Orijinalini görmek için tıklayınız : Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...
M U R A T
20-04-2009, 15:38
O zaman bende size Meguiars Plastx den bahsedeiyim biraz :)
Uygulama alanı son zamanlarda araclarımızın farlarında kullanılan plastıklerı hedef alıyor...
Uygula ıslemı ıse bır o kadar basit arkadaslar...
Ben once 1200 1500 ve 2000 ile bol sulu zımpara yaparak farın uzerındekı butun yabancı maddelerı arındırdım ve farın yuzeyının tamamıyle homojen bır hal almasını sagladım. Daha sonrada cila makınasıyla araba cılalar gıbı uyguladım. Once sonra fotoları :)
http://i40.tinypic.com/2n28ms.jpg
http://i39.tinypic.com/2rfqzb7.jpg
teg in farlar cam mı pleksi mi yav?
MUGENPOWE®
20-04-2009, 15:40
nxt nın fıyatı nedır acaba ?
Biri Meguiar's ve Sonax'ın uygulama fiyatlandırmaları yazsa çok güzel olacak =)
Sonaxta Araç yıkama iç dış 15
cilalı yıkama iç dış 30
Boya koruma 220 + kdv
Nano Guard boya koruma 360 + kdv ( shellden 100 lira yakıt alana 260 + kdv)
Çekmeköy sonax fiyatları bunlar..
Serencebey
20-04-2009, 18:06
teg in farlar cam mı pleksi mi yav?
Plexi degilde Plastik - Mica tarzı bir malzeme diyelim. Ama sadece sisler. Normal farları Cam.
anlamadım
tüp şeklinde fiyatı mı
uygulama fiyatımı
camlarda etkili değil o kadar bu mantıkla yola cıkarsak o farlar pleksi veya mika
nxt nın fıyatı nedır acaba ?
69 lira diye hatırlıyorum tüp halinde
MUGENPOWE®
20-04-2009, 19:11
tesekurler alıcam bıtanede oyusden sordm okdr beeyenılen bı urun bızde bı deneyelım :)
M U R A T
20-04-2009, 19:21
Plexi degilde Plastik - Mica tarzı bir malzeme diyelim. Ama sadece sisler. Normal farları Cam.
sen cama yaptın değil mi..
tesekurler alıcam bıtanede oyusden sordm okdr beeyenılen bı urun bızde bı deneyelım :)
Dene dene :) sonra müptelası ol :D
hocam ben ebaydan aldım 15$'a :D
inş. gumrukte sorun cıkarmazlar ya , kimyasal urunleri sokmak biraz zor oluyor
inş. gumrukte sorun cıkarmazlar ya , kimyasal urunleri sokmak biraz zor oluyor
işallah :) 10günlük istemiştim yarın veya cuma günü gelmesi lazım :)
Serencebey
23-04-2009, 00:19
sen cama yaptın değil mi..
Cama olmaz o moruk yazdım ya orayada sadece plastik ve mika tarzı malzemeler die :D
Adı uzerınde Plastix :D
evet arkadaşlar şu anki hedefim clay olayı :)
ne dersiniz? Bizim yapabileceğimiz bir işlem mi ? Ne kadar gerekli ayrıca?
M U R A T
23-04-2009, 01:15
Cama olmaz o moruk yazdım ya orayada sadece plastik ve mika tarzı malzemeler die :D
Adı uzerınde Plastix :D
hacı yaptığın yer cam gibi geldi de ondan sordum:D
evet arkadaşlar şu anki hedefim clay olayı :)
ne dersiniz? Bizim yapabileceğimiz bir işlem mi ? Ne kadar gerekli ayrıca?
baya gerekli aksi halde kirlere koruma yapmış oluyorsun:icon_tup:
baya gerekli aksi halde kirlere koruma yapmış oluyorsun:icon_tup:
hmm... bakalım bizim paket gelsinde olmadı onunda siparişini veririz. Şu sıralar kafama takılan o ufak çizikler onlar için herşeyi yapıcam :)
M U R A T
23-04-2009, 08:07
hmm... bakalım bizim paket gelsinde olmadı onunda siparişini veririz. Şu sıralar kafama takılan o ufak çizikler onlar için herşeyi yapıcam :)
ufak çiziklere clay bişey yapmaz sadece boyanın üzreindeki yapışkan kirleri temizler.
ufak çiziklere clay bişey yapmaz sadece boyanın üzreindeki yapışkan kirleri temizler.
sitesinde wax uygulaması için en iyi zemini hazırlar diyordu. Bende düşündümki clay olayından sonra yapılacak iyi bir pasta ufak çizikleri daha iyi kapatır.:soru:
M U R A T
24-04-2009, 08:33
clay temizler çizikler için başka şeyler yapmalısın..
serhat306
24-04-2009, 11:54
bu nxt den bır tanede ben alayım sanyıde satan yer vardı bı ara...
clay temizler çizikler için başka şeyler yapmalısın..
pasta, ciladan başka önerin var mı :)
Arkadaşlar uygulamalardaki sırayı izlemelisiniz eğer yaptıramıyorsanız kendiniz yapacaksanız.Clay bar ile temizlik üstüne ince pasta üstüne NXT ve son olarak quıckdetailer ile bitiriş.Tabi çizik kısmı tamamen profosyonel makineyle işinin ehli kişilerce yapılması gerekiyor.
önce güzel bir yıkama ardından clay bar ile temizlik, dairesel çizikleri gidermek için meguiars mirror glaze 83, üzerine meg mirror glaze 07, son olarak nxt wax.
bu sıralama ile yapılan uygulama nasıl olur
bu nxt den bır tanede ben alayım sanyıde satan yer vardı bı ara...
serhat bızım kısımda benım sokakta var 8 sokak burak boya meguiars urunlerı var gel bı bak ben kuafor ılaclarını ordan alıyorum arkadaslar ındırımde yaparlar .
serhat bızım kısımda benım sokakta var 8 sokak burak boya meguiars urunlerı var gel bı bak ben kuafor ılaclarını ordan alıyorum arkadaslar ındırımde yaparlar .
hangi sanayi bu :rolleyes:
maslak sanayi:)
http://www.meguiars.com/whatsnew/2009Preview.cfm?page=2009_consumer_products
hayırlı ugurlu olsun :) Bakırkoy Meguiar's stoklarında yer alması dilegiyle :)
türkiyeye girişi biraz bekletsede muhakkak gelecekdır mert:)
evet aynen öle hatta yanlıs uygulamada kil ile aracı cizmeniz bile söz konusu
sitesinde wax uygulaması için en iyi zemini hazırlar diyordu. Bende düşündümki clay olayından sonra yapılacak iyi bir pasta ufak çizikleri daha iyi kapatır.:soru:
evet aracın uzerındekı yapıskan kirler yani böcek kalıntıları reçineler temizlenmeden arac pasta yapılırsa bu kirleri verniğin içine bir daha cıkmamak üzere gömebilirsiniz ... bunuda kımse ıstemez tbi:)
pasta, ciladan başka önerin var mı :)
aracın verniğine her hangi bir temasta bulunmadan ciziklerin cıkarılması fiziksel olarak imkansızdır
önce güzel bir yıkama ardından clay bar ile temizlik, dairesel çizikleri gidermek için meguiars mirror glaze 83, üzerine meg mirror glaze 07, son olarak nxt wax.
