Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer
PiscocuK
04-08-2016, 14:57
PiscocuK sana gelsin :))
http://i.hizliresim.com/OMYLED.png
çok güldüm yaa bi burda eksikti nasıl bir akımmış bu instagram yıkılyor anasını satim :)
eline sağlık free-hifi
free-hifi
04-08-2016, 14:58
çok güldüm yaa bi burda eksikti nasıl bir akımmış bu instagram yıkılyor anasını satim :)
eline sağlık free-hifi
:D rica ederim harf hatası için pardon
Çupra 90 km/h otobanda sabit tom cruise kullanırken 7-7,5 litre, pedala ben bastığımda istanbul içi 12-13 lt. Arada otobanda hızlı kurbanları avladığımda 15-18 litre.
(ACYV sağolsun konuda Amerikan arabası geçmiş. Karbüratörlü 350 cui V8 sokak aralarından fışkırdığımda 40 litre yakıyor)
4 barrel, 8 barrel kullanmayan arabam yakıyor demesin, aynısı denizde de geçerli.
cupra'da eco modda cidden az yakıyor ama umrumda değil arabaya az yaktırmak, aslan besleyen yemini düşünmez.
free-hifi "napcan satıp çupra mı alcan " çok bombaymış :)
@mbars 4x li rakamlara saygı duydum. Amerikan'ın en güzeli arkadaşının olan diye boşa demiyorlar demek ki :)
Cayenne Turbo'm vardi,rakip olur vallahi,gisterge bazen 99LT de takili kaliyordu,bazen 49lt de!!
İlk jenerasyonlar testte yakit rekoru kirmisti hatta.... Amerikanlara rakip :)
Baybars abi rollinglik değilsin sen yapma basıncın falan kısık asr yi bile kapatmıyorsun bide yahu :D piste çıksana sen bu ay sonunda artık senden çok ben merak ediyorum ne olacak cooler egzos yazılımlı tecrübeli bir pilotla :)
hacimi artırmazsanız 2 litrelerde evo X üstüne tanımam :)
ev iş arası 36 km toplamda yaklasık git gel yaklaşık 80 km yapıyorum iş saati izmir eğer 120'yi geçmezsem 8-9 arası hep. aynı yolda 1.6 tdi leon 5,5-6 yakıyor. 1.4 tsi passat 122'lik 7-7,5 yakıyor. Yakıt tüketimi kullanımda çok fark ediyor. Ben pek dikkat etmem gaza basarken.
Baybars abi rollinglik değilsin sen yapma basıncın falan kısık asr yi bile kapatmıyorsun bide yahu :D piste çıksana sen bu ay sonunda artık senden çok ben merak ediyorum ne olacak cooler egzos yazılımlı tecrübeli bir pilotla :)
çıkmamak işime geliyor Zeki. çıkmadığım her ay için ayda 1000 EUR veriyor Honda.
4 barrel, 8 barrel kullanmayan arabam yakıyor demesin, aynısı denizde de geçerli.
cupra'da eco modda cidden az yakıyor ama umrumda değil arabaya az yaktırmak, aslan besleyen yemini düşünmez.
Bu laf iyiydi başkan :) Sen daha turboyu büyütmedin mi? Büyütte tayyarlar biraz daha hızlansın. Rekabet olmadığında herkes yerinde sayıyor.
Yakında büyük turbolu bir leon cupra 290 projesi gerçekleşebilir. Hesef 500+ hp günlük olacak stok motorla.
Seyre gelirim valla :D
çıkmamak işime geliyor Zeki. çıkmadığım her ay için ayda 1000 EUR veriyor Honda.
Banada seat dedi çektir git başımızdan sana destek falan olmayız pist mist boş işlere rahatsız etme diye. Bir kaç kere daha gittim git typır al bunu jettayla takasa alırız anca dediler üzüldüm. O dakikadan beri umudum sendin güzel süre çıkarmak için sen de rollikçi olacam diyorsun.
roll bahane, bu konudaki muhabbet şahane
kıkır kıkır gülüyorum şirkette, millet kafayı yediğime kanaat getirdi
Yakında büyük turbolu bir leon cupra 290 projesi gerçekleşebilir. Hesef 500+ hp günlük olacak stok motorla.
Golf R alsaydım ben de turbo isterdim be yav. Önden kakar arabada bu hali bile çok fazla.
APR'nin seti muazzam. 7000 EUR'ya falan 520 HP.
Bizimki de o kapasitede bir turbo olacak. Öyle düşünme abi altlar öyle hayvanı dolu gelmeyecek bu kadar olmasa bile tutunur yine belli bir hızda 500 hp civarında. Bakalım nasıl sonuçlanacak başlasında bi hele.
geçen seneden beri type R'ın ısınma konusu konuşuluyor ancak konuşulma üslubu bazen araç sahiplerini sinirlendirecek seviyeye gelebiliyor. Araçlar hakkında herşeyin yazılabilmesi gerekiyor, bunda bir sıkıntı yok ancak üslubun gereğinden sivri olması ortamı haliyle gerebiliyor. Daha önce de belirtmiştim, type r yüksek oktan benzin seviyor ve söz konusu sorun da ortadan kalkıyor. Eğer konuşmalar sadece arabanın sorununu herkesin gözüne sokmak olmayıp, ısınmanın neden olabileceğini ve nasıl bertaraf edilebileceğini tartışmak üzerine olsaydı, herkes tatmin olurdu. Hem Cupra 280 hem de yeni Type R sahibi olan sanırım tek benim forumda, iki aracın da artı ve eksilerine haizim. Type R'a ya oktan yükseltici koyacaksınız yada downpipe'ı çıkaracaksınız, her ikisini de yaparsanız muhteşem olur, tecrübemle sabit. Aracın sürüş hissiyatı hakkında babaanne arabası, şirket arabası gibi benzetmeler yapılabilir Cupra için, S3 için yadırgamam, olabilir derim geçerim. Type R'ın oturma pozisyonu, direksiyon hissiyatı açısından daha bi agresif olduğunu söyleyebilirim ve şunu altını çizerek belirtmeliyim ki Type R'ın koltuğu şehiriçi 2 saatlik kullanımdan sonra belimi mahvediyordu. Zaten satma sebebimin en başında bu geliyordu, acayip rahatsız ediyordu. Belki bu yaşımın 36 olması, beldeki, boyundaki fıtıklardandır, genç arkadaşları rahatsız etmeyebilir sonuçta bu sübjektif bir konu. Type R'ın ısınma konusuna gelirsek, araca gerçek 98 oktan yakıtı koyun ve o zaman bakın, o ısınma oluyor mu olmuyor mu. Yaklaşık 6 ay gündelik kullandım Type R'ı ve yaklaşık da 4 aydır Cupra'Yı kullanıyorum gündelik. Konfor olarak aralarında dağlar kadar fark var, bu benim tecrübem, zaten Onur'da aracın haftasonu aracı olduğunu belirtmiş. Gündelik diye üretilen bir aracın bu kadar sert olmasını ben yadırgadım şahsen. Cupra'ya dair artı ve eksileri ayrı bir topic'de yazarım.
Kesinlikle iki araç içinde hem kişisel yorumunuz hemde karşılaştırmanız önemli bilgiler verecek düşünenler için. Fazla alternatif olmayan bir sınıf çünkü.
Simdi roll var mi yok mu? Tarih belirlerseniz arkanizdan cekerim...
1.2TSI ile yürümek isterim. Aracımda soft yazılım mevcut.
Gel yiğidim seni burda harcarlar başka konuya gidelim
http://i.hizliresim.com/0Dvz68.jpg
Tamam FN2 konusunda geçeyim ben :(
Bu laf iyiydi başkan :) Sen daha turboyu büyütmedin mi? Büyütte tayyarlar biraz daha hızlansın. Rekabet olmadığında herkes yerinde sayıyor.
flanş sorununu hallettiğim gün twin-scroll gtx2876 olacak aracım, şuan bu flanş mevcut değil. Sadece APR'in kitinde var ve oda B&W turbo kullanıyor ben de ball bearing twin-scroll turbo istiyorum. Altları ölü bir set up istemiyorum, anlamsızlaşıyor. sadece düz yol arabası oluyor, gerek yok benim için.
ONUR1000RR
04-08-2016, 17:20
Şaka bir yana jetta benzetmesiyle sizi üzdüysem kusura bakmayın.Ama harbiden benziyor :) Aracınız gerçekten çok güzel gidiyor videoyu izledim haftaya bir gün organize edip denemek isterim
Şaka bir yana jetta benzetmesiyle sizi üzdüysem kusura bakmayın.Ama harbiden benziyor :) Aracınız gerçekten çok güzel gidiyor videoyu izledim haftaya bir gün organize edip denemek isterim
benim jetta ile deneyebiliriz, emekli sandığı emeklisi spec.
NakkaSss
04-08-2016, 17:30
O değil de jetta'nın piyasası yükselecek şimdi durduk yere.
konunun son sayfaları sevgi dolu oldu be yav
Type R konusu temsili durum:
https://tribzap2it.files.wordpress.com/2015/09/vin-diesel-paul-walker-furious-7-honest-trailer.jpg
ONUR1000RR
04-08-2016, 17:37
Ben herzaman sevgi doluyum
kelalper
04-08-2016, 19:34
abi yanlış anlama, sen bu typer'i bu konuda devamlı aynı konular ile kötüleyerek algı operasyonu yapıyorsun
bu konuya kötülemekten başka birşey yazmadın. eğer devamlı Vag grubunu öveceksen, bunu vag grubu konusuna yansıtabilirsin.
ne kadar nerede tecrübe edindin ki habire aynı şeyleri yazıyorsun?
hadi diyelim; biz, senin dediklerinin aksini iddaa ederek yalan söylüyoruz,
buyursun yeni arac sahibi " PisCocuk " değerlendirsin, aşağıda soracagım sorulara,
1. araba R modu kapalı iken konforlu mu? ( Orjinal jant lastikli bir Civic 1.6 Elegance kadar konforlu. ben iddaa ediyorum. 19 jant + 35 yanak sert lastige ragmen )
2. Gündelik kullanım rahatlığı? ( sen gündelik kullanılamayacagına iddaa etmişsin. Araba üzerindeki Body Kit'e ragmen, bir o kadar da yerden çok optimum yükseklikte. Ben arabayı izmir şartlarında kullanıyorum ve katiyen yere yakın arabada yaptıgımız gibi tümseklerde sag-sol manevraya ihtiyac duyulmamaktadır. direkt düz olarak gecilebilir.
Araç pistte şişiyor, tıkanıyor diye şehir efsanesi yarattınız. yağ sıcaklıgı yükselince araba bazı avans kısmalarına gidiyor diye şişti varsayıldı. Yazılım güncellemeleri ile bu kısıtlamaların değiştirilebilecegi aşikar.
ben normalde konforsuzluklardan hep şikayet etmiş ve bunca yıldır, bu tarz araçlarla konforsuzluktan yorulmuş birisiyim
ama bu arabadaki bu süspansiyon sertligi değişimi benim için e f s a ne.
Bana kalırsa ;
Araç Şekil.
Stok dahi dahi hızlı gidiyor (100-200 'ü 11.3 çıkartanlar var )
Stok olarak kullanıldıgı takdirde şehir içi kullanıma çok uygun.
Şehir içi 50-60 krş , şehir dışı 35 krş a kadar inebiliyor
Araç dünyadaki farklı pistlerde sürelerde kendilerini kanıtladı.
