Orijinalini görmek için tıklayınız : Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...
kervanoglu
24-09-2010, 19:20
Carpex marka cilalar hakkında bilgisi olan var mı? Kaliteli bi ürün müdür?
Carpex marka cilalar hakkında bilgisi olan var mı? Kaliteli bi ürün müdür?
piyasada satılan ucuz normal bır urundur bır meg poorboys cb yada ag gibi deildir...
kervanoglu
24-09-2010, 20:09
Şuanda bagajımda nxt şampuan, nxt wax, meg kil, meg uqd sprey, scratchx 2, pedler ve mf bezler var. Bu saydıklarımın dışında eklemem gereken bi ürün var mı (cila vs), uygulama sırası nasıl olmalı? aracım 2 yaşında ve boyamda hafif çizikler mevcut, hareler vs. Gerekli parlaklığı nasıl sağlayabilirim.
nxt sampuan la yıka stracht x ıle pedle bastıra bastıra uygulama yap ardından mf bezle sıl snr nxt wax yap ardından yıne mf bezle sıl ardından uqd uygula sıl devam muhtemelen cızıklerın gıtmıcek sana polısaj makınesı polısaj keçe yada sungerı artı cızık gıderıcı pasta lazım elımde m85 mevcut yardımcı olabılırım...
parlaklık ıcın nxt ıle devam et glaze vs de kullanabılırsın ama bıraz nxt attıktan snr kendılıgınden arastırmaya baslarsın..
kervanoglu
24-09-2010, 20:53
Bundan önce düzenli nxt atıyodum zaten. Ama farkettim ki kılcal çizikler zamanla oluşmaya başladı. Bunları geçirmek için ne yapmam lazım collinte diye bahsedilen ürün mesela bu işe yarar mı?
collonıte ıyı bır cıladır uzun surelı dayanmasıyla unlu sıze pasta lazım hare gıderıcı lazım en onemlısı bır polısaj makınesı lazım...
meguiars body duster isteyen var mi? 0 alip cok az kullanmistim en son makinada yikayip kaldirdim duruyor.. acik renk araba aldim artik tozlarla ugrasmicam pek isteyen varsa benimkini satiyorum
Antalyalogy
25-09-2010, 22:59
Umarım işinize yarar..Müzik falan süper..Adımları dikkatle inceleyin..Yeni başlayanlar için çok açıklayıcı bir video..
YmQx21lAVXw
http://www.youtube.com/watch?v=YmQx21lAVXw
Kullanılmış uygun fiyatlı sealant aranıyor :D (FK 1000p olur JeatSeal olur :D )
bugün jbtoolsdan birkaç ürünüm geldi sağolsun hediye olarak birşeyler göndermiş içinde de "ultimate wipe" diye beyaz bir bez çıktı. Üstünde yazanlara göre swirl,çizik,cam,cila herşeyde kullanılıyormuş siz ne dersiniz ?
http://www.autogeekonline.net/gallery/data/634/EdgelessUltimateWipe1.jpg
Gokhan43
05-11-2010, 21:15
bugün jbtoolsdan birkaç ürünüm geldi sağolsun hediye olarak birşeyler göndermiş içinde de "ultimate wipe" diye beyaz bir bez çıktı. Üstünde yazanlara göre swirl,çizik,cam,cila herşeyde kullanılıyormuş siz ne dersiniz ?
ttp://www.autogeekonline.net/gallery/data/634/EdgelessUltimateWipe1.jpg[/IMG]
Ne ürünleri aldın :D
Ne ürünleri aldın :D
12tane water magnet, 2tane polish pad, 2 tane cutting pad, 1x plastx :D
bunlardan sadece 2tane watermagnet benim :D
2.bir sorum bezlerin temizliğini nasıl yapıyorsunuz. Makineye atıyorum ben ama istediğim gibi temiz çıkmıyor :S Kaç derecede ve hangi deterjanlar ile temizliyorsunuz ?
M U R A T
13-11-2010, 09:03
2.bir sorum bezlerin temizliğini nasıl yapıyorsunuz. Makineye atıyorum ben ama istediğim gibi temiz çıkmıyor :S Kaç derecede ve hangi deterjanlar ile temizliyorsunuz ?
kendi yöntemim şöyle bezleri ve pedleri 1 gün boyunca sabunlu suda bekletiyorum daha sonra elde yada makinada (yumuşatıcısız) yıkıyorum sonuç yenisinden farksız oluyor
m83 el ile uygulayark yüzeysel ufak çizikleri,biraz fazla olan hareyi,1-2 yerleşmiş pisliği çıkarabilirmiyim?
Hangi el pedini kullanmam gerek?
meguiars'tan alırken ufak şişe ile alabirmiyim?
emrah type-r
13-11-2010, 14:22
bende su temızlık ısıne ıyıce sardım..meg ın water magnet ı aldım kulandım cok memnunum:)
plekumat
14-11-2010, 01:13
Selamlar
C2'yi satmakla hre probleminden kökten kurtuldum :)
Şimdi yeni araba için ürün takviyesi yapayım diyorum:
Polisaj makinesiyle pasta, polish, katı wax işini yaza bıraktım.
Şimdilik aradığım kışı geçirecek kolay çözümler..
Önerilen:
Meguiar's NXT şampuan
Meguiar's Mikrofiber Yıkama Eldiveni
Meguiar's Quik Detailer veya Ultimate Quik Detailer
Meguiar's Nxt Wax 2.0
Meguiar's Quik Interior Detailer
Bütçe:
Sonax Torpido Temizleyici / Yeni Araç
Sonax Konsantre şampuan Portakal
Turtle Wax Islak Hızlı Cila
Meguiar's Nxt Wax 2.0
Siz ne önerirsiniz?
bende su temızlık ısıne ıyıce sardım..meg ın water magnet ı aldım kulandım cok memnunum:)
hayırlı olsun kımden aldın :D
m83 el ile uygulayark yüzeysel ufak çizikleri,biraz fazla olan hareyi,1-2 yerleşmiş pisliği çıkarabilirmiyim?
Hangi el pedini kullanmam gerek?
meguiars'tan alırken ufak şişe ile alabirmiyim?
m83 dual actıon için dir.
dual actıon ıkı yonlu donen polisaj makınesıdır dolayısıyla kullanman yersızdır.
elle cızık alamazsın .bunu aklından sil.iki 3 leke dediğinde eger boya yanıgı ıse onlar ıcınde gecmıs olsun..
elle uygulayacaksan ag srp en basarılısı .sertt bır sunger ıdeal.
Selamlar
C2'yi satmakla hre probleminden kökten kurtuldum :)
Şimdi yeni araba için ürün takviyesi yapayım diyorum:
Polisaj makinesiyle pasta, polish, katı wax işini yaza bıraktım.
Şimdilik aradığım kışı geçirecek kolay çözümler..
Önerilen:
Meguiar's NXT şampuan
Meguiar's Quik Detailer veya Ultimate Quik Detailer
Meguiar's Nxt Wax 2.0
Meguiar's Quik Interior Detailer
Bütçe:
Sonax Torpido Temizleyici / Yeni Araç
Sonax Konsantre şampuan Portakal
Turtle Wax Islak Hızlı Cila
Meguiar's Nxt Wax 2.0
Siz ne önerirsiniz?
sampuan herhangı bır marka ama kalıtelı.
eldıven kısıden kısıye degısır bazısı cok hassastır en ıısını ıster bazısı takmaz bıle
ıc mekan ıcın gorecelıdır bırı cok parlatır bırı mat tutar
quık detaıler arabasında toz bıle goremeye tahamul edemeyen ıcın super bı ıcattır.
nxt wax kolay surulur kolay sılınır guzel parlatır pıyasada satılan en ıısıdır.
(bayısı olupta satılan )
zaten konusmustuk ...
Merhabalar
bir arkadaşım hepsiburada'dan Makita polisaj makinasi siparisi vermiş.
siteden bakiyorumda icinde ne cikiyor, ped fln hic bi bilgi yok.
biz hic uygulama görmemiş 2 araca kendimiz uygulayacagiz, hatta benim arabam kobay olacak :)
hangi pedleri almaliyim ilk etapta? würth markasinin pedleri varmis sanirim, bi arkadasim würthte calisiyor, ondan temin edebilirim. hangi pedlerini alabilirim?
bi de 10 yasindaki hare icinde arac icin hangi ürünleri kullanmaliyim?
pasta-cila-wax konusunda ilkokul 2 seviyesindeyim :D
elimde sonax ürünleri var bi miktar
sonax extreme sampuan
sonax extreme polish + wax (2)
sonax hizli cila
sezarın sözünü update ettim
cutting polishing finishing :D umrarım yardımcı olmustur .
meg ped ıstersen bana msj atabılırsın.
yavuz364
03-12-2010, 12:42
Uygun fiyata kaput koruma filmi yaptırabileceğim neresi var ??
az önce kendim yapayım dedim ama sıcak hava tabancasını unuttum :D o yüzden filmi mundar ettim :)
kickboxer
12-12-2010, 23:46
acaba araç içi plastık deri aksam kumaş ve fitiller için ne gibi ürünleri tavsiye edebilirsiniz yardımcı olursanız sevınırım
acaba araç içi plastık deri aksam kumaş ve fitiller için ne gibi ürünleri tavsiye edebilirsiniz yardımcı olursanız sevınırım
Çok detalylı bir soru olmuş çünkü tek bir üründe haletmek zor...
Temzilemek için farklı sulandırma oranlarıyla Meg All Purpose Cleaner(APC)
Plastik parlatmak için Meg Supreme Shine(Yarı Parlak)
Sonax Matt Effekt(Tahmin edersin ki mat:D)
Deri için ben Meg Gold class Leather Conditioner kullanıyorum koruyucu olsun diye ancak etkisi kısa gibi geliyor bana ama diğer markaları hiç denemedim...
arac ıcı apc ıle tum aksam kumas derı konsol temızlgıyaparsın.
deri için besleyici condotioner olsa iyi olur fitiller için detailer yazan hersey olru trim detailer önerilir.
Çok detalylı bir soru olmuş çünkü tek bir üründe haletmek zor...
Temzilemek için farklı sulandırma oranlarıyla Meg All Purpose Cleaner(APC)
Plastik parlatmak için Meg Supreme Shine(Yarı Parlak)
Sonax Matt Effekt(Tahmin edersin ki mat:D)
Deri için ben Meg Gold class Leather Conditioner kullanıyorum koruyucu olsun diye ancak etkisi kısa gibi geliyor bana ama diğer markaları hiç denemedim...
sanırı supreme shıne ı yanlsı yazdın o bnm bıldıgım kadarıyla bez sadece.
bıde gold class leather ıcın benden olumlu not alamadı .
http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=146
bu ne?
