Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Altın fiyatları ve yatırım?

Sayfa : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Yigit S.
10-10-2011, 21:04
yanlış ata oynadık desenize ozaman :D

eğer yüklü aldıysan şubat mart'a kadar bekle 110un üstünde olacak :)

Mehmet Gazihan
10-10-2011, 21:08
1920 usd/ons seviyesinden 1500'lere düşünce millet gördü ki, altın da spekülatif olmuş. Ayrıca şunu da gördü ki, her tahmin yalanmış. Altın uzun dönemde artar, artar artmasına da ne kadar uzun sürede? O süreçte o parayı faize bağlasan belki daha iyi getiri yapacak. Kısa dönemde kar yapma hedefiniz, niyetiniz varsa kesinlikle ama kesinlikle bulaşmayın. Bir de alım satım farkından bankaları daha da zengin etmeyin. Atın parayı faize, garantili geliriniz olsun, ondan sonra manevi güzellikleri keşfedin.. :)

uhrevi güzellikler nolcak ? ((:

Jackie
11-10-2011, 22:06
yanlış ata oynadık desenize ozaman :D

Bak yaa!! Olm neden beni dinlemiyosun ya , Hindistan düğünleri diyorum sana !! sabret diyorum... :D:D

lucky Jackal
14-10-2011, 13:27
beyler altına girsek mi napsak ya :) gidişatı nasıl görüyosunuz üstadlar bi fikir verin bakalım

Jackie
17-10-2011, 00:54
Ocak'a doğru artış bekleniyor

hakotech
17-10-2011, 00:58
Ocak'a doğru artış bekleniyor

dün çarsının nabzını yokladım biraz,süryani bir arkadasımla baya bı konustuk kenks,ocaga kadar yukselmesını gram fıyatının 120 tl'leri görmesini beklıyoruz dedi.. beklemede kal :D

Dağhan
17-10-2011, 01:05
Valla haftayı güzel bir yükseliş eğrisiyle kapamıştık bu hafta 105leri falanda görsek çok hoş olacak :D

Ome_RS
17-10-2011, 01:23
ocağa 120 bu insana altın aldırtır borca harca girip ama ya cıkmazsa o zaman şapa oturdugumuzun resmidir işte :D

Dağhan
17-10-2011, 01:25
Yalnız şöyle de birşey var 120tl gr demek şu günki dolar kuruyla 2029$ ons demek bence biraz uçuk bir hedef :)

hakotech
17-10-2011, 01:29
Valla haftayı güzel bir yükseliş eğrisiyle kapamıştık bu hafta 105leri falanda görsek çok hoş olacak :D
azını yirim :D

ocağa 120 bu insana altın aldırtır borca harca girip ama ya cıkmazsa o zaman şapa oturdugumuzun resmidir işte :D
aman kardeşim benim sözümle öle bi işe girmeyin..keza bizde arkadasımızdan duydugumuzu yazdık,patlarsak fena patlarız allah sonumuzu hayır etsın :)

Yalnız şöyle de birşey var 120tl gr demek şu günki dolar kuruyla 2029$ ons demek bence biraz uçuk bir hedef :)

aslında cok ucuk degıl,***** türkiye'deyiz ne olur bilinmez,ancak insanında bi aceba dıyesi gelmiyo değil hani :S

Ome_RS
17-10-2011, 01:30
acıkcası bana cok mantıklı gelmedi 2.bi dalga olupta 120leri görmesi o biraz piyasayı canlandırmak için söylenmiş bi varsayım olabilir ortalık karısır ya bu kadar yükselmeye

hakotech
17-10-2011, 01:34
acıkcası bana cok mantıklı gelmedi 2.bi dalga olupta 120leri görmesi o biraz piyasayı canlandırmak için söylenmiş bi varsayım olabilir ortalık karısır ya bu kadar yükselmeye

parsayı vuran vurdu zaten,bıraz gec kaldık ama şöle bıseyde var yarın koçak goldun sahıbını arıycam,buyuk bi fırma oldugu ıcın onun sozune guvenıp yatırımımı ya satıcam yada elımde tutucam ocaga kadar..yazarım buraya yarın,yatırım yapmak ısteyenlere belkı yardımcı oluruz..

ALPER-VNS
17-10-2011, 05:24
parsayı vuran vurdu zaten,bıraz gec kaldık ama şöle bıseyde var yarın koçak goldun sahıbını arıycam,buyuk bi fırma oldugu ıcın onun sozune guvenıp yatırımımı ya satıcam yada elımde tutucam ocaga kadar..yazarım buraya yarın,yatırım yapmak ısteyenlere belkı yardımcı oluruz..

benim araba parası da altında valla bu hafta bozdurmayı düşünüyorum.. yarın yazarsan süper olur ;)

PaSHa-brk
17-10-2011, 13:45
son durum nedir? altın alımı yapıcam..

EmrahErdogan
17-10-2011, 13:49
bu saatten snra altın alınmaz cok pahalandı :D

hakotech
17-10-2011, 14:01
benim araba parası da altında valla bu hafta bozdurmayı düşünüyorum.. yarın yazarsan süper olur ;)

arkadaslar konustum bi kaç kısıyle hepsı tek bir agız olmuscasına ocaga kadar elınızde tutun dedıler..110 ustu beklıyoruz diyolar..ben tutucam,ama kımseye sebep olmak ıstemem..

özgür67
17-10-2011, 14:17
arkadaslar konustum bi kaç kısıyle hepsı tek bir agız olmuscasına ocaga kadar elınızde tutun dedıler..110 ustu beklıyoruz diyolar..ben tutucam,ama kımseye sebep olmak ıstemem..

bende bu konularda hatrı sayılır birkaç kişiden 1-2 aya kadar 90 lira seviyelerine kadar gerileme yaşanacağı konusunda ciddi beklentiler olduğunu öğrendim.

Cimmeria
17-10-2011, 14:21
bi durum biraz yükselsinde kar yapalım satmatın hemen :)

CRUEL
17-10-2011, 14:22
bu işin bilirkişisi yok :)

özgür67
17-10-2011, 14:23
bu işin bilirkişisi yok :)

kesinlikle katılıyorum bilirkişisi yok ama yıllardır piyasanın içinde olan insanlar hatta meslekleri bu diyebilirim.Sadece beklenti olarak altını çizmekte fayda var.Kimse yorumlara göre hareket etmesin.

hakotech
17-10-2011, 14:27
aynen arkadaslar,kimse bu işin ne olacağını bilemez,bizimkisi bıraz şans işi,ancak adamlar bu işe senelerini verdikleri için,tahmınlerı o yönde..siz yinede temkinli olun,kimsenin lafıyla hareket etmeyin derim ben..

gökan
17-10-2011, 14:35
82 den aldık bız suan kacta

özgür67
17-10-2011, 14:36

100 lira gram fiyatı

hakotech
17-10-2011, 14:45

bosver zengınsın gokan :D kazananlar arasında yerını aldın,insallah kaderımız benzer bro :D

onursumer
17-10-2011, 14:50
bende mesela 90lara kadar gerileyip hızla 110lara kadar yükseliceğini düşünüyorum alım arttıktan sonra

AEAlmas
17-10-2011, 15:00
:D hanımın altınları var elmi koysam :D

MiaMi
17-10-2011, 22:53
Arkadaşlar altın takı bozdurmak istiyorum bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor en sağlıklı fiyatları nerden alabilirim.

Jackie
17-10-2011, 23:44
dün çarsının nabzını yokladım biraz,süryani bir arkadasımla baya bı konustuk kenks,ocaga kadar yukselmesını gram fıyatının 120 tl'leri görmesini beklıyoruz dedi.. beklemede kal :D

Kanka görüyosun di mi , bi laf ediyorum altın 1 Lira da olsa yükseliyo :D:D

hakotech
17-10-2011, 23:46
Kanka görüyosun di mi , bi laf ediyorum altın 1 Lira da olsa yükseliyo :D:D

büyük adamsın vesselam :D

CRUEL
17-10-2011, 23:51
şöle bi 110ları görsek artık:p

Arkadaşlar altın takı bozdurmak istiyorum bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor en sağlıklı fiyatları nerden alabilirim.

en sağlıklı fiyatları kapalıçarşıdan alabilirsin.

Ome_RS
17-10-2011, 23:52

kapalıcarsıdan abi en yuksekten orda bozdurursun ama bi kaç yerden fiyat al en yuksek verene bozdurursun.
kuyumcular biraz daha düşükten hesaplar milyemini

Dağhan
17-10-2011, 23:58
100leri gördük bugün şükür aynı grafik inşallah tüm hafta devam eder :)
Yalnız dolarda da hafiften bir yükseliş var bu beni korkutmuyor değil.

Dağhan
18-10-2011, 14:17
Dün gece doların artması beni korkutuyor demiştim ve bugün dolar 1,8760ları vurdu yine.
Altında 100,35-101,35le kapamıştı şuan tam 98-99lara düştü.
Dolardan nefret ediyorum arkadaş...

ToNy
18-10-2011, 14:19
Allah belasını versin bu dolarında onu basan ülkeninde... :D

asot
18-10-2011, 14:51
altın artıyorsa, o ülkede ekonomi çöküyodur. boşverin altını :)

Dağhan
18-10-2011, 15:08

Ekonomi daha ne kadar çökecek abi.Doların euronun artması çok mu iyi sanki :)
Ne hayvancılığımız var ne tarımımız ne sanayimiz tamamen ithalat bunun karşılığında satılan varlıklar ve vergilerle ayakta kalmaya çalışıyoruz işte :)

rapstar
18-10-2011, 15:21
Merkez bankasından dolara müdahele geldi :)

Ae86
18-10-2011, 15:36
Ben altın alayım biraz :) 98 olmuşken.

özgür67
18-10-2011, 15:52
beklentiler çıkıyor gibi

lnd_samet
18-10-2011, 16:01

aynen öyle,
ben altının artmasını bekleyenleri hayretler içerisinde izliyorum.
tamam benimde altınım var fakat-ben onu yatırım değil güvence olarak bulunduruyorum.
altın arttıkca piyasada azaldıkça kriz söylentisi bir yana kriz çıkması yakındır.
umarım olmaz öyle birşey çünkü
80 milyonun 50 milyonunun altını evi işi gücü garanti ama çok kişi aç kalacak çook...

