Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer
Kuru hiç bir marka güncel hali ile hesaplamıyor ki, Honda kurda nasıl bir sabitleme yapıcak önemli olan o.
New Honda Civic Type R vs Leon Cupra 280 vs Megane RS Trophy track battle
https://www.youtube.com/watch?v=KlGCZiFyqVw
New Honda Civic Type R vs Leon Cupra 280 vs Megane RS Trophy track battle
noktalar konmaya başlamış:) ufacık pistte güç çok fazla avantaja dönüşmemesine rağmen sonuç güzel..:)
_muhaRRem
12-06-2015, 14:21
140-145 Bin tl aralığı satışa sunulur muhtemelen
tayyarın yayları presslemişler herhalde sanayide. o nasıl sertliktir :)
O değilde cupra daha hızlı çıktı rs den ?
cabrioleter
12-06-2015, 16:06
O değilde cupra daha hızlı çıktı rs den ?
cupra zaten rekorunu kırmıştı trophy'nin. sonra trophy-r çıktı tekrar rekortmen oldu. teste sokulan normal trophy.
Canselmo
12-06-2015, 16:14
Hakkaten Adam Typerda yayı kesik şahinciler gibi sekiyor.
s2000 çok sert sanırdım yeni typer dahada sert galiba
Yalnız adam diğerleri daha keyifliydi demeye getirdi ama bi türlü söyleyemedi. Size de öyle gelmedi mi?
"Ring için çok fazla kasmamışlar mı?" cümlesi de bunu destekliyor.
Yalnız adam diğerleri daha keyifliydi demeye getirdi ama bi türlü söyleyemedi. Size de öyle gelmedi mi?
"Ring için çok fazla kasmamışlar mı?" cümlesi de bunu destekliyor.
ingilizce yokki abi bizde :D
Coil lazım :) tip olarak eziyor civic :) cupra fr'dan daha zayıf geldi tip olarak gözüme.
Vergisiz çıplak fiyatmı bu abi ?
Anahtr teslim fiyati. Ayisigindan kapora verip ayirtmistik 2 adet. Bu rakami soylediler.
Eger almak isteyen arkadas varsa ben sirami verebilirim :) ayisigina gelecek ilk kirmizi bana ayrilmisti.
Artik typera veda edip gt86 almanin zamani geldi :)
Shadow_Dancer
12-06-2015, 20:37
Valla şu videoda aradaki saniyelerin normal kullanıcının pek mikinde olacagını sanmıyorum. Type_R hepsinden yavaş bile olsa sadık kitlesi tarafından tercih edilir.. Hazır turbolanmış k20.. Aftermarket parçalarla yine deli güçler çıkacak ortaya.. Ne vw ne de renault bu avantaja sahip degiller..
Adam'ın eklemleri yer değiştirdi gazlarken.
Adam'ın eklemleri yer değiştirdi gazlarken.
Eski dolmuş ve otobüslerde şoför yaylana yaylana giderdi ya o aklıma geldi :)
rebeloghy
12-06-2015, 21:39
Bu videoda bi anormallik var , izlediğim yol testinde baya baya günlük binilecek konforda bir araç olduğunun altı çizilmişti ? ?
Bu videoda bi anormallik var , izlediğim yol testinde baya baya günlük binilecek konforda bir araç olduğunun altı çizilmişti ? ?
R butonuna basınca araç sertleşmiş olabilir mi?
onursumer
12-06-2015, 22:06
oha adam bildiğin zıplaya zıplaya gidiyor boyleyse coilover falan almaya da gerek yok zaten limitte sert geliyor :D
Serhat Y.
12-06-2015, 22:12
R butonu ile gelen gaz tepkisi ve sert amortisör ayarı, pist kullanımında bas geç işte güzel sistem. günlük kullanımda normale dön :) ben olsam sürekli R buton aktif gezerim ama..
170 bin TL TypeR için çok. 30 daha üstüne koyar ikinci el de olsa E92 M3 alırım.
Ala ak parayi buldugum an garaja girer
blackjack
13-06-2015, 15:03
amortisörüleri aşırı serte benziyor..o kadar sekerek kullanmak ne zevk verir tartışılır..Şimdi daha iyi anlayabiliyorum vw grubunun hothatch satış başarısını..kaliteli malzeme yeterli performans ve günlük kullanıma uygun..aynı şey bence supersport lar arasındaki porsche içinde geçerli diyebiliriz.
kelalper
13-06-2015, 17:31
Pist suresi icin herkes konusuyor. Honda ciksa piste dereceyi yapsa bu sefer satisi olmayan arac rekor kirdi ne anlami var denilecek.
Firma bence birseyleri kanitlama cabasinda degil. Kendini ispatlamis bir firma. Cikmis 1 yil once test araci ile rekoru kirmis. Kendi calismalari sonucu yaptiklari seri uretim aracinda rekor kiran arac ile herhangi bir agirlik lastik vs fark olmadiginin bilincinde ise kendi kendilerinin iddialarini yenilemelerinin gostermelerinin bi anlami yok.
Kaldi ki ben hondanin nurburgringte rekoru biz kirdik diye tarihi boyunca hicbir ilanini gormedim. Ama Renault hep rekor bizde rekor bizde diye neden caba gosteriyorlar onuda incelemek gerekir. Sonucta taaaa japonyada birsuru pist var araclarini test ettikleri. Firmalarinda da farkli test ortamlari yollari pistleri vardir. Nissan bunu yapti zamaninda porsche yi gectik vs gibi. sonra aralarinda zaman cekismesi oldu. yok lastik yok koltuk vs. Amac yeni cikarttiklari aracin alim kitlesinin hedefine ulasmak. Hondanin bir korkusu yok bu konuda diye dusunuyorum. Baktiginiz zaman hondanin en az 1 modeli hit olmustur her donemde(TUM DUNYADA). Renault un hit yapmis araci sayilidir. Hit yapmaktan kastim hedef kitlesine ulasma.
Araci illa birileri nurburgring e sokacaktir videolarini koyacaktir. Daha iyi bir sure yapsa bile official sure olmayacaktir. Bunu Hondanin yapacagini sanmiyorum. Japonlar asil insanlardir. Sen gectin ben gectim olaylarina fazla girmezler diye dusunuyorum.
Japonlar asil insanlarsa Nissan R35 ilk çıktığında Nissan neden GTR Carrera Turbodan Nurburgringde daha hızlı diye bi taraflarını yırttı. Allah aşkına taraflı yorum yapıosunuz ama bari biraz bilginiz olsun sallarken destekli sallayın komik oluyor.
Şu anda bütün otomobil üreticileri üretecekleri spor arabaların testlerini Ring üzerinde yapıyor ve süre ile kontrol ediyor. Nedenide içerisinde bütün yol şartlarını barındırabilen her çeşit virajlı uzun düzlüklü başka bir pist yok. Guiness rekorlar kitabı neyse Ring lap times da aynı değerde şu anda. Type R ın rekor kırdığı araba ile piyasaya sürdüğü araba arasında dünya kadar fark var. Hızlanma videolarını karşılaştırdığında bile saçma sapan farklılıklar var. Yoksa ring videolarına baktığın zaman insanların modifiye edilmiş arabalarla ring trafiği içerisinde fabrika değerinden daha hızlı süreler elde ettiklerini de göreceksin. Merak ediyorsan Honda o rekoru kırabilseydi çoktan davulla zurna ile duyurmuştu çünkü daha araba piyasaya çıkmadan bütün gazetecilere dergilere haber sızdırdılar öyle bir araba üzerinde çalışıyoruz ki Ring üzerinde rekorları alt üst edecek şöyle olacak böyle olacak diye. Yoksa hiç bir dergi arabanın duyurusunu yaparken bu haberi vermez hele bütün dergiler ağız birliği yapmış gibi aynı şeyi yazmazlar. Demek ki söylemekle değil yapmak gerekiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=k4i-72xLFT4
İlk izlenim yavaş gibi özellikle sınıfındaki leon cupra 280e göre..
Motor sesi benim astra'dan biraz hallice :)
Şu kadranın sürücüyü selamlaması olayına bitiyorum. =)
bikaç sayfa önce bir pist videosunda bariz şekilde rs den ve cupradan daha hızlı diyordu adam. 2530. postta ise çok istekli gibi değildi sanki.
270 km son hızı çölde mi yapacak:confused:
Juggernaut
15-06-2015, 01:03
Typer gibi bir arabanın bukadar sessiz olması sürüş keyfine direk - puan katıyor en azından vag grubundaki gibi soundaktor koysalardı keşke.
HondatugraL
15-06-2015, 01:30
harbı bu ne sessızlık anasını satam bı susturucu eksık koyunda bari egzozla uğraştırmayın :D
MertSerhanÖ.
15-06-2015, 01:36
ah be typer artık bi gel ayak bas şu topraklara da sende kurtul bizde kurtulalım,Memleketi böldün bizi bitirdin be :)
-2 eğimde (yokuş aşağı oluyor sanırım) bile son hızını bulamıyorsa çok dalga geçerler ya da araba-video bir problem var.
Ben sevmedim :(
K20a2 turbo candir...
OrcunInce
15-06-2015, 10:25
Hızlanma videoları çok adam üzdü, gözlerimle gördüm.
Hiç 310 beygir bir araba gibi gitmiyor. 280'lik leon'dan bariz yavaş.
Downforce için çok çalıştık demişlerdi belki o yüzdendir ama video can sıktı orası kesin.
Ayrıca ring video'sunda ki arabayla hiçbir alakası yok üretilenin. Orada ki araba canavar gibi hızlanıyordu.
Olmadı.
134 sayfa konu son videodan sonra resmen durdu.
pist videosunda da bariz hızlıydı , hatta adam sadece çok sert olmasını eleştirdi gibi anladım ( yanlısım varsa duzeltırler ) video felan hıkaye ne zaman biri alır çıkar dener vıdeolarını koyar ozaman anlasılır ... fıyat ı cok talep olunca dırek yukarı çekmişler ..
Mutlu Değerli
16-06-2015, 13:14
Nasıl gitmesi gerekiyorsa öyle gidiyor bence. Herşeyiyle orjinal şu an araçlar. Egzozlu filtreli, pipelı filan videoları düşünce görürsünüz nasıl gittiğini
https://www.youtube.com/watch?v=bPr9lhN7u4s
Nasıl gitmesi gerekiyorsa öyle gidiyor bence. Herşeyiyle orjinal şu an araçlar. Egzozlu filtreli, pipelı filan videoları düşünce görürsünüz nasıl gittiğini
2010 da arkadaşıma aldığımız 0km fd6 geldi aklıma. 198 kadranda topspeedi geçmiyordu. 2 3 k lara geldi son zamanlarını kütahya yolculuğu yaptık. En son kavacık yolunda 234 okumuştum kadranda:)
Paylaşılan iki videoda da 200 e kadar hemen hemen aynı gidiyor bence ivmelenme olarak karşılaştırınca, ben gariplik sezmiyorum ancak 200 den sonra fabrika verisi 270 top speed i olan bir araç 268 de kaldı ilk videoda, belki yol şartları yani karşıdan gelen rüzgar falan vardır, zaman geçtikçe belli olacak herşey bence.
OrcunInce
16-06-2015, 16:22
Bence fiyattan dolayı herkes konuşmayı bıraktı.
Kur sabitleme falan yok, bugün almaya kalksan neredeyse 170.000tl ediyor.
Kapora verenler de bu yüzden kaporalarını geri aldılar. Kimse kusura bakmasın da o ekranla o direksiyonla 170.000tl etmez bu araba.
Nasıl trophy satılmadıysa bu da fiyat politikası yüzünden çok ama çok az satar.