bu sıralama ile yapılan uygulama nasıl olur
uygulama seklı güzel tabi aracın durumuna göre değişkenlik gösteren bişeydir bu ama 83 kullanıcaksanız eger 82 de kullanmanıızı tavsiye ederim harelenme olmaması için
en son nxt wax ı da boya koruyucu olarak düşünüyosunuz sanırım
yerinizde olsam bi 21 alırdım
daha ii bi koruma sağlarsınız bu işlemin üzerine
bende baya zaman sonra quick detailer'ımı bitirmiştim geçen gün bakırköy meq.tan aldım yeniden..valla araba gözüme daha güzel geliyor onu yapınca..:)
şampuanımız aldık sonunda, Arda bey saolsun ;)
maslak sanayi:)
sagol conemmm benem : )
ne reklam dönmüş konuda :) ben de bi yıkamacı açıyım hemen :)
tavsiye için teşekkürler, önce bir m83ü deneyeceğim çizikleri almakta yeterli olmazsa daha agresif bir ürüne geçicem m105 olabilir ya da ikisinin arası birşey, aslında d151 de var kafamda :) birde m21in üstüne nxt wax uygulayabilir miyiz, fazla boya korumanın zararı olmaz heralde :)
tavsiye için teşekkürler, önce bir m83ü deneyeceğim çizikleri almakta yeterli olmazsa daha agresif bir ürüne geçicem m105 olabilir ya da ikisinin arası birşey, aslında d151 de var kafamda :) birde m21in üstüne nxt wax uygulayabilir miyiz, fazla boya korumanın zararı olmaz heralde :)
hocam kusura bakmayın ama; bu kodlar ne oluyor :) Kod yerine ürün ismi kullanırsanız benim gibi meg cahilleri için daha yararlı olur :D
benim bi sorum olucak, NTX yapılmış bi araç 1ay garajda yattıktan sonra yıkamadan sonra tekrar NTX çekmek zararlı olurmu yoksa mequiar's şampuanı ile yıkadıktan sonra quick detailer ile silmem yeterli olurmu?
detailer ile silsen yeterli olur bence
detailer ile silsen yeterli olur bence
kanka quick detailerın tam işlevi nedir? Ptt ile görüştüm benim mallar geliyormuş 5-6 güne gümrükten geçmiş :p Ebay'de 3adet qucik detailer varda uygun fiyata free shippingli. Eğer çok işe yarıyosa onuda alayım :)
Al al hatta beraber alalım:)
benim bi sorum olucak, NTX yapılmış bi araç 1ay garajda yattıktan sonra yıkamadan sonra tekrar NTX çekmek zararlı olurmu yoksa mequiar's şampuanı ile yıkadıktan sonra quick detailer ile silmem yeterli olurmu?
Toz cilaya bir zarar vermez cok uzun süre kalmadıkca üstünde..Sampuanın ardından quıckdetailer gecsen yeterli olur.Hea bana sorarsan NXT yap derim oda ayrı :D
Teşekkürler cevap için :) valla 1hafta kullanıp tekrar yatıcak araba 1ay daha :D en güzel bi NTX geçicem tekrar anlaşılan hahhaha
bugun NXT sampuanımıda aldım bakırkoy meguiarstan artık odamda yer kalmadıürünlere 2009 ürünleri bekliyorum :D cok fena cookk . Faberge gümrükten gectiğine sevindim hadi gözün aydın
Al al hatta beraber alalım:)
tmm kanka msnden konuşuruz :)
bugun NXT sampuanımıda aldım bakırkoy meguiarstan artık odamda yer kalmadıürünlere 2009 ürünleri bekliyorum :D cok fena cookk . Faberge gümrükten gectiğine sevindim hadi gözün aydın
Teşekkür ederim hocam, bende Bakırköy'den aldım şampuanı, taa kütahya'dan geldim aldım :p
M U R A T
29-04-2009, 08:32
kanka quick detailerın tam işlevi nedir? Ptt ile görüştüm benim mallar geliyormuş 5-6 güne gümrükten geçmiş :p Ebay'de 3adet qucik detailer varda uygun fiyata free shippingli. Eğer çok işe yarıyosa onuda alayım :)
link versene ben 1 kaç tane alayım..
bende link alabilirmiyim:D
şampuanımız aldık sonunda, Arda bey saolsun ;)
ne demek:;)
ikisinide yapabılırsın bı sorun olmaz 1 ay uzun bir süre:D
85 deneyebilirsin biz prof uygulamada kalın cizikler icin kullanıyoruz yanlız bunları polisaj makınesıyle uygulaman lzm 85 kesınlıkle yeterlı olacakdır ama uygulanısı bıraz değişikdir biliyorsan sorun yok
baya istikrarlısın mert:)
internetten satan var mi acaba?
M U R A T
29-04-2009, 10:00
internetten satan var mi acaba?
hepsiburada.com da var bazı ürünler.
zemin halisi dosemeler icin malzemesi var mi meguiars'in?
M U R A T
29-04-2009, 10:21
zemin halisi dosemeler icin malzemesi var mi meguiars'in?
http://www.meguiars.com.tr/index.php?_room=2&_subRoom=5&sub_category_id=15&_action=detail&_page=1
bu var.
hocam kusura bakmayın ama; bu kodlar ne oluyor :) Kod yerine ürün ismi kullanırsanız benim gibi meg cahilleri için daha yararlı olur :D
meguiarsın prof ürünleri, m harfi ile başlayanlar mirror glaze serisi, d ile olan ise detailer serisi
m83 - Dual Action Cleaner/Polish
m21 - Synthetic Sealant
d151 - Paint Reconditioning Cream
Ben ebay'den alıyorum arkadaşlar 2tane satıcı ile direk temastayım. 1.si benimde ürünleri aldığım Susan Petta kendisi power seller zaten. 100e yakın meg ürünü var.
http://stores.shop.ebay.co.uk/J-B-Tool-Sales_Meguiars_W0QQ_fsubZ158327013QQ_sidZ47389363Q Q_trksidZp4634Q2ec0Q2em322
Birde bu arkadaş var uygun fiyata 3lü paketleri var ama kargosu kafa karıştırıyor :)
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3-BRAND-NEW-BOTTLES-MEGUIARS-QUICK-DETAILER-16OZ_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1171Q7c66Q3a 2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a0Q7c293Q 3a2Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZite m220399404522QQitemZ220399404522QQptZMotorsQ5fCarQ 5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
meguiarsın prof ürünleri, m harfi ile başlayanlar mirror glaze serisi, d ile olan ise detailer serisi
m83 - Dual Action Cleaner/Polish
m21 - Synthetic Sealant
d151 - Paint Reconditioning Cream
Teşekkür ederim cevabınız için pro ürünler bizi aşar, ben amatör ürün sanmıştım :)
Training Video
http://www.youtube.com/watch?v=iPdShfeakzw&feature=channel_page
Meguiars
http://www.youtube.com/watch?v=VGOrIv20vxk&feature=fvsr
Car care
http://www.youtube.com/watch?v=DdTcQfQWYSQ&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=_6VhrpEBtNE&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=P9sUZ8Hl8Xg&feature=channel
Ben ebay'den alıyorum arkadaşlar 2tane satıcı ile direk temastayım. 1.si benimde ürünleri aldığım Susan Petta kendisi power seller zaten. 100e yakın meg ürünü var.
http://stores.shop.ebay.co.uk/J-B-Tool-Sales_Meguiars_W0QQ_fsubZ158327013QQ_sidZ47389363Q Q_trksidZp4634Q2ec0Q2em322
Birde bu arkadaş var uygun fiyata 3lü paketleri var ama kargosu kafa karıştırıyor :)
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3-BRAND-NEW-BOTTLES-MEGUIARS-QUICK-DETAILER-16OZ_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1171Q7c66Q3a 2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a0Q7c293Q 3a2Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZite m220399404522QQitemZ220399404522QQptZMotorsQ5fCarQ 5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
Teşekkür ederim cevabınız için pro ürünler bizi aşar, ben amatör ürün sanmıştım :)
9dolarlık şeye 40 dolar kargo:Seğer görüşüyosan sorarmısın nxt2 wax ,nxt speed detailer,Headlight Restoration kit,Ultimate Quik Detailer.Bunların hepsini alırsam nekadar kargo ödemem gerekir?
yavuz364
04-05-2009, 00:41
bende daha geçen hafta J&B tools (ilk link) dan aldım. hiç sorun çıkmadı kargoya da hemen verdiler. tabi amerika içinden aldığım için türkiyeye kargosunu bilmiyorum ama sorun çıkacağını sanmıyorum. bakalım birkaç gün içinde sonuçlarını Utkunun RS te görcez :)
videolar harika saol mert
:D
bizim dukkanda da yazıyor tarihcesi
merak edersen oku bi:)
Ankara' ya meguiars bayisi açılsın yaa.. kimse açmıyosa ben açıyım bari ürünlerinin bazılarını satanlar var ama bayisi yok..
birde bu kuş pisliklerinin yanıklarını çıkartan bişi varmı ?
