Orijinalini görmek için tıklayınız : Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...
Uygun fiyata nxt car wash arıyorum :)
Tolgaya ulaş :) onda kesin vardır :)
Buarada İrfan Abiyi Mutlaka Davet Edicem O gün:)
Müsait bir zamanda geçen ay yaptığımız gibi yine bir detail buluşması fln yaparız olmadı şartlar müsait olursa :)
oda olabilir:D benim düşündüğüm normal bi ikitellide arkadşın dükkanda ama ne olursa uyarım ben :D
oho :D
bensiz neler yapıyosunuz :o
Sen kütahyada takılmaya devam canım :D
vay enişte nasılsın :D
vay enişte nasılsın :D
yahu enişte sendin :D ne zaman ben oldum :D
halen gelcen en son fuar zamanı geldin gittin sonra yalanlardasın
halen gelcen en son fuar zamanı geldin gittin sonra yalanlardasın
kanka gelicem yahu :D havalar düzelsin güzelde bir org. olsun çökücem sana rahat ol :D:D
havalar düzelsin armut daldan düşsün güneş yüzünü göstersin hava sıcaklığı 30 derece üstü olmasın başka :)
kanka gelicem yahu :D havalar düzelsin güzelde bir org. olsun çökücem sana rahat ol :D:D
laa oğlumm merak etme sattım pugu kral sensin :) bunalıma sokmam seni:) hem seninde motorun güçlü ıpızlı gidiyo
laa oğlumm merak etme sattım pugu kral sensin :) bunalıma sokmam seni:) hem seninde motorun güçlü ıpızlı gidiyo
auahauhua yaw çökücem derken misafir olucam sana anlamında demiştim :D:D
bi sorum olacak, amatör olarak aracıma kendim cila atmak istiyorum bunu becerebilirmiyim ? abartı bi parlaklık beklemiyorum normal derecede microfiber bez ile uğraşmak istiyorum parlasın yeter benim için şimdilik :) geçici parlaklıkler istemiyorum hani showroom için uygun parlatıcılardan değilde uzun süreli amatör yapımı hangi ürünü önerirsiniz ?
http://www.hepsiburada.com/meguiars-ultimate-quik-detailer-hizli-yuzey-temizleyici-ve-koruyucu/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrzg-14422
bunu buldum ama ?
Meguiars ın hangı urununu almalıyım? (bır pazar günü kendim yapabıleceğim ,arabamı parıl parıl partacak hangı urunu almalıyım, okadar cok urun varkı ,hangısı ?
Meguiars ın hangı urununu almalıyım? (bır pazar günü kendim yapabıleceğim ,arabamı parıl parıl partacak hangı urunu almalıyım, okadar cok urun varkı ,hangısı ?
nxt 2.0 wax
ardından
ultimate quick detailer
edit.. sadece ultimate quick wax uygulansa ne gibi bi durumla karşılaşırım ?
ok bu urunlerı meguiars dan alıcaz galıba, kargo ıle gelır heralde? kullanım talımatı turkcemı ? pek cahil hıssettım kendımı :D
ok bu urunlerı meguiars dan alıcaz galıba, kargo ıle gelır heralde? kullanım talımatı turkcemı ? pek cahil hıssettım kendımı :D
Evet Türkçede Var Kullanma Tahlimatında..
NXT 2.0 Wax'ı Kesinlikle Öneririm..
Uygulama Pedi İle Set Halinde Geliyor Zaten..
Komple Araca uyguluyorsunuz, 15 dk. kurumasını Bekliyorsunuz Sonra Kuru Temiz Bir Microfiber Bez İle siliyorsunuz..
Tabi Cila İçin Zemin Hazırlamak İsterseniz Kil Uygulamaları Falan Oluyor, O Daha Çok Detaya Giriyor..
aracım metalık gri , 3-4 saat ugrasıp parıl parıl parlasın ıstıyorum:D tek derdım o :D arabadan sogudum yavas yavas ,ısınmaya calısıyorum. metalık gri rengıde sevıyorum :D şöyle nikelajlı gıbı olsun ıstıyorum :D
aracım metalık gri , 3-4 saat ugrasıp parıl parıl parlasın ıstıyorum:D tek derdım o :D arabadan sogudum yavas yavas ,ısınmaya calısıyorum. metalık gri rengıde sevıyorum :D şöyle nikelajlı gıbı olsun ıstıyorum :D
İşin anahtarı kil > polisaj (polish) > koruma (wax)
Yüzey kille temizlenip dairesel çizikleri yok etmek için polisaj yapıldığında temiz ve düzgün bir yüzey elde edilir, artık ne sürsen parlar ;)
Yüzey kille temizlenip dairesel çizikleri yok etmek için polisaj yapıldığında temiz ve düzgün bir yüzey elde edilir, artık ne sürsen parlar ;)
İrfan Hocam,
Polisaj İçin ;
http://www.starklips.com.tr/Images/Urunler/Buyuk/2101.jpg
Bu Ürünü Tavsiye Edermisin?
Antalyalogy
14-02-2010, 11:42
edit.. sadece ultimate quick wax uygulansa ne gibi bi durumla karşılaşırım ?
Başlangıç olarak elde ve kolayca uygulanan sıvı wax olarak Megy nin NXT 2.0 ı (pedi içinde çıkıyor)
Yıkamalar sonrası wax ın ömrünü uzatmak , su ve toz kaydırmak için de yine Megy den Ultimate Quick Detailer..
Şu an için yeterli olur..Ama altın kural yüzey ne kadar az çizik içinde diğer bir deyişle ne pürüzsüzse parlaklık adına yapılan işlemler de o kadar başarılı oluyor..
Bende acamiyim bu konuda havalar bi düzelse ilk uygulamamı yapıcam :D
eFe-Accord
14-02-2010, 12:45
Bu ısten anlayanların burda calısmalarınızı goruyorum hep ozenıyorum:)Arabam beyaz amatorce bende sızın gıbı arabayı parlatmak ıstıyorum ama hangı urunu alcagımı bılmıorum bırcok urun mevcut hangısını alcagıma karar veremıyorum :) Bende artık olaya yavas yavas gırmek ıstıorum artık hangı urunlerı almamı onerırsınız ??
Antalyalogy
14-02-2010, 14:04
Bu ısten anlayanların burda calısmalarınızı goruyorum hep ozenıyorum:)Arabam beyaz amatorce bende sızın gıbı arabayı parlatmak ıstıyorum ama hangı urunu alcagımı bılmıorum bırcok urun mevcut hangısını alcagıma karar veremıyorum :) Bende artık olaya yavas yavas gırmek ıstıorum artık hangı urunlerı almamı onerırsınız ??
Buradan başlayın...
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=43507
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=43506
İrfan Hocam,
Polisaj İçin ;
http://www.starklips.com.tr/Images/Urunler/Buyuk/2101.jpg
Bu Ürünü Tavsiye Edermisin?
Ederim etmesine ama uygulanacak boyanın durumu da önemli, kimine uygunken kimine hafif kalabilir ya da tam tersi.
İdeal olan hafif orta ve kalın bir polish seti elinde olsun, hiç olmazsa hafif ve orta derecede, M83 orta derecede bir aşındırıcı...
bucevaplardan sonra megi nxt 2.0 ve quik detailer almaya karar verdim bilmiyorum iyimi yaptım ama ? kil de alacaktım fakat bulamadım farklı bi ismimi var acaba ?
bucevaplardan sonra megi nxt 2.0 ve quik detailer almaya karar verdim bilmiyorum iyimi yaptım ama ? kil de alacaktım fakat bulamadım farklı bi ismimi var acaba ?
Clay bar diye geçer ismi. Bende yarın Nxt wash sonrası Wax+Uqd yapıp bu hafta kullanmamak üzere aracı kapatıcam otelde :)
teşekkürler koray abi :))
___
o zaman clay bar, nxt2.0 , ve quik detailer ile güzel bi kombinasyon oluşturmuş oluyorum değilmi :) peki sıralaması nasıl olacak önce kil , sonra nxt ve sonrasında quik detailermı :) ???
Ederim etmesine ama uygulanacak boyanın durumu da önemli, kimine uygunken kimine hafif kalabilir ya da tam tersi.
İdeal olan hafif orta ve kalın bir polish seti elinde olsun, hiç olmazsa hafif ve orta derecede, M83 orta derecede bir aşındırıcı...
Şöyle Söyleyeyim Hocam..
Kendi Aracıma Uygulamak İçin Alacağım..
Kil + Polisaj + Cila Uygulamasında Polisaj Yerine Kullanmak İçin Düşünmüştüm..
Aracıma, Yaklaşık 2 Ay Önce 2000 Zımpara + 3M Polish + 3M Cila + Meg. Boya Koruma Yapıldı.. Araç 2005 Model, 2 Ay Öncesine Kadar total 2 Kere Pasta Atılmıştı..
Bu Verilere Göre Polish Olarak Neyi Tavsiye Edersin Hocam?
ve
Kil + Polish + Cila Uygulamasını Ne Aralıklarla Yapmak Sağlıklı Olur?
