PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24

enesy
17-03-2019, 20:37
Sen yazdığına göre iyi bir yer olduğuna eminim. Orayada sorarım başka bir detailingciye sordum 250 den başlıyor dedi. Kaskodan taktır daha iyi

O fiyatı verip vermemek tercih meselesi , bende vermem 250 lira.

Ama usta olsam 250 lira için bile yapmam o cam pastasını.

Allahın belası bir iş , çok ısınırsa cam zarar görür çatlar kırılır vs , az bastırsan çiziği almaz.

Seryum denen maddeyi bulmak zaten başlı başına bela , dükkanın içi bembayaz olur saça başa sıçrar da sıçrar.

Berden baksan tutarsızlık nerden baksan çok emek yani 250 istemesi normal aldığı cam riskine ve o uğraşmaya.

Kadyr
17-03-2019, 21:49
O fiyatı verip vermemek tercih meselesi , bende vermem 250 lira.

Ama usta olsam 250 lira için bile yapmam o cam pastasını.

Allahın belası bir iş , çok ısınırsa cam zarar görür çatlar kırılır vs , az bastırsan çiziği almaz.

Seryum denen maddeyi bulmak zaten başlı başına bela , dükkanın içi bembayaz olur saça başa sıçrar da sıçrar.

Berden baksan tutarsızlık nerden baksan çok emek yani 250 istemesi normal aldığı cam riskine ve o uğraşmaya.

Anladım hocam sağolasın

ruudvan
17-03-2019, 22:50
seryum uygularken cam çatlamaz . zarar da görmez.
camdaki silecek metalinin hasarı var ise hıc ugrasma , ugrastırma sonucundan memnun kalan oran cokdüşük.
camda eger yagmurun olusturdugu ,silecek degen kısımdaki alan ile değmeyen kısımdaki matlık tan muzdaripsen makineyle pasta gec olsun bitsin.

S-works
18-03-2019, 13:08
Çok teşekkür ederim . Hızlı cila olarak ne önerirsiniz.

İç temizlik için microfiber bez alacağım. Herhangi bir ürün almama gerek var mı ?

Aracı kendim ya da kendi malzemelerimle oto yıkamaya temizleteceğim.
Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir ?

İç temizlik için Bimde satılan bezlerden alabilirsiniz 5 li paket 15 16 lira birşeydi. (kesin gene zam gelmiştir)

Aracın içi temizse sadece su ile tozları temizleyebilirsiniz.
Ayda 1 kere de temizleyici bir ürünle geçmeniz yeterli olacaktır. (Kendi aracımda yılda 1 defa detaylı temizlik yapıp, diğer zamanlarda sadece su ile silerim. 3-5 ayda bir Gtechniq C6 matte dash uygularım. uygulama öncesi (aracımda deri yok ) 1/20 sulandırılmış apc ile bezle temizlik yaparım.)

Kadyr
18-03-2019, 14:10
seryum uygularken cam çatlamaz . zarar da görmez.
camdaki silecek metalinin hasarı var ise hıc ugrasma , ugrastırma sonucundan memnun kalan oran cokdüşük.
camda eger yagmurun olusturdugu ,silecek degen kısımdaki alan ile değmeyen kısımdaki matlık tan muzdaripsen makineyle pasta gec olsun bitsin.

Eyvallah Rıdvan en güzeli hiç uğraşmamak çok gözüne batarsa kaskodan yeni cam değiştiririm

Rockford
18-03-2019, 14:27
Internet üstünde rayon ped satan goremedim nereden bulabilirim fikri olanvar midir. Cam tavanda sadece islaken belli olan su lekeleri var. Bir giriseyim diyorum.

ruudvan
18-03-2019, 19:37
su lekelerı ıcın rayon a gerek yok. keceylede olur.

S-works
18-03-2019, 21:19
Camdan çizik almak çok zor. Polisaj makinasından ziyade matkap gorunumune sahip ,sürekli su pompalayan 5 cm çapında (birkaç cm küçük yada büyük olabilir tam hatırlayamıyorum) rayon pede sahip makina ile yapılıyor.

Bahsettiğim şekilde camdan duman çıkacak kadar ısıtarak çizik alınıyor. 0 cam kondisyonuna geliyor.

Ömrü hayatımda 1 kere yaptım. Şuan o işi yapacaksam 2 -3 bin tl almadan elimi sürmem. 1 hafta boyunca bel ağrısı ile yamuk gezdim.Kasko varsa direk değiştirin gitsin.

özcan07
20-03-2019, 14:47
arabanın kaportasındaki metal tozlarını boyaya zarar vermeden nasıl temizleyebiliriz

Selim.Y
20-03-2019, 20:45
Aracınız hayırlı olsun.

Mıcrofaser den kurulama havlusu alabilirsiniz F/P
Gtechniq Wash Mit
Gtechniq Gwash veya Gyeon Bathe (Şampuan)
Kovayı da Ucuzluk pazarından temin edebilirsiniz.

Detailbox.com’dan
1 adet Gyeon Bathe - şampuan
1 adet Auto Fitnes spritz- iç detay temizleme ürünü
1 adet Auto Fitnes - aqua coat cila
2 adet premium seri havlu Siparişi vererek çeyizi dizmeye başladım :D

İç temizlik için ucuz mikrofiber bez alcam.
Eksiğim 1 adet kova- hem gövde hemde lastik ve jant için 2 adet yıkama eldiveni kaldı

Ekleyeceğim birşey var mı ?
Bu ürünlerin kullanımını nasıl yapmalıyım ?

Kadyr
21-03-2019, 05:32
arabanın kaportasındaki metal tozlarını boyaya zarar vermeden nasıl temizleyebiliriz

İron out ürünleri ile değil miydi?

Anıl E.
21-03-2019, 08:59
El ile uygulayabileceğim hare giderici öneriniz var mı siyah araç için ?

Kadyr
22-03-2019, 15:47
Az parlasın ama boyayı korusun diyorsak glazemi uygulamak gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam? Güncel fp glaze önerisi varmıdır?

imprezaWRC
22-03-2019, 16:01
El ile uygulayabileceğim hare giderici öneriniz var mı siyah araç için ?

Araç Bmw, Mercedes ise elle hare/dairesel çizik gidermeyi aklından bile geçirme derim. Bir panelde başlarsın sonra oldu zannedersin ışık altında bir bakarsın boşu boşuna ter içinde kalıp lanet olsun dersin.

imprezaWRC
22-03-2019, 16:03
Az parlasın ama boyayı korusun diyorsak glazemi uygulamak gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam? Güncel fp glaze önerisi varmıdır?

Glaze ara üründür ki bence gereksiz bir üründür. Kimi zaman ne zemine ne de üzerine sürülene doğru düzgün tutunamaz. Bulabilirsen chemical guys glossworkz glaze öneririm. Hem cila, hem dolgu hem parlaklık istersen de bulabilirsen chemical guys cherry wet wax.

imprezaWRC
22-03-2019, 16:09

CHEMICAL GUYS GAP_618_16 - GLOSSWORKZ GLAZE Yuksek Parlaklık Veren Cila (16 OZ) (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=854)
Chemical Guys Cherry Wet Wax - Yuksek Kapatıcılığa Sahip Islak Gorunumlu Kiraz Kokulu Wax 120ml (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=1657)
Chemical Guys Cherry Wet Wax - Yuksek Kapatıcılığa Sahip Islak Gorunumlu Wax 473ml (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=1201)

akko
22-03-2019, 16:31
Araç Bmw, Mercedes ise elle hare/dairesel çizik gidermeyi aklından bile geçirme derim. Bir panelde başlarsın sonra oldu zannedersin ışık altında bir bakarsın boşu boşuna ter içinde kalıp lanet olsun dersin.

abi peki benim araç için? elle bu kılcal (dairesel) çizikleri giderebilir miyim? çok yoğun yok, sürekli wax sürdüğüm için

imprezaWRC
22-03-2019, 16:44
abi peki benim araç için? elle bu kılcal (dairesel) çizikleri giderebilir miyim? çok yoğun yok, sürekli wax sürdüğüm için

VW'nin de boyası/verniği sert :(
Açıkçası denemen lazım, düşük seviye, orta seviye ve yüksek seviye aşındırıcı ile spot test yapman lazım. Bu ürünler için elle aşındırma yapabileceğin sertlikte süngerlerden olması lazım. Silikon içeren bir aşındırıcı ürün varsa istediğin sonuca ulaşabilirsin ama bu daha çok çizik doldurma olacağı için bildiğin geçici güzellik olacaktır.

P.S: Geçenlerde care solution'daydım. Umut, yeni kasa 5 serisinin kaputunu 6 saatte ancak düzeltebildiğini söylemişti. Gerisini sen düşün :(

Kadyr
22-03-2019, 16:53
Glaze ara üründür ki bence gereksiz bir üründür. Kimi zaman ne zemine ne de üzerine sürülene doğru düzgün tutunamaz. Bulabilirsen chemical guys glossworkz glaze öneririm. Hem cila, hem dolgu hem parlaklık istersen de bulabilirsen chemical guys cherry wet wax.

Abi biz kendimiz yapacağız malzemeler var iron out-kil- pastayı yapacağız hare giderici atacağız sonra duruma göre seramik yada soft99 atacağız. Araba zaten siyah her türlü parlayacak inşallah ta amacım koruma ürününe ağırlık vermek. Senin tavsiyen ney olur

akko
22-03-2019, 20:32
VW'nin de boyası/verniği sert :(
Açıkçası denemen lazım, düşük seviye, orta seviye ve yüksek seviye aşındırıcı ile spot test yapman lazım. Bu ürünler için elle aşındırma yapabileceğin sertlikte süngerlerden olması lazım. Silikon içeren bir aşındırıcı ürün varsa istediğin sonuca ulaşabilirsin ama bu daha çok çizik doldurma olacağı için bildiğin geçici güzellik olacaktır.

P.S: Geçenlerde care solution'daydım. Umut, yeni kasa 5 serisinin kaputunu 6 saatte ancak düzeltebildiğini söylemişti. Gerisini sen düşün :(

Ahahahaha abi direk vazgeçtim :) profesyonel bi arkadaşa bırakmak en iyisi :)

Kadyr
22-03-2019, 21:34
Almanların boya genelde hep sert oluyor diyorlar. Opel h kasa içinde aynı mı durum?

halili
23-03-2019, 07:29
Araca kil yapmayı düşünüyorum.ağaç reçinesi ve kışın kiri egsoz pisliğini bir nebze atmak için. Elimde hazırda sonax hızlı cila mevcut. Bayrama kadar doğru düzgün zaman ayıramayacağım. Kil den sonra polish veya wax sürmesem hızlı cila ile kötü olurmu durum.1 sene önce kil pasta hare giderici ve ismini unuttum küçük tenekede satılan wax yapmıştım.Erdem boyanın sitesinde tadilat var ürün bakamadım.

i-vtec07
23-03-2019, 07:42
Araca kil yapmayı düşünüyorum.ağaç reçinesi ve kışın kiri egsoz pisliğini bir nebze atmak için. Elimde hazırda sonax hızlı cila mevcut. Bayrama kadar doğru düzgün zaman ayıramayacağım. Kil den sonra polish veya wax sürmesem hızlı cila ile kötü olurmu durum.1 sene önce kil pasta hare giderici ve ismini unuttum küçük tenekede satılan wax yapmıştım.Erdem boyanın sitesinde tadilat var ürün bakamadım.
Kilden sonra direk hızlı cila atabilirsiniz. Fakat kil bir miktar daha kılcal çizik oluşturabilir. Bol bol yoğurun ve aşırı baskıdan kaçının yere düşerse sakın kullanmayın. En güzel uygulama yıkama, demir tozu temizleyici kil (varsa zift ve reçine temizleyici kilden önce daha kolaylık olur) polisaj, yıkama ve koruma (wax, seramik ne olursa artık)

Anıl E.
23-03-2019, 08:25

yok abi araç has fransız :D renault megane 3 coupe

grkm
23-03-2019, 09:13
Yine de elle yapılabilecek işlemlerin performansı kısıtlı olacaktır.

imprezaWRC
23-03-2019, 11:01
Almanların boya genelde hep sert oluyor diyorlar. Opel h kasa içinde aynı mı durum?

Eski nesil Opel ve Ford'lar , Bmw, Mercedes, VW grubuna göre "bence" daha rahat çalışılan boyalardan ama bunlar arasında benim için en zor olanı Bmw boyası.

imprezaWRC
23-03-2019, 11:08
yok abi araç has fransız :D renault megane 3 coupe

İyi yırttın o zaman :)
Soft99'un Scratch Clear Wax'ı bile dairesel çiziklerin durumuna göre iyi bir sonuç verebilir :) (biraz çizikleri törpüler ama çoğunlukla maskeler)
Tek başına Chemical Guys cherry wet wax'da çoğu dairesel çiziği kapatabilir. (hem cila, hem parlatma hemde maskeleme özelliği var, kapatıcılık oranı çok yüksek. Bmw E60'ın harelerini tek geçişte kapatmayı başarmıştı :) )

Menzerna grubunun pastaları ve uygun el pedi ile istediğin sonuç çıkabilir ama bunların hepsi teorik öneriler. Elle çizik gidermek zor iş, maskelemek daha kolay olup geçici güzelliktir ama aşındırma yapmadığın için bence daha tercih edilesidir. :)

Emre İlbi
24-03-2019, 09:45
imprezaWRC

Abi selamlar, camlarda su lekeleri var, önerebileceğin bir ürün var mı

imprezaWRC
24-03-2019, 11:25
imprezaWRC

Abi selamlar, camlarda su lekeleri var, önerebileceğin bir ürün var mı

Kullandığım ürünlerden bir liste yapayım.

-Auto Finesse
-Gtechniq G4
-Nanolex Glass Polish
-Nanolex Final Finish
-Auto Finesse Vision

yusufcan_k
24-03-2019, 15:03
araçtaki boya tozlarını nasıl alabilirim en basit şekilde? direklerde kaportada böyle hışır hışır tozlar geliyor elime boya halinde.

Emre İlbi
24-03-2019, 21:24
Kullandığım ürünlerden bir liste yapayım.

-Auto Finesse
-Gtechniq G4
-Nanolex Glass Polish
-Nanolex Final Finish
-Auto Finesse Vision

Abi şimdilik şu ürünü aldım; Meguiars Glass Cleaner Cam Temizleme Sıvısı, eğer istediğim sonucu alamazsam, senin tavsiye ettiğin ürünlerden biri ile polisaj yapacağım, teşekkür ederim :)

imprezaWRC
25-03-2019, 11:19
Abi şimdilik şu ürünü aldım; Meguiars Glass Cleaner Cam Temizleme Sıvısı, eğer istediğim sonucu alamazsam, senin tavsiye ettiğin ürünlerden biri ile polisaj yapacağım, teşekkür ederim :)

Camı güzel temizler geride iz bırakmaz ama su lekeleri orada bir güzel durur :) Su lekeleri taze ise belki çıkarabilir ama birkaç gündür camda duran lekelere birşey yapabileceğini sanmıyorum.
Su lekelerini çıkarabilmesi için ürünün içinde asit olması lazım.

