User Tag List

Sayfa 390/1195 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490890 ... SonSon
22691 sonuçtan 7.392 ile 7.410 arası

Konu: 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zekky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yokmu hiç yardımcı olabilicek şu sebepten olabilir dicek olan
    Bu kesiklik olayı dediğin şöyle birşeyse aynı sorun bendede var galiba araç bazen yırtıyor bazen de gitmiyor..Mesela sabit gazla gidiyorum gaza biraz daha basıyorum araç fırlıyor ama bazende dipgaz yapıyorum ivmelenmesi çok yavaş oluyor..En son 1922v6 ve 1922v9u değiştirmeyi düşünüyordum ama servisdeki arkadaşım onlardan olmayabilir boşuna değiştirmiş olursun dedi kaldım bende.

http://www.techturkey.com/forum/2574868-post7295.html

Burda tufanın anlattıklarına bir bak istersen..

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s3 dv aldım, galiba çok şanssızım. neredeyse bütün forum ve dünya s3 dv kullanıyor memnun bende düşük basınç uyarısı verdi geri söktüm orj daha iyi... ayrıca şanzıman yağı mobil 1 75w90 almıştım. herkeste orjinalde olan 1den 2 ye geçişte cırtlama olayını 75w90 alarak kesti, bende kesmedi... var bende bir şanssızlık çözemedim
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hala almayan varsa s3 dv satarım elimde duruyor 1 kez 5dk takılı kaldı geri söküldü
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar yine salça olayım
    benim aracımdada tık tık tık şeklinde ses var,ön sağ aşşağı taraftan geliyor yolcu ayak bölümü tarafından, içeriden çok daha rahat duyuluyor.soğuklarda artıyor.geçen bahar servise götürdüm,sesi çıkmadı serviste teşhis koyamadı.şimdi havalar serinledi çıkmaya başladı.bu yaz yoktu.ayrıca ses rolantide geliyor.böyle devir düşerken tam rolantiye otururken başlıyor.nedir acaba?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    s3 dv aldım, galiba çok şanssızım. neredeyse bütün forum ve dünya s3 dv kullanıyor memnun bende düşük basınç uyarısı verdi geri söktüm orj daha iyi... ayrıca şanzıman yağı mobil 1 75w90 almıştım. herkeste orjinalde olan 1den 2 ye geçişte cırtlama olayını 75w90 alarak kesti, bende kesmedi... var bende bir şanssızlık çözemedim
    S3dv yi tam oturtturamamış olabilirsin bendede düşük basınc vermisti yuvarlak olan parcayı iyice oturtmak gerekıyor!

ErK_aY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acaba arabasında şunu yaşıyan varmı. Normal hiç gaz vermeden marsta nasıl gidiyor. Birde ilk marsta gaz verip çalıştırırken. Değişik bir duygu oluştu bende. Gaz vermeden çalıştığında araba gitmiyor gibi geliyor =)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CNK_16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    S3dv yi tam oturtturamamış olabilirsin bendede düşük basınc vermisti yuvarlak olan parcayı iyice oturtmak gerekıyor!
    her türlü kombinasyonu denedik
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

yusufaltintepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s3 dv için ne kadar düşünüyorsun pm alabilirmiyim

gsi_club - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    390 sayfanin hepsini okudum.hayatimda bu kadar uzun sayfali bir roman okumadim desem yeridir ama araba konusu olunca degisiyor.

arkadaslar bu missfire kesiklik sorununa bir sorun bulunulmadi hala?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada elm 327 ile hata kodları okurken beyindeki sadece lamba yakan uyarıları görebiliyoruz galiba. deniz bahsetmişti
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Naman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gsi_club Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    390 sayfanin hepsini okudum.hayatimda bu kadar uzun sayfali bir roman okumadim desem yeridir ama araba konusu olunca degisiyor.

Stock yazılımda mı misfire var sizde?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Naman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Debriyaj bence kronik bir sorun değilki 42000 bin km gerçekten iyi bir km, bu şekilde tork dağılımı olan bir araç için.

