Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzİn zammi
Bak güzel kardeşim, tartışmayı bir kenara bırakalım 3-5 bişey söyleyeyim sana.
Ülkemize 1,xx liradan giren benzinin bize 4,xx fiyatlardan satılması ve 50K arabanın 100K"ya bize satılması hakaret değilde benim "akkoyun" sözümmü hakaret.
Bak güzel güzel söylüyorum kardeşim, ***** partiye oy verenler yüzünden istediğim akşam çıkıp gazlayamıyorsam ve istediğim arabayı alamıyorsam "akkoyun" dememinde bir sakıncası olmaması lazım.
Bu ***** insan petrolle arabadan bu kadar zamı sanada banada kilitlemeseydi belki şu anda burada tartışmak yerine dışarıda beraber gazlıyoduk.
Sizin verdiğiniz oyun cezasını bizde çekiyoruz yani kurunun yanında yaşta yanıyor.
Ne demiş Atalarımız;
"Akılsız başın cezasını ayaklar çeker".
Biz bugün burada tartışıyorsak bunun sebebi yine ***** insan.
Neyse güncel benzin-mazot fiyatları kaç şu anda?
darkmoon
16-02-2016, 21:11
Cumaya ındırım olur....
Bence benzini 5 tl yapsınlar bizide bir 3 sene rahat bıraksınlar çocuk oyununa döndü..
darkmoon
16-02-2016, 21:13
bizim burda alternatif en ucuz ve kaliteli benzin yada dizeli alabiliceğimiz yerleri konuşalım derim.. konudan sapmadan mesela dedim bu çekoil var 3.99 tl diyor benzin .. damla petrol varmış .. onlarındakide indirimliymiş..
yada karta falan indirim varmı. hani 200 tl de 20 tl lik benzin bedava gibi.. bunları konuşalım.. bari konu bir işe yarasın.
Bak güzel kardeşim, tartışmayı bir kenara bırakalım 3-5 bişey söyleyeyim sana.
Ülkemize 1,xx liradan giren benzinin bize 4,xx fiyatlardan satılması ve 50K arabanın 100K"ya bize satılması hakaret değilde benim "akkoyun" sözümmü hakaret.
Bak güzel güzel söylüyorum kardeşim, ***** partiye oy verenler yüzünden istediğim akşam çıkıp gazlayamıyorsam ve istediğim arabayı alamıyorsam "akkoyun" dememinde bir sakıncası olmaması lazım.
Bu ***** insan petrolle arabadan bu kadar zamı sanada banada kilitlemeseydi belki şu anda burada tartışmak yerine dışarıda beraber gazlıyoduk.
Sizin verdiğiniz oyun cezasını bizde çekiyoruz yani kurunun yanında yaşta yanıyor.
Ne demiş Atalarımız;
"Akılsız başın cezasını ayaklar çeker".
Biz bugün burada tartışıyorsak bunun sebebi yine ***** insan.
Neyse güncel benzin-mazot fiyatları kaç şu anda?
Sistem bunu gerektirir belki o adam fahiş vergi ödemeyi seviyor. belki benzin 100 lira olsun istiyor. Yapacak bişey yok sana hakaret eden DEVLET o adamlar değil hiçbir şekilde koyun diyemezsin o adama. Sistem kurunun yanında yaşın da yanmasını gerektiriyor. Devletin başına kim gelirse gelsin herkesi memnun edemez. Ben de Devletin abuk politikası yüzünden kaç aydır iş bulamıyorum. Ben de benzine fahiş vergi veriyorum. Ama çıkıp kimseye hakaret etmiyorum. Bu hükümet seni savaşa da soksa senin o insanlara hakaret etme hakkın yok. Arkadaşın dediği gibi aynı trendeyiz devrilirsek hepimiz devriliriz. İstediğimiz yere ulaşırsak da hepimiz ulaşırız.
Senin dediğin şöyle de örneklendirebiliriz. Geçen yıllardaki odtüden geçen yol muhabbetini hatırlarsın. Senin mantığın burada işleseydi devlet deseydi ki birsürü insan buna karşı çıktı karşı çıkan geçmeyecek bu yoldan derdi.
bizim burda alternatif en ucuz ve kaliteli benzin yada dizeli alabiliceğimiz yerleri konuşalım derim.. konudan sapmadan mesela dedim bu çekoil var 3.99 tl diyor benzin .. damla petrol varmış .. onlarındakide indirimliymiş..
yada karta falan indirim varmı. hani 200 tl de 20 tl lik benzin bedava gibi.. bunları konuşalım.. bari konu bir işe yarasın.
Damla petrolü kullandım bir süre benzinde sıkıntı yaşamadım. 1 yıldır kullanmıyorum evime uzak olduğu için.
Sistem bunu gerektirir belki o adam fahiş vergi ödemeyi seviyor. belki benzin 100 lira olsun istiyor. Yapacak bişey yok sana hakaret eden DEVLET o adamlar değil hiçbir şekilde koyun diyemezsin o adama. Sistem kurunun yanında yaşın da yanmasını gerektiriyor. Devletin başına kim gelirse gelsin herkesi memnun edemez. Ben de Devletin abuk politikası yüzünden kaç aydır iş bulamıyorum. Ben de benzine fahiş vergi veriyorum. Ama çıkıp kimseye hakaret etmiyorum. Bu hükümet seni savaşa da soksa senin o insanlara hakaret etme hakkın yok. Arkadaşın dediği gibi aynı trendeyiz devrilirsek hepimiz devriliriz. İstediğimiz yere ulaşırsak da hepimiz ulaşırız.
Senin dediğin şöyle de örneklendirebiliriz. Geçen yıllardaki odtüden geçen yol muhabbetini hatırlarsın. Senin mantığın burada işleseydi devlet deseydi ki birsürü insan buna karşı çıktı karşı çıkan geçmeyecek bu yoldan derdi.
Devleti yönetenleride benim hakaret ettiğimi düşündüğünüz kişilerin seçtiğiniz biliyorsunuz.
Sonuç olarak dolaylı yoldan bile olsa benim hakaret ettiğmi düşündüğün kişilerin yüzünden cefayı ben çekiyorum.
Zam mı oldu indirim mi geldi diye meraktan konuya girdim siyasetin içine düştüm iyi mi
10 Yıllık Periyodlar İçinde Son 30 yıllık Benzin Zamları
1983 - 138 tl 1993 - 8525 tl 6178%
1993 - 8525 tl 2003 - 1775 tl 20821%
2003 - 1775 tl 2013 - 4,75 tl 268%
Son on yılda yapılan benzin zamlarını beğenmeyenler hangi dönemdeki Benzin Zamlarını savunduklarını benim gibi hesap ile ortaya koymalarını rica ediyorum.
Devleti yönetenleride benim hakaret ettiğimi düşündüğünüz kişilerin seçtiğiniz biliyorsunuz.
Sonuç olarak dolaylı yoldan bile olsa benim hakaret ettiğmi düşündüğün kişilerin yüzünden cefayı ben çekiyorum.
Dediğim gibi cefayı çekemem diyorsan yapılan şeylerin de sefasını sürmeyeceksin. Mesela duble yol kullanma. Bu devletin vatandaşıysan cefayı da çekeceksin sefayı da süreceksin.
10 Yıllık Periyodlar İçinde Son 30 yıllık Benzin Zamları
1983 - 138 tl 1993 - 8525 tl 6178%
1993 - 8525 tl 2003 - 1775 tl 20821%
2003 - 1775 tl 2013 - 4,75 tl 268%
Son on yılda yapılan benzin zamlarını beğenmeyenler hangi dönemdeki Benzin Zamlarını savunduklarını benim gibi hesap ile ortaya koymalarını rica ediyorum.
Amca sen bir alım "gücü-asgari ücret-petrol varil fiyatları"nı hesaplasan çok daha iii olur.
Şu anda yönetimin koyduğu "sadece vergi" o zamanki benzin fiyatlarında kat kat daha pahalı.
Amca sen bir alım "gücü-asgari ücret-petrol varil fiyatları"nı hesaplasan çok daha iii olur.
Şu anda yönetimin koyduğu "sadece vergi" o zamanki benzin fiyatlarında kat kat daha pahalı.
Anladığım kadarı ile
Bir ülkede Hükümet işçi ücretlerine zam yaptığı sürece benzine istediği kadar zam yapabilir diyorsun..
Bunun sonucu ne olur biliyormusun..
Dediğim gibi cefayı çekemem diyorsan yapılan şeylerin de sefasını sürmeyeceksin. Mesela duble yol kullanma. Bu devletin vatandaşıysan cefayı da çekeceksin sefayı da süreceksin.
İii o zaman 2 tane yol yapıp milletin donuna kadar alsınlar.
Unutmayınki "Özgürlüğün baş düşmanı halinden memnun kölelerdir".
Bu ülkede senin gibi düşünenler oldukça millet hep köle olacak, tıpkı şu anda olduğu gibi.
Hiç düşündünmü diğer ülkelerde niçin insanlar daha mutlu, daha huzurlu ve istediklerine sahip olarak yaşıyorlar.
Çünkü insanlar köleliğe alışmamışlar, en ufak şeylerde sesleri çıkıyor.
İnsanlar senin dediğin gibi düşünürse bu ülke hiçbir zaman ileriye gitmez zaten.
Şimdi birde Suriye"ye girersek onuda desteklermisiniz merak ediyorum, yolu kullanıyorsun sonuçta cefasınıda çek.
Yolu kullandık diye düşman olmadığımız ülke kalmadı zaten.
1993 ile 2003 yılları arası hükümetler toplam % 20.821 oranında zam yapmış bunu savunuyorsan tebrik edrim.. Dile kolay Yüzde tam Yirmi Bin Sekiz Yüz Yirmi Bir kat zam yapmış..
Bak gene siyaset yapıyorsun bu konu Bemzin Zammı lütfen bu hesaplar içinde olalım..
Hükümetlerin yönetimi veya hizmetleri değil..
Anladığım kadarı ile
Bir ülkede Hükümet işçi ücretlerine zam yaptığı sürece benzine istediği kadar zam yapabilir diyorsun..
Bunun sonucu ne olur biliyormusun..
Ah be amcam keşke beni anlasan, dünyanın en pahalı benzinini biz 2002 yılına kadar kullanmıyorduk.
Dünyanın en pahalı benzinini kullanıpta bunu burada "şu yıllarda benzin şu kadardı vs diye savunmanız" cidden komik.
İii o zaman 2 tane yol yapıp milletin donuna kadar alsınlar.
