Orijinalini görmek için tıklayınız : Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...
Şuan yapıştı ama ne yapmam lazım :D Bu sefer öyle cıkıyım yola aklımda olsun :)
Merhabalar, bir konuda yardıma ihtiyacım var aracım yıkandıktan sonra cila uygulaması, tampondaki plastik kısım ile marka amblemi gibi nikelaj kısımları kendim parlatmak istiyorum fakat istiyorumki bunlar için ayrı ayrı değil tek bir ürün kullanmak istiyorum valla parasından değil uğraşmamak için tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı acaba?
Merhabalar, bir konuda yardıma ihtiyacım var aracım yıkandıktan sonra cila uygulaması, tampondaki plastik kısım ile marka amblemi gibi nikelaj kısımları kendim parlatmak istiyorum fakat istiyorumki bunlar için ayrı ayrı değil tek bir ürün kullanmak istiyorum valla parasından değil uğraşmamak için tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı acaba?
quıck detaıler sprey cıla.
Marka verebilir misin acaba sakıncası yoksa.
bak sımdı cogu markanın detaıler spreyı vardır aracını yıkarsın bunu cıkar sılersın uzerınde su ızlerı kalmaz hafıftende cılalanmıs olur meguıars,chemıcal guys suan pıyasada belkı bulabılıcegun ender kalıtelı urunlerdır .bnde quıck detaıler kalmadı bı hakana sor ımprezawrc ye varsa al kullan bı sure sonra bu bagımlılık olucak senı o zmn bı ust sevıye cılaya gecırırırz.
kusura bakma çok soru sordum ama bu ürünleri hem plastik aksama hem nikelajlara hemde kaportaya kullanmamda bir sakınca var mı?
Hakan abi alttan alttan okuma lütfen :)
Bu arada senle o işimiz yattı diye üzülmedim değil neyse başka buluşmalara artık.
kusura bakma çok soru sordum ama bu ürünleri hem plastik aksama hem nikelajlara hemde kaportaya kullanmamda bir sakınca var mı?
ıste dıyorumya ılacın bu dıye cıla onersek plastık aksamdda ız bırakıcak ama detaıler ole degıl plastıklerı hafıften parlatır aracı parlatır kromu parlatır cama bıle kullanabılırsın su kaydırır.
hakan chemıcal guystakı sprey detaıler nedır bn bıraz yabancıyım arkadası nasıplendırelım hemen.
Ben forumda yeniyim Rıdvan arkadşımız bu işi yapıyor galiba bana yardımcı olabilir mi?
Hakan diyecektim yanlış olmuş.
Arkadaşlar kısmetse finalleri filan bitiriyim araca detailing olarak girişme niyetim var.Önce profesyonel uygulama yaptıracağım Meguiar's'ta.Araç yıkanacak;sonra da cila-boya koruma filan atılacak sanırım.
Ardından da parlaklığın devam etmesini sağlamak istiyorum.O yüzden hem buradaki yazılanları hem de satılan ürünleri okuduktan sonra kendime şöyle bir liste hazırladım.
1-)Meguiar's Nxt Generation® Car Wash (Cilalı Yıkama Şampuanı ve Koruyucu)
2-)Meguiar's Cleaner Wax™ Temizleyici ve koruyucu sıvı
3-)Meguiar's Mikrofiber Yıkama Eldiveni
4-)Meguiar's High Tech El İle Uygulama Pedi
5-)Meguiar's Water Magnet Microfiber Kurulama Bezi
6-)Meguiar's Microfiber Silme Bezi
Bahsettiğim işlemi yaptırdıktan sonra bu listedeki ürünleri alıp kullansam yeter mi amatör kullanıcı için?Yoksa sadece NXT şampuan yeter mi?Açıkçası işlemden sonra her yıkamayı o şampuanla yapacağım ve her yıkama ardından da Cleaner Wax'ı da sürsem boyaya zararı olur mu?
Bir de profesyonel uygulama yaptırmadan böyle bir liste hazırladığımı düşünürseniz;yıkamadan sonra kendim cila atacak olsam Cleaner Wax öncesinde hangi ürünü kullanmamı tavsiye ederdiniz?
Örneğin şu ürünü alıp kullansam fayda olur mu?==>Meguiar's Ultimate Compound Çizik Giderici Pasta
cleaner wax ile boya üzerindeki wax ı alırsın, nxt at yeterli olur :)
cleaner wax ile boya üzerindeki wax ı alırsın, nxt at yeterli olur :)
Bu işlerden fazla anlamıyorum bu bir gerçek.:)
Wax'ı alırsın demekle ne demek istedin;açıklayabilir misin Levent rica etsem?
Bir de dediğin uygulama benim profesyonel uygulama yaptırmam koşuluyla mı geçerli yoksa mesajımın sonunda sorduğum profesyonel uygulama yaptırmadan böyle bir işe kalkışsam sorusu üzerine mi geçerli?
İstediğim şey çil çil;showroom ayarında filan parlaklık değil.Zaten araba hergün dışarda.Ama bir parlaklık olacağı kesin.
Atıyorum;NXT ile yıkasam;ardından Compound sürsem;sonrasında Cleaner Wax ile de üstünden geçsem olur mu?
cleaner wax ı lısteden cıkar leventınde dedıgı gıbı.nxt wax al ara ara onu kullan.quık detaılerde olur.bı sure ıdare eder.
california scents bubble gum güzel bir parfümdür çok güzel kokuyor.
Jantları arap sabunu parlatmaz zaten.Lastiklerimi sordunuz?
Lastik için endurance iyidir.
Bu işlerden fazla anlamıyorum bu bir gerçek.:)
Wax'ı alırsın demekle ne demek istedin;açıklayabilir misin Levent rica etsem?
Bir de dediğin uygulama benim profesyonel uygulama yaptırmam koşuluyla mı geçerli yoksa mesajımın sonunda sorduğum profesyonel uygulama yaptırmadan böyle bir işe kalkışsam sorusu üzerine mi geçerli?
İstediğim şey çil çil;showroom ayarında filan parlaklık değil.Zaten araba hergün dışarda.Ama bir parlaklık olacağı kesin.
Atıyorum;NXT ile yıkasam;ardından Compound sürsem;sonrasında Cleaner Wax ile de üstünden geçsem olur mu?
cleaner wax ile vernik üzerindeki waxı temizlersin serhat :)
biraz geç oldu kusura bakma , finallerdi çıtır arabaya dokunmalarıydı onun işleriydi yaz okuluna geri dönüştü derken ancak görebildim :)
dhamamcioglu
19-06-2011, 20:39
Cleaner wax ile pre-wax cleaner farklı şeyler. Pre-wax cleaner içerisinde hafif bir aşındırıcı-temizleyici bulundurur. Bazısı hiç bulundurmaz (Dodo Juice Lime Prime Lite, Victoria Wax Lite Cleanse gibi), sadece yüzeydeki yağı, kiri, eski waxları temizler. Wax için hazır hale getirir. Cleaner wax tipindeki ürünlerin içerisinde hafif bir aşındırıcı-temizleyici olmasının yanı sıra wax da var. Yani hepsi bir arada ürün de diyebiliriz.
Cleaner wax ile pre-wax cleaner farklı şeyler. Pre-wax cleaner içerisinde hafif bir aşındırıcı-temizleyici bulundurur. Bazısı hiç bulundurmaz (Dodo Juice Lime Prime Lite, Victoria Wax Lite Cleanse gibi), sadece yüzeydeki yağı, kiri, eski waxları temizler. Wax için hazır hale getirir. Cleaner wax tipindeki ürünlerin içerisinde hafif bir aşındırıcı-temizleyici olmasının yanı sıra wax da var. Yani hepsi bir arada ürün de diyebiliriz.
%60 oranda aynı işi görüyor sonuçta :)
uzun süredir boya koruma yapılmamış yada cilalanmamış araçta cleaner wax ın pek bi işlevi olduğunu zannetmiyorum kabaca :)
merhabalar inci siyahı 308 aracımda kapı eşiklerinde inip binerken ayak sürtünmelerinden dolayı çizikler oluşmaya başladı,hemen hemen bütün kapı eşiklerinde var bunlardan kurtulmak için ne tür bir uygulamaya gitmem lazım,birde renkli cila kullanmak istiyorum bununla ilgilide yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar,***** siyah aracı temiz tutmak oldukça zor,antistatik cilaların bir faydası olur mu?
tavsiyen için tesekkurler dogru diyorsun . baran 'dan yorum bekliyorum :) birde kil ne oluyor tam olarak anlıyamadım?
Yeni yıkanmış aracınızın kaportasında elinizi gezdirdiğinizde pürüzleri hissediyorsanız, bu pürüzler boyaya yapışmış olan, kireç reçine, zift vb. kalıntılardır. Bu yüzey kusurlarını polisaj işlemi ile gidermeye çalıştığınızda, polisaj pedine bulaşar kirler aracınızın boyasını çizer, siz tekrar bu çizikleri gidermek için boya veya verniği daha fazla aşındırırsınız. Kirlerin tamamınıda polisaj işlemi gidermez.
Bu nedenle yılda bir defa araca kil uygulamayı tavsiye ederim.
alfonso4474
23-06-2011, 10:04
aracımıza 85-82-66-21yada başka bi wax uygulucaz bu aşamada hangi pedleri kulnmam gerekiyor acaba ?
aracımıza 85-82-66-21yada başka bi wax uygulucaz bu aşamada hangi pedleri kulnmam gerekiyor acaba ?
Öncelikle Boyanın durumu çok önemli, hafif aşındırıcıdan ağırt aşındırıcıya doğru boya yüzeyinde spot test yapıp uygun aşındırıcı ile başlanırsa, minimum aşınma ile çizikler giderilmiş olur.
M85 için yün veya cuting ped
M82 ve M66 ile Finish pedi kullanabilirsiniz.
Ben Wax'ı elle atıyorum, genelde katı wax kullanırım.
Günceel..
Kedi çizikleri vs. için M82 mi M83 mü ve bunu kendimiz pedle uygulasak herhangi bi sorun olur mu ?
kedı cızıgı ıcınb 82 yerıne 83 daha ıyı olur ama dah ıyısı 85 olur.
85'te aşındırıcı oranı fazla bildiğim kadarıyla boyayıda almayalım sonra :)
elle boyayı almazsın merak etme
M82 ile kedi çiziğini alman pek mümkün değil, öncelikle M83 ile dene yeterli gelmez ise M85 kullanırsın.
Elle uygulama yapacağın için boyaya zarar verme gibi bir risk yok.
Merhabalar, (Honda - Gümüş Gri )
2006 model aracımı yeni aldım aldıktan önce hiçbir şekilde boya koruma cila vs. hiçbirşey yapılmamış...
araçta ufak yıkamadan kaynaklanan çizikler mevcut. Birazda biraz daha kalın çiziklerde mevcut.
Bu çizikleri gidermek için hangi üründen almalıyım.
bundan sonraki yıkamalarda ve aracın parlaması için hangi ürünleri nerden satın alabilirim acaba.
Merhabalar, (Honda - Gümüş Gri )
2006 model aracımı yeni aldım aldıktan önce hiçbir şekilde boya koruma cila vs. hiçbirşey yapılmamış...
araçta ufak yıkamadan kaynaklanan çizikler mevcut. Birazda biraz daha kalın çiziklerde mevcut.
Bu çizikleri gidermek için hangi üründen almalıyım.
bundan sonraki yıkamalarda ve aracın parlaması için hangi ürünleri nerden satın alabilirim acaba.
cızık gıdermek ıcın urun alman yeterlı olmaz uygulama yapmak gerekır.ama cıla ıle koruma yapabılırşın meşela nxt wax kullanabılırşın.