Tik tik sesini detaylandırmak gerekiyor. Zira gerginin yarattığı ses, sadece motor soğuk çalıştırıldığında ilk 60 sn boyunca olan ve bir daha oluşmayan bir zincir sesi. 'tik tik'ten ziyade tirtiritirtirtir gibi sanki sübapla pistonlar birbirlerine dokunuyorlarmış gibi bir ses bu. Dışarıdan da neredeyse 10 metreden bile sağır sultanın duyabileceği türde bir ses.
    Ve bu sıkıntı sadece belli üretimlerde var. Aracınızın kaç model olduğunu bilemiyorum. Ama garantiden bu parçanız değişmiş olabilir. VIN/VIS verebilirseniz, ülkeniz farketmez, aracınızın garanti geçmişine bakabilirim.

Bunun dışında tik tik sesini daha netleştirmek gerekiyor.

Egsoz yalıtımlarında egsoz gövdesi üzerinde oluşan rezonansın zamanla izolatörlerin vidalarını gevşeterecek tiz bir sesle zangırdamalarına yol açan türden bir ses. Ve daha çok orta susturucu etrafında(yolcu mahallinin tam altı) gerçekleşiyor. Eğer arkada langir lungur bir ses oluyorsa bu dediğiniz son susturucu sabitlelemerinden de olabilir(ayağınızla oynatmaya çalışın, anlarsınız) veya çok sık gördüğümüz stepne lastiğinin göbeğindeki kriko tesisatının sarı renkli sabitlemesinin yerinden çıkması sonucu bu langır lunguru işitiyor olabilirsiniz. Bazen de şifreli bijonu stepneye koyuyorlar, o bijon tüm stepne içinde dolandığı zaman da ses oluşuyor.

Valla aramızda en şanslı sizsiniz. Biz bu kadar uğraşıyoruz çünkü oktan sıkıntımız var. Bizde 98 ve üzeri yakıt satılmıyor. Bildiğimiz kadarıyla Belçika'da yüksek oktanlı yakıtlar mevcut.
    Takdir edersiniz ki yüksek sıkıştırma oranlı bir motora sahibiz. Her ne kadar 95 oktan yakıtlarla sorunsuz çalışsa da, tuning e girdiğimiz zaman oktan en büyük engel oluyor bize. Bu motor 98 oktana ayarlı bir motor. Ve bizde bu yakıt artık yok. Ama diğer oktanlara da uyumlu(stock olarak) Öyleki knock sensörü sayesinde 95 oktan yakıt aldığımızda aracın performansı %5'e kadar düşebiliyor.

Eğer siz bulunduğunuz bölgede 98 oktan ve üzeri(RON) yakıt bulabiliyorsanız(rafineri çıkışlı, katıksız) bence tuning konusunda telaş etmenize gerek yok.

Dur kalk ı seven bir araç değil bu. Zaten aslında biraz da bu yüzden debriyaj erkence bitebiliyor. Hoş biten debriyaj da değil aslında.. Baskı yanıyor.. Sizde de eminim baskı gitmiştir. Veya göbeği çatlamıştır.

öncelikle size tesekkür ederim.bu kadar aydinlatici yazdiginiz için.benim aracim 05/08 model 42000 km de rengide köpek baligi grisi.
    kusura bakmayin 42000 kmde bana bir debriyajin çok erken oldugunu saniyorum.astra coupe turbo m vardi 116000 kmde oldugu halde hala ilk debriyajiydi.206 gti m vardi aracimin ilk debriyajini 150000 km de degistirdim.astra gsi minkini 190000 km de 106 gtimi 145000 km degistirdim.bende ona nazaran 42000 km çok erken oldugunu sandim.
    bu tik tik sesi benim aracimda ilk çalistiginda 5 bilemediniz 6 sn sonra geçip (bunun normal oldugunu saniyorum her araba soguk motorda bu sekilde yaptigindan eminim).araç soguk motorda rolantisi yüksek tekrar normal hale geldikten sonra sonra basliyor aslinda o tik tik sesi.
    bu arkadaki dediginiz sesi yarin dediklerinize bakacam.eksozu hafif sallamistim o normal seviyede sallaniyor ama üstündeki izoleyi gayet hos sallaniyor.onun sabit olmasi gerektigini düsünüyorum.