Unutmayınki "Özgürlüğün baş düşmanı halinden memnun kölelerdir".
Bu ülkede senin gibi düşünenler oldukça millet hep köle olacak, tıpkı şu anda olduğu gibi.
Hiç düşündünmü diğer ülkelerde niçin insanlar daha mutlu, daha huzurlu ve istediklerine sahip olarak yaşıyorlar.
Çünkü insanlar köleliğe alışmamışlar, en ufak şeylerde sesleri çıkıyor.
İnsanlar senin dediğin gibi düşünürse bu ülke hiçbir zaman ileriye gitmez zaten.
Şimdi birde Suriye"ye girersek onuda desteklermisiniz merak ediyorum, yolu kullanıyorsun sonuçta cefasınıda çek.
Yolu kullandık diye düşman olmadığımız ülke kalmadı zaten.
İnatla başka yerlere çekiyorsun. Ben bişey desteklediğimi mi söyledim. Vatandaşsan seçimle gelenlerin yönettiği bir ülkede yaşıyorsan, elin mahkum sefayı da süreceksin cefayı da çekeceksin diyorum. Ben de burada cefa çekiyorum iş bulamıyorum diyorum. eli yüzü düzgün 100biden aşağı araba yok diyorum. Adamın 600 dolara aldığı ikinci el aracı 20bin liradan aşağı alamıyorum diyorum. Ama Akkoyunlar demiyorum. Burada seninle o iyi bu kötü tartışması yapmıyorum. Sana kabul ettirmek istediğim tek düşünce insanlara hakaret etmenin yanlış olduğu.
1993 ile 2003 yılları arası hükümetler toplam % 20.821 oranında zam yapmış bunu savunuyorsan tebrik edrim.. Dile kolay Yüzde tam Yirmi Bin Sekiz Yüz Yirmi Bir kat zam yapmış..
Amca o zaman herkesin maaşo yüzde %20,821 artmadığına göre herkesin açlıktan ölmüş olmamız gerekirdi.
Yazdığına mantık yönünden bir bak istersen.
Eğer benim bu konuyu anlamamı istiyorsanız lütfen Siyaset yapmadan Benzin Fiyatlandırması ne olmalı hesabını ortaya koymanızı rica ediyorum
İnatla başka yerlere çekiyorsun. Ben bişey desteklediğimi mi söyledim. Vatandaşsan seçimle gelenlerin yönettiği bir ülkede yaşıyorsan, elin mahkum sefayı da süreceksin cefayı da çekeceksin diyorum. Ben de burada cefa çekiyorum iş bulamıyorum diyorum. eli yüzü düzgün 100biden aşağı araba yok diyorum. Adamın 600 dolara aldığı ikinci el aracı 20bin liradan aşağı alamıyorum diyorum. Ama Akkoyunlar demiyorum. Burada seninle o iyi bu kötü tartışması yapmıyorum. Sana kabul ettirmek istediğim tek düşünce insanlara hakaret etmenin yanlış olduğu.
Senin kabullenmek gereken nokta ise ben ***** partililere "akkoyun" dedim diye bana hakaret etmen.
Sen ***** partili değilim demedinmi yani?
Benim sana bişey demediğim halde senin bana hakaret etmen yanlış değilmi yani?
Amca o zaman herkesin maaşo yüzde %20,821 artmadığına göre herkesin açlıktan ölmüş olmamız gerekirdi.
Yazdığına mantık yönünden bir bak istersen.
Bu na sadece şöyle cevap vereceğim: Gelişmiş ülkeler neden işçi ücretlerine ve ürünlere her yıl % 20.000 zam yapmaz..
Cevap : bu zammı yaparsa batar ve bunu çocuklar bile bilir..
Bu yorumu yapan kıt arkadaşım. Sen senelerdir 1 ve 2. köprüyü kullanmayıp yğzerek geçiyorsun boğazı. İstanbula uçakla gelmiyorsun 2 havalimanına moskova üstünden geçerken antalya uçağı paraşütle atlıyorsun. Duble hale dönmeden zaten var olan tek şeritli yoluda xaten kullabmıyordun demi. Yani allahtan bunlardan önceki hiçbirşeyden yararlanmamışsın
Yüksek Zammı savunarak saçmaladığının farkındamısın..
Son 10 yıılık zammı hayır diyorsun ondan önceki % 20.8821 zammı kabul ediyorsun..
Bu yorumu yapan kıt arkadaşım. Sen senelerdir 1 ve 2. köprüyü kullanmayıp yğzerek geçiyorsun boğazı. İstanbula uçakla gelmiyorsun 2 havalimanına moskova üstünden geçerken antalya uçağı paraşütle atlıyorsun. Duble hale dönmeden zaten var olan tek şeritli yoluda xaten kullabmıyordun demi. Yani allahtan bunlardan önceki hiçbirşeyden yararlanmamışsın
Mesela TaGo bana kıt demen bi hakaret diyemezsin kardeşim mevzu bu!!!!!!!!
Bu na sadece şöyle cevap vereceğim: Gelişmiş ülkeler neden işçi ücretlerine ve ürünlere her yıl % 20.000 zam yapmaz..
Cevap : bu zammı yaparsa batar ve bunu çocuklar bile bilir..
Aynen amca gelişmiş ülkeler 1xx"li liradan aldığı benzini vatandaşına 4xx"li liraya satmazlar.
50K"ya aldıkları arabayı vatandaşlarına 100K"ya satmazlar.
Gelişmiş ülkelerin alım gücü fazladır, sizin gibi 1000 eurı-oluk arabaları 30-35K"ya almazlar.
Tekrar ediyorum..Siyaset yapmadan Benzin Fiyatı ne aralıkta olmalı ve ne kadar haksız gelir elde ediliyor lütfen bunu tartışalım..
Kusura bakma arkadaşım sen kötü niyetlisin. Ayrıca da eğitime ihtiyacın var. Çünkü bilgi düzeyin normalin altında. Eğitimci kişiliğimi kullanıp bu kanıya vardım. Sende mesleğinle alakalıysa yap yorum. Sen insanlara "bu hükümetin yaptığından yararlanmıyacaksın memnun değilsen" dediğğndeki basit mantığı, düşemeyecek kadar doluyum. Kıtsın dedim çok bile hafif kaldı mğtevazi yorumum
Aynen amca gelişmiş ülkeler 1xx"li liradan aldığı benzini vatandaşına 4xx"li liraya satmazlar.
50K"ya aldıkları arabayı vatandaşlarına 100K"ya satmazlar.
Gelişmiş ülkelerin alım gücü fazladır, sizin gibi 1000 eurı-oluk arabaları 30-35K"ya almazlar.
Doğrudur fakat gelişmiş ülkelerin gelişmekte olduğu dönemlerde yani 1800 ile 1900 yılları arsında işçi ücretleri ve çalışma saatları ve sosyal yaşam hakları ne durumdaydı araştırdınmı. İşverenler veya Hükümetler halkı ölüm pahasına açlık sınırında 20 ssat çalıştırdıkları için bu günlere geldiklerini biliyormusun..
Veya başka ülkeleri sömürerek ve hala sömürmeye devam ederek bu güne geldiklerini biliyormusun..
Bu kaçıncı tekrarım..Tekrar ediyorum..Siyaset yapmadan Benzin Fiyatı ne aralıkta olmalı ve ne kadar haksız gelir elde ediliyor lütfen bunu tartışalım..
Doğrudur fakat gelişmiş ülkelerin gelişmekte olduğu dönemlerde yani 1800 ile 1900 yılları arsında işçi ücretleri ve çalışma saatları ve sosyal yaşam hakları ne durumdaydı araştırdınmı. İşverenler veya Hükümetler halkı ölüm pahasına açlık sınırında 20 ssat çalıştırdıkları için bu günlere geldiklerini biliyormusun..
Veya başka ülkeleri sömürerek ve hala sömürmeye devam ederek bu güne geldiklerini biliyormusun..
Amca yönetim halkı vergi adı altında soyduğu halde hala bütçe açık veriyor.
Hangi gelişmekte olan ülkeden bahsediyorsun?
Turizm desen, sebze-meyve desen, ithalat-ihracat desen hepsi batmış düzeyde.
En basitinden görüyorsun forumda, türlü türlü sektörde çalışan insanlar var.
Resmen yakında savaşa girecez, ne gelişmesi bu?
Yönetime sürekli soru soruyorsun adalet arıyorsun. Sorduğum soruya cevap verebil ilk önce. Sen bu yaşına kadar tüm o akrabalarınla Türkiyenin her özelliğinden yararlanabildin ve kimse hesap sormadıda. Afedersin sen bi oy attığın ve anca duble yol örneği verebildiğin sevgili partinin, bizlere yol kullanma hakkını ne hakla sorgulayabilirsin??
telden yazdım kusura bakma. Cümle uzun geldiyse 3 kelimelik cümleler kurayım anlaman için
Neden boş ve çalıntı fıkırlere yorum yapıyorsunuz?
Farkında degılsınız ama sayenızde kendılerın olmayan fıkırlerı degerlı kılıyorsunuz.
Yokmus gıbı davranmak,emın olun varmıs gıbı davranmakdan daha kolay:icon_tup:
Akayakıt zamlarına gerı donelım derım....
slowmotion
16-02-2016, 22:20
Bu kadar siyasetin icinde sorum araya kaynayabilir, petrol fiyatlari neden belli bir aralik belirlenerek yapilmiyor? Hemde istedikleri gibi kaziklarlar :) ör: brent 25-30 dolar arasi benzin 4,01tl 30-35 dolar arasi 4,10tl gibi.
Ayrica verginin (kdv) vergisinin (ötv) alindigi baska bir yer varmi? Hesaplama yonteminde neden kdvnin de ötv si aliniyor?
Sayın skodra madem ne olmalı diyorsunuz;
Varil fiyatı dünyada 160 dolardan buralara düştü. Yani 27 dolara dek. Bu 6 da 1 ine düştü demek. Tabi bu dönem içinde Tl de Dolar karşısında yaklaşık yarı yarıya değer kaybetti. Yani yarıya düştü. Bu 2 çarpanı çarparsan yakıt parası her ne olursa olsun şuankinin 3 de 1 ine düşmesi gerekirdi.
darkmoon
16-02-2016, 22:23
ben bir şey yazdım arada kaynadı şu alternatif istasyonlarda yakıtı kaliteli ve ucuz firmalar varmı onları değerlendirelim birde karta falana filana kampanyası olan firmalar varmı misal falanca karta 100 tl lik yakıtta 10 tl hediye gibi..