Low-Rider
13-12-2010, 00:49
araç içinde plastik kısımda sonax mat effect tek geçerim
http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=146
bu ne?
hmm dırek supreme shıne dıyınce bnm aklıma bu geldı.
http://img80.imageshack.us/img80/9080/supreme20shine.gif (http://img80.imageshack.us/i/supreme20shine.gif/)
snn dusundugun aklma gelmemıstı .
bnde torpıdo ıcın ultımate protechtant onerırım .
ben tek gecmem ama atlık ısteyen ıcın gayet guzel urun.arabamda sabit duran tek malzemem.
Low-Rider
13-12-2010, 00:52
Sonuçta sadece matlık vermiyor , temizliyor da...
Low'un dediği gibi apc kadar temizlemesede basit kieleri tozu toplamak için çok faydalı ve apcye göre daha güvenli apc üzerinde fabrikasyon plastik kaplama olan bölgleri sökebiliyor
Sonuçta sadece matlık vermiyor , temizliyor da...
dediğim gibi arabamda oln tek malzemem .bide mikrofiber bezim sıkar temzilerim silerim ama detaylı bakımda kullanmıorum günlük tozu almak için mat görünüm için yeterlii.:icon_tup:
kickboxer
13-12-2010, 19:48
bu parlak yada mat alınacak ürünler arabadakı torpitonun mat yada parlak olmasıyla belırlenmıyo sanırım dim?
arac ıcı apc ıle tum aksam kumas derı konsol temızlgıyaparsın.
deri için besleyici condotioner olsa iyi olur fitiller için detailer yazan hersey olru trim detailer önerilir.
bu apc yi kova ve bezle kullanmayı düşünüyorum ve aracın torpito koltukları tavanı butun bakalitlerinde gönül rahatlıgla kullanabılırmıyım? Herhangı boya sokme soldurma problemıyla karsılasmam dimi?Bide nasıl oranlarda kullanmalıyım bır kova suyla
bu arada yazan herkeze tşkr:)
Kova değilde bi kutu sprey'e doldurmanda fayda var. Kirin yoğunluğuna göre 1/4'ten 1/10'a kadar sulandırabilirsin.
Torpido ve bakalitlerde APC ile temizlik sonrası Ultimate Protectant en iyisi bana göre
Gokhan43
13-12-2010, 20:01
Torpido ve bakalitlerde APC ile temizlik sonrası Ultimate Protectant en iyisi bana göre
Kesinlikle :)
kova mova yok 100ml apc ye 600ml su ekle 700de olur sprey sıseye koy fısla mıkrofıber bezle derileri bastıra bastıra kumaşa vs bastırarak temızlde bıttıkce 100ml ye 700su ekle devam bosuna bı anda tum malzemenı kovaya dokme.
kickboxer
13-12-2010, 20:50
kova mova yok 100ml apc ye 600ml su ekle 700de olur sprey sıseye koy fısla mıkrofıber bezle derileri bastıra bastıra kumaşa vs bastırarak temızlde bıttıkce 100ml ye 700su ekle devam bosuna bı anda tum malzemenı kovaya dokme.
tamamdır çok tskr ederim
tamamdır çok tskr ederim
:icon_tup:
meg wash and wax ile yıkanan bir araç üstüne ne tavsiye edersiniz, aynı renklere sahip quick wax mı :D
Gokhan43
30-01-2011, 13:26
meg wash and wax ile yıkanan bir araç üstüne ne tavsiye edersiniz, aynı renklere sahip quick wax mı :D
Wash&Wax'tan sonra iyice bi durulamak lazım wax kısmı kalabiliyo :D Ardında Quick Wax iyi gider dediğin gibi bence de :)
Wash&Wax'tan sonra iyice bi durulamak lazım wax kısmı kalabiliyo :D Ardında Quick Wax iyi gider dediğin gibi bence de :)
Aynen basıyorum rottesti :D Gerçi benim makinenin tabancası bozuldu garantiye gitti, kış çıkana kadar gelir :)
ne anlıyosunuz şu ultimate quick waxtan ya :D
Tholl-ga
31-01-2011, 00:28
adam's detail spray rulezzz
emirhan sph
31-01-2011, 00:30
adam adam :D
bize bi koklatmadim su adami ya :D
detailer daha mantıklı bulabılıosan last touch bak .bulamazsan qw yerıne uqd kullan
Arkadaşlar arkadaşım bikaç gün önce
-Sonax Xtreme Nano Parlatıcı Ve Koruyucu Cila 1
-Meguiars El Cila Pedi W0004
-Microfiber bez vede cilalı oto şampuanı almış
Haftasonu bu ürünleri uygulayalım diyoruz cilayı nasıl uygulamalıyız acaba.
Elle uyguluycaz kapalı bi mekandamı yapmamız lazım. varsa bunların yanında ek bişelerde almamız gerekecekmi yardımlarınızı bekliyorum
Kil alsanız güzel olur zemin iyice temizlenmiş olur
Arkadaşlar arkadaşım bikaç gün önce
-Sonax Xtreme Nano Parlatıcı Ve Koruyucu Cila 1
-Meguiars El Cila Pedi W0004
-Microfiber bez vede cilalı oto şampuanı almış
Haftasonu bu ürünleri uygulayalım diyoruz cilayı nasıl uygulamalıyız acaba.
Elle uyguluycaz kapalı bi mekandamı yapmamız lazım. varsa bunların yanında ek bişelerde almamız gerekecekmi yardımlarınızı bekliyorum
once arabayı ıyıce cılalı oto sampuanıyla yıkayın
snr ıyıce kurulayın snrda cıla yı el pedı ıle daıresel hareketlerle uygulayın bıraz bekleyın ve sılın..kapalı mekan daha ıyı olur acıkta olsa cokta onemlı deıl tozlu bı yer olmasın yeterlı
once arabayı ıyıce cılalı oto sampuanıyla yıkayın
snr ıyıce kurulayın snrda cıla yı el pedı ıle daıresel hareketlerle uygulayın bıraz bekleyın ve sılın..kapalı mekan daha ıyı olur acıkta olsa cokta onemlı deıl tozlu bı yer olmasın yeterlı
Tşkler kardeşim ilgin için peki en son cilayı silerken microfiber bez ilemi siliyim yoksa pamuklamı siliyim
mikrofiber bezle silin tabiki,
Ayrıca detailing için 10+ derece hava sıcaklığı tavsiye edilir. Daha düşündüğünde ürün ya çok geç tutunur yada hiç aktive olamaz.
bu Farecla G3 pasta hakkında yorumlarınız nelerdir nasıldır iş görürmü ? :)
bu Farecla G3 pasta hakkında yorumlarınız nelerdir nasıldır iş görürmü ? :)
guzeldırde meg kadar deıldır.
G3 ü su yla kullanıyorlar birde aklınızda bulunsun
Tholl-ga
04-02-2011, 00:09
G3 ü su yla kullanıyorlar birde aklınızda bulunsun
evet ben denedim pek begenmedim
menzerna meguiars virtus tek geçerim :D
flexamin
04-02-2011, 08:59
meg 7 showcar glaze nasıldır? kullananların yorumlarını alalım
Antalyalogy
05-02-2011, 18:20
meg 7 showcar glaze nasıldır? kullananların yorumlarını alalım
Oldukça yağlı bir glaze.Koyu renk yada sıcak renklerde kullanıma uygun (siyah,kırmızı vb)
Uygulaması meg in sarı pedleri ile ultra ince şekilde sür hemen microfiber bez ile parlat şeklinde..
Kokusu kötü parlaklığı süperdir..
Üstüne carnabua bir wax sürülmeli..
flexamin
05-02-2011, 18:46
Oldukça yağlı bir glaze.Koyu renk yada sıcak renklerde kullanıma uygun (siyah,kırmızı vb)
Uygulaması meg in sarı pedleri ile ultra ince şekilde sür hemen microfiber bez ile parlat şeklinde..
Kokusu kötü parlaklığı süperdir..
Üstüne carnabua bir wax sürülmeli..
eyw tşk ederim :) havalar düzelsinde komple 2 arabaya da girişcem :D
Tam emin değilim ama hep amatör ürünlerde sıralama yaptık,
Her sene olduğu gibi bu sene başıda aracıma komple uygulama yaptırıcam, ama bu sefer würth değilde güzel bir karışım yapmak istiyorum. Acaba direk ürün ile beraber sıralama ne şekilde olmalı ? Marka model fark etmez yeterki bulunan bişi olsun. :) Umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir :)
abi genel anlamdami yoksa asindirici olarakmi.
Genel olarak bir soru sorim 98 civic beyaz renk arabam var arada bir nxt ve hızlı cila kullanıyorum ama beni tatmin etmiyo hangi ürünleri kullanabilirim...
abi genel anlamdami yoksa asindirici olarakmi.
Genel batucum, kilden başlayıp last touch ile bitirebilirsin :)
Sonax'ın jant temizleyicisi bir işe yaramıyor ya :D Üstüne *** gibi kokuyor
Sonax'ın jant temizleyicisi bir işe yaramıyor ya :D Üstüne *** gibi kokuyor
ben jant için apc kullanıyorum + ultra safe brush tavsiye ederim ;)
Genel olarak bir soru sorim 98 civic beyaz renk arabam var arada bir nxt ve hızlı cila kullanıyorum ama beni tatmin etmiyo hangi ürünleri kullanabilirim...
müsait bi günde waxlayalım.beyaz cokta parlamıo ama en azından bıraz pparlatırız.katı wax la
Genel batucum, kilden başlayıp last touch ile bitirebilirsin :)
Abi Foam lance imkanın varmı bilmiyorum. Ama ben olsam boya için şöyle bir liste yapardım.
- Foam Lance'a Bilt Hamber Surfex HD 20:1 koyup arabayı guzelce yıkardım. Kapı içleri ve motoruda bunla geçerdim.
- Daha sonra bel altına Iron-X uygulardım.
- Sonra NXT mor şampuanla 2 kova methoduyla yıkardım.
- bilt hamber yada türevi kaliteli bir kil yapardım.
- Kilden sonra IPA geçerdim boyaya.
- Menz 3.02 ve sırasıyla PO85RD uygulardım. Senin çizik durumunun iyi olduğunu düşündüğümden yün pede gerek yok diyorum.
- Önümüz yaz olacağından yoğun korumadan ziyade güzel bir parlaklık lazım bize. O yüzden Blackhole Üstüne 2 kat Jet109 (Jeti 1 saat kuruma, silme, 1 saat sonra 2. kat uygularsan ölümsüz olur heralde. :) ) üstünede Collinite 915.