Çıtır yükleme ile mehzent tarafından geçen aylarda rolling gecesinde, FK2 nin neler yapabilecegini rolling de de kanıtladı.
herhangi bi kronik sorunu yok
Teknolojik olarak tatminkar
bana kalırsa dediginiz gibi hakettigi paradan fazlası isteniyor. onu da defalarca tartıştık %90 ötv olayı
bi de koltugu, oturuşu falan rahatsız denmiş. bu tarz araçlarda SPOR KOLTUK yapısı gereği oturuş pozisyonu daha yatay oldugu için normaldir. eski typerlardada böyledi. s2k da da bu şekilde.
birader okuduklarını anlamakta sorun yaşıosan benim yapabileceğim bişey yok. Spor araba konusuna gelince hayatımda ilk bindiğim spor araba type r değil. ONun dışında şehir efsanesi falan yarattığımız yok araba istanbul parkta şişiyor. Jason kullandı söyledi ben çıktım söyledim geçen hafta sonu başka biri çıktı o da söyledi şişti diye. Merak etme avansla falan alakalı değil avans kısılan araba yığılıp kalmaz gaz tepkisi düşer çok azda performansı bu araba bildiğin yığılıp gitmiyor ısındığı zaman. Onu da biz yaratmadık Honda yaratmış biz ortaya çıkardık. Evet araba sana göre rahat olabilir izmirde trafik yok bişey yok. İstanbula gelde iki yaka arasını geçerken o araba da 2 saat geçir o zaman anlarsın rahat mı değil mi? Baybars leon almadan önce Özgür type r la çıkardı type r alabilecekken gidio leon aldı neden acaba. Yaşın daha 24 sana göre rahat olabilir ama bizim yaşımız 40 ve bize göre konforsuz. Haftasonu kullanmak için 160 bin tl vermem bu arabaya. Onun yerine 30 fazla verir golf R alırım ya da aynı paraya kullanılmış Golf R alırım. Hem haftasonu hem haftaiçi kullanırım. Dış görünüşe gelince steroid basılmış civic. Ama ben arabanın içinde yaşıyorum dışarıdan isterse 1.2 golf olsun bana ne. Kız tavlamak için alsam kız anlayıp binmez gider RCZ ye biner type r a binmez ki evliyim işim olmaz. Hava atmak desen istanbulda hiçbir mekan kapının önüne koymaz. Vale alıp gazlamak için çıkar gider. Adamlar RS6yı bile koymuyor kapıya Civic mi koyacaklar. Eee havada atamadık. Ne işe yaradı arkadaş bu araba. Evet şişmezse pistte süper yol tutuyor frenleri aynı şekilde. Kilit desen gene güzel ama hepsi bu. Anladın?
PiscocuK
04-08-2016, 19:39
Alper bu son postta harbi boktan boka sokmuşsun arabayı.Diyecek birşey gerçekten bulamıyorum.
Allah herkesin gönlüne göre versin
Sokar o :) stig alper aslinda :)
Kaldirrim bekliyorum
dogru diyor. istanbul trafiginde günlük kullanımı zor olabilir
ama istanbul tayfası bu, yıllardır ne zorlu arabaları çatır çatır gazlıyorlar, gezliyorlar görüyoruz.
konfor meselesi de yaş ile alakalı doğdudur. bende gündelik merso'ya alışınca, sert ve gürültülü gelmeye başladı.
ısınma konusunda piste girmedigimden diyecegim birsey yok
Subaru da kullandım yıllarca. 3-4 defa saglam gazlayınca, sonrasında maglum şişerdi.
bu klasmanda turbo arabanın mutlaka bi şişme üst limiti vardır, bizim FK2 ler de en fazla o kadar dır.
Maglum ingiliz üretimi bu ve Avrupa için satıldı deniliyor.
İngiltere ve avrupanın büyük kısmı, nem'in ve sıcaklıgın dusuk oldugu yerler.
Belki de çok sıcak ülkelerin aracı değildir ama elbet kış gelir :)
jetta strikes back
arkadaşın cupra 280 dsg top speed
https://youtu.be/CZnL8Pr7clU
Alper bu son postta harbi boktan boka sokmuşsun arabayı.Diyecek birşey gerçekten bulamıyorum.
Allah herkesin gönlüne göre versin
maglum bu konuyu okuyan cogu kisi aracını almıs koymus garaja.
belki arabasıyla yatıp kalkan adamlar var icimizde
arabacılık hepimizde var. bana küfret, arabama etme hesabı
kimimiz ucu ucuna almıştır, zar zor denkleştirip almışızdır.
hal öyle olunca devamlı aynı yorumları görmek moral bozuyor tabi bizlerde de
jetta strikes back
arkadaşın cupra 280 dsg top speed
https://youtu.be/CZnL8Pr7clU
Oo buralar değerlenir :D
olm bu Alper var ya bildiğin Japon düşmanı
Pearl Harbor baskınında uzun dönem askermiş
Aga yıne baktım Alper abının kelalperın 126372727 mesajı var usendım :)
Typercılara satasanlar varmıs stockcu Typercılar sız bı kenara cekılın bız burdayız neydi o hastag #cılacılaranlamaz mıydı ahahahahah standart typerla denemek dunun gazetesının bulmacasını cozmek kadar zevksız anlamsız olur ben burdayım beklerım ashshajhsjajsjs
Mrbars abi, buyur atarina atar geldi...
Mrbars abi, buyur atarina atar geldi...
the person you have called can not be reached at the moment please try again later
Yokmu dolu yeni cupra, mehzenti sustursun ?
bahadırtelli
04-08-2016, 22:26
Bunlar hep 4-5 yıl önce Alperi trafikte s2000 le karşıya götürdüğüm için. Adamın bacağı sıgmaz kafası tenteden cıkar koltuk kıcına yarım gelir. Kazıga oturtsan daha raat giderdi. Tabi adam sevmicek japonu.
Yeni s2000 seni bekliyor.
Bu arada typer ile 2.5 STI deneyen oldumu?
mrbars an itibariyle temsili
http://i66.tinypic.com/90y4ud.jpg
mrbars an itibariyle temsili
http://i66.tinypic.com/90y4ud.jpg
Camdaki kim :D
Camdaki kim :D
camdaki sakallı bir kardeşim.
ben ingiltereye gidiyorum. şu type r roll mevzunu unutturacak hareketler yapıp gelince topic açacam. konuyu değiştirmek lazım :)
spoiler verirsek:
https://arabalisozluk.com/images/cached/palmersport-1.jpg
hanginizinki daha hızlıdır şuan Zero mrbars ? :D
Zekinin bana daha hızlı geliyor. Yazılımı atarken kıstı ocağın altını gördüm. Bizans oyununa geldik.
Zekinin bana daha hızlı geliyor. Yazılımı atarken kıstı ocağın altını gördüm. Bizans oyununa geldik.
ihaleye fesat karıştırmış abi adam sonuçta bu işi yapıyor, kendinden hızlı yapar mı hiç :D
piste girersen daha da kısalım diyordu diye hatırlıyorum hatta :D
ihaleye fesat karıştırmış abi adam sonuçta bu işi yapıyor, kendinden hızlı yapar mı hiç :D
piste girersen daha da kısalım diyordu diye hatırlıyorum hatta :D
Ben full stok motor çıktım hatırlatayım ama :D bence Baybars abinin araba daha hızlıdır ama denemedik hiç. Rolling sevmiyorum maalesef.
Baybars ne adamsin ya :)
Roll olucakti,bende sizleri cekicektim. Action diyecektim falan filan....
24 eylul Ring ve Spa yapiyorum,gel senle orada kapisalim. Ayni araba ayni pist. Roll'da yok erken bastin,basinc kacirdim,altina kacirdin,vitesi oraya soktun,pompa boyke,sen ibnesinn ben erkegim,testesteronum nerdeye gidiyor is ...
Buarada istanbul'a doneyim,tayyar alip tum pistlere girecegim,o zamana kadar isinmada hal olur heralde yazilim-dp yada cooler ile.
Ortalik senlensin...
Baybars ne adamsin ya :)
Roll olucakti,bende sizleri cekicektim. Action diyecektim falan filan....
24 eylul Ring ve Spa yapiyorum,gel senle orada kapisalim. Ayni araba ayni pist. Roll'da yok erken bastin,basinc kacirdim,altina kacirdin,vitesi oraya soktun,pompa boyke,sen ibnesinn ben erkegim,testesteronum nerdeye gidiyor is ...
Buarada istanbul'a doneyim,tayyar alip tum pistlere girecegim,o zamana kadar isinmada hal olur heralde yazilim-dp yada cooler ile.
Ortalik senlensin...
Arabaya ısınma evresi ilk seansında alırım bir dal sağ koltuk liste başı 1 yazınız lütfen..
E hani isinmayi coZuyorduk? İsinma isini hallettim demeden almam... Yari yolda birakma beni.
yaw anlamıyorum herkes atar gider yapıyo bi tayyar çıkıyo deneyelim diyo ortada kimse yok :) 295 yapan çooookkk hızlı cupra varmış o dener belki. Tayyarlar yapamıyor o hızları :)
http://www.alasayvan.net/attachments/komik-karikaturler-55068d1417677449/bal-klar-n-haf-zas-3-saniyedir-karikat-r.jpg
bu akşam belki çıkar ararım deneriz ;) olmadı benim arabayı sen kullanırsın 3000 devri geçmezsin daha keyifli olur ;)
ahk
Abi akşam Ayvalığa gidiyorum işten direk. Pazar gecesi veya hafta içi istediğin zaman 2 'de 60'ta Beetle la basarız. :D :D
ahk
Abi akşam Ayvalığa gidiyorum işten direk. Pazar gecesi veya hafta içi istediğin zaman 2 'de 60'ta Beetle la basarız. :D :D
bakarız artık izmir'de deneyecek araba yok hem benim araç en hızlısından 10 boy yavaştır gene bulamıyorum deneyecek.
Vtec altı basacaksın ama benim devrimde yoksa denemem.. Bir de ben 4 'lüleri yakınca roll biter.
:) karıştırdın benim aracı sen kullanıyordun...
PiscocuK
05-08-2016, 09:16
izmir dediğin nedir :) atlayıp gelelim bize de ufak çaplı tatil olur :) zaten kaçasım var biryerlere
gel tabi her zaman bekleriz ama denedikten sonra hemen yazılım yaptıracağına emin ol ;)
yaw anlamıyorum herkes atar gider yapıyo bi tayyar çıkıyo deneyelim diyo ortada kimse yok :) 295 yapan çooookkk hızlı cupra varmış o dener belki. Tayyarlar yapamıyor o hızları :)
Geçen seferki roll gibi bir İstanbul gecesi yapıldığında ordayım ben. Nasılsa geçebilecek tek Tayyar var, ona da bir kulp takarız nedir yani..
E hani isinmayi coZuyorduk? İsinma isini hallettim demeden almam... Yari yolda birakma beni.
Hayır abi sen arabaya alışma evresindeyken diyorum daha tanırsın ilk seans süreye gitmezsin heralde.
ONUR1000RR
05-08-2016, 11:01
Geçen seferki roll gibi bir İstanbul gecesi yapıldığında ordayım ben. Nasılsa geçebilecek tek Tayyar var, ona da bir kulp takarız nedir yani..
Ne zaman deniyoruz?
