Evet sadece yazılım ama minimum RON 98 istiyor altında işte benim yaşadığım sorunları yaşatıyor. Adam bunu yollarken highly dependent on RON98 at minimum dediydi msndeki mesajı aynen aklımda
Printable View
Evet sadece yazılım ama minimum RON 98 istiyor altında işte benim yaşadığım sorunları yaşatıyor. Adam bunu yollarken highly dependent on RON98 at minimum dediydi msndeki mesajı aynen aklımda
Buna benzer bir artışı ABD'de de birileri yapıyordu sadece yazılımla Antalyalogy bulmuştu.
conta bu kadar etkılermı oradan kacırmamı yapıyo bu arada bujıler ne durumda sıkıntı varmı bu hafta sehır dısındayım haftaya ayarlayalım yağ ve filtreleri değiştirelim benım arabada olmazsa benım enjektorlerıde kontrol ederız değişen duruma görede yazılımı güncelltirirz muzo abıye onumuzdekı hafta haberleşiriz
Abi teorik olarak olur gibi geliyor ama bilmiyorum. Sonuçta bizdeki 97 bile çakma olduğundan sanki 95miş gibi davranmak lazım. En az +3 için biraz zor gibi geliyor.
Bujileri gün gün söküp bakıyorum. Patlamadıkları sürece pırıl pırıllar, en ufak 'patlamak üzereyim' ibaresi yok.
Filtreleri halledelim OK ama enjektör kontrolü arabayı en az bir gün kitler ve ctesi bu ekstra zor olur abi, sarkar. ***** altta bizim enjektörler manifoldu filan indirmek gerekiyor aşağı. Ben bir kaç km daha zorlayayım ondan sonra duruma göre tekrar bakalım istersen.
Tabi yine de sen bilirsin :)
Sus sus ihtiyarladığımız ortaya çıkacak.. :)
Vakti zamanında palio1.6 ya motosiklet karbüratörleri koyup haltech ateşleme modülü ile yürütecem diye az uğraşmamıştım. Haltech dediğimizde millet küfür ediyoruz sanıyordu.. O zamanlarda şu an bu forumda moderatör olan bir arkadaş atar gider yapmıştı. :)
Zaman gelip geçiyor... (Sene 2000 idi galiba. Şaka gibi.. 10 sene olmuş. )
Bugün buluşmada emrah abi ile bi deneyelim dedik öylesine. Bende 4 kişi onda 3 kişi. 2 tır boyu falan oluştu:D Bende sadece egzos onda filtre chip var.
Bu arada dönüşte esp/asr faulity dedi esp yi off ladı açmadı. Hep off modda. Sonra biyere uğradım çıktım bu seferde esp devreye girdi park sensörü off moda geçti devreye girmedi. Neler oluyor biri bilgilendirsin:( Pazartesi ilk işim servise gitmek.
dostum sana chip ve açık filtre şart:icon_tup: farkı çok net anlayacaksın. burdaki gt nin birindede esp arızası vermişti. esp ile ilgili bir elektronik parça ve kablosu değişti ve bayağı pahalıydı :( gt lerde bu sorun oluyormuş. arkadaşım öyle söylemişti. park sensörüne anlam veremedim ama :( elektriksel bir sorun olmuş olabilir serviste çözümü bulacaklardır. geçmiş olsun bizide bilgilendir...
Emre torlak ın başına gelmişti ve zar zor garantiden değiştirmişti.Sonra da sattı aracını zaten..
ESP'nin bir çok sebebi olabilir ama tespiti kolaydır. Yalnız park sensörü ile esp yi pek ilişkilendiremedim. ESP ile park sensörünün ortak kullandığı tek veri vites konum bilgisi bildiğim kadarıyla.
ESP ile ilgili en çok sıkıntı direksiyon açı sensörüyle oluşuyor. Ama öyle kronik seviyede de değil bu.
Off moralim bozuldu. Yarin ilk bombasi patlicak desenize.
