PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2010 Megane III Coupe

Sayfa : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

assurdo
16-12-2010, 12:33
16v olsa daha sessiz olur muydu acaba?

SONE-R
16-12-2010, 12:35
megane motoru mu gürültülü? öyle mi anladım ;)

Dou
16-12-2010, 12:47
megane motoru mu gürültülü? öyle mi anladım ;)

Ford un 1.6 larına gore falan evet daha gurultulu

assurdo
16-12-2010, 12:50
Ford un 1.6 larına gore falan evet daha gurultulu

Peugeot ve Toyota'nın dizel motorlarına göre de daha gürültülü. Kısaca en gürültülüsü Renault heralde diyebiliriz :)

Dou
16-12-2010, 14:17
Toyotanınki zaten benzinli gibi neredeyse, inanılmaz yumuşak bir karakteri var

1.6 falan olaydı iyiydi aslında, psa nın 1.6 sına çok güzel bir rakip olurdu.

SONE-R
16-12-2010, 18:28
valla şaşırdım hele focustan gürültülü demenize inanamıyorum :)
focus bildiğin lombardini su motoru gibi çalışıyor.. ya benim kulağım sağır ya benim arabanın yalıtımı çok iyi veya sizde bir sorun var :D :D

efe_
16-12-2010, 18:34
106lık megane3'ler şanzuman oranları felanda güzel old. psa'ları felan solluyor yolda maş warrr

EM-RE
16-12-2010, 18:59
Benimde cok samimi arkadasimda golf dizel war ozellikle typ kapali ayni yolda dendedik inanilmaz fark war golf cok sessiz kalior bizimkilerin yaninda,tabi arada 10K tl fark war oda ayri bir konu

Dou
16-12-2010, 20:27
valla şaşırdım hele focustan gürültülü demenize inanamıyorum :)
focus bildiğin lombardini su motoru gibi çalışıyor.. ya benim kulağım sağır ya benim arabanın yalıtımı çok iyi veya sizde bir sorun var :D :D

İçeriden yalıtım iyi

Sorun dışarıdan duyulan ses :)

efe_
16-12-2010, 20:52
Benimde cok samimi arkadasimda golf dizel war ozellikle typ kapali ayni yolda dendedik inanilmaz fark war golf cok sessiz kalior bizimkilerin yaninda,tabi arada 10K tl fark war oda ayri bir konu

Paradan kaynaklı yani maliyetten kaynaklı değil olay megane 2'ler golf5'lerden çok daha sessizdi 1 önceki seride bu seride yer değiştirdi bu durum

volkan_gs
16-12-2010, 23:26
rölantide çok fazla titreme+ vuruntu gibi ses var ya, gaza dokunduğum an seste titremede gidiyo.. volan dimi beyler? :) 6400e geldi bu arada km :(

Dou
16-12-2010, 23:29
Titreme kasada hissedilir boyutta rezonans yapıyorsa evet volan

Ben değiştirmiştim sorunum kalmadı, gerçi soğuk havalarda yine titreşimli çalışıyor ama o normal

volkan_gs
16-12-2010, 23:31
Titreme kasada hissedilir boyutta rezonans yapıyorsa evet volan

Ben değiştirmiştim sorunum kalmadı, gerçi soğuk havalarda yine titreşimli çalışıyor ama o normal

aynen öyle :(
sıkıntı yapıyolar mı serviste Doğukan? Bazen yapıyor bazen yapmıyor çünkü, bir sürü arabada olduğu için sorun etmeden değitirmeleri lazım ama? kronik bir şey çünkü meganelarda nerdeyse herkes bu kmlerde değiştiriyor :)

Dou
16-12-2010, 23:35
aynen öyle :(
sıkıntı yapıyolar mı serviste Doğukan? Bazen yapıyor bazen yapmıyor çünkü, bir sürü arabada olduğu için sorun etmeden değitirmeleri lazım ama? kronik bir şey çünkü meganelarda nerdeyse herkes bu kmlerde değiştiriyor :)

Yeditepeye gelmeden baday var sağda

Oraya gitmeden haber ver özel mesaj at su gun gidicem diye, gerekirse ben de gelirim arabayı titreşim farkına bakarlar değiştirirler

volkan_gs
16-12-2010, 23:39
Yeditepeye gelmeden baday var sağda

Oraya gitmeden haber ver özel mesaj at su gun gidicem diye, gerekirse ben de gelirim arabayı titreşim farkına bakarlar değiştirirler

Aa çok sağol ya.. Yarın sabahtan randevu aldım zaten burdaki servise bi götüreyim, sıkıntı yaparlarsa badaya giderim dediğin gibi yaparız.. çok teşekkür ederim :)

Velter
19-12-2010, 22:47
rölantide çok fazla titreme+ vuruntu gibi ses var ya, gaza dokunduğum an seste titremede gidiyo.. volan dimi beyler? :) 6400e geldi bu arada km :(

kesin volan :)
anadolu maise de goturebilirsin, sikinti yapmiolar ugrasiolar memnunum servisten

assurdo
20-12-2010, 09:19
günaydın arkadaşlar..

dik yokuşta arabayı çalıştırırken sizin de freniniz şişip aracı kaçırıyo mu? yokuşta el frensiz çalıştıramıyorum arabayı.

EM-RE
20-12-2010, 09:39
navigasyonsuz bir megane a navigasyonunu alsak orj.bunu araca uygulaması zormudur uygulanırmı neler gerekir...bu ekranda radyo kanalları filan gözükuyor mu?ne deildir değermi değmez mi..bilgili arkadaşlar biraz bilgi verirse benım arabayı ekranlıya cewırebilirim eger cok ugrastırmıcaksa we kesme biçme işi olmıcaksa :confused:

Dou
20-12-2010, 09:43
Niye navigasyonluya ceviriyorsunuz ki? TV özelliği yok bence değmez.

Baya uğraştırır diye düşünüyorum sadece konsolun üstü değil vitesin ordaki bakalitlerinde komple değişmesi lazım bardaklık yerinde kumanda oluyor çünkü

Ben bu arabayı değiştirirsem yine bunun yenisini-makyajlısını alırım bunun yerine, o kadar memnunum fakat navi yine almazdım tv ozelliği olmadığı için

EM-RE
20-12-2010, 09:44
bovvv dogruu ya ben onu unuttum hıc gerek yok böle seylere
iphone gps aynen dewam :)

assurdo
20-12-2010, 10:08
ben aracı almadan önce navigasyonluyu inceledim de, usb girişi yok, kartdan mp3 okumuyo, dvd oynatmıyo, ayrıca ekranı da küçük. o yüzden sipariş etmemiştim.

bi de 4 mesaj yukarıya baksanıza, bi bende mi var bı özellik? :)

EM-RE
20-12-2010, 10:10
ben aracı almadan önce navigasyonluyu inceledim de, usb girişi yok, kartdan mp3 okumuyo, dvd oynatmıyo, ayrıca ekranı da küçük. o yüzden sipariş etmemiştim.

bi de 4 mesaj yukarıya baksanıza, bi bende mi var bı özellik? :)

:D onu bırazdan musaıt olunca denıcem,dükkanın önünde hıc denk gelmedım ben öyle bir şeye :)

ya bide allah rızası için su ön tampon altı ekının bı seferde ortaklaşa kalıbını çıkaralım,kırıldıkça yaptıralım sacma sapan bişiye 250 lira istıolar ya..

8.000rpm
20-12-2010, 10:18
makyajda ne fark oldu?

Dou
20-12-2010, 10:43
makyajda ne fark oldu?

makyaj olmadı daha

makyajlanınca alırım demek istedim

uur_09
21-12-2010, 00:39
arkadaslar öncelikle selamlar yeni üyeyim..2010 model megane 3 üm war 4 kapı simdilik bbs 18 jant,idareten yani beni tatmin eden bi müzik sistemim war:DDsimdi ise bu ön tampon we arka tampon eklerini takamk istiyorum serwis çok pahalı izmirde bunları bulabileceğim bi yer war mı??elif tuning war ama görmeden almak istemiyorum..simdiden tesekkürler.

EM-RE
21-12-2010, 07:13
Elif tuning in ki tam oturmuyor malesef ki..(ön taraf),yanlar oturuyor..
En arka parça zaten dışarıda yok,en azından ben bulamadım yani mecburen servisten alıcaksın,benim gibi bulamazsan...Bende ön tampon eki arıyorum.Kırıldı *****...

assurdo
21-12-2010, 09:26
bende bahara arka tampon eki düşünüyorum. tuningçilerden sadece marşpiyel almakta fayda var (ki onu da da dalga dalga yapıyorlar hoşuma gitmiyor benim)

ilk nazarımız da çıktı dün gece. sol uzun xenon iptal oldu :)

volkan_gs
22-12-2010, 12:30
....................

EM-RE
22-12-2010, 12:48
Renault Megane 3 Coupe 2008 sonrası 3 kapı Bagaj GittiGidiyor.com'da #33424704 (http://urun.gittigidiyor.com/Renault-Megane-3-Coupe-2008-sonrasi-3-kapi-Bagaj_W0QQidZZ33424704)

bu ürünü dün aldım ne kdr sıklıkta bagajını kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben kullandığım zaman spor cantasıydı,aracın temizlik malzemeleriydi ıvırdı zıvırdı bagaj temız kalsın istediğim için almıştım..çok sıkılarak aldım ya olmazsa diye ama çok ilginç bir şekilde kendim kesip koysam bu kadar muntazam olabilirdi.Şimdi ufak tefek eşyalar sağa sola kaymıcak hem kirlensede temizlemesi kolay olucak bagajını sıklıkla kullananlara tavsiye edilir...

bu arada assurdo:dün bnm araçta yokuştaki olayı denedim,bende öyle bir sıkıntı yok,bilgine..

assurdo
22-12-2010, 13:22
bizim araçlarda kaput altı keçe yok volkan. bende impressor var, servisden ekstra verip taktırıyorsun.

assurdo
22-12-2010, 13:23
Renault Megane 3 Coupe 2008 sonrası 3 kapı Bagaj GittiGidiyor.com'da #33424704 (http://urun.gittigidiyor.com/Renault-Megane-3-Coupe-2008-sonrasi-3-kapi-Bagaj_W0QQidZZ33424704)

bu ürünü dün aldım ne kdr sıklıkta bagajını kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben kullandığım zaman spor cantasıydı,aracın temizlik malzemeleriydi ıvırdı zıvırdı bagaj temız kalsın istediğim için almıştım..çok sıkılarak aldım ya olmazsa diye ama çok ilginç bir şekilde kendim kesip koysam bu kadar muntazam olabilirdi.Şimdi ufak tefek eşyalar sağa sola kaymıcak hem kirlensede temizlemesi kolay olucak bagajını sıklıkla kullananlara tavsiye edilir...

bu arada assurdo:dün bnm araçta yokuştaki olayı denedim,bende öyle bir sıkıntı yok,bilgine..

paylaşım için ve aracını test ettiğin için sağol xdream ;) bugün servise verdim aracı, hem fara hemde frene bakacaklar.

Dou
22-12-2010, 13:39
Benim aracım dynamique, benimkinde kaput keçesi yoktu.

Serviste sordum 120tl dediler, o paraya depoyu doldurmayı tercih ederim :D

Vay bu güzelmiş teşekkürler

volkan_gs
22-12-2010, 21:06
bizim araçlarda kaput altı keçe yok volkan. bende impressor var, servisden ekstra verip taktırıyorsun.

Benim aracım dynamique, benimkinde kaput keçesi yoktu.

Serviste sordum 120tl dediler, o paraya depoyu doldurmayı tercih ederim :D

Çok enteresan ya.. Ben olduğuna eminim, hatta eski aracımda kompleydi bunda niye yarım diye söylenmiştim Renault'ya..

efe_
22-12-2010, 23:16
Kaput keçesi dediğiniz arkadaşlar kaputun altındaki siyah malzememi kumaşımsı olan

assurdo
23-12-2010, 14:08
arabamı dün servisten aldım. sonuç:

-fren meselesi:tüm renault lar böyleymiş.
-uzun farın iptal olması: sigorta atmış. (vallahi sigorta diyince çok üzüldüm boşuna geldik diye, elimden de gelir hani ampul değiştirmek falan. ben merceğin perdesi bozuldu diye düşünmüştüm) başınıza gelirse sigortadanmış ;)

EM-RE
23-12-2010, 14:13
çok saçma benım renaultta yok öle bir şey ki üç beş kere denedim öle frende filan bir şişme yok bence baştan savmışlar..arabayı bıraktıgım yerde hafif rampa dükkanın önünde her akşam deniyorum artık psikolojim bozuldu :) ama hiç geri kaydırmadı...

assurdo
23-12-2010, 15:35
çok saçma benım renaultta yok öle bir şey ki üç beş kere denedim öle frende filan bir şişme yok bence baştan savmışlar..arabayı bıraktıgım yerde hafif rampa dükkanın önünde her akşam deniyorum artık psikolojim bozuldu :) ama hiç geri kaydırmadı...