Dağhan
18-10-2011, 16:11
Dun cuzi bir kari gordum 100ken altin keske dun satip bugun gene alim yapsaydim.
Bir kac gun daha yukselis trendi devam eder diyordum ama 3.40tl dustu bugun grami..

aviator35
18-10-2011, 20:27
bizde kapıldık, keriz silkelemeye devam..

powERS
24-10-2011, 15:40
hort arkadaşlar. yılbasına kadar filan nedir ne olur? su anda 97 civarında.

öyle az bi yatırım yapsak yılbası sıgarasını bedavaya getırırmıyız? :)

lnd_samet
24-10-2011, 17:51
oturdu rutine-
artık hiç birşey olmaz bence.
şu meşşşhuuurr hindistan düğünlerini göremedik:Dkrismistemi yapcakları bunlar düğünleri yoksa:D

Ome_RS
24-10-2011, 17:52
oldu 96 :D
ocagı bekliyorum ben 120 oldu oldu olmadı crx oğlum olur :D

lnd_samet
24-10-2011, 17:57
bakmaya başla yavaş yavaş bence:D

SOMEONESPECIAL
26-10-2011, 09:19
Altında kritik uyarı

Yıl sonu tahmini bin 700-2 bin dolar arasında olan altın için uzmanlar iki kritik uyarıda bulundu.

Dışarda AB krizi içerde de Merkez Bankası'nın aldığı tedbirler döviz ve altın fiyatlarını aşağı yönlü baskılamaya devam ederken altın yatırımcısı önünü görmekte zorlanıyor.

"Altındaki düşüş eğilimi sürecek mi ya da altın yeniden yükselişe geçecek mi? sorusunu uzmanlara sorduk. Uzmanların yatırımcıya uyarısı ise "Bekleyin" ve "panik satış yapmayın" oldu.

Altın piyasasının iki uzman ismi Mehmet Ali Yıldırımtürk ve Alper Kalyoncu, altının yılbaşına kadar izleyeceği rotayı Gazeteport okurları için yorumladı.

YATIRIMCIYA BEKLEYİN UYARISI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altının yurtdışı ve yurtiçinde düşen taleple bağlantılı olarak yılbaşına kadar dalgalı ve aşağı yönlü seyrini sürdüreceğini belirterek yatırımcıları beklemeleri konusunda uyarırken, Garanti Bankası Altın Piyasaları Uzman Alper Kalyoncu, sert düşüşler beklememekle birlikte altında bir miktar daha geri çekilmenin yaşanacağını ancak yılın son aylarında yeniden yükselişe geçerek hedef seviyesi olan 1.700-1.800 dolara gelerek en çok kazandıran yatırım aracı olacağını söyledi.

"PİYASANIN PARAYA İHTİYACI VAR"

ABD Merkez Bankası FED'in 440 milyar dolarlık tahvil alımı açıklamasının ardından üçüncü parasal genişleme ümidi kalmayan piyasaların paraya dönme eğiliminin daha da arttığını ve emtialarda gerilemenin sürdüğünü vurgulayan Mehmet Ali Yıldırımtürk, talepteki düşüşe bağlı olarak bakır, demir fiyatlarındaki düşüşle birlikte altına da satış geldiğini söyledi.

Euro/Dolar paritesindeki aşağı yönlü hareketin altının daha da geri çekilmesine neden olacağını kaydeden Yıldırımtürk, şunları söyledi:"Altında düşüş trendi sürecek. Geçtiğimiz hafta 1.695 dolara kadar gelen altın paritenin 1.39'ları görmesi ile birlikte 1.650 dolara kadar geri çekildi. ABD'de iyimser bir hava olmasına rağmen AB zirvesinden somut bir şey çıkmaması pariteyi 1.37'lere çekerken altından bu çekilmenin etkisi ile düşüşünü sürdürecek.AB'den gelebilecek olumlu spekülatif haberlerle küçük çaplı yükselişler yaşansa da her yükselişin ardından altın bir öncekinden daha aşağı seviyelere gelecek."

Yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de altına olan talebin azaldığını dolardaki düşüşle birlikte altının değer kaybının süreceğinin altını çizen Mehmet Ali Yıldırımtürk, Merkez Bankası'nın dolara müdahalesininde içeride altın fiyatlarının aşağı yönlü hareketini destekleyeceğini kaydetti.

"ALTIN 1.300 DOLARA GERİLEYEBİLİR"

"Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı 5 maddelik eylem planı da piyasalar üzerinde etkili olacak.Özellikle doların 1.78'lerin altına gelmesi altınıgram fiyatını 90 bin liraya kadar çekecek. Merkez'in dolar üzerindeki baskısı devam ettiği sürece yılbaşına kadar altının 1.700 dolar tahmininin aksine önce 1.550 daha sonra 1.475 hatta 1.300 dolara kadar gerileyebilir" şeklinde bir değerlendirmede bulunan Yıldırımtürk, şöyle devam etti:"

"Hindistan ve Çin gibi dünya ekonomisinin lokomotifi sayılan ülkeler büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ediyorlar.Büyümedeki aşağı yönlü beklenti ise diğer emtialar gibi altın fiyatlarının düşmesine neden oluyor. Elinde bol miktarda altını olan fonlar nakit ihtiyacını karşılamak için satmaya çalışıyor.Büyük ya da küçük elinde fazladan altını olanlar şimdi pişman. Satmak istiyorlar ancak satış için şimdi uygun bir zaman değil. Bir süre daha piyasaları görmek için beklemek gerekiyor. Avrupa tarafından devam eden karışıklığın dolar lehine dönmesi ile parite 1.30-1.28 bandına dönebilir. Bu durumda altın iç piyasa da 90 binlerden 70 binlere kadar gerileyebilir. Altındaki 2 bin dolar tahminlerini gerçekçi bulmuyorum. Tam tersi konjonktür böyle devam ettiği sürece altın sert bir düşüşle 1.300 dolara kadar inebilir".

MERKEZ'İN SATRANÇ OYUNU

Merkez Bankası'nın uyguladığı politikalar için "Satranç oyunu" benzetmesinde bulunan Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Merkez Bankası'nın bu tutumu spekülatörlerin döviz hareketlerini önledi ve Merkez piyasada ne kadar üçlü bir oyuncu olduğunu gösterdi. Orta Vadeli Plan öngörüsünde Merkez'in bundan sonra alacağı sıkılaştırıcı önlemler döviz ve altına olan talebi de azaltacak.Şu an elinde altını olan satmak istiyor ama alıcı yok, satış fırsatı bekliyor.Yatırımcı satış ve alış için acele etmemeli."

ALTININ GETİRİSİ YÜZDE 22

Garanti Yatırım Altın Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu'da altına olan talebin hem yurtdışında hem yurtiçinde azaldığını ancak altının yatırımcı için güvenli liman olma özelliğini koruduğunu belirterek,altının yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 22 kazançla en çok kazandıran araç olduğunu ifade etti.

ÇİFT TEPE KALICI OLMADI

Kalyoncu "Yılbaşından bu yana altın 1.340 dolardan 1.650 dolara kadar yükseldi. Bu performans başka hiçbir üründe yok. Daha bir ay öncesine kadar altının getirisi yüzde 40'ları bulmuş hatta gereğinden fazla değer kazanmıştı. Altının bir anda sert yükselişinde spekülatörlerin piyasaya hızlı girmeside neden oldu. Ve kar realizasyonu yaşandı. 1.900 dolar satış için çok cazip bir rakamdı ve piyasalar bu cazibeye kapıldı ve altın ikili tepe denedi.Daha sonra ltına yeterince yatırımcı gelmedi. Çünkü artık piyasa altına doymuştu.Doymuş fiyattanda kimse alışa geçmeyince fiyatlarda düşüş başladı.Piyasalarda risk algısı değişmemesine rağmen sert satışlar olmadı.Algı değişmiş olsaydı altın 1.300 dolara kadar gerilerdi.Şu an 1.600 sabitlendi.Yatay seyir bir süre dah devam edecek" dedi.

"ALTINDA YIL SONU 1.700 TAHMİNİ TUTAR

FED'in tarihinde ilk defa sıfır faiz politikasının 3 yıl devam edeceği yönünde bir açıklama yaparak altının yükselişine destek verdiğini hatırlatan Kalyoncu, şu değerlendirmede bulundu."Durgunluğun devam etmesi ve büyümenin yavaşlaması altına ekstra bir artışı getirecek.Enflasyon ve bol likidite karşısında alternatif tek yatırım aracı altın.Yıl sonu itibariyle 1.700-1.800 dolar çok süpriz olmaz.Ancak bundan önce sert olmamak kaydıyla 1.580 dolara kadar bir geri çekilmeler olabilir. Yine de yılı yüzde 20 performansla kapatıyor olmak altını hala en önemli yatırım aracı kılıyor."

"PANİK YAPIP SATMAYIN"

"Düşüş karşısında panik yapmayın, bekleyin" uyarısında bulunan Alper Kalyoncu, altın yatırımcısına ise şu tavsiyelerde bulundu:"Altın yatırımını en az 3-6 aylık perspektiflerde değerlendirmek lazım.Yaşanabilecek geri çekilme altın yatırımcı panik satışlar yapmasın. Altında yıl sonu hedeflerin tutacağını öngörüyoruz. Yükseliş altını olanlar için bir kar satışı yaratacak.Alım fırsatı içinse biraz daha beklemek gerekiyor.Yatırımcı düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmek için beklerken satıl içinde aynı şey geçerli.Ancak riski dağıtarak yatırım yapmayı da unutmamak gerekiyor. Yükselişlerde alım fiyatına bakarak satışa geçebilir.Yurtiçinde de altının gramı 95 binlerin altına da çekilebilir. Ancak 1-2 aya kadar altın kaybettiklerini kazacanacak ve yıl sonu hedeflerine gelecek."

VTec_king
26-10-2011, 10:19
şu anda yurt dışında 1717 onsu fakat bizim ülkemizde neden yükselmedi bu altın bir sorun mu var?

SOMEONESPECIAL
26-10-2011, 10:59
şu anda yurt dışında 1717 onsu fakat bizim ülkemizde neden yükselmedi bu altın bir sorun mu var?