-Last touch spray olarak carnabualı bi sprey alırsan colliniteyi korumuş olursun abi.
kolay gelsin diyelim :)
SekoLive
18-02-2011, 08:28
batuhan :D resmen bu işin okulundan mezun gibi yazmıssın
bana siyah plastikleri ve lastikleri parlatıcı bişi lazım bi ara özgür trim detailermi ne yazmıstı adını unuttum..
bana adını veya varsa elinde fiyatını verecek kimse varmı.
batuhan :D resmen bu işin okulundan mezun gibi yazmıssın
bana siyah plastikleri ve lastikleri parlatıcı bişi lazım bi ara özgür trim detailermi ne yazmıstı adını unuttum..
bana adını veya varsa elinde fiyatını verecek kimse varmı.
ahaha :)
serkan siyah plastikler nasıl? bence ürünler şunlar;
Tampon ve pütürlü plastiklere : Meguiars Ultimate protectant. (Meguiars Trim Detailer)
Parlak kendinden cilalı plastiklere ve Jantlara: Meguiars NXT (Yada herhangi bi sealant)
Fitiller, iç mekan ve davlumbazlara ve motora koruma amaçlı : 303 AeroSpace Protectant. (torpido içinse sonax matt-efect)
Meguiarsları rıdvandan, 303ü West Marine Türkiye (http://www.westmarine.com.tr) den matt efectide benzinliklerden bulabilirsin. parantez içindekiler alternatifler.
SekoLive
18-02-2011, 08:38
teşekkürler batuhan ilk dediğini arıyordum :D
rıdvan görüyorsan bana fiyat pm atarmısın.
teşekkürler batuhan ilk dediğini arıyordum :D
rıdvan görüyorsan bana fiyat pm atarmısın.
trim detailer la ultimate protectant farlı ürünler bence direk ultimate protectant.
bu arada tampon grileştiyse ısı tabancasıyla geçmek şart öncesinde.
SekoLive
18-02-2011, 08:42
trim detailer la ultimate protectant farlı ürünler bence direk ultimate protectant.
bu arada tampon grileştiyse ısı tabancasıyla geçmek şart öncesinde.
grileşme yokda arada bi tamponlara ve lastikleri parlatasım oluyor siyah beyaz güzel duruyor :) alıyım dursun ara ara atarım
grileşme yokda arada bi tamponlara ve lastikleri parlatasım oluyor siyah beyaz güzel duruyor :) alıyım dursun ara ara atarım
tampon torpido fitil kapı kolu vs.de heryerde olur. güzelde olur.
Lastiklere olmaz amma :D
SekoLive
18-02-2011, 08:55
lastiklere ne sürücez :D
lastiklere ne sürücez :D
http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/ENDURANCE.jpg
:D
SekoLive
18-02-2011, 08:59
tuttum rengi ni güzelmiş :D :D
kokusunu alman lazım bide fenaa :D
Batucum teşekkür ederim ama amatör ürün istemiyorum bu işlemde,
Aşındırıcı olsun,cilası olsun,pastası olsun hepsini pro istiyorum, kendim uygulama yapmıycam. Buradaki würth'ün en iyi ustası yapacak anlaşmayı yaptık :) Bu işlemden sonra zaten kendim amatör takılırım.
Şu anda yaptığım liste şu şekilde,
NXT waxh ile yıkama kil tekrar yıkama ve menzerna 302 :) Bundan sonra ne gerekir acaba ?
302 den snr bı dusuk asındırıcı gerekır zaten batuda yazmıs. ardından cıla katmanlarını kımyasal ve dogal olarak sırala bıtsın demiş urunde amator yada porf yoktur aslında sadece daha guvenlı kullanım ve zor kullanım hata affetmeyen vardır.
batu bnı tavsıye ettıgın ıcın tesekkurler.
serkan malzemeler gelmedı henuz gelsınler ayarlarız sana bıseyler.
302 den snr bı dusuk asındırıcı gerekır zaten batuda yazmıs. ardından cıla katmanlarını kımyasal ve dogal olarak sırala bıtsın demiş urunde amator yada porf yoktur aslında sadece daha guvenlı kullanım ve zor kullanım hata affetmeyen vardır.
batu bnı tavsıye ettıgın ıcın tesekkurler.
serkan malzemeler gelmedı henuz gelsınler ayarlarız sana bıseyler.
Anladım hocam ama ürünleride söylerseniz çok memnun olurum :) Direk nokta atışı bir cvp arıyorum :D yani direk liste yapıp. Tek kullanımlık olarak bu ürünleri arayacağım :)
batu sana menzerna ları solemıs.
302 ve 85 die
bnde meguiarsları soliyim.
105-83-205-80-66- son olarak.collinite915
yada daha basidi.85-82-66
yada şöylede olabilir.cok çiziğin yoksa hare kaputta coksa.
85-205-66-collonite915.
batu sana menzerna ları solemıs.
302 ve 85 die
bnde meguiarsları soliyim.
105-83-205-80-66- son olarak.collinite915
yada daha basidi.85-82-66
yada şöylede olabilir.cok çiziğin yoksa hare kaputta coksa.
85-205-66-collonite915.
205 ten sonra hare oluşmaz mı makinayı vurunca,?
cabriolet
20-02-2011, 01:09
205 hare giderici diye geçiyo zaten dou :)
205 ten sonra hare oluşmaz mı makinayı vurunca,?
205 zaten hare giderici .olusanı alması için.
Ha ben 105 le karıştırdım çok pardon
cabriolet
20-02-2011, 01:13
gt5 de arabaları mı parlatıcan dou :D
O zaman ben hic maceraya girmiyeyim
Yikama ve kil sonrasi
105-83-205-80-66 yapayim son olarakta 915 ile bitiririm
gt5 de arabaları mı parlatıcan dou :D
sorma çok vuruyorum kırıyorum azcık parlatayım bari :D
O zaman ben hic maceraya girmiyeyim
Yikama ve kil sonrasi
105-83-205-80-66 yapayim son olarakta 915 ile bitiririm
abi 205 i çıkar listeden :icon_tup:
cabriolet
20-02-2011, 01:27
205 değilde 83 çıksa daha mantıklı olur 83 de hare bırakıcaktır çünkü :)
bncede 205 cıkmdan guzel bı sıralama oldu yavas yavas asındırıcılık dusuo guzel begendım bn :D
sonrada bol bol detaıler ayna kıvamına gelır.hemde su durum olur.
eger usta guzel kullanmazsa malzemelerı bile asındırıcılıkları coktan aza dogru oldugu ıcın tum cızıklerı alıcaktır.
205 e gerekte kalmayabılır ama ustanın kabılıyetıne baglı olmasında yarar var ama.
şöyle söyliyim daha doğrusu 205 yada 83 çıkmalı.
+ ped seçimide çok önemli :)
bu arada ibrahim abi, iron-x i ve IPA i atlama derim gözün görmediği ama finisajı etkileyen pislikleri temizler boyadan.
şöyle söyliyim daha doğrusu 205 yada 83 çıkmalı.
+ ped seçimide çok önemli :)
bu arada ibrahim abi, iron-x i ve IPA i atlama derim gözün görmediği ama finisajı etkileyen pislikleri temizler boyadan.
Bu iron-x ve IPA nedir :D sende var mı :D Ped ne olmalı peki, bende megin sarı ve koyu bordomsu 2 pedi var.:soru:
bak sımdı
105 i yün pedle at.
83 ü bordo pedle at
205 i sarı pedle at
80 -66 yıda en yumusak sunger pedle atarsın
meg ıstersen sutlu kahve yada sıyah baklava desen.
bak sımdı
105 i yün pedle at.
83 ü bordo pedle at
205 i sarı pedle at
80 -66 yıda en yumusak sunger pedle atarsın
meg ıstersen sutlu kahve yada sıyah baklava desen.
kanka ibrahim abinin arabasında 105 + yün ped kombinasyonunu gerektirecek çizik yok.
o yüzden menz. önermiştim ben. Nispeten daha az aşındırıcı hemde sünger pedlerle daha iyi sonuç aldıklarını söylüyorlar.
bende onu dedim bi kaç post öncesinde işi bilen adam tek hamledede alır dedim ciziklerin durumuna göre.
menzernada olur .bn pek anlamıorum menzernanın numaralarnı o yuzden dırek meglerın numaralarıı yazdım.
Batucum şu tarz çiziklere yakın ama incelerinden olmaya başladı artık :( Işık vurmadan gözükmüyor ve sadece ışık kaynağının etrafında gözüken çizikler var.
http://i235.photobucket.com/albums/ee41/DaveKG/P1010004-8.jpg
M U R A T
21-02-2011, 10:14
FaBeRgE bence menzerna 203s polishing pedle işini görür ama spot test yapmak her zaman iyidir.
arkadaşlar paslanan bölgeye ne uygulamak lazım? macun ve boya şart mı
FaBeRgE bence menzerna 203s polishing pedle işini görür ama spot test yapmak her zaman iyidir.
Bu foto bana ait degil zaten bi ara spot ile cekeyimde bakalim onerileriniz ne yonde olacak :)
mehmet0101
02-03-2011, 04:22
arkadaşlar merhaba ***** yaz geliyor araçım nar çiceği kırmızı'sı renginde araçımda harelenmeler var malup kuş pislikleri artıkları lekeleri var ufak tefek meg ürünlerini kullanmak istiyorum ebaydan alacam ürünleri fiyat sorun değil iç yüzeyide komple bir elden geçirmek istiyorum.forumda okuduğum bilgilere göre arkdaşlar ilk olarak kil uygulaması yapıyorlar kil uygulamasından sonra pasta ardından wax yapsam boya çok zarar görürmü bana meg bir ürün listesi yaparsanız sevinirim.
plekumat
02-03-2011, 15:59
parçaları arkadaşlar söyle ama ebay yerine shinearamadan alsanız daha iyi galiba. Ebay'da gümrük problemi çıkıyormuş sanırım.
arkadaşlar merhaba ***** yaz geliyor araçım nar çiceği kırmızı'sı renginde araçımda harelenmeler var malup kuş pislikleri artıkları lekeleri var ufak tefek meg ürünlerini kullanmak istiyorum ebaydan alacam ürünleri fiyat sorun değil iç yüzeyide komple bir elden geçirmek istiyorum.forumda okuduğum bilgilere göre arkdaşlar ilk olarak kil uygulaması yapıyorlar kil uygulamasından sonra pasta ardından wax yapsam boya çok zarar görürmü bana meg bir ürün listesi yaparsanız sevinirim.
