Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer
Honda rekoru kiracagiz dedigi hafta Renault sport Suzuka ya giderek sağlam bir rekor kirdi :) Ve Honda 2 subat ta cikartiyoruz dedikten sonra da bunu yayinlamisti :) http://i.hizliresim.com/YvdvYA.jpg (http://hizliresim.com/YvdvYA)
Honda ya fazla yükleniyoruz ne yazık ki:) Konsept otomobiller seri üretimde birebir çıkmaz zaten. ki beyaz renkli araç gayette rakipleri arasında hem daha şık gözüküyor bence hemde bayarılı gelicek gibi...
Low-Rider
02-03-2015, 12:58
Valla megy'nin iç işçiliği bile kalite farkını belli ediyor honda ile . Her şey ''pistte şu kadar süre yapmış şu kadar hıza ulaşmış'' demek değildir bence.
O kadar paralar dökülüp alınacak bir araba. Leon cupra mı ? 4 Kapı yapmışlar normal FR 'den bir farkı yok . Megane RS'mi ? Orta konsol hemen hemen aynı vites klasik renault tarzı .
O beklenen tasarımıyla iç dış olarak honda çıkartsın zaten keşke param olsa da alsam derim :) .
Rekorları kırıcaz diye ortaya çıkan Honda olduğu için pist süresi konusu üzerinden konuşuluyor, böyle bir iddiaları olmasaydı arka planda kalırdı bu konu
CUB;- Hondacılar arabasına para harcamayı sever küçük bir limit ile yüklenirse o motor trophy falan yalan olur :) .
Her şey hız mı sizin için ? Yani bir arabanın içine binince normal dizel megy coupe'dan gözle görülür ciddi farklar olmayınca üzülmüyor musunuz ? Madem iş şaka yapmak , şaka gibi bir araba yapmak şahinler doğanlar ne bileyim 106'lara para yatırılsın gazlayın durun .
Bir arabaya o kadar para dökünce karşıdan gelen insan ''anaaa megane coupe mu lan bu ? 1.4 t mi acaba ? yok lan 1.5 dci'dir kesin.'' demesin .
''ANANI AVRADINI YENİ TYPER .'' bu yorum gayet verdiğin paralara değer en azından :) . Kişisel görüşümdür anlatmak istediğimi anlayan olmuştur illa ki .
reno fena tokatlıcak hondayı ... :/
Süper yapmışlar çok akıllıca reklamlar dönüyor. O süre her türlü iner geçilir vs.vs. ama reklamlar efsane.
HONDA zaten hindistanın parlayan güneşi yeni girdi sektöre atar yapıyo .pneler :) , o rekoru kırarız derlerse kırarlar biliyorsun heleki Japonlar gibi mevzu adamları. İnan hiç dönüp arkalarına bakmazlar o derece.
imza
Tokyo'lu Sabri :D
OrcunInce
02-03-2015, 13:04
CUB;- Hondacılar arabasına para harcamayı sever küçük bir limit ile yüklenirse o motor trophy falan yalan olur :) .
Her şey hız mı sizin için ? Yani bir arabanın içine binince normal dizel megy coupe'dan gözle görülür ciddi farklar olmayınca üzülmüyor musunuz ? Madem iş şaka yapmak , şaka gibi bir araba yapmak şahinler doğanlar ne bileyim 106'lara para yatırılsın gazlayın durun .
Bir arabaya o kadar para dökünce karşıdan gelen insan ''anaaa megane coupe mu lan bu ? 1.4 t mi acaba ? yok lan 1.5 dci'dir kesin.'' demesin .
''ANANI AVRADINI YENİ TYPER .'' bu yorum gayet verdiğin paralara değer en azından :) . Kişisel görüşümdür anlatmak istediğimi anlayan olmuştur illa ki .
Reno'lar genelde düzde hızlı giden arabalar değil zaten :)
Dışardan nasıl göründüğü bazı kişiler için önemli olabilir ama bazıları için de bir o kadar önemsiz. Hatta sleeper olması bazılarının hoşuna bile gidiyor :)
Bir tavsiyem r26 ile ep-3'ün pist sürelerini bir karşılaştır, honda'nın motoru daha dayanıklı olabilir vs. ama pistte r26 bile araya vilayet sokmuş her seferinde. (r26r demiyorum bile) :)
Süper yapmışlar çok akıllıca reklamlar dönüyor. O süre her türlü iner geçilir vs.vs. ama reklamlar efsane.
Abi bir markanın çıkaracağı ürünü ne kadar önemsediği en azından yaptığı reklamlardan bellidir. Marka fanatiği değilim sadece honda ep3 typer'a sahip oldum o kadar .
Ancak Focus RS'in yaptığı dandirik reklam bile bazı şeyleri çok iyi anlatıyor yani .
Kanka şimdi burda konuşmaya deşifre etmeye gerek yok Renault adamlarının spy almak için sabah akşam ringte yattığını biliyoruz.
K O R K U Y O R L A R
Dostum öyle oynadıktan sonra ne ile oynarsan oyna farklı sonuçlar çıkabilir böyle bir karşılaştırma olamaz. Kaldiki hız değil konu pist süresi yani bildiğimiz karayoları olayı bu frenin daha iy ialt takımın daha iyi hızlanman daha iyi düzde basmak değil bu olay.
Karşındaki adam için araba alıyorsan zaten baştan kaybettin kardeşim. Ben kimse için araba almam ; ne 2. eline bakarım ne de başkasının beğenmesine , kendi beğendiğim neyse odur benim için hangisi ile keyif alıyorsam onu alırım.
Typer alınca karşındaki sana supersport araba mı almışsın diyor ? Ne farkı var civic ten ben fark göremiyorum hatta tüm type s ler vs sonradan r olduğu için kafam bile karışıyor R mı diye ;)
Dışardan nasıl göründüğü bazı kişiler için önemli olabilir ama bazıları için de bir o kadar önemsiz. Hatta sleeper olması bazılarının hoşuna bile gidiyor :)
Bir tavsiyem r26 ile ep-3'ün pist sürelerini bir karşılaştır, honda'nın motoru daha dayanıklı olabilir vs. ama pistte r26 bile araya vilayet sokmuş her seferinde. (r26r demiyorum bile) :)
Getirselerdi binseydi memleketin evlatları olmayan araçlarla ilgili burda yarım yalamak tartışıyoruz. İngiltere yaşasak tamam hadi fanatik olalım fan boy olalım ama burda bi gerçek var. Gelmeyecek arabaya amin diyorsunuz.
burakgunay
02-03-2015, 13:07
haha korkma TİTRE diyip trollük yapasım geldi :D
Megane 2 RS im varken dizel bile zanneden olmuştur. Ama ben gösteriş için araba almadığımdan bozulmak bir yana gülüp eğlenip geçmişimdir... Bu arada konsept veya ne halde çıkarsa çıksın gerçekten çok agresif ve güzel olmuş type r.
Ben pist için konuşmuyorum sadece herkesin tek amacı pist ise hangisi hp güç anlamında pist için daha yatkınsa onu tercih etmeleri gayet normal.
Ben direksiyona oturunca çok bi farklılık göremiyorsam tercih etmem. Herkesin kişisel zevki
Yarım yalamak ne demek lan owww EGT yükseldi ben biraz gazete okuyayım.
MertSerhanÖ.
02-03-2015, 13:10
Renault bunca yıllık tahtını kaptıracak?hemde Honda'ya.
Honda severiz seni,tipini,motorunu,sesini ama yav he he :D :D
Merak ettim meggy ile benzin alırken yalnışlıkla mazot dolumu gibi olaylar yaşayan var mı acaba?
Type r da imkansız da o yüzden sordum:P
Ortalık karıştırmaksa bende yazayım istedim yalnış anlaşılmasın. Megane cidden üst düzey bir araç başarısı değil başarıları tartışmasız süreler anlamında. Kim ne derse desin bana fukara tesellisi gibi geliyor. Hergün ring e mi çıkacak alacak adam? İşte buna he he derim ben de. Şöyle ikinci köprüden evime dönerken bi type r kullanmak var bi de ring rekortmeni megane kullanmak var kimse kusura bakmasın... Biraz da zevkimize göre değerlendirelim
OrcunInce
02-03-2015, 13:23
Merak ettim meggy ile benzin alırken yalnışlıkla mazot dolumu gibi olaylar yaşayan var mı acaba?
Ortalık karıştırmaksa bende yazayım istedim yalnış anlaşılmasın. Megane cidden üst düzey bir araç başarısı değil başarıları tartışmasız süreler anlamında. Kim ne derse desin bana fukara tesellisi gibi geliyor. Hergün ring e mi çıkacak alacak adam? İşte buna he he derim ben de. Şöyle ikinci köprüden evime dönerken bi type r kullanmak var bi de ring rekortmeni megane kullanmak var kimse kusura bakmasın... Biraz da zevkimize göre değerlendirelim
Ring dönmesi şart mı arabanın ben anlamıyorum ki?
Ne kadar düz mantıksın farkında mısın?
İkinci köprüden evine dönerken frene basmıyor musun mesela?
Yada bir viraj görünce hangimiz normal dönüyoruz?
Yeni type-r'ı bilemem ama ep3 için konuşacak olursak standart hali bu dediklerimin hiç birini hakkıyla yapabilen bir otomobil değil.