15-20 Günde Bir, NXT 2.0 Uygulaması Yapmaya Çalışıyorum..
yahu enişte sendin :D ne zaman ben oldum :D
farketmez sen ben mi var :D sonuçta aramızada bi bağ var :D
teşekkürler koray abi :))
___
o zaman clay bar, nxt2.0 , ve quik detailer ile güzel bi kombinasyon oluşturmuş oluyorum değilmi :) peki sıralaması nasıl olacak önce kil , sonra nxt ve sonrasında quik detailermı :) ???
aynen clay bar+nxt 2.0 wax+UQD bide mikro fiber eldivenle yıkarsan aracını yaptığın uygulamalar daha kelicı olur ;) yıkama olarakta nxt car wash kullanırsan çok daha güzel olur;) bide aracın koyu renk gördüğüm kadaryla glaze 07 şidetle tavsiye ederim ;)
Antalyalogy
15-02-2010, 20:52
http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=VAL-CLAYBAR-ORA
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Auto-Clay-Bar-200g-Car-Detailing-Miracle-Poly-Bars-Blue_W0QQitemZ160403946616QQcmdZViewItemQQptZMotor s_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item2558d1fc78
http://www.uxcell.com/auto-clay-bar-180g-car-detailing-magic-claybar-surface-cleaner-p-33718.html
Killer buralardan ucuz alınabilir..
..................................
menzerna 203s tipinde(orumcek ağı ve harelenme giderici) aşındırıcılığı orta seviyede olan polısh neyı alabılırım tr de bulunması lazım tabı.sonax turtlewax meguiars olabılır.SwirlX en mantıklısı sanırım doğrumudur acaba bunun ustunede herhangı bi wax yeterlı sanırım
3M, Meguiars, Menzerna, Farcle polishlerden şaşmayın. İlk iki markanın ürünlerini satan yerler var TR'de. Örneğin Şengün Boya -İzmir ;)
Meguiars M83 ile 203S birbirine yakın denebilir.
ZcZRj509Ir8
http://www.youtube.com/watch?v=ZcZRj509Ir8&feature=related
wax hakkında işe yarar bi video :) bayağı açıklayıcı.. şiddetle tavsiye ederim...
3M, Meguiars, Menzerna, Farcle polishlerden şaşmayın. İlk iki markanın ürünlerini satan yerler var TR'de. Örneğin Şengün Boya -İzmir ;)
Meguiars M83 ile 203S birbirine yakın denebilir.
irfan hocam 3m in hangi ürünü olabilir??bide sonax polish 3 nasıl olur sanırım oda yakın özelliklerde olan bi ürün doğrumudur
irfan hocam 3m in hangi ürünü olabilir??bide sonax polish 3 nasıl olur sanırım oda yakın özelliklerde olan bi ürün doğrumudur
3M için Fast Cut ürünü orta/ağır çizikler, Ultrafina ise hafif çizikler için öneriliyor.
Sonax'ın o ürününü buluşmada denemiştik, beklentimizden daha iyi bir sonuç çıkardı. Hafif çizikler için makine ile uygulanabilir.
Zaten ideali hafif aşındırıcı ile başlamak, iş görmüyorsa 1 üst ürüne geçmek. Bu sayede minimum aşındırma ile güzel bir finiş elde edebiliriz.
3M için Fast Cut ürünü orta/ağır çizikler, Ultrafina ise hafif çizikler için öneriliyor.
Sonax'ın o ürününü buluşmada denemiştik, beklentimizden daha iyi bir sonuç çıkardı. Hafif çizikler için makine ile uygulanabilir.
Zaten ideali hafif aşındırıcı ile başlamak, iş görmüyorsa 1 üst ürüne geçmek. Bu sayede minimum aşındırma ile güzel bir finiş elde edebiliriz.
irfan ağbi cok soru sordum ama ozaman en mantıklısı m82 ile başlamak doğrumudur.
Setinde hafif ve orta aşındırıcı polish olsun, az bir miktar ağır aşındırıcı da :)
gambit49
16-02-2010, 19:36
benim yine bir sorum var arabam beyaz :D derin cizikler yok ama isikda baktıgımda yıkamadan dogan ince cizikler gorunuyo.
elle uygulana bilecek ve bu cizikleri gecirebilecegim bir urun var mi neyi oneririsiniz acaba :)
edit: uygulayan ben bu konuda baya acemiyim :D onuda eklemek istedim
benim yine bir sorum var arabam beyaz :D derin cizikler yok ama isikda baktıgımda yıkamadan dogan ince cizikler gorunuyo.
elle uygulana bilecek ve bu cizikleri gecirebilecegim bir urun var mi neyi oneririsiniz acaba :)
elle uygulamak ıcın meg SwirlX mantıklı sanırım.buaralar fazla arastırma yaptım:)
"Meguiar's Final 34" Denildiği Kadar Show Car Parlaklığı Veriyor Mu?
Kullanan Var Mı İçinizde?
ben hepsını denedım kullandım kendıme gore sıralarsam
1.ya adam's yada Meg UQD derım
2.M34
3.Meg QD
Antalyalogy
17-02-2010, 10:58
AG SRP yada Megy Swirl X ...
aynen clay bar+nxt 2.0 wax+UQD bide mikro fiber eldivenle yıkarsan aracını yaptığın uygulamalar daha kelicı olur ;) yıkama olarakta nxt car wash kullanırsan çok daha güzel olur;) bide aracın koyu renk gördüğüm kadaryla glaze 07 şidetle tavsiye ederim ;)
glaze 07 bulamadım ne gibi katkısı var anlatan bir video falan varmı :confused:
http://www.youtube.com/watch?v=gW93rYrbtU8
gW93rYrbtU8
aman allahım buldum işte offf yok böyle bişey :D
bu glaze 7 yı anlatmıyor yanlız. NXT ustune M21 tek gecerım
bu mirror glaze :D fakat ortak noktası glaze değilmidir zaten :)
http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=MEG-M0716
bu ürün doğrumudur ? fiyatı normal sanırım, daha önce ebaydan bişey almıştım telefonla alakalı birşeydi, üç ay geçti hala gelmedi :D gümrüğe takıldı sanırım, bu da öyle olurmu ? yoksa TR sınırları içinde biyerden kargo yaptığım gibi mi gelir ?
glaze 7 yı kapıma kadar gelmıstı 31tl tutmustu sanırım
Antalyalogy
17-02-2010, 22:26
bu mirror glaze :D fakat ortak noktası glaze değilmidir zaten :)
http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=MEG-M0716
bu ürün doğrumudur ? fiyatı normal sanırım, daha önce ebaydan bişey almıştım telefonla alakalı birşeydi, üç ay geçti hala gelmedi :D gümrüğe takıldı sanırım, bu da öyle olurmu ? yoksa TR sınırları içinde biyerden kargo yaptığım gibi mi gelir ?
Mehmet Ali , bu mirror glaze dediği Meguiar's ın Profesyonel serisinin genel adıdır..
Örn ;
http://www.meguiars.com.tr/shophome.php?cPath=44_45_58
http://www.meguiars.com.tr/shophome.php?cPath=44_45_59
http://www.meguiars.com.tr/shophome.php?cPath=44_45_57
Glaze ise genel olarak daha derin parlaklık vermesi amacıyla wax altına kullanılan yağlı saf cila ( sıfır aşındırıcı)..
çok soru soruyorum ama bilgisizliğime verin :) bilgisi olanı sömürme isteği var bende :D
şimdi ben kil , nxt 2.0 ve UQD kullanacağım, sırasıyla şöylemi uygulamam gerek
1.kil'i UQD sıkarak arabanın heryerinde gezdireceğim
2. sonrasında arabayı kurulayıp nxt uygulayacağım, nxt kuruyunca mfiber bezle tozları yayarak alacağım,
3. sonrasında UQD ile komple arabayı silip noktayı koyacağım.
değilmi ? sıralama ve uygulama doğru ?
ama anladığım kadarıyla bu glaze waxtan önce sürülmesi gerekiyor yani kilden sonra, fakat ben bunu sipariş etsem cumartesiye yetişmez , ben cumartesi uygulayacağım çünkü cilayı komple..ben bu glaze'i , bütün işlemler bittikten sonra UQD den sonra yani uygulasam ne olur ? herhangi zararı olurmu ? yoksa glaze yapıp üstüne tekrar nxt ve UQD mi geçmem gerekli ?
Antalyalogy
17-02-2010, 23:20
çok soru soruyorum ama bilgisizliğime verin :) bilgisi olanı sömürme isteği var bende :D
şimdi ben kil , nxt 2.0 ve UQD kullanacağım, sırasıyla şöylemi uygulamam gerek
1.kil'i UQD sıkarak arabanın heryerinde gezdireceğim
2. sonrasında arabayı kurulayıp nxt uygulayacağım, nxt kuruyunca mfiber bezle tozları yayarak alacağım,
3. sonrasında UQD ile komple arabayı silip noktayı koyacağım.
değilmi ? sıralama ve uygulama doğru ?
ama anladığım kadarıyla bu glaze waxtan önce sürülmesi gerekiyor yani kilden sonra, fakat ben bunu sipariş etsem cumartesiye yetişmez , ben cumartesi uygulayacağım çünkü cilayı komple..ben bu glaze'i , bütün işlemler bittikten sonra UQD den sonra yani uygulasam ne olur ? herhangi zararı olurmu ? yoksa glaze yapıp üstüne tekrar nxt ve UQD mi geçmem gerekli ?
Aracı yıka , sonra QD yada sulandırılmış svı sabun koyduğun fıs fıs ile uygulama yapacağın yerleri kayganlaştırarak ve her yeni panele geçişte kili güzelce yoğurarak tüm aracı bitir..
Yine güzelce durula..Kurula..Ardından NXT onu da bitirince UQD ile silerek bitiriyorsun..