Rolantide calisirken oldu bideilginc olani. Gazladim geldim bise yok sonra arabanin yaninda muhbbt ediyoduk 20 dkka fln araba calisiyor sonra biip dedi yakti. Sonra kapatip actim sondu busefer park sensoru iptal oldu. 2 lastik inikti 4 gndr garajda inmis onun arizasida yaniyodu. Tam senlik yani. Ne kadarlik bi bela acarki..
Umut falan çok daha sonra geldi. Vakti zamanında bana bi palio1.6 çakmışlardı. Anadolu otomotiv. Engin diye bir elemandı. Bravo almaya gidip, palio 1.6 alıp çıkmıştım.. Kafam epey güzeldi sanırsam.. :)
ABS olup klima olmayan "Boğaziçi" yeşili (bildiğin hacı yeşili.) bir arabaydı. Ona takmıştım. O zamanlar throttle bodies dediğin zaman millet vücut geliştirme salonu falan sanıyordu.. :)
Aynı yerde olsak razıyım. Geri gidiyoruz gibi geliyor bana... :)
Peugeot 207 RC lap times and specs - FastestLaps.com
http://img183.imageshack.us/img183/1852/file0009vp9.jpg
http://www.fastestlaps.com/cars/peug...150_turbo.html (207 gt)
yanlış anlamadıysam 2.linkte yazılım yapılmış 199cv lik rc test etmişler. ama 6700dd de 222,4 km/h bilgisi girilmiş. bunu anlamadım...
Kadran o devirde 227 okuyor zaten heralde GPS okuması yaptılar..
Bugün sabah kalktigimda ariza falan yoktu. Servise gittim bilgisayara baglattim fren müşiri mi ne o arizalanmis korklck bse yokmus nasi rahatladim.. 17tl ye hallettik:D Birde emrah abinin arabasinda gordugum antenden istettim (807 anteni) ilk defa servisten mutlu ciktim:)
Öncel kanka bana da geçsek bir 807 anten siparişi nasıl olur?:icon_tup:
Bir de navigasyon vs. anteni o.. sadece radyo değil..
Navigasyonun anteni yok bir hata var sanırım.
Anten formunda olmayan bir tür alıcıdır çok kaliteli olanları küre şeklinde olur teknelerde gemilerde filan kullanılır araçlarda genelde düz plaket şeklinde olur ve genelde bagaj tarafının sağında veya solunda yer alır. Açık havada olması gerekmez.
Yalnız şimdi aklıma geldi: TMC anteni olabilir. TMC FM bandını kullanan bir veri sistemidir. Normal FM Radyo anteni Radyo ile meşgul olduğundan TMC için ayrıca anten gerekir. 807'de bu dışarıda sanırım. 308CC'de filan GPS+TMC ye rağmen dışarıda bir anten yok örneğin. Rezistanslardaki diken çizgiler aslında anten..
Bizim 207'lerde de öyle.. Tüm RC'lerde çift FM anteni var, arka camdaki dikey çizgiler de FM anteni tavandakiyle beraber :)
Bir şeylerden bahsetti işte şu an tam hatırlamıyorum.. 3 tane aldı birini kendine, birini Ethem'e (ethm), birini de Sami abiye verdi.. Sami abi 206 GTI'na taktı.. Kendi görünce açıklar ne olduğunu (daha doğrusu bana ne dediğini), dediğiniz gibi TMC anteni olabilir.
Bilginize hayranım fun club açacağım yakında :D
Valla öyle ama bulunmuyor anlaşılan 207rc piyasayı kurutmuş. 1 aydır gelecek :D
benim anten iyi ya :D kısa metal hoş duruyor :P
hmmm bilmiyorum dediğim gibi Emrah abi konuya bakınca söyler neyse :)
vallaha servis fransa sipariş etti, 10 günde falan gelmişti...
fiyatları reklam etmeyelim :)
vallaha geçmiş postlardamı okudum yoksa servis mi söyledi hatırlamıyorum.(poşetinin üstündede yazıyor olabilir) radyo, tv, araç tlf, navigasyon anteni olarak kullanılıyor denmişti (bağlanırsa)
deniz (naman) arkadaşımız doğrusunu bilir tabiki...
detaylara takılmayın bence, sonuçta hoş duruyor ve orj parça. çekim kalitesinde en ufak sıkıntı yaşamadım.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Şu resimdeki parça RT4 için GPS, TV felan filan cart curt için anten parçası. Yani dip kısmı bu işlevler için. Siz sadece ucundaki çubuğu alıyorsunuz kısa olsun diye. O yüzden GPS felan ile alakası yok.