Sanırım o uygulamayıda ben yapamam ? Aslında pek fazla büyük çizikler yok 1 tane kaputta var gördüğüm kadarı ile.
Nxt bu hafta içinde almayı düşünüyorum ama birde sizlere sorayım dedim...
bayrampaşa da meguiars açılmış bilen var mı? kimdir nasıldır? bi arkadaşım palio go sunu götürmüş bilenler vardır mavi bi tonu var go ların.çok güzel gözükuyodu.
bayrampaşa da meguiars açılmış bilen var mı? kimdir nasıldır? bi arkadaşım palio go sunu götürmüş bilenler vardır mavi bi tonu var go ların.çok güzel gözükuyodu.
Yetkili mi. Nereye açmışlar ?
Yetkili mi. Nereye açmışlar ?
adres olarak veya mühitin ismini bilmiyorum ama forum a yakın tabelasını gördüm sadece. Büyük ihtimal meg. ürünleri kullanıyolardır sadece yetkili olduğuunu sanmıyorum.
Herkeze merhaba
Aracım yaklaşık olarak 1 ay önce vernikli olarak komple boyandı şuanda portakal kabuğu görüntüsü var bunu nasıl giderbilirim ve boya koruma olarak ne kullanmalıyım boyadan 15 gün sonra pasta yapıldı boyacı tarafından hiç cila yapılmadı ilk cilayı ne zaman atmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.
Herkeze merhaba
Aracım yaklaşık olarak 1 ay önce vernikli olarak komple boyandı şuanda portakal kabuğu görüntüsü var bunu nasıl giderbilirim ve boya koruma olarak ne kullanmalıyım boyadan 15 gün sonra pasta yapıldı boyacı tarafından hiç cila yapılmadı ilk cilayı ne zaman atmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.
Portakal kabuğu görüntüsünü gidermek için, ağır bir aşındırıcı veya sulu zımpara yapılabilir. Zımpara sonrasında oluşan matlığı gidermek içinde hafif çizik giderici veya hare giderici cila kullanabilirsiniz.
Yeni boyanmış yüzeye en az 60 gün wax (boya koruyucu) uygulanmaz, bu sürede boya gaz çıkararak kurur. Havayla teması kesilmesin diye wax ya da sealant sürülmez.
60 gün sonrasıda katı bir wax uygulayarak, boyayı koruma altına alabilirsiniz.
Portakal kabuğu görüntüsünü gidermek için, ağır bir aşındırıcı veya sulu zımpara yapılabilir. Zımpara sonrasında oluşan matlığı gidermek içinde hafif çizik giderici veya hare giderici cila kullanabilirsiniz.
Yeni boyanmış yüzeye en az 60 gün wax (boya koruyucu) uygulanmaz, bu sürede boya gaz çıkararak kurur. Havayla teması kesilmesin diye wax ya da sealant sürülmez.
60 gün sonrasıda katı bir wax uygulayarak, boyayı koruma altına alabilirsiniz.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim portakal kabuğu görüntüsünün sebebi nedir acaba ?
Portakal kabuğu efekti nedenleri:
Boya harter,tiner karışımı ortam ısısına göre kısa kurumalı olması ve boyanın yayılamaması
Pistole uygulamasının yüzeyden uzak mesafede tutularak yapılması
Boya tabancası meme çapının uygulama şartlarna göre küçük olması
Boya vizkozitesinin yüksek, boya uygulamasının ince kat olarak uygulanması
Hava basıncı ile uygun pistole atomizasyonunun sağlanamaması
Portakal görüntüsü benim bildiğim normal birşey. Olabiliyor. Porsche ve Ferrari gibi egzotik araçlarda bile görülüyor.
Portakal görüntüsü benim bildiğim normal birşey. Olabiliyor. Porsche ve Ferrari gibi egzotik araçlarda bile görülüyor.
portakal goruntusu aracın boyasının daha dayanıklı olmasına yarar cogu markada vardır gelen tas olsun ıvır zıvır olsun darbelerıe karsı boya saglam dursun dıe.saygılar.
portakal goruntusu aracın boyasının daha dayanıklı olmasına yarar cogu markada vardır gelen tas olsun ıvır zıvır olsun darbelerıe karsı boya saglam dursun dıe.saygılar.
Evet bazı araçlarda orjinal olarak görülebiliyor. Boyanın çizilmeye karşı daha dayanıklı olduğunu bende duymuştum. Sonradan yapılan boya işleminde genelde istenmeyen durum olarak ortaya çıkar.
Yardımlar için teşekkür ederim ozaman hiç zımpara faln yaptırmaya gerek yok zamanla boya eskidikçe portakal kabuğu görüntüsüde yok olur yavaş yavaş.
Merhaba arkadaşlar , aracımın koltuklarında cok fazla tozlanma var ve koltuk tozu bir nebze emmeiş durumda.Bunun için ne yapabilirim , illa car care merkezlerine mi gitmem gerekiyor , açıkçası halı yıkama makinesiyle (hem su+deterjan püskürten ve çeken) yıkamayı düşündüm sizce nasıl olur , eğer makineyle kendim yıkarsam temizleyici ürün olarak ne kullanmalıyım ?
Not : Genellikle boya korumayla ilgili sorular sorulmuş umarım yanlış yer değildir.Şimdiden teşekkürler...
Merhaba arkadaşlar , aracımın koltuklarında cok fazla tozlanma var ve koltuk tozu bir nebze emmeiş durumda.Bunun için ne yapabilirim , illa car care merkezlerine mi gitmem gerekiyor , açıkçası halı yıkama makinesiyle (hem su+deterjan püskürten ve çeken) yıkamayı düşündüm sizce nasıl olur , eğer makineyle kendim yıkarsam temizleyici ürün olarak ne kullanmalıyım ?
Not : Genellikle boya korumayla ilgili sorular sorulmuş umarım yanlış yer değildir.Şimdiden teşekkürler...
kosla halı matik al makineyle gır ellede gırebılırın fısfısla sıkıp sert fırçayla çıtılıceksın ardından supurgeyle çekıcekşın.prof olmayan car care cılerde bu şekılde yapıyor.ama araç temızlık urunu kullanırsan en az yuzde 10 daha temız yuzey elde edersın kosla halı matık 5tl masrafsız olur .
kosla halı matik al makineyle gır ellede gırebılırın fısfısla sıkıp sert fırçayla çıtılıceksın ardından supurgeyle çekıcekşın.prof olmayan car care cılerde bu şekılde yapıyor.ama araç temızlık urunu kullanırsan en az yuzde 10 daha temız yuzey elde edersın kosla halı matık 5tl masrafsız olur .
Sagol "ruudvan" cevabın için teşekkür ederim :) Söylediklerini uygulayacağım , fotoğraflarını da eklerim :heyoo:
B.Battal
01-08-2011, 16:47
Aracımda bu kadar yoğun olmasa da buna benzer fırçalardan kaynaklanan çizikler mevcut.
http://i754.photobucket.com/albums/xx186/kxlylmz/kk7.jpg
M85 atmama gerek var mı? Yalnızca SRP atsam giderebilir miyim?
Üzerine PB BH ve FK1000P uygularsam nasıl bir sonuç alırım?
SRP'yi keçeylemi atmak lazım sünger pedlemi acaba? PB'u waffle ile atıyorum.
Çok soru sordum galiba :)
Aracımda bu kadar yoğun olmasa da buna benzer fırçalardan kaynaklanan çizikler mevcut.
http://i754.photobucket.com/albums/xx186/kxlylmz/kk7.jpg
M85 atmama gerek var mı? Yalnızca SRP atsam giderebilir miyim?
Üzerine PB BH ve FK1000P uygularsam nasıl bir sonuç alırım?
SRP'yi keçeylemi atmak lazım sünger pedlemi acaba? PB'u waffle ile atıyorum.
Çok soru sordum galiba :)
SRP gidermez maalesef benim elimdeki ürünle ben 205 atardım mesela, aşındırıcı şart dostum
aliergun
01-08-2011, 23:11
srp ile pb bh aynı özelliklerde dolgu malzemeleri. srp nin farkı içinde temizleyici etkenler bulunması ama pb bh daha çok parlatır orasıda ayrı mesele.
sadece srp yada glaze ile geçilirse çizikler azalır ama yok olmaz. wax ın ömrü geçmeye başladıkça çizikler ortaya çıkar. öncesinde 1 kereye mahsus m85 atılsa daha sonra duzenli periyotlarla glaze wax atılsa daha sağlıklı olur.
Meguiars Mirror Glaze Professional Detailing Clay C2100 | eBay (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350197522685&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT)
bu ürünün diğer kille farkı nedir ağalar?
Meguiars Mirror Glaze Professional Detailing Clay C2100 | eBay (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350197522685&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT)
bu ürünün diğer kille farkı nedir ağalar?
:confused:
bu prof urundur uygulama oncesi kullanılır hatta uzerınde agresif yazıyor yanı bsoyayı cizebilir uygulama sonrası cızıklerı kaybolur fakat amator kullanıcı ıcın greksızdır amator urunlere bakınız.meguıars g1001 gıbı.
2011 duster var babamda 5 aylık..hareler mevcut araçta bunları gidermek için meg in hangi ürününü kullanmalıyım??
edit:araç siyah
2011 duster var babamda 5 aylık..hareler mevcut araçta bunları gidermek için meg in hangi ürününü kullanmalıyım??
Sadece hare ise yumuşak bir sünger ped ve m82 iş görür.
Aşağıdakilerden herhangi birini Finishing pad i ile kullanabilirsiniz.
Meguiars M82
Meguiars M80
Meguiars M205
elle cizik yuzde 10anca kapanır bıkac yıkamada cıkar makıneylede polıshıng pad le uygulanıp uzerı cılayla beslenıs
SekoLive
16-09-2011, 10:11
elle cizik yuzde 10anca kapanır bıkac yıkamada cıkar makıneylede polıshıng pad le uygulanıp uzerı cılayla beslenıs
başkan sen naber ya :D
arıyacam seni tel değişti bana numaranı tekrar pm atarmsn
atarım mayk. Ama herzaman acık olmuo tel.yrn kura war dua edın guzel bı yer olsun.
VteC_MaNiaC
16-09-2011, 10:58
atarım mayk. Ama herzaman acık olmuo tel.yrn kura war dua edın guzel bı yer olsun.
bi şafak patlat bakim doktor :D
Sadece hare ise yumuşak bir sünger ped ve m82 iş görür.
peki bunun amötör olanını sorsam?
h.guroglu
16-09-2011, 12:22
arkadaşlar şimdi aracım metalik gri yavaş yavaş bende bulaştım sanırım bu hastalığa
meguiars nxt alıcam bunun içinden uygulama pedi çıkıyormu.? ve en sağlıklı ne şekilde uygulama yapabilirim
bu ürünün yanında başka hangi ürünü tavsiye edersiniz
nxt nin yanında uygulama pedi cıkıyor...nxt şampuanı ile yıkadıktan sonra nxt uygula daha sonra quık detaıler ıle micro bez ıle sil...
h.guroglu
16-09-2011, 13:49
sitesinde 3 çeşit şampuan var ve bunların üzerinde nxt ibaresi yok
Gold Class™ Yıkama Şampuanı ve Koruyucu
Soft Wash Gel (Yıkama Jeli)
Ultimate Wash & Wax Köpüklü Boya Koruyucu Şampuan
bunlardan hangisi üçünün üzerindede nxt fln yazmıyor
ayrıca quick detailer dediğin ürün bumu
Ultimate Quik Wax Hızlı Sprey Wax
bi şafak patlat bakim doktor :D
şafak karanlık bro atarsa yüz20 =)
ultımate wash şampuan
arkasından nxt cila
arkasından Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici) 473ml. - Boyalı Yüzey Bakımı (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=73)
ben şampuan olarak sonaxın turuncu ürününü kullanıyorum tavsıye ederım 10 lira bıseydı..boşuna 20-30 lıra verme...quık detaıler ıle de hergun siliyorum üzerinde toz birikmesin her gun temız parlak goruntu vermesı ıcın...
h.guroglu
16-09-2011, 15:08
ultımate wash şampuan
arkasından nxt cila
arkasından Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici) 473ml. - Boyalı Yüzey Bakımı (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=73)
ben şampuan olarak sonaxın turuncu ürününü kullanıyorum tavsıye ederım 10 lira bıseydı..boşuna 20-30 lıra verme...quık detaıler ıle de hergun siliyorum üzerinde toz birikmesin her gun temız parlak goruntu vermesı ıcın...
cvp lar için teşekkürler başladık bakalım bizde yakında komple set düzeriz heralde :D
Low-Rider
18-09-2011, 22:35
bugün benzincide quik detailer şişesine mazot dolduran arkadaşların fikrini sevdim:D:D
peki bunun amötör olanını sorsam?