bu arada VIN/VIS dediginiz aracin sase numarasimi yoksa baska bir numarasi onu belirtirseniz size yollarim.ilginiz için tesekkür ederim.

evet yakin konusunda iyiyiz devamli 98 kullaniyorum bazende katkili 98 aliyorum shell benzincisinden ama almanya kadar iyi degiliz.ben almanya da geçen sene aracimla gelirken 102 oktan benzin aldigimda aracin gidisi bile degismisti.hos bulgaristandanda benzin aldik sakir sakir avans vurmaya basladi.

ama siz bizden daha sanslisiniz ki sizde sanayi var isçilik ucuz her istedegini yaptiriyorsun muayene 2 senede bir bizde her sene ve o kadar kati ki anlatamam sizlere.
    Alıntı Naman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Stock yazılımda mı misfire var sizde?
    hayir benim aracimda missfire yok.sadece eger olurda basima böyle bir gelirse önceden hbrim olsunki ona göre islemlerde bulunurum diye sormustum sizlere.

önceki mesajimda bazi seyler yazmistim.sizce neden yapabilir ve bu VIN/VIS kodu nu veya sase numarasini versem bakabilcegini söylemistiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabanın ön camından baktığında gördüğün seri numarasının son 8 rakamıdır gerekli olan numara.

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Çözümü ya büyük turbo(büyük turbo kit yada k04 internalleri ile güncelleme ) yada subap yaylarının RCZ 200 Hp lik olanlarla değiştirilmesi..

Naman ın bu konuda bir çalışması vardı subap yaylarını güncellediler sonra buraya yazarım demişti ama sanrım yazmadı bende sonucu merak ediyorum..
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Antalyalogy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çözümü ya büyük turbo(büyük turbo kit yada k04 internalleri ile güncelleme ) yada subap yaylarının RCZ 200 Hp lik olanlarla değiştirilmesi..

Naman ın bu konuda bir çalışması vardı subap yaylarını güncellediler sonra buraya yazarım demişti ama sanrım yazmadı bende sonucu merak ediyorum..

bro sen dayanamaz değiştirirsin yayları yapda gelelim bizde arkandan
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün araci lifte kaldirdim arkadaki ses için.arabayi kaldirdigimda eksoz yalitimin eksoza degdigini görüp evet ses bundandir diye sevinip tura çiktim tamam ses çok az bir sekilde fark ettigini hissettim ama ses tam geçmedi.tekrar lifte aldik arka alt tarafini tamamen kontrol ettik bir sonuç bulamadik.
    ben bagaj kapagin yanindaki o siyah plastiklerinden süphelendim.çünkü oynuyorlardi benim bildigim onlar sabit bir sekilde olmasini saniyordum ama genede naman ve bazi üylerinin yazdigi bagaj içindeki seslerin birkaç parçadan olacagini yazmislardi.bende arka tarafini komple söktüm o sekilde bir daha tura çiktim sonuç gene ayni.ses hala devam ediyor.
    artik en son o siyah fitillerden süphelendigimi söyledim tamirci arkadasima o da bagaji açalim birde öyle deneyelim dedik.ve evet sesin geldigi yeri bulduk sorun bagajdan kaynaklaniyor.suan o siyah fitilleri ismarlardim büyük bir ihtimalle yarin gelecekler.eger sorun ondan degilse kelepçelerden yapabilirmi?
    simdi merak ediyorum bu siyah fitillerin sabitmi olmasi gerekiyor yoksa esneme payi varmidir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bagaj kilidi yapıyor olabilir mi o sesi?

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ses tam vitesin altından gelıyor gibiyse orta susturucu ısı kalkanıda yapar ayrıca bagaj kılıdıde yapıyor ben garantıden değiştirmiştim
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    suan sorunun bagaj kapagindan geldigini bulduk.su bagaj kapaginin yanindaki siyah contalar diyim onlar sizin aracinizda sabitmi yoksa esnemeli bir sekilde mi duruyor.
    ben bugün o fitillleri bir degistireyim fazla bir para degil sanirsam.peki baska arkadas varmi bagaj kilidini degistiren veya basina gelen.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)