Ankara' ya meguiars bayisi açılsın yaa.. kimse açmıyosa ben açıyım bari ürünlerinin bazılarını satanlar var ama bayisi yok..
Kuş sütü :D
Valla Fatihim sen Ankara'ya Meguiar's aç.Can'da İstanbula Aspavacı :D
Kuş sütü :D
Valla Fatihim sen Ankara'ya Meguiar's aç.Can'da İstanbula Aspavacı :D
ıslak hamburgeride sen aç abi ozaman ankaraya :D
evet ya bence de sen aç ankaraya:)
9dolarlık şeye 40 dolar kargo:Seğer görüşüyosan sorarmısın nxt2 wax ,nxt speed detailer,Headlight Restoration kit,Ultimate Quik Detailer.Bunların hepsini alırsam nekadar kargo ödemem gerekir?
tabiki görüşüyorum :) Alacağınız ürünlerin ağırlığı çok önemli boyutu değil o yüzden kargo masrafları değişken. Ben 4-5parça ürün aldım kargoları 19$ tuttu aralarında nxt wax da var :rolleyes:
VeNoM_35
04-05-2009, 12:39
izmire de birisi açsın bi zahmet ya:)
tabiki görüşüyorum :) Alacağınız ürünlerin ağırlığı çok önemli boyutu değil o yüzden kargo masrafları değişken. Ben 4-5parça ürün aldım kargoları 19$ tuttu aralarında nxt wax da var :rolleyes:
Çok teşekkürler...inşallah benimde öyle tutar.almak istediğim şeyler nxtden ağır değil=)
ben gecen hafta suanda TR de hic biyerde olmadığı için microfiber yıkama eldiveni aldım ebay dan üçreti 4 dolar fakat 15 dolar kargo odedim yani yaklasık 29 30ytl bisiye denk geliyor . yani usa da meguiars ucuz fakat kargo ile aynı fiyata denk geliyor . Bu arada 2009 ürünleri geliyor Bakırkoy Meguiars a :D geldiği gibi bitebilir süper ürünler var gercekten
ben gecen hafta suanda TR de hic biyerde olmadığı için microfiber yıkama eldiveni aldım ebay dan üçreti 4 dolar fakat 15 dolar kargo odedim yani yaklasık 29 30ytl bisiye denk geliyor . yani usa da meguiars ucuz fakat kargo ile aynı fiyata denk geliyor . Bu arada 2009 ürünleri geliyor Bakırkoy Meguiars a :D geldiği gibi bitebilir süper ürünler var gercekten
Dün ordaydımda ultimate detailer yoktu ztn...bana o lağzım asıl diğerleride kenarda dursun diye alıcaklarım=)
c.tesi arda ya gittiğimde ürünlerin daha gümrükte oldugunu soylemisti. ultimate de elinde kalmamıs :) bende kırmızı olan quick detailer aldım ***** ayda 1 quic bitiyor :D
kuş pisliğe verniğe zarar verdiyse bu tahribatı bi gormek lzm
ama kurtarılamayan ve boyanması gereken durumlar cok oluyor
c.tesi arda ya gittiğimde ürünlerin daha gümrükte oldugunu soylemisti. ultimate de elinde kalmamıs :) bende kırmızı olan quick detailer aldım ***** ayda 1 quic bitiyor :D
ben onu daha cok sevıyorum daha guzel kokuyor ve daha kolay siliniyor
ama ultimate baska tabı bıde sole bıse var bu gumrukden cekılen seyler likit ve kimyasal oldugu için gecişi biraz zor oluyor haber verırım gelınce;)
Kızıltopraktan önce hiçbiyere gidemez ürünler elimden gececek illa :)
Kızıltopraktan önce hiçbiyere gidemez ürünler elimden gececek illa :)
Butun uygulama bayii lerinde ayni anda baran en fazla 1 gun fark eder diye tahmin ediyorum
Butun uygulama bayii lerinde ayni anda baran en fazla 1 gun fark eder diye tahmin ediyorum
Bize gelir gelmez bir check up yapıyoruz şu ana kadar memnun kalmadığımız olmadı. distribütör farkı olsun o kadar dimi :D
Yeni aldığım malzemeler 07 SHOW CAR GLAZE, 21 SYNTHETIC SEALANT.
07'Den önce ne kullanılmalı??? -07-21-34
swirlx atıktan sorna üstüne birşey kullanılıyormu?
105- 205- 07- 21- 34 şeklinde uygulanırmı?
Dün ordaydımda ultimate detailer yoktu ztn...bana o lağzım asıl diğerleride kenarda dursun diye alıcaklarım=)
Görüşemedik tekrar, ne yaptın paypal olayını ?
nxt 2.0 hepsıburada da bayadır yok, onun yerıne bu urunu alsak ıs gorurmu?
http://www.hepsiburada.com/meguiars-cleaner-wax-temizleyici-ve-koruyucu-wax/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrza-1216#tablnk
meguarıs cleaner wax..
türkiyede 3 lü seti yok, cleaner polish ve corn. wax die üçlü kiti var ebayde..
nxt 2.0 hepsıburada da bayadır yok, onun yerıne bu urunu alsak ıs gorurmu?
http://www.hepsiburada.com/meguiars-cleaner-wax-temizleyici-ve-koruyucu-wax/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrza-1216#tablnk
meguarıs cleaner wax..
meguiars'ın kendi sitesindende alabilirsin :)
kendi sitelerinden alıs veris yaparken sacmalıyor kullanıcı adım testtest olrak gorunuyor falan pek guvneli gelmedi bana daha once kullanan varmı ?
meguiars'ın kendi sitesindende alabilirsin :)
kendı sıtesıne cok guvenemem acıkcası:D
dedıgım urun hakkında bılgısı olan, yoksa beklesekmı gelmesını?
murproject
21-05-2009, 16:17
Merhaba arkadaşlar,
Agresif, orta ve hassas clay arasındaki farklar nedir ?
Birde clay yaparken quick detailer kullanmak mı daha iyi yoksa "Meguiars Mirror Glaze Synthetic Spray Detailer " mı?:confused:
Teşekkürler
kendi sitelerinden alıs veris yaparken sacmalıyor kullanıcı adım testtest olrak gorunuyor falan pek guvneli gelmedi bana daha once kullanan varmı ?
Müşteri hizmetlerini arayarak mail order yapabilirsiniz, tabi güven meselesi :) Birde arda var bakırköy bayisi o da kargo yapıyor bildiğim kadarı ile;)
Tholl-ga
25-05-2009, 13:41
yeni bi cila keşfettim :D adams polishes uyguladım başarılı
http://www.adamspolishes.com/p-45-adams-detail-spray.aspx
http://www.adamspolishes.com/p-409-adams-true-blue-super-plush-towels-2-pak.aspx
http://www.adamspolishes.com/p-106-adams-great-white-drying-towel.aspx
Tolga sana ben diceğimi dedim ne o kalır ne bu hauhuauhauh :)
yeni bi cila keşfettim :D adams polishes uyguladım başarılı
http://www.adamspolishes.com/p-45-adams-detail-spray.aspx
http://www.adamspolishes.com/p-409-adams-true-blue-super-plush-towels-2-pak.aspx
http://www.adamspolishes.com/p-106-adams-great-white-drying-towel.aspx
vaayyy sattın demek nxt'yi:D:D çok ayıp:D
hala hala :D benm bildigm tolga abi magirus cudur ya
valla bezlerine falan baktım bu aksamda inanın bir sınıf önde duruyor meguiar's a göre
Utanmaz adamlar yazmayın bu konuya yıkılın karşımdan :D
Tholl-ga
26-05-2009, 09:52
uygulama yapılmamış bi araçta deneriz baran :D
haftasonu bekliyorum:D
swisswax alın gerçen cournuba mıdır nedir, 300 euro mu ne minicik kutusu:)
Utanmaz adamlar yazmayın bu konuya yıkılın karşımdan :D
cok doru valla
valla bezlerine falan baktım bu aksamda inanın bir sınıf önde duruyor meguiar's a göre
vallaha ayıp sen soleme bari
hadi leyyynnnn:D
gel ben sana show yapiim terbiyesiz arabanı uygulamadan alırken hiç öle demiyodun
bundan sonra o arabanın garantisi bitmistir arkadasım
meguiars dısında herhangi bi ürünü bnm dunya harikası boya korumamın uzerınde kullanırsan ben senı kovarım:D
cournuba nxt version 2 de de vardı sanırım yındede bı bakmam lzm
Tholl-ga
26-05-2009, 12:10
cok doru valla
hadi leyyynnnn:D
gel ben sana show yapiim terbiyesiz arabanı uygulamadan alırken hiç öle demiyodun
bundan sonra o arabanın garantisi bitmistir arkadasım
meguiars dısında herhangi bi ürünü bnm dunya harikası boya korumamın uzerınde kullanırsan ben senı kovarım:D
heheehhe :D
ah tolga ah bugünleride görecek miydik:D:D:D
M U R A T
26-05-2009, 14:25
cumartesi deneyelim tolgaa..