997TT
Murat, yurtdışında hala ısınma konusu geçmiyor, dillendirilmedi. istanbul park'a çıkansa hala pert.
problemin bizim 95 kılıklı yakıtlardan ve stock yazılımın durumu kotarmak için pek acayip kısmasından olma ihtimali çok yüksek. düzgün yakıtla denemek lazım.
pist için Tayyar bence çok çok iyi bir araba. hala aklımdadır. keşke sadece pist için bir araba alabilecek bütçem olsaydı da tayyar alaydım diye hala hayıflanıyorum ben.
tek mi :) sanırım mehmet'i kast ettiniz ama başka yerden hemen teklif gelmiş. turbo büyütmemiş veya nos basmıyorsanız birden fazla çıkar.
Ne zaman deniyoruz?
oo hızlılar hemen kendini belli ediyor :)
ben anlamam rollingden, hayatımda çıkmadım. zevkine barisine, denemesine, kahve muhabbetine her zaman uyarım. haftaya haberleşelim de bir deneyelim, muhabbet olur.
Zeki senin boost daha açık olm. Sen de gelecen.
Bu caponcuların arasında tek bırakmayın beni.
Çete bunlar çete.
ONUR1000RR
05-08-2016, 11:12
oo hızlılar hemen kendini belli ediyor :)
ben anlamam rollingden, hayatımda çıkmadım. zevkine barisine, denemesine, kahve muhabbetine her zaman uyarım. haftaya haberleşelim de bir deneyelim, muhabbet olur.
Ne zaman isterseniz ben hazırım :icon_tup:
ataşehirde ve ya avrupa yakasında deneme olacaksa bizde katılabiliriz mk3 golf ile.
araçlar hızlanınca neler yapılabiliyor daha çok ortaya çıkıyor bizler içinde faydalı oluyor.
Otomatik araçta sağ ayağınızla gaza basacaksınız bir de direksiyonu tutacaksınız. Tabi ikisini de aynı anda yapmak gerekiyor.
Manuel de devir ayarla, doğru devirde vites at, hem devri hem yolu kontrol et, vites atmak için bir eli direksiyondan kaldır, vites atışlarda doğru zamanda debriyaja bas ve bırak bla bla bla
Zeki senin boost daha açık olm. Sen de gelecen.
Bu caponcuların arasında tek bırakmayın beni.
Çete bunlar çete.
Abi bi egzos bi yazılım var. Heyhüla gibi 19 jantlar takılı. Ben denesem denesem ne kadar az yaktırırım diye denerim bu şartlarda. Yalnız bırakmam ama kimseylede denemem :)
ulan bende de jet motoru yok ki, seninkilerin üstüne ufacık intercooler var.
Ne zaman deniyoruz?
http://www.alasayvan.net/attachments/komik-karikaturler-55068d1417677449/bal-klar-n-haf-zas-3-saniyedir-karikat-r.jpg
Yarış koltuklusun coolerın var bu sıcakta daha ne olsun. Benimki deri stresten terletir dikkat dağıtır gerçi baksana vitesi kur gaza bas aynı anda direksiyonu tut formül basitmiş terletmeyedebilir :)
direksiyonu da mı tutacağız yahu. zor gibi geldi bana biraz.
Type R ile deneme bana uyar.
Hiç roll yapmadım, anladığım işler değil ama tanışırız, muhabbet olur (bu kısım geçilirsem diye yazılmıştır, yoksa amacım tayyarın içinden geçmek)
Bende acemiyim bu işlerde sizin gibi deneyelim...:) geçme geçilme derdim yok ( bu kısım geçilirsem diye yazılmıştır, yoksa amacım cupranın içinden geçmek) 😁
bak yeminle çete strikes back
Hayır abi sen arabaya alışma evresindeyken diyorum daha tanırsın ilk seans süreye gitmezsin heralde.
Direk denerim,profesyonel bir arac degil ki alisayim yahu,cupra yi da oyle yapmistim. Ama on hazirlik yapmadan niye gireyim,tecrubeler ortada. Dp iptal,cooler buyut,birde pek guc vermeyen yazilim,bitmistir. Lamba yaninca sogutuyor beni.
997TT
Murat, yurtdışında hala ısınma konusu geçmiyor, dillendirilmedi. istanbul park'a çıkansa hala pert.
problemin bizim 95 kılıklı yakıtlardan ve stock yazılımın durumu kotarmak için pek acayip kısmasından olma ihtimali çok yüksek. düzgün yakıtla denemek lazım.
pist için Tayyar bence çok çok iyi bir araba. hala aklımdadır. keşke sadece pist için bir araba alabilecek bütçem olsaydı da tayyar alaydım diye hala hayıflanıyorum ben.
Hayiflanma mike,seninle degisiriz pistte,boylece aklin kalmaz. Senden mi esirgiyecegim.
Benzinden kisdigi asikar yani yurtdisindan tek fark benzin. Buda yanma odasin sicakligini artiriyor,gerisi *****. Ama birden cok guc kesmesi enterasan,bunu yapan muhendisde bizden cokkk iyi bildigi kesin. Demek ki motoru korumak icin gerekli ama tatsiz bir olay...
Zeki,yazilim dp ve cooler ile baya fark ettgini soyluyor. Burdaki arkadaslarda dp yi cikarinca isi dusuyor. Birde 300hp nin alti olaydi,iyidi resmide. İst park'in sacma fiyatlamasi yuzunden 10hp lik semsiye giricek...
Buarada deneyin yahu,her turlu tayyar var,ultra dolu(yakit meth),normal dolu ve standart. Farklar gorunur. Bende gelirim,kimbilir beni bile gecer tayyar...
300 hp olsada şemsiye hazır abi. 250-350 Hp arası yani cupra, golf 6-7r, s3 , megane trophy, rcz r ,308gti, type r vs vs hepsi fiyatı katlanan gruba dahil pist günlerinde.
park için 10 beygire takılma Murat. 250-350 HP arası aynı para.
valla istanbul parkta trofeolu, gıdıklanmış bir tayyarın iyi pilotajla 2:20 altına ineceğini düşünüyorum. hayırlısı. al da sevelim.
park için 10 beygire takılma Murat. 250-350 HP arası aynı para.
valla istanbul parkta trofeolu, gıdıklanmış bir tayyarın iyi pilotajla 2:20 altına ineceğini düşünüyorum. hayırlısı. al da sevelim.
Murat abi TypeR alıp piste çıkarsa, senin Giu'daki kamera tertibatını kurun ama abi, baya data içeren video olur, güzel olur :)
Murat çıkarken kurarız. Herşey hazır. Gopro aksesuarlarından ucuz yollu BDSM çekecek kadar parça oldu valla.
Sonunda her zamanki gibi Murat abi cesaret etti ve rekoru kesinlikle kırar geçer type r la diyorum ben. Şöyle cooler, dp+gerisi, orta kıvam yazılım, depoya yakıt, trofeo lastikle ölüm makinesi olur type r. Şimdiden rekorun hayırlı olsun Murat abi :)
Verin gazi,vinn vin vinnnnn...! Haha...
Yahu aylardir soyluyorum zaten eylul'de alicagimi. Hem eksikleri gorulmus olur,hem update ler cikar demistim.
Sonucta yurudukce tecrube kazaniliyor.
Trofeo-18 jant-cooler-dp tamamdir. Yazilimi oyle ucan kacan cinsden istemiyorum hatta guc vermese olur,onemli olan isinmasin.
Yolda ki hizli otomobillerin ist park'da sure yapma sansi yok malesef. Ki zaten asiri guc bir cok seyin degismesine sebeb olucak. Konu uzun...
Fiyatlandirma sacmaliginin 300hp oldugunu dusunuyordum,250-350 ise sorun yok. Semsiye oyle de boylede girecek... İsin garip tarafi bu konu hakkinda duzenleme yapmayi dusunmeyen ist park yonetimi...
Murat çıkarken kurarız. Herşey hazır. Gopro aksesuarlarından ucuz yollu BDSM çekecek kadar parça oldu valla.
Valla yapalim,benim gibi tech ozurlu birine nimet bu teklifler...
Simdi roll yok mu yahu? Bana da guzel fikir verirdi sizlerin yurumesi :(
Aga burdan ekmek cıkmaz anlaşılan bız hoc hazırlık macı oynamadan yıne mami ıle eşleşicez ajshshajahs
deneyelim dedik mamiler noslar GT3'ler havalarda uçuşuyor. nereye düştük la böyle :)
mami_makinen
05-08-2016, 13:52
Aga burdan ekmek cıkmaz anlaşılan bız hoc hazırlık macı oynamadan yıne mami ıle eşleşicez ajshshajahs
Ds3 ü sattım ama yinede joker hakkımız olarak Ng var :)
ONUR1000RR
05-08-2016, 13:55
Ds3 ü sattım ama yinede joker hakkımız olarak Ng var :)
seviyorum maminin bu çizgisini :)
mami_makinen
05-08-2016, 14:02
seviyorum maminin bu çizgisini :)
Başkan ne yapalım zaten gazlayıp rol yapan 3-5 kişiyiz bunlarıda küstürmemek lazım :)
Black_Eagle
05-08-2016, 14:20
Subarular, subarucular nerelerde ya. İlanlarda adam akıllı zaten bulamıyoruz olanda hemen gidiyor da artık denemelerde de hiç yoklar
deneyelim dedik mamiler noslar GT3'ler havalarda uçuşuyor. nereye düştük la böyle :)
Yahu ben cekim yapicagim sadece,GT3'un roll da ne isi var. Onun yeri pistler ama denemek isteyene kapim acik. Ne kadar yurudugu belli,motor tamamiyle stok zaten yapcakta pek birsey yok :)
Yani deneyin hadi...
Yahu ben cekim yapicagim sadece,GT3'un roll da ne isi var. Onun yeri pistler ama denemek isteyene kapim acik. Ne kadar yurudugu belli,motor tamamiyle stok zaten yapcakta pek birsey yok :)
Yani deneyin hadi...
Rampa yukarı 2 kişi klima açık gidişini gördülten sonra denenmez senle yüksek süratlere kadar diyorum. 250 den sonra gaddar yürüyor gt3.
Farklı araçlarla denemek keyifli olur. Eğer Güzel bir akşam ayarlarsak denemeye bizde gelebiliriz.
şimdi atar yaparken kanatlılar diye genelliyoruz, FK2'nin kanadı da bu gruba dahil oluyor mu artık? Yani kanatlılar diye atarda Fk2 lerde üstüne alınmalı mı?
şimdi atar yaparken kanatlılar diye genelliyoruz, FK2'nin kanadı da bu gruba dahil oluyor mu artık? Yani kanatlılar diye atarda Fk2 lerde üstüne alınmalı mı?
Sınır yok en hızlı kanatlılara :hehe: Beetle kanadı bile dahil :D
Rampa yukarı 2 kişi klima açık gidişini gördülten sonra denenmez senle yüksek süratlere kadar diyorum. 250 den sonra gaddar yürüyor gt3.
Yahu olayi bulandirdi Baybars sende atese odun atiyorsun. Yahu ben kimseyle denerim vs demedim ki,cam car olayim dedim okadar. Kulaktan kulaga olayina dondu bu olay ama forum yahu :)
Buarada hala haber bekliyorummm,unutmaaa...
Elinde 2015 kalan bayi var mi? Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Yada 2016'ya aldiginiz en dusuk teklif nedir?