%100 başlarından savdılar :) peugeot da da böyleydi. bir de benim forum sitem var 207tr.com orada da dalga geçeriz hep böyle dediklerinde :)

böyle sorunlarla servise gitmekten de hep korkmuşumdur. işi layıkıyla yapıp istediğim gibi teslim etmezler hiç aracımı:) örnek veriyim: arabayı sakın yıkamayın dedim, teslim almaya gittiğimde süngerle yıkadık arabanızı dediler, içimden hadi len ordan dedim gittim baktım kaportaya tümüyle fırça çiziği. vallahi uğraşmaktan bıktım bu servisçilerle :)

uur_09
23-12-2010, 21:42
Elif tuning in ki tam oturmuyor malesef ki..(ön taraf),yanlar oturuyor..
En arka parça zaten dışarıda yok,en azından ben bulamadım yani mecburen servisten alıcaksın,benim gibi bulamazsan...Bende ön tampon eki arıyorum.Kırıldı *****...

arkadaslar cok saolun xdream serviste bna tüm parçalar 3.400 gbi bi fiyat werdler sencede çok diilmi sna n kadar sölediler tüm parçalar için?? yada dha önce takan arkadaslar warsa toplam n kadara mal oldu?? smdiden tesekkürler

EM-RE
23-12-2010, 21:50
arkadaslar cok saolun xdream serviste bna tüm parçalar 3.400 gbi bi fiyat werdler sencede çok diilmi sna n kadar sölediler tüm parçalar için?? yada dha önce takan arkadaslar warsa toplam n kadara mal oldu?? smdiden tesekkürler

ben aracı alırken kafalarına vura vura tanıdıkla sokarak aldım aradan arka tamponla egsoz görünümlü acaip parçayı kurturabildim :) yanla ön yok şu bu dedi ağladılar bende eksik kalanları eliftuning ten tamamladım yanlarda hıc bır sıkıntı yok zaten birebir aynı ön dekinde elif tuninginde sıkıntı yaşadım zor ottuturmustum ama hoş onuda kırdık zaten şimdi spoyler centerdan sipariş verdim 250 liraya...gerçi oda çokta olmayıncada çirkin duruyor gibi geliyor artık,onu bir deniyim onuda burda paylaşırım.. ayrıca dediğin gbi konuda geriye dönersek bi anormal fiyat istiyorlar hiç gerek yok sanırım,arka taraf dışarıda satılmıyor sadece arkayı serviste halledip yan ve önleri dışarıdan temin ederseniz bnm gibi en ucuz şekilde komple kiti mal etmiş olursunuz.

iLkay
24-12-2010, 12:29
Bende sonunda şu kusmuk ses sisteminden kurtuldum :redspotda

EM-RE
24-12-2010, 12:33

ahahua kanka az kaldı bende sağ kapı kolunun patlatıorum cızırdamaya başladı... sexy bitch'e dayanamadı geçen gün :D

iLkay
24-12-2010, 12:36
Valla asıl müziği şimdi dinliyorum artık arabada..Orjinaller neymiş öle yaa :D

assurdo
24-12-2010, 13:16

neler yaptın hocam ses sistemine?

iLkay
24-12-2010, 13:26
Valla hocam ben bu işlerden çok anlamam..Emirhan saolsun çok yardımcı oldu.. Maslak'ta Halil Solak mükemmel bir işçilikle hallettik işimizi..
2 Tane component ön tarafa orjinal 13 cm DLS.. Anfi + 25 cm yine DLS marka subwoofer ile destekledik + izalasyon'da yaptık tabiki.. Ana üniteyi bozmadık navigasyon,bluetooth her şey çalışıyor.. Zaten çok absürd bir sistem istemiyordum beni tatmin etsin yeter diyordum.. Fazlasıyla tatmin ediyo :)

Velter
24-12-2010, 23:13
Valla hocam ben bu işlerden çok anlamam..Emirhan saolsun çok yardımcı oldu.. Maslak'ta Halil Solak mükemmel bir işçilikle hallettik işimizi..
2 Tane component ön tarafa orjinal 13 cm DLS.. Anfi + 25 cm yine DLS marka subwoofer ile destekledik + izalasyon'da yaptık tabiki.. Ana üniteyi bozmadık navigasyon,bluetooth her şey çalışıyor.. Zaten çok absürd bir sistem istemiyordum beni tatmin etsin yeter diyordum.. Fazlasıyla tatmin ediyo :)

izolasyon derken nereye yaptirdin kapi iclerine mi?

ne kdara maoldu bole bi sistem sormasi ayiptir ve de ana uniteye bisi takildi mi anfiyi fln desteklemesi icin?

Selman
24-12-2010, 23:16

ahaha iyiymiş 210 tl satış fiyatı bizde yani serviste:D

uur_09
25-12-2010, 10:41
saolasın xdream bende öle yapıcam olmadı çünkü gercekten çok uçuk bi fiyat.. bu aralar sınavlar dolayısıyla yağunum çok arabanın fotolarını koyucam 1 kaç haftaya.. ses sistemiyle ilgilenen arkadaslara önerebilirim ben çok memnunm su an..2 çift db 13 cm companent,kicker 350.1 4 kanal amfi..kicker L5 subw ve bnu besleyen kicker 750.1 mono amfi,boss 1.5 farad kapasitör.. öle yani su an bni fazlasıyla tatmin edyor.. bu arada arka çift egzoz tampon n kadar serviste bna 1400 dediler ama o da fazla diil mi sence??

EM-RE
25-12-2010, 10:49
Renault Modifikasyon Body Kit 800 TL (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-megane-3-body-kit-37185106/detay?)

bunlarla bir mesajlaş istersen,sanırım senin aracın 4 kapı,sadece arka tampon eki boyasız kaça alırız de... komple sıne 800 dediğine göre parça 200 diye düşünüodur boyalı olma tutturabiliceklerini sanmam kendi boyacın warsa onda yaptır ben yan ve önü öle yapmıştım serwise de su sacma sapan seyler için o kadar para wermeyın tamam guzel duruyorda değmez harbiden ya..Ben 7.000 km sadece önü kırdım oda olmıcak bir iş başımıza geldide kırıldı öle tümsekte filan kırmadım yani...5 kere kırsam o paraya gelir...

EM-RE
25-12-2010, 10:54
YENİ MEGANE 3 ARKA DİFİZÖR GittiGidiyor.com'da #33712149 (http://urun.gittigidiyor.com/YENI-MEGANE-3-ARKA-DIFIZOR_W0QQidZZ33712149)

şimdi sunuda gördüm...200 lira yazmış

efe_
25-12-2010, 19:08
Arkadaşlar yeni EDC şanzumanlı megane 3 HB'ler , yerli mi yoksa ithal mi ?

diagnotics
26-12-2010, 12:32
herkese merhaba.. yılbaşından sonra megane coupe impr. 1.5 dci almayı düşünüyorum.. siz coupe kullanıcılarının yorumlarına çok ihtiyacım var.. sizce araba nasıl?? yol tutuş, performans, işçilik, malzeme kalitesi, yol tutuş, vb..
cvplarınız için teşekkürler..

belgehan
26-12-2010, 20:58
Bende 2009 Eylülde arabayı almıştım. Şimdiye kadar sadece cam filmi yaptırdım. Yaylamak istiyorum aracı 3,5 cm. Ne dersiniz? Şu an ben Antakyadayım araç memleketim olan Manavgatta :) Tatillerde gidiyorum. :) Biniyorum. İnş Ocak gibi alacağım arabamı yanıma :)

Ayrıca Chiplemek için önerileriniz nedir özet halinde ? Şimdiden teşekkürler :)

Kadyr
26-12-2010, 21:18
1.6 megy3 olanınız varmı yada 1.4t ? bide bi arkadas ıthal bakın demısti 2.el hep yerli var cok fark varmıkı gosterge dısında ? 1.4 t ler tutulmıcak gıbı gelıyor bana ama performans var:D

EM-RE
27-12-2010, 09:27
herkese merhaba.. yılbaşından sonra megane coupe impr. 1.5 dci almayı düşünüyorum.. siz coupe kullanıcılarının yorumlarına çok ihtiyacım var.. sizce araba nasıl?? yol tutuş, performans, işçilik, malzeme kalitesi, yol tutuş, vb..

arabalar hakkında kullanıcıdan kullanıcıya cok farklılık gösterir.mesela ben megane ı begendım ama babam elını surmuyor begenmedi.Genel anlamda bnm şahsi görüşüm standartında yol tutuşu zayıf gibiydi özellikle arkadan salınıma yatkındı..Performans bir çok dizelden daha ii hatta alttan doldurmada 2.000 3.700 dewırlerı arası zewkli..işçilik megane2 den bi tık daha iyi gibi ama iç dizayn olarak daha başarılı..Koltukları filan güzel çok rahatsız etmıyor,dizel sesi içeride çok rahatsızlık verici değil ama dışarıdan utanç verici ciddi anlamda sesli çalışıyor özellikle soğuk havalarda dahada hissedilir derecede zaten kaput altı yalıtımıda yok olsa belki faydalı olabilirdi.Bunun dışında ufak tefek jant yay kombinesi ile yol tutuş yeterli poz.gelebiliyor.Sonucta cok hardcore kullanılıcak bir araba değil ekonomi spec takılınıcak bir araba...Hem duruşu hem yakışı ile bence başarılı...
Bu kadar anlatmışken en kötü tarafı ses sistemi...O hiç olmamış işte...

EM-RE
27-12-2010, 09:30
Bende 2009 Eylülde arabayı almıştım. Şimdiye kadar sadece cam filmi yaptırdım. Yaylamak istiyorum aracı 3,5 cm. Ne dersiniz? Şu an ben Antakyadayım araç memleketim olan Manavgatta :) Tatillerde gidiyorum. :) Biniyorum. İnş Ocak gibi alacağım arabamı yanıma :)

Ayrıca Chiplemek için önerileriniz nedir özet halinde ? Şimdiden teşekkürler :)

Yay konunda H&R takabilirsin...O konuda kendi aramızda bir çözüme varamadık bazısında çok düşürüyor bazısında az düşürüyor,kinder süpriz yumurta yani :) neye göre oluyor hala anlamadık :) Ama konforunda bir sıkıntı çıkartmıyor.YazıLım içinde olan arkadaşlar yardımcı olucaklardır.Ben daha 10.000km dewirmediğim için yaptırmadım.Ama genel anlamda memnunlar..

Low-Rider
28-12-2010, 00:36
Güzel olmuş

http://image5.sahibinden.com/photos/37/00/94/big_35370094oab.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/37/00/94/35370094z8t.jpg

Dou
28-12-2010, 00:58
Bence sis gibi ledler kötü durmuş

Bu arada, km ler ne civarda acaba? En yüksek benimki sanırım şu an :D 24.000 olmak üzere

Daha yüksek varsa merak ettim sorun yaşayan vs. varmı

Dou
28-12-2010, 01:00

Yukarıda yazdığınız her şey kişiden kişiye göre değişir.

Ama sadece şunu söyleyebilirim, dizelinin şu anda piyasada 1 tek alternatifi var, o da kia proceed.

Yani sıfır satılan araçlarda bu donanımda, tek kapı, bu tasarıma sahip, bu kadar ekonomik baska arac yok. Kia nın sanırım donanımı baya düşük.

Low-Rider
28-12-2010, 01:47
Bence sis gibi ledler kötü durmuş

Bu arada, km ler ne civarda acaba? En yüksek benimki sanırım şu an :D 24.000 olmak üzere

Daha yüksek varsa merak ettim sorun yaşayan vs. varmı

Sisleri sen söyleyince farkettim vallahi , jantlara odaklanmışım direk:)

Velter
28-12-2010, 08:44
benimki 21500de

bi kere volan degisti, bi kerede mazot devirdaim borusu.
aracinzda mazot kokusu geliorsa bi sekilde odur kesin

assurdo
28-12-2010, 09:57
Aracı alırken paraya kıyamadım ama bodykit şart bu arabaya :)

EM-RE
28-12-2010, 11:20
Bu diskleri ne renge boyucaz ya turuncu araba füme jant :confused:
diskte değilde ismini unuttum şimdi orda zımbırtıların..Bir karar weremedim gitti:mad:

assurdo
28-12-2010, 11:30
Bu diskleri ne renge boyucaz ya turuncu araba füme jant :confused:
diskte değilde ismini unuttum şimdi orda zımbırtıların..Bir karar weremedim gitti:mad:

bence kaliperlere kırmızı veya turuncu gider. turuncu tercihim ;)

EM-RE
28-12-2010, 12:14
benımde aklımdan turuncu geçıyorda ya emırhanın ya dounun arabada brembo kapaklar war..onlardan takıp yapmak lazım fakat arabanın rengınde olmazsa goruntuyu bozarız..turuncu bremboda ne kdr makul olur oda suphelı temızken bı ara resımlıyımde ortaklaşa karar verelim :)

Dou
28-12-2010, 12:18
Benim arabada sadece yazılım bide yay var, önümüzdeki günlerde belki cam filmi yaparım en açık ton o da gözümü güneş çok rahatsız ettiği için.

Brembo kapak falan detaylarla ugrasmıyorum tarzım degil :D

EM-RE
28-12-2010, 12:23
:) benımde tarzım değilde jantları koyu renge boyattık ya kendını gostermıyor bu seferde böle işlere başvuruyoruz :) bide can sıkıntısı kaşınıyor kış vakti napıcan kaliper maliper devam... :)

diagnotics
28-12-2010, 23:06
arkadaşlar cvplarınız için çok teşekkür ederim.. artık yılbaşından sonra gelen zamlara göre karar vereceğim.. inş çok fazla zam yapmazlar..