Bunu benim söylememe gerek yok, aç iki tane inceleme oku :)
Bugün trophy alabilen birisi 3 aşağı 5 yukarı type r da alabiliyor fukaralıktan bahsedersek. Sen pist rekortmeni araçları sadece pistte daha başarılı diye düşünerek yolda yol tutuş frenaj vs vs tarzı şeylerle hayatta kalabilme ihtimalini göz ardı etmiş bulunuyorsun. Type r için alan ölür demiyorum yanlış anlaşılmasın ama düzde daha hızlı olduğu aşikar bir araç pistte hep geride kalıyorsa yolda da vardır bir hikmeti şasinin daha başarılı olmasının. Görsel olarak her ne kadar göreceli olsa da %99 nsanlar type r ı beğenir. Ama ben köprüde type r la gösteriş yapmaktansa daha güvenli ve sürüş keyfi alarak gitmeyi tercih edenlerdenim.
Not : İmkanım olduğu an düşünmem yeni type r ı alırım :D
Yeni type-r'ı bilemem ama ep3 için konuşacak olursak standart hali bu dediklerimin hiç birini hakkıyla yapabilen bir otomobil değil.
Allah a şükür hepsini yıllardır okuyorum. Alıntı yaptığın yazının sonuna dikkat etmedin sanırım?
MertSerhanÖ.
02-03-2015, 13:27
Ben dediklerine sonuna kadar katılıyorum.Honda'nın keyfi RS'te yok.3 tane Clio rs'im oldu.Megane rs leride iyi bilirim ama Honda keyifli yani.Benim demek istediğim Honda'nın RİNG rekorunu kırıcaz Renault'un elinden alıcaz gibi tabirlerine.Honda Ring'te 2015 Typer-R ile başarılı olabilir,Ama RS'ten asla.
Megane'da ne güven verici arabaymış arkadaş yıllardır bildiğimiz bir reno değil mi bu araba ?
Bugün trophy alabilen birisi 3 aşağı 5 yukarı type r da alabiliyor fukaralıktan bahsedersek. Sen pist rekortmeni araçları sadece pistte daha başarılı diye düşünerek yolda yol tutuş frenaj vs vs tarzı şeylerle hayatta kalabilme ihtimalini göz ardı etmiş bulunuyorsun. Type r için alan ölür demiyorum yanlış anlaşılmasın ama düzde daha hızlı olduğu aşikar bir araç pistte hep geride kalıyorsa yolda da vardır bir hikmeti şasinin daha başarılı olmasının. Görsel olarak her ne kadar göreceli olsa da %99 nsanlar type r ı beğenir. Ama ben köprüde type r la gösteriş yapmaktansa daha güvenli ve sürüş keyfi alarak gitmeyi tercih edenlerdenim.
Not : İmkanım olduğu an düşünmem yeni type r ı alırım :D
Hocam type r la gösteriş yapmak mı? aksine ben gösteriş değil verdiği zevki yazmak istemiştim. Ki yazımda da megane ın daha başarılı olduğunu yazdım:) Ama kişisel zevkler ve aracın sürücüsüne hissettirdikleri önemli benim için.
Fukaralıkta maddi anlamda değildi o da yalnış anlaşılmış:) Tü kaka honda yazıları için fukara tesellisi diyorum ring rekoru için. :) Ve yine ekliyorum Megane her zaman daha başarılıydı ama type r her zaman daha keyifliydi.. ( Kişisel görüşüm... )
MertSerhanÖ.
02-03-2015, 13:29
Megane'da ne güven verici arabaymış arkadaş yıllardır bildiğimiz bir reno değil mi bu araba ?
Anıl malesef yıllardır bildiğimiz renault değil o araba.:)
OrcunInce
02-03-2015, 13:30
RenaultSport o, Renault değil maalesef. ;)
He bi de eklemeden edemicem; ikinci köprüden evime dönerken hiç arabanın limitlerini görmemeye özen gösterdim her araçta. :) trafikte bu araçların limitlerini yakalamak gereksiz risk içerir... İşte her dakika ringe mi çkılıacak yazım da bununla alakalı aslında.
burakgunay
02-03-2015, 13:31
Ben dediklerine sonuna kadar katılıyorum.Honda'nın keyfi RS'te yok.3 tane Clio rs'im oldu.Megane rs leride iyi bilirim ama Honda keyifli yani.Benim demek istediğim Honda'nın RİNG rekorunu kırıcaz Renault'un elinden alıcaz gibi tabirlerine.Honda Ring'te 2015 Typer-R ile başarılı olabilir,Ama RS'ten asla.
Niye RS'ten asla? Allah mı bu RS?
Anıl malesef yıllardır bildiğimiz renault değil o araba.:)
Hayır yukarıdaki arkadaşlar güvenlik açısından da ele almış o yüzden söyledim. Mesela bir kaza testi ? Ya da motor sağlamlık testi ? Bir honda eder mi ? 100 bin tl üstü para verip motor ile içli dışlı olunca bir psikolojik travma yaşanmaz mı ?
OrcunInce
02-03-2015, 13:32
He bi de eklemeden edemicem; ikinci köprüden evime dönerken hiç arabanın limitlerini görmemeye özen gösterdim her araçta. :) trafikte bu araçların limitlerini yakalamak gereksiz risk içerir... İşte her dakika ringe mi çkılıacak yazım da bununla alakalı aslında.
Az önce anladım demek istediğini, type-r daha zevkli olabilir buna kimse birşey diyemez :)
Limitlerde Rs çok daha güvenli hissettirir, çok daha stabildir demek istedim ben de.
OrcunInce
02-03-2015, 13:33
Hayır yukarıdaki arkadaşlar güvenlik açısından da ele almış o yüzden söyledim. Mesela bir kaza testi ? Ya da motor sağlamlık testi ? Bir honda eder mi ? 100 bin tl üstü para verip motor ile içli dışlı olunca bir psikolojik travma yaşanmaz mı ?
Senin güvenlik anlayışın motor sanırım, Zeki ile aynı yerden bakmıyorsunuz olaya keza benimle de öyle.
Ben düzde hızlı gitsin istesem type-r'da almam gider 2.0tfsi cupra alırım ne uğraşıcam.
Evet bildiğimiz torostan bozma reno ama 265 le kazığa yakın frene oturunca ip gibi durabiliyor.. Evet limit limit giderkende stabil bir şekilde dönebiliyor. Gerisi tırı vırı, arada rs e yanlışlıkla mazot koyan pompacılar yzünden depodan geri çektirmekse sıkça yaşanan durumlar :) . Neyse konu rs type r a dönmeden son veriyorum yazdıklarıma. Type r çok güzel olmuş inş mantıklı fiyatlara ülkemize gelirde bol bol görürüz yollarda. Trophy göremedik fazla bari type r la şenlensin hem kulak hem gözümüz.
RenaultSport o, Renault değil maalesef. ;)
Ne sport ama :) Ben ep3 typer'a sahip oldum en azından o ''vites bölümü''bile ne kadar özel bir arabaya bindiğimi hissettiriyordu bana klişe vtec motor muhabbetini demiyorum bile . Ama RENAULTSPORT'u incelediğimde (fotoğraflardan) arkadaşımın megane coupe'dan çok önemli detaylar ile farklı olduğunu göremiyorum yürüyen aksam motor hariç vs.
OrcunInce
02-03-2015, 13:37
+1 umarım pist rekoru da kırılır da RenaultSport'a iş çıkar.
Rekabet güzel nasıl olsa gidip ikisini de almayacağım fiyatları yüzünden :)
Az önce anladım demek istediğini, type-r daha zevkli olabilir buna kimse birşey diyemez :)
Limitlerde Rs çok daha güvenli hissettirir, çok daha stabildir demek istedim ben de.
Katılıyorum zaten buna:) o yüzden her mesajımda kişisel görüşüm ve megane hep daha başarılıydı yazdım zaten:) ( sürüş dinamikleri olarak ). Trophy i teste geldiği zamanlara yakın ep3 ümüz vardı bir tane de.:) gerçekten frenleme viraj kabiliyeti vs tartışmasız cokcok üstün meganelar şimdiye kadar ki type r lara göre ama beklenti de önemli..
Not: Nedense bir his rekor kırılamayacak gibi geliyor, kırılsada çok elde tutulamayacak gibi..:)
Senin güvenlik anlayışın motor sanırım, Zeki ile aynı yerden bakmıyorsunuz olaya keza benimle de öyle.
Ben düzde hızlı gitsin istesem type-r'da almam gider 2.0tfsi cupra alırım ne uğraşıcam.
Güvenlik anlayışıma kaza testini de eklemiştim . Bildiğimiz reno volvo tarzında bir sağlam araç mı üretti onu sormak istiyorum ? Tamam sport farklı bir model diyorsunuz onu soruyorum neden bu kadar abartılıyor pist derecesi dışında ? Nedir bu arabanın cilvesi sırrı bizim göremediklerimiz ,sizin gördükleriniz ? Yoksa 2014 model standart en dolu dedikleri reno'lara bindim gezme fırsatım oldu bildiğimiz reno diyebiliyorum .