Emre İlbi
25-03-2019, 19:18
Camı güzel temizler geride iz bırakmaz ama su lekeleri orada bir güzel durur :) Su lekeleri taze ise belki çıkarabilir ama birkaç gündür camda duran lekelere birşey yapabileceğini sanmıyorum.
Su lekelerini çıkarabilmesi için ürünün içinde asit olması lazım.

Abi şöyle söyleyim, elimle bastıra bastıra silince çıkıyor, su lekesi değildir belkide, tam anlayamadım ne olduğunu, ürün gelsin gelişmeleri paylaşacağım :)

GöKHaN 35
25-03-2019, 20:39
İpa ile deneyin birde.

akko
26-03-2019, 10:21
imprezaWRC abi posta kutun dolmuş, cevap gönderemedim :)

söylediğin ürün bu muydu acaba?
Nanolex Nano One 200ml - n11.com (https://urun.n11.com/cila/nanolex-nano-one-200ml-P311157068?gclid=EAIaIQobChMI-7_I8a-f4QIVjxsYCh1-ZA_xEAYYASABEgItePD_BwE&gclsrc=aw.ds)

teşekkür ederim

imprezaWRC
26-03-2019, 10:49
imprezaWRC abi posta kutun dolmuş, cevap gönderemedim :)

söylediğin ürün bu muydu acaba?
Nanolex Nano One 200ml - n11.com (https://urun.n11.com/cila/nanolex-nano-one-200ml-P311157068?gclid=EAIaIQobChMI-7_I8a-f4QIVjxsYCh1-ZA_xEAYYASABEgItePD_BwE&gclsrc=aw.ds)

teşekkür ederim

Hemen mesaj kutusunu hafifletiyorum. Evet, dediğim ürün linkteki ürün :)

akko
26-03-2019, 10:53
Hemen mesaj kutusunu hafifletiyorum. Evet, dediğim ürün linkteki ürün :)

tamamdır abi teşekkür ettim tekrar :)

Cihan9
29-03-2019, 10:43
Bir soruda ben sorayım cevabı kolay olabilir sizin için ama biz başaramadık. İlk soru ön camda sileceklerin temas ettiği noktalar temiz ama camda gelmeyen yerler mat ve lekeli halde(damlacıklar var sanki)
ikinci sorun yan camlar filmli epey koyu renk aracı güzelce temizleyip yıkayınca camlarda dünya leke var. Arkadaş yıkama dükkanı işletiyor gel pasta yap dedi. Kendim uygulama yaptım ama hafif gidere bildim sanki ***** makina kullanmayı da tam bilmiyorum. Birde kullandığım pasta baya dandik bir şeydi. Camı patlatma korkusu ile çokta bastırıp alamadım sanki. Bu iş için ne kullana bilirim? pasta uygulanacak ise daha iyi yapabilecek bir yere götürüp malzemeyi kendim de alabilirim. Araç siyah camlar siyah temizken ışık altında o görüntü çok rahatsızlık veriyor. Şimdiden teşekkür ederim.

imprezaWRC
29-03-2019, 11:17
Bir soruda ben sorayım cevabı kolay olabilir sizin için ama biz başaramadık. İlk soru ön camda sileceklerin temas ettiği noktalar temiz ama camda gelmeyen yerler mat ve lekeli halde(damlacıklar var sanki)
ikinci sorun yan camlar filmli epey koyu renk aracı güzelce temizleyip yıkayınca camlarda dünya leke var. Arkadaş yıkama dükkanı işletiyor gel pasta yap dedi. Kendim uygulama yaptım ama hafif gidere bildim sanki ***** makina kullanmayı da tam bilmiyorum. Birde kullandığım pasta baya dandik bir şeydi. Camı patlatma korkusu ile çokta bastırıp alamadım sanki. Bu iş için ne kullana bilirim? pasta uygulanacak ise daha iyi yapabilecek bir yere götürüp malzemeyi kendim de alabilirim. Araç siyah camlar siyah temizken ışık altında o görüntü çok rahatsızlık veriyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Önceki önerilerime ek olarak aşağıdaki ürünleri ekliyorum.
Camdaki kireç lekeleri için illa makina ile pasta yapmanıza gerek yok. Kireç lekelerini/su lekelerini çıkarabilmek asit içeren bir ürün lazım.

GlassX cam yuzey kirec temizleyici | Shopier (https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=763101)
Desqale | Shopier (https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=756385)

Cihan9
29-03-2019, 11:39
Önceki önerilerime ek olarak aşağıdaki ürünleri ekliyorum.
Camdaki kireç lekeleri için illa makina ile pasta yapmanıza gerek yok. Kireç lekelerini/su lekelerini çıkarabilmek asit içeren bir ürün lazım.

GlassX cam yuzey kirec temizleyici | Shopier (https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=763101)
Desqale | Shopier (https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=756385)

Çok teşekkür ederim deneyeceğim abi. Yanlız şunuda ekleyeyim. Araç 2 yıldır bizde aldığımızda bu şekildeydi. Bu kadar uzun süreli oluşumda işe yararlar mı ?

imprezaWRC
29-03-2019, 11:44
Çok teşekkür ederim deneyeceğim abi. Yanlız şunuda ekleyeyim. Araç 2 yıldır bizde aldığımızda bu şekildeydi. Bu kadar uzun süreli oluşumda işe yararlar mı ?

O kadar uzun süre su/kireç lekesi ile gezmediğim ve öyle bir araca da denk gelmediğim için kesin birşey söyleyemem, denemeniz lazım :(

Cihan9
29-03-2019, 11:55
O kadar uzun süre su/kireç lekesi ile gezmediğim ve öyle bir araca da denk gelmediğim için kesin birşey söyleyemem, denemeniz lazım :(

Anladım abi ozaman tek şart deneme yanılma yolu :D teşekkür ederim yinede bilgiler için :)

baskan96
31-03-2019, 09:30
Cila önerisi var mıdır el ile uygulayabileceğim?

hakan308
31-03-2019, 09:48
Merhaba arkadaslar bu urunle ilgili olarak yorum yapabilecek varmidir?

3D Orange Cleaner

3D Orange Cleaner - Agresif Temizleyici 3.78 lt (https://www.temizlikmadeni.com/3d-orange-cleaner-agresif-temizleyici-378-lt)

Ssamet
31-03-2019, 09:53
Merhaba arkadaslar bu urunle ilgili olarak yorum yapabilecek varmidir?

3D Orange Cleaner

3D Orange Cleaner - Agresif Temizleyici 3.78 lt (https://www.temizlikmadeni.com/3d-orange-cleaner-agresif-temizleyici-378-lt)

Ağır kirler için birebir. Sulandırma oranına dikkat etmek gerekir. Motor temizliğinde de kullanılıyor. Ben normal kirler için Valet pro apc , ağır kirler için bunu kullanıyorum. Biriyle bölüşmeyecekseniz size çok uzun zaman yeter.

hakan308
31-03-2019, 11:50
Ağır kirler için birebir. Sulandırma oranına dikkat etmek gerekir. Motor temizliğinde de kullanılıyor. Ben normal kirler için Valet pro apc , ağır kirler için bunu kullanıyorum. Biriyle bölüşmeyecekseniz size çok uzun zaman yeter.

Ben motor jant ve aracin ic kisimlarinda birkac yere(ozellikle kumas koltugun birinde leke var) kullanacagim yeterli olur o zaman? 1e 4 sulandirayim dedim 20 litre urun cikar kuzenle birlikte 10ar litre kullaniriz

Ssamet
31-03-2019, 14:09
[QUOTE=hakan308;8561353]Ben motor jant ve aracin ic kisimlarinda birkac yere(ozellikle kumas koltugun birinde leke var) kullanacagim yeterli olur o zaman? 1e 4 sulandirayim dedim 20 litre urun cikar kuzenle birlikte 10ar litre kullaniriz[/QUOSulandırmayı önce fazla yaparak deneyin hocam.Çözmezse düşürün.

Trance-R
31-03-2019, 14:30
merhaba, aracıma yakıt bidonundan mazot dökuldu. Tiner ile çıkarmayı denedim ama nafile. döşemeler filan kokuyor ne yapmam gerekir ?

ES353
01-04-2019, 09:50
Siyah renk, sıfır araç için yıkama şampuanı, yıkama eldiveni, kurulama bezi ve cila olarak ne önerebilirsiniz?

Şuan sonaxın sarı konsantre şampuanı ve sonaxın sarı renk hızlı cilasını kullanıyorum. Daha iyi f/p ürün var mıdır?

Güncel?

Yok mu öneri?

imprezaWRC
01-04-2019, 11:02
Güncel?

Yok mu öneri?

Şöyle bir set yapmışlar. Bir bez parasına böyle bir sete sahip olabilirsin. Bezler su çektiğinde çok ağırlaşmıyor. Bir tarafı uzun bir tarafı kısa tüylü olup, kısa tüylü tarafında soft99 etiketi var, etiketi düzgünce sökebilirsen her iki tarafı da rahatlıkla kullanabilirsin.

Sonax'ın hızlı cilası ile sonaxın cilalı şampuanını kullanırsan güzel bir kombinasyon yakalarsın :) Elindekiler f/p ürünü, gerçi daha uzun ömürlü ürünler yok mu var ama bütçen nedir bilemediğim için yazmadım.

Eldiven olarak da fiyatı en makul olan ürün sanırım bu linktekidir.
Gyeon Q2m Silk Mitt Mikrofiber Kurulama Eldiveni - n11.com (https://urun.n11.com/cila/gyeon-q2m-silk-mitt-mikrofiber-kurulama-eldiveni-P317980403)

ES353
01-04-2019, 11:15
Şöyle bir set yapmışlar. Bir bez parasına böyle bir sete sahip olabilirsin. Bezler su çektiğinde çok ağırlaşmıyor. Bir tarafı uzun bir tarafı kısa tüylü olup, kısa tüylü tarafında soft99 etiketi var, etiketi düzgünce sökebilirsen her iki tarafı da rahatlıkla kullanabilirsin.

Sonax'ın hızlı cilası ile sonaxın cilalı şampuanını kullanırsan güzel bir kombinasyon yakalarsın :) Elindekiler f/p ürünü, gerçi daha uzun ömürlü ürünler yok mu var ama bütçen nedir bilemediğim için yazmadım.

Eldiven olarak da fiyatı en makul olan ürün sanırım bu linktekidir.
Gyeon Q2m Silk Mitt Mikrofiber Kurulama Eldiveni - n11.com (https://urun.n11.com/cila/gyeon-q2m-silk-mitt-mikrofiber-kurulama-eldiveni-P317980403)

Abi set'in linkini eklememişsin sanırım. Bütçem şimdilik kurulama ve yıkama bezi olarak 100 150 civarı. Şampuan ve cila yeni olduğu için bu ikisini bitince düşünüyorum

imprezaWRC
01-04-2019, 11:18
Abi set'in linkini eklememişsin sanırım. Bütçem şimdilik kurulama ve yıkama bezi olarak 100 150 civarı. Şampuan ve cila yeni olduğu için bu ikisini bitince düşünüyorum

Pardon, https://www.kimyasaladamlar.com/urun/arac-bakim-urunleri

lucky Jackal
01-04-2019, 12:30
Bana da bir ürün lazım, aracın torpidosuna parlatıcı sürmüşler. artık nasıl bir şey ise 3d nin yeşil apc si ile haftasonu giriştim ama bazı bölümlerde sonuç alamadım. 500ml ye yarı yarıya sulandırmıştım, daha az sulandırıp mı girişsem, yoksa farklı bir ürün mü deniyeyim.

imprezaWRC
01-04-2019, 13:36
Bana da bir ürün lazım, aracın torpidosuna parlatıcı sürmüşler. artık nasıl bir şey ise 3d nin yeşil apc si ile haftasonu giriştim ama bazı bölümlerde sonuç alamadım. 500ml ye yarı yarıya sulandırmıştım, daha az sulandırıp mı girişsem, yoksa farklı bir ürün mü deniyeyim.

1:1 sulandırma ürünü çok agresif hale getirip aracın torpido kaplamasını/plastiğini...vs'ni bozabilir. Açıkçası çok ağır bir kirlenme olmadığı sürece öyle bir sulandırma oranını tercih etmezdim.
Kullandığınız ürünü 1:10 sulandırıp yüzeye sıkıp, fırçalayıp bez ile silerseniz çözüm bulursunuz diye düşünüyorum.

Ahmet.S
01-04-2019, 13:44
F/P olarak yıkama eldiveni ve kurulama bezine ihtiyacım. Kalitesine göre önereceğiniz F/P değil ama uzun süreli kullanımda daha mantıklı dediğiniz varsa onada bakabilirim.

DR059
01-04-2019, 13:54

Bazı izlerde (vakumla torpidoya yapıştırılmış bir telefon tutucunun geride bıraktığı gibi) sıcak su ve bez de sonuç verebiliyor.
Ben de plastiklerde çok agresif kimyasal kullanılmasından yana değilim.

grkm
01-04-2019, 14:33
F/P olarak yıkama eldiveni ve kurulama bezine ihtiyacım. Kalitesine göre önereceğiniz F/P değil ama uzun süreli kullanımda daha mantıklı dediğiniz varsa onada bakabilirim.

UFS - Yun Yıkama Eldiveni (https://detailbox.com.tr/ufs-yikama-eldiveni)

Auto Finesse - Aqua Deluxe 1200gsm (https://detailbox.com.tr/auto-finesse-aqua-deluxe)

iki ürüne de dayanım garantisi veririm. Iyi niyet dahilinde bir memnuniyetsizlik doğarsa değişim garantisi de veririm.

Emre İlbi
01-04-2019, 21:15
UFS - Yun Yıkama Eldiveni (https://detailbox.com.tr/ufs-yikama-eldiveni)

Auto Finesse - Aqua Deluxe 1200gsm (https://detailbox.com.tr/auto-finesse-aqua-deluxe)

iki ürüne de dayanım garantisi veririm. Iyi niyet dahilinde bir memnuniyetsizlik doğarsa değişim garantisi de veririm.

Görkem beyin tavsiyesi ile 1 yıl önce, paylaştığı havludan almıştım, kaç defa araba yıkadım, tek başına bütün arabayı kuruluyor, tamponlar, marşpiyeller ve siyah kısımlar için farklı havlu kullanıyorum, buna kıyamıyorum :)

Not: Granül sabun ile yıkıyorum, düşük derecede, çok kirletmediğim için çabuk temizleniyor, ilk gün ki performansını koruyor

By_Carizma
01-04-2019, 22:58
bathe plus ile birlikte valet pro Concentrated Car Wash şampuanını kullansam bir zararı olur mu ? bathe plus kurlardan dolayı fiyatları uçmuş vaziyette, birde Valet pro'nun glass cleaner ürünü nasıldır ? f/p olarak

ruudvan
02-04-2019, 00:28
bathe plus ile birlikte valet pro Concentrated Car Wash şampuanını kullansam bir zararı olur mu ? bathe plus kurlardan dolayı fiyatları uçmuş vaziyette, birde Valet pro'nun glass cleaner ürünü nasıldır ? f/p olarak

concantrate i her yıkamada kullan. seramik destekleyen bir urun. damlacıkların azaldıgındada ya bathe+ ıle yıka. yada concantrate ıle duruladıgın araca bathe+ı sulandırıp sprey olarak sıkıp durula.
ıkısını karıstırıp kullanma.ıkısını karıstırıp kullandıgında 2sının etkısınıde goreceksın fakat. bırbırlerını notrleyebilirler ozellıklerı kısılmasın.
glass cleaner urunlerı benım nazarımda marka farketmeksızın gereksız urunler. cam en guzel ızopropıl alkol ile temızlenıyor.ceyızımde buda olsun ben valet proyu sevıyorum dersen eger gayet guzel camda temızler kullanadabilirsin.