Dou
28-12-2010, 23:08
:) benımde tarzım değilde jantları koyu renge boyattık ya kendını gostermıyor bu seferde böle işlere başvuruyoruz :) bide can sıkıntısı kaşınıyor kış vakti napıcan kaliper maliper devam... :)

Sprey boya

azcık aluminyum folyo disklere gelmesin diye

kriko

bitmiştir mevzu :D

dipnot: aracın renginde kaliperler bence uyumlu olur

diagnotics
30-12-2010, 17:36
arkadaşlar yeni EDC şanzımanı megane 3 coupe için ne zaman çıkacak bilen var mı?? ayrıca şu anda sıfır aldığımız aracı 3 sene sonra satmak istesek gerçekten çok değer kaybeder mi?? çünkü bugüne kadar hiç coupe araç kullanmadım ve bütün arkadaşlar normal sedanda 5 kaybedesen coupe araçta 10 kaybedersin diyorlar..ayrıca meraklısını bulman lazım satmak için diyorlar.. aslında ben satarken takasa vermeyi düşünüyorum aracı.. sizce megane hb takas bile olsa çok daha az mı değer kaybeder??
teşekkürler..

EM-RE
30-12-2010, 17:44
Söylenenler biraz doğru biraz zor satılır ama fiyatıda sen belirliceksin sonucta araban temız kazasız boyasız yada cok buyuk bişi gelmediyse basına cok fiyat kırmanında bir anlamı yok..
4 kapı ile arasında fark illaki olur ama onuda yolda 400 tane tek kapı varsa 1 tane tek kapı var onuda aldığın zewke sayıcaksın..Ben her 4 kapı gördüğümde iiki turuncu almışım dıorum en azından 1 km den coupe'un geldiği belli oluyor..

EM-RE
30-12-2010, 22:27
Bu arada body kit yaptiricak arkadaslar bostanci sanayide merttuning suat abiye ulassinlar ben ordan almadim ama fiyatlari iyi dun konustk orda olmiycagini dusunerekten hic sormamistim ama komple kit var..bilginizn olsun...

assurdo
04-01-2011, 14:32
Bu arada body kit yaptiricak arkadaslar bostanci sanayide merttuning suat abiye ulassinlar ben ordan almadim ama fiyatlari iyi dun konustk orda olmiycagini dusunerekten hic sormamistim ama komple kit var..bilginizn olsun...

xdream sen yaptırdığın yan marşpiyellerden memnun musun. marşpiyellere aynı hizada bakınca dalgalanma var mı üzerinde?

Bu arada tüm megane coupe cilerin yeni yılını kutlarım :D

EM-RE
04-01-2011, 15:01
xdream sen yaptırdığın yan marşpiyellerden memnun musun. marşpiyellere aynı hizada bakınca dalgalanma var mı üzerinde?

Bu arada tüm megane coupe cilerin yeni yılını kutlarım :D

Ben gayette memnunum öle dalgalanma filanda yok hatta gecen gun öle bir yerde otturdum ki arabayı iki tarafıda belınden kırdım dedım ındım baktım hıc bısı olmamıştı..Zaten orjinalin aynısı walla gunah o kdr paraya serwiste yazık..Gidin chipleyin egsozlayında o parayı body kıte serwiste vermeyın...

volkan_gs
04-01-2011, 15:08
ilk bakıma kaç kmde giriyorsunuz arkadaşlar? 8bin oldu benimki bu arada :)

Dou
04-01-2011, 15:24
20.000 km ilk bakım

Gerçi ben 10.000 km de yapıyorum kendim, 10-30-50.. dışarıda 20-40-60 yetkilide yaptırıyorum

EM-RE
04-01-2011, 15:36
20.000 km ilk bakım

Gerçi ben 10.000 km de yapıyorum kendim, 10-30-50.. dışarıda 20-40-60 yetkilide yaptırıyorum

ulan teşekkürü kaptın aradan :D
alıntı yapıcaktım :)

benımde 1,000 km kaldı bakıma aynı sekılde dısarıda 10 30 50 serwiste 20 40 60 olucak...

assurdo
04-01-2011, 15:50
ulan teşekkürü kaptın aradan :D
alıntı yapıcaktım :)

benımde 1,000 km kaldı bakıma aynı sekılde dısarıda 10 30 50 serwiste 20 40 60 olucak...

bende 5.000 de yağı değiştirsem mi diyodum. 10.000 de değiştiriyim o zaman.

yağ öneriniz var mı?

volkan_gs
04-01-2011, 18:20
20.000 km ilk bakım

Dışarıda dediğin yağ ve filtre değişimleri mi Doğukan? Daha yağ değiştirmedim 20bine kadar götürmesem iddialı mı olur acaba ya :)

Dou
04-01-2011, 18:49
Evet Yağ yağ filtresi ve hava filtresi

Ben olsam tr şartlarında dizel arabayla 20.000 km aynı yağı ve filtreyi kullanmazdım. Cinayet resmen, sadece bilinçsiz müşterinin gözüne hoş gelip "aaa 20.000 km miş bakım periyodu daha az para öderim" mantalitesiyle müşterinin ilgisini çekeceği için uygulanan bir satış stratejisi.

Araca yazılım yaptırdıysanız ya da yaptıracaksanız trigeri 60.000 de değiştirin ne olur ne olmaz, ben öyle yapacağım. Normalde 80.000 km e uzattı reno.

Dou
04-01-2011, 18:52
bende 5.000 de yağı değiştirsem mi diyodum. 10.000 de değiştiriyim o zaman.

yağ öneriniz var mı?

Ben mobil 1 0w-40 kullanıyorum

Markadan çok viskozite 0w tercih ediyorum soğuk motorda daha ince yağın daha iyi yağlama sağlamasından ötürü, özellikle dizel ve turbo oldugu için önemli.

Serviste 5w-40 koyuyolar hatta garanti bozulur diye de tehdit ediyorlar, ama inatla kendi yağımı götürüyorum, her seferinde de 5w-40 koyuldu yazıyolar iş emrine :D

volkan_gs
04-01-2011, 19:44
Evet Yağ yağ filtresi ve hava filtresi

Ben olsam tr şartlarında dizel arabayla 20.000 km aynı yağı ve filtreyi kullanmazdım. Cinayet resmen, sadece bilinçsiz müşterinin gözüne hoş gelip "aaa 20.000 km miş bakım periyodu daha az para öderim" mantalitesiyle müşterinin ilgisini çekeceği için uygulanan bir satış stratejisi.

Araca yazılım yaptırdıysanız ya da yaptıracaksanız trigeri 60.000 de değiştirin ne olur ne olmaz, ben öyle yapacağım. Normalde 80.000 km e uzattı reno.

trigeri babam sağolsun her arabada utanmasa 50binde falan değiştirecek o kesin 60ta değişir zaten :)
10binde dediklerini değiştireyim o zaman bende, yağ değişimi falan basit bir şey ama yinede bostancıda falan var mı tavsiye edebileceğiniz renault servisi yoksa dalayım mı ilk gördüğüme? :)

EM-RE
05-01-2011, 09:08
Volkan bostancı sanayıde benım butun araçlarımı götüdüğüm ustam var istersen yağını kendin alıp gidersin iki dakkada değiştirir.Hiç bilmediğin yere gidiceğinden referanslı yere gitmiş olursun.

volkan_gs
05-01-2011, 12:59
Volkan bostancı sanayıde benım butun araçlarımı götüdüğüm ustam var istersen yağını kendin alıp gidersin iki dakkada değiştirir.Hiç bilmediğin yere gidiceğinden referanslı yere gitmiş olursun.

sevinirim abi, basit bir şeyde olsa dediğin gibi bildiğimiz bir yer olursa daha iyi olur :)

EM-RE
05-01-2011, 13:23
sevinirim abi, basit bir şeyde olsa dediğin gibi bildiğimiz bir yer olursa daha iyi olur :)

Bilgilerini PM atıyorum kardeşim.

volkan_gs
05-01-2011, 13:47
Bilgilerini PM atıyorum kardeşim.

Çok teşekkür ederim abi, sağolasın :)

Dou
08-01-2011, 01:34
Garantiden halledeceğim 7. mevzuyu iftiharla sunarım

Amortisör körüklerim değişiyor öndeki, kopmuşlar

12 olunca sıfırını alabiliyormuşum durmak yok yola devam :hehe:

EM-RE
08-01-2011, 08:45
yay var diye sıkıntı çıkartmasınlar?

Dou
08-01-2011, 08:47
Su anda servisteyim sokuyolar valla, bi sikinti yok :)

Araci sokecek usta sordu bu yay ne diye sariya boyadim orjinal yay dedim ahaha

EM-RE
08-01-2011, 08:50
ohaa insallah anlamazlarda orjinal yay olup olmadığını ordaki usta nasıl anlamaz ya ilginç gerçekten,neyse bizim işimize gelir tabi :)

Dou
08-01-2011, 08:58
Benim gittigim servis tanidikti ama onda parca yoktu ve en erken 2 hafta dediler mecbur baska serviste yaptiriyom( ellerinde parca var depoda)

Normalde sikinti olmuyo yay chip olmasi zaten biliyolar normalde gittigim servis sagolsunlar cok yardimci oluyolar

coskuncoupe3
08-01-2011, 14:32
Beyler şmdi 3.5 cm h&r taktım araca jant ve body kit yapıcam bu body kiti servistekiyle bire bir yapabilecek usta neresi var 2000 vermek yerıne 700 800 e yaptırmak cok daha makbul :D bir de benim önde plaka yok takmak istemiyorum ama o plakanın boşlugu cok hos durmuyo orayı dümdüz istiyorum 1 tane coupe de 34 jemde konuştum o parçayı bursaya gondermek gerekıyormuş hergun kullanıyorum arabayı o yuzden o kadar zamanım yok istanbulda nası halledeblrm ...

yigitkyl
11-01-2011, 15:50
Arkadaslar birşey soracağım.yolda giderken camı açıp birazda dikkat verdiğimde arka taraftan tel sürtmesi gibi bir ses geliyor acaba neden ? servise götürmeme gerek var mı?

levent
11-01-2011, 15:59
disk balata kontrol ettir.

EM-RE
11-01-2011, 17:22
Beyler şmdi 3.5 cm h&r taktım araca jant ve body kit yapıcam bu body kiti servistekiyle bire bir yapabilecek usta neresi var 2000 vermek yerıne 700 800 e yaptırmak cok daha makbul :D bir de benim önde plaka yok takmak istemiyorum ama o plakanın boşlugu cok hos durmuyo orayı dümdüz istiyorum 1 tane coupe de 34 jemde konuştum o parçayı bursaya gondermek gerekıyormuş hergun kullanıyorum arabayı o yuzden o kadar zamanım yok istanbulda nası halledeblrm ...

1 2 sayfa once konusmutuk yaptirabilicegin yerin bilgisini vermistm kolay gelsin birde su arka tampondaki cakma egZosumuzdan bir saga bir sola istanbulda koyan kim bizdenmidir?

Dou
11-01-2011, 17:24
yaw lastikler güzel yol tutuyoda

25.000 e geldi araba lastikler 10.000 bile gitmez, çabuk bitiyo sanırım

bide lastik kaçacak daha alalı 1 sene olmadı her sene lastik mi alıcaz arkadaş :D

EM-RE
11-01-2011, 17:34
Dou demin gokile sizin ewin onunden gectik typer yatiodu megane yoktu piyasada dizeli goren ewe girmio spec :)

Dou
11-01-2011, 17:37
Dou demin gokile sizin ewin onunden gectik typer yatiodu megane yoktu piyasada dizeli goren ewe girmio spec :)

arka bahçede megane görmemişsinizdir, 3 arabayı yanyana koymuyom ayıp oluyo apartmandakilere ön bahçeyi komple rezerve etmişim gibi oluyo :hehe:

megani benden baska kullanan yok, keza type-r ı da :D

ama dediğin gibi baya gezmişim bu sene eve girmemişim resmen, megane 25.000 km, civic 10.000 km si benimdir, type-r 1.500 km :hehe:

Dou
11-01-2011, 17:46
bu arada, yüksek süratte camlardan ıslık sesi duyan var mı?

klimayı açınca resmen ıslık sesi duyuluyor benim arabada, sanırım kapı fitillerinden

sirkülasyon tuşuna basınca ses bir miktar azalıyor, hatta kayboluyor.

onlarıda değiştirteyim bari :d

EM-RE
11-01-2011, 17:51
Sende bnm gibisin megane 9.500 m3 5000 :) aralarinda nerdeyse 1 sene ara var alimlarinda

Dou
11-01-2011, 17:54
her gün fiks 100 km yol yapıyorum mecbur dizel araba bize :D

memnunum ama megane'dan iyiki almışım bugüne kadar beni en çok mutlu eden araba oldu ufak tefek sorunlar çıkarsa da servis hiç problem çıkarmadı bi sorun varsa direk değiştirdi allah var

bir de düşünüyorum, kia proceed haricinde bu arabanın bir alternatifi yok, tek kapı, donanımlı, spor görünümlü tipi çok dikkat çeken (spor araç demiyorum :D), dizel, 1.600cc kategorisinde bi araç düşünürsek yok gerçekten. ki proceed 'e göre daha donanımlı bir araç.

iki beğenmediğim yönü var, direksiyonu azcık hissiz (sorun değil bu gerçi), bir de ses sistemi rezalet. müzik açmıyorum arabada resmen.