UQD i az harcamak için -İrfan Hocam dan öğrendiğim öneri sileceğin bezi fıs fıs la nemler ki boşa UQD çekmesin için..
Glaze i Meguiars bayiilerinden bulabilirsin % 30 indirimli...Glaze i sıvı yada katı wax ın altına sürüyorsun üstüne atacağın wax da bunun ilk yıkamada kayıp gitmesini :) engelliyor..
nxtnin kuruyup toz olmasını bekleyecekmiyim? kuruduktan sonra silmedenmi UQD uygulayacağım
NXT kurusun, ince tabaka sürdüysen 10-15 dk sonra silmeye hazır olur. MF bezle sil-parlat tüm aracı, sonra UQD sık, kurutmadan MF bezle sil ;)
çok teşekkür ederim @antalyalogy ve @irfan abi
Antalyalogy
18-02-2010, 13:36
çok teşekkür ederim @antalyalogy ve @irfan abi
Özgür ben ....
benimde bi sorum olucak.elimde NXT generation tech wax 2.0,ultimate quik detailer,glaze7 var.bunlarla nasıl bir uygulama yapmam gerekir sırasıyla?
önce glaze7,sonra nxt 2.0, uqd
önce glaze7,sonra nxt 2.0, uqd
teşekkürler.bunların uygulamalarını nasıl yapmalıyım?
uygulama pediyle veya benzer bişeyle glaze'i sürüyorsun, çok bekleyip kurutmadan siliyorsun, nxt'yi sürdükten yaklaşık 15 dk sonra siliyorsun. uqd ise araca fıslatıp mf bez ile siliyorsun, iz kalırsa temiz bi bezle tekrar geçebilirsin üstünden
uygulama pediyle veya benzer bişeyle glaze'i sürüyorsun, çok bekleyip kurutmadan siliyorsun, nxt'yi sürdükten yaklaşık 15 dk sonra siliyorsun. uqd ise araca fıslatıp mf bez ile siliyorsun, iz kalırsa temiz bi bezle tekrar geçebilirsin üstünden
bilgi için çok teşekkür ederim.inş c.tesi uygulamaya geçicem
Tholl-ga
18-02-2010, 13:52
hepsinden önce kil yapmanı öneririm
kil henüz bulamadım aklımda oda:)
Özgür ben ....
teşekkür ederim özgür abi :D
kil henüz bulamadım aklımda oda:)
ben de bu cumartesi uygulamaya giricem :)
kil tolga (Tholl-ga) abide mevcut ben söyledim yarın alacağım :) kil mutlaka yapılmalı , çünkü araştırmalarım ve takiplerim sonucu, kilsiz çalışma, tozlu yüzeye boya yapmak gibi oluyor :) meginin kili 25 lira civarı, daha ucuzları var ama ne kadar iyidir bilemiyorum
ben de bu cumartesi uygulamaya giricem :)
kil tolga (Tholl-ga) abide mevcut ben söyledim yarın alacağım :) kil mutlaka yapılmalı , çünkü araştırmalarım ve takiplerim sonucu, kilsiz çalışma, tozlu yüzeye boya yapmak gibi oluyor :) meginin kili 25 lira civarı, daha ucuzları var ama ne kadar iyidir bilemiyorum
bende bi iletişime geçiyim o zaman:) teşekkürler
Antalyalogy
18-02-2010, 14:09
Kil iyidir medium yada fine grade olması yeterli hepsi aynı sonuçta...
önceki sayfaları kurcaladım da şimdi benim bu
1.kil , wax, uqd ile sadece parlaklıkmı yakalayacağım ben ?
2.benim kılcal çizikler gitmeyecekmi ?
3.sanırım çizikleri gidermek için swirlx uygulamak gerekiyormuş doğrumu ?
4.ne işe yarar ne kadar faydası var?
5.elle yapmak mümkünmü?
6.çizikleri tam olarak giderirmi ?
7.bir de collinite 915 nedir ne işe yarar ?
8.çizikleri gidermek için elle yapılaacak basit bi ürün varmı ?
9.hangisini tavsiye edersiniz ?
:) :) :)
Çizikleri sadece poilsh grübü ürünler yok eder, kil, wax, sealant, glaze çizikleri yok etmez.
Elle uygulamada çizikler tamamen yok olmaz ama önemli ölçüde azalır (tekniğe, kol gücüne, sabıra ve ürüne çok bağlı).
Elle uygulamada en başarılı ürünlerden biri AG SRP. Çok az aşındırıcı bol oranda dolgu özelliğine sahip, temizleme de yapan bir üründür.
Low-Rider
18-02-2010, 17:18
Malii AG SRP'yi İstanbuldan alabilirsin
Karaköy Bilşen zımpara AG ürünleri satıyor
karaköye hiç geçmiyorumki :( bana baya uzak kalıyor, telefonla sipariş versem kargo yaparlarmı acaba :soru:
Low-Rider
18-02-2010, 17:21
Onu bilmiyorum , arayıp sorabilirsin.
http://www.youtube.com/watch?v=VN2OaW_q-Sw&feature=fvsr
VN2OaW_q-Sw
bayağı bi uygulamak gerekiyormuş sanırım :)
M U R A T
18-02-2010, 19:12
karaköye hiç geçmiyorumki :( bana baya uzak kalıyor, telefonla sipariş versem kargo yaparlarmı acaba :soru:
oğuzhan beye mail at (aoguzhanerdogan@hotmail.com) ag nin distrübütörüdür kendisi
kargoyla gönderir.
oğuzhan beye mail at (aoguzhanerdogan@hotmail.com) ag nin distrübütörüdür kendisi
kargoyla gönderir.
SRP'nin ücreti ne kadar acaba ?
30 veya 40 liraydi yanlisim yoksa
cagri-35
18-02-2010, 20:06
Benımde aracım kırmızı ufak kılcal çizikler mevcut, makina ile uğraşmadan el ile SRP atayım diyorum ama şayet makina ile daha başarılı olur deniyorsa ped alıp deneyeceğim yapmayı az çok kullanma tekniğini biliyorum. Beni düşündüren ön kaputta uzun yol hatırası nokta nokta taş izleri var,bunların üzerinde uygulama yaptığımda o noktalar daha çok ön plana çıkmayacakmı içine cila girince beyaz beyaz olucaktır daha önce başıma gelmişti.Ayrıca kil uygulamayı düşünüyorum hepsinden önce fakat kilin ön kaputtaki bu bahsettiğim taş izlerine herhangi bir deformasyonu vs. si söz konusu olurmu?Bana olmaz gibi geliyor ama yinede bir bilene sorayım dedim :)
Çizikleri sadece poilsh grübü ürünler yok eder, kil, wax, sealant, glaze çizikleri yok etmez.
Elle uygulamada çizikler tamamen yok olmaz ama önemli ölçüde azalır (tekniğe, kol gücüne, sabıra ve ürüne çok bağlı).
Elle uygulamada en başarılı ürünlerden biri AG SRP. Çok az aşındırıcı bol oranda dolgu özelliğine sahip, temizleme de yapan bir üründür.
İrfan Hocam,
AG SRP ile Meg ScratchX Arasındaki Fark Nedir?
Henüz Polish Siparişimi Vermedim.
Hangisini Almalıyım?
Uygulama, El İle Olacak.
gambit49
19-02-2010, 00:24
uygulamayi yagmur kesilir kesilmez yapmayi dusunuorum da sıra
kil> Meg ScratchX> nxt 2.0 seklinde dogrumu acaba
doğrudur.....
Cıhat YAVAS
19-02-2010, 06:43
İrfan Hocam,
AG SRP ile Meg ScratchX Arasındaki Fark Nedir?
Henüz Polish Siparişimi Vermedim.
Hangisini Almalıyım?
Uygulama, El İle Olacak.
AG SRP daha dolgun bir malzeme diye yazdığını hatırlıyorum irfan hocanın sanırım SRP daha uygun olacaktır elle uygulama için
ScratchX lokal uygulama içindir, tüm araca yapmak çok yorucu olur.
Elle uygulamada AG SRP daha kolay yedirilir ve daha iyi sonuç verir tüm araca uygulamada.
Örnek (http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=299)
bende aynısını uygulayacağım :) fakat biraz değişik
kil> meg scratch 2.0> nxt.2.0>Ultimate quik detailer..
M U R A T
19-02-2010, 09:12
24 tl:icon_tup:
acelem olduğu için şimdilik scratch 2.0 aldım, biraz uğraşıcam ama severim ben uğraşmayı, alışkınım zaten :), sonraki kullanımda srp alacağım inşallah
kargoyla gönderir.
Mail Attım Bakalım.
Cvp Bekliyorum.
AG SRP daha dolgun bir malzeme diye yazdığını hatırlıyorum irfan hocanın sanırım SRP daha uygun olacaktır elle uygulama için
Teşekkürler ;)
ScratchX lokal uygulama içindir, tüm araca yapmak çok yorucu olur.
Elle uygulamada AG SRP daha kolay yedirilir ve daha iyi sonuç verir tüm araca uygulamada.
Örnek (http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=299)
Anladım Hocam.
AG SRP Siparişi Veriyorum O Halde.
Teşekkürler.
skodaturkeyde araç bakım ve uygulama bölümü var mutlaka inceleyin süper bi bölüm,
bi sorum olacak ben scratch 2.0 aldığımı söylemiştim, onunla beraber ped verilmiyor sanırım, bende nxt 2.0 ile birlikte verilen mor pedlerden var , onu kullansam bi sorun çıkarmı ?
http://lib.store.yahoo.net/lib/classic-motoring/MegTechPaste2.0.jpg
Sarı ped kullanın, morlar daha yumuşak diye biliyorum...
