARTNERCARD' dan aşırı zarar ediyor. Akaryakıt arttıkça kar marjları düşüyor. Ve en önemlisi akaryakıt fiyatının 20 küsüleri bulacağını söylüyorlar.
Lojistik işi yapan bir Holding'de akaryakıt bölümü sorumlusuyum. Bir çok dev akaryakıt firmasından aldığım fiyat teklifleri ve iskonto tekliflerini değerlendiriyorum. Hepsiyle görüşmemde şu kanıya vardım, şuan neredeyse TÜRKİYE' deki tüm akaryakıt istasyonları 'TTS' ve 'PARTNERCARD' dan aşırı zarar ediyor. Akaryakıt arttıkça kar marjları düşüyor. Ve en önemlisi akaryakıt fiyatının 20 küsüleri bulacağını söylüyorlar.
Bu 20 lira konusunu bende bizim şirketteki yurtdışı lojistik müdüründen duymuştum. Her hafta yurt dışı yurt içi 2 tır gönderiyorlar ve artık maliyet artışından dolayı araba bulmakta zorlandıklarından bahsederken konuyu açmıştı.
dedim 18 - 20 leri bulacak diye zamları yavaştan yapıyorlar dolarda düşse bizde kalkan birşeyin indiği görülmediği için öyle de kalacaktır
Bu gecede geliyor, gelmekte olan
MertSerhanÖ.
19-01-2022, 15:32
Bu ülkede yakıt 30 lirada olur,ve kimse gıkını çıkartmaz.Tuvalete,bakkala bile arabayla gideriz.O yüzden hak bize,35 olsun ne olacak.
50 olsun bizim olsun.
o kadar da olmasın:)
o kadar da olmasın:)
Marlbora 10lira olsun bizim olsun diyorduk bir kaç yıl önce benzin için de 10tl ne oldu şimdi fiyatlar :hehe:
5 Lira olsa kıyamet kopar kimse arabaya binmez dediğim zamanları hatırlıyorum..
50 Lira olsa kıyamet kopar kimse arabaya binmez ..:)
20 lıra on gorusu neye gore yapışıyor?
Dolar artıcak denıyorsa ok ama 20 ıcın 19 lara gelmesı gerek
petrol ve emtıaların yardım etmesı gerek
Acaba nereye kadar gidecek böyle
Acaba nereye kadar gidecek böyle
Birisi Allah'ın izniyle mezara girene kadar. (İnşaallah)
20 lıra on gorusu neye gore yapışıyor?
Dolar artıcak denıyorsa ok ama 20 ıcın 19 lara gelmesı gerek
petrol ve emtıaların yardım etmesı gerek
Aslında dolar düşerken bile benzin artıyor, kahramanmaraşta boru hattında patlama olduğu için yapılmış bu zam. Aslında zam yapılması için bir sebep aramamak lazım, yeterki paşamızın canı istesin.
2022 yılını 20 tl olarak kapatılabilirmi yoksa alıp başını gidermi acaba
Geçen ay almanya'da benzin 1,5€'ydu, direkt istasyonda gördüğüm rakamlar, küsüratını hatırlamıyorum. Fransa'da 1,7€, İspanya'da 1,3€ civarlarındaydı. yani bizde bu rakamların altında olması saçma geldiği için ben de 20TL civarlarına kısa sürede çıkacaktır diye düşünüyorum.
Akaryakıt veya lojistik işinde değilim, sade bir vatandaşım :D
ChuckBartowsKi
20-01-2022, 11:53
1200 TL ye depo dolduruyorum. Bu şekilde olduğu sürece çok merak ediyorum insanlar ne kadar süre daha devam edecekler...
Aslında dolar düşerken bile benzin artıyor, kahramanmaraşta boru hattında patlama olduğu için yapılmış bu zam. Aslında zam yapılması için bir sebep aramamak lazım, yeterki paşamızın canı istesin.
Bu haberi kimden aldıysan daha görüşme onunla.
En buyuk sorunumuz herkesin her konu hakkinda fikir beyan etmesi.
Sadece emtia ve ptrol fiyatindan.
Oradaki boru hattinin nasıl etkisi olabilir, düşünün bakalim?
Geçen ay almanya'da benzin 1,5€'ydu, direkt istasyonda gördüğüm rakamlar, küsüratını hatırlamıyorum. Fransa'da 1,7€, İspanya'da 1,3€ civarlarındaydı. yani bizde bu rakamların altında olması saçma geldiği için ben de 20TL civarlarına kısa sürede çıkacaktır diye düşünüyorum.
Akaryakıt veya lojistik işinde değilim, sade bir vatandaşım :D
Her ulkenin satis rakami hesaplaması farkli
Malesef bizde pahalı,ustune birde vergi ve otv var
işte o adamlarda bizdeki kadar ötv olmamasına rağmen bizden daha yüksek akaryakıt fiyatları var ise bizde aslında 20TL bile iyimser bir rakam olmuş olmuyor mu?
Bu haberi kimden aldıysan daha görüşme onunla.
En buyuk sorunumuz herkesin her konu hakkinda fikir beyan etmesi.
Sadece emtia ve ptrol fiyatindan.
Oradaki boru hattinin nasıl etkisi olabilir, düşünün bakalim?
Aslında aynı şeyden bahsediyoruz, herhangi bir etkisi olamaz. Ama tüm internet sitelerinde bu haber yayıldı ve sonuç olarak toplumun büyük bir kısmı bu haberi okudu. İnanmak isteyen inandı, inanmak istemeyen zamdan etkilendiğiyle kaldı :)
Ben de aynı, halısaha maçına gidiyorum. Halısaha için 30 tl ödüyorum, araç gişe dahil 50-55 tl yakıyor :D
PiscocuK
20-01-2022, 14:46
Ben de aynı, halısaha maçına gidiyorum. Halısaha için 30 tl ödüyorum, araç gişe dahil 50-55 tl yakıyor :D
Bizden gizli halısaha demek.Bunuda not alalım
Nee? Nasıl yani?? Halı saha mı?
Kanka bunu benim yerime kaleye sokup bombalarmısın rica etsem? Şimdi ben gelsem 700km yol 650-700 TL yakacak :)
PiscocuK
21-01-2022, 09:05
Kanka bunu benim yerime kaleye sokup bombalarmısın rica etsem? Şimdi ben gelsem 700km yol 650-700 TL yakacak :)
Adam çok fit yakalayamıyoruz kanka :)
al benden de o kadar :hahaha: 6 aylık üyelik alınca günlüğü 20 liraya geliyor, kavacık'tan ataşehire git gel 50 lira yakıyor :ofk:
Şirketten arkadaşlarla yapıyoruz abi bizim halısaha grubundan 14 kişiyi en yoğun dönemimizde bile zor çıkartıyorduk ki. :mad: Ama çok isterim tekrardan sabit başlamamızı. :icon_tup:
Şut çekenlerden biri de alp2 olursa sıkıntı büyük. :D
8.000rpm
21-01-2022, 12:57
sabah ibrede 2 tık vardı
dedim doldurayım
500 liralık yaz dedim bakalım dolacak mı?
...
...
dolmadı :):):)
c-elysse hdi
anlamadım artık nası bişeyse :):):)
69lt yakıt araba 993 tl tuttu. Dedim 1000e tamamlayak olmadı bide dısarıya tastı :D
Sti_Ozan
21-01-2022, 22:08
13.70 den aldığım yakıtla 620-630 tl ye fulleyip 500km gidiyordum. Son zamla 670 e fulleyip 500 km den devam edicez gibi :D 500-500 ken iyiydi hesap kolaydı.
işte o adamlarda bizdeki kadar ötv olmamasına rağmen bizden daha yüksek akaryakıt fiyatları var ise bizde aslında 20TL bile iyimser bir rakam olmuş olmuyor mu?
Alim giviyle alakalı. Bizde benzin ciddi pahali
He,ahber gobi euro kuru ile carpanlara ucuz tabi
Ortalama gelir ile kac lt aliniyor o onemli.
Aslında aynı şeyden bahsediyoruz, herhangi bir etkisi olamaz. Ama tüm internet sitelerinde bu haber yayıldı ve sonuç olarak toplumun büyük bir kısmı bu haberi okudu. İnanmak isteyen inandı, inanmak istemeyen zamdan etkilendiğiyle kaldı :)
Tam zıt seylerden bahsediyoruz.
Akaryakit fiyatlarinin artmasiyla peteol boru hatti yangının acik ara alakasi yok.
10 yıldır aktif araç kullanırım bilmediğim yer dışında fişi hiç kontrol etmem uzatırlar ayıp olmasın diye alırım son zamanlarda ibre o kadar nazlanıyor ki ister istemez fişe bakıyorum acaba doğru mu diye. 0,9 hacimle km de 1 tl yakmakta varmış kaderimizde 1.5 dci ile 20 kuruş yaktığımız günlere selam olsun
Haftaici bir zam daha gelecek söylentileri var
10 yıldır aktif araç kullanırım bilmediğim yer dışında fişi hiç kontrol etmem uzatırlar ayıp olmasın diye alırım son zamanlarda ibre o kadar nazlanıyor ki ister istemez fişe bakıyorum acaba doğru mu diye. 0,9 hacimle km de 1 tl yakmakta varmış kaderimizde 1.5 dci ile 20 kuruş yaktığımız günlere selam olsun
geçen gün 60 km menzil kalmıştı ekranda, 100 liralık atayım dedim. 7,xx litre geldi. Benzinlikten eve gelene kadar menzil 30-40 km oynadı, ulan dedim adam fişi kesti benzini mi koymadı oldum :D
Alim giviyle alakalı. Bizde benzin ciddi pahali
He,ahber gobi euro kuru ile carpanlara ucuz tabi
Ortalama gelir ile kac lt aliniyor o onemli.
Tam zıt seylerden bahsediyoruz.