EM-RE
11-01-2011, 19:50
Benimde ilginc sekilde en sewdgm yani direksiyonu surate gore agirlasmasi sehir icindeki asiri hafifligi nedense cok hosuma gitti m3 hisli olucam die her daim sert,sehir icini zewksizlestirior,ses sistemi konusunda malesef haklisin.

Dou
11-01-2011, 20:02
Ağırlaşma-yumuşama güzel

Ama savrulunca feedback yok direksiyonda, logitech in direksiyonu gibi oluyo

Düşünüyorumda, lastikler 25.000 de ömrünün sonuna yaklaştı diye üzülüyodum çok bile gitmiş aslında :D

levent
11-01-2011, 20:45
dou cam fitilleri olabilir sorunun, bu yaz aynı uğultu bizim araçtan geliyodu izmirdeyken yaptırmıştık temmuz ayında :) kronik sanırım ;)

Dou
11-01-2011, 20:46
Levent cam fitillerimi kapı fitillerimi ona göre yönlendiricem servisi hangisi değişti acaba

levent
11-01-2011, 22:42
cam fitilleriydi bizdeki sesin kaynağı, baya ince eleyip sık dokuduk o konuda ustayla teste falanda çıktık izmir cem serviste, damadın zaten servis.

sol cam fitili değişti Dou tam olarak.

u.kurt
11-01-2011, 23:00
Dizel arabaya kat iptali+düz boru egzoz+filtre gereksiz diye düşünüyorum ama CHIP şart :)

Velter
12-01-2011, 11:43
Garantiden halledeceğim 7. mevzuyu iftiharla sunarım

Amortisör körüklerim değişiyor öndeki, kopmuşlar

12 olunca sıfırını alabiliyormuşum durmak yok yola devam :hehe:

Dogu nasil anladin bu sorunu? Nasil gosterdi kendini?

Ayrica benim arabadan ilk kalkista bazen garip bir ses gelior on taraftan, servis yollari gozukucek bana

Basina gelen var mi?

Dou
12-01-2011, 17:11
Lifte kaldırınca bi baktım körük aşağıya düşmüş ordan anladım :D

belgehan
13-01-2011, 18:58
Araca blow off takmaya karar verdim fakat sorularım var.

1- Bu blow off megane coupe 1.5 dci ye olur mu?
2-Ayrıca bi parça almaya, zahmete gerek var mı?
3- 150 -200 tl arası bişey olması lazm. Ne önerirsiniz?

Ufuk
13-01-2011, 19:18
Boşveer bov gereksiz bişey.Çok güçten düşüyor.Çünkü turbo içindeki basıncı bırakıyor ve sonra tekrar dolmasını bekle ..Yağ kaçırması falan epey dertli.Senin arabanın garantisi devam etmiyo mu olm? Servis tanıdık biliyorum ama yinede sorun çıkarmasınlar.?
Ama illa takıcam diyorsan tial veya hks tak.Bilindik bir yere taktır.

levent
13-01-2011, 19:50
Araca blow off takmaya karar verdim fakat sorularım var.

1- Bu blow off megane coupe 1.5 dci ye olur mu?
2-Ayrıca bi parça almaya, zahmete gerek var mı?
3- 150 -200 tl arası bişey olması lazm. Ne önerirsiniz?

Eskiden Alanyadaydı aracınız, bağınız varmı Alanya ile?Yoksa 2. el mi aldınız aracı?

Ufuk
13-01-2011, 20:19
Eskiden Alanyadaydı aracınız, bağınız varmı Alanya ile?Yoksa 2. el mi aldınız aracı?

En hasından alanyalıdır kendisi :D 0 aldı :) Yazları orda oluyor :)

EM-RE
13-01-2011, 21:38
Bow sknnti ayrica zaten 400m den dizelin sesi geliyor.bence hos degil,tercih meselesi tabi

belgehan
13-01-2011, 22:37
yok diyosaniz takmym o zaman. :) Alanyadan 0 aldim araci gorev nedeniyle alanyadaydik tayinimiz antakyaya cikti 4 ay oldu tasinali alanyadan. Ama yazlari ve tatilleri oralardayim ***** memleket manavgat. Bu arda araci nerede gordunuz :) Belki sizde tanidik olabilirsiniz :)

Bunlara ne dersiniz peki ? :)
Hepsiburada.com : Z Tech Bremboox Kalıper Kapağı Setı 7632 | Oto Aksesuar (http://www.hepsiburada.com/Liste/z-tech-bremboox-kaliper-kapagi-seti-7632/ProductDetails.aspx?productId=otelf7632&categoryId=20006727)

levent
13-01-2011, 23:18
yok diyosaniz takmym o zaman. :) Alanyadan 0 aldim araci gorev nedeniyle alanyadaydik tayinimiz antakyaya cikti 4 ay oldu tasinali alanyadan. Ama yazlari ve tatilleri oralardayim ***** memleket manavgat. Bu arda araci nerede gordunuz :) Belki sizde tanidik olabilirsiniz :)

Bunlara ne dersiniz peki ? :)
Hepsiburada.com : Z Tech Bremboox Kalıper Kapağı Setı 7632 | Oto Aksesuar (http://www.hepsiburada.com/Liste/z-tech-bremboox-kaliper-kapagi-seti-7632/ProductDetails.aspx?productId=otelf7632&categoryId=20006727)

tanışmıyoruz, bankalar cd girişindeki burger kingin oralarda görmüştüm bikaç kez , hatta birinde tam arkanıza parketmiştim :)

denk gelirsek selamlaşalım , bende manavgat taraflarına geliyorum ara ara gezmeye :D

belgehan
14-01-2011, 18:51
tanışmıyoruz, bankalar cd girişindeki burger kingin oralarda görmüştüm bikaç kez , hatta birinde tam arkanıza parketmiştim :)

denk gelirsek selamlaşalım , bende manavgat taraflarına geliyorum ara ara gezmeye :D

hmm :) tabi memnun olurum...

Ufuk
14-01-2011, 20:32
Kaliper kapakları konusnda bildiğim çok birşey yok. 1.si frenlerin soğumalrını önlüyorlar yani frenlerin daha geç soğuyor.2.Emin değilim ama bunlar senin janta sığmayabilir :)

belgehan
15-01-2011, 10:49
olm jant öyle çok küçükte değil 17 inç... :D

Dou
16-01-2011, 01:00
8. garanti işlemi çokk yakında :hehe: sürpriz bu sefer

Dizel arabaya kat iptali+düz boru egzoz+filtre gereksiz diye düşünüyorum ama CHIP şart :)

Dizele qtp falan nasıl olur diye düşünüyorum

Çıkacak sesi hayal etmeye çalışıyorum

Belki yine yaparım boş vaktimde bişeyler

Bizim araçlarda filtre kiti yapana saygı duyarım akünün arkasından 2 tur dönüp sol çamurluktan tampona sızıp, orada 2 tur dönüp davlumbazın ucundan nefes alıyor araba :D Aküyü arkaya almak lazım en başta ohooo çok iş :D

efe_
17-01-2011, 00:15
Renault servisinde araca bakım yapılırken başnda durmak istesem abes kaçarmı:)
Ne bilim güvenemiyorum görmek istiyorum neler yapıyorlar :(
Bütün günde kim beklicek:D

levent
17-01-2011, 08:57
8. garanti işlemi çokk yakında :hehe: sürpriz bu sefer

Dizele qtp falan nasıl olur diye düşünüyorum

Çıkacak sesi hayal etmeye çalışıyorum

Belki yine yaparım boş vaktimde bişeyler

Bizim araçlarda filtre kiti yapana saygı duyarım akünün arkasından 2 tur dönüp sol çamurluktan tampona sızıp, orada 2 tur dönüp davlumbazın ucundan nefes alıyor araba :D Aküyü arkaya almak lazım en başta ohooo çok iş :D

ben duymuştum desem dizelde downpipe sonrası boş olan bi araba sesi :)

volkan_gs
17-01-2011, 14:23
Renault servisinde araca bakım yapılırken başnda durmak istesem abes kaçarmı:)
Ne bilim güvenemiyorum görmek istiyorum neler yapıyorlar :(
Bütün günde kim beklicek:D

normalde izin vermezlerde, ordaki elemanardan biriyle muhabbetiniz varsa durursunuz çok sıkıntı olmaz.. servisten servise değişir tabi, mesela altunizade detayda alın kendiniz değiştirin yağı kimse bişey demez :D öyle çiftlik gibi bir yer.. ama günerlerde mesela ricayla yanına iniyorum arabanın diğer servislerdede değişiyordur herhalde :)
ama bende güvenmiyorum hiçbirine yetkili servisin tek olumlu yanı garanti muhabbeti onun dışında ne ustalık konusunda ne güvenilirlik konusunda başarılı değiller.

levent
17-01-2011, 23:59
sadece renoda değil, hemen hemen tüm markalarda izin vermiyorlar, bende antalya bakırcılar plazada istediğim gibi servise inip yardım ediyorum mesela aracımla ustalarımız uğraşırken, öğle arasındada beraber yemekhanede yemek yiyoruz, soru soruyorum cevaplıyolar falan muhabbet güzel olunca servisin sahibine kadar tanıyınca da bunları yapabilme imkanı oluyor insanın :)

efe_
18-01-2011, 15:19
Kaç kişi map'li şuanda 1.5dci sahiplerinden :) nerden yaptırdılar acaba ?

Ufuk
18-01-2011, 15:42
Renault yetkili servislerinde yasak mı aracın başında durmak ?:eek:
Ford'da serbest ben paso içeride takılıyorum kimsenin birşey dediği yok :)

levent
18-01-2011, 17:10
Renault yetkili servislerinde yasak mı aracın başında durmak ?:eek:
Ford'da serbest ben paso içeride takılıyorum kimsenin birşey dediği yok :)

Toyotalarda bekleme salonları otel lobisi gibi oldu 1,5 -2 yıldır mesela.. ps3 pc ler çay kahve ikramda sınır yok camdan da aracını izleyebiliyosun tabi ben sıkılıp inebilirmiyim diye servis müdürüne soruyorum ve iniyorum mesela :D

Ufuk
18-01-2011, 17:29
fordda tv var.1-2 buroşür-dergi-gazete-sınırsız çay-kurabiye var başka bişi yok :)

iLkay
18-01-2011, 17:31
Kaç kişi map'li şuanda 1.5dci sahiplerinden :) nerden yaptırdılar acaba ?

Ben Mehmet Gazihan'da yaptırdım..

@volkan_gs

Bende sürekli günerler gidiyorum.. Çok memnunum.. Yağı falan kendim götürüyorum hiç bir sey demiyorlar.. Müdürü falanda beyaz coupe hastası baya ilgileniyo :)

Low-Rider
18-01-2011, 17:31
Herhangi bir kaza ihtimaline karşı müşteriyi sokmak istemiyorlar sanırım.

Ben dolaşıyorum serviste , birşey demiyolar ama garip bakışlar oluyor:D

belgehan
18-01-2011, 21:31
Bende aracı bırakmayınca mecbur ses çıkarmıyorlar. :D

belgehan
18-01-2011, 22:07
bu arada aracın kaliperlerini hangi renge boyayayım. ***** tatil var önümüzde girişeceğim inşallah bu işlere. Turuncuya en çok hangi renk gider? :)

levent
18-01-2011, 22:17
açık sarı ona :)

EM-RE
18-01-2011, 22:47
Ben Mehmet Gazihan'da yaptırdım..

@volkan_gs

Bende sürekli günerler gidiyorum.. Çok memnunum.. Yağı falan kendim götürüyorum hiç bir sey demiyorlar.. Müdürü falanda beyaz coupe hastası baya ilgileniyo :)
İlkay dyno sheet gibi bir sey varmi bnde cumartesi bkmdn snra yptrmayi dusunuorum.

güneşbalkan
19-01-2011, 00:21
En hasından alanyalıdır kendisi :D 0 aldı :) Yazları orda oluyor :)

Nedir bu alanya'daki renault çılgınlığı :D

efe_
19-01-2011, 15:25
Megane 3 dci106 30.000 bakımı , 475 TL :)

Yağ,yağ filtresi,polen filtresi,hava filtresi,ve pahalı olan YAKIT FİLTRESİ ilk bakıma ek olarak değişen parça tek fiyatı 120TL ....
Sadece hava filtresi değişimi 60 tl imiş chip sonrası için sordum işçilik dahil :)

levent
19-01-2011, 15:34
Nedir bu alanya'daki renault çılgınlığı :D

eskiden daha çoktu flash broadway fairway ler , bizim marketçi bi abimizle sene 2001-2002 de spring yapmıştık çift weber , kapak taşlama vs :) sapık gibi gidiyodu ama sattık bikaç ay bindikten sonra :D

Ufuk
19-01-2011, 16:06
bu arada aracın kaliperlerini hangi renge boyayayım. ***** tatil var önümüzde girişeceğim inşallah bu işlere. Turuncuya en çok hangi renk gider? :)

Mavi ye boya :)

levent
19-01-2011, 16:28
ben sarı diyorum işin açığı :)

EM-RE
19-01-2011, 17:05
Ben bugun uzun uzun baktım sarı güzel olmaz gibi biri bi renk bulup uygularsa mutlaka koysun resmini...Ben arabanın renginin dışında bu turuncuya bişi yakışmaz diyorum şimdilik...

levent
19-01-2011, 17:35
Ben bugun uzun uzun baktım sarı güzel olmaz gibi biri bi renk bulup uygularsa mutlaka koysun resmini...Ben arabanın renginin dışında bu turuncuya bişi yakışmaz diyorum şimdilik...

cırt sarı olmıcak ama, böyle hafif turuncuya kaçan bi sarı güzel olur sanki :soru: bu gülümsemedekinin az daha koyusunu düşünebiliriz mesela..

tnagas
19-01-2011, 17:36
Yazıların hepsini okudum kafamdaki soru işaretlerinin coğunu kaldırdınız,teşekkürler:)
herkeze kazasız belasız sürüşler.

