Orijinalini görmek için tıklayınız : Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...
uygun arıyorum derken ? ben güvenilir kaliteli iş anladım. :D
:icon_tup:
fatihle sıkıntımız yok ya gerekırse arar benı sureklı araba degıstırdıgı ıcın kalıte pek ona yaramıyor dıye bılıyorum maksat elı yuzu duzgun dursun aslında o tarz ısıde ben beceremıyorum.
golfcu0101
12-09-2012, 12:00
şimdi meguiars oto kil alıcaz 50 gr aceba kaç araç üzerinde uygulama yapabiliriz ve uygulamayı biraz cilalı şampuğanla su karışımı yapsak sprey kutuya uygulama esnasında işimizi görürmü?
Blackbird
12-09-2012, 12:08
şimdi meguiars oto kil alıcaz 50 gr aceba kaç araç üzerinde uygulama yapabiliriz ve uygulamayı biraz cilalı şampuğanla su karışımı yapsak sprey kutuya uygulama esnasında işimizi görürmü?
25-30 gr yeterli bir araç için her panelde tekrar yoğur kili yani bir çamurluk yap tekrar yoğur şeklinde.
Şampuanlu su iş görür bende öyle kullanıyorum 500ml sprey şişeye 30-40ml yaklaşık bir kapak şampuan yeterli ama köpürtmeden bol sulu şeklilde kullan daha çok kayganlık verir.
Meguiars kil yerine Bilt hamber tavsiye ederim 200 gr 40 lira civarı.
golfcu0101
12-09-2012, 12:11
varmı sende kardeşim veya güvenli alabilicemiz biryer.tecrübene güvenim sonsuz:icon_tup:
fatihle sıkıntımız yok ya gerekırse arar benı sureklı araba degıstırdıgı ıcın kalıte pek ona yaramıyor dıye bılıyorum maksat elı yuzu duzgun dursun aslında o tarz ısıde ben beceremıyorum.
aynen kanka :icon_tup:
Blackbird
12-09-2012, 12:31
varmı sende kardeşim veya güvenli alabilicemiz biryer.tecrübene güvenim sonsuz:icon_tup:
Abi fazla olsa gönderirdim ama benimde bitti, bende otowax.com tan almayı düşünüyodum ama siteleri kapalı şuan. Geçen sefer ingiltereden almıştım yaklaşık aynı fiyata geliyor.
Acelen varsa mecbur meguiars alacaksın oda kalitelidir ama biraz pahalı işte.
golfcu0101
12-09-2012, 12:33
vallaha getirmeyi düşündüğün biryer varsa beklerim kardeşim kesin almak kaydı ile banada bir adet mahsuru olmazsa ekleyebilirsin;)
Blackbird
12-09-2012, 12:38
vallaha getirmeyi düşündüğün biryer varsa beklerim kardeşim kesin almak kaydı ile banada bir adet mahsuru olmazsa ekleyebilirsin;)
Bu hafta içi bulmaya çalışırım, ö.m haber veririm abi olumlu yada olumsuz.
golfcu0101
12-09-2012, 12:42
Bu hafta içi bulmaya çalışırım, ö.m haber veririm abi olumlu yada olumsuz.
ok kardeşim kesin alıcam dediğin gram ve fiyat makul çünkü.biraz araştırdım kullanıcılar çok çok memnun ki sen memnun kalmışın o bana yeter;)haberini bekliyorum kardeşim en kısa zamanda :icon_tup:
yeni konu açmadan burdan devam edeyim dedim..
en baştan söyleyeyim uygulamayı meg.sarı pedi ile elle uygulamayı düşünüyorum (makinam olmadığı için)
aracımdaki hareler için m205
çizikleri için ise ; m101 - m105 - m85 veya srp düşünüyorum sizce çizikler için hangisini almalıyım,son kat için de ultimate quick düşünüyorum ve autoglym limon kokulu kauçuk yenileyici nasıldır tavsiye edermisiniz...
ve sıralamayıda; yıkama - kil - m205 - çizik giderici(artık hangisi olursa) - ultimate quick olarak düşünüyorum
sizce malzemeler ve sıralama doğru mu...
imprezaWRC
21-09-2012, 22:40
silke detailer beğeniyorum ben ama meguiars QD daha kolay temin edildiği için oda iyidir.
Atas hydrorep temizleme özelliği çok yüksek olduğu için eğer araçta boya koruma için başka ürün varsa onu siler, eğer araçta herhangi bir şey yoksa onuda kullanabilirsin.
idrolak ıslak cila yıkmadan sonra araç ıslakken sıkılıp tekrar su tutup öyle kullanılıyor, pek sevilen bir ürün olmadı bende kullanmadım.
AQuartz ürünler serin kapalı bir yere koy kolay kolay bozulmaz ama ilkbahara kadar kullanmayacaksan isteyen birisine sat boşuna bekletme.
Dediklerine +1
Ayrıca bir kesimin pek beğendiği proteo'mudur ne zıkkımsa ondan da ayrı nefret ettim. Ne temizliyor ne cila yapıyor, bitsin diye neredeyse saksılara dökecek hale gelmiştim.
Atas hdyrorep'ide 2 kere fk1000p ve fk pink wax'lı yüzeyde kullanmıştım, güzelim fk'ları söktüğünü görünce bitsin diye evin camlarında kullanıyorum sulandırılmış halde 500ml'si kaldı, bitsin diye zırpt prıt camları siliyorum hanımda temizlik yapıyorum sanıp seviniyor :D :D :D
İdrolakta var, daha bir halta yaradığını görmedim, onu da duşun camlarında kullanıyorum. Onunda sulandırılmış halde 500ml'si kaldı bitsin diye uğraşıyorum.
Özetle, Atas'ın ürünleri ile ne yazıkki benim yıldızım ile hiç uyuşmadı.
Silke detailer'da mükemmel bir ürün, kokusuda şahane :)
Keza, chemical guys exteme synthetic detailer, chemical guys speed wipe ve chemical guys p40'da bulunduğunda yemeğe bile katılası hatta içsem mi acaba diye düşünülesi ürünlerdendir :D
arkadaşlar aracım yeni boyandı.
boyasını artık korumak ve sürekli parlak tutmak istiyorum.
misal nxt gibi gibi ped'le atıcam, micro fiber bezle silicem, 3-4gün sonra arabam kirlendi yıkatıcam ardından xx markanın sprey hızlı cilasıyla parlaklığı arttırıcam, daha canlı tutucam vs. gibi.
ucuz, parlaklık ve pratiklik istediğim.
bana lazım olacak parçalar da ped,microfiber bez ve önerceğiniz ürünler.
fiyatları ile yazabilecek varsa uygun ise dediğim gibi alırım toptan tümünü.
Araç yeni boyandığı için bence öncesinde bir hare giderici ve cila uygulansın polisaj makinesi ile mümkünse meguairs tan şaşmamak lazım.
Hare giderici için meguiars 205 cila olarak ta m66 öneririm.ama dediğim gibi bunları bir uygulama merkezinde uygularsan bir defaya mahsus çok daha iyi olur.
Bunun dışında aracının kendi şampuanı olsun yıkamacıda bile onunla yıkat kovada hazırlayıp yıkarlar.Kullandıklarım içinde en güzeli meguiars ultimate wash & vax 1,5 litresi 35 40 tl arası ama cilanın parlaklığını koruyor.bir diğer önerimde sürekli hızlı cila atmak yerine aracı 2 günde bir silmen bunu da şu şekilde yaparsan aracın sürekli parlak kalacaktır. Yine meguiars ın M34 diye bir ürünü ile yapacaksın.ürün sıvı bir sprey şişeye boşaltıp yüzeye sıkıyorsun ve pamuklu bir bez ile bastırmadan siliyorsun.(bu ürünü amazonda ucuza bulabilirsin).
ped e elince meguairs ın pedlerini parçalanmadan uzun süre kullana bilirsin.hızlı cila Atas ın Croos adlı ürünü ortalama bir sonuç verir fiyatı da 15 20 tl arasında. yüzeye püskürtüp mikrofiber bez ile siliyorsun. bezleride 3M yada gene meguiarstan seçebilirsin.
Ken_Block
02-10-2012, 12:34
arkadaşlar aracım yeni boyandı.
boyasını artık korumak ve sürekli parlak tutmak istiyorum.
misal nxt gibi gibi ped'le atıcam, micro fiber bezle silicem, 3-4gün sonra arabam kirlendi yıkatıcam ardından xx markanın sprey hızlı cilasıyla parlaklığı arttırıcam, daha canlı tutucam vs. gibi.
ucuz, parlaklık ve pratiklik istediğim.
bana lazım olacak parçalar da ped,microfiber bez ve önerceğiniz ürünler.
fiyatları ile yazabilecek varsa uygun ise dediğim gibi alırım toptan tümünü.
aracın boyandıktan sonra ne kadar zaman geçti?
1 ila 1,5 ay araca dokunmaman lazım aracın üzerindeki boya gaz atıyor olduğundan üzerine cila atmanız sakıncalıdır..
Üzerine cila atarsanız boya hala gaz çıkarmaya devam efer fakat cilanız üzerinde küçük balon patlamaları meydana gelir..:icon_tup:
playhard
02-10-2012, 15:01
finishing pedinin ölçüsünü neye göre seçmeliyim? polisaj mak 180 mm tabla var 150mm ped taksam sorun olur mu?
imprezaWRC
02-10-2012, 19:38
finishing pedinin ölçüsünü neye göre seçmeliyim? polisaj mak 180 mm tabla var 150mm ped taksam sorun olur mu?
180mm tablaya 150mm ped takarsan kenarları kıyıları köşeleri çok şahane tıraşlarsın :D
Ped büyük tabla küçük olacak. Yani 150mm ped için 125 mm tabla alman lazım.
63owen63
02-10-2012, 19:49
5 aylık opak renk jetta için + deri koltuk için , neler yapılabilir, nasıl bir bakım,koruma uygulanabilir ? Hangi ürünler kullanılabilir.
onursoytam
04-10-2012, 09:44
yeni konu açmadan burdan devam edeyim dedim..
en baştan söyleyeyim uygulamayı meg.sarı pedi ile elle uygulamayı düşünüyorum (makinam olmadığı için)
aracımdaki hareler için m205
çizikleri için ise ; m101 - m105 - m85 veya srp düşünüyorum sizce çizikler için hangisini almalıyım,son kat için de ultimate quick düşünüyorum ve autoglym limon kokulu kauçuk yenileyici nasıldır tavsiye edermisiniz...
ve sıralamayıda; yıkama - kil - m205 - çizik giderici(artık hangisi olursa) - ultimate quick olarak düşünüyorum
sizce malzemeler ve sıralama doğru mu...
güzelce yıkama
bol sulu kil uyguması
ben 105 kullandım tam memnun kalmadım 101 kullanın bende 101 ile devam edicem :)
205 hare giderici
66 cila uygulaması :)
ultimate quick babalr gibi olur
101 veya 105 i uygularken çok yavaş ilerleyin hızlı ilerlerseniz tam randuman alamıyorsunuz tecrube ile sabit :)
mstfcn28
14-10-2012, 20:19
Arkadaşlar Sonaxın hızlı cilası nasıldır bal rengi 106m var.
Islak,parlak bir görüntü istiyorum.Daha önce hızlı cila kullanmadım.Kullananlardan görüş almak istiyorum.
focus musty35
18-10-2012, 22:26
el ile yapılcak uygulama hafıf cızık ve parlaklık ıcın ne kullanmam gerekır
canpower
24-10-2012, 09:42
ya arkadaşlar mequiars ürünlerinden yıkama şampuanı şu sarı olandan kullanıyorum fakat berbat bi kokusu var sanki ıslak bırkılmış paspas gibi kokuyor.. daha güzel kokulu bi şampuan tavsiyeniz varmı yada johnson's baby şampuan la yıkasam acaba nasıl olur?
poseidon
24-10-2012, 11:12
Aracın arka koltuğunda arabayı satın aldığım öküz arkadaşım damacana ile su taşımış.
Dolayısıyla koltuklarda üstündeki kirle birleşerek lekeler kalıyor.
Siliyorum hatta turtle wax koltuk temizlik ürünü ile temizliyorum önce temizleniyor
ama sonra kuruyunca tekrar leke kalıyor.
Ne önerirsiniz?
illa detaylı iç temizliğe mi girmem gerekiyor.
Bu arada koltuklar E46 ların standart açık gri kumaş koltukları.
Blackbird
24-10-2012, 15:25
Aracın arka koltuğunda arabayı satın aldığım öküz arkadaşım damacana ile su taşımış.
Dolayısıyla koltuklarda üstündeki kirle birleşerek lekeler kalıyor.
Siliyorum hatta turtle wax koltuk temizlik ürünü ile temizliyorum önce temizleniyor
ama sonra kuruyunca tekrar leke kalıyor.
Ne önerirsiniz?
illa detaylı iç temizliğe mi girmem gerekiyor.