Paylasim yaparsaniz bir tayyarci daha girmis olur gruba :)
Elinde 2015 kalan bayi var mi? Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Yada 2016'ya aldiginiz en dusuk teklif nedir?
Paylasim yaparsaniz bir tayyarci daha girmis olur gruba :)
0505 867 altmış iki-altmışiki
İzmir terrakki de son 1 tane kırmızı kalmıştı
eğer satmadıysa satış müdürü hüseyin cevik in numarası üstteki
ulasıp sorabilirsiniz
son kalan 2015 onda kalmış olması lazım eğer satmadıysa, ama satmamıştır muhtemelen
satılıysa 2016 nın dip fiyatı tüm bayilerde ortalama 175 bin tl olacaktır, 194 küsürat degil
Taze bilgi 180 fiyat geldi 2016 daha düşük fiyat alan var mı?
Simdi ariyorum,158 idi degil mi 2015 ler? Yada kaca almistiniz?
Herhalde forumda en cok postun typer konusunda :)
yoksa FK2 typer mı alacaksın ?
Herhalde forumda en cok postun typer konusunda :)
yoksa FK2 typer mı alacaksın ?
Neden olmasın alsam mı :)
NakkaSss
05-08-2016, 16:12
Avrupa yakası olursa megane rs ile gelirim bende maksat renk olsun :D
Avrupa yakası olursa megane rs ile gelirim bende maksat renk olsun :D
Sen kenarda dur şöle nefesin yetmez senin.
NakkaSss
05-08-2016, 16:22
Sen kenarda dur şöle nefesin yetmez senin.
hah motorun gibi ruhunda küçülmüş senin.
Simdi ariyorum,158 idi degil mi 2015 ler? Yada kaca almistiniz?
158 küsürat
1770 tl gibi bi rakam da trafik ve ilk vergi girişi ile beraber
anahtar teslim 160
Simdi konustum,2.ele 140 dedi,sifir icin de destek alicak bakalim.
Gecen senenin aynisini yasiyorum arkadas... Beni gaza getiren arkadaslarimi kara listeye aliyorum :)
Neyse,hayirlisi bakalim....
158 küsürat
1770 tl gibi bi rakam da trafik ve ilk vergi girişi ile beraber
anahtar teslim 160
Tesekkurler bilgi icin,Huseyin beye 2 musteri yonlendirmistim fiyat konusunda hararetli tartismalar oldugu zaman. Bakalim terzi kendi sokugunu dikebilicek mi :)
scorpion
05-08-2016, 17:32
balıkesirde de vardı bir tane 2015 kırmızı ama satılmış olabilir.
onursumer
05-08-2016, 18:10
kırmızı 2016 hazır araç 179 biraz once fiyat aldım :)
Şu an 2015 modele anahtar teslim ne kadar fiyat isteniyor? 158-160 bandında bulursak bizde nasiplenelim:)
Şu an 2015 modele anahtar teslim ne kadar fiyat isteniyor? 158-160 bandında bulursak bizde nasiplenelim:)
2015 kalmadı. yani kalmadı gibi bişey. 1 tane kaldı haberi vardı ona da talipli var
2016 da euro kur'undan etkilenmiş olacak ki 179 diyorlar, dogrudur
bu zamana kadar son 20 yılda prim yapmayan HONDA ve Civic modeli yok gibi bişey.
Niyetlenen varsa şimdiden alsın, sonra 200 lerin üstüne çıkarsa şaşırmam
PiscocuK
05-08-2016, 19:59
Kullanicilara bir sorun olacak
Hiz farketmeksizin aracinizda yarim yada dip gaz yaptiginizda araba sadece saga yada sadece sola cekme yapiyormu
Sag sol kafa kaldirma sarma va degil. Sadece tek yönde boyle bir sorun yasayan varmi?
Gecen senenin aynisini yasiyorum arkadas... Beni gaza getiren arkadaslarimi kara listeye aliyorum :)
2. El 140k olan aracın bilgisini Hüseyin Bey'den mi aldınız abi?
Kullanicilara bir sorun olacak
Hiz farketmeksizin aracinizda yarim yada dip gaz yaptiginizda araba sadece saga yada sadece sola cekme yapiyormu
Sag sol kafa kaldirma sarma va degil. Sadece tek yönde boyle bir sorun yasayan varmi?
ıslak zeminde vsa kapalıyken yapıyordu, bir de lastik havaları eşit değilken yapıyordu.
Ben son kalani opsiyonlarin. 2.el suan telefonda 149 ve 143 teklifler aldim.
Degerlenmesinin bence cok sebebi yok,suan 174 de 2016 mumkun.
Suan Turkiye'yi cok buyuk belirsizlik bekliyor,zaten araclsrin bu kadar kalmasininda sebebi bu. Onunuzde ki gunler cok farkli olaylara gebe...
Allah yardimcimiz olsun.
Guzel bir hobimiz var ama yasiyacak en kotu ulkelerden birindeyiz... Otv den korkarken ekonomik belirsizlik tuy dikti(kur)
Telefonda 140 ve 143 olucakti. Evet 140 izmir Huseyin bey.
PiscocuK
05-08-2016, 20:43
Zemin kuru. Lastik uyarisini iki kere yapti hepsini ayarladim fakat hiz farketmeksizin sola cekme var cok denedim fakli yol ve viteslerde denedim var bugun 1000 km kontrol de belirttim teste ciktik rot ayari yapildi ama cozulmedi. Sekerpinara gidicem pzt gunu bakalim ne olacak
Gitmeden son kez lastik havalarini kontrol edeyim bakayim
scorpion
05-08-2016, 20:58
ben hiç farketmedim gaza basınca sağ sola çekme ama vsa açık biniyorum genelde. vsa kapalı denemem lazım eğer öyle oluyorsa.
murat abimmmmm,ben hep en güncellisini alıcaksın die beklerken sen gittin 2015 varmı 2.el varmı demeye başladın abi olmadı bu:)
bu arada final edition çıktı ingiltrede güncelleme falan olmadan üretimi bitip efsane oluyo taypar hahaha
Guncellemeyi sizler yaptiniz mike,eksikler cikti ortaya. Cooler ihtiyac,dp iptali isi dusurmek icin sart.
Bizde ki yakiti honda iplememis demek ki,guncelleme yok.
Ha cam acma dugmesi-klima sensoru gibi munferit sorunlar cikiyor ki dogal.
Honda'nin bu sinifi terk edicegini dusunmuyorum,farkli birsey cikarir eminim.
Guncellemeyi sizler yaptiniz mike,eksikler cikti ortaya. Cooler ihtiyac,dp iptali isi dusurmek icin sart.
Bizde ki yakiti honda iplememis demek ki,guncelleme yok.
Ha cam acma dugmesi-klima sensoru gibi munferit sorunlar cikiyor ki dogal.
Honda'nin bu sinifi terk edicegini dusunmuyorum,farkli birsey cikarir eminim.
abi yakıt oldugunu baştan beri söledikde dinletemedik..type r 2 sene sora yenı kasayla devam eder,bu sınıftan cıkma ihtimali zaten yok...
Bende taa Jason ilk ciktiginda soylemistim,ozamanda yakit icin konustuk ama olmadi. İlla stok olmali demisler...
Benim ozamanda ve simdide tepki gosterdigim sey,avansi kisip biraz yavasliyacagina ariza yakip 200hp gibi yurumesiydi.
Yoksa diger ozelliklerini surekli takdir ettim. Heralde benim kadar objectif yazan pek azdir. Diger seyler subjectif degerlendirmeler...
Bu kasanin R olarak uretimi kesin bitiyor mu? Ben mugen yada o tarz daha agresif versiyon bekliyordum?
Bende taa Jason ilk ciktiginda soylemistim,ozamanda yakit icin konustuk ama olmadi. İlla stok olmali demisler...
Benim ozamanda ve simdide tepki gosterdigim sey,avansi kisip biraz yavasliyacagina ariza yakip 200hp gibi yurumesiydi.
Yoksa diger ozelliklerini surekli takdir ettim. Heralde benim kadar objectif yazan pek azdir. Diger seyler subjectif degerlendirmeler...
Bu kasanin R olarak uretimi kesin bitiyor mu? Ben mugen yada o tarz daha agresif versiyon bekliyordum?
Yeni kasa gelecek, Civic HB tırda görüntülendi Type R da test ediliyor hala.
http://img.donanimhaber.com/upfiles/1150012/823ec294-7ed4-43ce-92e8-f4b09358a959.jpeg
http://img.donanimhaber.com/upfiles/1150012/00b99815-0f8d-4778-86bd-263fa0bc07fe.jpeg
http://images.hgmsites.net/med/2018-honda-civic-type-r-spy-shots--image-via-s-baldauf-sb-medien_100530312_m.jpg
http://image.motortrend.com/f/wot/spied_2017_honda_civic_type_r_sedan_tests_on_the_r ing/153013067+w644/honda-civic-type-r-8.jpg
Bu kasanın Mugen'i çıktı da Türkiye'ye gelmez büyük ihtimalle.
http://autoguide.com.vsassets.com/blog/wp-content/gallery/honda-2016-tokyo-auto-salon-preview/honda-2016-tokyo-auto-salon-preview-01.jpg
http://autoguide.com.vsassets.com/blog/wp-content/gallery/honda-2016-tokyo-auto-salon-preview/honda-2016-tokyo-auto-salon-preview-02.jpg
Tesekkur ederim bilgiler icin,tesekkur butonu telefondan gorunmuyor malesef.
Yeni kasa gelicek,eminim bir cok seyi elden gecmistir. Heralde 2017'de yollarda olur,dogru mu?
Mugen'de neler farkli yada neden basarilarla adini duymadik? Bilginiz varsa yazarsaniz sevinirim....
cabriolet
06-08-2016, 10:36
mugen çıktıda aksesuar olarak çıktı hazır böyle bi araba yok :)
Tesekkur ederim bilgiler icin,tesekkur butonu telefondan gorunmuyor malesef.
Yeni kasa gelicek,eminim bir cok seyi elden gecmistir. Heralde 2017'de yollarda olur,dogru mu?
Mugen'de neler farkli yada neden basarilarla adini duymadik? Bilginiz varsa yazarsaniz sevinirim....
Mugen'i concept olarak kaldı sanırım seri üretime geçmedi, yapılan eklemeler hakkında bilgi bulamadım. Yeni Type R'ın 2017'de tanıtımı yapılması bekleniyor Paris Auto Show'da concepti tanıtılacak diye bir yazı okumuştum. 340 HP güç, 450 Nm tork ve 0-100 hızlanması da 0.7 saniye daha hızlı olacakmış. Kesin bilgiler değil böyle olması tahmin ediliyor. Nurburgring rekorunu Golf GTI Clubsport S'ten almak için çalışmalar varmış vs.
Tesekkurler bilgiler icin. Honda'yi cok takip etmedigim icin bu bilgiler faydali oldu. Yeni kasa 2017'de cikicak sanirim...
Keske Guncel typeR'in RS gibi daha agresif versiyonu ciksaydi.
Yeni versiyonu gelicekse onu beklemek mi gerek... Aklim karisti.
cabriolet
06-08-2016, 10:58
2018 den önce çıkmaz yeni typerda daha normal civic çıkmadı :)
Tesekkurler bilgiler icin. Honda'yi cok takip etmedigim icin bu bilgiler faydali oldu. Yeni kasa 2017'de cikicak sanirim...