OrcunInce
02-03-2015, 13:39
Ne sport ama :) Ben ep3 typer'a sahip oldum en azından o ''vites bölümü''bile ne kadar özel bir arabaya bindiğimi hissettiriyordu bana klişe vtec motor muhabbetini demiyorum bile . Ama RENAULTSPORT'u incelediğimde (fotoğraflardan) arkadaşımın megane coupe'dan çok önemli detaylar ile farklı olduğunu göremiyorum yürüyen aksam motor hariç vs.
Hiç polemiğe girmek istemiyorum aslında ama anlamadığın bir nokta var senin dediğin zevk meselesi.
Sürüş başarısı bir zevk meselesi değil ama.
Ayrıca standart ep-3 tayyar dıştan çokta farklı değil standartından.
Marka fanatikliği yapmanın da anlamı yok, type-r'ın ring süresi çıksın sonra buraya tekrar yazılır ;)
Bu arada yanlış anlaşılmak istemiyorum rs e gelme sebebi ringde kırarız iddiasıyla reklam yapılıp rekorun kırılamaması rs le alakalı hiç bir fanatizmim yok olsa bedavaya satmazdım, bütün hothatchleri severim. Tekrar söylüyorum çok güzel olmuş type r 130-140 k TL aralığında gelirse bolca görmeyi umut ediyorum hatta.
MertSerhanÖ.
02-03-2015, 13:41
Niye RS'ten asla? Allah mı bu RS?
Tövbe Haşa olurmu öyle şey.Niye RS'ten asla söyliyim mi? Bana Honda'nın bugüne kadar yol tutan,freni mükemmel olan spor bir otomobilini söyle?Ben boklamışmıyım hondayı.Honda motor bakımından performans bakımından RS'ten iyi zaten.Ama Herkes işine bakacak.Renault nasıl ki Honda'nın düz yol başarısına,motor teknolojisi başarısına burnunu sokmuyorsa Honda'da İlk defa Turbo benzine geçtiği bir araçla Ring'in Yıllardır kralına bulaşmayacak.Ha bulaşırsa alır cevabını oturur.Bunda tartışcak bişey yok :)
OrcunInce
02-03-2015, 13:42
Güvenlik anlayışıma kaza testini de eklemiştim . Bildiğimiz reno volvo tarzında bir sağlam araç mı üretti onu sormak istiyorum ? Tamam sport farklı bir model diyorsunuz onu soruyorum neden bu kadar abartılıyor pist derecesi dışında ? Nedir bu arabanın cilvesi sırrı bizim göremediklerimiz ,sizin gördükleriniz ? Yoksa 2014 model standart en dolu dedikleri reno'lara bindim gezme fırsatım oldu bildiğimiz reno diyebiliyorum .
Bak K.Kaan type-r alırım demesine rağmen anlatmış.
Sebebi çok basit, 2005 model arabada 4 piston brembo geliyor. Bana ep-3'te hangi fren sisteminin bulunduğunu söyler misin?
Şasi olarak nasıl oldukları zaten bilinen birşey. 10 tane viraj demiri takılıyor sırf jöle kıvamından çıksın diye.
Süspansiyon ayarı zaten pistten belli.
Ama evet motoru uzun ömürlü, bozulmuyor, evet turbolayınca kırılmıyor hemen vs.
Hiç polemiğe girmek istemiyorum aslında ama anlamadığın bir nokta var senin dediğin zevk meselesi.
Sürüş başarısı bir zevk meselesi değil ama.
Ayrıca standart ep-3 tayyar dıştan çokta farklı değil standartından.
Marka fanatikliği yapmanın da anlamı yok, type-r'ın ring süresi çıksın sonra buraya tekrar yazılır ;)
Ben zaten ilk postlarımda zevk meselesi dedim , hissiyat dedim sonrasında sidik yarışına döndürülünce olanlar oldu .
Herkesin kendi düşüncesi var iktidar saygı duymuyor biz duyalım bari fikirlere :) . Dediğim şu ring süresi bana göre çok abartılıyor supersport bir araç değiller sonuçta ,ya da tapa gaz o şekilde gidebileceğiniz yerler yok trafik alanında . Bu da benim şahsi görüşüm
Bak K.Kaan type-r alırım demesine rağmen anlatmış.
Sebebi çok basit, 2005 model arabada 4 piston brembo geliyor. Bana ep-3'te hangi fren sisteminin bulunduğunu söyler misin?
Şasi olarak nasıl oldukları zaten bilinen birşey. 10 tane viraj demiri takılıyor sırf jöle kıvamından çıksın diye.
Süspansiyon ayarı zaten pistten belli.
Ama evet motoru uzun ömürlü, bozulmuyor, evet turbolayınca kırılmıyor hemen vs.
Söylemek istediklerimiz genelde aynı zevk meselesi giriyor devreye . Eğer bahsettiğiniz süspansiyon ve fren sistemi aracı aldığımda ciddi önemli bir husus ise ve megy ile arasında fiyat anlamında ciddi farklar oluşturuyorsa oturur bi söverim typer'a ; ancak önemli olan artıları daha fazla ön plandayken süspansiyon ve fren tam anlamıyla tatmin etmiyorsa baba çatlasın 10 bin'e bakar hatta bakmaz .
Hondanin hatasi daha gercekci ve butun beklentileri karsilayan bir concept le ortaya cikmasi.
burakgunay
02-03-2015, 13:53
Tövbe Haşa olurmu öyle şey.Niye RS'ten asla söyliyim mi? Bana Honda'nın bugüne kadar yol tutan,freni mükemmel olan spor bir otomobilini söyle?Ben boklamışmıyım hondayı.Honda motor bakımından performans bakımından RS'ten iyi zaten.Ama Herkes işine bakacak.Renault nasıl ki Honda'nın düz yol başarısına,motor teknolojisi başarısına burnunu sokmuyorsa Honda'da İlk defa Turbo benzine geçtiği bir araçla Ring'in Yıllardır kralına bulaşmayacak.Ha bulaşırsa alır cevabını oturur.Bunda tartışcak bişey yok :)
İş yerindeyim klavye tıkırtısı sorun oluyor, akşam detaylı muhabbet edelim kardeşim.
Özet şu, RS geçilmeyecek araba değil pistte, çok zor değil yani honda da yapar geçer ne var. Bu kadar büyütmeyin. Çünkü sizin de belirttiğiniz gibi ne frenleri ne amortisörleri Renault kendi üretmiyor arabası için. Brembodan Ohlinsten Akrapovic ten alıp takıyor. Ne var verir parayı honda da yapar yani mesele mi? Aşın bunları, aftermarket ürünler yüzünden RS Kralsa, gerçekçi değil.
MertSerhanÖ.
02-03-2015, 13:53
Takashi ler ve pierre'lerde konuyu takipte heralde.7 Misafir var :)
burakgunay
02-03-2015, 13:55
Limit limit diyorsunuz, dediğim gibi yapalım hondaya da 6 piston brembo, ne fark kalıcak? Sonuçta dışardan alınan malzeme değil mi yani? Stock haliyse evet tamam haklısınız. Ama kim stock binmek için 2.0 turbo vtec makinalı araba alır söyleyin bana? Hele ki marka Honda gibi fanatik bi marka. Bu araba sapık olacak abiler anlayın, üstüne para harcamak istemeyen almasın. Ha ama alıp harcarsan BAĞ olur. Çünkü çok çok önü açık olur.
MertSerhanÖ.
02-03-2015, 13:57
İş yerindeyim klavye tıkırtısı sorun oluyor, akşam detaylı muhabbet edelim kardeşim.
Özet şu, RS geçilmeyecek araba değil pistte, çok zor değil yani honda da yapar geçer ne var. Bu kadar büyütmeyin. Çünkü sizin de belirttiğiniz gibi ne frenleri ne amortisörleri Renault kendi üretmiyor arabası için. Brembodan Ohlinsten Akrapovic ten alıp takıyor. Ne var verir parayı honda da yapar yani mesele mi? Aşın bunları, aftermarket ürünler yüzünden RS Kralsa, gerçekçi değil.
Yahu tabi ki geçilmeyecek birşey yok.ama şöyle bak olaya Renault bu kadar başarılı olmasa Honda kendini bu konuda bu kadar geliştirebilirmiydi? Rekabet iyidir kaliteyi arttırır :)Bu sitede ne fanatiklikler oldu.Stock VTİ için İbiza cupra geçer dendi,Ben asla ring'te rekoru kıramaz diye ufak bi fanatiklik yapmışım çok mu?:) Bu işin keyifi burda.Hakaret etmeden,saygı düzeyini bozmadan tartışmak,konuşmak.Kaldı ki ikisinin de bana kazandırdığı bir şey yok.Honda'yı çok seviyorum tekrar yazıyorum.Sadece bu benim görüşüm.Nasıl ki siyasi görüş,Futbol görüşü hep bellidir onun gibi birşey.
burakgunay
02-03-2015, 14:00
Yahu tabi ki geçilmeyecek birşey yok.ama şöyle bak olaya Renault bu kadar başarılı olmasa Honda kendini bu konuda bu kadar geliştirebilirmiydi? Rekabet iyidir kaliteyi arttırır :)Bu sitede ne fanatiklikler oldu.Stock VTİ için İbiza cupra geçer dendi,Ben asla ring'te rekoru kıramaz diye ufak bi fanatiklik yapmışım çok mu?:) Bu işin keyifi burda.Hakaret etmeden,saygı düzeyini bozmadan tartışmak,konuşmak.Kaldı ki ikisinin de bana kazandırdığı bir şey yok.Honda'yı çok seviyorum tekrar yazıyorum.Sadece bu benim görüşüm.Nasıl ki siyasi görüş,Futbol görüşü hep bellidir onun gibi birşey.
