PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38

AşkınS.
08-10-2017, 15:38
Aslında haklısın.
Beğenmeyen almasın. Sanki yeni kasa pür-ü pak, hatasız olacak. İlla ki bişeyi yine çıkacak. Ahanda buraya yazıyorum.
Şikayet edenlerin ortak noktası, arabaları limitlerde kullanıyor olmaları. Bence az da olsa insan önce kendini sorgulaması lazım.
Bende de Megane RS var. Hatta şu anki arabam, 3'üncü RS'im. Totalde 5-55bin bifiil binmişliğim var. Onda da türlü türlü hata kusur bulan var. Yok arıza ışığı varmışmış, yok ASR'si kapatılamıyormuş, vb. vb. Nedense bi bende yakmadı bu arıza ışıkları. En zırtapoz olaylardan lastik basınç sensörü arızası bile vermedi(Gerçi sadece ilk rs.imde vardı lastik sensörü; ama onda da yaklaşık 40bin km yol yaptım)
Sözün özü; limitlerde kullanılan her mekanik eşya bi şekilde hata verecektir diye düşünüyorum. Her marka/modelde kendine has bir kronik sorun var zaten. O konuya girmiyorum bile.

İyi de adam bunu limitlerde kullanmak için alıyor,ayda belki 4 gün limitlerde kullanıyor onda da max günlük 5 saat diyelim. O kullanımında da sorun yaşıyor. Doğal olarak adamın canı sıkılıyor.
Araba yapmış adam,şu kadar süre yaptık vs vs diye diye reklam yapmayı biliyorlar.
Süre limitlerde yapılır zaten yanlış mıyım?

rodya
08-10-2017, 15:38
Bence en temizi beğenmeyen yorum yapmasın.

kalipson
08-10-2017, 16:02
İyi de adam bunu limitlerde kullanmak için alıyor,ayda belki 4 gün limitlerde kullanıyor onda da max günlük 5 saat diyelim. O kullanımında da sorun yaşıyor. Doğal olarak adamın canı sıkılıyor.
Araba yapmış adam,şu kadar süre yaptık vs vs diye diye reklam yapmayı biliyorlar.

Valla ne diyeyim. Sen de haklısın. Bi dünya masraf var ortada neticede. Kim olsa canı sıkılır

kalipson
08-10-2017, 16:09
Bi de cidden merak ettim.
Orijinal veya orijinal arabaya orijinal malzemeler ile yüklenmiş olarak, pistte sıkıntı yaşamayan var mı? SS'ler hariç. Gerçi SS'lerin de dünya kadar can sıkan durumu oluşabiliyor diye duyduydum.
Sıkıntıdan kastım motor kırmak falan değil. Atıyorum ısınma, yağ yakma, belli bi sureden sonra şişme, vb. vb. Eğer varsa termodinamik'te benim bilmediğim ciddi bazı gelişmeler olmuş demektir. :)

kalipson
08-10-2017, 16:10
Bi de cidden merak ettim.
Orijinal veya orijinal arabaya orijinal malzemeler ile yüklenmiş olarak, pistte sıkıntı yaşamayan var mı? SS'ler hariç. Gerçi SS'lerin de dünya kadar can sıkan durumu oluşabiliyor diye duyduydum.
Sıkıntıdan kastım motor kırmak falan değil. Atıyorum ısınma, yağ yakma, belli bi sureden sonra şişme, vb. vb. Eğer varsa termodinamik'te benim bilmediğim ciddi bazı gelişmeler olmuş demektir. :)

Son cümlem "Eğer yoksa" diye başlayacaktı. :)

excellency23
08-10-2017, 16:43
tabi cogu arac pist kullaniminda sikinti cikarir ama bu kadar erken degil. 1 tur bile randiman alamadim diyor. 2 tur atsa 15 dk dinlendirip 2 tur daha atsa yeter de artar. sonucta bu arabalar böyle pazarlaniyor dünyada, hafta sonu piste cikarabilecegin hafta ici günlük. pistte cekilmis videolardan reklam yapiliyor nürburgring süresi kasiliyor vs... 2 saat canini cikartayim bisey olmasin degil mevzu.

scorpion
08-10-2017, 18:14

iyide araç stok değilmişki. Stok araba ile çıkıp ilk turdan ısınsa tamam haklısınız bu araba pist derecesiyle tanıtıldı demeye ama sen arabayı kurcalayıp 50-100hp güçlendir ondan sonra Honda becerememiş ısınıyor ilk turdan ısınıyor diye giydir :) Madem kurcalayacaksanız ve pistte koşacaksınız o zaman ona göre modifiye edeceksiniz. Yazılan setup bir çok araçta var, rolling yapacaksanız çokda güzel gidiyor ama pist için uygun değil demek ki.

Bence arabayı satmadan komple stoğa dönün veya en azından yazılımı elden geçirip rollinge değil piste uygun bir hale getirin. Kaç para tutacak yeni yazılım veya komple stoğa dönmek. FK8 için vereceğiniz paranın 10'da 1'i bile tutmayacak.

STP
08-10-2017, 18:17
Bi gece bir dolu arabayla denedim ve sismedi. Ard arda kac kez siktik. Bu kadar boklayan almazda yazmazda. Ben bi tane golf r konusuna yazmadim kotulemedim vs

997TT
08-10-2017, 18:30
Vay arkadas,piste cıkıp gazlayan yorum yapsın o zaman.
Gukerek mı okusam yoksa saskınlıkla mı bılemedım...
Bu araba stok da bıle bu ısınma sorunlarını yasadıgı gıbı "pıstte kı her gecen sanıyede gucu duserek yavasladı"! Alın bunu ılk kez yazıyorum. Yeter artık,bılıp bılmeden sıkıyorsunuz arkadaslar. İlla bende gızlı kalan seylerı mı yazayım?
Gelelım cabuk ısınıyor ısınmıyor,2 bas 1 dur olayına;ben sımdıye kadar onlarca arac ıle pıste cıktım. SS lerı gecelım ama 2013 de esımın 316 sı ıle cıktım,amac ınsanları puste cekmektı,***** herkesın aklında spor arabam yokkı pıste cıkalım mottosu vardı. Bunu kırmak ıcın 458 ve clıo rs'i kenara bırakıp 316 ile cıkmıstım. Onun bıle yagı bellı turda ısınmaya basladı(krıtık sevıyeye gelmesı) bu aracın daha ılk turun yarısında. Bu olmamalı... Hele yollardan pıste dıye tanıtılan aracın olmamalı.
Bakın suna katılıyoRum;50-100 hp koyun(benım kı 365-70 anca ıdı) sonra ısınmamasını bekleyın. Iyıde sımdıye kadar cıktıgım araclarda bu stg2 mevcut ıdı. Stokda bu kadar ısınan araca yag sogutucu almak gerekmıs. Hos hava serın dıye dusunmustum ama sanırım honda motoru bu havayı sevmedı.
Gelelım stp boklama hususuna; boklama olmayan seyı yazmaktır kardesım. Eger sen beni bahsedıyorsan ben aracın "sahıbı" olarak yazıyorum! Ve olmayan "1" seyı yazmıyorum. Ayrıca senın uzunda gecebıldıgın gti var ya,ben onunla kafa kafaya yuruyorum ve 5'de gecıyorum. E sımdı senın araban 400hp ama benım degıl. 100-200km sıde -2.7 egımde 9,2sec.... Bunuda yanlıs olctum acaba :)
Ayrıca megane ıcın yazı yazılmıs;sen yıllardır megane sahıbı olabılırsın ama ben "5" yıldır rs ıle pıstlerde gazlıyorum,ne ısınma ne baska bırsey yasadım. Hatta aynı set up modlusu ılede cıktım,stoklada vs vs...
Honda fabrıkasının bıle kabul ettıgı bu sorunu,aramızdan bazıları kabul etmıyor ya,saskınım.
Arabanın ıyı taraflarını yazıyorum,zikleyen yok...
Yahu ben ılk cupramı aldıgımda,2 sene once,daha ılk turda pıst gunum bıttı. Aynı seylerı onun ıcınde yazmıstım ama nedense "1" kısı bıle vay efendım bokladım,50-100hp koydun da sıkayet edıyorsun vs vs demedı....

fthdrn
08-10-2017, 18:36
Ringde rekor kırdığını iddaa ederek reklamı yapılan bir araba için "zorlarsan tabi şişer moruq" ifadesini kullanmak da nasıl bir bakış açısı :D

997TT
08-10-2017, 18:39
Buarada yukarıda bana gızlı olan sey dedıgım honda'nın kendı resmı denemesınden cıkan sonuclar,"2" sene once olan olay...

mert5
08-10-2017, 18:50
Honda Civic Typer alırsanız piste çıkmayın sadece roll yapın zaten Türk kullanıcısının %75 roll için kullanıyor ...

Adamların hayatı 30 sn den ibaret ...

MK8800
08-10-2017, 18:51
Hondayı alıp 50 lira harcamayı bilmem de , golf r ya da s3 alıp 50 lira harcasak honda mühendisleri Vw mühendislerinin önünde diz çöker tövbe ister :D

Kaldı ki pist pist diye çıkıp reklamlar showlar yapıp ( reelitesine gram saygı duymadığım ) bir araç reklamının yapıldığı yerde ısınıyorsa honda bence bu sevdadan vazgeçsin fiteğe devam
STP abi savunmaya geçersin ama sana yazmadım sana , bilgine saygım sonsuz teşekkürler :D

STP
08-10-2017, 18:57
Murat engin abimizi biri gecmis parkta fk2 ile :)

STP
08-10-2017, 19:01
He madem onu 5te gectin gel benide gec ! Havada kalmasin! Istedigin an arabam hazir....

STP
08-10-2017, 19:02
Hafif 18 jantin vsnde var, sokme orjinalini takma ok... 2de basip 280 e kadar yuruyelim... Aklin sira kendi arabani yuceltiyosunya, hadi hodri meydan

kalipson
08-10-2017, 19:06
Hondayı alıp 50 lira harcamayı bilmem de , golf r ya da s3 alıp 50 lira harcasak honda mühendisleri Vw mühendislerinin önünde diz çöker tövbe ister :D

Kaldı ki pist pist diye çıkıp reklamlar showlar yapıp ( reelitesine gram saygı duymadığım ) bir araç reklamının yapıldığı yerde ısınıyorsa honda bence bu sevdadan vazgeçsin fiteğe devam
STP abi savunmaya geçersin ama sana yazmadım sana , bilgine saygım sonsuz teşekkürler :D

İlk paragraf hem kafa sallattı(onaylama manasında) hem de kopardı beni :D

Tolga-R
08-10-2017, 19:06
Honda Civic Typer alırsanız piste çıkmayın sadece roll yapın zaten Türk kullanıcısının %75 roll için kullanıyor ...

Adamların hayatı 30 sn den ibaret ...

senden olur alalım bundan sonra araba alırken nerede kullanacağımızı ??

hayat senede 2 bilemedin 3 defa çıkabildiğin pistten ibaret değil. Bu nedenle dışarıda fk2 kullanan birçok kişi bu ısınma sorununu yaşamıyor.

PiscocuK
08-10-2017, 19:08
Buarada yukarıda bana gızlı olan sey dedıgım honda'nın kendı resmı denemesınden cıkan sonuclar,"2" sene once olan olay...

Abi affina siginarak

Surekli pist kosturan kovalayan birisin ve iyisinde ama bu araba senin isteklerini karsilamiyor demek. 2 yildir bas bas bagiriyorsun gittin aldin evet hakliymisim diyorsun belkide kendi kendine. Simdi extra fark verip yine olmamis bir araba alacaksin ne gerek var abi manyakmisin. Belli ki biseyler ispat etmek istiyorsun ve sonuna kadar da hakli olabilirsin ama arabanin capi bu demekki. Herkes reklamina takmis pist icin demiceklerdi ozaman yazmislar. Kimisidenbu forum yuzunden arabalarin fiyatininin 260 oldugunu daha da artacagini belirtmis. Ne komik :) biri muhendislere link versin konuyu okutsunda sorun cozulsun bari

Murat abi sen fk2 sahibisin 40 adet fk2 satildiysa 5 kisi piste cikip denedi. Kendimden ornek vereyim 10.000 km kullandim bir gun pisman olmadim. Bukadar pist kovalayan biri olarak piste uygun bir araba al bence abi bu araba senlik degil bu asikar. H logosu sokak yariscilarinin her istegini karsiliyor buda Tr sinirlarinda ve standartlarinda buyuk lutuf

Umarim yazimi yanlis anlamazsin. Sanada emeginede zamanina da yazik. Korkuyorum yakinda en fanatik hondaci olacaksin :)

Tlfdan yazdim harf hatalari varsa kusura bakmayin

Tolga-R
08-10-2017, 19:09

Bu kadar iddialı yazdığına göre biliyorsundur. Tr de yapılmış en hızlı golf7r a ne kadar harcanmış ve kaç hp . 100-200 kaç sn öğrenebilirmiyiz.

tuFAN
08-10-2017, 19:09
https://media.giphy.com/media/GjYjLvGErsggg/giphy.gif

scorpion
08-10-2017, 19:10
Yahu oynanmış arabayla piste giriyorsunuz araba ilk turu çıkaramadan ısınıyor buraya kadar doğru mu? Şimdi siz çıkıp deseniz ki bu setupla bu güçle bu araba piste uygun değil bir tur bile dönemedim kimse çıkıp hedöhöde demeyecek. Siz diyorsunuz ki çekik gözlüler becerememiş, sizin setup çekik gözlüler mi yaptı? Al bu intercoolerı, bide custom egsoz yaptır sanayide aha buda yazılım gir piste dönmü dedi honda?

Stock arabada ısınıyor demişsiniz olabilir ama sizin başınıza gelen kadar mı ısınıyor? Yani 1 tur dönemiyor mu pistte? Honda'nın tüm videolarında İstanbulpark videosunda, Nurnburgring videosunda vs. hile mi var? O araçlarda yağ soğutucu mu var?

STP
08-10-2017, 19:18
Bu kadar iddialı yazdığına göre biliyorsundur. Tr de yapılmış en hızlı golf7r a ne kadar harcanmış ve kaç hp . 100-200 kaç sn öğrenebilirmiyiz.
5-6 sn icin 100k+tl harciyorlar

ACYV
08-10-2017, 19:21
Jason siteye üye olsaydı da yazsaydı pistte nasılmış fk2 ve fk8. Kaç haftadır fk8 deniyorlar pistte de bir süre gelmedi ve araç yine ısınıyor. Pist kriter mi ? Üreticisi pist performansı ile reklam yapıyorsa bu konudaki olumsuzlukları da kullanıcıları konuşacak. 2015 de aldım bende bu araçtan ve ısınmıyor diye iddia ettim ama benim de başıma gelince gözümle gördüm. Murat Engin nin yazdıkları noktası virgülüne doğru.