MERKEZ DOLARA TOKAT ATTI :mad2:

CRUEL
26-10-2011, 11:37
ah ulan dolar ons güzel değerlerde dolar fırlasada bi heycan yaşasak:D

özgür67
26-10-2011, 11:40
AB üyeleri ülkelerin maliye bakanlarının yapacağı toplantının iptal edildiği söylentisi sonrası dün akşam yukarı yönlü hareketlenme oldu fakat doların aynı doğrultuda düşmüş olması gram fiyatının artmasını engelledi.

Dağhan
26-10-2011, 12:33
Ons 2 günde nerdeyse 100$ arttı 1615lerden 1715lere geldi.
Ama dolar 1,890lardan 1,760lara geriledi.Benim anladığım kadarıyla dolar arttıkça altın düşüyor yatırım olarak bahsediyorum diğer yandan dolar düştükçe altın fiyatı da düşüyor onstan dolayı..Ama dolar bu seviyede sabit kalırsa altın alımları artabilir 1800leri tekrar görebiliriz diye düşünüyorum..

zübeyir
26-10-2011, 12:39
bu merkez bankası oldugu surece artık altın herhalde cıkmaz. bizde zararımızla kalırız görün bakın.......

lnd_samet
26-10-2011, 13:52
merkez bankası doları uygun seviyede tuttuğu için altının fiyatında artış olmuyor evet bu doğru.
--fakat altın artacaktı
---altın 120 lira olacaktı
diye inandığımız için,
MAŞALLAH ülke krize girsinde banane altın artsın bende köşe olayım derdindeyiz milletçe :)
ne güzel ya-ne güzel.

Mehmet Gazihan
26-10-2011, 14:29
hiç bi manipülasyona provakasyona gelmeyen ve cebinde parası olan bi kitle vardı.. gözünü o paraya diken akbabalar Altını kıpraştırıp sağlam yatırım aracı hesabı bu kitleye parıltı verdiler..

pek işim olmaz altında v.s. bilmiyorum yanlışmı tespit etmişim.. yakınımdan bikaç kişi de tecrube edince boyle geldi bana..

cliver
26-10-2011, 15:31
*peki şimdi alınabilirmi altın sizce??

Makinist
26-10-2011, 17:35
*peki şimdi alınabilirmi altın sizce??

Akşam FED toplantısı varmış. Çıkacak sonuç gidişatı etkilicek diyorlar. Fed sonrası altının yükseldiğini pek gören olmamış (forumlarda yazılanlar böyle). Bunlardan biri bana denk gelmişti zaten. Bi aceleyle alım yapmıştım. Meğerse o gün fed toplantısı yapılacakmış. Sabah uyandıp kurlara baktığımda baya bir zarardaydım :D

tool
26-10-2011, 17:49
yatirimcilardan birazda vatana destek vermesini rica ediyorum ;)

Adres Van (http://www.adres.com/van/)

Mhmt-R
26-10-2011, 18:12
Altin herzaman icin min. 6 ay kar ettirir ben 2011 son gunune kadar 115 lirayi bekliyorum

Makinist
26-10-2011, 18:25
Geçen cuma 96 dan aldım. Saolsun dolar düştükçe düştü. Yinede bu sabah 1 lira karla çıkardım elimden. Dolar 1,80lerde olsaydı tadından yenmezdi şimdi.

Mhmt-R
26-10-2011, 18:40
Geçen cuma 96 dan aldım. Saolsun dolar düştükçe düştü. Yinede bu sabah 1 lira karla çıkardım elimden. Dolar 1,80lerde olsaydı tadından yenmezdi şimdi.

Erken cikmissin ama keske biraz daha sabretseydin

Makinist
26-10-2011, 18:46

Ben kısa vade işlemcisiyim onun için sattım. Aslında satmazdım ama dolar durmuyorki.

Ahmet Saraçoğlu
26-10-2011, 18:47
küççücük te olsa bende alıcam yarın bişeyler ,, eur - $ - altın dan hangisi?

lnd_samet
26-10-2011, 18:50

nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz hayret valla:D
adamların işi bu-aylık 15-20 bin tl maaş alıyorlar-ama onlar bile bu kadar net konusamıyor helal valla:D

d)hiçbiri:D

eğer ufak ufak biriktireyim bozdurmayayım-yatırım olarak atıcam bir kenara diyorsanız altın alın tabiikide.dursun akmaz kokmaz:D

Makinist
26-10-2011, 18:53

Dolar demek istiyorum çünkü çok düştü. Buralarda kalmaz bence yeniden yükselir.

Ahmet Saraçoğlu
26-10-2011, 18:53
eğer ufak ufak biriktireyim bozdurmayayım-yatırım olarak atıcam bir kenara diyorsanız altın alın tabiikide.dursun akmaz kokmaz:D

aynen , jant chip *** püsür gidicek yoksa :D

Mhmt-R
26-10-2011, 18:58
nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz hayret valla:D
adamların işi bu-aylık 15-20 bin tl maaş alıyorlar-ama onlar bile bu kadar net konusamıyor helal valla:D

Ben kuyumculuk yapiyorum ve isi kendi capimizda takip ediyorum tabi ki benim bu soylediklerim tahminden ote bir durum degil :D benim tahmini
Bu sekilde daha once agustos ayina kadar 100 lira tahminim tuttu bakalim bu tahminim nasil olacak bekleyip gorecegiz...

TünayK
27-10-2011, 07:46
beyler dun babam bı 50 kılo daha almıs ya dedım napıyosun delı mısın hıc 50 kılo altın alınr mı? o da dedı kı ya cıkarsa?

ah aha ahhaaaha...yasamayı sevıyorum.....:D

SOMEONESPECIAL
27-10-2011, 09:12
beyler dun babam bı 50 kılo daha almıs ya dedım napıyosun delı mısın hıc 50 kılo altın alınr mı? O da dedı kı ya cıkarsa?

Ah aha ahhaaaha...yasamayı sevıyorum.....:d

çeyreklerle birleştirmişsindir :d

TünayK
27-10-2011, 09:30
çeyreklerle birleştirmişsindir :d

Ya sorma başkanım hanım dun aksam ceyreklerı getırde bırlestırelım dedı,naklıye sırketlerı bırbırıne gırdı sonunda eve tasıdık ama oturma odasına gıremıyoruz su an...:)

Chatin
01-11-2011, 15:29
Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun referandum açıklaması Euro Bölgesi'ne yönelik endişeleri artırdı. Küresel piyasalarda sert kayıplar yaşanırken, petrol ve altın düştü. Dolar içeride 1,80'e dayandı.

yani altın ı salla dolar a yallaaaaa

zübeyir
01-11-2011, 16:18
Altın bugun 2 puan arttı.hem ons hemde dolar yukselırse güzel olucak ınsallah.

Dağhan
01-11-2011, 18:51
beyler dun babam bı 50 kılo daha almıs ya dedım napıyosun delı mısın hıc 50 kılo altın alınr mı? o da dedı kı ya cıkarsa?

ah aha ahhaaaha...yasamayı sevıyorum.....:D

Abi 50 kilo derken :D
50000 gram yapıyor yani öyle mi :D Hayırlı uğurlu olsun abi ne diyeyim :D
Bu arada merkez bankası 1,2milyar TL lik altını elinde tutmaya karar verdi bugün.İnşallah 100leri görebiliriz önümzdeki günlerde..:)

lnd_samet
01-11-2011, 18:59
bayrama kadar artış devam edecek.
geçen haftadan belli etti kendini.
hatta dün bu konuyu aradım bulamadım.
neyse alım yapılabilir
arefe akşamına kadar artar bence.

ceskin
02-11-2011, 16:05
99 u gorduk bugun.96 97 lerı gormekten fenalık gelmıstı.umarım bekledıgımız artısın baslangıcıdır.yılsonuna kadar 120 hedefdı kasımda falan 110 u gorsun satcam:)

asot
02-11-2011, 16:09
arkadaş bir doğru tahminde bulunamadık bir haftada gram fiyatı 5 tl ile 10 tl arasında yukarı aşağı gidip geliyor. dolar aşağı, altın yukarı idi bu hafta ikisi de yukarı gidiyor bakalım nereye kadar.

aviator35
03-11-2011, 10:57
altın kalktı beyler 100ü aştı ne yapar acaba?

TünayK
03-11-2011, 10:58
altın kalktı beyler 100ü aştı ne yapar acaba?

kim kaldırdıysa o ındırecek! kural budur...

lnd_samet
03-11-2011, 11:07
ben demiştim demeyi hiç sevmiyorum:)
arefe akşamı bozdurun arkadaşlar.
bayram sonrası düşeşe geçer....

onursumer
03-11-2011, 11:19
dolar duştuğunde alanlar iyi kar yapıcak feci yükselikcek gibi duruyor :D

Yogi
03-11-2011, 11:23
inşallah acaip yükselir:D

Ahmet Saraçoğlu
03-11-2011, 12:44
beyler bu altın birikimini nasıl yapıyorsunuz , gram altın mı alıyosunuz? cumhuriyetmi?yada bankada altın hesabı falan mı ,,, nasıl?

lnd_samet
03-11-2011, 12:45
gram altınla banka hesabına-internet üzerinden almak en mantıklısı.
anında bozdurabiliyorsun bari.

aviator35
03-11-2011, 13:43
yine saldı kendini 98e birileri vurdu biz küçük yatırımcılar seyirci :)

TheAce
03-11-2011, 14:02
96 ya düşsün diye bekledik 99 dan aldık... neyse bekleyelim

997TT
03-11-2011, 14:04
Eyro deger kaybederse,Altın tekrar dusebılır....
Umarım bu sefer tersı olur...

Chatin
09-11-2011, 15:39
Avrupa borç krizine yönelik endişelerle altın 1800 dolara dayandı. ABD'li ünlü yatırımcı Jim Rogers, altının önümüzdeki yıllarda 2 bin 400 doları göreceğini öngördü.

'Altın 2 bin 400 dolara çıkacak' - Finans- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25296058)

Ome_RS
09-11-2011, 15:41
cok iyi oldu yaa 103ü gördü

Ae86
09-11-2011, 15:54
Altın 103 gördü hesaptaki param ekside hala sanırım yarın mesaide artıya geçer diye düşünüyorum.