By_Carizma
02-04-2019, 07:27
concantrate i her yıkamada kullan. seramik destekleyen bir urun. damlacıkların azaldıgındada ya bathe+ ıle yıka. yada concantrate ıle duruladıgın araca bathe+ı sulandırıp sprey olarak sıkıp durula.
ıkısını karıstırıp kullanma.ıkısını karıstırıp kullandıgında 2sının etkısınıde goreceksın fakat. bırbırlerını notrleyebilirler ozellıklerı kısılmasın.
glass cleaner urunlerı benım nazarımda marka farketmeksızın gereksız urunler. cam en guzel ızopropıl alkol ile temızlenıyor.ceyızımde buda olsun ben valet proyu sevıyorum dersen eger gayet guzel camda temızler kullanadabilirsin.

Benim gözümde de gereksiz ama bir türlü camları temiz silemiyorum. Hep izler kalıyor ve benim sinirimi bozuyor bezden diye düşünüyordum cam bezi felan da aldım yine aynı devam ediyor. İpa da uzun solukta matlaştırıyormuş öyle duydum

grkm
02-04-2019, 12:32
Cam temizlemek apayrı bir hadise. İyi bir bez veya çift bez ile işi çözebilirsiniz.

Cam temizleyicilerin çoğu alkol bazlı ancak bezle beraber yayılan pus görüntüsü oluşuyor. Bunu önlemenin en iyi yolu kalite bezden geçiyor. Kristal beraklığını böyle elde ediyorsunuz.

M U R A T
02-04-2019, 14:18

yıkama eldiveni olarak aliexpress öneririm beklemem dersen trden ufs olabilir bez içinse twisted pile bir bez öneririm

ruudvan
02-04-2019, 15:19
Benim gözümde de gereksiz ama bir türlü camları temiz silemiyorum. Hep izler kalıyor ve benim sinirimi bozuyor bezden diye düşünüyordum cam bezi felan da aldım yine aynı devam ediyor. İpa da uzun solukta matlaştırıyormuş öyle duydum

ben camlar ıcın sıfır bez kullanıyorum. bimde satılan mr.green 5 li bezler var. arac yıkandıktan sonra. camlar kuruyken izopropil ile mıkrofıber bezın tuysuz tarafından 1 tur komple camları donuyorum.
daha sonra o bezle torpido vs plastık temızlıgı yapıyorum. en son jantları sılıp cope atıyorum. ben cam bezı ıle sureklı temızlık yapamadım. cozumu tek kullanımlık bezde buldum.

By_Carizma
02-04-2019, 16:26
Cam temizlemek apayrı bir hadise. İyi bir bez veya çift bez ile işi çözebilirsiniz.

Cam temizleyicilerin çoğu alkol bazlı ancak bezle beraber yayılan pus görüntüsü oluşuyor. Bunu önlemenin en iyi yolu kalite bezden geçiyor. Kristal beraklığını böyle elde ediyorsunuz.

arabayı yıkadıktan sonra soft99 un bezleriyle kuruluyorum daha sonra camsil ve Valet pro Glass microfiber ile tekrar camları siliyorum. Bezlerin fiyatlarına göre kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Ahmet.S
02-04-2019, 17:40
yıkama eldiveni olarak aliexpress öneririm beklemem dersen trden ufs olabilir bez içinse twisted pile bir bez öneririm
Beklemedim Görkem beyden aldım. Ama aliexpress linkini mesaj atarsanız memnunsanız onuda alır denerim.

M U R A T
03-04-2019, 08:09
Beklemedim Görkem beyden aldım. Ama aliexpress linkini mesaj atarsanız memnunsanız onuda alır denerim.

Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/Super-Long-Hair-Paws-Sheepskin-Car-Luxury-Wool-Washing-Polishing-Gloves/32827704887.html?spm=a2g0o.cart.99999999.300.29bb3 c00KL2L0V) eldiven bu güzeldir

bezde aldınız mı?

excellency23
07-04-2019, 10:53
bu yün olanlarin bakimi cok zor. dodo juice'un vardi. yikama öncesinde taramaniz lazim, yikayip asarak kuruttuktan sonra taramaniz lazim. yok 3 haftadan fazla kuru kalmayacak sik sik kullanmaniz lazim. 2 ay beklettikten sonra kullandigimda tüylerini dökmüstü. evet cok iyi, efsane yumusak ama tembel adamsaniz direk microfiber kullanin derim.

gyeon veya gtechniq bunlarin beyazli mavili veya beyazli kirmizili eldivenleri yeter. aliden ucuz olsun diyorsaniz;

Lucullan Maximum Absorbancy Glove High density Microfiber Premium Car Wash Mitt SCRATCH FREE Perfect For Everyday Detailing-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (https://www.aliexpress.com/item/Lucullan-Maximum-Absorbancy-Glove-High-density-Microfiber-Premium-Car-Wash-Mitt-SCRATCH-FREE-Perfect-For-Everyday/32850350743.html?spm=2114.search0104.3.66.72b35256 Ye87nr&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_7_10065_10 068_10547_319_317_10548_10696_10084_453_10083_454_ 10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536_10059_ 10884_10887_321_322_10103,searchweb201603_6,ppcSwi tch_0&algo_expid=8f16650e-6716-4ea3-9865-329d39273d03-9&algo_pvid=8f16650e-6716-4ea3-9865-329d39273d03&transAbTest=ae803_3)

Lucullan Latest Ultra Soft Car Wash Mitt Easy To Dry Microfiber Premium Auto Detailing Mitt Best For Two Buckets Wash -in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (https://www.aliexpress.com/item/Latest-Ultra-Soft-Car-Wash-Mitt-Esay-To-Dry-Microfiber-Premium-Auto-Detailing-Mitt-Best-For/32820207404.html?spm=2114.search0104.3.209.72b3525 6Ye87nr&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_7_10065_10 068_10547_319_317_10548_10696_10084_453_10083_454_ 10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536_10059_ 10884_10887_321_322_10103,searchweb201603_6,ppcSwi tch_0&algo_expid=8f16650e-6716-4ea3-9865-329d39273d03-29&algo_pvid=8f16650e-6716-4ea3-9865-329d39273d03&transAbTest=ae803_3)

edit: alkantara direksiyonu nasil temizlemek lazim?

BlackMamba
07-04-2019, 17:14
Hızlı sprey cila başlığı altında 2 tane birbirine benzeyen ürün var
Auto finesse glisten
Auto finesse finale

İkisininde açıklaması da ve kullanımı da aynı aralarındaki fark nedir acaba ?

By_Carizma
07-04-2019, 17:41
bu yün olanlarin bakimi cok zor. dodo juice'un vardi. yikama öncesinde taramaniz lazim, yikayip asarak kuruttuktan sonra taramaniz lazim. yok 3 haftadan fazla kuru kalmayacak sik sik kullanmaniz lazim. 2 ay beklettikten sonra kullandigimda tüylerini dökmüstü. evet cok iyi, efsane yumusak ama tembel adamsaniz direk microfiber kullanin derim.

gyeon veya gtechniq bunlarin beyazli mavili veya beyazli kirmizili eldivenleri yeter. aliden ucuz olsun diyorsaniz;

Lucullan Maximum Absorbancy Glove High density Microfiber Premium Car Wash Mitt SCRATCH FREE Perfect For Everyday Detailing-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (https://www.aliexpress.com/item/Lucullan-Maximum-Absorbancy-Glove-High-density-Microfiber-Premium-Car-Wash-Mitt-SCRATCH-FREE-Perfect-For-Everyday/32850350743.html?spm=2114.search0104.3.66.72b35256 Ye87nr&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_7_10065_10 068_10547_319_317_10548_10696_10084_453_10083_454_ 10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536_10059_ 10884_10887_321_322_10103,searchweb201603_6,ppcSwi tch_0&algo_expid=8f16650e-6716-4ea3-9865-329d39273d03-9&algo_pvid=8f16650e-6716-4ea3-9865-329d39273d03&transAbTest=ae803_3)

Lucullan Latest Ultra Soft Car Wash Mitt Easy To Dry Microfiber Premium Auto Detailing Mitt Best For Two Buckets Wash -in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (https://www.aliexpress.com/item/Latest-Ultra-Soft-Car-Wash-Mitt-Esay-To-Dry-Microfiber-Premium-Auto-Detailing-Mitt-Best-For/32820207404.html?spm=2114.search0104.3.209.72b3525 6Ye87nr&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_7_10065_10 068_10547_319_317_10548_10696_10084_453_10083_454_ 10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536_10059_ 10884_10887_321_322_10103,searchweb201603_6,ppcSwi tch_0&algo_expid=8f16650e-6716-4ea3-9865-329d39273d03-29&algo_pvid=8f16650e-6716-4ea3-9865-329d39273d03&transAbTest=ae803_3)

edit: alkantara direksiyonu nasil temizlemek lazim?

bu tarz ürünlerden neden gelmiyor ülkemize ? bütün yıkama eldivenleri 150 küsür liralara satılıyor

imprezaWRC
09-04-2019, 11:02
Hızlı sprey cila başlığı altında 2 tane birbirine benzeyen ürün var
Auto finesse glisten
Auto finesse finale

İkisininde açıklaması da ve kullanımı da aynı aralarındaki fark nedir acaba ?

Glisten'de carnauba yok, polimer bazlı bir ürün, Finale ise carnauba içeriyor. İkisininde ömrü en fazla 15 gün. İkiside kolay uygulanabiliyor.

BlackMamba
09-04-2019, 14:33
Glisten'de carnauba yok, polimer bazlı bir ürün, Finale ise carnauba içeriyor. İkisininde ömrü en fazla 15 gün. İkiside kolay uygulanabiliyor.
Anladım çok teşekkürler :)

akko
15-04-2019, 13:16
Herkese selamlar,
Jant temizleme fırçası olarak öneriniz var mıdır? Jantları çizmeden güzelce valet pro billberry uygulamak istiyorum.

Cgungor
17-04-2019, 09:11
Selamlar, şuan aracımda harelenme mevcut. El ile uygulayabileceğim harelenmeyi geçirecek yani kısacası araç uygulamaya gidene kadar dolgu içeriği olan ürün arıyorum. Araştırdığım kadarıyla benim ihtiyacımı ''glaze'' karşılıyor. Araçta hiç uygulama olmadığı için geçici olarak bu ürünü kullanacağım. uygulama yapıldıktan itibaren yıkamalardan sonra wax kullanacağım için uygun fiyatlı bir glaze olursa benim için daha makbul olur. Önerilere açığım.

Ekleme: Farecla Glaze Hare Giderici (Koyu Araç) fiyat olarak makul olan bu markayı buldum. aracım da füme renk olduğu için uygun olacağını düşündüm. Varsa kullanıcı yorumlarını bekliyorum..

ERH_
22-04-2019, 02:11
merhabalar herkese
meguiars hybrid ceramic wax ı deneyen var mı acaba ? Düzenli olarak soft99 fusso12 kullanıyorum. Yıkama sonrası hızlı cila amaçlı meguiars hybrid ceramic wax kullanılabilir mi ?

ilkay325i
22-04-2019, 10:03
merhabalar herkese
meguiars hybrid ceramic wax ı deneyen var mı acaba ? Düzenli olarak soft99 fusso12 kullanıyorum. Yıkama sonrası hızlı cila amaçlı meguiars hybrid ceramic wax kullanılabilir mi ?

https://i.hizliresim.com/grEBON.jpg
https://i.hizliresim.com/lqmVZB.jpg

Aracı Yıkayıp duruladıktan sonra üstüne sıkıp bez ile güzelce yaydım ve tekrar duruladım. Açıkcası beğendim

Rockford
22-04-2019, 10:39
bence fussodan sonra buna para harcamak israf fussonun standart hali zaten bu fotodan basarılı durumda olması gerekiyor eğer performansı bunun altına düşmüşse fussoyu tekrar sür. fusso zaten kocaman bi kutu sürmekle bitecek ürün degil sür sür geç :)

ERH_
22-04-2019, 12:06
Aracı Yıkayıp duruladıktan sonra üstüne sıkıp bez ile güzelce yaydım ve tekrar duruladım. Açıkcası beğendim

teşekkür ederim çok yardımcı oldu :icon_tup::icon_tup:

ERH_
22-04-2019, 12:26
bence fussodan sonra buna para harcamak israf fussonun standart hali zaten bu fotodan basarılı durumda olması gerekiyor eğer performansı bunun altına düşmüşse fussoyu tekrar sür. fusso zaten kocaman bi kutu sürmekle bitecek ürün degil sür sür geç :)

ben acaba fussoyu destekleyici olabilir mi dedim de farklı şeyler zaten dediğiniz gibi bitene kadar fussoya devam :)

ES353
28-04-2019, 11:09
Arkadaşlar bu silikonlu su çekme aparatı aracı çizer mi?

https://i.hizliresim.com/alOBdz.jpg (https://hizliresim.com/alOBdz)

Onrcn
28-04-2019, 11:36
Arkadaşlar bu silikonlu su çekme aparatı aracı çizer mi?

https://i.hizliresim.com/alOBdz.jpg (https://hizliresim.com/alOBdz)

Boyanin sertligine bagli, ama arasina bir kir vs takilirsa kesin ciziyor.

Onrcn
28-04-2019, 11:38
ben acaba fussoyu destekleyici olabilir mi dedim de farklı şeyler zaten dediğiniz gibi bitene kadar fussoya devam :)

Fusso dan sonra parlaklik istersen sentetik quick detailer tarzi seylere bakabilirsin. Gyeon Cure mesela bu konuda baya yardimci oluyor. Fusso nun koruyuculugu vs guzel ama parlakligi pek yeterli gelmiyor benim icin

idrisgürbüz19
03-05-2019, 16:03
Arkadaşlar sizce nxt mi yoksa menzerna mı hangisi daha iyidir

akko
03-05-2019, 16:20
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/208419-_kendi_cekimleriniz-224.html

konuda #4247 numaralı fotoğraf benim aracımın konusu. NXT sürdüğümde çekmiştim, çok güzel parlatır fakat biraz fazla toz tutar.
Manzerna hiç kullanmadım, yorum yapamayacağım.