Yakıt artışına mani olamayızda bari alternatif çerezlikde olsa indirimsel yolları konuşalım.. en azından bir yılda bir depo kar etsek birdepo bir depodur..
Denizbank afili kartı neredeyse %10 puan veriyor sürekli
Sayın skodra madem ne olmalı diyorsunuz;
Varil fiyatı dünyada 160 dolardan buralara düştü. Yani 27 dolara dek. Bu 6 da 1 ine düştü demek. Tabi bu dönem içinde Tl de Dolar karşısında yaklaşık yarı yarıya değer kaybetti. Yani yarıya düştü. Bu 2 çarpanı çarparsan yakıt parası her ne olursa olsun şuankinin 3 de 1 ine düşmesi gerekirdi.
TÜRKİYE ………………...1.38 DOLAR
FRANSA …………………..1.40 DOLAR
MALTA …………………...1.43 DOLAR
FİNLANDİYA …………...1.47 DOLAR
SAN MARİNO …………..1.47 DOLAR
İZLANDA ………………...1.48 DOLAR
İNGİLTERE ……………...1.48 DOLAR
PORTEKİZ ……………….1.49 DOLAR
İSVEÇ ……………………..1.49 DOLAR
YUNANİSTAN …………..1.51 DOLAR
İSRAİL ……………………..1.52 DOLAR
İTALYA …………………...1.56 DOLAR
DANİMARKA …………….1.57 DOLAR
MONAKO ………………...1.58 DOLAR
NORVEÇ …………………..1.63 DOLAR
HOLLANDA ……………...1.67 DOLAR
Sizce bu ülkeler neden fiyatlarını 3 katı indirmemişler de bizim indirmemizi doğru buluyorsun..
Bu ülke bu şartlarda 0.50 Dolardan benzin satabilirmi ? Eğer satmaya kalkarsa yaşayabilirmi ?
Axessin de 300e 30tl puani var akaryakıtta geçerliydi hatirladigim kadari ile.
TÜRKİYE ………………...1.38 DOLAR
FRANSA …………………..1.40 DOLAR
MALTA …………………...1.43 DOLAR
FİNLANDİYA …………...1.47 DOLAR
SAN MARİNO …………..1.47 DOLAR
İZLANDA ………………...1.48 DOLAR
İNGİLTERE ……………...1.48 DOLAR
PORTEKİZ ……………….1.49 DOLAR
İSVEÇ ……………………..1.49 DOLAR
YUNANİSTAN …………..1.51 DOLAR
İSRAİL ……………………..1.52 DOLAR
İTALYA …………………...1.56 DOLAR
DANİMARKA …………….1.57 DOLAR
MONAKO ………………...1.58 DOLAR
NORVEÇ …………………..1.63 DOLAR
HOLLANDA ……………...1.67 DOLAR
Sizce bu ülkeler neden fiyatlarını 3 katı indirmemişler de bizim indirmemizi doğru buluyorsun..
Bu ülke bu şartlarda 0.50 Dolardan benzin satabilirmi ? Eğer satmaya kalkarsa yaşayabilirmi ?
Amca bir fransızın asgari ücreti yaklaşık 4000 "TL", bir fransız senin aldığın 35000 "TL" lik arabayı 1 maaşıyla alıp + olarak arabadan kalan parayla 7 defa deposunu fulleyebiliyor. Dhada savunmayın şunu yapmayın bırakın bu işi.
Öncelikle yayımladığınız tablo yalan... yurt dışı özellikle ülkelerin fiyatlarına bakın. Google herşeyin doğru yayımlandığı yer değil. 2. Si bakın önce yakıt nerden düştü dolar olarak inceledik, ayrıca kendi para birimimiz dolar karlısında ne değişime uğradıyı değerlendirdik ve 6 da 1 olan oran bu çarpımla 3 de 1 e düştü. Diğer ülke para birimleri dolara karşı değişimi ayrıca incelenmeli
vectra-tuner
16-02-2016, 22:36
Bak ben sağ görüşlüyüm illede hükümete biat et yada yaptıklarını kullanma diyorsan bende ödediğim tüm vergileri ne emeğim geçmişse zehir zıkkım olsun diyorum. Ülkenin kurucusu Atatürk olup sayesinde epey bi ekmeğini yemiş sömürge olmamışsın en azından bugüne kadar.. Türkiye cumhuriyetinde doğan herkesin bu ülkede hakkı vardır kimsenin babasının tapulu malıda değildir hükümetler geçicidir.. Bu kafayla hareket edersen yarın başka bir siyasi parti geldiğinde aynısını sana yaptığı zaman anlarsın....
Edit fransada benzin fiyatları en son gördüğümde 1,22 ile 1,25 euro arasında değişiyordu, hemen hemen 1,9-1,13 dolara denk geliyor.
Amca sen a haberi izle bırak forumu.
Amca bir fransızın asgari ücreti yaklaşık 4000 "TL", bir fransız senin aldığın 35000 "TL" lik arabayı 1 maaşıyla alıp + olarak arabadan kalan parayla 7 defa deposunu fulleyebiliyor. Dhada savunmayın şunu yapmayın bırakın bu işi.
Yazmamak için çok direndim fakat zorla yazdırıyorsunuz..
İkinci ülke olarak Fransa yazmış bir kişi olarak bizleri anlaman çok zor kabul ediyorum ve sizinle tartışmayı kesiyorum..
Daha iyi bir yaşam sürebilmemiz için Ülkemizin Fransanın yönetmesini mi istersiniz ?
Şimdi Almanyaya baktım kontrol için 1.10 euro yani 1.20 dolar bile değil. Yani tablo yalan beyan.
Bu arada bizim lkemiz ve tüm komşularımız petrol üreticisi ve nakliye ödemiyoruz. Avrupada ise hiç petrol olmadı. Her bir litresi en az 5000 km taşınarak geliyor...
Bizde ise bugünkü kurla 1.40 dolardan bile pahalı. Buyrun bu açıdan bakın
Yazmamak için çok direndim fakat zorla yazdırıyorsunuz..
İkinci ülke olarak Fransa yazmış bir kişi olarak bizleri anlaman çok zor kabul ediyorum ve sizinle tartışmayı kesiyorum..
Daha iyi bir yaşam sürebilmemiz için Ülkemizin Fransanın yönetmesini mi istersiniz ?
Amca ben daha buraya yeni geldim, fransızı örnek vermemin sebebide asgari ücret ve benzin fiyatlarını bilmemem.
Zaten açtığım bir tane konudada fransayı sevmediğimi belirtmiştim.
Hemde başkaları gibi avrupa ülkemiz karşısında avrupa ülkelerinin fanatikliğini yapacak kadar nankör değilim.
Avrupa ülkelerinden nefret eden birisine bunları söylemeniz gerçekten komik.
Amca ben daha buraya yeni geldim, fransızı örnek vermemin sebebide asgari ücret ve benzin fiyatlarını bilmemem.
Zaten açtığım bir tane konudada fransayı sevmediğimi belirtmiştim.
Hemde başkaları gibi avrupa ülkemiz karşısında avrupa ülkelerinin fanatikliğini yapacak kadar nankör değilim.
Avrupa ülkelerinden nefret eden birisine bunları söylemeniz gerçekten komik.
Edit;
Asgari ücret ve benzin parasını bildiğim için fransayı örnek verdim yoksa lanet olası sömürgeci avrupa ülkeleri.
Şimdi Almanyaya baktım kontrol için 1.10 euro yani 1.20 dolar bile değil. Yani tablo yalan beyan.
Bu arada bizim lkemiz ve tüm komşularımız petrol üreticisi ve nakliye ödemiyoruz. Avrupada ise hiç petrol olmadı. Her bir litresi en az 5000 km taşınarak geliyor...
Defalarca yazdım hesap ile gelin dedim. Benim elimden gelen bulduğum bilgiler bunlar yanlış olabilir doğrularını sizler getirin. Ben en azından hesap ile geliyorum boş çene yapmıyorum..
ufuksaracci
16-02-2016, 22:50
Yazmayayım diyorum ama amca senin yaptığın hesap resmen MHP'nin 40. yılı hesabı.
Defalarca yazdım hesap ile gelin dedim. Benim elimden gelen bulduğum bilgiler bunlar yanlış olabilir doğrularını sizler getirin. Ben en azından hesap ile geliyorum boş çene yapmıyorum..
Hesap ile gelincede konuyu değiştirmeye çalışıyon amca,
Size asgari ücret ve benzin fiyatlarını söyledim diye beni bir vatan haini ilan etmediğiniz kaldı.
Bakın beyefendi;
Azerbaycan petrolü bize bir boruyla geliyor. Rusya benzin ve gazı aynı. Kürt ve ırak petrolü limanımıza kadar boruyla geliyor. Biz nakliye ödemediğğmiz ayrıca kendimizde petrol kuyularına sahip bir ülke olarak nasıl hala petrolsüz avrupa ülkelerinden nerdeyse %40 pahalı yakıt alıyoruz??? siz bir somut bilgi sunun
Bu hala mı debeleniyor burada.
Benzinin %20 daha ucuz olmasi gerekirdi,hesaplamalari yanlis yapiyorsunuz.
Daha onceleri anlatmistim.
Farkindaysaniz,cahille ugrasarak aslinda zaman kaybi yasiyorsunuz. Neden? Fikri bike kendinin degil... Biryerlerden kopyaladigini,arastirmadan kendi fikri diye savunuyorlar...
Klasik aktrolculerin yaptigi,basit verilerle algi yonetimi yapmak....
Kimseyle isim yok ama ulkemi cikarlari icin atese atan ve destekleyenlerin iki yakasi buraraya gelmez insallah!
Bazilari anlasilan makarnayi yakip kömürü yiyor...
Normal bi kafa degil normalsede ya yandasidir yada aptal
Bazilari anlasilan makarnayi yakip kömürü yiyor...
Normal bi kafa degil normalsede ya yandasidir yada aptal
Bu yazinizin kime faydasi oldu.?
Defalarca Bos Siyaset yapmayin hesap ile tezinizi ortaya koyun diyorum fakat maalesef ...
Benim tezim belli
Hesabimi kendi nacizene gelirim olan Türk lirası maaşı üzerinden yapıyorum..
2002 emekli maaşı:257 tl ...Benzin:1,62 tl ...alınabilen: 159 litre...
2016 emekli maaşı:1,300 tl...Benzin:4,16 tl...alınabilen: 313 litre...
