Yükleme olayını yapmadım ben.kullanmadan önce sağlam bir kaç kişiden yorum aldım yükleme evresinin gereksiz olduğunu söyledi.
Aldığın ürünün içinde ölçek olması lazım,bendeki çıkan ölçek 3.4 gr yani 1.5 ölçek koyuyorum.çay kaşığını tam doldurduğunda yaklaşık 5 gr geliyor.
Tesekkurler cvp icin , kullanmaya baslayali 1 hafta oldu antremandan once ve sonra 1 cay kasigi iciyorum biraz daha dinc yapiyor antremanda yorulmuyorum sanki enerjim daha fazla bakalim ne gibi degisiklikler olucak![]()
1 porsiyon diye yazılan 1 tatlı kaşığıdır. Amerikalı amcalarda küçük çay kaşıkları olmadığı için 1 porsiyon yazarlar. Bizde de kimse tartmayı düşünmediği için 1 çay kaşığı olarak belirtir. 1 çay kaşığı creatine hiç bir işe yaramaz. 1 tatlı kaşığı yaklaşık 3-3,5 çay kaşığına denk gelir. Creatine yüklemesi batıl bir yaklaşımdır. Günlük 5 gr (kilona göre değişir) kullanabilirsin fazlası gereksizdir ve böbreklerini gereksiz yorar
instagram.com/omersaglm
Cevap için teşekkürler. Spor öncesi kahveyle çarpıştırınca güzel bir enerji veriyor. Bu ara böyle birşeye ihtiyacım vardı çünkü antrenmanda çok yorgun hissetmeye başladım, spora ara verme derecesine gelmişti ama birkaç gündür iyi hissediyorum bir hafta on gün kadar buna devam edip noxa geçmeyi planlıyorum. Umuyorum bi ters etki yaratmaz.
Seatclubturkey - Ibıza Loading...
Herkese merhabalar.
Spora başlamaya karar verdim.Güzel bir programa ihtiyacım var.Şuan yaklaşık 75 kilogram ağırlığım var.Bunun yanında bol bol yağım var.Şöyle anlatayım,göğüs bölgemin etrafı yanlar dahil yumuşacık.
Programdan beklentim ise şu şekilde.Sadece fit olmak istiyorum,şekilsel olarak hiçbir beklentim yok.Vücudumu sertleştirmek istiyorum kısaca.Şuanki mevcut durumumu tarif etmem gerekirse göbeğim yok ancak gövdem komple kalın,iri diyebilirim.Tek amacım tahta gibi dümdüz,sert bir vücut.Hacimlenmek asla istemiyorum.Şuanki hacmimi koruyarak sertleşmek istiyorum.
Doğru yerden yardım istediğimi düşünüyorum.
Haftanın 7 günü 2 saatimi spora ayırabilirim.
Hangi hareketleri kaç set yapacağım konusunda yardımlarınızı bekliyorum.Vücudum biraz kabadır ağır hareketlerde pek zorlanacağımı sanmıyorum.
Beslenme konusunda da 1-2 cümle çok makbule geçer.Şimdiden çok teşekkür ederim![]()
Ben 18 yaşımdayken baya ciddi kasmıştım sonra bıraktım şu an 30 yaşındayım ama kolumda çatlaklar var. Acaba tekrar başlasam düzelir mi kollar? 1.77 boy 79 kilom var şu an iyice saldık valla![]()
Bende yeni yeni spora başladım pek fazla bilgim yok sormak istediğim birkaç şey varda şimdi programı salonda yapmıyorlar kendım güzel bir program çıkartmak istiyorum.En doğrusu nasıl olmalı ? atiyorum;
+ Ptesi Göğüs-Ön Kol , Salı Omuz Arka kol falan gibi hangi kas gruplarını bırlıkte çalıştırmak daha mantıklı ? Nasıl bir program yapmalıyım ?
+ Birde 168 boy 63 Kiloyum göğüs ve göbekte yağlarım var bolca.Haftada 2 gün 1500mg ZeroSHOT LCarnitine kullanıyorum yarım saat sonrasında Cardio olarak 20-25DK (Tempolu-hafif tempo-yüksek tempo) Koşu, peşine kürek daha sonra mekik ve halat şeklinde antreman yapıyorum. Yeterli olur mu ?