2018 öncesi zor piyasaya sürülür abi bence beklemek anlamsız olur..
RS versiyon yeni Civic Sedan'da olacak ama o ilginizi çekmez herhalde, 1.5 turbo 180 küsür hp gücünde olacak.
Yenisi benim tahminim 2018 gibi gelir yenisi daha güzel olur bence çünkü yeni Civic ile Honda yeni altyapıya geçti süspansiyon, direksiyon elden geçirildi Type R'da da mutlaka iyileştirmeler olacak.
Abi yakın zamana kadar tekbaş adanada showroomda vardı satılmadıysa 2015 olması lazım ilk zamanlarda gelmişti
burdaki arkadaşlarada soralım varsa tanıdıkları :)
İletişim Bilgileri | Tekbaş Honda (http://www.tekbashonda.com.tr/iletisim-bilgileri)
gel abi Adana'ya. Var burda araba :)
Tesekkurler bilgi icin,ozaman normal civic Paris'de tanitilicak, R versiyonu 1 yil sonra desek 2018 olur dediginiz gibi...
Aslinda Turkiye bayilerini arayip durumu sormak gerek,gizli sakli cikiyor tek tuk 2015.... Ozgur yazdi,aracin uretimi bitmis,bizde 2015 sifirlar bitmedi...
Sıfır kırmızı 2015 model Adana'da showroomda duruyor abi.
gel abi Adana'ya. Var burda araba :)
Tesekkur ederim,tek tuk cikiyor tayyarlar... Orada ki ne renk,bilginiz var mi?
Sıfır kırmızı 2015 model Adana'da showroomda duruyor abi.
Ben daha yazmadan bana cevap vermissin:cool:
initial-D
06-08-2016, 12:38
çorlu onur honda da vardı bi kırmıı ramazan bayramından önce
hsyn_çvk
06-08-2016, 15:36
Arkadaslar dusunen olursa elimdeki type-r stogu su sekilde;
2015 model "0" km kirmizi arac: 161.000 tl
2015 model 9.300 km'de 2.el arac: 140.000 tl
Hüseyin çevik (0505-867-62-62)
cabriolet
06-08-2016, 20:36
9300kmde olan kazasız boyasızsa hayatta 20bin lira fazla verip sıfırını almazdım :)
beyaz test aracı yok ortalıkta satıldı mı acaba?
41 plakalı olandan bahsediyorsak, geçenlerde kozyatağında görmüş ahmetmalcok
Honda Türkiye'de duruyor o araç fabrikanın otoparkında.
https://store.donanimhaber.com/da/fe/d3/dafed3affdd89d71a2b3dbb30c91f8e4.jpg
kalipson
08-08-2016, 13:12
Arkadaslar dusunen olursa elimdeki type-r stogu su sekilde;
2015 model "0" km kirmizi arac: 161.000 tl
2015 model 9.300 km'de 2.el arac: 140.000 tl
Hüseyin çevik (0505-867-62-62)
9.300 km.deki araç ne renk?
Gecen hafta Opel Cup'da idi...
kelalper
08-08-2016, 17:52
yaw millet tutturmuş kelalper honda düşmanı. Arkadaş araba hakkında yazdıklarımı bi dikkatli okuyun. Kötü araba mı dedim. Tam tersine şunlar şunlar dışında çok beğendim dedim. Eşşekler gibi yol tutuyor. Eşşekler gibi duruyor. Isınana kadar gayet iyi yürüyor. Öndeki kilit gayet güzel çalışıyor. Eksileri ne dedim. Steroid civic. Bence çok abartılı. Yalan mı değil. İstanbul parkta şişiyor mu şişiyor. bu da yalan değil. Sert mi bana göre taş gibi sert ve rahat edemiyorum bunlarda yalan değil. Çok şekil dedi bazı arkadaşlar İstanbulda şanzalize kafeye gitmiyorsan eli ayağı düzgün kalbur üstü hangi mekanın kapısına koyarlar. Hiç bir mekanın kapısına reklam diye koymazlar.Golf R alsan da koymazlar S3 alsanda koymazlar. Şimdi biri çıksında allah için yok bunlar yalan desin. Lan arabada pandizot bile parayla satılıo. Önlerde kapı içleri alcantra arkalar kumaş. Bunlarda mı yalan.
PiscocuK
08-08-2016, 17:55
yaw millet tutturmuş kelalper honda düşmanı. Arkadaş araba hakkında yazdıklarımı bi dikkatli okuyun. Kötü araba mı dedim. Tam tersine şunlar şunlar dışında çok beğendim dedim. Eşşekler gibi yol tutuyor. Eşşekler gibi duruyor. Isınana kadar gayet iyi yürüyor. Öndeki kilit gayet güzel çalışıyor. Eksileri ne dedim. Steroid civic. Bence çok abartılı. Yalan mı değil. İstanbul parkta şişiyor mu şişiyor. bu da yalan değil. Sert mi bana göre taş gibi sert ve rahat edemiyorum bunlarda yalan değil. Çok şekil dedi bazı arkadaşlar İstanbulda şanzalize kafeye gitmiyorsan eli ayağı düzgün kalbur üstü hangi mekanın kapısına koyarlar. Hiç bir mekanın kapısına reklam diye koymazlar.Golf R alsan da koymazlar S3 alsanda koymazlar. Şimdi biri çıksında allah için yok bunlar yalan desin. Lan arabada pandizot bile parayla satılıo. Önlerde kapı içleri alcantra arkalar kumaş. Bunlarda mı yalan.
:) :) :)
Yalannn yalan soyluyorsun - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tCbK0KnTPFk)
https://www.youtube.com/watch?v=tCbK0KnTPFk
coolvtec
08-08-2016, 21:32
Yeni kasanın şöyle bir şey olmasını ümit ediyorum.
http://www.2017acura.com/wp-content/uploads/2016/04/2017-Honda-Civic-Type-R-front.png
fk2 nin bu kadar erken tasfiye edilmesinin nedeni nedir?
sanırım 2 yada 3 sene üretilip sonlanmış olacak doğrumu?
hondanın yüzünü yeni kasaya bu kadar erken dönmesinde ki amac nedir?
fk2 nin bu kadar erken tasfiye edilmesinin nedeni nedir?
sanırım 2 yada 3 sene üretilip sonlanmış olacak doğrumu?
hondanın yüzünü yeni kasaya bu kadar erken dönmesinde ki amac nedir?
Aslına bakarsan geçmişi yeni değil modelin, bu kasa civic ler 2013 ten beri piyasada, makyajla birlikte yeni typer ı sundukları için ömrü kısa oldu gibi geliyor insanlara. bir japon modelinin 3 yılda makyaj max 6. yılda da yeni kasasının geldiği düşünülünce normal aslında. 2 yıl gibi bir süre makyajlı civic bantta kalmış oluyor.
Grimlord
09-08-2016, 02:43
https://s9.postimg.org/txx5ttejj/13934565_1063879930334099_8823604442569036122_n.jp g
https://s10.postimg.org/b2vpoiws9/13876168_1063879923667433_7473690782072078018_n.jp g
Scoop var bu sefer galiba. Su lanet olasi kirmizi jant cemberleri de halen duruyor :D
free-hifi
09-08-2016, 07:44
Araba sahibi of li !!!
Ayışığı'nın önünde de iki üç gündür kırmızı duruyor plakalı. İkinci el satılık sanırım oda.
Sanirim sogutmayi daha efektif hale getiriyorlar...
Honda fk2 icin coooook gec kaldi. Ayni nsxde oldugu gibi nsxi 10 senedir yapacaklar. Fn2den hemen sonra cikarmasi lazimdi 2011 2012 gibi. Rakipleri nasil kasa yenilenir yenilenmez ya da 1 sene sonra cikariyorsa honda da oyle yapmaliydi. Yeni megane RSe bakin kasa yenileneli 6 ay olmadi suan gelistiriliyor eminim en gec seneye cikacak, ki durmadan gelistirecekler seneden seneye.
Bu yeni prototipi tipini de umarim fk2 kasadaki gibi yapmazlar. Reklamlardaki o muthis tasarimli samuray stoplu fk2den sonra bu hali acikcasi uzmustu biraz. Ayrica amerikan sinyal de var amerika pazarina sunulursa ciktigi gibi after m. parcalari da daha hizli cikar onu hemen acilir.
150 yi veren 200 ü verip şu arabaya binse 360 hp amg çok mu mantıksız merak ediyorum Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2014-mercedes-a-45-amg-bayii-320544176/detay)
150 yi veren 200 ü verip şu arabaya binse 360 hp amg çok mu mantıksız merak ediyorum Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2014-mercedes-a-45-amg-bayii-320544176/detay)
Dünyalar farklı :)
150yi veren 140a leon cupra alır :D mercedesle aynı keyfi verecek arabaya daha fazla ödemeye gerek yok :D
streetracer_nos
09-08-2016, 18:35
epey üst segmentten gecti zaten bi kac kisi
Özgur abi r35 den gecti
Yasarım e60 m5 ten
Mehzent e92 m3 ten
daha da bilmediklerimiz vardır illaki
Cözemedim:)
Her Türk genci Taypar ı tadacaktır :)
Ne tayyar mis,millete gtr M5 sattiriyor....
Dagilin,yazicak birsey kalmadi.
Marka bagimliligini takdir ettim ama.
forumda bir çok kişi aynı parada olsa typer ı tercih eder :D a45 ile bence baya farklı klasman ama 200 verilicekse s3 sedan yada golf R tercih ederim.
blumenberg
09-08-2016, 20:47
karşılaştırma yanlış olmuş, sıfır a45 amg alabilecek olan adam gidip type alır mı :) bence almaz.
PiscocuK
10-08-2016, 11:12
Beyler
ana üniteye usb bağlıyorum 3-5 saniye sonra cd takılıyormuş gibi takılıyor sonrasında da komple susuyor.başka şarkıya geçiyorum yine aynı şey
bu tarz bir sorun yaşayan oldumu?
USB de klipler vardı şimdi aldım yanıma onları silip yeniden denicem acaba çok dolu olduğu için mi takılıyor diye düşündüm ama birazda saçma geldi açıkcası
Beyler
ana üniteye usb bağlıyorum 3-5 saniye sonra cd takılıyormuş gibi takılıyor sonrasında da komple susuyor.başka şarkıya geçiyorum yine aynı şey
bu tarz bir sorun yaşayan oldumu?
USB de klipler vardı şimdi aldım yanıma onları silip yeniden denicem acaba çok dolu olduğu için mi takılıyor diye düşündüm ama birazda saçma geldi açıkcası
USB'ye format atarsan düzelme imkanı var, genelde ondan oluyordu bende de.
PiscocuK
10-08-2016, 12:39
USB'ye format atarsan düzelme imkanı var, genelde ondan oluyordu bende de.
Teşekkürler hemen deniyorum
forumda bir çok kişi aynı parada olsa typer ı tercih eder :D a45 ile bence baya farklı klasman ama 200 verilicekse s3 sedan yada golf R tercih ederim.
benim tayyardan önceki aracım s3 sedandı :)
Uzun zamandır okuyup yazmıyordum ama kendi deneyimlerimi anlatıyım.