Sizlerinde eger bir fikri veya tezi var ise bu sekilde hesap ile aciklayip beni veya okuyanlari gelirimize gore benzin alim gucumuzun azaldigina inandirin.
Lutfen bos siyaset yapmayin mantikli yazilar yazin.. Konuyu kirletmeyin..
Amca artık sen de yazma .
Benzın ındırımı bugun gelır,motorıne 2 gun daha beklemıyorum.
süleymann
17-02-2016, 10:27
?
Merhabalar abilerim kardeşlerim;
Konu askerlik olunca forumun tecrübesine dayanarak sizden yardım istiyorum, fikirleriniz benim için çok önemli :)
Askerlik kapıya dayandı, bildiğiniz üzere yurtdışında yaşıyorum.
)
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Benzin zammı bilgileri verirken hepiniz birden amcaya siyaset yaptırmaya çalışıyorsunuz!
Hesap kitap bile yapmayı bilmiyorsunuz, gelmiş amcaya ahkam kesiyorsunuz!
Konuyu kirletmeyin, boş boş konuşmayın!
Mantıksız insanlar sizi!
t-jet ali
17-02-2016, 10:37
Güzel kardeşim işsizim diyorsun işsizlik sigortasından ne kadar faydalandın?
yalnız bir örnek, işsizlik sigortası 1999 yasasıyla ttf. nun yerine geldi, aradan geçen 16 yıl fonda şu anda sözde 93 milyar para var,şu ana kadar dağıtılan 7-8 milyar.
15 yılda işsizlere verilen paranın yıllık dağıtılması lazım.Sözde bu para yüksek getiride değerlendirilecekti.hazine bonosunda olsa 15 yılda dağıtılan kadar yıllık getirisi olması lazım, kesintiler hariç.
al sana kara delik,ttf. ödedik diye övünüyorsun ama işsizlik sigortasındaki para nerde, sözde orada, bu ülkenin işsizleri, aileleri bunu sorgulasın yeter.
Benim tezim belli
Sizlerinde eger bir fikri veya tezi var ise bu sekilde hesap ile aciklayip beni veya okuyanlari gelirimize gore benzin alim gucumuzun azaldigina inandirin.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2013/07/hesap-uzun.jpg
burada daha detaylı bir tablo var
Daha önce defalarca yazdım ..
Bu konu Benzin Zammı..Benzin Zammı.. Benzin Zammı..
Başka konu aç eğer doğru ise haklısın derim yanlış ise doğru bildiklerimi açıklarım o konu üzerinden tartışırız..
Konuyu başka konular ile kirletmeyin.. Konu Benzin zammı..
Başka konu aç eğer doğru ise haklısın derim yanlış ise doğru bildiklerimi açıklarım o konu üzerinden tartışırız..
içinde hepsi var dedem benzin mazot gözlüklerini değiştir sen okuyamadın bence
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Geçmişteki mesajlarıma bakarken sadece işine gelenlere bakmışsın,
buraya yeni geldiğimi söyledim.
Sence ülkemizde benzin-araba-alım gücü yeterli olsaydı ben buraya gelirmiydim?
Aynen dediğim gibi bunlar olmasaydı ben şu anda elin ülkesinde olmak yerine ülkemizde gazlıyordum.
Millet keyfinden gitmiyor başka ülkelere.
Yeni açılan konulara bakarsan millet gidecek ülke arıyor, neden durduk yere gitsinler.
Yiğit!
Anlamıyor musun.. Benzin fiyatını hesaplayacaksın! Ne şimdi bunlar? Benzin diyoruz!
Boş boş yazıp durma artık! Benzin hesabıyla gel buraya!
Konuyu böyle resim mesim kirletiyorsun hep.. Pis herif!
Yardır sen khobra amca
içinde hepsi var dedem benzin mazot gözlüklerini değiştir sen okuyamadın bence
Benzin Zammı yok demiyorum ki.. Yukarıda açıkladığım gibi son 10 yılda % 237 zam yapılmış..Bunu kabul ediyorum ve bu na karşılık
1. Tezim :
Son 20 yıl Benzin Zamlarına baktığımızda
1993 ile 2003 arası % 20.800 zam görmüş
2003 ile 2013 arası % 238 zam görmüş
2. Tezim
Sonuç son 10 yılda yöneticilerimiz geçmiş 10 yıla göre çok daha az zam yapmışlar ve buna karşılık işçi veya emekli ücretlerine daha çok zam yaparak Benzin Alım Gücümüzü çoğaltmışlar..
Varsa bunun tersi diyen benim gibi hesap ile ortaya koysun.
veya benim hesaplarımda hata var ise düzeltsin..
Amca siyasetten örnek verip siyaset yapma diyosun.
Senin ilacın a haber amca, boşver forumu falan emekli adamsın aç a haberi sabahlara kadar izle.
Zaten benzin zammıda paralel yapının suçu, forumda paralel zaten bizde paraleliz.
http://www.haberport.com/images/upload/ahbr.jpg
http://i.hizliresim.com/gZdvZN.jpg
buda devletin vergi soygununu nasıl yaptığını anlatan tablo
Benim tezim belli
Boş yapmayın demişsin de, 2002 yılındaki varil fiyatı ile 2016daki varil fiyatını mukayese etmemişsin. Ya da varil fiyatının tr'ye yansıması tl dolar paritesinde bu sebeple ondan da bir haber bi hesap yapmışsınız.
Ayrıca sizin emekli maaşınızı bilmem ama bu ülkede 1 teklik dahi emekli maaşı alamayan emekliler de mevcut. O hesabı 1.300 den yani alt dilim emekli maaşlarından "en yüksek" dilime denk gelen orandan daha yüksekten hesaplamanız da ilginç olmuş.
http://i65.tinypic.com/245bxg3.jpg
Birde şu var emekli ile asgari ücretli birisinin maaşını benzinle kıyaslamak saçma değil mi ?
Herkesin arabasımı var.
Ekmekle peynirle sütle etle zorunlu tüketim malları ile ulaşım derken toplu ulaşımdaki rakamlarla kıyaslamak gerekir.
Ama onlar zorunlu tüketim malları ile kıyaslama yapamazlar.
Gerçekler çok vahim çünkü
Aralıkta 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.385 lira, yoksulluk sınırı 4.512 lira olarak hesaplandı.
1 baba 1 anne 2 çocuk olarak hesaplanır ve durum vahim baba asgari ücretle çalıştığını hesaplarsanız açlık sınırırın altında bir maaş almaya halen devam ediyor.1300 TL daha yeni olmasına rağmen.
Buraya gelmiş benzinle emekli asgari kıyaslaması yapıyorsunuz.
Bu adam nasıl araba alacak aldı diyelim sigortası vergisi benzini mazotu neyinle ödeyecek.
Hesapmış siz bence de A Haber izleyin.
Orada çok düşünecek birşey yok inanın zaten inanmışsınız
Bence daha fazla muhattap olmayın şununla. Bulmuş bir yerden 2 copy paste, öteye geçemiyor. Söylediğiniz diğer konuları idrak edemiyor, kabullenemiyor. He he, şampiyonsun diyelim gider belki..
Defalarca söylüyorum
Lütfen '' 4 kişilik bir ailenin geçim sıkıntısı '' diye konu açın ayrıcana tartışalım..
Gerçekleri gösterme ve bizi aydınlatmak istiyorsanız.
Ülkemizde benzine ödenen vergiler ile bizim ekonomimize yakın ülkelerde toplanan vergi oranlarını açık olarak karşılaştırmalı yazarsanız bizde daha net anlarız..
2002 Varil fiyatı ile 2016 varil fiyatlarını tr dolar karşılaştırmasını açıkça yazarmısınız..
Defalarca söylüyorum
Lütfen '' 4 kişilik bir ailenin geçim sıkıntısı '' diye konu açın ayrıcana tartışalım..
Açmaya gerek yok sen ve senin gibiler o ailenin eline 1 simit 1 bardak su verip aç bırakmadık dersiniz.
1,40*4 kişi *3 öğün*30 gün= 504 TL Simit
0,25*4 kişi *3 öğün*30 gün= 90 TL Su
Kalan paraylada bir ev kiralar faturalarına öder dersiniz.
Bak nasılda yetiyor dersiniz.
Hep yalvarıyorum Lütfen üstü kapalı net rakamlar içermeyen siyaset içerikli yazılar yazmayın veya yazdığınızın içini rakamlar ile doldurun ki anlayabilelim..
Bu foruma kaç kişi uye bilmiyorum tahmini 30.000 diyelim %50 si hükümet taraftarı ise bu yanlış yolda olan 15.000 kişiyi aydınlatmak bilgi vermek daha doğru bir hareket değilmi.. Ülkemizin geleceği için bu forumda bulunan ve hükümet yanlısı olan yanlış yola sapmış kişilere doğru hesaplar ile açıklamalı olarak bilgilendirme çok daha iyi olur düşüncesindeyim..
Öteye itmek ötekileştirmek aşağılamak sizlere ne kazandıracak.. Eğer gerçekten inandığınız bir şey var ise bu uğurda mücadele etmek daha doğru olur kanımca..
Açmaya gerek yok sen ve senin gibiler o ailenin eline 1 simit 1 bardak su verip aç bırakmadık dersiniz.
1,40*4 kişi *3 öğün*30 gün= 504 TL Simit
0,25*4 kişi *3 öğün*30 gün= 90 TL Su
Kalan paraylada bir ev kiralar faturalarına öder dersiniz.
Bak nasılda yetiyor dersiniz.
İnsanlar hakkında bu kadar ön yargılı olma derim..
Benim ne düşündüğümü bilemezsin..
Benzin alim gucumuz artmis ama, benzinli araba kullanan kalmamis herkes lpg taktiriyor, vay sigirlar vayy..bu arada ben 2002de hic benzin alamiyordum, simdi alabiliyorum:) 18 yasinda universiteye yeni girmistim arabam yoktu alamiyordum benzin, simdi hem maasim var hem arabam, yasasin hokumett!!
Son olarak yazıyorum..
Anlattıklarınızı rakamlar ile detaylı bir şekilde açıklamalı olarak benim yaptığım gibi yazın ben istediğinizi yapmaya hazırım..
Hatta konu açarım Ben Eşeğim diye yazarım yeter ki siz haklı olun hesaplarınız doğru olsun..
imprezaWRC
17-02-2016, 13:55
Kasım 2002'de iktidara geldiler 2002 aralıkta ham petrol varil fiyatı 26 dolar oldu. Dolar 1,42 TL 1 lt yakıt 1,62 TL.