Zaten wax için kullanılan pedi polishe bulaştırmayın.
Benımde aracım kırmızı ufak kılcal çizikler mevcut, makina ile uğraşmadan el ile SRP atayım diyorum ama şayet makina ile daha başarılı olur deniyorsa ped alıp deneyeceğim yapmayı az çok kullanma tekniğini biliyorum. Beni düşündüren ön kaputta uzun yol hatırası nokta nokta taş izleri var,bunların üzerinde uygulama yaptığımda o noktalar daha çok ön plana çıkmayacakmı içine cila girince beyaz beyaz olucaktır daha önce başıma gelmişti.Ayrıca kil uygulamayı düşünüyorum hepsinden önce fakat kilin ön kaputtaki bu bahsettiğim taş izlerine herhangi bir deformasyonu vs. si söz konusu olurmu?Bana olmaz gibi geliyor ama yinede bir bilene sorayım dedim :)
Kil konusunda bi sıkıntı olmaz.
SRP içinde el ile çok fazla bir verim beklemeyin 3-4 kere yaparsanız elle ancak sonuç alırsınız. Makine ile daha iyi sonuç veriyor özellikle 2 kere geçtiğinizde çok güzel sonuç veriyor. Makine ile yapma konusundada sıkıntı yapma çünkü SRP aşındırıcı bir ürün değil zarar vermezsin aşırı bastırmadığın sürece :icon_tup:
cagri-35
19-02-2010, 11:49
Teşekkür ederım o zaman makıneye ped alıcam birde bunu nerden temın edebılırım acaba? 3m in cok guzel bır pedı vardı ortası dıkey ınıyor yuzeye denk geldımı ıcerı göçüyor.Birde bunlar unıversal mi her makıneye olur mu acaba?
SRP için 3M ped olarak sarı uygundur...
http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/3M_150mm_Pads_1.html
Tholl-ga
19-02-2010, 13:26
hocam srp için evencoat kullanımı uygunmudur?
Meg'in sarı pedi çok yumuşak kalmıştı diimi dayı öbür tarafından çıkıyor yedirirken resmen :D Evencoastla daha iyi olur :icon_tup:
meg water magnethakkında bi sorum var ben ortalama 2 kere kullandıktan sonra çamaşır makinesinde yıkıyorum sanki eskisi kadar veremli değil:beuj: çamaşır makinesinde diğer ürünleride yıkıyorum mikrofiber cila bezleri eldiven ve uygulama pedleri herhangi bi sakıncası varmı acaba ?
Antalyalogy
19-02-2010, 14:59
dayıı önce bir iki fıs UQD skarsan emme gömme olmuyor fazla :D:D:D
Hafif kalır bence...
Ben en güzel sonucu 2 renkli pedde aldım, kırmızı tarafıyla (Kırmızı-beyaz German Aplicator), yine de araca yüzeye boyanın durumuna göre değişir.
Tholl-ga
19-02-2010, 15:39
dayıı önce bir iki fıs UQD skarsan emme gömme olmuyor fazla :D:D:D
irfan hocam meg ın sarı ped i yumuşak kalıyor daha sert bi pad ile uygulama yap demişti ondan dedim :)
meg water magnethakkında bi sorum var ben ortalama 2 kere kullandıktan sonra çamaşır makinesinde yıkıyorum sanki eskisi kadar veremli değil:beuj: çamaşır makinesinde diğer ürünleride yıkıyorum mikrofiber cila bezleri eldiven ve uygulama pedleri herhangi bi sakıncası varmı acaba ?
sadece deterjan ile yıkamalısın yumuşatıcı vs harici bişiy kullanma.
Hafif kalır bence...
Ben en güzel sonucu 2 renkli pedde aldım, kırmızı tarafıyla (Kırmızı-beyaz German Aplicator), yine de araca yüzeye boyanın durumuna göre değişir.
benım golfteki gibi vasat bi durumu yok uygulayacağım araçta.
bi sorum olacak ben scratch 2.0 aldığımı söylemiştim, onunla beraber ped verilmiyor sanırım, bende nxt 2.0 ile birlikte verilen mor pedlerden var , onu kullansam bi sorun çıkarmı ?
http://lib.store.yahoo.net/lib/classic-motoring/MegTechPaste2.0.jpg
bu fotodaki nxt ile bizde olan şişedi nxt farklı mı acaba ?
fotodaki nxt yi bilmiyorum ben mor pedin temsili olarak koydum fotoğrafı :) benimki de şişede, bu büyük ihtimalle katı wax
fotodaki nxt yi bilmiyorum ben mor pedin temsili olarak koydum fotoğrafı :) benimki de şişede, bu büyük ihtimalle katı wax
bende katı olarak düşündüm ve 915 ile kıyaslamak istiyorum o yüzden sordum :)
nxt carwash ı nasıl kullanmalıyım ? kaç kapak ?
nxt carwash ı nasıl kullanmalıyım ? kaç kapak ?
arkasini okusan neyi nasil kullanacagin yaziyor orada :)
1 litreye 1 kapak
baktım da türkçe bulamadım :) dierleri de pek anlaşılır cinsten değil :) teşekkürler tarık :)
AG SRP için Mail Attım Fakat Henüz Cevap Gelmedi..
Başka Nerden Sipariş Verebilirim?
Tanıdığınız bildiğiniz bir yer var mı?
karakoy satan yer vardı unuttum ya ben ordan aldım kendileri iyi insanlar 3, 5 in lafını yapmıyorlarda bi pasajın icinde 5. kat da onu hatırlıyorum eve gidince tel noyu yazarım
karakoy satan yer vardı unuttum ya ben ordan aldım kendileri iyi insanlar 3, 5 in lafını yapmıyorlarda bi pasajın icinde 5. kat da onu hatırlıyorum eve gidince tel noyu yazarım
Tamam PM Bekliyorum Senden.
Karaköy'de Arap Camii'ne yakın olan "Bilşen Zımpara", her tür zımpara, polisaj pedi, AG ürünü var ellerinde, forumculara küçük bir indirim yaparlar...
tel no'yu bende alabalirmiyim çünkü bende sipariş edeceğim :) mail attım da dönmediler
Bilsen zımpara : Engin şener GSM:0532 361 43 55
www.bilsen-zımpara.com persembe pazarı cad. bakır sok. Aslan is merkezi ( ısıkların karsısı) kat 5 503 no
tel:212 250 6518 karakoy
aynı yer sanırım :) teşekkürler
cagri-35
20-02-2010, 11:56
Tamam PM Bekliyorum Senden.
Ben AG SRP nin distribitörü ile görüştüm Obey Ticaret-Bursa havale yapmam karşılığında kargolayabileceklerini söylediler,başka forumlarda bu şekilde alanlar olmuş yaklaşımları ve hızlı cevapları hoşuma gitti haftaiçinde sipariş edicem sanırım fiyatı 25 tl imiş bu arada.İzmirde tabi direk satın alabileceğim biryer varsa dahada iyi olabilir esasında kargo havale uğraşmam bilgisi olan varmı?
Antalyalogy
20-02-2010, 13:45
Ben AG SRP nin distribitörü ile görüştüm Obey Ticaret-Bursa havale yapmam karşılığında kargolayabileceklerini söylediler,başka forumlarda bu şekilde alanlar olmuş yaklaşımları ve hızlı cevapları hoşuma gitti haftaiçinde sipariş edicem sanırım fiyatı 25 tl imiş bu arada.İzmirde tabi direk satın alabileceğim biryer varsa dahada iyi olabilir esasında kargo havale uğraşmam bilgisi olan varmı?
Oğuzhan Bey hızlı ve güvenilir bir satıcıdır...
Oğuzhan Bey hızlı ve güvenilir bir satıcıdır...
Oğuzhan Bey'den Mailime Cvp Geldi.
Fiyat 30 TL.
Ben Kargo Bilgilerimi İlettim Kendilerine.
P.tesi EFT'sini Çıkaracağım.
Bazen kampanya falan yapıyor, 20 TL'ye de verdiği olduğu zaman zaman ;)
Aracımı yetkili serviste yıkamak için kaporta bölümüne sokmuşlar,
Araç sanırım biraz boyalı araçların yanında beklemiş olacakki boya tozu var üstünde.
Önce kir verniğe yapışmış sandım ama sonradan boya tozu olduğunu anladım.
Aracın kaputu tavanı vs.. hep pütür pütür, renk ya da görünüşte bir farklılık yok elinizi sürdüğünüzde anlıyorsunuz sadece.
Kille çıkıyor dimi boya tozu?
M U R A T
21-02-2010, 14:13
Aracımı yetkili serviste yıkamak için kaporta bölümüne sokmuşlar,
Araç sanırım biraz boyalı araçların yanında beklemiş olacakki boya tozu var üstünde.
Önce kir verniğe yapışmış sandım ama sonradan boya tozu olduğunu anladım.
Aracın kaputu tavanı vs.. hep pütür pütür, renk ya da görünüşte bir farklılık yok elinizi sürdüğünüzde anlıyorsunuz sadece.
Kille çıkıyor dimi boya tozu?
kille çıkar ben geçen gri bi araçtan kırmızı boya söktüm :D
şimdi 25 mi 30 mu :)
30 obeyde.bilşen zımparada 23:)
bilşen zımpara ile görüşelim o zaman, eft yapsak kargo yaparlar mı acaba ?