Tholl-ga
26-05-2009, 14:40
gel gel bu akşam gel :D
Tolga NTX üyeligin süresiz ban yedi haberin ola :D :D :D
:) :) been tarafsız yorumcuyum canım. Çantamda hala yığınla magirus malzemesi var ama abi doğruya doğru adamların detailer ı da , silme bezleride bir değişik. Tolga uğrarsa, gel beraber inceleyelim sonra kanaat getiririz :) :)
:) :) been tarafsız yorumcuyum canım. Çantamda hala yığınla magirus malzemesi var ama abi doğruya doğru adamların detailer ı da , silme bezleride bir değişik. Tolga uğrarsa, gel beraber inceleyelim sonra kanaat getiririz :) :)
bir ara bende bakayım tolga'nın arabasına nasıl parlatıyormuş yeni malzemeler:D
bir ara bende bakayım tolga'nın arabasına nasıl parlatıyormuş yeni malzemeler:D
gozumu aldı ole söliim :D
gozumu aldı ole söliim :D
sizin 1 yaşındaki boyalarınızı illaki parlatır asıl önemli olan benimki gibi 16 yaşındaki boya üzerindeki performansı:D
sizin 1 yaşındaki boyalarınızı illaki parlatır asıl önemli olan benimki gibi 16 yaşındaki boya üzerindeki performansı:D
hehe aynen :)
swisswax alın gerçen cournuba mıdır nedir, 300 euro mu ne minicik kutusu:)
swisswax efsane pahalı abi.
Meguıars amatör motor temizliyici deneme sürecinde duyurulur ;)
Benim motorda deneyebiliriz :D
tahrik ediliyorum thollga tarafından:D Adams Adams diye mesajlar gelio valaa :D bende bi görim BOB u çok merak ettim
Tholl-ga
27-05-2009, 16:39
ahhahahhahahhahha :D tamam len afişe etmeyin arda dükkana almıacak beni hehehhe
Adams Polishes gerçekten çok kaliteli malzemeler yapıyor..gerek fiber ürünler olsun gerekse diğer cila ve temizleyiciler çok kaliteli..Amerika'da ki belli araç sahiplerinin en çok tercih ettiği markalardan birisi.. Allah izin verirse bu hafta sonu veya diğer hafta sonu Tolga ile tüm malzemeleri deneme fırsatımız olacak..benim de Türkiye'de tercihim Meguiars'tir.ama aracımla kendim uğraştığım için Adams Polishes'ın malzemelerini kullanıyorum..
BlackEmperor
28-05-2009, 01:03
beyler bişe soracam cila sertleştirici olarak ne kullanıyorsunuz heman akıp gitmemesi için ?
birkaç gün önce, motoruma würth motor koruma işlemi yaptırdım gerçekten efsane oldu. Hiçbir şekilde toz tutmuyor tertemiz :)
M105/M205 Vs M85/M83
http://www.youtube.com/watch?v=j_oLsGCnPKw
iimiş yakında bu ürünler elimizde:D
M105/M205 Vs M85/M83
http://www.youtube.com/watch?v=j_oLsGCnPKw
dun sen yolladıktan sonra videoyu sana bahsettigim yerde bu urunlerden de var
bırazdan bakmaya gıdıyorum :)
bende birazdan bende yurtiçi kargoya gidiyorum haberilerini bekliyorum :D
iimiş yakında bu ürünler elimizde:D
bende ztn bekliyorum bunların sana gelmesini :) geldigi gibi uygulamaya gelcem:D
Hergun kullandğmz seyler yaa :)
Serencebey
10-06-2009, 16:11
Hergun kullandğmz seyler yaa :)
anca konusuosun olm yazsana bildiklerini. Anlamıosan anlamıorum bende :rolleyes:
siparişini vermiştim yakında gelir:D
videodaki uygulama cok güzelmiş.en kısa sürede bende sipariş ediyim:)
M105/M205 iyimiş maşallah :D Özledim valla arabamla uğraşmayı:mad:
adam's polishes türkiye distribütörü var mı acaba?iş yerimde uygulamak istiyorum nerden bulabiliriz bilgisi olan var mı?
M U R A T
12-06-2009, 12:51
adam's polishes türkiye distribütörü var mı acaba?iş yerimde uygulamak istiyorum nerden bulabiliriz bilgisi olan var mı?
meg konusunda adams sorulur mu yav:D
Levor basınçlı su makinesi aldım :) yarında nxt im geliyor işallah dimi Emre :D Yarın hepsini uygulayıp detayları paylaşırım ;) Ayrıca Sonax güderi ve değişik bir lastik köpüğü aldım :)
yok swisswax var onun yerine :)
yok swisswax var onun yerine :)
:):):):):)
meg konusunda adams sorulur mu yav:D
doğru sölüyosun sorulmaz...:)
Levor basınçlı su makinesi aldım :) yarında nxt im geliyor işallah dimi Emre :D Yarın hepsini uygulayıp detayları paylaşırım ;) Ayrıca Sonax güderi ve değişik bir lastik köpüğü aldım :)
Eldiven bekliyoruz:D
ebay de 4dolar kaçırmayın derim tr ye 6 günde kapı teslim 20ytl gibi biseye geliyor :)
bizde burdan 25tl ye alıyoruz5 tl için değmez:)
bizde burdan 25tl ye alıyoruz5 tl için değmez:)
aynen :D P.tesi elimde olucak işallah :)
nası alıyorsunuz 25 tl ye anlamadım ?
eldiven su anda elımde hali hazırda 2-3 tane var fiyatı 34 tl
bir arkadaş getirmiş 4tane sahibindende var :)
emre - enes ve ben aldık 1er tane :rolleyes:
Ankara'dan NXT tech wax ı nereden buluruz bilen var mı? Sitesindeki yerde yazılı yeri aradım toptancıymış direkt satmıyormus...
Ankara'dan NXT tech wax ı nereden buluruz bilen var mı? Sitesindeki yerde yazılı yeri aradım toptancıymış direkt satmıyormus...
ankaradan kemal bey var :)
kemalistanbullu_@hotmail.com
nightkids_han
13-06-2009, 13:03
faberge nxt deyip durdun en sonunda kavuştun meraklandırdın beni neymiş bu nxt samsuna 1 avuç poşeleyip yolla deneyeyim :D
faberge nxt deyip durdun en sonunda kavuştun meraklandırdın beni neymiş bu nxt samsuna 1 avuç poşeleyip yolla deneyeyim :D
daha elime geçmedi p.tesi işallah :D Ayıpsın göndereyim 1çay bardağı kadar :p
nightkids_han
13-06-2009, 13:11
daha elime geçmedi p.tesi işallah :D Ayıpsın göndereyim 1çay bardağı kadar :p
:love::love:
ebay...:D :)
DaRkNeSs-
13-06-2009, 17:29
arkadaşlar bu işlere yabancıyım ben :D köyden yarın geldim :hahaha:
bu nxt cila
quick detailer ne peki?
kaça bulunur nasıl uygulanır falan filan :D
arkadaşlar bu işlere yabancıyım ben :D köyden yarın geldim :hahaha:
bu nxt cila
quick detailer ne peki?
kaça bulunur nasıl uygulanır falan filan :D
ciddi bir soru mu bu :D
DaRkNeSs-
13-06-2009, 18:59
gayet ciddi :D tek bildiğim markanın meguiars olduğu.
cila ve araba yıkamak hakkında hiç bilgim yok
en son 4 ay önce kampanyadan sonax boya koruma yaptım o kadar :D
konuyu baştan sona oku yazıyor;)
Her araba aşığının bilmesi bir marka meguiars bence tabi :D
Bende yeni tanışmama rağmen meguiars fanatiği oldum. Kötü bir hastalık dünya kadar masraf yaptım malzeme aldım :o NXT ise çok iyi olduğu söyleniyor bakalım p.tesi görücez neymiş :p
ankaradan kemal bey var :)
kemalistanbullu_@hotmail.com
Bu arkadaşımızın dukkanı mı var acaba ? Yada sadece malzeme satışımı yapıyor ?
|| CaNeR ||
14-06-2009, 17:06
Şu zamana kadar hep sonax ın ürünlerini kullandım . Hızlı cila , araç içi vs . Ama bu kadar msjdan sonra nxt şart :) Uygulamaya girdikten sonra bir de ben deneyecem.