Meguiars için konuşuyorum Ebay'den almanın pek bi espirisi kalmadı bence, TR'de fiyatlar gayet uygun bence:)
plekumat
02-03-2011, 16:20
Evet birde Rıdvan Abi yardımcı olur, hepsiburadaya bile gerek yok
Gokhan43
02-03-2011, 16:23
Meguiarsı Türkiyeden temin etmek daha mantıklı artık hem bekleme derdiniz vs de olmaz :)
Evet birde Rıdvan Abi yardımcı olur, hepsiburadaya bile gerek yok
bende malzeme yok suan.
malzemem olsa guzel fıyatlardan verıcem ama
meguıars tr bayısına mal vermek yerıne netten kendı satmayı daha uygun goruyor.
tavsıyen ıcın tesekkurler
mehmet0101
03-03-2011, 13:39
peki arkdaşlar tr den alalım ama araçıma hangi sırayla hangi ürünleri uygulamam gerek onu öğrene bilirmiyim
yıkama eldiveni veya süngeri bir de araç içi plastik ve metal aksamları temizlemek için meguiars ürünü önerebilir misiniz ?
Gokhan43
08-03-2011, 15:58
yıkama eldiveni veya süngeri bir de araç içi plastik ve metal aksamları temizlemek için meguiars ürünü önerebilir misiniz ?
Yıkama eldiveni Meguiars'ın yıkama eldiveni olabilir , Chemical Guys'un eldiveni olabilir.
İç plastik temizlik içinse Atas Vinet , Amway Loc , Meguiars APC ve fırçalar yardımıyla temizlik yapıp ardından plastik kısımlara Meguiars Ultime Protectant ya da 303 Aerospace Protectant gibi ürünlerle koruma sağlayabilirsiniz.
Gokhan43
08-03-2011, 18:07
Rica ederim :)
yıkama eldıvenı olarak chemıcal guys almanı tavsıye ederım cunku megınkı 20tl c.guys 10tl
ımprezawrc hakanla gorusebılırsın.
ıc plastık ıcın ıse.ultımate protechtant onerırım meguıarsın bnde yok .zamanın varsa beklersen temın edebılırım.
ozanbulbul
09-03-2011, 16:51
araç detaylı temizliği hakkında gerçekten çok bilgisizim aracıma boya koruma yapmak istiyorum daha önce turtle waxın cilasını kullandım platinum seriden.meguiarsın clay kit setinden almayı düşünüyorum kendim uygulayabilirmiyim?collinite 915 katı waxtanda yanında almalımıyım?
aracın yakından fotosu yok fakat boyası bu şekilde
http://i54.tinypic.com/t9705i.jpg
Gokhan43
10-03-2011, 22:05
Öncelikle herşeyi kendiniz uygulayabilirsiniz amatör olarak :)
Clay kitten çıkan kil ile önce boyayı temizlersiniz , ardından wax olarak collinite 476s öneririm araç gri olduğu için (Collinite sitesinde yazana göre yazıyorum , açık renkli araçlar için 476s , koyu renkliler için 915 öneriyorlar)
Collinite'ten önce Poorboys White Diamond tarzı bir glaze de uygulayabilirsiniz daha derin bi parlaklık için :)
Ama şunu da belirteyim , bu yapacaklarınızın öncesinde Polish ile çiziklerinizden kurtulmadığınız sürece tam anlamıyla süper sonuç almayı düşünmek ya da aldım demek biraz kendi kendini kandırmış olmak demek :) En güzeli , aracı çiziklerden arındırıp sonradan hem parlaklığını hem de korumayı sağlamak :)
Meguiars ultimate wax, teee iftarda Rıdvan çok övdü meg ürünlerini diye aklımın köşesine kazınmıştı quik wax aldım uygulayamadım havalar bozdu:D
Gokhan43
10-03-2011, 22:17
Meguiars ultimate wax, teee iftarda Rıdvan çok övdü meg ürünlerini diye aklımın köşesine kazınmıştı quik wax aldım uygulayamadım havalar bozdu:D
UQW iyidir de , bu topict merak edilenler , akla takılanların sorulduğu topic :)
uqw tı ben hayatta ovmem yererım hatta.uqd dir o.:icon_tup:
SekoLive
12-03-2011, 12:11
meguiar's türkiyenin telefonlarına nereden ulasabilirim
internette gezindim bulamadım yetkilisi kimdir nedir varmı bilen arkadaşlar.
Gokhan43
12-03-2011, 12:18
Horizon A.Ş
0216 523 94 60
SekoLive
12-03-2011, 12:20
teşekkürler gokhan saolasn :)
Gokhan43
12-03-2011, 12:21
Rica ettim :)
ya bugün yeni araca ag srp uyguladım makinayla ama kıcal çizikleri almadı :(
Meg ultimate compound uygulasam alırmı sizce?
Bide meg satan bostancı sanayide girişte bi dükkan var alıcaklar ordan almalarını tavsiye ederim fiyatlar gayet uygun oluyo diğer şubelere nazaran:)
Bide meg satan bostancı sanayide girişte bi dükkan var alıcaklar ordan almalarını tavsiye ederim fiyatlar gayet uygun oluyo diğer şubelere nazaran:)
standox'mu ? iddaa bayinin yanında olan?
evet orası olması lazım bende k vtec varken her hafta uruyodum da 1-2 senedir uğramıyorum artık:)
easy_rider
12-03-2011, 15:19
Beyaz boyada hangi uygulama sağlıklı olur ? vakit olmadığından kendim yapamıyacağım izmitte kimi tavsiye edersiniz ?
Gokhan43
12-03-2011, 15:23
Beyaz boyada hangi uygulama sağlıklı olur ? vakit olmadığından kendim yapamıyacağım izmitte kimi tavsiye edersiniz ?
Önce güzel bir kil , ardından güzel bir polish ile çiziklerden vs. kurtulursunuz ardından glaze+wax ile ıslak görüntü elde edilebilir beyaz araç için :)
günceling:D
uqw tı ben hayatta ovmem yererım hatta.uqd dir o.:icon_tup:
Meg ürünleri bazında dedim, uqwyi övdün demedim zaten. :D Kullanan başka bir arkadaşım söyledi bu ürünü ;)
Beyler ucuza makine önerisi olan var mı?
m105-205 pb blackhole virtus-menzerna uygulamaya yeticek kadar.birde padler her makineye uyar mı?
einhell, hafif güçlü ucuz
einhell, hafif güçlü ucuz
Hangi modeli batuhan abi? Bu yukarıda saydığım ürünleri uygulmaya yeter mi? devir ayarlı mı?
Pad sorunu olur mu?
meguiar's türkiyenin telefonlarına nereden ulasabilirim
internette gezindim bulamadım yetkilisi kimdir nedir varmı bilen arkadaşlar.
ne lazımdı.:soru:
Bide meg satan bostancı sanayide girişte bi dükkan var alıcaklar ordan almalarını tavsiye ederim fiyatlar gayet uygun oluyo diğer şubelere nazaran:)bosuna ultımate compounda para verme cok ıstıosan kullanılmıs var bnde adresıne gonderıyım.bıraz kabı deforme .
ayrıca o kadar ılan yaptık meguıars satıyoruz dıe ama demekkı hala bılmeyen var.
standox'mu ? iddaa bayinin yanında olan?
olm sen hala meguıars cımı arıosun ne ıstedın de satmıyorum dedık.
beyaz hyundai ye bugun uygulama yaptım.
kil.302.66.dodo white wax
bunlar guzel ıs yapıo.
Hangi modeli batuhan abi? Bu yukarıda saydığım ürünleri uygulmaya yeter mi? devir ayarlı mı?
Pad sorunu olur mu?
yetmez ufuk yetmez bayılıyo o makineler .
cuttıng polıshıngde kaportaya guc uygulaman gerekır . o makinede bayılır.
ne lazımdı.:soru:
bosuna ultımate compounda para verme cok ıstıosan kullanılmıs var bnde adresıne gonderıyım.bıraz kabı deforme .
ayrıca o kadar ılan yaptık meguıars satıyoruz dıe ama demekkı hala bılmeyen var.
olm sen hala meguıars cımı arıosun ne ıstedın de satmıyorum dedık.
beyaz hyundai ye bugun uygulama yaptım.
kil.302.66.dodo white wax
bunlar guzel ıs yapıo.
aradığım yokki abi ilk iş sana gelicem biliyorsun.Meraktan sordum :D
yetmez ufuk yetmez bayılıyo o makineler .
cuttıng polıshıngde kaportaya guc uygulaman gerekır . o makinede bayılır.
ahh ahh illa makita diyorsun abi? oyyy bana bir 500 kağıt kaçtı.
Yanında derste isterim ama? :D adam gibi tutuş,uygulamayı detaylı anlatıcan abi kaçışın yok:D
aradığım yokki abi ilk iş sana gelicem biliyorsun.Meraktan sordum :D
ufuk bn gayet guzel paralar harcadım bu işe sen sabret ıstersen makıneyı verım sana uygulama yapmak ıstıosan uygularsın sonra gerı alırım.dert etme boyle seylerı.
VeNoM_35
13-03-2011, 00:15
arkadaşlar basınçlı yıkama makinelerinin köpüklerinden ihtiyacım var, önerdiğiniz kolay bulabileceğim bir marka varmı?
arkadaşlar basınçlı yıkama makinelerinin köpüklerinden ihtiyacım var, önerdiğiniz kolay bulabileceğim bir marka varmı?pril....:D
sanırım sampuan arıyorsun.
impreza wrc nıcklı hakanda 1 e 4000 sulandırılan sampuan var yanı kopuk tankına 10ml kkoysan bıle canavar olur
bendede sampoo plus var 1 e128 sulandırılıyor.ama bndekı 4 lıtre
imprezaWRC
13-03-2011, 10:09
pril....:D
sanırım sampuan arıyorsun.
impreza wrc nıcklı hakanda 1 e 4000 sulandırılan sampuan var yanı kopuk tankına 10ml kkoysan bıle canavar olur
bendede sampoo plus var 1 e128 sulandırılıyor.ama bndekı 4 lıtre
Sağolasın Rıdvan'ım ama bir ekleme yapayım bende 1:4000'lik şampuandan kalmadı.
1:640 glossworkz, extreme boyd wash , wash & wax ve 1:128'lik şampuan maxi suds II var.
[QUOTE=ruudvan;2122607]ne lazımdı.:soru:
bosuna ultımate compounda para verme cok ıstıosan kullanılmıs var bnde adresıne gonderıyım.bıraz kabı deforme .
kardeş dediğim gibi eskiden çok kovalıyodum artık bıraktım bu işleri yeni lazım oldu işte ben sana adresi pm liyim bana gönder zahmet olmazsa.