Şubat 2016 ham petrol varil fiyatı 29 dolar oldu. Dolar 2,96 TL. 1lt yakıt 4,16 TL. Kaba hesapla 1lt yakıt şu an 3,2 TL olması lazım.
Benzin benzin diye tutturunca bu kadar yazasım geldi. Yoksa 2002'deki alım gücü ile şimdiki alım gücünün arasında sıradağlar olduğunun sanırım 39 yaşında emekli olmuş birisi olarak siz daha iyi bilirsiniz. (Bakınız daire metrekare fiyatları, 2002'de yemeyip içmeyip emekli maaşınızı biriktirdiğinizde 1+1 dairenin yarısını alabilirdiniz, şimdi aynı dairenin anca 4'te 1'ni alırsınız. 2002'de iyi kötü daire sahibi olabilirken şimdi aynı daireyi alabilmek için en aşağı 26 yıl para biriktirmeniz lazım.)
ufuksaracci
17-02-2016, 14:02
@imprezawrc daire fiyatlarını karıştırana kadar herşey çok güzel gidiyordu ama daire fiyatlarını karıştırmayacaktın be abi. Bak şimdi amca benzin dışında yazdın bana ne bana ne diyecek
imprezaWRC
17-02-2016, 14:04
@imprezawrc daire fiyatlarını karıştırana kadar herşey çok güzel gidiyordu ama daire fiyatlarını karıştırmayacaktın be abi. Bak şimdi amca benzin dışında yazdın bana ne bana ne diyecek
Kendisi o zaman emekli maaşını da yazmasın. Kendisi de aynı şeyi yapıyor.
Kendisi o zaman emekli maaşını da yazmasın. Kendisi de aynı şeyi yapıyor.
Al işte yine kirlettin konuyu.. Daireyle ne yapacaksın ki.. Niye sokuşturuyorsun daire maire..
Yanlış yolda olan bizleri doğru yola sokmaya çalışıyor shokobra.. Doğru yol? Doğruyol? Öfff ben de siyaset yaptım şimdi senin yüzünden :(
Bence bizi trollüyor. Biz de ciddiye alıp yazıyoruz boşuna. =)
kışkırtmayın adamı.. Son olarak yazdığını söylemişti.
Kurtulmuştuk ne güzel..
sizin yüzünüzden Tekrar yazacak, yakışmaz o yaşta adama tükürdüğünü yalamak lafından dönmek.
imprezaWRC
17-02-2016, 14:54
Dünya'da petrol fiyatları.
http://tr.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/
Bizden daha yüksek ülkeler İrlanda, İsviçre, Fransa, Moritanya, İsveç, Finlandiya, Islanda, Birleşik Krallık, Malta, Komorlar, Portekiz, Yunanistan, San Marino, İsrail, Mayotte, Denmark, İtalya, Norveç, Monaco, Netherlands, Hong Kong
Moritanya, Komorlar, Mayotte'deki otomobil sayısı sanırım sayılıdır. Yunanistan'ı geçiniz. Diğerleri ile şuanki halimizi bir karşılaştırayım dedim, bir gülme tuttu ve vazgeçtim.
free-hifi
17-02-2016, 15:07
yarın benzine indirim var :D
AliGizda
17-02-2016, 15:08
Ne kadarlık daha bir indirim olucak?
Kasım 2002'de iktidara geldiler 2002 aralıkta ham petrol varil fiyatı 26 dolar oldu. Dolar 1,42 TL 1 lt yakıt 1,62 TL.
Şubat 2016 ham petrol varil fiyatı 29 dolar oldu. Dolar 2,96 TL. 1lt yakıt 4,16 TL. Kaba hesapla 1lt yakıt şu an 3,2 TL olması lazım.
Benzin benzin diye tutturunca bu kadar yazasım geldi. Yoksa 2002'deki alım gücü ile şimdiki alım gücünün arasında sıradağlar olduğunun sanırım 39 yaşında emekli olmuş birisi olarak siz daha iyi bilirsiniz. (Bakınız daire metrekare fiyatları, 2002'de yemeyip içmeyip emekli maaşınızı biriktirdiğinizde 1+1 dairenin yarısını alabilirdiniz, şimdi aynı dairenin anca 4'te 1'ni alırsınız. 2002'de iyi kötü daire sahibi olabilirken şimdi aynı daireyi alabilmek için en aşağı 26 yıl para biriktirmeniz lazım.)
atladığınız bir şey var; o zaman dünya devi değildik.
Yeni indirim yok...
Ben kaale almayin dedikce yucelttiniz bos beles yorumlari...
free-hifi
17-02-2016, 16:10
Yeni indirim yok...
Ben kaale almayin dedikce yucelttiniz bos beles yorumlari...
Murat abi Opet 4 kuruş indirim gönderdi 17/02:4,11 18/02:4,07
Benzin Zammı yok demiyorum ki.. Yukarıda açıkladığım gibi son 10 yılda % 237 zam yapılmış..Bunu kabul ediyorum ve bu na karşılık
1. Tezim :
Son 20 yıl Benzin Zamlarına baktığımızda
1993 ile 2003 arası % 20.800 zam görmüş
2003 ile 2013 arası % 238 zam görmüş
2. Tezim
Sonuç son 10 yılda yöneticilerimiz geçmiş 10 yıla göre çok daha az zam yapmışlar ve buna karşılık işçi veya emekli ücretlerine daha çok zam yaparak Benzin Alım Gücümüzü çoğaltmışlar..
Varsa bunun tersi diyen benim gibi hesap ile ortaya koysun.
veya benim hesaplarımda hata var ise düzeltsin..
Bu mesaj anlayan için çok şey ifade ediyor...
Hesap açık ve ortada.
Bundan daha iyi olabilir miydi, olabilirdi ama olmaması için tüm Dünya adeta topyekün birleşti.
Eğer Misak-ı Milli hedefi birkaç yıl ötelenmeseydi, belki de çok çok uygun fiyatlardan petrolümüzü tüketmeye başlamıştık bile...
imprezaWRC
17-02-2016, 16:33
Çok şey ifade ediyor ama atladığınız başka birşey var. Petrol ihraç ederken 143 kuruşa ihraç ediyoruz, ithal edip satarken de döne dolaşa 3 kere vergi veriyoruz. Petrol niye ihraç ediyoruz çünkü araç sayısı artmış olmasına rağmen benzin kullanımı azalıyor, mazaot ve lpg kullanımı artıyor.
Yazının devamı
http://www.hurriyet.com.tr/litresi-143-kurusa-2-5-milyon-ton-benzin-sattik-22063024
Bu mesaj anlayan için çok şey ifade ediyor...
Hesap açık ve ortada.
Bundan daha iyi olabilir miydi, olabilirdi ama olmaması için tüm Dünya adeta topyekün birleşti.
Eğer Misak-ı Milli hedefi birkaç yıl ötelenmeseydi, belki de çok çok uygun fiyatlardan petrolümüzü tüketmeye başlamıştık bile...
Abi hangi kanali izleyip, hangi gazeteyi okuyorsunuz, sizin seviyenize yaklasabilmek icin ne kadar sureyle takip etmem gerekiyor bu yayinlari?
Abi hangi kanali izleyip, hangi gazeteyi okuyorsunuz, sizin seviyenize yaklasabilmek icin ne kadar sureyle takip etmem gerekiyor bu yayinlari?
Bir gazete veya kanalda bu yazdıklarımın dile getirilebileceğini mi düşünüyorsun?
Bunu öğrenmenin en iyi yolu, çevrenizde ki Prof. veya Doç.ler ile(Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Siyasal Bilimler alnlarında)bu konuları mütalaa etmekten geçer...
Yoksa öyle Atv, Ulusal, Star veya Sözcü'den edinebileceğiniz bir bilgi değildir. Oralarda normal kullanıcı profilleri için bilgi ve belgelere erişebilirsiniz ;)
Murat abi Opet 4 kuruş indirim gönderdi 17/02:4,11 18/02:4,07
Bunu 2 gun once soylemistim zaten. Ben resmi ilandan 2-3 gun once ogreniyoruz(hesapla)
Ben yeni derken minimum 2 gun sonrasi icin soruyorum.
Bayiler yada sizler aciklaninca ogrenirsiniz ama onun degeri olmaz. Stoklara yeni mal sokup cikaramazsiniz...
free-hifi
17-02-2016, 17:10
Bunu 2 gun once soylemistim zaten. Ben resmi ilandan 2-3 gun once ogreniyoruz(hesapla)
Ben yeni derken minimum 2 gun sonrasi icin soruyorum.
Bayiler yada sizler aciklaninca ogrenirsiniz ama onun degeri olmaz. Stoklara yeni mal sokup cikaramazsiniz...
Eski müdürümüze opetten 1 gün önce söyleniyordu şimdiki müdür peşine düşmüyor şu an :D
arabayı evdekinlere bıraktık 8 krş indrim furyasını kaçırdık, :) yarın gene zamlı zamlı alacaz.. 3.45 ten :( sıkayım dişimi yakınsa indirim :(
1 gun once bayilerimize soyluyoruz.
Biz 3 gun onceye kadar hesaplayip,ogreniyoruz.
Opec in aciklamasi geldi1 saat once,zam gelir yakinda.
Bir gazete veya kanalda bu yazdıklarımın dile getirilebileceğini mi düşünüyorsun?
Bunu öğrenmenin en iyi yolu, çevrenizde ki Prof. veya Doç.ler ile(Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Siyasal Bilimler alnlarında)bu konuları mütalaa etmekten geçer...
Yoksa öyle Atv, Ulusal, Star veya Sözcü'den edinebileceğiniz bir bilgi değildir. Oralarda normal kullanıcı profilleri için bilgi ve belgelere erişebilirsiniz ;)
Peki bu prof doc lar ve siz bu konusma sirasinda herhangi bir uyusturucu ya da alkollu icecek kullaniyormusunuz? Sinirlari follos olmus bir ulkede yasiyorum da ben, acaba bahsettiginiz ulke Turkiye degil mi?
Peki bu prof doc lar ve siz bu konusma sirasinda herhangi bir uyusturucu ya da alkollu icecek kullaniyormusunuz? Sinirlari follos olmus bir ulkede yasiyorum da ben, acaba bahsettiginiz ulke Turkiye degil mi?
Tabi, Türkiye.
Zaten mesajınızda yanıtı kendiniz vermişsiniz. "Sinirlari follos olmus".