Ome_RS
09-11-2011, 15:57
tatil günü oldugu için olabilir dünya piyasasını baz alıyor şöyle bi 105-106 olduktan sonra bi kaç günlüğüne 96-98e düşse sonra alıp basını gitse ne güzel olur :)

Chatin
09-11-2011, 16:02
düz adam yorumu yapıyorum;

avro sıçarsa ki sıçar. işte o zaman yine güvenilir liman altın olur ki avrupa'dan bahsediyorum. direk uçuşa geçebilir.

Spook
09-11-2011, 16:11
us borsaları 103 civarında seyrediyor... yarın açılışın 103 den aşşağında olacağnı sanmıyorum.

cagri-35
10-11-2011, 10:19
altın 3 lira arttı an itibariyle

Ome_RS
10-11-2011, 10:51
altın 3 lira arttı an itibariyle

bian 105 oldu sandım noluyo dedim :D

Frank
10-11-2011, 12:06
daha gider bu altın herzaman en karlı yatırım aracı

ALPER-VNS
10-11-2011, 12:13
altın 100 şuan.. ee napalım sizce satmayıp bekliyelim mi? satalım düşmesini bekleyip bidaha mı alalım.. satıp yeter diyip kenara mı çekilelim altın işinden?

cagri-35
10-11-2011, 21:04
bian 105 oldu sandım noluyo dedim :D

yok dediğimde 102 küsürlerdeydi :)

gün içinde hiç takip edemedim 1 lira artışla kapamış gün içinde tavan yapmış sonra düşmüş. Ne olacağı hiç belli değil ama ab nin durumu çok sakat. İrana karşı saldırıcaz vs. herkes birbirine birşeyler sallıyıp duruyor zaten son 1-2 yıldır belli ülkeler yüklü miktarda altın rezervi biriktiyor. Altın rezervi genelde savaş hazırlıgında yapılır bilindiği üzere. Olası bir savaş durumunda yükseleceği kesin bence ama tabi ondan öncede yükselebilir yılbaşında onsu 2000 diyor bir çok kesim.

Chatin
14-11-2011, 17:24
Rogers: Altın satmayın, altın alın
ABD'li ünlü yatırımcı Jim Rogers, "Önümüzdeki 10 yılda daha da yukarıya gidecek. Yatırımcılara altın satmamalarını, altın almalarını öneriyorum” dedi.

Rogers: Altın satmayın, altın alın - Ekonomi Gündemi- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25297134/)

Ahmet Saraçoğlu
15-11-2011, 17:42
İyimi ettim kötümü ettim bilemem ama üstünden harcanmasın diye aldım bugün cumhuriyet...Yarım yarım aldım 334 ten....Cumhuriyet i güncel takip edebilecğeimiz bi site vss varmı?

özgür67
15-11-2011, 17:52
Benim fikrimi sorarsan erken davranmışsin alım yapmakla önümüzdeki günlerde düşüş trendi beklenmekte ama kısmet bi işler

Ahmet Saraçoğlu
15-11-2011, 17:55
açıkçası en çok üzerinden harcanmasın diye aldım.Yoksa grafik tablettir mazottur faredir telefondur derken gidiyodu.Cumhuriyet altınının takibini yapabileceğim güncel bi site varmı bildiğiniz?çünkü farklı sitelerde enteresan enteresan rakamlar var ne alış ne satışta benim rakama benzemeyen.

burock
15-11-2011, 18:11
Altınkaynak Sirketler Grubu - Dolar Euro Altn (http://www.altinkaynak.com/)

Ramiz
15-11-2011, 18:27
açıkçası en çok üzerinden harcanmasın diye aldım.Yoksa grafik tablettir mazottur faredir telefondur derken gidiyodu.Cumhuriyet altınının takibini yapabileceğim güncel bi site varmı bildiğiniz?çünkü farklı sitelerde enteresan enteresan rakamlar var ne alış ne satışta benim rakama benzemeyen.

Istanbul Altin Borsasi (http://www.iab.gov.tr/)

aviator35
15-11-2011, 19:14
kalkar mı daha var mı bir şey diyen?

997TT
15-11-2011, 19:28
Parite hala dusemiyor,altin biraz daha yukselicek gibi...

Ome_RS
15-11-2011, 19:37
eski işime döndüm artık sürekli takip edebiliyorum gün içinde 103 lirayı gördü ama sonra yine 102.2den kapandı

ykavcioglu
15-11-2011, 19:38
eski işime döndüm artık sürekli takip edebiliyorum gün içinde 103 lirayı gördü ama sonra yine 102.2den kapandı

Ömer hayırlı olsun gerimi başladın?
ben müşteriler olmasa bakamıyorum walla, zaman yok:D

aviator35
15-11-2011, 23:01
sat kaça veriyorsunuz beyler? yine döner mi 100 tl altına kestirebilen var mı?

Ome_RS
15-11-2011, 23:09
Ömer hayırlı olsun gerimi başladın?
ben müşteriler olmasa bakamıyorum walla, zaman yok:D

eyw Yunus aynen geri başladım
artık istemesemde takipteyim :D

Ahmet Saraçoğlu
18-11-2011, 17:23
cumhuriyette bi hareket yok bu ara.Gramda varmı kar zarar?

Ahmet Saraçoğlu
24-11-2011, 00:32
biz aldık diye ölü toprağı serildi galiba...Yaprak kıpırdamıyo cumhuriyette.

emresener
24-11-2011, 00:38
Moruk kriz gelicek diyolar. kredi puanımızı düşürmüşler. dolar git gide yukseliyor nasıl olcak bilmiorum altında bi kıpırdama yok hala belli başlı bişekilde. ama gecen hafta 78den bozmuştum doları şimdi nerdeyse 88 :(

buarada golfte macuna başlamışlar senı soruyorlar.:D

Ahmet Saraçoğlu
24-11-2011, 00:41
inermi çıkarmı peki normal şartlarda olası senaryo ne şuan altın için?Şuanki birikimin bi iki katını daha yapıcam 15 gün içersinde ,, eldekileride bozdurup bulaşmamalımı yoksa almalımı acaba?

Golf çıksın , o usta bikaç araba daha yapsın hatta , ondan sonra gelirim , anca o zamana ayarlayabilirim kendimi öyle bi fiyat için :D düz 4 yapmamıymış?:D

makif84
24-11-2011, 08:57
şimdi sizce almalımı almamalımı?

baretta
24-11-2011, 09:04
Dun aksam bizim bankaci bir yakinimizla konustuk biraz alabildiginiz kadar alim subat 15 de bozdurursunuz dedi , zarariniz olursa ben karsilarim dedi :)

AEAlmas
24-11-2011, 09:09
Bayramda yine dolar aldım 1735 ten şimdi yine kardayim :))

makif84
24-11-2011, 09:13
Dun aksam bizim bankaci bir yakinimizla konustuk biraz alabildiginiz kadar alim subat 15 de bozdurursunuz dedi , zarariniz olursa ben karsilarim dedi :)

o zmn almak mantıklı yani

Jehuty
24-11-2011, 12:03
Altın yıllık analizlerine bakarsanız bu sıralar artmaması normal gözüküyor aralık başında artış yapması bekleniyor. Akabinde düşüş ve tekrar haziran ayında peak yapar.

ceco
24-11-2011, 13:02
altındaki düşüş ve yükselişi anlık takip edebılecegımız bi site varmı arkadaslar ?

AEAlmas
24-11-2011, 13:03
doviz.com a bak :)

16EC813
24-11-2011, 13:26
sarı olan herşeyi severim :D

raptor
24-11-2011, 14:14
Öngörüm yılbaşına kadar kısa vadede yumuşak iniş çıkışlarla 98-108 bandında dolaşır fiyat.Yılbaşına doğru 106-108 arasını bekliyorum.Yeni yıla 108 ile girebiliriz.

Önerim fiyat 100 ün altına gelirse alınmalı ve min. 3 ay beklenmeli.

imparatoR
24-11-2011, 14:45
Altn Fiyatlar - Altn Piyasa, Gnlk Dviz ve Altn Fiyatlar Piyasa Rehberi (http://www.altinpiyasa.com/)

sürekli burdan takip ediyorum ben..

CRUEL
24-11-2011, 22:58
Öngörüm yılbaşına kadar kısa vadede yumuşak iniş çıkışlarla 98-108 bandında dolaşır fiyat.Yılbaşına doğru 106-108 arasını bekliyorum.Yeni yıla 108 ile girebiliriz.

Önerim fiyat 100 ün altına gelirse alınmalı ve min. 3 ay beklenmeli.

bırak yaf çağatayın en son verdiği akılda 107den aldık elimizde patladı:D:D

raptor
26-11-2011, 20:20
bırak yaf çağatayın en son verdiği akılda 107den aldık elimizde patladı:D:D

Sen geç hareket ettin o zaman , tepede yakaladın.Beni dinlesen böyle olmazdı :p

imparatoR
01-12-2011, 13:00
24 ayar alış 103 e kadar çıktı tekrar düşüşte..

hakotech
06-12-2011, 10:19
ee nolur bu altın??? bu hafta liderlerin toplantısı var..ee merkez bankalarıda dunyaya dolar pompalıyo? nıye hala yukselmıyo bu meret?

despe
06-12-2011, 10:22
120 leri görsede bozdursak :D

hakotech
06-12-2011, 10:26
120 leri görsede bozdursak :D

öle bı dunya yok gıbı suan valla ben 97.8'den aldım 106-110 olsun dırek bozacam :D

imparatoR
06-12-2011, 10:28
ben çıktım şimdi düşüşte biraz daha düşsün tekrar alıcam.