Bu arada koltuklar E46 ların standart açık gri kumaş koltukları.
Kirin tekrar kusmaması için vakumlu süpürgeye kiri iyice çekip ardından hemen kurutmanız gerekiyor eğer kurutmassanız kir tekrar kusar.
onursoytam
30-10-2012, 15:35
ya arkadaşlar mequiars ürünlerinden yıkama şampuanı şu sarı olandan kullanıyorum fakat berbat bi kokusu var sanki ıslak bırkılmış paspas gibi kokuyor.. daha güzel kokulu bi şampuan tavsiyeniz varmı yada johnson's baby şampuan la yıkasam acaba nasıl olur?
MOR NXT modelini kullanın derin derin içinize çekin miss ler gibiii :)
canpower
31-10-2012, 14:40
hımm..elimdeki bitmek üzere..bu sefer de nxt yi deneyeyim bakalım.. bu bebe şampuanıyla yıkama olayı nedir bilen varmı?:)
misery1903
21-11-2012, 16:50
Bu haftasonu detailing'e başlangıç yapmak istiyorum ben de. Aracımızı sıfır aldık ilk bir kaç ayı dışında kapalı otoparkta durdu hep.
Yapmak istediğim 3 şey var.
Bunların ilki kil, marka model ne kadar farkeder ve nereden almak mantıklı bilmiyorum. Uygulama yöntemi hakkında birkaç video izledim yapmadan önce daha detaylı araştıracağım.
Diğeri ön taraftaki camların üstündeki tutulacak yerde yolcu tarafında siyah kir izleri var. Babamın yıllardır alışkanlığındır hep ordan tutar yol boyunca. Sonax çok amaçlı iç temizlik ürününü uygulamayı denedim mikrofiber bez ile çıkmadı.
Son olarak da aracın paspasları normale göre zaten küçük ve 4 tane vidamsı plastik şey ile sabit kalıyor. Yıkarken "sevgili" yıkamacılar cart diye çektiklerinden o sabit tutanlar kayboldu doğal olarak. Dolayısıyla paspas altındaki bölge de ciddi olarak kirli ve yıpranmış bir halde. Oraya ne yapabilirim.
Elimde sadece Sonax Xtreme Nano - Araç İçi Temizleyici (http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-xtreme-nano-arac-ici-temizleyici/productDetails.aspx?productId=otson221241&categoryId=20035742) var.
Sonax ya da meguiars'ın quick detailer'ı yanında mavi kil alsam iş görür mü?
Başka önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Hatta Ankara'da malzemeleri elden teslim alabileceğim bir yer varsa daha da sevinirim.
BerkayKamaci
22-11-2012, 11:26
Arkadaşlar bu akşam kışa hazırlık arabaya polisaj yapmayı düşünüyoruz.
Elimde olan malzemeleri aşağıya yazıyorum. Bana kullanım sırasını ve pastadan sonraki ürünleri ne kadar bekletmemiz gerektiğini doğru bi şekilde yazabilecek birileri varsa sevinirim :)
Meguiars M85
Meguiars M82
Meguiars M21
Meguiars M66
Meguiars M34
Poorboys Blackhole
Fk1000p
3m Kil
Makinamız Makita.
Keçeyle giriyoruz çizikler konusunda pek sıkıntı yaşadığımız söylenemez ama tek sıkıntımız hareler :)
Keçeler harici elimde waffle ped var ama sanırım işe yaramayacak. Araştırdığıma göre hareler için sert ped kullanılıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum :)
Kirin tekrar kusmaması için vakumlu süpürgeye kiri iyice çekip ardından hemen kurutmanız gerekiyor eğer kurutmassanız kir tekrar kusar.
doğru , ayrıca sürekli kusması kirin koltuktaki süngere ulaşması demek , koltuğu temizlerken halı fırçası fazla bastırmadan uygulayın, daha sonra elinizle koltuğa bastırıp çıkan köpüğün rengine bakın. apak çıkana kadar işleme devam edin.
köpük beyaz bir şekilde çıkınca temiz bezle silip vakumladıktan sonra kurutun. eğer tekrar iz kalırsa bu su gölgesidir , yüzeysel silince de cıkacaktır
Blackbird
22-11-2012, 20:15
Kullanım sırasına göre yazdım, listeden malzemeleri bilerek eledim cila üstüne cila atmanın faydası olmaz aksine bulanıklaşır parlamaz.
3m Kil
Meguiars M85
Meguiars M82
Poorboys Blackhole
Fk1000p
Elindeki sünger pad hangi marka hangi sertlikte bilmiyorum ama hareleri-hologramları almakta faydası olur.
Yün padla çalışırken yüksek devire çıkıp biraz bastırarak çizikleri aldıktan sonra pasta yüzeyde azalmaya başlarken en son düşük devirle 800-600 civarı bastırmadan ürün bitene kadar çalışırsan hologram-hare lerin çok daha azaldığını görürsün.
Sercan AKCAN
24-11-2012, 03:05
geçen gün elle pasta cila attım.ama arabamda kılcal cizikler kaldı bu çizikleri ''elle'' hangi ürünü kullanarak giderebilirim.
emirhan sph
27-11-2012, 16:58
Elle kilcal cizik cikartmak imkansiz denecek kadar zor tabi mayk taysin kadar guclu superman kadar cevik spiderman kadar atletik deilseniz :)
mmged_jan
28-11-2012, 10:32
aracım getz metalik mavi şöyle biraz parlasın canlansın istiyoruz
meguıars m66 gibi bir şey hem parlaklık hem koruma sağlar mı bize
aracım getz metalik mavi şöyle biraz parlasın canlansın istiyoruz
meguıars m66 gibi bir şey hem parlaklık hem koruma sağlar mı bize
evet m66 parlaklık sağlar, ama koruma dediniz mi işler değişir.
Koruma için makine ile polisaj veya nano ürünler şart.:icon_tup:
Sercan AKCAN
29-11-2012, 02:50
Elle kilcal cizik cikartmak imkansiz denecek kadar zor tabi mayk taysin kadar guclu superman kadar cevik spiderman kadar atletik deilseniz :)
peki o zaman amatör biri için nasıl bi polisaj makinesi almak yeterli olur?
peki o zaman amatör biri için nasıl bi polisaj makinesi almak yeterli olur?
Bence polisaj isinde amatorluk olmaz :) boyayi yakabilirsiniz, o kadar bu islerle hasir nesir olmama ragmen, polisaj isine girmeye korkuyorum, gider 105 ve 205i profosyonel kisilere yaptirir sonrada wax,glaze,cila,sealant takilirim :)
Sercan AKCAN
29-11-2012, 03:18
Bence polisaj isinde amatorluk olmaz :) boyayi yakabilirsiniz, o kadar bu islerle hasir nesir olmama ragmen, polisaj isine girmeye korkuyorum, gider 105 ve 205i profosyonel kisilere yaptirir sonrada wax,glaze,cila,sealant takilirim :)
neden amatörlük olmasınki bu kadar insan profesyonel olarak baslamadı sonucta bu işe düşük devirle cok baskı uygulamadan yapılabilir düşüncesindeyim ben.Dandik düşük devirli bi makine olur gibime geliyor benim.Çünkü işin yarısını başkasına yarısını başkasına yaptırmayaı sevmiyorum.Yapılıyorsa bir kişinin elinden çıksın o ya ben yapıyım yada herhangi bir marka Cg-Meg vs vs..
S.Özeren
29-11-2012, 03:30
makina kullanmak öğrenilmicek bişey değil , ayrıca köşeler hariç boyayı yakmakta kolay değil zeminde yeterince pasta olduktan sonra kolay kolay yanmaz. Korkarım yakarım diyenler içinde zaten ayrı teknikler var
Ben makina kullanmayı kimseden öğrenmedim , saatlerce video izledim , kuaförlerde ustaların yapış stilini izledim baya bi zaman yemişimdir izlerken saatlerce oturup bitmesini beklediğim olmuştur
En sonunda sevdiğim bi arkadaşımdan emanet makinasını aldım ve gözümü karartıp Allah ne verdiyse başladım o günden bugüne boyası inceler,kalınlar , leşler , pek polishlik işi olmayanlar geldi kendi makinamıda aldım bu arada,işi ticaretede döktüm ve 40 50 tane araba yapmışımdır hiç birindede boya yanması ıvır kıvırı olmadı uzun lafın kısası yeterki öğrenmek isteyin :)
2012 model 5 aylık sıyah renklı bır arac ıcın parlaklıgı korumamız ve su kaydırıcı ozelligi olan hangi urunlerı tavsıye edersınız ?
Emir_b16a
29-11-2012, 20:24
makina kullanmak öğrenilmicek bişey değil , ayrıca köşeler hariç boyayı yakmakta kolay değil zeminde yeterince pasta olduktan sonra kolay kolay yanmaz. Korkarım yakarım diyenler içinde zaten ayrı teknikler var
Ben makina kullanmayı kimseden öğrenmedim , saatlerce video izledim , kuaförlerde ustaların yapış stilini izledim baya bi zaman yemişimdir izlerken saatlerce oturup bitmesini beklediğim olmuştur
En sonunda sevdiğim bi arkadaşımdan emanet makinasını aldım ve gözümü karartıp Allah ne verdiyse başladım o günden bugüne boyası inceler,kalınlar , leşler , pek polishlik işi olmayanlar geldi kendi makinamıda aldım bu arada,işi ticaretede döktüm ve 40 50 tane araba yapmışımdır hiç birindede boya yanması ıvır kıvırı olmadı uzun lafın kısası yeterki öğrenmek isteyin :)
araba boyadan çıksın eksiklerini giderdikten sonra getiriyorum cnm iç dış girişçez alayına :D
araba boyadan çıksın eksiklerini giderdikten sonra getiriyorum cnm iç dış girişçez alayına :D
boyatıomusun :eek: daha fıyat verıcektık sana dımı :D
S.Özeren
29-11-2012, 23:37
başım gözüm üstüne kanka :)
Emir_b16a
01-12-2012, 04:27
boyatıomusun :eek: daha fıyat verıcektık sana dımı :D
anlaştım bnm boyacıyla :)
yinede saol kardeşim her zmn aklımdasın :)
Firat.M3
11-12-2012, 04:50
Arkadaşlar ben siyah aracıma profesyonel pasta cila yaptıracam. Bu işlem sonrasında ilerleyen zamanlarda kendim meg kil + 915 yapsam bi problem olur mu ? Veya aynı parlaklığı korumak için ne yapmam gerekir?
kil ve 915'e sahibim bu arada.
Cila yaptırdıktan sora kil olmaz cilayı söküp alır . Önce kil uygulaması yapıp sora pasta cila yaptırın derim ben
Focus4171
01-08-2013, 12:07
Nxt cilayı polisaj makinasıyla atsak bi zararı olur mu ve hangi koşullarda atmalıyız? Kolay olması ve zaman açısından.
Bu cilayı ne sıklıkta atmalıyız ? Arabayı haftada bi kez kendimiz sonax şampuanla yıkıyoruz.
abdullahduymaz
01-08-2013, 12:40
M26 hiç kullanmadım merak ediyorum,pek de kullanana rastlamadım,fk nin üzerine atsam fk yı silme gibi bir durumla karşılaşır mıyım ?? M26 nın içinde temizleyici var mıdır yoksa sadece parlaklık için bir ürün mü?
http://chemicalguys.com.tr/ neden calismiyor, bilen varmi?
imprezaWRC
01-08-2013, 13:14
http://chemicalguys.com.tr/ neden calismiyor, bilen varmi?
Hosting yüzündenmiş. Adamlar halen hayatta, yerleri Halkalı'da, detaylı bilgi Facebook adreslerinde yazıyormuş.
megi liquid wax aldım. el pedi ile uyguladım.. çok çok ince geçtim sanırım waxı. çok ince geçmek mi makbulü? mesela sadece kaput için ne kadar wax harcanmalı takribi?
megi liquid wax aldım. el pedi ile uyguladım.. çok çok ince geçtim sanırım waxı. çok ince geçmek mi makbulü? mesela sadece kaput için ne kadar wax harcanmalı takribi?
Olabildigince ince bir katman olusturmaniz yeterli olacaktir.
P.S: Chemical Guys in kendi icindeki bir problemden dolayi su an icin kapali web siteleri. Yakin zamanda baska bir alan adiyla acilacak site. chemicalguysturkiye falan olabilir, haber veririm
depresif
11-08-2013, 21:34
Kirmizi araca, fk1000p mi? Collinite 915 mi?
Baska tavsiyeniz var mi?
Collinitemiz bitti gibi. Nereden temin edebiliriz.
Kirmizi araca, fk1000p mi? Collinite 915 mi?
Baska tavsiyeniz var mi?
Collinitemiz bitti gibi. Nereden temin edebiliriz.