Amatör olarak hare zor makina ile geçmen gerekiyor.
Uber Blue Dryng Towel* Kurulama Bezi*60x90cm* - SanalPazar (http://www.sanalpazar.com/Uber-Blue-Drying-Towel-Kurulama-Bezi60x90cm__isp1514047)
arkadaşlar bu bez alınırmı yoksa meg mi alayım kullananlar yorumlar nedir teşekkürler...
imprezaWRC
19-09-2011, 21:59
Uber Blue Dryng Towel* Kurulama Bezi*60x90cm* - SanalPazar (http://www.sanalpazar.com/Uber-Blue-Drying-Towel-Kurulama-Bezi60x90cm__isp1514047)
arkadaşlar bu bez alınırmı yoksa meg mi alayım kullananlar yorumlar nedir teşekkürler...
Alınır alınır, su emiciliği gayet iyidir.
<<buğra>>
20-09-2011, 01:51
meg den daha iyi, 1 aydır kullanıyorum çok güzel bir bez...
arkdaslar meguiars apc anadolu yakasında nerden temin edebilirim araç içi full tavan ,halı, koltuk temizligi için kullanıcagım baska alternatif daha iyi bişi varmıdır?
arkdaslar meguiars apc anadolu yakasında nerden temin edebilirim araç içi full tavan ,halı, koltuk temizligi için kullanıcagım baska alternatif daha iyi bişi varmıdır?
Çok fazla gerekli değilse;
Meguiars ok Amal Genel Temizleyici Apc 250ml - SanalPazar (http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Cok-Amacli-Genel-Temizleyici-Apc-250ml__isp1355463)
eger elden alabilcegim biyer önerirseniz sevinirim yarım kilo-1kilo civarı bişi alıcam heralde bir araç için komple yeter. bostancı tarafında fln toptancı tarzı yerler vardı sanırım bilen arkdaslar yardım ederse sevinirim.
Bostancı sanayide satan yerler var fakat bildiğim kadarı ile galon olarak satıyorlar.
Bir araç için 500ml yeterli olur, 1:10 oranla karıştırılır ise 5,5L temizlik solüsyonu olur.
berkay_aydin
22-09-2011, 23:24
Kil > m85 > Collinite Wax
uygulaması yaptık deneme amaçlı güzel oldu.. sizce m85 biraz daha fazla devirli uygulasak sonrasında m80 daha mı iyi olur ?
Kil > m85 > Collinite Wax
uygulaması yaptık deneme amaçlı güzel oldu.. sizce m85 biraz daha fazla devirli uygulasak sonrasında m80 daha mı iyi olur ?
M85 ağır bir aşındırıcıdır (10/10), dolayısıyla uygulama sonrası hologram ve hare bırakabilir.
M85 uygulamasından sonra M80 (4/10) kullanmanız iyi bir finish yakalamanızı sağlayacaktır.
berkay_aydin
23-09-2011, 10:07
M85 ağır bir aşındırıcıdır (10/10), dolayısıyla uygulama sonrası hologram ve hare bırakabilir.
M85 uygulamasından sonra M80 (4/10) kullanmanız iyi bir finish yakalamanızı sağlayacaktır.
Cevap için teşekkürler.. m80 atmadan önce yıkama vs.başka işlem gerekir mi ?
gambit49
25-09-2011, 22:20
arkadaslar meguiars in cıkardigi su cilali sampuanin adi neydi
arkadaslar meguiars in cıkardigi su cilali sampuanin adi neydi
wash&wax, sari renkli
Shadow_Dancer
26-09-2011, 01:50
Arabanın iç mekanındaki siyah sert plastigi parlatıp koruyacak bir ürün var mıdır beyler?
Fiyat ve marka tavsiye ederseniz sevinirim...
Fiber bez diye Tansaşta satılan vileda bezlerden aldım sıfır boya daha hiç yıkatmadığım aracımı kendim ellerimle yıkadım dün fakat o bezler bile çok çok dikkatli baktığınızda çok hafif hareler şeklinde çizikler yapmıştı :( almayı düşünenlere tavsiye etmem..
Hangi konu altında gördüm hatırlamıyorum Uber Blue kurulama bezi 60*90 bir arkadaş sormuş diğerleri tavsiye etmiş bende dayanamadım aldım bir tane , gerçekten süper emici bir bez ve boyutu sayesinde hemen aracı kuruladım. tavsiye edilir.
<<buğra>>
26-09-2011, 08:17
Arabanın iç mekanındaki siyah sert plastigi parlatıp koruyacak bir ürün var mıdır beyler?
Fiyat ve marka tavsiye ederseniz sevinirim...
soner abi meg ürünlerinden birisi olabilir, kendi sitesinde 1-2 lira daha ucuz olabilir.
MEGUAIRS ULTİMATE PROTECTANT İç -Dış Siyah Plastik, Kauçuk ve Vinil Koruyucu**355ml.: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA TİCARET şirketinin MEGUAIRS OTO BAKIM ÜRÜNLERİ**9-12 TAKSİTLE* (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p103956-meguairs-ultimate-protectant.html)
MEGUAİRS TRİM DETAİLER**İÇ-DIŞ SİYAH PLASTİKLER İÇİN**268ML**CİLA EL PEDİ HEDİYELİ*: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA TİCARET şirketinin MEGUAIRS OTO BAKIM ÜRÜNLERİ**9-12 TAKSİTLE* (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p24873-meguairs-trim-detaileric.html)
ben bunu denedim maslak bayisinde 10 tl, parlaklık fena değil ama meg kadar kaliteli değil.
ATAS PLAK 2R TORPİDO SÜTÜ-VİNİL PLASTİK İÇİN-MADE IN ITALY- - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 56341327 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-atas-plak-2r-torpido-sutu-vinil-plastik-icin-made-in-italy-56341327/detay/?)
<<buğra>>
26-09-2011, 08:19
Fiber bez diye Tansaşta satılan vileda bezlerden aldım sıfır boya daha hiç yıkatmadığım aracımı kendim ellerimle yıkadım dün fakat o bezler bile çok çok dikkatli baktığınızda çok hafif hareler şeklinde çizikler yapmıştı :( almayı düşünenlere tavsiye etmem..
Hangi konu altında gördüm hatırlamıyorum Uber Blue kurulama bezi 60*90 bir arkadaş sormuş diğerleri tavsiye etmiş bende dayanamadım aldım bir tane , gerçekten süper emici bir bez ve boyutu sayesinde hemen aracı kuruladım. tavsiye edilir.
bende benzer sorunlar yaşadım, bu bezi kurulurken kullanın...
UBER BLUE DRYING TOWEL* KURULAMA BEZİ*BÜYÜK BOY*60x90cm: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA TİCARET şirketinin KURULAMA BEZLERİ** ÜBER BLUE-MEGUAİRS**9-12 TAKSİTLE** (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p61305-uber-blue-drying.html)
Shadow_Dancer
26-09-2011, 18:12
soner abi meg ürünlerinden birisi olabilir, kendi sitesinde 1-2 lira daha ucuz olabilir.
MEGUAIRS ULTİMATE PROTECTANT İç -Dış Siyah Plastik, Kauçuk ve Vinil Koruyucu**355ml.: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA TİCARET şirketinin MEGUAIRS OTO BAKIM ÜRÜNLERİ**9-12 TAKSİTLE* (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p103956-meguairs-ultimate-protectant.html)
MEGUAİRS TRİM DETAİLER**İÇ-DIŞ SİYAH PLASTİKLER İÇİN**268ML**CİLA EL PEDİ HEDİYELİ*: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA TİCARET şirketinin MEGUAIRS OTO BAKIM ÜRÜNLERİ**9-12 TAKSİTLE* (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p24873-meguairs-trim-detaileric.html)
ben bunu denedim maslak bayisinde 10 tl, parlaklık fena değil ama meg kadar kaliteli değil.
ATAS PLAK 2R TORPİDO SÜTÜ-VİNİL PLASTİK İÇİN-MADE IN ITALY- - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 56341327 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-atas-plak-2r-torpido-sutu-vinil-plastik-icin-made-in-italy-56341327/detay/?)
İlk ürün işimi görür benim sagolasın Bugra..
beyler kaput altı temızleyıcı alıcam yanlız mazot falan ugrasmam ben.fısfıs seklınde sıktıktan sonra su tutmayacagımız guzel hesaplı bı urun varmı ? Turtle ın var bıtane sonrasında su tutmak gerekıyomudur acaba
imprezaWRC
10-10-2011, 08:55
beyler kaput altı temızleyıcı alıcam yanlız mazot falan ugrasmam ben.fısfıs seklınde sıktıktan sonra su tutmayacagımız guzel hesaplı bı urun varmı ? Turtle ın var bıtane sonrasında su tutmak gerekıyomudur acaba
Ne yazıkki o ürünlerin hepsinin ardından su tutman gerekiyor.
SekoLive
10-10-2011, 08:59
susuz temizliğin bi çaresi yokmudur kaput altında?
,abi aksam geç geldim rahatsız etmemek adına arayamadm kusura bakma
imprezaWRC
10-10-2011, 09:21
susuz temizliğin bi çaresi yokmudur kaput altında?
,abi aksam geç geldim rahatsız etmemek adına arayamadm kusura bakma
Serkan'cım acelesi yok, ama sen elden hemen çıkartmak istersen dediğim gibi kargo diyorum :)
Kaput altında susuz temizliğin bir çaresi var, motor temizliği için özel bezler var ama o bezler sadece tozlanan motorlar için geçerli.
Motorları veya alt takımı temizlemek için kullanılan temizleyiciler ardından illaki su dökmek lazım, neticede birçoğu asit bazlı ve su ile iyi durulanmazsa uygulandığı bölgeye zarar verebilir.
Çok ağır kir, yağ...vs var ise şu ürünü önerebilirim.
Extreme Orange All Purpose Cleaner Degreasers (http://www.chemicalguys.com/Extreme_Orange_AllPurpose_Cleaner_Degreasers_p/cld_106.htm)
SekoLive
10-10-2011, 09:28
teşekkürler abi bende henüz öyle bi durum yok fakat olursada su ile halletirmek bana itici gelmstir hep :)
benden yana sıkıntı yok 5-10 liralık seye 7 lira kargo vermeni istemem :) hem tanısmıs oluruz
imprezaWRC
10-10-2011, 09:32
teşekkürler abi bende henüz öyle bi durum yok fakat olursada su ile halletirmek bana itici gelmstir hep :)
benden yana sıkıntı yok 5-10 liralık seye 7 lira kargo vermeni istemem :) hem tanısmıs oluruz
O.k o zaman haberleşiriz . (konuyuda dağıtmayayım :) )
bende benzer sorunlar yaşadım, bu bezi kurulurken kullanın...