Onrcn
03-05-2019, 21:42
Arkadaşlar sizce nxt mi yoksa menzerna mı hangisi daha iyidir

Menzerna nin urununu denemedim ama NXT i tavsiye etmem. Bir kutu silikon, parlakligi muthis, silerken koyu araclarda problem, omru cok kisa, asiri toz cekiyor. Parlakliktan biraz kisarim, dayaniklilik cok olsun diye bir tercih yaparsaniz Fusso yu tavsiye ederim cila kivaminda. Yada gider 65tl e Sonax BSD(Brilliant Shine Detailer) alirim.

excellency23
03-05-2019, 23:04
Katiliyorum sonax bsd inanilmaz bi ürün. Fusso dan net daha uzun gidiyor. Su iticilik mükemmel. 1 e 1 saf suyla inceltilebilir tam fiyat performans ürünü. Sıktıktan sonra beklemiceksiniz ama yoksa silmesi baya zor oluyor.

idrisgürbüz19
04-05-2019, 11:23
Katiliyorum sonax bsd inanilmaz bi ürün. Fusso dan net daha uzun gidiyor. Su iticilik mükemmel. 1 e 1 saf suyla inceltilebilir tam fiyat performans ürünü. Sıktıktan sonra beklemiceksiniz ama yoksa silmesi baya zor oluyor.

Çok teşekkür ederim menzerna yı çok önerdiler bi denemek istedim açıkçası nxt kullanıyorum sürekli toz dan şikayetçiydim bende

Kadyr
04-05-2019, 13:21
mothers protectant 115 ml - Google-Suche (https://www.google.com/search?q=mothers+protectant+115+ml&rlz=1C1CAFA_enTR824TR824&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=6GB5TfkMyzeiFM%253A%252CwhWK67InEC_r9M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQyoXFMWh6uj4vKRasmsbhzMCXRNw&sa=X&ved=2ahUKEwj48-jb6tfhAhUIwsQBHXj1DwcQ9QEwBHoECAkQBg#imgrc=6GB5Tfk MyzeiFM)

arkadaşlar merhaba,
böyle bir ürün bana hediye geldi. mothers ürünlerini duydum ama bu ürün hakkında detaylı bir bilgi bulamadım. fiyatınıda bulamadım :) uv korumasını falan okudum var diye bir de uygulama videosu var.

sirhot
04-05-2019, 14:04
Aracın ön kaputunu yeni boyattım. Renk siyah. Geçen ağacın altına bıraktım damla damla reçine izleri kaldı. Kabası yok ama izleri var. Boyattığım yere gittim makineyle pasta yaptı ama boya yeni içine işlemiş dedi izler öyle kaldı. Silmeye kalksam bile kaput çiziliyor. Ayrıca yağmur lekeleri bile damla damla kalıyor ne kadar yıkasam da izleri duruyor. Sizce boyanın taze olmasında mı sıkıntı? Yoksa bu izleri yokedebilirmiyim. Çok canım sıkıldı yepyeni boya eskisinden kötü duruyor

Onrcn
04-05-2019, 19:45
Aracın ön kaputunu yeni boyattım. Renk siyah. Geçen ağacın altına bıraktım damla damla reçine izleri kaldı. Kabası yok ama izleri var. Boyattığım yere gittim makineyle pasta yaptı ama boya yeni içine işlemiş dedi izler öyle kaldı. Silmeye kalksam bile kaput çiziliyor. Ayrıca yağmur lekeleri bile damla damla kalıyor ne kadar yıkasam da izleri duruyor. Sizce boyanın taze olmasında mı sıkıntı? Yoksa bu izleri yokedebilirmiyim. Çok canım sıkıldı yepyeni boya eskisinden kötü duruyor

Oncelikle recine izlerini pasta ile almasi yanlis. Kil ile temizlenmeliydi. ikincisi bence vernikte problem var ama gozle gormeden byorum yapmak yanlis olabilir.

sirhot
04-05-2019, 23:05
Oncelikle recine izlerini pasta ile almasi yanlis. Kil ile temizlenmeliydi. ikincisi bence vernikte problem var ama gozle gormeden byorum yapmak yanlis olabilir.

Sanayide Bi usta işte. Sordum bunun vernikte sıkıntı var falan dedim yok öyle bişi boya taze falan deyip geçiştirdi. Bide sıfır kaput alıp boyadı sözde.

Onrcn
05-05-2019, 04:01
Sanayide Bi usta işte. Sordum bunun vernikte sıkıntı var falan dedim yok öyle bişi boya taze falan deyip geçiştirdi. Bide sıfır kaput alıp boyadı sözde.

vernigi cok kalin attiysa gercekten kurumamis olabilir, ne kadar oldu boyayali ?

sirhot
05-05-2019, 09:43
vernigi cok kalin attiysa gercekten kurumamis olabilir, ne kadar oldu boyayali ?

1 buçuk ay falan oldu

Onrcn
05-05-2019, 09:51
1 buçuk ay falan oldu

bir boya olcumu yaptir istersen, cok yuksek mikron cikarsa sebebi budur. Eger mikron cok degilse bir cok sebep olabilir, vernigin kalitesi , sertlestirici ne kadar kullandigi vs vs

Kadyr
05-05-2019, 11:11
ön camı yeni değiştirdim. bu opel arabamda önce silecek çalışıyor sonra su geliyor buda camı çizmeye daha çok etki ediyor. şuan için f/p ürün yağmur kaydırıcı ney kullanıyorsunuz ?

MURAT_HLX
05-05-2019, 19:11
arkadaşlar selamlar;

deri direksiyonu temizlemek için ne ürünü önerirsiniz ?

teşekkürler

grkm
05-05-2019, 23:20
arkadaşlar selamlar;

deri direksiyonu temizlemek için ne ürünü önerirsiniz ?

teşekkürler

Deriyi temizlemeye yönelik ürünleri değerlendirmelisiniz..

Örneğin Koch Chemie Pol Star

Koch Chemie - PO Pol Star 1L (https://www.detailbox.com.tr/koch-chemie-pol-star-1L)

Yanında şu fırçadan edinirseniz işiniz çok kolaylaşır.

Colourlock - Deri Temizleme Fırcası (https://www.detailbox.com.tr/colourlock-deri-fircasi)

akko
06-05-2019, 08:45

Koch Chemie - PO Pol Star 1L (https://www.detailbox.com.tr/koch-chemie-pol-star-1L)

Colourlock - Deri Temizleme Fırcası (https://www.detailbox.com.tr/colourlock-deri-fircasi)

abi selamlar, bu deri temizleme ürünü, parlaklığı da alıyor mu? zamanla direksiyonlar parlıyor bilirsiniz,

MURAT_HLX
06-05-2019, 09:12

teşekkür ederim,

peki pol starı deri haricinde kumaş döşemede kullabiliyor muyuz ?

grkm
06-05-2019, 09:20
teşekkür ederim,

peki pol starı deri haricinde kumaş döşemede kullabiliyor muyuz ?

doğrudur. Bu anlamda çok yönlü bir ürün..

Kumaş, alkantara süet yüzeylerde güvenli kullanım sunuyor.

grkm
06-05-2019, 09:22
abi selamlar, bu deri temizleme ürünü, parlaklığı da alıyor mu? zamanla direksiyonlar parlıyor bilirsiniz,

Kir kaynaklı ise kesinlikle alıyor. Deformasyon kaynaklılarda yumuşatıyor diyelim.

akko
06-05-2019, 09:45
Kir kaynaklı ise kesinlikle alıyor. Deformasyon kaynaklılarda yumuşatıyor diyelim.

Araç 27k kmde şuan deformasyon yok çok şükür, sadece hafif kirlenme gibi diyelim ellerin terlemesinden dolayı çok hafif parlaklaşmaya başladı gibi.
Valet pronun ürünü mü bunu mu tercih etmeliyim abİ?

HardCore
06-05-2019, 21:05
Wax öncesi pasta kalıntılarını temizlemek için izopropil alkole alternatif, bulunması kolay ne önerebilirsiniz?

MURAT_HLX
07-05-2019, 00:16
doğrudur. Bu anlamda çok yönlü bir ürün..

Kumaş, alkantara süet yüzeylerde güvenli kullanım sunuyor.

çok soru sordum ama :)

su ile karıştırmak gerekiyormu yoksa direk kullanabiliyormuyuz ? atıyorum 1-10 yada 15 gibi :)

300E
07-05-2019, 00:44
E39 aracımın bej deri koltuklarını ve halılarını temizlemek istiyorum ama ne tarz bir ürün kullanmalıyım, koltuklar daha önce 1 kez boyanmış sanırım, üstündeki boyayı da almak istemiyorum. Aynı zamanda biraz daha yumuşatabilirsem çok iyi olur, aynı zamanda ahşap kısımları nasıl parlatabilirim. :)

imprezaWRC
07-05-2019, 10:47
Wax öncesi pasta kalıntılarını temizlemek için izopropil alkole alternatif, bulunması kolay ne önerebilirsiniz?

Crystal Concept Multi Cleanser
Multi Cleanser 500ml | Shopier (https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=163804)

HardCore
07-05-2019, 14:38
Crystal Concept Multi Cleanser
Multi Cleanser 500ml | Shopier (https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=163804)

Abi kıbrısta olduğum için tedarik konusunda sorun yaşıyorum. Bir yerde sentetik tiner ya da ona benzer bir şeyle de temizleyen olduğunu okumuştum, acaba kullanılabilir mi?

imprezaWRC
07-05-2019, 14:45
Abi kıbrısta olduğum için tedarik konusunda sorun yaşıyorum. Bir yerde sentetik tiner ya da ona benzer bir şeyle de temizleyen olduğunu okumuştum, acaba kullanılabilir mi?

Sikkens M600 tiner kullananlarda var ama ben hiç kullanmadım :(
Kıbrısta belki carpro eraser bulabilirsin.

HardCore
07-05-2019, 22:26
Sikkens M600 tiner kullananlarda var ama ben hiç kullanmadım :(
Kıbrısta belki carpro eraser bulabilirsin.

Çevreyi bir yoklayayım umarım bulurum. :)
Bu yapacağım ilk uygulama olacak (kil -3d 501-502 ve 3d poxy kullanacağım), sizce ipa ile temizleme yeni başlayanlar için çok elzem midir?

ruudvan
07-05-2019, 23:24
ipa sızda uygulama yapabilirsin. cila var ise yüzeyde birkaç yıkama bekle sonrasında uygulama yapabilirsin.
ipa daha çok seramik yüzeyde silikon yüzeyde kalmasın diye.
kıbrısa carpro bulman imkansız bu arada.anca rum kısmına gecen birinden rica edersen belki temin edebilir. distrubutor lefkosa sınıra yakın cunku.

ES353
09-05-2019, 16:49
Arkadaşlar, bu bezi ve kuzu yünü araç yıkama eldivenini makinada nasıl yıkamak gerekir? Kurulama bezi waffle diye geçiyor, mikrofiber değil.

https://i.hizliresim.com/zj6a8j.png (https://hizliresim.com/zj6a8j)

https://i.hizliresim.com/QL6vky.jpg (https://hizliresim.com/QL6vky)

c.sar
24-05-2019, 16:34
GYEON Q2M QUİCK DETAİLER HIZLI CİLA 1LT (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=1974)

Bu ürünü kullanan var mıdır acaba veya beyaz araç için kullanabileceğim başka bir ürün tavsiye edebilir misiniz.

grkm
24-05-2019, 19:03
GYEON Q2M QUİCK DETAİLER HIZLI CİLA 1LT (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&product_id=1974)

Bu ürünü kullanan var mıdır acaba veya beyaz araç için kullanabileceğim başka bir ürün tavsiye edebilir misiniz.

Kesinlikle memnun kalırsın

Auto Finesse - Finale 500ml (https://detailbox.com.tr/Auto-Finesse-Finale-500ml)

c.sar
25-05-2019, 08:33
Kesinlikle memnun kalırsın

Auto Finesse - Finale 500ml (https://detailbox.com.tr/Auto-Finesse-Finale-500ml)

Bunu kullanıyorum aslında biraz değişiklik olsun diye sormuştum.Önerilere açığım :)

300E
26-05-2019, 02:05

Merhaba, bu POL STAR'ı daha önce 1 kat boyanmış deri koltuktada rahatça kullanabilirmiyiz? Derinin yüzeyindeki katmanı alacak kadar ağır kimyasallar içeriyor mu? Aynı zamanda taban halısına da kullanabiliriz sanırım.

grkm
26-05-2019, 05:17
Merhaba, bu POL STAR'ı daha önce 1 kat boyanmış deri koltuktada rahatça kullanabilirmiyiz? Derinin yüzeyindeki katmanı alacak kadar ağır kimyasallar içeriyor mu? Aynı zamanda taban halısına da kullanabiliriz sanırım.

Sulandırma oranlarına uyulduğu sürece problemsiz kullanabilirsin.

Genel temizleyici bir ürün değil ama çok yönlü ve nispeten masum.

Kumaş ve alkantara için de uygundur.

Bunu kullanıyorum aslında biraz değişiklik olsun diye sormuştum.Önerilere açığım :)

Valet Pro - Citrus Bling 500ml (https://detailbox.com.tr/valet-pro-citrus-bling-500ml)

bu ürünü de değerlendirebilirsin :)

idrisgürbüz19
28-05-2019, 11:36
detailbox üzerinden menzerna pasta ve cila şiparisi geçtim ama tahmini ne zaman ulaşım oluyo istanbul içi kargo takibi sayfası hata veriyo bende

aithx
05-06-2019, 19:29

Merhabalar. Deri alcantara karışık koltuklara önerdiğiniz ürünleri almayı düşünüyorum; fırçanın yanına kullanmamı önereceğiniz bir aplikatör var mı? Sonrasında da koruma için f/p olarak önerebileceğiniz bir ürün var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler.

grkm
07-06-2019, 10:23
Merhabalar. Deri alcantara karışık koltuklara önerdiğiniz ürünleri almayı düşünüyorum; fırçanın yanına kullanmamı önereceğiniz bir aplikatör var mı? Sonrasında da koruma için f/p olarak önerebileceğiniz bir ürün var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler.

Ekstra bir aparata ihtiyacınız yok. Temiz bir mikrofiber bez yeterli olur.

Koruma ürünlerinde çoğunlukla profesyonel seri ve boyutlar mevcut.

İyi bir koruma için örneğin ;

Valet Pro - Leather Protector 500ml (https://detailbox.com.tr/valet-pro-leather-protector-500ml)

lucky Jackal
13-06-2019, 12:43
1:1 sulandırma ürünü çok agresif hale getirip aracın torpido kaplamasını/plastiğini...vs'ni bozabilir. Açıkçası çok ağır bir kirlenme olmadığı sürece öyle bir sulandırma oranını tercih etmezdim.
Kullandığınız ürünü 1:10 sulandırıp yüzeye sıkıp, fırçalayıp bez ile silerseniz çözüm bulursunuz diye düşünüyorum.
Biraz zaman geçti ama bir kaç deneme daha yaptım. Valet pro apc ile tekrar dediğiniz şekilde çalıştım. birazı çıktı birazı kaldı. sıcak su hiç fayda etmedi. Aslında beze baktığımda sim siyah boya gibi iz bırakıyor. 20-30cm lik bir kısım, tam torpido kapağı üzerinde. artık boyadıklarından şüpheleniyorum. Boya ise o plastik aksama zarar vermeden ne ile çıkartırız.

imprezaWRC
13-06-2019, 12:47
Biraz zaman geçti ama bir kaç deneme daha yaptım. Valet pro apc ile tekrar dediğiniz şekilde çalıştım. birazı çıktı birazı kaldı. sıcak su hiç fayda etmedi. Aslında beze baktığımda sim siyah boya gibi iz bırakıyor. 20-30cm lik bir kısım, tam torpido kapağı üzerinde. artık boyadıklarından şüpheleniyorum. Boya ise o plastik aksama zarar vermeden ne ile çıkartırız.