Cg jetseal + bir kac urun olabilir carnauba yada sentetik bazli birsey dusunuyorsaniz.
depresif
12-08-2013, 00:42
Cg jetseal + bir kac urun olabilir carnauba yada sentetik bazli birsey dusunuyorsaniz.
nereden alabileceğimizi de söylerseniz sevinirim.
colli tarzı ürünler bakıyorum eş değer.
internet satisiniz basladi mi?
ben olsam coll alirdim, uzun sure dayaniyor kolay suruluyor ve super kokuyor:)
internet satisiniz basladi mi?
Ay sonunda kullanima hazir olacak, su siralar asiri yogunluktan dolayi :(
Ay sobundan sonra bizden tedarikedebileceksiniz
Arac cillop gibi yapmak istediğin zaman aşağı-yukarı maliyet ne oluyor ? :D
Collinite 915 şuan piyasada yok sanırım.
Arac cillop gibi yapmak istediğin zaman aşağı-yukarı maliyet ne oluyor ? :D
Bu nasil birsey dusundugunuze bagli, Nano urunler mi kullanacaksiniz yoksa disarida bakkalda satilan Meguiar s ve benzeri urunler mi :D
Collinite 915 şuan piyasada yok sanırım.
915 bir oluyor bir olmuyor : D FK da iyidir bulabilirseniz onu kullanabilirsiniz.
depresif
12-09-2013, 12:23
elimde 2 tane ihtiyaç fazlası collinite 915 var satılık (hiç açılmamış)
isteyen ulaşabilir.
Absinthé
23-09-2013, 01:12
Arkadaşlar,
Sonax'ın "Çizik Giderici Güçlü Cila" sı tam olarak nedir sağda solda cila değil pastadır falan yazmışlar ama?
Üstündeki cila yazısını görünce aldık araca uyguladık parıl parıl parladı.
iki haftada bir canımız sıkıldıkça uygulanabilir bir şey midir?
Amaç sadece amatör olarak aracımızı parlatmak.
http://images.hepsiburada.net/assets/OA/UploadedCustomerImages/Normal/25042009205013S1HQ7N.jpg
Arkadaşlar,
Sonax'ın "Çizik Giderici Güçlü Cila" sı tam olarak nedir sağda solda cila değil pastadır falan yazmışlar ama?
Üstündeki cila yazısını görünce aldık araca uyguladık parıl parıl parladı.
iki haftada bir canımız sıkıldıkça uygulanabilir bir şey midir?
Amaç sadece amatör olarak aracımızı parlatmak.
http://images.hepsiburada.net/assets/OA/UploadedCustomerImages/Normal/25042009205013S1HQ7N.jpg
yapıstır gıtsın.:icon_tup:
Absinthé
23-09-2013, 03:04
yapıstır gıtsın.:icon_tup:
Eyvallah yapıştırıyım gitsin zararı olmaz anlaşılan :D Detailing de yeniyim. De bu wax değil sanırım.
Canım sıkıldıkça yapmak için bunun yanına meguiars nxt gibi bi wax alsam mı?
Ya da bu ürünle aylık olarak devam mı edeyim? Masrafa gerek yok mu :)
Masterpiece
23-09-2013, 12:21
Eyvallah yapıştırıyım gitsin zararı olmaz anlaşılan :D Detailing de yeniyim. De bu wax değil sanırım.
Canım sıkıldıkça yapmak için bunun yanına meguiars nxt gibi bi wax alsam mı?
Ya da bu ürünle aylık olarak devam mı edeyim? Masrafa gerek yok mu :)
Uygulamayı elle mi yaptınız acaba ?
Absinthé
23-09-2013, 16:53
Uygulamayı elle mi yaptınız acaba ?
Evet , iki kişi yaparsanız rahat oluyor. Tek kişide yapılabilir ama kasar , yorar.
Cila kuruyunca silmesi zor olduğundan baya güç istiyor.
arkadaşlar selam
aracın stobu içinde toz falan tarzında pislikler var bir yerden girmiş. bunu yıkamak istiyorum. direk su doldurup kurumayamı bırakayım yoksa suya bir şeylermi katmalıyım. ne tavsiye edersiniz. stoba bu arada birde küçük delik açtım su kolayca boşaltılır. sonra silikonla kapatacağım:)
arkadaşlar selam
aracın stobu içinde toz falan tarzında pislikler var bir yerden girmiş. bunu yıkamak istiyorum. direk su doldurup kurumayamı bırakayım yoksa suya bir şeylermi katmalıyım. ne tavsiye edersiniz. stoba bu arada birde küçük delik açtım su kolayca boşaltılır. sonra silikonla kapatacağım:)
Guncel up up
saçma gelecek ama birşey sorabilirmiyim bende carnabua meguiars waxı var aracım gri nasıl kullanayım bunu. araca sürdükten sonra ne kadar beklemeliyim
saçma gelecek ama birşey sorabilirmiyim bende carnabua meguiars waxı var aracım gri nasıl kullanayım bunu. araca sürdükten sonra ne kadar beklemeliyim
up up up up
up up up up
Bu wax la ilgili pek bir deneyimim yok ama kucuk bir alana sur, 15 dk sonra sil. Eger silmekte zorlaniyorsan biraz daha az beklersin. Ama genel olarak cilalar 15dk veriyor.
Bu wax la ilgili pek bir deneyimim yok ama kucuk bir alana sur, 15 dk sonra sil. Eger silmekte zorlaniyorsan biraz daha az beklersin. Ama genel olarak cilalar 15dk veriyor.
çok teşekkür ederim sağolun
arkadaşlar ultimate liquid wax kullanıyorum daha doğrusu elimden geldiğince ara sıra uyguluyorum araca. uygulama sonrası çok toz kapıyor araç bunun daha az toz tutan hızlı cilası varmıdır acaba?
arkadaşlar ultimate liquid wax kullanıyorum daha doğrusu elimden geldiğince ara sıra uyguluyorum araca. uygulama sonrası çok toz kapıyor araç bunun daha az toz tutan hızlı cilası varmıdır acaba?
Cogu normal cila ilk atildiginda toz tutar, normaldir. Washcoat onerirdim ama elimde kalmadi
Mikrofiber bezler ile statik olarak aracın kaportasına elektrik yüklüyoruz, pamuklu bir bezle parlatmak, ya da mikrofiber kullanıp aracı en son duruladıktan sonra pamuklu bir bezle suyunu almak yardımcı olur.
Zihni sinir yöntemlerle, statik elektriği de boşaltabilirsin tabi.
Masterpiece
18-01-2014, 13:53
Ya bir ürün vardı konusunu bir türlü bulamadım adamlar kaputa uyguluyorlardı sonra bişeylerle vurup test falan yapıyorlardı neydi bu ürün ?
Masterpiece
18-01-2014, 14:19
nasiol zr53 sanırım
Evet o ürünmüş çok teşekkürler..
Meg NXT üstüne önerebilceğiniz hızlı cila önerisi var mı ?
Attığımız hızlı cila NXT'yi siler mi yoksa ömrünü uzatır mı ? Okudum ama net bi şey çıkaramadım
Meg NXT üstüne önerebilceğiniz hızlı cila önerisi var mı ?
Attığımız hızlı cila NXT'yi siler mi yoksa ömrünü uzatır mı ? Okudum ama net bi şey çıkaramadım
ne istersen kullanabilirsin herhangi bir zararı olmaz üzerinde cleaner yazmayan herhangi biri olur.
Oğuzhan Ç.
22-01-2014, 22:28
ChemicalGuys Cherry Wet Wax kullanıyordum uygulaması basit verdigi parlaklıkda tatminkardı.Bu ürünüm bitmek üzere böyle uygulaması ve parlaklıgı iyi olan bir ürün tavsiye edebilir misiniz ? Aslında ChemicalGuys Jetseal109™ ve ChemicalGuys Black Light arasında kaldım ama :) Aracımın rengi saks mavisi bu arada :)
jetsealın koruması blacklighte gore daha uzun .
black lıght ıse hıbrıt bır urun hem glaze gıbı derın parlaklık hemde sealant gıbı tutunma saglıyor.
uzun aralıklarla cıla atıyorsan jetseal kısa aralıklar cıla atıyorsan eger blacklıght al.
Oğuzhan Ç.
23-01-2014, 05:41
Hemen hemen her haftasonu yıkadıkdan sonra atıyorum abi.blacklıght alıyım ben o zaman:)Cevabın için teşekkür ederim:)
caadaass
23-01-2014, 09:04
beyaz olan aracımı, pırıl pırıl yapmak için, ne önerirsiniz? şampuan, cila, wax vs. kombinasyon tavsiyesinde bulunursanız sevinirim, önerilere göre alışveriş yapacağım.
ne istersen kullanabilirsin herhangi bir zararı olmaz üzerinde cleaner yazmayan herhangi biri olur.
Tesekkürler :)
Aracımın ön camında kılcal çizikler var bir bölgede.(Yaklaşık 3-4cm'lik bir alan)
Bu çizikleri gidermenin bir yolu varmıdır?Çizik nedenleri ya kedi patisi yada silmeye bağlı çizikler..Sanki çıkmayan lekeyi tel gibi birşeyler ile kazınmış gibi.Nasıl giderebilirim yardım lütfen :)
Aracımın ön camında kılcal çizikler var bir bölgede.(Yaklaşık 3-4cm'lik bir alan)
Bu çizikleri gidermenin bir yolu varmıdır?Çizik nedenleri ya kedi patisi yada silmeye bağlı çizikler..Sanki çıkmayan lekeyi tel gibi birşeyler ile kazınmış gibi.Nasıl giderebilirim yardım lütfen :)
Seryum Oksit ve Rayon pedlerle alabilirsin(Polisaj Makinasi ile). Fakat acemilere tavsiye etmiyorum, bende acemiyim o konuda ve ellemiyorum acikcasi :D
Dediklerine +1
Ayrıca bir kesimin pek beğendiği proteo'mudur ne zıkkımsa ondan da ayrı nefret ettim. Ne temizliyor ne cila yapıyor, bitsin diye neredeyse saksılara dökecek hale gelmiştim.
Atas hdyrorep'ide 2 kere fk1000p ve fk pink wax'lı yüzeyde kullanmıştım, güzelim fk'ları söktüğünü görünce bitsin diye evin camlarında kullanıyorum sulandırılmış halde 500ml'si kaldı, bitsin diye zırpt prıt camları siliyorum hanımda temizlik yapıyorum sanıp seviniyor :D :D :D
İdrolakta var, daha bir halta yaradığını görmedim, onu da duşun camlarında kullanıyorum. Onunda sulandırılmış halde 500ml'si kaldı bitsin diye uğraşıyorum.
Özetle, Atas'ın ürünleri ile ne yazıkki benim yıldızım ile hiç uyuşmadı.
Silke detailer'da mükemmel bir ürün, kokusuda şahane :)
Keza, chemical guys exteme synthetic detailer, chemical guys speed wipe ve chemical guys p40'da bulunduğunda yemeğe bile katılası hatta içsem mi acaba diye düşünülesi ürünlerdendir :D
Hydrorep'in alttaki waxı söktüğü doğru mudur abi ?
Herhangi bi test falan yaptın mı ?
Yoksa sipariş verdiğim hydrodrepi kullanamayacak mıyım ben :)
i-vtec07
23-01-2014, 21:53
1 ay önce srp aldım kılcal çizikleri kapatmak için kırmızı motorskletimde denedim(ybr) ama hiç bi işe yaramadı sadece parlattı
önce güzelce yıkadım daha sonra kil uyguladım ve gojonun cila süngeri ile srp yi uyguladım ilk katı attım bi işe yaramadı üzerine bir kat daha attım onun üzerine sonax hızlı cila attım ama yok çizikler hiç kapanmadı sadece parladı nerde yanlış yapmış olabilirim ? srp yi kutunun arkasında yazdığı şekilde uyguladım..
hıcbıyerde yanlıs yapmadın srp eger elle cızık kapayabilseydi zaten kimse pasta cila yaptırmaz gider srp alır uygulardı .
ilker_yusuf
24-01-2014, 07:06
Mart sonunda 1 yaşında olacak bir aracım var.
Rengi Beyaz.
Normalde köpüklü yıkama ( sonax , car wash ve autojoy ) yazlarıda çift kova kendim yıkarım.
Daha önce hızlı cila olarak sadece Hydrorep kullanıyordum.
1 Ay kadar önce Washcoat uyguladım araca.
Araç ile güneşe bakıldığında kılcal olarak bez çizikleri olduğu görülüyor yakın zamanda foto çekmeye çalışacağım.Ancak el ile uygulayarak bu çizikleri azaltabilecek ve beyaz renkte maksimum parlaklık verebilecek. Cila cila sonrası wax gibi hangi ürünleri tavsiye edersiniz?
Hydrorep'in alttaki waxı söktüğü doğru mudur abi ?
Herhangi bi test falan yaptın mı ?