Akaryakit fiyatlarinin artmasiyla peteol boru hatti yangının acik ara alakasi yok.
aynı cümleyi bir kaç kere kurdum, bir daha kurmayacağım. nasıl anlarsanız artık
yilmazcatalbas
23-01-2022, 15:51
aynı cümleyi bir kaç kere kurdum, bir daha kurmayacağım. nasıl anlarsanız artık
Çok talihsiz bir konu üzerine, çok yanlış kişilere karşı, çok talihsiz polemiklere giriyorsun. Gerçekten gerek yok. Bence doğru bilgi almak istediğinde sor gerçekten anlatıyorlar.
Çok talihsiz bir konu üzerine, çok yanlış kişilere karşı, çok talihsiz polemiklere giriyorsun. Gerçekten gerek yok. Bence doğru bilgi almak istediğinde sor gerçekten anlatıyorlar.
Polemiğe girmek gibi bir amacım yok, sadece durumu anlatmak istedim. Herkezin fikrine tabiki saygım var, aynı saygıyı kendi fikrim içinde herkezden bekliyorum. Kaldı ki kendimden büyük veya küçük hiç kimseye saygısızlık yapmam. Yani burdaki amacımız zaten bilgi paylaşımı, yanlışım varsa da araştırıp düzeltmek için uğraşırım. Samimi uyarın için teşekkür ederim.
Dedikoduya, hurafe ye inanmak guzel secim
Polemiğe girmek gibi bir amacım yok, sadece durumu anlatmak istedim. Herkezin fikrine tabiki saygım var, aynı saygıyı kendi fikrim içinde herkezden bekliyorum. Kaldı ki kendimden büyük veya küçük hiç kimseye saygısızlık yapmam. Yani burdaki amacımız zaten bilgi paylaşımı, yanlışım varsa da araştırıp düzeltmek için uğraşırım. Samimi uyarın için teşekkür ederim.
Adamın akaryakıt şirketi var, bayi vs değil şirketin kendisi. Bırak ta bilsin bazı şeyleri.
Adamın akaryakıt şirketi var, bayi vs değil şirketin kendisi. Bırak ta bilsin bazı şeyleri.
Konu çok fazla uzadı gereksiz bir yere gidiyor, yaptığım yorum anlaşılmamış belli.
Abi iş pahalı olmaktan çıktı :D
kim dur diyebilir sizce bu işe ?
Çare Sarıgül
AhmetKadir
24-01-2022, 20:54
1 lira civari zam haberi geziyor, asparagas mi İnşallah :D
Sti_Ozan
25-01-2022, 11:02
Geçenlerde dikkatimi çekti normalde full depo her zamanki BP istasyonundan Ultimate aldığımda ortalama 580km civarı gidiyordum hatta yaz ayları olduğu için biraz daha tempolu kullanıp bu km yi yapıyordum. Şimdilerde çok daha sakin ve eco modda kullanmama rağmen 500km zor gidiyor. Bununla alakalı bi bilgisi olan var mı? Son dönemde yakıtta bir değişiklik oldu mu? Yoksa tamamen benim kuruntum mu :D
Kışın bi tık fazla yakması normal ama 80 km fark az değil, arabanın kendisiyle ilgili bir durum olabilir mi?
Geçenlerde dikkatimi çekti normalde full depo her zamanki BP istasyonundan Ultimate aldığımda ortalama 580km civarı gidiyordum hatta yaz ayları olduğu için biraz daha tempolu kullanıp bu km yi yapıyordum. Şimdilerde çok daha sakin ve eco modda kullanmama rağmen 500km zor gidiyor. Bununla alakalı bi bilgisi olan var mı? Son dönemde yakıtta bir değişiklik oldu mu? Yoksa tamamen benim kuruntum mu :D
Kışın bu havalarda fazla yakıt normal. Ben yazın aynı güzergahta (iş ve ev arası) 8.5 ila 9.5 arası yakıt tüketirken şuan 11.5 ila 12.5 arası tüketim oluşuyor. Tabi bunda sabah camlardaki buzu kazırken araba ısınsın diye çalıştırarak beklemeninde etkisi var ama yine de yakıt tüketimi arttı.
kışın fazla yakardı ama bu kış uzun süre 5-6 derece altında kaldık. Benim ortalamamda şuan 9 civarı normalde 7lerde gezer istanbul içi
Zam haberı yapan sıtelerın goruntusunu atarmısınız arkadaslar?
Halk yapıcak.
aracımı her depoda izlerim.
cok dikkat ettiğimde 8.5 normalde 9 yakan araç 10litrelere cıktı.
kış mevsımı fazla yakar dedik 12lerde geziniyoruz.
hem fazla ödüyoruz hem az gidiyoruz.
onn_dear
26-01-2022, 20:37
aracımı her depoda izlerim.
cok dikkat ettiğimde 8.5 normalde 9 yakan araç 10litrelere cıktı.
kış mevsımı fazla yakar dedik 12lerde geziniyoruz.
hem fazla ödüyoruz hem az gidiyoruz.
Benimde dikkatimi çekti, araçlar ciddi fazla yakmaya başladı. Sanırım motor ısınmıyor bu nedenle soğuk olduğu için normalden 1-2 lt fazla yakıyoruz. Uzun zamandır bu kadar soğuk bir dönem yaşamadığımız için de unutmuşuz.
MertSerhanÖ.
26-01-2022, 20:41
Benzin kalitesinin düşüklüğünden de kaynaklı olabilir.Aynısı benimde uzun zamandır dikkatimi çekti ama heralde matematiği yanlış yapıyoruz dedim.Çok çabuk tükeniyor.Nasıl bir döneme denk geldik anlamıyorumki.Şu ülkede yaşadığım altın dönem kesinlikle 2010-2015 arasıydı.Sonrası her anlamda ciddi bka sardı..
Zam haberı yapan sıtelerın goruntusunu atarmısınız arkadaslar?
https://twitter.com/droguzdemir/status/1486281972800495618?s=20
Yakıta 1 TL zam dedikodusunun başlangıç noktası, şu twiti haber sitelerinin 1 TL zam gelecek şeklinde sunmasından geliyor.
https://twitter.com/droguzdemir/status/1486281972800495618?s=20
Yakıta 1 TL zam dedikodusunun başlangıç noktası, şu twiti haber sitelerinin 1 TL zam gelecek şeklinde sunmasından geliyor.
Bu twit bugün saat 13 gibi atılmış.
Zam gelecek paylaşımları 2-3 gündür dolaşıyor.
Bu twit bugün saat 13 gibi atılmış.
Zam gelecek paylaşımları 2-3 gündür dolaşıyor.
Haber sitelerine bu twitten sonra düştü 1 TL zam haberleri. Öncesinde zaten kazan kaynıyor, önüne gelen paylaşıyor 1 TL zam diye ama kaynak yok
Halk yapıcak.
Bu halk mı? Bence yapmaz. Tek umudumuz yüce yaratandır. İnşaallah tez vakitte aramızdan alacak onu. Zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artarmış. Az kaldı inşaallah...
Yakında 1.4 tdci fiesta bile km'de 1 tl yakacak 2 zam daha gelirse
turboman
27-01-2022, 19:01
Yakında 1.4 tdci fiesta bile km'de 1 tl yakacak 2 zam daha gelirse
Yakındamı ! Zaten yakıyor 1 tl altı araba kalmadı o yol bilgisayarında 4-5-6 litre yazmasına aldırmayın neye göre sadece anlık ortalama bir veri oluyor. Uzun yolda 1 tl altı olur ama şimdilik ;)
geçen hafta opel corsa 1.2 otomatik kullandım toplamda 1150km
ortalama yakıt 6.1lt gosterıyordu
1kez 570tl
1kez 430tl yakıt aldım
90kuruş yakmışım km de.
nerdeyse hiç agrasif kullanım yok ve seyir sürüşü genelde 90km
sehır ıcı kullansam rahat 1tl yı gecer.1tl ler oha dedirtirdi ama şuan 2 tl ye bile şaşırmıcak duruma geldik.
1TL altı hibrit veya scooter harici çok zor artık.
Tayfun.O
28-01-2022, 11:28
Epgis e göre 2021 senesinde sadece 79 kerecik akaryakıta zam yapılmış.
yorum bu kadar. TŞK..
1.4 hdi ile 5.33 LT / 100 KM karşık tüketim ile 60+ kuruş seviyesinde tüketiyorum ve beni rahatsız ediyor. Diğer arabayı ise son 1 ayda 50 KM ancak kullandım, 1.6 benzinli bir araç.
100 TL ye 70KM falan ancak gidiyoruz. Bireysel olarak bizim yakıtımız bir şekilde çözülür de, lojistik ile geliyor her mal, her malın üzerine bu maliyetler biniyor. Her yere fazla ödüyoruz yani.
Yazık.
1.4 Tsi Manuel Tiguan 8 LT / 100 KM karışık tüketim ile 1,14 lira :agbe: Kaan'ın postuna kadar hiç oturup hesap etmemiştim.
erhanarici18
28-01-2022, 13:29
bugün baktım lpg de 9,17TL yazıyodu
1.2 - 1.4 - 1.6 lpg li bi araçta 1 liranın üzerinde yakıyor yani
Her an zam gelebilir :D
Brent petrol 8 yıl sonra 90 doları gordu! Akaryakıta her an zam gelebilir - Haberler Ekonomi (https://www.haberler.com/brent-petrol-8-yil-sonra-90-dolari-gordu-14698550-haberi/)
1.6 Otm. 207 9.8 LT / 100 KM karışık tüketim ile 1,37 lira pehh. PO kart var %5 indirimli alıyorum 1.3a düşüyor.
eskiden 1 lira subaru yakıyordu da geyik yapıyorduk.
Sakiya kadar zam yok ...
Millet takipci kasmak icin 2 haftadır zam haberi veriyor.