Elbette öyle, kavga gürültüye gerek yok tabi ki. Zaten tatlı ilerliyor tartışma, bak mesela bi kişi daha tanıdım :D
Sen de kabul ediyosun bak ne güzel oldu :D Stock vti s*kseler geçemez cupra falan. Ama iksiini de kullan, hangisinden indiğinde gülümsüyosun ona göre konuşalım. Hoparlörden motor sesi vermek nedir amk spor gazetesi, oyuncak araba mı bu ?
Serhat Y.
02-03-2015, 14:07
Hothach sinifta renault nun hondaya basarisi turbo motora gectikten sonra kendini hissettirdi ama hicbizaman civic typer in verdigi surus zevkini veremedi megane lar. Atmosferik motor megane larida biliyoruz 2.0cc 150 hp. ozmnlar durumlar nasildi bi bakin isterseniz 1.6 vti lari crx leri hangi platformda gecebilmislerdi. Simdiden sonra sartlar esit ayni hacim asiri besleme motorlar. pist surelerinde en buyuk etken sasi yapisi kadar ara hizlanmalardirda, bekleyip gorelim bakalim meganelar o farklari yine atabiliyormu pistlerde hic sanmiyorum:)) renault nun ticarisine bineceksin ekonomi yapacaksin diger hicbir araci bes para etmez benim nazarimda.
http://i.hizliresim.com/39OaBp.jpg (http://hizliresim.com/39OaBp)
Dizel coupe ile farklılıkları nelerdir ? Yer yer karbon kaplamalar mı yoksa piano black kaplamalar mı ? Onların da kalitesini biliyoruz hepimiz . Klasik reno mandallı vites mi ? Hadi ama kavga çıkartmak gibi bir amacım yok kaliteden bahsediyoruz burada . Verilecek olan paralar 100 bin lira üstü kasa aynı iç aksam ve kalite aynı motor farklı bunun ederi 100 bin lira üstü müdür ?
http://i.hizliresim.com/39OaBp.jpg (http://hizliresim.com/39OaBp)
Dizel coupe ile farklılıkları nelerdir ? Yer yer karbon kaplamalar mı yoksa piano black kaplamalar mı ? Onların da kalitesini biliyoruz hepimiz . Klasik reno mandallı vites mi ? Hadi ama kavga çıkartmak gibi bir amacım yok kaliteden bahsediyoruz burada . Verilecek olan paralar 100 bin lira üstü kasa aynı iç aksam ve kalite aynı motor farklı bunun ederi 100 bin lira üstü müdür ?
Honda'da farkli mi bu durum bilmedigim den soruyorum ?
63owen63
02-03-2015, 14:15
Daha gelmeden start almışız yahu , herkes fodepar :)
Honda'da farkli mi bu durum bilmedigim den soruyorum ?
fn2 typer bile iç görüntü olarak megy'den daha iyi . Gardaşım benim ki kişisel görüşlerim başkasına çirkin görünebilir .
Klasik normal civic ve megane'lara binince bile aradaki farkı anlıyorsun zaten.
Canselmo
02-03-2015, 14:35
Tanıtımı bu aksam mı yarın mı
Tanıtımı bu aksam mı yarın mı
bu aksam 21 de
Neye yazık bunu üreticez diyip gerimi çektiler. Mükemmel olmuş uzun zaman sonra beğendiğim tek kasa
valla knka concept halinin arkasından sonra bu hali çinmalı ıphone 6 gibi olmuş :))
AyrtonSenna
02-03-2015, 14:44
valla abiler allah rızası için akşam hangi internet sitesi canlı vericekse biri versin linki
burakgunay
02-03-2015, 14:48
valla abiler allah rızası için akşam hangi internet sitesi canlı vericekse biri versin linki
önceki sayfalarda var
valla knka concept halinin arkasından sonra bu hali çinmalı ıphone 6 gibi olmuş :))
Al bendende o kadar...
63owen63
02-03-2015, 14:57
Linki 40 sayfa aramayalım, bir müslüman el atsın :) güncellesin
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=133671&page=38
#713 post
burakgunay
02-03-2015, 15:00
http://www.redline.global/itstime buyrun
eyuparsln
02-03-2015, 15:02
tam olarak belli deyl yayinlanip yayinlanmiyacagi
renoya brembe ohlins falan kullanıyor diyenler inşallah cıkacak typerın disk kaliperlerine bakmadı galiba
http://cdn2.autoexpress.co.uk/sites/autoexpressuk/files/styles/gallery_adv/public/4/89//type-r-image-1-11th-feb.jpg?itok=msbGFEuv
normal civic
http://www.otosevdam.com/wp-content/uploads/2013/08/2012-Honda-Civic-Hatchback-Interior1.jpg
typer
http://cdn1.autoexpress.co.uk/sites/autoexpressuk/files/styles/gallery_adv/public/4/90//type-r-image-2-11th-feb.jpg?itok=I2nibzEH
pek bi cafcafı yok gornurde civicinde
Arkadaşlar firmalara bakın bu teknoloji ile yapılmayacak şey yok. Her şey maliyet fiyat performans orantısına bakmalı
Alın size en basit örnek
Standart amortisör fren nerde bunlar nerde ama gel gelelim aralarında 5000€ fark var
http://0101.nccdn.net/1_5/071/378/290/Copy-of-DSCF2363.jpg
renoya brembe ohlins falan kullanıyor diyenler inşallah cıkacak typerın disk kaliperlerine bakmadı galiba
pek bi cafcafı yok gornurde civicinde
Berkan standart türk kafası yapma :) işine geldiği gibi yazma kardeşim ohlins ve brembo özel üretti renault için akrep vs. bi dünya reklam yaptı yazdım,ayrıca hangi firma tüm parçaları kendi üretir?
135 civari olacakmis rakami demistim.o rakama gelirse bayinin elinde araba kalmaz emin olun
Moruk 150 den aşşa gelceğini sanmam
250hp üstü turbo yeni tip direk enjeksiyon motor
rakiplerinin fiyatına bir bakmak lazım
S3 - Cupra - STI - Evo
135 e gelirse TR de satış rekoru kırar vallah :D
Berkan standart türk kafası yapma :) işine geldiği gibi yazma kardeşim ohlins ve brembo özel üretti renault için akrep vs. bi dünya reklam yaptı yazdım,ayrıca hangi firma tüm parçaları kendi üretir?
Moruk Türkiyede renault trphy kaç adet satmış ?
İngiltere pazarı değilki burası binlerce satsın :)
Renault deyince aklıma gaza basınca vites kolu ileri geri oynaması geliyor hala varmı o problem
Gunes G.
02-03-2015, 15:15
Nurburgring onden ceker pist rekoru ne oldu?
Moruk Türkiyede renault trphy kaç adet satmış ?
İngiltere pazarı değilki burası binlerce satsın :)
Renault deyince aklıma gaza basınca vites kolu ileri geri oynaması geliyor hala varmı o problem
Ben o yüzden otomatik almıştım :) Beyaz Megane hatırlarsın hahahaha bu arada global bakmaya çalışıyoruz amaç pazar içi konuşmaksa zaten esamesi okunmaz renault'un , ayrıca ben isterim limitinde megane rs değilde basınç açtımı dayanacak arabalar üretselerdi arkadaşlarımda bi K kadar oynayabilseydi.
O değilde süprizim var dedin ben kuruldum şimdi yarın olmaz vallahi.
Moruk 150 den aşşa gelceğini sanmam
250hp üstü turbo yeni tip direk enjeksiyon motor
rakiplerinin fiyatına bir bakmak lazım
S3 - Cupra - STI - Evo
135 e gelirse TR de satış rekoru kırar vallah :D
150yede gelse satae kanka bence digerleri arasinda :)
Umut melek
02-03-2015, 16:00
150 civarı çıkarsa yollarda baya görürüz bu arabayı inşallah oyle olur ,,,
Bnce honda bütün rakiplerini gördü renault seat vw falan hepsi çıkardı japonlar akıllı adamlar noktayı koyarlar,,
En azından Honda'da 2.0T pazarına giriş yapıcak. Ring için bişi yapmasalar böyle konuşmazlardı sanırsam merakla bekliyoruz güzel çekişme olur Honda, Seat ve Reault arasında.
Canselmo
02-03-2015, 16:04
Gel artik vicdansiz..
annesi göster ama elletme demiş type-r' a
önce bir arabayı tanıt çıkart sessiz sedasız dön dolas kır ahanda malı koydum götüne güvenen buyursun demek. varken ne gerek vardı bukadar tatavaya, yok rekorları delicez geciez su bu dedikten sonra birde kıramazsa fena prestij kaybı olur.
hariçten gazel okumak kolay, ufo degilki bu typer olsada bir civic sonucunda. mesela megane rs cıkarken dillendimi bukadar naptı hastag açtı #under8 diye yaptı mal budur dedi koydu arkasına bile bakmadı
Gel artik vicdansiz..