Yoksa sipariş verdiğim hydrodrepi kullanamayacak mıyım ben :)
ben senelerdir hydrorep kullaniyorum fk1000p yi bilmiyorum ama collinite i sokmuyor, aksine tazeliyor.
Boncuklanmasi iyidir, dayanimi azdir max 20 gun max o da
belki sealantlarla arasi yoktur.
ben senelerdir hydrorep kullaniyorum fk1000p yi bilmiyorum ama collinite i sokmuyor, aksine tazeliyor.
Kullanıp deneyelim ozaman :)
Teseşkkürler
imprezaWRC
24-01-2014, 09:06
Ben Hydrorep'i boyalı yüzeyde sevemediğimden sadece evin camlarında kullanıyorum. :D:D
proteoyu anlamadım ben
cilalı mı değil mi çözemedim, güzel köpürüyor eyvallah.
bir de şu idrolakın test videosunu çekicem. bir de acaip boncuk yapıyormuş ne gülerim:D
derdimi buraya yazsam bilemedim ama
benim aracın on camında bayii saolsun sticklera bogmus 6-7 haneli rakamın izleri kalmıs asırı bugu olunca yada yıkamadan sonra silerken tam güneşligin hizasınada cıkıyo. bunu nasıl gideririm
sticker temizleme urunleri var, ben apartmanin kapisina yapistirdiklari cilingir sticklerini cikariyorum onunla
imprezaWRC
24-01-2014, 11:17
proteoyu anlamadım ben
cilalı mı değil mi çözemedim, güzel köpürüyor eyvallah.
bir de şu idrolakın test videosunu çekicem. bir de acaip boncuk yapıyormuş ne gülerim:D
Proteo'yu hiç beğenmemiştim, bitirmek için neredeyse saksılara falan boşaltacaktım neyseki kurtuldum.
Faruk_Vtec
24-01-2014, 11:37
derdimi buraya yazsam bilemedim ama
benim aracın on camında bayii saolsun sticklera bogmus 6-7 haneli rakamın izleri kalmıs asırı bugu olunca yada yıkamadan sonra silerken tam güneşligin hizasınada cıkıyo. bunu nasıl gideririm
gel kankı bızım yapışkan temızleyıcı ıle temızlerız..
Proteo'yu hiç beğenmemiştim, bitirmek için neredeyse saksılara falan boşaltacaktım neyseki kurtuldum.
cıla oranı yüksek ama bı o kdrda çozuculuğu çok duşuk bı urun..
i-vtec07
24-01-2014, 14:39
hıcbıyerde yanlıs yapmadın srp eger elle cızık kapayabilseydi zaten kimse pasta cila yaptırmaz gider srp alır uygulardı .
araştırmıştım halbuki almadan önce bi daha buraya yazmadan almam ürün mürün
ilker_yusuf
25-01-2014, 08:51
Arkadaşlar yazın kapımın önünde çift kova aracımı yıkayabiliyorum. Ancak bu durum kışın daha zor bir hal alıyor. Özellik sonaxa 30 lira vermek zor geliyor.
Evin kapısının önünde kullanabileceğim tavsiye edebileceğiniz Susus yıkama ürünü ve bunu uygulayabilecek bir ürün var mıdır?
Birde bazı ürünler var çeyize eklemeyi planladığım yorumlarınız nelerdir? Her ay bir iki parça alcak şekilde yapmayı planlıyorum. Bunların yerine bu daha iyi olur şu tarz bezler daha iyidir.
Normalde tek hızlı cila tipi kullandığımdan bu BİM de satılan mf lerden biriyle uyguluyor diğeriyle geçiyordum. Şimdi hangi mf kullanılmalı? Kurulama için? Wax için hızlı cila için? ve bunları her ürün tipi için ayrı ayrı mı kullanmalıyım? ve ne sıklıkta yıkamalıyım?
ATAS HYDROREP ( Daha önce Kullandım Memnundum )
ATAS DLS 150 ( Yazın Kullanmak İçin ) Gerçi sokakta nasıl bu kadar rahat uygulayacaksam :)
AUTOGLYM*SRP KILCAL ÇİZİK GİDERİCİ SAKLAYICI CİLA + Parmak Süngeri
Autogylm Cam Ayna Temizlik MF Bez
AUTOGLYM HIZLI CAM TEMİZLEYİCİ*500 ML*
MEGUIARS *ULTIMATE QUICK WAX SPRAY *450 ML
MEGUİARS**ELLE WAX-CİLA UYGULAMA PEDİ**3 ADET**
i-vtec07
25-01-2014, 14:40
srp çizik kapatmak için almanız tavsiye etmem makinanız varsa alın tabi ama elle çizik mizik kapamıyo srp denedim gördüm
Tarık V.
25-01-2014, 22:21
Yıkama sonrası sprey cila olarak nokta atışı yapabileceğimiz bir ürün önerebilir misiniz?
Meguiar's Ultimate Quik Wax ve Quik Detailer ürünlerini daha önce kullanmıştım fakat aşırı bir farkları var mı çözemedim tam olarak, okuduğum birisi daha çok yüzey temizliği diğeri de parlatma işini iyi yapıyor.
Bir de Meguiar's Mirror Glaze #34 Final Inspection diye bir sprey ürün var, bunun uygulaması da sık-sil şeklinde mi acaba ? Ben Meg'den örnek verdim onları bildiğim için öneriye açığım.
quık wax. cila ozellıgı yogun urun temızlıkten zıyade parlatmaya yonelık.
quık detaıler. temızleyıcı ozellıgı olan yanı toz alma leke alma aynı zamanda hafıfı parlatmaya yarayan urun.
m34 fınal zımbırtısı genelde pasta tozlarını temızlemek amaclı urun yanı bıreysel kullanıcının pek tercıh etmemesı gereken urun.
Tarık V.
25-01-2014, 22:30
Anladım abi, Quik Wax'a yöneleyim öyle ise.
Bir de kil kaydırıcı olarak şimdiye kadar Hep Quik Det. kullandım, sabunlu-şampuanlı su bunlardan hangisi daha ekonomik ve işlevseldir ?
Edit: Bir de Autogeek'de %15 indirim ve ücretsiz kargo var anladığım kadarı ile, siparişi geçiyoruz :)
Anladım abi, Quik Wax'a yöneleyim öyle ise.
Bir de kil kaydırıcı olarak şimdiye kadar Hep Quik Det. kullandım, sabunlu-şampuanlı su bunlardan hangisi daha ekonomik ve işlevseldir ?
Edit: Bir de Autogeek'de %15 indirim ve ücretsiz kargo var anladığım kadarı ile, siparişi geçiyoruz :)
quık wax yada detaıler bunlar hıcbırzaman mukemmel degıl anlık urunlerdır surer kullanırsın kalıclık beklemezsın onemlı olan uyguladıktan sonrakı mutluluk he 1 hafta tertemız kalır araba oda senın sansınadır .
kil kaydırıcı olarak sabunlu suyu daya gıtsın . mumkunse suyla kayan kıl almaya calıs.
kil ole zırt pırt yapılacak bısey degıl aslında senede 6 ayda bır ya yaparsın yada yapmazsın.zaten aracını cogu zaman cılalıyorsan kile cokta ıhtıyac olmuyor eger zemın temız ıse evvelıyatında.
ilker_yusuf
26-01-2014, 00:07
srp çizik kapatmak için almanız tavsiye etmem makinanız varsa alın tabi ama elle çizik mizik kapamıyo srp denedim gördüm
Makina ile değil el ile uygulayacağım.
Peki bu susuz yıkama ürünleri hakkında var mıdır tavsiye?
onn_dear
26-01-2014, 00:43
Aracima 2 yikamada 1 meg quick wax geciyorum. Biraz daha iyi parlaklik ve kalicilik saglayacak ve en onemlisi el ile uygulayabilecegim urun tavsiyesi alabilir miyim?
Aracima 2 yikamada 1 meg quick wax geciyorum. Biraz daha iyi parlaklik ve kalicilik saglayacak ve en onemlisi el ile uygulayabilecegim urun tavsiyesi alabilir miyim?
bu aslında butceyle alakalı bırazda.
herhangi bir likit cila baslangıc olarak kullanılabılınır .butce var ıse katı wax tercıh edılmelı.
onn_dear
26-01-2014, 08:33
Likit cila olarak hangi urunu almaliyim.peki?
arkadaşlar ben aracın iç kısmı için sonaxın genel temizleyici kullanıyorum. genel olarakta başarılı. fakat şöyle bir durum var bazen uyguladıktan sonra iz kalıyor hani koltuğun üzerine ıslak bişi koyarsın oraya leke bırakırya. siliyorsun temizleniyor kuruyunca bakıyorsun orası lekeli bunun önüne nasıl geçebilirim
Faruk_Vtec
28-01-2014, 10:30
arkadaşlar ben aracın iç kısmı için sonaxın genel temizleyici kullanıyorum. genel olarakta başarılı. fakat şöyle bir durum var bazen uyguladıktan sonra iz kalıyor hani koltuğun üzerine ıslak bişi koyarsın oraya leke bırakırya. siliyorsun temizleniyor kuruyunca bakıyorsun orası lekeli bunun önüne nasıl geçebilirim
leke gerı kusuo, ya kır tam çıkmıo yada genel temızleyıcıyı çok kullanıosnz onun ızı kalıo vakumlama ve kurutma şansınız yk sanırım..
genel temızleyıcı ıle güzelce sıldıkten sonra, başka kuru bı bez alın ve hafıf suyla nemlendırın, ılaçladığınız bolgeyı bı kaç kat nemlı bezle geçıp deneyın bı de..
ufak döşeme yırtığı hakkında fikriniz var mı peki,
böyle yapıştırıcı sürsem taşıcak,sanki tam şırınga ile çekip iğnenın ucuyla damlatsam tam olcak gibi bi yırtık ufak yani..yöntemi nasıl acaba bunun
leke gerı kusuo, ya kır tam çıkmıo yada genel temızleyıcıyı çok kullanıosnz onun ızı kalıo vakumlama ve kurutma şansınız yk sanırım..
genel temızleyıcı ıle güzelce sıldıkten sonra, başka kuru bı bez alın ve hafıf suyla nemlendırın, ılaçladığınız bolgeyı bı kaç kat nemlı bezle geçıp deneyın bı de..
Ozaman once sileyim sonra islak bezle tekrar sileyim.vakum kurutma sansim yok anca hava tutabilirim eger cikaramassam silip sonra hava tutup hemen kurutmaya calisirim
Faruk_Vtec
30-01-2014, 10:37
Ozaman once sileyim sonra islak bezle tekrar sileyim.vakum kurutma sansim yok anca hava tutabilirim eger cikaramassam silip sonra hava tutup hemen kurutmaya calisirim
hava ıle kurutman saatler alsa bıle ıçı tam olarak kurumaz, gene ız yapar..
yapabıleceğın ışlem, ılaçla kırlı bolgeyı güzelce temızlemek ve bı kaç kat nemlı bezle ılaçlı bolgeyı sılmek..
valal aslında genel olarak pek iz kalmıyor kapıları açıyorum hava alsın diye ama bu leke büyük oyüzden zorladı bi deneyeyim hafta sonuda sonuç alamssam yazarım
Tarık V.
30-01-2014, 22:28
5 litrelik modifiye basınçlı pompa ile kullanacağım bir cilalı şampuan alacağım. Aşağı yukarı 200ml ürün, 4-4.5lt su karışımı şeklinde.
Meguiars Sarı (Wash&Wax) düşünüyorum (bu karışımla 7-8 yıkama ömürlü) kendimce de 2-3 yıkamada bir FK1000p, fakat her türlü öneriye açığım. Meg. Sarı, Sonax turuncu, Atas veya Nano ürünler ?
5 litrelik modifiye basınçlı pompa ile kullanacağım bir cilalı şampuan alacağım. Aşağı yukarı 200ml ürün, 4-4.5lt su karışımı şeklinde.
Meguiars Sarı (Wash&Wax) düşünüyorum (bu karışımla 7-8 yıkama ömürlü) kendimce de 2-3 yıkamada bir FK1000p, fakat her türlü öneriye açığım. Meg. Sarı, Sonax turuncu, Atas veya Nano ürünler ?
cilalı sampuan kopurmez .sarı sampuanın pakedın yarısınıda doksen zor kopurtursun solemıs olayım.
Autobalm, ChemicalGuys Glossworkz Glaze kapaticilik olarak hangisi autobalmi tavsiye ettim aldik ama kullanilmadi .Yorumlar nedir olmadi autobalm mi paylasiriz isteyenle yariyariya isteyen olur mu ChemicalGuys Glossworkz Glaze karsiliginda ?
Tarık V.
30-01-2014, 23:14
cilalı sampuan kopurmez .sarı sampuanın pakedın yarısınıda doksen zor kopurtursun solemıs olayım.