997TT
08-10-2017, 19:23
Sondan baslayım(konuyu bılmeden yazanlara cevap verdıkce hep aynı seylerı yazıyorum,yazık)
Arac stok halde bıle tek turu saglıklı atamadı? Buyuzden 1'den fazla kapatıp denedıler.(pılot ne yapsın)
Ben rs e,golf yada cupraya,gp ye yanı tum pıste cıktıgım araclara cooler yazılım egsoz koydum,HIC ISINMA SORUNU YASAMADIM.
Zaten stokda ısınıyor abı,bıldıgın halde nıye aldın? Dogru hatta kullananlar "abı ısınıcak,tak su oıl cooler" dedıler. Ustasından kullanıcılar,benım cevabımda "yahu 2-3 tur bana yeter,o kadar da cabuk ısınmaz,rahat olun" dedım.
Yanı allah askına akıllı uslu yorum yapın yada yazılarımı anlayın gozunu seveyım...
Bakın yenısınıde alıcam,onuda pıste cıkıcacagım. Bunda kı sorunları da bılıyorum ama yazsam yıne bıdıbıdı yazılar olucak,bunuda deneyıp sızlerın gozununuz onunde yazacagım.
Tekrar edıyorum;cupra ıle daha ılk turda buyuk sorun yasayıp pıstten cıktım ve bunu yazdıgım halde konu bıle olmadı. En fazla 1-2 kısı merak ettı sordu,1-2 kısı gecmıs olsun dedı konu kapandı... Sanırım garıplık bu konuda var.

kalipson
08-10-2017, 19:25
Buralar karışacak :D

Kim ne dersin; ben kendi arabamın TR'deki hemcinslerinin başına gelenden kısaca bahsederek olaya bi yorum ekleyeyim.
Motoru o veya bu parçayla, hatta yazılımla(yazılım olayını bi türlü hazmedemedim. Bi arabanın uzun dönemdeki
"aşırı gazlama"larda başına bişey geliyorsa bu yazılımdan dolayı geldiğine inanıyorum. Doğrudur yanlıştır bilemem; ben öyle inanıyorum. Hiç yoksa %50 bu yazılımın payı olduğunu düşünüyorum) güçlendirmeyi tadında bırakamıyoruz. Ondan sonra kimi araba motor kırıyor, kimisi yağ yakmaya başlıyor, kimisi ısınmaya ve şişmeye. Uzaaaarr gider...

997TT
08-10-2017, 19:27
Stp sana gelınce,senınle denemeye gerek yok,sen an hızlı en enli adamsın,ezer gecer,deler ucarsın....
Arabamı yuceltıyormusum ya,sen degısık bır adamsın,hahahaha. Yuceltıyorum ben arabayı,senın deyımınle "boklayarak" yapıyorum. Akıllıyım ben valla,afeın bana....
Cem;ben ozellıkle alıp yaptım bu aracı. Ama hala rezıstans var hatta Honda'nın kabul ettıgı soruna ragmen "yalannn soyluyorsun" kıvamına geldı olay :) Parcalarında markası bellı,hatta yazılımı yapan basarılı kardesıme de oZellıkle belırttım. O ne yapsın,stokda bellı.
Sanırım benım tek hatam yag sogutucusu koymamak oldu.
Buarada aracın basarılı bırcok seyını yazdım,bunu gorecek goz yok mu allah askına? Yoksa gozlerınze "perde" mi ındı.

STP
08-10-2017, 19:30
Tore ne diycek cok merak ettim bu gecilme olayina...

Yine diyorum madem onu daha kolay gectin gel benide gec :) hazirim...

MK8800
08-10-2017, 19:32

Tolga bey benim sürelerle , arabalarla , yapılan masraflarla gram alakam olmaz . Hele ki iddialarla hiç alakam olmaz .

Ben alırım KEYFİME BİNERİM KEYFİME HARCARIM ne iddiam olur ne de ispatlama derdim ***** ORTADA OLUR o yüzden böyle şeyleri kovalayanlara alıntı yapın bizde bilgi sahibi olalım :)

Uslübünuz biraz sert geldi ama olabildiğince alakalı ve saygılı cevap vermeye çalıştım sonrasında sohbetimiz derinlere gidecekse 1 mesaj uzağınızdayım :)

Tolga-R
08-10-2017, 19:34
sımayliy koymadım diye mi sert geldi anlamadım :) hadi koyalım da gönüller bir olsun :)

G.U.Z.
08-10-2017, 19:38
Belli markalarin avukati olmak kadar komik birsey yok..
Adam nerdeyse her pist gunu farkli bir marka aracla cikiyor, yani bir fanatikligi yok.. Ama type r a sorunlu deyince *** atiyor oluyor.. Aramizda honda tasarim ekibinde olan var da bizim mi haberimiz yok:))

Ogedov
08-10-2017, 19:40
Asıl typer 2014 yılında imha edilmiş yerine israil yapimi baska bir araç koymuslardir. Japon yapimi sayili arac kalmistir stp nin arac onlardan biri...
Murat engininde asil ismi murat enginyan olup israil ajanidir.
Hondaya yapilan böyüh oyunun mimaridir. Ust akildir

Mr.Bilal
08-10-2017, 19:41
Megane RS me yapacak acaba :)

Not; alakaya maydonoz

scorpion
08-10-2017, 19:49
ben sıkıldım valla tartışmadan ne azim varmış sizde. Tartışılan bir şeyde yok aslında çünkü argümanlar hatalı. Gördük ki bugün sizin aracınızdada olan genelde herkesin stage 2 dediği setup ile pistte bir tur atmadan yağ sıcaklığı artıyormuş bu kadar basit bunun cevabı. Stock tayyar ile girip aynı durumu belgelerseniz o zaman deriz ki evet çekik gözlü amcalar bu işi tam becerememiş araba 1 tur bile dönemedi. Yoksa yüz defa daha yazsanız bi şey değişmez. Jason kaç defa girdi kaç defa denedi bizi ne ilgilendirir ortada yarım turdan şiştiği turu tamamlayamadığı bir video var mı yok? Pisti döndüğü rekor videosu var mı var, bu kadar basit.

Hoş beni zerre ilgilendirmiyor ısınıp ısınmaması :) Hayatımda hiç piste girmedim hiç pist yarışıda izlemedim. Bundan sonra girmek gibi bir düşüncem isteğimde yok. E şimdi ben bu araba hiç ısınmıyor desem komik olmaz mı? İnanın sizin yaptığınızda bu kadar komik. Cuprada aynı modifiyeyi yaptım hiç ısınmadı demenizde. Aynı modifiye her araçta aynı sonucu doğuracak diye bi kaide mi var. Kaldıki cuprayla tayyarın yazılımı nasıl aynı olabilir o da ayrı mesele.

Neyse dediğim gibi daha fazla uzatmayacağım çünkü siz inatla stockta ısınıyor diyip geçeceksiniz. Ne zaman stock tayyarın ilk turu bitiremeden havlu attığı bi video bulup koyarsınız veya aracınızı komple stoğa döndürüp denersiniz o zaman inanırım. Açıkcası aylarca fk2 eleştirdikten sonra gidip almanız ve 1 defa piste çıkıp ısındı satıyorum demenizde bana komik geliyor. Siz bu arabayı piste girmek için almamışsınız ki aylardır yaptığınız eleştirileri kanıtlamak için almışsınız.

997TT
08-10-2017, 19:52
Tore kasıtlı gaza az basmıtır,abısıyım dıye uzulmemı ıstememıstır.
Vp yı depoya atıcagına,dusta kullanmıstır.
Kolay gectın,gel benıde gec gıbı ıskembeden sohbetı benımle yapamazsın,cıdden o perdeden yazamıyorum. Ama eger er meydanı pıste gelırsen,sabaha kadar ıstedıgını verırım. Her turlu paylasımı acıgım pıstte.
Ayrıca yenı kasasınıda alıcagım,keyıf benım,onunda tum artı ve eksılerını yazacagım. Isıne gelen okurr ısıne gelmeyen okumaz. Netto. Ogedov sana sonuna kadar katılıyorum ve herseyı tum cıplaklıgıyla gozonune sererek acıkladıgın tesekkur ederım :)

997TT
08-10-2017, 19:57
Haha,yoruma gel arkadas.
Pıstle ısı olmayan adam pıstekı olan olaylara bılırkısılık yapıyor,ıyımıs. Mesela ben doktorum ama gıdıp motor ısletım sıstemı hakkında ahkam kessem ne kadar ınanılır?
Ben aracı alıp cıkmısım hala yazılana bak,super :)))))
Hatta Honda acıklamıs,bu sorunların onune gectık dıye ama adam ona bıle ınamıyor,bu daha da harıka.
Ustune yasananları bırebır gorup ve duymusum hala agzımı calkalarken su ıctım orucumu bozarmı kıvamında sorular. Yemın edıyorum,bır tanesınız....
Az sabır,fk8 i alıp yazdıgımda da sankı almamısım gıbı yorumlar beklıyorum.
Neyse allah'a emanet okun,bu forumu buyuzden sevıyorum.

uzk
08-10-2017, 19:58
Murat abiyi tanıyorsanız bişileri kanıtlamaya ihtiyacı olmadığını anlarsınız yok gel benide geç bilmem ne bu tarz yazılara sadece gülüyordur ha bu arada ister 100bintl harcar ister 200bintl ister fk2 alır ister fk8 kimseyi gram ilgilendirmez parayı sanki kendileri veriyor arkadaşşşş :)

wolrath
08-10-2017, 19:59
adam maddı manevı ne varsa denedı, yıne yaranamadı arkadas :) (1 kere gormuslugum yoktur, tanımam etmem. kım yapsa aynı yorumu yapardım)
sahsı dusuncem, hıcbırınızın yapamadıgı reklamı en ıyı pıst süresi eşliginde yaptı "fk2" adına.

STP
08-10-2017, 20:01
Bana gelen haberlere gorede torenin arabasinda sorun varmis, bujileri bitmis, atesleme sorunu yasamis bi dolu ariza yakmis... Herhalde yalan degildir...

Biz semt cocuguyuz haklisin elit tayfa perdesinden yazamayiz. Ayri dunyalarin insaniyiz...

Ben typeri piste sokup dunya bakim masrafi odeyecek rahatlikta degilim, gidelim ulkuye, ayni polocup arabayla agirlik esitleyerek cikalim, senin gibi bir pistking ne kadar gececek onu gorelim oldumu ?

Bizide iyice coMez saniyosun ona guluyorum

STP
08-10-2017, 20:03
adam maddı manevı ne varsa denedı, yıne yaranamadı arkadas :) (1 kere gormuslugum yoktur, tanımam etmem. kım yapsa aynı yorumu yapardım)
sahsı dusuncem, hıcbırınızın yapamadıgı reklamı en ıyı pıst süresi eşliginde yaptı "fk2" adına.

Yok kanka baskasi yapti en iyi suresini...

997TT
08-10-2017, 20:05

Daha ıyısı bugun yapıldı. Mesela onda yag sogutucu da var. Garıp tesaduf :)
Bu arabanın potansıyelı cokk daha ıyısı(stg2) ama cupra ıle aynı set up da cupra daha ıyı zaman yapıcaktır(cupra ya fren upgrade yapıldıktan sonra)

bahadırtelli
08-10-2017, 20:05
Adam almis yuklemis pistte cikarmis gazlamis basina geleni yazmis. Piste cikarmak isteyen sorun yasamamak adina bu uyarilari dikkate alir yag sogutucu ve bir kac onlem daha alir. Piste cikmayan araba zaten rolde 5-6 kere 20 sn basmada cok bise olmaz.
Niye uzatiliyor anlayabilmis degilim.

wolrath
08-10-2017, 20:07
tarackday en ıyı honda suresı yazıyor vıdeoda?

wolrath
08-10-2017, 20:08
edıt yok. kusura bakmayın . bugun yapılmıs, ok.

scorpion
08-10-2017, 20:18
valla bu iticilik ve üslüpla çıkıp Formula 1'da yarışsan yine itimat etmem söylediğin şeylere. Bu kadar benbilirimcilik ve ego görmedim hayatımda. Pistte işi olmayan adam yorum yapıyormuş lafa bak hizaya gel. Pistle işimin olum olmaması ne farkeder, bir iddaan varsa kanıtlayacaksın yoksa susup oturacaksın bu kadar basit. Ben çıkıp ısınmıyor diyormuyum hayır çünkü pistle alakam yok. Stock 1 tur atamadan ısınıyor diyorsan bunu ben değil sen kanıtlayacaksın. Öyle Hondanın mühendisini şunu demiş, jason 10 defa çıkıp denemiş gibi laf cambazlığıyla falan değil ama atacaksın videosunu izlicez. İlk turdan şişen stock type-r'ı.

Neyze bu saatten sonra ben zaten muhattap olmam. Tayyarda ısınmış ısınmamış zerre umrumda değil zaten. Bir iddiaada bulundun insan gibi parametrelerin doğru değil diye söyledik. Cevaba bak.

997TT
08-10-2017, 20:33
Adam almis yuklemis pistte cikarmis gazlamis basina geleni yazmis. Piste cikarmak isteyen sorun yasamamak adina bu uyarilari dikkate alir yag sogutucu ve bir kac onlem daha alir. Piste cikmayan araba zaten rolde 5-6 kere 20 sn basmada cok bise olmaz.
Niye uzatiliyor anlayabilmis degilim.
Sayfalarca yazılan laga luganun cok guzel ozetı,tebrık ederım. Tokat gıbı cevap. Sustum.

AşkınS.
08-10-2017, 20:59
iyide araç stok değilmişki. Stok araba ile çıkıp ilk turdan ısınsa tamam haklısınız bu araba pist derecesiyle tanıtıldı demeye ama sen arabayı kurcalayıp 50-100hp güçlendir ondan sonra Honda becerememiş ısınıyor ilk turdan ısınıyor diye giydir :) Madem kurcalayacaksanız ve pistte koşacaksınız o zaman ona göre modifiye edeceksiniz. Yazılan setup bir çok araçta var, rolling yapacaksanız çokda güzel gidiyor ama pist için uygun değil demek ki.

Bence arabayı satmadan komple stoğa dönün veya en azından yazılımı elden geçirip rollinge değil piste uygun bir hale getirin. Kaç para tutacak yeni yazılım veya komple stoğa dönmek. FK8 için vereceğiniz paranın 10'da 1'i bile tutmayacak.

Stock olarak da yaşayan birileri var bu durumu ve çok fazla konuşuldu.ki 997tt murat abinin de söylediğine göre ı"sınma sorunuyla ilgili iyileştirmeler yapıldı" kelimesinin kullanılması böyle bir hatayı kabul ettikleri yönünde. Tabi ki 50-100 hp alınan bi araç daha çabuk ısınacaktır ama bu kadar erken OLMAMALI.

Tolga-R
08-10-2017, 21:03
Turbo Manifoldun şekli ve konumu itibariyle ısınma sorununun halledilmiş olması bana pek mümkün gelmiyor.

onur_S
08-10-2017, 22:39
Bana gelen haberlere gorede torenin arabasinda sorun varmis, bujileri bitmis, atesleme sorunu yasamis bi dolu ariza yakmis... Herhalde yalan degildir...

Biz semt cocuguyuz haklisin elit tayfa perdesinden yazamayiz. Ayri dunyalarin insaniyiz...

Ben typeri piste sokup dunya bakim masrafi odeyecek rahatlikta degilim, gidelim ulkuye, ayni polocup arabayla agirlik esitleyerek cikalim, senin gibi bir pistking ne kadar gececek onu gorelim oldumu ?

Bizide iyice coMez saniyosun ona guluyorum

Benim zamanim uyarsa varim, size de uyarsa neden olmasin da agirlik esitleme neden , ayni arabayla doner geliriz iste :) gokart kadar da farketmez heralde dizel polo :)

STP
08-10-2017, 23:05
Benim zamanim uyarsa varim, size de uyarsa neden olmasin da agirlik esitleme neden , ayni arabayla doner geliriz iste :) gokart kadar da farketmez heralde dizel polo :)

Ustune neden aldin ? Sanami soyledim ?
Ayrica 122 kiloyum, madem sadece soforluk konusacak agirlik esitlenir, sikintimi ?

Canselmo
09-10-2017, 01:28
Murat abiyle bir kez bile oturup konuşsanız nasıl bir kafa yapısına sahip olduğunu anlarsınız. Adamın derdi pistte keyif almak. Bunun için bircok araç alıp pistte cıkıp tadını alıp satıyor. İyi veya kötü yanlarını söylüyor. İstedğini alır istediğini satar bu herkes için geçerlidir. Ego kasıcak bi insanda değil.

ahk
09-10-2017, 08:49
FK2 ile fk8 arasında ısınma olaylarında bir fark olacağını düşünmüyorum kaputtaki scoop çok işe yarar mı bilmiyorum!!! Motor yerleşimi ve cooler vs. aynı görünüyordu. Hava giriş değişmiş ama hacmi ne kadar değişti veya soğutma oranı ne kadar değişti!!!