Almak için ciddi zengin olmak lazım :D
Burak Ertem Benzin Magazine dergisi için Slovakya'ya test sürümüne gitti. Kesin fiyatın 54k€ olduğunu kendisi de söyledi. Test ettikten sonra bilgileri aktarıcam dedi.
310 hp lik bir orjinal olduğunu unutmayalım..
yusuf yılmaz
16-06-2015, 18:11
170 bin asla etmeyecek bir araç
alan olursa sanırım hızlı olduğu için almaz ki değil zaten görüntü ise ok
ama bu vergilerle ancak türkiye de satılır
bu şekil alanda olursa bizim devletimiz daha çok gıdıklar bizi böyle
vectra-tuner
16-06-2015, 19:18
Bu Araba ÖTV siz taş çatlasın 70-80 bin TL. Golf r da aşağı yukarı aynı para. Sonuç olarak rakam bence yüksek değil.
2 hafta içinde geliş tarihi netleşiyor. Gelince fiyatı belli olur. 0-200 video koyarlar soru işaretleri biter.
yusuf yılmaz
17-06-2015, 09:45
https://www.youtube.com/watch?v=5GdCOwOlk4g
type r 60 260 ı kabaca 60 sn lerde
stg 1 polo gti 35 saniyelerde
ilginç değilmi Zeki
Bu Araba ÖTV siz taş çatlasın 70-80 bin TL. Golf r da aşağı yukarı aynı para. Sonuç olarak rakam bence yüksek değil.
Olsun ben hep e50 liralık dolduruyorum..
Gercekten pist sevdalisi ve bu ise kosturanlari ayri tutuyorum , yalniz boyle honda bagimlisi olup da yok kesiciye duselim yok vtec acalim diye 170 lira biraz fazla degil mi :D ayni aski 1.4le 15 liraya yasamak da mumkun
Japonlar asil insanlarsa Nissan R35 ilk çıktığında Nissan neden GTR Carrera Turbodan Nurburgringde daha hızlı diye bi taraflarını yırttı. Allah aşkına taraflı yorum yapıosunuz ama bari biraz bilginiz olsun sallarken destekli sallayın komik oluyor.
Şu anda bütün otomobil üreticileri üretecekleri spor arabaların testlerini Ring üzerinde yapıyor ve süre ile kontrol ediyor. Nedenide içerisinde bütün yol şartlarını barındırabilen her çeşit virajlı uzun düzlüklü başka bir pist yok. Guiness rekorlar kitabı neyse Ring lap times da aynı değerde şu anda. Type R ın rekor kırdığı araba ile piyasaya sürdüğü araba arasında dünya kadar fark var. Hızlanma videolarını karşılaştırdığında bile saçma sapan farklılıklar var. Yoksa ring videolarına baktığın zaman insanların modifiye edilmiş arabalarla ring trafiği içerisinde fabrika değerinden daha hızlı süreler elde ettiklerini de göreceksin. Merak ediyorsan Honda o rekoru kırabilseydi çoktan davulla zurna ile duyurmuştu çünkü daha araba piyasaya çıkmadan bütün gazetecilere dergilere haber sızdırdılar öyle bir araba üzerinde çalışıyoruz ki Ring üzerinde rekorları alt üst edecek şöyle olacak böyle olacak diye. Yoksa hiç bir dergi arabanın duyurusunu yaparken bu haberi vermez hele bütün dergiler ağız birliği yapmış gibi aynı şeyi yazmazlar. Demek ki söylemekle değil yapmak gerekiyor.
Tekrar soyluyorum Japonlar asil insanlardir. Gtr pistte porsche den daha hizli oldugunuda kanitlamistir. Tarafli yorum neden yapayim ki sebepsiz yere. gordugumu bildigimi soyluyorum. Sizin aksini iddia ettiginiz bilginiz varsa ortaya koyun sonra gorelim kim ne salliyor kim ne biliyor kim daha komik oluyor. Sallayacak bi yanimda yok ayrica internet diye birsey var. acip bakip gorulebiliyor hersey.
Nurburgring pisti icin dediklerinize harfi harfine katiliyorum. alternatifi olmayan bir pist.
Honda tarafindan test araci ile satilan arac arasinda rijitligi ve dinamikligi ayni arac olduguna dair bilgi var. Firma durduk yere yalan haber yayinlamaz.
Fabrika test araclari ile modifiye yapilmis kullanici araclarinin arasinda muhakkak ki fark olacaktir bunun kiyasi bile olmaz.
Daha oncede soyledigim gibi, honda fransizlar gibi rekor bizde rekor bizde diye kendilerini yirtmazlar. GTR Porsche cekismesine bakarsaniz da almanlar japonlara karsi dogru veriler ile cevap vereye calismislardir. japonlar ise yaptiklari aracin dizaynlarinin hakkini her seferinde almislardir. (bir japon bilgini degilim fakat uzakdogu kulturunu ulkelerini cok iyi bilirim)
piyasadaki otomotiv dergi basin yayin organlari reklam amacli calismistir hep. cok az olani dogrulari aktarir. cok degil az bir zaman kaldi fabrika uretimi arac ile illa birileri girecektir piste suresi cikacaktir.
Sonuc olarak soylemek istedigim, Japonlar basardiklari bir basariyi bagira cagira yayinlamazlar.
Ayrica iki taraf olarakta birbirimizi tanimiyoruz forum ortamindan dolayi kim ne kadar bilgiye sahip olup olmadigini, kimin soyledilerinin sallama yalan dolan oldugunu vs gibi kisisel bilgilerden yoksun ortamda konusmalar oldugundan konusmalarimizin yani yazilarimizin daha bilgilendirici olmasinda her zaman yarar vardir karsilikli anlasmak icin...
i-vtec07
17-06-2015, 12:00
sanki pist videosunda daha farklı gidiyodu bu araba .. şu son paylaşılan hızlanma videoları hiç hoşuma gitmedi .
280 lik cuprayla , golf r la bi yanyana gelsinler bakalım o zaman görürüz yürüyomu yürmüyomu .
ufuksaracci
17-06-2015, 12:00
@gcapraz Bence biraz abartmışsın . Japonlar bağırmaz yaygara yapmaz diyorsun ama çıkmayan arabayla dünyanın yaygarasını yaptılar rekor kıracağız diye. Gtr-911 kapışmasına yine aynı şekilde yaygara kopardı ki turları opsiyon lastik ile atmıştı. Aynı şekilde Corvette'e kaldırdılar ama o da tutmadı o dönemde. Japonlar saygılı asil insanlardır ama biraz fazla abartıyorsunuz.
Haziran ayı geçiyor hala satışa çıkacakcak araba Ring'e çıkmadı . Rollcage ağırlık olsun diye takıldı açıklaması yapıldı, açıkçası ben yemedim .
Yeni typer gelemeden ülkeyi bunalıma soktu teşekkürler
Japonlar asildir efendim oyle boyle degil hatta Atilla Tas bu konuda kendilerine sarki bile yazmistir.
https://www.youtube.com/watch?v=lVMjZ2rKrH0
yakından japonlar hayrına spor araç yapıyora döncek die korkuorum
nolursa olsun fanatiklik yapmamak lazım sözde jdm manyaklığı milletin gözünü kör etti , ellerinde olsa çükü 7-8 santim kısalttırıp amelyatla göz kapaklarındanda aldırıp biz hondacıyıh diyecek adamlar türedi son yıllarda.honda güzel araba yaptı fakat ilk prototipten sonra hayal kırıklığı oldu bu benim için
HondatugraL
17-06-2015, 16:48
Facede gördüm paylaşalım hemen dedim Megane - Leon - Civic atışması.
https://www.facebook.com/video.php?v=1578907115681357&pnref=story
Görkem geciktin 1-2 sayfa geride orj youtube linki var o videonun.
Burak Ertem Turbo lag yok, özellikle burun inanılmaz itaatkar. Ön süspansiyon, yürüyen ve diff müthiş. Ama gittiğini hissettirmiyor, devir yok. Frenler zımba! Megane gibi arkasını bırakarak viraj dönmüyor, tren gibi arkası stabil. Gerisi videoda ve autocar'da olacak.
Facede gördüm paylaşalım hemen dedim Megane - Leon - Civic atışması.
https://www.facebook.com/video.php?v=1578907115681357&pnref=story
İnternet Explorer gibi adamsın mübarek
HondatugraL
18-06-2015, 01:18
İnternet Explorer gibi adamsın mübarek
explorerden giriyorum :p
her honda konusuna sabit *** atan tipler var. ellerinden geldiğince konuyu baltalamak niyetlerini hiç değiştirmediler. 5 senedir bu forumdayım, sürekli okuma öğrenme amacından başka hiçbirşey gütmedim. hiçbir konuda birbaşka markayı bu tipler gibi körü körüne kötülemedim. amacınız ne aq bi söylesenize... rekoru biz kırıcaz mı dediler ki demediler diyenler var velevki dediler. kıramadılar mı, sözünü tutamadımlar dersin. aracı beğenmedin mi tasarımı bence güzel değil dersin. eleştirirsin eyv. bende eleştiriyorum. hatta aynı noktalarda birleştiğimiz bazı konularda oluyor honda hastası olmama rağmen. ama ben tutup milyon dolarlar harcanarak yapılan golf r a yada mgrs e haddim olmayarak *** atmıyorum. aşağılama, dalga geçme, sürekli kullanıcılarını kötüleme yapıyor hep aynı kişiler. la siz hayrola ya cidden merak ediyorum amacınız ne ? 1 kere girer yaparsın yorumunu sonra çıkar gidersin. sürekli neyin derdindesiniz siz ? sizin gibiler yüzünden foruman soğudum. nerede honda fiyat konusu olsa, ordasınız. honda yeni model konusu olsa siz ordasınız. aynı yorumlar sürekli. şu konuda bile 136 sayfanın yarısından fazlası boklamakla geçti. ya bi işinize baksanıza siz. hiçbir hondacı yada japoncu sizler kadar saygısızca, dalgacı uslüpla eleştiride bulunmuyor. teknik olarak eleştir kardeşim, beraber eleştirelim. sürekli bi incici havalarından capsler şarkılar türküler. bıktırdınız kendinizden.
OrcunInce
18-06-2015, 10:03
Aletin çok güzel tutunduğu zaten çok belli, karşılaştırma videosu var bir tane.
Leon Cupra, type-r ve mrs ile. Pistte en iyi süreyi type-r yapıyor. Ben yavaş olmasını downforce'a bağlıyorum.
Çok uğraştık demişlerdi zaten downforce ile. Bence sebebi bu, gelince biri o paraya kıyıp alır da kanadı falan sökerse anlarız :D
her honda konusuna sabit *** atan tipler var. ellerinden geldiğince konuyu baltalamak niyetlerini hiç değiştirmediler. 5 senedir bu forumdayım, sürekli okuma öğrenme amacından başka hiçbirşey gütmedim. hiçbir konuda birbaşka markayı bu tipler gibi körü körüne kötülemedim. amacınız ne aq bi söylesenize... rekoru biz kırıcaz mı dediler ki demediler diyenler var velevki dediler. kıramadılar mı, sözünü tutamadımlar dersin. aracı beğenmedin mi tasarımı bence güzel değil dersin. eleştirirsin eyv. bende eleştiriyorum. hatta aynı noktalarda birleştiğimiz bazı konularda oluyor honda hastası olmama rağmen. ama ben tutup milyon dolarlar harcanarak yapılan golf r a yada mgrs e haddim olmayarak *** atmıyorum. aşağılama, dalga geçme, sürekli kullanıcılarını kötüleme yapıyor hep aynı kişiler. la siz hayrola ya cidden merak ediyorum amacınız ne ? 1 kere girer yaparsın yorumunu sonra çıkar gidersin. sürekli neyin derdindesiniz siz ? sizin gibiler yüzünden foruman soğudum. nerede honda fiyat konusu olsa, ordasınız. honda yeni model konusu olsa siz ordasınız. aynı yorumlar sürekli. şu konuda bile 136 sayfanın yarısından fazlası boklamakla geçti. ya bi işinize baksanıza siz. hiçbir hondacı yada japoncu sizler kadar saygısızca, dalgacı uslüpla eleştiride bulunmuyor. teknik olarak eleştir kardeşim, beraber eleştirelim. sürekli bi incici havalarından capsler şarkılar türküler. bıktırdınız kendinizden.