+ LCarnitine haricinde birşey kullanmıyorum.C Vitamini meyvelerden almaya çalışıyorum.Ek olarak birşey kullanmama gerek var mı ?
1998 106 XR "sold"
2007 207 GT "sold"
2015 F20 LCi 1.20i
Bende bugün başlıyorum,yarın başlıyorum diye kendimi kandırmayı bıraktım spora kaydoldum.
Daha öncede yazmışımdır 1.75 boy 79 kilo civarıyım göğüs göbek falan her tarafım baya yağlı daha program hazırlamadık yarın ilk antremanıma gidicem beslenme programı falanda yapmam lazım tabii buna ek olarak tavsiyeler öneriler beslenme için falanda alabilirim her türlü
Yukarıdaki #50004 nolu posttaki Hasan abinin spora başlamadan önceki hali gibiyim aşağı yukarı şuanda, önerilerinize tavsiyelerinize her konuda açığım programı yarın alınca burayada yazarım.
Sadece kardiyo mu yapmalıyım kardiyo+ağırlık mı ekstradan kullanmam gereken birşeyler var mı?
@5500 Hasan abi yarın vaktin olursa biraz başını ağrıtıcam bu spor mevzusu için
Haftada 2 gün kardiyo 3 gün ağırlık yapman gayet yeterli. Hatta çoğu diyet yapanın hayali. Sana 2 şey önereyim.
1. Kardiyo programlarını ağırlık antrenmanlarından sonra yapabilirsin. Örneğin 1 saat ağırlık antrenmanı sonrası yarım saat kardiyo yaptığında kalori daha fazla yakarsın. Bu sayede açılan boşluğu 1 gün kardiyo 4 gün ağırlık olarak değiştirebilrsin. Bunu şöyle düşünmek gerek. Vücudunda ne kadar fazla kas olursa o kadar çok kalori ihtiyacı olur. Kas=Kalori ihtiyacı
2. Lcarnitine, cla tarzı besinleri hiç önermem. Onların yerine demle güzel bir yeşil çay at içine 1 tam limon oldu sana yağ yaktırıcı. Antrenman boyunca iç. Hem enerji verecek (Limon daki karnitin den sebep) hemde yağ yakımını hızlandıracak
3. Yediğin meyvelere dikkat etmeni öneririm. Meyvelerin içlerinde hiçte masum olmayan şeker küpü olanları da var.
instagram.com/omersaglm
Selamlar
Aşağıda arkadaşımız önemli bilgiler vermiş, bir kaç ek yapmak isterim:
Can alıcı nokta yeşil çay,ben bunun yanında kiraz sapı suyuda tavsiye ederim, geceden hazırla sabahları bir bardak aç karnına iç. Vücuttan su atma konsunda çok başarılı bir ürün. Ayrıca cla ve karnitinden bende kullandım bana fayda etmedi, ama faydasını görende var, sanırım her bünyede aynı etkiyi yapmıyor. Bence günde iki bardak yeşil çay ve sabahları kiraz sapı suyu daha faydalı gelecektir.
Beslenme konusunda ise karbonhidrat ve yağ alımını düşür. Protein ağırlıklı beslen, kabızlığı önlemek için ise kurutulmuş siyah erik,incir veya kayısı tavsiye ederim. Bakliyat yiyebilirsin; özellikle barbunya, bakla. Şimdilik kesinlikle salondakilerin veya etraftakilerin gazına gelip protein tozu bcaa vs işlerine girme en az 6 ay düzenli olarak ağırlık idmanını yap. O işlere daha sonra girersin.
Bana sorarsan portakal,kivi den c vitamini ihtiyacını karşıla,hergün mutlaka bir şişe sade soda iç. İlerleyen zamanlarda C Vitamini ve mineral haplarına geçebilirsin.
Sana en önemli tavsiyem şu olur, önümüz kış bir anda diyete abanıp vücudunu korumasız ve güçsüz hale getirme. Ben spor yapıyorum bana bir şey olmaz diye düşünme, mutlaka hergün meyveni sebzeni ye, vücudunu vitaminsiz mineralsiz bırakma. Bu şekilde hareketler yapıp bütün kış grip gezen arkadaşlar tanıyorum.