Neden böyle olmuş sorusunun cevabı, konumuzun cevabı.
34btr1907
18-02-2016, 14:32
http://www.nationalturk.com/pkk-petrol-boru-hattina-saldirdi-sevkiyat-durdu-226184.htm#.VsXH6rSLQ_5
M U R A T
18-02-2016, 15:04
minik beyinlerinde derin kritikler yapanlara acaip tavım konunun uzmanı gibi yazmıyor mu birde...
blumenberg
19-02-2016, 00:22
zam gelmiş dün, 4.15 mişti, bugün indirim gelmiş 4.10
Otto_Skorzeny
19-02-2016, 00:54
http://www.nationalturk.com/pkk-petrol-boru-hattina-saldirdi-sevkiyat-durdu-226184.htm#.VsXH6rSLQ_5
Paylaştığın site virüslü haberin olsun. Norton uyarı verdi
zam gelmiş dün, 4.15 mişti, bugün indirim gelmiş 4.10
Ben bunlari 2-3 gun onceden yaziyorum zaten. Konuyu okumadiniz sanirim.
Hatta sunu diyim;cmtesi 4-5krs indirim gelebilir....
Sonra cmtesi gecesi indirim geldi diye yazmayin :)
Akbank neoda kampanya var 100tl uzerine 10tl chip para. 50tl uzerine ilk alisverise 10tl chippara diye de mesaj gelmisti 2 gun once 100tllik yakit aldim 20tl chip para geldi. Ki axessinde 3x100tlye 30tl chip para kampanyasi var. Akbankli olanlara guzel firsatlar var bu ay ki gecen ayda 75tl chippara kazandim sirf bu akaryakit alimlarindan ve sevgililer gunu muhabbetine.
Büyük bir indirim varsayımın var mi abi
Yoksa 5 yukari 3 asagiya devam mi :)
blumenberg
19-02-2016, 14:31
o zaman bekleyim ben 1 gün daha. :)
Yok yahu,kicik indirim. Yarin gelir.
Dolar dusmedi,benzin motorin dustu. Yapamayadabilirler...
Tupras cmtesı yapması gereken ındırımı,bugun yapar...
tayreep_john
22-02-2016, 08:36
bursa 95 oktan ortalama 4.12 4.10 civarı ... bi indirim söz konusumudur acaba (benzin) ??
blumenberg
22-02-2016, 09:44
ya arkadaşlar bi petrolcu arkadaştan duyduğum şeyi söyleyeyim dedim, bu 95,97 oktan dedikleri veya yeni adıyla 95 nitro dedikleri arasında fark yokmuş. tek çeşit yakıt var diyor. acaba kandırılıyormuyuz.
Bunu başka petrol zinciri olan bi abimizden daha duymuştum daha öncesinden. Hepsi kırıkkaleden veya başka bi yerden tek çeşit şeklinde gelir denmişti.
yusuf yılmaz
22-02-2016, 09:48
ya arkadaşlar bi petrolcu arkadaştan duyduğum şeyi söyleyeyim dedim, bu 95,97 oktan dedikleri veya yeni adıyla 95 nitro dedikleri arasında fark yokmuş. tek çeşit yakıt var diyor. acaba kandırılıyormuyuz.
Bunu başka petrol zinciri olan bi abimizden daha duymuştum daha öncesinden. Hepsi kırıkkaleden veya başka bi yerden tek çeşit şeklinde gelir denmişti.
doğru hepsi aynı nitro ve ultimate dediklerinde deterjan % 1 den daha az oranda diğerinden fazla deterjan bulunduruyor oktan aynı
Yanlis bilgi vermeyin lutfen.
İsin icinde degilseniz yazmayin...
Yakitlar kesinlikle farkli,eger aldiginiz 95+ diye gecen benzin ise.
Zaten cok az sirket 2 farkli benzin satiyor artik.
yusuf yılmaz
22-02-2016, 16:07
95 oktan üstü benim bildiğim yakıt yok piyasada olmasıda mümkün değil bp ve bazı firmalar % 3.5 ethanol kullanıyor 95.3 oktan gibi bir değer sağlanıyor
varsa sağlam bilgisi olan yazsın araştırmasını yaparız
mimarsertac
22-02-2016, 16:57
Benzinde 5 kuruşluk indirim yapıldı (http://www.hurriyet.com.tr/benzinde-5-kurusluk-indirim-yapildi-40058666)
95 ve 97 oktan var.
Bir cok sirket 97'ye talep olmadigi icin kaldirdi ancak Shell-Bp devam ediyorlar bazi istasyonlarda.
Bu indirim gecen haftanin....
Low-Rider
22-02-2016, 22:06
LPG fiyatlarındaki istasyon'dan istasyona değişim neden ve nasıl oluyor peki ?
İpragaz : 2.34
Shell: 2.29
Aygaz: 2.39
BP: 2.50
Bunlar web sitelerinde yazan fiyatlar. İstasyonlarda 1.9x TL'den 2.20-2.30'lara kadar farklı farklı fiyat var
Lpg fiyatları çok oynak gerçekten.shellde 2.25 olan lpg opette 1.99
Shellin kendi istasyonuna gitmistik, ankarada rekabet olan bolgelerde 1.99dan, olmayan yerlerde 2.09dan sattiklarini soylemislerdi shellin kendi istasyonlarinda(bayiler serbest)
Gecen bende onu fark ettim
1.99 icinde biraz hava olabilir diye dusunmedim değil:)
LnchCntrl
22-02-2016, 22:27
Lpgli araç kullanırken Aytemiz'den alırdım hep, hiç patırtı kütürtü yapmamıştı, başka kullanıp memnun kalan var mı ?
blumenberg
22-02-2016, 22:32
95 ve 97 oktan var.
Bir cok sirket 97'ye talep olmadigi icin kaldirdi ancak Shell-Bp devam ediyorlar bazi istasyonlarda.
abi bu 95 +nitro dedikleri 97 oktan değil dimi? shell'lerdeki?
bir de bizim uçaklardan drain yapıyoruz her uçuşta bir miktar artıyor, onlardan biraz depoya koysak zararı olur mu. sanırım onlar 110-130 oktan arası oluyor. tabiki böyle birşey yapacağımdan değil de merak ettiğimden soruyorum.
Lpgli araç kullanırken Aytemiz'den alırdım hep, hiç patırtı kütürtü yapmamıştı, başka kullanıp memnun kalan var mı ?
Abi benim merak ettiğim lpg belirli kalite testlerinden geçiyormu?
Bu dediğim diğer yakıtlar içinde geçerli, çünkü bazen yakıtın kalitesiz olduğu o kadar anlaşılıyorki.
İnsan bunlar hiçbi kalite testinden geçmiyo diye.
Abi benim merak ettiğim lpg belirli bir kalite testlerinden geçiyormu?
Bu dediğim diğer yakıtlar içinde geçerli, çünkü bazen yakıtın kalitesiz olduğu o kadar anlaşılıyorki.
İnsan bunlar hiçbi kalite testinden geçmiyo diyo.
Düzeltme, hızlı yazınca olmuyomuş bunu anladım :)
LnchCntrl
22-02-2016, 22:37
abi bu 95 +nitro dedikleri 97 oktan değil dimi? shell'lerdeki?
bir de bizim uçaklardan drain yapıyoruz her uçuşta bir miktar artıyor, onlardan biraz depoya koysak zararı olur mu. sanırım onlar 110-130 oktan arası oluyor. tabiki böyle birşey yapacağımdan değil de merak ettiğimden soruyorum.
95+ oktan bildiğim kadarıyla 95. küsürlere denk geliyor ethanol karışımı ile. 97 oktan değil kesinlikle.
Abi benim merak ettiğim lpg belirli kalite testlerinden geçiyormu?
İnsan bunlar hiçbi kalite testinden geçmiyo diye.
valla forumdan biri zamanında lpglerin hepsinin aynı olduğunu söylemişti, o gün bugün öyle düşünüyorum. ama hiç araştırmadım bilgimde yok açıkçası.
Lpg de aynı degıl ancak cogunlukla aynı.
Lpg nın menseıı bellı ıse sorun yok,ancak otogaz ve tuplu lpg nın,ozellıkle mart sonuna kadar farklı olması gerek. Buna dıkkat etmeyen sırket cok fazla.
Fıyatı ucuzdan alın 1 depo. Km sıfırlayın. Cekıse ve menzıle bakın. Baktınız sorun yok,yallah tazyık...
1,94 ıstanbul en ucuzu.
Malesef rekabet cok,ınsanlar fıyat dususu ıle musterı cekıceklerını sanıyorlar. Kımse hızmetıyle on plana cıkmak ıstemıyor.
Ceplerındekı parayı musterılere dagıtıyorlar.
Bu mazottada var... Benzınede sıcradı...
Class cevizli minübüs yolu 1.89 dan karınca gibi işliyor :)
Class gaz :)
Neler yazarım onlar ıcın. Kullanın,memnun kalırsanız devam edın acık kaldıgı surece....
Bi kere kullandım,menzil takip etmedim fakat çekişte bi düşüklük hissetmedim.
Bildikleriniz son kullanıcıyı etkileyecek şeyler ise söyleyin önünden geçmeyelim bir daha :)
Her yerden gaz alırlar. Oyuzden bırsey dıyemem. Menzıl ve cekısı kontrol ederek devam.Vergı ıle ılgılı ıyıdırler,otv'nın nımetlerınden cokk faydalanırlar.
Ayrıntı ancak bu kadar verebılırım,sen anla ıste....
Esim eskiden class otomasyon sistemlerinde çalışıyordu. Ağır kaçakçılıkları var diyordu ofise değişik değişik tipler geliyormuş.
Aytemiz seviyorum ben eve yakın bi istasyon var gaz 1.99 benzin 3.99 motorin hatırlamıyorum.Bir sıkıntı görmedim.
Benzıne zam beklentım var yarın.
Ucuz mazot vs satan yerlerı basıt kontrolle anlıyabılırsınız.mal duzgun mu degıl mı dıye....
Ertesı gunde mazota gelır....
nasıl anlıcaz ben mesela lukoilin mazotu merak ediyorum
yusuf yılmaz
23-02-2016, 12:35
95 ve 97 oktan var.
Murat Hocam bp istasyonlara yakıtı biz veriyoruz(genel merkez müdürlük) akaryakıt analist uzman müdürüm her daim yanımda 97 oktanı kaldıralı 1 yılı aşkın zaman oldu 95 veriyoruz tüm istasyonlara shell de keza öyle loglarda shell benzini retart veriyor yalnız sanırım nitro katkısından olabilir
BP benzinleri nasıl hem dizel hem benzin olarak kalitesi? Bir ara Total iyiydi.