UBER BLUE DRYING TOWEL* KURULAMA BEZİ*BÜYÜK BOY*60x90cm: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA TİCARET şirketinin KURULAMA BEZLERİ** ÜBER BLUE-MEGUAİRS**9-12 TAKSİTLE** (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p61305-uber-blue-drying.html)
ben sormuştum nasıldır diye sen bu verdiğin liktenmi aldın?
ben sormuştum nasıldır diye sen bu verdiğin liktenmi aldın?
Eğer soruyorsanız 1 yıldır kullanıyorum kocaman e46 330xi'yi bezi hiç sıkmadan kupkuru yaptım ki arkasında ince bile su izi kalmadı.Çok ince yerler için bir tane daha mf kullanıyorum.Ama bu uber bence çok iyi.
Eğer soruyorsanız 1 yıldır kullanıyorum kocaman e46 330xi'yi bezi hiç sıkmadan kupkuru yaptım ki arkasında ince bile su izi kalmadı.Çok ince yerler için bir tane daha mf kullanıyorum.Ama bu uber bence çok iyi.
nerden alırım bunu güvenebilceğim kargosu aksamadan göndericek bir yer varmı bildiğin
imprezaWRC
10-10-2011, 21:39
nerden alırım bunu güvenebilceğim kargosu aksamadan göndericek bir yer varmı bildiğin
ErdemBoyadan alabilirsin.
SekoLive
10-10-2011, 21:40
abi erdem boya ile irtibata geç eğer başarılı olamazsan ben yardımcı olmaya calısırım hala kendime alamadım ama senin sayende gider ikimizede alırım :)
ErdemBoyadan alabilirsin.
sağolasın imprezaWRC alayımda kurtulayım şu dertten bıktım eski atletlerle araba silmekten :D
imprezaWRC
10-10-2011, 22:00
sağolasın imprezaWRC alayımda kurtulayım şu dertten bıktım eski atletlerle araba silmekten :D
Rica ederim :)
Erdem boyada stokta yok şuanda Uber :(
imprezaWRC
11-10-2011, 09:35
O zaman elin İngilizini zengin edin :(
I4D Uber Blue Drying Towel 24" x 36" (http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/I4D_Uber_Blue_Drying_Towel_1.html)
SekoLive
11-10-2011, 09:40
yokmu bu çizmeyen iyi kurulayan bezlerden getirebilecek kimse bide valet pro için cok iyi diyorlar eğer liste yapılacaksa hemen yapalım alalaım bu bezlerden
imprezaWRC
11-10-2011, 09:45
yokmu bu çizmeyen iyi kurulayan bezlerden getirebilecek kimse bide valet pro için cok iyi diyorlar eğer liste yapılacaksa hemen yapalım alalaım bu bezlerden
Uber'i Erdemboya temin eder. Chemical guys miracle dryer'ı da ben temin ederim :)
SekoLive
11-10-2011, 09:48
hakan abi chemical guys mu ubermi? :) valet pro için ne diyorsun?
imprezaWRC
11-10-2011, 09:59
hakan abi chemical guys mu ubermi? :) valet pro için ne diyorsun?
Cguys'da iyidir, überde iyi kurular. Cguys bir parça daha yumuşak kalıyor. İkiside çizmeden kuruluyor. Valet pro kullanmadım. Ama valet pro'da kabul görmüş iyi bir markadır. Bir tane carnauba şampuanı var, evde duruyor merakımdan almıştım. Deneyip, video, foto çekip beraber burada yorumlarız :)
SekoLive
11-10-2011, 10:00
okey . haftasonu geçtiğimde karşıda bir kaç soru var aklmda onlarıda sorarm sana :) bez kesin olarak almam lazm cok arada kaldım ubermi valet pro mu diye simdi bide cguys geldi :D
imprezaWRC
11-10-2011, 10:06
okey . haftasonu geçtiğimde karşıda bir kaç soru var aklmda onlarıda sorarm sana :) bez kesin olarak almam lazm cok arada kaldım ubermi valet pro mu diye simdi bide cguys geldi :D
Hangisi kesene uygunsa ondan al derim. Ya da uber ile miracle'ı yan yana koyup hangisi daha çok yumuşak ve bol tüye sahip elle kontrol edip karar vereceksin :)
SekoLive
11-10-2011, 10:20
abi bunu sen yapmstırsın sanrım :) hangisi bu testlere göre?
imprezaWRC
11-10-2011, 10:38
abi bunu sen yapmstırsın sanrım :) hangisi bu testlere göre?
Ya ben yaptım yapmasınada taraflı test gibi gözükür o yüzden no comment. Bence bu testi, bezi alacak kişinin yapıp kararı vermesi daha doğrudur.
Ama şunu söyleyeyim, uber kullananların dakika 1 gol 1 şikayetleri ürünün yıkandığında direkt mavi boya vermesidir. Yani bezi kullanmadan önce mutlaka tek başına makinada sadece deterjan ile yıkamak gerekli. Uber Bez renk vermez diyerek bezle beraber başka şeylerde yıkanırsa hepsi mavi çıkabilir, başına gelenlerden biliyorum.
P.S : Mf bezlerinizi makinada yıkarken sakın yumuşatıcı koymayın, bir müddet sonra yapısı bozulur. Bezleri elde de yıkamayın, gene emicilik özelliği gider.
Kanka CG kurulama bezi var mı elinde?
PM atıyorum cvp bekliyorum ;)
SekoLive
11-10-2011, 10:46
hakan abi varsa einde bende pm fiyat istiyorm senden cebimize uygunsa alalım
imprezaWRC
11-10-2011, 10:49
hakan abi varsa einde bende pm fiyat istiyorm senden cebimize uygunsa alalım
Bende mf bez kalmadı, cila, şampuan, pasta, glaze, pad var :(
SekoLive
11-10-2011, 10:51
gelme ihtimali varmı? :) yada elinde olan varmıdır
yaw bizim canda bi tane bez vardı mavi böyle pelus gibi mükemmelde su çekiyo onun adını öğreneyimde bende istiyorum satan varsa alayım burdan :)
su cekmesinden cok dokunma hissi için istiyorum :D
SekoLive
11-10-2011, 10:52
ömer sende hesabını kontrol ettinmi bu arada :)
ömer sende hesabını kontrol ettinmi bu arada :)
Sen nerden bilion la :D
imprezaWRC
11-10-2011, 11:00
gelme ihtimali varmı? :) yada elinde olan varmıdır
Gelecek ama biraz geç gelecek :(
SekoLive
11-10-2011, 11:01
ufffff :D fena denk gelmiş :D ben CrXÖmer'e yazmstım Diğer ömer Vtec açmış :D :D :hehe:
:D
imprezaWRC
11-10-2011, 11:52
ufffff :D fena denk gelmiş :D ben CrXÖmer'e yazmstım Diğer ömer Vtec açmış :D :D :hehe:
:D:D:D:D:D sayende iyi güldüm valla :D:D:D
abi erdem boya ile irtibata geç eğer başarılı olamazsan ben yardımcı olmaya calısırım hala kendime alamadım ama senin sayende gider ikimizede alırım :)
seko bugün yarın ararım birde aybaşını bekliyorum açıkçası:) öyle böyle alcaz güzel bişeyler yazık etmeyelim arabalara
sitesinde var yazıyor ama sen arayıp sordunmu Bar35
bu yeni çıkan meguiars ultimate liquid wax kullanan var mı ? Piyasada olan hangi ürünün muadili ?
battalgazi
14-11-2011, 12:36
303 fabrıc guard nerden bulabılırım arkadaşlar..
kaput fılm kaplama yaptıran varmı işe yarıyormu bide bu fılm guneşte sararmıyormu sonra cırkın gozukmesın :)
Tarık V.
25-12-2011, 22:35
Genelde şu sırayı izliyorum, elimdeki malzemeler bunlar olduğundan dolayı, Ultimate Compund çizik çıkarıcı pasta aldım, sıradaki yeri ne olmalı acaba ? yaptıktan sonra cila için beklemelimiyim ?
Meg. Ult. Quick Det. + Meg. Kil
Meg. NXT
Meg. Ult. Quick Wax
Nxt'den önce kullancaksınız
Elle atacaksanız cok sorun olmaz ama makıneyle atacaksanız aman dikkat M105 den sonra gelir aşındırıclık değerleri
Ben olsam Swrılx edınırdım şahsen ben kullanıyorum arasıra cok iyi bir finiş bitiriyor aynı M205 gibi
misery1903
27-12-2011, 20:16
Kendi aracımız için basınçlı yıkama makinesi düşünüyoruz. Fiyatı aşırı uçuk olmamak üzere önerebileceğiniz bir şey var mı?
Bir de çok acemiyim bu konularda uygulamaları kapalı bir alanda yapmazsak bir zararı olur mu?
Teşekkürler.
merhaba ;
meguiars 66 tam olarak ne iş yapar siyah boya üzerinde nasıl bir etki yakalanabilir?
Tarık V.
29-12-2011, 22:55
Nxt'den önce kullancaksınız
Elle atacaksanız cok sorun olmaz ama makıneyle atacaksanız aman dikkat M105 den sonra gelir aşındırıclık değerleri
Ben olsam Swrılx edınırdım şahsen ben kullanıyorum arasıra cok iyi bir finiş bitiriyor aynı M205 gibi
Anladım, teşekkürler. Makinem olmadığından dolayı hep elle yapıyorum, kılcal çizik hare giderici tarzı Meg.'in ürünlerinden SwirlX'i mi yoksa ScratchX'i mi tavsiye edersiniz ? Ultimate Compound'u hiç kullanmadım.
m. ali öz
04-01-2012, 08:58
merhabalar çelik gri aracımdaki hareleri gidermek istiyorum, üzerine ışık düştüğünde çok fazla
kılcal çizik görünüyor, bu konuda herhangi bi bilgim ve tecrübem mevcut değil ama merakım da
yok değil ;) yeni başlıyorum diyebilirim..
uygulamam gereken ürün, edinmem gereken malzemeler ve uygulama şekilleri nelerdir ?
şimdiden teşekkürler.
imprezaWRC
04-01-2012, 09:05
merhabalar çelik gri aracımdaki hareleri gidermek istiyorum, üzerine ışık düştüğünde çok fazla
kılcal çizik görünüyor, bu konuda herhangi bi bilgim ve tecrübem mevcut değil ama merakım da
yok değil ;) yeni başlıyorum diyebilirim..
uygulamam gereken ürün, edinmem gereken malzemeler ve uygulama şekilleri nelerdir ?
şimdiden teşekkürler.
Görmeden ve ufak bir alanda test etmeden birşey söylemek zor ama özellikle VW boyası sert ötesidir. O yüzden elde sert, orta ve ince aşındırıcı ile cut, polish ve finish ped bulundurmak lazım.
Ha tabi birde wax veya sealant almanız gerekecek.
m. ali öz
04-01-2012, 11:44
Görmeden ve ufak bir alanda test etmeden birşey söylemek zor ama özellikle VW boyası sert ötesidir. O yüzden elde sert, orta ve ince aşındırıcı ile cut, polish ve finish ped bulundurmak lazım.
Ha tabi birde wax veya sealant almanız gerekecek.
düzelteyim uygulama yapacağım aracım corsa D 2010 model ;)
imprezaWRC
04-01-2012, 11:58
düzelteyim uygulama yapacağım aracım corsa D 2010 model ;)
Tamam onunda boyası gayet serttir.
...............................
Maxcara pasta cila yaptiran oldumu? Birde idealtepe meg nekadar yapiyor bu isi?
BilalAkbayır
01-02-2012, 14:04
Sabit konuya yazmıştım cevaplayan olmadı bir de buraya yazayım.
Collinite 915 nereden bulabilirim ?
Sabit konuya yazmıştım cevaplayan olmadı bir de buraya yazayım.