FK2'de jason ile konuşulup neler söylediği yazılıyordu şimdi fk8'de hiç konuşulamadı!!! Çok merak ediyorum neden acaba :) İki gün sonra fk8 kral araba fk2 k.ka olursa şaşırmam :)

Pist işiyle uğraşmak isterseniz bu işten iyi anlayan kişilerden yardım alırsınız nasıl olsa stock araçla girmiyceksiniz süre yapar geçersiniz ;)

997TT
09-10-2017, 10:22
Jason ile konusulani yazsam ne fark eder!
Isine gelene inanip inananyan guruh var! 2 sene onceye gidersen gorursun!
Fk2 *** olma ihtimali var mi?!
Fk8 cikmadan kral zaten!
Ha suda var;kisi kendinden bilir isi!
Cok unlemli yazmaya calistim ama beceremedim. Yazimdan sogudum be....
Direk bana yazabilirsin,jason falan ima edip sacmalik oluyor.(unlem)

KÖROĞLU
09-10-2017, 10:34
Bana bu konuda enteresan gelen şu oldu, adam almış yapmış binmiş sorun olduğunu dile getirmiş.

Hatırladığım kadarıyla y.dışında görüştüğü mühendislerden ısınmayla ilgili sorunun düzeldiğine dair bilgi almış,

Çıkmış pistte gazlamış ısınma olayını yaşamış. Kimse kendi malını b.o.klamaz, durduk yere.

mal adamın pist beklentisini karşılamamış ve eleştirmiş, olumlu yönlerini de yazdığını hatırlıyorum.
(kendisini tanımıyorum bu arada, savunmak gibi bir derdim de yok haliyle)

Benim nazarımda araçlar hakkında objektif davranan birisi 997TT . Ben bu araca sahip olsam yaşadığı tecrübeyi dikkate alır ona göre işlem yapardım aracıma.

ne hondaymış arkadaş :) Herkese keyifli gazlamalar.

STP
09-10-2017, 11:04
Defalarca yaptigim rollde ve top speed kosularimda sismedi, benim icin sorunsuz bi araba acik ve net. Ben pist kovalayacak olsam arabayi test etmeden onlemlerimi bastan alir kafami agritmam.

997TT
09-10-2017, 11:09
Sunu ben yazsam yine nezle grip kapicak birileri olurdu.
Tesekkur ederim konu cozumlemeniz icin.
Jason ile arkadas olmam kabahat. TypeR projesinin basinda ki adamla konusma sansi yakalamam kabahat.
Isin garibi,eskisini aldim yenisini alma arefesindeyim. Elimde 400.000liralik cop olucak oyle mi?
Bunkadar on yargi,kulakdan dolma bilgilerle kilic savuranlari su saatten sonra cevaplamiyacagim.
Arabanin iyi yonlerini yazarim ses yok ama "BASIMA GELENI YAZIYORUM" nerdeyse yalanci diyecekler. Hahaha....
Buarada Vag fanatiklerini kiniyorum,ilk turda beni yolda birakan cupra hakkinda neler soyledim,insan bir korur,yalanci der,beni ima ederek unlemli yzilar yazar,ne bilim meydan okur,hatta ispatlamazsan mufterisin falan diyip yurur gider :)
Neyse;araba guzel,pist meraklisi varsa yag sogutucusu takip gazlasin,ben geometri ayarlarini cozdum isteyene de yardimci olurum. Cok rahat 2:19 yaparsiniz.

onur_S
09-10-2017, 11:30
Ustune neden aldin ? Sanami soyledim ?
Ayrica 122 kiloyum, madem sadece soforluk konusacak agirlik esitlenir, sikintimi ?

Aynen ben alindim, uygun zamanda cikalim , herkese atar gider aramizda on yas var senli benli bile konusmadim saygisizlik olmasin diye, delikanli gibi teklif sunmussun ben de delikanli gibi uygun zamanda ulkuye cikalim diyorum ayni aracla

oKsEAt
09-10-2017, 11:32
Jason ile arkadas olmam kabahat. TypeR projesinin basinda ki adamla konusma sansi yakalamam kabahat.
Isin garibi,eskisini aldim yenisini alma arefesindeyim. Elimde 400.000liralik cop olucak oyle mi?
Bunkadar on yargi,kulakdan dolma bilgilerle kilic savuranlari su saatten sonra cevaplamiyacagim.
Arabanin iyi yonlerini yazarim ses yok ama "BASIMA GELENI YAZIYORUM" nerdeyse yalanci diyecekler. Hahaha....
Buarada Vag fanatiklerini kiniyorum,ilk turda beni yolda birakan cupra hakkinda neler soyledim,insan bir korur,yalanci der,beni ima ederek unlemli yzilar yazar,ne bilim meydan okur,hatta ispatlamazsan mufterisin falan diyip yurur gider :)
Neyse;araba guzel,pist meraklisi varsa yag sogutucusu takip gazlasin,ben geometri ayarlarini cozdum isteyene de yardimci olurum. Cok rahat 2:19 yaparsiniz.

Abi cupra'nın hayat hondacılar kadar fanı yok, ses çıkarmamaları o yüzdendir. Hep bunlar farzet ki yüzünden.

ahk
09-10-2017, 11:40

Niye ısrarla tayyar savunana sinirleniyorsunuz. Selçuk'un fikrini kimse değiştiremez. Ama ısrarla ters çıkarak siz de onun gibi körü körüne bağlı oluyorsunuz. burada size imalı falan konuşmam, söylemem gereken bir şey olduğunda zaten direkt söylerim. Jason'ı bir tek siz tanımıyorsunuz. herşeyi forumdan öğrenmiyorum telefon var, ortak tanıdıklar var. Efelik olayında da alındınız ki kapora verdim bile yazmamış olmanıza rağmen. 14 olayında da takıldınız ki 14'ünün cumartesi olduğuna bakmamıştım ilk başta, sadece gelen mail'i görmüştüm. Burada ekim sonu teslim edilecek falan yazılmıştı.

Her zaman yazdım tayyarı (veya başka arabayı) babam üretse savunurum onun haricinde bildiğimi gördüğümü yazarım geçerim. Ne test pilotuyum ne otomobil mühendisi ne de üreticisiyim. Kendimce bilgim dahilinde yorum yaparım ahkam falan kesmem. Her şeyi biliyorum da demem. Göreceli ve gerçekler vardır. Göreceliler hakkında yorum yaparım ama gerçekleri kimse değiştiremez.

Bence sakin olun herkesi inandırmak zorunda da değilsiniz burası bir forum ve arabadan hiç anlamayan kadar anladığını sananlarda mevcut siz bilginizi aktarın geçin. Olayları da kişiselleştirmeyin sanal ortamlar bazen mimiklerin ve ses tonunun olmamasından kaynaklı insanları sinir edebiliyor.

Bu forumda görüşlerini okuyup dikkate alacağım 3-5 kişiden birisi olduğunuzu bilin.

TaGo
09-10-2017, 11:57
Benim anlamadığım?

Bu araç sadece Türkiye mizdemi mevcut? Sadece bizmi test edebiliyoruz bu vb. diğer aynı segment araçları? Biz test pilotu yada bir otoritemiyiz bu konuda??
Tümünün cevabıda hayır.

Allah aşkına Dünya bu arabayı ve rakiplerini tüm kıtalarda ayrı ayrı test etmiş. Bunu kendi pilotları test etmiş, dergiler test etmiş, araç tv programları test etmiş. Sonuç? Yahu fk2 side fk8 ide uzun kısa her pistte ya 1. ya 2. en iyi zamanı yapmış rakiplerine karşı. Hadi 1 dk lık pistlerde şişmedi bu araç, Nürnburgring dedemi şişmedi?? 7:40 küsür koşarken şiştiysede yine diğerlerinin gerisinde kalmamış. Ozman sorun ne ben anlamıyorum

997TT
09-10-2017, 12:05
Jason hakkinda sadece yazan benim hatta jasonla konusmalari fk2 de yazip fk8'de yazilmamasi garip(unlem) sanirim beni ilgilendiriyor(sanirim bikerek yazdim)
Ben kimseyi inandirmak istemiyorum,2-3 kisi nedense yalancilik yada farkli ithamlarla cevap veriyor.
Insan elinde ki mali niye moklasin? Sorun bakis acisi-kisilik ve uslup... Degistirmek icin gonullu degilim,hatta unurun degil. Kalip belli zaten,yazilardan anlasiliyor.
Sahsina soyliyecegim tek soz;laftan anlayan adamsin,bazen de bilerek yaziyorsun. Sadece yazdigin kelimeleri dogru secebilecegimi gor istedim. Unurumda degil typer yada cupra s3 vs. Piyasasi neyse 5 lira keser veririm. Ben deneyimlerimi yaziyorum.
Otomobil ve pist konularima bakarsaniz hicbir aracin fanatigi olmadim. Neyse onu yazdim... Mallarinin kolesi olmak ile marka hayrani olmayi karistiran kisilere laf anlatamayiz.
Su fk8'i verirlerse bu hafta onun hakkinda yazacagim. Tipki 2 sene once gk2 hakkinda yazdigim gibi. Hatirlarmisin "sen" dahil neler yazmistiniz :)
Ama dedigim gibi,hakkini yemek istemem,en azindan anlasabiliyoruz. Tesekkur ederim bu konuda...

STP
09-10-2017, 12:17
Aynen ben alindim, uygun zamanda cikalim , herkese atar gider aramizda on yas var senli benli bile konusmadim saygisizlik olmasin diye, delikanli gibi teklif sunmussun ben de delikanli gibi uygun zamanda ulkuye cikalim diyorum ayni aracla

Muratengine yazdim ben o yaziyi, sen konuda muhatabim dahi degilsinki fena kuru yerden nem almissin. Ayrica bu yaz bitmeden gelicem, haber ederim... Herkes deli sofor sitede masallah, bi biz apaciyiz

Black_Eagle
09-10-2017, 12:41
Jasoni gösteriyor herkes ama bende onunla rekor yaptığı dönem mesajlastim Hatta halen duruyor mesajlar bende isteyene gösteririm. Şimdi 1. Olarak jason bu araba pistte 2 tur atınca şişiyor diyemez aynen attigi mesajı yazıyorum
- Bu aracın ısındığı söylenen turlardaki tur zamanın nedir?
- Ben hicbir zaman 2 tur üst-üste atmadim toplamda 2 ayrı günde 5er tek tur attim. Tur zamanlarimda 2. Ciktigim zamanda 2.2210-2.2210-2.2220-2.2220-2.2240. Ağustos ayında çıktığımda araba düzlüklerde 7-8 km daha yavaştı. Aslında rekor kirdigim turda vites geçişinde hata yaptım 2.21 yapılabilir stok olarak. Hatta daha agresif kullanılarak 2.20 altı bile mümkün ama bu lastiklerle değil dedi. Yanı bahsettiği ısınma problemi aslında agustotosta yaşanmış hatta bana turbo arabalarda yaşanabilecek bir sorun dedi, sorunda 7-8 km yavaş gitmesi.
Bide şöyle birşey var şimdi benim gibi bir kullanıcı ist parka ciksa yapabilecegi en iyi derece 2.25 falandir herhalde yani kendi limitlerimde bile kullansam en iyi o olur dolayısıyla ısınma beni çok etkilemez. Cunku isininca da yapabilecegim belki 2.27 ama 997TT gibi sürekli pist kovalayanlar ilk turda 2.22 yapıp sonraki turda hata yapmadigi halde 2.26 falan yapınca arabanin kistigini falan düşünür ve anlarda. Bizim gibi çoğu kullanıcı bunu anlamaz zaten ya da çok sallamaz. Burada bir arkadaş yazmıştı yabancı forumlarda bunun konusu nasıl geçmiyor hayret diye. Nedeni çoğu kişi farketmiyor bence. Çünkü bu araba atiyorum 2.22 yaptığı turdan sonra isininca 2.35 olmuyor. Mesela otopark ekibi de fk2 testi yaptı parkta ve 1 gun boyunca sıktılar arabayla ama ısınmayla ilgili en ufak bir kelime etmediler hatta aracın rakiplerinden her anlamda daha iyi olduğunu söylediler. O yüzden bence sahip olanlar keyfini sürsün çıktığından beri bu konuda gereksiz bir tartışma var bence.

Sadık Özyer
09-10-2017, 12:43
Konuda öyle bir tartışma var ki zannettim ki honda civic type R ı türkler yaptı 0-dan bugune.
Sonra kavga ediyormuşsunuz yok ben daha iyi şöförüm sen bilmiyon diye 478. sayfada ayıktım ya duruma .

997TT
09-10-2017, 13:01
Senle gecen konusma ile benle olan 180 derece farkli. Garipsemiyorum,yapmasi gerekeni yapmis. Fk8 ile olanlar bende kalsin,ne zaman yenisi cikar aciklarin. Ama bakin aliyorum kismetse.
Ayrica 3 ayri gunde cikildi ve ustuste tur atilamadi mesela,nedendir sence?
Videolar mevcut hatta detayli olanlar bile var.
Uzerine yayinladigim videoda,ozellikle 8.viraj dahil aracin nasil yavasladigi ortada(1.7 yuruyen arac 1.3'e dustu)
2.seansin ilk turunu sadece arkadaslarima yolladim,o kadar polemik yapmayim.
Ama sorun bu degil,sorun tecrubelerimi yaziyorum ama nedense bunun uzerine vay efendim nasil olur diye mesajlar,lakirdilar vs.

VTec_king
09-10-2017, 13:02
Mutluhandaki araba
https://i.hizliresim.com/pGz8ga.jpg

VTec_king
09-10-2017, 13:06
Kırmızı dün satılmış fümeye kapora almışlar kasımın 3. Haftası 3 tane daha gelicekmis türkiye ye 2. Parti olarak

Vtec
09-10-2017, 13:06
İnallar

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22221482_10214150733632483_4888885124370725515_n.j pg?oh=8146e72575bc9a46099da71b5e7084c8&oe=5A7B8DCB

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22279896_10214141646765317_1110366972279859510_n.j pg?oh=7d03d4ebd55073689daa68f3090107fa&oe=5A820D66

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22196232_10214141647045324_8344641059141766215_n.j pg?oh=309ae007c0ce39b1f917bad7ce16e7f3&oe=5A731420

Gokhan43
09-10-2017, 13:21
FK8 için de ısınma problemi olayı tartışılıyor yurtdışı forumlarında.

https://youtu.be/5QCxjEYL3L8

1ST LOOK: 2017 Honda Civic Type R on track at Buttonwillow Raceway CW13 w/ Laptime - YouTube (https://youtu.be/5QCxjEYL3L8)

Cimmeria
09-10-2017, 13:21
keşke jantları bu kadar içerde tutmasalarmış

Sadık Özyer
09-10-2017, 13:22
İnallar

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22221482_10214150733632483_4888885124370725515_n.j pg?oh=8146e72575bc9a46099da71b5e7084c8&oe=5A7B8DCB

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22279896_10214141646765317_1110366972279859510_n.j pg?oh=7d03d4ebd55073689daa68f3090107fa&oe=5A820D66

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22196232_10214141647045324_8344641059141766215_n.j pg?oh=309ae007c0ce39b1f917bad7ce16e7f3&oe=5A731420

Şimdi bu araba fwd mi ? resmen ben gidiyorum bebeğim çok istersen ilerdeki göbekte dönüyorum iması var üstünde ve fwd..

PiscocuK
09-10-2017, 13:36
Senle gecen konusma ile benle olan 180 derece farkli. Garipsemiyorum,yapmasi gerekeni yapmis. Fk8 ile olanlar bende kalsin,ne zaman yenisi cikar aciklarin. Ama bakin aliyorum kismetse.
Ayrica 3 ayri gunde cikildi ve ustuste tur atilamadi mesela,nedendir sence?
Videolar mevcut hatta detayli olanlar bile var.
Uzerine yayinladigim videoda,ozellikle 8.viraj dahil aracin nasil yavasladigi ortada(1.7 yuruyen arac 1.3'e dustu)
2.seansin ilk turunu sadece arkadaslarima yolladim,o kadar polemik yapmayim.
Ama sorun bu degil,sorun tecrubelerimi yaziyorum ama nedense bunun uzerine vay efendim nasil olur diye mesajlar,lakirdilar vs.