Aynen katılıyorum dilimin ucuna geliyor yazmıyorum 3 5 tane .... hondaya *** atacam dıye sacmalayıp duruyor işte marka fanatikliği gecip arac eleştırısi yapın honda piyasası zorunuza gitmesin kötü arac satılmaz pirim yapmaz :D
Foruma çok girmiyorum artık ama değişmez gerçekler vardır.
Konuya yazanlar her zaman aynıdır, emeği tebrik etmeyi bilip takdir eden veya eleştirenler ve oturduğu yerden laf salatası yaparak ego tatmin edenler. Tabi forumda bazı eski arkadaşların kardeşlerinde tutumu örnek oluyor millet şımarıyor.
Bu arada fuarda 54K 55K konuşması geçiyor o zaman 154 Tl ye geliyordu araba videoda konuşması geçiyor. Kur konusunda acil sabitleme yapmaları lazım.
Videonun başında fiyatı konuşuyoruz.
https://www.youtube.com/watch?v=22SBysclzh0
SULTANOGLU
19-06-2015, 17:46
The Other Side of Honda (http://www.hondatheotherside.com/index_mobile.php?x=en-gb)
Ya beyler ben mi interneti yeni kesfettim bilmiyorum ama reklama hasta oldum.
Size aciklamalari yapiyor ama videoyu izlerken istediginiz zaman R tusuna basin hondanin other side ini gorun. Izledigim en iyi reklemlardan biri.
SULTANOGLU
19-06-2015, 17:48
Bu arada sadece tablettw yada bilgisayarda dedigim gibi izleyebiliyorsunuz. Hakkaten deger izlemeye.
Arabayı kullandıracak başka adam bulamayıp At hırsızına vermeleri enteresan olmuş :D
bugün izmir honda servisinden türkiye genel müdürünü aradık agustos sonu geliyor araç şimdilik toplamda 15 adet şipariş geçilmiş bunun 2 si izmire gelenlerin 11 i kırmızı renk :)
Low-Rider
19-06-2015, 19:06
babasının fabrikasıymış gibi honda savunucuları olduğu sürece o rahatsız olduğunuz mesajları görürsünüz
iğne çuvaldız ilişkisi...
babasının fabrikasıymış gibi honda savunucuları olduğu sürece o rahatsız olduğunuz mesajları görürsünüz
Babadan Japoncuyuz low biz ne yapalım 14 yaşında 1.6 corolla ile şöförlüğü öğrendiysek :)
Ben Type R aldım :) konuştuğumuz gibi haftasonu tamam dimi.
bugün izmir honda servisinden türkiye genel müdürünü aradık agustos sonu geliyor araç şimdilik toplamda 15 adet şipariş geçilmiş bunun 2 si izmire gelenlerin 11 i kırmızı renk :)
İzmire gelenlerin biri sanırım tanıdık :)
ufuksaracci
20-06-2015, 01:01
The Nürburgring Just Banned Lap Records — APEX (http://www.apex-the-movie.com/blog/2015/6/18/the-nrburgring-just-banned-lap-records)
Ring için kötü haber. Üreticilerin rekor denemelerinin yasaklanması gündemde.
Bu aracın,önceki iki nesilin aksine 3 kapı olmamasının sebebi nedir abiler ? Bu halde olması pazar da ya da pistte daha mı avantajlı olmasını sağlıyor ?
Tayfun.O
20-06-2015, 01:29
Bu aracın,önceki iki nesilin aksine 3 kapı olmamasının sebebi nedir abiler ? Bu halde olması pazar da ya da pistte daha mı avantajlı olmasını sağlıyor ?
Dünya yı bilmem ama sırf 5 kapı olması Türkiye de büyük pazar avantajı en basit örneği kaç tane hb/3 kapı polo gti satıldı kaç tane hb/5 kapı gti satıldı :)
Bmw 3 serisinde coupe mi fazla yoksa sedan mı fazla? Milletimiz biraz aile spec veya 2. elinin daha hızlı gitmesi için hep hb/5 kapı veya sedana yöneliyor.
Açıkcası 3 serisi coupe almaya giden bir adam 3 sedan almaz keza tam tersi içinde bu geçerli çünkü iki model farklı hedef kitleye yönelmiş ve ikisi de oldukça fazla satmıştır,bu pek doğru bir örnek değil.Polo 3k daha az satıldı çünkü scirocco o alanda zaten ihtiyacı karşıladı.E ikinci eli düşünülen bir araç olsa daha gelmeden 15 tane satmazdı zaten.
Buarada şu ünlü reklamda typer kullanılmadan çekilmiş mi deniliyor, ben mi yanlış anlıyorum?
Behind The Work: Honda Civic Type R ‘The Other Side’ - YouTube (http://youtu.be/zcYQ7mJqRUo)
Absyrtos
20-06-2015, 02:53
Açıkcası 3 serisi coupe almaya giden bir adam 3 sedan almaz keza tam tersi içinde bu geçerli çünkü iki model farklı hedef kitleye yönelmiş ve ikisi de oldukça fazla satmıştır,bu pek doğru bir örnek değil.Polo 3k daha az satıldı çünkü scirocco o alanda zaten ihtiyacı karşıladı.E ikinci eli düşünülen bir araç olsa daha gelmeden 15 tane satmazdı zaten.
Buarada şu ünlü reklamda typer kullanılmadan çekilmiş mi deniliyor, ben mi yanlış anlıyorum?
Behind The Work: Honda Civic Type R ‘The Other Side’ - YouTube (http://youtu.be/zcYQ7mJqRUo)
Arabanın bir çok yeri son kısmında da görülüyor efekt.
pkk nın japonya uzantısı gibi hondadan bahsederlerse honda severlerde savunurlar bu kadar basit. hondanın neyi kötü ? son zamanlardaki tasarımı değil mi ? bence de öyle iğrenç tasarımları. bunun haricinde dizel pazarına geç girişi, yüksek hacimli dizel motorla girişi, tam bir fiyasko dimi ? bence de öyle. günümüz kullanıcı kitlesinin çok bozduğu, satış rakamlarının bomboş teneke bir araba için çok yüksek olduğu mu ? evet bence de öyle. bana göre başka kötü özelliği yok.
gelelim iyi özelliklerine. eski teknolijiyle çok sağlam motorlar ürettiği, günümüz teknolojisindeki after market ürünler ile güncel araçlara çok rahat kafa tuttuğu doğru mu ? bence doğru. sorunsuz makineler ile ekonomik mi ? bence ekonomik.
gelelim asıl noktaya. bu gerçekleri iyi yada kötü bu gerçekleri, her honda konusunda, daha kaç kere yazacak bu aynı insanlar ? 1-5-10-20 kaç kere ? tamam kardeşim söylediniz, bitti. sürekli zevkle bir honda konusuna giriyorum, hatta bir deneme konusuna giriyorum. video bitmiş yorumlara bakıyorum. alakasız araçlar olmasına rağmen ordan bi zıpçıktı yok vtec 35 bin tl ies 25 bin tl. ben o arabaların zaten o para etmeyeceğini biliyorum. tenekeden araçlar. senin aklı evvelliğine ihtiyacım mı var? nesin sen punisher mı ? her noktada hondaya geçirmek zorunda mısın ? benim ayar olduğum nokta bu. yoksa 1,2 kere elbette ben dahil yazmışızdır hondanın son zamanlarda her noktada sıçtığını.
asıl sorun hondanın bu paraları etmeyeceğini bile bile aşkla bu arabaya binen bizlerin bu tutkusudur, kişilerin gözüne batan. adeta apartmanda komşuların mutlu bir aileye imrenerek bakıp, iç çekip, arkasından paralı günlerde boklaması gibi.
Hondanın nispeten Toyotanın bizim gibi ülkelere dizeli geç getirmesini direk mazot kalitesi bunu araç alırken yetkili satıcılar defalarca dile getirdiler.
BMW alacak adamla polo gti alacak adamin profili tqmamiyle farklidir genelde.
polo alacak adam muhtemelen kendi parasiyla alacaktir. Hizlica bikqc araba degistirip hepsinden 3-5 kar yapip artik zamani geldi diyordur. Anasini pazara, komsuya da goturecektir elbet. 4 kapi sart.
bmw coupe alacaklarin cogu ise ya orta yas bunalimindaki adamlar ya da baba parasiyla ve/veya baba tukkanindan aldiklari cok iyi maaslarla alirlar. Cok kapili almaya ihtiyac yoktur zira annenin altinda bi x3 vardir.
tam ezik ciktim ben de:(
Low-Rider
20-06-2015, 09:57
pkk nýn japonya uzantýsý gibi hondadan bahsederlerse honda severlerde savunurlar bu kadar basit. hondanýn neyi kötü ? son zamanlardaki tasarýmý deðil mi ? bence de öyle iðrenç tasarýmlarý. bunun haricinde dizel pazarýna geç giriþi, yüksek hacimli dizel motorla giriþi, tam bir fiyasko dimi ? bence de öyle. günümüz kullanýcý kitlesinin çok bozduðu, satýþ rakamlarýnýn bomboþ teneke bir araba için çok yüksek olduðu mu ? evet bence de öyle. bana göre baþka kötü özelliði yok.
gelelim iyi özelliklerine. eski teknolijiyle çok saðlam motorlar ürettiði, günümüz teknolojisindeki after market ürünler ile güncel araçlara çok rahat kafa tuttuðu doðru mu ? bence doðru. sorunsuz makineler ile ekonomik mi ? bence ekonomik.
gelelim asýl noktaya. bu gerçekleri iyi yada kötü bu gerçekleri, her honda konusunda, daha kaç kere yazacak bu ayný insanlar ? 1-5-10-20 kaç kere ? tamam kardeþim söylediniz, bitti. sürekli zevkle bir honda konusuna giriyorum, hatta bir deneme konusuna giriyorum. video bitmiþ yorumlara bakýyorum. alakasýz araçlar olmasýna raðmen ordan bi zýpçýktý yok vtec 35 bin tl ies 25 bin tl. ben o arabalarýn zaten o para etmeyeceðini biliyorum. tenekeden araçlar. senin aklý evvelliðine ihtiyacým mý var? nesin sen punisher mý ? her noktada hondaya geçirmek zorunda mýsýn ? benim ayar olduðum nokta bu. yoksa 1,2 kere elbette ben dahil yazmýþýzdýr hondanýn son zamanlarda her noktada sýçtýðýný.
asýl sorun hondanýn bu paralarý etmeyeceðini bile bile aþkla bu arabaya binen bizlerin bu tutkusudur, kiþilerin gözüne batan. adeta apartmanda komþularýn mutlu bir aileye imrenerek bakýp, iç çekip, arkasýndan paralý günlerde boklamasý gibi.