Mengerlerde A45 için pazarlık yapıp gidip typer almış biri olarak bu iki araba kıyaslanır mı, ben kıyasladım:) mercedeste recaro koltuk ve arka kanat opsiyonu olmayınca amg paket A180den hiçbir farkı yok. typer'da koltuk, keyless go, daha ferah iç mekan, 6 yıl garanti ve diferansiyel kilidi avantaj (standart donanım için konuşuyorum). Kullanım maliyetleri de çok daha düşük. Mercedes buna karşılık sadece 4 çeker ve biraz daha fazla güç sunuyor. Motorun önü amgde geliştirmeye neredeyse kapalı (en azından ben araştırmalarımda bolt-on büyük güçler bulamadım). 255.000TL'ye 2015 model ellerindeki araç için fiyat aldım ki eğer 2016 sipariş olsa ve bikaç donanım eklense 300küsürlere geliyor fiyatı. Bu noktada niye en az 100.000TL fazla vereyim diye insan soruyor kendine (yüzdeye vurursak %40 daha pahalı). Sanırım fiyat farkı amblemden kaynaklanıyor:)
4 çeker ve şanzıman için değer diyenler olabilir ama burada da çok karşılaştırıldığı golf r (golf 6r için konuşuyorum) sahibi olup 1 sene aktif kullanmış biri olarak şimdiye kadarki en hissiyatı olmayan arabamdı diyebilirim, yazılımlı golf tsi gibi hissettiyordu. Bunu da golfü kötülemek için söylemiyorum ama limitlerde bile heyecanlı değildi bana göre. Benim aracımda recaro vardı rahatlık (ya da rahatsızlık) olarak typer ile aynıydı, sadece iniş binişler golfte çok daha rahattı. Honda sert mi, evet r modunda çok sert ama golf de sport modda çok konforlu değildi. Bence typer'da r modunda süspansiyon iptal seçeneği olsa bu kadar sert oluşu konuşulmazdı.
rebeloghy
10-08-2016, 14:35
Tam yazıyordum ki çok güzel bir post oldu Mert G
Konudaki temel sorun, ülkemizde son 3-4 yıl içinde 1.4 1.6 civiclere binip dünyanın en hızlı araçlarına biniyoruz falan tribine giren bir kitle var. Bu kitle Honda'nın çok daha üst seri motorlarına sahip araçlarına özenerek kendi araçlarını da aynı sanmak suretiyle insanları Honda dan soğuttu.
Yani sırf biraz yürüyebiliyor, gözüne hoş geliyor ve seviyorsun diye Honda en iyi, Honda en güzel, Honda en hızlı dendikçe ; honda nefreti oluştu.
Birileri nasıl ki Honda'yı gereksiz övüyor. Karşıda da birileri gereksiz yere yermeye çalışıyor.
Donanımmış, kaportasıymış, boyasıymış..
Futbol seven adama Tenis daha güzel fikrini kabul ettiremezsiniz. Sen Tenisi sev, sana göre üstün yanları olsun. Karşında futbolda bulduklarıyla mutlu olan biri varken ama futbol boktur demek oluyor işin özü olarak yapılan diyaloglar.
Eksisiyle artısıyla güzel bir Type-R çıktı ortaya. Seveni aldı biniyor. Honda dünya üzerinde en çok fan kitlesine sahip olan, çok ciddi bir kitleye hitap eden bir marka. Sevmeniz yada sevmemeniz bu durumu değiştirmiyor.
Honda Hayat Onda derken şaka yapmıyorduk :)
Valla 90 modeline biniyorum ama aldıgım zevk-i heyecanı kendi çapımda bu güne kadar bindiğim biçok otomobilde almadım 10 yıl önce tesadüfen tanışmıştım bu Japon'lar La bi daha da bırakamadım Lanet olsun seni tanıdığım güne Demeyi çok isterdim ama diyemiyorum :)
streetracer_nos
18-08-2016, 17:22
epey üst segmentten gecti zaten bi kac kisi
Özgur abi r35 den gecti
Yasarım e60 m5 ten
Mehzent e92 m3 ten
daha da bilmediklerimiz vardır illaki
Cözemedim:)
Ne tayyar mis,millete gtr M5 sattiriyor....
Dagilin,yazicak birsey kalmadi.
Marka bagimliligini takdir ettim ama.
Murat abi ben forumda hondacı olacak son kişilerdenim. Bende işte bu adamlar egzotiklerden geçti onu çözemedim anlamında yazdım ;)
Şimdi hep birlikte zengin psikoojisiyle düşünüp sonuca ulaşacağım
gtr/m5 ten sonra niye yeni civic alırım...
1-Fiyat ucuz hacimden dolayı vergi ucuz bedava gibi bişi 2.0 310 hp daha ne olsun
2-Sağlam sonuçta capon makina var üzerinde + honda marka algısı (yiğidi öldür hakkını yeme:D)
3-Ucuz old. için kafama göre acımadan rahatça oynarım daha ucuza modlarım kg/hp oranı iyi bakım makım onlarda ucuz
Sonuç olarak 150 bine 310 hp 1400 kg bedava gibi bişi
25-30 binede modlayarak çılgın gibi hunharca gazla dur
Fakirliği bırakıp zengin gibi düşündüm buldum gibi nedenlerini
streetracer_nos
+ olarak Honda bu markadan dolayı değer kaybı yok hemen hemen :)
Ne Yaşar abim nede Müdür abi Typer'dan sebep m5,gtr satmadı Yanlış bir cümle olmuş.
streetracer_nos
18-08-2016, 20:21
dünya biliyor zaten o insanların typr almak icin araclarını satmaya ihtiyac duymayacaklarını
997tt abimiz espirili bi dokundurma yapmıs
flanş sorununu hallettiğim gün twin-scroll gtx2876 olacak aracım, şuan bu flanş mevcut değil. Sadece APR'in kitinde var ve oda B&W turbo kullanıyor ben de ball bearing twin-scroll turbo istiyorum. Altları ölü bir set up istemiyorum, anlamsızlaşıyor. sadece düz yol arabası oluyor, gerek yok benim için.
Alt devir istiyorsunuz ve bu yuzden b&w mi istemiyorsunuz? Ball bearing ve twin scroll modeli var zaten bwda
typer güzel hoş araba ama kimse gtr yada m5 satıpta typer almaz. o kadar uzun boylu değil. ha adam paraya sıkışmıştır m5i satıp borcunu ödeyip kalan parası ile typer alabilir. o başka bir durum tabi.
Haftaya piste cikan TypeR var mi?
Baya merak konusu oldu neden Typer aldıgımız :D
Daha önceki araclarım 2 x S2000 , 2 x Evo X , Porsche 996tt , e92 M3 , e60 M5 ve Typer
ilk zamanlar s2k sattıgımda baya üzülmüştüm cok seviyodum gittim bitane daha aldım.
sonra evo x da aynı sey oldu ve sonrasında her arabanın farklı tadları oldugunu anladıgımda her aracın tadına bakılması gerektiğini düşünerek arac secimlerimi yapmaya başladım.(bi söz varya bir gülle bir ömür gecermi o hesap oldu :)
bazı seylere cok takılmamak gerek bugun typer olur yarın evo öbürgün m3 , m4 butcem elverdiğince ...
Şuan için herkes tarafından oldukca popiler olan , önden ceker stok 310 hp turbo typer ında tadına bakmasam olmazdı diyerek aldım.
İyikide almışım atmosferik almanlara binerken e92 m3 ve e60 m5 de tune etmeyi unutmusuz ( ***** yapılabilecekler sınırlı) ,
japonda tune etmeye oldukca yatkın oldugu için onunda keyfini ayrıca sürüyorum.
herkese sevgiler saygılar dilerim ...
Yasar,aklinda var mi yeni birseyler?
Buarada senin pistle pek isin olmaz ama gelmeyi dusunurmusun? Kimseden ses yok :(
Yasar,aklinda var mi yeni birseyler?
Buarada senin pistle pek isin olmaz ama gelmeyi dusunurmusun? Kimseden ses yok :(
Yeni bişeyler derken abi anlıyamadım
Pist için belki gelebilirim bıgra cagırdı ama çıksamda piste tecrübem sizler kadar olmadıgı için süre cıkmaz
Yahu herkes sureye takmis. Yasarim kardesim istersen 2:40 don,onemli olan katilim.
Nedense tayyar sahiplerini getirmek zor,gelmene cokkk sevindim. Sure bekleyenin sure gozune girsin :)
Yahu herkes sureye takmis. Yasarim kardesim istersen 2:40 don,onemli olan katilim.
Nedense tayyar sahiplerini getirmek zor,gelmene cokkk sevindim. Sure bekleyenin sure gozune girsin :)
Tayyarcıların genelinin kanında düz yol gazcılığı var abi *****.
küfür etmişim gibi çıkmış ma-lum yazmıştım :D
PiscocuK
19-08-2016, 19:38
Birdahaki sefere bende denemek isterim insallah bir aksilik olmazsa
Duzde gazlamanin keyfini hala anliyabilmis degilim...
Bende merak salmistim zamaninda,100-200km 3,48'lik aracda yapmistim ama belli bir zaman sonra sikiyorr...
Umarim haftaya 2-3 tayyarci gorurum. Biraz tecrube etmis oluruz ve banada fikir verir sahip olmak icin.
istanbul da olsam girmek isterdim, çünkü araba pistde çok keyifli olacagını dusunduruyor
scorpion
19-08-2016, 23:20
600 lira verip giresim gelmiyor valla benim. Gerçi bir defa deneyebilirim, hiç piste girmedim. Girsem severim belki :)
Malesef fiyatlar insafsizca,umarim 2017'de duzelir...
Bir cok kisi koptu pistten...
1 yada 2 seansda olsa girer insallah. Pistten yola sloganiyla pazarlandi,biraz evinde hissetsin kendini.
600 lira verip giresim gelmiyor valla benim. Gerçi bir defa deneyebilirim, hiç piste girmedim. Girsem severim belki :)
İlk girince bi soğuk gibi ama sonra alışıyorsunuz :D
Yahu girin de izleyelim öyle nasiplenelim :)
scorpion
20-08-2016, 00:14
İlk girince bi soğuk gibi ama sonra alışıyorsunuz :D
Yahu girin de izleyelim öyle nasiplenelim :)
ben girsem tersten rekor kırarım heralde sıfır pist tecrübesi ve bilgisiyle :) izleyecek bir şey çıkmaz yani :)
haftaya giremem büyük ihtimal ama bir sonraki seans denk gelirse denemek için girebilirim bakalım.
Yahu su algiyi kirin arkadaslar.
Piste kendimize aldigimiz oyuncaklarla eglenmeye geliyoruz,millete birsey ispata degil.
2:40 yaptiniz,eee ne oldu? Eger senin sureni birileri asagiliyacaksa git gotune don al diyeceksiniz. Birakin takmayin bunlari,fistik gibi arabalariniz.
Ha pistten zevk almiyorsunuzdur,onu anlarim ama en azindan deneyin. Kimbilir seversiniz.
Bu mesajim herkese arkadaslar...
Murat abi çok doğru söylüyor orada amaç rekor şu bu değil eğlence bilg paylaşımı birbirine destek. Rekor kırmak için hazırlanan 4 aracın hazırlanmasını bizzat kendim yapıyorum herşeyine koşturuyorum yani düşünün nasıl bir ortam. Spor olsun olmasın performanslı araç kullanmayı seven herkesin gelip tadması lazım eminim çok çok seveceksiniz sürüşünüz değişecek doğru bildiğiniz bir çok şey yanlış çıkacak çok şey katıyor insana trafikte kullanırken bile. Keyfini sürün.