3 silindir 1.18 ile 700 km yolda 720 lira benzin yaktım, litresi 13.78 den
MertSerhanÖ.
29-01-2022, 12:05
Bu zamlar,bu pahalılık bende çok ciddi psikolojik sorunlar yaratmaya başladı.Ulan zaten 2 senedir pandemideyiz eve tıkıldık kaldık bi eğlencemiz arabaya binip haftasonu sahil yerlere gidip gezmekti.Ne hevesimiz varsa içinden geçtiler.Çorlu-İstanbul arası sabit hızla git gel 260 tl yakıyor aracım şuan.Zamanında (2013)aynı yolu 60-70 tl civarına gidip geliyordum.Bu işin sonu nereye gidiyor,nasıl dayanıcaz bilmiyorum.
SerkanYazgan.
29-01-2022, 22:16
Zamlar zam olmaktan çıkalı çok oldu. 1 liranın altı yakan araç kalmadı ve bu durum herkes için hem sosyal hem psikolojik olarak kötü yerlere gidiyor. Dün hesap yaptım Fethiye ye gidip gelmem 3 bin liraya tekabül ediyor. Eskiden biz bu paraya tatil yapıyorduk. Hem uzun yol hem sosyalleşme işi bitti.
Mutlu Değerli
29-01-2022, 22:26
Devletimiz sağolsun 1.4 Civic'e sanki 3.5 Accord muş hissiyle bindirtiyor :D
Arabayı haftanın 15 günü otoparkta yatırıyorum.. Param olsada depoyu fullemek istemiyorum elim gitmiyor.. Lan 750 Lira verilir mi ya.. Paraya bak çılgın..
Dün lastiğe vida girmiş hiç yama mama işlerini sevmem takıntıdan sırf.. Dedim iki lastik ne kadar 3100 dedi.. Takımını geçensene 1600 e almıştık continental pre con.6 ..
Enayi gibi hissediyorum valla sevgili günlük..
Senede 50bin+ km keyfi yol yapardım, geçen hafta itibariyle seyahatlerimde uçağa döndüm. Emeği geçenlere saygı, sevgi, hürmet ve bilimum iyi dilek, istek ve öneri
Arabayı haftanın 15 günü otoparkta yatırıyorum.. Param olsada depoyu fullemek istemiyorum elim gitmiyor.. Lan 750 Lira verilir mi ya.. Paraya bak çılgın..
Dün lastiğe vida girmiş hiç yama mama işlerini sevmem takıntıdan sırf.. Dedim iki lastik ne kadar 3100 dedi.. Takımını geçensene 1600 e almıştık continental pre con.6 ..
Enayi gibi hissediyorum valla sevgili günlük..
Bizim buralarda 1 hafta 7 gün.
Senin gezegen neresi :)
Bizim buralarda 1 hafta 7 gün.
Senin gezegen neresi :)
Haftasonu çıkartacağız artık aynı hesaba geldik.. :) Km yapmıyor diye avutuyoruz..
Diren yamaha xmax 250 abs 'em 12 litre ile ( yani 170 TL) 350 360 km yol yapıyorum.
Mehmetmert
31-01-2022, 08:34
Yarın 57 - 58 kuruş daha olur zam sanırım, petroller bile zor durumda nereye gidiyor ekonomi ben cidden anlamadım :(
Işık yandı 200 TL koydum tam yarım depoya geldi yazın 280 e depo doluyordu. Bide radar yemişim araba vites at diyor atıyorum hemen hiç itiraz etmiyorum artık :D
Işık yandı 200 TL koydum tam yarım depoya geldi yazın 280 e depo doluyordu. Bide radar yemişim araba vites at diyor atıyorum hemen hiç itiraz etmiyorum artık :D
200 e hangi arabanın depo yarıma geliyor abi :D Ben 400 atıyorum yarımın üstü geliyor psikolojim cok bozuldu artık :D
200 e hangi arabanın depo yarıma geliyor abi :D Ben 400 atıyorum yarımın üstü geliyor psikolojim cok bozuldu artık :D
haha Clio 4. Ama bunlarda ışık çeyreğin az altına düştümü yanıyor hemen :D Depo küçük zaten 45 litre
Skyhawk34
31-01-2022, 20:35
Diren yamaha xmax 250 abs 'em 12 litre ile ( yani 170 TL) 350 360 km yol yapıyorum.
kaç model ? benimkide aynı ayar şu anda
Yarın 57 - 58 kuruş daha olur zam sanırım, petroller bile zor durumda nereye gidiyor ekonomi ben cidden anlamadım :(
Nasıl hesapladın,formulasyonu yazarmısın?
Yarın ıkı urunede ortalama 40-48 kurus zam var. Ancak yarın kı kapanıs rakamları onemlı.
8.000rpm
01-02-2022, 09:33
göstergere son iki tık kaldı
bakalım bu set kaça dolacak?
cagalazade
01-02-2022, 09:47
w204 mercedes 220 cdi kullanıyorum, Urla içindeyim genelde ama bazen Karaburun tarafına bazen de Balçova tarafına işim düşüyor... 6 litreyle geziyorum, araba neredeyse 2bin devrin üzerini görmüyor, partikül filtresi problem çıkartmasın diye nadiren basıyorum manuele alıp.
satıp düşük hacimli bişey almaya kalksam zaten 1 liradan az yakan araba yok ortalıkta, motor alıp elzem olmayan günlerde arabayı çıkartmamak en iyisi gibi gözüküyor
8.000rpm
01-02-2022, 09:50
zoe al imkan varsa
ben inceden inceden o kafaya doğru gidiyorum
cagalazade
01-02-2022, 09:50
zoe al imkan varsa
dün gece baktım daha, haklısın uzun vadede
Mehmetmert
01-02-2022, 10:01
Nasıl hesapladın,formulasyonu yazarmısın?
İçime doğdu, sonra gece rüyalarıma girdi ardından ise kabusumdan uyanıp unutmamak adına not aldım. Çünkü sadece siz ve sizin çevrenizde bu işlerin içinde olan birisi vardır. Sanki net bir rakam söyledik, sizde her açıklamanızda mesela 40-48 kuruş yazmışınız formulünüzü yazın...
Mehmetmert
01-02-2022, 10:08
İçime doğdu, sonra gece rüyalarıma girdi ardından ise kabusumdan uyanıp unutmamak adına not aldım. Çünkü sadece siz ve sizin çevrenizde bu işlerin içinde olan birisi vardır. Sanki net bir rakam söyledik, sizde her açıklamanızda mesela 40-48 kuruş yazmışınız formulünüzü yazın...
Ha bugün illa olacaksa da kapanış dediğiniz gibi önemli ama formül yazmadığınız için ben de yazmıyorum 30-39krş gelir. Her gün değil her saat bile değişkenken bu çıkışı anlamıyorum...
zoe al imkan varsa
tiktak ile kiraladım. makyajlısı güzel olmuş. arabayı satıp motor aldım. uzun süreli kullanımlarda araba kiralarım şehiriçinde ise tiktak moov zor durumda işime yarar mantığıyla bakıyorum. motor için hanıma da ekipman alınca çok sıkıntı kalmayacak. :)
Mehmetmert
01-02-2022, 16:25
Yarın ıkı urunede ortalama 40-48 kurus zam var. Ancak yarın kı kapanıs rakamları onemlı.
Merhabalar, neye göre hesapladınız formülünü yazar mısınız?
https://i.hizliresim.com/d3hpnvq.jpeg (https://www.hizliresim.com/d3hpnvq)
kaç model ? benimkide aynı ayar şu anda
2019 model 150 TL yakit aldı. İlk aldığımda 75 TL alıyordum.
Merhaba, kâhin misiniz acaba
En son 19 Kasım'da depoyu 85TL'ye doldurmuştum. Yarım depo var.
0 aldığımdan beri en fazla para verdiğim depoydu. Şimdi dediğin paralara doldurucaz
Benim pcx bile 110-120ye doluyor artık eskiden 20lira atar 1 hafta gezerdim :)
Motor iyi güzel diyorduk 50krş yakıyor nerdeyse :)
Bu işi hıslerle yapmıyoruz. 15 gundur sosyal medyada takıpcı kasan herkes,yarın yada yakında 1 lıra yok 70 krs zam var yazıyor. Eger bılıyorsan yaz,bılmıyorsan bu iş sagda solda gordugun yazı ıle yorum yapılacak sektor degıl.***** zamdan etkılenmemek ıcın hesap yapan cok kısı var......
1 gun oncekı rakamlara gore yazmısım. Sabah zam kesınlesmıs.Ben sabah ınstagram hesabımdan zam mıktarını duyurmusum. Epgıs saat 16.00 duyurmus.
Sen kendınce laf sokmaya calısıyorsun ama Fesıh bey neden saat 16 genelde zam yada ındırım haberını verır,bunu dahı bılmeden yazıyorsun.
Ulkenın asıl sorunu bu,aklı yok fıkrı var. Herkes her ısten anlıyor.... Her konuda fıkrmız var ama okumayız,arastırmayız.
Bu işi hıslerle yapmıyoruz. 15 gundur sosyal medyada takıpcı kasan herkes,yarın yada yakında 1 lıra yok 70 krs zam var yazıyor. Eger bılıyorsan yaz,bılmıyorsan bu iş sagda solda gordugun yazı ıle yorum yapılacak sektor degıl.***** zamdan etkılenmemek ıcın hesap yapan cok kısı var......
1 gun oncekı rakamlara gore yazmısım. Sabah zam kesınlesmıs.Ben sabah ınstagram hesabımdan zam mıktarını duyurmusum. Epgıs saat 16.00 duyurmus.
Sen kendınce laf sokmaya calısıyorsun ama Fesıh bey neden saat 16 genelde zam yada ındırım haberını verır,bunu dahı bılmeden yazıyorsun.