Collinite 915 nereden bulabilirim ?
Collinite 915 Wax*360ml*dnyaca nl Boya Koruma* - SanalPazar (http://www.sanalpazar.com/Collinite-915-Wax360mldunyaca-Unlu-Boya-Koruma__isp2226635)
BilalAkbayır
02-02-2012, 15:06
Teşekkürler, bir sıkıntı yaşamam heralde dimi ? [siteyle alakalı]
anthinka
06-02-2012, 00:14
Aracımda yağmur damlacıkları var bunu nasıl çıkartabilirim? Özelliklede camlarda çok var su izleri.
Teşekkürler, bir sıkıntı yaşamam heralde dimi ? [siteyle alakalı]
ben birçok defa ürün aldım kendilerinden, güvenebilirsiniz :icon_tup:
Tarık V.
06-02-2012, 00:23
ben birçok defa ürün aldım kendilerinden, güvenebilirsiniz :icon_tup:
Keza bende öyle.
arkadaşlar, aracıma prof uygulama yaptırmayı düşünüyorum. bu zamana kadar birkez o da 3buçuk yıl önce falan cila yaptırmıştım. onun haricinde kendi yaptığım uygulamalar var. fakat bunlar el uygulamaları. haliyle anlık parlaklık ve boya yüzeyini arındırmak dışında çok ileriye gidilmiyo.
benim sorunum şu, aracımı verdiğimde ne yaptırmam gerektiğini bilmiyorum. sonax a yaptırcam,fakat uygulamalarına baktığımda bir sürü seçenek var.
soruna göre çözüm bulabilmek için söylüyorum, aracımda kılcal çizikler var bunları ben el uygulamalarıyla gideremiyorum. bunun haricinde en büyük sorunum aracımın boyası eski görüntüsünü kaybetmiş durumda. sanki daha koyu görünüyo. o metalik boyanın parlaklığını vermiyo. eski görünmeye başladı kısaca. benim için en önemlisi bu, boyanın yeni gibi görünebilmesi için yaptırmam gereken uygulama nedir? bu arada aracım gri renk.
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
imprezaWRC
07-02-2012, 13:05
Aracımda yağmur damlacıkları var bunu nasıl çıkartabilirim? Özelliklede camlarda çok var su izleri.
Kil ile çıkartırsın. Cam cilası ile de sonuç alabilirsin.
meguiars mikrofiber bezim baya bir kirlendi, makinada falan yıkatsam özelliğini kaybeder mi?
meguiars mikrofiber bezim baya bir kirlendi, makinada falan yıkatsam özelliğini kaybeder mi?
yıkayabilirsin yapman gereken sadece yuksek sıcaklıktan ve yumusatıcıdan uzak durman bn her uygulama sonrası bezlerımı makıneye atar yanlızca sıvı deterjanla yıkarım.
plekumat
09-02-2012, 03:23
Ön Göğüs ve karbon kaplı ön konsol için hızlı bir öneri istesem??
Yarı Mat gibi olsa daha makbule geçer..
Çok yazılmış ancak ben tekrardan bilgi almak için sorayım .Aracım için meguiars düşünüyorum
cila ile cilalı şampuan ayrı ürünler değil mi ?
ben cila ,cilalı şampuan mikrofiber bez ve quick wax hızlı sprey düşünüyorum ..
Çeşit çeşit oluyor bunlar hangilerini tavsiye edersiniz ?
Çok yazılmış ancak ben tekrardan bilgi almak için sorayım .Aracım için meguiars düşünüyorum
cila ile cilalı şampuan ayrı ürünler değil mi ?
ben cila ,cilalı şampuan mikrofiber bez ve quick wax hızlı sprey düşünüyorum ..
Çeşit çeşit oluyor bunlar hangilerini tavsiye edersiniz ?
Meguiars Wash & Wax cilalı şampuan, yıkama eldiveni, water magnet kurulama bezi
Sürme cila istiyorsanız NXT, sprey cila istiyorsanız ultimate quick wax (diyeceğim ama quick wax'tan memnun kalmadım ben, sonax hızlı cilayı ıslak araca uyguluyorum, bence daha iyi)
evet detailing olayina tekrardan giriseyim dedim. Cok uzun suredir piyasayi hic takip edemedim komple set almak istiyorum ama en iyileri neler bilemiyorum bu konuda bir yardimci olup liste yazabilirseniz sevinirim. Elimde polish makinasi vs mevcut komple girecegim :D
Meguiars Ultimate compound çizik çıkarıcı pasta nasıldır arkadaşlar varmı kullanan?
Gokhan43
16-04-2012, 16:26
Almana değmez, VAG araçlarda makineyle bile çizikleri çıkarmak için normale göre daha fazla emek sarfederken, böyle çizik giderici elle uygulanan ürünler bizim araçlarda vakit ve nakit kaybından başka bişeye yaramıyor. :)
evet detailing olayina tekrardan giriseyim dedim. Cok uzun suredir piyasayi hic takip edemedim komple set almak istiyorum ama en iyileri neler bilemiyorum bu konuda bir yardimci olup liste yazabilirseniz sevinirim. Elimde polish makinasi vs mevcut komple girecegim :D
biri bu konuda yardimci olabilirse cok sevinecegim gunceli :D
biri bu konuda yardimci olabilirse cok sevinecegim gunceli :D
makinem olmadığı için detailing için kullandığım yol şöyle; Kil (biltHamber) > Autoglym Super Resign Polish > Meguiars Nxt. yardımcı ekipmanlar;lastikler ve dış plastik trim için Meguıars Endurance, uygulamalar için Meg sarı ped ve Meg temizleme bezi. Araç içi içinde Sonax nano. Nacizane amatörce :icon_tup:
makinem olmadığı için detailing için kullandığım yol şöyle; Kil (biltHamber) > Autoglym Super Resign Polish > Meguiars Nxt. yardımcı ekipmanlar;lastikler ve dış plastik trim için Meguıars Endurance, uygulamalar için Meg sarı ped ve Meg temizleme bezi. Araç içi içinde Sonax nano. Nacizane amatörce :icon_tup:
Simdi soyle bir durum, ben arabaya komple detailing yapacagim. Eskiden sadece meg urunleri kullaniyordum ***** bitti ve su an piyasada en iyiler neler bilmiyorum. Kilcal cizikler var onlari da giderecegim. Tam anlamiyla koruma yapmak istiyorum.
Su an elimde olanlar,
Meg21
Meg Endurance
Meg Sampuan
Meg Quick Detailer
Meg Deri bakimi
Meg Dash icin bakim
Sonax Dash bakim
hangi marka pasta kullandiginin cok onemi yok.
ben s2000 icin m83 kullanmistim. Honda boyasi asiri yumusak.
m83 yerine daha yeni teknoloji olan m205 kullanabilirsin hare almak icin.
Bora koruma icin meg21 yerine, sicak gorunum seviyorsan kaliteli kati bir wax (collinite 915), yada sealant (fk1000,carlack LLS,aquartz reload) alabilirsin
imprezaWRC
17-04-2012, 17:12
Ne yazıkki bu kısıma katılmıyorum; özellikle nano uygulancaksa ne marka pasta ve ne içeriği olduğu çok önemli.
Zira, silikonlu veya wax içeren pastalar nano ile uyumsuzdur.
Ne yazıkki bu kısıma katılmıyorum; özellikle nano uygulancaksa ne marka pasta ve ne içeriği olduğu çok önemli.
Zira, silikonlu veya wax içeren pastalar nano ile uyumsuzdur.
sana bu konusa katiliyorum hakan bey:)
eger elinde yagli bir urun varsa arkadasin, pasta yaptiktan sonra ipa (alkol) yada prille ( iyi bir yag sokucudur) bir guzel yikasin arbayi
Malzemelerim geldi quick detailer ,cilalı şampuan yıkama eldiveni ve bezi aldım bakalım bu akşam yıkamaya niyetim var
imprezaWRC
18-04-2012, 14:30
sana bu konusa katiliyorum hakan bey:)
eger elinde yagli bir urun varsa arkadasin, pasta yaptiktan sonra ipa (alkol) yada prille ( iyi bir yag sokucudur) bir guzel yikasin arbayi
Teşekkür ederim :)
Yazdıklarına ek olarak car pro eraser'da denenebilir. (hiç denemedim)
ben s2000 icin m83 kullanmistim. Honda boyasi asiri yumusak.
m83 yerine daha yeni teknoloji olan m205 kullanabilirsin hare almak icin.
Bora koruma icin meg21 yerine, sicak gorunum seviyorsan kaliteli kati bir wax (collinite 915), yada sealant (fk1000,carlack LLS,aquartz reload) alabilirsin
Tesekkurler, simdi aquartz in malzemeleri aldim nano uygulamaya calisacagiz muhtemelen.. Prille mi yikayacagim simdi arabayi pasta ne alayim :D
Teşekkür ederim :)
Yazdıklarına ek olarak car pro eraser'da denenebilir. (hiç denemedim)
Yeni urunler geldi tisikkirler sipirmin:D
http://img.photobucket.com/albums/v671/ae101power/1d4084ab.jpg
ov semih abi yardırıyorsun :D maşallah çeyize. Abi uygulama fotoğrafların mevcutsa bekliyoruz.
Arabayla alakali ufak bi problem oldu yeni cikarabildim sanayiden baslicam uygulamaya o zaman cekerim zaten:)
Tesekkurler, simdi aquartz in malzemeleri aldim nano uygulamaya calisacagiz muhtemelen.. Prille mi yikayacagim simdi arabayi pasta ne alayim :D
Pasta elinde ne var bilmiyorum ama kolay ulasilabilen
meguiars, virtus, chemical guys dan urunler alabilirsin.
Honda boyasi oldukca yumusak, meg 83, virtus 433 kullanabilirsin.
Hatta cok az hare varsa virtus 473 yada meg 205 tavsiye ederim.
Daha sonra bulabilirsen IPA ile bir guzel silersin, yag artik filan alirsin. Bulamazsan yogun bir pril de yag birakmiyor:)
Pasta elinde ne var bilmiyorum ama kolay ulasilabilen
meguiars, virtus, chemical guys dan urunler alabilirsin.
Honda boyasi oldukca yumusak, meg 83, virtus 433 kullanabilirsin.
Hatta cok az hare varsa virtus 473 yada meg 205 tavsiye ederim.
Daha sonra bulabilirsen IPA ile bir guzel silersin, yag artik filan alirsin. Bulamazsan yogun bir pril de yag birakmiyor:)
Cok tesekkur ederim, bakalim insallah haftaya musait olup girisecegim arabaya :D meg 83 alayim bari
Şu virüsü bendemi kapsam ne yapsam. Vücut çok dirençli antikorlar geçit vermiyor bu virüse. :D
imprezaWRC
23-04-2012, 20:32
Yeni urunler geldi tisikkirler sipirmin:D
http://img.photobucket.com/albums/v671/ae101power/1d4084ab.jpg
Rica ederim, güle güle kullan :)
Aracimin deri koltuklari ve kapi dosemelerdeki deriler icin bakim ve besleyici urun tavsiyeniz nelerdir?gorunen deriler temiz catlamada yok fakat uzun omurlu kalmasi icin orta sekerli urun kullanmak istiyorum.bugun yikamaci gosterdi bir urun 200ml krem kutusu gibi 20 tl dedi beyaz sari yazili markasi cok tanidik degildi sanirim akilmda kalmadi.
http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_5_23&products_id=86
http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_5_23&products_id=220
mesela bu iki ürün arasındaki fark nedir?hangisi daha iyidir
Aracimin deri koltuklari ve kapi dosemelerdeki deriler icin bakim ve besleyici urun tavsiyeniz nelerdir?gorunen deriler temiz catlamada yok fakat uzun omurlu kalmasi icin orta sekerli urun kullanmak istiyorum.bugun yikamaci gosterdi bir urun 200ml krem kutusu gibi 20 tl dedi beyaz sari yazili markasi cok tanidik degildi sanirim akilmda kalmadi.