Ahmet Saraçoğlu
06-12-2011, 10:30
bu ara alınırmı?? eldekine yakın bi miktar daha nakit gelicek ,, onunlada mı altın aliym ,, yoksa eldekini de satıp kaçiymmi?

imparatoR
06-12-2011, 10:31
öle bı dunya yok gıbı suan valla ben 97.8'den aldım 106-110 olsun dırek bozacam :D

neden zaman zaman çıkıp düşüşteyken alım yapıp gramajını arttırmıyosunki?

hakotech
06-12-2011, 10:32
bu ara alınırmı?? eldekine yakın bi miktar daha nakit gelicek ,, onunlada mı altın aliym ,, yoksa eldekini de satıp kaçiymmi?

onsu 1.650 dolara ınıcek denılıyo..bloomberg ve cnbc izlemekten anam agladı :D

hakotech
06-12-2011, 10:33
neden zaman zaman çıkıp düşüşteyken alım yapıp gramajını arttırmıyosunki?

ben gittim elden aldım,banka değil malesef.keske ugrasabılsem ama nasıl yapıldıgına daır en ufak fıkrım yok :S

despe
06-12-2011, 10:34
ben en son bozdurduğumda 107 idi, iyi yakalamışım, ertesi gün 102-103 lere düşmüştü :D

Ahmet Saraçoğlu
06-12-2011, 10:34
peki bişe sorcam cumhuriyet niye adam akıllı kıpırdamıyo ?yada ben mi yanlış yerden takip ediyorum??tanesi 334 ten eski yarım aldım ,,, şuan yine satış fiyatı aynı eski yarımın...cumhuriyet , gram altın kadar oynak değilmi?

ceskin
06-12-2011, 10:35
onsu 1.650 dolara ınıcek denılıyo..bloomberg ve cnbc izlemekten anam agladı :D

hahah aynı valla:D

imparatoR
06-12-2011, 10:37
kuyumcu kapris yapar ;alım satım arasındaki farkı kendi insiyatifinde kabul etmeye çalışır vsvs..

banka en güzeli hem kafan rahat hemde alım satım arası fark 1 lira gibi işlem görüyor;
örnk garanti..

ceskin
06-12-2011, 10:40
kuyumcu kapris yapar ;alım satım arasındaki farkı kendi insiyatifinde kabul etmeye çalışır vsvs..

banka en güzeli hem kafan rahat hemde alım satım arası fark 1 lira gibi işlem görüyor;
örnk garanti..

benimde garantide bazen alıs satıs bıraz orantısız oluyo ama banka dedıgın gıbı en ıyısı

imparatoR
06-12-2011, 10:41
benimde garantide bazen alıs satıs bıraz orantısız oluyo ama banka dedıgın gıbı en ıyısı

hafta sonları ve borsa kapalıyken alım satım arasındaki farkı uçuruyo,sabah alım satım arasında mesala 10 tl vardı:)

hakotech
06-12-2011, 10:43

örnk garanti..

yaa sımdı ben 97.8'den bıraz yuklu aldım..sımdı elımde 4000 tl kadar kullanmadıgım bı mıktar var..napıcam bankaya gıdıp alın bunu, bana altınmı verıym dıyım ne dıyım? :)

ceskin
06-12-2011, 10:45
yaa sımdı ben 97.8'den bıraz yuklu aldım..sımdı elımde 4000 tl kadar kullanmadıgım bı mıktar var..napıcam bankaya gıdıp alın bunu, bana altınmı verıym dıyım ne dıyım? :)

altın hesabı actırcan hacı.garantı hesabın varsa yada actırınca internet bankacılıgı cızz mudahale edebılıyosun hersekılde.al sat takıp et

despe
06-12-2011, 10:46

herhangi bir bankada hesabın varsa, örn. yapı kredi. o bankanın internet bankacılığını kullanman lazım.

internet şubesine girdiğin zaman zaten ister euro ister dolar istersen altın hesabını kendin açabiliyorsun.

altın hesabını açtıktan sonra, altın alabilmen için tl hesabın olması gerek, çünkü tl hesabındaki parayla altın alacaksın. istediğin miktarda altın alabilirsin, ister gram olarak al misal 3 gram, istersen tl olarak al misal 3 tl :)

imparatoR
06-12-2011, 10:48

benimde öleydi elimdeydi altın pazarlık pazarlık kuyumcuda bozdurdum tümü nakit halde garantide altın hesabı açtırdım tümünü yatrdım ;
bana altın hesabı aç diosun açıolar hiç sıkıntı edilecek tarafı yok üstelik hesap işletim ücreti kıl tüy de yok.paran neyse onun karşılığı kurdan 24 ayar altın satın alıosun hesabında tl değilde x gr altın oluyor sonra internet ten alım satım ..

garanti bankasıyla bi bağım yok ama araştırdım bi kaç banka daha yapıyor bu işi fakat alım satım arasındaki fark mağkul değil bundaki kadar.

hakotech
06-12-2011, 10:51
altın hesabı actırcan hacı.garantı hesabın varsa yada actırınca internet bankacılıgı cızz mudahale edebılıyosun hersekılde.al sat takıp et
bugun yaptıram bari :)

herhangi bir bankada hesabın varsa, örn. yapı kredi. o bankanın internet bankacılığını kullanman lazım.

internet şubesine girdiğin zaman zaten ister euro ister dolar istersen altın hesabını kendin açabiliyorsun.

altın hesabını açtıktan sonra, altın alabilmen için tl hesabın olması gerek, çünkü tl hesabındaki parayla altın alacaksın. istediğin miktarda altın alabilirsin, ister gram olarak al misal 3 gram, istersen tl olarak al misal 3 tl :)
eyvallah bugun gidiym actırayım ozaman,zaten bos adamız oturur alır satarım butun gün :D

benimde öleydi elimdeydi altın pazarlık pazarlık kuyumcuda bozdurdum tümü nakit halde garantide altın hesabı açtırdım tümünü yatrdım ;
bana altın hesabı aç diosun açıolar hiç sıkıntı edilecek tarafı yok üstelik hesap işletim ücreti kıl tüy de yok.paran neyse onun karşılığı kurdan 24 ayar altın satın alıosun hesabında tl değilde x gr altın oluyor sonra internet ten alım satım ..

garanti bankasıyla bi bağım yok ama araştırdım bi kaç banka daha yapıyor bu işi fakat alım satım arasındaki fark mağkul değil bundaki kadar.

keske daha onceden bankayla yapsaymısım bu işi ancak cok bılgım olmadıgından hatta sıfır bılgıye sahıp oldugumdan maça yemedi:) sımdı bu 4000 tl ıle butun gun oynıym durayım ya batırırım yada uc bes atarım ustune bıseyler..cok saolun :)

imparatoR
06-12-2011, 10:51
geçen email attım garantiye garantinin ana sayfasındaki verdiği fiyatlarla internet şubesinde işleme hazır rakamlar alakasız dönmediler amaç nedir çözemedim,illa sanal şubede olacaksın asıl işlem görecek rakamı.

imparatoR
06-12-2011, 10:54
keske daha onceden bankayla yapsaymısım bu işi ancak cok bılgım olmadıgından hatta sıfır bılgıye sahıp oldugumdan maça yemedi:) sımdı bu 4000 tl ıle butun gun oynıym durayım ya batırırım yada uc bes atarım ustune bıseyler..cok saolun :)[/QUOTE]

hayırlısı,kaznçlı olur inşallah.

bekliorum bakalım tl de düşüşte bu ara alım yapıcam.

hakotech
06-12-2011, 10:58
keske daha onceden bankayla yapsaymısım bu işi ancak cok bılgım olmadıgından hatta sıfır bılgıye sahıp oldugumdan maça yemedi:) sımdı bu 4000 tl ıle butun gun oynıym durayım ya batırırım yada uc bes atarım ustune bıseyler..cok saolun :)

hayırlısı,kaznçlı olur inşallah.

bekliorum bakalım tl de düşüşte bu ara alım yapıcam.[/QUOTE]

ben su ayın 9'unumu beklesek aceba dıyorum? elemanların kararına gore yön cızmek lazım..

raptor
06-12-2011, 11:10
Banka fiyatlarıyla reel piyaşa şartları altındaki rakamlar farklıdır.Çoğu zaman birbirini tutmaz , makas olması gerekenden daha fazla açılır vs.....

mmtrıza
06-12-2011, 11:11
arkadaslar bende kuyumcuyum altına yatırım yapıp para kazanmak istiyorsanız eger uzun vadeli işlem yapmalısınız kısa vadede hiç kimse net bilgi sahibi değildir sadece tahmin ediyorlar eger tanıdıgınız kuyumcu yoksa bankalara altın hesabi açtırabiliyorsunuz bankanın bu işlemlerden kazancı ise alım satım arasındaki makası bizim alım satımlarımıza göre açık tutuyorlar hertürlü sorunuza yardımcı olabilirim.

hakotech
06-12-2011, 11:17
arkadaslar bende kuyumcuyum altına yatırım yapıp para kazanmak istiyorsanız eger uzun vadeli işlem yapmalısınız kısa vadede hiç kimse net bilgi sahibi değildir sadece tahmin ediyorlar eger tanıdıgınız kuyumcu yoksa bankalara altın hesabi açtırabiliyorsunuz bankanın bu işlemlerden kazancı ise alım satım arasındaki makası bizim alım satımlarımıza göre açık tutuyorlar hertürlü sorunuza yardımcı olabilirim.

ılk soru benden gelsın ozaman,ayın dokuzundakı lıderler zırvesının ardından altın fıyatının ne olması beklenıyor? uzmanların sene sonu beklentileri altının ons'unun,1900 dolarları bulacagı yonunde..sizce bu rakamlar cıkacakmı yoksa,tamamen hayalmi?bugunlerde bloomberg ve cnbc kanallarındakı uzamanlar altının ons'unun 1650 dolara dusebılecegını belırtıyolar..ürkmelimiyiz?sene sonuna dogru altınımızı elımızden cıkaralımmı yoksa bekletelimmi?tesekkurler :)

ahmetuygur
06-12-2011, 11:19
bloomberg de program sunanların söylediklerine inanmayın onlara güvenmeyin sipeküle ettikleri konuşuluyor para alıyorlarmış falan filan

hakotech
06-12-2011, 11:21
bloomberg de program sunanların söylediklerine inanmayın onlara güvenmeyin sipeküle ettikleri konuşuluyor para alıyorlarmış falan filan

eşşolueşşekler..yüreğime ındırıyo bazı konusmaları serfsızlerin :D

raptor
06-12-2011, 11:33
ılk soru benden gelsın ozaman,ayın dokuzundakı lıderler zırvesının ardından altın fıyatının ne olması beklenıyor? uzmanların sene sonu beklentileri altının ons'unun,1900 dolarları bulacagı yonunde..sizce bu rakamlar cıkacakmı yoksa,tamamen hayalmi?bugunlerde bloomberg ve cnbc kanallarındakı uzamanlar altının ons'unun 1650 dolara dusebılecegını belırtıyolar..ürkmelimiyiz?sene sonuna dogru altınımızı elımızden cıkaralımmı yoksa bekletelimmi?tesekkurler :)