Valla bunu bilmiyordum abi daha önce hiç şampuan kullanmadım, peki senin tavsiyen var mıdır ? DLS150 ve proteo lafı çok geçiyor bu ürünler için ama ben de cilalı birşeyler olmasını istiyordum bilmediğim için en azından wax'ı sökmeyecek birşey olursa üstüne inceden cilasını geçebilirim.
Ben sonax turuncu ve meg sarı kullanıyorum ikiside aynı oranda köpürüyo bende sorun yok.meg wash mitt kullanıyorum.
Tarık V.
31-01-2014, 11:51
Ben sonax turuncu ve meg sarı kullanıyorum ikiside aynı oranda köpürüyo bende sorun yok.meg wash mitt kullanıyorum.
Onurcan abiden nano tavsiyesi bekliyorum yoksa Meg sarıya yönelicez :)
sagolasın abi
Boya koruma için Virtüs 453 almayı düşünüyorum.Nasıl bi üründür ? Kullanan memnun kalan varmı ?
Vasat bir urun dayanimi max 2 ay..
Ama surmesi silmesi kolay
Vasat bir urun dayanimi max 2 ay..
Ama surmesi silmesi kolay
Pekii uçuk fiyatlı olmamak şartıyla hangi ürünleri önerirsiniz ?
Forumdaki fiyat performans urunleri konusuna bakin,
18 tl ye turtle wax glass guard/ sealer var
arkadaşlar dün koçtaşta bu boyayı gördüm adam jant içinde kullanılır falanda dedi ama almadım sorayım dedim 24 tl fiyatı. motip bakacaktım ama orada yoktu. bunu kullanan varmı acaba?
http://i.hizliresim.com/xRP1g7.jpg
Faruk_Vtec
06-02-2014, 11:10
arkadaşlar dün koçtaşta bu boyayı gördüm adam jant içinde kullanılır falanda dedi ama almadım sorayım dedim 24 tl fiyatı. motip bakacaktım ama orada yoktu. bunu kullanan varmı acaba?
http://i.hizliresim.com/xRP1g7.jpg
bunların ustunde derece yazanları var, ben eskı aracımın farlarını bunula boyamıştım hıç bı sorun yaşamadım..
soba boyası dıe geçıo, bı 680 dereceye dayanıklı bıde 720 dereceye dayanıklı olanı var arasında pek fıyat farkı yok zatn, ıkısınden bırını alırsanız gonul rahatlığıyla jant boyayabılırsınız..
Peki motip jant boyasi diye gecenmi daha iyi bu urunmu?
Faruk_Vtec
06-02-2014, 17:33
valla motip hıç kullanmadım onun ıçın bı yorum yapamayacam..
bahsettığım urun bu, fotoğrafta kutunun sol tarafında yazıo 300 derece dıe..
grı ve sıyah 700 dereceye kdr dayanıklıymış, detayları yazıo zatn..
Raykon by Jansen, Duplicolor, Motip Ahşap ve Sprey Boyaları (http://www.raykon.com.tr/detay.aspx?kid=21&id=130)
Tarık V.
06-02-2014, 18:40
Meguiars Mikrofiber Beyaz Yıkama Eldiveni (http://www.boyassi.com/urun/meguiars-microfiber-yikama-eldiveni_205.aspx?CatId=213)
Bundan aldım fakat çin üretimiymiş, içime pek sinmedi. Siyah kısmındaki yazı bile çok basitti.
http://i.hizliresim.com/w1gZb5.jpg
Çin üretimi olduğunu göz önünde bulundurursak aşağıdaki ürünle değiştirmem mantıklı olur mu ?
ChemicalGuys Su Geçirmez 4ü1 arada Mikrofiber Yıkama Eldiveni (http://www.boyassi.com/urun/chemicalguys-su-gecirmez-4u1-arada-mikrofiber-yikama-eldiveni_614.aspx?CatId=212)
motip duplicolor color matic aynı şirketin ürünleridir farklı ısımlerle satılır aklınızda olsun.
car care products sucks, arab sabunu & Çbs rocks :D
valla motip hıç kullanmadım onun ıçın bı yorum yapamayacam..
bahsettığım urun bu, fotoğrafta kutunun sol tarafında yazıo 300 derece dıe..
grı ve sıyah 700 dereceye kdr dayanıklıymış, detayları yazıo zatn..
Raykon by Jansen, Duplicolor, Motip Ahşap ve Sprey Boyaları (http://www.raykon.com.tr/detay.aspx?kid=21&id=130)
benım sıcaklıkla işim yok yani jant için gerek yok biliyosun. kaldırıma sürttüğüm yere hafif rutuş atacağım okadar:)
motip duplicolor color matic aynı şirketin ürünleridir farklı ısımlerle satılır aklınızda olsun.
saol rıdvan.
Merhaba siyah aracım var amatörce kullanabilecegim makinem var şimdi pasta üstüne cila olarak hangi ürünleri kullanmalıyım sizce (amatör) aşağıdaki ürünlerin isimlerini çok duyuyorum ama hangisi ne içindir nasıl uygulanır ?
meguiars m101
Chemical Guys Cherry Wet Wax
Poorboys Black Hole
Autoglym srp
Merhaba siyah aracım var amatörce kullanabilecegim makinem var şimdi pasta üstüne cila olarak hangi ürünleri kullanmalıyım sizce (amatör) aşağıdaki ürünlerin isimlerini çok duyuyorum ama hangisi ne içindir nasıl uygulanır ?
meguiars m101
Chemical Guys Cherry Wet Wax
Poorboys Black Hole
Autoglym srp
m101 pastadır .pastanın uzerıne pasta sacma olur.
srp asındırıcıdır pasta gıbı gozuken jelıbon dıyebılırız bunuda atman sacma olur.
cherry wet wax cıladır black hole glaze dır
glaze cıladan once atılır
wax en son atılır.
glaze ın uzerıne koruyucu atılabılınır .cherry nın uzerıne bısey atmana gerek yok.
bnce cherry kullanabılırsın.
Tarık V.
07-02-2014, 21:31
Kapalı mekan bulamadığımdan açık havada çalışmanın ışık dışında ne gibi eksileri olur ?
***** havalar da soğuk.
Mert Ali
07-02-2014, 21:49
Kapalı mekan bulamadığımdan açık havada çalışmanın ışık dışında ne gibi eksileri olur ?
***** havalar da soğuk.
Polisaj yapılacaksa eğer,açık alanda olmaz. Kapalı alanda çalışmak gerek.
Meguiars wash mitt e gelirsek bence cg ile değiştirin öyle bir imkan varsa.
Tarık V.
07-02-2014, 22:56
Sabah gidip değiştirdim hemen CG içime sindi valla ÇİN malı Meg'den sonra :)
Hiç uygulama yapılmamış fabrika boyası üzerinde olan 97 model citroen saxoya el ile uygulama için öğrenci bütçesini de sarsmayacak ne önerirsiniz ? (Çizik giderip parlatmak ve korumak)
Mert Ali
08-02-2014, 00:40
yapı marketlerden uygun fiyatlı birşeyler bulabilirsiniz,turtle wax hard shell iyi iş yapar,tatmin eder sizi,ekonomiktir. hiç bir ciladan(waxdan) çizik giderici performans beklemeyin,polisaj olmadan çizikleri gidermek olasılığı olmayan bir durum.
yapı marketlerden uygun fiyatlı birşeyler bulabilirsiniz,turtle wax hard shell iyi iş yapar,tatmin eder sizi,ekonomiktir. hiç bir ciladan(waxdan) çizik giderici performans beklemeyin,polisaj olmadan çizikleri gidermek olasılığı olmayan bir durum.
Ciladan öyle bir şey beklemiyorum. Pasta ile çizikleri alıp üzerine cila wax atmak istiyorum zaten. Tek sıkıntı makine yok olsa da kullanabilecek yerim yok.
Mert Ali
08-02-2014, 11:21
O zaman fıyat/performans olarak ; atas waxy 2000 tüp pasta ve atas waxy krem waxı onerırım.
http://hizliresim.com/x0E0MB
Arkadaslar selam. Passatlarda kapi dosemesindeki derinin sarkmasi kronik bir skinti.arka koltukta daha cok belirgin.bunu dosemeyi sokmeden yapistirma fikrinin varmi.ben siringa ile bali basayim biraz diye dusundum ama bali kati oldugu icin siringadan gecermi birde igne ucu deride cok delik acarmi acaba
Boya korumadan yeni alınan araçta güneşe cıktıgınızda harelenme gözükmesi normalmi arkadaşlar? (Ankara Doguş Oto) 15bin bakımında boya koruma yaptı ama araba hare dolu cizik cizik sanki 1yıldır hiç ellenmemiş araç gibi. Araç yeni 13bin kmde
Demekki birşey yapmamışlar.polisaj ve boya koruma yapılan araçta hare olmaz olsa bile kötü işçilikten dolayı az dır.
Boya korumadan yeni alınan araçta güneşe cıktıgınızda harelenme gözükmesi normalmi arkadaşlar? (Ankara Doguş Oto) 15bin bakımında boya koruma yaptı ama araba hare dolu cizik cizik sanki 1yıldır hiç ellenmemiş araç gibi. Araç yeni 13bin kmde
Uygulama hatasından kaynaklı hareler vardır hocam, eğer boyanızı düzelttirmek isterseniz yardımcı olurum..
Doğuş ile güzel bi kavga ediyim hazır idman yapmıyodum iyi gelir :))
Bugün gittim kavga ettim Doğuş için. Sadece boya-koruma yaptıklarını pasta yapmadıklarını ilettiler. Çok şaşırdım varmıdır böyle bişi? "3M" malzeme kullanıyolarmış.
olabilir bir kac saatde veriyorlar ise, yalap şalap all in one bir urun kullaniliyorlardir.
Aynen o hesap olmuş o zaman. :)
i-vtec07
16-04-2014, 11:25
Aynen o hesap olmuş o zaman. :)
abi bunlar boya koruma yapıyoz derken sadece wax atıp geçmişlerdir allah bilir :mad:
Aynen onu yapmışlar ben yem attım, onun gibi bişi dediler. Neyse sabah sabah iyi parladım orda. Pasta yapmaları için bir sonraki bakıma söz aldım cıktım.
Nano koruma olan aracı hangi şampuanla yıkamalıyız ?
2 kova kullanılıyorum, meg in bitane gold şampuanı var bide yıkama eldiveni, en sonda washcoat atıyorum :)
Merhaba arkadaşlar,
2 aracımız yeniden boyanıyor, (205 gti füme ve civic ies met. gri) çıktıkları zaman nasıl bir uygulama yapmamız gerekiyor? makita 9227 makinam var ama yeni boyaya aşındırıcılara vs girmeden koruma amaçlı ne uygulayabiliriz? Metalik gri civic için elle uygulanacak katı wax ne olabilir?
Önerilerinizi bekliyorum.
::ZaFeR::
18-04-2014, 20:25
Merhaba arkadaşlar,
2 aracımız yeniden boyanıyor, (205 gti füme ve civic ies met. gri) çıktıkları zaman nasıl bir uygulama yapmamız gerekiyor? makita 9227 makinam var ama yeni boyaya aşındırıcılara vs girmeden koruma amaçlı ne uygulayabiliriz? Metalik gri civic için elle uygulanacak katı wax ne olabilir?
+aynı durumdan ben de mevcut.Bir de ön camda kılcal çizikler felan var.Onlar için neler yapılabilir ?
Merhaba arkadaşlar,
Katı wax olarak collinite 476s veya 915 uygulanabilir.
Merhaba arkadaşlar,
Boyadan çıkar çıkmaz ustalarınız uygulama yapacak zaten.Ortamala olarak 2 ay uygulama yapmayın.Yeni boyanmış bir araçta vernikten gaz çıkışı devam eder.Eğer siz verniğin nefes almasını keserseniz boyada ufak ufak hatalar görmeye başlarsınız.2 ay sonra hafif bir aşındırıcı ile uygulama yapıp bütçenize göre nano ürün kullanarak uzun ömürlü bir koruma sağlarsınız.Kendi aracım boyadan çıktıktan sonra ben 3 ay bekledim sonra 400 ml yakın (ben biraz abarttım normalde 50 ml kullanılıyor) aquartz premium + aquartz titanium uyguladım.Bu yıl ikinci senemiz gören herkes yeni mi boyattın diyor.6 ayda bir aquartz reload tarzı tazeleyici ürün kullanıyorum hepsi bu.
Mart 2012 ilk uyguma zamanında çektiğim bir fotoğraf.Ocak ayında boyadan çıkmıştı.
http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/Car%20Detailing/IMG_2249.jpg
2014 şubat ayı çekimim,
http://i1131.photobucket.com/albums/m555/Levin354555/Detailing/DSC_0826_zpsjs9hiytg.jpg
http://www.bilgiustam.com/resimler/2012/07/2061-nazar-boncugu_8271.jpg
Ozan Özer
19-04-2014, 17:55
Beyler merhaba;
2.el olarak yeni aldığım aracıma kendimce bir temizlik yapmak niyetindeyim..