1.7 den 1.3 e düşen basınçmı abi? ben hiç stabil olarak ekranda 1.7 göremedim max 1.6 oldu yeteri kadar sıkmadım mı acaba?

kalipson
09-10-2017, 13:44
Mermi gibi duruyor :)

997TT
09-10-2017, 14:20
Kırmızı dün satılmış fümeye kapora almışlar kasımın 3. Haftası 3 tane daha gelicekmis türkiye ye 2. Parti olarak
Fume guzel duruyor. Kapilar kitli-ici naylon kapli.
Demek ki kapora veren tituzmis yada bayi cidden isini biliyor. Tebrikler.

997TT
09-10-2017, 14:22
1.7 den 1.3 e düşen basınçmı abi? ben hiç stabil olarak ekranda 1.7 göremedim max 1.6 oldu yeteri kadar sıkmadım mı acaba?

Gunluk 1.7 yuruyor,geneli oyleymis zaten.
Malesef 1.3'e dustu hemen. Yag sicakligi arttikca araba koruyor kendini. Bu iyi birsey tabi de isinma kardesim hemen :)

kalipson
09-10-2017, 14:27
Bu arabaya özel bi yağ soğutucusu yapıldı mı? Ya da universal bişey mi takılıyor? FK2 için.

öskür
09-10-2017, 14:35
Bu arabaya özel bi yağ soğutucusu yapıldı mı? Ya da universal bişey mi takılıyor? FK2 için.

hem hazır kiti var hemde custom yapılmışları var...

Emrecan-R
09-10-2017, 14:35

herkes binemiyor diyim :D

VTec_king
09-10-2017, 14:39
fk8 li günler başlıyor :) hızlı abilerin arabanın hakkını vericekler

onur_S
09-10-2017, 14:46
Muratengine yazdim ben o yaziyi, sen konuda muhatabim dahi degilsinki fena kuru yerden nem almissin. Ayrica bu yaz bitmeden gelicem, haber ederim... Herkes deli sofor sitede masallah, bi biz apaciyiz
Yüzyüze olsaydık bu kadar uzamazdı, yazı dili böyle oluyor, ben böyle bi teklife zıpladım sadece, iki polo arasında fark olurken yanlış hatırlamıyorsam 1.07 yapmış adamla birebir aynı şartlarda kendimi kıyaslamak iyi olurdu..

997TT
09-10-2017, 14:51
herkes binemiyor diyim :D

E tabi,torpilli musterilere aciyorlardir. Cok binen oldu mu?
Dikkatimi ceken icinin poset giydirilmis olmasi ve kitli olmasi idi.
Fume guzel duruyor be... Benim istedigim renk.

997TT
09-10-2017, 14:52
fk8 li günler başlıyor :) hızlı abilerin arabanın hakkını vericekler

Araba ayak uydursun,guzel isler yapar benim tahminim.
Fume olanlar 10hp fazlaymis sanirim ve viraj demirleri kalinmis,dogru mu? :)

ERK_RS
09-10-2017, 14:56

abi, o sen olmayasın?

VTec_king
09-10-2017, 15:07
Araba ayak uydursun,guzel isler yapar benim tahminim.
Fume olanlar 10hp fazlaymis sanirim ve viraj demirleri kalinmis,dogru mu? :)
aynen hemen piste hazırmış,hatta kapısı hiç açılmamış bekliyormuş teslimi :)

997TT
09-10-2017, 15:52
abi, o sen olmayasın?
Alirsam soylerim. Ama bunrenkden baskasini almam. Siyah-fume gibi gosterisli olmayan agir renkler guzel duruyor.

aynen hemen piste hazırmış,hatta kapısı hiç açılmamış bekliyormuş teslimi :)

Gidip bakayim bari :) Fena kurt dusurdun aklima.

R.S.C
09-10-2017, 16:20
gri çok zalım duruyor.

sword
09-10-2017, 16:21
hem hazır kiti var hemde custom yapılmışları var...

sizde pist tecrübesi var gibi duruyor yorumunuz nedir;)

STP
09-10-2017, 18:17
Yüzyüze olsaydık bu kadar uzamazdı, yazı dili böyle oluyor, ben böyle bi teklife zıpladım sadece, iki polo arasında fark olurken yanlış hatırlamıyorsam 1.07 yapmış adamla birebir aynı şartlarda kendimi kıyaslamak iyi olurdu..

Gelince goruruz sonuclari sikinti yok.

997TT
09-10-2017, 21:43
FK8 için de ısınma problemi olayı tartışılıyor yurtdışı forumlarında.

https://youtu.be/5QCxjEYL3L8

1ST LOOK: 2017 Honda Civic Type R on track at Buttonwillow Raceway CW13 w/ Laptime - YouTube (https://youtu.be/5QCxjEYL3L8)
Suan ne modlar var acaba?

edr55
09-10-2017, 21:49
madem murat abi arabasını stoğa çevirmiyor, ve madem ısınma sorunu olmadığını düşünen tonla insan var; bence birisi stock fk2 ile üst üste 3 tur 2.23 ve altı dönse sorun çözülecek, dönemese de çözülecek haliyle :)

STP
09-10-2017, 21:50
Bu saatten sonra fk2 si olan dusunsun.verdim gitti

STP
09-10-2017, 21:51
madem murat abi arabasını stoğa çevirmiyor, ve madem ısınma sorunu olmadığını düşünen tonla insan var; bence birisi stock fk2 ile üst üste 3 tur 2.23 ve altı dönse sorun çözülecek, dönemese de çözülecek haliyle :)

Deli mantikli yorum tebrikler. Full stok ile arasinda nerdeyse 90hp var ayni zamani cikarmasini bekliyosun

edr55
09-10-2017, 22:03
Deli mantikli yorum tebrikler. Full stok ile arasinda nerdeyse 90hp var ayni zamani cikarmasini bekliyosun

süre temsili 25 dönsün, 30 dönsün aranızda anlaşın ben nereden bileyim stock fk2 ne döner. ama birisi 'al kardeşim ben döndüm' deyip videosunu koysa çözülecek sorun.ya da aksini iddia eden 'al işte stock araba şişti,dönemedim' dese yine çözülecek. hiç gereksiz insanlara ağır sözler söyleniyor, ortada bi olay olduğundan değil.

Gokhan43
10-10-2017, 00:38
Suan ne modlar var acaba?

Greddy Intercooler ve Oil Cooler ile test ediliyor remap durumu yok okuduğum kadarı ile. Hatta coolerdan sonra 2 psi bir basınç kaybı yaşanmış onu da doğru tuning ile üstesinden gelinebilir diye not vardı.

http://www.civicx.com/attachments/20992903_10209763562317941_6628041319201590739_n-jpg.66683/
http://www.civicx.com/attachments/20915578_10209763562277940_7109606647321315278_n-jpg.66684/
http://www.civicx.com/attachments/20953645_10209763562237939_2613809869208395566_n-jpg.66685/
http://www.civicx.com/attachments/37060131592_9927b9f45c_b-jpg.66688/
http://www.civicx.com/attachments/36394823294_45475c9c9c_b-jpg.66690/

Tecrübelerini özet olarak tercüme edecek olursak;

Test edildiği gün sabahtan ~67 Fahreneit (19.5 ℃) ve öğleden sonra 89F (31.5 ℃) 'a artan bir hava varmış ve ortalama sayılacak bir pist trafiği altında sürüş yapılmış.

1. Seansta araçta sadece Greddy Intercooler var, Oil cooler daha takılı değil. Hava sıcaklığı 67F (19.5 ℃) dolaylarında ve trafik az ve hafif tozlu pist. 2 hot lap sonunda ECT (Coolant temp) nedeniyle araç korumaya geçmiş. IAT ise 94-99 F (34.5-37.5℃) dolaylarında seyretmiş. Yağ sıcaklığı maksimum 270F (130 ℃) olarak kaydedilmiş. Birden artan hava sıcaklığı nedeniyle diğer seansa Oil Cooler ekleyerek çıkmışlar.

2. Seansta hava sıcaklığı 73F (23℃) dolaylarında. Orta derece bir trafik mevcut. Sabahki değerlere göre IAT 104-106F (40-41℃) derecelere ulaşmasına rağmen coolant temp. 15F (9.5℃) düşüş göstermiş. Oil temp ciddi derecede coolerdan sonra iyileşme göstererek maks 254F (123.5℃) derece maks değer olarak kaydedilmiş. Araç bu şekilde 6 tur atarak herhangi bir limp mode durumu yaşanmamış.

Üçüncü seans yine aynı şekilde 5 tur sonunda hava sıcaklığı 29.5℃, IAT ortalama 41℃ , coolant 93℃, oil temp maksimum 123.5℃.

Son seans ciddi şekilde kasmışlar aracı. Hava sıcaklığı 29.5℃, IAT 44.5 ℃'lere çıkmış, coolant 98℃ lerde seyretmiş ve maks 101℃ olarak kaydedilmiş. İlk tur sonunda beyin yine korumaya geçmiş ve oil temp maks 124.5℃ olarak kaydedilmiş bu turda.

Log sonuçlarının fotoları da var.

Sarı değer sabahki oil cooler olmayan 1. seans, mavi ve yeşil oil cooler eklenmiş 2. ve 3. seanslar. Kırmızı olan ise öğleden sonraki tur.

http://www.civicx.com/attachments/fig-1_0915daytemperaturecomparisons-jpg.67218/

Kıssadan hisse, pist koşturmak isteyen TypeR'a oil cooler şart. :)

http://www.civicx.com/attachments/21557650_10154923471180318_2796523842895341588_n-jpg.67217/

Berkan
10-10-2017, 00:59
Gokhan43 töbe de :D

AşkınS.
10-10-2017, 09:14
Feyk bunlar :D

997TT
10-10-2017, 09:21
Tesekkur ederım bılgıler ıcın. Oil cooler yenısınde bıle sartsa,ortalıgı toz dumana vetıp havanda su dovenlere selam olsun..
Sanırım pıste ben ruyamda cıktım.
Sıparısımı yapayım ozaman. Ne marka almak gerek. Honda camıası neyı daha cok begenıyor?

kalipson
10-10-2017, 10:11
Bu ısınma muhabbeti Honda'ya bi kara leke gibi yapıştı. Hayırlısı bakalım :D

PiscocuK
10-10-2017, 10:13
Yanlış hatırlamıyorsam mazda Rx8 de iki adet vardı yağ soğutucu :)

Bu caponlar sıcağı seviyor demek ki :)

onur_S
10-10-2017, 10:17
Oil coolerdan sonra da limp moda gecmis yanlis mi okudum

Gokhan43
10-10-2017, 10:24
Oil coolerdan sonra da limp moda gecmis yanlis mi okudum

Aynen. Testin son paragrafı şöyle ;

We ran the last session in the hottest condition. Ambient temperature was ~89F. IAT average rose to 114F, ECT average rose to 209, peak of 114. The ECU began safety mode after one lap. Oil temperature peak was recorded at 256F

fthdrn
10-10-2017, 10:26
Bu ısınma muhabbeti Honda'ya bi kara leke gibi yapıştı. Hayırlısı bakalım :D

Japonlar çok sıcak kanlı insanlar. Bu ısınma muhabbeti ordan geliyor :)

ahk
10-10-2017, 11:05
umarım yorumlar en kısa zamanda gelir alıp almamaya karar vereyim. Pistte ısınması çok sorun değil artık, pist için oyuncak aldım başka araba ile girmem.

BARR
10-10-2017, 11:28
Biz hep 50TL lik gazlıyoruz ısınmıyor.

Mehmetmert
10-10-2017, 11:38
Biz hep 50TL lik gazlıyoruz ısınmıyor.

weıuryhfıusdhfsa güzeldi :D

TaGo
10-10-2017, 11:41
Benim anlamadığım?

Bu araç sadece Türkiye mizdemi mevcut? Sadece bizmi test edebiliyoruz bu vb. diğer aynı segment araçları? Biz test pilotu yada bir otoritemiyiz bu konuda??
Tümünün cevabıda hayır.

Allah aşkına Dünya bu arabayı ve rakiplerini tüm kıtalarda ayrı ayrı test etmiş. Bunu kendi pilotları test etmiş, dergiler test etmiş, araç tv programları test etmiş. Sonuç? Yahu fk2 side fk8 ide uzun kısa her pistte ya 1. ya 2. en iyi zamanı yapmış rakiplerine karşı. Hadi 1 dk lık pistlerde şişmedi bu araç, Nürnburgring dedemi şişmedi?? 7:40 küsür koşarken şiştiysede yine diğerlerinin gerisinde kalmamış. Ozman sorun ne ben anlamıyorum

Sanırım biz tartışmayı seviyoruz. Tüm cevaplar belli değilmi?

Mr.Bilal
10-10-2017, 11:57
Boş vakti olan çok :)

coolvtec
10-10-2017, 12:09
AIT yani air intake temp. çok yüksek değil mi? (Bu AIT intercooler'dan geçtikten sonra benim bildiğim. )
Dış ısı 19.5 derece, AIT 34.5-37.5℃. Benim turbo vteng te bile AIT çok daha düşük olurdu.

Bence sorunların en büyük kaynağı araçta egsoz/turbo manifoltu yok, bloktan direk turboya giriyor. (japon mühendizlerin bir bildiği var diyeceğim ama diğerlerinin de vardır herhal, ramhorn, top mount vb.

İntercooler ve oilcooler e ek olarak fanlar da değiştirilebilir, şöyle yüksek cfm üfleyen, sonracıma fanı erken açan müşürün adı neydi, uzak kaldık bu işlerden :))))

997TT
10-10-2017, 14:16
Fk2 tum "Dunya" dakı pıstlerde ısınıyor,orneklerı zıyadesıyle mevcut. Hele yakıt-meth ıle bırlıkte 380-90hp lerde yurume olasılıgı yok. Cok fazla yatırım gerek. Ama 350hp lerde,uzerıne oıl cooler ıle bırlıkte oasa pasa gazlanır,2:19'da rahat yapar.
Dıp not:Bugun yenı tayyarı aldım. Fume renk olanı,haftaya persembe de pıstteyım. Yıne notları yazarım.
Bazı arkadaslarımdan pıste cıkmısım ama cıkmamısım gıbı yorumlar,korumalar hatta atar gıderler beklıyorum.
Suan soylıyebılıcehım fark,fk2 daha spor,fk8 daha agır baslı durdugudur. Yanyana koyunca bu hissi verdı bana...
Buarada benım sıyah satılık,henuz ılan acamadım. Uzerındekılerle verecegım artı olarak da 2700tl servısı yapıldı ve seramıgı yenılendı.

kalipson
10-10-2017, 14:19
Fiyat alabilir miyiz? Bi arkadaş için soruyorum

cnzdmr
10-10-2017, 14:35
Fk2 tum "Dunya" dakı pıstlerde ısınıyor,orneklerı zıyadesıyle mevcut. Hele yakıt-meth ıle bırlıkte 380-90hp lerde yurume olasılıgı yok. Cok fazla yatırım gerek. Ama 350hp lerde,uzerıne oıl cooler ıle bırlıkte oasa pasa gazlanır,2:19'da rahat yapar.
Dıp not:Bugun yenı tayyarı aldım. Fume renk olanı,haftaya persembe de pıstteyım. Yıne notları yazarım.
Bazı arkadaslarımdan pıste cıkmısım ama cıkmamısım gıbı yorumlar,korumalar hatta atar gıderler beklıyorum.
Suan soylıyebılıcehım fark,fk2 daha spor,fk8 daha agır baslı durdugudur. Yanyana koyunca bu hissi verdı bana...
Buarada benım sıyah satılık,henuz ılan acamadım. Uzerındekılerle verecegım artı olarak da 2700tl servısı yapıldı ve seramıgı yenılendı.