Ufuk
19-01-2011, 17:50
Yavuz abinin puntosundaki kaliper rengi güzel gider gibi :)
Birde gün batımı kırmızısında fosforlu sarı kaliper gördüm :D Ama jantlar ac schnıtzer'dı :)

belgehan
19-01-2011, 18:20
Sarı mı ferrari gibi. :D Aracın rengine yakın bir turuncu iyi gider diye düşünüyorum... :) 15 tatilede bi gideyim de memlekete. :) İnşallah...

Ufuk
19-01-2011, 19:09
Sarı mı ferrari gibi. :D Aracın rengine yakın bir turuncu iyi gider diye düşünüyorum... :) 15 tatilede bi gideyim de memlekete. :) İnşallah...

Yok olm bildiğin fosforlu kalem sarısı :D

belgehan
20-01-2011, 12:03
Aslında diyorum ki metalik gri mi yapsam jantlarla uyum içinde. Fazla uçmadan :D

Dou
20-01-2011, 16:27
Megane 3 dci106 30.000 bakımı , 475 TL :)

Yağ,yağ filtresi,polen filtresi,hava filtresi,ve pahalı olan YAKIT FİLTRESİ ilk bakıma ek olarak değişen parça tek fiyatı 120TL ....
Sadece hava filtresi değişimi 60 tl imiş chip sonrası için sordum işçilik dahil :)

Mazot filtresi 40.000 km de değişiyor, 2. bakımda yani

Eskiden 15.000 idi bakım periyodu, 30.000 de yakıt filtresini değiştiriyorlardı. Ama sonradan bakım periyodu 20.000 km de bir oldu.

Ben 20.000 km de değiştirdim mazot filtresini gerçi.

Selman
20-01-2011, 18:50

Eskiden 15.000 idi bakım periyodu, 30.000 de yakıt filtresini değiştiriyorlardı. Ama sonradan bakım periyodu 20.000 km de bir oldu.

Teslim tarihine göre değişiyor bakım aralıkları. şu anda aklımda değil ama yarın yazarım. o tarihren önce teslim olanlar 15000'de daha sonrakiler 20.000de bakım olması gerekiyor.

Dou
20-01-2011, 18:55
Teslim tarihine göre değişiyor bakım aralıkları. şu anda aklımda değil ama yarın yazarım. o tarihren önce teslim olanlar 15000'de daha sonrakiler 20.000de bakım olması gerekiyor.

Valla ben aldığımda yol bilgisayarında 15.000 km / 12 ay yazıyordu

Ben onu clipten 10.000 km / 12 ay yaptım

Ama öğrendim ki tüm megane ve fluence serileri 20.000 km olmus

Selman
20-01-2011, 18:59

İşte dediğim tarihten sonrakiler oldu aslında. Yarın sana tarihi yazarım ona göre tekrar servise bi uğradığında görüşürsün. bize gelen yazıda öyle yazıyordu çünkü:)

volkan_gs
20-01-2011, 20:32
dün günerlerdeydim bende, 2010 çıkışlı olanlar 20000 dedi servistekiler.. yalvar yakar yağı değiştirtemedim bende vazgeçtim yaya vereyim o parayı bare dedim :D

efe_
20-01-2011, 21:07

27.000de arabam , pazar günü chip'letiyorum 30k bakımını yaptırayım dedim,15k benim periyod 2009 model aracım ithallerden...Mazot filtresi sağolsun 475 tuttu helal olsun :)

Dou
20-01-2011, 21:19
dün günerlerdeydim bende, 2010 çıkışlı olanlar 20000 dedi servistekiler.. yalvar yakar yağı değiştirtemedim bende vazgeçtim yaya vereyim o parayı bare dedim :D

ben isteyecem değiştirmeyecekler

bii s.. gidin derim dışarıda yaptırırım bakımı hiç bir şey anlayamazlar.

levent
20-01-2011, 21:36
27.000de arabam , pazar günü chip'letiyorum 30k bakımını yaptırayım dedim,15k benim periyod 2009 model aracım ithallerden...Mazot filtresi sağolsun 475 tuttu helal olsun :)

kime karar verdin oğuzhan? sonunda ya şükür, ama ben hala yaptırmıyorum :D

efe_
20-01-2011, 22:07
kime karar verdin oğuzhan? sonunda ya şükür, ama ben hala yaptırmıyorum :D

Niye yaptırmıyorsun?
Stock gitmiyor gibi geliyor artık bana ...
Erhan'a yaptırıcam , Barbaros Bayrak spek

Low-Rider
20-01-2011, 22:50

Çüşşşş diyesim geldi

Bütün dizellerde böyle pahalı mı mazot filtresi

efe_
20-01-2011, 22:55
Çüşşşş diyesim geldi

Bütün dizellerde böyle pahalı mı mazot filtresi

yok 30k komple 475 tuttu, mazot filtresi 130 tl:)

Low-Rider
20-01-2011, 23:01
hhee okey, öyle bir yazmışsın ki sırf filtre okadar tutmuş gibi anlaşılıyor:)

Selman
21-01-2011, 10:30

Yazı böyle.

01.10.2009 tarihinden itibaren teslim edilen Yeni Megane HB ve Yeni Megane Coupe
modellerimizde dizel - benzinli ayrımı yapılmaksızın Bakım Programı 20.000 km. veya 1
yıl şeklinde uygulanacaktır.

ayrıca 01.01.2011 tarihinden itibaren bütün araçlarda 20000de bir bakım olacak.

EM-RE
21-01-2011, 11:44
Bence bu satis politakasi insanlari alima tesvik etmek icin 20.000 de yagmi degisir bide icindeki camur gbi yag yazik ediolar arabaya sahsi fikrim yarin 10.000 bakimina gryrz haftaya cumarteside ilkayin yazilimindan yaptrcz sanirim dumanssiz spec 129 hp arastirmaya dewam tabi dyno sheet olan warsa elinde baska yerlerdede yapilmis maillerseniz fkr edinmis oluruZ birinizin yaziliminin aynisi yaptircamda daha karar weremedim ilkayim degerleri fena degil gbi dou konuyu okursan bi ilgilen kardesim

volkan_gs
21-01-2011, 12:07
ben isteyecem değiştirmeyecekler

bii s.. gidin derim dışarıda yaptırırım bakımı hiç bir şey anlayamazlar.

ya şöyle, satışta çok sevdiğim bir abim var onunla beraber iniyoruz hep servise, her konuda yardımcı oluyorlar sağolsunlar bu seferde illa değiştirmeyiz paran cebinde kalsın dediler bende çok sert yapmadım ayıp olmasın diye yoksa tabiki parasını verdikten sonra yapmak zorundalar.. İşimede geldi yayın yarı parası çıkmış oldu işte :)

belgehan
22-01-2011, 20:46
Kaliperlerin hangi renk olacağı konusunda hala kararsızım. :(

Mavi mi?
Turuncu mu?

Aracın rengi gün batımı kırmızısı...

Ufuk
22-01-2011, 20:55
Mavi yaap :D

belgehan
23-01-2011, 17:20
Peki bu yeni meganelerin sis farı ampulü h kaçtır?
X-enon alsak nasıl bişey önerirsiniz ?

volkan_gs
23-01-2011, 17:56
h11..
6000 veya 8000k güzel durur, 8000 biraz daha mavimsi yanar..
marka olarak da, philipse dünyaları bayılmış bi insan olarak söylüyorum, herhangi çin malı bir xenonu al taktır hiçbir fark yok..

Dou
23-01-2011, 19:13
Bence bu satis politakasi insanlari alima tesvik etmek icin 20.000 de yagmi degisir bide icindeki camur gbi yag yazik ediolar arabaya sahsi fikrim yarin 10.000 bakimina gryrz haftaya cumarteside ilkayin yazilimindan yaptrcz sanirim dumanssiz spec 129 hp arastirmaya dewam tabi dyno sheet olan warsa elinde baska yerlerdede yapilmis maillerseniz fkr edinmis oluruZ birinizin yaziliminin aynisi yaptircamda daha karar weremedim ilkayim degerleri fena degil gbi dou konuyu okursan bi ilgilen kardesim

geldim

ilkayın dyno sheeti gördüm gazihan yapmış gayet başarılı, düşünülebilinir.

benim yazılımı barbaros bayrak yaptı. esasında ben optimum bi yazılım istiyordum, ne siyah duman atsın ne de çok yaksın istiyodum, fakat barbaros bey bunları bana sormadan robotize bir şekilde yaptı. ben kendi istediğim şeyleri söyleyemedim ve söylediğimde ne desem "arıza lambası yanar yapamam edemem vs" diye tutturdu. bu bakımdan başarılı bulmadım. En azından ezbere iş yapmayıp, müşterinin ne talep ettiği konusunda fikir alıp ona göre yapmalıydı o konuda ayıp etti.

Başka sorun varsa seve seve cevaplarım, çekinme :)

ama allah var, bir gün dahi ne arıza çıkardı yazılımla ilgili ne de lamba vs. yaktı. o bakımdan memnunum. ortalama tüketimim 5.8-6 litreden 5-5.2 litrelere düştü. kış olduğu için 5.2-5.5 arası tüketim var.

Ufuk
23-01-2011, 19:57
Peki bu yeni meganelerin sis farı ampulü h kaçtır?
X-enon alsak nasıl bişey önerirsiniz ?

6000k 8000k güzeldir ama amaç estetiktir diyorsan yaktımmı güzel aydınlatsın kanka 3000k alıcaksın :) Biliyorsun o dandik forumda da bu yüzden epey polemiğe girdim yediremediler..Neyse kanka 4300 tak orta yolu bulalım.

belgehan
23-01-2011, 21:56
volkan gs teşekkürler . :)

ufuk ortak bi gidiyim alcam 6000k amacım üzerindeki orjinal xenonlarlada uyum sağlaması. Peki üstünde orjinal zenonların kaç k olduğunu bilen var mı ? :)

efe_
24-01-2011, 00:32
geldim

ilkayın dyno sheeti gördüm gazihan yapmış gayet başarılı, düşünülebilinir.

benim yazılımı barbaros bayrak yaptı. esasında ben optimum bi yazılım istiyordum, ne siyah duman atsın ne de çok yaksın istiyodum, fakat barbaros bey bunları bana sormadan robotize bir şekilde yaptı. ben kendi istediğim şeyleri söyleyemedim ve söylediğimde ne desem "arıza lambası yanar yapamam edemem vs" diye tutturdu. bu bakımdan başarılı bulmadım. En azından ezbere iş yapmayıp, müşterinin ne talep ettiği konusunda fikir alıp ona göre yapmalıydı o konuda ayıp etti.

Başka sorun varsa seve seve cevaplarım, çekinme :)

ama allah var, bir gün dahi ne arıza çıkardı yazılımla ilgili ne de lamba vs. yaktı. o bakımdan memnunum. ortalama tüketimim 5.8-6 litreden 5-5.2 litrelere düştü. kış olduğu için 5.2-5.5 arası tüketim var.

Esasında Barbaros Bayrağın haklı olduğu noktalar var....Aynı motora sahip HB aracım var , sizdeki haritanın (booster per) tahminim aynısı yüklü bendede....Öyleki Almanya da dahil konuştum heryerle dedikleri bu araçlarda 128 hp 285 tork üstü risklidir oldu..
Sıcaklığın gereksiz arttığı aracın duman atımına başlayacağı söylendi..Bugün chip yüklendi 135 hp 300-310 civarı tork olduğu söyleniyor.Demek istediğim robotize olayı değil standart yazılım yüklemesi yapılıyor sonuçta kimse daha az güç alın demez aracından...
Bu arada şöyle bir değişiklik yaşadım , orjinalde 1 devri wardı tork patlıyordu o noktada tam hissediliyordu 240 nm yazılım sonrası o anki fırlatma gitti ,sanki onnu dağıtmışlar gibi oldu siz fark ettinizmi acaba?

Dou
24-01-2011, 00:38
Esasında Barbaros Bayrağın haklı olduğu noktalar var....Aynı motora sahip HB aracım var , sizdeki haritanın (booster per) tahminim aynısı yüklü bendede....Öyleki Almanya da dahil konuştum heryerle dedikleri bu araçlarda 128 hp 285 tork üstü risklidir oldu..
Sıcaklığın gereksiz arttığı aracın duman atımına başlayacağı söylendi..Bugün chip yüklendi 135 hp 300-310 civarı tork olduğu söyleniyor.Demek istediğim robotize olayı değil standart yazılım yüklemesi yapılıyor sonuçta kimse daha az güç alın demez aracından...
Bu arada şöyle bir değişiklik yaşadım , orjinalde 1 devri wardı tork patlıyordu o noktada tam hissediliyordu 240 nm yazılım sonrası o anki fırlatma gitti ,sanki onnu dağıtmışlar gibi oldu siz fark ettinizmi acaba?