Akşama launch party var :D
http://goautomedia.cdn.on.net/gallery/renault/megane/2014_06_17_renault_megane_rs_275_trophy_08.jpg
Bu capsten sonra Tartismaya bile gerek yok bence :)
×××
Yeni type-r da 150civarina gelir led vs paketlerle , cogu da showroom da cürür diyorum.keske vergi sistemimiz bu denli insafsiz olmasa da alma kullanma sansimiz olsa bu ozel araclari...
Berkan abi alıntı yanlış oldu kusura bakma :D
Berkan abi alıntı yanlış oldu kusura bakma :D
sıkıntı yok :D. aksamada catısırz :hehe:
sıkıntı yok :D. aksamada catısırz :hehe:
Cumartesi akşam geleceğim abi internet yok diye laptopu getirmedm ama arkadaşlar eve net bağlatmıs onlara cökücem.
Haydi akşam olsunda su type-r i görelim . :D
HondatugraL
02-03-2015, 17:36
Cumartesi akşam geleceğim abi internet yok diye laptopu getirmedm ama arkadaşlar eve net bağlatmıs onlara cökücem.
Haydi akşam olsunda su type-r i görelim . :D
Sen benım verımede vur dersen ben Berkanı vurur canlandırır bidaha vururum ayıp edıyon :D
Sen benım verımede vur dersen ben Berkanı vurur canlandırır bidaha vururum ayıp edıyon :D
Tabi msi yi aldın ya Havanı atarsin kanka :D
OrcunInce
02-03-2015, 17:43
Bu kadar büyütmeyin ne demektir Allah aşkına :)
Şey gibi olmuş isteyen herkes geçer evde otomobil tasarlasam ben bile geçerim.
Honda'nın pistte rekor kırmasını hiç ama hiç beklemiyorum, bir kere buna uygun değiller. Honda fanatiklerinin de olayı bu değil ki zaten.
Bu başlıktan da belli oluyor, herkes hızlı gitmesine takılmış durumda :)
Honda bence saçma bir iddia attı ortaya altından da kalkamadı, düzde en hızlı önden çeker ben olacağım dese inanırdım mesela.
Bu arada konsept halini çok beğenmiş, hatta buraya da yazdım. Ama son fotolarda ki araba gerçekten hayal kırıklığı olmuş.
Hadi açıklasınlar bakalım ne dönmüşler ring'te ben de bekliyorum :)
Limit limit diyorsunuz, dediğim gibi yapalım hondaya da 6 piston brembo, ne fark kalıcak? Sonuçta dışardan alınan malzeme değil mi yani? Stock haliyse evet tamam haklısınız. Ama kim stock binmek için 2.0 turbo vtec makinalı araba alır söyleyin bana? Hele ki marka Honda gibi fanatik bi marka. Bu araba sapık olacak abiler anlayın, üstüne para harcamak istemeyen almasın. Ha ama alıp harcarsan BAĞ olur. Çünkü çok çok önü açık olur.
Arkadaşın anlatmak istediği şey, fabrika çıkışlı böyle geliyor bu araç. Pisti için ideal diyor. Honda fun boy'um ama Megane RS yabana atılıcak bir araç değil. Tek sıkıntısı Renault Sport kullanıcısını özel hissettiremiyor olması direksiyonun clio'da bile olması aynı vites topuzu vb.
İçimden bir ses Honda rekoru kıramıcak veya başka bir zamana atıcak gibi geliyor hayırlısı.
https://instagram.com/p/zupj_qG1WH/
https://instagram.com/p/zupj_qG1WH/
Ses tatmin edici Hadi artik gösterin şunu :D
yav beyler genel yazıcam, 4-5 sayfadan alıntılarla doldurmayalım konuyu şimdi.
megane bildiğimiz reno evet, ama r26 yani megane 2 adıyla anılan araç euro ncap çarpışma testlerinde sınıf birincisidir, 5 yıldız alan ilk araç olması lazım kompakt sınıfta. ep serisi civic kaç yıldızlıydı pardon, 3 mü 4 mü?
yol tutuş, sürüş güvenliği olarak megane rs lerin üstünlüğünü hala anlamayan yoktur sanırım bugüne kadar üretilmiş araçlar içerisinde? yeni type r çıkıp süreler yayınlanınca onu da göreceğiz tabi.
işin modifiye kısmı "halamın bıyığı olsa amcam olurdu" dan öteye geçen bir mantık değil ne yazık ki. biz burada standart olarak değerlendirmeliyiz, yoksa hondanın aftermarket parça potansiyeli bilinen bir gerçek, yeni type r a da satışa çıktıktan 1 ay sonra parçalar çıkmaya başlar diye tahmin ediyorum.
hoş sc yapılmış güzel coilli gergili ep3 ler ringde r26r ın sürelerine anca yaklaşabiliyor (halk günlerinde vs, resmi bir şey yok)
honda kullanması devir döndüğü için zevkli -düzde gitmeyi daha çok seven kişiler için-.
megane ise -yanal G kuvveti ile tahrik olmak isteyenler için daha zevkli- (ben de bu gruptayım - net)
yani zevk göreceli bir kavramdır bilindiği üzere kişiden kişiye değişir, kalite konusunda ise bence megane da civic de denk araçlar, kırmayın birbirinizi..
2012 yılı derecelendirmesi;
http://prntscr.com/6btlip
2014 yılı derecelendirmesi;
http://prntscr.com/6btlvb
@levent o güvenlik ön planda ama Renault'da sanırım sol ampüldü patlasında gör tamponu nasıl aşağı alıyorsun :Deli:
Hatta Fifth Gear megane 2 ile golf 5 i test etti. Johnie diye eleman kahvesini içerken arabaya sırtı dönük şekilde golf'ün ampülünü değiştirdi. megane için servis çağırdılar 30 dk'da yol yardım halletti ve 50£ para aldı :D
2003 e git bak bakalım bir de derecelendirmelere, Megane 2 diye belirtmiştim Burak.
Ampül konusunu biliyorum, ergonomik sıkıntı o. Megane 2 direksiyonu tam kırarak çamurluk içinden değişiyor ama Megane 3 te öyle bir şansın olmuyor, tampon inmeli dediğin gibi, gündüz farlarını değiştirecektik delik vardır dedim yokmuş kaldı öyle :D
OrcunInce
02-03-2015, 18:19
2012 yılı derecelendirmesi;
http://prntscr.com/6btlip
2014 yılı derecelendirmesi;
http://prntscr.com/6btlvb
@levent o güvenlik ön planda ama Renault'da sanırım sol ampüldü patlasında gör tamponu nasıl aşağı alıyorsun :Deli:
Hatta Fifth Gear megane 2 ile golf 5 i test etti. Johnie diye eleman kahvesini içerken arabaya sırtı dönük şekilde golf'ün ampülünü değiştirdi. megane için servis çağırdılar 30 dk'da yol yardım halletti ve 50£ para aldı :D
Levent r26 ile ep3'ü kıyasladı :)
hatta ben yapayım şöyle :)
honda 2009 öncesi http://prntscr.com/6bts2v
renault 2009 öncesi http://prntscr.com/6btsag
ahmet_xy
02-03-2015, 18:24
bu forumun temelleri bile Honda sevgisiyle atıldı :)
honda olmasaydı bu forum da olmazdı.
hatta ben yapayım şöyle :)
honda 2009 öncesi http://prntscr.com/6bts2v
renault 2009 öncesi http://prntscr.com/6btsag
eski modelmiş ben şimdikilerden sandım o zaman pardon
babam her megane geldiğinde araç tasarımcısına ve mühendisine 7 sülale kayıyor :D :D
timucintt
02-03-2015, 18:28
Levent yanlış sularda yüzüyorsun :D
ekleme; Honda'nın çocuk ve yaya güvenliği baya sağlammış.
Levent yanlış sularda yüzüyorsun :D
Japonlar Avrupalı rakipleri kadar yol tutan ve kaliteli kompakt araba yapınca geri dönerim Japon'a.. Hem faceden de silmişsin sen beni, hiiiiç konuşma pis fanatik.
timucintt
02-03-2015, 18:38
Japonlar Avrupalı rakipleri kadar yol tutan ve kaliteli kompakt araba yapınca geri dönerim Japon'a.. Hem faceden de silmişsin sen beni, hiiiiç konuşma pis fanatik.
var olum ama trde yok :D fanatiğikk oğlumm... ekle olum sende alla allaaa liste *** oluk benim :D
var olum ama trde yok :D fanatiğikk oğlumm... ekle olum sende alla allaaa liste *** oluk benim :D
Pulsar sayılır, başka? Pulsar da Megane'la ikiz.. Al gene çıkmaz sokağa girdi Japonlar :D
timucintt
02-03-2015, 18:57
mazda3....
Ses tatmin edici Hadi artik gösterin şunu :D
http://www.redline.global/itstime (CANLI)
geri sayım başladı...14 Dakika :)
mazda3....
japonluk dıştan içeriye girememiş, içi a3 çakması..
Açıklamaya an itibari ile 5 dakika var di mi ? Yanlış linkte değilim ?
Açıklamaya an itibari ile 5 dakika var di mi ? Yanlış linkte değilim ?