Antreman konsunda omerce arkadaşımız yine gereken bilgiyi vermiş, senin soruna yönelik şöyle bir ek yapayım ona. Ağırlık programı dedin mi bizim memlekette herkes program yazıyoröncelikle güvendiğin bir hocan varsa danış, genelde hocalar herkese aynı programı dayarlar, aslında önemli olan kişiye özel bir program yazabilmektir. 2 ay aynı programı yapma,mümkünse ayda bir hareketleri ve antreman sistemini değiştir. yeni başlayanlar için bahsettiğin karma programlar faydalı olur. Bir anda gaza gelip ağır kilolara girme, çok tekrar hafif kilo ile başla. Bence başlangıç için 4x12 ler iyidir. Zamanla zaten kilolarını arttırırsın acele etme. 4x12 yi çok rahat yapabildiğin anda kilo arttır. Örnek veriyorum ; bench press yapacaksın 4x12 10 kg başladın,ilk başlarda zorluyordu ama zamanla eskisi kadar zorlanmamaya başladığını hissettiğin an arttır kiloyu. Unutma vücudunu sen herkesten iyi tanırsın.Benim şahsi fikrim; şu an senin için önemli olan ne kadar ağır kaldırdığından ziyade sen yaptığın hareketleri doğru formunda yapabiliyor musun? setlerini düzgün çıkartabiliyor musun? daha önemli.
Saygılar,Kolay gelsin
Arkadaşlar bende haftada 2 veya 3 gün gitmeye çalışıyorum. Benim tek derdim kilo alırken göbek yapmamak.
Karın kası falanda istemiyorum olmasada olur. Ama göbek olmasın fit olsam yeter.
64 kilo 1.77 boy. 70 kilo iken çok iyiydim ama göbekte 1 metre önden gidiyordu
Eliptik bisiklet galiba bu iş diyorlar ama... var mı tavsiyesi olan.
Bunu iki şekilde yapabilirsin.
1. Kütle arttırımı yani kas oranında ki artış hem vücudunu büyük gösterir hemde göbek daha az gözükür.
2. Vücudunun su tutması. Bu işlem için kas dokularından faydalanman gerekir. Creatine tarzı ek besinler kullanmak istemiyosan en güçlü ilacı kırmızı ettir
Bunların haricinde ne yaparsan yap yağlanmadan kilo alamazsın. Herkesin bünyesi farklıdır daha çok yağlanan yeri farklıdır. Hedefin kilo almak ve bunun için ne bulursan yemek değildir sanırım.
Ek besin kullanmak istersen 1. creatine, 2. weight gainer önerebilirim. Weight Gainer lara Süt takviyesi ile birlikte çok iyi sonuçlar alabilirsin ancak karın kasları rüya olur.
Bunların haricinde ağırlık antrenmanlarını yoğunlaştır. Yani haftada en az 4 gün gitmeye çalış. Kilo almam lazım diye düşünüp Yağ-şeker-hamur işi kesinlikle alma.
Peki ben nasıl doyacağım dersen öğünlerini arttır. Et, yumurta, balık, süt ve süt ürünleri, yeşillik, meyve ağırlıklı beslen. Her gün 1 avuç kadar cevizi fındığı eksik etme. Bunların haricinde menün de pek yiyecek olmasın. Aaa bizimkiler kek yapmış tatlı yapmış dur tadına bakayım yokArkadaşlar toplandı çekirdek kola takılalım da yok.
Şekerin düştü kafayı yedin tatlı yemek yerine kuş üzümü ye mesela biraz araştır şekerini dengeli yükseltecek besinler gani gani.
Bunların haricinde ekstradan aktiviteler eklemen gayet iyi olur. z-fit olabilir, bisiklet olabilir vs.
Biraz sıkıntılı bir süreçtir. Sağlıklı kilo alamamak zordur bende çokça sıkıntısını çektim zamanında
instagram.com/omersaglm
Şu an 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 konuk)