İşe yıkamayla başlayacağım..
Bana şampuan'dan başlamak kaydıyla;yıkama sonrasında kullanabileceğim kil;pasta-cila tarzı ürün isimleri hakkında yardımcı olabilir misiniz? Düzenli olarakta yıkama sonrasında bu işlemlere devam etmek istiyorum..
(İşlem sıraları da önemli tabi :) )
Boyassi bayisinden chemical guys hare giderici b gone aldim pzts uygulama yapicam bakalim nasil olucak
Beyler merhaba;
2.el olarak yeni aldığım aracıma kendimce bir temizlik yapmak niyetindeyim..
İşe yıkamayla başlayacağım..
Bana şampuan'dan başlamak kaydıyla;yıkama sonrasında kullanabileceğim kil;pasta-cila tarzı ürün isimleri hakkında yardımcı olabilir misiniz? Düzenli olarakta yıkama sonrasında bu işlemlere devam etmek istiyorum..
(İşlem sıraları da önemli tabi :) )
1-Meguiars Ultimate Wash veya Nxt şampuan
2-Meguiars kil
3-Yıkama eldiveni meguiars wash mitt
4-Kurulama havlusu uber blue
5-Wax olarak fk 1000 p yada collinite wax markasını tercih edebilirsin.
Satın alabileceğin erdem boya yada boyassi sitesinde satın alabilirsin.
ERDEM BOYA (http://erdemboya.ticiz.com/)
Boyassi- Meguiar's - Autoglym - Chemical Guys - 3M Car Care : www.boyassi.com (http://www.boyassi.com/)
Ozan Özer
20-04-2014, 21:35
1-Meguiars Ultimate Wash veya Nxt şampuan
2-Meguiars kil
3-Yıkama eldiveni meguiars wash mitt
4-Kurulama havlusu uber blue
5-Wax olarak fk 1000 p yada collinite wax markasını tercih edebilirsin.
Satın alabileceğin erdem boya yada boyassi sitesinde satın alabilirsin.
ERDEM BOYA (http://erdemboya.ticiz.com/)
Boyassi- Meguiar's - Autoglym - Chemical Guys - 3M Car Care : www.boyassi.com (http://www.boyassi.com/)
Çok teşekkürler kardeşim:)
son zamanlarda arabayı kendim yıkamaya sardım.bezler ve yıkama süngeri aldım diğer malzemeler olarak
meguiarsın sarı şampuanı
sonaxın jant temizleyici
lastik icin meguiars endurance
içinede hızlı temizleyicilerden aldım markasını hatırlamıyorum.
sorum şu,yıkamadan sonra parlaması için meguiarsın sprey hızlı cilası,chemical guys black light diye bir ürünü ve nanolex washcoat arasında kaldım.washcoatu uygulamak için basınç makinesinin ucuna o şişe gibi şeyden almak gerekiyormu bunu merak ediyorum?
ilaçlama bidonları var pompalı 15 tl falan , nanolexin konusuna resmini ekledim son mesajlardan birisi, bi kere alıyorsunuz bütün işinizi görüyor
İbrahim33
02-07-2014, 22:06
Arabayı yıkadıktan sonra sonax hızlı cilayı , ıslak kaporta yüzeyine sıkıyorum.Arabanın etrafını dönene kadar , bazı yerler kuruyor ve iz kalıyor. mikrofiberle uğraşıyorum sonra.
Bu şişeyi sulandırsam mı daha iyi olur , yoksa sulandırmayıp , arabayı yıkadıktan sonra lokal mi uygulasam daha iyi olur ?
Arabayı yıkadıktan sonra sonax hızlı cilayı , ıslak kaporta yüzeyine sıkıyorum.Arabanın etrafını dönene kadar , bazı yerler kuruyor ve iz kalıyor. mikrofiberle uğraşıyorum sonra.
Bu şişeyi sulandırsam mı daha iyi olur , yoksa sulandırmayıp , arabayı yıkadıktan sonra lokal mi uygulasam daha iyi olur ?
Lokal uygulama daha iyi olabilir. Tam olarak icerigini bilmedigim icin sulandir yada sulandirma diyemem malesef.
Faruk_Vtec
02-07-2014, 23:37
guneşın altında kurulama yapıosanız hemen kurur yada aracınızın kaporta yuzeyı guneşten dolayı ısındıysa hemen kurur..
sonax hızlı cıla wax kıvamında aracın ustundekı su ıle sulanıo zatn :) sıze tavsıyem uzaktan sıkın ve parça parça kurulayın aracınızı..
İbrahim33
05-07-2014, 08:23
dün arabayı yıkadım , lokal olarak uygulayınca sorun yok :icon_tup:
. SONAX’tan Worldcard sahiplerine özel 360 TL değerindeki Hybrit Boya Temizleme, Parlatma ve Koruma Uygulaması World’e özel 180 TL’dir.
Konu hakkinda bilgi alabilirmiyim 180 tl icin degermi. Ve hybrid boya temizleme nedir?
Bende merak ediyorum.Değecek bişe ise kredi kartıyla ödicem mtv yi.
Ben geçen vergi döneminde yaptırdım. Heralde paket olarak aynıdır. Harelerden küçük çiziklerden kurtuldum. Bir gri ne kadar parlayabilirse o kadar da parladı. Kil mil baya özenmişlerdi o zaman. 8.30dan 1e kadar mı ne sürmüştü uygulama
araciniz kotu durumda ise o fiyata iyi bir uygulama olur acikcasi. Fakat cok ince ciziklerim var hologram gibi, onlari aldirsam mi derseniz deymez :)
Aracim kotu durumda degil ama harelenmeler var
Aracim kotu durumda degil ama harelenmeler var
Anladim, soyle soyleyeyim alkolle silen butun hatalari goren duzelten uygulamacilarin fiyati bu fiyatin asagi yukari 4-5 kat yukarisi. 180tl degil 350-400 tl bandina bile daha iyisini alamazsiniz bu piyasada. 180tl bandinda ancak 2-3 saatte vur yunu vur 205 i modunda insanlar disinda yaptiramazsiniz. Kisaca 180tl e deger bir uygulama.
Bu uygulamanin koruyuculugu konusunda bilgim yok, hangi urunu kullaniyorlar bilmiyorum. Koruyucu yan urunlerle takviye ederseniz bir sure sizi goturur ; )
fırsat bulunca nxt cıla atıyorum ama bayadırda atamadım. sanırım ıyı gelecek bır uygulama onuda ıkı taksıt yaptırmıs olurum hem :)
fırsat bulunca nxt cıla atıyorum ama bayadırda atamadım. sanırım ıyı gelecek bır uygulama onuda ıkı taksıt yaptırmıs olurum hem :)
Firsat buldukca bir urun kullaniyorsaniz NXT yerine daha koruyucu bir malzeme tavsiye ederim.
Yeni aldığım ürünleri nasıl uygulamalıyım sizce bi fikir de ben alsam? :)
Bauhaus tan meg ürünleri aldım uygulamada karışıklık olmasın :)
Ultimate was & wax
Tec wax
Ultimate compound
Arabada bez çizikleri ve matlaşma var biraz. Amaç koruma ve parlaklık sağlamak.
Bunlara ek olarak eksik varsa neyle tamamlayabilirim?
Mesela nedir
Chemical Guys Jetseal
Collinite urun gami
FK1000p
gibi daha dayanikli urunleri tavsiye ederim.
bunlar tam olarak nedir nasıl uygulanıyor onurcan bende makıne falan yok yani:)
normal cila bunlar da..
sür sil şeklinde..
çok daha kalıcılar.
bunlar tam olarak nedir nasıl uygulanıyor onurcan bende makıne falan yok yani:)
suruluyor :P ozel mesaj olarak yaziyorum
Fk 1000p yerine meguiars ultimate paste wax bence kat kat daha iyi parlaklik ve eger benim gibi kumas pamuklu cadir kullaniyorsaniz dklarca cadir arabanin ustunden kayar onunla ugrasirsiniz :D
tavsiye için teşekkürler arkadaşlar. peki şimdi bu uygulamayı yaptırıcak düzgün sonax neresiniz anadolu yakasında. en azından uygulamanın hakkını versin:) bugün pendikteki ile konuştum ama tavsiye alabilirim tabiki
Ben de artık aracımı kendim yıkamak istiyorum. Ayna gibi olmasa da biraz parlasın, gözüme gelsin istiyorum. 2010 model beyaz Honda Civic var. Aslında katı cila işine girecektim ama vazgeçtim. Onun yerine hızlı cilalardan kullanmak istiyorum. Öncelikle şunların siparişini vermeyi düşünüyorum:
- Meguiar's WASH MITT Microfiber Yıkama Eldiveni
- Turtle Wax Yüzey Temizleyici Kil 100 Gr.
- Turtle Wax Konsantre Cilalı Şampuan 1LT. ya da Sonax Cilalı Şampuan
- Turtle Wax En Pratik Hızlı Cila 500 ml. ya da Arexons Hızlı Cila 400ml
Öncelikle aracımı çift kova yöntemi ile yıkayacağım. Sonra kil ile temizleyeceğim. Sonra tekrar yıkayıp hızlı cila uygulayacağım. Yeterli parlaklığı ve görüntüyü verir mi bu işlem? Ayrıca cilalı şampuan ve hızlı cila için hangilerini seçeyim?
Olmazsa ve memnun kalmazsam katı cilaya geçerim diye düşündüm. Collinite vs.
neden turtle wax ?
Meguiars veya chemical guys ürünleri f/p oranları çok yüksek.
Kil üstüne hızlı cila çok etkili olmayacaktır.
Kilden sonra glaze 7 - black hole 2lisinden biri, bunun üstüne jetseal, kesinlikle nxt değil çünkü nxtnin temizleme özelliğinden dolayı sürdüğün glazei silebilir. Jet seal üstüne de 915 ile sonlandırabilirsin.
Ancak bu işlemlerden sonra hızlı cilanın faydasını görebilirsin.
ceyhun737
13-07-2014, 09:38
Arkadaşlar aracıma deri bakım kremi almaya gitmiştim bana bu ürünü tavsiye ettiler https://www.google.com.tr/search?q=turtle+wax+deri+bak%C4%B1m&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ei=2TfCU-nMFKb07AbrtIHoDw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1088&bih=534#facrc=_&imgrc=1CjiYBhXicem2M%253A%3B6DbCLH_KJZdxRM%3Bhttp% 253A%252F%252Fwww.maltasupermarket.com%252Fmedia%2 52Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%2 52F9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%252F5%252F0%25 2F5010322754302.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.malta supermarket.com%252Fturtle-wax-leather-cleaner-cond.html%3B800%3B600
Yıkamacım bu ürünün güzel olmadığını meguairisin ürününü almamı söyledi onu da aldım uyguladım gayet başarılı görünüyor ,turtle ın kapağını bile açmadım aralarındaki fark nedir
Meguiars'ın ürünleri pahalı oluyor sanki genelde. 150 liranın üstüne çıkmak istemiyorum ıvırıyla zıvırıyla. Sadece jetseal ve black hole'un fiyatları gördüğüm kadarıyla benim bütçenin yarısından fazlası. Tabii ki alınacak performans fiyatına göre iyidir ama sonuçta cebimden çıkacak para da çok olacak. Ben bunu olabildiğince düşürmek istiyorum.
915'in fiyatı bayağı iyi. O zaman hızlı cila yerine glaze çekmeden direkt 915 uygulasam? Yıkama->kil->yıkama->Col 915 ve sonraki yıkamalarda UQD veya hızlı cila?
Son bir güncelleme yazayım. Erdem Boya'nın sanalpazar hesabından bir sepet oluşturdum. 200 lirayı buldu yine de. :)
http://i.imgur.com/WHCihFF.jpg
abdullahduymaz
13-07-2014, 11:35
Arkadaşlar aracıma deri bakım kremi almaya gitmiştim bana bu ürünü tavsiye ettiler https://www.google.com.tr/search?q=turtle+wax+deri+bak%C4%B1m&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ei=2TfCU-nMFKb07AbrtIHoDw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1088&bih=534#facrc=_&imgrc=1CjiYBhXicem2M%253A%3B6DbCLH_KJZdxRM%3Bhttp% 253A%252F%252Fwww.maltasupermarket.com%252Fmedia%2 52Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%2 52F9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%252F5%252F0%25 2F5010322754302.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.malta supermarket.com%252Fturtle-wax-leather-cleaner-cond.html%3B800%3B600
Yıkamacım bu ürünün güzel olmadığını meguairisin ürününü almamı söyledi onu da aldım uyguladım gayet başarılı görünüyor ,turtle ın kapağını bile açmadım aralarındaki fark nedir
bulabilirsen gliptone un deri bakım ürününü al cok güzel bir ürün
ceyhun737
13-07-2014, 12:08
bulabilirsen gliptone un deri bakım ürününü al cok güzel bir ürün
https://www.google.com.tr/search?q=meguiars+deri+bak%C4%B1m&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JFvCU8mPKMaw7Abqw4CIDA&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1088&bih=534#facrc=_&imgdii=_&imgrc=ayVwcBjHUKxSPM%253A%3BwArwJewmJcT4zM%3Bhttp% 253A%252F%252Fwww.otodukkani.com%252Fpictures%252F 2013721155448_oto_deri_temizleyici.jpg%3Bhttp%253A %252F%252Fwww.otodukkani.com%252Fderi-bakim-ve-temizleyici-jel-meguiars-gold-class-rich-leather-400ml-pmu71%3B2048%3B1536
Bundan kullanıyorum ilk deneyim olarak başarılı buldum sen ne düşünürsün?