Nıtro yuksek oktanlı,Bp sadece bellı baslı ıstasyonlarında,stoklara gırdıkce verıyor.
Dıger sırketler kokten kadırdı.
Yıne devletımız sagolsun! Yanlıs uygulamalar...
Ucuz mazot satan ıstasyona 5lt pet ıle gıdın,once pete doldurtun,renk normalse,devam almaya....
Nıtro yuksek oktanlı,Bp sadece bellı baslı ıstasyonlarında,stoklara gırdıkce verıyor.
Dıger sırketler kokten kadırdı.
Yıne devletımız sagolsun! Yanlıs uygulamalar...
Ucuz mazot satan ıstasyona 5lt pet ıle gıdın,once pete doldurtun,renk normalse,devam almaya....
REngin tam olarak nasıl olması gerek, hangi renge kayarsa içerisinde su vb ne olduğu belli olur? :)
free-hifi
23-02-2016, 15:50
mURAT ABİ fiyat panomuz yalama oldu dün iflas etti artık 4,06 4,11 4,06 4,11 bunu bir standarta koymadı kac gündür böyle :D
REngin tam olarak nasıl olması gerek, hangi renge kayarsa içerisinde su vb ne olduğu belli olur? :)
Renk aslında ıthal ve yerlı malda degısıyor.Hatta aylara gore farklılık gosterdıgı oluyor. Duzgun bır ıstasyondan numune gıbı 1lt alın,o renk ıse devam.
Acık yesıl-cok acık ve parlak sarı hatta kahverengıne kacan.vs gıbı
mURAT ABİ fiyat panomuz yalama oldu dün iflas etti artık 4,06 4,11 4,06 4,11 bunu bir standarta koymadı kac gündür böyle :D
Malesef oyle,otomatık fıyatlandırmaya gectık 2 senedır,nedense dususler aynı oranda yansımıyor hala...
Kapanıslar bu sekılde olursa,ındırım gelır.
Dıyeceksınız bugun zam geldı ama boyle ıste :(
turbo&quattro
23-02-2016, 22:11
http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/5053A674-0B1B-4374-ABEB-45DA4A8635E1_zps4wgbijby.jpg (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/5053A674-0B1B-4374-ABEB-45DA4A8635E1_zps4wgbijby.jpg.html)
Yaklasik 25lt $10
http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/5053A674-0B1B-4374-ABEB-45DA4A8635E1_zps4wgbijby.jpg (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/5053A674-0B1B-4374-ABEB-45DA4A8635E1_zps4wgbijby.jpg.html)
Yaklasik 25lt $10
Ayıptır , günahtır :D :D :D
Low-Rider
23-02-2016, 22:40
[IMG]http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/5053A674-0B1B-4374-ABEB-45DA4A8635E1_zps4wgbijby.jpg[/IMG (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/5053A674-0B1B-4374-ABEB-45DA4A8635E1_zps4wgbijby.jpg.html)
Yaklasik 25lt $10
Forum üyelerini ağır tahrik ve galeyana getirmek nedeniyle süresiz uzaklaştırıldınız :D
turbo&quattro
23-02-2016, 22:55
Aslinda biraz pahali aldigim yer galonu $1.55 . $1.35 olan yerlerde var :D
LnchCntrl
24-02-2016, 00:05
bizim burda 1.55 dolara pompacı depoya tükürmez işe bak
2015 in tamamında 45 kere zam/indirim gelmiş , 2016 da bugüne kadar 35 kez ..2016 iyi başlamadı ve devam edicek...
free-hifi
24-02-2016, 16:38
2015 in tamamında 45 kere zam/indirim gelmiş , 2016 da bugüne kadar 35 kez ..2016 iyi başlamadı ve devam edicek...
aYNEN abi yarına yine 6 kuruş indirim saçmalığın daniskası
Bır sure ındırım zam yazmıyacagım. Zaten burada 1-2 depo alındıgı ıcın fark etmez.
Ekstra bır durum olursa yazarım...
Ülkede her şey saçma sapan geliştiği için petrol fiyatları da böyle.. Dolar kuru bu kadar hareketli değil arkadaş.. Bir aldığım fiyattan bir daha alamıyorum..
Yarin benzine 4krs civari gelir,indirim olsa gelmezdi....
free-hifi
26-02-2016, 15:25
Murat abi zam geldi 6 kuruş 4.11 oldu yine 4,05-4,11-4,05-4,11 bıktım yeminle bir aydır sürekli böyle
vectra-tuner
26-02-2016, 15:34
Ülkede her şey saçma sapan geliştiği için petrol fiyatları da böyle.. Dolar kuru bu kadar hareketli değil arkadaş.. Bir aldığım fiyattan bir daha alamıyorum..
Petrol fiyatları aşırı oynak.. Aynı gün %3 inip akşama %5 çıkabiliyor...
Murat abi zam geldi 6 kuruş 4.11 oldu yine 4,05-4,11-4,05-4,11 bıktım yeminle bir aydır sürekli böyle
Pazartesı mazota gelebılır,sımdıden uyarayım.........
zamdan şikayet ediyosunuz, indirimli benzin veriyoruz sallayan yok :D
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/213705-yakitinizi-10-dusurmek-ister-misiniz-bp-benzin-ceki.html
şaka bi yana iyice cılkı çıktı bu işin, her gün fiyat mı değişir ya bi standart sağlanamaz mı? ne kadar sağlam bir ekonomimiz var maşallah.
İndirim geldiğinde forumca gelecek zamdan korkar olduk :)
İndirim geldikçe benzinin-mazotun fiyatı artıyor çok değişik bi sitem gerçekten.
ya adamların hedefi 4 tl idi,,,,ne 4 tlden aşşa iniyo ne daha fazla yukarı çıkıyo,,,4 tl nin üstünde oynuyolar işte,,,,
Bugun benzıne zam gelır 5krs cıvarı.
onn_dear
29-02-2016, 16:12
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında ortalama 5 kuruşluk zam yaptı.
Bu zam geldı zaten,12 de fıyatlara uygulanıcak.
slowmotion
03-03-2016, 11:51
Yokmu indirim :)
Dun geldı zam,ındırım henuz yok...
Motorine 7 krş zam:
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/haberin-detayi/41000/41682/
Küfür küfür küfür
Bu zam yenı degıl,kufurun bosuna gıtmesın :)
kunteper
03-03-2016, 22:33
Güneşlide çekoil acildi. 3.10dan mazot satiyorlar. Bir problemi var midir, yoksa yeni acildigindan indirim mi yapiyorlar ?
Enjektorleri elimeze almamak için bilindik yerden almak daha iyi
Po omv isletmecisi varsa
Shell a.ş
Opet mehmetçik
Gibi kendini ispatlamis yerlerden alırım hep.
Diger sahis ve sirketlere güvenim yok malesef
Alabılırsınız ama her ucuzdan degıl.
Aytemız olabılır
Lukoıl
TP gıbı ıstasyonlar olabılır. Ucuz bulursanız alın.
Cekoıl degıl ama :)
TürkPetrolün her istasyonu aynı kalitede midir?
Turkpetrol degıl,o satın alınıp kapandı, turkıye petrollerı gıbı sacma ısmı var.
Genelde duzgundur ama ıs bayıde bıtıyor tabı. Gazyagı koyan cok....
Bayi fiyat tabelasi altindaki firmaya bakın
Akaryakit firmasinin kendisine aitse ölüme alabilirsiniz.
Florya gobekteki shell a.ş mesela ben hep ordan alıyorum.
Fark bence var .
Firma sahipleri katakulli yapabilir ama akaryakit markasi yapamaz g.t ister :)
Her yeni araba aldığımda ( arabasına göre değişebilir diye ) Bp ve Shell denerim sonuç her bakımdan Shell.
Sıfır aldım arabamı takıntım yok ama 2dir shellden alıyorum. Normalde diğer araçlarıma yolumun üstü diye po dan alırdım.
energy petrolden almaya başladım motorini 3.00dan satıyor bi fark göremedim ucuz olduğu için daha fazla km yapıyorum. depoyu doldururken neden sizde ucuz diye sordum bayiliğimiz yok kar düşük ondan bu fiyattan satıyoruz dedi. onlara gelen yakıtta opetle aynı yerden geliyormuş.
Guvendiginiz istasyondan alin.
Yerli mali kullanmaya ozen gosterin ancak her yerli degil.
AliGizda
04-03-2016, 14:07
Ben Opet' ten başka istasyondan ne benzin, ne mazot alırım. Büyükçekmece rampada Kadoil var bazen oradan gaz alıyorum, hem ucuz oluyor hemde kaliteli. Orasıda Kadıoğlu Petrollerinin diye biliyorum.
brent 39 dolara dayandı zam yakındır.
Kurda da artıs olması gerek,pazartesı pıyasaları gormek gerek.
Yukselıs devam ederse,carsamba ancak zam gelır.
opetin benzini shellden iy gibi geliyo bana hep,,,zaten shellden benzin almıyom daha
blumenberg
06-03-2016, 19:21
Shell Nitro zam gelmiş yine, 4.19 güncel fiyat :) Ankara
Oncekı zam bu... Yenısı daha gelmedı.
beakmenek
06-03-2016, 19:28
Shell Nitro zam gelmiş yine, 4.19 güncel fiyat :) Ankara
Birkaç gündür o şekilde ama yeni dikkatimi çekti bazı shellerde 1 kuruş fazla tüm yakıtlar. Nitro 4.20 Bilkent Shell'de mesela. O fark nerden kaynaklanıyor merak ettim.
Otto_Skorzeny
06-03-2016, 19:32
Birkaç gündür o şekilde ama yeni dikkatimi çekti bazı shellerde 1 kuruş fazla tüm yakıtlar. Nitro 4.20 Bilkent Shell'de mesela. O fark nerden kaynaklanıyor merak ettim.
Sahibinin yavşaklığından.
Tavan fıyattan "1" kurus bıle yuksekse,resmını cekın,270.000tl ceza alsın,akıllanır.
blumenberg
06-03-2016, 21:25
Tavan fıyattan "1" kurus bıle yuksekse,resmını cekın,270.000tl ceza alsın,akıllanır.
abi bu durumda 4.15'den fazla satamaması gerekiyor değil mi?
https://bildirim.epdk.org.tr/bildirim-portal/faces/pages/tarife/petrol/yonetim/bultenSorgula.xhtml
beakmenek
06-03-2016, 21:45
Sahibinin yavşaklığından.