Ulkenın asıl sorunu bu,aklı yok fıkrı var. Herkes her ısten anlıyor.... Her konuda fıkrmız var ama okumayız,arastırmayız.
böylede demeseydin keşke. belki bilgisi vardır. sektördendir. araştırıyordur
kesin hüküm vermeden evvel kimsin necisin denmez mi adama. bir nevi sende okumadan araştırmadan yorum yapmış olmadın mı
kesin hüküm vermeden evvel kimsin necisin denmez mi adama. bir nevi sende okumadan araştırmadan yorum yapmış olmadın mı
Ona demiyor ki. Ülkece sorunumuz bu diyor. Bence haklı.
CloudGrey
02-02-2022, 10:22
cumartesi günü almanyada 900 birim paraya satılan arabama ben 800 birim para ödeyerek 1 depo benzin aldım.
almanyadaki kuzenimi aradım , kardeşim seni acayip kıskanıyorum kapat telefonu dedi.
kapattım.
Bu baslık altında eskıden cok yazardım,zamları 4-5 gun onceden haber verıyordum. Soforu,memuru,cıftcı,ogrencı vs faydalanıyordu. 2 senedır seyrek yazıyorum cunku artık sosyal medya da yazıyorum. Bne sektorun ıcınde,iş sahıbı bırıyım.
Ancak bu akaryakıt fıyatarı sureklı arttıgı ıcın,vatandas onceden ogrenıp onlem almak ıstıyor.Bunu kullanan ınsanlar,"yarın zam var" 3 gun sonra acayp zam var, yakında 1 tl zam var dıye 15 gundur takıpcı yakalamak ıcın YALAN yazıyorlar. Bunu goren ınsanlarda etrafına yayıyor vs vs...
Mesela yukarda arkadas yazmıs,yakında su kadar zam var. Nasıl hesapladın? Hıslerıme dayanarak.....
Bu hassas konu,ınsanların cebındekı paradan bahsedıyoruz. Bu hem sıze hem sektore zarardır. Resmı yada guvenılır kaynak harıc,bu tıp tweeter ınsta vs paylasımları ragbet etmeyın ve paylasmayın.
Bu hem suc,hem ınsanlara yazık.
Turkıyede kı sorun bu;Kımse uzamnlıgındakı ısı yapmaz,herkes teknık dırektor,herkes doktor,herkes ıyı sofor,herkes ıyı ekonomıst,herkes ıyı bırsey.....
Mehmetmert
02-02-2022, 12:41
1- Ben yazdığımda ön görü oydu
2- Sizin formülü göremedik
3- Formülünüz tutmadı
4- Biliyorum ki yazıyorum
5- Siz bir gün önceki rakamlara göre yazmışımız, bende üstünde 36 saat öncesine göre yazdım?
6- Dediğim gibi sadece siz bu sektördesiniz değil mi? Sadece siz olabilirsiniz :)
7- Hislerimle yapmıyorum ironiyi bile anlamamışınız.
8- Sabah toptancılar dahi kesinleşmiş zam oranını yazıyor, sizin instagramda paylaşmanız beni ilgilendirmiyor çünkü bir meziyeti yok ama ne oldu tutmadı sizin hesap? Neden tutmadı formülünüzü yazın?
9- Ben buradan nasıl takipçi kasabilirim, sosyal medyamda böyle bir oram paylaşmadım bile sadece buraya yazdım ama sosyal medyada takipçi kasmaya çalışan ben değilim(ihtiyacım yol) ama sizin ihtiyacınız var anlaşışam :)
10-Akış, fikir konusuna yorum yapmıyorum çünkü hislerime inanarak yazdığıma inanmışınız ahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
Neyse FORMÜLÜNÜZÜ YAZIN BURAYA, forumdaki herkesim aklı ve fikri var sizin yazöimanıza gerek yol hesaplasınlar :D
Bu arada sosyal medya hesabınızı verinde reklamınız tam olsun, takipçi gelir çünkü buraya yazmayacağım tarzında konuşmuşunuz en azından takipçiniz artar :)
Akıl fikirle alakalı yazı bana ise üstüme alınmıyorum, son 2 sayfayı okuyam zaten anlar her şeyi :)
Mehmetmert
02-02-2022, 12:51
Bu hassas konu,ınsanların cebındekı paradan bahsedıyoruz. Bu hem sıze hem sektore zarardır. Resmı yada guvenılır kaynak harıc,bu tıp tweeter ınsta vs paylasımları ragbet etmeyın ve paylasmayın.
Bu hem suc,hem ınsanlara yazık.
Turkıyede kı sorun bu;Kımse uzamnlıgındakı ısı yapmaz,herkes teknık dırektor,herkes doktor,herkes ıyı sofor,herkes ıyı ekonomıst,herkes ıyı bırsey.....
Son mesajım bu konuya, ben bu şekilde yaşça büyük birine cevap verirlen kötü hissettim kendimi. Köyü niyetim, takipçi kasma gibi amacım yok, o gün sadece onu gerektiriyordu. İronime kadar anlaşılamamış evey ülkenin sorunu tam olarak bu.
Yukarıdaki mesaj çok doğrı, güvenilir kaynak olmadan itibar etmeyin :)
Son mesajım bu konuya, ben bu şekilde yaşça büyük birine cevap verirlen kötü hissettim kendimi. Köyü niyetim, takipçi kasma gibi amacım yok, o gün sadece onu gerektiriyordu. İronime kadar anlaşılamamış evey ülkenin sorunu tam olarak bu.
Siz niye kötü hissediyorsunuz ki; siz diye hitap edip, sen diye hitap edilirken?
İşimi bana ogretıyorlar,cok ıyı be :))))))
Bak turkce yazmısım ne dıyor; 40-48krs zam var "ancak yarın kı kapanış onemlı" yanı bılal e anlatır gıbı anlatayım,yarın saat 3 de kı merkez bankası kuru,usutune emtıa degerlerı ve petrol carpanı yukarı asagı dune gore kapanabılır. Zaten ertesı gun kı kapanısı bılsem,o gunun sabahı gıbı NET rakam verırım. Yanı 40-48 dıye ıkı aralık vermem....
Kimse işi bılmek zorunda degıl ama AHKAM kesmek cıddı bır cehalet ve saygısızlık gerekır.
turboman
04-02-2022, 00:11
Lpg ellemiş yine bizi :)
10 düz yapacaklar anlaşıldı. Hesabıda kolay olur hem
benzin - dizel düz 15 olacakken lpg nin de düz 10 olması gerekir yoksa darılırız :D
muratburunce
04-02-2022, 08:16
hiç tepki yok hep 50 liralık alanlar elenmedimi daha
hiç tepki yok hep 50 liralık alanlar elenmedimi daha
bir sonraki benzinciye kadar araba itiyorlar şuan tekrar 50 almak için :D
8.000rpm
04-02-2022, 10:01
o cümle "ben zaten hep 500 liralık alıyorum" olarak değişti
:):):)
Otogaz fıyatı ic dınamık degıl,Sonatrach fıyatı 61 dolar arttı,bu yuzden. Petrol fıyatı gıbı dusunun.
O zaman sıze dun aksam kı kucuk bır on gorumu yazayım;Benzın ve motorının ton fıyatları teknık dırenclerını gectı (800 ve 850) Petrol ***** 90 doları gectı.
Eger dolar/tl 13 un altına sert dusmez yada bu emtıa fıyatları buralarda kalırsa onumuzdekı hafta yıne zam olacaktır. Bugun kapanıs ve pazartesı fıyatları onemlı.
Kısaca aramızda eskıden bayıde vardı,stok artırmak faydalı olucaktır haftasonu. Yaksasık zam mıktarı %3 olacaktır(Salı)
Ekleme;eger dolar/tl sert dusmez yada emtıa fıyatları kar satısı yemez ıse zam var*
En son (16 Aralık) 10.xx'den doldurmuştum depoyu 68 litre'ye 700+ vermiştim yanlış hatırlamıyorsam.
Şuanki fiyatlara götümü açıp bakabiliyorum sadece "yorumsuz"
Çok şükür evin lokasyonu sebebiyle ancak markete vs giderken araba kullanıyoruz. Allah günlük kullananlara sabır versin.
En son (16 Aralık) 10.xx'den doldurmuştum depoyu 68 litre'ye 700+ vermiştim yanlış hatırlamıyorsam.
Şuanki fiyatlara götümü açıp bakabiliyorum sadece "yorumsuz"
Çok şükür evin lokasyonu sebebiyle ancak markete vs giderken araba kullanıyoruz. Allah günlük kullananlara sabır versin.
Abi tiguanı satıp kamyon mu aldın 68 lt neyin deposu yahu :)
Bende 250 TL alıyorum range 200 km artıyor. Günlük kullanmak zorundayız.
Benzinden tasarruf yapamıyoruz malesef.
Sti_Ozan
04-02-2022, 13:23
2019 dan beri arabamız var hem okuyup hem part-time çalışıyorum. Şu an gezdiğimin 3-4 katı gezerdim gelirim şu anki rakamın yarısı kadardı. Bir kere ulan acaba diye düşünmemiştim şimdi benzinliğe yanaşmaya korkup arabaya binemiyorum. Eco moddan çıkamama durumu da var tabii. Ulan bugün nereye gitsem acaba diye düşünmem gereken yaşta ay başı nasıl gelecek diye akla karayı seçiyoruz. Yazık vallahi.
Abi tiguanı satıp kamyon mu aldın 68 lt neyin deposu yahu :)
Bende 250 TL alıyorum range 200 km artıyor. Günlük kullanmak zorundayız.
Benzinden tasarruf yapamıyoruz malesef.