Bunlar da uyguladığım koltuklar https://www.google.com.tr/search?q=pro+ceed+gt+recaro&tbm=isch&imgil=-7OjfXILk_K4NM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypt ed-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9 GcToarGwD1w4zHNLqh3Ehbld-BkoC1vVxYmH0WSuuFc6CXlVbzQFtQ%253B980%253B600%253B uMHfZaJ1dzaz5M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.ki a.com%25252Feu%25252Fcampaigns-and-redirects%25252Fproceed-gt%25252F&source=iu&usg=__cvjKnJrmXL5a_AEfhNMX2-lRsx4%3D&sa=X&ei=WVvCU9quNJGu7AbNkIGYCw&ved=0CBwQ9QEwAA&biw=1088&bih=534#facrc=_&imgrc=-7OjfXILk_K4NM%253A%3BuMHfZaJ1dzaz5M%3Bhttp%253A%25 2F%252Fwww.kia.com%252Feu%252F-%252Fmedia%252Feu%252Fonline-specials%252Fproceed-gt-special-pms%252Fassets%252Fhtml%252Finterior%252FPMS_pro_c eed_gt_image17.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kia.co m%252Feu%252Fcampaigns-and-redirects%252Fproceed-gt%252F%3B980%3B600
Son bir güncelleme yazayım. Erdem Boya'nın sanalpazar hesabından bir sepet oluşturdum. 200 lirayı buldu yine de. :)
http://i.imgur.com/WHCihFF.jpg
kil öncesi sarı şampuanı tavsiye etmem, içinde ciddi bir cila var :)
sarı şampuan kullanılacaksa mutlaka rottest olmalı, şebeke suyu ile yıkanacaksa mutla izi kalır.
Kilden önce cilasız safkan bir şampuan şart, atasın ve megin şampuanları var bu iş için 1e1.
@FaBeRgE
Aklıma geldi de birşey olmaz deyip aldım. :) Çok da düşündüm aslında fiyatından dolayı ama hep iyi yorum okuduğumdan gözümü karartıp aldım.
Bende rottest yok. Normal şebeke suyuna hortum bağlayıp, şu araç yıkama başlıklarından takacağım hortuma.
Neyse, iptal edeyim bari. Pahalı zaten meret. Dediğin diğer şampuanlara bakayım. Teşekkür ederim. :icon_tup:
Ek: Sanalpazar'a mesaj gönderdim iptal edin diye. Abartmıyorum, 30 saniye olmadan cevap geldi iptal edilmiştir diye. :D Çok hızlılarmış.
@FaBeRgE
Aklıma geldi de birşey olmaz deyip aldım. :) Çok da düşündüm aslında fiyatından dolayı ama hep iyi yorum okuduğumdan gözümü karartıp aldım.
Bende rottest yok. Normal şebeke suyuna hortum bağlayıp, şu araç yıkama başlıklarından takacağım hortuma.
Neyse, iptal edeyim bari. Pahalı zaten meret. Dediğin diğer şampuanlara bakayım. Teşekkür ederim. :icon_tup:
iptal etme bence,
cila yapmacağın zaman yıkarsın onunla da, tek başına bile çok güzel sonuçlar veriyor :)
GreyGoose
15-07-2014, 01:30
PowerBall 4Paint ürünü hakkında bilgisi olan var mı? Kullanımı gayet güzel gözüküyor videoda. F/P olarak tavsiye eder misiniz?
http://www.mothers.com.tr/PowerBall-4Paint-Set,PR-104.html
PowerBall® 4Paint® ile Cilalama - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1_iTmij9jZ4)
konu cila olunca makinelere karşıyım, çünkü amaç verniğe cila yedirip parlatmak.
Bu tarz ürünler sanki cilayı daha çok yiyormuş gibi geliyor. Aşındırıcı olsa anlarım ama cila için bence gerek yok.
Hem o zaman işin zevki de kaçıyor gibi, alacaksın megin sarı pedini yuvarlak yuvarlak cilalayacaksın :)
neden turtle wax ?
Meguiars veya chemical guys ürünleri f/p oranları çok yüksek.
Kil üstüne hızlı cila çok etkili olmayacaktır.
Kilden sonra glaze 7 - black hole 2lisinden biri, bunun üstüne jetseal, kesinlikle nxt değil çünkü nxtnin temizleme özelliğinden dolayı sürdüğün glazei silebilir. Jet seal üstüne de 915 ile sonlandırabilirsin.
Ancak bu işlemlerden sonra hızlı cilanın faydasını görebilirsin.
bir arabayi boyle yapicam;
digerine nano uygulucam :D:icon_wack:D
not: mok vardi bulastim , hep nano$ yuzunden bu isler
bir arabayi boyle yapicam;
digerine nano uygulucam :D:icon_wack:D
not: mok vardi bulastim , hep nano$ yuzunden bu isler
sen bosver iki arabayida nanola :D
sen bosver iki arabayida nanola :D
geyyon akarr;
CURE harika ulan :D:D
geyyon akarr;
CURE harika ulan :D:D
dur cok yayma az kaldi ondan :D
Benim ürünler geldi arkadaşlar ama o Collinite 915 çok azmış ya. 40 gr yeter mi koca arabaya? İnce ve az sürmem gerektiğini biliyorum ama.
Benim ürünler geldi arkadaşlar ama o Collinite 915 çok azmış ya. 40 gr yeter mi koca arabaya? İnce ve az sürmem gerektiğini biliyorum ama.
Cok cok rahat yeter, elini biraz alistirirsan 3-4 kat bile yetebilir normal sedan bir araca.
Arkadaslar aracima sonaxta nano boya koruma parlatma vs islemini yaptirdim mtv kampanyasi ile 200 tl indirimli hallettim gayet guzel oldu pasta cila neymis dedim. Sorum su bu korumanin omrunu hangi basit urunle uzatabilirim.yani araci yikadiktan sonra ne kullanmaliyim
Arkadaslar aracima sonaxta nano boya koruma parlatma vs islemini yaptirdim mtv kampanyasi ile 200 tl indirimli hallettim gayet guzel oldu pasta cila neymis dedim. Sorum su bu korumanin omrunu hangi basit urunle uzatabilirim.yani araci yikadiktan sonra ne kullanmaliyim
Basit urun demekle neyi kast ettiniz, surmesi mi basit sipsak yika ve cik mi. Arabayla ugrasacak misiniz yoksa hemen olsun cabuk bitsin mi
aman hocam :)
915'i çok çok ince sürmen gerek, ben 915 sürerken mutlaka spotu açıyorum daha iyi görebilmek adına.
Eğer 915'i çok sürersen silmekten perte çıkarsın ve güzel bir sonuç elde edemezsin.
Senin aldığın küçük kutu, eskiden büyükleri vardı onlar ömürlüktü :)
Basit urun demekle neyi kast ettiniz, surmesi mi basit sipsak yika ve cik mi. Arabayla ugrasacak misiniz yoksa hemen olsun cabuk bitsin mi
Bagajda. Nxt var.ona. benzer yani surmesi uygulamasi kolay urun makinem vs yok yani
Hmm daha once ozelden konusmustuk, onlardan daha basidi yok malesef. Nxt seviyorsaniz onunla devam etmenizi tavsiye ederim.
aman hocam :)
915'i çok çok ince sürmen gerek, ben 915 sürerken mutlaka spotu açıyorum daha iyi görebilmek adına.
Eğer 915'i çok sürersen silmekten perte çıkarsın ve güzel bir sonuç elde edemezsin.
Senin aldığın küçük kutu, eskiden büyükleri vardı onlar ömürlüktü :)
O zaman çok çok küçük bir parçayı süngere alıp geniş bir alana geniş geniş yaymamız lazım, değil mi?
Ben uygulamadan önce biraz video izleyeyim, okuma yapayım bari.
Hmm daha once ozelden konusmustuk, onlardan daha basidi yok malesef. Nxt seviyorsaniz onunla devam etmenizi tavsiye ederim.
Ewet konusmustukta simdi uygulama yaptirinca uzerindekine zarar vermesin diye sormak istedim bilmedigimden.eger zarar vermiyorsa zaten senin soyledigin urunleri satis yapmani beklicem uygun gelorse bana alirim
Ewet konusmustukta simdi uygulama yaptirinca uzerindekine zarar vermesin diye sormak istedim bilmedigimden.eger zarar vermiyorsa zaten senin soyledigin urunleri satis yapmani beklicem uygun gelorse bana alirim
NXT kullandıysan önceden sana şiddetle jetseali tavsiye ediyorum Kadir :)
Arastirayim yarin simdi uyku vakti:d
NXT evet kolayda sonra prr gidiveriyor;
wetcoat diye bi urun cikmis tavsiye ederim,
boncuklu yarim :D:D
Pazar günü sonunda yaptım. Önce sonax'ın turuncu şampuanı ile yıkadım. Sonra kil çektim. Kil de suyu gördükçe sertleşti. Zorladı beni. Sonra 915'i attım bayağı ince bir şekilde. Doğal olarak hareler duruyor. Araç yine de güzelleşti ama. Gerçi 3 saatlik yoğun uğraşımdan sonra bir tık üstü beni daha tatmin ederdi ama bu kadar uğraşmak bile fazla geldi bana. Her yerim ağrıyor iki gündür. Bir daha zor uğraşırım böyle.
Atas'ın Plak2R'sine bayıldım ama. :) Aracın içini çok güzel temizledi. Tam istediğim gibi oldu.
Tekrar teşekkürler önerilere.
Bu arada Plak2'yi kumaşlarda da az da olsa kullandım. Sorun yaratır mı? Bana iyi geldi gibi geldi.
Bu arada Plak2'yi kumaşlarda da az da olsa kullandım. Sorun yaratır mı? Bana iyi geldi gibi geldi.
sıvı plastik parlatıcılar sentetik yapıdaki kumaşlarıda parlatır.zararı olmaz ama üzerinizdeki kıyafete geçebilir.
oto yıkamacılar halı paspaslara torpıdo parlatıcı gecıp fırcalar ve temız gozukur.
İbrahim33
22-07-2014, 06:55
sonax hızlı cila yıkadıktan sonr çok uğraştırıyordu aracı silerken. dün onun yerine turtle wax hızlı cila aldım , arabayı yıkadım çok rahat kuruladım arabayı. tavsiye ederim herkese.
Herkese merhabalar :)
2008 model beyaz jetta aracım için sizlerden yardım rica edecektim. Şuan maddi durumum pek olmadığı için ve bayram sonrası boş vaktimi değerlendirmek amacı ile uygun yollu bir detailing uygulamak istiyorum. Yoğun bir şekilde hareler ve ince ince siyah çizikler bulunmakta aracın yüzeyinde. El ile kendim uygulayacağım.
Diğer konuyada yazdım burayada sormak istedim, Malzeme önerileriniz bekliyorum :)
Nedir önerileriniz?
Saygılarımla
VW boyasinda elle çizik alıp ,Hare gidermek (boya orjinal) hiç kendini zorlama .Olduğu kadari ile poorboys , CG backlight, CG Glossworkz uygulayıp , (bunlar trde ulasip alinabilir kapatici ozellikli urunler)üstünüde bölünmüş olarak satılan uygun fiyatlı waxlarla bağla.
VW boyasinda elle çizik alıp ,Hare gidermek (boya orjinal) hiç kendini zorlama .Olduğu kadari ile poorboys , CG backlight, CG Glossworkz uygulayıp , (bunlar trde ulasip alinabilir kapatici ozellikli urunler)üstünüde bölünmüş olarak satılan uygun fiyatlı waxlarla bağla.
Bu ürünleri uygulamadan önce aracı yıkayıp, sonra kil ile temizleyip uygulamak lazım değilmi? Wax olarak meg nxt nasıldır? Cevap için çok saolun.
Saygılarımla
i-vtec07
27-07-2014, 16:31
Bu ürünleri uygulamadan önce aracı yıkayıp, sonra kil ile temizleyip uygulamak lazım değilmi? Wax olarak meg nxt nasıldır? Cevap için çok saolun.