2 sinin yan yana bi fotosunu alabilir miyiz ? :)

997TT
10-10-2017, 14:40
Fiyat alabilir miyiz? Bi arkadaş için soruyorum
Uyguna verecegım ama aklımda fıyat yok. Sanırım 163-165 gıbı verırım. Forge cooler(kırmızı) DV-Varex-İsko dp-İnjen intake-powershop yazılım-yenı buji,hıdrılık,yag,sogutma sıvısı vs vs. 16.070km de. Detaylı temızlık ve en onemlısı seramık yenılemesı gecen hafta yapıldı. Boya vs yok. Aklımada baska bırsey gelmıyor.

2 sinin yan yana bi fotosunu alabilir miyiz ? :)
Bugun atarım bazı fotolar,Murat musaıt olunca yukler ınsallah.

Mr.Bilal
10-10-2017, 14:44

hayırlı olsun abi. Stock mu çıkacaksın ilk olarak :)

Kekuti*
10-10-2017, 15:40
yahu Murat abi, bi rodaj yapaydın mübarek :D ne pisti bi dur be abi :D

PiscocuK
10-10-2017, 15:43

süre kasmayacağın bir gün beni yancı yaparmısın abi :)
ist parka hiç çıkmadım çıkmadan öncede canlı yaşasam hiç fena olmaz :D aracın önemi yok birlikte çıkalım yeter

STP
10-10-2017, 17:36
Bende sattim fk2 yi, alan hayrini gorsun. Bu konuyu okumama daha, sinir harbinden baska bir halt degil

16EC813
10-10-2017, 17:46
Bende sattim fk2 yi, alan hayrini gorsun. Bu konuyu okumama daha, sinir harbinden baska bir halt degil

https://www.youtube.com/watch?v=ONSBhZmFr_0

Şunu da şuraya bırakıyorum.:D

blumenberg
10-10-2017, 19:06
adamlar typer alacakmıştı, almıcaklar şimdi :(

HONDA CİVİC FC5 MAGDURLARI | FABRİKA CIKIŞLI GOCUKLER - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=y5bHoACbGx0&t=1223s)

mert_can 41
10-10-2017, 19:10

HONDA CİVİC FC5 MAGDURLARI | FABRİKA CIKIŞLI GOCUKLER - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=y5bHoACbGx0&t=1223s)

Kırmızı arabaya 145 bin veren varmış sahibi paylaştı facede :D

Mr.Bilal
10-10-2017, 20:10
Kırmızı arabaya 145 bin veren varmış sahibi paylaştı facede :D

Yok artık. Az daha eklesin fk2 Type R alsın bari :D

fthdrn
10-10-2017, 20:34
o arabaya 145 bin tl verenin aklı yoktur.(bence)

Alpii
10-10-2017, 20:41
Heybetini gizle yiğidim duruşun çakalları korkutuyor
http://www.civicx.com/attachments/img_8529-jpg.43833/

997TT
11-10-2017, 00:37
yahu Murat abi, bi rodaj yapaydın mübarek :D ne pisti bi dur be abi :D
En ıyı rodaj pustte okur,hatırlatırım. Ilk 500km yı yapmam gerek 3 gunde,sonra pıstte rodajı tamamlarım :)

süre kasmayacağın bir gün beni yancı yaparmısın abi :)
ist parka hiç çıkmadım çıkmadan öncede canlı yaşasam hiç fena olmaz :D aracın önemi yok birlikte çıkalım yeter
Open pit var persembe,oraya katıl. Bol bol cıkarız. Bır kac ıpucu vereyım;458S-991TT-Huracan vs var :)

Fuma guzel duruyır,bundan aldım bende.

mert_can 41
11-10-2017, 01:28
Yok artık. Az daha eklesin fk2 Type R alsın bari :D

Vallah fk2 typer için param eksik kalıyordu sedan civic alıp typer'a geçmeyi düşünmeye başladım :D Ya bir sene daha beklicem almak için yada tek çare göçüklü civic :D

Seneye rahat 180 bin kanka fk2 kimiş fc5 varken auhahaha :D

MK8800
11-10-2017, 01:31

Sence değil dayıcım , sadece honda için de değil bence sıfırı 20/30 lira ucuz olan arabaya gidip 2.elde 3 liralık sanayi malzemesi takılı diye fazla para vermek enayiliktir

Berkan
11-10-2017, 02:37

Birbirimizi kandırmayalım :D araba piyasada yokkende varkende hep burada olacaksın sensiz tadi cikmaz :D

mert_can 41
11-10-2017, 02:59

Hayırlı olsun abi resimleri ve görüşlerinizi ayrıca pist videosunu sabırsızlıkla bekliyorum :)

fthdrn
11-10-2017, 06:02
Sence değil dayıcım , sadece honda için de değil bence sıfırı 20/30 lira ucuz olan arabaya gidip 2.elde 3 liralık sanayi malzemesi takılı diye fazla para vermek enayiliktir

Dayım hani şeyciler var ya para bizim zevk bizim istediğimize veririzciler :D onları unutmamak gerek sonuçta bu honda piyasası karışık :D

Ewren
11-10-2017, 08:12

typer değil taypır

mrbars
11-10-2017, 11:06
En ıyı rodaj pustte okur,hatırlatırım. Ilk 500km yı yapmam gerek 3 gunde,sonra pıstte rodajı tamamlarım :)

Open pit var persembe,oraya katıl. Bol bol cıkarız. Bır kac ıpucu vereyım;458S-991TT-Huracan vs var :)

Fuma guzel duruyır,bundan aldım bende.

Sen rodajı düşünme. Plaka çıktığında haber ver.
Alırım anahtarını; galeriden :)
not: full kasko yaptır ehehe

Zero
11-10-2017, 18:04
Sen rodajı düşünme. Plaka çıktığında haber ver.
Alırım anahtarını; galeriden :)
not: full kasko yaptır ehehe

Hoooop, sırayla !1!!

Mutlu Değerli
11-10-2017, 18:32
Bugün bi tane üst amirimin FC5ini görüp bakın şuralar sizdede çökmüş dedim, sana fırsat eğitimi yaptırırım dedi :D

997TT
11-10-2017, 18:54
Arada bende kullanabilirmiyim peki :)

Onurkk06
11-10-2017, 20:44
Fk8 beklentileri karşılamazsa lakabı şimdiden hazır fake8 100 binlira sıfır farkı şu ekonomik ortamda bilmiyorum ne kadar mantıklı

16EC813
11-10-2017, 20:50
Fk8 beklentileri karşılamazsa lakabı şimdiden hazır fake8 100 binlira sıfır farkı şu ekonomik ortamda bilmiyorum ne kadar mantıklı

100 bin farkı daha şimdiden kapandı bile 190-200 bine uçmuştur bile fk2 fiyatları :D

olivera7
11-10-2017, 20:51

Bu 100.000 tl fark neden bu kadar meshur oldu ? :) aslinda temiz type r lar fk2 ler 175-180 arasina satilyor ortalama diyelim su an bayiler fk8 i 255-260 arasina veriyorlar fark aslinda 75-80 bin tl tamam o da cok diyebilirsiniz ama ;

Golf 7r 2015-2016 lara 210-220 arasi bir rakam isteniyor lakin hic birsey degismeyen ve 7.5r olarak cikan 0 golf r alsaniz 275 bin tl minimum bundan sonra gelicek arabalar su an guncel fiyat 285 bin gibi

E bunlarin arasinda da o kadar bir fark gozukuyor ki golf teki fark typer daki farktan cok cok daha azdir eminim :)

_muhaRRem
11-10-2017, 21:05
Şu an sıfır fk2 olsa 220-230 dan aşağımı vereceklerdi 2017 olsa ?

kalipson
11-10-2017, 21:06
Bütçem sıkıntı yok derken, mantığım la olum manyak mısın o marka bi arabaya o kadar para(260-270) verilir mi diyor. :I

Emrecan-R
11-10-2017, 21:11
Bütçem sıkıntı yok derken, mantığım la olum manyak mısın o marka bi arabaya o kadar para(260-270) verilir mi diyor. :I

abicim verme ozaman :D

olivera7
11-10-2017, 21:24
Ayrica 2015 te 160 bin tl ye type r alan adamin cebinden de ortalama 55-56 bin euro para cikmis kura bakildiginda bugun ki kurdan istenen parada 58-59 eurolara tekabul ediyor

barisy
11-10-2017, 21:25
istemek ayrı şey , alıcısını bulup satmak ayrı şey. Nihayetinde fk2 ler de az sayıda gelmesine rağmen uzun süre bayilerde kalmıştı. Hatta yıl döndükten uzun süre sonra bile 2015 model sıfır araçlar vardı diye hatırlıyorum. Kaldı ki sıfır arabada kredi olanakları , bayi takas destekleri gibi avantajlar var.

Onun için fk8 ile fk2 makasının açık olmasına ben çok şaşırmıyorum. Tabii ki ilana koyup 3 saat sonra arabasını satan da vardır. Fakat %40 mtv zammının konuşulduğu, ortamda benzinli 2.0 litre bir araçtan bahsediyoruz. Burada bu tip araçlara meraklı azınlığız biz. Sokakta alım gücü elverdiği halde asla satın almayacak, dönüp ilgilenmeyecek büyük bir çoğunluk var. Zaten dikkat ederseniz satış rakamlarında da rakipleri birer birer anca satıyor. Son kur artışlarından sonra daha da düşeceğini tahmin etmek zor değil.

997TT
11-10-2017, 23:05
Fk2 az sayıda geldı uzerıne kurulan post malesef yanlıs barıs...
Fk2 tam tersı cokkkk fazla geldı,buyuzden kaldı. Once gelmeyecek dendı,delı gıbı satıcak sendı kı sattıda. 165 yada 168'e aldılar. Sonra 161 sonra 158-155 ve en son 152...(2015 model ıcın)
2 ayda 2 partı geldı,ilk partıden sonra hemde.
Sımdı araba cıdden yok.
Kasım da sadece "3" adet gelıcek. Ve nısana kadar 15 adet gelıcek.
Bu aldıklarımızın gırısı kuru 4 idi ıdı,sımdı gelse kur 4.3... Sız kurun ne kadar ınıcegını yada cıkıcagını tahmın edıyorsanız,dıyat tahmınını oyle yapın.
Ve vergı artısları...
Tekrar edıyorum,honda sever yada meraklısı ısenız fıyatlar yukselmeden fk2 alırdım. Er yada gec yukselıcek.
Suan s3'de 402.000 tl ıstıyorlar,şaka gıbı ama kur ve otv acı gercek.(ındırımle 345'e verıyorlar ama eskı gırıs)

Dou
12-10-2017, 01:31
Greddy Intercooler ve Oil Cooler ile test ediliyor remap durumu yok okuduğum kadarı ile. Hatta coolerdan sonra 2 psi bir basınç kaybı yaşanmış onu da doğru tuning ile üstesinden gelinebilir diye not vardı.

http://www.civicx.com/attachments/20992903_10209763562317941_6628041319201590739_n-jpg.66683/
http://www.civicx.com/attachments/20915578_10209763562277940_7109606647321315278_n-jpg.66684/
http://www.civicx.com/attachments/20953645_10209763562237939_2613809869208395566_n-jpg.66685/
http://www.civicx.com/attachments/37060131592_9927b9f45c_b-jpg.66688/
http://www.civicx.com/attachments/36394823294_45475c9c9c_b-jpg.66690/

Tecrübelerini özet olarak tercüme edecek olursak;

Test edildiği gün sabahtan ~67 Fahreneit (19.5 ℃) ve öğleden sonra 89F (31.5 ℃) 'a artan bir hava varmış ve ortalama sayılacak bir pist trafiği altında sürüş yapılmış.

1. Seansta araçta sadece Greddy Intercooler var, Oil cooler daha takılı değil. Hava sıcaklığı 67F (19.5 ℃) dolaylarında ve trafik az ve hafif tozlu pist. 2 hot lap sonunda ECT (Coolant temp) nedeniyle araç korumaya geçmiş. IAT ise 94-99 F (34.5-37.5℃) dolaylarında seyretmiş. Yağ sıcaklığı maksimum 270F (130 ℃) olarak kaydedilmiş. Birden artan hava sıcaklığı nedeniyle diğer seansa Oil Cooler ekleyerek çıkmışlar.

2. Seansta hava sıcaklığı 73F (23℃) dolaylarında. Orta derece bir trafik mevcut. Sabahki değerlere göre IAT 104-106F (40-41℃) derecelere ulaşmasına rağmen coolant temp. 15F (9.5℃) düşüş göstermiş. Oil temp ciddi derecede coolerdan sonra iyileşme göstererek maks 254F (123.5℃) derece maks değer olarak kaydedilmiş. Araç bu şekilde 6 tur atarak herhangi bir limp mode durumu yaşanmamış.

Üçüncü seans yine aynı şekilde 5 tur sonunda hava sıcaklığı 29.5℃, IAT ortalama 41℃ , coolant 93℃, oil temp maksimum 123.5℃.

Son seans ciddi şekilde kasmışlar aracı. Hava sıcaklığı 29.5℃, IAT 44.5 ℃'lere çıkmış, coolant 98℃ lerde seyretmiş ve maks 101℃ olarak kaydedilmiş. İlk tur sonunda beyin yine korumaya geçmiş ve oil temp maks 124.5℃ olarak kaydedilmiş bu turda.

Log sonuçlarının fotoları da var.

Sarı değer sabahki oil cooler olmayan 1. seans, mavi ve yeşil oil cooler eklenmiş 2. ve 3. seanslar. Kırmızı olan ise öğleden sonraki tur.

http://www.civicx.com/attachments/fig-1_0915daytemperaturecomparisons-jpg.67218/

Kıssadan hisse, pist koşturmak isteyen TypeR'a oil cooler şart. :)

http://www.civicx.com/attachments/21557650_10154923471180318_2796523842895341588_n-jpg.67217/

Güzel paylaşım teşekkürler. Yalnız yağ sıcaklığında ben bir sorun göremiyorum. Yağ basıncı yeterli olduğu müddetçe 120-130 dereceler problem yaratmaz. Bir de fabrikadan 0w20 ile geliyor 5w30 ya da 10w30 ile daha iyi sonuçlar alınabilir coolerdan önce. Bence IAT ve ECT'ye odaklanmak lazım sorunu çözmek için.

barisy
12-10-2017, 07:49
Anladım. Aslında anlattığınıza göre senaryoda bir değişiklik yok gibi. İlk gelişte çok az sayıda geleceği deklare ediliyor , sonrasında adet artıyor demek ki. Kur konusunda , ilk gelen Fk2 168 e satıldığındaki kur ile 1 yıl sonra ( belki daha fazla ) son satılan 152 ye verilen aracın kuruna bakmak lazım.

Bir de s3 fiyatını yanlış hatırlıyorsun sanırım hocam. 400 listesi olan sedan aracı 295 e bırakıyorlar yazmıştı ömer.

YAS
12-10-2017, 08:30
İstanbul park Stock fk8 typeR 2:21:550

Mr.Bilal
12-10-2017, 08:36
İstanbul park Stock fk8 typeR 2:21:550

Jason mı yapmış? video var mı

altima
12-10-2017, 09:10
anlamadığım bişey war dostlar, cidden biri açıklayabilirse sevinirim.

subarular evolar normal şartlarda (viraj-duzlük) tayyarı geçmesi lazım süre olarak (stock) ancak her seferinde,tayyar-cupra-golw ws gibi araçlar görünmekte süre olarak.
ama bırakın geçmeyi yanına bile yaklaşamıyorlar.
klasman (4wd-rwd-awd gibi) farkı mı war?

bunun sebebi nedir?

Tşk
Rıdvan :soru:

Ewren
12-10-2017, 09:17

subarular evolar normal şartlarda (viraj-duzlük) tayyarı geçmesi lazım süre olarak (stock) ancak her seferinde,tayyar-cupra-golw ws gibi araçlar görünmekte süre olarak.

bunun sebebi nedir?

Tşk

tabi ki var.

Black_Eagle
12-10-2017, 09:24

bunun sebebi nedir?