Hocam sana şöyle söyliyim , o televizyondaki uzmanmış , profesörmüş , ekonomistmiş hiç kimse net bir şey söyleyemez.Öyle olsa onlar parayı koyacak yer bulamaz. :) Tabiki tahminler yapılır ama çok güvenmemek lazım.Şöyle söyliyim Agustos ayında altının 108 leri göreceğini kim biliyordu ? 108 leri gördü televizyondan bir güzel reklamı yaptılar insanlara , hergün yükseliş haberleri vs.. altın dahada artacak gramı 120 olacak , çeyrek 200 ü geçecek cumhuriyet altını 1000 lira olacak vs. diye.Skora göre yorum yapan futbol yorumcuları gibi.Bankalardan paralarını çekti geldi millet altına yatırdılar.Ata lira kara borsa oldu , torbasına 500-600 dolar işçilik çektiler :D Darphaneye altın veriyorsun 3 hafta sonra teslim ediyor.Ne oldu tabi burada birileri çok güzel paralar kazandı.O sebeble o televizyonlarda söylenenlere vs. çok inanmamak lazım.Şimdide gram altın trendi başladı.Reklamı bi yaptılar ertesi gün millet yeni çeyrek çıkmış 50 milyona diye döküldü hep :D 0.5 gram pek talep görmezken şimdi yok satılıyor.Çok değişken piyasa :confused:

hakotech
06-12-2011, 11:38
Hocam sana şöyle söyliyim , o televizyondaki uzmanmış , profesörmüş , ekonomistmiş hiç kimse net bir şey söyleyemez.Öyle olsa onlar parayı koyacak yer bulamaz. :) Tabiki tahminler yapılır ama çok güvenmemek lazım.Şöyle söyliyim Agustos ayında altının 108 leri göreceğini kim biliyordu ? 108 leri gördü televizyondan bir güzel reklamı yaptılar insanlara , hergün yükseliş haberleri vs.. altın dahada artacak gramı 120 olacak , çeyrek 200 ü geçecek cumhuriyet altını 1000 lira olacak vs. diye.Skora göre yorum yapan futbol yorumcuları gibi.Bankalardan paralarını çekti geldi millet altına yatırdılar.Ata lira kara borsa oldu , torbasına 500-600 dolar işçilik çektiler :D Darphaneye altın veriyorsun 3 hafta sonra teslim ediyor.Ne oldu tabi burada birileri çok güzel paralar kazandı.O sebeble o televizyonlarda söylenenlere vs. çok inanmamak lazım.Şimdide gram altın trendi başladı.Reklamı bi yaptılar ertesi gün millet yeni çeyrek çıkmış 50 milyona diye döküldü hep :D 0.5 gram pek talep görmezken şimdi yok satılıyor.Çok değişken piyasa :confused:

valla bekleyip görücez ozaman..ınsallah hakkımızda hayırlısı olur demekten baska bısey gelmıyo elden..

Güvenc
06-12-2011, 11:46
Şubat ayında yükseliş olucak diyorlar :)

By_HaNNibaLL
06-12-2011, 11:48
Bizim elimizde 90bin falan para vardi bu parayla arsa alalim ev alalim falan derken elimizde tutmaktansa altin hesabina yatiralim parayi istediğimizde cekeriz diyerek yatirdik 2 gün sonra falan güzel bi artiş oldu 90bin olarak yatirdiğimiz parayi lazim oldukca bozdurduk 20 bin falan cektim sonrada 90bin olarak tekrar geri cektik.

Bizim yatirdiğimiz dönemde sürekli altinin en iyi zamanlarini yaşayip artik düşüşe geçedik diyordu sürekli ntv cnn falan inanmayin pek ekonomi finans programlarina

mmtrıza
06-12-2011, 11:53
raptor arkadasımın dediklerine katılıyorum kimse net olarak ne olacagını bilmiyor ama yıllardan beridir altın her sene üstüne koyarak devam ediyor devamlı internet başında olanlar altın hesabı açtırarak alım satım yapabilirler ama en temizi altına stok yapıp yastık altına koymak yükselince satmak

hakotech
06-12-2011, 11:54
şu koduğumun isviçreli bilim adamları şampuana kafa patlatacaklarına,zaman makinasına odaklansalarda ilerde nolcak bi görsek bilsek..işleri gücleri ibn..lik :D

Güvenc
06-12-2011, 11:55
şu koduğumun isviçreli bilim adamları şampuana kafa patlatacaklarına,zaman makinasına odaklansalarda ilerde nolcak bi görsek bilsek..işleri gücleri ibn..lik :D

Adamlarda ekonomik sıkıntı yokki, kılla tüyle uğraşıyorlar :):)

By_HaNNibaLL
06-12-2011, 12:00

Abi öyle daha cok sıkıntı cıkar :D bulduklari makinayi kendileri kullandiktan sonra bi espirisi yok birak şampuanla traş bicağiyla uğraşsinlar:D

hakotech
06-12-2011, 12:01
Abi öyle daha cok sıkıntı cıkar :D bulduklari makinayi kendileri kullandiktan sonra bi espirisi yok birak şampuanla traş bicağiyla uğraşsinlar:D

bana hain kötü serfsız bı bılım adamı lazım desene !! :D

delta0o
06-12-2011, 12:05
Altın herzaman uzun vadede kazadırır herzamanda ole olmustur.Piyasanında ne zaman nasıl olacagını kımse tam kestıremedıği için altın yatırımında uzun vadelı dusunmek en mantıklısı.Kucuk paralarla kazanmak ısteyenler ıcınde altın hesabını kullanmak daka karlı olur.

despe
12-12-2011, 13:06
şu an bence tam alım zamanı, bundan sonra yükselir :D

DENON
12-12-2011, 13:07
şu an bence tam alım zamanı, bundan sonra yükselir :Dbircet altıN kaç para :D :D

despe
12-12-2011, 13:07
sana bedava :D

raptor
12-12-2011, 15:59
99 larda çok kalmaz , hızlı hareket etmek lazım.

SOMEONESPECIAL
12-12-2011, 16:00
Aralık ayının en dibi

Owner89
12-12-2011, 16:19
11.000 TL yatırdım 2 gün önce :D 1.5 sene dokunmicam bakalm nolcak:D

raptor
12-12-2011, 16:45
11.000 TL yatırdım 2 gün önce :D 1.5 sene dokunmicam bakalm nolcak:D

Hayırlı olsun , en az %25 diyorum :icon_tup:

hakotech
12-12-2011, 16:47
yasar erdinç'in söylemine göre bu bir rallinin başlangıcı ve altın yukselıse gecıcekmıs..ne kadar dogru tartısılır ..

despe
12-12-2011, 16:48
yarın 101-102 olur öğlene doğru demedi demeyin :D

onursoytam
12-12-2011, 16:50
edit .................................................. ......

onursoytam
12-12-2011, 16:51
Alış Satış
USD 1,8630TL 1,8730TL
EUR 2,4626TL 2,4758TL
GBP 2,9084TL 2,9240TL
ALT 99,4260TL 100,1200TL

altın yükselmeye başladı bile :)

VTec_king
12-12-2011, 16:52
cumadan bu yana %3 değer kaybetti fırlamasını bekliyorum

despe
12-12-2011, 16:52
haftasonuna kadar 105 i görür diye tahmin ediyorum,

bunlar şahsi düşüncelerim kimse bana göre hareket edip sonradan küfür etmesin :D

hakotech
12-12-2011, 16:54
hesapta ocak basında gramı 125leri görecekti...ama neyse sımdılık bı zararım yok Allah c.c 'a sukur..yarın alakmı napak ne dıyosunuz?

raptor
12-12-2011, 16:55
Güzel bir dip yapıp sonrasında sert bir yükseliş olması muhtemel.

despe
12-12-2011, 16:56
ben bugün 100 ü gördüm hemen alım yaptım, uzun süredir takip ediyorum, baya oldu 100 + larda durdu, max 107-108 gördü bi tarttı piyasayı sonra düştü, baya 102-103 arasında gitti, şimdi düştü, bundan sonrasında çıkar düşüncesindeyim.

dediğim gibi kimse bana bakıpta parasını yatırmasın :D ben kendi fikrimi söylüyorum herhangibir kaynak vs yok.

onursumer
12-12-2011, 16:56
100 un altına düşerse alınabilir çok fazla durmaz o rakamlarda diye düşünüyorum alım artınca zaten direk yükseliyor :D

hakotech
12-12-2011, 16:58
ben bugün 100 ü gördüm hemen alım yaptım, uzun süredir takip ediyorum, baya oldu 100 + larda durdu, max 107-108 gördü bi tarttı piyasayı sonra düştü, baya 102-103 arasında gitti, şimdi düştü, bundan sonrasında çıkar düşüncesindeyim.

dediğim gibi kimse bana bakıpta parasını yatırmasın :D ben kendi fikrimi söylüyorum herhangibir kaynak vs yok.

bu yorumdan sonra kesın alıyorum..duserşe ılk sana gıydırcem burdan :D

onursoytam
12-12-2011, 17:00
yatırım yapmak isteyenler yapsınlar çıkıyorrrrrr :)

ALT 99,4710TL 100,1650TL

onursoytam
12-12-2011, 17:01

mantık her zaman doğru katılıyorum :D

997TT
12-12-2011, 17:17
Altın her dusute dıp sevıyesını dahada yukarı tasıyor,artık 100 sevıyelerı kısa vade dıp noktası gıbı duruyor.
Bugun yıne alım yaptım,bu bır fırsattır,ozellıkle 6 aylık sevıyede %20 beklıyorum.

lnd_samet
12-12-2011, 17:28
yıl sonu 120 bekleyenleri göremiyorum:D

despe
12-12-2011, 18:39
bu yorumdan sonra kesın alıyorum..duserşe ılk sana gıydırcem burdan :D

tamam kabul giydir, ama yaptığın kar ın yarısı benim :D

despe
13-12-2011, 08:35
evet sabah yapıkredi 98 küsürden açtı seansı, yarım satte 99,9 a geldi yine, öğleden sonra artış devam eder düşüncesindeyim :D

98 küsürlü fiyatla almaya yetişemedim ona yanarım :D

DENON
13-12-2011, 08:37
raman dağında altın rezervı bulundu diye netten bı spekulasyon yapcam herkesın altınlar kalcak elınde altın 70i görcek bircet :D

makif84
14-12-2011, 12:35
bügün iyice düştü daha düşermi acaba?