Ben zaten agresif bir map istemiyordum, zaten performans odaklı başka bir aracım var. Benim istediğim şey zaten hem az yaksın hem de günlük kullanımda torku artsındı. Ki hakkaten aracın stock hali 2000 devirden önce ölüyken, şimdi 1500 ve üstü devirde tork patlaması var. Benim istediğim şeyi yaptı zaten ama

Dipnot: Aracımda partikül filtresi olduğunu iddia etti ayrıca. Eğer biraz daha açarsam partikül filtresi sorun çıkaracak diye iddia etti fakat aracımda partikül filtresi yok katalitik konvertör var. 110'luk 1.5 dci larda partikül filtresi var evet ama 105 hp lerde yok. Remap yaptığı aracı tanımaması ayrı bir trajikomik durum. (edit)

Ama ben oraya sadece bu arabayla gazlayacam diye gidip yazılım yaptırsaydım (illa dizel bir megane diye düşünmeyin, bi sürü benzinli vs.. araç gidiyor oraya meganindan cuprasına kadar), ve bana onu yapamam bunu yapamam deseydi çok kızardım. Oraya aracından %100 verim almak için giden insanlarda var, motor ömrünün azalacağı riskini göze alarak.

En azından demeliydiki "kardesim ne istiyosun sen?" alt devirler daha dolu mu olsun, yoksa ust devirlere mi calısalım? Oyle bir durum hiç olmadı. Demeye çalıştığım motorun canını almak değil.

Ki tekrar söylüyorum, Allah sahittir 14.000 km dir yazılımlı kullanıyorum, bir kere dahi şu andaki yazılımından memnuniyetsizlik gibi bir durum yaşamadım. Varsın 3-5 hp eksik olsun günlük kullanımda eski haline göre çok daha rahat, bir kere bile arıza lambası yanmadı (masallah) devir bandı çok daha torklu ve en önemlisi tüketimim çok azaldı arada nadiren siyah duman atsa da sıkıntı yok benim için.

efe_
24-01-2011, 00:43
Ben zaten agresif bir map istemiyordum, zaten performans odaklı başka bir aracım var. Benim istediğim şey zaten hem az yaksın hem de günlük kullanımda torku artsındı. Ki hakkaten aracın stock hali 2000 devirden önce ölüyken, şimdi 1500 ve üstü devirde tork patlaması var. Benim istediğim şeyi yaptı zaten ama

Ama ben oraya sadece bu arabayla gazlayacam diye gidip yazılım yaptırsaydım (illa dizel bir megane diye düşünmeyin, bi sürü benzinli vs.. araç gidiyor oraya meganindan cuprasına kadar), ve bana onu yapamam bunu yapamam deseydi çok kızardım. Oraya aracından %100 verim almak için giden insanlarda var, motor ömrünün azalacağı riskini göze alarak.

En azından demeliydiki "kardesim ne istiyosun sen?" alt devirler daha dolu mu olsun, yoksa ust devirlere mi calısalım? Oyle bir durum hiç olmadı. Demeye çalıştığım motorun canını almak değil.

Gaza bastıktan sonraki o bekleme yine geçmedi :) oda klasik dizel olayı sanırım :)

Dou
24-01-2011, 00:46
Gaza bastıktan sonraki bekleme dizelin geç gaz tepkisinden ötürü, ona çare yok

1500 - 2000 arası orjinal mapte çok kötüydü, çok az eğimde bile vites küçültmek lazım, şimdi günlük kullanımda 1500-2000 arası yarım gaz bile yapsanız koltuğa yapıştırıyor.

Bir de yeni yaptırdınız sanırım, bana ilk yaptırdığım zamanlar hiç gitmiyomuş gibi geliyodu hatta pişman olmuştum. Sonradan açıldı araba resmen.

Fluenca bindik 105 lik serviste tecrübe için de, hakkaten hiç gitmiyomuş bu arada stock maple :)

efe_
24-01-2011, 00:51
Gaza bastıktan sonraki bekleme dizelin geç gaz tepkisinden ötürü, ona çare yok

1500 - 2000 arası orjinal mapte çok kötüydü, çok az eğimde bile vites küçültmek lazım, şimdi günlük kullanımda 1500-2000 arası yarım gaz bile yapsanız koltuğa yapıştırıyor.

Bir de yeni yaptırdınız sanırım, bana ilk yaptırdığım zamanlar hiç gitmiyomuş gibi geliyodu hatta pişman olmuştum. Sonradan açıldı araba resmen.

Fluenca bindik 105 lik serviste tecrübe için de, hakkaten hiç gitmiyomuş bu arada stock maple :)

Bugün yaptırdım...
Açıkcası evet daha sanki farklı bekliyordum gibi ... fark var tabide....
Dedinizi Erhan da dedim adapte süresi ver biraz kendine gelir dedi ...Aracın ayarlara tam adapte olması açısından...İNŞ dahada artar...

Dou
24-01-2011, 00:53
Dediğim gibi, kilometre yaptıkça fark daha da hissedilir hale gelecektir. Bende ilk 1 hafta falan çok az fark var diye düşünüyordum.

efe_
24-01-2011, 00:58
Dediğim gibi, kilometre yaptıkça fark daha da hissedilir hale gelecektir. Bende ilk 1 hafta falan çok az fark var diye düşünüyordum.

130luk Passat tdi (tek kişi) , benim meggy3(3 kişi) ilk gün klasik bir trafik gazlaması durumu oldu , yani o tapagaz solu kapatmıştı sürekli ne verdiyse basıyordu(aracın durumunu bilemem tabi turbosu bitiktir vs vs ) ben basıyorum yetişiyorum açmıyorda önümü salıyorum gazı tekrar basyorum tekrar yakalıyorum tekrar salıyorum ...
Bunlar güzel tabi ilk gün için:) Bilgilendirme için tşk'ler bu arada.....

volkan_gs
24-01-2011, 02:23

ufuk ortak bi gidiyim alcam 6000k amacım üzerindeki orjinal xenonlarlada uyum sağlaması. Peki üstünde orjinal zenonların kaç k olduğunu bilen var mı ? :)

rica ederim, açıp bakmadım ama 4300dür muhtemelen.. 6000 takarsanız daha beyaz durur sisler orjinal kısalara göre..

aybarsdnr
24-01-2011, 03:03

4300 k dır kesinlikle..bu yüzden sisler xenon yerine orjinal kalsın yada osramın daha beyazımsı ama performansı yüksek olan ampüllerinden alın..arkadaşımın lagunasında üstler orjinal 4300 sisler 6000..çok kötü duruyor birlikte açılınca

EM-RE
24-01-2011, 12:38
dou ben arabanın yagını deiştirdim mobil ile dediğin gibi + filtreler filan,bu sabah işe gelirken yazılım yapılmış gibiydi psikolojikmidir yoksa harbiden fark edermi bu kadar :D

Ufuk
24-01-2011, 15:23
Bilgehan 4300K üstündekiler :) Bugüne kadar hiçbir otomotiv firması 6000K mercekli xenon üretmemiştir bence yada ben hiç görmedim.

Dou
24-01-2011, 18:45
dou ben arabanın yagını deiştirdim mobil ile dediğin gibi + filtreler filan,bu sabah işe gelirken yazılım yapılmış gibiydi psikolojikmidir yoksa harbiden fark edermi bu kadar :D

Fabrikasyon gelen yağ 10w-40, daha kalın ve çok dandik

Sen sanırım 0w-40 kullandın, ben en büyük farkı motor sesinde hissettim ciddi bir azalma oldu Mobil 1 0w-40 kullanınca.

Filtreleri de yenilediysen zaten arabanın gidişi bir miktar toplamıştır doğaldır :)

Bu arada eksiltme yapmıyor bende hiç o bakımdan baya iyi, 0w olmasına rağmen 10.000 km de 100 gram bile eksiltmiyor ki devirli kullanıyorum

belgehan
24-01-2011, 21:01
Bilgiler için teşekkürler.
Bizim s-maxta da orjinal zenon var ama hiç mi hiç 4300k gibi durmuyor valla :D Mosmor ya. (mercekli adaptif)

Ufuk
24-01-2011, 21:03
Sen gözlerine veya fara baktır kanka :D :hehe: Olm yap bişiler şu arabaya bende tamamen duygusal engeller var :)

belgehan
24-01-2011, 21:07
olm seninki duygusalsa benmkiler duygusal oğlu duygusal :D zaten bide hasta oldm ya heryerm ağrıo :D

Ufuk
24-01-2011, 21:09
Geçmiş olsun :)
sende yine fındık kadarda olsa turbo var bende oda yok ben NA yürüyorum :D
Alayına stock balayına NA :hehe:

belgehan
24-01-2011, 21:29
:D eyw. Maddi durumları bi düzeltiyim coming soon... ;)

Ufuk
24-01-2011, 21:44
Bekliyoruz :D

efe_
01-02-2011, 12:23
meggy105 kullananlara sorum war sizdede warmı bu olay araçta yarım gaz bastığımda daha iyi gidiyor hissi war tam gaz basmaya nazaran tork felan daha iyi hissettiriyor nedeni nedir sizce?

iLkay
01-02-2011, 14:13

Ben sana ne dedim :D
Bende Dou sayesinde öğrendim iste.. 0w-40 candır can :D

Dou
01-02-2011, 14:42
0w ince yağ olduğu için bi miktar daha iyi gidiyor olabilir araç (test etmedim kesin bi yargıda bulunmuyorum o yüzden), ama kağıt üstünde daha iyi gitmesi normal.

Ben kullanıyorum vala hiç sıkıntım yok, eksiltme de hiç yapmıyor. Benzinli 1.6 civicte de mobil 0w-40 kullanıyorum, type-r da da şu anda mobil 0w-40 var (her ne kadar 5w-30 yada 5w-50 ye geçicek olsam da yazın)

Yalnız !!! --- 10.000 km ye kadar yağ eksiltme yapıyor araçlar, 105 hp lik başka bir kangoodada aynı problem var, 10.000 km den sonra o sıkıntı geçiyor bende neredeyse yarım litre eksiltmişti ilk 10.000 km. 20.000 km bakımında hiç eksiltmemişti sonrasında. Şu anda aracım 26.000 km de yine hiç eksiltme yok.

Bu arada tüketim konusuna gelirsek, dün megane ile bostancı'dan izmit şehir merkezine gidip geldim (izmit batı sapağından girerek), otobanda hiç 140'ın altına inmedim ama top speedde yapmadım, sol şeritte 140-150-160 çeyrek gaz yarım gaz modunda gidip geldim ve 30 tl mazot yaktı (3.36 tl den aldım).

EM-RE
02-02-2011, 10:57
Ben sana ne dedim :D
Bende Dou sayesinde öğrendim iste.. 0w-40 candır can :D

Sen ne zaman geliyosun ya :)

Şimdi benimde bir sorum olucak şirkette 2 adet zamanında sıfır alınmış (2010 model)ford transitimiz var bunların biri belirli periodlarla şöföru enjektör temizliyici kullandı aynı aracın diğeri ise hiç kullanmadı.Geçen hafta kullanmayan araçta fazla siyah duman atma tam dururken silkeleme gibi bir durum oldu servise gitti enjektörler denildi.(İki arabada 80,000Km de).Alındığı günden beri fordun anlaşmalı olduğu opet istasyonundan mazot alındığı için yırttık değişen parçalar garantiye girdi hallettik bir biçimde.Bundan sonra aklıma megane geldi benimkide şu anda 12,000 de hiç temizlik malzemesi görmedi :) Enjektör temizliyici kullanıcak isek hangi marka ne kadar sıklıkta kullanıcaz böyle bir soru dizel profesörlerine olucak...

Kullanan şöfor markası belli olmayan 13 liralık bişi kullanıyormuş 5 lirayada var abi dedi..Ama güvenemedim dedi.4 veya 5 depoda bir koyuyorum diyor.Oda ortalama 3,000Km yapar bizim transitlerde...Bizimkilere napıcaz?

Enjekör temizliği konusuna baktım komple sökülüp temizlenmekten bahsediliyor ben benzinle birlikte kullanıcağımız bir maddeye gerek varmı diye soruyorum?Yanlış anlaşılmasın..

edit:benzin değil mazotla..

TarikS
02-02-2011, 11:14
Sen ne zaman geliyosun ya :)

Şimdi benimde bir sorum olucak şirkette 2 adet zamanında sıfır alınmış (2010 model)ford transitimiz var bunların biri belirli periodlarla şöföru enjektör temizliyici kullandı aynı aracın diğeri ise hiç kullanmadı.Geçen hafta kullanmayan araçta fazla siyah duman atma tam dururken silkeleme gibi bir durum oldu servise gitti enjektörler denildi.(İki arabada 80,000Km de).Alındığı günden beri fordun anlaşmalı olduğu opet istasyonundan mazot alındığı için yırttık değişen parçalar garantiye girdi hallettik bir biçimde.Bundan sonra aklıma megane geldi benimkide şu anda 12,000 de hiç temizlik malzemesi görmedi :) Enjektör temizliyici kullanıcak isek hangi marka ne kadar sıklıkta kullanıcaz böyle bir soru dizel profesörlerine olucak...

