Turkce klavye iyiymiste onemli olan turkce harfler kullaninca mesajdaki harf sayisinin 70 e dusmesi bunu cozmek lazim once
Printable View
Turkce klavye iyiymiste onemli olan turkce harfler kullaninca mesajdaki harf sayisinin 70 e dusmesi bunu cozmek lazim once
yaa arkadaslar yanlıslıkla kaldırdıgımız ikonları nasıl geri getirebiliriz....
telefon konuşmalarını iphone da kaydedemezsiniz.
sebebi yasal olmayışı.
apple bu konuda çok hassas.. evet nokia da bile var ama iphone da hiç olmadı, hala yok, gelecekte de kuvvetle muhtemel olmayacak..
kaldırdığın ikon derken? programların ikonları mı?
eğer onları kaldırdıysan ikonların üzerindeki sağ üstteki çarpıya basarak, silmişsin demektir.
AppStore dan ismini arattır tekrar yükleyeceksin programı.
belki sbsettingsten ikon kaldırılmış olabilir ondan bahsediyordur belki
bende androidden geçtim iosa whatsup faalan paralı mıdır android de beleşti jb yapmadan doğru düzgün uygulama yükleyemiyecekmiyiz bu tele :O
İPad e whatsapp olmuyor mu yaw ?
yap jb gitsin ne bekliyosun :D 3gs sattım jb liydi 4s aldım ewe geldim jb çaktım direk :D
o da olabilir tabi haklısın.
whatsapp ücretli.. 1usd. lisanssız korsan uygulama yükleyebilirsiniz jb yaparak.
oluyor ama jb yapman lazım ahmet.. çünkü onay kodu için sms atma mevzusu var, ipad de de sms olayı olmadığı için normal şartlarda ipad versiyonu yok whatsapp ın. ama bir şekilde bir tweak yükleyerek ipad de çalıştırabiliyorsun jb li ise ipad in.
bir de bir trick var, ipad ve iphone da aynı tel numarası ile whatsapp aynı anda online olamıyorsun. sende iphone yok diye hatırlıyorum ama varsa böyle bir durum var.
bu ara free navigasyon olursa birisi uyandırabilirmi :)
arkadaslar su ıphone4 home tusu ıyıcı gıttı resmen abanıyorum calıssın dıye cıhaz garantılı ama jb li servıse verıcem fakat jb li oldugundan garantı dısı kalırmı bırde ayarlar menusunden guncelleme yapmaya calısıyorum sureklı hata verıyor surum 5,0,1 bır yardım acıl tarafından
alttaki mail simgesinden bahsediyorsan onun çarpısı yok. silemezsin, sayfaların birisine taşımış olabilirsin. kontrol eder misin?
gmail gibi bir maile ait uygulama simgesi ise sildiğin, onu dediğim gibi appstore dan indireceksin.
mail aldığını bildirim ekranından mı görüyorsun? bu arada tel jb li mi? ve ne? ip4? 3gs? 4s?
TR cihaz ise garanti dahiline sokma ihtimalin yüksek.
cihazı verirken restore et ver, 5.0.1 gider o zaman shsh kaydın yoksa.
Ne üzüldüüüüm ne üzüldüm.. Kaçmış 200milyon usd nin vergisi..
Hala çatır çatır vergi kaçırıyorlar.. Önce gelir vergilerini toplayın adam gibi.. epılsıtor eksik kalsın..
Maliye, Apple Store’un peşinde
TÜRKİYE 2011’de uygulama (application) mağazalarından elde edilen gelirlerde yüzde 54’lük büyüme ile dünyada 9’uncu oldu. Ancak devlet bu alanda hiç vergi alamadı. 4 yılda Türkiye’de internetten 200 milyon dolarlık uygulama indirilmesi Maliye Bakanlığı’nı hareket geçirdi.
SON dört yılda Türkiye’de internetten indirilen yaklaşık 200 milyon dolarlık uygulamadan (application) devlet hiç vergi alamadı. Apple ve android tabanlı cep telefonlarının ve tabletlerin hızla yaygınlaşması ve Apple App Store’un cirosunun Türkiye’de artması Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Mobil Servis Sağlayıcı İşadamları Derneği’ni (MOBİLSAD) harekete geçirdi. Gelirler İdaresi’nden bir yetkili, “Bu işlemde KDV’nin mükellefi içerik sağlayan yurtdışındaki firma olduğundan vergilemede sorunu ortaya çıkmaktadır. Mükellefin Türkiye’de KDV mükellefi olmaması nedeniyle bu işlem üzerinden hesaplanacak KDV’yi içeriği cep telefonuna yükleyen kişinin beyan edip ödemesi gerekmektedir” dedi. Ancak bu verginin nasıl toplanacağı henüz netlik kazanmadı.