Tşk

Neden geçmesi lazım. Ne gibi avantajı var ki stock sti yin stock type r a karşı. Hatta type r daha güçlü stock olarak baktigimizda

997TT
12-10-2017, 09:39
Gıren typeR şarın kurları aynı,zaten yuksek adetlı gırdı. Satılamayınca ındırımler geldı zaten.
Yanı 2015 model sonradan gıren yok. Hepsı kasım aralık 2015 de geldı ve 2017 ye kadar bıtmedı satısı.
295'e verılen arac ayrı,onu gruptan bılıyorum. Suan dogusta farklı gırıs araçlar var. Onlar bıtınce ne olucak...
Jason bu sureyı cok onceden yaptı. 2 farklı gunde cıktı pıste,2.cıkısta yaptı. Bugun basın lansmanı oldugu ıcın deklere ettıler. Vıdeoda bugun yayınlanıcak...

altima
12-10-2017, 09:47
Neden geçmesi lazım. Ne gibi avantajı var ki stock sti yin stock type r a karşı. Hatta type r daha güçlü stock olarak baktigimizda

sti 4 çeker bi araç, virajlarda bunu hissettirebilir. düzlüklerde de bu avantajını kullanabilir. (ama bu şu demek değil, düzlüklerde aça aça gidecek)
R daha güçlü evet hemde daha hafif (60-70 kg fark wardı sanırsam)

tüm bunları birleştirsek en azından kafa kafaya süreler çıkması gerekmez mi?

bi yerde 2.21 yapan b stock araba, yanında bi subi evo yok. ((süre olarak))

klasman farkı (4wd-rwd-awd) warsa ok, ama bu tip bi fark yoksa problem nerde, onu çözümlemeye çalışmaktayım :icon_tup:

Rıdvan

barisy
12-10-2017, 09:54
Gıren typeR şarın kurları aynı,zaten yuksek adetlı gırdı. Satılamayınca ındırımler geldı zaten.
Yanı 2015 model sonradan gıren yok. Hepsı kasım aralık 2015 de geldı ve 2017 ye kadar bıtmedı satısı.
295'e verılen arac ayrı,onu gruptan bılıyorum. Suan dogusta farklı gırıs araçlar var. Onlar bıtınce ne olucak...
Jason bu sureyı cok onceden yaptı. 2 farklı gunde cıktı pıste,2.cıkısta yaptı. Bugun basın lansmanı oldugu ıcın deklere ettıler. Vıdeoda bugun yayınlanıcak...

Aydınlattın beni. Teşekkür.

Black_Eagle
12-10-2017, 10:01
sti 4 çeker bi araç, virajlarda bunu hissettirebilir. düzlüklerde de bu avantajını kullanabilir. (ama bu şu demek değil, düzlüklerde aça aça gidecek)
R daha güçlü evet hemde daha hafif (60-70 kg fark wardı sanırsam)

tüm bunları birleştirsek en azından kafa kafaya süreler çıkması gerekmez mi?

bi yerde 2.21 yapan b stock araba, yanında bi subi evo yok. ((süre olarak))

klasman farkı (4wd-rwd-awd) warsa ok, ama bu tip bi fark yoksa problem nerde, onu çözümlemeye çalışmaktayım :icon_tup:

Rıdvan

Sti ve Evo tamamen pist odaklı araçlar degilki. Ayrıca düzlükte avantaj demissiniz ama 4 çeker hız arttikca avantaj olmaktan çıkıyor. Pist zaten kaliteli asfalt ve yüksek hız var 0 dan da kalkmadiklari icin tutunma sıkıntısı yok o yüzden pist odaklı type r avantajli. Hem daha güçlü hem daha hafif.

barisy
12-10-2017, 11:45
Pist asfaltını kazıyacak kadar güçlü 4 çekerler avantaja döner ancak. Pist rekoru sanırım 4 çeker bir araçtayıdı.

TaGo
12-10-2017, 11:54
STİ veya EVO gibi araçların kalın amortisör yapısı ve 17-18 gibi jant ölçülerine bakarsanız. Birde yerden yüksek yapılarınıda göz önünde bulundurursanız aslında pist için yapılmış araçlar değil, daha ziyade bozuk zemin veya ralli konsepti yollara ait araçlar olduğunu göreceksiniz

997TT
12-10-2017, 14:45
Eski subaru sever olarak yazayım;
Malesef kendılerını gelıstıremedıler. Bakın ben bug eye stı ve 1.5 senede makyajlandıgı 2003 stı aldım. O zamanlar cıddı ıyılerdı. Motorları saglam,frenlerı vs sı ıyı ıdı. Sonra dıferansıyel teknolojısı cıktı. Ama sonra ılermedı. Ha yenı kasa fena degıl ama o kadar. Fark cok acıldı,satıslara bakın,baya musterı kaybettı.
Hothatch ler ıse 3-4 yıldır her sene acayıp gelısıyor ve yakaladılar... Belkıde belkıde degıl,gectıler...
Pıst tekoru porsche turbo da yanlıs ıst park ozelınde bırsey cunku guc seven bır pıst. Yoksa arkadan ıter daıma gecıcektır. Ve cıkan pılot gaby,harıka bırı...

K.Kaan
12-10-2017, 15:12
Malesef kendılerını gelıstıremedıler. Bakın ben bug eye stı ve 1.5 senede makyajlandıgı 2003 stı aldım. O zamanlar cıddı ıyılerdı. Motorları saglam,frenlerı vs sı ıyı ıdı. Sonra dıferansıyel teknolojısı cıktı. Ama sonra ılermedı. Ha yenı kasa fena degıl ama o kadar. Fark cok acıldı,satıslara bakın,baya musterı kaybettı.
Hothatch ler ıse 3-4 yıldır her sene acayıp gelısıyor ve yakaladılar... Belkıde belkıde degıl,gectıler...
Pıst tekoru porsche turbo da yanlıs ıst park ozelınde bırsey cunku guc seven bır pıst. Yoksa arkadan ıter daıma gecıcektır. Ve cıkan pılot gaby,harıka bırı...

Murat Abi fk8 i ne zaman teslim alacaksın bilmiyorum ancak cidden yapacağın süreyi merak ediyorum parkta. Bugün basın lansmanında kullanma fırsatım oldu gerçekten çok keyif aldım. Araç içi video kaydettim ancak dediğim gibi ortam itibari ile ve Jason ın grup temposunu belirlemesiyle oldukça yavaş 4 tur atmış olsak da tadı damağımda kaldı diyebilirim. Fk2 deki ısınma probleminin de ortadan kalktığı söylendi. İncelemelerin ve yorumlarını bekliyorum dört gözle... Fk2 yolda kullanma fırsatı bulmuştum 8 i parkta olunca çok ta belirgin birşeyler söylemek mümkün olmuyor kendi adıma araçların farkı ile ilgili, ama comfort modu gayet yumuşak geldi:) taş düşürme derdine son sanırım artık :D bir de koltukları inanılmaz rahat:D

Tholl-ga
12-10-2017, 15:18
jason fk2 nın süresini fk8 ile 2 saniye indirmiş

K.Kaan
12-10-2017, 15:25

Aynen abi. Kendisi ile sohbet ettik, fk2 deki problemlerin yaşanmadığını söyledi zaten.

Black_Eagle
12-10-2017, 16:13

Kesinlikle katılıyorum 2001 yılındaki sti 2000 motor 265hp şimdiki sti 2.5 310 hp 17 yılda 45hp güç artırabilmişler. Belki dünyanın en sorunsuz motorudur bilmiyorum ama turbo motora bu kadar erken geçip bu kadar geride kalmak yakışmadı bence subaruya. Neyse konu dağılmasın fk8 in pistte neler yapacağını merakla bekliyoruz. Umarım ısınma muhabbetlerinin konuşulmadığı bir tecrübe yaşatır tüm alanlara.

hitech
12-10-2017, 16:35
Pist olayı çok farklı 4 çeker hız yükseldikçe dezavantaj ( aktarma kaybı vs ) Pist için ideal araçlar genelde arka çeker.

majesty
12-10-2017, 19:31
2.20.xxx beklerdim zaten kimse geçemiyo diye kasmadı sanırım...

997TT
12-10-2017, 19:36

0,6 sec ındırdı...
Benım cupra ıle yaptıgım 2.18.200 suresıne ulasabılıcegımı dusunmuyorum fk6 ıle...

PiscocuK
12-10-2017, 19:40
0,6 sec ındırdı...
Benım cupra ıle yaptıgım 2.18.200 suresıne ulasabılıcegımı dusunmuyorum fk6 ıle...

Ooo yeni bir model mi doguyor yoksaaa :)

mrbars
12-10-2017, 19:41
2.20.xxx beklerdim zaten kimse geçemiyo diye kasmadı sanırım...

2.21.550'den iyi süre yapan 3 önden çeker var listede.
Stock olarak en iyi süre FK8'de.

mrbars
12-10-2017, 19:45

Az farkla 918'de rekor şu an için.

997TT
12-10-2017, 20:10
918'i saymayalım,lımıtde gıdemedıler...
Bakalım ben ne yapacagım.

majesty
12-10-2017, 21:19
sen geçersen abi jason birdaha geçer:) hakkı 2.19 civarı

Mr.Bilal
12-10-2017, 21:27
Nezamam cikacan abi piste

onur_S
12-10-2017, 21:27
sen geçersen abi jason birdaha geçer:) hakkı 2.19 civarı

Aynı araçla kıyas yapmak lazım, Jason denilen adam profesyonel oradan eşitsizlik var ama o stok araçla süre yapıyor. Trofeo R, cooler, yazılımlıyla ciddi güzel süre yapabilir ama sonuçta amatör değil o kadar da farkı oluyor demek ki.

majesty
12-10-2017, 22:17
abi stock o araba 2.20 altında döner, dokunuşlarla listedeki ilk üç arabayada yaklaşır hatta geçedebilir

997TT
12-10-2017, 22:24
Persembe stok halde cıkacagım.
Jason ıle aramızda 0-1sec arası fark olur bu araclarda. Mesela megane ıle farkımız 0,7 sec ıdı.
Adam cokk ıyı.

VTec_king
13-10-2017, 17:49
Murat hayırlı olsun kazasız belasız kullan :), cuprayı satmanda vesile oldum,füme type r ı almanda vesile oldum daha napıyım :))))

MiaMi
13-10-2017, 19:37
34 SN XXXX plaka iki gündür denk geliyorum o kadar hızlı geçiyorki keyfini bile çıkaramadım :) genç bi kardeşimiz.

mrbars
13-10-2017, 21:57
abi stock o araba 2.20 altında döner, dokunuşlarla listedeki ilk üç arabayada yaklaşır hatta geçedebilir

Listedeki ilk 3 araca bir bakalım:
- Cupra 2.18.2: 370+ HP, 380 mm Alcon frenler, DSG, 80+ kg sökük, Trofeo, drop KW yay, intercooler, CAI, iyi egzos, hafif jant vs.
- Cupra 2.20: 360+ HP, 380 mm Alcon frenler, DSG, Trofeo, KW Clubsport, intercooler, İskender, jant vs.
- Cupra 2.20.4: 380+ HP, 370 mm big brake kit, DSG, Trofeo, intercooler, iyi egzos, jant vs. (sökük müydü hatırlamıyorum)
(DOTsuz lastikle çıktığı için listede olmayan ancak 2.19.7 dönen diğer Cupra da yukarıdakiler gibi.)

Pilotajların biri kazma, öteki Yiğit, öteki Zeki, öteki Murat zaten. Şimdi Honda stock beygirle ve stock ağırlıkla, DSG'siz, İstanbul Park gibi beygir sevici bir pistte nasıl geçecek? Jason stock 2.21.5 yapınca beklenti büyük yükseliyor ama, gerçek hayat maalesef Jason değil, adam hızlı; adam uçuyor. İzlediğim gördüğüm videolara bakıyorum da, hiçbirimizle mukayese kabul etmez.

Stock FK2 de, Stock FK8 de iyi pist günleri pilotajıyla bile 2.20'ye inemez. 370+ HP olur, iyi pilotajla mümkün. Stock güçle ancak Jason gibi bir pilotla, hafif jant, Trofeo vs. gibi bir setupla ancak yine 2.20.xxx'ler konuşulur.
Bunca zamandır 370+ HP FK2 çıktı, en iyi süre 2.22 ortası. Jason'ın stock süresi bile hala geçilemedi.

Söylemek istediğim, Murat'ın Cupra'lı 2.18.2'si Type R ile hiçbir zaman geçilemeyebilir.

997TT
13-10-2017, 22:11
Kucuk eklemeler yapayim;
Bende ki hafif jant oz yada enkei gibi hafif degil di. Jant basi yaklasik 2kg hafif di(1,7) ***** cupranin janti agir malesef :(
2:22 li tayyar suresi benimse,8.virajdan itibaren basinc cok dustu. Stg2 tayyar 2:20 yapar. Hatta 2 yada 3.ciksinda 2:19 mumkun.
Stok yapicagi 2:22-21 dir.
Yigitin arac sokuk ve coil vardi sanirim. Gucu 400'e yakindi yanlis haturlamiyorsam.
Fk8 icin birsey diyemem ama persembe stok cikacagim. Bakicagiz.
Ayrica duzgun bir coil ve kamber kiti olsaydi,net 2:17 yapardim. Bunlari aldim ama araba satilinca hayallerde kaldi. Vag motoru ve sanzimani ciddi iyi...
Honda da bir tik altinda,bu gercek malesef. Ama fk8 den umitliyim fakat rekor yine gelmez gibi...

Zero
13-10-2017, 23:11
Bende ekleme yapayım 2.19.7 dönerken stok tek piston fren kaliperleri(Allahın belasıdır stok fren,cuprayla stok fren seans tamamlayan birtek ben varım bugüne kadar), stok amortisör ve kamber, stok filtre kutusu (filtreli stage2 den -15 hp) vardı(araç dynosu 365 hp idi). Arka ve sağ ön koltuk söküktü araç takribi ben hariç 1350 kg gibiydi. Fk8 stok(lastik dahil) 2.20 yapar, az daha zorlasa rekor kırar gibi düşünceler sadece güzel hayallerde kalır ki Jason gibi bir pilota aynı setupta pist günlerinde 2 saniye yanaşacak adamın önünde saygıyla eğiliriz. Siz stok araç en iyi süresi denen 2.xx.xx diye gördüğünüz sürelere ortalama üstü bir pilotla aynı setupla en az 2.5 - 3 saniye daha koymalısınız.

TaGo
14-10-2017, 09:15
Tamamda birgün bu 380 hp olan Leonları Jason kullansa kaç uyaparı bilebilecekmiyiz peki??

mrbars
14-10-2017, 09:27
Tamamda birgün bu 380 hp olan Leonları Jason kullansa kaç uyaparı bilebilecekmiyiz peki??

2.16 döner, 2 takım elbise diker, üstüne bir de bizi.. tövbe.
2 kuruşluk zevkimiz var, yakarız arabayı, moral bozmanın anlamı yok :)

!KO
14-10-2017, 10:29
Ben bu konuda jasonun cok iyi bi pilot olmadıgınıda okudum :D

Zero
14-10-2017, 10:45
İyi değil denen Jasonun cv sini okuyup sürüşünü izlemek yeterli gelir heralde nasıl bir pilot olduğunu anlamak için :) herkes uçup kaçıyor da lafta kalıyor

997TT
14-10-2017, 11:57
2:16'ya katilmiyorum.
Belli bir noktadan sonra virgil iniyor.
2:17 ok ama 2:16 icin daha farkli bir detay gerek.

majesty
16-10-2017, 08:43
sırf lastikle şişmesse eğer 2.19 yapar bu araba net. yüklenir we sökülürse daha da iner.

hiç spec yazmaya gerek yok istanbul parkta plotaj 1-2 sn oynar. Jason evinin arka bahçesinde gibi rahat dönüyo rekabet yok kowaladığı bişi yok kowalayanda yok. biri bu süreyi geçsin ertesi gün bir sn indirir bu iş 2.18. xxx lere kadar sürer.

bunun dışında golf r 4 çeker değil mi? heldex?

bu arabanın sorunu şişmesi ısınıyor alet bu kadar basit, istanbul park isterse güç pistinin kralı olsun iki turda bir ( bu kadar iddialı bir araç ) süre bu kadar oynamamalı.

frenlere gelince frenlar daha ne olsun belkide arabanın en iyi kısmı :)

ring testleri izliyoruz rekorlar görüyoruz ama ben kamera arkalarınıda görmek isterdim. Ayrıca orayla bizim pisti karşılaştırmayın allah çarpar :)

ben olsam pist kasmam yüklerim roll a çıkarım son sürat şanzuman falan çok iyi, nasıl olsa orada bol bol soğutursun.