Aynen 4 dakika
timucintt
02-03-2015, 19:12
japonluk dıştan içeriye girememiş, içi a3 çakması..
neresi a3 lan.. bir navi oyuncakları benziyor diye a3 mü oluyor :D
Honda bu rekoru kirar, ha rekoru 1 hafta mi elinde tutar 1 ay mi 1 yil mi belli olmaz. Röno rekoru kirarsa yine veya baska marka belki mugen cikartir sonra mugen rr cikarir belli olmaz( ki sonucta rekabet her zaman iyidir). Ha surasi apayri tercih meselesi ayni fiyata isterse honda ringde 30 sn yavas donsun isterse isterse rollingde bir direk yesin ve 20 kagit daha pahali olsun alicak param olsa gozum kapali typer alirim saniye dusunmem. Isterse arkadi gecekondu gibi spoilerina kacak kat cikilmis gibi dursun isterse stoplarina sadece film cekilmis gibi dursun yine de sinifinda en ozel hissettiren arac bence typer digeri de focus rs( ne kadar sogumaya baslasam da forddan). Yani spor bir araba aldiysam ben arabadan inince gozum ondan ayrilmamali en az bes kere bakmaliyim arkami donup.
srkn.ylc
02-03-2015, 19:20
Telden bakıyodum son 3 dk kala site kilit :) gitti Bağlantı
Grimlord
02-03-2015, 19:20
yayın başladı şuan,heyecan dorukta :D
timucintt
02-03-2015, 19:21
ya şu tipini sevdiğimin dingilizini alsınlar aradan...
Canselmo
02-03-2015, 19:22
Stoplar belli oldu concept gibi degil
Ne diyor bu deli oğlan, bi yarım saati daha var galiba
Hello sir dedi kadın araba 2. planda kaldı benim için :D
Kadına odaklandım ya la
Ne diyor bu deli oğlan, bi yarım saati daha var galiba
5-10 dk dedi ;)
5-10 dk dedi ;)
Kaçırdım orayı Ali abi, başka yere dalmışım :D
redline gobalda vardı , aynı resim , belliydi zaten stoplar :)
Kaçırdım orayı Ali abi, başka yere dalmışım :D
Kıza diyor; ara beni ara beni :D
Grimlord
02-03-2015, 19:25
10-15 dakikaymış :)
Jay Leno 1 tane mi istiyormuş öyle anladım da. Doğru mu?
Mutlu Değerli
02-03-2015, 19:28
Canlı yayın: http://redline.global/itstime
Bu arada ses oldukça hırçınn... Type-R'a yakışan bi ses olmuşş
Leno ile bir abiye ilk arabayı kura gibi bir şey yapıp ikisinden birine verecekler
Jay Leno 1 tane mi istiyormuş öyle anladım da. Doğru mu?
Alıntı yapmayı unutmuşum :)
Grimlord
02-03-2015, 19:32
Seinfield dizisinde oynayan Jerry Seinfield ve Jay Leno arasından biri alacakmış sanırım ilkini
honda f1 geldi ilk typer çıkaydı iyidi
Mutlu Değerli
02-03-2015, 19:43
OOOO NSX ezdi yinee :D
NSX i Detroit te görmüştük :)
F1 geldi Nsx geldi heyecan dorukta type-R bekliyoruz :)
kalipson
02-03-2015, 19:44
NSX neymiş yavvv... :O
DenizKaan
02-03-2015, 19:44
nsx güzel duruyor, sıra civic'de herhalde.
http://i61.tinypic.com/96dn9l.png
Alarmı kurup uyumuştum valla yataktan fırladım :) seyredin seyredin bu videonun anısı hatırası çok olacak.
http://i60.tinypic.com/2vhzlux.jpg
Grimlord
02-03-2015, 19:45
v6 + hybridmiş, vay anam vay :D
Mutlu Değerli
02-03-2015, 19:48
Valla şeklini filan bilmem, sesi yeterli bence...
timucintt
02-03-2015, 19:49
eşşeğin götüne benzemiş type r...
Yanında insan olunca daha bi güzel hayvan.
Nsx çok iyiymiş .
Typer da güzel bence :)
https://instagram.com/p/zvGTnCm1UX/?modal=true
https://instagram.com/p/zvGASHm1T0/?modal=true
https://instagram.com/p/zvFIx0m1Sn/?modal=true
Rockford
02-03-2015, 19:51
devlet dairesine cevirdi yarın 11de gel dedi gitti adam :)
Yayın devam ediyor şu elinde tuhaf bişey olan kırık gider şimdi yanına.
Caner B.
02-03-2015, 19:52
bu kadar cirkin bi araba uretmek icin ne kadar ugrasmislar acaba ? Cok kotu olmus.
arka tarafa kacak kat cikmislar kanatla beraber.
nsx i çok beğendim yav :D
kalipson
02-03-2015, 19:55
NSX'e 300bin isterler galiba...
Çamurluklar yıkmış ortalığı
Mutlu Değerli
02-03-2015, 19:58
OOO hatun aldı bizi götürüyor :D
Ulan heryerde şarhoş kızlar var ya :) kesin esenyurtlu bu kız
Zaten consept şekli olarak çıkmayacağı belliydi. Hadi spoilerı anlarım yapmazsın gerçek üretimde, ulan şu çamurluklardan ne istedin be zalimin evladı?
Yayın geym ovır oldu bende
Mutlu Değerli
02-03-2015, 20:01
adamlar heryere ''We're back'' yazmış... Type-R o pist rekorunu kesinlikle kıracaktır, yoksa bu kadar vurgulu konuşmazlardıı
Canselmo
02-03-2015, 20:03
O arka camurluklar nedir ya katliam
Zaten fotoğraflar ortaya çıkmıştı . çok sürpriz olmadı.
kalipson
02-03-2015, 20:04
O değil de Honda çoook iddaalı, Reno ondan da iddaalı.
Allah hayırlara eriştirsin... :D
Grimlord
konseptteki stop tasarımı çok daha güzeldi,arka kısımda kanat harici cansız olmuş,araba ilk geldiginde resmen "arka tekerlere spacer şart " dedim içimden :)
ve renk kesinlikle mavi veya kırmızı olmalıydı..
Mutlu Değerli
https://pbs.twimg.com/media/B_GimfrW4AAOjD_.jpg:large
Hadi herkese geçmiş olsun milat yazıldı artık fabrikasyon 2.0 TURBO VTEC hayatımızda Korkan korksun Sevinen sevinsin.
...
......
........
..........
............
Hee unutmadan bu işin Spoon'nu var Kakimotosu var KTunedi var Skunk'ı var var oğlu var kalın salıcakla ben kelle paçaya gidiyorum.
Typer R - https://instagram.com/p/zvH9XqG04y/
NSX - https://instagram.com/p/zvHn0FG04S/
Hadi herkese geçmiş olsun milat yazıldı artık fabrikasyon 2.0 TURBO VTEC hayatımızda Korkan korksun Sevinen sevinsin.
...
......
........
..........
............
Hee unutmadan bu işin Spoon'nu var Kakimotosu var KTunedi var Skunk'ı var var oğlu var kalın salıcakla ben kelle paçaya gidiyorum.
kelle ye +1 :D yorumu beğenemiyo muyuz :D
kalipson
02-03-2015, 20:07
Hondacı değilim...
Ama şu aracı alıp da 300+ HP'den aşağı güçlerle kimse gezmez herhalde...
eyuparsln
02-03-2015, 20:10
is yine mugene kaldi
Hondacı değilim...
Ama şu aracı alıp da 300+ HP'den aşağı güçlerle kimse gezmez herhalde...
Kesinlikle katılıyorum +1453
Arkadaşlar bu kanat mevzusuna niye takıldı ? Opsiyon olarak veya mugen olarak illaki çıkacaktır devil horn.
Birde çamurluk seri üretim bi araçda olabilecek en geniş ve güzel şekilde çıkmış .
Tipine alışırsınız zamanla dert etmeyin. 10 yıl önce bizim ep3 lerle minivan diye dalga geçenleri hatırlıyorumda ...
Yıllardır uğraşıyolar yapa yapa bunu çıkarabildiler. Honda performans olarak besin zincirinin çok altlarında kalmaya mahkum.
wiesmann
02-03-2015, 20:13
arka çamurluktan sonra diyeceğim; "honda köpek gibi sevip içten içe evlenmeyi düşündüğün ama son anda tüm hayallerinin içine eden kız gibi.." (xikip attın lan hayallerimi)
Yıllardır uğraşıyolar yapa yapa bunu çıkarabildiler. Honda performans olarak besin zincirinin çok altlarında kalmaya mahkum.
Performansmi :) ahahha gelsin gorucez performansi
Arkadaşlar bu kanat mevzusuna niye takıldı ? Opsiyon olarak veya mugen olarak illaki çıkacaktır devil horn.
Birde çamurluk seri üretim bi araçda olabilecek en geniş ve güzel şekilde çıkmış .
Tipine alışırsınız zamanla dert etmeyin. 10 yıl önce bizim ep3 lerle minivan diye dalga geçenleri hatırlıyorumda ...
Aynen abi :) azap olucak ,hele gelsinds
Low-Rider
02-03-2015, 20:18
106 mı vtec mi ?
Doğru soyluyorsun TR de öyle altlarda kaldiki focus rs tam 3 katı fazla sattı Typerdan .
onurrolla
02-03-2015, 20:18
çakıcan buna düz boru egzozu hataatatatatatat
:) En fazla 300 hp olur.