Birde irfan hocam SRP'yi ne tarz bir ped ile uygulamamızı tavsiye edersiniz, yoksa elle mi yapalım ? O konuda sanırım net bir cvp yok henüz
eft yapınca kargo yapıyorlar srp pek elle uygulama tavsiye edilmiyor sanırım.
M U R A T
21-02-2010, 18:25
eft yapınca kargo yapıyorlar srp pek elle uygulama tavsiye edilmiyor sanırım.
srp ellede yapılır makineylede
srp ellede yapılır makineylede
makineyle alınan sonuc elle alınamıyor diye biliyorum irfan ağbinin yorumlarından.yoksa tabiyki ellede uygulanır
gambit49
21-02-2010, 20:33
arkadslar polisaj pedi olarak ne onerirsiniz veya nereden edinebilirm acaba (tabanligi arti pedi lazim )
edit : bunlarin 20 cm caplısı varmidir acaba
agır asındırıcılar ıcın keçe veya sert turuncu ped ,fınısh ıcın yumusak sıyah ped (meg e gore)
gambit49
21-02-2010, 21:40
obey ticaretteki siyah pedler isimi gorur mu bu durumda swirl x ve nxt 2.0 icin
obey ticaretteki siyah pedler isimi gorur mu bu durumda swirl x ve nxt 2.0 icin
NXT elle atmanız daha iyi olur, onun için pede gerek yok.
Swirlx de bildiğim kadarıyla makine ile uygulamaya uygun değil.
Ayrıca 20 cm pedler yerine daha küçük 80-135 mm lik pedlerden edinirseniz uygulamada daha rahat edersiniz gibime geliyor.
BÜyük pedleri kontrol etmek kolay olmuyor. Küçük pedlerin kullanımı daha rahat.
PaSHa-brk
21-02-2010, 22:09
amway markasını deneyeniniz varmı?Yorumlarınız nelerdir.bu markayı önerdi bir arkadaşım ama kararsız kaldım..
http://img641.imageshack.us/img641/3294/dsc00116l.jpg (http://img641.imageshack.us/i/dsc00116l.jpg/)
foto büyülk oldu bi türlü küşültemedim..bunlar amerikadan aldıklarım daha bi kaç ürün daha war alacağım ayrıca ewde koca bi çanta dolusu malzeme war şu anda aklıma gelmiolar ne oldukları
gambit49
21-02-2010, 23:24
NXT elle atmanız daha iyi olur, onun için pede gerek yok.
Swirlx de bildiğim kadarıyla makine ile uygulamaya uygun değil.
Ayrıca 20 cm pedler yerine daha küçük 80-135 mm lik pedlerden edinirseniz uygulamada daha rahat edersiniz gibime geliyor.
BÜyük pedleri kontrol etmek kolay olmuyor. Küçük pedlerin kullanımı daha rahat.
ustunde makinaya da uygun diyo ama bilmiorm ki elle cok ovalamak gerekebilir gibime gelio
M U R A T
22-02-2010, 00:04
makineyle alınan sonuc elle alınamıyor diye biliyorum irfan ağbinin yorumlarından.yoksa tabiyki ellede uygulanır
heralde makineyle daha iyi sonuç alınır ama özellikle amatör kullanıcıların elle kullanabileceği bir ürün olarak nam yapmıştır srp:icon_tup:
NXT neden makine ile daha iyi sonuç vermiyor anlamış değilim ?
Sonuçta amaç boyaya yedirmek değilmi ? Düşük devirli bir polisaj ile daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.Hatta NXT tanıtımlarında bile sarı pedli polisaj kullanılıyor.
Low-Rider
22-02-2010, 00:38
Makinam olsa nxt'yi makinayla atarım ben , daha kolay olur en azından
Makinam olsa nxt'yi makinayla atarım ben , daha kolay olur en azından
bro bende var ama tabla ve ped yok :)
olmadı şu würthe gideyimde oradan rica edeyim bakalım sonuç nasıl olacak ;)
imprezaWRC
22-02-2010, 09:23
Az önce Bilşen Zımpara'ya sordum, bana 33 TL dediler. Geçen hafta da Obey'de 24 TL + 6 TL kargo ücreti var denildi.
Bu ürünün fiyatı Borsa gibi, günü gününü tutmuyor :) :)
Az önce Bilşen Zımpara'ya sordum, bana 33 TL dediler. Geçen hafta da Obey'de 24 TL + 6 TL kargo ücreti var denildi.
:D:D Ürün Hakkında Konuşuldukça Fiyatı Artıyor..
imprezaWRC
22-02-2010, 09:36
:D:D Ürün Hakkında Konuşuldukça Fiyatı Artıyor..
Birazdan Karaköy'e gitme ihtimalim olabilir (ne biçim laf oldu bu be :) ). Gidebilirsem, adamlarla pazarlık yapacağım.
Özgür'ün verdiği web sitesinde de (shinearama.co.uk) 3 veya daha fazla alımda ürünün fiyatı iyice düşüyor. Ama o sitede de kdv hariç fiyat çıkıyor; TR'ye kdv hariç fiyat mı uygulanıyor nedir. Sonra da adamlar yaslamasınlar kdv'yi ??
gambit49
22-02-2010, 09:43
bro bende var ama tabla ve ped yok :)
olmadı şu würthe gideyimde oradan rica edeyim bakalım sonuç nasıl olacak ;)
bizim polisajlara :) el uretimi tabla yapıorum :D ibrahim aksam anlatiyim :)
M U R A T
22-02-2010, 10:04
obeyde kampanya varken 19.5 di artık kampanya bitti 24tl+6 tl kargo fiyatı bu hep böyleydi zaten
imprezaWRC
22-02-2010, 13:24
obeyde kampanya varken 19.5 di artık kampanya bitti 24tl+6 tl kargo fiyatı bu hep böyleydi zaten
Neyse artık, bir dahakini de kampanyadan alırım :)
Bugün 3 adet SRP'yi KDV dahil 84TL'ye aldım. (Bilşen Zımpara) . KDV istemeseydim tanesi 25 TL olacaktı.
imprezaWRC
22-02-2010, 15:09
Dayanamdım ve az önce 2 yaşında bir araca SRP'yi elle ve sadece sağ arka çamurluğuna uyguladım; 5dk süren işlemden sonra gözlerime inanamadım diyebilirim; ürün parasını sonuna kadar hak ediyor :)
uygulama resmi alabilirmiyiz ya merak ediyorumda :) ve karaköyde nerden aldınız acaba
harbiden uyguladığınızı gösterin :D
Tholl-ga
22-02-2010, 15:15
Dayanamdım ve az önce 2 yaşında bir araca SRP'yi elle ve sadece sağ arka çamurluğuna uyguladım; 5dk süren işlemden sonra gözlerime inanamadım diyebilirim; ürün parasını sonuna kadar hak ediyor :)
hangi ped ile uygulaadın
onu da merak ediyorum ben ne ile nasıl :)
imprezaWRC
22-02-2010, 15:31
hangi ped ile uygulaadın
Tolga'cığım, bauhaus'da satılan ve cila için kullanılan siyah sünger ped vardı onunla uyguladım, ama geri kalan kısımları ya makina ile ya da nxt'nin pedi ile elle atacağım.
Henüz uygulama fotoğraflarını çekmedim; ama aracın diğer kısımları için ayrı ayrı öncesi-sonrası fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşacağım.
Ürünleri Karaköy'de Bilşen-Zımpara'dan aldım.
Adres çok kolay,
PERŞEMBE PAZARI CAD. ASLAN İŞ MERK. BAKIR SOKAK N:1 KAT:5/503
İSTANBUL (KARAKÖY)
Telefon: +90 212 2506599 (Bilmeyenler için bu cadde istiklal caddesine çıkan tünel tarafında kalıyor; yani Haliç atrafına doğru ilerlediğinizde ilk trafik ışıklarının sağındaki Aslan Han'ın 5. katı, zaten Aslan Han'ı orada kime sorsanız gösterir :) )
Web Site: http://www.bilsen-zimpara.com (web siteleri çalışmıyor bilginize)
bi kutu srp ile ne kadar bi alan yapabiliriz
bi kutu srp ile ne kadar bi alan yapabiliriz
Eliniz alışınca 100 ml'den 1 full araç çıkıyor ;)
325, 500 ve 1000 ml şişeleri var...
imprezaWRC
22-02-2010, 15:38
Bu arada, bende Scratch X veya Swirl X olmadığından SRP'yi bu ürünler ile mukayese edemeyeceğim; ancak Turtle Wax Scracth ve Swirl Remover ile mukayese edersem, özetle şunu söyleyebilirim; Turtle Wax, SRP'nin eline su bile dökemez.
P.S : Taksit taksit cevap yazdığımdan özür dilerim :(
bütün arabayı saro :) hatta iki kere , çünkü benim scratchx küçük olmasına rağmen dibinde 3-4 panellik kalmıştı, bol kullanmama rağmen, ag srp 500ml alırsan 3-4 kat bile yapabilirsin :D
Eliniz alışınca 100 ml'den 1 full araç çıkıyor ;)
325, 500 ve 1000 ml şişeleri var...
teşekkürler irfan abi
bütün arabayı saro :) hatta iki kere , çünkü benim scratchx küçük olmasına rağmen dibinde 3-4 panellik kalmıştı, bol kullanmama rağmen, ag srp 500ml alırsan 3-4 kat bile yapabilirsin :D
saol mali :) bizim combo varda onu bi cila yapayım 2006 dan beri öyle bir lüksü olmadı hiç :)
belin sağlamsa hiç durma derim saro :D ben zaten sorunluydum iyice pert ettim bel mel kalmadı
bakalım ya boş vaktim olursa atarım bi cila :)
Bu arada, bende Scratch X veya Swirl X olmadığından SRP'yi bu ürünler ile mukayese edemeyeceğim; ancak Turtle Wax Scracth ve Swirl Remover ile mukayese edersem, özetle şunu söyleyebilirim; Turtle Wax, SRP'nin eline su bile dökemez.