Saygılarımla
aynen o şekilde uygulamalısınız :icon_tup:
SinanAdalı
28-07-2014, 08:38
Ya beyler benimde bi sorum olacak... Ramazanın ilk haftası Beyaz VW Golf'üme pasta cila yaptırdım. E tabi ramazan süresi boyunca Oruç olduğu için araba sadece 1 kere yıkandı oda cilalı detaylı değil idi. 2 gün önce derin bi temizliğe girdim, normal benzinlikteki köpüğü kullandım özel süngerimle üstünden geçtim bi güzel duruladım. Sonrasında Meguiars Ultimate Quik Wax geçtim ama 2 kere geçtim denebilir, çünki bizim evin önünde incir ağacı var yapraklarındaki ufak beyaz şeker tanemsi gibi şeyler boyaya yapışmış resmen bezle silerkende hissediliyodu. Kısım kısım hala kaldı... Bunları polisaj makinası haric nasıl çıkarabilirim. Bu ciladan daha sert bu yapışan şeyleri çıkaracak elle uygulanabilecek bişi önerebilirmisiniz ?
Benzincilerde kopukle araci yikamayin
i-vtec07
28-07-2014, 09:57
Kil deneyebilirsiniz.
SinanAdalı
28-07-2014, 10:02
Kil deneyebilirsiniz.
kil'den sonra tekrar pasta gerekmez mi ?
i-vtec07
28-07-2014, 11:46
kil'den sonra tekrar pasta gerekmez mi ?
bu dediğiniz beyaz taneler çok mu yoksa sayılabilecek kadar az mı ?
kil boyayı çizerse polisaj gerekir tabi.. aksi taktirde gerekmez.ben cizeceğini sanmıyorum. ama şu var kil boyadaki cilayı alır o yüzden kilden sonra cila atmalısınız.
SinanAdalı
28-07-2014, 12:21
bu dediğiniz beyaz taneler çok mu yoksa sayılabilecek kadar az mı ?
kil boyayı çizerse polisaj gerekir tabi.. aksi taktirde gerekmez.ben cizeceğini sanmıyorum. ama şu var kil boyadaki cilayı alır o yüzden kilden sonra cila atmalısınız.
kısım kısım.. mesela tavana cila attım, lokal olarak beze takıldığını hissediyorsun. çok dikkatli bakınca gözle görülüyor. Bende kil'in cilayı aldığını bildiğim için, başka ne türlü bi malzeme kullanabilirim onu bilmiyorum :o
Burak Demirci
28-07-2014, 12:30
aracın parlaklığını pasta ciladan sonra uzun süre sürdürmesi için nxt 2.0 kullnıyordum ama oda ömrü çok uzun olmuyor aracın parlaklığını uzun süre gösterebilcek ne var bildiğiniz be yenı aracın üstüne sürülen püskürtülen birsürü malzeme çıkmış ne tavsiye edilir
i-vtec07
28-07-2014, 12:39
aracın parlaklığını pasta ciladan sonra uzun süre sürdürmesi için nxt 2.0 kullnıyordum ama oda ömrü çok uzun olmuyor aracın parlaklığını uzun süre gösterebilcek ne var bildiğiniz be yenı aracın üstüne sürülen püskürtülen birsürü malzeme çıkmış ne tavsiye edilir
ben wetcoat aldım geçen hafta parlaklık ve uygulama kolaylığı olarak çok iyi ama ömrü konusunda bi şey diyemem daha yeni uyguladım.
cgnozdmr
28-07-2014, 12:39
garajın diplerinde bayadır kalmış bi NXT varmış yeni buldum,üzerine baktım kullanım tarihi falan göremedim uygulasam sıkıntı olur mu sizce?
aracın rengine göre blackhole veya whitediamon +jetseal + Collinite 915.
Uzun bir süre idare edecektir, tabi bunların ömürünü yıkama şeklinizde etkiler.
Güzel bir bez, kaliteli bir şampuan ile baya bi uzun ömürlü olur.
garajın diplerinde bayadır kalmış bi NXT varmış yeni buldum,üzerine baktım kullanım tarihi falan göremedim uygulasam sıkıntı olur mu sizce?
Güzelce çalkaladıktan sonra çok sorun olacağını sanmıyorum.
Kille sokebilirsiniz ancak arkadaslarinda dedigi gibi kil waxi da alicaktir. Kullanacaginiz kile gore bir mkktar cizebilit. Benim tavsiyem kesinlikle bilt hammer soft kil. Dogru uygularsaniz, kili dusurmez ve her panelde 1-2 kere guxelce yogurursaniz cozecegini sanmam.
Kilden sonra ise bence son zamanlarda revacta olan fusso coat urunlerini kullanabilirsiniz. Acikcasi ben kullanmadim, ama 12 ay koruma vaad ettigi soyleniyor. 12 ayi gectim, 4-5 ay bile disarda kalan bir araba icin mukemmel bir sure bence. Olmadi aracin rengine gore fk1000 yada colli olabilir...
aracın rengine göre blackhole veya whitediamon +jetseal + Collinite 915.
Uzun bir süre idare edecektir, tabi bunların ömürünü yıkama şeklinizde etkiler.
Güzel bir bez, kaliteli bir şampuan ile baya bi uzun ömürlü olur.
Güzelce çalkaladıktan sonra çok sorun olacağını sanmıyorum.
Jetseal uzerine collinite va atmaya gerek yok bence. Altina glaze attiginiz surece zaten ustune sealant tarzi urunlerin omru duser diye biliyorum. Eger wax uygulayayim diyorsqniz kilden sonra colli fk ne seviyodaniz direk uygulamak benim mantigimda daha uzun sure dayabir.
Nxt yerine kullanilabilecek cok cok daha kaliteli malzemeler var piyasada. Bence paranizi ve emeginizi nxt e harcamayin
Erdem K.
21-08-2014, 07:17
arkadaşlar bu sevdaya gönül vermeye hazır ama hiçbir bilgisi olmayanlar için önerebileceğiniz sadece bilgi içeren link mevcut mudur?
en kaliteli makina, uygulama ürünlerini alıp emek vermek istiyorum ama hiçbir bilgim yok maalesef. sonrasında yanlış şeyler yapıp boyaya zarar vermek istemiyorum.
okumalı öğrenmeliyim sanırım :)
Silence45
22-08-2014, 14:36
Hiç bir bilgim ve tecrübem yok bu konuda.Bende aynı şekilde yıkama-pasta-cila ve boya koruma hakkında bilgi edinmek istiyorum ve bunlara göre ürün temin etmek istiyorum.Ney nasıl hangi sırayla hangi ürünle en güzel yapılır nereden öğrenebiliriz pek tavsiye veya yapım konusu göremedim de.
Arkadaslar yeni konu açmıyım dedim,siyah araçlar için meguiars black waxnasıldır,kullanan oldumu,memnun bıraktı mı?
Arkadaslar yeni konu açmıyım dedim,siyah araçlar için meguiars black waxnasıldır,kullanan oldumu,memnun bıraktı mı?
Hocam meguiars urunlerinin parlakligi guzeldir. Ama malesef koruyuculugu ve kaliciligi cok zayif bana kalirsa. Kullanicinin ihtiyacina gore degisir bence. Mesela sizin icin onemli olan parlakligidir, kolay uygulanabilir ve kolay ulasilabilir olmasidir, tercih edersiniz. Ama benim icin asil oncelik koruma ve dayanikliklik, bu sebeple tercih etmiyorum. Kotu urun degildir kesinlikle meg urunleri. Size kalmis...
Esasında benim için önemli olan yıkamadan sonra fazla yormadan uygulayabileceğim ve max parlaklık sağlayan bir ürün.Şu an bu ihtiyacımı meg nxt ile gideriyorum.Elektronik satış sitesindeki müşteri temsilcisi ile görüştüm,nxt ye göre daha parlak ancak koruması daha zayıf bir yüzey elde edersiniz dedi.Kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.nxt'm bitmek üzere.kaşıntı tuttu kış gelmeden almam lazım bir kutu wax :D
Valla hocam nxt ile arasindaki farki kullanan arkadaslara sormak lazim. Kullanmadigim icin yorum yapamayacagim. Ama kolay kullanim istiyorsaniz bencr sivi waxlar tercih edin, hem surulmesi hemde silinmesi daha kolay. Ama korumasi kati waxlara gore daha zayiftir.
Iki urunude kullanan arkadaslar yanit verse daha iyi olur. Ama ben cok atla deve olacagini sanmiyorum aralarinda. Araciniz koyu renk mi bu arada?
Soft99 Fusso Coat12 koyu renk için sanalpazarda arama yaparsanız ürünü bulabilirsiniz. Fiyat olarak nxt den bi tık daha yukarıda. Ama kalıcılık ve parlaklık tartışılmaz daha iyi. Videolarını falanda netten izleyebilirsiniz ürünün.
cem_subasi
02-09-2014, 10:12
Son 10 sayfayı okuyarak yazıyorum yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim ;
Herhangi makinem yok elle uygulama yapıcam,
İlk önce Normal şampuan ile yıkayıp
Sonrasında Kil (m34 ile kullansam sorun yaşarmıyım ve kil marka model fark edermi?)
Tekrar Yıkama (Meguiars Sarı)
Meguiars Glaze7
Üstüne Chemical Guys Jetseal
Üstüne Collinite 915 Wax
Bu işlemi ne kadarda bir uygulamam lazım ?
Aracımın kılcal cizikler mevcut azda olsa bu uygulamada parlaklık ve cizikleri alırmıyım?
Yok mu kullanan beyler?Kullanıcı yorumu lazım.Duruma göre nxt ye devam ya da bundan alıcam.
Yok mu kullanan beyler?Kullanıcı yorumu lazım.Duruma göre nxt ye devam ya da bundan alıcam.
sorduğunuz ürünü kullanmadım ama black hole varken ben meg kullanmam.
https://www.waxmiracles.co.uk/wp-content/uploads/2014/01/Poorboys_BlackHole.jpg
konuyu hep takip ediyorumda çok anlamıyorum. oyuzden basit elle sürülücek malzeme tavsiyesi isticektim.
aracı yıkattıktan sonra siyah araç için hem biraz parlaklık sağlasın hemde korusun tozdan vs. biliyorsunzu siyah çok toz gösteriyor asıl istediğim tozu iticiliği.
@fussy tavsiye için teşekkürler.
Black hole'un 250ml olarak bölünmüş olanından alıp deneyeceğim.Sonucu konuya yazarım.Tavsiye için teşekkürler @faberge
Poorboys black hole Erdem boya dan sipariş geçtim.Umarım memnun bırakır :)
konuyu hep takip ediyorumda çok anlamıyorum. oyuzden basit elle sürülücek malzeme tavsiyesi isticektim.
aracı yıkattıktan sonra siyah araç için hem biraz parlaklık sağlasın hemde korusun tozdan vs. biliyorsunzu siyah çok toz gösteriyor asıl istediğim tozu iticiliği.
o kadar çok malzeme denedim ama, toz olayını çözemedim bir türlü.
en son glaze+jetseal+915 yaptıktan sonra, body duster + ultimate detailer kullanıyordum.
Bu sıralar nanolar moda, hiç kullanmadım tecrübem yok ama nanolar çaren olabilir Kadir.
@fussy tavsiye için teşekkürler.
Black hole'un 250ml olarak bölünmüş olanından alıp deneyeceğim.Sonucu konuya yazarım.Tavsiye için teşekkürler @faberge
Rica ederim ne demek.
faberge tozdan çok korumasada arabanın boyasını max seviyede koruyacak ve elle hızlı bir şekilde halledebilceğim ürün lazım
birde çok fazla ürünleri bilmediğim için rica etsem link olarak verebilirmisiniz
bugün kil siparişi vericem ama yanına da 1-2 bişey eklesem fena olmaz diyorum. metalik siyah renk için elle uygulanabilir ürünlere ihtiyacım var.
hali hazırda elimde nxt - ag srp - ag paint renovator - cg scratch bgone gibi sanırım saçma çeşitlerim var daha da saçmalamamak adına wax olarak fk1000p veya collinite 915 hangisini önerirsiniz?
faberge tozdan çok korumasada arabanın boyasını max seviyede koruyacak ve elle hızlı bir şekilde halledebilceğim ürün lazım
bugün kil siparişi vericem ama yanına da 1-2 bişey eklesem fena olmaz diyorum. metalik siyah renk için elle uygulanabilir ürünlere ihtiyacım var.
hali hazırda elimde nxt - ag srp - ag paint renovator - cg scratch bgone gibi sanırım saçma çeşitlerim var daha da saçmalamamak adına wax olarak fk1000p veya collinite 915 hangisini önerirsiniz?
her 2 soruya da 915 demek istiyorum :)
Collinite 915 Marque D 'elegance Katı Wax 40gr Bölünmüş 27 TL Detailing Dükkanı'dan (http://www.sanalpazar.com/Collinite-915-Marque-Delegance-Kati-Wax-40gr-Bolunmus__isp17946597)
cem_subasi
02-09-2014, 16:13
benim soruma cevap veren yok mu :)