[QUOTE=ruudvan;2122607]ne lazımdı.:soru:
kardeş dediğim gibi eskiden çok kovalıyodum artık bıraktım bu işleri yeni lazım oldu işte ben sana adresi pm liyim bana gönder zahmet olmazsa.
gonderırım once bı komtrol edıyım en son bagajımda duruyordu bı malzemeyı bulıyım sende hangı ıldesın onu bana msj at halledelım.
belgehan
13-03-2011, 18:37
Ya gün batımı kırmızısı megane ve siyah s-max için 915 mi 476s mi ?
Gokhan43
13-03-2011, 18:51
Collinite'in kendi tavsiyesi ; koyu renkli araçlar için 915 :icon_tup:
güvenmiyon mu olm lan bana al işte.
belgehan
13-03-2011, 23:53
ya ozaman bi megane için bi s-max için alırsak 2 waxı 100 tl ye getirmiş oluyoruz. :D
belgehan
19-03-2011, 22:59
nxt uygulamadam turuncu meganeye 915 uygulasam olur mu?
yeni boyanmış bır kısım veya komple boyandı farz edersek boyandıktan nekadar sonra boya koruma vs yapılabilir ?
Gokhan43
19-03-2011, 23:14
nxt uygulamadam turuncu meganeye 915 uygulasam olur mu?
Uygulanır tabi ama altına güzel bi glaze , üzerine 915 daha güzel olur :)
yeni boyanmış bır kısım veya komple boyandı farz edersek boyandıktan nekadar sonra boya koruma vs yapılabilir ?
Minimum 30-40 gün falan beklemekte fayda var diye biliyorum :)
heryere tesekkur butonu koysalarmış keşke saol:)
aliergun
19-03-2011, 23:44
yeni boyanan parçalarda boya bir süre gaz çıkartıyormuş. aşındırıcı uygulamada sıkıntı yok. fakat atılan wax o gaz çıkartma sürecinde problem oluyormuş ve boyanın çatlamasına neden oluyormuş.
wax için 45 gün bekleyin deniliyor.
iyi oldu bu çamurluğum boyanmıştı biraz bekliyeyim o zaman :)
bugun adroit marka pasta ve cilayı uyguladım gayet memnun kaldık parlaklık tatmin edici.
Yaz geliyor ufak ufak bende başliyim
3 ay önce öylesine bi malzemeyle boya koruma yaptırmıştım.
Ardındanda hemen hemen her yıkamada nxt sürdüm. Şimdi daha iyi malzemelerle daha iyi bi boya koruma ve extra parlaklıklar yaratmak istiyorum.
Hareler ve ince orta arası çizikler var yakından. Ama uzaktan çok iyi. Hare giderici ve hafif bir aşındırıcı tavsiyesi bekliyorum.
Araç kırmızı 207. Ekstra tavsiyelerede açığım Tavsiye ve fiyatları birlikte yazılırsa sevinirim.
Birde beyaz corvette c6 var onada yaptırıcaz.
Kaporta sac olmadığı için nasıl olucak ne malzemeler kullanılıcak?
Birde biz malzemeleri alıp yaptırıcaz. Mümkünse tavsiyeler galon halinde olmasın.
Bu arac icin kullanılması gereken malzemeler ve dikkat edilmesi gerekenler hakkındada bilgi verirseniz sevinirim..
Wind of VW
23-03-2011, 17:06
Arkadaşlar ilgili bir başlık bulamadım ama sanırım burası tam yeri.
Araç Kaplama işçilikle beraber ne kadar tutmaktadır?
Golf 6 ve Corsa D 5k modelleri için mümkünse fiyat öğrenmek istiyorum.
Şimdiden Teşekkürler.
Gokhan43
24-03-2011, 10:08
Arkadaşlar ilgili bir başlık bulamadım ama sanırım burası tam yeri.
Araç Kaplama işçilikle beraber ne kadar tutmaktadır?
Golf 6 ve Corsa D 5k modelleri için mümkünse fiyat öğrenmek istiyorum.
Şimdiden Teşekkürler.
Forum sponsorlarından Maxxcar var , oradan fiyat alabilirsiniz.:icon_tup:
Wind of VW
25-03-2011, 20:50
Teşekkürler Maxxcar'dan fiyat aldım. Ama Tahmin ettiğimden pahalıymış. Boya fiyatlarınıda sorsam umarım çok soru sormuş olmam.
aracıma bi bahar uygulaması yapmak istiyorum. çok fazla kılcal çiziği yok fakat,boyasında artık bi matlaşma hissediyorum eskisi gibi parlamıyo. elimdeki malzemeler: menzerna PO 85 RE 5, menzerna 203 S bu ikisini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. makine kullanamıyorum onu söyleyeyim. el ile uygulayacağım, sanırım çizikler içindi bunlar. kilim var öncesinde kil ile araç yüzeyini temizlemem gerektiğini biliyorum. sanırım sonra bunlardan birini uygulicam ama nasıl bilmiyorum. ne şekilde sürcem nekadar bekleticem, neye nekadar faydası olur. bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
bunlar haricinde herzaman kullandığım nxt ve uqd var. yine meguiarsın uygulama pedleri var. cila silme bezlerim var.
ag srp öneririm elle uygulayacaksan, çizik maskeler ve süper temizler diyorlar...
üzerine de elindeki nxt yi kullanaiblirsin
bugün burda yeni açılmış olan uygulama merkezine gittim. hangi ürünlerin kullanıldığını sordum
105, 85 ve 82 dediler. (pasta cila ve boya koruma amaçlı) kullanılan ürünler doğru mudur? aracımı emanet edebilir miyim emin olmak istedim :)
bugün burda yeni açılmış olan uygulama merkezine gittim. hangi ürünlerin kullanıldığını sordum
105, 85 ve 82 dediler. (pasta cila ve boya koruma amaçlı) kullanılan ürünler doğru mudur? aracımı emanet edebilir miyim emin olmak istedim :)
son katta ne kullanıyorlarmıs tamam pasta ve hare gıderıcı kullanıyorlarda cılada ne kullanıolar.
aracıma bi bahar uygulaması yapmak istiyorum. çok fazla kılcal çiziği yok fakat,boyasında artık bi matlaşma hissediyorum eskisi gibi parlamıyo. elimdeki malzemeler: menzerna PO 85 RE 5, menzerna 203 S bu ikisini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. makine kullanamıyorum onu söyleyeyim. el ile uygulayacağım, sanırım çizikler içindi bunlar. kilim var öncesinde kil ile araç yüzeyini temizlemem gerektiğini biliyorum. sanırım sonra bunlardan birini uygulicam ama nasıl bilmiyorum. ne şekilde sürcem nekadar bekleticem, neye nekadar faydası olur. bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
bunlar haricinde herzaman kullandığım nxt ve uqd var. yine meguiarsın uygulama pedleri var. cila silme bezlerim var.
makınesız bosa ugrasma.
son katta ne kullanıyorlarmıs tamam pasta ve hare gıderıcı kullanıyorlarda cılada ne kullanıolar.
sadece bunlar sanırım :D
sadece bunlar sanırım :D
bunlarsa gıtme kardesım cunku bunlkarın ustune son kat koruyucu mayıyetınde bısey atılmazsa ucar gıder 2 ay sonra yapılan emek yalan olur.yada uygun fıyatsa sana cıla onerelım adamlar uygulama yapsın sende sonra cıla ıle destekle.
bunlarsa gıtme kardesım cunku bunlkarın ustune son kat koruyucu mayıyetınde bısey atılmazsa ucar gıder 2 ay sonra yapılan emek yalan olur.yada uygun fıyatsa sana cıla onerelım adamlar uygulama yapsın sende sonra cıla ıle destekle.
o olabilir. ama elle uygulayacağım bi cila olmalı. nxt 2.0 mı?
makita polisaj makinası alıcam en uygun fiyata nerden bulurum bilen varmı
cıla elle uygulanır sıkıntı yok.aracın ne renk .acık mı koyumu orta renk mı katı wax surmeyı becerebılırmısın yanı zaman ını harcarmısın araba basında yoksa fazla zamanın yok bıtsede gıtsek modundamısın bunlar onemlı seyler.
makita polisaj makinası alıcam en uygun fiyata nerden bulurum bilen varmı
karakoye bakmanı tavsıye ederım hakkı 380 dır max.
araç rengi kırmızı. wax sürmeyi becerebilriim. ve en önemlisi araba ile uğraşmak zevk veriyor. sanırım doğru kriterlerdeyim :D
cıla elle uygulanır sıkıntı yok.aracın ne renk .acık mı koyumu orta renk mı katı wax surmeyı becerebılırmısın yanı zaman ını harcarmısın araba basında yoksa fazla zamanın yok bıtsede gıtsek modundamısın bunlar onemlı seyler.
karakoye bakmanı tavsıye ederım hakkı 380 dır max.
peki modeli sabitmidir hangi modelini alıcaz
peki modeli sabitmidir hangi modelini alıcaz
makita cb 9772 c :icon_tup:
al keyfıne bak.
9227cb olcak sanırım :)
9772 olsunda cb sıne takılma :D
ag srp öneririm elle uygulayacaksan, çizik maskeler ve süper temizler diyorlar...
üzerine de elindeki nxt yi kullanaiblirsin
ürün almadan elimdekilerle bişey yapamaz mıyım ya :(
makınesız bosa ugrasma.
kullanmayı bilmiyorumki :( arkadaşlarımada hayatta güvenmem, yaparız diyenler oluyo ama.
peki makineyle yaptırırsam ne uygulatmamı önerirsiniz. elimdekiler yeterli olurmu? yani arabamın boyasında matlık var en çok taktığım konu bu, ben yeni gibi parlasın istiyorum. sönük görünüyo sanki. bi yere gidip sorunca bile ne yaptırcaksınız diyo, boyu koruma, pasta cila, yani nedir bunun adı, yada kullanılması gereken ürünler.