DaRkNeSs-
14-06-2009, 17:21
konuyu baştan sona oku yazıyor;)
oku oku bitmiyo len :beuj:
B.köy Meg. saoLsun demin halletti bütün arabayı
Bu arkadaşımızın dukkanı mı var acaba ? Yada sadece malzeme satışımı yapıyor ?
Ankara'ya uygulama merkezi açmayı düşünüyor Can,bence bu adamı ne yapın edin ikna edin ;) Kütahya'dan ibrahim dersen bende sana bir nevi yardımcı olmuş olurum :)
Ankarada açılsa iyi olur yoksa Temmuz ayında İstanbul yolu gözükür bana :)
Ankarada açılsa iyi olur yoksa Temmuz ayında İstanbul yolu gözükür bana :)
Emin ol ben bile gelirim :)
Bunu Kemal beye belirttim ama ankara için çok ümitsiz ve kararsız.:mad:
Eminimki onlar epey araştırmıştır Ankara piyasasını, tutulmıycagını düşündükleri için açmadıklarını sanıyorum yoksa başka bi engel yok düşündügüm kadarı ile. Ama güzel bir semte açıldıgında tutmama gibi lüksü yok diye düşünüyorum. Bekliyoruz hayırlısı.
Kemal İstanbul'da zamanında bir bayii açıp kapatmıştı diye hatırlıyorum.
Eminimki onlar epey araştırmıştır Ankara piyasasını, tutulmıycagını düşündükleri için açmadıklarını sanıyorum yoksa başka bi engel yok düşündügüm kadarı ile. Ama güzel bir semte açıldıgında tutmama gibi lüksü yok diye düşünüyorum. Bekliyoruz hayırlısı.
evet aynen öyle :) zaten kendisi gg üzerinden ürün satışı var acil ise eğer :)
http://arama.gittigidiyor.com/?aramasatici=kemalistanbullu
elindeki ürünlerin ilan süreleri bitmiş sanırım :) Baya bir ürün var elinde ;)
Ürün bulmamda sıkıntı yok çok şükür. Sadece uygulama işine gelince problem var detaylı uygulama yaptırmak işin ehlili tarafından.
Ürün bulmamda sıkıntı yok çok şükür. Sadece uygulama işine gelince problem var detaylı uygulama yaptırmak işin ehlili tarafından.
istanbul sana 650km, kütahya 314km, gel ben tüm işlerini halledeyim burda :p
DaRkNeSs-
15-06-2009, 01:08
çok özür dileyerekten
meguiars da uygulama fiyatları ne durumda?bir liste mevcut mu?
Meguairs cila hiç denemedim ama Royal Care diye bir cila var Belçika malı ben onu kullanıyorum, belki fuarlarda denk gelmiştir adam kaputa uyguluyor sonra kaputa benzin döküp yakıyor sönünce bakıyorsun sadece is var tekrar uygula cilayı sanki hiçbirşey olmamış hem cila hem boya koruma fuar boyunca aynı kaputu belki 200 defa yakıyorlar, gayet iyi bir cila bulursanız deneyin fiyatıda gayet iyi bende NXT yi bi deneyeceğim bakalım hangisi daha iyi.
çok özür dileyerekten
meguiars da uygulama fiyatları ne durumda?bir liste mevcut mu?
1-Detaylı Dış Temizlik ve Boya Koruma: 250+KDV
2-Detaylı İç Temizlik, Vinil ve Deri Koruma: 225+KDV
3-Detaylı Motor Temizliği ve Motor Koruma: 75+KDV
4-Detaylı Motorsiklet Temizliği, Deri, Vinil, Motor ve Boya Koruma: 225+KDV
http://images.amazon.com/images/G/01/stores/auto/detail-page/G7516_EnduranceHighGloss.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/5141/66812844.jpg (http://img14.imageshack.us/i/66812844.jpg/)
Meguiarsın lastik parlatıcısı..Çok başarılı bi ürün yeni aldım ve test ettik oldukça uzun ömürlü..
Tavsiye ederim
DaRkNeSs-
15-06-2009, 04:42
uygulama fiyatları sonaxdan azcık yüksek sadece.
en son 200+kdv idi sonaxda detaylı dış+boya koruma :)
http://images.amazon.com/images/G/01/stores/auto/detail-page/G7516_EnduranceHighGloss.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/5141/66812844.jpg (http://img14.imageshack.us/i/66812844.jpg/)
Meguiarsın lastik parlatıcısı..Çok başarılı bi ürün yeni aldım ve test ettik oldukça uzun ömürlü..
Tavsiye ederim
virajlarda aman dikkat :)
aynen ole lastikleriniz biraz ses yapar ılk surusunuzde gacır gucur diye
o kadar yoğun bı urun kı kesınlıkle ilk 100 metre vırajlarda temkınlı olun bızım dukkandan cıkıp yanlamak ısteyen arkadasların 200 derece donmusluklerı vardır:)
nxt yuzeydekı su lekelerını yuzeysel cızıklerı alabılırmı peki?
yuzeysel cızıklerı almıyor kardesım.
onun için polish şart :)
Tavsiye ederim
Benımde en sevdiğim ürünlerden birtanesidir.Daha iyi sonuc için sürdükten 15dakka sonra 1 kat daha sürmenızı öneririm.Bu arada bunun sprey versiyonu kullanım acısından jelle kıyaslandığında cok daha pratiktir.Tabi maliyet ve şişe ömrü daha kısa bir üründür.
NXT Insane Shine Tire Spray'i bugun hem lastiklere hem paspaslara, hem motor bolumundeki siyah plastik bolumlere uyguladim, sonuc her yerde mukemmel.. :D
Fotograf makinam yanimda degildi cekmedim, simdi asagi inmeye useniyorum, siz mutlaka deneyin oralarda da, denemediyseniz.. :icon_tup:
Bakalim ne kadar kalici olacak motor bolumunde.. :soru:
Tarık meguıarsin belli bölgeler için geliştirilmiş ürünlerini birbirleri üzerinde kullanmanı tavsiye etmem zaman içerisinde uyguladığın bölgelere zarar verebilir.Motor ve plastik aksamlar için parlaklık veren besleyen ürünler mevcut onları kullanmanı tavsiye ederim.
Tarık meguıarsin belli bölgeler için geliştirilmiş ürünlerini birbirleri üzerinde kullanmanı tavsiye etmem zaman içerisinde uyguladığın bölgelere zarar verebilir.Motor ve plastik aksamlar için parlaklık veren besleyen ürünler mevcut onları kullanmanı tavsiye ederim.
Tamam firsat bulunca onlardan da edinirim..:icon_tup: Bugun deneme amacli yaptim merak ediyordum ise yarayacak mi diye..
artık benimde NXT 2.0 waxım var :) Emre sağolsun ayrıca eldiven içinse enes'e çok teşekkür ederim ;) Yarın uygulama yapıp fotosunu koyarım ;)
artık benimde NXT 2.0 waxım var :) Emre sağolsun ayrıca eldiven içinse enes'e çok teşekkür ederim ;) Yarın uygulama yapıp fotosunu koyarım ;)
1 avucacık :o
ben oğuzhan samsundan ibrahim bu arada arkadaşın hesabıyla girdim
bakalım Swisswax ım geliyor sonucunu merak ediyorum NXT mi omu karar vercem :)
Hayirli olsun.. Kargoya vermeden once gormustum eldivenini de temizken cok guzel oluyorlar.. :) Bir kere kullanildiktan sonra yikansa da ayni yumusakligi goremedim bendekinde..