Kullanan şöfor markası belli olmayan 13 liralık bişi kullanıyormuş 5 lirayada var abi dedi..Ama güvenemedim dedi.4 veya 5 depoda bir koyuyorum diyor.Oda ortalama 3,000Km yapar bizim transitlerde...Bizimkilere napıcaz?

Enjekör temizliği konusuna baktım komple sökülüp temizlenmekten bahsediliyor ben benzinle birlikte kullanıcağımız bir maddeye gerek varmı diye soruyorum?Yanlış anlaşılmasın..

edit:benzin değil mazotla..

ben 55binde corsa'ya enjektor temizligi yapmistim, turbosuz devirlerde baya rahatlama hissetmistim, daha temiz hareket ediyordu araba :) takribi 30-40 binde temizlik tavsiye ediliyor diye biliyorum, 110 liraya yaptirmistim bostanci sanayide bosch dizel servisinde.. temizleyici kullanmak yerine boyle bir yontem izleyebilirsin, kafan rahat eder :)

temizlik demisken, 60binde bakimla beraber carbon clean yaptigimda da araba baya puruzsuzlesmis, sessizlesmisti :) CC'i de 20bin civarlarinda bir tavsiye ediyorlar diye biliyorum.. benim egzozdan dokulen bir sey olmamisti, belki bir ise yaramamistir tamamen bakimdan dolayi rahatlama olmustur :) (mazot filtresi de degismisti)

emirhan sph
02-02-2011, 11:43
0w ince yağ olduğu için bi miktar daha iyi gidiyor olabilir araç (test etmedim kesin bi yargıda bulunmuyorum o yüzden), ama kağıt üstünde daha iyi gitmesi normal.

Ben kullanıyorum vala hiç sıkıntım yok, eksiltme de hiç yapmıyor. Benzinli 1.6 civicte de mobil 0w-40 kullanıyorum, type-r da da şu anda mobil 0w-40 var (her ne kadar 5w-30 yada 5w-50 ye geçicek olsam da yazın)

Yalnız !!! --- 10.000 km ye kadar yağ eksiltme yapıyor araçlar, 105 hp lik başka bir kangoodada aynı problem var, 10.000 km den sonra o sıkıntı geçiyor bende neredeyse yarım litre eksiltmişti ilk 10.000 km. 20.000 km bakımında hiç eksiltmemişti sonrasında. Şu anda aracım 26.000 km de yine hiç eksiltme yok.

Bu arada tüketim konusuna gelirsek, dün megane ile bostancı'dan izmit şehir merkezine gidip geldim (izmit batı sapağından girerek), otobanda hiç 140'ın altına inmedim ama top speedde yapmadım, sol şeritte 140-150-160 çeyrek gaz yarım gaz modunda gidip geldim ve 30 tl mazot yaktı (3.36 tl den aldım).

Yag eksiltme bendede oldu 3 nokta kadar eksiltti ki bu baya bi eksiltme oluyo :) su an arac 10 k ye geldi daha eksiltme yok. Onumuzdeki haftada bakima sokucam arabayi icim rhat etmio 20 k ya kadar beklyemem :D

Dou
02-02-2011, 13:23
Ben 60.000 km de triger degisiminden once

Carbon clean
Emme ve egr
Enjektor temizligi yaptiricam

Bence 30.000 erken bi km bu islemler icin. Mazot filtrenizi erken degistirin daha mantikli, ozellikle devirli kullaniyosaniz daha gec kurum bagliyor. Cok dur-kalk yapan araclarda tikanma normal bence

Normalde triger 80k da degisiyor ama araciniz yazilimliysa 60k iyidir bence, oneririm

EM-RE
02-02-2011, 14:45
amannn dou nun km bizden önce gidıo zaten ne yaptırıosa onları yaptıralım sırasıyla kafamız rahat olsun :)

yigitkyl
11-02-2011, 20:41
beyler istanbulda serviste takılan orjinal bodykit i dışarıda yapan usta var mı ? 2500 lira bayılmayalım boşu boşuna.

EM-RE
11-02-2011, 21:14
Öncelikle hosgeldin konunun basindan itibaren gelirsen janttan,yazilimdan body kitten,amerikan sinyallere muzik tesisatina kdr hersey konusuldu kolay gelsin :)

Dou
11-02-2011, 21:48
amannn dou nun km bizden önce gidıo zaten ne yaptırıosa onları yaptıralım sırasıyla kafamız rahat olsun :)

30.000'e emin adımlarla gidiyorum ahaahah

2 katkı koydum depoya (yarım depoya :D ) 1 de zar zor saran araba 2 de sarıyor arkadaş anlamadım ben bu işi :D

efe_
11-02-2011, 23:25
30.000'e emin adımlarla gidiyorum ahaahah

2 katkı koydum depoya (yarım depoya :D ) 1 de zar zor saran araba 2 de sarıyor arkadaş anlamadım ben bu işi :D

hakkat o kadar yavaşmıydı bizim araçlar:D

Dou
11-02-2011, 23:28
hakkat o kadar yavaşmıydı bizim araçlar:D

Yavaşlığından ziyade lastik iyi tutuyor :)

levent
11-02-2011, 23:47
Dou ne kullanıyorsun katkı olarak?

Dou
11-02-2011, 23:50
Dou ne kullanıyorsun katkı olarak?

Benzincide hiç bakmadım valla

Dizel enjektör katkısı diye aldım 2 tane

Ucu uzun, şeffaf kutu, sıvı kırmızı renkte 7 tl ye mi ne satılıyor

volkan_gs
13-02-2011, 07:39
sinyallerimin sigortası atıyor sürekli beyler :(
tesisat var, sislerde xenon var, alakası var mıdır bilmiyorum ama uyuz oluyorum 3.kez sigorta değiştiricem birazdan..

Dou
13-02-2011, 15:03
Bu shell`in yeni fuel save dizelini deneyen oldu mu?

Duydugum kadariyla kirsal mazotun yerine getirmisler ama kukurt orani euro dizellerle ayni seviyeymis

Kamyonlara bundan veriyolar diye almadim, v power dizelden devam aklinizda olsun 4 kurus daha pahali vpower

levent
13-02-2011, 18:21
Benzincide hiç bakmadım valla

Dizel enjektör katkısı diye aldım 2 tane

Ucu uzun, şeffaf kutu, sıvı kırmızı renkte 7 tl ye mi ne satılıyor

Shell dimi? incelerim , saol :)

EM-RE
13-02-2011, 18:55
Enimde bir sorum olucak..benim arabadan ne zaman inersem ineyim mutlaka eletrik carpiyor ama ole boyle degil kivilcimlari bile goruosunuz :) arabada tesisat yok bisi yok elektrikci ustun köru bakti abi topraga bas biraz dedi :) bunun sebebi nedir neden olur nasil kurtululur arabada calismayan yada tuhaf calisan bisidi yok.fikir ve yardimlara acigim deneme yanilma ile bulucaz,bu arada etkisi olmaz heralde ama hemen hemen hava kotu olmadigi surece 2 gunde bir muntazam yikanior..

levent
13-02-2011, 19:14
Havadan , bugünlerde bendede var aynı sorun çat çut çarpıyor :d

efe_
13-02-2011, 20:13
Havadan , bugünlerde bendede var aynı sorun çat çut çarpıyor :d

Aynen meggy3 , meggy2'imdede aynı sorun vardı :D:D:D
euheueh , şikayet edicem :D

belgehan
13-02-2011, 22:51
4100 km de oldu benimki bu tatilde. Hatay ' a yine getirmedim. Getirdiğim arabaların halini biliyorum heryerinden tangır tungur ses. :D S-max ın cam tavan perdesi bozuldu sallanmaktan. :D

emirhan sph
14-02-2011, 16:32
:D ahahah bende carpiliorm surkli. Artik arabayi kapadiktan inince arabada kapiyi dirsegimle ittiriyorum carpmasin diye :D

yigitkyl
14-02-2011, 17:10
biraz bakındım daha detaylı okumalıyım ozaman..ben şimdiye kadar ses sistemi ,cam filmi, amerikan sinyal yaptırdım ama bodykit konusunda kararsız kaldım.o yüzden sordum birde yazılım dışında powerbox veya drakebox hakkında bilgisi olan var mı? teşekkürler

volkan_gs
14-02-2011, 20:46
bende bugün çarpıldım :D gerçi bende kaçak var sanırım sinyallerimin sigortası atıyor ama :)

emirhan sph
14-02-2011, 22:16
yok yok kacaktan deildir ya bende sistemdendir diye dusunuyodumda yani hersey gozumun onunde yapildi sanmiorm kacak olucgni :)

Bide b skinti daha var on takimdan sanki bilye sesi gibi bsii gelio uzun zamandir bi kac mengane de daha duydum cukura girdiginde bi skrti gelio ama cozemedim kronik bi sorun galiba.

efe_
14-02-2011, 23:14
yok yok kacaktan deildir ya bende sistemdendir diye dusunuyodumda yani hersey gozumun onunde yapildi sanmiorm kacak olucgni :)

Bide b skinti daha var on takimdan sanki bilye sesi gibi bsii gelio uzun zamandir bi kac mengane de daha duydum cukura girdiginde bi skrti gelio ama cozemedim kronik bi sorun galiba.

çukurdanmıdır bilmemde , epeyi bir zamandır duyduğum bir ses var , hiçç rahatsız edici değil fakat kulağıma geliyor arada , neden olsunki diyorum kendi kendime...
Özellikle araç soğukken duyuyorum , 2k altında vuuuu diye ses 2k geçince kesiyor , vites büyültüp alt devir kalınca gene aynı hızlanınca gidiyor...sıcakken de wr ama az duyuluyor , durumu yaşanlar warmı?

Velter
15-02-2011, 08:49
benimde arada ilk kalkista geliyor o ses arada

EM-RE
15-02-2011, 08:58
TÜ TÜ TÜ Maşallah 13,000Km deyim hiç ses yok..Sanırım sağlam çıktı bizimki..Bu hafta bir yerden fiyat alıcam tesisat için 2 tane mid-tiz bir tane 30'luk bass anfi ve yalıtım için.. Sizlerle paylaşıcam hangi marka hangi model kaç para olduğunu pek anlamam çünkü en son tesisatı 9 sene önce yaptırmıştım fiyatlarını filan hiç bilmıorum yani...Birde tesisatçıya daha sormadım ama belki bilginiz vardır.Tesisat yaptırıcaksam eğer Flash diskten müzik dinlemek istıorum yani bi usb çıkışı gibi bir şey yaptırmam lazım farzedelimki oldu üstteki ekrandan folder folder görebilirmiyim.Aşağıdaki deliklere hiç harici audi bişi bağlamadım yani nasıl oluyor bilmıorum.Eğer flash diskin içine dosya dosya müzikleri atıp soldaki kumandadanda seçebilirsem mükemmel olucak...

volkan_gs
15-02-2011, 09:29

Bu ara çok uğraşıyorum söküp yeniden bağladık tesisatı kaçak var diye ona yordum bende direk :) Sinyallerimin sigortası atmaya devam ediyor çünkü :)

benimde arada ilk kalkista geliyor o ses arada

Bendede ilk kalkışta geliyor bir ses sanki demir sıyırıyormuş gibi..

TÜ TÜ TÜ Maşallah 13,000Km deyim hiç ses yok..Sanırım sağlam çıktı bizimki..Bu hafta bir yerden fiyat alıcam tesisat için 2 tane mid-tiz bir tane 30'luk bass anfi ve yalıtım için.. Sizlerle paylaşıcam hangi marka hangi model kaç para olduğunu pek anlamam çünkü en son tesisatı 9 sene önce yaptırmıştım fiyatlarını filan hiç bilmıorum yani...Birde tesisatçıya daha sormadım ama belki bilginiz vardır.Tesisat yaptırıcaksam eğer Flash diskten müzik dinlemek istıorum yani bi usb çıkışı gibi bir şey yaptırmam lazım farzedelimki oldu üstteki ekrandan folder folder görebilirmiyim.Aşağıdaki deliklere hiç harici audi bişi bağlamadım yani nasıl oluyor bilmıorum.Eğer flash diskin içine dosya dosya müzikleri atıp soldaki kumandadanda seçebilirsem mükemmel olucak...

Ben o girişlerden mp3player bağladım, klasörleri görmeyi bırak kontrol bile edemiyoruz teyp üzerinden abi:) sadece hoparlörleri kullanıyoruz yani, mp3çalar üzerinden değişiyo şarkılar vs. ses açılıyor sadece teypten.. Birde ses kalitesi çoook kötü o kablodan bağlayınca, ki mp3çalarım ve kablom baya iyi sayılabilecek kalitedeler ona rağmen cdnin yanına bile yaklaşamıyor ses..
usb girişi yaptırırsan ses cdye yakın olur, başka araçlarda tecrübe ettim cd ve flash aynı kalitede çalıyor hemen hemen.. Ama ekranda nasıl görünür dosyalar, onu usb girişi yaptırmış birine sormak lazım bizim arabalarda.. Ki serviste 300-400lira civarı saçma sapan bi fiyat çekiyorlar, yaptırmış var mıdır aramızda bilemiyorum..