P.S : Taksit taksit cevap yazdığımdan özür dilerim :(
Evet o Turtle wax stracherdan bendede var bi poka yaramıyor :D
bir sorum olacak, şimdi ben uygulamaları yeni yaptım, tekrardan başlasam mesela ag srp uygulasam baştan aşağı, etkili olurmu ? yoksa bi süre beklemem mi lazım ?
bir sorum olacak, şimdi ben uygulamaları yeni yaptım, tekrardan başlasam mesela ag srp uygulasam baştan aşağı, etkili olurmu ? yoksa bi süre beklemem mi lazım ?
SRP yi yap istediğin zaman bişey olmaz ;) Ama cilanı alıyor tekrar cila yapman lazım. Ufak kılcal cizikler varsa şuanda onları kapatmak için yapabilirsin.
imprezaWRC
22-02-2010, 16:05
Evet o Turtle wax stracherdan bendede var bi poka yaramıyor :D
Ama o ürünün psikolojik etkileri var; uyguladığın bölgenin düzeldiğini sanmanı sağlıyor :) :) Hatta çiziklere direkt ışıkta bakmamanı da sağlıyor :) :)
o zaman yakın zamanda denemek üzere yanındayım :D
Ama o ürünün psikolojik etkileri var; uyguladığın bölgenin düzeldiğini sanmanı sağlıyor :) :) Hatta çiziklere direkt ışıkta bakmamanı da sağlıyor :) :)
:hahaha::hahaha:
o zaman yakın zamanda denemek üzere yanındayım :D
Tabi ne demek. Hatta ben makineme pad alayım makineylede yaparız. İşten fırsat bulamıyorum ki bilşen'den pad almam lazım :D
aydın sen ne makina kullanıyosun :)
makinaya gerek yok ben zaten elle yapacam , senle bi paneli denesek yeterli, ben uygularım araca pedle, var pedim benim , ultra sızdırmaz :cool:
aydın sen ne makina kullanıyosun :)
BOSCH GWS 6-115 E
makinaya gerek yok ben zaten elle yapacam , senle bi paneli denesek yeterli, ben uygularım araca pedle, var pedim benim , ultra sızdırmaz :cool:
Tamam o zmn farketmez ne zmn istersen :)
evet arkadaşlar, katı nxt ile sıvı nxt arasındaki fark :) 2.soru ise 915ile nasıldır sizce?
evet arkadaşlar, katı nxt ile sıvı nxt arasındaki fark :) 2.soru ise 915ile nasıldır sizce?
Sıvıları sürmesi ve silmesi daha kolaydır, ama katılar daha uzun ömürlüdür.
915 fiyat/perf açısından gayet iyidir. Meguiars'ın Colli veya FK1000P kadar uzun ömürlü ürünü yok (sıkça yapılan wax dayanıklılık karşılaştırma testlerini baz aldım) ama Meguiars M16 katı wax da iyidir.
Sıvıları sürmesi ve silmesi daha kolaydır, ama katılar daha uzun ömürlüdür.
915 fiyat/perf açısından gayet iyidir. Meguiars'ın Colli veya FK1000P kadar uzun ömürlü ürünü yok (sıkça yapılan wax dayanıklılık karşılaştırma testlerini baz aldım) ama Meguiars M16 katı wax da iyidir.
İrfan Abi,
M16'yı TR'de Satan Bir Yer Var Mı Bildiğin?
Arattırdımda Göremedim :soru:
Birde ;
http://www.starklips.com.tr/Images/Urunler/Buyuk/2099.jpg
Bu Ürün Nasıldır?
Arasıra GG ya da hepsiburada sitelerinde oluyor, keza e-bay'de. Meguiars TR sayfasında da olabilir.
Yellow wax eskilerde kaldı, çok rağbet görmüyor, kötü değil ama şimdiki waxlar daha iyi...
sanırım hiç maceraya gerek yok :)
glaze 7 + nxt + 915'ten dvm
bende sorayım biraz uzun olcak kusura bakmayın :)
elimde megy nxt 2.0 tech wax
showcar glaze 7
megy 34
ultimate quik vax var.
aracımın boyası yeni taze 2 ay sonra uygulama yapmaya baslıyacagım.
bu urunleri hangi sıra kullanmamı önerirsiniz.
benm aklımda olan nxt 2.0 üzerine showcar glaze üstüne uqw onu üstünede megy 34 sıralama düzgünmüdür.megy 34 üzerine birde uqd uygulasam dahada sağlıklı olurmu yoksa butun bu işlemde bosa emek ve ürün ziyan mı etmiş olurum.
sağlıklı bir uygulama yapabilmem için ne önerirsiniz :)
Low-Rider
23-02-2010, 15:48
Glaze7 -> Nxt -> 34
quik wax'ı her yıkamadan sonra kullansan yeter
depresif
24-02-2010, 23:07
ufak bir sorum olucak arkadaşlar,
colli ve nxt 2.0 war elimde hangisini önce uygulamalıyım?
M U R A T
25-02-2010, 00:08
önce nxt sonra colli..
önce nxt sonra colli..
+1
Her zaman önce sealant (NXT sealanttır, bakmayın üzerinde wax yazdığına) sonra wax uygulanır...
cagri-35
25-02-2010, 17:42
Bugün servise gittim makine kenarda duruyordu kendileride zamanında kullanmış sadece ped almam gerekicek kullanmak için ona uygun.Makinenin markası Dewalt modelide dw 849QS
Diğer yazanlarda barkodunun yanında şu şekilde : 50hz 80 MS max 5.0a 1150 w d178mm type a1
Bilen varmıdır yada herhangi bir fikri olan Dewalt nasıl bir markadır,hiç bir bilgim yok hz ve watt değerleri vs. uygunmudur? Daha önce tek zamanlı herhangi bir fonksiyonu olmayan bir makinem vardı koçtaştan almıştım onu kullanıyordum bununla alakası yok bu belliki profesyonel..
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Bu arada AG SRP kullanıcam makine ile daha kısa sürede daha iyi sonuç almayı umuyorum.
gambit49
25-02-2010, 18:17
devir araligi nedir acaba ustunde yazmio mu 1150w guclu bir makine de
ben makinemi satıcam daha pro bisi düsünüyorum isteyen varsa pm atsın
cagri-35
25-02-2010, 20:55
devir araligi nedir acaba ustunde yazmio mu 1150w guclu bir makine de
Barkodunda bunlar yazıyor inceledim az biraz burada arkadaşların kullandığı pro makineler gibi görünüşü yandan desteği var vs. ama watt ımı yüksek diyorsunuz,?
Ben AG SRP uygulayacagım hep gördugum yorumlarda hiç bir şekilde çekinmeyin nasıl olsa aşındırmıyor dolgu maddesi dendiği için ne olursa olsun problem olmaz diye düşünmüştüm ama yanlışmı düşünmüşüm.Ellemi yapsam acaba?
Ben SRP'yi El ile uygulayacağım.
Bakalım Sonuç Ne Olacak :)
cagri-35
26-02-2010, 00:58
Ömer geldimi senin SRP ben henuz sipariş veremedım ya bı denk getırıp haftabasında verıcem sanıyorum..
Bu arada NXT için çok güzel duyumlar alıyorum forumda herkesın ortak nokta olarak begenmediği sanırım uzun süre aracın üstünde kalmaması.Yabancı bir kaç forumda NXT yerine Auto Glym in insane shine diye bir ürünü ve aqua wax ını şiddetle öneriyorlar NXT den daha iyi vs. yazan çok kişi olmuş doğruluğu nedir yada bu şekilde düşünmeleri acaba o cilanın daha uzun süre gitmesi vs. mi?
Cağrı, SRP bugün Kargoya verildi.
Yarın Öğlen Gibi Elimde Olur.
NXT Çok güzeldir, ama dediğin gibi Fazla kalıcılık özelliği yok.
Sık Sık Atmak Gerekiyor. (Ben Haftada 1 Kere Atıyorum)
cagri-35
26-02-2010, 01:33
Ömer haftada birde aşırıymış :) Ben 2 ayda bir turtle wax platinium kullanıyordum ama artık daha farklı pro bişeylere geçicem.
Daha öncede burada konustugumuz gibi benim uygulama şu şekilde olucak:
Kil , AG SRP , Glaze , NXT sonrada yıkamalardan sonra M34
AG SRp yi elle atarken bolca fotoğraf çekersen çok ama çok sevinirim çünkü makine ile yapma durumum olabilir ona göre ped ısmarlıcam şayet el ile iyi sonuç alınmıyorsa.
Tamam Çağrı.
Eğer Elle Uygulamada Memnun Kalırsam Zaten Direk Önerimi Yaparım.