İyi ve kötü noktaları herkes senin gibi bilip konuşmuyor. Böyle olsa sıkıntı yok. Her honda konusunda istisnasız bir sikimden haberi olmayan bir zipcikti çıkıp honda şöyle honda böyle dediği için insanlar seninde bahsettiğin kötü yönlerini sıralıyor. Bu markanın tutkunu olanlar olarak bu zipciktilara önce sizin tepki vermeniz lazım..
Mutlu Değerli
20-06-2015, 10:19
Bende aşırı tutkunumdur ama at gözlükleriyle bakmayı sevmem. Eksi yönlerini çok gördüm.
*HONDA, yolda giderken bana hiç bi türlü güven vermiyor. Sanki her an götü başı savurabilecek bi potansiyelle gidiyor. (FD sonrası modelleri ayrı tutuyorum, onlar bi nebze daha başarılı)
*Koltuklar hep kalıp gibi, uzun yol sonrası ağrılarınız kaçınılmaz. (Accord hariç :D )
*Frenler oldu olası zayıf. En hızlı modelleri bile durmakta problem yaşıyor.
*Eski modellerinde kullanılan iç malzeme ürünleri belli bi kmden sonra kendinden geçmeye başlıyor
Gibi gibi şeyler eksi yönler bence. Dahada eklenebilen yönleri vardır.
Genel anlamda artılarını yazcak olursak eğer:
*Herşeyden öte zevk veren bi araç (@Önden çekişle yanlama keyfii :D :D )
*Her modelin kendine has bi çizgisi, duruşu var. Bazı markalar gibi diğer markalardan çizgi çalıp model çıkartmıyor.
*Yakıt konusunda ciddi anlamda başarılı marka. Benzin olsun, dizel olsun çok başarılı değerler herzaman korundu. Tüp bağlıyosun direkt huzur spec 20kr şehir içi
*Bazı modellerin Türkiye'de üretilmesinden ötürü parça tedariki konusunda sıkıntı yaşamıyosunuz. Yan sanayi ürünleri bi hayli fazla
*Hızlı modelleri dahada güçlendirmek için sınırsız derecede Aftermarket ürünler var. En tırt motora bile bişeyler yapılabiliyor
vs.
Ben taze kullanıcıyım, daha bir çok eksilerini görürüm elbet. Artılarıda görürüm illaki ama görüşüm bu şekilde.
Fanatik olmak bence birazda böyle bişeydir. 106cılarda fanatik ama onlara sor eksilerini saysınlar sana, ''ne dertler çektik sanayi köşelerinde...'' diye söylenmeye başlarlar :D ama iş rekabete geldimi bi anda moda girerler ''Hahh... VTi nolur lan. Type-R varsa getir onla deneyelim'' derler :D
İzmire gelenlerin biri sanırım tanıdık :)
2side tanıdık kanka :) en kötü birisini sürerim :D
İsmail Sümer: Honda’da ‘Her şey şimdi başlıyor’
Bİrlİkte yol ve pist sürüşü de yaptığımız Honda Türkiye Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, “Tam satışına ağustos ayı ortasında başlayacağımız ye*ni Type-R’*dan 40 adet satmayı düşünürken İstanbul Autoshow’da gördüğümüz talep hedeflerimizi yükseltmemize neden oldu. Fuarda 54 bin Euro + 1600 TL.’lik anahtar teslimi fiyatıy*la 100 adedin üzerin*de ön taleple şu anda 140 adet araç için sipariş aldık diyebiliriz. Type-R satışlarının bu yıl sonuna kadar beklentilerimizin birkaç katı üzerine çıkacağı görünüyor” dedi. .
Yolların yeni sporcusu: TYPE-R - Sözcü OtomotivSözcü Otomotiv (http://www.sozcu.com.tr/otomotiv/yollarin-yeni-sporcusu-type-r.html)
63owen63
22-06-2015, 08:58
Beyler Miami, type-r konusunu yanlış anlamış.. Standdaki hatunlardan başlamış..
erol o servis 1 ay önce hepsi beyaz gelicek demişti :)
intagramda belli herşey zaten :hehe: :D
63owen63
22-06-2015, 09:53
intagramda belli herşey zaten :hehe: :D
Opsiyon donanım sandım diyecek bizi kekleyecek şimdi..
erol o servis 1 ay önce hepsi beyaz gelicek demişti :)
bro direk müdürü aradık servisle işimiz yok :)
bro direk müdürü aradık servisle işimiz yok :)
problem mudur değil erolum, o servis 1 ay önce gene genel müdürü aramıştı hepsi beyaz gelicek demişti :)
zaten genel müdür sabahtan akşama o servis beni arasın diye bekliyor :)
genel müdür değil bölge müdürüdür aranan. Zaten gelişme oldukça bayilerde yetkili kişilere mail atıyorlar.
yeni type r ne zaman gelir kim alır bilmem ama dün hondada satışta olan arkadaşımla konuştum gebzeden bi iş adamı oğluna doğum günü hediyesi beyaz nsx satın almış hemde canlı 700 bin tl ödemiş gebze fabrikadan teslim alacaklarmış, yakında yollarda görürürz alana hayırlı olsun
Mutlu Değerli
22-06-2015, 16:33
Ne babalar var be... Benimkide gidip gelip orjinal yaylı haline ''çok yerde bu ya'' desin. Yeminle air yaptırıp piskolojisini bozasım geliyor :D :D
Sen nasıl bi muzur kardeş oldun çıktın ya :)
Herkes doğru anladıda bi Lowrider özgür anlamadı TypeR diyorum liseli diyor.
Sen nasıl bi muzur kardeş oldun çıktın ya :)
Herkes doğru anladıda bi Lowrider özgür anlamadı TypeR diyorum liseli diyor.
Tayfunum yakışır sana bu yeni kasadan diyeceğim ama gerçekten o paralar verilmez o arabaya.
Draniela
23-06-2015, 07:54
peşin 700 bin iyiymiş
peşin 70 binim olsa keşke üstüne kredi çeker 2+1 ev alırdım :D
girtlak pololarinizi stock typerla denersiniz artik :D
Fiyat açıklanmadan önceki ön siparişleri sattık diye millete yutturmaya çalışıyorlar. Hani kime satmışlar 140 tane. Astral seyahtte satarlar ancak 140 ı . Sallamasınlar
OrcunInce
26-06-2015, 15:40
Benim bildiğim 'kuru sabitlemiyoruz, 55.000euro olacak' sözünden sonra herkes kaporalarını geri aldı.
Bu kafayla 2-3 tane type-r görürüz.
Mutlu Değerli
27-06-2015, 14:03
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11390062_10153151402262928_9131329625349413793_n.j pg?oh=700e8f949de2795f61fc23615d9b2640&oe=55ED260B
GT paket
Zamanında büyüklerimiz çalışmaya iş görmeye Almanya yerine Japonyaya gideydi, şimdi piyasada her yerde E30BMWler R30 skyline, Mercedesler Lexus, vw'lar toyota olmuştu zaten. O zamanlar ülkede R12 gören Murat 124 gören halk almanyaya gidip W115leri W124leri E30ları Audi 80 leri 100leri görünce tabi ne olduğunu anlamadılar, uzay mekiği gibi geldi. Sonra da bu halkta 'Alman aracı iyidir' muhabbeti dönmeye başladı. Bu toplumda ön yargıyı kıramazsın. Sen istersen mazdanın yaptığı gibi 14 sıkıştırmalı benzinli, 14 sıkıştırmalı dizel motor tasarla piyasaya çıkar günlük kullanıma, buna 6 yıl garanti ver üstelik. 2.0 Mazda 6yı CX5i 1.4 passat fiyatına sat, üstelik %45 yerine 95 oranlı parayı devlete ÖTV olarak vererek. Adamlar yine gidip, herkesin illallah ettiği dsgli, TSI motorlu golfü almak için 6 ay sıra bekleyecek, kapı kolunda ışık yansın diye ekstra para verecek. O yüzden böyle konularda tartışmayı hiç doğru bulmuyorum, herkes hakettiğini yaşıyor.
Honda Type-R ise 55bin euroya hiç satmaz bu yüzden. Mazda 3 MPS gibi olur sonu. Megane 3 RS gibi olur. Golf R satar ama deli gibi. 'Golf R şöyle iyi, böyle güzel, onla o kıyas edilir mi' diye bağıracak fanatik arkadaşlara da Focus RSi örnek gösterebilirim, golf R ondan da iyi derlerse de zaten hayal dünyalarında yaşasınlar.
Yazık oldu resmen. Fabrikadan orijinal halde turbo Vtec çıkmış bir araca aftermarket neler yapılırdı kim bilir.
kalipson
27-06-2015, 17:01
Harbiden 55K euro ise geçmiş olsun... 3-5'i geçmez.
İnsAllah ilk etapta 40-50 tane getirirler. Nasılsa kimse almaz, kelepir fiyata dağıtırlar:) 55k euro ne Allah aşkına...
bizlerde bu heves olduktan sonra bu fiyata 150 değil 250 tane de satar.:)
olsa param gözü kapalı basarım :D
155 165 arası dedıler zaten 140 fılan kımse demedıkı ?
155.000TL yi kesinlikle geçmeyecek ve Temmuz teslimi yapacağız denildi. Ardından aynı yerden Eylül gibi teslim edebiliriz 54.000euro+ ıvır zıvır yaklaşık 55.000euro anahtar teslimi o günün kurdan denildi. Haliyle kapora geri alındı :)
bende on odeme yaptım haladaha duruyor net soylenen agustos teslım etmeye calısırız ama eylul kesın
fiyatta 155 165 arası dendi
155 olsa bile suankı kurdan 54k € 160 bin tl yapar :)
150 lırayken 200e cıkmadılar yani bi anda :D
Autocar incelemesi 3 gün önce çıkmış. Paylaşılmadı sanırım.
https://www.youtube.com/watch?v=3GbnaQ4pzOQ[/QUOTE]
Artıları: motor gücü, yüksek downforce ve grip, torque steer az, frenler çok iyi, gearbox çok iyi.
Eksiler: motor sesi kötü, direksiyon hissiyatı az
Son olarak megane rs ve golf r ile karşılaştırmış. Günlük kullanım için Golf R, pist için Megane RS seçerdim diyerek bitirmiş.
Adam doğru söylemiş.
Yeni kasa olsun fn2 olsun bir ep3 zevkini veremedi bana nedense.
K20a2 turbo olsun miss bence hala :)
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11390062_10153151402262928_9131329625349413793_n.j pg?oh=700e8f949de2795f61fc23615d9b2640&oe=55ED260B
GT paket
Bu pakaet muhabbeti ney acaba tek tip gelmıcekmı bu araba pakaet paket sınıflamışlarmı :)
VTec_king
30-06-2015, 14:07
157 bin verdi bir arkadaşım agustos sonu eylül başı teslim demişler bekliyoruz bakalım
araba gelmeden hiçbir marka para almaz bence arkadaşınız parasını kaptırmış.
Bu yazıyı okuyun başlık çok önemli
http://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-geneva-motor-show/new-2015-honda-civic-type-r-waiting-lists-grow
The Honda Civic Type R is sold out in the UK until February, despite the first cars having only arrived in the UK this month. In total, UK dealers have placed orders for more than 800 cars, prompting Honda UK boss Philip Crossman to declare "the car has already exceeded all our expectations".
Kısaca yazıda fiyat değil araba bulamamak problem :)
OrcunInce
30-06-2015, 16:16
Kimse kusura bakmasın ama birşey yazacağım.
En başından başlamak istiyorum.