Boyandıysa toprido bakım ürünü ile bile beze boya veya hermeyse o bulaşacaktır. :(

lucky Jackal
13-06-2019, 13:02
Boyandıysa toprido bakım ürünü ile bile beze boya veya hermeyse o bulaşacaktır. :(yani neden sadece o kısımda var onuda anlamadım. belki altında çizik falan vardı, kapayacağız diye boyadılar. Sence ufaktan selülozik tiner ile deniyim mi? ağırtır mı orayı bilemiyorum. delirtti beni.

sert plastik bir kısım, tam şurası

https://i.hizliresim.com/86kbJ7.jpg (https://hizliresim.com/86kbJ7)

imprezaWRC
13-06-2019, 16:38
yani neden sadece o kısımda var onuda anlamadım. belki altında çizik falan vardı, kapayacağız diye boyadılar. Sence ufaktan selülozik tiner ile deniyim mi? ağırtır mı orayı bilemiyorum. delirtti beni.

sert plastik bir kısım, tam şurası

https://i.hizliresim.com/86kbJ7.jpg (https://hizliresim.com/86kbJ7)

Ben olsam tineri hiç işin içine katmazdım :(

Erdem K.
03-07-2019, 07:28
Arkadaşlar merhaba,

Aracıma yeni pasta cila yaptırdım. Hep sonaxta yıkatıyorum ancak sonaxın köpüğü yerine nötr şampuan kullanmak istiyorum.
Parlaklığını korumasını sağlamak amacıyla hangi araç şampuanını ve yıkama sonrası hangi wax'ı kullanmalıyım. Kendime iyi bir yıkama süngeri ve mikrofiber bez de temin etmek istiyorum.

Temin edebileceğim linkleri de bırakırsanız çok makbule geçer :)

Teşekkürler...

BARR
03-07-2019, 08:14
Arkadaşlar merhaba,

Aracıma yeni pasta cila yaptırdım. Hep sonaxta yıkatıyorum ancak sonaxın köpüğü yerine nötr şampuan kullanmak istiyorum.
Parlaklığını korumasını sağlamak amacıyla hangi araç şampuanını ve yıkama sonrası hangi wax'ı kullanmalıyım. Kendime iyi bir yıkama süngeri ve mikrofiber bez de temin etmek istiyorum.

Temin edebileceğim linkleri de bırakırsanız çok makbule geçer :)

Teşekkürler...

ÇBS Belco kullan.

Erdem K.
03-07-2019, 12:05
ÇBS Belco kullan.

in turkish ?

oğuz
08-07-2019, 15:49
3 arkadaş danaya girer gibi bi kati wax almak istiyoruz.oncesinde arac renklerimiz ayniydi,soft99 almistik koyu araclar icin ve cok memnun kalmistik.

Beyaz, fume ve lacivert aracta kullanmak icin guzel bir carnauba wax tavsiyesi olan var midir

Dynatech
08-07-2019, 16:05
3 arkadaş danaya girer gibi bi kati wax almak istiyoruz.oncesinde arac renklerimiz ayniydi,soft99 almistik koyu araclar icin ve cok memnun kalmistik.

Beyaz, fume ve lacivert aracta kullanmak icin guzel bir carnauba wax tavsiyesi olan var midir

Nanolex Hybrid Wax

M U R A T
08-07-2019, 16:37

Tr de bulabilirsen s100

oğuz
09-07-2019, 13:04
3d carnauba öneren oldu fiyatı da fena değil olmadı onu bir denerim

Nanolex Hybrid Wax

araştırdığım kadarıyla dayanımı biraz az deniliyor,siz kullandıysanız yorumlar mısınız

Tr de bulabilirsen s100

aratınca pek bulamadım,piyasada kolay bulunabilen bir ürün olursa daha rahat olur bizim için

M U R A T
09-07-2019, 13:20
3d carnauba öneren oldu fiyatı da fena değil olmadı onu bir denerim

araştırdığım kadarıyla dayanımı biraz az deniliyor,siz kullandıysanız yorumlar mısınız

aratınca pek bulamadım,piyasada kolay bulunabilen bir ürün olursa daha rahat olur bizim için
3d Tr de bulunur nanolex yerine tavsiye ederim

Dynatech
09-07-2019, 16:53

Wax dan süre olarak beklentiniz nedir bilmiyorum ancak Tr şartlarında hiçbir ürün vaat edilen süreyi maalesef sağlayamıyor. Yani 12 ay vs garanti eden ürünlerde boş. Tabi bu aracın bulunduğu koşullar, kullanım ve yıkamada kullanılan ürünlere göre kısalır yada uzar. Ben birçok marka kullandım, Nanolex kullanım olarak çok kolay geldi, uyguladıktan sonra bazı ürünleri silmek gerçekten dert oluyor. imprezaWRC Hakan kullandımı bilmiyorum ancak otorite olarak onun yorumu size daha faydalı olur.

3d Tr de bulunur nanolex yerine tavsiye ederim

2 ürünü de kullandınız mı?

oğuz
09-07-2019, 17:39
Wax dan süre olarak beklentiniz nedir bilmiyorum ancak Tr şartlarında hiçbir ürün vaat edilen süreyi maalesef sağlayamıyor. Yani 12 ay vs garanti eden ürünlerde boş. Tabi bu aracın bulunduğu koşullar, kullanım ve yıkamada kullanılan ürünlere göre kısalır yada uzar. Ben birçok marka kullandım, Nanolex kullanım olarak çok kolay geldi, uyguladıktan sonra bazı ürünleri silmek gerçekten dert oluyor. imprezaWRC Hakan kullandımı bilmiyorum ancak otorite olarak onun yorumu size daha faydalı olur.

12 ay koruma vs onlar tr sartlarinda pek mumkun olmuyor hem de ben waxi yenilemek isterim yani 3 4 ayda.
Nanolex guzel urun olabilir baska forumlarda bahsedilmis zaten ama gram olarakta diger rakiplerine gore biraz dusuk ve daha pahali. Tesekkur ederim yorumunuz icin

M U R A T
09-07-2019, 21:12

2 ürünü de kullandınız mı?
Kullandım :)

imprezaWRC
15-07-2019, 14:37

Estağfurulllah ne otoritesi, rica ederim :)
Dün depoda temizlik yaptım; kullanıp sonra yüzüne bakmadığım ürünleri, iyidir diye 2 tane aldığım ama kullandıktan sonra beğenmediğim ürünlerin fazla olanlarını çöpe attım. Nanolex Hybrid'e gelirsek, henüz kullanmaya kıyamadım :( Öncesinde final finish, sifinish, wash coat ve benzeri sıvı ürünleri hızlı şekilde tüketmek niyetindeyim.
Final Finish'in koruma etkisini de yeniden gözlemleyip paylaşmak niyetindeyim. O nedenle de fikrim, planlarım değişmez ise hybrid'i eylül gibi kullanmak niyetindeyim.

BlackMamba
15-07-2019, 15:49
İki adet sorum var yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum
Ankara'da yaşıyorum ve buranın havası acayip tozlu gece arabayı yıkayıp bırakıyorum sabah indiğimde üzeri full toz oluyor ve canımı sıkıyor. bezle tozu alsam çizilecek, tozlu tozlu dursa araba parlamıyor çirkin duruyor. bu tozlanmayı önlemek veya en azından geciktirmek için yüzeye uygulayabileceğim bir ürün var mı ?
İkincisi de şu, yoğun gazlamadan sonra arabanın arkası siyah oluyor dumandan dolayı ve yıkanmazsa yapışıyor bagaja çıkartmak çok çok zorlaşıyor :D bunun için de seramik vs yapılsa acaba daha zorlaşır mı yüzeye yapışması dumanın?

magicblack
16-08-2019, 13:12
Merhaba benim bir sorum var füme renk fiesta arabam var arabayi uzun sure duzgun yikamadim 2 3 sene kadar 4 5 ayda bir yikandi desem yeridir. Tavanda kir lekeleri olustu yikamayla gecmiyor. Parmagimla islatip ovdugumda hafiften cikiyor resmen boyaya yapismis kirler. Kil denedim cikartamadim acikcasi cokta anlamam. Kendim ugrasmak istiyorum ne önerirsiniz.

S-works
16-08-2019, 15:09
Ankara'da yaşıyorum ve buranın havası acayip tozlu gece arabayı yıkayıp bırakıyorum sabah indiğimde üzeri full toz oluyor ve canımı sıkıyor. bezle tozu alsam çizilecek, tozlu tozlu dursa araba parlamıyor çirkin duruyor. bu tozlanmayı önlemek veya en azından geciktirmek için yüzeye uygulayabileceğim bir ürün var mı ?
İkincisi de şu, yoğun gazlamadan sonra arabanın arkası siyah oluyor dumandan dolayı ve yıkanmazsa yapışıyor bagaja çıkartmak çok çok zorlaşıyor :D bunun için de seramik vs yapılsa acaba daha zorlaşır mı yüzeye yapışması dumanın?

Kaliteli bir seramik kaplama, mevcut sorunların azalmasını sağlar. Ancak tamamen engellemez.

S-works
16-08-2019, 15:10
Merhaba benim bir sorum var füme renk fiesta arabam var arabayi uzun sure duzgun yikamadim 2 3 sene kadar 4 5 ayda bir yikandi desem yeridir. Tavanda kir lekeleri olustu yikamayla gecmiyor. Parmagimla islatip ovdugumda hafiften cikiyor resmen boyaya yapismis kirler. Kil denedim cikartamadim acikcasi cokta anlamam. Kendim ugrasmak istiyorum ne önerirsiniz.

Kullanmış olduğunuz kil Soft ise zor çıkar. Araç hali hazırda çizikse Sert Kil ile deneyin. Valet Pro Mavi kil işinizi görecektir.

akko
19-08-2019, 15:06
Ben de bir türlü hızlı cila/wax ürünü tutturamadım. Aracı komple demir tozu, kil, pasta cila, boya koruma yaptırmayı düşünüyorum.
Bunun üzerine, her yıkamadan sonra hızlı cila/wax kullanmak istiyorum (mevcut korumanın ömrünü arttırmak ve çizilmesini zorlaştırmak için)
Hangi ürünü önerirsiniz?

Mert Safa
19-08-2019, 15:57
Ben de bir türlü hızlı cila/wax ürünü tutturamadım. Aracı komple demir tozu, kil, pasta cila, boya koruma yaptırmayı düşünüyorum.
Bunun üzerine, her yıkamadan sonra hızlı cila/wax kullanmak istiyorum (mevcut korumanın ömrünü arttırmak ve çizilmesini zorlaştırmak için)
Hangi ürünü önerirsiniz?

Koch Chemie PW(ProjectorWax) Mükemmel bir ürün :D sık durula kurula şeklinde uygulanıyor ve inanılmaz bereketli 500 ml bölünmüş alıyorsunuz 1e100 falan sulandırılıyor.

Eray
19-08-2019, 16:11
Bende siyah araba için yıkamadan sonra pratik bir hızlı cila arıyorum. Yıkamaları genelde akko ile akaryakıt istasyonunda yapıyoruz. Koch chemie pw araştırdım memnun herkes ama işte duruladıktan sonra uygulayıp bidaha durulamak gerekiyormuş o düşündürücü. Turtle kullanıyordum fena değildi sanki :)

Mert Safa
19-08-2019, 21:29
Bende siyah araba için yıkamadan sonra pratik bir hızlı cila arıyorum. Yıkamaları genelde akko ile akaryakıt istasyonunda yapıyoruz. Koch chemie pw araştırdım memnun herkes ama işte duruladıktan sonra uygulayıp bidaha durulamak gerekiyormuş o düşündürücü. Turtle kullanıyordum fena değildi sanki :)

Bende istasyon yıkamacısıyım :D piyalepaşada yıkıyorum yolunuz düşerse bi pw borcum olsun :D

akko
19-08-2019, 23:03
Bende istasyon yıkamacısıyım :D piyalepaşada yıkıyorum yolunuz düşerse bi pw borcum olsun :D

:D teşekkür ederiz. Eray dediği gibi benzinlikte kendi imkanlarımızla yıkamaya çalışıyoruz. Sanırım dediğiniz ürünü alacağız :)

Eray
19-08-2019, 23:14

Cevizlibağ Petrol Ofisi bizim ortak noktamız hepimize yakın :) Denk gelirsek güzel olur tabiki hocam :)

Mert Safa
19-08-2019, 23:18
Cevizlibağ Petrol Ofisi bizim ortak noktamız hepimize yakın :) Denk gelirsek güzel olur tabiki hocam :)

Çok kalabalık oluyor duyumlarını aldığım için cesaret edemedim ben oraya :D denk gelirsek gerçekten güzel olur.

Eray
19-08-2019, 23:24
Çok kalabalık oluyor duyumlarını aldığım için cesaret edemedim ben oraya :D denk gelirsek gerçekten güzel olur.

Çoğu zaman çok kalabalık gerçekten ama 5 otomobil 2 motosiklet peronu olduğundan sirkülasyon oluyor iş halloluyor yani :) Bir de biz genelde haftaiçi akşam filan geçiyoruz biraz daha sakin oluyor. Hem sadece araç yıkamayıp baya da muhabbet ettiğimizden çok sorun yaşamıyoruz :)

yildirim34
20-08-2019, 00:16

Cevizlibağ POda techturkeyden birilerinin olduğunu görmek ne güzel :) Birkaç arkadaş haftada 1-2 cevizlibağ POda buluşup detaylı temizlik esnasında sohbet eder, bazen de gazlamaya çıkarız.Eğer denk gelirsek hoş olur :)

Sezgin
22-08-2019, 16:52

Astonish diye bi hızlı sprey cila var. Bende aynı dertten muzdariptim, bir gün sonra 10 birim tozlanıyorsa bunun sayesinde 5 birime düştü. Ucuz ve işe yarar bi yöntem.

BlackMamba
23-08-2019, 15:25
Astonish diye bi hızlı sprey cila var. Bende aynı dertten muzdariptim, bir gün sonra 10 birim tozlanıyorsa bunun sayesinde 5 birime düştü. Ucuz ve işe yarar bi yöntem.