997TT
16-10-2017, 08:49
Stok typeR,lastıkle 2:18....
Ve bellı bır yerden sonra "1 sanıye" ındırmek cok zor.
Yenı vıdeo yu ızledınız sanırım?
Sız hangı araclarla cıktınız ist park'a ve sureler nelerdı majesty

majesty
16-10-2017, 08:58
video izlemedim warsa koy abi izleyelim,

benim muhtelif çıktığım araçlar oldu, tek süre kastığım geçen sene beyaz rocco 2.0 tsi ön çeker idi, stage 3 k04 kw ddc viraj demir p zero sıfır, qualife vs vs yani o bahsettiğiniz speclerin çoğu war idi sadece frenler yetişmemişti. 255 8 pot bbk d2 frenler idi.

herneyse süre 2.30 civarı video kayıtlarından baktığım zaten pekte bişi beklemiyordum.

işte sizin o "belli bir yer" dediğiniz yerde başlıyo herşey zaten. Rekabet yok birbirini alenen zorlayan yok para çokomel war şimdilik. Tekrar söylüyorum gerçek bir pilot Jason dahildir buna, o süreyi sırf lastikle bir sn civarı indirir net.

Zero
16-10-2017, 10:49
Keşke herşey öyle kağıt üzerinde konuşulduğu gibi 1er 2 şer inse :)

mrbars
16-10-2017, 11:16
2.15 rahat döner. Zorlarsa 2.10. Rekabete dönerse 2.55. Hava serin olursa, rüzgar Japonyadan eserse düz 2 olura doğru gidiyoruz.

majesty
16-10-2017, 12:31
tamam sustum :)

MK8800
16-10-2017, 12:51
Konu ilk açıldığında FATIH reyis kimseyi dolandırmamış , RAMS henüz patlamamış , Darbe girişimi olmamış , K.Irak'ta referandum yapılmamış , Trump başa gelmemişti :D

Japon harakirilerin abdestsizliği nelere mal oldu :D

Ewren
16-10-2017, 12:56
2.15 rahat döner. Zorlarsa 2.10. Rekabete dönerse 2.55. Hava serin olursa, rüzgar Japonyadan eserse düz 2 olura doğru gidiyoruz.

hepsi bir arada olursa F1 aracı da geçilir.

kalipson
16-10-2017, 13:00
Konu ilk açıldığında FATIH reyis kimseyi dolandırmamış , RAMS henüz patlamamış , Darbe girişimi olmamış , K.Irak'ta referandum yapılmamış , Trump başa gelmemişti :D

Japon harakirilerin abdestsizliği nelere mal oldu :D

500üncü sayfaya az kaldı(mobilde). Ha gayret :D

mrbars
16-10-2017, 14:51
Keşke herşey öyle kağıt üzerinde konuşulduğu gibi 1er 2 şer inse :)

2.20 yaptığım videoyu izledim. Oha böyle saçma dönüp 2.20 yaptıysam, 2.17 rahat gibi bir hisse kapıldım.

Sonra dötümden ter aktığını da hatırladım. 235 kadran ile arka düzlükte frene basılan, 2nci virajda tapagaz dönerken 170 ile soldaki çayır çimene ışık hızıyla yaklaşılan 3 kulhuvallah 1 elham anları var ya... Bak yazarken bile korkudan çişim geldi gene.

barisy
16-10-2017, 15:17
Mattias Ekstrom çıkıp piste gelse , rekor kıran leon cupra direksiyonuna otursa anca o zaman 2,15 ler görülür bence. O kadar farkta olsun artık.

B.Koçer
16-10-2017, 15:21
Persembe stok halde cıkacagım.
Jason ıle aramızda 0-1sec arası fark olur bu araclarda. Mesela megane ıle farkımız 0,7 sec ıdı.
Adam cokk ıyı.

Bu mütevaziliğin sırrı nedir :D

surenızı merak ile bekliyorum

kalipson
16-10-2017, 15:56
2.20 yaptığım videoyu izledim. Oha böyle saçma dönüp 2.20 yaptıysam, 2.17 rahat gibi bir hisse kapıldım.

Sonra dötümden ter aktığını da hatırladım. 235 kadran ile arka düzlükte frene basılan, 2nci virajda tapagaz dönerken 170 ile soldaki çayır çimene ışık hızıyla yaklaşılan 3 kulhuvallah 1 elham anları var ya... Bak yazarken bile korkudan çişim geldi gene.

Şu samimi yorum bile o süre kasma hadisesinin nasıl zor bişey olduğunu anlamaya yeter de artar.

997TT
16-10-2017, 16:54
Ozellikle sordum daha once ne ile cikip sure yaptiniz diye.
Bazi seyleri yasayip yazmak en iyisi. Bu sayfanin basindan sonuna mesajlarin %70'i yasamadan yazilanlar. Yasayanlara saygi gostermeden "yok oyle olmaz" zihniyeti...
Nasreddin hica ne demis;bana agactan duseni getirin....
Bakin benim virgul saniye bile bazi yerlerden sonra zor iniyor dememi baybars-zeki gibi aracin belli sinirina gelmisler beni anliyor...
Mesela gt3 ile tecrubeli pilot ile aramda pek saniye yok. Sadece virgul var ama yaris pilotuyla saniye(yabanci).
2:18:200'de para cokomel egrisi olsaydi,benden setuplari cokk daha ileride olan araclar cok daha iyisini yapardi. Bende ne coil ne kamber kiti vardi.
Araba basarili,bende biraz ayak uydurdum o kadar. Bende isterdim kaliteli hafif jantim ve coilim olsun ama ben bu sekilde de iyi bir sure cikaririm,keyifli olur dedim,benim icin oldu da. Tam taktim coil ve kamber plate'i,satildi :(
Gelelim rekor cupraya babamin oglu gelse ne olurdu kismina;3 saniye... Yani 2:22'den degil 2:20 hic degil,2:18'den 3 saniye.... Ya ben yillarca birsey ogrenemedim yada saniyeleri henuz kavrayamadim.

Zero
16-10-2017, 17:11
3 er 5 er iniyoruz hothatchlerle ha gayret genel rekor gelecek

majesty
16-10-2017, 17:11
o zaman damdan dusmeyen yazmasin bu konuya, ama haklisin bu is tecrube pistte gecen km meselesl.. lafim yok araba degistir sure guncelle dewam:) bu is bildigin para cokomel mewzusudur.. 5 kere cikabilen ile 50 kere cikan tabiki bir degil olamasda neyse uzatmayayim fazla kazasiz gazlamalar

997TT
16-10-2017, 17:32
Parası olan yuzler cıktı pıste,hatta kendılerıne gore ıyı pıkotlar.
Foto koymayı beceremıyorum ama ac lısteye bak,2:17:000 ıle 2:18:500 arasına.
Para cokomel olsaydı 140 tl lık cupranın etrafında o tarz araclar olurdu.
Damdan dusmeyen damdan dusunce basıma sunlar geldı dıye yazmasın. Sen ısıne geldıgı gıbı cevapladıkca,keske damdan dusse dıyorum...
50 kere cıkmayla olsaydı,o open pıt gunlerınde 40-60 tur arası atan kısıler bugun pıstın rekorunu 2:00'a getırırdı.
Ne guzel soylemıssın,"uzatmayalım" yeter kı uzat ama bılmeden bol keseden atarak degıl. Bılerek yasayarak. Surda bılgı paylassak,hatta bılmedıgım seylerı ogrensem. Yok olmaz kardesım;bızde herkes teknık dırektor yada her ısı bılır. Ver parayı,hazırla arabayı al sana rekor,uzatma ıste kardesım,benden ıyı mı bılıceksın.(nokt)

ahk
16-10-2017, 17:41
onu tak bunu çıkar fren koy don tak yazılım yap vs. bunlardan önce zaten official bi derece olmayacağına göre takarım slickleri yıkarım rekorları. Herşeyi yapıp hala tam slick ile çıkılmıyorsa hata ediliyor.

majesty
16-10-2017, 18:10
sakin ol bence biraz, bol keseden atan tutanda yok saçmasapan bir konu için uslubumuzu bozmayalım.bu benim görüşüm we sen sayfalarca yazsanda değişmeyecek... bu işin içinde yetenek we sponsor olmadıkça para - çokomel nokta

997TT
16-10-2017, 18:33
onu tak bunu çıkar fren koy don tak yazılım yap vs. bunlardan önce zaten official bi derece olmayacağına göre takarım slickleri yıkarım rekorları. Herşeyi yapıp hala tam slick ile çıkılmıyorsa hata ediliyor.

Slıck takarsan malesef sure bambaska kategorıye gırer. Sure yapan aracların hangısınde ne var bılınmez. Oraya 1500hp olan da arac cıkıyor,75hp de. Bu yuzden tek ayırt edılebılen nokta lastık.
Mesela persembe stok cıkıcagım,sadece kullanılmıs pırellı takıcagım. Bakalım araba ne kadar yetıcek.... Bugun on duzene baktım ve hayal kırıklıgı yasadım. Arka aks bagımsız ama ana kolu sabıt yapmıslar. Yenı nesıl tum bagımsız arka aksların hıcbırı sabıt degıl. Sadece toe ayarlanabılıyor :(
Ama stok ayarları gayet agresıf,hele kaster ayarı sımdıye kadar gordugum en agresıf onden ceker. Kamberler 1,5, toe lar nedense on arka esıt. Sanırım arkası bagımsız olunca kafa cabuk donsun ıstedıler.
Bu sefer kılıt muhtesem calısıyor,bekleme neredeyse yok. Fren sıstemı cok yakın ama merkez degısmıs,basınc daha cabuk gelıyor.
Sanzıman sogutucu buyumus,yag da oyle.
On takım da degısmıs ve salıncakda kı denge cubuklarını getırmısler.
Fren havalandırmalarını baya buyutmusler ve aks ustune yonlendırmelı kalıp koymuslar.
Daha cok ayrıntı var,aklıma geldıkce ve kullandık yazarım.

barisy
16-10-2017, 19:54
Mattias Ekstrom çıkıp piste gelse , rekor kıran leon cupra direksiyonuna otursa anca o zaman 2,15 ler görülür bence. O kadar farkta olsun artık.

Buradaki 3 saniye farkı şundan dedim. Hani var ya Race of Champions yarışları. Dünya şampiyonları çıkıp çeşitli araçlarla yarışıyorlar. Onda dahi saniye oynuyor aralarında. Bugün dünya şampiyonu adamları ayrı bir kategoriye koymak lazım. Bizler için durum farklı. Muhtemelen hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz sonucunu ama ben lafımın arkasında olayım. Buradaki en iyi dereceye , aynı araba ile 3 saniye farkı atması çok doğal değil mi bir dünya şampiyonunun ?

Piste çıkan sanırım Marco Seefreid ve Giacono Piccini var sadece profesyonel yarışçı olarak. Onların da dereceleri oldukça iyi.

Zero
16-10-2017, 21:44
Arabaya göre profla amatör arası farklar oynuyor. İyi bir amatör belki bir clio ile profu geçebilir ama hothatchle prof daha hızlı oluyor supersportta ise fark açılıyor. Hızlar arttıkça alabileceğin risk seviyesi değişitor aynı zamanda hata payın artıyor vs vs. Sabit bir kıyas yapmak imkansız herkesin bi tarzı var.

barisy
16-10-2017, 22:09
Arabaya göre profla amatör arası farklar oynuyor. İyi bir amatör belki bir clio ile profu geçebilir ama hothatchle prof daha hızlı oluyor supersportta ise fark açılıyor. Hızlar arttıkça alabileceğin risk seviyesi değişitor aynı zamanda hata payın artıyor vs vs. Sabit bir kıyas yapmak imkansız herkesin bi tarzı var.

Muhakkak. Hız yükseldikçe profesyonelliğin getirisi artıyor. Nihayetinde adamlar hayatını bu işe adıyorlar.

kalipson
16-10-2017, 22:13
Muhakkak. Hız yükseldikçe profesyonelliğin getirisi artıyor. Nihayetinde adamlar hayatını bu işe adıyorlar.

Profesyonel adamlar. Bu işten geçimini sağlayan ileri düzey tipler. Eğitim almadan o seviyeye çıkılmaz diye düşünüyorum

Zero
16-10-2017, 22:59
Profesyonel adamlar. Bu işten geçimini sağlayan ileri düzey tipler. Eğitim almadan o seviyeye çıkılmaz diye düşünüyorum

Sadece eğitimle olacak iş değil çok fazla pratik ve doğuştan yetenek lazım en önemlisi de Türkiye şartlarında çokomele ulaşım gücün olması lazım :)

ahk
17-10-2017, 09:09
Slıck takarsan malesef sure bambaska kategorıye gırer. Sure yapan aracların hangısınde ne var bılınmez. Oraya 1500hp olan da arac cıkıyor,75hp de. Bu yuzden tek ayırt edılebılen nokta lastık.
Mesela persembe stok cıkıcagım,sadece kullanılmıs pırellı takıcagım. Bakalım araba ne kadar yetıcek.... Bugun on duzene baktım ve hayal kırıklıgı yasadım. Arka aks bagımsız ama ana kolu sabıt yapmıslar. Yenı nesıl tum bagımsız arka aksların hıcbırı sabıt degıl. Sadece toe ayarlanabılıyor :(
Ama stok ayarları gayet agresıf,hele kaster ayarı sımdıye kadar gordugum en agresıf onden ceker. Kamberler 1,5, toe lar nedense on arka esıt. Sanırım arkası bagımsız olunca kafa cabuk donsun ıstedıler.
Bu sefer kılıt muhtesem calısıyor,bekleme neredeyse yok. Fren sıstemı cok yakın ama merkez degısmıs,basınc daha cabuk gelıyor.
Sanzıman sogutucu buyumus,yag da oyle.
On takım da degısmıs ve salıncakda kı denge cubuklarını getırmısler.
Fren havalandırmalarını baya buyutmusler ve aks ustune yonlendırmelı kalıp koymuslar.
Daha cok ayrıntı var,aklıma geldıkce ve kullandık yazarım.

tabiki ilk fark edilen lastiktir ama nasıl olsa resmi bir süre kasılmıyor sürekli süre şöyle olur böyle olur yazdıkları için en önemli etken lastiği değiştirip yapılabilecek en iyi süre görülebilir. Sonuçta resmi bir süre için uğraşılmıyor.
Yaşadığım olayı aktarayım arkadaşlarla izmir ülkü deki sienaları aldık kendi arabama önce yürüyenle ilgili bikaç ayar yaptım süre 0,5 civarı oynadı sonra 5000-6000€ değeri olan proflex amortisör taktım 0,5-1 saniye alabildik. Sonra gittim advan slick aldım jantları 14'den 15 yapmama rağmen süre bir anda 2 saniye iyileşti ki daha limitte değilim ama poloların sürelerine yaklaşıyorum. Bu kadar fark olur deselerdi inanmazdım ama lastiğin ne demek olduğunu anladım.

Viraj demiri, arka aks, iz açıklığı, piste göre kamber ve toe açıları, motor kaputunu biraz yükseltmek , arka tamponun paraşüt etkisini gidermek gibi ufak dokunuşlarda yapabilirsiniz. Pistteki araçta (siena) güç için çok bir şey yapılamadığı için yol tutuşa baya kafa yorduk.