64 litreymiş baktım şimdi pardon yanlış yazmışım :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volkswagen-2014-tiguan-1.4-tsi-otomatik-160-hp-chrome-edition-full-plusfull-996772566/detay
tiguan deposu şimdilerde 1k'ya yakın doluyor :o
2019 dan beri arabamız var hem okuyup hem part-time çalışıyorum. Şu an gezdiğimin 3-4 katı gezerdim gelirim şu anki rakamın yarısı kadardı. Bir kere ulan acaba diye düşünmemiştim şimdi benzinliğe yanaşmaya korkup arabaya binemiyorum. Eco moddan çıkamama durumu da var tabii. Ulan bugün nereye gitsem acaba diye düşünmem gereken yaşta ay başı nasıl gelecek diye akla karayı seçiyoruz. Yazık vallahi.
2000 senesinde Lpg'li 94 yeşil camlı Şahinimiz vardı taksi çıkması.
20 liralık gazla gezmekten yoruluyorduk :D
Benzin 0,59 kuruşmuş 2000 yılında :D LPG'yi siz düşünün artık bulamadım :)
Yıllara Gore Benzin ve Motorin Fiyatları - arabam.com (https://www.arabam.com/blog/genel/yillara-gore-benzin-ve-motorin-fiyatlari/)
tiguan deposu şimdilerde 1k'ya yakın doluyor :o
Havalar düzeldi :)
Bebek arabası & uygun yürüyüş ayakkabısı ile yola devam :D
Senin orada scooter bile iş görür çocuk olmasa
64 litreymiş baktım şimdi pardon yanlış yazmışım :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volkswagen-2014-tiguan-1.4-tsi-otomatik-160-hp-chrome-edition-full-plusfull-996772566/detay
Ahauhua abi bende de tiguan var bende 50 lt sanıyordum o yüzden sordum bizim kasanın deposu da 60 lt miş bende şimdi öğrendim sayenizde :D
Tabi hiç fulleyemeyince öğrenememişiz :D
Ahauhua abi bende de tiguan var bende 50 lt sanıyordum o yüzden sordum bizim kasanın deposu da 60 lt miş bende şimdi öğrendim sayenizde :D
Tabi hiç fulleyemeyince öğrenememişiz :D
Yedek medek bir şeyde var sanırım çünkü ben 65-68 litre falan aldığım zamanları anımsıyorum ama yanlışta hatırlıyor olabilirim :D
8.000rpm
04-02-2022, 15:27
büyük depo harika , mis gibi menzil veriyor , moral düzeltiyor vs vs vs
ama artık fullemek istersen ödemesi bireysel kredi çekmelik oldu neredeyse :(:(:(:(
büyük depo harika , mis gibi menzil veriyor , moral düzeltiyor vs vs vs
ama artık fullemek istersen ödemesi bireysel kredi çekmelik oldu neredeyse :(:(:(:(
Kayınpeder'de 2.0 Multijet Fiat Freemont var 78 litre :D Konacık Shell'den fiyat aldık exper bekliyoruz kredi onayı için :D
Fiat Freemont Lounge 2.0 16v 170HP Diesel Technical Specs, Dimensions (https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Fiat/59206/Fiat-Freemont-Lounge-20-16v-170HP-Diesel.html)
8.000rpm
04-02-2022, 15:42
Kayınpeder'de 2.0 Multijet Fiat Freemont var 78 litre :D Konacık Shell'den fiyat aldık exper bekliyoruz kredi onayı için :D
Fiat Freemont Lounge 2.0 16v 170HP Diesel Technical Specs, Dimensions (https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Fiat/59206/Fiat-Freemont-Lounge-20-16v-170HP-Diesel.html)
kahkaha attım yemin ederim ama ispatlayamam :):):):)
2000 senesinde Lpg'li 94 yeşil camlı Şahinimiz vardı taksi çıkması.
20 liralık gazla gezmekten yoruluyorduk :D
Benzin 0,59 kuruşmuş 2000 yılında :D LPG'yi siz düşünün artık bulamadım :)
Yıllara Gore Benzin ve Motorin Fiyatları - arabam.com (https://www.arabam.com/blog/genel/yillara-gore-benzin-ve-motorin-fiyatlari/)
o yıllarda ne halta millet lpg takarmış yahu. Günlük 25 km yolum var, 20 TL olduğunda arabayı kitleyeceğim kendime söz verdim. Servisle gidip geleceğim.
çalış çalış al götür ver istasyona :S
8.000rpm
04-02-2022, 16:39
toplum olarak bisiklet başlarız gibime geliyor
kültürel değişim olur bakarsın
iyi de olur
Gene zam haberleri var sağda solda... arabanın aküyü söktüm brandaladım.. motora devam
onn_dear
04-02-2022, 19:10
Gene zam haberleri var sağda solda... arabanın aküyü söktüm brandaladım.. motora devam
Evet, salı günü zam söylentileri dolanıyor. Bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi? Günlük kullanıyorum her gün yaklaşık 30-40 km arasi, ciddi yük olmaya başladı yakıt masrafı herkese, Allah esnafa, çiftçiye, nakliyecilere vs yardımcı olsun.
70 litre benzin, 27 litre lpg deposunu yarın dolduracağım.
1.300 TL falan bayılırım muhtemelen.
Benzincide şişe açtırıyoruz :)
Mehmetmert
04-02-2022, 22:10
İşimi bana ogretıyorlar,cok ıyı be :))))))
Bak turkce yazmısım ne dıyor; 40-48krs zam var "ancak yarın kı kapanış onemlı" yanı bılal e anlatır gıbı anlatayım,yarın saat 3 de kı merkez bankası kuru,usutune emtıa degerlerı ve petrol carpanı yukarı asagı dune gore kapanabılır. Zaten ertesı gun kı kapanısı bılsem,o gunun sabahı gıbı NET rakam verırım. Yanı 40-48 dıye ıkı aralık vermem....
Kimse işi bılmek zorunda degıl ama AHKAM kesmek cıddı bır cehalet ve saygısızlık gerekır.
Ben ne demişim sayın Türkçe öğretmenimiz olabilir/sanırım demişim. Hemde 36 saat öncesinden, bende bilsem net rakam veririm bu kadar basit. Neyi anlamıyorsunuz? Amacınız nedir? Sadece siz mi bu işi yapabilirsiniz soruyorum ? Ayrıca formülü yazın hadi bekliyoruz. Neye ahkam kesmişim anlayamadım, bence okuduğunuzu anlamakta bir sorununuz var. Benide artık etiketlemeyin yeter!
livaneli
04-02-2022, 22:29
Öğretmen arkadaşım aldı freemont otomatik vites, ilk Karadeniz seyahatinde şanzıman arızası ve 25 bin küsürlük fatura çıktı. (konu dışı ama yapıldı, kaza yapıp perte ayrıldı araç.)
Motorın Pazartesı gece 80 krs. zam....
Benzın ise; eger pazartesı degerler bu aksam kı kapatırsa 60krs zam var *sanırım* sanıyorum sandım....
Dolar bazli olarak hala olmasi gereken yerde degil - tahminim - uzun vadede, 1.5$/lt olarak kendisini bulacaktir diye dusunuyorum.
Haydi 20 ye bir şey kalmadı...
Bu hafta ıstasyonların durumu gorusulecek. Hukumet dolar 18 ıken yaptıgı zammı dolar 11 e dusunce ındırım yapmayarak,ındırımı otv olarak fıyatlara koymustu. Bakalım ıstasyonların kar artıs ıstegı otv den mı verılecek,yoksa yıne vatandasın sırtına mı yuklenecek...
Bu hafta ıstasyonların durumu gorusulecek. Hukumet dolar 18 ıken yaptıgı zammı dolar 11 e dusunce ındırım yapmayarak,ındırımı otv olarak fıyatlara koymustu. Bakalım ıstasyonların kar artıs ıstegı otv den mı verılecek,yoksa yıne vatandasın sırtına mı yuklenecek...
ötv tam olarak eski haline geldi mi ? sanırım az da olsa mazotun ucuz olması gerekiyor benzinden.. ötv oranı yüzünden
MertSerhanÖ.
06-02-2022, 22:06
Allah aşkına 10'a bile razıyım azıcık düş gözünü seveyim yaa..İçimizden geçtin içimizden dur artıkk
aspensilber
06-02-2022, 23:36
Elektrik zammı, yakıt zammı, doğalgaz kesintisi, ıvır zıvır derken tükendik. Farkında değiliz belki ama tükendik dostlar, bugün markete gittim domatesin kilosu 20 lira.
Evet belki mevsimi değil, ama mevsimi olan sebze meyvelerin kilosu nedir öyle. Bakın yıllardır ucunda yaşıyoruz.
Memleketin bu durumundan dolayı hizmet aldığımız okumuş insanlarda gidiyor.
Yarın çok geç olacak deniyordu, oldu .
Allah herkese kolaylıklar versin, önümüzdeki yıllar kolay olmayacak.
turboman
07-02-2022, 00:14
Elektrik zammı, yakıt zammı, doğalgaz kesintisi, ıvır zıvır derken tükendik. Farkında değiliz belki ama tükendik dostlar, bugün markete gittim domatesin kilosu 20 lira.
Evet belki mevsimi değil, ama mevsimi olan sebze meyvelerin kilosu nedir öyle. Bakın yıllardır ucunda yaşıyoruz.
Seneye yaz sonu yurtdışına yerleşeceğim ama o zamana kadar inşallah sıyırmam resmen düdükleniyoruz sinir kat sayısı iyice arttı böyle sıkıntıya hiç düşmedim ne piskoloji kaldı ne sabır en ufak şeyde sinir patlaması agresiflik limitlerde ne yapacağız bilemiyorum araba zevkimiz vardı zaten bitti lastiğin biri inmiş araba leş olmuş komşu noldu arabana bikere bile pis görmezdim arabanı bozuldumu dedi bende sence dedim anladı çünki oda arabaya binmiyor yani binemiyor...
1 sene önce nin taksi km ücreti gibi kendi arabamız km de yakıyor artık.