VTec_king
14-12-2011, 15:20
zaman bu zaman alma vakti yatırımcılar fırsatı kaçırmasın :))

TheAce
14-12-2011, 15:29
tam alıcakken gram fiyat 97,75 ti çıkabildim yanlışlıkla 98.15 oldu oha dedm :)

despe
14-12-2011, 16:15
bende de şans yok yarın biraz yüksek başlasa bari, yarın bi miktar satmam lazım :D

fatih(fb)
14-12-2011, 16:30
işbankasında şuanda 97.3- 96.3 daha düşermiki acaba:)

ceco
14-12-2011, 16:38
bu işi bnakadan nasıl yapıyosunuz arkadaslar? yapıkredıde hesabım war onu altın hesabınamı cevırmem gerekıyor net uzerınden alım satım yapmak ıcın?

96.7800

97.7800

iyicede dusuyoor hee

Makinist
14-12-2011, 16:41
bu işi bnakadan nasıl yapıyosunuz arkadaslar? yapıkredıde hesabım war onu altın hesabınamı cevırmem gerekıyor net uzerınden alım satım yapmak ıcın?

96.7800

97.7800

iyicede dusuyoor hee

Eğer imkanın varsa Şkerbankı tavsiye ederim. Alım satım makası 0,70krş. Ykredi çoğu zaman makası 1 liranın üstünde tutuyor.

despe
14-12-2011, 16:41
yapı kredi internet bankacılığına sahip olman gerekiyor. internetten hesaba girdiğin zaman istediğin para cinsinde euro dolar altın vs. hesap açabiliyorsun netten.

ceco
14-12-2011, 16:45
Eğer imkanın varsa Şkerbankı tavsiye ederim. Alım satım makası 0,70krş. Ykredi çoğu zaman makası 1 liranın üstünde tutuyor.

makas dediğin muabbet alım satım arasındakı farkmıdır ???

yapı kredi internet bankacılığına sahip olman gerekiyor. internetten hesaba girdiğin zaman istediğin para cinsinde euro dolar altın vs. hesap açabiliyorsun netten.

hesabım war sımdı bı deneyeyım bakalım.

DENON
14-12-2011, 16:45
bende de şans yok yarın biraz yüksek başlasa bari, yarın bi miktar satmam lazım :Dsendekılerın hepsıne 25000 keş işler birçet :D

Makinist
14-12-2011, 16:50
makas dediğin muabbet alım satım arasındakı farkmıdır ???

Evet bende ilk başlarda ykrdiyi kullanıyordum. Sonra baktım kazancın yarısı aradaki alım satım farkına gidiyor hemen şekerbanka geçtim. Şekerde ilk 0,40 krş tu makas. Şuanda yükseltilerek 0,70 krş oldu ama diğer bankalar arasında bundan daha düşük makas oranı bulunmuyor. Ykredi genelde 1 liranın üstünde makas yapıyor.

ceco
14-12-2011, 16:56
Evet bende ilk başlarda ykrdiyi kullanıyordum. Sonra baktım kazancın yarısı aradaki alım satım farkına gidiyor hemen şekerbanka geçtim. Şekerde ilk 0,40 krş tu makas. Şuanda yükseltilerek 0,70 krş oldu ama diğer bankalar arasında bundan daha düşük makas oranı bulunmuyor. Ykredi genelde 1 liranın üstünde makas yapıyor.

anladım tesekurler. pekı bu makas serbest piyasada elden alım satımlarda nekadar etkılıyor bılgın warmı atıyorum bu ısı elden yapmakmı daha karlı banka uzerınden mı ( elden yapılacagında gitgel ugraşı saymassak)

Makinist
14-12-2011, 16:57
Şuan itibariyle ons 1591 :)

SOMEONESPECIAL
14-12-2011, 17:00
Millet altından kaçmaya başladı. 106 lardan alanlar telaş içerisinde
satmaya başlamasın. Milletin elindeki altını çıkartıp ucuz rakamdan
toplayıp patlatacaklar gene

Makinist
14-12-2011, 17:01
anladım tesekurler. pekı bu makas serbest piyasada elden alım satımlarda nekadar etkılıyor bılgın warmı atıyorum bu ısı elden yapmakmı daha karlı banka uzerınden mı ( elden yapılacagında gitgel ugraşı saymassak)

Bu banka alım satımı çok yaygınlaştı. Fiziki altın biraz zahmetli ve riskli oluyor. Ama internet bankacılığından evde otururken istediğin an(09.00-17.30), istediğin miktarda gram olarak alım satım yapabiliyorsunuz. Bence banka çok daha uygun.

fatih(fb)
14-12-2011, 17:01
işbank 96.87-95.74 hayırlısı 90a az kaldı :D

Blackbird
14-12-2011, 17:26
Bu düşüşlerin ardından sağlım bir yükseliş gelir, en azından öyle umuyorum :D

Slmcnsl
14-12-2011, 17:27
has 97=) 91 92 liraya düşsün arabayi falan satip girişiyorum=)

ceco
14-12-2011, 17:27
bizde senın gibi dusunduk warı yogu altına yatırdık bakalım kısmet artık :D

63owen63
14-12-2011, 17:32
yarın maaşı alınca bir cumhuriyet mi alsam diyorum, ? 650 tl ye düşmüş, ne diyorsunuz, beklemeli miyim yoksa daha ? düşüş devam eder mi ?

Slmcnsl
14-12-2011, 17:39
bizde senın gibi dusunduk warı yogu altına yatırdık bakalım kısmet artık :D

109 -110 liralari bulmadan satmamak lazim. 2012 nin 3. 4. ayi falan gibi sanki..

rebelh
14-12-2011, 17:45
yarın maaşı alınca bir cumhuriyet mi alsam diyorum, ? 650 tl ye düşmüş, ne diyorsunuz, beklemeli miyim yoksa daha ? düşüş devam eder mi ?

cumhuriyet yerine çeyrek al aynı hesap ama bozdururken parça parça bozabilirsin en azında.. bu arada memleket urfa mı? birecikliyimde ben :)

Slmcnsl
14-12-2011, 17:47
al gitsin. 100 liranin altinda oldukça ben almaya devam edecegim. misal.

Dağhan
14-12-2011, 17:47
Yapı kredide piyasanın kapanmasıyla 92-97 çizmişler bu da daha düşmesi beklendiği anlamına geliyor eğer yarın 92-93 civarlarıyla açarsa bende birşeyler almayı planlıyorum açıkcası :)

Onamdar
14-12-2011, 18:08
Dolar 1.8845 çok yükseldi merkez bankası dolarda satış yaparsa bu altına olumlu yansır.
Pozisyon açıp kapatırken bu makasa iyi bakın derim kısa vadede dolar fazla yükseldiğinde altına ,altın yükseldiğindede altını satıp dolara geçin çünkü ters orantı var aralarında
Tabi avrupa birliğindeki gelişmeleride takip etmek lazım hala tam olarak bi çözüm yok ortada

63owen63
14-12-2011, 18:13
cumhuriyet yerine çeyrek al aynı hesap ama bozdururken parça parça bozabilirsin en azında.. bu arada memleket urfa mı? birecikliyimde ben :)

Baş tacı Rebelh, evet urfalıyım, zaten direk kelle almak yerine, iki yarım almayı düşünüyorum.

rebelh
14-12-2011, 18:15
Baş tacı Rebelh, evet urfalıyım, zaten direk kelle almak yerine, iki yarım almayı düşünüyorum.

memnun oldum dostum yiğit benim adım :)

63owen63
14-12-2011, 18:23
memnun oldum dostum yiğit benim adım :)

Ben de memnun oldum kardeşim, Mehmet bende. :)

rebelh
14-12-2011, 21:52
14.12.2011
Alış ------ Satış Önceki S. Değişim Saat
95,2 ------ 95,6

kaynak: Altn Fiyatlar - Altn Piyasa, Gnlk Dviz ve Altn Fiyatlar Piyasa Rehberi (http://www.altinpiyasa.com/)

altın çöküşte beyler alım için çok güzel bi seviye geliyor

ALPER-VNS
14-12-2011, 22:49
14.12.2011
Alış ------ Satış Önceki S. Değişim Saat
95,2 ------ 95,6

kaynak: Altn Fiyatlar - Altn Piyasa, Gnlk Dviz ve Altn Fiyatlar Piyasa Rehberi (http://www.altinpiyasa.com/)

altın çöküşte beyler alım için çok güzel bi seviye geliyor

Türkiye'nin en hareketli finans portalı (http://finans.mynet.com/emtia.aspx)

burda 97 diyo ama bilemedim hangisi doğru yarın ak-kara çıkar meydana

rebelh
14-12-2011, 22:51
Türkiye'nin en hareketli finans portalı (http://finans.mynet.com/emtia.aspx)

burda 97 diyo ama bilemedim hangisi doğru yarın ak-kara çıkar meydana

benim bu baktığım sitede 24 saat sürekli veri değişimi var belki o site günlük çelışıyo olabilir.. yada benim sitede sorun vardı sabah öğreniriz tamda maaş günü:)

Ome_RS
14-12-2011, 23:17
95.35i gördü kk limit olsa çekiceketim ama kart dolu yaa kötü zamanlama bankaya limit arttırımı basvurusu yaptım acarlarsa alıcam bi 10gr

fatih(fb)
15-12-2011, 09:16
an itibariyle işbank 94.600000 95.480000 alım yapsakmı daha düşermi acaba

ALPER-VNS
15-12-2011, 12:59
yorum yok mu beyler? 92 falan olur mu acaba

Semii
15-12-2011, 13:11
DENON msj kutunu boşaltsana :)

DENON
15-12-2011, 13:18
iş bankası 95.7 şu anda , 10gr aldım hadı hayırlısı :D

DENON
15-12-2011, 13:22
DENON msj kutunu boşaltsana :)
boş şu anda :D

63owen63
15-12-2011, 19:14
altın bugünde kan kaybetti , geçen haftadan beri soruyorum kelle'yi. 670 den 630 a düştü. biraz daha beklesem mi alsam mı kararsızım : )

ceskin
15-12-2011, 19:19
baya zarardayım:( aylardır beklıoruz artcak dıye hala dusuyo.bu seferde 2012 ılk yarısı denıyo bakalım daha kac ay beklıcez.sureklı garantı bankasına gırmekten blumberg takıp etmekten sıkıldım:)

Derman
15-12-2011, 19:28
bu ne cenametlik yaa...borsadan kagıt aldım borsa cakıldı...altın aldım 104 liradan..94 liraya kadar indi....hamam sauna kese şart oldu.......