Gold Class (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_5_23&products_id=86)
Gold Class Rich Leather Deri Temizleyici/Koruyucu Jel 400ml. - Deri Bakımı (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_5_23&products_id=220)
mesela bu iki ürün arasındaki fark nedir?hangisi daha iyidir
kadir iki urunde bırbırınden kotu . denedım denemez olaydın bu ısın ozu glıptone dur bı ara konusur hallederız .
Omeri bekliyorum seninle gorusmek icin:)senin dukkandan koltuklar icin bi urun aliriz artik suanlik acelesi yok.pasta cila icinde konusuruz dukkanida kisa zamanda halledersin ins
Omeri bekliyorum seninle gorusmek icin:)senin dukkandan koltuklar icin bi urun aliriz artik suanlik acelesi yok.pasta cila icinde konusuruz dukkanida kisa zamanda halledersin ins
ömeri nie beklıosun :D telefonumuz yerımız bellı . kısmetse kısa bı zaman kaldı.
Ya o hiyarida isten dolayi bayadir gormuyorum cuma gunu goruscez.sanada ugrayabilirmis kaynaticaz artik hep beraber:)
Ya o hiyarida isten dolayi bayadir gormuyorum cuma gunu goruscez.sanada ugrayabilirmis kaynaticaz artik hep beraber:)
olur beklerım.
Metalik gri honda civic icin yogun cizikleri giderici pasta ve ustune wax onerisi yapabilirmisiniz? Makina, pasta ve cila pedi aldim. Pasta ve cila onerisine ihtiyacim var
pasta 3m yeşil kapak.
cila farketmez buldun marka olan katı wax.
Ruudvan 3m fiyatlari benim butcemin cok ustunde 100-150 arasi fiyat veriyorlar.
Daha insancil fiyatlarda bir oneri bekliyorum:)
meg 105 ve 205 ıkılısı yada 85 82 ıkılısıde olur acık alıcaksan
sweatcaptain
03-05-2012, 17:54
selam koltuk doseme ve tavan temızlıgı ıcın ama baya bı kırlı su lekesı vs sı var...urun tavsıyenız nedır nerden alabılırım
bırde nxt ye ıhtıyacım var nerden edınebılırım...
selam koltuk doseme ve tavan temızlıgı ıcın ama baya bı kırlı su lekesı vs sı var...urun tavsıyenız nedır nerden alabılırım
bırde nxt ye ıhtıyacım var nerden edınebılırım...
nxt kullanma dedık anlatamıoruz heralde.(bosa para)
doseme temızlıgı ıcınde apc yanı all purpose cleaner genel temızleyıcı adında markalara bakabılırsın atasın vınetı amway loc sonax doseme temızleyıcı meguıars apc bakabılırsın.
sweatcaptain
03-05-2012, 18:13
nxt kullanma dedık anlatamıoruz heralde.(bosa para)
doseme temızlıgı ıcınde apc yanı all purpose cleaner genel temızleyıcı adında markalara bakabılırsın atasın vınetı amway loc sonax doseme temızleyıcı meguıars apc bakabılırsın.
pekı 2 3 yıkamada bır cila olarak ne kullanabilirim...
pekı 2 3 yıkamada bır cila olarak ne kullanabilirim...
2-3 yıkamada bır yerıne her yıkama sonrası eger sprey cıla kullanırsan daha saglıklı olur ayda bırde aracın rengıne gore katı wax kullanman yeterlıdır.
Turtle wet n wax ı nasıl bir bezle uygulamalıyım örnek verebilicek var mı? yumuşak yada güderi demiş kutusunda ben yumuşak bir bez ile denedim suyu pek emmedi sonra penye tarzı bir bez ile ıslakken sıkıp silmeye başlıyorum bez suyu emiyor ama sildiğim yerler damla damla su lekesi gibi kalıyor.Yıkama sonrası güneşli havada mı uygulamalıyım?
onurunal
06-05-2012, 16:19
merhabalar...
aracımı temiz tutma konusundaki başarısızlığıma bir son vermek istiyorum..
bu konuda çok bilgisizim sizlerden ürün tavsiyesi istiyorum..
çoğu başlıkta gerekli bilgiler mevcut gibi fakat affınıza sığınarak biraz üşendim diyeyim.. sadece kendimin yapacağı yıkama ve cila konusunda önerilerinizi istiyorum...
yeni konu açmadım buraya yazdım insallah arada kaynamaz..
http://img843.imageshack.us/img843/7575/fotoraf0034b.jpg
renk budur..
temiz ve canlı tutabilmek için yapmam gereken nelerdir?
sizden yıkama için şampuan bez sünger vs. için araç tavsiyesi istiyorum
bir de göğüs torpido için temizleyici koruyucu neler kullanbilirim.. bir de cila olayı var.. hangi marka? ne sıklıkta ? dikkat etmem gerekenler....
ürünleri ve ankarada nereden temin edebileceğimi yazarsanız çok memnun edersiniz..
saygılar...
geçen flodan ayakkabı aldım yanına woly nin deri kremini aldım ayakkabıya surdum hoşuma gitti yumuşattı.tuttum bugun koltuklarda denedim.koltuk kafalıklarına surdum bakıyım nasıl olcak tecrubeleri aktarırım :D
İlk izlenimlerimi yaziyorum.deriyi biraz yumuşatıyor.renk solukluğunu nemliymis gibi bir renk hissi veriyor koyulaşma gibi ama çok az.woly bence kaliteli bir marka kullanılabilir bana kalırsa.deri ayakkabıyı besleme niyetine alın sonra denemek icin kucuk bi kısımda koltuklarınızda kullanin:)
golfcu0101
16-05-2012, 12:26
aracım opak inci beyazı.elimde olan malzemeler turtle wax hızlı sprey cila,turtle wax oto şampuğanı ve megiuars nxt 2.0 var aceba kendim neler yaparak veya başka hangi malzemeleri ekleyerek güzel bir sonuç alabilirim aracın parlaması ve güneşten korunmasında?
cümleten herkese hayırlı günler bu detailing işinde acemiyim bugün burdan okuduklarım kadarıyla gittim birkaç parça bişeyler aldım umarım dogru şeyleri almışımdır almamışsım uyarmanızı isterim öncelikle
aracı yıkamak için Meguiars ultimate wash&wax(sarı şampuan) aldım + yıkama süngeri(yıkama eldiveni kalmadıgı için) aracı yıkıyıp kuruladıkdan sonra.
Atas'ın waxy cream + Meguiars sarı elle ugulama pedini aldım ve uygulamayı düşünüyorum peşinden'de
Meguiars'ın ultimate Quick wax (sprey şisesinde) sil parlat şeklinde kullanmak istiyorum izledigim yol Dogrumudur ?
araç içi temizlik içi Atas vinnet genel temizliyici + torpido ve plastik aksam içinde Atas plak 2r (mat) aldım.
:soru:
konu çok geri kalmış:)
aracı pasta cila yaptırdık şimdi yıkamacıya giderken kendi şampuanımı götürüp kullanmak istiyorum.cilalı şampuanlardan kullanmak istiyorum. megde şu ürünleri gördüm siz ne tavsiye edersiniz?bu ürünlerle kaç yıkama gerçekleşir?
NXT Generation® Car Wash (Cilalı Yıkama Şampuanı ve Koruyucu) 1893ml. - Yıkama (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_4_12&products_id=62)
Ultimate Wash & Wax Köpüklü Boya Koruyucu Şampuan 1.42lt. - Yıkama (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_4_12&products_id=219)
http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-usa-1000-ml-konsantre-cilali-oto-sampuani-09g001/productDetails.aspx?productId=otm09g001&categoryId=20035761
1.ultimate
2.nxt yada turtle arasından fıyat performans 1.nxt 2.turtle
waxy iyi urun degil, tavsiye etmiyorum. su an kendisi , kapi ruzgarda kapanmasin diye yerde ayiraclik yapiyor, cilk silikon...
hıc denk geldınızmı bılmıyorum ama
fıbercıler kalıp ayıracı ıcın bı sey kullanıyor onun ustundede waxy yazmıyrmu?
Tamm ridvan saol
Emraha sorarim sirasiyla bi ara
Sonax'ın bir cilası var araç rengine özel ve birde yanında kalem geliyor çizikleri gidermek için. Daha önce kullanan varmı acaba ? Aracım gri renkte kapısında bir iki cıt boya atma var. Park yerlerinde yandaki araçlarına kapıma vurması sonucu oluşan ! Onları giderebilirmiyim?
http://www.sonax.com.tr/urun-detay.php?ID=47
Sonax'ın bir cilası var araç rengine özel ve birde yanında kalem geliyor çizikleri gidermek için. Daha önce kullanan varmı acaba ? Aracım gri renkte kapısında bir iki cıt boya atma var. Park yerlerinde yandaki araçlarına kapıma vurması sonucu oluşan ! Onları giderebilirmiyim?
http://www.sonax.com.tr/urun-detay.php?ID=47
açık ve net gideremezsin.
o kalem ,ruj vs denılen zımbırtı zaten kuru boya gıbı suruosun ne oldugunu anlamadan ucup gıdıo zımbırtı.cılasıda arac rengıne ozel bıldıgın cılanın renklısı.
imprezaWRC
10-07-2012, 08:56
açık ve net gideremezsin.
o kalem ,ruj vs denılen zımbırtı zaten kuru boya gıbı suruosun ne oldugunu anlamadan ucup gıdıo zımbırtı.cılasıda arac rengıne ozel bıldıgın cılanın renklısı.
+1 en fazla bir sonraki yıkamaya kadar dayanır sonra çizikler yeniden meydana çıkar. Ooo çok sert :D
Puff yalan dolan yaw bu işler :D 2 tane oldu 2 cıt atmalardan moralim bozuluyo her gördüğümde.
Puff yalan dolan yaw bu işler :D 2 tane oldu 2 cıt atmalardan moralim bozuluyo her gördüğümde.
bikac yontemi var misal arac rengi folyo yada rutus
Biraz uraşim bakalım olmassa rutus yapıcaz heralde
Arkadaşlar biraz araştırsam bulacağımdan eminim ama tipik bir Türk insanı olarak hazıra konmayı tercih edeceğim sanırım. :) Aracım yeni boyadan çıktı renk siyah, Sonax'ın hızlı cilasını alacağım şimdi bu cilayı uygulamak için hangi bezleri almalıyım acaba? Havlu vs.?
Arkadaşlar biraz araştırsam bulacağımdan eminim ama tipik bir Türk insanı olarak hazıra konmayı tercih edeceğim sanırım. :) Aracım yeni boyadan çıktı renk siyah, Sonax'ın hızlı cilasını alacağım şimdi bu cilayı uygulamak için hangi bezleri almalıyım acaba? Havlu vs.?
uygulamak ıcın yumusak kucuk sunger sılmek ıcın yumusak sık dokuma mıkrofıber bez (bımde satılanlardan degıl)
::ZaFeR::
26-07-2012, 01:43
Şu an aracımın tavanında guneş yanıkları var.Bir kaç yerinde de vernik atması.En azından sağlam olan yerlerinin guzel gozukmesi için hangi urunleri onerirsiniz.Şu an tek yaptığım gidip petrolde su sıkıp bırakmak :D
Şu an aracımın tavanında guneş yanıkları var.Bir kaç yerinde de vernik atması.En azından sağlam olan yerlerinin guzel gozukmesi için hangi urunleri onerirsiniz.Şu an tek yaptığım gidip petrolde su sıkıp bırakmak :D
Zafer senin arabanın komple boya dışında pek bi şansı yok.