1- Ring mevzusu. Krallar gibi reklamlar yaptılar 'Ring'de rekoru güle oynaya geçeceğiz' tadında. Sonra developement car adı altında, standart type-r çok ama çok hızlı olan bir araba ile bir süre yaptılar alın size kapak diye yayınladılar. Pazar akşam Goodwood festivalini izlerken spiker aynen şunu dedi 'bu da Honda standı, rekoru kırıcaz diye uğraşıp kıramayın type-r'ın yanındayız'. Böyle bir geyiğe hiç gerek yoktu, iyi bir süre yapacağız falan deyip de pazarlayabilirlerdi. Burda sayfalarca tartıştık boş yere, hiçbir işe yaramadı o konuşmalar da.
2- Fuar konusu. Ya herkesin yıllardır beklediği model çıkmış, arabayı fuar'a getirmişsin gövde gösterisi yapacaksın. Lan arkadaş bir tane eğitimli adam koy standın başına. Herkes bir şey sıkıyor, biri kilit var diyor diğeri yok diyor. Biri paket diyor, biri hepsi beyaz diyor, biri renk seçemezsin diyor, biri 135.000 biri 180.000 diyor. Şu forumdan Honda'dan nefret eden birine para verip oraya koysalar çok daha iyi bilgi verirdi. Tanıdıklarım 4-5 bayii'ye kapora verdi, fiyat belli değil renk belli değil diye. Honda Türkiye resmen sınıfta kaldı.
3- 270 top speed mevzusu. Bangır bangır bağırdılar top speed'imiz 270. Çok önemliymiş gibi 40 takla attılar. Ring videosu hariç uçurumdan uçmadan 270 yapabilen araba çıkmadı. Benim fikrim downforce yüzünden yapamıyorlar ama ne olursa olsun ne gerek vardı bu kadar şişirmeye. Bu arada sınıfının en hızlısı Leon Cupra 270 yapabilmesine rağmen bu konuda bir reklam kampanyası yürütmedi yürüttüyse de ben bilmiyorum.
4- Çok hızlıyız 310hp'yiz, k20 falan filan. Lan hani hız? Keriz miyiz biz, forumda hızlanma videosu izleyip neyin ne olduğunu anlamayan olmadığı gibi dünyada da öyle. Gitmiyor araba, bal gibi gitmiyor. Ring videosu çıktığında hepimiz 'oha nasıl gidiyor' falan dedik. Üşenmedim ring videosun'da meşhur düzlüğün eğim yukarı kısmında ki hızlanmaya baktım bir de düz yolda çekilmiş güncel type-r videolarına, sonuç mu? skandal. (ring'de arabanın 10kilometredir gazladığını ve ısınmış olacağını da unutmayalım)
5- Ben mesela çok hızlı olmasın, hissiyatlı olsun mekanik olsun kafasında adamım. Type-R gerçekten bana göre olabilir. Eminim ki mekanik tutunması çok iyidir, hissiyat süperdir. Ama soğuttular beni de herkes gibi. Honda altından kalkamayacağı birçok mevzunun altına girdi orda da kaldı bence.
Sonuç: 55.000 euro'ya bunu alacağıma, hayvan gibi hızlı giden kilitli leon cupra 280 alırım. En azından ne olduğu belli.
kalipson
30-06-2015, 16:25
Orcun ağzına sağlık. Özet olmuş.
Mutlu Değerli
30-06-2015, 16:36
Bu pakaet muhabbeti ney acaba tek tip gelmıcekmı bu araba pakaet paket sınıflamışlarmı :)
Bu araçta da Fn2'de oldugu gibi paket seçenekleri var. GT paket ve standart Type-R halinde 2tip biliniyor. Mugen paketide 1-2seneye çıkar diye düşünüyorum, daha araca makyaj yapılcak filan ek paketlerle satışa sunulur. (TR'de sunulurmu bilinmez)
Vay arkadaş ne Typermış :D. bırakın şu arabanın peşini gelince herkez biner işte. ne kadar sabırsızsınız arkadaş :).büyütmeyin bukadar gelmezse pahalı olursa golf R a binersiniz yaw :D.oda çok güzel araç sonuçta..
skyviewer
30-06-2015, 20:25
nefret ettirdiler, bir insanın hevesi nasıl kırılır honda türkiye bunu çok iyi başardı, sadece bu arabayı almayı bekliyordum ve öyle büyük heyecanla gittim ki fuara anlatamam, araba var ancak araba hakkında tek birşey bilen biri yok, dedim çıkar illa biri ve 3 gün boyunca yardım alacak birini bulma ümidiyle fuara gittim, ben kapora veren 2. kişiydim bu arabaya fuarda, fiyatını bana ilk başta fuardan da sipariş verdiğiniz için 140 dediler, sonra telefon etti 145 oldu tmm dedim 150 oldu tmm dedim 155 oldu yine tmm dedim ve daha yok param artık dedim,en son 55bin euro artı 2000 tl ne olduunu bilmediim bir para,yemin ediyorum kavga edicektim dalga mı geçiyonuz diye amma velakin bnmle ilgilenen bayandı, fuardaki en yetkili kişinin dediklerini bir dinleseniz bir daha güvenip de honda almazsınız türkiyede,adam jantlarının hava kanallarının ve difüzörünün ekstra ücretli olduğunu söyledi kahkaha atmak zorunda kaldım, bu aracın standart olduğunu bilmedikleri gibi gt modeli var dedim o ne ya dediler, gt modelinin ne olduğunu ismini vermeyeceğim anadolu yakasındaki hondaya öğreten kişi benim, resimleriyle ingilizce açıklamalarıyla bildiğiniz sunum yaptım ya bedavadan, sonuç olarak almaktan vazgeçtim bu kadar sinir harbinden sonra, diyeceğim hiç mi utanmadınız türkiye gibi bu arabalara meraklı bir ülkede hem de fuar gibi gövde gösterisi yapılan bir yerde bu arabanın sunumunu yapacak birini bulamadığınız için,yazıklar olsun honda türkiyeye
i-vtec07
30-06-2015, 20:42
Honda gösteripte vermedi resmen . ring videosundaki araba çok iyi yürüyodu .. arka stop mevzusuda aynı şekilde .
155.000TL yi kesinlikle geçmeyecek ve Temmuz teslimi yapacağız denildi. Ardından aynı yerden Eylül gibi teslim edebiliriz 54.000euro+ ıvır zıvır yaklaşık 55.000euro anahtar teslimi o günün kurdan denildi. Haliyle kapora geri alındı :)
Aynen öyle seçim sonrası kur artar artmaz yan çizmeler başladı , telefonlara çıkmadılar . Arayacağız deyip dönmediler . Arkadaş için Kapora vermiştik o kadar gerildikki gidip almadık hesaba yatırın dedik
Honda TR'dekiler standart civic satsınlar servisten yedek parçadan voleyi bulsunlar alayı fos bizim Mechanicer metin gitsin cevizlibağ hondadaki tolga gitsin onların alayını osurtmazlarsa adam değilim.Neyse konumuz o değil.
Leon cupra konusuna bi konuda katılmıyorum fuarda gittim inceledim amortisör bile sıradan race mod hiç yok otomobilde daha agresif olsa R standardına yakışır olsa valla peynir ekmek gibi satar.
Hepimizi ortak noktası otomobil ve modifikasyonu bu konularda tartışırız birbirimizi sinirlendiririz ama inanın hepimiz emeği tebrik edecek insanlarız.
Type R bi plakalı çıksın ortalığa ring'te belli olur top speed'de.
Honda'nın tavrı insanları neden bu kadar rahatsız ettiki?
Türkiyenin en çok otomobil satan firması doğuş oto, highline dizel otomatik jetta için 14 ay sonra teslim ederiz fiyatta o günün kuruyla zammıyla ne olursa deyince kimsenin sesi çıkmıyor, üretimi boyunca türkiyede en fazla 150 tane satacak Typer için 2 aydır tüm forum söyleniyor. Honda Türkiyenin tutunduğu tavır doğuş'un tutunduğu tavrın bi benzeri ve gördüğümz kadarıyla başarılı bi satış taktiği.
Yukarıda yazdığım 14 aylık teslim tarihi çankaya doğuşta kasım 2011de bana verilen tarihtir.
Türkiyenin en çok otomobil satan firması doğuş oto, highline dizel otomatik jetta için 14 ay sonra teslim ederiz fiyatta o günün kuruyla zammıyla ne olursa deyince kimsenin sesi çıkmıyor, üretimi boyunca türkiyede en fazla 150 tane satacak Typer için 2 aydır tüm forum söyleniyor. Honda Türkiyenin tutunduğu tavır doğuş'un tutunduğu tavrın bi benzeri ve gördüğümz kadarıyla başarılı bi satış taktiği.
Yukarıda yazdığım 14 aylık teslim tarihi çankaya doğuşta kasım 2011de bana verilen tarihtir.
Konu honda olduğu için olaylar peşi sıra yazıldı Türkiyedeki satış pazarlama mantığı zaten anlam verilemiyor. Bi almanya pazarına sürülen arabaya bakın bide türkiye pazarına zaten baştan boş arabaya avrupadaki dolusundan fazla ödüyoruz.
Low-Rider
30-06-2015, 22:45
VW grubuna herkes sempati duyup alabilir, belki bahsettiğiniz sürelerde de bekleyebilir ama VW grubu araçlarına nazaran daha ufak bir kitleye hitap eden bir modelde bu pazarlama taktiği tutmaz
OrcunInce
01-07-2015, 09:47
Honda TR'dekiler standart civic satsınlar servisten yedek parçadan voleyi bulsunlar alayı fos bizim Mechanicer metin gitsin cevizlibağ hondadaki tolga gitsin onların alayını osurtmazlarsa adam değilim.Neyse konumuz o değil.
Leon cupra konusuna bi konuda katılmıyorum fuarda gittim inceledim amortisör bile sıradan race mod hiç yok otomobilde daha agresif olsa R standardına yakışır olsa valla peynir ekmek gibi satar.
Hepimizi ortak noktası otomobil ve modifikasyonu bu konularda tartışırız birbirimizi sinirlendiririz ama inanın hepimiz emeği tebrik edecek insanlarız.
Type R bi plakalı çıksın ortalığa ring'te belli olur top speed'de.
Abi Leon'da da Cupra tuşu var, direksiyon tepkisi - şasi zaten adaptif o da değişiyor - launch control vs. bir çok şey var.
Ama dersen ki normal leon gibi görünüyor haklısın tek kelime edemem.
Sonuç: 55.000 euro'ya bunu alacağıma, hayvan gibi hızlı giden kilitli leon cupra 280 alırım. En azından ne olduğu belli.
Abi Leon'da da Cupra tuşu var, direksiyon tepkisi - şasi zaten adaptif o da değişiyor - launch control vs. bir çok şey var.
Ama dersen ki normal leon gibi görünüyor haklısın tek kelime edemem.
55k Euro verdikten sonra Aero body ile de destekler görüntüyü biraz daha toparlarız :) Cam tavanlı, gündelik kullanımda daha az yakan, daha konforlu, güzel müzik sistemli, hızlı giden çabuk duran arabamız olur o paraya :D
Görüntü demişken, EP3 te standartken EP2 den spoiler ve jantlarıyla ayrılıyordu. Honda görüntüyü cafcafladı ama pazarlama stratejisi tam bir sansasyon.
şu yazılanlara inanamıyorum adamlar şubat 2016'ya kadar ingilteredeki tüm stokları satmış hala ıh mıh :)
İstesende araba yok.... Yok olan şeyide istemiyorum almıycam demek garip oluyor. kaparo versen ne olur araba tarihi veremiyorlar çünkü sana ne zaman verebilirler bilmiyorlar. Sebebide satabilecekleri arabaları zaten sattılar daha sonrasında ne zaman kaç tane gelicek belli değil.
Alan aldı geliş tarihinide biliyor anlayın artık.