Araba yikamayi daha cok seveceksin o eldivenden sonra.. ;) Kollarin biraz fazla yorulur ama deger..
Sonucu mutlaka fotograflar misin, merak ediyorum su swissvax'i.. Siyah bir Cayenne'de gordum ama cok iyi degildi fotograflar.. Yurtdisindaki ornekleri de hep profesyonel uygulamalardi..
Hayirli olsun.. Kargoya vermeden once gormustum eldivenini de temizken cok guzel oluyorlar.. :) Bir kere kullanildiktan sonra yikansa da ayni yumusakligi goremedim bendekinde..
Araba yikamayi daha cok seveceksin o eldivenden sonra.. ;) Kollarin biraz fazla yorulur ama deger..
Şu anda uyduruk bir eldiven ile yıkıyorum zaten evet yorucu ama çok keyifli :) Emre çok övdü meg'in eldivenini o yüzden aldım. Teşekkür ederim bakalım meg için birkaç malzemem eksik kaldı :rolleyes:
Sonucu mutlaka fotograflar misin, merak ediyorum su swissvax'i.. Siyah bir Cayenne'de gordum ama cok iyi degildi fotograflar.. Yurtdisindaki ornekleri de hep profesyonel uygulamalardi..
cekcem yaparken fln ztn paylasırım
ya bu swisswax aşırı pahalı olan değilmiydi :o
rica ederim canem güle güle bitir:D
arkadaşlar gold class liquid ve nxt 2.0 arasında çok çok bir fark var mı? uygulayacağım araç opak. boya koruması yeni yapıldı.
ya bu swisswax aşırı pahalı olan değilmiydi :o
yok benmki ucuz ögrenci işi swisswax :) senin dedgin 4000ytl o degil tabikide :D
http://www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=RfcwNsa5jG4&fmt=18
namı meshur swisswax ın 4000ytl lik cilası hand polised
bunlarda bir kaç arabacık:D
http://www.youtube.com/watch?v=3GtThAoFUSo
http://www.youtube.com/watch?v=GK6FcmuvcFo
Swisswax cımı oldum nee:D
http://www.youtube.com/watch?v=GK6FcmuvcFo
http://img526.imageshack.us/img526/9871/techturkey.jpg (http://img526.imageshack.us/i/techturkey.jpg/) http://img526.imageshack.us/img526/techturkey.jpg/1/w1008.png (http://g.imageshack.us/img526/techturkey.jpg/1/)
ahmetuygur
25-06-2009, 07:51
meguiars ürünlerinden almak isteyen olursa %30 indirimli alabiliyorum yardımcı olurum.
Ahmet.. banada alsana kanka :)
BlackEmperor
25-06-2009, 16:42
yuuuuuh 4000TL cila mı ? naptın müdür. bide elle cilaldın. boyle pahalı urunler polisajla kullanılmalı bence ama deli parlamış tiburan
ahmetuygur
25-06-2009, 16:47
Ahmet.. banada alsana kanka :)
sen bana al lan pis herif meguiarsi iciomusun ne yapıosun anlamadım :D
yuuuuuh 4000TL cila mı ? naptın müdür. bide elle cilaldın. boyle pahalı urunler polisajla kullanılmalı bence ama deli parlamış tiburan
bu biraz farklı özel bi cila swiss wax ın ondan elle boyayı taciz ederek uygulanıyor, boya koruması,clay i,ara bakımları yapılmıs bir boyaya en son asama ile uygulanıyor
meguiars ürünlerinden almak isteyen olursa %30 indirimli alabiliyorum yardımcı olurum.
m85 ve m80 için fiyat alabilir miyim
M205-M105 varken 85-80 istiyorsunuz
Tholl-ga
25-06-2009, 23:34
m205-m105 varken 85-80 istiyorsunuz
+b0b 77 :d
BlackEmperor
26-06-2009, 01:24
bu biraz farklı özel bi cila swiss wax ın ondan elle boyayı taciz ederek uygulanıyor, boya koruması,clay i,ara bakımları yapılmıs bir boyaya en son asama ile uygulanıyor
kaç kullanımlık bu cila ? 4000TL yi herhalde ferrarim olsa anca verirdim ben :rolleyes:
bu arada fiyatta bi yanlış anlaşılma var galiba
http://www.swissvax.co.uk/products/wax-products.asp
1500 sterlin yada euro ortalama 3500ytl :) fiyatta bi yanlıslık yok sanırsam :)
BlackEmperor
27-06-2009, 00:53
1500 sterlin yada euro ortalama 3500ytl :) fiyatta bi yanlıslık yok sanırsam :)
ama 2 tanesinin fiyatı herhalde. Yok arkadaş olamaz böyle bişi :p :D
M205-M105 varken 85-80 istiyorsunuz
çünkü fiyatları 2-3 katı ve m83'üm varken seriyi bozmak istemiyorum. 85>83>80 yapmayı düşünüyorum
muratakova
27-06-2009, 16:12
msj kutunuz dolu bende burdan yazayım su urunlerın fıyatlarını alabılırmıyım
m105
m205
nxt2.0 cila wax
nxt sampuan
watermagnet kurulama bezi
lastik parlatıcı
bu M serileri için ne tarz bir polisaj makinesi lazım ? Düşük devirli olsa yeterli mi yoksa illada pro. işi mi olucak :)
Arabalarda boya bırakmadınız biraz ara verin :D
Arabalarda boya bırakmadınız biraz ara verin :D
Sorma abi ya :D hele ben dün nxt yaptım ilk defa müptelası olmam an meselesi :rolleyes:
bu M serileri için ne tarz bir polisaj makinesi lazım ? Düşük devirli olsa yeterli mi yoksa illada pro. işi mi olucak :)
suan bizde bunu dusunuyoruz pro malzemeler siparis etcez fakat ilkten dusuk devirli bi makineyle baslıcaz bakalım makita 600 civarı ve ilk seviye için banaa fazla gelir hem aslında en guzeli meguiars ın makinası yakmama garantisi veriyor hemde
dual action makineler ile compound ve polish için pek tavsiye edilmez zaten meg'ın kendi uygulama videolarına baktığımızda da rotary kullanılıyor.
uygulanan ürüne ve aşamaya görede devir aralığı 1200 ile 1600 arasında değişiyor
BlackEmperor
27-06-2009, 20:03
dual action makineler ile compound ve polish için pek tavsiye edilmez zaten meg'ın kendi uygulama videolarına baktığımızda da rotary kullanılıyor.
uygulanan ürüne ve aşamaya görede devir aralığı 1200 ile 1600 arasında değişiyor
toprağım anladığım kadarıyla bu işte senden iyisi yokmuş. Hayrına bigun benım arabaya pasta ceksek diyom ha nedersin :D yemek+sigara benden :)
suan bizde bunu dusunuyoruz pro malzemeler siparis etcez fakat ilkten dusuk devirli bi makineyle baslıcaz bakalım makita 600 civarı ve ilk seviye için banaa fazla gelir hem aslında en guzeli meguiars ın makinası yakmama garantisi veriyor hemde
Babamda 4-5 çeşit devir aralıklarında makineler mevcut. Acaba onlar olur mu diye düşünüyorum. Şu NXT olayından sonra pro. ürünleri düşünemiyorum :icon_wack
toprağım anladığım kadarıyla bu işte senden iyisi yokmuş. Hayrına bigun benım arabaya pasta ceksek diyom ha nedersin :D yemek+sigara benden :)
yok o kadar değil, araştırıyoruz yalnız :) ben şu malzemeleri toplayayım gerisi kolay ;)
benim bir sorum olucak, tavanda su lekesi gibi izler var belki sabun lekesi de olabilir tam olarak bilemicem. Bunları çıkartmak için ne kullanabiliriz ?
onlar kolay kolay çıkmıyorlar , özellikle güneş altında fln kalınca.. Iyi durulanmadığı için yada kireçli su ile yıkandığından kaynaklanıyor genelde.. Bir daha yıkamak en kolay yol
Antalyalogy
29-06-2009, 13:28
benim bir sorum olucak, tavanda su lekesi gibi izler var belki sabun lekesi de olabilir tam olarak bilemicem. Bunları çıkartmak için ne kullanabiliriz ?