EM-RE
15-02-2011, 12:33
Ya cd devrini kapattım ben sözde m3 te 6 cd çalıo pal station fenomen power dinlıoruz işte cd yapmak çok zoruma gidıo artık onun için benım çıkış yolum flash disk çok ii araştırmak lazım ama...

EM-RE
15-02-2011, 12:40
bu arada yazılımı karar werdim özgüne yaptırıcam müsait olduğu bi gün
gerçi ben arabayı müsait olup götürebilirmiyim bilmıorum ama sanırım göki halledicek o işi..Güvenemiyorum yazılım işine açıkçası sanırım özgüne çözdürücez...

Velter
15-02-2011, 13:11
Ya cd devrini kapattım ben sözde m3 te 6 cd çalıo pal station fenomen power dinlıoruz işte cd yapmak çok zoruma gidıo artık onun için benım çıkış yolum flash disk çok ii araştırmak lazım ama...

en guzeli iphone kullanmak, yada o tarz bluetoothlu guzel bir telefon

volkan_gs
19-02-2011, 18:58
beyler silecekler nasıl kalkıyor öndekiler kaputa geliyor + arkadakide kalkmıyor :confused:

Dou
19-02-2011, 18:59
Anahtarı tak, arabayı çalıştırmadan sileceği 1. kademeye getir. Silecekler yukarı kalkacak ve inmeyecek aşağı.

volkan_gs
19-02-2011, 19:25
dediğin gibi yaptım ama durmadı..
kapıyı açtım kartı taktım sileceği 1e getirdim normal çalışıyor.. bişeyi yanlış mı yaptım acaba?

Dou
21-02-2011, 21:34
auto kademesine getirdin dimi 1. kademe derken

1 aşağıya alcaksın yani 2 keredeğil

Ufuk
21-02-2011, 21:39
4100 km de oldu benimki bu tatilde. Hatay ' a yine getirmedim. Getirdiğim arabaların halini biliyorum heryerinden tangır tungur ses. :D S-max ın cam tavan perdesi bozuldu sallanmaktan. :D

Ne diyon bilader sen? :D naylon megoşu götürmüyon güzelim s-max'i mi götürüyon ? :D

efe_
22-02-2011, 10:19
beyler silecekler nasıl kalkıyor öndekiler kaputa geliyor + arkadakide kalkmıyor :confused:

30.000deyim sileceklerim hafif ses yapıyor bu servis silecekler gözükmüyor ayağına bakmıyorlarmı ne???:)

oNr.KaNGuRu
22-02-2011, 13:08
Anahtarı tak, arabayı çalıştırmadan sileceği 1. kademeye getir. Silecekler yukarı kalkacak ve inmeyecek aşağı.

3 tk. sılecegı de degıstırmek ıcın kokunden soktum yaa sen nerdeydın nıe onceden solemedın
bende dıorum lanett renoo bu nasıl bı anlayıs ılla servıste mı degıstırıcez bu sıleceklerı =))))))

assurdo
22-02-2011, 13:53
Geçen haftasonu (son anda bir arkadaşın satmasından dolayı) 5 kişi Ankara-İstanbul-Ankara yapmak zorunda kaldık :) Arkada 2 erkek 1 kız oturdu ve bir kez bile daraldık, sıkıldık lafı etmediler :) Bizim araçlar 2 kapılı Megane HB resmen :)

Dou
22-02-2011, 13:54
Bence cok dar arkası

Ben one oturdugumda arkama 180 cm ve üstü uzun bir kişi daha oturamıyor, mutlaka öne almam lazım koltuğu vs..

levent
22-02-2011, 14:02
Bence cok dar arkası

Ben one oturdugumda arkama 180 cm ve üstü uzun bir kişi daha oturamıyor, mutlaka öne almam lazım koltuğu vs..

Benim arkama kimse oturamıyor, en geriden 1 pozisyon önde kullanıyorum :)
Arkaya oturduğumda ise, Hasan abinin arkasına oturmak imkansız zaten adam 2m , en geride kullanıyor ablamın arkasında rahat ediyorum biraz öne kaykılarak, yoksa kafam tavana değiyor :D

assurdo
22-02-2011, 14:57
Benim arkama kimse oturamıyor, en geriden 1 pozisyon önde kullanıyorum :)
Arkaya oturduğumda ise, Hasan abinin arkasına oturmak imkansız zaten adam 2m , en geride kullanıyor ablamın arkasında rahat ediyorum biraz öne kaykılarak, yoksa kafam tavana değiyor :D

benim boyda 1.80, normal kullandığım pozisyondan 1 diş öne aldım. geniş hocam arkası muadillerine göre yapmayın :) arkaya oturanlarda 1.80-1.85 adamlardı.

"o değilde" benim şehir içi ortalama ne zaman 7.0lt'nin altına düşecek onu merak ediyorum ben. 5500 oldu araba geri adım atmadı hala.

sizce 140-150 km hıza ayarlanmış cruise control ile 7.0 lt yakması normal mi?

volkan_gs
22-02-2011, 15:31
auto kademesine getirdin dimi 1. kademe derken

1 aşağıya alcaksın yani 2 keredeğil

valla yine olmadı ya :) kart takılıyken araba çalışmıyoken 0-auto yapıyorum hiçbişey olmuyo 1e getirince normal çalışıyo.. versiyon farkı falan mı var acaba..

efe_
22-02-2011, 15:44
Nasıl geniş yahu , bende hb var epey dar arkası

iLkay
22-02-2011, 16:01
Valla benim arkaya oturan arkadaşlarımda hiç şikayetçi değil..
Yazın falan 5 kişi yolculuk yaptık hiç bir sıkıntı olmadı.. Ama ideali 4 yani arabanın :)

Eyup Duygun
22-02-2011, 16:30
Bence cok fazla dar arkası.3 kisi uzun yol cekilmez olur. Kendım 1.90 75kg yım kafam tavana degiyor.Geniş diyenler fırsatını bulurlarsa Astra GTC'nin arka koltuguna bir baksınlar.

EM-RE
22-02-2011, 16:36
Geçen gün babam ilk defa arkaya otutturdum bu arka camlar ne amk..Uçak camı gibi yapmışlar...
10 dakka sonra hay ben bu arabanın arkasını yapanın taaa :D

Dou
22-02-2011, 20:46
Bugün yolda giderken özellikle baktım, ben otururken arkamdaki için olan bacak aralığı yumruğumun uzunluğu kadar neredeyse, öyle yeditepeli a3 cüler modunda da oturmam gayet diktir oturma pozisyonum

Buna geniş diyorsanız ya 1.60 cm falansınız, ya yolcular bu boy civarında, ya da sizin kasalar Long kasa :hehe:

Ufuk
22-02-2011, 21:08
Bugün yolda giderken özellikle baktım, ben otururken arkamdaki için olan bacak aralığı yumruğumun uzunluğu kadar neredeyse, öyle yeditepeli a3 cüler modunda da oturmam gayet diktir oturma pozisyonum

Buna geniş diyorsanız ya 1.60 cm falansınız, ya yolcular bu boy civarında, ya da sizin kasalar Long kasa :hehe:

halkın belli kesimi ile eşleştirilen araç duymuştumda üni. öğrencileri ile eşleştirilen duymamıştım :hehe:
Yeditepenin öğrenim ücretleri tek kapı a3'ü olan lar ve olmayanlar şeklinde 2'ye ayrılıyor :D

Dou
22-02-2011, 21:09
halkın belli kesimi ile eşleştirilen araç duymuştumda üni. öğrencileri ile eşleştirilen duymamıştım :hehe:
Yeditepenin öğrenim ücretleri tek kapı a3'ü olan lar ve olmayanlar şeklinde 2'ye ayrılıyor :D

hepsinin koltuklar yatık, sağ kol kol dayamada, sol kol direksiyonun üst kısmında, kafa hizası konsoldaki havalandırma ızgarasında, önlerini nasıl görüyorlar bilmiyorum :hehe:

daha sayabilirim, camlar kopkoyu filmli ama yarım açık, müzik orta seviye açık, ama arkada yeditepe stickeri mutlaka var

emirhan sph
22-02-2011, 21:25
hepsinin koltuklar yatık, sağ kol kol dayamada, sol kol direksiyonun üst kısmında, kafa hizası konsoldaki havalandırma ızgarasında, önlerini nasıl görüyorlar bilmiyorum :hehe:

daha sayabilirim, camlar kopkoyu filmli ama yarım açık, müzik orta seviye açık, ama arkada yeditepe stickeri mutlaka var

:hahaha: ahuahauh dou ya hic gulcegim yoktu :D:hahaha:

Dou
22-02-2011, 21:39
Bu arada beyler, Emirhanla konustum haftaya cumartesi falan bulusalım resim falan cekilelim coupeciler olarak :)

Ne dersiniz

volkan_gs
22-02-2011, 21:49
güzel olur, ben gelirim..

wolkanku
23-02-2011, 13:40
arkadaşlar selamlar;
2 gündür megane coupe 1.5dci düşünmeye başladım yazdıklarınızı okuduktan sonra =)
18" jantla 6.6 yakıt tüketimi değerleri gören arkadaşları gördükçe ,aracı alma isteğim artıyor.
sıfır almayı düşünmüyorum. 2.el alacağım büyük ihtimalle.
1.5dci motor düşünüyorum kesinlikle.
ancak donanıma karar veremedim.
yani benim için deri koltuk ve navigasyon hiç önemli değil ancak mutlaka bixenon olmalı
Color edition alıp, sonradan bi-xenon farları taksam pahalıya mı patlar?
ya da baştan bixenonlu bir araç mı almalıyım?
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
bir de tavsiye edebileceğiniz 2.el bir araç varsa değerlendirebilirim.

Dou
23-02-2011, 13:43
Ben aksam resim ceker koyarım

1900 km dir sıfırlamadım yol bilgisayarını

Sürekli istanbul içi trafik ve asla otobanda kullansamda sabit sürat gitmedim,

Basmalı, orta şekerli trafikli, tam ortalama kullanım, istanbul içinde

5.3 litre tüketimim var

Bu arada, 30.000 km bakımından sonra biraz daha kastırıcam,

60'lık downpipe ve biraz daha agresif bir yazılım

1.5 dci ları denemeye beklerim :hehe:

wolkanku
23-02-2011, 13:48
Ben aksam resim ceker koyarım

1900 km dir sıfırlamadım yol bilgisayarını

Sürekli istanbul içi trafik ve asla otobanda kullansamda sabit sürat gitmedim,

Basmalı, orta şekerli trafikli, tam ortalama kullanım, istanbul içinde

5.3 litre tüketimim var

şaka mı ya :beuj:

Dou
23-02-2011, 13:50
Resmi yollarım akşam şaka mı gerçek mi karar verirsin :D

wolkanku
23-02-2011, 13:58
Resmi yollarım akşam şaka mı gerçek mi karar verirsin :D

yok yok yollama kanıma girmeyin =)
1.6 8valve ile sıkıştırınca 12 leri görmek çok fena oluyor..

hem 6 litre yakıcam ve litresi 3,50 den yakıcam..
çok ekonomik ve çok hoş duran bir araç megane coupe..
peki bixenon konusunda ne dersin dou?

Dou
23-02-2011, 14:00
Bence alınması gereken yegane donanım coupede bi-xenon

Deri çok elzem değil, navigasyon bence gereksiz (tv özelliği olmadığı için), cam tavanın gerekliliği kişiden kişiye değişir, ama bi-xenon gerçekten çok kullanışlı. Virajda faydasını görüyorsunuz ve estetik olarakta görünüşü daha iyi.

wolkanku
23-02-2011, 14:04

Deri çok elzem değil, navigasyon bence gereksiz (tv özelliği olmadığı için), cam tavanın gerekliliği kişiden kişiye değişir, ama bi-xenon gerçekten çok kullanışlı. Virajda faydasını görüyorsunuz ve estetik olarakta görünüşü daha iyi.

aynen böyle düşünüyorum.
deri koltuk istemiyorum çünkü terletecek biliyorum.
navigasyon'a gerek yok iphone'unki işimi görüyor..
cam tavan şart değil yıllardır düz metal tavanlı arabaya biniyorum =)
bixenon ise olmazsa olmazım...peki sonradan 2bixenon far + balastlar falan servisten alınıp takılabiliyor mu ? bilgisi olan var mıdır?

Dou
23-02-2011, 14:34
Çok pahalıya gelir o bence, sadece far değil adaptif far olduğu için pozisyon kaptörleri falan da var, onları sonradan takmak zor

Deri kalitesiz bence 3.000 tl vermeye değmez, 2.000 tl ye daha kalitelisi yaptırılabilinir.

Cam tavanı ben beğendim ama açılmaması kötü, hoş ben aldığımda cam tavan yoktu daha ortada :)

wolkanku
23-02-2011, 14:38
coupe test aracı olan bir bayi ile test sürüşü yapmam şart oldu ya.

EM-RE
23-02-2011, 14:38

hadi len :) boşwer bi xenonı amerikan sinyal sis devam :D

cam tavanada *** atmayın çok fark ediyor ferahlık olarak :)
navigasyon koltuk ı-ıhh kaka...
color edition idealdir.:)

şaka bi yana sadece şu yakışın için senin yazılımın aynısındanmı atsam dıorum dou :)