Deneyeceğim teşekkürler :)

silent furious
25-08-2019, 14:11
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak meguiars nxt cila ve soft99 un authentic cilasından kullanıyorum . Uzun süredir nxt kullanıyorum kalıcılığı uzun olmuyor , soft99 u bir kere denedim kalıcılığı daha uzun fakat en ufak su lekesini de altında korumaya alıyor yıkama sonrası nxt yapsam üzerine soft 99 u sürsem mantıklı bir hareket olur mu ? Nxt lekeleri alıyor .

Mert Safa
25-08-2019, 19:52
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak meguiars nxt cila ve soft99 un authentic cilasından kullanıyorum . Uzun süredir nxt kullanıyorum kalıcılığı uzun olmuyor , soft99 u bir kere denedim kalıcılığı daha uzun fakat en ufak su lekesini de altında korumaya alıyor yıkama sonrası nxt yapsam üzerine soft 99 u sürsem mantıklı bir hareket olur mu ? Nxt lekeleri alıyor .

Malesef çok mantıklı olmayacaktır Nxt üzerine soft99 tutunamaz. Ama ben su lekesini korumaya alıyor dediğinizi anlamadım. Kireç lekesinden mi bahsediyorsunuz ?

Nxt temizleyici olduğundan taze kireç lekerini çıkarıyor olabilir, soft99 üzerinde bence daha az temas ile kireci çıkarabileceğinizi tahmin ediyorum.

silent furious
25-08-2019, 20:26
Malesef çok mantıklı olmayacaktır Nxt üzerine soft99 tutunamaz. Ama ben su lekesini korumaya alıyor dediğinizi anlamadım. Kireç lekesinden mi bahsediyorsunuz ?

Nxt temizleyici olduğundan taze kireç lekerini çıkarıyor olabilir, soft99 üzerinde bence daha az temas ile kireci çıkarabileceğinizi tahmin ediyorum.
Aracı kendim yıkıyorum karcher makinam var açık havada yıkayıp sildiğim için kaputtaki su izlerini fark edememişim üstüne soft 99 geçince otopark ışığında fark ettim kireç lekesi değil de taze su lekesi bezin bıraktığı iz ,su lekeleri wax ın altında kalmış o an nxt den daha iyi bir korumaya sahip olduğunu tecrübe etmiş oldum :) uzun süredir de nxt kullanıyorum soft 99 çok tavsiye edildiği için denemek istedim nxt bu tarz lekeleri alıyor o nedenle ikisini kullanmayı düşünmüştüm .

yiiter
27-08-2019, 08:31
Clio 4 Joy iç kapı kol dayama ve cam açma düğmelerinin etrafı beyazlaşmaya başladı. Eski haline döndürecek ve koruyacak bir ürün var mıdır ?

Hatta hem iç plastiklerde kullanayım hem dış plastiklerde kullanayım, bir kaç ürün buldum ama genelde dış yüzeyler için kullanılmış iç yüzeylerde kullanan veya başka ürünlere tamamiyle açığım

Auto Finesse Revive Trim Dressing

Meguiar's Ultimate Protectant

AUTOGLYM Plastic Conditioner

Burak-Akın
30-08-2019, 23:07
selamlar aklıma bir süredir takılan bir soru var, araştırma yaptım ama hala kafama yatan bir cevap bulamadım. ben araca genelde kendim wax vs. uyguluyorum. 3 ayda bir yaptığım wax uygulaması öncesi kil yapmalı mıyım ?

bazı yerlerde yapılması gerektiği söylenmiş bazı yerlerde yapmamalı denmiş. birkaç kişide polisaj uygulanacaksa yapılmalı yazmış. kafam karıştı :soru:

akko
31-08-2019, 20:07
selamlar aklıma bir süredir takılan bir soru var, araştırma yaptım ama hala kafama yatan bir cevap bulamadım. ben araca genelde kendim wax vs. uyguluyorum. 3 ayda bir yaptığım wax uygulaması öncesi kil yapmalı mıyım ?

bazı yerlerde yapılması gerektiği söylenmiş bazı yerlerde yapmamalı denmiş. birkaç kişide polisaj uygulanacaksa yapılmalı yazmış. kafam karıştı :soru:

Her seferinde kil uygulanmaz diye biliyorum. Ama mevsim geçişlerinde yılda 1 veya 2 defa uygulamak özellikle yz ayları sonunda(ağaç reçinelerinden arındırmak için) uygulamak daha doğru geliyor bana.

Burak-Akın
31-08-2019, 23:18
Her seferinde kil uygulanmaz diye biliyorum. Ama mevsim geçişlerinde yılda 1 veya 2 defa uygulamak özellikle yz ayları sonunda(ağaç reçinelerinden arındırmak için) uygulamak daha doğru geliyor bana.

3 ayda 1 krem wax uyguluyorum, o zaman yılda 2 defa amatör uygulamalarda da yapılır

yusufcan_k
01-09-2019, 08:10
Opel corsa C kasa 2002 model aracın kronikleşen siyah plastiklerin rengini geri getirmek için en kalıcı çözüm nedir.. arabaya kız arkadaşım ve ben birlikte biniyoruz genelde ben çok kirlenmesine müsade etmeden mecbur benzinliklerde sadece suyla yıkıyorum ama evlerinin ordaki yıkamacılar sağolsun Allah ne verdiyse modu :D

Benim aklıma plastidip geldi ama arşivden araştırdığım kadarıyla boya koruma ürünleriyle de bu işe güzel çözümlere ulaşanlar var öneriniz nedir.. kalıcılık ve dayanıklılık bakımındam en uzun giden ürün hangisidir

Gökhan Bilgin
05-09-2019, 14:50
Zymöl glasur ve concours arıyorum satmayı düşünen olursa pm atabilir

Gökhan Bilgin
08-09-2019, 13:04

Güncel halen arıyoruz

-Ata-
17-09-2019, 14:06
alcantara koltukta belli bir kısımda sertleşme olmuş neredeyse yeni kimlik kadar hiç farketmedim nasıl halledebiliriz bunu neden olduğunu da anlayamadım herhangi birşey de dökülmedi

grkm
19-09-2019, 00:55

Her kil uygulamanız yüzeyde minik deformasyonlar yaratır. Bu deformasyonları wax ile yalnızca gizlersiniz. Genelde prensipte yaptığınız uygulama doğrudur. Waxın yüzeye tutunabilmesi için temiz bir yüzeye tutunması gerekir. 3aylık periyot ise tamamen aracın kullanım, saklanma ve yaptığı km ile doğru orantıda gereklidir veya gerekli değildir.

En iyisi kendinizi iyi hissettiiğiniz sürece bu işlemleri tekrarlayın. Yoğun baskı olmadıktan sonra herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Opel corsa C kasa 2002 model aracın kronikleşen siyah plastiklerin rengini geri getirmek için en kalıcı çözüm nedir.. arabaya kız arkadaşım ve ben birlikte biniyoruz genelde ben çok kirlenmesine müsade etmeden mecbur benzinliklerde sadece suyla yıkıyorum ama evlerinin ordaki yıkamacılar sağolsun Allah ne verdiyse modu :D

Benim aklıma plastidip geldi ama arşivden araştırdığım kadarıyla boya koruma ürünleriyle de bu işe güzel çözümlere ulaşanlar var öneriniz nedir.. kalıcılık ve dayanıklılık bakımındam en uzun giden ürün hangisidir

Kalıcılık olarak nano teknoloji ürünleri bir kere uyguladığınızda ortalama 1 sene kadar koruma sağlar. Kullanımları çok zor değildir ama kuralları vardır.

daha basit bir uygulama ve yine de fena olmayan kalıcılık için

Valet Pro - Black to the Future 250ml (https://detailbox.com.tr/valet-pro-black-to-the-future-250ml)

Zymöl bulamayabilirsiniz ancak swissvax ürünlerine güzel fiyatlar teklif edebilirim

alcantara koltukta belli bir kısımda sertleşme olmuş neredeyse yeni kimlik kadar hiç farketmedim nasıl halledebiliriz bunu neden olduğunu da anlayamadım herhangi birşey de dökülmedi

Alkantara nubuk türü yüzeylerin kullanımı da bakımı da biraz dertli. Sadece ona has ürünleri kullanmak ve korumaktan başka önerim olamaz. Sertleşme ve yağlanma ister istemez kullanım kirinden oluşuyor. Temizliği için ve korumalar için önerim olabilir. İstanbul'daysanız nişantaşındaki adresimizde size uygulama konusunda destek verebiliriz.

Shirb13
19-09-2019, 12:19

Her kil uygulamanız yüzeyde minik deformasyonlar yaratır. Bu deformasyonları wax ile yalnızca gizlersiniz. Genelde prensipte yaptığınız uygulama doğrudur. Waxın yüzeye tutunabilmesi için temiz bir yüzeye tutunması gerekir. 3aylık periyot ise tamamen aracın kullanım, saklanma ve yaptığı km ile doğru orantıda gereklidir veya gerekli değildir.

En iyisi kendinizi iyi hissettiiğiniz sürece bu işlemleri tekrarlayın. Yoğun baskı olmadıktan sonra herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Merhaba, ben benzer mantıkla hızlı cila gyeon wet coat kullanıyorum wax ile arasında ki fark tam olarak nedir ? Benim amacım aracımda hem su iticiliği olsun hemde parlak görünsün ve geç kirlensin :) ( çok mu şey istedim ne :) )

bu doğrultuda hangi ürünü kullanmak benim için daha doğru ?

Burak-Akın
20-09-2019, 12:56

teşekkürler, bende zaten ihtiyaç oldukça yapmayı düşünüyorum. aracı zaten gündelik kullanmıyorum, kil uygulamasına girdiğim zaman komple bir demir tozu temizliği de yaparım. birde polisaj makinem olsa tadından yenmez.

c.sar
20-09-2019, 12:57
Merhaba , bu iki ürün arasından sizce hangisi uygulanabilir.

Gyeon Q2 One Seramik Kaplama Seti - 30ml (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&path=60_132&product_id=1584)

Slopes X1 9H Seramik Cam Kaplama 30ml. (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&path=60_132&product_id=1829)

grkm
20-09-2019, 13:37
Merhaba , bu iki ürün arasından sizce hangisi uygulanabilir.

Gyeon Q2 One Seramik Kaplama Seti - 30ml (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&path=60_132&product_id=1584)

Slopes X1 9H Seramik Cam Kaplama 30ml. (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&path=60_132&product_id=1829)

Tabii ki global bir marka ürününü tercih etmek her daim sizi mutlu eder.

Alternatif ve mutlu edici bir ürün daha ekleyelim ;

TAC System Nano Koruma - Moon Light 250ml (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&manufacturer_id=86&product_id=2041)

Merhaba, ben benzer mantıkla hızlı cila gyeon wet coat kullanıyorum wax ile arasında ki fark tam olarak nedir ? Benim amacım aracımda hem su iticiliği olsun hemde parlak görünsün ve geç kirlensin :) ( çok mu şey istedim ne :) )

bu doğrultuda hangi ürünü kullanmak benim için daha doğru ?

Wet coat seramik bazlı bir sealanttır. Kimyasal bileşenleri onun kalıcılığını arttırır, el değmeden yüzeyde film bir kaygan parlak tabaka oluşturur. Wax'ta tabii bu tabaka el değerek oluşur ancak wet coat a göre daha kalıcı olur.

Wet coat ve türevi ürünler pratik ve hızlıdır. Cilalar ise uygulaması zahmetli hobidir. İçinizden geçtiği gibi devam edebilirsiniz.

c.sar
20-09-2019, 16:40
[QUOTE=grkm;8602904]Tabii ki global bir marka ürününü tercih etmek her daim sizi mutlu eder.

TAC System Nano Koruma - Moon Light 250ml (https://www.parlatanadamlar.com/index.php?route=product/product&manufacturer_id=86&product_id=2041)

Teşekkürler cevap için.

Ben her yıkamada autofns coat kullanıyorum bu ürünleri uyguladıktan sonra coat kullanmamıza gerek var mıdır , yoksa bunları uygulamayıp coata devam mı etmeli :)

grkm
21-09-2019, 16:12
[QUOTE=grkm;8602904]Tabii ki global bir marka ürününü tercih etmek her daim sizi mutlu eder.

Teşekkürler cevap için.

Ben her yıkamada autofns coat kullanıyorum bu ürünleri uyguladıktan sonra coat kullanmamıza gerek var mıdır , yoksa bunları uygulamayıp coata devam mı etmeli :)

kullanmakta tabi ki özgürsünüz. Daha iyi olur mu olur tabi :)

Burak-Akın
21-09-2019, 21:35
kuş pislikleri için önerilen bir ürün var mıdır ? zift çıkarıcı vb. ürünlerin iş gördüğü yazıyordu. ne kadar doğru ?

edit: eksik düzeltme

grkm
23-09-2019, 15:08
kuş pislikleri için önerilen bir ürün var mıdır ? zift çıkarıcı vb. ürünlerin iş gördüğü yazıyordu. ne kadar doğru ?

edit: eksik düzeltme

Şayet araçta cila/seramik v.b. aktif koruma mevcutsa tavsiyem quick detailerlar olur.

Hiç bir şey yok ise yapışkan zift sökücü ürünler yüzeydeki kiri - reçineyi - kuş pisliğini yumuşatır.

Burak-Akın
23-09-2019, 20:34
Şayet araçta cila/seramik v.b. aktif koruma mevcutsa tavsiyem quick detailerlar olur.

Hiç bir şey yok ise yapışkan zift sökücü ürünler yüzeydeki kiri - reçineyi - kuş pisliğini yumuşatır.

teşekkürler

-Ata-
23-09-2019, 23:04
Alkantara nubuk türü yüzeylerin kullanımı da bakımı da biraz dertli. Sadece ona has ürünleri kullanmak ve korumaktan başka önerim olamaz. Sertleşme ve yağlanma ister istemez kullanım kirinden oluşuyor. Temizliği için ve korumalar için önerim olabilir. İstanbul'daysanız nişantaşındaki adresimizde size uygulama konusunda destek verebiliriz.

koch chemie pol star ile uygun sulandırma yaparak denedim temizlemeyi yüzeylerde baya iyi sonuç aldım fakat dediğim yer düzelmedi sanırım yapısal olarak zarar görmüş artık

Bossanova
15-10-2019, 23:44
Daha bir hafta once satin aldigim beyaz renkli aracimda kirsalda kullanimdan oturu kaput kisminda bocek oluleri vardi , yogunluktan dolyi 3-4 gun boyunca ilgilenemedim. Gecen araci bastan sona temizledim ancak yikamadan sonra dahi bocek kalintilarinin cikmadigini gordum bunun uzerine ertesi gunun sabahi linkte ki;Soft99 Trizex X2 Surface Smoother 2x68gr Kil Bar – boyakoruma.com (https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/soft99-trizex-x2-surface-smoother-2x68gr-kil-bar/) urunu uyguladim .Kaputu hizli cila ve microfiber bez ile temizledim sonra hizli cila ve kil ile bocek lekelerini aldim yuzey puruzsuz hale geldi en son Qtec. C2V3 ile parlattim. Sorun su ki kullandigim kil soft99 urunu ancak mavi renkli acaba boya uzerinde cizik -hare olusmus mudur? Urunu bastirarak kullanmadim ve panel temiz -islak halde idi.