Kafama takildi araci gunes yanigindan nasil koruruz pasta cila mi yoksa ise yaramazmi:)
Kafama takildi araci gunes yanigindan nasil koruruz pasta cila mi yoksa ise yaramazmi:)
Güneşe koyma :icon_tup:
Otoparkin ustu acik sokakta.biraksanda illaki vuruyor
ürün almadan elimdekilerle bişey yapamaz mıyım ya :(
kullanmayı bilmiyorumki :( arkadaşlarımada hayatta güvenmem, yaparız diyenler oluyo ama.
peki makineyle yaptırırsam ne uygulatmamı önerirsiniz. elimdekiler yeterli olurmu? yani arabamın boyasında matlık var en çok taktığım konu bu, ben yeni gibi parlasın istiyorum. sönük görünüyo sanki. bi yere gidip sorunca bile ne yaptırcaksınız diyo, boyu koruma, pasta cila, yani nedir bunun adı, yada kullanılması gereken ürünler.
elındekıler ılk matlıgı almak ıcın yeterlı ama uzun omurlu olması ıcın cıla atman lazım.elle uygulamada sonuc yokd enıcek kadar azdır bazır dolgu ozellıklı malzemeler sadece sonuc verırı poorboys glaze ag srp gıbı.ıstanbuldaysan aracını getır bn bı boyasını ıncelıyım yada uygulamayapalım.
Kafama takildi araci gunes yanigindan nasil koruruz pasta cila mi yoksa ise yaramazmi:)cıla ıle.
Güneşe koyma :icon_tup::icon_tup:
Saol ridvan cila koruyorsa iyi ins adam otoparkin uzerini kapatablir beledeyi izin vermiyormus :)
elındekıler ılk matlıgı almak ıcın yeterlı ama uzun omurlu olması ıcın cıla atman lazım.elle uygulamada sonuc yokd enıcek kadar azdır bazır dolgu ozellıklı malzemeler sadece sonuc verırı poorboys glaze ag srp gıbı.ıstanbuldaysan aracını getır bn bı boyasını ıncelıyım yada uygulamayapalım.
:icon_tup:
şuan durumum pek müsait olmadığı için, kendim birşeyler yapayım dedim. ama anladığım kadarıyla elimdeki ürünlerin profosyonel bi uygulama olmadan önce hiçbir anlamı yok. o sebeple biraz daha erteleyip önce durumum uygun olunca bir prof uygulamaya vericem aracı. sonrada artık nxt m, metal polishim felan takılırım :)
dışı için el ile uygulayabileceğim lastiklerine kadar her türlü ürün var elimde ama iç mekanda sıkıntım var. önereceğiniz bir ürün varmı, koltuk için felan değilde plastik, vinil belki deri gibi yüzeylerin temiz kalmasını sağlamak için pratik bişey. toz tutmasını engelleme, içecek lekesi felan çıkarma tarzında
şuan durumum pek müsait olmadığı için, kendim birşeyler yapayım dedim. ama anladığım kadarıyla elimdeki ürünlerin profosyonel bi uygulama olmadan önce hiçbir anlamı yok. o sebeple biraz daha erteleyip önce durumum uygun olunca bir prof uygulamaya vericem aracı. sonrada artık nxt m, metal polishim felan takılırım :)
dışı için el ile uygulayabileceğim lastiklerine kadar her türlü ürün var elimde ama iç mekanda sıkıntım var. önereceğiniz bir ürün varmı, koltuk için felan değilde plastik, vinil belki deri gibi yüzeylerin temiz kalmasını sağlamak için pratik bişey. toz tutmasını engelleme, içecek lekesi felan çıkarma tarzında
aynen ole dıs prof uygulama lazım ıc ıcınse leke cıkarıcı temızleyıcı amway loc meguıars apc olabılır.
parlatıcıda sahsı kararın sonucta mat seversen sonax matte effect yarı parlak yada parlak seversen meguıars ultımate ınterıor .
Arkadaşlar
elimde Meg ürünlerinden bir set var.Hafta sonu aracıma uygulama yapacağım kendı ımkanlarım doğrultusunda bu arada aracım beyaz renk..
sıralamada bir yanlışlık varmıdır acaba..
1-Kil uygulamasından sonra > SwirlX mı kullanmalıyım yoksa ultimate compound mı
Aracımda azda olsa harelenme ve cızık var bellı belırsız,ama kılden sonra eskı kalan uygulamaları hangısı cıkarır bilemiyorum SwirilX veya compound aşındırcımıdır aracım yenı daha fazla aşındırmak istemıyorum'da
2-adım UQD ile genel temizlik
3-adım NXT kullanmak 2 kat
bıraz bekledikten sonra
4-adım UQW atıp işlemi bitirmek...
Elimde butun bunlardan mevcut sadece compound yok kil uygulamasından sonra hangısını kullanmalıyım ve Son kat olarak NXT yeterlımıdır nxt den once veya sonrasında başka bir şey kullanmalımıyım...
Kusura bakmayın biraz acemıyımde,ayrıca forumu eskı sayfalarını okuyorum bazen kafam acaip karışıyor o yüzden en iyisi kafamdakılerı direk sormak oldu..
Arkadaşlar
elimde Meg ürünlerinden bir set var.Hafta sonu aracıma uygulama yapacağım kendı ımkanlarım doğrultusunda bu arada aracım beyaz renk..
sıralamada bir yanlışlık varmıdır acaba..
1-Kil uygulamasından sonra > SwirlX mı kullanmalıyım yoksa ultimate compound mı
Aracımda azda olsa harelenme ve cızık var bellı belırsız,ama kılden sonra eskı kalan uygulamaları hangısı cıkarır bilemiyorum SwirilX veya compound aşındırcımıdır aracım yenı daha fazla aşındırmak istemıyorum'da
2-adım UQD ile genel temizlik
3-adım NXT kullanmak 2 kat
bıraz bekledikten sonra
4-adım UQW atıp işlemi bitirmek...
Elimde butun bunlardan mevcut sadece compound yok kil uygulamasından sonra hangısını kullanmalıyım ve Son kat olarak NXT yeterlımıdır nxt den once veya sonrasında başka bir şey kullanmalımıyım...
Kusura bakmayın biraz acemıyımde,ayrıca forumu eskı sayfalarını okuyorum bazen kafam acaip karışıyor o yüzden en iyisi kafamdakılerı direk sormak oldu..
once ultımate sonra swirl kullanıcaksında onlar cokta asındırıcı seyler deıl tahmın ettıgınden daha az etkı gosterıceklerı kesın.kolay gelsın nxt yı 2 kat atmakla ugrasmayın tek kat yeterlı.
Nxt'den sona glaze 34 kullansam cok daha iyi olurmu.?yada şu sıralama doğrumudur.
Kil>m21>M34
Nxt de yıkamadan yıkamaya UQW ile beraber.?
kil m21 ok de o lısted m34 un yerı yok .gereksız.
Cok soru sordum hocam biliyorum ama son olarakşöyle bir sıralama uygunmudur...
kil>m21>nxt
ve devamında her 2 yıkamada bir nxt ve her 4 yıkamada bir M21>nxt ve 6 ayda bir silbaştan uygulayıp.
Kılcal cızık ve harelenmelere görede prof uygulama yaptırsam.
Aracım düzenli olarak korunmuş ve parlaklıgı hep istediği gibi kalırmı.?
burda esas merak ettiğim konu M21 sürmeden once kıl uyguluyacağım ancak kılın üzerine herhangi bı hazırlık gerekıyormu M21 sürmeden önce Aracım beyaz üstünde bolge bolge bellı belıersız cızıkler elbet var ama göze henuz batmıyor..
Kılden direk M21 gecip üstüne NXT atıp aralarda'da UQW ve UQD ile temızlesem sorun olurmu.
M26 da var elimde bu sıralamada onu koyucak yerı bilemiyorum nxt den oncemı sonramı
Kil>M26>m21>nxt
yada M26 gerek varmı.
cok sordum farkındayım
Şimdiye kadar gösterdiğin sabra teşekkür ederim..Cahil olmak zor şeymiş,üstelik o kadar sayfa okudum ama aklım karişti işte direk sorayım dedim..
ben sana sıralamanı yapıorum sımdıonu uygulkuyorsun.
m21 nxt den guzelbı wax tır dolayısıyla burda nxt ye ıuhtıyacımız yok.
yıkıosun kil uyguluosun ardından m21 suruosun ardından m26 suruosun ama m26 snn aracında cokta onemlı bı degısıklık yapmak dogal bı wax oldugundan koyu renklere daha cok faydası olur.
ardından hafta hafta yıkadıgını varsayarsak.eger.
toz alımında uqd yı haftalık yıkamanda uqw yı kullanıosun ayda bır nxt atıosun 2bucuk ayda bır tekrar m21 uyguluosun.yada m26 o sana kalmıs bısey ama m21 taysıye ederım.hatta m21 ı sur durabılıosa kapalı mekanın varsa 3 saat 5 saat daha fazla durabılıosa 1 gun aracının ustunde dursun.
arkadaşlar tavan temizliği için ne önerirsiniz ? normal ürünlerle temizleyemiyorum tavanın yapışkanını alır tavan bozulur diyolar bildiğiniz bi ürün varmı tavan temizliği için ?
Ahmet Saraçoğlu
28-04-2011, 22:17
kardeşler bu kapı içlerinin plastik desem plastik değil , deri desem deri değil malzemesinin kirini alan , parlamış halini eski mat şekle çeviren bi ürün varmı??
Bu konu iç mekan temizliğini kapsıyomu bilmiyorum ama bu ara iç mekana taktım.Ne kadar düğme , havalandırma ızgarası , hava ileten boru , halıflex , kapı içi vss varsa söküp söküp eve taşıyıp fısfıs deterjanlarla , fırçalarla , hatta abartıp şampuanla falan sıcak suda yıkapıp kurutup kaldırıyorum.Kokpitle konsolda kaplandımı kirli ve yenilenmesi gerekecek tek şey koltuk döşemeleri olucak heralde.Dip köşe giriyorum:D
arkadaşlar tavan temizliği için ne önerirsiniz ? normal ürünlerle temizleyemiyorum tavanın yapışkanını alır tavan bozulur diyolar bildiğiniz bi ürün varmı tavan temizliği için ?
kardeşler bu kapı içlerinin plastik desem plastik değil , deri desem deri değil malzemesinin kirini alan , parlamış halini eski mat şekle çeviren bi ürün varmı??
Bu konu iç mekan temizliğini kapsıyomu bilmiyorum ama bu ara iç mekana taktım.Ne kadar düğme , havalandırma ızgarası , hava ileten boru , halıflex , kapı içi vss varsa söküp söküp eve taşıyıp fısfıs deterjanlarla , fırçalarla , hatta abartıp şampuanla falan sıcak suda yıkapıp kurutup kaldırıyorum.Kokpitle konsolda kaplandımı kirli ve yenilenmesi gerekecek tek şey koltuk döşemeleri olucak heralde.Dip köşe giriyorum:D
ikinizinde ilacı apc yanı all purpose cleaner meguıars genel temızleyıcı.
lazımsa bana ulasabılırsınız.