Anladım teşekkürler.. Zaten görüntü için alınmıştı.. Çok şık duruyor kısa anten :)
sigaraya başlamamın sebebi araba değil, inan Naman. ben sigarayı bıraktığımda arabaya benzin döküp yakma safhalarındaydım. uzun yıllar yoğun bir şekilde sigara tüketmemden dolayı vücudun nikotin regülasyonu iptal olduğu için hızla kilo alıyordum. evet, kilo vermek için en aptal yöntem, kabul ediyorum, ama 1 ayda 7-8 kilo, fena skor sayılmaz. ;)
kat mevzusuna gelince, yağ yakan motorun üzerinde 50k yapmış kat bugün değilse yarın tıkanacaktı zaten. asıl *** yemek, kalkıp bu küçük yanlış anlama için arıza lambası yakmak olurdu.
lastikler için, en azından dördü için teşekkürler Merruse. hakikaten araba acaip konforlu oldu şimdi.
sigaraya başlama mevzusu ise tahmin ettiğin sebepten değilmiş sanırım? ;) (yersen) :D
eski lastikler odun gibi olduklarından, ısınmadan tövbe tutmuyorlardı yolu. lastiklerin çapı biraz küçüldü, yumuşak hamurlu lastik takıldı... eh, arabanın değil de benim frenlerim mi iyileşseydi? :)
performanstan kat iptal + komple orjinal susturucu ile de gayet memnunum. ve motorun sağlamlığıyla ilgili dediğine katılıyorum. o araba o şartlarda bana mısın demediyse, benim altımda kırılırsa işte o zaman kötü şansa inanırım!
terbiyesizliğim için herkesten özür diliyorum peşinen fakat çıkan sesi başka türlü anlatmama imkan yok. folafoş olmuş makatın gaz çıkarması gibi bir ses çıkarıyor bu cihaz. ha söker miyim? kutu içi filtre, orjinal egosttan sonra geriye sadece o ses kaldığı için sanırım çıkarmam bir süre. ses iyi olduğundan mı? Namanla hemfikirim, hayır!
Arabama tam 1 sene sonra tekrar kavuştum dün nihayet. durduğu yerden rutin giderlerine(mtv, kasko, trf. sig. vs) mi, sorun çözülene kadar çıkan masraflara(yaklaşık 6k) mı, yoksa 2. arabayı almak zorunda kalmama mı yansam bilmiyorum ama sonunda canını çıkarana kadar yol yapacağım, sıfır motorlu, konforlu, göreceli güçlü, yakışıklı bir arabam oldu. hadi biz buna hobby car diyelim de kendimi biraz avutmuş olayım. :)
Naman, JBL upgrade için en kısa zamanda tekrar geliyorum, bütün parçalar oradaysa muhtemelen önümüzdeki hafta olacak gelişim.
Tekrar emeği geçenlere çok teşekkürler, ellere sağlık.
Tanımayanlar ya da az tanıyanlar için not:
10a yakın farklı markalarda arabam oldu. hepsinin yetkili servislerinden hizmet aldım. diğer markalar ve diğer pug yetkili servisleri dahil, hiçbirinden, Naman'ın ve altındaki teknik ekibin gösterdiği ilgi, sabır ve maddi (indirim ve ödeme kolaylığı) destek görmedim. bir daha fransız almam bu tecrübeden sonra, fakat bu son 1 seneyi yaşamamış olsmaydım benim GT ile ve ilk arabam bir pug olsaydı ve ilk IRDE servisi tanısaydım, pugdan başka bir arabaya binmezdim, buna eminim.
izmir'de olup da IRDEyi denemeyen arkadaşlar varsa muhakkak denemelerini tavsiye ederim. fark gün gibi ortada, ilk seferde farkına varılacaktır eminim.
tekrar bolca teşekkürler Naman.