Tavan ve sol arka çamurluktaki vernik atıkları diğer yerler parlarsa çok daha göze batar. Sen boyatana kadar pek bakma boyaya.
Boyattıktan sonra yardımcı olurum ben sana :)
::ZaFeR::
26-07-2012, 01:53
Zafer senin arabanın komple boya dışında pek bi şansı yok.
Tavan ve sol arka çamurluktaki vernik atıkları diğer yerler parlarsa çok daha göze batar. Sen boyatana kadar pek bakma boyaya.
Boyattıktan sonra yardımcı olurum ben sana :)
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/556566_10150996333243909_1478761693_n.jpg
En parlak hali bu şu anlık :D
Satmayıp binmeye karar verirsem boyatacam gibi zaten.Şimdilik böyle devam.Zaten Batman'da hergün toz yağıyor 1 aydan 1 aya yıkatiyordum :) Eyvallah abi boyatayim kapına dayanirim :D
kickbuttowski
26-07-2012, 02:06
Boyadan yeni çıkan arabaya cila uygulamak yeni boya hala gaz saldığı için pek tavsiye edilmiyor..
canpower
26-07-2012, 10:23
merhaba..aracımı meq in hızlı cilasıyla parlatıyorum fakat şu kil olayını yapmak istiyorum harelenmeler mevcut aracımda..bu ürünü kendim uygulayabilir miyim? ve ii bi ürünmüdür?
Smooth Surface (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_4_13&products_id=64)
onurbahattin
26-07-2012, 11:56
bu konuda bende bilgi almak isterim daha önce hiç kil olayını hiç uygulamamıştım aracımda...
canpower
26-07-2012, 13:21
bizi aydınlatacak bir arkadaş aranıyor..:)
Kil çizikleri falan almaz sadece boyanın üstünde yer etmiş yıkama ile çıkmayan kirleri çıkartır kendiniz çok çok rahat biçimde yapabilirsiniz.
http://www.techturkey.com/forum/2646430-post32.html
burada arkadaş anlatmış.
http://www.youtube.com/watch?v=TvtVbqywxYs
videosuda mevcut
canpower
26-07-2012, 14:04
valla çok çok teşekkür ederim..bunu uygulayacağım en kısa sürede..
plekumat
10-08-2012, 19:29
Daha önce birçok defa sorulmuştur da ben birdaha sorayım :)
Araç içi(göğüs kapı döşesi) için mat görünüm sağlayacak nasıl bir ürün kullanabilirim.
Şimdiye kadar ıslak bezle sildim hep ama sanırım meg'in ürünleri varmış.
Tavsiye edeceğiniz bir ürün var mıdır??
Teşekür ederim şimdiden :)
kickbuttowski
10-08-2012, 19:47
Araç içi(göğüs kapı döşesi) için mat görünüm sağlayacak nasıl bir ürün kullanabilirim.
iç aksam için üretilen ürünler parlatmak için olur ama mat siyah istiyorsanız plastidiple yada mat siyah folyoyla kaplayabilirsiniz.
plekumat
11-08-2012, 11:10
Yanlış anladınız, benim demek istediğim Meg'in Quik Interior Detailer'ının naturel ve superme gibi parlaklıklarından naturel olanın parlaklığıydı.
Hani qid muadili bir malzeme var mıdır diye..
Yanlış anladınız, benim demek istediğim Meg'in Quik Interior Detailer'ının naturel ve superme gibi parlaklıklarından naturel olanın parlaklığıydı.
Hani qid muadili bir malzeme var mıdır diye..
Biraz geç okudum konuyu kusuruma bakma Halil abi
How To Use Meguiar's NEW 2010 Quik Interior Detailer vs Natural Shine vs Supreme Shine by MEGUIAR'S - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3lnixYpTcvU)
Bence supreme abi.Diğeri sürdüğün belli değil bu öyle her ışıkta parlamıyor sadece canlandırıyor.Eğer düşünürsen ag vrc'de(auto glym viny&lrubber care) tavsiye ederim.
Sonax Torpido Temizleyici Mat ( 283200 ) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-torpido-temizleyici-mat-283200-/productDetails.aspx?productId=otson283200&categoryId=20035756&SKU=OTSON283200)
:icon_tup:
Nightfish
31-08-2012, 14:10
Polisaj makinesini aldık diyelim, iş bunla kalmıyor. Bi ton pedi var bu aletin. Bu pedlerin hangisi ne işe yarar, ne amaçla kullanılır, hangisini almalıyım ? Bunun açıklamasını yapabilecek birisi var mıdır, ya da okuyabileceğim bir kaynak ?
imprezaWRC
31-08-2012, 14:24
Polisaj makinesini aldık diyelim, iş bunla kalmıyor. Bi ton pedi var bu aletin. Bu pedlerin hangisi ne işe yarar, ne amaçla kullanılır, hangisini almalıyım ? Bunun açıklamasını yapabilecek birisi var mıdır, ya da okuyabileceğim bir kaynak ?
Öncelikle dar alanlar için küçük çaplı 3" veya 4" finish, polish ve cut pad alman lazım.
Geniş yüzeyler içinde 5,5" veya 6" finish, polish ve cut pad alman lazım.
Yün pad'i ilk başlayan için önermiyorum, o sonraki safhalarda alınabilecek bir pad tipidir.
En kaba tabirle finish pad ki en yumuşak pad tipidir. En düşük aşındırıcılı pasta ile kullanılmaldır.
Polish pad orta veya ağır aşındırıcılı pasta ile kullanılmalı.
Cut pad orta veya ağır aşındırıcılı pasta ile kullanılmalıdır.
Cut pad en sert pad'dir ki makina deviri arttıkça kullanılan pasta ile de aşındırma oranı yüksek seviyeye çıkar.
Yüzeyin çizik durumuna, boya kalınlığına ve boya tipine (sert, yumuşak..vs) göre önce küçük bir alanda deneme yapman lazım.
Bu linkler sana yardımcı olacaktır.
Download free detailing handbook guides, how-to videos, free wallpapers, and free screensavers! (http://www.autogeek.net/auto-detailing-resource-center.html)
Download free detailing handbook guides, how-to videos, free wallpapers, and free screensavers! (http://www.autogeek.net/auto-detailing-resource-center.html)
iPdShfeakzw
Meguiar's Training video - How To Wax Your Car - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=iPdShfeakzw)
Nightfish
31-08-2012, 14:25
Çok teşekkür ediyorum. Bi tane polisaj makinesi alacağım ama tecrübem yok hiç. Kaş yapalım derken göz çıkarıp arabaya zarar vermeyelim :)
imprezaWRC
31-08-2012, 14:35
Çok teşekkür ediyorum. Bi tane polisaj makinesi alacağım ama tecrübem yok hiç. Kaş yapalım derken göz çıkarıp arabaya zarar vermeyelim :)
Nazını geçirebileceğin bir servisten varsa küçük çaplı daha doğrusu taşıyabileceğin bir hurda panel olarak değerlendirilebilecek bir panel al onun üzerinde denemelerini yap.
Genelde ilk başlayanlar korkusundan yeterli baskı uygulamadıkları için yüzeydeki çiziklerin anca %10'nu kaybolur ama geride de güzel bir parlaklık kalır :D:D
Daha önce mutlaka sorulmuştur ama göremediğim için soruyorum.
Öncelikle uygulamaları elle yapıcam aracı yıkadıktan sonra çizikleri gidermesi için boya koruma için vs hangi ürünleri kullanmalıyım bunlar hakkında ufak bi bilgilendirme yapabilirmisiniz ?
Ben de aracın kılcal çiziklerini gidermek ve wax uygulaması yapmak istiyorum. Meguiars ürünlerinden neler almam gerekir detaylı bir uygulama yapmak için (makina ile yapacağım) ve ya hangi markayı önerirsiniz?
plekumat
02-09-2012, 05:13
bu polisaj sonrası ortaya çıkan harelenme için ne önerirsiniz ??
Meg'in swirlx'ini önerdiler ama yeterli gelir mi??
Elimde srp var, pek bir faydasını göremedim açıkcası.
Kendim yapamamıştım, muhtemelen yüksek aşındırıcı kullanılmış ve hare gidereceğiz diye harelenme olmuş.. Fotoğrafını yükleyeyim isterseniz
imprezaWRC
02-09-2012, 14:38
bu polisaj sonrası ortaya çıkan harelenme için ne önerirsiniz ??
Meg'in swirlx'ini önerdiler ama yeterli gelir mi??
Elimde srp var, pek bir faydasını göremedim açıkcası.
Kendim yapamamıştım, muhtemelen yüksek aşındırıcı kullanılmış ve hare gidereceğiz diye harelenme olmuş.. Fotoğrafını yükleyeyim isterseniz
Dairesel çizikleri giderirken muhtemelen işlemi yalap şap yaptıklarından geride hareili bir yüzey kalmıştır.
Hareleri gidermek için makinaya finish ped takın ve ince aşındırıcı ile düşük devirde çalışın, hareler gider.
Meguiairs ultimate quick wax ve u.q.detailer araca parlaklık kazandırır ve boyayı korur mu işlevleri nelerdir?
Hemıslak, parlak görünüm hem de boya koruması için aşındırı olmayan hangi ürünü kullanmalıyım??
imprezaWRC
04-09-2012, 18:02
Meguiairs ultimate quick wax ve u.q.detailer araca parlaklık kazandırır ve boyayı korur mu işlevleri nelerdir?
Hemıslak, parlak görünüm hem de boya koruması için aşındırı olmayan hangi ürünü kullanmalıyım??
Her ne kadar sorduğun soruların cevapları bu bölümde bulunsada ben yinede sayısız defa sorulmuş olan sorularını cevaplamaya çalışayım.
Quick wax tek başına en fazla 1 hafta koruma sağlayabilir. Quick detailer ise adı üstünde yüzeyde mevcut cila varsa bir miktar cilanın ömrünü uzatır. Tek başına quick detailer yüzeyi parlak göstermekten başka bir halta yaramaz.
Yüzey çiziklerden arındırılmış ise istediğin sealant veya wax'ı sür boya parlar.
Benim tavsiyem nano ürünlerden yanadır. Elindekiler henüz bitmediyse forumda blackbird nickli gökhan arkadaşımız Aquartz satıyor, ondan güzel bir koruma seti edinebilirsin.
Ha yok ben nano ile uğraşamam dersen, pek sevilen bir o kadar pahallıya satılan maksimum 1 ay koruma sağlayan meguiars nxt, eh işte denebilecek korumaya sahip fk1000p, collinite...vs alırsın. Zırt pırt aracına cila sürersin ama bu bilindik klasik cilalar nano gibi uzun süreli koruma sağlamadığı gibi çizilmelere karşıda direnç sağlamayacaktır.
Çok teşekkür ederim sağolun.
Peki Ouık Wax ile ıslak gibi parlaklık alabilir miyim?
imprezaWRC
04-09-2012, 18:57
Çok teşekkür ederim sağolun.
Peki Ouık Wax ile ıslak gibi parlaklık alabilir miyim?
Eh işte ...
onurdestan
04-09-2012, 19:15
beyler arabanın derileri için meguiarstan jel olan temizleyici ve nemlendirici vs jel aldım uyguladım sabah arabaya bindiğimde derilerin bazı yerleri yağlı bazı yerleri kuru gibiydi sanki ıslak bezle silmişim kuruma aşamasındaymış gibi yani ben kullanım talimatındaki gibi uygulayıp hemen arkasından kuru bezle sildim meguiarstaki arkadaş 2 saat bekle demişti ben arkada yazanı uyguladım acaba bu sonucun sebebi hemen silmemmi ? yada deriler emmemiş olabilir sanırım anlam veremedim tekrar komple geçip 2-3 saat kadar bekleyip öylemi silsem ?