Vergilendirme sorunlu
Yurtdışındaki platformlardan cep telefonuna içerik yüklenmesi suretiyle verilen hizmetin KDV’ye tabi olduğunu belirten Gelirler İdaresi yetkilileri yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Bu uygulama bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de KDV’ye tabidir. Ancak özellikle 2000 sonrası süreçte bu işlemlerin nasıl vergilendirileceği AB ülkelerinde de, OECD ülkelerinde de tartışılmaktadır. Bu işlemde KDV’nin mükellefi içerik sağlayan yurtdışındaki firma olduğundan vergilemede sorun ortaya çıkmaktadır. Mükellefin Türkiye’de KDV mükellefi olmaması nedeniyle bu işlem üzerinden hesaplanacak KDV’yi içeriği cep telefonuna yükleyen kişinin beyan edip ödemesi gerekmektedir.”
Türkiye dünyada 9’uncu sırada
TÜRKİYE’de Mart 2012 rakamlarına göre yaklaşık 65.8 milyon mobil abone bulunduğunu belirten MOBİLSAD Başkanı Kerem Alkin, şu bilgileri verdi: “3G hizmetiyle mobil bilgisayardan ve cepten internet hizmeti alan abone sayısı 2012 yılının ilk çeyreğinde 8 milyon 941 bine ulaştı. Türkiye, uygulama mağazalarından elde edilen gelirlerde yakaladığı yüzde 54’lük büyümeyle dünyada 9’uncu sırada yer aldı.”
Mobil uygulama market pazarı
Yıl sonunda uygulama pazarı 6.8 milyar doları bulacak.
Bu rakam 2013 yılında 29.5 milyar dolara çıkacak
2014 yılı sonunda ise 35 milyar dolar olması bekleniyor.
Apple App Store’un, 2011 cirosu 1.3 milyar Euro oldu.
2015 hedefi ise 4.4 milyar Euro’ya çıktı.
Google Android’in 2015 hedefi ise 1.5 milyar Euro.
Aylık uygulama indirme sayısı android için 640 milyon oldu.
Apple İOS için ise 1.45 milyar adedi buldu.
200 milyon dolar kaçtı
TÜRKİYE’de son dört yılda internetten indirilen toplam 200 milyon dolarlık uygulamadan devletin hiç vergi alamadığını anlatan Mobil Servis Sağlayıcı İşadamları Derneği (MOBİLSAD) Başkanı Kerem Alkin, şunları söyledi: “Bunun için Ulaştırma Bakanlığı’yla yeni bir çalışma yapıyoruz. Türk içerik üreticilerini de cesaretlendirmeli.Ya vergi ödenecek bir mekanizma oluşsun ya da intenet alt yapısının gelişmesine katkı sağlayacak bir mekanizma kurulsun.”
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21052814.asp
Abi ramazan ramazan sövmek istemiyorum bu adi heriflere :mad:
Zaten nerede akan bir musluk var bakın altında mutlaka bunların tası vardır. :ofk::ofk:
Tabiiki o tası koyacaklar vergi alacaklar da bu işi isimlerinin hakkını verircesine "adaletli" bir şekilde yapsınlar..
önce gelir vergisi vermeyen uyanıklardan vergi alsınlar.. başka yerlerde milyardolarlar, milyar euro lar dönerken saçma sapan işlerle uğraşmasınlar.. ona kızıyorum..
App Store - GUN ZOMBIE : HELL GATE
free olmuş arkadaşlar.
App Store - iSniper 3D
Jet Heroes XD for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) and iPad on the iTunes App Store
App Store - Tower Bloxx Deluxe 3D
App Store - ring.tones
http://mobile.appzapp.net/Link/41723...2da8cb79ccfb4d
hee bide bunlar var atlamayalım :D
Valla sırf free olmuş diye yükleyip silme taktiğimden vazgeçmiş bulunuyorum. Özellikle oyunları..
yükleyip sile sile itunes taki "diğer" bölümü 5gb oldu spor gazetesi..
Şimdi restore at uğraş dur..