Suruse cok sey kattigi kesin,ozellike yol sartlarinda kullanimiz,frene basmaniz hatta refleksleriniz degisicektir...
Sundan da cekinmeyin,ulan araba isinicak ariza yakicakyada her ne olucaksa,bu iyi birsey aslinda,aracin zayif noktalari ortaya cikar. Hatta dersin ben bu kadar zorlamiyorum zaten,limitinigormus olursun....
Onden cekerler pisti domine etmeli artik.
değişecek doğru bildiğiniz bir çok şey yanlış çıkacak çok şey katıyor insana trafikte kullanırken bile. Keyfini sürün.
+ şehir içinde bi sükunet geliyor, uçan kuşa sıkma isteği azalıyor :)
Ringde 8:20 dönen bir arkadaşın videoya yorum yapmıştım, verdiği cevap ve videoyu da buraya koyuyorum. İlk defa nürburgring e çıkıp bu kadar gazlayan birini de daha önce görmemiştim. Her ne kadar BTG ( bridge to gantry) sürüyor olsa da oldukça hızlı gitmiş.
Yorum ise şu ,
Barış Yılmaz
Barış Yılmaz1 gün önce
if you were not come up to yellow flag , you could be finish under 8:10
klemens chen1 gün önce
I think so.And actually at this lap I suffered from a Turbo Pressure-drop Problem due to the overheating Engine bay. The Turbo can only provide maximal 1.1bar pressure, which means about 260-270ps output.With less traffic, no yellow light, solved overheating under8 should be hoped.
https://www.youtube.com/watch?v=NqzTFKxUFdA&list=LL2sCDYvb8u4xjcEO3_vH9zA&index=1
barisy
Abi FK2 ile ilk çıkışı adamın, Golf 7 GTi PP ile videoları var 9-10 ay öncesinden, daha eskisi de vardır illa ki.
Ayrıca altlardaki şu yorum da dikkat çekici,
alamos8
Nice lap, and coolcar. I'm considering it as replacement for my current Stage 2 Scirocco 2.0TSI, given also that from now on, I will be missing 2 extra doors in my car :P
klemens chen
I think it is the best choice with this amount of money for a new car. Although it still needs to be improved, especially at cooling. But all in all that's a good car for Nos.
alamos8
+klemens chen Some whistlers silently said to me that in 2017 will come a revised model, with, not confirmed, 320 bhp, 415 Nm, 30% more intercooler, tefined engine management and some other little things. May be true, may be not, but I'm now convincing my wife this canbe a good car for raising a daughter that is incoming (you know, 5 doors and a really big boot for this kind of car, LOL)
klemens chen
+alamos8 Thats true. I have also heard about that Honda will announce the new type r at Gevena motor show 2017. The power and the cooling will be improved. I ** looking forward to it.
levent hacı bize bi çevirsene translate yapınca cümlede anlam kayması yaşanıyor :D
levent hacı bize bi çevirsene translate yapınca cümlede anlam kayması yaşanıyor :D
şair diyor ki;
2017 deki modelde eksikler giderileceğine dair fısıltılar duydum. resmi olmamakla beraber, 320 hp 415 tork % 30 büyük cooler, yazılımda kurcalamalar ve ufak tefek bişeyler..
Pistte isinma problemi varmis,basinc dustugu icin guc de dusuyormus,bunlardan dolayi sorun yazamis...
260hp gibi yuruyormus. Eger bu problemeler giderilir-pist bos ve sari bayrak olmazsa 8'dak alti anca mumkunmus...
+ şehir içinde bi sükunet geliyor, uçan kuşa sıkma isteği azalıyor :)
Bana da tam tersi etki yaptı :) Her virajda dış-iç-dış apeks yapıyorum, istemsizce hızlı gidiyorum. Anormallik bende olabilir tabi :D
şair diyor ki;
2017 deki modelde eksikler giderileceğine dair fısıltılar duydum. resmi olmamakla beraber, 320 hp 415 tork % 30 büyük cooler, yazılımda kurcalamalar ve ufak tefek bişeyler..
Tişikkirlir sipirmin :D
Bana da tam tersi etki yaptı :) Her virajda dış-iç-dış apeks yapıyorum, istemsizce hızlı gidiyorum. Anormallik bende olabilir tabi :D
Yola bağlı olarak özellikle geceleri karşıdan far gelmiyorsa bende de oluyor o tek değilsin :D
Abi normal trafikte sakinleştim ben, Alanya için konuşayım bazı virajlı yerler var mesela hiç affetmiyorum piste çıktıktan sonra :)
Tabi o affetmemelerin sonucu olarak yeni takılan balatalar 2. gününde kokutulur :D
Aynen, arabanın limitlerini öğrenmenin verdiği özgüven yaptırıyor bunu.
Simdi iyi benzinle bunu yasiyorlarsa Honda birsey yapar artik?
Oncelikle herkese keyifli forumlar..typer ailesine yeni katilan birisi olarak ben de aracla ilgili bazi deneyim ve goruslerimi paylasmak istiyorum.Konuyu uzun zamandir zaten takip ediyordum,aracla ilgili herkesin yorumlari gorusleri elestirileri almayi dusunen ya da merak edenler icin guzel paylasimlar oluyor.
Typer ile ilgili goruslerimi yazarken onceki arac deneyimlerimi ozellikle de bir onceki aracim olan mini cooper jcw 2012 manuel aracimla kiyaslayacagim,ondan once de pre lci jcw vardi ,mini ailesinden hondaya gectik bakalim neler olcak...
1-arac yakit olarak miniden kucuk bir tik daha fazla yakiyor ki bence gayet normal 211hp-310hp ve 1.6-2.0 farki arti agirlik vs normal...2000km oldu rodaj bitti aldigindam beri ort yakiti sifirlamadim su anda 8.0(rodaj sebebiyle cok eko bir kullanim oldugu soylenemez,bugun antalyadan ankaraya geldim 150 km civari hizli ama geri kalan yolda sakin limitlerde geldim,daha da duser belki ama dedigim gibi rodajda hizlanip yavaslamalar,sikisik trafik vs derken ort yuksekti biraz ancak 8e dustu)
2-aracin koltukari cok rahatsiz degil,mini de full deri cok rahat koltuklar vardi ama spor hissi yuzunden begendim hondanin koltuklarini,sarisi vs gayet guzel ve uzun yolda beni yormadi acikcasi.
3-ses sistemi malesef zayif(tabi bu aracta muzik vs ses sistemi icin almamis olabilirsiniz ama gordugum tum seyleri yazmak adina soyluyorum)mini de harman vardi e tabii ki cok daha iyiydi.
4-mini iyi yol tutan bir arac yani cok da kotu bir arabadan gecmedim typer a ama typer in viraj performansi harika..g ekraninin bagimlisi olduk,stabilitesi cok beni cok memnun etti.
5-ekran kullanimi mini de cok daha kolay ve kullanisli sahsen menu gecisleri vs begenmedim..usb deki parcalari ileri saramiyorsun mesela:)))ort yakit gorurken range goremiyorusun surekli bir kurcalama gerektiriyor..
6-bagaj olarak o kadar mutluyum ki anlatamam :)))
7-torpido isigi olmamasi cok kotu
8-karartmali dikiz aynasi yok malesef
9-otomatik far yok(mini den aliskanlik unuttum bikac kere ayrica ledler cok iyi insan farkedemeyebiliyor.)
10-uzunlar halojen farlar led bu yuzden yol isterken zorlaniyorum soyle iyi cakmiyor ki cekilsinler bu sebeple cok fazla korna kullanmak zorunda kaldim..korna cok kotu...motorumun kornasi gibi :)
11-klima cok verimli..mini ve bmw lerde gercekten cok zayif ama ilk denedigim seylerden biri oldu klima..
12-egzos sesi mini dp ile cok iyiydi tyoer stock da guzel bir ses veriyor ama yeterli mi tartisilir ama su an icin mutluyum
13-arac sert ama jcw den sonra cok degil yani spor tarzda arac kullanan kisilere cok garip gelmeyebilir,ben yadirgamadim ama r modu ciddi degisiyor..gaz tepkisi mini deki sport tusu-normal surus farki kadar fark etmiyor ama suspansiyon ciddi sertlesiyor
14-geri gorus kamerasi basarili,park sensoru ihtiyaci bence yok
15-arac ici aydinlatmalari niye led yapmadilar merak ediyorum,yapilacaklar listemde
16 -yolcu tarafi koltugun yukseklik ayari yok,mini ye laf edioduk cok minimalist 100 liralik araba hala manuel kaldirac vs diye bunda o da yok :))
Ben cok memnunum tum bu detaylara ragmen bunlarin bazisi onemsiz seyler ama fikir vermek acisindan burda dursun istedim.
Simdilik aklima gelenler bunlar,aracin gundelik kullanimina da ait yorumlar olsun istedim,gundelikte kullanilan bazi detaylar ile,cunku o sekilde kullanicam..aklima geldikce yazarim eklerim,benden simdilik bu kadar
kelalper
22-08-2016, 12:41
lan yorumları okudumda herkeste bir aman süre yapamazsam gerginliği çekingenliği var. Arkadaşlar kimse doğuştan pilot değil. Ben de ilk körfezde palio sporta bindiğimde herşeyi biliorum sanıodum ama eğitmenlerden öğrenince esasında harbiden bişey bilmiyor muşum? Oturma şeklimden direksiyon tutuşuma gaz fren kullanışıma kadar herşey yanlışmış. Utku vs bi sürü eğitimli adam pistte oluyor. rica ederseniz kimse yardım ihtiyacınızı geri çevirmez emin olun. Süre yapamazsanız da yapamayın sonuçta profesyonel vs değilsiniz. Birinciyi milli takıma falanda seçmediklerine göre.
Orijinal egsoza geri dönüyorum. 5-6 ay hevesimi aldım yetti. arabayı hafta sonları çıkarmama rağmen bu süre içinde 2 defa men + ceza yedim. neyse muayeneye girmeden bir şekilde trafikten men işini hallettim. bizim Bursa'da bu iş sıkıntı. bu iş için belli yerlerde sivil polisler geziniyor ve sesi duyunca direk önünü kesip men yazıyorlar. yediğim men cezalarından birisi bu şekilde oldu. daha doğrusu kardeşim yedi bunu. :)
Diğer bir neden ise artık bazen kafa kaldırmıyor. O yaşları geçmişiz. Zamanında yani 20li yaşlarda skunk2'li s2000 ile gümbür gümbür gezerken hiç rahatsız etmiyordu. :) zaten araçta dp olduğu için yine tatlı bir ses olacak.
konu bayağıdır hareketsiz kalmış. biraz canlandırayım dedim. :)
Kanat orjinal mi diye soruyolar mı? :)
Bu arada yazmayı unuttum, çıkan egsoz satılıktır. Warex sistemli. İlgilenen olursa daha detaylı bilgi için özelden ulaşabilir.
Kanat orjinal mi diye soruyolar mı? :)
Değişik şeyler olabiliyor. Bir keresinde yıkamacı "abi ne yapmışın arabaya ya böyle. çok para harcamışsın." demişti.
STI varken ben çok çekmiştim '07-'10 yılları arası. Polislere anlatamıyoduk
scorpion
26-08-2016, 15:59
aynen benzinliklerde falanda soruyorlar bu hale nasıl getirdin kaç para tuttu diye. kimse ihtimal vermiyor heralde orjinalinde böyle olduğuna.
geçen marketin önünde çocuklar gelip air var mı diye sordular. Yok deyincede neden yok dediler :) bu da böyle bi anımdır.