MOVISTAR
29-10-2019, 22:08
2016 model 50 binde beyaz Qashqai aracım var boyasının üzerinde bolca kılcal çizik var.Temizletmek istediğimde 1 haftaya aynı şekle döner dediler boyasının türüyle alakalı tam anlamadım açıkçası. Bu haliyle kil uygulaması ve üstüne Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer uygulasam güzel bir sonuç alabilir miyim ? Yada kilden sonrası için daha farklı önerileriniz varsa onlara da açığım. Şimdiden teşekkürler.

Gearbox
29-10-2019, 23:29
2016 model 50 binde beyaz Qashqai aracım var boyasının üzerinde bolca kılcal çizik var.Temizletmek istediğimde 1 haftaya aynı şekle döner dediler boyasının türüyle alakalı tam anlamadım açıkçası. Bu haliyle kil uygulaması ve üstüne Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer uygulasam güzel bir sonuç alabilir miyim ? Yada kilden sonrası için daha farklı önerileriniz varsa onlara da açığım. Şimdiden teşekkürler.

Bulundugunuz sehirde isini onemseyen ve ne yaptigini bilen bir yere giderseniz. Yuzeyi sifir haline getirecektir. Ancak eski haline gelmemesi sizin elinizde.. Uygulama sonrasi ekstra ozen ile yikama ve korumaya dikkat edilirse uzun sure kullanabilirsiniz.

Shirb13
31-10-2019, 10:53

kilden sonra hare durumuna göre polisaj gerekecektir.

MOVISTAR
02-11-2019, 21:21
kilden sonra hare durumuna göre polisaj gerekecektir.

Bulundugunuz sehirde isini onemseyen ve ne yaptigini bilen bir yere giderseniz. Yuzeyi sifir haline getirecektir. Ancak eski haline gelmemesi sizin elinizde.. Uygulama sonrasi ekstra ozen ile yikama ve korumaya dikkat edilirse uzun sure kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim cevabınız için :)

painkller
09-11-2019, 21:03
metalik gri aracıma en son finisher olarak fk1000p uyguluyordum, autoglym super resin üstüne. fakat raf ömrünü tamamladığı için kullanılamaz halde, 3-4 senedirde herhangi bir ürün almadığım için,

-fk1000p veya onun muadilinde bölünmüş olarak satın alabileceğim ürün ne önerirsiniz ve nereden alabilirim

çünkü alım yaptığım erdem boya sanırım kapanmış.

grkm
10-11-2019, 17:00
bölünmüş ürün almayın..

50ml ürünler var.. Hatta hazır indirim dönemiyken kaçırmayın..

Örneğin

Valet Pro - Beading Marvellous 50ml (https://detailbox.com.tr/valet-pro-beading-marvellous-50ml)

hidrofobi ve parlaklık arttırmak için

Tac System - Quartz Max 50ml (https://detailbox.com.tr/tac-system-quartz-max-50ml)

Juggernaut
19-11-2019, 20:42
Hare giderici olarak fiyat/performans oranı en iyi marka nedir?

akko
22-11-2019, 09:26
bölünmüş ürün almayın..

50ml ürünler var.. Hatta hazır indirim dönemiyken kaçırmayın..

Örneğin

Valet Pro - Beading Marvellous 50ml (https://detailbox.com.tr/valet-pro-beading-marvellous-50ml)

hidrofobi ve parlaklık arttırmak için

Tac System - Quartz Max 50ml (https://detailbox.com.tr/tac-system-quartz-max-50ml)

Görkem selam,
Jant temizliğinde kullanım için hangi ürünü önerirsin? Bilberry kullanıyorum ama hiç memnun değilim ya..
Litrelik almıştım, bitmek üzere.
Demir tozu sökücü her yıkamada kullanmak paslanmaya yol açıyormuş sanırım..
Güzel bir ürün önerini bekliyorum :)

Onrcn
22-11-2019, 10:48
Görkem selam,
Jant temizliğinde kullanım için hangi ürünü önerirsin? Bilberry kullanıyorum ama hiç memnun değilim ya..
Litrelik almıştım, bitmek üzere.
Demir tozu sökücü her yıkamada kullanmak paslanmaya yol açıyormuş sanırım..
Güzel bir ürün önerini bekliyorum :)

Paslanmaya sebep olmaz fakat her yıkama kullanmanın bir geregi yok acikcasi.

akko
22-11-2019, 11:19
Paslanmaya sebep olmaz fakat her yıkama kullanmanın bir geregi yok acikcasi.

Birçok kişi bu şekilde söylüyor abi, paslanma olur zamanla kaliperlerde vs. diye
açıkçası ben de ne kullanacağımı bulamadım bir türlü.

Aliburakb
22-11-2019, 12:35
bende jant temizleyici ve hızlı cila alma niyetindeyim fiyat performas olarak tavsiye edeceğiniz ürünleri nelerdir ?

akko
22-11-2019, 13:03
bende jant temizleyici ve hızlı cila alma niyetindeyim fiyat performas olarak tavsiye edeceğiniz ürünleri nelerdir ?

hızlı cila için f/p ürünü kesinlikle koch chemie PW.
Sulandırarak kullanıldığı için, ayrıca ürün de gayet başarılı.
Benim de yeni bitti sadece aradaki farkı gözlemlemek için Gyeon WetCoat aldım ama daha kullanamadım. Gyeon bittiğinde yine muhakkak PW alırım..

YunuscanVg
22-11-2019, 13:44
hızlı cila için f/p ürünü kesinlikle koch chemie PW.
Sulandırarak kullanıldığı için, ayrıca ürün de gayet başarılı.
Benim de yeni bitti sadece aradaki farkı gözlemlemek için Gyeon WetCoat aldım ama daha kullanamadım. Gyeon bittiğinde yine muhakkak PW alırım..

Abi bu pw yi nasıl sulandırıyosun mesela 500 ml suya ne kadar cila koyuyosun.490 ml su 10 ml cila gibi okumuştum bi yerde doğrumudur bu

akko
22-11-2019, 13:50
Abi bu pw yi nasıl sulandırıyosun mesela 500 ml suya ne kadar cila koyuyosun.490 ml su 10 ml cila gibi okumuştum bi yerde doğrumudur bu

Aynen öyle kardeşim.
Ben de 1litrelik sprey şişe mevcut. 30ml ürün koyuorum kalan su
20ml koy diyenler bile var, çok bereketli bir ürün

akko
22-11-2019, 14:07
Aynen öyle kardeşim.
Ben de 1litrelik sprey şişe mevcut. 30ml ürün koyuorum kalan su
20ml koy diyenler bile var, çok bereketli bir ürün

1 litre suya 30ml koymamdaki sebepte;
ürünün kendi kullanım klavuzunda bu şekilde yer alıyor;
30ml ProtectorWax into 1l water and apply it to the clean, still wet vehicle using a foam sprayer or pump dispenser and let it soak in.

MOVISTAR
24-11-2019, 11:03
Koch chemie ürünlerini en uygun hangi siteden bulabilirim fikri olan var mı ?

Eray
24-11-2019, 21:41
Koch chemie ürünlerini en uygun hangi siteden bulabilirim fikri olan var mı ?
akko ile pw'yi temizlikmadeni'nden almıştık. Bölünmüş olarak satıyor ve en uygun orası veriyordu. Bir kontrol et istersen hocam

MOVISTAR
25-11-2019, 12:25
akko ile pw'yi temizlikmadeni'nden almıştık. Bölünmüş olarak satıyor ve en uygun orası veriyordu. Bir kontrol et istersen hocam

Teşekkür ederim kontrol edeceğim :)

Gökhan Bilgin
25-11-2019, 15:44
Daha önce bende bölünmüş olarak pw aldım şöyle bir şey fark ettim bir ay kadar önce orijinal bir litre şişeler geldi ondan aldım ikisinide şeffaf bir şişeye döktüğümde orijinal olan saf turuncuysa bölünmüş olan farklı bir ton açık tonda turuncuydu bence bölünmüş ürünleri sulandırıyorlar. Artık almıyorum bölünmüş ürün şahsen aldığım yeri söyleyip kimseyi zan altında bırakmak istemem ama bölünmüş ürün alırken bir kez daha düşünün :)

akko
26-11-2019, 08:41
Daha önce bende bölünmüş olarak pw aldım şöyle bir şey fark ettim bir ay kadar önce orijinal bir litre şişeler geldi ondan aldım ikisinide şeffaf bir şişeye döktüğümde orijinal olan saf turuncuysa bölünmüş olan farklı bir ton açık tonda turuncuydu bence bölünmüş ürünleri sulandırıyorlar. Artık almıyorum bölünmüş ürün şahsen aldığım yeri söyleyip kimseyi zan altında bırakmak istemem ama bölünmüş ürün alırken bir kez daha düşünün :) Eray sana söylüyorum inanmıyorsun. Adam bölünmüş satıyor illaki sulandıracaktıe. Bende saf olduğuna inanmıyorum açıkçası

Oğuzhan Ç.
28-11-2019, 17:22
Merhaba arkadaşlar yine beyaz arabaya döndük:) Diger beyaz arabalarımda Soft99 White Wax kullanmıştım memnundum. Yine aynı üründen mi alıyım ? Yoksa başka bir ürün öneriniz olabilir mi ?

Shirb13
05-12-2019, 15:36
Arkadaşlar selam, Klin Korea Twisted Pile kurulama havlusu yada Liquid Elements Silverback XL kurulama havlusu nereden temin edebilirim bilen var mı ?

akko
05-12-2019, 18:00
Arkadaşlar selam, Klin Korea Twisted Pile kurulama havlusu yada Liquid Elements Silverback XL kurulama havlusu nereden temin edebilirim bilen var mı ?

Ben wizard of gloss blue marlin kullanıyorum. Klin ile aynı 1500gsm
***** siteye ilan düşüyor bakın derim

ninja
13-12-2019, 14:21
Puliş marka ürün kullanan varmı?

Gökhan Bilgin
15-01-2020, 12:37
Koch chemie pw 100 ml olan orijinal bir litre şişenin ürünü renk bu şekilde. 5 litre bidonda ki fotoğrafta 1/25 sulandırılmış

https://i.resimyukle.xyz/e319QN.jpg (https://resimyukle.xyz/i/e319QN)
https://i.resimyukle.xyz/HRxR5z.jpg (https://resimyukle.xyz/i/HRxR5z)

Ufuk
16-01-2020, 10:25
Pw'yi yıkanmış ıslak araca sıkıp kurulasak iz bırakır mı? Yani tekrar durulama yapmasak?

Gearbox
16-01-2020, 10:29
Pw'yi yıkanmış ıslak araca sıkıp kurulasak iz bırakır mı? Yani tekrar durulama yapmasak?

Bırakacaktir..
Sulandirmasini az yaparsaniz da iz birakiyor malesef dikkat edin :)

akko
22-01-2020, 11:50

durulama yapın kesinlikle, hem her parçaya eşit dağılımını sağlarsınız bu sebeple..

S-works
22-01-2020, 14:39

Mutlaka durulayın. Kurulama yaptığınız havluyu bozarsınız.

Ufuk
22-01-2020, 19:24
Mutlaka durulayın. Kurulama yaptığınız havluyu bozarsınız.

durulama yapın kesinlikle, hem her parçaya eşit dağılımını sağlarsınız bu sebeple..

Şundan sebep durulamayı sordum, benzincide yıkıyorum tekrar su için para atmayayım dedim. Ama sanırım olmuyor o dediğim :D

cagdasi
22-01-2020, 22:01
PW ideal sulandırma oranı nedir sizce ?
Ben 500ml'ye 15ml gibi yapıyorum, doğru mudur?

akko
22-01-2020, 22:40
Şundan sebep durulamayı sordum, benzincide yıkıyorum tekrar su için para atmayayım dedim. Ama sanırım olmuyor o dediğim :D

Anlafım zaten bende aynı durumdayım :D

S-works
04-02-2020, 12:35
PW ideal sulandırma oranı nedir sizce ?
Ben 500ml'ye 15ml gibi yapıyorum, doğru mudur?

Ambalajda 1 e 30 yazıyor. Ancak 1 e 70 e kadar kullanabilirsiniz.
her yıkama sonrası uyguluyorsanız 1 e 70
aralıkla uyguluyorsanız 1 e 30

Ufuk
05-02-2020, 07:09
Cam sıyırıcı fitil temizliği nasıl yapılır? Camları aç kapa yapınca hem iz bırakıyor hemde yağmurlu günlerde çamur gibi oluyor ve yan görüşü etkiliyor.
Araya bez sokarak yaptım ama olmadı istediğim gibi.

Ramiz
25-02-2020, 12:05
Mat renk bir motosikletim var buna bakım koruma ila alakalı hangi ürünleri kullanabilirim ?

ardicli2000
25-02-2020, 15:41
Merhaba arkadaşlar yine beyaz arabaya döndük:) Diger beyaz arabalarımda Soft99 White Wax kullanmıştım memnundum. Yine aynı üründen mi alıyım ? Yoksa başka bir ürün öneriniz olabilir mi ?

Auto Glym HD Wax
Auto Glym Gloss

Beyaz bu kadar mı parlar...

Gearbox
26-02-2020, 00:47
Mat renk bir motosikletim var buna bakım koruma ila alakalı hangi ürünleri kullanabilirim ?

Nanolex in mat boyalar icin urunleri mevcut. Arastirabilirsiniz :)

Ramiz
26-02-2020, 11:04
Nanolex in mat boyalar icin urunleri mevcut. Arastirabilirsiniz :)

Teşekkürler :)

bskone
10-03-2020, 17:05
Arkadaşlar merhaba ilk defa amatör olarak polisaj makinesi kullanmaya başlamak istiyorum şimdilik 2 makine arasında kaldım sizce hangi makine amatör kullanım için uygundur.yada sizlerin önerdiğiniz makine nedir ?

Einhell CC-PO 1100/2E
Catpower 6680.

ALPER-VNS
11-03-2020, 02:39
Arkadaşlar merhaba ilk defa amatör olarak polisaj makinesi kullanmaya başlamak istiyorum şimdilik 2 makine arasında kaldım sizce hangi makine amatör kullanım için uygundur.yada sizlerin önerdiğiniz makine nedir ?

Einhell CC-PO 1100/2E
Catpower 6680.

catpower kullandım 5 sene. Giriş seviyesinde kesinlikle tatmin eder. Einhellin devir hızının 1 2 3.. diye dijital olarak ayarlanması çok mantıklı gelmedi bana. Yeri geliyo 2,5 ta çalıştırmak gerekiyo.

gokangokan
20-03-2020, 13:19
Bazı araçların ön kaputunu açtığımzda hortumlar dahil olmak üzere pırıl pırıl görünüyor. Bu zararlı mı değil mi bilmem ama benimki toz içinde. Nasıl bu şekilde temiz tutabilirim.
wd40 önermez iseniz sevinirim.