Ayrıca uygulamada ufak bir tavsiye, NXT'yi Glaze'den Önce At :)
Kil, SRP, NXT, Glaze ile çok güzel sonuç alırsın.
cagri-35
26-02-2010, 02:07
Ya bende dana önce en sona waxı atki glaze in üstünde koruma tabakası oluştursun dendi ondan öyle dedim.Doğrusu öylemı acaba iyice kafam karıştı :)
Unutmadan tekrar hatırlatayım bol bol foto ag srp için olmasa bile aynı yaptıgın bir yerdeki kılcal çizikleri öncesi sonrası diye çekebilirsen çok sevinirim şimdiden kolay gelsin :)
Ya bende dana önce en sona waxı atki glaze in üstünde koruma tabakası oluştursun dendi ondan öyle dedim.Doğrusu öylemı acaba iyice kafam karıştı :)
Unutmadan tekrar hatırlatayım bol bol foto ag srp için olmasa bile aynı yaptıgın bir yerdeki kılcal çizikleri öncesi sonrası diye çekebilirsen çok sevinirim şimdiden kolay gelsin :)
Glaze7 -> Nxt -> 34
quik wax'ı her yıkamadan sonra kullansan yeter
önce nxt sonra colli..
+1
Her zaman önce sealant (NXT sealanttır, bakmayın üzerinde wax yazdığına) sonra wax uygulanır...
Her Görüş Önce NXT'den Yana :)
Tamamdır, AG SRP uygulamamı Mutlaka Çekerim Bir aksilik Olmazsa.
ya bu tabla ve pedleri nerden alalım :)
meg olması şart mı :D
gambit49
26-02-2010, 09:37
dekor markasinin pedleri var pro. uygulama yapan yerler kullaniyo bence iidir yaw
glaze nxt'den önce uygulanır
Antalyalogy
26-02-2010, 15:29
ya bu tabla ve pedleri nerden alalım :)
meg olması şart mı :D
İbo ,
ben spot pedlerimi buradan http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/Buffing_Pads_1.html
7'' lik Megyleri jbtools dan almıştım
tablaları 70mm ve 150 mm ve 3.5 inclik dandik padleride de ebayden almıştım..
i4detailing kargosu hızlı güvenilir bir şirket sünger pad alacağın için sadece kargo da az tutar...
paypal seçeneği de var..Discount code kısmına DWX yazarsan %8 civarı indirim uyguluyorlar..
Onun dışında cleanyourcar.co.uk e de bakabilirsin..
ikisinden de alışverşim oldu 1 haftada geliyorlar.hatta i4detailden 5. günde kapıma gelmişti...
bilşenzımparada cırtlı tabla var..tel açıp sor istersen
İSTANBUL (KARAKÖY)
Telefon: +90 212 2506599
Web Site: http://www.bilsen-zimpara.com
İbo ,
ben spot pedlerimi buradan http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/Buffing_Pads_1.html
7'' lik Megyleri jbtools dan almıştım
tablaları 70mm ve 150 mm ve 3.5 inclik dandik padleride de ebayden almıştım..
i4detailing kargosu hızlı güvenilir bir şirket sünger pad alacağın için sadece kargo da az tutar...
paypal seçeneği de var..Discount code kısmına DWX yazarsan %8 civarı indirim uyguluyorlar..
Onun dışında cleanyourcar.co.uk e de bakabilirsin..
ikisinden de alışverşim oldu 1 haftada geliyorlar.hatta i4detailden 5. günde kapıma gelmişti...
bilşenzımparada cırtlı tabla var..tel açıp sor istersen
İSTANBUL (KARAKÖY)
Telefon: +90 212 2506599
Web Site: http://www.bilsen-zimpara.com
Teşekkür ederim Özgür abi :)
deneyin artık şu AG SRP yi de sipariş yapalım :D
@aydın
yarın akşamüstü müsaitmisin ? gelebilirmiyim SRP'yi denemek üzre :)
renkli cilalar arabanın rengini ne derece etkiler ? atıyorum benim kırmızı bi aracım var , rengi solmuş biraz, renkli cila kulanırsam rengi toparlıyormu ? tekrar kankırmızı oluyormu ?
bunun yanında bi sorum daha var, kankırmızı diyelim aracım, ama biraz koyusu olsa fena olmaz diyorum, boyamaya da girmek istemiyorum sonuçta bi ton koyusu.. renkli cila ile mümkünmü ? veya başka bir detailing uygulaması ile ?
Low-Rider
27-02-2010, 10:22
Mali ütopik düşüncelerin var , boşver renk koyultmayı sen parlatmaya bak:)
Hiç uygulama görmemiş cila atılmamış araçta , cilanın illaki etkisi olur renk canlanır
AG deep shıne kullanan varmı acaba ?
cagri-35
27-02-2010, 15:56
AG deep shıne kullanan varmı acaba ?
+ kocaman 1 :D
deep shine yada insane shine ürünlerini kullananlar varmı yada hakkında bilgisi olan?
Meguiars ın nxt sinden daha iyi oldugunu söylüyorlar ingiliz corsa d forumundada şaşırdım.
Mali ütopik düşüncelerin var , boşver renk koyultmayı sen parlatmaya bak:)
Hiç uygulama görmemiş cila atılmamış araçta , cilanın illaki etkisi olur renk canlanır
şansımı denedim :D
1-aracımı şampuanla yıkıyorum , sünger ile yayıyorum şampuanı, acaba bunun bi zararı olurmu?
2-kurulamak için microfiber bez kullanıyorum ama o da çok emiyor bi silişte bayağı bir sıkmam gerekiyor normalmi bu ?
3-bi soru daha, plastik yerleri bantla kapatmamıştım haliyle beyazlıklar oldu, bunları gidermek için yapmam gereken nedir?
4-Kıramadım bı tane daha soru sorucam :D , çizik gidericiyi meginin küçük pediyle uyguluyorum yumuşak kalıyor, daha sert türkiyeden temin edebileceğim ped tavsiyeleriniz ?
1-aracımı şampuanla yıkıyorum , sünger ile yayıyorum şampuanı, acaba bunun bi zararı olurmu?
2-kurulamak için microfiber bez kullanıyorum ama o da çok emiyor bi silişte bayağı bir sıkmam gerekiyor normalmi bu ?
3-bi soru daha, plastik yerleri bantla kapatmamıştım haliyle beyazlıklar oldu, bunları gidermek için yapmam gereken nedir?
4-Kıramadım bı tane daha soru sorucam :D , çizik gidericiyi meginin küçük pediyle uyguluyorum yumuşak kalıyor, daha sert türkiyeden temin edebileceğim ped tavsiyeleriniz ?
açıkçası bu soruların cevabını bende merak ediyorum:D tşk'ler.:icon_tup:
bende birşey sormak istiyorum,
önümüzdeki ay komple pro işleme tabi tutucaz aracı,
bu işlemlerden önce kil mi yapmalıyım yoksa wax cleaner mı kullanmalıyım ?
M U R A T
02-03-2010, 20:22
tabii ki kil
AG SRP'yı Bugün Kullandım.
Yalnız Fotoğraf Makinam Yoktu :( Fotoğraflayamadım..
Makina ile uygulama yaptık, Sonuç Gayet İyi.
Yapılan Uygulama :
Boyalı Yüzeye : NXT Yıkama + AG SRP + NXT Wax + Sonax Parlatıcı Wax + Final 34.
Plastik Kısımlara : REX Plastik Parlatıcı.
Camlara ve Aynalara : NXT Wax.
Jantlara : Meguiars Jant Temizleyici.
Lastiklere : Meguiars Lastik Parlatıcı.
Aracın Yüzü Gözü Açıldı, Gören Arkadaşlar İnanamadı.
Çok Güzel Sonuç Aldık.
Edit : Bu Konuyu Normalde Uygulamarımız Kısmına Açmam Gerek Sanırım. Fakat AG Srp Sonucunu Bekleyen Arkadaşlar vardı bu konuda. Yazmışken Hepsini Anlatayım Dedim :)
cagri-35
03-03-2010, 07:13
Ömerrrr fotograffff :((((
Acaip merak ettım su anda.
ömer o kadar belirttik inatla bağırdık çağırdık cep telefonuyla da mı çekemedin :D
Antalyalogy
03-03-2010, 19:32
Kendimce cevaplarım ;
1- Çift kova yöntemi olduktan sonra bir zararı yok.Ama sünger yerine kiri içine alıp boyayı çizmeyen mikrofiber wash mitt kullansan daha iyi olur..
2-Zaten amaç da hav bırakmadan,çizmeden biran önce kurulamak..sorun yok..
3-İrfan Hocam fıstık ezmesi sürüp ovalarsanız çıkar demişti- denemek lazım..
4-Galiba AG de var öyle bir ped
Ömerrrr fotograffff :((((
Acaip merak ettım su anda.