Vag grubu ile Honda'yı karşılaştırmayın. Japon arabalarında mod. parça fiyatı ve bulunurluk sınırsız rahatlıkta.
Etrafınızda 6 yıl garantisi olan fn2'de egsoz taktın yazılım yaptın diye garantisi biten araba oranı ile vag grubundaki eşdeğer arabalara aynı uygulama yapıldığındaki garantisini bitirme oranına bakın.
Yani suan ingiltere de typer almak istesek alamiyoruz parasiyla bayiilerde arac yok oyle mi?
autocar dergisinin haberi bu yönde.
ingiltereyi bilmiyorum ama usa'de gtr ilk çıkıtığında erken almak için bayiilere biraz daha fazla ödeme yaparak alabiliyordun.
autocar dergisinin haberi bu yönde.
ingiltereyi bilmiyorum ama usa'de gtr ilk çıkıtığında erken almak için bayiilere biraz daha fazla ödeme yaparak alabiliyordun.
Bende turkiyedeki fuar zamani illegalstreet tarzinda bi forumda okumustum , aracin cok begenildigi fakat fiyatinin yanlis hatirlamiyorsam jaguar xf tarzi bi kac luxury sport aractan da fazla oldugu icin kullanicilarin tercih etmedigi yonunde yorumlar gormustum ondan sasirdim
55 euro nedir ? Ben typeri çok begendim reklam anlayışı biraz abartı oldu gerçi dogru. Beklentileri karşılıyıcak bir araç fazlasıyla tek sorun reklamlarda dahada fazlasını vaat etmesi. After market ürünleride çıktımı yürür gider artık :)
Araç teslim tarihlerine gelince golf jetta gibi örnekler var ama bence bir jetta beklemekle typer beklemek bir değil. Sonuçta bambaşka kitleye ve amaça hitap ediyolar.
Fiyata gelince
http://capsizm.com/capsler/hayvan-gibi-sey-yapiyonuz-yav-capsi.jpeg
OrcunInce
01-07-2015, 16:39
şu yazılanlara inanamıyorum adamlar şubat 2016'ya kadar ingilteredeki tüm stokları satmış hala ıh mıh :)
İstesende araba yok.... Yok olan şeyide istemiyorum almıycam demek garip oluyor. kaparo versen ne olur araba tarihi veremiyorlar çünkü sana ne zaman verebilirler bilmiyorlar. Sebebide satabilecekleri arabaları zaten sattılar daha sonrasında ne zaman kaç tane gelicek belli değil.
Alan aldı geliş tarihinide biliyor anlayın artık.
Vag grubu ile Honda'yı karşılaştırmayın. Japon arabalarında mod. parça fiyatı ve bulunurluk sınırsız rahatlıkta.
Etrafınızda 6 yıl garantisi olan fn2'de egsoz taktın yazılım yaptın diye garantisi biten araba oranı ile vag grubundaki eşdeğer arabalara aynı uygulama yapıldığındaki garantisini bitirme oranına bakın.
Anlamadığınız bir mevzu var, ilk kapora verenlerden biriydik biz. Haziran sonu diye anlaştık çıktık, sonra temmuz oldu sonra ağustos.
Mod'u falan beni ilgilendirmiyor, koca bir sayfa yazı yazdım zaten. Ne mi oldu? Leon Cupra 280 aldık sonuç olarak.
OrcunInce
01-07-2015, 16:44
Anlamadığınız bir mevzu var, ilk kapora verenlerden biriydik biz. Haziran sonu diye anlaştık çıktık, sonra temmuz oldu sonra ağustos.
Mod'u falan beni ilgilendirmiyor, koca bir sayfa yazı yazdım zaten. Ne mi oldu? Leon Cupra 280 aldık sonuç olarak.
Ek olarak bilmeyenler için, Type-R ingiltere'ye özel fiyat ile gitti.
Trophy 35.000pound, Type-r 29.000pound.
Mutlu Değerli
01-07-2015, 17:42
https://farm4.staticflickr.com/3825/18706440573_a83e7f85ea_b.jpg
https://farm4.staticflickr.com/3819/19321007662_0f5b0e4c7c_c.jpghttps://farm4.staticflickr.com/3888/19321006912_a6d3df276f_c.jpg
https://farm1.staticflickr.com/309/18706437043_0b29bdc9cd_c.jpghttps://farm4.staticflickr.com/3730/19321003912_ca0812ae1f_c.jpg
https://farm1.staticflickr.com/421/19327051535_fbb9e85668_c.jpghttps://farm4.staticflickr.com/3886/19300968286_c1e899b34d_c.jpg
https://farm4.staticflickr.com/3796/19300964616_caf31c07db_c.jpghttps://farm1.staticflickr.com/369/19330998731_ffd4289cae_c.jpg
https://farm4.staticflickr.com/3682/19300961776_6b53b24ae1_c.jpghttps://farm1.staticflickr.com/546/19330995671_9f4ab7701f_c.jpg
https://farm1.staticflickr.com/544/19140894979_556fb74f04_b.jpg
Mutlu Değerli
01-07-2015, 17:46
Boyutları küçülttüm yan yana dursunlar diyede 640x boyutunda yükleseymişim tam olurmuş, neyse idare edin :)
Aracın kilosuna dikkat ettinizmi. 1400kg nerdeyse... Bu aracın Roll'de hiç sansı yok bence :D :D
2009dan sonra s2k yerine bir araç koyamadıktan sonra makyajlı yumurtaya benzer önden çekiş typerla nereye kadar
Valla benim siyah çok hoşuma gitti :)
devil_berk22
01-07-2015, 18:51
honda devri kapanmış anlaşılan :D
Siyah coil egsoz filtre ön camlarada aynı ton film yılannnn
Polished metal iyiymiş. Honda Türkiye kendi ayağına sıkmış resmen, tabi kaybeden de kendileri olacak
Hayırlı olsun hocam, çok güzel bir f/p makinası şu anda. Bu arada 280'likleri manuel olarak sipariş verebiliyor muyuz?
i-vtec07
01-07-2015, 20:01
Boyutları küçülttüm yan yana dursunlar diyede 640x boyutunda yükleseymişim tam olurmuş, neyse idare edin :)
Aracın kilosuna dikkat ettinizmi. 1400kg nerdeyse... Bu aracın Roll'de hiç sansı yok bence :D :D
cuprada 1346 kilo gözüküyo seatın sitesinde ;D yan yana gelsinler bi cuprayla bakalım. kadran videosu hiç iç açıcı gelmedi tabi .
i-vtec07
01-07-2015, 21:38
https://www.youtube.com/watch?v=iksy2-PIfxU
https://www.youtube.com/watch?v=iksy2-PIfxU
997.1 TT gibi elektrik supurgesine benziyor sesi...
Canselmo
01-07-2015, 22:29
Harbiden tam elektirik süpürgesi :D Yalnız siyahi spacer coil film harbi tısslayarak gider
içerden de çok başarılı değil bence,
https://www.youtube.com/watch?t=33&v=LXJev__yN_8
edit geri gelsin,
bu elemanın videolarda bi tık daha iyi gibi
https://www.youtube.com/watch?v=V41D1x2RQcQ
Polished metal diye geçen gri bence çok iyi duruyor.Stoplar konsept aracıyla aynı olsaydı keşke.
https://pbs.twimg.com/media/CH8p09pW8AAFQuy.jpg:medium
Topspeed 168 mile=270kmh dikkat çekici
Topspeed 168 mile=270kmh dikkat çekici
Ama çek abinin test ettiği videoda, ki her arabayla top speed illa dener 268 i anca zorladı :)
https://www.youtube.com/watch?v=SfmGAHvYxkc
LEON CUPRA NIN SESI DAHA IYI GIBI SANKI :)
Polished metal diye geçen gri bence çok iyi duruyor.Stoplar konsept aracıyla aynı olsaydı keşke.
https://pbs.twimg.com/media/CH8p09pW8AAFQuy.jpg:medium
concept araç gelse zaten efsane olacak. ben arka kıçını beğenmedim açıkçası :) ama renk iyiymiş
ŞİMDİ Türkiyeye gelecek olan araçlarda bu paket muhabbeti olacakmı o konuda bilgisi olan yokmu arkadaşlar standart paket mi gelecek gt paketmi
bu nasıl 310 hp araba ben anlamadım ya... leon un 200 sonrası hızlanma isteğine bak bide typer a bak.1.4 tsi gibi hızlanıyor typer.
kaparoyu ne zaman verdiniz! Hiçbir zaman haziranda teslim ederiz demediler. İlk konuşmaya şubat ayında gittim kaparo dahi almadılar çünkü merkezden kaparo alabilirsiniz demediler dediler. Teslim olabilecek tarihi söylediler ki bu da temmuz ortası sonu gibiydi. Dünya da temmuz sonu ağustos başı teslim olacağı belli olan arabayı size haziranda teslim ederiz dedilerse ben olsam şüphelenirdim.
Ardından herhalde gelmeyecek diye martta 2015 s3 sedan aldım. Binmeye başladım ki fuardan 1 hafta kadar önce arayıp kimlik fotokopisi + renk ve sembolik bir para istediler. Teslim için gene aynı tarihi söylediler. Paket seçme şansı yok dediler. Fiyat 50-55€ bekleniyor dediler. Fuarın bitiminden birkaç gün sonra arayıp 54€ fiyat belirlendi dediler. TL fiyatı teslim sırasında belli olur dediler.
Bak şimdi burada yamuk yumuk var mı yok! Benimde kulağıma bir sürü şey geliyor mesela hepsi beyaz gelecek diyen bayii bile vardı vs. Ama bu işi ciddi ve doğru yapan bayii en baştan beri aynı şeyi söylüyorsa gerisi dedikoduyu geçmez.
Yani siz kaparoyu geri almasanız da ilk gelen arabalardan alamayacaktınız.
Bu arada bayiye iki arkadaş gitmiştik diğer arkadaşımda kaparo vermek istedi bir tane araba gelecek sonraki parti ne zaman belli olmadı diye kaparo bile almadılar ki arkadaşım bayii sahibinin arkadaşıydı sırasını bana vermiş oldu.
bende kapora yatırdım ılk gelen araclardan bırısını alabılcegımızı soledıler ama paket muhabbetı kafamı karısıtırdı sımdı gelener gt pakaetmı olacak standart mı olacak görecelı sanırım
kalipson
02-07-2015, 09:25
Bu kadar muhabbeti yapıldıktan sonra 200bin civarı bi rakam duymamamiza şaşırıyorum.
Kapora alındı ilk gelen partiden size ayarlanacak dendi temmuzda teslim sözüyle çünkü ağustosa kalırsa almaktan vazgeçeceğiz bekleme şansımız yok dedik. Kesin olarak ayarlanacak sıranız hazır ilk gelenlerden birini vereceğiz 155.000TL yi geçmeyecek 151-152 olma ihtimali yüksek dendi (bunlar fuarın ilk haftasının ortasında konuşulanlar) . Teslimatın temmuza yetişmeyeceğini ve fiyatın muhtemelen 155+ rakamlara geleceğini öğrenince vazgeçtik durum basit. Başka bir bayideki satışçı arkadaş ben kesin teslim ederim sözümü yemedim hiç haber bekleyin dedi. Bekledik haber gelmedi. Aradık saat 11 gibi daha yatıyorum yeni uyandım bayiye geçmedim dedi :) bir daha da dönmedi. Sorun şu ki araçtan bahset dediğimizde bunda yanan lastik var ve 400 tane getiriyoruz falanda dedi aynı arkadaş :D başka bayide arabayı iyi bilen insanlarda vardı araç başında ama her bayi bence buna özel bilgili birini koysaydı başına iyiydi. Arabanın kendisi hariç kimse tanıtımını pazarlamasını yapamadı maalesef..
içerden de çok başarılı değil bence,
https://www.youtube.com/watch?t=33&v=LXJev__yN_8
Allahım ekrana bak kamosonic mi o :D
160 liraya araba satıyorsun ekrana bak.