Kadyr
21-03-2020, 21:40
Würth temizleyici kullanıyorlar ama kirlenmenin önüne geçen bir şey ben görmedim daha. Yazın motoru temizledim kışın özellikle su birikintilerinden geçme ile beraber motor aşırı kirlendi

akko
22-03-2020, 08:09
Bu würth motor temizleme spreyini nereden bulabilirim İstanbul da hangi benzinliklerde vardır?
Virüs yüzünden evde patlıyorum. Otoparkta yalnız başıma biraz uğraş çıksın en azından

wolkanku
22-03-2020, 10:38
Divortex susuz motor temizleme spreyi kullanıyorum aşırı memnunum

Kadyr
22-03-2020, 12:21
Bu würth motor temizleme spreyini nereden bulabilirim İstanbul da hangi benzinliklerde vardır?
Virüs yüzünden evde patlıyorum. Otoparkta yalnız başıma biraz uğraş çıksın en azından

Dışarıda pek görmedim netten alın gitsin

Grimlord
22-03-2020, 12:22
Fiyatı çok üzmeyecek hızlı cila öneriniz var mıdır? Sonax falan uçmus gitmiş

Backstage
22-03-2020, 13:38

Susuz temizlemesi kesinlikle çok iyi ama motor parlatma/koruma ürününü tavsiye etmem.

Koch Chemie Pw Litrresi 150 tl civarında. Söylenilen 1:200 karışımla 200 litre çıkabileceği. Kullanıyorum öneririm.

TarikS
22-03-2020, 13:45
Bazı araçların ön kaputunu açtığımzda hortumlar dahil olmak üzere pırıl pırıl görünüyor. Bu zararlı mı değil mi bilmem ama benimki toz içinde. Nasıl bu şekilde temiz tutabilirim.
wd40 önermez iseniz sevinirim.

Araç içini temizlerken Würth'ün temizlik spreyini kullanmıştım, arkasında "anti statik özelliği sayesinde toz tutmaz" diyordu, belki motor spreyinde de öyle bir şey vardır, Bauhaus'ta falan farklı ürünleri bir arada görürseniz arkasını okuyun derim

https://live.staticflickr.com/65535/49663623407_9acd066402_b.jpg

Detailworks'te çok vardı iç temizleyiciden, belki bu da vardır :D benzinliklerlde hiç würth görmedim belki Bauhaus, Koçtaş. Ama fiyatı yüksekmiş Volkan'ın tavsiyesine göre

https://www.trendyol.com/wurth/motor-temizleyici-sprey-500ml-made-in-germany-p-3020329

Ürün bu mudur?

DVX Susuz Motor Temizleyici - Waterless Engine Degreaser 16 Oz 4 (https://www.autocher.com/dvx-susuz-motor-temizleyici-waterless-engine-degreaser-16-oz-4-2737)

Liqui Moly parçalarını almaya gittiğimde görmüştüm DVX'i, kendi markamız, 35 ülkeye falan ihraç ediyoruz demişlerdi ve yok yok adamlarda :) Ama ürünleri deneyen görmemiştim, bir şans vermek iyi olur sanırım

Fiyatlar zaten hep "denemeye değer" seviyesinde

akko
22-03-2020, 14:48
Arkadaşlar şansa evimin yakınındaki opette buldum, aldım uyguladım.
Teşekkürler herkese

BurakSah
22-03-2020, 21:28

Abi sonaxın sarı bir hızlı cilası var ben kullanıyorum çok memnunum. Size öneriyorum. Ama sakın koçtaştan filan almayın. Geçen hafta trendyolda 45 TL ye aldım. Koctaşta 60 Küsür lira fiyatı vardı

gökberk
22-03-2020, 21:31
Araç içinde dokunduğumuz yüzeyleri temizleyip, dezenfekte edecek marka ya da el yapımı ürün önerileriniz nelerdir?
Yumuşak plastik, deri yüzeylerde kullanılacak.

Grimlord
22-03-2020, 21:37
Abi sonaxın sarı bir hızlı cilası var ben kullanıyorum çok memnunum. Size öneriyorum. Ama sakın koçtaştan filan almayın. Geçen hafta trendyolda 45 TL ye aldım. Koctaşta 60 Küsür lira fiyatı vardı

Aynen ondan değil de mavisinden kullanıyordum, 65 yada 70 lirayı görünce çüş dedim.
Şu koch chemieden alacağım, sulandırıp kullanırsam 1 sene gider en azından.

BurakSah
22-03-2020, 21:42
Aynen ondan değil de mavisinden kullanıyordum, 65 yada 70 lirayı görünce çüş dedim.
Şu koch chemieden alacağım, sulandırıp kullanırsam 1 sene gider en azından.

Abi evet mavisinide kullanmıştım ML olarak daha çok benim dediğim sarıya göre ama benim favorim sarı olan :)

ghibli06
29-03-2020, 20:56
arkadaşlar garajda varmış almışım zamanında, şu an cilasını yapıyorum bitince kullanayım mı bu ürünü? orta halli bile olsa kabulumdur :)

https://i.hizliresim.com/DQFsOi.jpg (https://hizliresim.com/DQFsOi)

By CrAzY
29-03-2020, 21:05
arkadaşlar garajda varmış almışım zamanında, şu an cilasını yapıyorum bitince kullanayım mı bu ürünü? orta halli bile olsa kabulumdur :)

https://i.hizliresim.com/DQFsOi.jpg (https://hizliresim.com/DQFsOi)

Cila üzerine tavsiye etmem dayanımı kısa olur son kat polish sonrası ipa ile silip uygulayabilirsiniz.

ghibli06
29-03-2020, 21:09
Cila üzerine tavsiye etmem dayanımı kısa olur son kat polish sonrası ipa ile silip uygulayabilirsiniz.

bunu uyguladınız mı hiç? parlaklığı dayanımı vs nasıldır?

By CrAzY
29-03-2020, 21:10
bunu uyguladınız mı hiç? parlaklığı dayanımı vs nasıldır?

Uygulamacıyım 3 4 farklı araca uygulamıştım geçmişte dayanımı 3 4 ay gibi bir süreydi.

CNR Detailing Premium Car Care (@cnr.detailing) • Instagram fotoğrafları ve videoları (https://www.instagram.com/cnr.detailing/?hl=tr)

akko
30-03-2020, 22:00
Araç içinde dokunduğumuz yüzeyleri temizleyip, dezenfekte edecek marka ya da el yapımı ürün önerileriniz nelerdir?
Yumuşak plastik, deri yüzeylerde kullanılacak.

Nanolex interior cleaner.
İç aksamdaki her türlü malzemeyi fazlasıyla iyi temizler ve hiç bir zarar vermez.
Başka ürün kullanmıyorum.

tequila818
01-04-2020, 12:54
Karantina günlerin yapılacak en iyi şey arabayla ilgilenmek sanırım. Aşağıdaki ürünleri almayı planlıyorum. Daha önce alıp kullanan var mı? Benzer bütçe ile farklı ürün önerisi de alabilirim. Fiyat avantajından dolayı 2 kişi ortak büyük gramajda alıp bölüşeceğiz.

hızlı cila:
You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/3d-final-touch-quick-detailer-hizli-cila-473-ml-403oz16-p-HBV00000HMMWE)

şampuan:
You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/divortex-washberry-ph-notr-oto-sampuani-4-litre-p-HBV00000C0SK7)

Grimlord
01-04-2020, 17:06
Karantina günlerin yapılacak en iyi şey arabayla ilgilenmek sanırım. Aşağıdaki ürünleri almayı planlıyorum. Daha önce alıp kullanan var mı? Benzer bütçe ile farklı ürün önerisi de alabilirim. Fiyat avantajından dolayı 2 kişi ortak büyük gramajda alıp bölüşeceğiz.

hızlı cila:
You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/3d-final-touch-quick-detailer-hizli-cila-473-ml-403oz16-p-HBV00000HMMWE)

şampuan:
You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/divortex-washberry-ph-notr-oto-sampuani-4-litre-p-HBV00000C0SK7)

Divortex ürünleri tam f/p ürünler, ancak ben jant temizleyiciyi pek beğenmedim. Hızlı cilası ve lastik parlatıcı çok güzel iş görüyor. Şampuan kullananlar vardır belki.

Kadyr
01-04-2020, 17:08
Nasiol clean kullanıyorum. Genel temizleyici. İçeriğini bulamadım fakar ipa kokuyor

zOnstyLe
02-04-2020, 16:01
Arkadaslar selam, hafta sonu evde durmaktan kasıntı basladı bendede. Parlaklık ve koruma için koch chemi pw'denmi devam edeyim yoksa soft99 fusso alıp bunumu kullanayım ?

Eray
02-04-2020, 17:03
Arkadaslar selam, hafta sonu evde durmaktan kasıntı basladı bendede. Parlaklık ve koruma için koch chemi pw'denmi devam edeyim yoksa soft99 fusso alıp bunumu kullanayım ?

Daha tecrübeli kişiler gelip cevap verecektir ama bildiklerimi yazayım bende :)

Hocam biri katı wax biri hızlı cila. Soft 99 Fusso uzun ömürlü güzel bir katı wax. Kullanımdan sonra (teoride) aylarca etkisi süren bir ürün. Ama PW hızlı cila yıkama sonrasında altındaki boya koruma ürünün destekliyor, kireç lekesini engelliyor ve hidrofobiye katkı sağlıyor.

Yani Fusso'yu atıp sonrasında her yıkamada yada birkaç yıkamada bir PW kullanmak en mantıklısı gibi duruyor. Mesela ben wax üzerine her yıkamada pw kullanıyorum hem sular kaydığı için kurulamam rahat oluyor hemde kireç lekesi olmuyor bir tık da fazla parlıyor :)

zOnstyLe
02-04-2020, 17:08
Daha tecrübeli kişiler gelip cevap verecektir ama bildiklerimi yazayım bende :)

Hocam biri katı wax biri hızlı cila. Soft 99 Fusso uzun ömürlü güzel bir katı wax. Kullanımdan sonra (teoride) aylarca etkisi süren bir ürün. Ama PW hızlı cila yıkama sonrasında altındaki boya koruma ürünün destekliyor, kireç lekesini engelliyor ve hidrofobiye katkı sağlıyor.

Yani Fusso'yu atıp sonrasında her yıkamada yada birkaç yıkamada bir PW kullanmak en mantıklısı gibi duruyor. Mesela ben wax üzerine her yıkamada pw kullanıyorum hem sular kaydığı için kurulamam rahat oluyor hemde kireç lekesi olmuyor bir tık da fazla parlıyor :)

Cevabın için tesekkur ederim, aklıma uyguladıgın taktikte geldi ama ***** sebeplerden dolayı işler dustu 2 urune o butceyi ayıramayacagım suanda. 2sinden birini tercih etmem gerekiyor en azından şimdilik. ilerleyen surecte 2. urun ile destekleyebilirim.

Eray
02-04-2020, 21:08
Cevabın için tesekkur ederim, aklıma uyguladıgın taktikte geldi ama ***** sebeplerden dolayı işler dustu 2 urune o butceyi ayıramayacagım suanda. 2sinden birini tercih etmem gerekiyor en azından şimdilik. ilerleyen surecte 2. urun ile destekleyebilirim.

Bu durumda bence katı wax alın ilerleyen zamanda hızlı cila ile desteklersiniz

zOnstyLe
02-04-2020, 21:23
Bu durumda bence katı wax alın ilerleyen zamanda hızlı cila ile desteklersiniz

2sinide kullanan forumdan Murat abi ile konustum oda fussonun pw kadar parlaklık saglamadıgını soyledi, şimdilik pw alıp devam edeceğim sonrasında fusso alacagım.

grkm
02-04-2020, 23:16
2sinide kullanan forumdan Murat abi ile konustum oda fussonun pw kadar parlaklık saglamadıgını soyledi, şimdilik pw alıp devam edeceğim sonrasında fusso alacagım.

Orjinal şişesinde PW alacaksanız

Koch Chemie - Protector Wax 1L (https://detailbox.com.tr/koch-chemie-protector-wax-1L)

Fısfıs bos bir sise de yanında hediye olarak gönderirim :)

zOnstyLe
03-04-2020, 15:49
Orjinal şişesinde PW alacaksanız

Koch Chemie - Protector Wax 1L (https://detailbox.com.tr/koch-chemie-protector-wax-1L)

Fısfıs bos bir sise de yanında hediye olarak gönderirim :)

Hocam tesekkurler iletişime gececeğim en kısa surede.

c.sar
14-04-2020, 08:09
Sadece kar gibi köpük atabileceğim fiyatı çok pahalı olmayan makine tavsiyeniz var mıdır. Su basıncı önemli değil su kısmını kullanmayacağım.

grkm
14-04-2020, 08:32
Sadece kar gibi köpük atabileceğim fiyatı çok pahalı olmayan makine tavsiyeniz var mıdır. Su basıncı önemli değil su kısmını kullanmayacağım.

Buradaki kilit şey foam lance in yeteneği.

markaların kendi ürünleri malesef cok verimli kopuk yapamıyor.

c.sar
14-04-2020, 08:40

Önereceğin yetenekli bir şeyler var mıdır :) Hangi makineden alıp ucuna hangi uçtan almak gibi :)

SeRKaN
14-04-2020, 11:35
Karcher makinama aynı marka karcherin foam lancesini aldım ama hiç beğendim, çok sulu atıyordu.

Aliexpressten mjjc marka foam lance aldım karcher uyumlu başlık ile tavsiye ederim güzel ürün.

brv
14-04-2020, 15:49

Siz kendi karışımınızı mı kullanıyorsunuz?

Benzinlikteki hazırları kullanamıyorum, sadece su tutabiliyorum, sizde hazır güzel bir karışım var ise makinasıyla birlikte tedarik etmek isterim.

zOnstyLe
14-04-2020, 16:54
Bende evin önünde yıkamak istiyorum 7. katta oturdugum için hortum cekmek falan imkansız. Bu basınclı pompalar iş yaparmı varmı kullanan ?

M U R A T
15-04-2020, 10:55
Bende evin önünde yıkamak istiyorum 7. katta oturdugum için hortum cekmek falan imkansız. Bu basınclı pompalar iş yaparmı varmı kullanan ?

bende çeşitli basınçlı pompalar var jant davlumbaz motor temizliği gibi yerlerde lullanıyorum fakat komple arabayı yıkamak biraz yorucu oluyor

xiaomi gibi pompalar ile modifiye edipte kullanmayı da düşünebilirsin

ghibli06
15-04-2020, 14:55
ben yakında D.İ.Y. projesi yapacağım pompayla alakalı, akalım foam lance verimi alabilecek miyiz :)

zOnstyLe
15-04-2020, 15:34
bende çeşitli basınçlı pompalar var jant davlumbaz motor temizliği gibi yerlerde lullanıyorum fakat komple arabayı yıkamak biraz yorucu oluyor

xiaomi gibi pompalar ile modifiye edipte kullanmayı da düşünebilirsin

Bu haftasonu sirkeli su ile su lekerini temizleyecektim pompalardanda alayim kapida yikayayim diyordum. Ya kovalarla su indirecegim yada benzinlik devam edecegim artik.