Ahmet Saraçoğlu
28-04-2011, 22:18
valla almanyada kırmızı bi sıvı aldım tavan için , fısfısa koydum sıktım bembeyaz şuan...tertemiz yaptı , ama ismini bilmiyorum.
ben sana sıralamanı yapıorum sımdıonu uygulkuyorsun.
m21 nxt den guzelbı wax tır dolayısıyla burda nxt ye ıuhtıyacımız yok.
yıkıosun kil uyguluosun ardından m21 suruosun ardından m26 suruosun ama m26 snn aracında cokta onemlı bı degısıklık yapmak dogal bı wax oldugundan koyu renklere daha cok faydası olur.
ardından hafta hafta yıkadıgını varsayarsak.eger.
toz alımında uqd yı haftalık yıkamanda uqw yı kullanıosun ayda bır nxt atıosun 2bucuk ayda bır tekrar m21 uyguluosun.yada m26 o sana kalmıs bısey ama m21 taysıye ederım.hatta m21 ı sur durabılıosa kapalı mekanın varsa 3 saat 5 saat daha fazla durabılıosa 1 gun aracının ustunde dursun.
Cok saol hocam aynen dediğin gibi yapacağım..
Not: kuzenım elinde
Mirror Glaze 07 Show Car oldugunu söyledi M21 den once kullanabilirsin diyor bana.M26 senınde dediğin gibi koyu renklerde farkeder dedi,aracım beyaz benımde.
Son durum senın dediğin gibi yapıyorum yıkama kil uygun görürsen >07>M21
ve diğer dediklerin..
İlgine teşekkür ederim
Saygılar....
kuzenıne slmlarımı ılet oda show car ı koyu renklere tavsıye etsın bundan sonra.malzeme karmaşasına sokma kendını guzel bı wax olsun tek kat olsun acık renkte ole kat kat wax cok anlamlı olmuyor.07 ye gerek yok.aslında bunların hıcbırı snn araban ıcın ılac deıl ama ust sevıye urunler .
beyazı parlatmak ıcın .
poorboys whıote dıamond glaze artı dodo juıce lıght colored hard wax. iltimeyt olur.
kuzenıne slmlarımı ılet oda show car ı koyu renklere tavsıye etsın bundan sonra.malzeme karmaşasına sokma kendını guzel bı wax olsun tek kat olsun acık renkte ole kat kat wax cok anlamlı olmuyor.07 ye gerek yok.aslında bunların hıcbırı snn araban ıcın ılac deıl ama ust sevıye urunler .
beyazı parlatmak ıcın .
poorboys whıote dıamond glaze artı dodo juıce lıght colored hard wax. iltimeyt olur.
:D anladım hocam daha fazla kaşınma diyorsun
Kıl>M21 korur parlatır
Diğer dediğin ürünleri bulmak cok zor zannımca ama bir kenara yazdım araştırıp bulacağım en kısa zamanda...
Not: kuzenıme guvenmediğim için sana sordum zati..
Yarın uygulamayı yapacağım o zaman selamlarını ileticem zati:heyoo:
kickboxer
29-04-2011, 00:00
iltimeyt
rıdvan oglum sen nerden duydunda alıstın bunu soglemeye:D
plekumat
29-04-2011, 00:03
Rıdvan abi bi apc pm'i alsam ben senden?
ayıpsun pampa :D
pm lendir.
ANGEL'S 200SX
29-04-2011, 09:36
benimde ufak bir sorum olucak ,
aracıma ziebart diamond gloss boya koruma yaptırdım.
elimde meguiars ürünleri mevcut = ultimate wash wax,nxt şamp,quick detailer,nxt spray wax,wheel cleaner,vs bir kaç malzeme var.
şimdi sorum;
boya korumadan memnun gibiyim sizcede yeterlimi?
normal şartlarda haftada 1 kez aracı yıkatıyorum bu ürünleri kullanarak, parlaklığı yitirmemesi ve parlaması için yıkamacıda hızlıca uygulanabilecek meguiars ürünü varmı?(mesela araba sabunu akıtılınca eskiden sonax sulu cila mı benzer bir şey vardı,kurulamadan önce araca sıkıyorlardı, bu tarz birşey)
benim basitce uygulayabileceğim tavsiyelerinizi de bekliyorum.
Araç beyaz renk bu arada.
plekumat
29-04-2011, 09:39
diamond gloss yaptrınca size sünger vermiş olmaları lazım.
Onunla yıkatın veya yıkayın. Birde herhangi bir polish Cutting malzemesi kullanmayın bence.
uqd nxt wax gibi finisihing malzemeleri kullanabilrsiniz. Birde onları da sıvı olarak tercih etmenizde yarar var. Diaomnd gloss ne kadar aracın üstünde kalırsa o kadar iyi..
dostum bende sonaxın genel temizlik sıvısı var oda aynı işi görür mü peki ?
sonaxın urununu deneme fırsatı bulamadım hıc ama deneyın ıllakı faydası olucaktır
rıdvan kardeş..
Dediğin gibi yaptım bugun
Kıl>M21 uyguladım
Beyazlarım hıc bukadar beyaz olmamıştı.
Saol verdiğin cözüm için...
Arasıra UQD sılerım..
yıkamalardan sonra'da UQW silerim.
Yalnız NXT kullanmaya korkuyorum içinde ajanmı ne varmıs attıgım M21 ömrünü kısaltır ve yok edermiş..,
Bendede 1 şişe dolu nxt var daha yenı almıştım.
Kullanabilirmiyim bu ürünü M21 üstüne gönül rahatlıgıyla.?
ıkısıde sentetik ciladır.nxt amator uygulaa ıcın m21 prof uygulama ıcın.
bn sana gecende solemıstım yıne tekrar edıyım.
m21 yaptın uqd uqw ıle sıl yıkamandan sonra sprey cılanı gec.
1 ay sonra nxt yı gecebılırsın.nxt nın ıcınde ajan fln yok temızleyıcı vardır
ayda bır nxt 3 ayda bır m21.yanı 1-m21 yap sonra 2 defa nxt yap.sonra tekrar m21 .he nxt yı hıc acmadıysan sat gıtsın kullanma bıle.ama yok actıysan saga sola ese dsta 1 kullanımlık olarak odunc verebılırsın :D
Rıdvan abi benimde bir sorum var.Boyanın kalınlığı ile ilgili.
Yakın zamanda bildiğin üzere gidip polisaj makinesi alıcaz senle(emri vaki :D)
Mesela almanlar var seat audi bmw mercedes gibi onların boyası kalınmış ağır aşındırıcılar anca etki ediyormuş.Hafif aşındırıcılar ise hiç etkli değilmiş.
Bizim c-max'in boyası kalınmıdır ince midir?
Mesela almanlar var seat audi bmw mercedes gibi onların boyası kalınmış ağır aşındırıcılar anca etki ediyormuş.Hafif aşındırıcılar ise hiç etkli değilmiş.
ne desem yalan olur .test etmek lazım.
Gokhan43
30-04-2011, 18:51
Boyası değil verniği :) Ford'un Almanlar gibi ne kadar kalın bir verniğe sahip olduğunu bilemem ama Japon araçlardan kalındır heralde verniği :)
Pardon vernik diye düzeltiyim.Peki bunu polisaj yapmadan anlamanın yolu varmıdır?
Pardon vernik diye düzeltiyim.Peki bunu polisaj yapmadan anlamanın yolu varmıdır?
ufuk bak kardesım bı arac aldın alman dıelım ama sagı solu boyanmıs 3 parca boyalı5 parca boyasız napıcaksın vernıgı kalına goremı gıdıceksın ınceye goremı bunu bılemezsın dolayısıyla uygulama yaparken cok bastırıcagın yer olur az bastırıcagın yer olur vernık ısıne takılma o cokta problem deıl.
JayVTEC!
01-05-2011, 04:07
Aracımı 2hafta önce yıkamaya götürdüm güzelce yıkandı aldım 1gün sonrasında bütün camlar sanki bugu varmıs gibi ilginc bi hale geldi muhtemelen torpidoya süt v.b maddelerle sildigi bezi camlara mı sildi naptı bilemiyorum ama ne yaptıysam geçmiyor camlar :) tekrardan tekrardan yıkatmama ragmen hala aynı buguyu korumakta .. kullanabilicegim herhangi bi ürün varmı yada camlarımı degiştiriyim :) ?
şimdiden teşekkürler
Aracımı 2hafta önce yıkamaya götürdüm güzelce yıkandı aldım 1gün sonrasında bütün camlar sanki bugu varmıs gibi ilginc bi hale geldi muhtemelen torpidoya süt v.b maddelerle sildigi bezi camlara mı sildi naptı bilemiyorum ama ne yaptıysam geçmiyor camlar :) tekrardan tekrardan yıkatmama ragmen hala aynı buguyu korumakta .. kullanabilicegim herhangi bi ürün varmı yada camlarımı degiştiriyim :) ?
şimdiden teşekkürler
Göğüslüğe süt sürdülerse büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyordur, oraları önce güzelce temizleyin sonra camları da glass cleaner tarzı bir malzemeyle temizleyin, nxt glass cleaner vardı sanırım gayet de güzel.
Ben kil yapmıştım.Yerleşmiş boya vardı tırnaklamak istemediğimden ve kelebek camında olduğında uyguladım çok çok rahat aldım.Zaten kil wax temizleyici veya o yüzeyi temizliyor işte yer etmiş herşeyi alıyor.Bence kilde deneyebilirsiniz.Sonuç olarak camdaki tüm yabancı maddeleri temizler.
Kilin alamayacağı lekeler vs.. de var mesela Kil kireç lekelerini çıkartmıyor çünkü kireç boyayı yada camı hafiften yakıyor.
Camdaki kireç lekeleri için en müthiş çözüm ise Atas Valler (sanırım ismi buydu) direk çıkartıyor ayna gibi oluyor camlar aklınızda olsun.
Aklımızda sağolasın abi.Bu arada abi sen tüm çeyizi cg olarak düzmeyi planlıyormuşusn doğrumudur? :D
Doğrudur yavaş yavaş :D
Bir dolap ürün var neyi ne zmn kullanıcam bilmiyorum:) Ama glazeler çabuk bitiyor bende.
şimdiden teşekkürler
camlar için bugu giderici bir sprey var kirli iyi temizlenmemiş camda dediginiz sorunu veriyor üzerindeki kullanma talimatında detaylı yazıyor sebebi o bende yaşadım aynı sorunu
Doğrudur yavaş yavaş :D
Bir dolap ürün var neyi ne zmn kullanıcam bilmiyorum:) Ama glazeler çabuk bitiyor bende.