Gelsin gozler asina olsun yine 3 4 yıl sonra milletin hayallerini süslemeye başlar . Şu tasarım bile benim için gayet hoş . Performans için yorum yapamam ama yabana atılacak gibi değil .
Amma dert oldu şu araba honda sevmeyenlere :) Her detayı ayrı tartışılıyor, genel olarak bence güzel 2.0 Turbo vtec çok keyifli olucak bence. Pist olayınıda bi bismillah çıksın piste kıramasın sonra boklarsınız :)
Bilir kişi konuştu dağılın arkadaşlar..
filtre egzoz yazılım 400 hp oluyo diye söylenti yakında çıkar :D
Low-Rider
02-03-2015, 20:23
http://cdn1.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-ftq_0.jpg
http://cdn1.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-rtq.jpg
http://cdn2.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-front.jpg
http://cdn1.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-ftq-detail.jpg
http://cdn1.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-ftq-static.jpg
http://cdn2.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-rtq-static.jpg
http://cdn1.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-exhaust.jpg
http://cdn1.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-wing.jpg
http://cdn1.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-interior.jpg
http://cdn2.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-cabin.jpg
http://cdn2.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-seats.jpg
http://cdn1.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-gforce.jpg
http://cdn2.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-time-attack.jpg
Kanka 306hp imiş.
There is only one engine offered in the Civic Type R: a new 2.0-litre turbocharged petrol engine with 306bhp and 295lb ft. The gearbox is a six-speed manual. - See more at: http://www.whatcar.com/car-news/2015-honda-civic-type-r-revealed-geneva-show/1314525#sthash.fEmtX0eg.dpuf
SULTANOGLU
02-03-2015, 20:24
Oh bee 2012 den beri yeni Type R çıkıcak diye aşırı sabırsızlanıyordum ve bu konu her güncellendiğinde heycanla girip girip bakıyordum. sonunda dünya gözüyle görd....
Şaka şaka old is cool. bu ne lan.
Avrupa da ve dunyada en cok satan hot-hach ler hangileri sizce? TR deki beklentiler cok farkli, satislar da acaip ufak zaten..
VTI olsun MEganeRS clio RS olsun Type-R olsun cok cok az satiyor dunya ortalamalarina gore..
Amma dert oldu şu araba honda sevmeyenlere :) Her detayı ayrı tartışılıyor, genel olarak bence güzel 2.0 Turbo vtec çok keyifli olucak bence. Pist olayınıda bi bismillah çıksın piste kıramasın sonra boklarsınız :)
Pist süresinede çok takılmamak lazım :) Bazı fanboylar var görende devamlı Ring de veya istanbul park da zaman kasıyor sanacaklar. O çok bayıldıkları megane rs i versen çoğu 2,30 altına inemez :)
evet eksik detaylar var tabiki , golf r ve cupraya gore daha vahşi , meg rs trhy r gore kafa kafaya , ki mugen cıkarsa bence değişir çarşı pazar karışır belkide hazır onuda ilerde paylaşıcaklar , sadece net şekilde beyaz rezalet bir seçim Kırmızı ve mavi olmalı
Aynen Tolgaya katiliyorum.
Illaki Devil Horn'u bir türlü sunacaklardir veya farkli birsey.
Soldan Direksiyonlu Cw, baska ne istenebilir ki. Honda birseyleri asmis artik.
Bakalim yarin teknik degerleri aciklasinlar, daha da alisir insan...
Kanka 306hp imiş.
There is only one engine offered in the Civic Type R: a new 2.0-litre turbocharged petrol engine with 306bhp and 295lb ft. The gearbox is a six-speed manual. - See more at: http://www.whatcar.com/car-news/2015-honda-civic-type-r-revealed-geneva-show/1314525#sthash.fEmtX0eg.dpuf
emrekuzdere
02-03-2015, 20:29
Doğruysa 306 hp ve 295 lb-ft = 400Nm tork gerçekten güzel değer.
onurrolla
02-03-2015, 20:30
koltuklarını çok beğendim. Göstergeler için aynı şeyi söyleyemicem ama
ahmet_xy
02-03-2015, 20:31
306 hp ise 130 liraya satmazlar. :)
daha güzel olabilirdi. neyse alışırız zamanla
Low-Rider
02-03-2015, 20:31
buda pısık type-r, pıstırdım geldim
http://i.imgur.com/68HMNqS.jpg
Ben bu halini bile begendim :) En azında spor bi araca benziyor.
http://cdn2.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/civic-r-rtq-static.jpg
http://image.motortrend.com/f/auto_shows/geneva/2014/top_21_2014_geneva_motor_show_debuts/67613716+w644/seat-leon-cupra-280-side.jpg
http://blog.caranddriver.com/wp-content/uploads/2013/03/2015-Volkswagen-Golf-GTI-211-626x382.jpg
http://img.welt.de/img/modelle/crop137109482/9269561351-ci16x9-w780-aoriginal-h438-l0/Ford-Focus-RS-2015-5-.jpg
http://www.drivearabia.com/news/wp-content/uploads/2014/02/37751561752fee66bda07c-1.jpg
buda pısık type-r, pıstırdım geldim
http://i.imgur.com/68HMNqS.jpg
Aferin Özgür iyi calisiyorsun :D
::ZaFeR::
02-03-2015, 20:36
Sesi bitirdi beni valla.Concept gelseydi iyi olurdu ama yine de güzel bir tasarımı var bana göre :)
Arka çamurluk benim de gözümü tırmaladı vallahi.. Genel olarak beğendim.
Dünya gözüyle bi görelim, bi duyalım merak ediyorum. (Kanat işi de kesin halledilir bence)
Pısık hali güzel olmuş :)
Dış görüntü olarak yeni Focus RS ile sınıfta liderler bence.
Honda Civic Type R 2015 preview: 306bhp and 0-60 in 5.7-seconds
The tradeoff, performance-wise at least, is the torque – its 295lb ft output is over double the previous Civic R’s 142lb ft and produced at 2500rpm, rather than 5600rpm of the old car. Honda claims a 5.7-second 0-62mph sprint – the quickest among front-wheel drive hot hatchbacks – and a 167mph top speed.
Son fotoğrafları gördükçe araç gözüme ciddi ciddi güzel görünmeye başladı. Hele rakipleriyle dış görünüş olarak arasında dağlar kadar fark var...
Sayin aksakal koydugun fotolarda en iyi tip focus da distan icine bisi diemem :)
Mutlu Değerli
02-03-2015, 20:48
106 mı vtec mi ?
http://i.hizliresim.com/22O9Yd.jpg
106 rolle böyle gelecekse bırakın gelsin
Katılıyorum. Focus çok şık..
Low-Rider
02-03-2015, 20:49
http://i.hizliresim.com/22O9Yd.jpg
106 rolle böyle gelecekse bırakın gelsin
:) .
Sayin aksakal koydugun fotolarda en iyi tip focus da distan icine bisi diemem :)
İnterctiy, leasedplan vb diğer büyük kiralama şirketleri 10 bin km ye gelince satışa çıkarttıkları herhangibir 4 kapı focus alıp gel ben sana aynısını yapayım dış gürünüş olarak :D
individual
02-03-2015, 20:51
Şimdi nurburgring çıkıp megane RS in rekorunu kırması lazım.
Er meydanına bekliyoruz taypırı :D
Biz savasa haziriz her alanda korkma titre hondaa :P
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10497357_1045049448845611_5772280490676684116_o.jp g
:)))
http://www.maximum-suzuki.com/files/vtak.gif
arka dıfızor kısmı çakma skyline duruyor
Grimlord
02-03-2015, 20:53
bir pısıkta benden gelsin :)
http://s8.postimg.org/f14fe5ipx/Ba_l_ks_z_1.jpg
Doğru soyluyorsun TR de öyle altlarda kaldiki focus rs tam 3 katı fazla sattı Typerdan .
Hahahha, Honda Civic Type R çıkarana kadar Ford:
Mustang 5.0 435 hp
Mustang 2.3 310 hp
Mustang GT350 5.2 540 hp N/A
F150 Raptor 3.5 450 hp
Ford GT 3.5 650 hp
Focus RS 2.3 350 hp
Mustang GT500 5.8 662 hp
Gibi modeller çıkardı siz hala 300 hp'lik Civic için rüyalar görün:)
http://www.ford.com/ngbs-services/resources//ford/mustang/2015/highlights/Performance_Widget_Mobile_657x424_v01.jpg
Ben bu halini bile begendim :) En azında spor bi araca benziyor.
http://image.motortrend.com/f/auto_shows/geneva/2014/top_21_2014_geneva_motor_show_debuts/67613716+w644/seat-leon-cupra-280-side.jpg
http://blog.caranddriver.com/wp-content/uploads/2013/03/2015-Volkswagen-Golf-GTI-211-626x382.jpg
http://img.welt.de/img/modelle/crop137109482/9269561351-ci16x9-w780-aoriginal-h438-l0/Ford-Focus-RS-2015-5-.jpg
http://www.drivearabia.com/news/wp-content/uploads/2014/02/37751561752fee66bda07c-1.jpg
Ya ne gerek var bunlara bos bos isler zamaninda ford yapmis http://www.netcarshow.com/Ford-Focus_RS500-2011-wallpaper.jpg 300 neymis hazir 500 u varken. Muhtesem(!) yorumlar almisti besin zincirinin yirticisi zamaninda.