Kuş pisliğinin kısa süre araç üstünde durması buna benzer lekelere-boya yanıklarına neden oluyor..Öyle birşey olmasın ?
Meguıarse birsürü yenı ürün geldi hepsinın kutusunu ellerimle actım super ürünler var en yakın zamanda test edip buraya yazarım...
oww shhtt :) ozmn dağıtımı yapılır meguiars uygulama merkezlerine tatile gitmeden 2009 series i tamamlım bare :)
Az geldi öle dağıtılacak kadar değil.Önce deniyeciiiz sonra gelecek mallar.Şu anda 1er koli geldi hepsinden.Amatör baya ürün geldi bugün kendimden gectim :)
bole bı garantı yok her sey olabılrı mert dıkkat et:)
makınenın en az 4000 devirli olması gerekır
bılgınıze
onlar kolay kolay çıkmıyorlar , özellikle güneş altında fln kalınca.. Iyi durulanmadığı için yada kireçli su ile yıkandığından kaynaklanıyor genelde.. Bir daha yıkamak en kolay yol
Arabam 4yaşında toplasan 10defa öğlen güneşi görmüştür :) Artık biraz daha sert bir uygulama yapıcam
bole bı garantı yok her sey olabılrı mert dıkkat et:)
makınenın en az 4000 devirli olması gerekır
bılgınıze
ben bu yazının yalancısıyım
Meguiar’s Dual Action Cila Makinesi
Kalite elde etmek isteyen hem profesyonel hem de amatörler için tasarlanmış bu cila makinesi haresiz sonuçlar elde etmenizi sağlar. Meguiar's® Dual Action Cila Makinesi boya temizleyici, cila ve koruma uygulamasında uygulama zamanını azaltır, aynı zamanda üstün seviyede parlaklık sağlayan sonuçlar oluşturur. Dual Action (hem orbital hem de radyal dönüşlü) olduğu için boyayı yakmanız veya kaldırmanız mümkün değildir.
Meguıars amatör cila makinesiyle boyayı yakamazsınız boyaya zarar veremezsiniz.garantisi yok ama veremezsiniz doğrusu bu.Keçeli tek yön dönen devirli makinelerin kullanımıda göründüğü kadar kolay olmamakla birlikte uzun süreli tecrübe gerektirir aksi takdirde geri dönülmesi boyama harici imkansız zararlar verebilrsiniz boyanıza..
Az geldi öle dağıtılacak kadar değil.Önce deniyeciiiz sonra gelecek mallar.Şu anda 1er koli geldi hepsinden.Amatör baya ürün geldi bugün kendimden gectim :)
hocam siz ne iş yapıyordunuz :D
yaw şu benim lekeler ne olacak :o
yaw şu benim lekeler ne olacak :o
Pastayla gecmiyor mu Ibrahim?
hocam siz ne iş yapıyordunuz :D
Arkadaşım Meguıars Turkiye distribitörü ama dukkan benım sayılır :D
Arkadaşım Meguıars Turkiye distribitörü ama dukkan benım sayılır :D
:D:D iyiymiş .
Arkadaşlar cuma günü würth final care 'de kil + çizik giderici + pasta + cila + boya koruması yaptırcam. Acaba elimdeki malzemelerden kullanmamı tavsiye ettiğiniz birşey var mı ? Mesela NXT'yi makine ile uygulamak aklıma geliyor bazen :)
Pastayla gecmiyor mu Ibrahim?
pardon Tarık hocam sonradan gördüm. Cuma günü komple dış detaya girecek bakalım çıkar işallah. Hızımızı alamazsak iç detayda yaptırabilirim her an :)
http://i39.tinypic.com/2ijtd0h.jpg
ali_utku
02-07-2009, 13:54
ne zamandır meguiar's ın ürünlerini almayı düşünüyordum fakat elimdeki arexons un ürünlerini bitirmeyi bekledim.sonunda bitti şükürler olsun :)
öncelikle şunu söyleyeyim arabanın boyası iyi durumda aldığımızdan beri çoğunlukla kendim yıkarım süngerle cilalı şampuanla.her yıkamadan sonra yada max 2 yıkamadan sonra hızlı cilasını atarım.fakat hiç pasta cila yüzü görmedi araba.ve araç 3,5 yaşında.
amatör olarak hangi ürünleri alayım sizce başlangıç olarak?
NXT tech wax 2.0 ı çok methediyolar zaten.NXT 2.0 tam olarak nedir hızlı cila fln değil sanırsam.kendim yapabilirmiyim?
bide arabamızla uzun yol çok yapıyoruz.ve haliyle ön kısımda sinek böcek vs. yapışıyor.yıkadıktan sonra bunlar çıkıyor ama göremediğim boyaya yapışmış şeyler vardır eminim.bunun için kil mi almalıyım?
M U R A T
02-07-2009, 14:23
3.5 yıllık boyada iyi bakmış olsanda kil le çamur çıkacağına eminim benim 1 yıl olmayab arabamda bile kil kapkara oldu ve daha sonra düzenli nxt kullanırsan parlaklığı sürekli koruyabilirsin
ne zamandır meguiar's ın ürünlerini almayı düşünüyordum fakat elimdeki arexons un ürünlerini bitirmeyi bekledim.sonunda bitti şükürler olsun :)
öncelikle şunu söyleyeyim arabanın boyası iyi durumda aldığımızdan beri çoğunlukla kendim yıkarım süngerle cilalı şampuanla.her yıkamadan sonra yada max 2 yıkamadan sonra hızlı cilasını atarım.fakat hiç pasta cila yüzü görmedi araba.ve araç 3,5 yaşında.
amatör olarak hangi ürünleri alayım sizce başlangıç olarak?
NXT tech wax 2.0 ı çok methediyolar zaten.NXT 2.0 tam olarak nedir hızlı cila fln değil sanırsam.kendim yapabilirmiyim?
bide arabamızla uzun yol çok yapıyoruz.ve haliyle ön kısımda sinek böcek vs. yapışıyor.yıkadıktan sonra bunlar çıkıyor ama göremediğim boyaya yapışmış şeyler vardır eminim.bunun için kil mi almalıyım?
NXT tech wax 2,0 en iyi amatör cila sanırım, swisswax'da var ama bizim için mındar şimdilik :D Kendin tabiki yapabilirsin nxt alınca paketten zaten pedi + cilası çıkıyor. Uygulama yapabilmen için supreme shine 'da alabilirsin 10 numara olur. Sinek böcek olayını bende araştırıyorum bu sıralar pek bir bilgim yok. Bende basınçlı su makinesi var o baya bi işimi görüyor şimdilik :)
Yakında mr.MB Baran'la tecrübelerimi yazarım :)
ali_utku
02-07-2009, 21:57
NXT tech wax 2,0 en iyi amatör cila sanırım, swisswax'da var ama bizim için mındar şimdilik :D Kendin tabiki yapabilirsin nxt alınca paketten zaten pedi + cilası çıkıyor. Uygulama yapabilmen için supreme shine 'da alabilirsin 10 numara olur. Sinek böcek olayını bende araştırıyorum bu sıralar pek bir bilgim yok. Bende basınçlı su makinesi var o baya bi işimi görüyor şimdilik :)
aslında sinek böcek olayına ben bi çözüm buldum da boyaya zararı var mı bilemiyorum.araç kuru iken yıkamadan önce mr.muscle ( mistır masıl
:D) sıkıyorum.bildiğimiz kir sökücü.bekliyorum 3-4 dk.sonra başlıyorum yıkamaya.bayağı bi etkisi oluyor.ama tekrar söylüyorum boyaya zararı varmı bilemiyorum.
bide bu supreme shime ve nxt yi hangi sırayla uygulamam gerekiyor?
Supreme shine meguiars ın silme bezi..Nxti pedle uyguladıktan sonra supreme shine ile siliyorsun.