SOMEONESPECIAL
16-12-2011, 08:37
Citigroup, gelecek iki yılda altın fiyatlarının 3400 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Citigroup tarafından hazırlanan raporda, yakın vadede altın için temkinli olduklarını ve 1550 dolar seviyelerinin test edilebileceğini fakat boğa piyasasının güçlü olduğuna inandıkları belirtildi.

İşte Detaylar...

2012, altının 1977´deki kapanışına göre yüzde 50 ralli yaptığı 1978´i anımsatabilir. Böyle bir hareket ile altın 2012´nin ikinci yarısında 2300-2400 dolar civarına gelebilir.

Daha uzun vadede daha yüksek seviyeler bekliyoruz ve gelecek iki yıl için hedefimiz 3400 dolar. Aralık 1979´deki sıçrama ile 1980´de Rusya´nı Afganistan´ı işgali ile altın fiyatlarının ikiye katlandığı 1970-1980 sürecindeki kadar büyük bir hareket olacağı görüşüne henüz katılmıyoruz.

Böyle bir dinamik 6000 dolar üzerinde bir hareket anlamına gelir fakat daha temkinli bir duruş benimsiyoruz ve Ocak 1980´de görülen patlama haricinde benzer bir hareket bekliyoruz.

despe
16-12-2011, 10:00
ben dün altın bozdurmak için yaklaşık 10 tane kuyumcu gezdim, hepside acil nakite ihtiyacın yoksa bozdurma çıkacak dediler.

özgür67
16-12-2011, 10:00
ben dün altın bozdurmak için yaklaşık 10 tane kuyumcu gezdim, hepside acil nakite ihtiyacın yoksa bozdurma çıkacak dediler.

doğru demişler :icon_tup:

VTec_king
16-12-2011, 10:32
ufak ufak başladı yükselmeye :)
iphone da igold dan dünyadaki verileri takip edin gayet başarılı
platinyum satışı olsa bayağı karlı olmaya başladı..

ceco
16-12-2011, 11:49
ben dün 96,150 den aldım bakalım kısmetımızı beklıyoruz bi stı parası olunca bozdurcam ehehehhe :D

fatih(fb)
16-12-2011, 12:49
dün saat 6 da işbankası seansı kapatırken 94.7 den alıyordum yetişemedim kaçırdım şimdi 97lere doğru geliyor:)

SOMEONESPECIAL
19-12-2011, 12:51
Citigroup, gelecek iki yılda altın fiyatlarının 3400 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Citigroup tarafından hazırlanan raporda, yakın vadede altın için temkinli olduklarını ve 1550 dolar seviyelerinin test edilebileceğini fakat boğa piyasasının güçlü olduğuna inandıkları belirtildi.

İşte Detaylar...

2012, altının 1977´deki kapanışına göre yüzde 50 ralli yaptığı 1978´i anımsatabilir. Böyle bir hareket ile altın 2012´nin ikinci yarısında 2300-2400 dolar civarına gelebilir.

Daha uzun vadede daha yüksek seviyeler bekliyoruz ve gelecek iki yıl için hedefimiz 3400 dolar. Aralık 1979´deki sıçrama ile 1980´de Rusya´nı Afganistan´ı işgali ile altın fiyatlarının ikiye katlandığı 1970-1980 sürecindeki kadar büyük bir hareket olacağı görüşüne henüz katılmıyoruz.

Böyle bir dinamik 6000 dolar üzerinde bir hareket anlamına gelir fakat daha temkinli bir duruş benimsiyoruz ve Ocak 1980´de görülen patlama haricinde benzer bir hareket bekliyoruz.

Biri böyle diyor biri tam tersi :beuj:

Altın için umutlar tükendi!

Reuters'in anketine katılan 20 ekonomistin çoğu son dönemde güç kaybeden altının onsunun gelecek üç ayda 1,500 doları geçemeyeceği öngörüsünde bulundu. Ekonomistler, altının 2012'nin sonlarından önce tarihi rekorunu kırmasının da zor olduğu tahmininde bulundu.

Ankete katılanların yaklaşık yarısı altının onsunun 2012'nin ilk çeyreğinde 1,450 dolara, üç tanesi de 1,400 dolara kadar gerileyeceğini düşünüyor. Katılımcılardan dört tanesi de altında 2014'e kadar yeni rekor beklemiyor.

KAYIP YÜZDE 10’U AŞTI

Ekonomistlerin bu beklentisi, altının geçen hafta 1.560 dolara inip son 2.5 ayın en düşük seviyesini gördüğü döneme denk geldi.

Daha sonra hafif toparlanan değerli metalin onsu Aralık'ta şimdiye kadar yüzde 10'dan fazla gerileyerek 1,600 dolar sınırında bulunuyor.

Küresel ekonomide belirsizliğin arttığı bu dönemde fiyatı gerileyen altının, güvenli liman olma özelliğini kaybettiği değerlendirmesi de daha sık dile getirilmeye başlandı.

Ekonomistlerin bu değerlendirmesi yaklaşık 10 yıldan beri yükseliş trendinden olan altında, artık bu yükselişin sonuna gelindiği korkusunu da artırıyor.

HEDGE FONLAR VE AVRUPALI BANKALAR SATIYOR
Altında yaşanan satışta, hedge fonların yılsonunda nakit ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçmesinin ve sermayelerini artırması gereken Avrupa bankalarının altın varlıklarını ellerinden çıkarmasının etkili olduğu belirtiliyor.

İsviçre merkezli hedge fon Tiberius'un CEO'su Christoph Eibl, Risklerin her zamankinden daha üst seviye çıktığı bir dönemde altın fiyatlarının gerilemesi gerçekten ilginç. 2012'de altının diğer metaller içerisinde en kötü performansı sergileyeceğini düşünüyoruz dedi.

MERKEZ BANKALARI DESTEK OLMUYOR

Merkez bankalarının parasal genişleme ve teşvik programları tarafında ellerini sıkı tutması, daha önce güvenli liman olarak görülen altında düşüşün temel nedenleri arasında gösteriliyor.

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi DoubleLine Capital'dan Jeffrey Sherman konuyla ilgili değerlendirmesinde, Enflasyon tehdidi görmediğimiz için altın şu anda çok cazip görünmüyor dedi.

despe
19-12-2011, 12:56
trışkadan nameler :D

Semii
19-12-2011, 12:57
bu açıklama insanı intihara sürükler mazallah

Makinist
19-12-2011, 13:02
Altın yatırımcısını telaşa sokmak için çıkarılan söylentiler bunlar bence. Bide şu var altın onsu 100 dolar çıksa ons 2500 dolar olacak derler. 100 dolar düşüncede altın artık teneke parçası olacak ons 1400 dolara düşecek derler. (Ama bide düşerse mıçtık :) )

onursoytam
19-12-2011, 13:14
Altın fiyatları - Doviz.com (http://altin.doviz.com/)

bu sitede sürekli güncelleniyor

Ome_RS
19-12-2011, 13:40
10gr aldım düşerse batmayız cıkarsa zengin olmayız maksat para harcamayalım :D

Chatin
19-12-2011, 21:20
faizler %12 olmuş ona göre sevgili altıncılar :)

SONE-R
22-12-2011, 12:26
en iyi oran şekerbanktaymış arkadaşlar.. yani alım-satım arasındaki farkın en az olduğu banka..

TheAce
22-12-2011, 13:05
faizler %12 olmuş ona göre sevgili altıncılar :)

faizden alınan vergi konusunda bilgisi olan varmı?

Chatin
22-12-2011, 13:41
faizden alınan vergi konusunda bilgisi olan varmı?

0.15 kesiliyor. yani yüzde 15 yani 0.85 ile... kısacası elde ettiğin faizi 0.85 ile çarpabilirsin.

rapstar
26-12-2011, 14:47
Arkadaşlar şu an garanti bankasındaki 4.5 liralık alım-satım arasındaki farkın mantıklı bi açıklaması varmıdır ?

Makinist
26-12-2011, 14:49
Arkadaşlar şu an garanti bankasındaki 4.5 liralık alım-satım arasındaki farkın mantıklı bi açıklaması varmıdır ?

Genelde bankalar o an işlem yaptırmak istemediklerinde makası iyice açıyorlar. Ben şekerde hiç görmedim ama diğerlerinde çok sık olan bi durum.

rapstar
26-12-2011, 14:55
Genelde bankalar o an işlem yaptırmak istemediklerinde makası iyice açıyorlar. Ben şekerde hiç görmedim ama diğerlerinde çok sık olan bi durum.

Teşekkür ederim bilgi için garantinin işgüzarlığı şu zararımı bi karşılıyim şekerden bi hesap açıp oraya geçmek istiyorum. Tavsiye edermisiniz ? Makaslar baya düşükmüş ama banka güvenilirmidir hesap açmalımıyım sizce ?

Makinist
26-12-2011, 15:14
Teşekkür ederim bilgi için garantinin işgüzarlığı şu zararımı bi karşılıyim şekerden bi hesap açıp oraya geçmek istiyorum. Tavsiye edermisiniz ? Makaslar baya düşükmüş ama banka güvenilirmidir hesap açmalımıyım sizce ?

Ben şuana kadar problem yaşamadım. Makas sabit 70kuruş. Yakında dolar-ons abritajı da başlicakmış. Şuan için tek eksik o bence. Bunun haricinde ben çok memnunum. Tavsiye ederim :)

TheAce
26-12-2011, 15:17
tebde fark 1 tl gibi sürekli

imparatoR
26-12-2011, 15:31

garantinin alım satım arasındaki farkının 1 tl nin üstünde olduğunu hiç görmedim;
tabi borsa kapalı değilse ,mesai saatleri için seyri 0,90 kr - 1 tl gibi değişiyor..

borsa kapalıysa aradaki farkı 10 tl kadar yaptıgınıda gördüm.

o bi yanada altında nası çakıldık arkadaş yaa;
dolar olsaymış yatırım şu 1 ayda altına kıyasla müthiş kazanacakmışız fena canımı sıkmaya başladı bu altın benim..