ötv tam olarak eski haline geldi mi ? sanırım az da olsa mazotun ucuz olması gerekiyor benzinden.. ötv oranı yüzünden
Bilgi olması için paylaşıyorum belki ilgilenen olur, aşağıdaki sayfadan ötv tutarlarına ulaşabiliyoruz.
https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/ozeltuketimoranlari-OpenPage.htm
2512.2021 Tarihli (Son yayınlanan listedir) liste aşağıdaki linkte.
https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/otv25122021_1sayili.pdf
2710.19.43.00.11-2710.20.11.00.11 Gtip nolu -Motorin -2,0559 TL (1 Litre motorinden devletin aldığı ÖTV) Buna %18 de kdv ekleniyor 2,4259 TL oluyor 1 LT motorin için devlete ödediğimiz.
Malesef kardesım,aslında motorının pahalı olması gerek ancak subvansıyon oldugu ıcın fark az. Yoksa emtıa fıyatı cıddı yuksek benzıne gore.
OTV konusunda cıdden adım atılmalı. yazık oluyor vatandasa
Neden gezı parkında eylem yaptık?Burada eskı uteler bılır,el ele gıttık. O zamandan bellıydı bugunlerın gelecegı. O zamana kadar mıtınglerde Turk bayragı yokken,bırden Turk bayragını sahıplendıler.
Ama asıl 2016 ve 17 de ugrastık. Aman tek adamlıga oy vermeyın dıye. Burda bazı arkadaslarla kavga ettık yada kendı sosyal cevremızde. Cogu ayıldı ama cok gec artık. Bızden gectı. Insallah cocuklarım benım yasıma dogru duzgun hayatı olur. Cunku bunların bıraktıgı yara ve pıslıkler 10-15 yıl temızlenemez....
Tayfun.O
08-02-2022, 09:03
10-15 yıl bi tık iyimser gibi
CloudGrey
08-02-2022, 10:04
bence bir toplum kendi haline bırakılsa bu kadar gerizekalı olamaz , bu bir organize.
bu topraklarda yaşayan insan yığını (toplum olamaz. toplum , bilinçli ve örgütlüdür) projelendirilip gerizekalı hale getirildi.
köy enstitüleri kapatılması ile başlayan süreç sonrasında yapılan organize ihanet incelenebilir bu konuda..
bugünlerde 70 yıllık bu ihanet ile bırakılmış cahilliğin eseri...
çokta birşey beklemeyin bi 20 yıl daha...
bence bir toplum kendi haline bırakılsa bu kadar gerizekalı olamaz , bu bir organize.
bu topraklarda yaşayan insan yığını (toplum olamaz. toplum , bilinçli ve örgütlüdür) projelendirilip gerizekalı hale getirildi.
köy enstitüleri kapatılması ile başlayan süreç sonrasında yapılan organize ihanet incelenebilir bu konuda..
bugünlerde 70 yıllık bu ihanet ile bırakılmış cahilliğin eseri...
çokta birşey beklemeyin bi 20 yıl daha...
Köy enstitüleri dönüm noktası gerçekten.Ve bilmediğimiz o kadar gizli silah var ki
Bakır kaplardan alzheimer müsebbipi aleminyum tencerelere...halis tereyağından margarine...
çocukluğumuzda izlediğimiz bir kelime bir işlem programından survivera...
cagalazade
08-02-2022, 11:54
bu durum hatayla kandırılmayla vs değil sadece ve sadece ihanetle açıklanabilir, başka açıklaması yok
8.000rpm
08-02-2022, 14:09
fiyatlar zaten globalde yukarı gidiyor
bizdeki döviz kuru çarpanı + kallavi vergi yüzünden daha da saçma bir rakama geliyor toplamda
e , hal böyleyken ham petrol fiyatına dokunulakıyor *****
döviz kuru desen zaten kendi başına buyruk
geriye kalıyor vergi(cik)
e burada da pasta var kremalı
niye azaltalım kremayı da boş kek yiyelim? di mi ama?
Otogaz fıyatı ic dınamık degıl,Sonatrach fıyatı 61 dolar arttı,bu yuzden. Petrol fıyatı gıbı dusunun.
O zaman sıze dun aksam kı kucuk bır on gorumu yazayım;Benzın ve motorının ton fıyatları teknık dırenclerını gectı (800 ve 850) Petrol ***** 90 doları gectı.
Eger dolar/tl 13 un altına sert dusmez yada bu emtıa fıyatları buralarda kalırsa onumuzdekı hafta yıne zam olacaktır. Bugun kapanıs ve pazartesı fıyatları onemlı.
Kısaca aramızda eskıden bayıde vardı,stok artırmak faydalı olucaktır haftasonu. Yaksasık zam mıktarı %3 olacaktır(Salı)
Insallah faydası olmustur. Eskıden cok fazla toptan yakıt kullanan ve ıstasyon ısleten arladsımız vardı. 3-5 gun onceden yazardım 2 sene onceye kadar.
Hos eskıden ındırımde olurdu ama malesef son 1.5 yıldır ındırım olmadı.
Buarada mıllet agzına almıs kuresel fıyatlar artıyor,tum ulkelerde zam var.
Dogru var bıze gore devede kulak. Otogaz %150 elektrık %130 akaryakı %110 vs vs...
Hangı ulke bızım gıbı?
Aramızda akplı yada oy vermıs elbet vardır. Malesef baskanlık secımı ıntıharımız oldu. Buarada emın olun daha kotu gunler bıtmedı :( Yazmaz ıstemezdım.
benzin 70kr daha geliyor hey hey hey
Insallah faydası olmustur. Eskıden cok fazla toptan yakıt kullanan ve ıstasyon ısleten arladsımız vardı. 3-5 gun onceden yazardım 2 sene onceye kadar.
Hos eskıden ındırımde olurdu ama malesef son 1.5 yıldır ındırım olmadı.
Buarada mıllet agzına almıs kuresel fıyatlar artıyor,tum ulkelerde zam var.
Dogru var bıze gore devede kulak. Otogaz %150 elektrık %130 akaryakı %110 vs vs...
Hangı ulke bızım gıbı?
Aramızda akplı yada oy vermıs elbet vardır. Malesef baskanlık secımı ıntıharımız oldu. Buarada emın olun daha kotu gunler bıtmedı :( Yazmaz ıstemezdım.
geçen gün 80 kuruş zam haberinizden önce depoyu fulledim hocam faydalı oluyor bilgilendirmeleriniz teşekkür ederim
bu arada kocaeli izmit civarı tavsiye edebileceğiniz istasyon var mıdır
Onurkk06
08-02-2022, 19:37
Düz 20 yapsınlar artık 2 3 ay zam yapmasınlar zaten arabaya da binmemeye başladım
geçen gün 80 kuruş zam haberinizden önce depoyu fulledim hocam faydalı oluyor bilgilendirmeleriniz teşekkür ederim
bu arada kocaeli izmit civarı tavsiye edebileceğiniz istasyon var mıdır
Yenı otogar karsısı sana yakınsa Sunpet fıyatları ıyı. Aslında sen bana bolge soyle Izmıt de?
Emtıa fıyatları ve petrolde kar satısı geldı.
Bu degerler yarın oglen korunursa Benzın de şok ındırım olur.
Yaklasık 40-60krs. Yarın kı degerlere gore yakın rakamı yazarım....
Yenı otogar karsısı sana yakınsa Sunpet fıyatları ıyı. Aslında sen bana bolge soyle Izmıt de?
symbol avm tarafına yakınım hocam ben. yusufun yanındaki opetten alıyordum, birde shell erenkayayı denemiştim yakın zamanda. ama iş gereği özellikle haftasonu görevlendirmeler oluyor izmit merkez ve umuttepe tarafına bile gittiğim oluyor.
symbol avm tarafına yakınım hocam ben. yusufun yanındaki opetten alıyordum, birde shell erenkayayı denemiştim yakın zamanda. ama iş gereği özellikle haftasonu görevlendirmeler oluyor izmit merkez ve umuttepe tarafına bile gittiğim oluyor.
Gayet dogru yerler.
o kadar alıştık ki sıradan gelmeye başladı :D bide bişey sorcam dün yakıt aldım verdikleri fişte birim deger yazmıyodu
Emtıa fıyatları ve petrolde kar satısı geldı.
Bu degerler yarın oglen korunursa Benzın de şok ındırım olur.
Yaklasık 40-60krs. Yarın kı degerlere gore yakın rakamı yazarım....
Bunu 4 gözle bekliyorum.Bilgilendirmeler için teşekkürler
Tayfun.O
09-02-2022, 09:18
Düz 20 yapsınlar artık 2 3 ay zam yapmasınlar zaten arabaya da binmemeye başladım
Keşke benimde binmeme şansım olsa, yatırsam arabayı :)
Grimlord
09-02-2022, 09:34
Günlük araba kullanmak zorunda kalanlara ( benim gibi ) Allah sabır versin. İnsan çıldıracak gibi oluyor artık.
50-60 kilometre git-gel yol yapıyorum, hesabı fixledim, düz 1 lira yakıyor. ( geçmiş bile olabilir hatta)
Günde 50 lira minimum, bereket versin. Şu dönemde servisi olanları artık 5 katı kıskanıyorum. Kıymetini bilin..
Günlük araba kullanmak zorunda kalanlara ( benim gibi ) Allah sabır versin. İnsan çıldıracak gibi oluyor artık.
50-60 kilometre git-gel yol yapıyorum, hesabı fixledim, düz 1 lira yakıyor. ( geçmiş bile olabilir hatta)
Günde 50 lira minimum, bereket versin. Şu dönemde servisi olanları artık 5 katı kıskanıyorum. Kıymetini bilin..