Sinek böcek kalıntıları için amatör sprey geldi meguıarste deniyoruz sonra satışa cıkacak ben memnun kaldım ankaradan gelmiş arabada denedik :)
murproject
03-07-2009, 10:41
5 litrelik versiyonları geldimi acaba ? Hyper wash ve APC özellikle.
murproject
03-07-2009, 10:53
Çok sevinirim. ;)
M U R A T
03-07-2009, 11:02
5 litrelik versiyonları geldimi acaba ? Hyper wash ve APC özellikle.
apc tr de zaten var.
murproject
03-07-2009, 15:50
apc tr de zaten var.
Meg's mi ? Ayrıca 5 litrelik var mı? Fiyat biliyor musunuz?
M U R A T
03-07-2009, 17:30
Meg's mi ? Ayrıca 5 litrelik var mı? Fiyat biliyor musunuz?
3.75 likleri var bildiğim
APC zaten var ama bazen bulunamayabiliyor arkadaş onu sordu.Galonlar kaç litrelik sorucam bu arada.Bende 3.75 diye biliyorum
dün gece 11de würthe giren aracım daha yeni çıkıyor :D yapılan uygulamalar, kil+boya temizleyici+kayganlaştırıcı+çizik giderici+pasta+cila. Pazar günü boya koruması + nano teflon cilamıdır nedir o meret yapılacak.Şimdilik aracın hali bu :) İşin gerçeği aracım zaten boyası çok iyi durumda ama vernikte baya bir çizik vardı onlar %80 azaldı şimdi baktım mı midem bulanmıyor en azından :rolleyes:
http://img269.imageshack.us/img269/5958/32736047.jpg
Guzel duruyor.. :)
teşekkür ederim tarık :)
pazar günü nokta olucak işallah. Detaylı fotoları buraya ekleyipte kalabalık etmek istemem ama işinize yarar ise ekleyebilirim :rolleyes:
teşekkür ederim tarık :)
pazar günü nokta olucak işallah. Detaylı fotoları buraya ekleyipte kalabalık etmek istemem ama işinize yarar ise ekleyebilirim :rolleyes:
Fazla detaya girmeden ekle 3-5 tane nolacak :) En cok parlayanlarindan olsun :D
Fazla detaya girmeden ekle 3-5 tane nolacak :) En cok parlayanlarindan olsun :D
ben parlayandan çok yapım aşaması ekleyecektim neyse :p başlıyayım ufaktan uploada...
Fotolara bakıp pek bir fark yok diyebilirsiniz çünkü NXT yapalı 3gün olmuştu :p
http://img21.imageshack.us/img21/9773/dsc0105anf.jpg
http://img232.imageshack.us/img232/6261/dsc0121.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/9649/dsc0125lia.jpg
http://img232.imageshack.us/img232/2836/dsc0127v.jpg
Guzel olmus, farketmistir illa ki, gule gule kullan.. 3 gunde etkisini kaybetmez NXT :) Ben en son ne zaman cilaladigimi unuttum ama boya hala bakimli oldugunu belli ediyor dokununca.. Meg ile yikayinca yanmasi da cabasi..
Guzel olmus, farketmistir illa ki, gule gule kullan.. 3 gunde etkisini kaybetmez NXT :) Ben en son ne zaman cilaladigimi unuttum ama boya hala bakimli oldugunu belli ediyor dokununca.. Meg ile yikayinca yanmasi da cabasi..
Teşekkür ederim :) Boya temizleyici + kil yaptık yani verniğe kadar indik hiçbirşey kalmamıştır. Pazar günü olsun bitsin bakalım duruma göre hareket edicem. Yalnız şunu söyliyim würth'ünde cilası müthiş ama çok pahalı. 1lt'si 380tl :icon_wack Bu cila dursun birazda sonra NXT yaparız ama bu sefer düşük devirli polisaj makinesi ile yapıcam:)
Antalyalogy
04-07-2009, 10:17
Teşekkür ederim :) Boya temizleyici + kil yaptık yani verniğe kadar indik hiçbirşey kalmamıştır. Pazar günü olsun bitsin bakalım duruma göre hareket edicem. Yalnız şunu söyliyim würth'ünde cilası müthiş ama çok pahalı. 1lt'si 380tl :icon_wack Bu cila dursun birazda sonra NXT yaparız ama bu sefer düşük devirli polisaj makinesi ile yapıcam:)
Ya arkadaşlar biran kimse Würth den bahsetmiyecek diye korktum...BAhsedilen cila bu
http://shop.wurth.com.tr/images/products/893-468-05s.jpg
5 LT kdv dahil 290 TL.Benim aracada bir ay önce uyguladık.Sitesinde avanajlarını şöyle belirtmişler:
Basit ve seri bir şekilde böcekler, katran, ağaç reçinesi ve diğer dayanıklı kirleri çıkartır.
Sürekli olarak iklim şartlarına karşı korur (UV ışınları, tuz vs...)
Yağmur ve kir iteleyicidir (Boncuk şeklinde oluşum) Bu gerçekten doğru tozu çok az tutuyor aracım
Çok fazla atmosferik etkilerde kalmış boya tabakaları sorunsuz olarak tekrar parlar ve küçük çizikler de düzelir (Abrasif etki)
Kesinlikle düzelmiş üst düzey yapısı
Düzenli ve pırıltılı bir parlaklık
Şeritler ve dalgalanmalar oluşmaz
Boyaya tekrar eski rengini kazandırır
Silikonlu
Bunlar da benim araçtan fotolar;
http://img11.imageshack.us/img11/2404/gkyz.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/2237/dsc00392nui.jpg
murproject
05-07-2009, 11:53
Makine ile mi uyguladınız? Yoksa pad ile yedirdiniz mi ? Maşallah çok güzel olmuş ;)
alacantra temizligi icin oneriniz ne :o :) + deri. :) + on konsol:D
kisacasi detayli ic dis temizlik icin. :)
murproject
05-07-2009, 18:19
Temizleyici(Cleaner) konusunda Sonax kullanabilirsin. Fakat, iş koruyucu(protectant) ve beslemeye(feed) geldiği zaman
Meg's ürünlerini daha kalıcı ve performanslı buluyorum. Ayrıca bu hobi konusunda biraz kırdım diyorsan başka kitler sipariş verebilirsin. :icon_tup:
Misal: http://www.detailersdomain.com/ProductImages/uberpads/uber%20interior.jpg
1 ay sonra elimde olucak, imkanım olursa uygulayıp buraya düşüncelerimi karalarım.;)
Temizleyici(Cleaner) konusunda Sonax kullanabilirsin. Fakat, iş koruyucu(protectant) ve beslemeye(feed) geldiği zaman
Meg's ürünlerini daha kalıcı ve performanslı buluyorum. Ayrıca bu hobi konusunda biraz kırdım diyorsan başka kitler sipariş verebilirsin. :icon_tup:
Misal: http://www.detailersdomain.com/ProductImages/uberpads/uber%20interior.jpg
1 ay sonra elimde olucak, imkanım olursa uygulayıp buraya düşüncelerimi karalarım.;)
maliyeti nedir ve sette tam olarak neler var :) Mesela o küpler ne iş yapar :rolleyes:
Ic mekan temizligi icin arabanin ici pisse bastan profesyonel bir yere detayli temizlik ve korumaya vermeli, sonrasinda da kirletmemeye ozen gostermek yeterli bence.. Paspaslari kirlendikce ic yikama yaptiriyorum ben, onun disinda arada konsolun tozunu aliyroum yetiyor.. 1 sene oldu icine det. temizlik yaptirali..
Ic mekan temizligi icin arabanin ici pisse bastan profesyonel bir yere detayli temizlik ve korumaya vermeli, sonrasinda da kirletmemeye ozen gostermek yeterli bence.. Paspaslari kirlendikce ic yikama yaptiriyorum ben, onun disinda arada konsolun tozunu aliyroum yetiyor.. 1 sene oldu icine det. temizlik yaptirali..
olum nie pro biyere veriim ki:D gorende aaraba 10yil kullanilmadi yatti sancak:D amatorce guzelcene temizlicem bi urun yokmu ? neyse.. :D
valla ben bugun detaylı bir iç temizliği yaptım.
önce a dan z ye güzelce süpürdüm.
yaklasık 1 saat kadar.
sonra turtle wax spreyle bütün plastik aksamını yedire yedire sildim.
kokusunu flan sıktım pırıl pırıl parlıyor şimdi :)