Biz savasa haziriz her alanda korkma titre hondaa :P
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10497357_1045049448845611_5772280490676684116_o.jp g
:)))
http://www.maximum-suzuki.com/files/vtak.gif
Bak bu güzeldi işte :)
Bu arada Meg RS rekorunu kırsa bile, 2016 da da yeni Megane gelecek, ortam şenlenir :)
Fiyat olarakta 160 civarına gelir Civic bence.
Dış görünüş olarak en klas duran typer ve focus. İkiside muazzam
Omer koydugun motorlara bak :) 2.0 306 hp ye 2.3 310hp :) beyin egzoz filtre 500hp bone stock gezicek alanlar :)
individual
02-03-2015, 20:56
3kapılı versionu gelmiyecek sanırım :soru:
Hahahha, Honda Civic Type R çıkarana kadar Ford:
Mustang 5.0 435 hp
Mustang 2.3 310 hp
Mustang GT350 5.2 540 hp N/A
F150 Raptor 3.5 450 hp
Ford GT 3.5 650 hp
Focus RS 2.3 350 hp
Mustang GT500 5.8 662 hp
Gibi modeller çıkardı siz hala 300 hp'lik Civic için rüyalar görün:)
http://www.ford.com/ngbs-services/resources//ford/mustang/2015/highlights/Performance_Widget_Mobile_657x424_v01.jpg
Yıllardır aynı fanboy luğun devam ediyor Dünya değişti sen değişmedin Ömer :)
Yıllardır aynı fanboy luğun devam ediyor Dünya değişti sen değişmedin Ömer :)
Orası öyle, gerçi son 3 yıldır Ford çalışanıydım bizzat kendim dizayn ettim arabaları:)
_muhaRRem
02-03-2015, 20:59
Pehh filtre egzost cooler yazılım 500hp bakkala çata pata. 400torkluk şanzıman . 150torkluk vtec şanzımanı 500hp dayanıyo :)
Pehh filtre egzost cooler yazılım 500hp bakkala çata pata. 400torkluk şanzıman . 150torkluk vtec şanzımanı 500hp dayanıyo :)
Iste şenlik burada basliyo kanka :) 200luk na makine 500hp ye dayaniyo.300luk forged neye dayanir :)
Orası öyle, gerçi son 3 yıldır Ford çalışanıydım bizzat kendim dizayn ettim arabaları:)
Kural 1: Fordcu dedigin leb demeden Corumda leblebiciyi fortlar :) sekil-a:
http://i.hizliresim.com/YvdN66.jpg
Mutlu Değerli
02-03-2015, 21:03
Ford kamyonda uretiyor
HONDA Uçak üretiyor artık abii, onun kimse farkında değil :)
_muhaRRem
02-03-2015, 21:03
Bence çok özel olmuş. Başka marka fanlarıda bu typeR a raabet eder. Bolt on 600 mustang .
3kapılı versionu gelmiyecek sanırım :soru:
Hayır maalesef :)
Neyse marka fanatiği olmaya gerek yok. Ama insanları honda seviyor diye ezmeye çalışmanında manası yok . Honda, audi , ford seat renault hepsi güzel arabalar yapıyor. Bütçe yetse hepsinin zevkini alsak binsek . :)
Ha birde hayal dünyasında yaşamamak lazım 500 hp lik sayılı rs resimleri ile kendimi avutacagıma 300-500 hp lik kendi typerlarımın resimlerine bakmayı tercih ederim :))
Valla dış görünüş olarak concepti aratıyor ama yinede typer sınıf atlamış bı araçla. 150 bine kadar alırım gelirse bi dakka durmam
Seri uretim olabilecek en iyi dizayn ve motor olmus,teknik ozelliklerde zaten tepede... Alabilene kazasiz belasiz surusler simdiden cok guzel alet,umarim beyaz gelir
Low-Rider
02-03-2015, 21:07
Herşey işin şakası tabi, bugün alabilecek olsam megane rs mi type-r mı diye düşünsem rcz-r alırdım :p
yok yok, tasarım her yönüyle 4-4lük olmasada hoşuma gitti, seviyorum bu tür abartı araçları
Seri uretim olabilecek en iyi dizayn ve motor olmus,teknik ozelliklerde zaten tepede... Alabilene kazasiz belasiz surusler simdiden cok guzel alet,umarim beyaz gelir
Abi valla aynı kafadan gidiyoruz . :) ama kırmızısı da Can yakacak gibi sanki :)
individual
02-03-2015, 21:08
Motorlar devreye giriyorsa.
Mercedes A45 amg
2.000cc 360bg
Benim bildiğim rekor mercedesde ;)
Buradan honda Türkiyeye sesleniyorum 150 binden 1 kuruş fazla olursa fiyat bombalarııımmmmmmm bütün honda fabrikayı :D
Kışkırtıcı, sıradışı ve farkedilir olmuş.
Normal bir araba olmadığını bakan herkesin anlayabileceği şekilde dizayn edilmeside etkileyici bir unsur. Motor verileri de çok güzel, iyi güçler çıkacaktır.
dj_batukaan
02-03-2015, 21:10
Bir alman değil tabiki :)
Motorlar devreye giriyorsa.
Mercedes A45 amg
2.000cc 360bg
Benim bildiğim rekor mercedesde ;)
link bulamadım ama sanki bende böyle bir yazı okudum
Neyse marka fanatiği olmaya gerek yok. Ama insanları honda seviyor diye ezmeye çalışmanında manası yok . Honda, audi , ford seat renault hepsi güzel arabalar yapıyor. Bütçe yetse hepsinin zevkini alsak binsek . :)
Ha birde hayal dünyasında yaşamamak lazım 500 hp lik sayılı rs resimleri ile kendimi avutacagıma 300-500 hp lik kendi typerlarımın resimlerine bakmayı tercih ederim :))
abi boşver 200 bg lik torksuz NA ler kabus oluyordu şimdi napıcaklarını sasırdılar)
bence ciddi güzel olmuş. para olsada alsak dedirtti fn2den sonra honda...
Nsx alabilecek olsam kim ziker Type-R'ı tabi o ayrı :D NSX inanılmaz görünüyor.
Vatana millete hayirli olsun gayet guzel ve rakiplerine gore net bir sekilde sportif bi golf gti bi cupra yaninda aile arabasi gibi duruyor ben sadece direksiyonu begenmedim boynuz olayida kesinlikle ilerleyen gunlerde cozulecektir daha bunun mugeni var spoonu var, var oglu var.. guzel bir fiyat ile rakiplerini gomer satis yapamazlar..
kalipson
02-03-2015, 21:14
Bu konu, 2 haftaya kalmaz 500 sayfaya ulaşır... :)
Efsane geldi ne derseniz deyin... 1seneye kalmaz ecusu zarti zurtu cikar gunluk 500+ biner arkadaslarimiz
timucintt
02-03-2015, 21:16
Efsane geldi ne derseniz deyin... 1seneye kalmaz ecusu zarti zurtu cikar gunluk 500+ biner arkadaslarimiz
motor yürür ve performans konusunda sıkıntımız olmaz hondada abide o arka çamurluk nooo noooo :D DC2 ye dvm :D
Guzel abi guzel heryeri guzel...
timucintt
02-03-2015, 21:19
Guzel abi guzel heryeri guzel...
Ben FN CTR mugen RR ı özlüyorum buda yensiide ona çok benziyor zaten...
http://i58.tinypic.com/vpi3vk.jpg
Piyasadaki modlanan araçların çoğunluk markası ney ise bu işte lider odur.
Honda yine bence, hem kasa hemde turbo motor olarak çok güzel bir araç yapmış. Yeni girdi piyasaya fiyatı makul tutarlarsa (100 bin gibi) bu makina hem satar hemde modlanır.
Hoş olmuş fabrika çıkışı fazla gaddar :)
olivera7
02-03-2015, 21:25
Piyasadaki modlanan araçların çoğunluk markası ney ise bu işte lider odur.
Honda yine bence, hem kasa hemde turbo motor olarak çok güzel bir araç yapmış. Yeni girdi piyasaya fiyatı makul tutarlarsa (100 bin gibi) bu makina hem satar hemde modlanır.
Hoş olmuş fabrika çıkışı fazla gaddar :)
2.0 motor vergi oranlarını kurun yükselişini baz alırsak 100 bin gibi çıkması imkansız bence 150-170 arası bişey bekliyorum ben
135 140 gibi gelir diyorum ben
Avrupa da ve dunyada en cok satan hot-hach ler hangileri sizce? TR deki beklentiler cok farkli, satislar da acaip ufak zaten..
VTI olsun MEganeRS clio RS olsun Type-R olsun cok cok az satiyor dunya ortalamalarina gore..
Fiyatına rağmen TR'de en çok satan Type R olacağına inanıyorum yeni nesil acayip 19 yaşında adam Bmw 4 serisi aldırıp binebiliyor.
135 140 gibi gelir diyorum ben
Sterlin üzerinden fiyat baz alınırsa ve sıfır golf R in 200.000 olduğunu düşünürsek abi bence 170 180 i bulabilir TR pazarı için .
_muhaRRem
02-03-2015, 21:31
Hp den fazla torklu honda çok tuhaf olacak . 500 hp 100bin km kullanılır.