Çekicem Çekicem Tamam :)
ömer o kadar belirttik inatla bağırdık çağırdık cep telefonuyla da mı çekemedin :D
Tamam Tamam Çekicem :)
Ben Gayet Memnun Kaldım :)
İki Gün Önce Arkadasın Yıkamaya Gıttıgımde Omerın Arabayı Gordugumde Sasırdım Ilk Defa Zafırayı Bole Bı Durumda Gordum Inanılmaz BıSey Araba Resmen Ayna Olmus :D
Canlı Gormek BAm Baska Foto da Anlıyamazsınız Belkı Ama Canlı Gordugunuzde Sonuc Ortada Ben Bole Bı Parlaklık Gormedım ;)
HAtta Dırek Dedıgım Sey BEnım Arabamda Bole Olucak MI :D
clıosport_ph1
04-03-2010, 10:40
selamlar ..
bu meguiar's ürünlerini istanbulda herhangi bir dükkandan temin edebilme durumu varmıdır
bilgilendirrseniz sevinirim
yanlış bir konuya yazdıysam özür dilerim
ben genelde bostancı sanayıdan alıyorum çoğu ürünü giriş tabelasının olduğu yerin hemen sağında kalıyo uygulama merkezlerinden de alabilirsin http://www.meguiars.com.tr/contents.php?c=21&post=12 buralarda birazdaha pahalı olur ama
Uygulama merkezlerinde iskonto yapmıyorlar,
Bostancıda yapıyorlar ama onda da her şey yok, hatta çoğu şey yok.
selamlar ..
bu meguiar's ürünlerini istanbulda herhangi bir dükkandan temin edebilme durumu varmıdır
bilgilendirrseniz sevinirim
yanlış bir konuya yazdıysam özür dilerim
Starklips'ten Temin Edebilirsiniz.
www.starklips.com.tr
Uygulama merkezlerinde iskonto yapmıyorlar,
Bostancıda yapıyorlar ama onda da her şey yok, hatta çoğu şey yok.
siparişle herşeyi getiriyolar ;)
siparişle herşeyi getiriyolar ;)
Muhakkak getiriyorlardır da, bana o anda lazım oluyor genelde :D
Akın-S2K
04-03-2010, 15:24
Meguiars ürünlerini Sengün Boya İzmirden başka yerden almıyorum ben.Gayet iyi indirimi var.
www.sengunboya.com
cetin_sengun@hotmail.com
Ben genellikle toplu alıyorum ama tek tek te gönderi yapıyor tabiki kendisinden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz ama ondan daha uyguna türkiyede satan ben bulamadım.Hemde baya bilgili yani sadece satıcı değil, hatta mersinde meguiars uygulama yeri olmadığı için bana yazılı mail attı ve profesyonel ürünleri Meguiars dağıtma şişesine koyup gönderdi ve tek tek ne yapılması gerektiğini yazdı felan baya ilgili bir kişi.
Kısaca(kısa olmadı ama) tavsiye ederim.
clıosport_ph1
04-03-2010, 16:24
teşekkürler :)
bazı sorularımda olucak daha önceleri böyle işlemler yapılamış bir araca sahibim :)
kılcal çizikler ve 2 bölgede derin cizik var
makina olarak Dewalt DW849 kullanıyorum ve ped olarak hiçbirşeyim yok şuan elimde
ve kaputta ince ince taş izleri var
sizin tavsiyeleriniz ne yöndedir hangi ürünleri almam gerek nasıl uygulamam gerekli bilgilendirirseniz çok sevinirim :)
bugün cila silmek için bez
güderi bez kurulamak için
ve wash mit benzeri yıkama eldiveni aldım, eldivenler hemen hemen aynı, bu aldığım bezin markası bilinmedik bişey ama megininki ile aynı hemen hemen,
makınalara baktım bugün bauhaustan dandik de olsa bişey alayım dedim çünkü elle pek bişey yapamıyorum 1000-3000 devir çeviren ALPHA TOOLS AVP 1200 buldum 90 liraydı
bir de 2300 devir çeviren unitec marka direksiyon benzeri iki elle kavranan bi alet buldum 50 liraydı , bi sorayım öyle alayım dedim sizce hangisi uygundur ?
ve wash mit benzeri yıkama eldiveni aldım, eldivenler hemen hemen aynı, bu aldığım bezin markası bilinmedik bişey ama megininki ile aynı hemen hemen,
makınalara baktım bugün bauhaustan dandik de olsa bişey alayım dedim çünkü elle pek bişey yapamıyorum 1000-3000 devir çeviren ALPHA TOOLS AVP 1200 buldum 90 liraydı
bir de 2300 devir çeviren unitec marka direksiyon benzeri iki elle kavranan bi alet buldum 50 liraydı , bi sorayım öyle alayım dedim sizce hangisi uygundur ?
İkisinede bakmıştım bir ara telefondada söylediğim gibi mali ikiside yaramaz ;) KOÇTAŞ'a bak orda var güzel bir makine yine uygun fiyatlı :icon_tup:
Antalyalogy
06-03-2010, 19:57
50 lira olanı salla Mehmet Ali onlar çok dandik
bgun nxt aldm kilde alcaktm fiyat sordm 80 civarı bsy söledi telefonda tam htrlamıorm.meg'in kili fiyatı ne civarda kazık yemielm:) yeni yeni baslıorm cnku ceyize
makina alırken 1 tane alıp iyi bişey almak gerekir ucuz olsun sonra alırım olunca boşuna zarar ediliyo
Makina olarak kullananlardan marka model tavsiyesi alabilirmiyiz?
FK yı elle atmak için nasıl bir ped önerirsiniz ?
bgun nxt aldm kilde alcaktm fiyat sordm 80 civarı bsy söledi telefonda tam htrlamıorm.meg'in kili fiyatı ne civarda kazık yemielm:) yeni yeni baslıorm cnku ceyize
Hiç gerek yok bence o kadar para vermeye, ebaydan almanı öneririm medium veya fine sertlikte olsun ;)
FK yı elle atmak için nasıl bir ped önerirsiniz ?
Normal Meguiar's ın padi ile yapabilirsin :icon_tup:
tabii ki kil
Murat hocam kil demişsinde, önce boyada olan waxı temizlemek daha mantıklı değil mi ? Buradaki ustalarda kil diyor ama ben kararsız kaldım. Önce wax cleaner ile waxı temizlesem zemindeki kirlere daha rahat ulaşmaz mıyım ?
Murat hocam kil demişsinde, önce boyada olan waxı temizlemek daha mantıklı değil mi ? Buradaki ustalarda kil diyor ama ben kararsız kaldım. Önce wax cleaner ile waxı temizlesem zemindeki kirlere daha rahat ulaşmaz mıyım ?
Kil zaten waxıda temizliyor :soru:
Cıhat YAVAS
07-03-2010, 20:37
Makina olarak kullananlardan marka model tavsiyesi alabilirmiyiz?
makita önerebilirim
Kil zaten waxıda temizliyor :soru:
ok o zaman :)
Ama ben yinede önce wax cleaner sonrasında kil yapıcam :D
Mr.Bob un makineyi görmeniz lazım ısınma yok vibrasyon cok az devir bandı gayet iyi tork düsmüyor ATLAS ile arabanızı kesfedin :D ahahah
Low-Rider
07-03-2010, 21:41
Evet makine çok iyi cidden , bugün 2.kez makine kullandım hiç bilmiyorum yani ama kolayca alışılıyor sonuç paha biçilemez:D
Foto varmı foto :D
Taktım alıcam bende bi makine
ben satıyorum makinemi ilan koyucam birazdan haberiniz olsun
M U R A T
08-03-2010, 01:20
ok o zaman :)
Ama ben yinede önce wax cleaner sonrasında kil yapıcam :D
bence kendini yorma kil yeterli ama illa yapıcaksan cleaner waxı kilden sonra yap:icon_tup:
bence kendini yorma kil yeterli ama illa yapıcaksan cleaner waxı kilden sonra yap:icon_tup:
komple pro bakıma giricemde o yüzden 1 seferlik kendimi parçalamak istiyorum :D Bakalım kısmet Nisan ortası yaptırcam bişiler :)
M U R A T
08-03-2010, 01:41
cleaner wax yaptın diyelim kil onuda alıcak elde var sıfır her derde deva kil gerisi yalan:D
cleaner wax yaptın diyelim kil onuda alıcak elde var sıfır her derde deva kil gerisi yalan:D
ahuahuha :D
desene boşuna aldık cleaner waxı, satılık cleaner wax :D
bilsen zımparayı aradım hep gsm hem sabit hattan açan olmadı
bi sorum olacak turtle wax ın wet and wax ürünü vardı bauhausta çok ucuzdu alayım dedim, onu her yıkamadan sonra kullansam bi sorun çıkarırmı ?
ve hani diyorsunuz ya Ped e QD sür kullanmadan önce diye,
QD yok ise wet and wax sıkabilirmiyim ? sorun çıkarırmı?
Biraz offtopic olcak ama dıştan içe atlıyorum bir sorum olcak,aracın konsolunu en parlak yapan ürün hangisidir ?
AG SRP ve collinite 915 nerden temin edeblrz? hepsiburada gittigidiyorda filan varmıdır?yardmcı olucak:):)
ag srp için önceki sayfalara bakarsanız yaklaşık 5-6 sayfa önce bilgiler var :) colli ise yurtdışından getirtiliyor tr de yok bildiğim ktadarıyla ama kullanmayanlar vardır heralde onlara sorabilirsiniz
ag srp için önceki sayfalara bakarsanız yaklaşık 5-6 sayfa önce bilgiler var :) colli ise yurtdışından getirtiliyor tr de yok bildiğim ktadarıyla ama kullanmayanlar vardır heralde onlara sorabilirsiniz
krdesm saol bu konularda baya bi yardmcı oluosn bana:):) sürekli çeyize bsey koyuorm ama ondan önce o olcak die yazıosnz boyuna alıorm bi garaja çekipte işlem yapamadm:D ag nin siparisini yarn vermde baslm artk:D
Biraz offtopic olcak ama dıştan içe atlıyorum bir sorum olcak,aracın konsolunu en parlak yapan ürün hangisidir ?
Meguiarsa suprine shine