Fazlaysa dert değil adres veriyim kargo bekliyorum :D
Eski sayfaları okumadım ama bu kuş bokunu çıkarmak için napmamız lazım ? Öle bi sıçmışki boyayı yakmış..
Eski sayfaları okumadım ama bu kuş bokunu çıkarmak için napmamız lazım ? Öle bi sıçmışki boyayı yakmış..
geçmiş olsun bi ömür o leke sizin misafiriniz olucak.
BthnKrkt
02-05-2011, 00:40
bende bu işe iyice heveslendım bakalım nasıl olcak. Elimde meg in Smooth Surface™ Clay Kit (Yüzey Temizleme Seti), NXT Generation™ Tech Wax™ 2.0, Autoglym ince .izik hare giderici ve autoglym SRP mevcut. bunları makıne ile uygulamak istiyorum. hangi sırayla, nasıl bir pedle ve nasıl uygulamalıyım(makinenin deviri vb.)? Birde bunlara eklemem gereken baska bir urun varmı verimli sonuc alabılmek ıcın?
hıcbırı makjıneyle uygulanıcak seyler deıl ki.
srp yı uygulayabılırsın orta sertlıkte polıshıng pedle max 1000-1300 devır.
BthnKrkt
02-05-2011, 01:24
hıcbırı makjıneyle uygulanıcak seyler deıl ki.
srp yı uygulayabılırsın orta sertlıkte polıshıng pedle max 1000-1300 devır.
anladım rıdvan abi peki sıralama kil+ ince çizik giderici+ srp+wax şeklinde dogrumudur?
dorudur.da ınce czık gıderıcı ne yaw.onuda makıneyle uygulayabılırsın yıne aynı pedle sımdı gordum.
BthnKrkt
02-05-2011, 14:46
dorudur.da ınce czık gıderıcı ne yaw.onuda makıneyle uygulayabılırsın yıne aynı pedle sımdı gordum.
,çizik ve hare giderici yazıyordu katologda
http://www.bizde.com/r/autoglym-paint-renovator-cizik-ve-hare-giderici--mb34583_1133971_r1.jpg
urunden hıc bısey anlamadım srp mı once bumu once dıe net bısey soleyemıcem ama denemek lazım hangısı daha yogun kıvamlıysa o once.
gambit49
02-05-2011, 23:55
arkadaslar meguiars 7 show car glaze ariyorum elinde olup satmayı dusunen varmi ?
ankara disi kargo ile ankarada ise elden almak istiyorum
maudil urun de olur onerilere acigim
aliergun
03-05-2011, 00:32
verniğin zarar gorduğu paneldeki boyanın durumuna göre zımpara polisajla büyük olcude azaltılabilir.
Aracıma yarım saat içinde camdan bişiler damlamış hafiften tırnaklayınca cıkıyo, aracı yıkadık ama tık yok cıkmıyo hiç bi türlü yıkama ile uqd sıkıp eger bastırarak mikrofiber bezle silersem cıkıyo uzun ugraşlarla ama cok zaman alıcak varmı bi önerisi olan arkadaşlar mazot veya sirkemi yapılması lazım?
Aracıma yarım saat içinde camdan bişiler damlamış hafiften tırnaklayınca cıkıyo, aracı yıkadık ama tık yok cıkmıyo hiç bi türlü yıkama ile uqd sıkıp eger bastırarak mikrofiber bezle silersem cıkıyo uzun ugraşlarla ama cok zaman alıcak varmı bi önerisi olan arkadaşlar mazot veya sirkemi yapılması lazım?
alp kil yap kili,n varsa yoksada bahr abiye git eski iş bankasının yanında sonax ona söle o cıkartır kil var onda yoksa remover la da cıkartı .gazyagıda cıkartır ama bosa ugrasma bahrı abı hallederirecıne damlamıs agalardan arabana.
gambit49
04-05-2011, 23:55
alp kil yap kili,n varsa yoksada bahr abiye git eski iş bankasının yanında sonax ona söle o cıkartır kil var onda yoksa remover la da cıkartı .gazyagıda cıkartır ama bosa ugrasma bahrı abı hallederirecıne damlamıs agalardan arabana.
mesaj kutun full :) pm gitmio sana
Tamam ugrıycam oraya ;)
aklıma takılan 1-2 konu var buraya yazayım dedim. beyaz renk aracımda dairesel çizikler vs. mevcut. yapacağım uygulama kil-m85-m82-m80 (veya m66)-colli 476s + uqd şeklinde mi olmalı ? deri koltuklarımı nasıl temizlemeliyim ?
bir de tavanı nasıl temizleyebilirim ?
tandogan
11-05-2011, 19:18
selamlar herkese bugün beylikdüzü sonax'a uğradım.6ay parlaklık garantisi ve komple temizlik için 550tl fiyat verdiler.pahalı mı? pahalı ise b.düzü florya avcılar tarafında önereceğiniz oto kuaförlere çok ihtiyacım var.
selamlar herkese bugün beylikdüzü sonax'a uğradım.6ay parlaklık garantisi ve komple temizlik için 550tl fiyat verdiler.pahalı mı? pahalı ise b.düzü florya avcılar tarafında önereceğiniz oto kuaförlere çok ihtiyacım var.
sence pahalı deılmı bnce pahalı bn 550 tl ye her 15gunde bır gelıp cıla atarım :D sonaxın nanosu ıyıdır ama uygulamadan sonra formel sampuanla yıkanması gerekır parlaklıgı koruması ıcın formelde normal yıkamadan pahalıdır.aklınızda olsun.guzel ıscılık herzaman daha ıyıdır sonax meguıars autowax yerıne usta secmenız sızın lehınızedır.
tandogan
13-05-2011, 20:15
sence pahalı deılmı bnce pahalı bn 550 tl ye her 15gunde bır gelıp cıla atarım :D sonaxın nanosu ıyıdır ama uygulamadan sonra formel sampuanla yıkanması gerekır parlaklıgı koruması ıcın formelde normal yıkamadan pahalıdır.aklınızda olsun.guzel ıscılık herzaman daha ıyıdır sonax meguıars autowax yerıne usta secmenız sızın lehınızedır.
teşekkür ederim var mı bu tarafta bildiğiniz iyi bir yer :)
teşekkür ederim var mı bu tarafta bildiğiniz iyi bir yer :)
otarafta bıldıgım malesef yok.
rıdvan bu çizik gidericiyi pedle yedircek miyim yoksa silme bezi lazım olucak mı ona?
rıdvan bu çizik gidericiyi pedle yedircek miyim yoksa silme bezi lazım olucak mı ona?
her cıla suruldukten sonra sılme bezıyle temızlenıp parlatılması gerekır pedle yedırırsın kurutursun cılanın ozellıgıne gore kurumayı seven yada sevmeyen olarak bellı muddet bekler sonra cıla bezıyle sılersın.yanı sılme bezı lazım.
var mı elinde senin?
ne tarz bi bez lazım peki, hani şu ürüne bu bez bu ürüne bu bez kullanılırsa daha iyi olur dediğin var mı?
meguıarsın bezı var suan parlatıcı ozellıgı yuksek mıkrofıber getırırm pazar bakarsın 12tl bısey.
550 cok yaa o uygulamaya.Azönce sonaxdan geldim arkadasım sahibinden.com kampanyasından 189liraya detaylı iç temizlik yaptırdı. Ve suanda da premıum class uygulama 900 yerine 580 liraya yapıyorlar.16 ayda garanti veriyorlar. Baska bi sonaxla görüsün bence...Kendim için söleyim sonax'a o paraları asla vermem..
Su koca Bursa'da bi meguiars bayisi yok.Adam gibi işini yapan memmnun kalınan,(meguiars kızıltoprak gibi vs) yerler olsa yemin ederim köşe olurlar.
BerkayKamaci
16-05-2011, 03:12
iyi sabahlar arkadaslar sormam gereken bır kac soru var.
aracıma gecen hafta uygulama yapıldı.
Sırasıyla;
2-3 Kat m85
Daha sonra m83
ardından m82 atıldı ve araç yıkandı.
Yıkamadan sonra guzelce kuruladık m21 uyguladık ve aracın ustunde 2 saatten fazla beklettik. Ve en son m21'i sildikten sonra m34 uyguladık ve işlemi bitirdik. Sonrasında uygulamayı yaptığımız 1 hafta oldu ve araç tozlandığı için sarı şampuan ve yıkama eldiveniyle yıkadım ve kuruladım ancak hiç birşey uygulamadım.Benim merak ettiğim bundan sonraki süreçte parlaklığı tutmak ve çiziklerden korumak adına araca hangı sıklıklarla hangı urunlerı uygulamalıyım? yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler
Berkay, genelde kurulama sırasında çizilmeler yasanıyor iyi bir kurulama bezin varsa , 2 ayda birde SRP yaparsın her ay wax ını atarsan hicbir sorunun kalmaz :)
Berkay, genelde kurulama sırasında çizilmeler yasanıyor iyi bir kurulama bezin varsa , 2 ayda birde SRP yaparsın her ay wax ını atarsan hicbir sorunun kalmaz :)
Bu SRP'ten hiçbişi anlamayan tek ben miyim yahu :o
alfonso4474
16-05-2011, 10:55
yok srpten bnde anlmıyom bı turlu:(
vala ben srp ye bayılıyorum verimini cok aldım makineyle 1000dd de siyah pad le :) gereksiz verniği asındırmamak için seviyorum aslında
Tarık V.
16-05-2011, 11:59
Bugün elime geçti ürünler, hiç tecrübem yok. Neler önerirsiniz (uygulama-öncelik vs.)?
Özellikle Kil , NXT ve Quik Wax ile ilgili ?
Ultimate Quik Wax
NXT Generation™ Tech Wax™
Yüzey Temizleme Kili 50 gr.
Endurance ® High Gloss
Supreme Shine™ Mikrofiber Silme Bezi
High Tech El ile Uygulama Pedi
BerkayKamaci
16-05-2011, 13:36
evet aracı aldıgımdan berı 1gr bıle cıla uygulamamıstım ve yıkamadan dolayı asırı cızıkler olmustu dayanamadım yaptırdım. :)
bundan sonra sarı sampuanla yıkatıcam. Su an uqd,uqw ve nxtye ıhtıyacım var sanırım degıl mı?
34 birde colli915 omurluk yeter bence hic gerek yok bosa para harcamaya
Bu uzun yolda yapısan sinekler için bi şey tavsiye edermisiniz? Ürün veya başka bi çözüm?
ben strec folyo ile 2 kat yapıstırıyorum yola cıkmadan :) 2 senedir öyle yapıyorum inanın cok faydasını gördüm