Sti_Ozan
26-08-2016, 16:10
aynen benzinliklerde falanda soruyorlar bu hale nasıl getirdin kaç para tuttu diye. kimse ihtimal vermiyor heralde orjinalinde böyle olduğuna.
geçen marketin önünde çocuklar gelip air var mı diye sordular. Yok deyincede neden yok dediler :) bu da böyle bi anımdır.
Tedavi edememissin abi cocuklari :D
canimrecepcim
26-08-2016, 17:49
Tedavi dedin şimdi ÜT gelicek :(
Piste gelen typeR kullanicisi yok mu simdi? :(
blumenberg
26-08-2016, 18:51
Piste gelen typeR kullanicisi yok mu simdi? :(
ısınıyo diye mi gelmiyorlar abi bende onu merak ediyorum :)
Sti_Ozan
26-08-2016, 19:26
Tedavi dedin şimdi ÜT gelicek :(
1.4is capraz egzoz kesici savasi :D
scorpion
26-08-2016, 20:11
valla edemedik tedavi. air olmamasını kabullenemediler :D
arkadaşlar iyi haftalar,
eventuri intake hakkında ne düşünüyorsunuz? bu paraları eder mi gerçekten? 18-20 hp gibi bir artış sağladığı yazılmış ve dyno chart eklenmiş.
Honda Civic FK2 Type R | Eventuri (http://www.eventuri.net/products/honda-civic-fk2-type-r/#tab1)
EVENTURI HONDA CIVIC FK2 TYPE R INTAKE – TDi North (http://tdi-north.myshopify.com/collections/civic-type-r-2015-intakes/products/eventuri-honda-civic-fk2-type-r-intake)
https://c2.staticflickr.com/1/755/22174523849_b9d6e0ecff_b.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=0e2uA1PeBZ8
çok iyi güç çıkmış bence , bu kadar fark ediyorsa custom bişeyler de yapılabilir.
PiscocuK
29-08-2016, 09:33
Yıllaaaar yılar önce bir filtre taktım 15 hp aldım sözü gerçek oldu sonunda :) araç yeni mutlaka yeni arge çalışmaları ve kitler yapılıyordur 1-2 seneye ciddi güçler elde edilir diye düşünüyorum bu arabadan
Ben bu sene hiç bir şey yapmayı düşünmüyorum, açıkçası daha arabaya bile binmeye fırsat bulamadım umarım seneye güzel ekipman ve malzemeler çıkarırlar.Özellikle mümkün olduğunca tok bir egzoz :/
izlediğim videolarda elektrik süpürgesi sesi çıkıyor yakışmıyor yılların tayyarına bu ses
Ben bu sene hiç bir şey yapmayı düşünmüyorum, açıkçası daha arabaya bile binmeye fırsat bulamadım umarım seneye güzel ekipman ve malzemeler çıkarırlar.Özellikle mümkün olduğunca tok bir egzoz :/
izlediğim videolarda elektrik süpürgesi sesi çıkıyor yakışmıyor yılların tayyarına bu ses[/QUOTE]
hiçbi şekilde bu arabadan güzel bi ses bekleme hertürlüsünü denedik:)yada dinledik..
Bu arada kitin fiyatı için eventuri'nin TR distribütörü btg 1.600 dolar dedi. yani TL olarak yaklaşık 4.750 TL.
Özellikle mümkün olduğunca tok bir egzoz :/
izlediğim videolarda elektrik süpürgesi sesi çıkıyor yakışmıyor yılların tayyarına bu ses
kesinlikle tok sesli bi egsoz lazım
PiscocuK
29-08-2016, 11:19
Bu arada kitin fiyatı için eventuri'nin TR distribütörü btg 1.600 dolar dedi. yani TL olarak yaklaşık 4.750 TL.
Çok para bence az daha eklenip dp cooler yazılıp yapılabilir ufak çaplı
Çok para bence az daha eklenip dp cooler yazılıp yapılabilir ufak çaplı
Aynen bence de pahalı fiyat. Diğer markalarında yakında çıkar herhalde cai'leri. Şu an sadece eventuri var sanırım fk2 için.
kesinlikle tok sesli bi egsoz lazım
Ümit bende söktüm egsozu. Polislerle uğraşmak sıkıntı. Habire tetiktesin. :)
PiscocuK
29-08-2016, 12:25
Şuan dinlediğim kadarıyla en tok ve bana göre hoş ses milltek egzozda
ufak bir hesap yaparsa filtre egzoz dp cai cooler yazılım = 100 hp = 20.000 TL :)
scorpion
29-08-2016, 12:33
bende milltek kullanıyorum, ses öyle muazzam değil ama orjinale göre iyi olduğu kesin. Polislerle şimdilik bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.
ve o fiyat scoop suz fiyatı:)
Bu filtre olayı custom çözülebilir bence alengirli bir kit değil. :)
Bu arada fk2 sahiplerine cidden kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum. Geçen hafta içi kullanma şansım oldu 1 gün kendime gelemedim :D Honda gerçekten sınıf atlamış. param olsa da alsam :hahaha:
http://hizliresimyukle.com/images/2016/08/29/IMG_0624.jpg
Şuan dinlediğim kadarıyla en tok ve bana göre hoş ses milltek egzozda
ufak bir hesap yaparsa filtre egzoz dp cai cooler yazılım = 100 hp = 20.000 TL :)
bu paraya bi K20A2 motor alıp arkaya takıp istediğinde atmosferik 200 hp gazlarsın :) tabi ironi yaptım ama harbi çok paraa bunuda en iyi böle anlatmak istedim
Önceki sayfalarda yazdığım gibi rüzgarlı ses olmasının sebebi turbo ve eksozun önce ikiye sonra dörde ayrılıp çıkışların çoğalması :)
İskender usta yada işin ehli bir ustada sağ tarafa tek çıkışlı güzel bir susturucu takılsa ses toklaşır diye düşünüyorum
Tek çıkış 76mm hks ile leon cupraların sesi baya güzel ve tok oluyor onlardada 2.0 turbo motor var
Tabiki atmosferik k20 gibi efsane olmasını kimse beklemesin :)
PiscocuK
29-08-2016, 14:42
bu paraya bi K20A2 motor alıp arkaya takıp istediğinde atmosferik 200 hp gazlarsın :) tabi ironi yaptım ama harbi çok paraa bunuda en iyi böle anlatmak istedim
aklımı okudun vallahi abi :) yürütülebilir bir araba parası
Demek ki neymiş caponlar yapmış bize kullanması kalıyor kurcalamamak gerek
ve o fiyat scoop suz fiyatı:)
yuhhh. :D adamlar uçmuş. :)
arkadaşlar iyi haftalar,
eventuri intake hakkında ne düşünüyorsunuz? bu paraları eder mi gerçekten? 18-20 hp gibi bir artış sağladığı yazılmış ve dyno chart eklenmiş.
Honda Civic FK2 Type R | Eventuri (http://www.eventuri.net/products/honda-civic-fk2-type-r/#tab1)
EVENTURI HONDA CIVIC FK2 TYPE R INTAKE – TDi North (http://tdi-north.myshopify.com/collections/civic-type-r-2015-intakes/products/eventuri-honda-civic-fk2-type-r-intake)
https://c2.staticflickr.com/1/755/22174523849_b9d6e0ecff_b.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=0e2uA1PeBZ8
kesinlikle alınması gereken bir kit fiyatı öyle uçuk diyenler zamanında s2k'lara mugen veya scoop lu bişiler daha vardı adını hatırlayamadım 1500-2000 dolar gibi, onlarada buna yakın fiyatlar verdiler ama o sırada dolar 1 TL idi ;) fiyat aynı dolar yükseldi maalesef.
Gelelim probleme ilk önce sağdan direksiyona göre ürettiler, soldan direksiyonda orada ufak bir yağ haznesi var. Soldan direksiyon içinde çalışıyorlardı son durumu bilmiyorum. Sonuçta arabada maf sensörü (hava debi vs. ölçen sensör olması lazım adını yanlış bilmiyorsam) mevcut bu da daha çok ve soğuk hava sokarsan yazılım olmasada iş yapar demek. Hatta yazılımla daha da çok iş yapar.
Az evvel libadiye de beyaz ts plaka fk2 gordum egzost stock muydu bilmiyorum ama tatli bi tonu vardı.
Az evvel libadiye de beyaz ts plaka fk2 gordum egzost stock muydu bilmiyorum ama tatli bi tonu vardı.
Merhaba beni görmüşsünüz iş yerim fetih mah. de
eksoz stok , downpipe var bende sesini cok seviyorum. Kendimce tam ideali diye düşünüyorum. Maşlım biraz daha seslisi polislerle sıkıntı Begendiğinize sevindim
Merhaba beni görmüşsünüz iş yerim fetih mah. de
eksoz stok , downpipe var bende sesini cok seviyorum. Kendimce tam ideali diye düşünüyorum. Maşlım biraz daha seslisi polislerle sıkıntı �� Begendiğinize sevindim
Evet hatta bu yuzden dönüp sesini dinledim gayet tatli bi tonu yakalamışsınız poliste de sıkıntı olmaz.
Kazasiz belasiz kullanin cok güzel bir araç :)
+1 sadece downpipe yapıpca ses güzel oluyor Evrenin arabada aynı şekilde dün biraz test ettik yolda ,hem kafa ütülemiyor hemde ses gayet yeterli...
PiscocuK
31-08-2016, 11:30
örnek video varmı?
biz kuzenin aracında miltek kullanıyoruz racing olan değilde diğer sessiz olanı...ilk taktığımızda çok cırlıyordu ama sonradan ses toklaştı şimdi gerçeken çok güzel oldu...tabiki ses olayı göreceli ama tavsiye ederim...alt devirde hiç ses yok ufak bir homurdanma üstlerde yırtıyor...
PiscocuK
31-08-2016, 13:00
bir org olsa da değişim geçiren arabaları incelesek biraz :)
Egzoz pipe vs takan arkadaslar video koysa keske,fikir sahibi oluruz hangi pipe nasil ses veriyor,egzoz la neler degisiyor...
+1 sadece downpipe yapıpca ses güzel oluyor Evrenin arabada aynı şekilde dün biraz test ettik yolda ,hem kafa ütülemiyor hemde ses gayet yeterli...
Aynen. Dün ufak bir tur yaptık. Ben egzozu çıkardım. Şu an sadece dp ve yazılım var. R moduna alınca daha güzel bir ses veriyor. Yeterli geliyor. Şimdi bir tane sesli dv almak istiyorum. Motordan biraz daha fazla çuff sesi almak istiyorum. :)
Bu arada egsoz satılık isteyen olursa özelden yazabilir.
Egzoz pipe vs takan arkadaslar video koysa keske,fikir sahibi oluruz hangi pipe nasil ses veriyor,egzoz la neler degisiyor...
egsoz ve dp'li ses... tabi gazlarken çok daha fazla ses çıkıyor...
FK2 TypeR Custom Exhaust Sound with DP - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ioYxFWBg5og)
Adana da ki showroom a gelen kırmızı Type R 'ı da biz aldık.
Rodaj 'dan sonra kısmet olursa stage 2 yükleyeceğiz, egzoz sistemi olarak yalnızca DP takılsa sıkıntı yaratır mı? Yoksa Milltek mi takılmalı?