Birde bu işte dünya şampiyonları çok farklı noktadalar jason gibi fabrika olanakları ile tur atsanız bence aynı süreleri yapabilirsiniz.

mkerim
17-10-2017, 09:15
Ben bu konuda jasonun cok iyi bi pilot olmadıgınıda okudum :D

babasının F1 pisti vardı ancak bu kadar oldu

KÖROĞLU
17-10-2017, 09:25
Foto koymayı beceremıyorum ama ac lısteye bak,2:17:000 ıle 2:18:500 arasına.

Ufak bir destek.

https://i.hizliresim.com/vJZ0jm.jpg (https://hizliresim.com/vJZ0jm)

Tüm süreler için

Intercity İstanbul Park (http://intercitypark.com/#/dereceler)

PiscocuK
17-10-2017, 09:27
Gelecek nesil bir istanbulpark&FK2 ikilisine anlam veremeyecek
birde eski kasetler ile kurşun kalem ikisine

KÖROĞLU
17-10-2017, 09:27
Edit geri gelsin eyy adminler :) Yok yere mesaj sayımız yükseliyor.

Önden çeker kategorisini de ekleyelim.

https://i.hizliresim.com/nJEvlR.jpg (https://hizliresim.com/nJEvlR)

AşkınS.
17-10-2017, 10:09
Seat>typer mi diyoruz :D

mrbars
17-10-2017, 10:58
Seat>typer mi diyoruz :D

Ah, bir de "rollcular niye pistte hızlı değiller" diye bir soru gelse konu garanti 1000 sayfa olur.

mrbars
17-10-2017, 11:02
Ufak bir destek.

Tüm süreler için

ulan bu foto çok acı ya. tabloda Cupralar temsili:

Barcelona
Real Madrid
Milan
Bayern Münih
Siirt Köy Hizmetleri
Liverpool
Manchester
Yeni Malatya
Juventus
Lazio

barisy
17-10-2017, 11:27
tabiki ilk fark edilen lastiktir ama nasıl olsa resmi bir süre kasılmıyor sürekli süre şöyle olur böyle olur yazdıkları için en önemli etken lastiği değiştirip yapılabilecek en iyi süre görülebilir. Sonuçta resmi bir süre için uğraşılmıyor.
Yaşadığım olayı aktarayım arkadaşlarla izmir ülkü deki sienaları aldık kendi arabama önce yürüyenle ilgili bikaç ayar yaptım süre 0,5 civarı oynadı sonra 5000-6000€ değeri olan proflex amortisör taktım 0,5-1 saniye alabildik. Sonra gittim advan slick aldım jantları 14'den 15 yapmama rağmen süre bir anda 2 saniye iyileşti ki daha limitte değilim ama poloların sürelerine yaklaşıyorum. Bu kadar fark olur deselerdi inanmazdım ama lastiğin ne demek olduğunu anladım.

Viraj demiri, arka aks, iz açıklığı, piste göre kamber ve toe açıları, motor kaputunu biraz yükseltmek , arka tamponun paraşüt etkisini gidermek gibi ufak dokunuşlarda yapabilirsiniz. Pistteki araçta (siena) güç için çok bir şey yapılamadığı için yol tutuşa baya kafa yorduk.

Birde bu işte dünya şampiyonları çok farklı noktadalar jason gibi fabrika olanakları ile tur atsanız bence aynı süreleri yapabilirsiniz.

Geçen pololara da sıfır slick takmışlardı. Önceden yarı slick lastikle 1.07,700 civarı atabilirken sadece lastik değişen araçta 1.05,900 e düşmüştüm. Slick ile yarı slick arasında dağlar kadar fark var tutuşta ve özellikle frenlemede. İnsanın içi dışına çıkıyor ki polo kaç senelik araba , tek piston AP racing kaliper ve oem audi tt 3,2 diskleri var.

Mr.Bilal
17-10-2017, 12:28
ulan bu foto çok acı ya. tabloda Cupralar temsili:

Barcelona
Real Madrid
Milan
Bayern Münih
Siirt Köy Hizmetleri
Liverpool
Manchester
Yeni Malatya
Juventus
Lazio

ne güldüm ya :D aklınada gelmiş abi :D

KÖROĞLU
17-10-2017, 12:30
Ah, bir de "rollcular niye pistte hızlı değiller" diye bir soru gelse konu garanti 1000 sayfa olur.

Hiç piste çıkmadım çıkacak bir aracım da olmadı işin gerçeği ama farklı tecrübelerimden biliyorum ki bir işi işte ortalamanın üstüne çıkana kadar çabuk yol kat edebiliyorsun. Ama sonrasında 1 tık ilerlemek (piste 1-2 sec geliştirmek) diyelim çok daha çaba (maddi manevi) gerektiriyor.

Roll (taşlanmayı göze alıyorum) keyifli bişey ama vites kaçırmadıktan sonra 3 aşağı 5 yukarı ortalama bir sürücü için benzer sonuçları doğuracak bir aktivide.

Ama listeye bakınca cupranın o kadar ss içinde kendine 2.18.200 gibi bir yer bulması, ki genel klasmanda sıralaması 70. süre yapılmış, oldukça başarılı bence.

Bu da sürücü ve setup farkıdır. Eminim o cuprayla ben çıksam 3 dk da falan dönerim :)

Benim gözümde pist er meydanıdır. Aynı specteki araçlarla çıkıp sürücü farkını görmek lazım. Bu yüzden marka kupalarını hep sevmişimdir,

Aynı araba farklı sürücü , en iyi süreyi yapan en iyidir.net :) (Mekanik sıkıntıları göz ardı ediyoruz tabi)

997TT
17-10-2017, 13:46
Baybars yine zekani konusturmussun! Haha...!
Nerde geliyor bu nukteler aklina...

997TT
17-10-2017, 13:59
Ufak bir destek.

Tüm süreler için

Senden ricam var;hani su 2:18'den 2-3 saniye indirme mevzu leblebi cekirdek gibi konusuluyor ya, 2:18 ile ile 2:15 arasinin fotosunu koyarmisin?

YAS
17-10-2017, 14:06
Senden ricam var;hani su 2:18'den 2-3 saniye indirme mevzu leblebi cekirdek gibi konusuluyor ya, 2:18 ile ile 2:15 arasinin fotosunu koyarmisin?

https://i.hizliresim.com/zJaQQj.png

https://i.hizliresim.com/DyBoov.png

KÖROĞLU
17-10-2017, 14:09
997TT Yasindavulcu halletmiş sağolsun,

Ben bir de arkadan iter 02.15.xxx ile 02.19xxx arası sıralamayı koyayım madem yaptık tam olsun.

https://i.hizliresim.com/LOZdYZ.jpg (https://hizliresim.com/LOZdYZ)

997TT
17-10-2017, 14:15
Simdi burada en iyi sureler yaziyor. Yani orada ki surucu arkadaslar belki 10 kez cikti ama sadece "en iyi" suresi yaziyor.
Tek cikis falan degil...
Rakamlar konussun.
Tesekkur ederim fotolar icin,zahmet oldu.

majesty
17-10-2017, 14:17
görücez leblebiyide çekirdeğide, senden icazetmi alıcaz anlamadım konuşmak için? çok alındın sen bu çokomel mewzusuna sanırım.bu işlerden anlayanı tek kendin sanıyosan yanılıyosun.ascaride orda burda pilotun arkasında gazlamayla olmuyo o işler.uzatmayalım dedik iyice kahwe muhabbetine döndü. tamam geçemez kimse seni en hızlı sensin :)

TaGo
17-10-2017, 14:19
Tamamda aslında burada listede bile gözüken bir detay birçok kişinin anlatmaya çalıştığı. Adamınj teki 991 Carrera s ile yani düz carrera ile birçok iyi sürücünün gt3rs ile bile yapamadığı süreyi çıkarmış. Adfamın lastikle aracıda stokmuş. Zaten gt3rs başlı başına stock araç değil. Tamamen pist setupı olan bir araç. Öbür tarafta başka bir arkadaş standart m3csl ile başkalarının m4 veya benzeri araçla çıkaramadığı süreyide çıkarmış. Topu topu 10 küsür yaşında 360 hp lik bir araç

mrbars
17-10-2017, 14:19
https://imgflip.com/s/meme/Michael-Jackson-Popcorn.jpg

MeRtCaN
17-10-2017, 14:29
Yeni TypeR satışa çıktı Techturkey ine karıştı

Leon cupra Kaç kere makyaj yedi kasa değişti Hiç Konuşulmadı :)

997TT
17-10-2017, 14:33
https://imgflip.com/s/meme/Michael-Jackson-Popcorn.jpg

Bunun leblebi cekirdekli versiyonu yok mu mike? Hahahahahahah

MCN21
17-10-2017, 14:34

Cupra cikip sureyi yapmis, isinmayinca konu olmuyor :heyoo:

997TT
17-10-2017, 14:35

En cok da bunu merak ederim. Cuprayi itin gotune soktum hic tepki gelmedi,sonra rekor mekor oldu,yine ayni.
Vag lobisi zayif cidden. Capina laf yok,cizerler valla... Bak bende tayyarci oldum,ruhuma can geldi :)

mrbars
17-10-2017, 14:36

babaanne arabası kılıklı leon üstüne ne konuşacağız ki.
süreye bakıyorsun vay leon, arabanın tipine bakıyorsun leğen.
hot hatch diye kakalamışlar bize, hatchi var hotu yok.

rebeloghy
17-10-2017, 14:52
babaanne arabası kılıklı leon üstüne ne konuşacağız ki.
süreye bakıyorsun vay leon, arabanın tipine bakıyorsun leğen.
hot hatch diye kakalamışlar bize, hatchi var hotu yok.

3. Teçtörkiy Hothatch savaşı; itilaf devletlerinden VAG grubunun Leon cephesini son durum özeti ; Hatch i var , Hot u yok.

mkerim
17-10-2017, 15:00
Halep oradaysa arşın burada..

pistte gece gündüz yaşasa da olmadı mı olmuyor. biraz kabiliyet gerekiyor.

cnzdmr
17-10-2017, 15:06
Olmayan nedir ben anlamadım ?

Adam F1 pilotu olamadı tamam da TR nin en iyi pilotu değil mi ? Ben daha iyiyim mi diyorsunuz ?

16EC813
17-10-2017, 15:28
yaa ben oldum olası bu sıcak kapak mevzunu anlamdım neden böle demişler ki :D şaka bi yana bende bu konuda en yakışıklısı fk2 gibime geliyo

Ramcho®
17-10-2017, 15:29
En cok da bunu merak ederim. Cuprayi itin gotune soktum hic tepki gelmedi,sonra rekor mekor oldu,yine ayni.
Vag lobisi zayif cidden. Capina laf yok,cizerler valla... Bak bende tayyarci oldum,ruhuma can geldi :)

hiç bir honda bir VAG kalitesini veremez gerek yol tutus gerek kullanım gerekse 2.el olarak.

AşkınS.
17-10-2017, 15:36

Sıcak kanlı insansın abi typerla özdeşleşmen normal :)) hemen ısınıyor insan :D

997TT
17-10-2017, 16:16
Tamamda aslında burada listede bile gözüken bir detay birçok kişinin anlatmaya çalıştığı. Adamınj teki 991 Carrera s ile yani düz carrera ile birçok iyi sürücünün gt3rs ile bile yapamadığı süreyi çıkarmış. Adfamın lastikle aracıda stokmuş. Zaten gt3rs başlı başına stock araç değil. Tamamen pist setupı olan bir araç. Öbür tarafta başka bir arkadaş standart m3csl ile başkalarının m4 veya benzeri araçla çıkaramadığı süreyide çıkarmış. Topu topu 10 küsür yaşında 360 hp lik bir araç
Burda bır kac sey ekleyım;seefreid yarıs pılotu ve bu sureyı amac ugruna yaptı. Ayrıca 991 C2S cıddı basarılı aracdır. Gt3 rs surucusu abımızın ıddıası yok,kendı capında eglenen surucu. 991 gt3 rs sahıbıde yenı basladı bu ıslere,son pıst gununde 2:15'e cektı suresını... Ha yapması gereken 2:10 ama onun ıcın baya pıst kılometresı gerek. Ben gt3 ıle 2:11 yaptım ve benım ıcın lımıt o ama emınım guncel yarısan avrupa'lı bır pılot 2 sec koyar. M3 csl standart degıl,coıl-kamber plate-buyuk frenler-vıraj demırı-koltuk-hafıf jant-lastık vs vs olan arac.
Aynı kabılıyette kı ınsanların surelerı tartısılmalı. Yanı ıyı olmayan surucu Huracan Performanteyle 2:17 yapsa ve daha basıt arac onu gecse nasıl elestırıcegız?

typh10
17-10-2017, 16:19
Sayin Engin

Kasimin ilk haftasi istanbuldayim, gt3 458 gtrdan bir tik daha fazla one cikan aracinizla bir tur attirarsaniz sizi Ozgur sefe davet etmek isterim. Benim goremedigim assetlerini bir anlatirsiniz aracinizin cok memnun olurum , tskler

997TT
17-10-2017, 16:54
Sayin Engin

Kasimin ilk haftasi istanbuldayim, gt3 458 gtrdan bir tik daha fazla one cikan aracinizla bir tur attirarsaniz sizi Ozgur sefe davet etmek isterim. Benim goremedigim assetlerini bir anlatirsiniz aracinizin cok memnun olurum , tskler
Tabıkı Tayfun bey,o seref bana aıt. Sızın gıbı bırıyle zaman geçirmek benım ıcın onurdur...
Ozgur sefde leblebı cekırdek var mı? Konusmak rahat oluyor,yersen....

Zero
17-10-2017, 22:51
Tabıkı Tayfun bey,o seref bana aıt. Sızın gıbı bırıyle zaman geçirmek benım ıcın onurdur...
Ozgur sefde leblebı cekırdek var mı? Konusmak rahat oluyor,yersen....

Özgür Şef varsa bende varım, malumunuz ;)

Ewren
18-10-2017, 08:27
https://www.youtube.com/watch?v=xiKWUL4iEGQ

997TT
18-10-2017, 09:06
Bunu gecenlerde ızlemıstım,guzel karsılastırma olmus.
Buarada typeR amerıka da resmen karaborsa...

Ewren
18-10-2017, 09:35
Araba Amerika pazarına girdiği için bolca parçası çıkar yakında. Fk2 Amerika pazarına satılmadığı için fazla parçası yoktu. Ama fk8 öyle olmaz.

2jz
18-10-2017, 09:44
Typer amerikada tam anlamıyla karaborsada. Önceki hafta arkadaşım bayide bulmuş 48k dolar fiyat çekmişler. Typer her yerde altın mübarek :)

Black_Eagle
18-10-2017, 10:13
New 2017 Honda Civic For Sale (https://www.carsforsale.com/vehicle/details/31903257)

Bu sitede baya type r var 2. El olarak 34k 33k usd ye bulunabiliyor. Bu fiyatlara vergi falan ekleniyormu bilmiyorum.

olivera7
18-10-2017, 10:35
New 2017 Honda Civic For Sale (https://www.carsforsale.com/vehicle/details/31903257)

Bu sitede baya type r var 2. El olarak 34k 33k usd ye bulunabiliyor. Bu fiyatlara vergi falan ekleniyormu bilmiyorum.

Valla gecen 2 hafta once ordaydim san franda ve los angelesta bayilere gittim hic birinde araba yok gelicek olanada 45+tax istiyolar yok satiyor diyolar :)

2jz
18-10-2017, 10:41

Ben bayideki sıfır araçlar için söyledim. 2. El olarak bulunabiliyor ama onlarında fiyatları orada olması gereken fiyatların üzerinde.

YAS
18-10-2017, 10:49
Yarın pistteyiz bakalım fk8 neler yapacak :)

Ewren
18-10-2017, 11:00
Yarın pistteyiz bakalım fk8 neler yapacak :)

Cuma yurt dışına gitmeseydim bende uğramak istiyordum ama burada işleri toparlamam lazım. Güzel olacaktır eminim. Size iyi eğlenceler. :)