Mutlu Değerli
02-07-2015, 13:27
bu nasıl 310 hp araba ben anlamadım ya... leon un 200 sonrası hızlanma isteğine bak bide typer a bak.1.4 tsi gibi hızlanıyor typer.
Müdür bence orda artık ''Alman dehası'' diyebilcegimiz ince hesaplar konuşuyor. Zaten her alman arabası aslında 200den sonra konuşmaya başlamıyormu ? Aero hesaplamalarını çok düzgün yapıyolar
Mutlu Değerli
02-07-2015, 13:36
Alın size kara edition :D
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/11539665_10152869282741428_2311649407486003597_n.j pg?oh=610a4b41cdcb19d5933f4cb1ef622015&oe=56325953&__gda__=1444097030_b167e33dcbba3dba1c4eafda1677571 c
Canselmo
02-07-2015, 13:51
Evet kesinlikle siyah olmalı :D
Bir yorum yaptık beğenmedim diye iletiler gelmeye başladı :D
Abicim objektif olun biraz o kalitede ekran olmuş mu oraya yani :)
Motoru için gidişi için alıyor olabilirsin arabayı da sonuçta bir para veriyorsun az da kalite beklentin olsun.
Öteyi beriyi bırakında şurda 45 50 gün sonra neler konuşacağız seyredeceğiz tahmin edersiniz.
http://i.hizliresim.com/kkoE6D.gif
http://site.icbmotorsport.com/Rays_Volk_Racing/Rays_Volk_15X8_TE37SL_Color_Reference_Gloss_Black_ Flat_Black_Black_Edition_4X100_5X1143.jpg
http://www.garagewhifbitz.co.uk/media/catalog/product/3/1/31006-an024.jpg
http://i.ytimg.com/vi/DiGCmytu6Hw/maxresdefault.jpg
Day Walker
02-07-2015, 14:59
Bir yorum yaptık beğenmedim diye iletiler gelmeye başladı :D
Abicim objektif olun biraz o kalitede ekran olmuş mu oraya yani :)
Motoru için gidişi için alıyor olabilirsin arabayı da sonuçta bir para veriyorsun az da kalite beklentin olsun.
şirin baba sen ne zaman mavi oldun bakiim :D
OrcunInce
02-07-2015, 15:12
Müdür bence orda artık ''Alman dehası'' diyebilcegimiz ince hesaplar konuşuyor. Zaten her alman arabası aslında 200den sonra konuşmaya başlamıyormu ? Aero hesaplamalarını çok düzgün yapıyolar
Bana kalırsa downforce yüzünden yürümüyor olabilir. Yoksa bu kadar yavaş olmasının bir anlamı olamaz.
http://1.bp.blogspot.com/-Gg12P_kFxw0/VZUv225HccI/AAAAAAABCA0/vdrb7FtJTGg/s1600/Honda-Type-R-Civic-605.jpg
İlk parti araçlar fabrikadan çıkmış
http://www.carscoops.com/2015/07/first-honda-civic-type-r-models-roll.html
nakayama
02-07-2015, 15:32
yanlız mavide efsane duruyor
şirin baba sen ne zaman mavi oldun bakiim :D
Ben hep maviydim de gizli takılıyodum :D
Day Walker
02-07-2015, 15:36
Ben hep maviydim de gizli takılıyodum :D
ahahaha bizde yedik :hehe:
Yav ne techturkey miş arkadaş çıkmayan arabanın bile piyasasını arttırdı
Türkiyede bi typerın konusu bitmez bide Vodafone arena inşaatı konusu :D
i-vtec07'den inatla her yazdığıma beğenmedim iletileri geliyor :D
Güzel kardeşim biz honda düşmanı değiliz, ailemde son kasa bi crv bi civic var :)
Bu arabayı da fuarda ilk inceleyenlerdeniz, kötü olana kötü diyoruz sadece bunu ayırt edelim :)
i-vtec07
02-07-2015, 19:49
i-vtec07'den inatla her yazdığıma beğenmedim iletileri geliyor :D
Güzel kardeşim biz honda düşmanı değiliz, ailemde son kasa bi crv bi civic var :)
Bu arabayı da fuarda ilk inceleyenlerdeniz, kötü olana kötü diyoruz sadece bunu ayırt edelim :)
şaka yapıyorum be abi :D
Gelsin deniyelim yorumlayalım :)
Ama çek abinin test ettiği videoda, ki her arabayla top speed illa dener 268 i anca zorladı :)
2km/h'den bişey olmaz :D Sınıfındaki araçların tospeedlerini bilmiyorum gerçi. Vardır senin bilgin?
Siyahı da çok fena .Bu konsept aracda ki spoiler aftermarket olarak çikar zannediyorum .İlk yapan ,Dünya da bu arabaya ,aftermarket ne yapsa satar .direk marka olur .
Ki buna daha ne 3076 lar daha neler yaparlar.
Arabadaki o devasa arka kanat yüzünden yürümüyor o araç 200km üstü çok net.
Öyle bir downforce oluyor ki 200+ hızlarda o kanat yüzünden, hızlanmayı çok etkiliyor.
Roll aracı olmadığını o kanadı gördüğümde anladım zaten, Roll koşsun isteyen alıcılar söker atar o kanadı anca öyle yürür.
Pist için alan adam içinse nimet o kanat zaten.
bu ilk party araçlar gt paketmi normalmı bilen yokmu
Gt paket büyük ihtimal hiç gelmez. Gelenler Türkiye'ye özgü donanımla gelirler. Tek bilgi autoshow'da sunumda belirtilen donanımlar. Orda da gt paketteki güvenlik donanımlarından bahsetmediler. (şerit takip, kör nokta uyarı vs.)
Serhat Y.
03-07-2015, 11:15
dün trafikte yeni kasa hatchback civic gördüm. muhtemel coil vardı üzerinde basıktı araç, çok yakışıklı geldi gözüme. bu araçta gelsin tr ye bikaç işlemden sonra çok daha güzel olur, type-r ın alıcı kitlesi herzaman hazır, neticede sınırlı sayıda girecek türkiye ye 120-150 arası bişey olur tamamıda galeride beklemeden satılacaktır, satış politikasından pazarlama tekniğinden dem vuranlar boşuna alınganlık göstermeyin, neticede bir civic alıyosunuz.. digeride golf ve leon :))
mimarsertac
03-07-2015, 15:06
Honda europe'a birisi fiyatı sormuş. Honda'da nerede yaşıyorsun deyince bende umutlandım, Türkiye fiyatını sordum. Türkiye sitesinin linkini verince de Honda Türkiye'den biraz dert yandım bakalım ne diyecekler.
http://i58.tinypic.com/2q8sjnd.png
http://i60.tinypic.com/13zbs41.png
2km/h'den bişey olmaz :D Sınıfındaki araçların tospeedlerini bilmiyorum gerçi. Vardır senin bilgin?
Leon 280 benzer şartlarda 275 lere çok net geliyor abi mesela :)
beanliyo
03-07-2015, 16:06
Hızlanma videosunu izledikten sonra bunumu yapmışlar dedim Olmamış bu typer Ep3 içinden geçer bunun.
Mutlu Değerli
03-07-2015, 18:09
Yinemi siyah
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/11403503_899031003488660_8699829143052194144_n.jpg ?oh=99f111e50f7e28f3077caf26ab3d053d&oe=5627A2EE&__gda__=1445009767_6ad0dba7c0d05e7d782758c4d36b2c3 5
İlk parti araçlar üretim bandından iniyor
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/11225111_898617716863322_5011400732302370129_o.jpg
Siyah, füme ve mavi yakışmış. Beyaz sıkıcı artık. Kırmızı olunca da kırmızı detaylar kayboluyor. Ben alacak olsam füme alırdım herhalde.
tayyar teslimatları temmuzu pas geçti. zaten 30.06'da ilk parti araç üretildiyse ve bunlar sağdan direksiyon olduğuna göre daha soldan direksiyon üretilecek gemiyle gelicek ilk parti olduğu için gümrük işlemleri vs. ardından satış müdürlerine tanıtımı yapılacak bla bla bla derken 15 ağustos iyimser bir teslimat tarihi olur.
i-vtec07
07-07-2015, 08:58
bu arabanın rakipleri ile drag videosu gibi performansını gösteren bi video yayınlanmadımı henüz ? aradım bulamadım hiç . bi kaç tane pist videosu var sadece .
ağustos 15 bile erken gibime gelmeye başladı bu gidişle eylülü bulmasa bari :D
bu gidişle 15 ağustosu bile ğeçer gibime geliyor eylül derlerse şaşırmam :D
Japonyadan 1 ayda gelir.
Tse vs daha isi var.
araçların tamamı ingilterede üretiliyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bi tweet atılmıştı type-r japonyaya ingiltereden gidicek diye.
İngiltere de bile ay sonunda bayiilerdeki yerini alacağına göre 1 ay beklemek iyimser yaklaşım olur.
yusuf yılmaz
09-07-2015, 17:34
https://www.youtube.com/watch?v=ROyEA-AYnh0
iki araç arasında hızlanmada çok büyük bir fark var
bence honda nın videosunda bir gariplik var type r bu kadar yavaş olamaz eğer gerçekse bu araba alınmaz..
yusuf yılmaz
09-07-2015, 17:55
https://www.youtube.com/watch?v=Z1ly-EsS2B0
OrcunInce
09-07-2015, 18:37
Type-r yürümüyor dediğimde taşa tutulmuştum :D
Bu arada ayık olun biri 280hp biri 310hp.
bymurat___61
09-07-2015, 19:22
Arac gelmeden videolara bakıp yorum yapmak bıraz yersız gıbı bence. O videolar da her ıkı arac aynı sartlar altında mı ? egim ne durumda? atmosfer basıncı ne alemde ? hava sıcaklıgı ne ?
sonucta bu işin reklam kısmı var ? REklam da avrupalılar her zeman ondedır. O videoların hepsı aynı yolda aynı sartlarda yapılıyorsa yavas dıyebılırz tabıkıde :)
Varmı elınde sağlam kaynagı olan link ? inceleyebılrım ıngılızcede olur.
çek cumhuriyetinde autoforum ekibi için defalarca dava açılmıştı. ben çekte 2 yıl kadar kaldım onların avrupa araç sempatisini hemen herkes bilir. hatta bir keresinde bu corolla TS in testlerini yokuş yukarı 0.3mm civarı aralığa düşürülmüş buji ve ağzını tıkadıkları bir hava filtresiyle yaptıkları için test ekibinden birisi bunları deşifre ve dava etmiş ve davayı kazanmıştı. çekte yaşayan arkadaşlar varsa olaydan kesinlikle haberleri vardır.
bymurat___61
09-07-2015, 20:02
Bilemıyorum dostum ben muhendısım. Bana bıraz matematık fızıklı verıler lazım. cok cok ta ıncelemedım hızlanma testlelrınde bır verı varmıydı , belkıde vardı acıkçası , sahsen ben o testı yapan bagımsız bır fırma olsam
Videonun basına o gunluk
1. Atmosfer Basıncını
2. Hava Sıcaklıgını
3. Egiminı
4. Ruzgar siddetını
5. Havdakı nem oranına varana kadar en az 10 parametleyle bilgilendırme yapardım kı. İzleyen ınsanlar matematıge dayalı bır fikirlerı olsun.
oğlumun tabancası tak tak ediyo abısı mantığıylan su forum kırelenmese keşke.