Bende ilk başta öyle düşünmüştüm :) ama iki farklı yerde görünce başka bir şey var demekki dedim.
Abi tek bayii de görmedim, ikinci yer neresiydi unuttum o yüzden tek yeri yazdım sadece. Firmaya ait olması ve kişiye ait olması ile ilgili bir fark var diye düşünmüştüm öyle görünce.
Tam tavandan sattıklarını kolayca nasıl anlarız hepsi otomatikman tavandan mı satıyordur zaten diye soracaktım arkadaş EPDK'nın linkini vermiş :)
Persembeden gecerli olmak uzere ortalama 8krs benzinde ,10krs zam gelir...
free-hifi
08-03-2016, 16:40
Persembeden gecerli olmak uzere ortalama 8krs benzinde ,10krs motroinde zam gelir...
Aynen abi haber geldi
Herkese yolladik bugun.
Dun stoklarimizi hazirladik.
slowmotion
09-03-2016, 15:08
Pompada çifte zam!
http://hbr.tk/HW5f5z
Bu tamam, diger zam nezaman?
onn_dear
09-03-2016, 15:34
Ham petrol fiyatları 40 doları geçince akaryakıt ürünlerine toplu olarak zam yapıldı.
Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Benzine 8, motorine 8, gaz yağına 6 siyah ürünlere (fuel oil, asfalt...) 7 kuruş zam geldi.
Zamlı fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.
ÜSTÜNERC
09-03-2016, 16:01
Bu saatten sonra 3.50 gibi rakamlara benzin falan almak hayal geliyor bana,hergün zam geliyor yakında eskiden olduğu gibi 5.18 lere kadar çıkar benzin.
snan1910
10-03-2016, 17:32
Bu gece benzine bir zam daha var sanırım
``BU GECE BENZINE ZAM VAR. LUKOIL'DEN ZAMSIZ FIYATLAR ILE ALIN, KAZANIN.``
ÜSTÜNERC
10-03-2016, 18:50
Durmak yok zamlara devam!
Doların düşmesine rağmen neden bu zamlar hala gündemde? Varil fiyatı da 40ı aşmadı olağanüstü bir durum yok yani ortada
Yarin indirim aciklarim... Ama az.
blumenberg
11-03-2016, 23:40
Ankara girişi Bp'den yakıt aldım. Güncel fiyat:4.35 TL (97 oktan)
Israrla 97 oktan olduğunu söyledi, aslı astarı var mı? Ben 1 sene önce kaldırıldığını biliyorum.
Emre Ekrem
14-03-2016, 15:31
Bu gece benzine zam var.
2 gun once geldi zaten.
İndirim olucak 2 gune.
MertSerhanÖ.
14-03-2016, 20:26
Size yemin ediyorum 3 ay önce arabamı sattım benzin 4 e düştü hatta 3.99 bile gördü dedim ki ulan araba alırım yükselir.3 ayın sonunda araba aldım geçen hafta şuan 4.29 dan alıyorum.Çöle gitsem bırakın kutup ayısını balina düdükler şerefsizim.
Size yemin ediyorum 3 ay önce arabamı sattım benzin 4 e düştü hatta 3.99 bile gördü dedim ki ulan araba alırım yükselir.3 ayın sonunda araba aldım geçen hafta şuan 4.29 dan alıyorum.Çöle gitsem bırakın kutup ayısını balina düdükler şerefsizim.
Senin yüzünden bizide dürtüyorlar sat o arabayı ;)
Bizlere yapılan bu zulme dur de Mert, sat arabayı...
Petrol ve dolar stabil.3 gun daha birsey beklemiyorum.
slowmotion
29-03-2016, 15:30
Petrol ve dolar stabil.3 gun daha birsey beklemiyorum.
Abi bugun dolarda brentte dustu indirim olurmu?
Ortalama fıyata yarın yansır,dusus olucak. Yarın sabah soylerım yuzdesını....
Mazotta 8 kurus indirim geldi...
12den sonra mı yansıyacak google de indirimle ilgili bir haber yok malesef sanırım daha haberi yapılmamış
Ben size hep 1 ila 3 gun onceden haber veriyorum.
Cikmamasi normal,aksam duyarsiniz.
Yarın depoya atalim bi ellilik:)
Draniela
30-03-2016, 13:12
4.33'ten devam :D
şöyle 3 tl falan olsa benzin ne kadar güzel olur :(
ÜSTÜNERC
30-03-2016, 15:53
benzine bi indirim olur mu abi.
Medyaya da dustu haber http://m.milliyet.com.tr/Uzmanpara/NewsArticle?ID=43980
Onada gelır ama ıste degılım,hesaplama yapmadım.Aksam yazarım buraya...
Otv dusme kararı aldı devlet,benzın 4 tl nın altına duser,mazot da 3 tl olur.
açarmısın abi biraz şu konuyu tam olarak nedir
Haber kaynaklarına daha düşmemiş sanırım.Taze bir bilgi?
Gerçekten güzel ve değerli bir bilgi. İnsanın inanası gelmiyor. ***** alıştırıldık.
Bu karar pompalara tahminen ne zaman yansır?
poseidon
01-04-2016, 09:08
Haber bomba oldu sabah sabah.
Kendi cebimizden ziyade ülke ekonomisine ciddi etkileri olur.
Kaynağının doğruluğu nedir acaba??
Bugun gunlerden ne arkadaslar ?
Devlet vergileri dusurecek he hahaaa
abi saka degil dimi?
benzin soyle 3,80lere falan gelse de arabamı satmasam
Redfish16V
01-04-2016, 09:25
1 nisan şakası felan mı yoksa ? :D İnanmak istiyorum ama sonra burası türkiye moduna giriyorum..
Aynen 1 nisan şakası olma ihtimali yüksek.
camsemih
01-04-2016, 09:32
şakaysa yüreğim kaldırmaz bunu
M U R A T
01-04-2016, 10:11
devlet ne zaman vergi indirmiş yapmayın beyler :D:D
By CrAzY
01-04-2016, 10:13
Nisan 1 bence :)
genc parti istanbulpark bölge sorumlusu :p
Mikrop_Ali
01-04-2016, 10:21
Murat abinin nickinin altına benzini koklayan adam yazılsın :)
Ne kadar sasırtıcı degıl mı?Yanı ıyı bır sey yazıyorum,kımse ınanmıyor...
Hatta Face'e bugun "Tayyıp baskanlık ıcın ısrar etmıyecegını,Ulkeyı bosuna germek ıstemedıgını soyledı" yazdım,yıne kımse ınanmadı...
Malesef "1 Nısan" sakası arkadaslar... Buarada Genc Partı Ist Park bolge sorumlusuna bayıldım!haha,ne adamdı yahu,sadece reklamla az daha %10 alıyordu,o kadar ılerı mılletız...
Benzını koklayan adam olmak ısterdım ama pıyasalar acayıp oynak,mal cekıslerımız resmen rus ruletı. 1 Gemı maldakı zararı bazen hesap etmek ısteıyor ınsan...
ÖÖÖeeeeeeeaaaaaaĞĞĞĞĞĞhhhhh
KA®ANLIK
01-04-2016, 10:40
auhauhauahahuahua :)
hakkaten inananlar olmuş ya :D :D :D
umut fakirin ekmeği :D
Tam dans ederek borusan'a gidecektim ki, 1 nisan'ı gördüm....
O kadar birşeylerin fiyatının düşmesine uzağız
Hobi olarak artıyor hep fiyatlar
ÜSTÜNERC
01-04-2016, 16:42
Bu saatten sonra o rakamlar ciddi olarak hayal zaten :) 5.18 den aldığımı biliyorum benzini aklıma geldikçe hala içim yanıyor.
PiscocuK
01-04-2016, 17:38
Abi boyle sakami olur. :)
Salıya kadar herhangı artıs yada dusus beklemıyorum arkadaslar...
Benzını koklayan adam degılde,ısını ıyı yapmaya calısan bırıyım dıyelım :)
slowmotion
04-04-2016, 15:04
Salıya kadar herhangı artıs yada dusus beklemıyorum arkadaslar...
Benzını koklayan adam degılde,ısını ıyı yapmaya calısan bırıyım dıyelım :)
Abi dolar ve brent ufak dususte. Varmi indirim?
Ben bu akaryakıt fiyatı hesabından hiç bisey anlamadım 20 subatta dolar 2.95 brent 37 38 dolardı .Benzin 4.03 liraydı suan brend 38 dolar 2.80 ama fiyat 4.30 normalde 4 lira altına gelmesı gerekmıyormu?
"Dolarla, Brent fiyatıyla işimiz yok. Petrol fiyatlarını sizden öğrenecek değiliz" tipinde açıklama gelirse yakında şaşırmam
Islenmıs urun pıyasaları kapalı. Brent ve dolar acık. 2 daha stabılız.
Sen kımsın kı akaryakıt fıyatlarını elestrıyorsun? Paralel yapının ajanısın.buradakılerın aklını ve huzurunu bozuyorsun.
Devletın guvenlıgı ve huzuru ıcın tehlıkelıdın...
Yok artik @997TT abi?
Hangısıne yok artık? Fıyata mı yoruma mı....
yusuf yılmaz
05-04-2016, 12:49
bugün yarın indirim benzine
akşam 5 te net bilgi gelecek
Hangısıne yok artık? Fıyata mı yoruma mı....
yorum abi.
E yorum guzel degil mi?
Buarada sanayicileri ilgilendiricek indirim geldi.
GAZYAĞINA %3,74 , KALORİFER YAKITINA %6,36 , FUEL OIL %5,72 , YÜKSEK KÜKÜRTLÜĞE %4,94 ORANLARINDA İNDİRİM GELDİ. 2 GUNE BİZEDE GELİR.
Yarından gecerlı olmak uzere benzınde 4krs,mazotta 7-8 krs cıvarı ınırım olur ancak bu cumadan gecerlı olarakda yapılabılır. Sebebı tam sınırda olması.
Persembeye kadar olmaz demıstım :)
Bu aksam ındırım olucaktı yarından gecerlı olmak uzere ancak bugun brent fırladı,2 gundur dolarda yukarda.
Yarında zam yapması gerekıcektı. Indırım olmayıp yarın hafıf yukarı zam olabılır. Yanı suan yetkı Tupras'da,on gorumden cıkmıstır....