Günde 102km git gel yapıyorum servisle. Keyfiyen stres atmak için arabayla haftada 1 vs gidiyorum, artık anlamsız gelmeye başladı keyfi kullanmak. Sadece hafta sonu kullanıyorum.
o kadar alıştık ki sıradan gelmeye başladı :D bide bişey sorcam dün yakıt aldım verdikleri fişte birim deger yazmıyodu
Olmaması gerek,dıspender uzerındekı fıyatla kontrol etmek gerek
Guncelleme paylasayım;
Bugun gereklı dususler olmadı ve dolar tl cok az yukarıda.
Eger benzın ve motorının emtıa fıyatlarında yukarı yonlu hareket olmaz ıse.cmtesı yada salıdan gecerlı 50-60krs ındırım var.
Hatta amerıka acıldıgında dusus devam ederse daha erken ındırım gelır.
Ancakkk soyle bır kotu haber vereyım;hukumet benzıne 47 kurus OTV koymak ıstıyor. Gelıcek ındırım fıyatlara yanaımayıp,otv ye eklenebılır malesef.....
Guncelleme paylasayım;
Eger benzın ve motorının emtıa fıyatlarında yukarı yonlu hareket olmaz ıse.cmtesı yada salıdan gecerlı 50-60krs ındırım var.
Ancakkk soyle bır kotu haber vereyım;hukumet benzıne 47 kurus OTV koymak ıstıyor. Gelıcek ındırım fıyatlara yanaımayıp,otv ye eklenebılır malesef.....
şaşırtmaz.
erhanarici18
09-02-2022, 17:22
Guncelleme paylasayım;
koymak istiyor diyince ..ötümde bi karıncalanma oldu :D
kalipson
09-02-2022, 18:33
Guncelleme paylasayım;
Abi peki otomotivde herhangi bir ÖTV indirimi olacak mı? Var mı bi duyumun? Senin kulağın deliktir
Abi peki otomotivde herhangi bir ÖTV indirimi olacak mı? Var mı bi duyumun? Senin kulağın deliktir
düzenleme yeni geldi. biz beklemiyoruz ancak elektriklide yüksek kw araçlara zam bekleniyor ötvde
MertSerhanÖ.
09-02-2022, 23:21
indirim ötv'ye,zam pompaya gelir:) Çünkü gırallar bööyledirler,pompasız yaşayamaz ölürleer
Aslinda matrahla oynadilar,cok azz giriş seviyesi otomobil etkilendi kibsatis rakamlarina pek yansimadida.
Genel otv indirrimi dernek istiyor ama yine kısıtlı gelir.
Evet,elektriklilere yine koyacaklar otv yi.
Cuma belli olur benzine otv işi
Guncelleme paylasayım;
benimde içim bi kıpırr kıpır oldu :D
benimde içim bi kıpırr kıpır oldu :D
Malesef petrol,motorın ton ve benzın fıyatları uctu.
Zam sınırına geldık. Allahdan Turkıye pıyasasında yabancılar yok da,dolar sabıt.
Yarın kı rakamlara gore salı zam mı bellı olur?
8.000rpm
14-02-2022, 10:43
abi ham uçtu burası tamam
peki ötv ekleme olayı ne durumda?
ham uçmuşken üstüne ötv de gelirse fena olacak demektir
var mı bu konuda bir haber?
abi ham uçtu burası tamam
peki ötv ekleme olayı ne durumda?
ham uçmuşken üstüne ötv de gelirse fena olacak demektir
var mı bu konuda bir haber?
Ham gerı geldı,emtıalarda. Zam olasılıgı yok,en az 2 gun. Eger rusya acıkca yok kardesım vazgectım,saldırıyorum demezse yada Opec bız uretımı artırmıyacagız demezse.
Otv koyamaz,sadece benzınde ındırım gelırse,yaklasık 40krs kadar olabılır.
MertSerhanÖ.
15-02-2022, 18:25
Ham gerı geldı,emtıalarda. Zam olasılıgı yok,en az 2 gun. Eger rusya acıkca yok kardesım vazgectım,saldırıyorum demezse yada Opec bız uretımı artırmıyacagız demezse.
Otv koyamaz,sadece benzınde ındırım gelırse,yaklasık 40krs kadar olabılır.
Sizce ilerleyen zamanlarda yakıtta düşüş olacak mı?İlerleyen tarihten kastım önümüzde ki kış sonrası vs gibi.Yoksa hep bu bantlardan mı alacağız yakıtı artık? En azından bir fikriniz varsa duymak isterim.
Sizce ilerleyen zamanlarda yakıtta düşüş olacak mı?İlerleyen tarihten kastım önümüzde ki kış sonrası vs gibi.Yoksa hep bu bantlardan mı alacağız yakıtı artık? En azından bir fikriniz varsa duymak isterim.
Cevap: Burası Türkiye ?
MertSerhanÖ.
16-02-2022, 11:54
Cevap: Burası Türkiye ?
Cevaba soru:Umut fakirin ekmeği,hayalde mi kurmayalım? :D :)
8.000rpm
16-02-2022, 12:12
düzelicez inşallah
Tayfun.O
16-02-2022, 12:34
düzelicez inşallah
ne zaman abi mezara girince mi ? :D
Once yakıt fıyatlarını ne artırıyor ona bakmak gerek;
Kotu ekonomı yuzunden asırı degrsızlesen TL
Bıten OTV yı dusus olmas gerekırken tekrar OTV koyması
Artan petrol ve emtıa fıyatları.
SImdı bu 3 madde den hangısının ıyılesmesını beklıyorsun?
Yenı otv gelmez(Benzınde 47 krs hala yapmak ıstıyorlar)
Kotu ekonomı yonetımı devam eder mı?
Petrol ve emtıaların dusmesı gerek,o da uluslar arası rısk ve uretım ıle alakalı....
12lt motorun deposunu en son 85TL'ye fullemiştim bugün sağolsun büyüklerimizin emekleri sayesinde yarım depoya 90TL verdim
Cevaba soru:Umut fakirin ekmeği,hayalde mi kurmayalım? :D :)
Ah keşkem, keşkem, keşkem :)
ne zaman abi mezara girince mi ? :D
Evet, biri Allah'ın izniyle mezara girince düzelecek inşaallah.
Evet, biri Allah'ın izniyle mezara girince düzelecek inşaallah.
Dış güçlerden biri yani :D
MertSerhanÖ.
17-02-2022, 12:10
Once yakıt fıyatlarını ne artırıyor ona bakmak gerek;
Kotu ekonomı yuzunden asırı degrsızlesen TL
Bıten OTV yı dusus olmas gerekırken tekrar OTV koyması
Artan petrol ve emtıa fıyatları.
SImdı bu 3 madde den hangısının ıyılesmesını beklıyorsun?
Yenı otv gelmez(Benzınde 47 krs hala yapmak ıstıyorlar)
Kotu ekonomı yonetımı devam eder mı?
Petrol ve emtıaların dusmesı gerek,o da uluslar arası rısk ve uretım ıle alakalı....
Anladım..Çözümler cevaplar hep aynı kapıya çıkıyor.Petrol ve emtia fiyatları haricinde 2023'ü umutla beklemek haricinde yapabileceğimiz hiçbir şey yok..:)
erhanarici18
17-02-2022, 16:17
Anladım..Çözümler cevaplar hep aynı kapıya çıkıyor.Petrol ve emtia fiyatları haricinde 2023'ü umutla beklemek haricinde yapabileceğimiz hiçbir şey yok..:)
petrol ve emtia fiyatları düşşede bişey olmaz bence gelen indirimi koyarlar ötv ye
bakanın dediği gibi bayilerde kuyruk varken ötv indirimi söz konusu olamaz diyen zihniyet;
trafikte bu kadar araba varken ne gerek var derse şaşırmam
imprezaWRC
05-03-2022, 10:58
Pazartesi de zam var diyorlar.
Yok ki bir kara düzen dizel, şöyle bir W124 kasa mesela. Atık yağ ile yürütürdüm.
MOTORİN Ve BENZİNE ZAM GELDİYSE EVDE MAZOT YAP | Biyodizel Nasıl Yapılır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=DeUYaY9vS8c)
https://www.youtube.com/watch?v=DeUYaY9vS8c
Pazartesi de zam var diyorlar.
Yok ki bir kara düzen dizel, şöyle bir W124 kasa mesela. Atık yağ ile yürütürdüm.
MOTORİN Ve BENZİNE ZAM GELDİYSE EVDE MAZOT YAP | Biyodizel Nasıl Yapılır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=DeUYaY9vS8c)
https://www.youtube.com/watch?v=DeUYaY9vS8c
Bu hızla yükselirse fiyatlar atık yağlarıda baya pahalıya satarlar. :) Mazot 30 TL olunca atık yağda sanırım 20-25 olur. :D
turboman
06-03-2022, 00:10
Ben iptalim arabayıda satıyorum yoksa 3-5 ay sonra arabayıda kimse almaz yakıt alamayınca bi çuval civata olacak...
Tayfun.O
07-03-2022, 07:55
Brent petrol böyle giderse tek seferde 3-5 bişi gelir
Tayfun.O
07-03-2022, 07:58
Ben iptalim arabayıda satıyorum yoksa 3-5 ay sonra arabayıda kimse almaz yakıt alamayınca bi çuval civata olacak...
Ben kararımı verdim yıkayıp paklayıp, bide güzel branda çekeceğim ohh miss kalsın 10-20 sene çocuklarıma bırakıcam. Bu gidişle onlar çok kuvvet muhtemel araba alamayacak
OMTechJr.
07-03-2022, 07:58
Aksama beklenen 1,44'luk zamin 3 TL'ye arttirilacagi ve 2,70 ile 3 tl arası bir zam soylentileri donuyor. Bu konuda bilgi kirliligi cok fazla olmaya basladi internette. Somut bir bilgisi olan var midir?
Tayfun.O
07-03-2022, 08:13
Düz mantığa brent petrolde %11 artış benzin 20-21 lira arasında ile göre direk kafadan 2,32 tl yaz, bunun nakliyesi,katkısı, depolama masrafları vs vs temiz 3 lira gelir
ABD Rus petrolünü kullanmamakla ilgili AB ile görüştüklerini açıklayınca brent fiyatları fırladı. Dolar zaten yükselişte.
Ufukta zam olduğu çok belli.
Her gün yeni bir zam ile uyanıyoruz
Bu kadar zama rağmen araç fiyatlarının yükselmesi çok garip özellikle dizel ve 2.0 üstü araçlar
dulger007
07-03-2022, 13:14
Bu kadar zama rağmen araç fiyatlarının yükselmesi çok garip özellikle dizel ve 2.0 üstü araçlar
Sanırım şuan en mantıklı yatırım hybrid lere olacak. Kenarda bir kaç milyonun olacak alacan üç beş tane bırakacan kenara :))
MertSerhanÖ.
07-03-2022, 13:54
Hala heryer trafik.25 oluncada değişmeyecek,30 oluncada.E bu fiyatlara rağmen trafik olmaya devam ederse yetkililerde demez mi ekonomi kötü değil,yaptığımız zam gayet iyi bakın yakıt 25 olsada halkımız sokakta diye?
Bu coğrafyada doğduğum için,bu coğrafyadan gidemediğim için çok üzgünüm.
CloudGrey
07-03-2022, 14:12
hep 50 liralık alan dayı artık benzini aldıktan sonra evine gidemiyor aagfaygfa :D
OMTechJr.
07-03-2022, 15:00
08/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
MOTORİNDE 144 KRŞ/LT
K.BENZİNDE 57 KRŞ/LT
09/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
MOTORİNDE 234 KRŞ/LT
K.BENZİNDE 112 KRŞ/LT
Sti_Ozan
07-03-2022, 15:00
Valla devlet sağolsun vatandaşı bir dertten daha kurtardı, artık az yakar çok yakar davası yok. Arabaların hepsi çok yakıyor kafa rahat mis gibi.
Valla golf'ü satıp tekrar typer almayı düşünüyordum zamlar gözümü korkuttu bu gidişle dizele devam...
CüneytIşıkkent
07-03-2022, 16:46
Şuan en stabil giden Lpg sanırım
Şuan en stabil giden Lpg sanırım
normalde ayda 1 zamlanır. 2 hafta da 1'e düşebilir.
İşin kötü yanı € 20TL'lere çıkıp tekrar indikten sonra zamlanan hiçbir şeyin fiyatının düşmediği gibi benzin de böyle gider gibi. En fazla (belki) 3-5TL düşer. Ona da şükreder almaya devam edilir
https://www.youtube.com/watch?v=cfTgEfbrBog
https://www.youtube.com/watch?v=cfTgEfbrBog
benzin pompasını yakacak yakında. depoyu açarken duman attı yav
vay be 1.6 poloya bak elek etti a45 i
Tayfun.O
08-03-2022, 04:37
İşin kötü yanı € 20TL'lere çıkıp tekrar indikten sonra zamlanan hiçbir şeyin fiyatının düşmediği gibi benzin de böyle gider gibi. En fazla (belki) 3-5TL düşer. Ona da şükreder almaya devam edilir
euro/dolar 20/18 olduğunda o zamcıklar daha piyasaya yansımamıştı piyasa hala 13/14 seviyesindeydi düşünce bir şey değişmedi
CüneytIşıkkent
08-03-2022, 10:01
normalde ayda 1 zamlanır. 2 hafta da 1'e düşebilir.
Valla son zamlarla kafa burun olduğunda benzine dönmüştük. Şuan tekrar Lpg devam :)
Bıden petrol alımını yasakladı.
Petrol ve altın tepkı versı.
Yarın kı zammı hesaplayıp bayılere mesaj yazarken zam mıktarı artıyor.
Isın boktan tarafı,yarınkı zamdan daha fazla persembe gece zam daha fecı.
30tl hayırlı olsun yakında(Boyle gıderse)
onn_dear
08-03-2022, 20:10
Çıkarlar ekranlara, kadeve' de yüzdelik indirim yaparlar, 3-5 tl iner, nasıl indi bakın derler 😀
turboman
08-03-2022, 20:28
Şimdi mantıken benzin rusyada pahalı olması gerekmiyormu ? Bizde neden artıyor ben anlamadım bu işi :)
mehmet6r
08-03-2022, 22:23
Şimdi mantıken benzin rusyada pahalı olması gerekmiyormu ? Bizde neden artıyor ben anlamadım bu işi :)
Pek anlamam bu işlerden ama mantıken şöyle oluyor; Rusyadan petrol alımı kısıtlanıyor ve dünyanın petrol kaynaklarından biri eksiliyor. Kaynak azalınca fiyat artıyor. Rusyada dışarı petrol veremeyince içeride fiyatı aşağı iniyor sizin dediğinizin aksine. Bizde etkisi kurdan dolayı katlanıyor maalesef.
2004 yılından beri elbet bir gün typer alıcam diye diye seneler geçirdim çok şükür aldım ama binemiyoruz herkese teşekkürler yatıyor garajda hafta sonu 1 gün çıkartıyorum turluyorum garaja koyuyorum
"Bu geceden itibaren motorine 2 lira 25 kuruş, benzine 79 kuruş zam bekleniyor. Böylece akaryakıt fiyatları art arda 7 gün zamlanmış olacak. Motorinin litre fiyatı bu gece 25 TL'yi aşacak"
Kaynak: Sözcü Gazetesi
Hadi vatana millete hayırlı olsun. Arabam artık km de 1.75 krş yakıyor.
e yaptığınız yapacağınız işi sikeyim yeter da
OMTechJr.
09-03-2022, 08:48
Yani ABD'nin tavri ve altin trendi devam ederse Brent petrolun $180USD yi gormesi icin hic bir engel kalmiyor diyebiliriz. bu da bizim ulkeye 40-50 lira arası litre fiyatı ediyor. kan dondurucu.
Abi şuan devlet litre başı lpg,benzin,dizelden ne kadar vergi alıyor net olarak?
Abi şuan devlet litre başı lpg,benzin,dizelden ne kadar vergi alıyor net olarak?
3,5 civarı sanırım.
Sorun vergi değil. Ekonomi dehasının doları getirdiği durum
hesapla doları birkaç ay önceki gibi 6'dan bak kaça iniyor benzin
Tayfun.O
09-03-2022, 09:07
mazota neden daha çok zam geliyor ?
https://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/otv01032022_1sayili.pdf
2710.12.45.00.11 Kurşunsuz benzin 95 oktan 2,5265
(Gaz oiller)
(Ağırlık itibariyle kükürt oranı % 0,001'i geçmeyenler) 2,0559
2710.19.43.00.11 Motorin Litre
kelalper
09-03-2022, 09:09
e yaptığınız yapacağınız işi sikeyim yeter da
yetmez ama evet diyenler memnun hallerinden.
kelalper
09-03-2022, 09:15
Arkadaş A6 2.7 kmde 1 lira yakıyor diye sattım gittim aynı paraya Fabia 1.4TSI VRS aldım 2014 de. 1 ay önceye kadar 156 gayet insancıl değerlerde yakıyordu km bazında TL olarak. Şimdi 1.5TL yakıyor uzun yolda. Şehir içi düşünemiyorum. LPG ile kullandığın zaman çıkardığı problemler katlanarak artıyor. LPG ile sürekli bir yerleri arızalanıyordu benzine geçtiğimden beri o masraflardan kurtuldum.
https://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/otv01032022_1sayili.pdf
2710.12.45.00.11 Kurşunsuz benzin 95 oktan 2,5265
(Gaz oiller)
(Ağırlık itibariyle kükürt oranı % 0,001'i geçmeyenler) 2,0559
2710.19.43.00.11 Motorin Litre
Yanlış bakmadıysam bu ötv vergisi birde kdv vergisi olması lazım
3,5 civarı sanırım.
Sorun vergi değil. Ekonomi dehasının doları getirdiği durum
hesapla doları birkaç ay önceki gibi 6'dan bak kaça iniyor benzin
o konuda haklısınız ama %18 olan vergi yi % 1 e çekse yakıt fiyatındaki değişimi görmek için sormuştum.
Devletin sadece yakıttan kazandığı vergi uçuk seviyeye geldi gıdada falan kdv yi indirse ne olur
Şu an 1 Lt yakıttan kdv+ötv olarak 5.5 TL kazanıyor zam geldikçe kazanç uçtukça uçuyor
Bu gece motorin 25 TL yi geçecek yani ortalama bir çok araç km de 1.5-2 TL yakacak buda min. değerler
mazota neden daha çok zam geliyor ?
Ben bunun talepten kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü kamyonlar, otobüsler, gemi motorları, üretimde ve ağır sanayide kullanılan tüm içten yanmalı motorlar mazotla çalışıyor.
Bu nedenle motorine daha çok talep olduğu için fiyatının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Savaş nedeniyle ***** hem yasaklamalar hem de arz ve tedarik süreçlerinde de ciddi sıkıntılar yaşanınca fiyat benzininkini geçiyor.
GokhanRS
09-03-2022, 09:48
Moskovadan bildiriyorum. Benzin 95 oktan. 5.39TL.
Yaptırımlar henüz benzine mazota yansımadı burda. sadece kur farkından dolayı TL olarak daha da ucuzlamış gibi oldu. Ruble olarak aynı fiyat.
Tayfun.O
09-03-2022, 09:53
Ben bunun talepten kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü kamyonlar, otobüsler, gemi motorları, üretimde ve ağır sanayide kullanılan tüm içten yanmalı motorlar mazotla çalışıyor.
Bu nedenle motorine daha çok talep olduğu için fiyatının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Savaş nedeniyle ***** hem yasaklamalar hem de arz ve tedarik süreçlerinde de ciddi sıkıntılar yaşanınca fiyat benzininkini geçiyor.
Abi iyi de eskinden mazota talep daha çoktu hep öyleydi yani, çok acayip