:) Az cok dunya pazarına bakıldıgında durum zaten acık ve net.
Dostum bende mühendisim. Zaten bu sistemler tamamen matematiğe dayalı işlediği için ve ***** otomobillerde gayet komplike sistemler olduğu için performansı etkileyen birçok parametre var. İstanbulluymuşsun bolu dağına çıkmışsındır. ben aracım ile bolu dağında ürettiğim gücün yarısını bile alabildiğimi düşünmüyorum. Otomobil geçmişi olmayan biriside değilim fakat bu tarz testler o bahsettiğin tarzda kesime hitap ettiği için bir gerçekçiliği olduğunu düşünmüyorum. bana hitap ediyor olsa idi şayet o parametrelerden haberdar olmak isterdim.
bymurat___61
09-07-2015, 20:30
Dostum bende mühendisim. Zaten bu sistemler tamamen matematiğe dayalı işlediği için ve ***** otomobillerde gayet komplike sistemler olduğu için performansı etkileyen birçok parametre var. İstanbulluymuşsun bolu dağına çıkmışsındır. ben aracım ile bolu dağında ürettiğim gücün yarısını bile alabildiğimi düşünmüyorum. Otomobil geçmişi olmayan biriside değilim fakat bu tarz testler o bahsettiğin tarzda kesime hitap ettiği için bir gerçekçiliği olduğunu düşünmüyorum. bana hitap ediyor olsa idi şayet o parametrelerden haberdar olmak isterdim.
Sende haklısın dostum :) Bolu dagı orenegın gayet yerınde. Genellıklen ınsan rampanın dikliğinden sıkayet ederler. Rakım ve atm basıncını goz ardı tutarlar. Soyle bır ornek te ben verım erzurum trabzon yolu arası kop dagı geciti vardır. rakım 3000 metreye yakın. Inanılmaz otesı bır guc farkı olusuyor. En azından benı anlayan ınsanların cıkması sevındırıcı. :)
Bizde mühendisiz nolmuş yani ?
Almanci Tane-R
09-07-2015, 20:33
burada mühendisten başka biri yok mu :)
olivera7
09-07-2015, 20:53
Bi an kendimi cahil hissettim muhendisler ise el atmis :D
ceyhun737
09-07-2015, 21:05
Kime dokunsan mühendis çıkıyor maşallah:)
Sende haklısın dostum :) Bolu dagı orenegın gayet yerınde. Genellıklen ınsan rampanın dikliğinden sıkayet ederler. Rakım ve atm basıncını goz ardı tutarlar. Soyle bır ornek te ben verım erzurum trabzon yolu arası kop dagı geciti vardır. rakım 3000 metreye yakın. Inanılmaz otesı bır guc farkı olusuyor. En azından benı anlayan ınsanların cıkması sevındırıcı. :)
Somut bir örnek vereyim birisi 1.6 atmosferik diğeri 1.6 turbo dizel iki aracı bir kaç defa Alanyada bir kaç defa da Ankarada denedik.Bütün şartlar aynıydı çünkü Alanyada araçları deneyip arkalı önlü Ankaraya geldik yolda da deneme şansımız oldu.İkimizde birer kişiydik araçlarda.Alanyada iki araç 150-160 a kadar yan yana yürürken Ankara'da turbodizel olan araç atmosferik olana 4 boy kadar fark atıyor.Bir fark oluşacağına inanıyordum ama bu kadarı beni de şaşırttı.Sonuç şu ki Ankara gibi rakımın çok yüksek olmadığı bir yerde bile atmosferik araç için deniz seviyesine nazaran en az %10 güç kaybı var.Daha yüksek rakımlardaki durumu hayal bile edemiyorum.Turbo araç halihazırda zaten basınç bastığı için pek iplemiyor atmosfer basıncını ama atmosferik araç için kayıp hayati.
@levent sende möhendistin gel temsil et bizi, cahil kaldık hor görülüyoruz.
bymurat___61
09-07-2015, 21:19
Somut bir örnek vereyim birisi 1.6 atmosferik diğeri 1.6 turbo dizel iki aracı bir kaç defa Alanyada bir kaç defa da Ankarada denedik.Bütün şartlar aynıydı çünkü Alanyada araçları deneyip arkalı önlü Ankaraya geldik yolda da deneme şansımız oldu.İkimizde birer kişiydik araçlarda.Alanyada iki araç 150-160 a kadar yan yana yürürken Ankara'da turbodizel olan araç atmosferik olana 4 boy kadar fark atıyor.Bir fark oluşacağına inanıyordum ama bu kadarı beni de şaşırttı.Sonuç şu ki Ankara gibi rakımın çok yüksek olmadığı bir yerde bile atmosferik araç için deniz seviyesine nazaran en az %10 güç kaybı var.Daha yüksek rakımlardaki durumu hayal bile edemiyorum.Turbo araç halihazırda zaten basınç bastığı için pek iplemiyor atmosfer basıncını ama atmosferik araç için kayıp hayati.
ERzurum ataturk unısınde 1 yaz okulu gecırdım atmosferık 1.6 iesimle sızı cok cok ıyı anlıyorum. ornek olarak hatırlayamıyorum ama turbo makınelerın ne denlı verımlı oldugunu bilirim. DEnız seviyesınde yuruyebıldıgım turbo beslemelı araclardan zaten uzak duruyordum.
Atmosferık ıcın saglam fark yaratıyor. Konu sapmasın arkadaşlar. konuyu farklı bır kulvara tasıdıgım ıcınde. Ozur dılıyorum. Ama ***** tayper konusu 143 sayfaya ulastıgına gore mazhur gorulur dıye dusunuyorum.
Öyle yapınca bildirim mi gidiyor :D
Öyle yapınca bildirim mi gidiyor :D
hayırdır sende bilgisayar mühendisi mi oldun?
@fthdrn
Arkadaşlar konu mühendislik cahillik konusu değil. ama orjinal şanzımanı uzatıp 2. viteste 120 yapınca daha iyi gittiğini sanan insanlar var bu ülkede. benim lafım onlara. ***** burası TECHturkey.
hayırdır sende bilgisayar mühendisi mi oldun?
@fthdrn
Fikirtepe Üniversty Kaldırım Mühendisliği Fakultesi 2. öğretim :D
kanka ben daha mezun olamadım ama olsun temsilcin geldi :D
@rx7 : Valla Alanya'da kim nerde denemiş, Eylül başında orda olursanız kadroya dahil edelim deneyelim :D
ottoman32
10-07-2015, 15:13
honda turkiye bugun facebookta yeni typer turkiye yollarinda diye gonderi paylasti ama sitede gorunmuyor teslim alan var midir :)
honda turkiye bugun facebookta yeni typer turkiye yollarinda diye gonderi paylasti ama sitede gorunmuyor teslim alan var midir :)
yalan haber :)
initial-D
11-07-2015, 18:37
yabancı dergilerin testlerinde frenlere çok iyi demişler,tork steering muadillerine göre daha az ve hızlı virajlarda kafayı içeri sokma- dönme isteği çok keskin demişler.direksiyon biraz hissiz ve araç çok sert yazılmış hep
Arac supersportmus gibi fabrikadan ciktigi hale bakmamak lazim
Ep3 gecer diyen arkadaslar var :)
En kotu alan kisi o paralari verdikten sonra egzoz downpipe intercooler filtre yazilim vs yapar heralde araba 170 bin lira :)
individual
11-07-2015, 19:32
Golf gti dan pahalı olursa işi çok zor...
Golf gti dan pahalı olursa işi çok zor...
Zaten Golf Gti'dan her türlü pahalı olacak. Golf R'den ucuz olması bekleniyor.
https://www.youtube.com/watch?v=aOw5vazDF6U
https://www.youtube.com/watch?v=aOw5vazDF6U
Şekil şukul yapmayın gelsin kim yürüyor ne kadar yürüyor neler yapılıyor görücez.
Low-Rider
11-07-2015, 23:25
Yakinda ;)
sen yazdın mı güzel şeyler oluyor :D
Mutlu Değerli
14-07-2015, 22:14
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/t31.0-8/11143470_10155772622455366_193692379878752602_o.jp g
Aman aman şampiyonlar ligi gibi :D
::ZaFeR::
15-07-2015, 01:21
Bu konu böyle güncellendikten.Bağı bahçeyi satıp Type-R alasım geliyor :D
S3 ve A45 şampiyonlar ligine girememiş mi?
Tayfun.O
15-07-2015, 03:20
abi dediğin arabalar awd ama :)
Arkada sinsice duran Golf 7 R ne Tayfun :D
%95 aynı motor aynı şanzıman aynı motor aynı aktarma aynı markanın iki arabasını koymuşlar (çupra, golf r ve s3) yeterli. a45 bir beden büyük bunlardan ama hot hatch sınıfında olması gerekir mi bilemedim.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/t31.0-8/11143470_10155772622455366_193692379878752602_o.jp g
Bu fotoğraftan sonra Type-R çekiciliğini kaybetti gözümde :D
Bu fotoğraftan sonra Type-R çekiciliğini kaybetti gözümde :D
bi gariplik var sanki arabada ama karedeki diğer araçlardan da güzel duruyo şahsi fikrim =)
Day Walker
15-07-2015, 09:57
Laa bu taypar ne etti size :hehe:
hala teslim alan yokmu aracını?
Golf R ne zaman önden çekiş veya arkadan iter oldu. :)
%95 aynı motor aynı şanzıman aynı motor aynı aktarma aynı markanın iki arabasını koymuşlar (çupra, golf r ve s3) yeterli. a45 bir beden büyük bunlardan ama hot hatch sınıfında olması gerekir mi bilemedim.
Doğrudur öyle düşünmüş olabilirler S3 için ama A45 kesinlikle olmalı adamlar hot hatch sınıfı için yaptılar 2.0lt rekoru kırdılar. Bence parçalar bunları o yüzden :)
yokmu güncel teslim tarihleri ile bilgisi olan
Laa bu taypar ne etti size :hehe:
hala teslim alan yokmu aracını?
yokmu güncel teslim tarihleri ile bilgisi olan
Türkiye'de kimse aracını teslim almadı . Tarihi biliyorum ama yazmam uygun olmaz beklemeye devam ;)
Türkiye değil Dünya'da teslim alan yok. Beklemeye devam
Türkiye değil Dünya'da teslim alan yok. Beklemeye devam
Bekleyen derviş acaba bu arabaya nezaman binermiş :D
derviş araba bayiye gelince çekiciye yükler eve götürür plaka çıkınca da hemen gazlamaya başlar :)
Araclar yurusun,hatalar ortaya ciksin. En az 2 guncelleme gelmeden alinmaz. Ciddi alicaklara duyurulur. Aracin cikmasinin 9 ay gecikmesinin sebeblerini iyi arastirin derim...
Araclar yurusun,hatalar ortaya ciksin. En az 2 guncelleme gelmeden alinmaz. Ciddi alicaklara duyurulur. Aracin cikmasinin 9 ay gecikmesinin sebeblerini iyi arastirin derim...
Bildiğin sebebler nelerdir senın sölermisin bizde öğrenelim :) araştırdık ama derinlemesine bişey bulamadım
S3'ü neden dahil etmediler bilmiyorum ama A45 ve RS3 artık "hyper-hatch" olarak anılıyor. O yüzden A45'i sokmazlar buraya.
i-vtec07
15-07-2015, 14:36
ben hayla otomobil dergilerinin yaptığı drag yada bi roll videosu bekliyorum :D bayada test edenler olmuş yırtdışında. yan yana gelinde bi basın lan görelim giderini şunun .