:) iidir kolay gelsin
Printable View
:) iidir kolay gelsin
Abi 25 senede sevemedim zannetmiyorum daha da seveyim :D
Tarih netleşsin haber edeyim. Arabayla gelicem 1-2 hafta öncesinden veya sonrasına eklerim.
diye tahmin ediyorum :D
Neden kimse bu yaz Antalya ya gelmedi -gelmiyor? :(
Abi ben gelicemde benim arabayla gelmem muhtemelen..
Siz izmire gelseniz, hem ortası olmuş olur.
Aynen Özgur sana katılıyorum. Keske benim de aracla ugrasabilecek kadar zamanım olsaydı. Malesef islerim cok yogun. Bi seyi merak ettim ya da kacırdım. Water/methanol kiti uyguladın mı sen? Methanol ve su yarı yarıya katıp kullanıyosun ama Patlama gibi bir risk yada guvenlik sorunu yokmu araçta... Ben hala arastırmadayım:)
Özgür selamlar nasılsın görüşemiyoruz,
Senin kırmızı şimşek şuan kaç hp ve kaç nm veriyor ?
Sana rakip olarak tolga nın rc ni yüklüyoruzda :)
istanbuldaki arkadaslarla müsait bir gün toplanalım olmamııı :D
selam arkadaşlar aracım 100.000km gecen haftalarda bitirdi:) aracıma ss downpipe komple 60lık krom boru son susturucu olarakta eskı aracımdakı magnex egsozu takıldı buna ek olarakta superchıps soft yazılım yuklendı ve baya keyıflı oldu cokta memnunum. fakat sole bı enteresan bı olay var aracta orta orj orta susturucu olmadımı barız bı ıvmelenme yok oluyor orta takılıdımı hıssedılır sekılde guc artısı oluyor yanı duz boru gectiğimizde hıssedılır guc kaybı yasanıyor anlam veremedım turbo araclar free flowu sevmesı gerekıyor bole bı gozlemı olan varmı?
Şu meşhur turbo araçlar için söylenen "Best exhaust no exhaust" lafı aslında Supra, Skyline, EVO, STI sahipleri gibi ciddi tune edilmiş spool derdi olmayan hacimli motorlar üstündeki büyük turbolar için geçerli diyebiliriz. Aracın motor hacmi ve kapak yapısından gelen flow değeri ve kullanılan turbo ve son olarak kullanılan turbo manifoldu tipi ve dizaynı bile durumu etkiler. Ama genel olarak ufak hacimli küçük turbolu araçlarda bir miktar back pressure gerekli diyebiliriz. Çok fazla araçta benzer şekilde düz boru güç kaybına yol açabiliyor.
Bu en hızlı muhabbeti kafamı kurcalıyor. ;) Hani en hızlı yada değilde farklı malzemeli arabaların arasında ne gibi bir fark onu merak ediyorum. Racelogic le 100-200 ölçebilecek varsa 5. vites 100-200 ölçebilir mi?
Yazılımlı araclardaki kesiklik sorunu devam ediyormu hala?
bendekı zaman zaman hıssetırıyor kesıklıgını
Şimdi bu dediklerinizin hepsi olabilecek şeyler benim araç yaklaşık % 25 orjinaline göre daha güçlü..
Cutout da var orta da iptal son susturucu orjinal ,borular orjinal..
Ben hiç egzos kapalı orta susturucusuz arkada orjinal susturucu ile denemedim ama deneyip buraya yazarım..
Eğer cutout açıkken den daha iyi giderse teori pratikte de doğrulanacak..
video işi garip oluyor eğimi var falan. bu arada 5. vites 2500 3000 gazlarsan zaten bnm dedıgım olmus oluyor.. ;) Tabi herkeste racelogic olmayabilir. Ama etraftan bulunur dıye dusunuyorum. benım ıstedığım onu grafık halınde gormek ki iki hızlanma grafıgını ust uste koydunmu fikir sahıbı olmak.
Benim 100-200 kisin 19,5sn idi. Sicakta denedim su an 22sn lerde
Motor açacak olan varsa haberim olsun. Ben üst kapaktan sübapların vaziyetlerini anlamaya çalışmaya çalışarak anlayacağım :D
Açtığımız bir EP6DT'de ciddi derecede sübap yaylarından dolayı boşluk oluşmuştu..
düz boru perf.egzoz ile düz boru orj. egzoz arasında bile hissedilir bir fark var. orj egzoz ile daha sıkı ataklı gidiyor. ama benim ses duymam gerekli arkada birseylerin yırtınması gerekli :D :D :D okadar kayıptan bişi olmaz
slm, maalesef race logic yok. video ile ölçtüm. hassas kronometre ile değeri saptadım. 3.vites 60-70civarında dip gaz yapıp denedim. zaten 5.viteste son buluyor. gps e göre 100km/h de 2km/h, 200km dede 3km/h sapma var. bu sapmalarda dahildir. paylaşım sitesindeyiz sorun olmaz. rc forumda 1 tuzum olsun çok isterim.
bende farkındayım hassas ölçüm değil. racelogic dediğiniz bildiğimiz g-tech gibi birşeyse ona ben hiç güvenmiyorum.hassas kalibre istiyor:(
aynen dostum :) polisler rahat bıraksa bende qtp isterdim. buluyorlar burda:(