Eh işte ...
Biraz sorduk ama :) Meg. nxt den iyi performans alabilir miyim parlaklık konusunda ve aşındırıcı özelliği var mı??
Biraz sorduk ama :) Meg. nxt den iyi performans alabilir miyim parlaklık konusunda ve aşındırıcı özelliği var mı??
sımdı kardesım mantık olarak sana bı kac bısey soylıcem sen artık durumu kendınce yorumla.
nxt temızleyıcı ozellıklı parlaklık veren akıskan
quık wax ıse sıvı temız araca uygulanan su gıbı kıvamı olan madde.
cızık kapatan dolgu yada asındırıcı ozellıgı olan maddeler genelde nxt gıbı akıskan olur ama daha yogundur mısal yan kapıya surdun mu 1 gun beklet 2 cm ya asagıya dogru akma egılımı gosterır ya gostermez
sımdı sen karar ver quık wax asındırıcı ozellıgı varmıdır.
Abi anladım da kafam çok karıştı baya bi okudum bunlarla ilgili şey.
Araba siyah hem parlaklık hem koruma istiyorum ama ne almalıyım kafa çok karıştı ??
amator olarak kullanıcagın urunlerle super bısey bekleyemezsın profa gecmen lazım su halde prof kullanbılırmısın bılmem
İlk defa yapıcam.. Amatör olarak hangi ürün alabilrim?
ürün alabilceğemiz hızlı,güvenilir ve ucuz site var mı arkadaşlar ?
hepsiburada v erdem boya var
plekumat
05-09-2012, 11:25
Biraz geç okudum konuyu kusuruma bakma Halil abi
How To Use Meguiar's NEW 2010 Quik Interior Detailer vs Natural Shine vs Supreme Shine by MEGUIAR'S - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3lnixYpTcvU)
Bence supreme abi.Diğeri sürdüğün belli değil bu öyle her ışıkta parlamıyor sadece canlandırıyor.Eğer düşünürsen ag vrc'de(auto glym viny&lrubber care) tavsiye ederim.
Eyvallah Ufuk.
Şimdi ag aldım da arkadaşın plak2'sini denemiştik çok memnun kaldım..
Bakalım ag tad vermezse plak2 alacağım biryerden denemelik supreme bulabilirsem deneyeyim..
Dairesel çizikleri giderirken muhtemelen işlemi yalap şap yaptıklarından geride hareili bir yüzey kalmıştır.
Hareleri gidermek için makinaya finish ped takın ve ince aşındırıcı ile düşük devirde çalışın, hareler gider.
Aynen öyle hocam, özenilmemiş pek. Yer bulabilirsem ilk fırsatta deneyeceğim.
MuratCan07
07-09-2012, 16:50
birşey sormak istiyorum illaki sorulmuştur ama 197 sayfa okuyamadım :) cevap verirseniz sevinirim.
siyah araçların tozu nasıl belli ettiği aşikar... böyle ışığı kaportanın gözüne gözüne vurunca çizik çizik olduğunu görüyorum yuvarlak çizikler gibi hare deniyor sanırım buna..
sorun şu bu küçük çizikleri amatör olarak öyle polisaj makinesine falan gerek bırakmadan geçirebilmemiz için bir ürün öneriniz var mı? birde yine siyah araç için uzun süreli tozdan ve çevre etkenlerinden koruyucu güzel parlaklık veren cila tavsiye edermisiniz? ilk defa uyguluyacağım nelere dikkat etmem lazım? ürünleri Türkiye den temin edilebilir olması önemli tabi.
Blackbird
07-09-2012, 17:29
Okumak iyidir :) forumun asıl işlevide budur zaten yoksa geçmiş mesajların saklanmasının bir anlamı olmazdı. :)
Siyah araç çok zor hakkıyla temiz kullanmak, toz tutmaması için antistatik olan , yağlı olmayan boya koruma cila ürünleri kullanman lazım başka çözümü yok.
ışık kaportanın gözüne vurduğu zaman gözüken o çiziklere kılcal çizik denir, yuvarlak olarak görmenin sebebi çiziklerin yuvarlak olması değilde gelen ışığın yansımasıyla alakalı bir durum.
Çizikler polisaj makinesiyle giderilmediği sürece orada duracaktır ancak bir miktar gizleyebilirsin Autoglym srp veya Radiant wax en kolay şekilde bulabileceğin üründür, daha etkili ürünler var ancak yurtdışı siparişle getirebilirsin.
birşey sormak istiyorum illaki sorulmuştur ama 197 sayfa okuyamadım :) cevap verirseniz sevinirim.
siyah araçların tozu nasıl belli ettiği aşikar... böyle ışığı kaportanın gözüne gözüne vurunca çizik çizik olduğunu görüyorum yuvarlak çizikler gibi hare deniyor sanırım buna..
sorun şu bu küçük çizikleri amatör olarak öyle polisaj makinesine falan gerek bırakmadan geçirebilmemiz için bir ürün öneriniz var mı? birde yine siyah araç için uzun süreli tozdan ve çevre etkenlerinden koruyucu güzel parlaklık veren cila tavsiye edermisiniz? ilk defa uyguluyacağım nelere dikkat etmem lazım? ürünleri Türkiye den temin edilebilir olması önemli tabi.
Siyah arabanin bakimi gercekten zor :)
MuratCan07
07-09-2012, 18:20
Okumak iyidir :) forumun asıl işlevide budur zaten yoksa geçmiş mesajların saklanmasının bir anlamı olmazdı. :)
Siyah araç çok zor hakkıyla temiz kullanmak, toz tutmaması için antistatik olan , yağlı olmayan boya koruma cila ürünleri kullanman lazım başka çözümü yok.
ışık kaportanın gözüne vurduğu zaman gözüken o çiziklere kılcal çizik denir, yuvarlak olarak görmenin sebebi çiziklerin yuvarlak olması değilde gelen ışığın yansımasıyla alakalı bir durum.
Çizikler polisaj makinesiyle giderilmediği sürece orada duracaktır ancak bir miktar gizleyebilirsin Autoglym srp veya Radiant wax en kolay şekilde bulabileceğin üründür, daha etkili ürünler var ancak yurtdışı siparişle getirebilirsin.
Hocam okudumda sen de 10 ben diyim 20 baktım biticek gibi değil :D
Cevabın için teşekkür ederim. peki ne kadar dır bu polisaj makineleri? amatör birisi kullanailir mi?
cümleten hayırlı aksamlar eger fırsatım olursa bi uygulama yapmak istiyorumda kendi başıma şu şekilde bi yol izliycem sizlerden ricam yanlış veya eksik olan yerleri söylemeniz.uygulamaların hepsi elle yapılıcak.
yıkama+ipa+yıkama+kil+srp+fk1000p mi? yoksa nxt 2.0 mı?
Blackbird
09-09-2012, 19:25
cümleten hayırlı aksamlar eger fırsatım olursa bi uygulama yapmak istiyorumda kendi başıma şu şekilde bi yol izliycem sizlerden ricam yanlış veya eksik olan yerleri söylemeniz.uygulamaların hepsi elle yapılıcak.
yıkama+ipa+yıkama+kil+srp+fk1000p mi? yoksa nxt 2.0 mı?
Yıkama + Kil + İPA + SRP + Fk1000p sıralama böyle olması gerekiyor.
İpa dan sonra yıkmaya gerek yok, zemini temizlemek için kulllanılır sürdükten kısa süre sonra uçar zaten, çabuk uçmaması ve boyaya zarar vermemesi için zaten yarı yarıya suyla karıştırılır.
detailerim bitti varmıdır önerisi olan ? silke nasıl ? yada atasın muadil ürünü hydrorep(emin değilim idrolakta olabilir) nasıldır? yoksa meg detailer devam mı ?
Gökhan abi bu arada senden nanoyu aldım ama arabayı değiştirme durumu var ürünler bozulmaz dimi ? :D
Yıkama + Kil + İPA + SRP + Fk1000p sıralama böyle olması gerekiyor.
İpa dan sonra yıkmaya gerek yok, zemini temizlemek için kulllanılır sürdükten kısa süre sonra uçar zaten, çabuk uçmaması ve boyaya zarar vermemesi için zaten yarı yarıya suyla karıştırılır.
eyw tşk ederim.:icon_tup:
Blackbird
09-09-2012, 22:05
detailerim bitti varmıdır önerisi olan ? silke nasıl ? yada atasın muadil ürünü hydrorep(emin değilim idrolakta olabilir) nasıldır? yoksa meg detailer devam mı ?
Gökhan abi bu arada senden nanoyu aldım ama arabayı değiştirme durumu var ürünler bozulmaz dimi ? :D
silke detailer beğeniyorum ben ama meguiars QD daha kolay temin edildiği için oda iyidir.
Atas hydrorep temizleme özelliği çok yüksek olduğu için eğer araçta boya koruma için başka ürün varsa onu siler, eğer araçta herhangi bir şey yoksa onuda kullanabilirsin.
idrolak ıslak cila yıkmadan sonra araç ıslakken sıkılıp tekrar su tutup öyle kullanılıyor, pek sevilen bir ürün olmadı bende kullanmadım.
AQuartz ürünler serin kapalı bir yere koy kolay kolay bozulmaz ama ilkbahara kadar kullanmayacaksan isteyen birisine sat boşuna bekletme.
Abi valla satmak mantıklı ama işte sonra gerektiğinde almak için uğraşmak istemiyorum.Sen elindekileri tüketince bir daha getirmeyecekmişsin sanırım öyle duydum.Başka getirende yok arada sırada toplu alım oluyor onlada uğraşmak dert.Hani uğraşma kısmı sıkıntı.Haziran gibi uygularım lys'den sonra sanırım.O tarihe kadar bozulursa satıyım ? yok sağlam kalır dersen dursun sıkıntı yok.serin kuru,kapalı,güneş görmeyen bir yerde.(kısacası odamda dolabın içinde)
Blackbird
10-09-2012, 17:28
Abi valla satmak mantıklı ama işte sonra gerektiğinde almak için uğraşmak istemiyorum.Sen elindekileri tüketince bir daha getirmeyecekmişsin sanırım öyle duydum.Başka getirende yok arada sırada toplu alım oluyor onlada uğraşmak dert.Hani uğraşma kısmı sıkıntı.Haziran gibi uygularım lys'den sonra sanırım.O tarihe kadar bozulursa satıyım ? yok sağlam kalır dersen dursun sıkıntı yok.serin kuru,kapalı,güneş görmeyen bir yerde.(kısacası odamda dolabın içinde)
Benim elimde şuan ürün kalmadı, yaza doğru tekrar kendime getiririm ozaman sanada getiriz. ;) Raf ömrü 1 yıl.
konu dışı ama uygun böle satılıcak bir araba güzel dursun die kime pasta cila yaptırabilirim :)
Blackbird
10-09-2012, 19:26
konu dışı ama uygun böle satılıcak bir araba güzel dursun die kime pasta cila yaptırabilirim :)
ruudvan (http://www.techturkey.com/forum/members/9931-ruudvan.html)
ruudvan (http://www.techturkey.com/forum/members/9931-ruudvan.html)
uygunluk kısmı tartışılır.
MuratCan07
10-09-2012, 20:11
Benim elimde şuan ürün kalmadı, yaza doğru tekrar kendime getiririm ozaman sanada getiriz. ;) Raf ömrü 1 yıl.
Getirmeden haber verirsen belki bende 1-2 birşey isteyebilirim :)
Blackbird
10-09-2012, 20:15
uygunluk kısmı tartışılır.
uygun arıyorum derken ? ben güvenilir kaliteli iş anladım. :D
Getirmeden haber verirsen belki bende 1-2 birşey isteyebilirim :)
:icon_tup: